Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szétmállik a krumplispogácsa az olajban - mit tegyek hozzá? fórum

Szétmállik a krumplispogácsa az olajban - mit tegyek hozzá? (tudásbázis kérdés)


27. turkkati (válaszként erre: 26. - 2f8d4f38f0)
2011. dec. 31. 08:24
Én is így szoktam. Lapos korongokat szaggatok belőle, teával isteni vacsora:)
2011. dec. 31. 01:05

En surun sutom,az olajban sutott krumplis pogacsat.

Ha marad fott krumplim,osszetorom,kis so,es amennyi lisztet felvesz.Tojast soha nem teszek bele,mert a liszt sike'r tartalma,es a krumpli keme'nyito tartalma osszefogja a pogacsat.Forro olajba kisutom,es nagyon finom.

25. Céda (válaszként erre: 23. - Rohiani)
2011. dec. 30. 23:16
Köszönöm a receptet, legközelebb másképp fogom csinálni! Kedvencem a krumplis pogi - kikísérletezem majd, hogy a legfincsibb.
24. rohiani (válaszként erre: 20. - Céda)
2011. dec. 29. 20:56

Hát szerintem a gluténmentes liszt erre nem jó.

Max rétes liszt, de mi rendes búza lisztet használunk.

23. rohiani (válaszként erre: 19. - Céda)
2011. dec. 29. 20:54

Ez hasonló mint amit annó az én nagyim sütött, most már anyukám szokott, de ő soha nem rakott bele tojást.

A 1 kg krumplit héjába megfőz sóba-vízbe. Majd áttöri krumplinyomón, a kb. 30 dkg liszt közepébe. Picit hagyni kell hűlni, de nem lehet teljesen mert meredt lesz a krumpli. Ízlés szerint sózzuk és lehet összegyúrni. Kinyújtjuk nem túl vastagra, késsel négyzet rácsozzuk és kiszaggatjuk. Forró olajban kisütjük.


Ugyan ebből a tésztából készül a nudli is, csak azt forró vízbe kell főzni, mi pirított kenyér morzsába szoktuk megforgatni.

A krumplis derelyének és a gombócnak is ugyan ezt a tésztát használjuk. Nálunk ezek a család kedvenc tésztái.

22. d468108dcc (válaszként erre: 19. - Céda)
2011. dec. 29. 20:42
Már maga recept sem hangzik jól..úgy hogy ne okold magad.
2011. dec. 29. 20:36
Én nem teszek bele margarint,lehet,hogy az a baj,nem?
20. Céda
2011. dec. 29. 20:24
Azt elfelejtettem mondani, hogy gluténmentes lisztet adtam hozzá. Biztos az is sokat számít.
19. Céda (válaszként erre: 16. - Ponpomnyuszi)
2011. dec. 29. 20:23
Na, itt van a kutya elásva! Én nem hagytam kihűlni. Még erősen langyos volt, amikor hozzáadtam a lisztet. A recept így nézett ki: 8 közepes, de inkább nagy krumpli, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál margarin, sütés maximumon. Mégis xar lett...Legközelebb dupla tojás és dupla liszt és rendesen hagyom kihűlni. Remélem a ti pogitok jobban fog sikerülni mint az enyém.
18. Céda (válaszként erre: 17. - D468108dcc)
2011. dec. 29. 20:21
Az olaj maximumon volt végig, de így is túlzottan megszívta magát olajjal sajna :-(
17. d468108dcc (válaszként erre: 13. - Céda)
2011. dec. 29. 19:47
Emeld fel a hőfokot az olaj alatt, mert így csak megszívja magát olajjal..
2011. dec. 29. 19:44
Nem kicsit hagyod hülni hanem teljesen mert különben nem gyözöd hozzá rakni a lisztet.
15. Céda
2011. dec. 29. 19:44
Most az állaga jobb lett a liszttől, de a színe olyan, mintha nem akarna megsülni! Lehet ez a tojás hiánya miatt van?
14. Céda (válaszként erre: 12. - Andi.nagy)
2011. dec. 29. 19:42
Nekem is az olajon sült jön be!
13. Céda
2011. dec. 29. 19:42
A liszt segített, köszönöm! De valamiért olyan lassan barnul...olyan halovány színe van, pedig már percek óta sütöm olajon. Legközelebb 1 tojás helyett rakok bele legalább kettőt, és több lisztet is. Elsőre még szerencse, hogy nem nagy adagot készítettem...fele kárbaveszett.
12. andi.nagy (válaszként erre: 11. - Katykóca)
2011. dec. 29. 19:36
Igen, van olajban sült krumplis pogácsa, ez nem élesztős. Nekem jobban ízlik, mint az élesztős, sütőben sült krumplis pogácsa.
2011. dec. 29. 19:30

A krumplipogit nem sütőben sütöd????

Vagy ez a krumlilángos vagy tócsi vagy lapcsánka dolog???

Ha pogi akkor meg miért olajban sütöd???

2011. dec. 29. 19:27
megfőzted a krumplit , kicsit hűlt, aztán tojást tettél bele -ez a nyolc krumpli ha nagy méretű tehetsz bele még 1 tojást-liszt ,só más nem kell
2011. dec. 29. 19:24
tojást is elbírna még egyet és lisztet
8. d468108dcc (válaszként erre: 4. - Céda)
2011. dec. 29. 19:24
Ennyi krumplihoz 2-3 tojás kell és folyamatosan annyi lisztet amennyit felvesz..
2011. dec. 29. 19:23
jaaj csak az első kérdést láttam ,azért kérdeztem a tojást
2011. dec. 29. 19:23
Ahogy sütöm az olajon, szétmálik és a végén lyukacsos lesz, nem olyan szép tömör, mint a nagyié
2011. dec. 29. 19:23
Liszt
2011. dec. 29. 19:22
igen, 8 krumplihoz 1 tojást
2011. dec. 29. 19:22
tojást tettél ?
2011. dec. 29. 19:21
Az olajban ahogy sütöm ki a krumplispogácsát, cafatokra bomlik lassan - vajon mi hiányzik belőle? Több liszt, vagy több tojás, esetleg valami más? A tészta egyébként elég ragadós...
2011. dec. 29. 19:21
Szétmálik a krumplispogácsa az olajban - mit tegyek hozzá?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook