Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell úgy tarhonyás levest főzni, hogy ne főjön szét a tészta, de megpuhuljon a krumpli? fórum

Hogy kell úgy tarhonyás levest főzni, hogy ne főjön szét a tészta, de megpuhuljon a krumpli? (tudásbázis kérdés)


1 2
56. andi6020 (válaszként erre: 52. - Ditta67)
2011. okt. 27. 14:43
Én is forró, sőt, forrásban levő vízzel öntöm fel.
55. globus
2011. okt. 27. 14:21
Nálam pont fordítva szokott lenni...
54. Basset (válaszként erre: 53. - 04e95f637a)
2011. okt. 27. 13:15

Kipróbálom!

Elhiszem! :))

53. 04e95f637a (válaszként erre: 48. - Basset)
2011. okt. 27. 12:22

na,én B rizst szoktam venni!


Mosás nélkül(nem ártalmas,nyugi)

Olajon megpirítom,aztán felöntöm hideg vízzel!

Nem tudom mennyivel,már nem méregetek ezer éve,de kb 2x annyival,mint a rizs!

Fedőt nem teszek rá(max ha a cukorborsót,répát főzök vele)csak egy kis sót,aztán közepes lángon hagyom lefőni róla a vizet!

Mikor lefőtt,lezárom,teszek rá fedőt,az alatt párolom tovább!

Van,mikor berakom a sütőbe alufóliával,de van,mikor nem! Nem ragad soha a rizsem,sőt eléggé pergős! :)



pár Hoxás evett a rizsemből,megkérdezheted őket! :)))

52. Ditta67 (válaszként erre: 39. - Basset)
2011. okt. 27. 12:19
Annak meg az a titka,hogy FORRÓ vízzel kell felönteni pirítás után a rizset és nem hideggel!
51. Ditta67 (válaszként erre: 42. - Basset)
2011. okt. 27. 12:17
De minden száraz tésztával!
50. 04e95f637a (válaszként erre: 49. - Andi6020)
2011. okt. 27. 12:15
Media Markt :DDD
49. andi6020 (válaszként erre: 47. - 04e95f637a)
2011. okt. 27. 12:12

Reméltem, hogy nem :)


Bár az milyen lenne, ha besértődnél egy lábos tarhonya miatt. :DDDDDDDDDDDDDDDD

48. Basset (válaszként erre: 45. - 04e95f637a)
2011. okt. 27. 12:11
Na, mesélj!!! :)
47. 04e95f637a (válaszként erre: 44. - Andi6020)
2011. okt. 27. 12:06

miért ne lenne béka? :))))


nem gondolod,hogy veled össze fogok veszni? :)

46. 04e95f637a (válaszként erre: 43. - Basset)
2011. okt. 27. 12:06

ugye ugye? :)


majd legközelebb jobban figyelsz! :)

45. 04e95f637a (válaszként erre: 39. - Basset)
2011. okt. 27. 12:04
huhh na azzal én is szenvedtem,de ma már tökélyre van fejlesztve! :)
44. andi6020 (válaszként erre: 37. - 04e95f637a)
2011. okt. 27. 12:00
béke van...
43. Basset (válaszként erre: 40. - 04e95f637a)
2011. okt. 27. 11:59
Leöntöttem alóla az összes olajat (vagyis, ami kifolyt a tarhonya-hagyma-szalonna-kombó közül). Lehet, a kolbit is ki kellett volna zsíroztatni előtte (sütni).
42. Basset (válaszként erre: 38. - Ditta67)
2011. okt. 27. 11:58
De ezt nem minden tésztával lehet megcsinálni, vagy igen? A tarhonyát más kajákba én is félig főzöm meg, de itt most nem mertem, így is elszívta már az összes levét.
41. 04e95f637a (válaszként erre: 38. - Ditta67)
2011. okt. 27. 11:58
igen,így gondoltam :)
40. 04e95f637a (válaszként erre: 36. - Basset)
2011. okt. 27. 11:58

Amikor szalonnával,kolbásszal dolgozol,kevesebb olajat használj,hisz ezek is engednek zsírt! :)

Erre mindig számolj!:)

39. Basset (válaszként erre: 35. - 04e95f637a)
2011. okt. 27. 11:57
A pirított rizst anyu csinálta nagyon finoman!!! De nem lestem el tőle időben, hogyan... :( Nekem sose sikerül úgy, ahogy neki...
38. Ditta67 (válaszként erre: 28. - 04e95f637a)
2011. okt. 27. 11:56
Én a tésztát sosem főzöm.A forrásban lévő vízbe beleteszem és miután felrottyant újra,elzárom a gázt.Fedő alatt 20 perc múlva puha lesz.
37. 04e95f637a (válaszként erre: 34. - Andi6020)
2011. okt. 27. 11:56
Amikor én tanultam főzni egyedül,volt rendesen pazarlás!Ha annak idején állt volna mellettem valaki,vagy lett volna netem,nem dobtam volna ki annyi kaját! :S
36. Basset
2011. okt. 27. 11:55

Na, kész a lé...

Az íze ötcsillagos! :)

A tarhonya nem főtt agyig, egész finom. A krumpli kicsit rágós, de nem ropog.

Csak iszonyú zsííííííííííííííros lett!!! :( Pedig a pirítás után leöntöttem alóla, úgy látszik, akkor a kolbász a ludas.

35. 04e95f637a (válaszként erre: 31. - Basset)
2011. okt. 27. 11:54

Én is úgy eszem,mint ahogy a rizst is!

Hát nézd,én nem akarlak rábeszélni,csináld úgy,ahogy neked tetszik,én maradnék a verziómnál! :)


Azóta hogy állsz? :)

34. andi6020 (válaszként erre: 30. - 04e95f637a)
2011. okt. 27. 11:54
Mi ebben a pazarlás? Csak meg akarja tanulni.
33. andi6020 (válaszként erre: 31. - Basset)
2011. okt. 27. 11:53
Dehogynem.
32. Basset (válaszként erre: 29. - 04e95f637a)
2011. okt. 27. 11:51
Nem, saját kútfő...
31. Basset (válaszként erre: 28. - 04e95f637a)
2011. okt. 27. 11:51
Igaz... Nem tudom, nekem a tarhonya pirítva evendő... :) Lehet, levesbe tényleg nem pirongatják.
30. 04e95f637a (válaszként erre: 24. - Vigyorex6)
2011. okt. 27. 11:48
szerintem is,pazaroljon...ne hallgasson senkire! grrr...
2011. okt. 27. 11:48
Egyébként ez egy netes recept?
28. 04e95f637a (válaszként erre: 19. - Basset)
2011. okt. 27. 11:45

Amikor gulyást csinálnak akkor sem pirítják a tarhonyát!

Ez egy leves,szerintem nem szükséges a pirítás!

Más az ha pásztortarhonyát,vagy sima tarhonyát csinálok,akkor én is megpirítom!

2011. okt. 27. 11:42

Én is úgí szoktam, hogy megpirítom a tarhonyát, leveszem a tűzről, rá a pirospaprika, fűszerek, utána felöntöm kevés vízzel + a zöldségekkel, ha már félig megfőttek akkor teszem bele a krumplit és felöntöm a többi vízzel.

Nekem a tarhonya nehezebben fő meg mint a krumpli.

Nekem így szokott a tuti lenni

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook