Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Elő lehet állítani házilag túró rudit?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

26. Csörgőkígyó2009-02-13 21:14
Igen és finomabb is mint amit megveszel, csak egy kicsit macerás.

25. vénboszi2009-01-07 09:54
Túrórudi recept! Fél kg. túró (házi, jól lecsepegtetve), 5 evőkanál cukor, 3 cs. van. cukor, citromhéj, pici citromlé, 1 pohár tejföl, jól összetöröd a túrót, szinte krémszerü lesz. 2 dl. vízben 1 cs. zselatint utasítás szerint feloldassz.

Mikor langyos hozzákevered a túrós masszához. Ízlés szerint tehetsz bele mazsolát, nagyon apróra vágott gyümölcsöt. Tetszőlegesen formázod és csokimázzal bevonod.Jó étvágyat hozzá!!


24. esztella1002008-03-06 08:01
Biztosan lehet,de én inkább megveszem.

23. Icus2008-03-06 07:54
Én még nem csináltam, azért lezdtelek el benneteket olvasni!:) Viszon túrót már fagyasztottam le, tudom milyen utána:(
(válasz birogaby 22. hozzászólására)

22. birogaby2008-03-06 07:14
Szerintem is a fagyasztás lehetett a gond.
Nemrég én is kipróbáltam,a család szerint finomra sikerült.A túró része mindenképpen.A csokit volt kicsit nehéz rákenni,mert nem sikerült túl folyósra,így ahogy a hideg túróra tettem,már kötött is meg,nem lett szép egyenletes.
De attól még elfogyott,így biztos nem volt annyira rossz!:DDDDD
(válasz Icus 21. hozzászólására)

21. Icus2008-03-06 07:10
Nem, mert megfagyasztottad!:))
(válasz malyom 20. hozzászólására)

20. malyom2008-03-06 00:51
huu de rég irt ide valaki!
Szóval a turót összegyurtam hengeresre. betettem a mélyhütöbe majd amikor megfagyott olvasztott csokiba tettem, de nem amikor forró volt hanem akkor amikor már kicsit hideg de még kenhető.
aztán be a hütöbe.
Addig jó volt amíg hozzá nem ért valaki de utána szétesett. a gond az lehetett, hogy a túrónak nem volt jó az állaga.

19. dori792007-06-05 12:06
én még nem csináltam!

18. Antea2007-04-27 16:32
Lenne egy kerdesem, de ha serto, ne vedd magadra: Te az egesz portalt tervezted offolni?

17. sanya1992007-04-27 16:27
ne sajnáld, hogy régen nem láttál :-)))
(válasz Antea 16. hozzászólására)

16. Antea2007-04-27 16:26
Orommel bekukkantottam ide, mert evek ota nem lattam Turo Rudit, es a hozzaszolasodtol felfordult a gyomrom. Koszonom.
(válasz sanya199 14. hozzászólására)

15. 'szti2007-04-27 16:23
nem túrós rudit :-)))
(válasz sanya199 14. hozzászólására)


14. sanya1992007-04-27 16:02
Elő, de nagyon gusztustalan. Manapság már vannak erre kitűnő gombaölő krémek és ecsetelők.

13. anyamaci2006-12-01 21:08
Igen ,én már csináltam.

12. leona782006-11-14 23:46
Turo Rudi
Hozzavalok:50 dkg turo,15 dkg vaj,8 dkg porcukor,1 cs. vanilias cukor,30 dkg etcsoki.
A turot szitan attorjuk,hozzaadjuk a porcukrot,a habosra kevert vajat es a vanilias cukrot.Jol eldolgozzuk,hutoben megdermesztjuk.Vekony hengereket formazunk a masszabol,majd olvasztott csokiba martjuk.Ezutan lehutjuk.
En igy szoktam csinalni.Remelem,tudtam segiteni.

11. leleszi2006-11-14 16:12
Turo rudi nevü süti sok van de az süti és nem rudi.

10. abidah2006-11-02 17:30
Na ja. Épp itt alattam irta le a receptjét Tinendo, de sok receptkönyvben is benne van.

9. tinendo2006-10-12 09:48
Túró Rudi

Hozzávalók: 1/2kg túró, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál cukor, 1 tasak étkezési zselatin, 2 dl tejföl
1 csomag étkezési csoki (Katica), extrák: lekvár vagy mazsola

Elkészítés: A túrot a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Felfőzöm a zselatint, beleöntöm a túróba, majd jól elkeverem. Őzgerinc formába öntve irány a mélyhűtő. Kb3óra múlva megdemed, de vigyázat, nem szabad, hogy megfagyjon! Az őzgerincből kivéve egy tálra rakom, a csokit felolvasztom, és a végén jól nyakon öntöm vele.
Extra: Ha úgy rakod az őzgerincbe ezt a kész túros masszát hogy az őzgerincbe csak a felét rakod, utána rá egy réteg lekvár és utána rá a maradék túró, úgy a legfincsibb.

8. dundibarbi2006-08-05 00:36
cukrász létemre azt mondom hogy igen!

7. tinendo2006-07-27 12:39
Én úgy tudom,h. igen, a mamám mindig szokott csinálni. MAjd megkeresem a receptet, remélem megtalálom.

6. gyongyi03132006-07-22 13:12
google-be írd be, túrórudi,és kiadja a receptet!

5. v.erika2006-07-22 12:43
Nagyon finom a házi is.


4. Aranyalma2006-05-18 14:28
Nagyon szívesen, remélem ízleni fog. :)
(válasz 'szti 3. hozzászólására)

3. 'szti2006-05-18 14:26
köszi :-)
(válasz Aranyalma 2. hozzászólására)

2. Aranyalma2006-05-18 14:21
Túró rudi házilag

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál porcukor vagy édesítőpor, fél citrom leve és reszelt héja, kevés tejszín.

A csokimázhoz valók: 1 kis szelet étcsokoládé, 10 dkg vaj, 2 evőkanál cukor vagy édesítőpor, 4 teáskanál kakaó, két-három evőkanál tej.

A tojás sárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tehéntúrót, a citrom reszelt héját meg a kicsavart levét. A masszát egy kevés tejszínnel lazítjuk, majd rudakat formálunk belőle. Ezután a hozzávalókból sűrű csokimázat főzünk, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan megforgatjuk benne a túró rudakat. Tálalás előtt jól lehűtjük.

1. 'szti2006-05-18 14:12
Elő lehet állítani házilag túró rudit?