Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mivel vagy hogyan tudnám vékony csíkokra metélni a sárga- & fehérrépát? fórum

Mivel vagy hogyan tudnám vékony csíkokra metélni a sárga- & fehérrépát? (tudásbázis kérdés)


2011. okt. 10. 22:17
Köszönöm mindenkinek!
8. de4b589afa (válaszként erre: 7. - Nyafa)
2011. okt. 10. 21:57

Ügyes, tapasztalt szakácsok könnyen felvágják hajszál vékony, egyenletes darabkákra a zöldséget. Nagyon látványos.

Viszont reszelővel ugyan olyan ügyesen lehet dolgozni, csak éppen sokkal egyszerűbb. Vannak különböző lyukméretű reszelők.

A répát pedig hosszában nyomd oda. így szép hosszú is lesz:-)

2011. okt. 10. 21:28
Csak a képek alapján , amiken látom ezeket tök egyformán , gyufaszál vékonyan,nem hiszem el,hogy késsel csinálják! De nagyon tetszik.
2011. okt. 10. 21:20
Krumplihámozóval próbálkoznék..
2011. okt. 10. 21:12
Ahogy Zsóka írja úgy jó mechanikusan, de én vettem olyan reszelőt mely gyufa szélességű, a hossza meg Tőled függ. Régen én is éles késsel és sok gyakorlással vágtam fel a kínaihoz a zöldségeket.
2011. okt. 10. 21:10
egy jó éles késsel,némi kézügyességgel,szépen lehet dolgozni :)
2011. okt. 10. 21:05
Először 3-4 egyenlő darabra vágodk keresztbe. Utána pedig hosszába a közepén, majd a többit felezve. Így nagyjából egyenlő csíkok alakulhatnak ki. Gyakorolni kell. Egy jó vágódeszke és éles kés szükséges hozzá, meg némi gyakorlat. Ami nem sikerül, megeszed nyersen :)
2. de4b589afa (válaszként erre: 1. - Nyafa)
2011. okt. 10. 21:04

Krumplihámozóval.

Vagy reszelővel.

2011. okt. 10. 21:02
Mivel vagy hogyan tudnám vékony csíkokra metélni a sárga- & fehérrépát?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook