Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Két hete érlelt tejjel mit lehet kezdeni? fórum

Két hete érlelt tejjel mit lehet kezdeni? (tudásbázis kérdés)


2012. jan. 5. 12:22
Négy deci tejről volt szó:DDDD
27. krisztacskaaa (válaszként erre: 26. - B068ed95c0)
2012. jan. 5. 12:03
most már több mint 1 hónapos :D
2012. jan. 5. 08:34
Én kidobnám!!!!!KETTÖHETES TEJ???Úristen!!!
2012. jan. 5. 06:58
Szerintem nem, de mindegy :)
24. 38c05a6ad0 (válaszként erre: 23. - Andi6020)
2012. jan. 5. 00:52
Nov. 26. az tényleg rég volt már. Én egy általános tájékoztatást adtam. Természetesen nyers tejet lehet csak altatni. A forraltból már kivesztek a baktériumok és az enzimek.
23. andi6020 (válaszként erre: 21. - 38c05a6ad0)
2012. jan. 4. 12:11
Gondolod, hogy november 26-óta még nem csinált vele semmit? Mert ha nem, akkor tényleg kuka az egész. :P
22. 6ee0ffb012 (válaszként erre: 21. - 38c05a6ad0)
2012. jan. 4. 11:54
Mert több,mint egy hónapja kérdezte :))
21. 38c05a6ad0 (válaszként erre: 17. - Andi6020)
2012. jan. 4. 11:53
Honnan tudod?
20. Mayalina (válaszként erre: 19. - Survivor3)
2012. jan. 4. 10:26

:-DD

Nem rossz ötlet!

19. survivor3 (válaszként erre: 2. - Mayalina)
2012. jan. 4. 07:58

Lenéznék az ablakból, hogy nincs-e lent az utcán valaki.


Úgy ahogy van, egy kicsit megpöckölném az ablakpárkányról.

2012. jan. 4. 07:54
zért ennyire ne légy szórakozott...
17. andi6020 (válaszként erre: 16. - 38c05a6ad0)
2012. jan. 4. 06:27
Már mindegy.
2012. jan. 4. 02:07
A leöntött tejből első fázisban aludttej lesz, ami az alapja kefirnek, joghurtnak, túrónak és a sajtnak. A felszínén válik ki a tejszín, ha ez savanyodik lesz belőle a tejföl. Mivel Neked már sárga azt le kell venni róla és kidobni. Az alján a savó vált ki, ha ez nem keserű akkor még iható. A középén található fehér anyagot kóstold meg, ha nem keserű akkor ehető, de ha keserű akkor dobd ki.
15. 6187eb1c9a (válaszként erre: 13. - Mayalina)
2011. nov. 26. 18:54
Bizony meglehet,lesz is belőle egy ici-pici mackó sajt:-) 5liter tejből 40-50 dkg sajt lesz...
14. gizus58 (válaszként erre: 12. - Mayalina)
2011. nov. 26. 18:00
Az ami az alján összegyűlt savó, ha leöntöd, és hűtőbe teszed, akkor fel tudod használni olyan étel készítésénél, amibe író,vagy savó kell.Jól zárd le az üveget,és pár hétig eláll.
13. Mayalina (válaszként erre: 11. - B4c06bc553)
2011. nov. 26. 15:00

Jah, még annyi, hogy sajtnak is meg lehet mégcsinálni?

Ha igen, hogyan?

12. Mayalina (válaszként erre: 11. - B4c06bc553)
2011. nov. 26. 14:55

jajj dejó!

És az üveg alján összegyült savó szerű valamivel mit csináljak?

ÉS az nem baj, hogy úgymond összetöröm, ha kikanalazom?

Kell beletenni bármit is? (Só ecet...)?


Nagyon köszi, hogy ellátsz tanácsokkal!

11. b4c06bc553 (válaszként erre: 9. - Mayalina)
2011. nov. 26. 14:47
Igen szoktam. Házi tejet veszek, az eláll ennyi ideig, és egy hűvös helyen kell legalább ennyi idő neki, hogy meg is aludjon rendesen. Nem lesz semmi bajod, ha megcsinálod túrónak! Ez nem egy érlelővel telenyomott tej, ami pár nap múlva megalszik. Ez természetes módon készült aludttej. A tetejéről le kell szedned azt a zsírréteget, a többit meg használd fel nyugodtan.
10. andi6020 (válaszként erre: 9. - Mayalina)
2011. nov. 26. 14:11
Szerintem nem mindegy, de te tudod. :)
2011. nov. 26. 14:06

Először is nem bolti a tej.

Másodszor, az igazából tök mindegy, hogy miért most, nem? :)

Kidobni nem szeretném, ha nem muszáj.


Daniela!

Te szoktál ilyesmit készíteni, hogy így képben vagy?

8. andi6020 (válaszként erre: 2. - Mayalina)
2011. nov. 26. 14:01

Bolti tejből milyen túró lesz? :SS


Azt egyébként megkérdezhetem, hogy miért most, 2 hét elteltével érzed elérkezettnek az időt, hogy kezdj valamit az "érlelt" tejjel?


Egyáltalán honnan az ötlet, hogy 10 fokon kell érlelni a tejet?


Eredetileg mit szerettél volna csinálni?

2011. nov. 26. 13:49

Ha meg akarod mérgezni magad, akkor nyugodtan

készíts belőle :(

6. b4c06bc553 (válaszként erre: 2. - Mayalina)
2011. nov. 26. 13:48
Langyosítsd fel egy edényben a főzőlapon, épp hogy elkezdjen forrni. Nem szabad forrjon, mert akkor más lesz az állaga. Ha így megforrósítottad, akkor tedd egy szitába, vagy konyharuhába, hogy csöpögjön ki. Ha minden igaz, túród lesz belőle, amiből készíthetsz körözöttet, vagy palacsinta tölteléket. Nem lesz sok, csak kb. 10 dkg.
2011. nov. 26. 13:47
Nem lehet ebből még túrót, sajtot, vagy egyebet készíteni?
2011. nov. 26. 13:41
klotyóba vele!
2011. nov. 26. 13:36
Én kidobnám.
2011. nov. 26. 13:30

Egy dunsztos üvegbe öntöttem kb 4 dl tejet, amit két hete tárolok az ablakpárkányon, átlag 10 fokon.

Főléhajolva sajt szagú.

Az alján savószerű lé gyűlt össze, a közepe tejfölszerű, a tetején meg besárgul lágysajt szerű réteg van.

Lehet ezzel kezdeni valamit?

2011. nov. 26. 13:29
Két hete érlelt tejjel mit lehet kezdeni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook