Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fahéj (egész) őrlését nem próbálta valaki? Mondjuk sima bors-örlővel? Tapasztalatok? fórum

Fahéj (egész) őrlését nem próbálta valaki? Mondjuk sima bors-örlővel? Tapasztalatok? (tudásbázis kérdés)


17. bettike0930 (válaszként erre: 15. - MsFlower)
2011. nov. 26. 16:22

Köszi, körülnézek kicsit :)

Egyetértek. Ez is olyan kicsit mint a bors, hogy néha szemes néha őrölt változatában használjuk. :)

16. bettike0930 (válaszként erre: 14. - Era06)
2011. nov. 26. 16:21
köszi :)
15. MsFlower (válaszként erre: 13. - Bettike0930)
2011. nov. 26. 15:43

Már 2-3ezerért lehet venni jó kávédarálót.

Amúgy tényleg jobb az egész fahéj, én a gyümi levesbe szoktam egészet is belerakni, sokkal fahéjasabb, mint az őröltől

14. era06 (válaszként erre: 13. - Bettike0930)
2011. nov. 26. 15:27

gagyi :)


Ne, egy darab valami legyen benne!!!

Összetörni nagyjából , és finoman a gombbal. :)

13. bettike0930 (válaszként erre: 12. - Era06)
2011. nov. 26. 15:09
Köszi szépen. A kávédaráló amivel próbáltad nagyon jó minőségű?Drága volt?(ha nem vagyok indiszkrét. :))
12. era06 (válaszként erre: 11. - Bettike0930)
2011. nov. 26. 15:05

Elviszi a kávédaráló is, előtte össze kell törni valamennyire.

Óvatosan kell darálni, csak egy pillanatra megnyomni a gombot.

11. bettike0930 (válaszként erre: 2. - 6615c3e53b)
2011. nov. 26. 14:34
Mert a frissen őrölt mindenből finomabb én meg sok fahéjat használok.
10. bettike0930 (válaszként erre: 5. - 9c8432d068)
2011. nov. 26. 14:28
Nem az ára miatt, sőt ahogy emlékszem az egész fahéj drágább is, hanem gondoltam ha könnyű őrölni akkor inkább használnék frissen őröltet.
2011. nov. 26. 14:27
Azért gondoltam rá, mert sokat használok és frissen őrölve biztos finomabb mint ahogy akármelyik fűszer finomabb frissen őrölve. Amúgy a Kotányi Malom Fahéjas bigyóját is néztem, csak az meg nagyon cukros. Köszi az ötleteket, majd kiügyködök valamit.
2011. nov. 26. 14:16
inkább reszeld mint a szerecsendiót (habár nem igazán értem miért nem veszel őröltet ha arra van szükséged)
2011. nov. 26. 14:14
Először törd össze mozsárban, aztán talán viszi más daráló is könnyebben. De ez csak tipp, nem próbáltam. :)
2011. nov. 26. 14:10
Szerintem jobb a fahéjrúd mint az őrölt, valahogy más az illata és az íze is, megértem a kérdezőt. Kávédaráló lehet viszi, a borsőrlő szerintem nem elég erős hozzá, vagy ha igen akkor elég drága csak ezért megvenni.
5. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - Bettike0930)
2011. nov. 26. 14:07

Nem drága az őrölt fahéj sem,miért nem azt veszel?

A bors őrlő biztosan nem fogja vinni,esetleg a kávédaráló,de nem érdemes vesződni vele.

2011. nov. 26. 14:05
Kávédarálóval próbáltam az megdarálja
2011. nov. 26. 14:05
Én próbáltam egy egyszerű kis asztali-kézi borsőrlővel, de nem bírta, majdnem eltört.
2011. nov. 26. 13:59
Miért nem veszel őröltet?? Ha egyszer az kell...
2011. nov. 26. 13:55
Fahéj (egész) őrlését nem próbálta valaki? Mondjuk sima bors-örlővel? Tapasztalatok? (ha nem működik nem vennék...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook