Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - A bejgli kemény lett!ötlet?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

14. "Nefertiti"2011-12-28 13:00
..Újat kell sütni!!!:-)

13. tuxy2011-12-24 13:02
ha megdobnak kővel, dobj vissza bejglivel :D


12. hercenő312011-12-23 10:00
vanilia sodó

11. Évi anyuka2011-12-23 09:56
Mármint hogy mire használd?
Vendégtávoltartónak jó!
Ha olyan látogatód jön, akit amúgy nem kedvelsz, és csak teher minden évben, tedd elé. Jövőre tuti nem megy :)

10. szuszuek2011-12-22 18:29
akkor kipróbálom a sütőbe vizesen betevést

9. globus2011-12-22 18:27
Nem valószínű. Az idén nálunk is készült egy prototípus, utána a rendes, igazi :)
Szerintem a hideg helyen pihentetős változat nem jó, csak a meleg.
(válasz szuszuek 8. hozzászólására)

8. szuszuek2011-12-22 18:26
tehát nem fog állásba megpuhulni?

7. Simpli Ficatio2011-12-22 17:30
Ha mentetetlen ,akkor a tesómtól hallottam,hogy az x napos kemény bejglit úgy szokta hasznosítani,hogy egy üvegtálba szeletelve szépen berakja,kis rumos,vagy édes tejjel meglocsolgatja,aztán pudingot tölt bele a maradék bejglit bele tördelve,és állni hagyja,amíg meg nem szilárdul az egész.
Kiborítva olyan,mint egy tortaszerűség.:))
(válasz szuszuek 1. hozzászólására)

6. Csülkösbab2011-12-22 17:28
Vágj fel néhány szeletet belőle és tedd be újra a sütőbe úgy, hogy tegyél mellé egy pohár vizet. Vagy tedd be az egészet és alá egy tál vizet. 120-150 fokra. Szerintem ez helyre hozza. Ha nem sikerülne, csak szólj, biztosan lesz még ötletem:)

5. andi.nagy2011-12-22 17:13
:D
(válasz Doctor Emett Brown 4. hozzászólására)


4. Doctor Emett Brown2011-12-22 17:12
Az az ötletem támadt, hogy egy erős fogsort kell beszerezni hozzá.

3. andi.nagy2011-12-22 17:07
Én ugyanezt készítettem, nekem tökéletes lett. Légkeverésen sütötted? Lehet kiszárította. Én alsó-felső sütés 200 fokos sütöttem a megadott ideig.
(válasz szuszuek 1. hozzászólására)

2. szuszuek2011-12-22 14:07
#

ha feltekerted akkor elsőnek lekened tojássárgával pár óra elteltével meg fehérjével
#

éjszaka hideg helyen tároljuk mert melegben túl kel
#

reggel lehet sütni de előtte pár helyen megkell szúrkálni hogy távozzon a gőz
#

ha kakaósat kézítesz várd meg amég kihűl teljesen mert forron kifolyik az olvadt kakaó
#

ennyi
(válasz szuszuek 1. hozzászólására)

1. szuszuek2011-12-22 14:06
sziasztok!

tök szép és jó volt a bejglim mikor kész lett,puha stb....
azután meghült,most tök kemény!
mit rontottam el?

a recept a következő:

Bejgli hozzávalók:90dkg liszt,25dkg margarin,12,5dkg zsír,2,5dkg élesztő,1 csipet só,2 tojás sárgája 1dl tejszín és kb.2dl víz(amennyit a tészta igényel)nekem másfél elég volt.
az élesztőt elkell morzsolni a lisztben nem kell keleszteni.a tésztának keménynek kell lennie.összeállítás után 20 peret pihentetni kell hűtőben aztán 6 részre osztani és 20*25 téglalapot kell nyújtani belőle

#

A tészta nyújtásánál sem a deszkát sem a tésztát nem kell lisztezni mert nem lesz fényes a felülete kivétel ha nagyon ragadós a tésztát
#

d
#

töltelék:42,5dkg mák,42,5dkg dió,2*25dkg kristálycukor,2*12,5dkg zsemlemorzsa,mazsola,fahéj,reszelt citromhéj,2*2,5dl víz
#

A tölteléket én még nem készítettem el mert kakaóval csináltam ami egy doboz cicás kakaó és 40dkg porcukor keveréke
#

ha elkészült a töltelék jól kikell hűteni és megtölteni a tésztát