Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hordóskáposztát szeretnék a hétvégén "taposni". Mennyi só kell kb 10 kg káposztához? fórum

Hordóskáposztát szeretnék a hétvégén "taposni". Mennyi só kell kb 10 kg káposztához? (tudásbázis kérdés)


2011. okt. 29. 15:22
1kg gyalult káposztához 2.7 dkg só kell.Az enyém már kész van..........:)
18. CSIPOLINO (válaszként erre: 16. - Pista55)
2011. okt. 29. 13:27
1 kgkáposztára kb 2-3 dkg só
2011. okt. 28. 19:23

nagyon sok...mit nagyon sok,rengeteg.

Hova mehetek érte ha készen van?

16. pista55 (válaszként erre: 15. - CSIPOLINO)
2011. okt. 28. 19:17
Mennyi sóval?
15. CSIPOLINO (válaszként erre: 14. - 41fdab80c1)
2011. okt. 28. 18:43

köszönöm a jótanácsokat,a mai napon "BETAPOSTUK"a

jó házi savanyú káposztát 20kg-ból,már csak érnie kell!

2011. okt. 28. 16:42

nlcaféból ollózva:


P.S. A savanyú káposzta készítése


A házi savanyú káposztához a fehér káposztát megtisztítjuk, torzsáját eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, vagy gyaluljuk. A káposzta kilójához 1,5-2 dkg sóra van szükség. A káposztát a sóval rétegekben lerakjuk, és erősen lenyomkodjuk, hogy levet eresszen. Ízlés szerint babérlevelet, egész borsot, kaprot, borókabogyót, csombort (borsikafű) vagy köménymagot rakunk közé. Az érleléshez nálunk is kapható kisebb hordó, de használhatunk nagyobb, például ötliteres befőttes üveget is. A keletkező szén-dioxidnak helyet hagyva sose töltsük meg az edényt teljesen! A káposzta tetejére üvegtányért vagy falapot teszünk, és lefedjük. A legjobb kb. 20 °C-on tárolni. Két nap után a keletkező zavaros lét leöntjük róla, és sós vízzel pótoljuk (1 l víz, 1,5 dkg só). Két-három hét alatt elkészül.

2011. okt. 27. 19:21

Biztos nem mindenki tudja mi az a csumiszoló.:)))

Hát ez:


[link]

2011. okt. 27. 19:13
Én is csináltam már valamikor savanyú káposztát. Én csak egyszerű hagyományos módon. Legyalultam a káposztát, lesóztam, raktam bele szemes borsot, babér levelet, erős paprikát is egy keveset, de azt inkább dísznek. Csumiszolóval jól ledöngöltem, raktam a tetejére deszkát, és lesúlyoztam. Legegyszerűbb ha műanyag kannát tele engedünk vízzel és azzal súlyozzuk le. Időnként fel kellett mosni. Jó káposzta lett.
11. pista55 (válaszként erre: 10. - Asszony imádó)
2011. okt. 27. 18:31
Nem lesz az a só nagyon kevés? Szerintem ennyivel meglágyul a káposzta.
2011. okt. 27. 18:16
10dkg só,egész bors kb 15-20 szem,addig nyomkodd amig aleve elnem lepi a kápsztát.
9. pista55 (válaszként erre: 8. - CSIPOLINO)
2011. okt. 27. 17:49
Google kereső. Csak azért nem másoltam be receptet mert nagyon hosszan vannak leírva.
8. CSIPOLINO (válaszként erre: 7. - Pista55)
2011. okt. 27. 15:23
köszönöm a tanácsokat ,irjatok még ha van, ne nevessetek ki de mi az a gugli?
7. pista55 (válaszként erre: 6. - Ancsa 37)
2011. okt. 27. 13:46
Írd be a gugliba és elég sok receptet találsz!
2011. okt. 27. 13:43

Felcsigáztatok :))


Legyen szíves ossza meg valaki velkünk a teljes receptet :D

Nagyon köszi!

5. kovaevakiss (válaszként erre: 2. - CSIPOLINO)
2011. okt. 27. 13:38

30 dkg. Kilónként 3 dkg-ot szoktam számolni hozzá. Ha nem haragszol, egy jó tanács: először 2-3 kg káposztát sózz be, és hagyd állni egy kicsit, amíg "összeroskad", és utána tömd az edénybe. Én általában 20 kg-ot teszek el, így csinálom, mindíg sikerül, még soha sem puhult meg.

Sok sikert hozzá!

4. pista55 (válaszként erre: 2. - CSIPOLINO)
2011. okt. 27. 13:33
30 deka ha jól tudom.
2011. okt. 27. 13:08
Ha jól emlékszem, kisnusit kérdezd;
2. CSIPOLINO (válaszként erre: 1. - CSIPOLINO)
2011. okt. 27. 13:05
itt folytatom:minden megvan hozzá ,csak azt nem tudom mennyi só kell kb 10kg káposztához?
2011. okt. 27. 13:02
Hordóskáposztát szeretnék a hétvégén "taposni" minden megvan

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook