Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért esett össze a sütőből kivéve a zabkorpás piskótám? fórum

Miért esett össze a sütőből kivéve a zabkorpás piskótám? (tudásbázis kérdés)


2012. máj. 14. 13:40
Anyám is mindig azt mondta,h ne egyből vegyem ki a sütőből,haggyam egy kicsit bennt "pihenni" de nem kell megvárni míg teljesen kihűl.Meg ha használsz sütőport,nézd meg a dátumot,mert lehet régi.
2011. nov. 16. 12:29

Anno albérletben semmit sem sütöttem mert megégett minden,mire 2 év után a gázos átnézte a sütőt!:DD

Addig szénné minden!:DD

2011. nov. 16. 12:28
Figyi,próbáld meg,így nem biztos tudok jó 5letet adni.Én jó pár év után és összevissza sütik után tudtam az enyémet megszokni és tudjam hogy és mit szabad benne végeznem!:DD
11. Anthico (válaszként erre: 10. - Ba935a28b0)
2011. nov. 16. 12:26

Albérlet, de 1 éve használom. :)

Ha elkészült, akkor egyből vegyem ki? Olyanokat is olvastam, h nem szabad egyből kivenni a hidegre, hanem bent kell hagyni lekapcsolt és résnyire nyitott sütőben, h ott hűljön ki. :S

2011. nov. 16. 12:23
Mióta van meg a sütőd?
2011. nov. 16. 12:23
Ne hagyd benne,megéghet,ha kinyitod megszáradhat...
8. Anthico (válaszként erre: 7. - Ba935a28b0)
2011. nov. 16. 12:22

Köszönöm :)

Még a sütőben hagyásos kérdéseimre tudnál válaszolni? (lentebb)

7. ba935a28b0 (válaszként erre: 5. - Anthico)
2011. nov. 16. 12:21

Csak hosszabb ideig kis lángon és jó lesz meglásd.

:DD Sok sikert!

6. Anthico (válaszként erre: 4. - Ba935a28b0)
2011. nov. 16. 12:19
Igen, erre már rájöttem, majd úgy 160 fokon sütögetem, h a belseje is átsüljön. :)
5. Anthico (válaszként erre: 3. - Ba935a28b0)
2011. nov. 16. 12:19
Tehát a sütőt lekapcsolom és benne hagyom, h ott hűljön el? A sütőt kinyissam, h gyorsabban hűljön vagy teljesen rácsukva maradjon?
2011. nov. 16. 12:18
Legközelebb kissebb lángon tovább süsd!:D
2011. nov. 16. 12:18
Több ideig bent kellett volna hagynod!Ennyi a titka!:((
2011. nov. 16. 12:13

Alaprecept szerint csináltam: 4 tojás, 4 ek gyümölcscukor, 4 ek zabkorpa.

Sárgáját habosra felvertem a fruktózzal, majd felvertem keményre a fehérjét, ezeket nagyon lágyan, alaposan összekevertem, majd a zabkorpával is még "összeforgattam". 180 fokon sütöttem és olyan gyönyörűen felkelt, még a tortaforma fölé is ment. 20-22 perc után a külseje már kezdett nagyon sötétbarna lenni, kivettem, és egyből zutty összeesett :S

Ja, és a belseje se teljesen sült meg, picit "nedves" maradt.

Hol rontottam el?

Kell bele sütőpor/szalakáli?

Rosszul hűtöttem le?

2011. nov. 16. 12:11
Miért esett össze a sütőből kivéve a zabkorpás piskótám?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook