Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Mivel fűszerezzem a sült kacsamellet, combot?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

44. Moszkvicsslusszkulcs2017-12-22 16:49
Lehet bors, fokhagyma, rozmaring.

43. pista552013-11-21 20:14
Tudom én.:))
Egyébként nem tudom milye ízű a boróka mag. A kacsa sült ízét ismerem.:)
(válasz LynxLynx 41. hozzászólására)


42. LynxLynx2013-11-21 17:20
na, nem 56, csak 5-6 szem borókát :-)
(válasz LynxLynx 41. hozzászólására)

41. LynxLynx2013-11-21 17:19
Jó, de én a borókabogyóról szóltam :-) nem a folyékony változatról...
Na, amúgy én magas falú tepsibe teszem a darabolt jószágot, amit besóztam, meg kicsit megborsoztam. Dobok alá a vadas íz kedvéért -56 szem borókabogyót,öntök alá vizet, lealufóliázom,beteszem a sütőbe, és kb. 1 órára elfelejtem. Utána leveszem a fóliát, megfordítom, amikor pirul, visszafordítom, azt a felét is ropogósra sütöm, oszt kész. Az aláöntött víztől belül nem száraz, kívül meg ropogós.
(válasz pista55 39. hozzászólására)

40. pista552013-11-20 23:13
inkább
(válasz pista55 39. hozzászólására)

39. pista552013-11-20 23:12
Szerintem már akkor is a borókát a konty alá öntütték inkánn mint a kacsára.:))
(válasz LynxLynx 38. hozzászólására)

38. LynxLynx2013-11-20 21:12
Borókával,vagy anélkül?;-)
(válasz pista55 37. hozzászólására)

37. pista552013-11-20 21:10
Akinek nincs hőszabályzós sütője az meg úgy süti ahogy sikerül. Azért úgy is meg szokott sűlni. Régen megsütötték fa tüzelésű tűzhelyen is finomra.:)
(válasz JuhOli 35. hozzászólására)

36. JuhOli2013-11-20 15:49
Ha pedig nem almazok, akkor parolt lila kaposzta megy a kecsa melle:)

35. JuhOli2013-11-20 15:48
Ja igen. 160-170 fokon sutom:)

34. JuhOli2013-11-20 15:47
Hu. Nagy kacsamellsuto vagyok. Imadjuk. Beirdalom a boret, besozom kicsit mindket oldalon, kicsi borsot tekerek ra, plusz majoranna.
Be a tepsibe borrel felfele. Pici viz ala. Dobj meg a tepsibe a kacsa melle 2-3 felbevagott kicsumazott almat!Ne hamozd meg!Alufoliaval letakarom. Kb 40 percig hagyom folia alatt.
Burgonyat elofozok sos vizben karikara vagva. Ha kesz berakom a krumplikarikakat a kacsa melle, meglocsolom kacsas szafttal. Sotugetem meg vagy 30 percig. Eleg finom szokott lenni. Isteni a parolt alma.
Dobhatsz a krumpli melle par fokhagymagerezdet is.

33. LynxLynx2013-11-20 15:13
de az se rossz megoldás, akkor inkább előtte-közben-utána
(válasz pista55 31. hozzászólására)

32. LynxLynx2013-11-20 15:12
avva kő megsütni, Te
(válasz pista55 31. hozzászólására)

31. pista552013-11-20 15:09
A borókát akkor kell ráönteni miután megettük.:)
(válasz LynxLynx 30. hozzászólására)


30. LynxLynx2013-11-20 15:01
só, bors, majoranna, boróka

29. gevi19312013-11-20 14:47
majoranna,

28. icuri2011-12-25 15:51
Só,bors,rozmaring.Bevátam kb.két helyen, bőrrel lefelé fektetve kezdtem sütni és végén fordítottam meg, ropogósra, porhanyósra sült. Van amikor öntetet csinálok: 4-5 zúzott fokhagyma, mustár, só, bors, olaj és sör. Ezzel kenegetem, akkor nem annyira ropogós,de nagyon finom.

27. Lisy502011-12-25 11:41
Besózni, majd narancskarikák a tetejére!:))
Néha rozmaringot is szoktam.

26. Dew-i2011-12-25 10:42
És a barackmag ízesítésre is jó, vagy csak mellé?:-):-)
(válasz barackmag 25. hozzászólására)

25. barackmag2011-12-25 08:27
A kacsa szerintem a legfincsibb ízű husi, én csak sózom és kész. Ma is kacsacombot sütök, és a són kívül most teszek hozzá pár szem borókabogyót is, kipróbálom. De a kacsa mellé nem kell más szerintem. Max. a párolt káposzta.... :)))

24. Zebra252011-12-24 23:11
Én, csak só és rozmaring
semmi más

23. pista552011-12-24 21:18
Sóval és semmi mással. Úgy a legfinomabb. :)))

22. Dew-i2011-12-24 19:06
Mindjárt átugrom a Tiszát és lemeózom :-):-):-)
(válasz Bun Csilla 21. hozzászólására)

21. Bun Csilla2011-12-24 18:55
Én is sütök kacsacombot, már befűszereztem. Kakkukfű, rozmaring, bors, babérlevél összetörve só

20. Zarahell2011-12-24 17:31
Ha szeretnéd merészen, akkor narancsdzsem!
Egyszer ettem olyat, Anyám csinálta, felejthetetlen volt!!!

19. Dew-i2011-12-24 17:26
Nem is láttál még kacsát! :-) honnan tudnád?
(válasz Pandora Pompadour 4. hozzászólására)


18. psycheee2011-12-24 16:37
kakukkfű-narancs :)

17. malna642011-12-24 16:28
Fokhagyma,össze zúzva,sörrel felöntve,bele egy kanál méz,evvel kenegetni!!

16. rora19102011-12-24 15:18
kakukkfű, majoranna, fokhagyma, esetleg gomba mellé és vöröshagyma, ha sütőben sütöd - de látom, jobbnál jobb ötleteket adtak a lányok!!:)
(válasz lolka78 1. hozzászólására)

15. Tonettó2011-12-24 14:22
Só, bors, hirtelen kisütni serpenyőben, azután tepsibe tenni, félig fehérborral és vízzel (1:1 arányban) felengedni, aszalt vörös áfonyát mellé szórni (jó sokat), aztán lefedve sütőben párolni, majd a végén pirosra sütni. Nagyon finom. Pláne sült almával...

1 2