Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egy igazi omlós sajtós rúd receptet keresek ami porhanyós és nem a puha változat?Tudtok segíteni? fórum

Egy igazi omlós sajtós rúd receptet keresek ami porhanyós és nem a puha változat?Tudtok segíteni? (tudásbázis kérdés)


15. Gy.Ibi (válaszként erre: 7. - Iloverunning)
2011. dec. 21. 00:05
Holnapra,illetve már mára kellett tojás,tejmentes süti,ovisoknak szülinapi bulira.Jól jött a recepted.Megsütöttem,finom lett!Köszönöm!
14. Lilibeth59 (válaszként erre: 7. - Iloverunning)
2011. dec. 20. 19:01
Az ecet lehet saját készítésű almaecet is?
2011. dec. 20. 12:38

Mindenkinek nagyon köszönöm!


Kellemes ünnepeket:-D

12. 14f968b657 (válaszként erre: 7. - Iloverunning)
2011. dec. 20. 12:37
Igeeeeen ezt kerestem:-)Köszönöm!!!
11. d71ef05a8e (válaszként erre: 9. - 6b006fc769)
2011. dec. 20. 06:57
Igen, a legegyszerűbb, és szerintem eddig a legnagyszerűbb is:) Láttam élesztős, sütőporos változatát is, de szerintem ezek csak rontanak az állagán, a túró savtartalma miatt ezek nélkül sem marad tömör!
10. Gy.Ibi
2011. dec. 19. 23:38

Én így csinálom:

60dkg rétesliszt

25dkg margarin/vaj

1tejföl

két ek.zsír,kacsazsír

1 ek.só

2,5dkg élesztő

Gyúrni,ujjnyi vastagra nyújtani.

Tetejére mehet sajt,kömény,szezámmag.

175fokon 20-25 perc

9. 6b006fc769 (válaszként erre: 2. - D71ef05a8e)
2011. dec. 19. 22:31
ez isteni, pont akartam írni, ez a kedvencem!:))
8. iloverunning (válaszként erre: 7. - Iloverunning)
2011. dec. 19. 21:38
Ezt pár órával hamarabb elő kell készíteni és hűtőben pihentetni. Akár előző nap is be lehet gyúrni.
2011. dec. 19. 21:37

Ez nagyon tuti:

30 dkg liszt, 25 dkg margarin, kis só, 2 kávéskanál ecet, 6 ek víz

Ezeket kell összedolgozni, a tetejére lehet bármi, mák, szezámmag, sajt. Nagyon fincsi és sokáig omlós marad, olyan az állaga, mint amit a a boltban lehet kapni lefóliázott dobozban.

2011. dec. 19. 21:36

Ez engem is érdekel, sok receptet próbáltam már,

hát, egyik sem vált be igazán, - ezeket kipróbálom. próba cseresznye.....

5. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 3. - Zebracsikó)
2011. dec. 19. 21:36
Ez olyan "olaszos", de nagyon jónak tűnik.
2011. dec. 19. 21:35

Szia! A miénket nyugodt szívvel ajánlom, mert nagyon finom, elrontani nem lehet!


Kell hozzá:

40 dkg liszt

6-7 evőkanál tejtöl

20-25 dkg sajt reszelve

30 dkg margarin vagy vaj (én margarinnal szoktam)

1 evőkanál só

köménymag


A lisztet a margarinnal elmorzsolom, a sajt felét a tésztába teszem, a sóval, és a tejföllel összedolgozom.

Kinyújtom kb. 1,5 cm vastagra, megkenem tojássárgájával, a reszelt sajttal és a köménymaggal jól megszórom a tetejét.

Derelyevágóval elvágom kb. 1,5 cm széles, 7-8 cm hosszú csíkokra, és mehet a sütőbe, 180 C-ra 15-20 percre.


Minél vastagabbra hagyod a tésztát, annál finomabb lesz, ne nyújtsd ki laposra.


Isteni, imádjuk!! És nagyon hamar készen van.

2011. dec. 19. 21:30

nagy családi kedvenc + minden munkahelyi bulira ezt kell sütnöm:


parmezános rúd


40 dkg liszt

2 púpos tk só

10 dkg reszelt parmezán

2 ek oregano

(kakukkfű, bazsalikom, chili is mehet bele 1-1- csipet)

őrölt bors

20 dkg vaj (csak vajjal jó!)

2 tojássárgája

8 ek hideg víz


Ezeket gyorsan összegyúrni, vékonyra nyújtani, megkenni felvert tojásfehérjével, megszórni reszelt sajttal (red cheddarral alegfinomabb) megszórni szezámmaggal és vékony rudakra (1 cm széles) vágni

180 fokos sütőben, sütőpapíron, alsó-felső sütésen kb 14 perc alatt megsül

2011. dec. 19. 21:07

Ha nem a leveles tésztás változatra gondolsz, akkor a kedvenc receptem (roppanós, omlós):


25 dkg félzsríos tehéntúró

25 dkg margarin

25 dkg liszt

só (kb. 1 csapott tk.)


összedolgozod, hagyod pihenni kicsit hűtőben, ha akarod, hajtogathatod is egyszer-kétszer, ujjnyira nyújtod, felvágod, 200 fokos sütőben kezded sütni (nehogy a sok zsiradék kifolyjon belőle), 5-10 perc múlva 180 fokra mérsékelve a hőt roppanósra sütöd.


Az eredeti receptem juhtúrót ír, de mivel az krémesebb, szerintem vagy kevesebb margarin kell bele, vagy kicsivel több liszt, és perzse sokkal kevesebb só!

2011. dec. 19. 21:00
Egy igazi omlós sajtós rúd receptet keresek ami porhanyós és nem a puha változat?Tudtok segíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook