Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Egy autó 10 m/s sebességből 5 s alatt 20 m/s-ra gyorsul, mennyi utat tesz meg ez alatt?

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Minden más


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

15. Roos2011-09-22 15:42
azta, már értem, nagyon köszi, sokat segítettél :))
(válasz Bucika :) 14. hozzászólására)

14. Bucika :)2011-09-22 15:41
a/2 azaz "a" osztva kettővel
(válasz Roos 12. hozzászólására)


13. Bucika :)2011-09-22 15:37
Az "a" a gyorsulás

(a/2)*t^2 ez a négyzetes úttörvény.
(válasz Roos 12. hozzászólására)

12. Roos2011-09-22 15:34
oké, most már értem, csak még egyet, hogy mi az az a/2?
(válasz Bucika :) 11. hozzászólására)

11. Bucika :)2011-09-22 15:25
v1 = 10 m/s
v2 = 20 m/s
t = 5 s

s = ?
(válasz Roos 9. hozzászólására)

10. Bucika :)2011-09-22 15:23
deltav = v2-v1 = 20 - 10 = 10 m/s
deltat = 5 s
(válasz Roos 7. hozzászólására)

9. Roos2011-09-22 15:17
Nekem úgy kéne, hogy adat felvétellel együtt, levezetés stb. tudom ,hogy sokat kérek :S ezt az egészet nem értem teljesen

8. Teddi292011-09-22 15:17
:( Nem vagyok ám hülye, csak fáradt... :)
(válasz Bucika :) 6. hozzászólására)

7. Roos2011-09-22 15:13
fuh, kicsit zavaros, de szerintem jó lesz :)
a gyorsulás az nem delta v/ delta t és akkor össze kell adni a t-ket meg a v-ket,nem ?
(válasz Bucika :) 5. hozzászólására)

6. Bucika :)2011-09-22 15:06
Egyes! Leülhetsz! :)
(válasz Teddi29 4. hozzászólására)

5. Bucika :)2011-09-22 15:03
A gyorsulás:
a = (v2-v1)/t = (20-10)/5 = 2 m/s2

Az út:
s = v1*t+(a/2)*t^2 = 10*5+(2/2)*25 = 75 m


4. Teddi292011-09-22 15:01
s=vt+a/2*t^2=50+250=300m

3. Roos2011-09-22 15:00
tudom, de nekem le kéne vezetni az egészet
(válasz Bucika :) 2. hozzászólására)

2. Bucika :)2011-09-22 14:59
A négyzetes úttörvénnyel lehet kiszámítani.
(válasz Roos 1. hozzászólására)

1. Roos2011-09-22 14:43
Meg kéne oldani ezt a feladatot,de nekem nem megy.Valaki tudja?

Egy autó 10 m/s sebességből 5 s alatt 20 m/s-ra gyorsul. Mennyi utat tesz meg ez alatt?