Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudja valaki, hogy miért reped szét a mákos kalács? fórum

Tudja valaki, hogy miért reped szét a mákos kalács? (tudásbázis kérdés)


19. kismaca (válaszként erre: 17. - 31c1daa9fa)
2011. dec. 9. 11:06
Köszi az ötletet.legközelebb kipróbálom!
2011. dec. 8. 13:13
gőzők...gázok de úgy szép nem?
2011. dec. 8. 12:44
Anyám meglocsolja egy kis langyos vízzel a tetejét, nem reped szét.
16. 6187eb1c9a (válaszként erre: 15. - Szilvamama)
2011. dec. 8. 12:44
:)
15. Szilvamama (válaszként erre: 14. - Kismaca)
2011. dec. 8. 12:42
Mondom én, hogy a sok jótól :)
14. kismaca (válaszként erre: 8. - Szilvamama)
2011. dec. 7. 22:07
Az íze az nagyon tuti!A család imádja,jó sok mákkal!a tésztája pedig biztosan jó mert ahogy nyújtom el szalad benne a buborék.megkenem tojással,megszurkálom.aztán még negyed órát hagyom,ismét megkenem és mégis mindíg kireped!
2011. dec. 7. 12:21
Találtam még valamit,anyum dolgai között...,akkor is megreped,ha túl puhára készítettük a tésztát,túl sok tejjel,vagy,ha a sütő nem volt elég meleg.
12. Szilvamama (válaszként erre: 11. - 6187eb1c9a)
2011. dec. 7. 11:58
Nincs mit :)
11. 6187eb1c9a (válaszként erre: 10. - Szilvamama)
2011. dec. 7. 11:57
Köszönöm:-)
10. Szilvamama (válaszként erre: 9. - 6187eb1c9a)
2011. dec. 7. 11:43
Megszórod, elsimítod, nem kell vastagon, érzed, hogy nem ragad.
9. 6187eb1c9a (válaszként erre: 8. - Szilvamama)
2011. dec. 7. 11:38
Ne haragudjatok offolnék,lehet,hogy mást is érinti a kérdésem.Betettem a mézest a hűtőbe,ha kiveszem,mennyire kell meglisztezni a deszkát?
2011. dec. 7. 11:15
A túl sok jótól - szokták mondani a régi öregek :)
2011. dec. 7. 11:02
lehet,hogy sok a cukor,vagy túl kelt.
2011. dec. 7. 11:01
Vagy a tészta nagyon kemény,vagy a töltelék túl laza,nedves,így a sütés közben keletkező gőz nyomja szét.Illetve igen meg is kell szurkálni.
2011. dec. 7. 11:00
Vastagabb eszközzel, (pl. hurkapálca, de ettől a kínai evőpálcika még jobb) szurkáld meg teljesen az aljáig és hideg helyen, pl. a hűtőben tartsd a sütés előtt legalább 1 óráig.
2011. dec. 7. 10:53
Ha nagyon nedves a töltelék akkor is szétreped.N
2011. dec. 7. 10:46
Más recept szerint az oldalát kell megszurkálni.
2011. dec. 7. 10:41

Szúrd meg a tetejét, hátha.

(sajnos a mák nagyon hajlamos a repedésre :-(

2011. dec. 7. 10:31
Tudja valaki, hogy miért reped szét a mákos kalács?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook