Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit csináljak, hogy ne menjen össze a tej meggyfőzelék készitésekor? fórum

Mit csináljak, hogy ne menjen össze a tej meggyfőzelék készitésekor? (tudásbázis kérdés)


2012. márc. 10. 15:59
a hideg tejhez tegyél a forrón fővő meggynek a levéből,és úgy sűrittsed.de a legjobb a tejföl ugyanezzel a módszerrel.
24. df09bac22a (válaszként erre: 23. - Hableány24)
2012. jan. 9. 15:10

Tejfőllel menni fog, csak ügyesnek kell lenni, és nem szabad forrón csinálni.

Viszont a befőt tartósítva van, az viszont össze kaphatja a tejet.

2012. jan. 9. 14:49
Köszönöm mindenkinek a segitséget! Tejföllel próbálkozni fogok!! :)
22. pgiz
2012. jan. 9. 14:43
Mivel a meggy savas, bármit is főzöl belőle, a tejet össze fogja kapni.Tejföllel, joghurttal, kefirrel habarjuk azokat a készítményeket, ahol a savtartalom kicsapja a fehérjéket.
2012. jan. 9. 14:40
Hát én minden rántást, habarást szűrőn keresztül engedek a levesbe, főzelékbe, s közben azonnal kutymolom is. Mindig marad vissza sok kis lisztgörcs a szűrőn, bár előtte habverővel is jól elkeverem. Kollégám-férfi-azt mondta, barbárság szűrőn engedni, olyan állaga legyen a habaréknak, hogy ne csomósodjon, de én nem szégyellem:))
20. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - Hableány24)
2012. jan. 9. 14:39

Kicsit körbenéztem a témát illetőleg,mielőtt a javaslatomat megírtam volna.

Amint látom,jól gondoltam,vagyis tej helyett tejfölt,vagy tejszínt használj.


Íme a recept,ez biztosan jó lesz.:


Meggyszósz, az édes-savanyú főzelék.


Lehetőleg friss meggyből készítsük, de jó a befőtt is hozzá. Én frissből, vagy gyorsfagyasztott meggyből szoktam készíteni. Nyáron ha szezonja van, olcsón hozzájuthatunk, esetleg ha van rá lehetőségünk saját fánkról szedhetjük le. Ha befőttből készül , akkor az ízesítés persze más, mivel a fahéj és a cukor már benne van. Liszt helyett megpróbálkoztam már a vaníliás főzhető pudinggal is. Szerintem még jobb is, és krémesebb is lett tőle. Ha a tejszínt drágának találjuk, helyettesíthetjük tejföllel. Így is nagyon finom lesz. Tálalhatjuk: sült vagy rántott húsokhoz. Szerintem a rántott szelet, és a sült csirkecomb mellé a legfinomabb!

19. hableány24 (válaszként erre: 17. - Klarika5)
2012. jan. 9. 14:37
nem. miért fontos az?
18. hableány24 (válaszként erre: 14. - Cucicsillag)
2012. jan. 9. 14:36
nemtudom én már ettem meggyszószt is de az nem a főzelék volt mert a főzelék finomabb és másabb is
17. klarika5 (válaszként erre: 16. - Hableány24)
2012. jan. 9. 14:35
Szűrőn át engeded a főzelékbe?
16. hableány24 (válaszként erre: 9. - 1f0972c182)
2012. jan. 9. 14:34
már forró tejjel is próbáltam meg így keverve is
2012. jan. 9. 14:33
Én is leszoktam a tejről, mert ronda lett. Ahogy írták, forró vízzel kell a habarást készíteni. Én liszt helyett keményítővel csinálom, és főzőtejszínnel. Akkor szép krémes lesz.
14. Cucicsillag (válaszként erre: 13. - Hableány24)
2012. jan. 9. 14:32

közben rákerestem a gúúúgliban, ott azt írja ,h.meggyszósz= az édes-savanyú főzelék.

érdekes...

13. hableány24 (válaszként erre: 10. - Cucicsillag)
2012. jan. 9. 14:31
nem
2012. jan. 9. 14:29
ugyanúgy mint a gyümölcsfőzeléket
11. 1f0972c182 (válaszként erre: 7. - Pierot)
2012. jan. 9. 14:28
Hát szerintem a hideg habarást kapja össze a forró főzelék ez tuti mert úgy már én is jártam.
2012. jan. 9. 14:27
na, ez engem is érdekel, még én sem hallottam erről, de ez nem ua,mint a meggyszósz?
2012. jan. 9. 14:27
Szerintem te a habarásra gondolsz a lisztes tejre.Csak annyi a titka hogy amikor kikevered a tejet a liszttel és besűríted a főzeléket bár én tejföllel szoktam akkor a leszedsz egy kevéske levet a forró főzelékről és felhígítod vele a habarást egészen langyosra ha melegre az sem baj és beleöntöd a bugyogó főzelékre és kiforralod.
8. zebracsikó (válaszként erre: 6. - Hableány24)
2012. jan. 9. 14:26

hogy csinálod?

írfd le, hátha valamelyik lépésben megtaláljuk ahiba okát

2012. jan. 9. 14:25

én nem tejjel csinálom, hanem tejföllel, és az nem megy össze, de viszont jól ki kell keverni a liszttel

talán ha hidegen habarod be és úgy főzöd fel????

6. hableány24 (válaszként erre: 3. - Df09bac22a)
2012. jan. 9. 14:23
meggybefőttből szeretném de mindig összekapja a tejet
5. f5848578d5 (válaszként erre: 2. - Zebracsikó)
2012. jan. 9. 14:23
gondolom hasonló a meggymártáshoz, szószhoz. én nem tejet, hanem tejfölt használok. eltett, magozott meggybefőttet edénybe öntök, cukor, só, fahéj, szegfűszeg, citrushéj hozzáadása után összeforralom majd hőkiegyenlítéssel tejfölt adok hozzá. ha túl hígra sikerül pürésítek el a meggyből, mert nem használok hozzá lisztet.
4. hableány24 (válaszként erre: 2. - Zebracsikó)
2012. jan. 9. 14:22
Pedig létezik és finom is! :)
2012. jan. 9. 14:22

Friss meggy :-)

Mitől megy össze?

(valami savas dolognak kell lennie, ami össze kapja)

2012. jan. 9. 14:20

meggyfőzelék??? sose hallottam....


meggyszószról igen, meggylevesről igen, de meggyfőzelékről még sose

2012. jan. 9. 14:19
Mit csináljak, hogy ne menjen össze a tej meggyfőzelék készitésekor?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook