Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A régi fatörzstorta krémjét hogyan készítettük? fórum

A régi fatörzstorta krémjét hogyan készítettük? (tudásbázis kérdés)


23. Ancsa 37 (válaszként erre: 22. - 41fdab80c1)
2011. dec. 5. 23:04

Szívesen! És nem olyan macerás ám, mint amillyennek tűnik :) Szerintem leírni továbbtartott, mint megcsinálni.

Várom a postát, nehogy úgy járjak, mint Mézgáék :))

22. 41fdab80c1 (válaszként erre: 20. - Ancsa 37)
2011. dec. 5. 22:15

Kedves Ancsa, nagyon köszönöm! Már az olvasása is kulináris élmény volt számomra, de az biztos, hogy mi nem ezt csináltuk, az egyszerűbb volt. De ez

valami csoda lehet, meg fogom csinálni. De csak karácsonyra...és küldök belőle fénypostával. Majd jelzek, hogy az ablakot mikor kell kinyitni. Pusza Neked és még 1* köszönöm!!

21. 41fdab80c1 (válaszként erre: 17. - Xti_)
2011. dec. 5. 22:08
Nagyon szívesen és igazán örülök, hogy nem bántottalak meg. A picurkádról szóló naplüdat miért hagytad abba? Kár érte, hogy nincs folyt.köv.
2011. dec. 5. 20:35

Márta, betettem a recepjeim közé a fatörzset, ahogy gyerekkoromban anyukám csinálta-szerintem ezt keresed!

Az igazi fatörzsben nincs se puding, se margarin :)


Remélem, tudtam segíteni - ha megsütötted, várom a beszámolót! :)

19. Emeni (válaszként erre: 16. - 41fdab80c1)
2011. dec. 5. 18:49
Köszönöm a védést! Jó étvágyat kívánok majd hozzá! :))
18. Emeni (válaszként erre: 15. - Xti_)
2011. dec. 5. 18:48
nem hiányzik belőle semmilyen folyadék.........
17. xti_
2011. dec. 5. 18:43
igazad van, bár csináltam már, de ilyen krémet még sosem, és nem tudtam elképzelni, azt hittem kimaradt egy kis tej, narancslé, vagy bármi. de ezek szerint tényleg így kell, köszönöm!
16. 41fdab80c1 (válaszként erre: 15. - Xti_)
2011. dec. 5. 18:08

Bocsika Xti!


De úgy gondolom, nem sok sütit csináltál idáig életedben. Az úgy jó, ahogy le van írva!!!

15. xti_ (válaszként erre: 12. - Emeni)
2011. dec. 5. 17:24
ebből szerintem hiányzik valami folyadék... ha csak a tojást kevered cukorral és kakaóval, az rántotta lesz még gőz fölött is, nem?
14. 41fdab80c1 (válaszként erre: 12. - Emeni)
2011. dec. 5. 17:23
Nagyon köszönöm!!!!Puszika
13. Emeni
2011. dec. 5. 16:39
Isteni finom,mi duplán készítettük tavaly karácsonykor,mert páromnak+nekem is akkor van a szülinapunk :)) Elfogyott a dupla adag is...
12. Emeni
2011. dec. 5. 16:37

Piskóta: 2 * 6 tojásból sütni feltekerni.

Krém:

15dkg cukor, 3 tojás, 3 evőkanál kakaó, 1 narancsnak a héját belereszelni, gőz fölött állandóan kavarni,amíg sűrű nem lesz.(kb 1 óra!!)

Gőzről levéve belekavarni 1 puha margarint, kenni kívül-belül az 1-ket svégan vágni ez az ág, villával kívül cifrázni.

11. 41fdab80c1 (válaszként erre: 4. - Mmacus)
2011. dec. 4. 22:36
Köszi az ötletet, megnézem. Bár a dobos eredeti krémje inkább a sűrű vajas felé hajlik. De hátha mégse...
10. 41fdab80c1 (válaszként erre: 3. - 645b490433)
2011. dec. 4. 22:33

Mióta próbálom felidézni, az első gondolat ez volt,

de a nyomába sem jöhet annak a réginek.De köszi az ötletelést.

9. 41fdab80c1 (válaszként erre: 7. - Ancsa 37)
2011. dec. 4. 22:29
Neked is köszönöm. Valahogy már csak összejön, remélem sikerül.
8. 41fdab80c1 (válaszként erre: 5. - Emeni)
2011. dec. 4. 22:28
Nagyon megköszönném, ha felraknád. Az ünnepekig meg ki is próbálhatom.
2011. dec. 4. 21:37

Anyu receptje most nincs nálam, de minden karácsonyra ezt sütötte-én meg keverhettem krémet fél órát, mert akkor még nem volt elektromos keverő.


Az tuti, hogy kávé is volt benne és narancshéj is-holnapra megpróbálom előásni.

6. mosolyka1111 (válaszként erre: 5. - Emeni)
2011. dec. 4. 20:49

Szia!

Emlékszem, anno mi is olyan reszelt narancshéjas csokikrémmel készítettük anyukámmal (de rég volt). Csak a reci anyunál maradt. Ha felgépeled, nagyon szépen köszi előre is!

5. Emeni (válaszként erre: 2. - 41fdab80c1)
2011. dec. 4. 20:42

Jó estét kívánok!


Láttam a felugró témát. Nekem megvan az a recept,tavaly karácsonykor el is készítettük! Nagyon finom,az amit keresni tetszik! De ez bizony gőz fölött készül!!!!!!Ha jól emlékszem 1 órán át!!

Reszelt narancshéj is kell bele,isteni finom!!

Ma már nincs időm,de ha még aktuális holnap előkeresem és megírhatom!!

Jó éjt! És üdv!!

2011. dec. 4. 20:40
Ma délelőtt a tv-ben Stahl csinált egy nagyon jó csokikrémet, igaz, Te nem azt kérdezed. De nézz utána, az is nagyon jó lehet fatörzshöz is. Ő eredeti Dobos torta krém-ként készítette.
2011. dec. 4. 20:31
Főzzöl besamellt kakaó bele és vajjal kikevert porcukor.
2011. dec. 4. 20:29
A 60-as, 70-es évek nagy slágerének illetve krémjének receptjét keresem. Az akkoriban sütött fatörzstorta krémjéről van szó. Nem a mostani idők recije kell, azt ismerem. A régit keresem, azt az ízharmóniát. Arra emlékszem, hogy főztük(de nem gőz fölött), kakaóval készült, tejjel, de pl. nem emlékszem, hogy mivel sűrítettük. Ha tudja valaki, kérem, segítsen!!
2011. dec. 4. 20:28
A régi fatörzstorta krémjét hogyan készítettük?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook