| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy szült-e valaki Dr. Milián Csabánál? Magánrendelésre járok hozzá. Legjobb tudomásom szerint nem dolgozik a kórházban, de ott vezeti le a hozzá járó anyukák szüléseit... Olyan kérdésem lenne még, miszerint a beutalókat a Szent Imrébe szokták ilyen esetben adni, vagy ezeket a lakhelyem szerinti rendelőintézetnél kell intéznem? | ||
| ||
| Placcs!
Köszi h írsz, elkeseredtem nagyon.Megköszönöm, ha még írsz. Privimet elvileg láthatod. | ||
|
| ||
| Panka: persze szívesen írok a dokiról, de az én nődokimról olvashatsz itt sok rosszat is. Bár én nem osztom ezeket a véleményeket, nekem más tapasztalatom van vele kapcsolatban.
Urbán Mártáról van egyébként szó, akiről én már korábban is írtam róla jó tapasztalatokat. Az első babámat nála szültem, ahogy azt már írtam is alább. Én akkor egyébként orvost váltottam kb. félidőben, akkor kerültem hozzá, akkor simán elvállalt. 25 hetesen voltam először a magánrendelésén. Én csak dícsérni tudom. Bár tény, hogy van egy fajta stílusa, amit vagy bír valaki vagy nem. Sokan félreértik ezt a stílust és lebunkózzák, pedig nem az. Tény, hogy nem az a tutujgatós fajta, mindent korrektül kimond és elmond és elég határozott, de nekem ez jön be, lehet, hogy másnak ez nem tetszik. Első babámmal pl., mikor bejött a gyerekágyra és kérdezte, hogy mi újság, mondtam neki, hogy marhára bedurrantak a melleim és első babásként fogalmam sem volt, hogy hogy kell kézzel kifejni és megkértem egy csecsemőst, hogy mutassa meg hogy kell (aki meg is mutatta), az volt a reakciója, hogy mutassam csak meg neki is és ő is simán megmutatta még egyszer, hogy hogy kell csinálni, pedig nem is kértem. Szülésfelkészítőn tényleg nem nagyon találkozol dokival, max a helyi kórházi szokásokat ismerheted meg. A kórházban a szülésznők és dokik körében is nagyon elismert. Nem pénzhajhász, nincs szülési tarifája és sosem rendelt be feleslegesen a magánrendelésére (5-6 hetente kellett járnom hozzá, de 18 hetes UH-ra is a kórházba kellett mennem - problémamentes terhességem van/volt mondjuk), aminek az ára az elég borsos (12 ezer/alkalom). Viszont nekem a 34. hét után már a kórházba kell mennem. Minden kérdésemre készségesen válaszol, nem fájdalmas ahogy vizsgál. Kedves és a szülésemnél konkrétan empatikusabb volt, mint az akkori, szintén választott szülésznőm. Priviben írok róla még szívesen,ha szeretnéd. | ||
|
| ||
| Sziasztok! A kórház oldalán ott van minden infó az előadásokról:
http://www.szentimrekorhaz.hu/hu/szolgaltat asaink/fekvobetegellatas/operativ-szakmak-matrix-szervezete/ 84-szueleszeti-ngyogyaszati-profil.html Pankamam, ezeken általában szülésznők tartják, ritkán van ott doki is, szóval az alapján szerintem nem fogsz tudni választani. Fogadott doki nélkül nem fogsz tudni a kórházban szülni. | ||
|
| ||
| Placcs, köszi.Érdeklődhetek tőled az orvosod felől?
Érdemes esetleg a keddi tájékoztatóra elmenni ,amiről elöttem érdeklődött vki? Bár még késő estig dolgozom. | ||
|
| ||
| Panka, háát ha júniusban szülsz, akkor már nem biztos, hogy egyszerű lesz orvost fogadnod.
Én sem ide tartozom, de a fogadott orvosom miatt fogok itt szülni. És sajnos, bár nem így kéne, hogy legyen, de ha nem fizetsz, akkor a legtöbbször nem úgy bánnak Veled, ahogy kéne....bár olvastam itt és máshol is ellenpéldát is ezzel kapcs., de azok inkább a kivételek. | ||
|
| ||
| Sziasztok!
Nagyon sok jó infot találtam itt,de kétségbeestem A Szt.Imrében szeretnék szülni, de nem oda tartozom,se orvosom. Tudja valaki ilyenkor mi a teendő?Őszíntén szólva talán ki tudnám préselni a pénzt az orvosnak,de már kicsit dühös vagyok rájuk,Ha nem fizetek le sem ültet, stb....Nem ismerem az ottani orvosokat,az én régi kórházam bezárt,júniusban szülök. | ||
| ||
| Sziasztok! Hallottam, hogy a kórház szülésznői minden második kedden tartanak szülésfelkészítőt. Azt mondták, hogy a honlapon fent vannak a dátumok/időpontok, viszont én sehol nem találom. Tudjátok esetleg, hogy holnap lesz-e ilyen, és hogy pontosan hol van?
Előre is köszi. | ||
| ||
| Sziasztok!
Nekem program császár lesz a babák fekvése miatt és nekem azt mondta az egyik csecsemős, hogy ha minden rendben a babákkal, akkor hiába nem lehet ugye felkelni a császár után csak 10-12 órával, az első 1-2 órában oda fogják adni a piciket és Apa is ott lehet velünk, így cicire lehet őket tenni rögtön a császár ellenére is. Ez engem megnyugtatott. Van itt valaki, aki csecsemőst fogadott? Nekem az egyik szülésznő ajánlott egyet, akivel már beszéltem is. Szimpinek tűnik, de nem tudom, hogy mennyit szokás adni nekik, ha meg leszek elégedve. Azt jó volt olvasni, hogy akkor is be tud állni a sszoptatás, ha először tápszert adtak a piciknek. Első gyereknél én is féltem a tápszerezéstől, mint a tűztől, akkor a fiam cukros vizet kapott, mert alacsony volt a cukra, de ezek után 14 hónapig tudtam szoptatni. És nekem sem mutatott meg senki semmit, viszont, ha kérdeztem, akkor normálisan válaszolt és segített mindenki. A dokimról már írtam korábban, én a Jó Istenen kívül neki köszönhetem, hogy egészséges a fiam, nekem sokat segített. És burkot is úgy repesztett, hogy szinte nem is éreztem... | ||
|
| ||
| Az én szülésznőm olyan listát adott, amin a szilikonos bimbóvédő van, de a mellbimbó krém nem szerepelt. Fura, 1 kórház és különböző listákat adnak? | ||
|
| ||
| Mármint ezt a bimbóvédő dolgot nem értem, a szilikonos bimbóvédőre gondolsz, hogy azt nem használtad, amikor a csecsemős nem látta? Azon a listán, amit én kaptam a szülésznőtől nem szerepel ez, csak a bimbóvédő krém.
Viszont ezt jó hallani, hogy ezek után sem alakult ki semmiféle cumizavar. Ügyesek vagytok :) | ||
|
| ||
| A bimbóvédőről ilyen tekintetben én is csupa rosszat hallottam, ezért nem vittem be magammal a kórházba, pedig a kórház által javasolt listában szerepel és szokták is ajánlani. Nekem sebes lett és nagyon fájt mindkét mellbimbóm, de nagyon akartam szoptatni és bimbóvédő krémmel valahogy túléltük a legkritikusabb 2.-3. hetet, utána hirtelen jobb lett, már nem fájt és mai napig szépen megy a szopi. Kitartónak kell lenni ha ilyesmi van, ja és nem elhanyagolni a sebesebb oldalt mert mellgyulladás is lehet belőle. Ez utóbbi általában már csak a kórház után otthon alakul ki, de szerencsére sok helyről lehet segítséget kapni (akár a fogadott csecsemőstől utólag, vagy védőnő, gyerekorvos, háziorvos, nődoki). Én is igyekeztem előre felkészülni mindenfélére még a szülés előtt, de ezekről a szopi nehézségekről mégsem tudtam, pedig első babásoknál gyakori. Nekem a bimbóvédő krém rengeteget segített és azt már a kórházba érdemes bevinni -az a praktikusabb amit nem szükséges lemosni szopi előtt. | ||
|
| ||
| Én nagyon mérges voltam, mert császároztak és másfél nappal később került mellre a picúr, persze addigra már kapott tápszert, utána is tömték vele folyamatosan, én meg háborogtam, de nem tudtam mit tenni, a tejem meg nem akart indulni...
Most utóbb már úgy gondolom felesleges volt ennyire kiakadnom, de első babásként meg a sok utánaolvasás miatt perszer megtettem. Amit sajnáltam,hogy senki nem világosított fel arról,hogy itthon mit tegyek hogy tegyek, stb, így végül az lll oldalon kértem segítséget. Nekik köszönhetőe más a második héten elhagytuk a tápszert, és azóta is csak anyatejen él a babám, semmi cumizavara nincs, nem is volt, igaz én amennyire tudtam mellre tettem és amikor nem látta a csecsemős,akkor nem használtam a bimbóvédőt sem,mert hülyeségnek tartottam (persze akinek fáj, biztos hasznos, nekem sem volt élmény,mert sebes volt picit, de kibírható). Egyik ismerősöm még most, a 6 hetes babánál hagyta el a bimbóvédőt,mert gondolta azt mindig használni kell (senki nem mondta,hogy nem) és szegény baba nem bírt eleget szopizni,úgyhogy sárgasággal kórházba is kerültek. Ez nem biztos,hogy általános, de érdemes ezekre azért figyelni. Bocs,ha kicsit szétszórt a válasz, a lényeg, hogy szerintem ne izgulj a tápszer miatt (legalább kap elég folyadékot és nem sárgul be...), tedd gyakran mellre és pár nap, max 1-2 hét múlva már ő is élhet csak anyatejen ;) | ||
|
| ||
| Köszi az infókat, akkor annyira azért nem veszélyes ez a cumisüveg téma, mint ahogy sok helyen lehet olvasni :S Még szerencse, hogy vannak azért pozitív tapasztalatok is.
Igen, első babánkat várjuk, úgyhogy ilyenkor szerintem mindenki körülrág minden témát :D Akinek volt választott szülésznője, tud mondani valami tól-ig tarifát, hogy kb mennyit szokás adni? Akár priviben is írhattok. :) | ||
| ||
| Szió Lázár Zsuzsa, az imádnivaló Boglárka anyukája! :)
Pont most olvasgatom a fórumot újra és felismertelek! Trixi vagyok! ;) Ma voltam utoljára Debreceninél és hát úgy néz ki, hogy 1 ujjnyira ki vagyok tágulva és azt mondta,h ha a Tétényibe szeretnék szülni akkor 3 hétig mrardjak meg a fenekemen... Úgyh ma már nem is mentem dolgozni, picit beijedtem... Ja és az a Zsigmond lesz helyette... Úgyh most újra dokinézőbe vagyok, illetve keresem az olyan hozzászólásokat, mint a tiéd (ügyeletes doki/szülésznő), h eldöntsem fogadjak-e vagy ne... Akkor jövő 7 után tali, majd kereslek! Érezzétek jól magatokat otthon! Sok-sok puszi!!! ;) | ||
|
| ||
| Elvileg cukros vizet adnak, vagyis infúziós folyadékot. Benne van a pakliban hogy kap tápszert is ha szükséges. Amíg nincs tej, addig is rendszeresen jó szopiztatni a babát, mert attól még előtej már van és az is nagyon kell neki, illetve minél többször odateszed, annál hamarabb lesz tejed. A cumisüvegtől nem kell félni, ha eleget van cicin a kicsi akkor nem fog leszokni a ciciről! Az én lányom is végig kapott a kórházban a cukros vízből, de mindig cici után hogy előbb a cicin próbálkozzon (már a 2. napra folyt a tejem). Amint beindul a tejci nem lesz szükség az üvegre, de pár hónap múlva már alkalomszerűen lehet használni (ha úgy adódik hogy elmentek valahova és ott nem tudsz szoptatni, de viszel magatokkal tejcit), még akkor sem szokik le a ciciről... Cumisüveget ahogy azt korábban írtam adnak a kórházban, nem kell vinni. Mellszívót sem szükséges, az is van nekik, de arra csak extrém esetben lehet szükséged. Sterilizálni a csecsemősök tudnak ha megkéred őket. | ||
|
| ||
| Nekem egyáltalán nem volt tejem, így az enyémnek adtak tápszert, de másé is azt kapott. 24 óráig viszont semmit. Sok a rémhír a tápszerről és a cumisüvegről, az enyém 6 napig csak azt kapott, mert nem lehet éhezni hagyni, majd ahogy megjött a tejem, szépen átszoktattam, azóta is szopi van. | ||
|
| ||
| Szerintem kicsit túlpörögted ezt a témát, de ha első babádat várad ez teljesen érthető. :-)
Nem, nem kell vinned cumisüveget, míg nincs tejed akkor is szoptathatod a babát, hogy kapjon pár cseppet, de azzal nem fog jóllakni bármennyire is pici a gyomra. Ráadásul ha első éjjel beadod a csecsemősökhöz (szerintem érdemes) akkor mindenképpen kap kiegészítést. Tudtommal teát nem adnak, hanem vizet, hívjuk cukros víznek. Ettől semmilyen hátrányt nem szenved a babád. Én két napig voltam bent és végig kellett a kiegészítés, sőt mivel csak a 4-5 napon lett tejem, így tápszeres recepttel engedtek haza, még itthon is cumisüvegből kellett minden szoptatás után pótolnom. Onnantól kezdve viszont nem nyúltunk a cumisüveghez és rendesen szopizik a babám. Az én tapasztalatom szerint nem igaz, hogy leszoknak a ciciről, ha cumisüveget kapnak az első napokban, a kislányom 7, 5 hónapos és a mai napig szopizik, természetesen a szilárd ételek bevezetése mellett. Boldog babavárást! :-) | ||
|
| ||
| Amíg nincs tejcsink, esetleg az első pár napban, addig mit adnak a babáknak? Cukros vizet, teát? Azt kórházi cumisüvegből? vagy akkor azt is vinni kell? Mert megmondom őszintén nem vagyok nagy híve a cumisüvegezésnek, inkább szopiztatnám és elég sok olyan sztorit hallani, hogy hipp-hopp leszoknak a ciciről, mert könnyebb a cumisüvegből hozzájutni a kajcsihoz. | ||
| ||
| Köszi a segítséget. Még valami, mellszívót érdemes előre bevinni, vagy adnak arra az esetre, ha szükséges lenne. Ha viszek sajátot, azt hogy tudod ott sterilizálni? sehogy, csak elmosogatni tudod? Lehet, hogy már túlkombinálom :S | ||
|
| ||
| Szia! Mi 1 kis csomag 1-es méretű (2-5 kg) pelust vittünk be és bőven elég volt. Popsitörlőből is 1 csomagot vittünk. (Ha időközben kiderül hogy valami kevés, akkor úgyis tud bevinni nektek a rokonság.) Ez úgy működik, hogy van a kórházi tilitoli "bevásárlókocsi" amibe a babát tolhatod, és a tolókar alatt van egy kis kosár, abba rakod be a legelején az egész csomag pelust és popsitörlőt. Ha átpelenkázzák neked a babát, onnan vesznek ki, de maga a csomag mindig ott marad a saját kocsinál. Többnyire majd úgyis neked kell pelenkázni, te is onnan veszed ki. Azért jó hogy a kocsiban van, mert mindig a baba mellett van, ha elviszik és nekik kell cserélni akkor is kéznél van és neked is ha a szobában van a baba. Senki nem vesz el tőletek semmit, annyit használnak fel amennyit a cserekor kell. Amikor mentek haza a tilitoliból elpakolod a megmaradt darabokat, nincs elszámolás vagy ilyesmi. Mást nem szükséges vinni, csak ha ragaszkodtok a saját cuccokhoz -akkor bármit lehet vinni. A kórházi kisruhát úgy kell elképzelni, hogy ugyanúgy kap a baba bodyt és rugdalózót, csak a kórház készletéből. Gondolom valakik a kórháznak adományozták a kinőtt ruháikat, ezért nyűttek és látszik hogy használtak, de nincs velük semmi baj. Nincs olyan külön, hogy kórházi kising vagy hasonlók (én azt hittem az lesz). Vannak akik ragaszkodnak a sajáthoz és visznek be kisruhákat, én nem vittem, minek mossak még pluszban ha úgyis adnak ruhát... Mi vittünk be cumit, használtuk is picit, de persze előtte mindig szoptattam ne legyen cumizavaros. Cumisüveget nem kell vinni, adnak azt is, a végén el kell vele számolni. | ||
|
| ||
| Sziasztok, május közepére várjuk a kisfiúnkat és néhány gyakorlati kérdésem lenne azokhoz, akik már szültek itt.
A babának csak popsitörlőt és pelust kell bevinni, ha jól tudom. Ha még valamit érdemes, szóljatok. Ti hogy csináltátok? Mennyi pelust vittetek be és azt hogy adtátok oda? egyszerre az egészet, vagy igény szerint? Attól tartok, hogy esetleg nem az a pelus kerül a babára, amit mi viszünk be, vagy esetleg eltűnik, ilyesmi. Amikor hazaengednek, a megmaradt darabokat visszaadják? Cumisüveget, cumit érdemes vinni, vagy textilpelust, akármi egyebet? A babán ilyenkor végig kórházi ruha van? Vagy hogy működik ez? Köszi előre is | ||
| ||
| Szia! Én csak erről tudok, hogy szülésznőt önmagában nem fogadhatsz már, hanem csak fogadott dokival együtt. Állítólag konzervatívabb lett a vezetőség, ami nekem inkább mendemondának tűnik, semmi konkrétat nem tapasztaltam ezzel kapcsolatban, de lehet hogy másnak mások a személyes tapasztaltai. Ha meg valaki olyat ír, hogy valamilyen ismerőse ezt meg ezt tapasztalta, hát arra én nem sokat adnék, sokat torzulhat egy történet ha valaki nem saját maga meséli. | ||
|
| ||
| Sziasztok, régen jártam erre. 2011 novemberében szültünk a Szent Imrében (Raft dokival és Vastagh Évával), és idén szeptemberben újra erre készülünk. Tudom, hogy más a főorvos, rémhírek is jönnek innen-onnan, ezért gondoltam, megkérdezem tőletek, hogy mi változott az előző vezetéshez képest. Az első szülésemről nagyon jó élményeim vannak, ezt szeretném másodszorra is. Kérlek benneteket, aki tud konkrétumot (pl. megtiltottak valamit, ami korábban természetes volt, korlátoznak bizonyos dolgokat), az írja meg, mik azok.
Raft Miklósról volt kérdés az előző oldalon, így írok róla, hátha aktuális még. Most is 15 E nála a magánrendelés (kórházban nem rendel, szülőszoba-vezető). Valóban a laza stílust képviseli, de szerintem nagyon lelkiismeretes. Annak tudom ajánlani, aki nem szeretne havonta dokihoz járni, ha minden rendben a várandósságával. Ő általában kétszer vagy háromszor hív be a rendelésére, egyébként minden vizsgálatra ír beutalót (vérvételt csak annak, aki oda tartozik, különben háziorvos, vagy kerületi rendelőintézet), ami kötelező, utána fel lehet menni hozzá a szülőszobára, ha ott van, vagy elküldeni e-mailben az eredményt. E-mailekre, telefonokra, sms-re válaszol. Szülésnél feleslegesen nem ugrált, a gyermekágyra szülés utáni napon bejött érdeklődn, hogy vagyok. Nekem bejön a humora, stílusa, de ez szubjektív. Hát, a neten lévő kép valóban nem olyan előnyös róla, de az életben más. Sok kismamája van, lehet, hogy arcról nem ismer fel elsőre, mert szülőszobavezető és napi szinten lát több 10 kismamát, de névről (mivel minden fontosat felír), vagy ha emlékezteted, tudni fogja a lényeget - ha ez valakinek problémás, akkor nem ő az embere. Én másodszor is hozzá mentem, mert bevált. | ||
| ||
| úgy latszik a doktornő mit sem valtozott az évek alatt-:((( ez igen szomorú,mert nem csak a saját kismamáival kellene normalisan viselkednie.... | ||
|
| ||
| Sziasztok!
Én júniusra vagyok kiírva, nekem sem lesz dokim-szülésznőm, az ügyeletesnél fogok szülni. Van pár ismerősöm, aki szintén így szült a Szt.Imrében, és jó véleménnyel voltak a dolgozókról, így én be merem vállalni. | ||
|
| ||
| szia kerion,
nekem ugyanez a dilemmám (volt). Én is csak szülésznőt szerettem volna fogadni. Én sem olvastam negatív tapasztalatot az ügyeleten való szülésről, úgyhogy én is affelé hajlok most. A szülővárosomban, ahol a nővérem és barátnőim is szültek az elmúlt években, nem szülhetsz a fogadott orvosodnál, csak ha ő az ügyeletes (ezért megnőtt a császározások száma...). Onnan sem hallottam panaszt az ügyeletes orvosokra. Azért tényleg nem könnyű döntés... | ||
|
| ||
| Köszi Rita a gyors választ!
Most picit elbizonytalanodtam. Bízzam a jó szerencsémben, a dolgozók lelkiismeretes munkavégézésébe vagy egy havi fizetésemet adjam egy vadidegen orvosnak, aki talán rá sem ér akkor, vagy be sem ér?! Itt a fórumon szinte nem is olvastam olyat, hogy ha valaki csak úgy beesik, ne látták el volna el megfelelően! Dilemma.... | ||
|
| ||
| Áhá, értem!
Köszönöm a gyors választ! ;) | ||
|
| ||
| Szia! Igen, ez a 2 órás aranyóra minden esetben jár, még akkor is ha a babával történik valami és azonnal elviszik szegényt megfigyelésre (mi így jártunk), akkor a pároddal maradhattok ott addig. Abban az egy esetben kell hamarabb elhagyni a szülőszobát, ha túl sokan akarnak épp akkor szülni, de akkor is valamennyi ideig ott kell maradni, mert fontos hogy megfigyeljenek szülés után. Az aranyóra alatt hozzánk nem jött be senki, az elején összevarrták a gátsebem és csak a végén jöttek be újra. Szülni vannak akik pólót visznek (a Szent Imrében pólóban is lehet szülni!), de én vittem külön egy hálóinget erre a célra (ezen kívül a kórházi időszakra érdemes még 3 hálóinget/hálóruhát vinni, főleg hogy a hormonoktól olyan hőhullámaid lehetnek az első napokban hogy minden éjjel teljesen leizzadsz) és a szülésre bevittem magammal a köntösömet is. Az aranyóra végén ellenőriztek és a szülésznő mondta hogy már mehetünk a gyermekágyra. Mivel a gátsebem elég fájdalmas volt, engem tolószékkel tolt át a kórterembe (ha gyengének érzed magad ezt kérheted), de sokan saját lábon sétálnak át. Közben a köntös jó szolgálatot tett, mert egy pillanatra át kellett haladni egy olyan részen is, ahol mások hozzátartozói várakoztak.
Mivel korábban a Szent Imrében szülő anyukák kiharcolták maguknak, hogy akármiben szülhessenek, akár pólóban is ha tetszik, ezért a kórház semmiféle ruházatot nem ad. Más kórházakban a szüléshez adnak kórházi hálóinget, itt nincs ilyen és köpenyt sem adnak, mindent neked kell vinni! Szerintem a hálóing jobb, de igazából teljesen mindegy, szülés közben úgysem fog érdekelni mi van rajtad :) De biztos van olyan anyuka is, aki a "természetesség" jegyében teljesen pucéran kíván szülni... Talán ha sokáig vajúdsz, akkor nem annyira mindegy, hogy mit vittél magaddal, de ezt nem tudom megítélni, mert nekem gyors szülésem volt. | ||
|