Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Sajtkrém leves. Te hogy csinálod?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

6. Piri néne2011-10-17 16:50
...beviszem orálisan,majd hagyom lecsusszanni a torkomon...lehet másképp is?

5. Boszi 292011-10-17 16:19
én így szoktam csinálni ez bevált, vagy a mindmegette.hu is jók vannak.


4. demoon252011-10-17 13:30
Én is innen lestem :))
(válasz Boszi 29 2. hozzászólására)

3. Mosolyka22011-10-17 13:28
Én így:
Vajon lisztet pirítok, sózom, borsozom és meleg ! tejjel felengedem, bele öntöm a reszelt sajtot, többféle sajttal a jó, és ízesítem még ha kell. Ételízesítő is finom bele. Pirított kenyérkockákkal tálalom, reszelt sajttal a tetején :)

2. Boszi 292011-10-17 13:19
Hozzávalók:
kb 10 dkg vaj,
kb 1/2 l tej,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt,
só, bors, szerecsendió,
sajt kb. 10-15 dkg.

Elkészítés:
A vajat felforrósítom, közben a hagymát apró kockákra vágom. Ha a vaj már meleg akkor mehet bele a vöröshagyma. Aranysárgára pirítom. Aztán mehet bele a fokhagyma, természetesen összezúzva. Így már nagyon keveset sütöm, mert a fokhagyma keserű lesz ha megég! Ezután mehet bele a 2 evőkanál liszt. És nagyon világos rántást készítek. Ezután jöhet a tej. Most már keverőkanállal dolgozunk hogy sima legyen a levesünk. Először csak kevés tejet öntünk a lisztre, ezzel alaposan elkeverjük. Közben látni fogjuk, hogy a lisztből és tejből sűrű mártást kaptunk. Ha sikerült simára elkeverni mehet bele a többi tej részletenként. A tej mennyisége attól függ, hogy milyen sűrű levest szeretnénk. Közben fűszerezzük, só, bors, szerecsendió. Mikor elég sűrűnek találjuk a levest akkor mehet bele a sajt, természetesen reszelve. A lényeg, hogy a sajt felolvadjon a levesben ezzel is sűrítve rajta egy picit. Tálalásnál lehet még rászórni parmezánt. Ha még dúsabb levest szeretnénk akkor fokhagymával bőségesen megkent pirítóst is adhatunk a leves mellé.

1. orsiborsika2011-10-17 13:18
Sajtkrém leves. Te hogy csinálod?