Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a tökéletes csokibevonat islerre? fórum

Mi a tökéletes csokibevonat islerre? (tudásbázis kérdés)


2013. ápr. 18. 09:31

Egy kis edénybe bele teszünk 7 evőkanál tejet, 10 db kockacukrot összetörve és felforraljuk.Éppen csak rottyanjon 1-et. Levesszük a tűzről és bele tördeljük a bármilyen tortabevonót (10 dk).Keverketve addig melegítjük, amíg a bevonó elolvad.A tűzről levéve 3 dkg vajat, esetleg margarint teszünk bele és elkeverük.Ha túl híg, kakaóporral lehet süríteni.


Ki kell próbálni a sűrűséget. Hideg kistányérra teszel egy picurkát és beteszed a hűtőbe pár percre.Ha nem jó az állaga, óvatosan (lassú tűzön, kevergetve) újra melegítheted és hozzáadod a sűrítéshez vagy a higításhoz szükséges anyagot.

Higítani tejjel is lehet, de óvatosan keveset!

2013. ápr. 18. 08:10
Engem is érdekelne az isler recepted! Múlt héten akartam sütni, aztán végül nem lett belőle semmi, nem volt kedvem ennyit pepecselni. Viszont most hétvégén lehet nekiállok! :)
2013. ápr. 18. 07:56
cumma, én is kíváncsi lenék a receptre:)
2013. ápr. 17. 19:59

En is etcsokiba rakok pici olajat!:)es működik!

..ha mar itt tartunk,megosztanad velünk legyszi,hogy milyen az a szuper isler recepted?:) koszi előre is!

2013. ápr. 17. 17:15

Én 65% os étcsokiba tettem egy kanál olajat. és tökéletes lett.


nektek nem lesz fura ízű a bevonós?


mondjuk ahol cukrászdában annó dolgoztam, ott is étcsokit tettünk rá simán, nem bevonókat.Én onnan szedtem.

12. cumma1
2011. dec. 13. 21:13
Csajok ma megint megsütöttem az islert és sikerült!! Mindent ugyanúgy csináltam, de most nem katicát hanem party bevonót használtam. Olajjal csináltam. Olyan lett mint a bolti!! Nagyon szép! :)
2011. okt. 29. 14:08
Igen. Szerintem abból csak ét van.
10. cumma1
2011. okt. 29. 14:05
Azért használtam eddig olajat, mert attól fényes lett a csokimáz. Partyból étcsokisat használsz?
9. salabakter (válaszként erre: 5. - Cumma1)
2011. okt. 29. 14:04
Sok hozzá az olaj.10 dkg-hoz csak egy gyűszűnyit tegyél,hogy kicsit hígabb legyen a csoki.
2011. okt. 29. 14:04
Eddig még mindig kemény volt. Általában a Party bevonót használok de a Katicával sem volt idáig baj.
7. cumma1 (válaszként erre: 6. - Kitrákotty)
2011. okt. 29. 14:03
Ok, köszi kipróbálom :)
2011. okt. 29. 14:02
olaj helyett vajat használj.
5. cumma1 (válaszként erre: 4. - Katica 1)
2011. okt. 29. 14:01
Képzeld 3 napja csináltam, de a máz rajta kb ugyanolyan puha és kenődős mint mikor rátettem. Neked kemény rajta a csokimáz?
2011. okt. 29. 13:56
Szia. Én olaj helyett ramat teszek bele. 10 dkg bevonóhoz 5 dkg ramat.
3. cumma1 (válaszként erre: 2. - A14deb9047)
2011. okt. 29. 13:54
A színes dara vagy a kókuszreszelék nekem is eszembe jutott de ettől sajna nem lesz kemény rajta a csoki.
2011. okt. 29. 13:51
Bevonatot nem tudok, de ahol dolgoztam, ott még szórtunk rá színes darát... nagyon jól nézett ki!!
2011. okt. 29. 13:46

Van egy nagyon jó isler receptem, viszont a csokibevonat annyira puha és kenődős rajta. Kinek van olyan csokimáz receptje ami nem ennyire maszatolós?? Én katica étbevonót szoktam felolvasztani és abba teszek 10 dkg-hoz 4 ek olajat.

Várom a tippeket!

Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook