Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


1906. Mcsaba2015-01-30 16:01
Kedves Ilcsi Mama!
A párkapcsolatok területén olvasgatván egy elégé lényeges kérdés jutott az eszembe és kérdeznék ezzel kapcsolatosan:
- Adott a férfi és női radix.
Az összetevésben, amikor például a nő Vénusza a férfi 7.Házába esik, akkor a férfi vonzza be a párkapcsolatok területére a nőt, vagy inkább a nő igyekszik bekerülni a férfinek arra az életterületére ?

Tisztelettel Mcsaba.

1905. Ilcsimama2015-01-30 15:08
Kedves Viktória, és mindenki más is, itt a fórumon.

Tudom, hogy Te hiszel a „Karmában, ezért is hivatkozom most erre. Tudod, ha valaki az előző életében úgy élt, hogy ott még elintézetlen dolgai voltak, azért született le ismét, hogy azokat itt és most igyekezzen helyre tenni, de legalább is valamelyest megjavítani. A karma által: az előző életből hozott törlesztéseket kell, megélnie azért kell, hogy az emberek összekerüljenek, hogy egymástól az életben tanuljanak.
No, már most, amikor valakik ebben az inkarnációban egymás mellé rendelődnek, akkor bizonyosan már a rég múltban is volt egymáshoz valamilyen kapcsolataik, ha hisz ebben valaki, ha nem.
Aztán, ez nem csak a mi, ha nem a másik fél feladataihoz kapcsolható, hogy miként sikerül ezeket, a dolgokat megoldani. A sors pakli keretei között <meg van írva> teljesen mindegy, ki- kivel lép kapcsolatban, ha részére determinálva van <ez tudományosan is bizonyított tény>, hogy ugyan azokat vonzzák be, amire ítéltetve vannak.

Bizonyosan nem egy olyan pár-kapcsolatról hallottatok már, hogy elváltak egymástól, - esetleg már nem is egyszer, -, aztán végül is még is ismét egymásra találtak, mert a szétválásuk nem oldott meg semmit sem az életükben. Legfeljebb csak a saját és a gyermekeik életét sikerült ezzel a lépéssel, lelkiekben - sőt még anyagiakban is, - még rosszabb helyzetbe juttatni.

Ugyan is mikor elszállt a bizonyos „rózsaszín köd”, hiszen a „szomszédkertjét mindig zöldebbnek látjuk” ugyan azon a problémák ütötték fel fejüket, mint az – az előző párkapcsolatban is problémaként jelentkezett.
Aztán, amikor mind két fél rájön arra, hogy hogyan és miként kellene egymást olyannak elfogadni, amilyen és nem mindenáron a saját képünkre való átalakításán ügyködni, no, akkor érti meg mindenki, hogy az elrendeltetés talán sorsszerű is lehet.

Persze vannak olyan kapcsolatok is, amelyek főleg az élet korai szakaszában (vagy talán anyagi okok vagy más következtében), nem kellően meggondoltan jönnek létra, azokat valóban jó, ha időben felismerjük, és mielőtt még a „lelkében” mindenki sérülhetne, igyekszünk változtatni rajta. Hogy van a szabad akarat? Persze, hogy van, de ezzel csak jobbítani, tudunk a sorsunkon.

Erre is jó lehet maga az asztrológiai ismeretek, (felszabadulás az emóciók alól - képességek, életfeladatok megismerése, visszatérés az alap hétbolygós világképébe, (Az egyéni horoszkópábra a születés pillanatában rögzített kétdimenziós ég-térkép, ami lejegyzi az aktuális bolygóállásokat. Ez olyan, mint egy tökéletesen megírt forgatókönyv: szereplőkkel, helyszínekkel, nehézségekkel, lehetőségekkel - és ebből kell kialakítanunk a saját élet-történetünket. Vagyis a planéták a belső szerepszemélyiségeknek felelnek meg. (A Nap jelenti az egyéniség légyegét, az én-tudatot, a Hold az ösztönös érzelmi törekvéseket, a Merkúr a gondolkodásmódot, a kommunikációs képességet, és így tovább.)
Tehát ha felismerjük általuk a lélek szabadságát ezzel az életvezetést, ha ismerjük a Napjegyünk adottságait, legfőbbként saját magunkat, akkor az sokkal könnyebb lehet.
Pláne az ASC és az I. házzal szembeni kifelé hatás tekintetében az 5. és VII. házunkat még talán arra is tudunk következtetéseket találni, hogy ki illik hozzánk, illetve kiket, milyen típusú emberekkel tudnánk elképzelni a saját jól megalapozott érzelmi életünket.
Hiszen a fényszögből, még azt láthatjuk, hogy támogató vagy hátráltató, de a jellegéből még további információkat is kaphatunk, annak a megvalósulásáról: együttállásnál nagyon valószínű a jó szexuális kapcsolat, Trigon- fényszögnél a tökéletes összhang, oppozíciónál előjöhetnek a feszültségekkel, problémákkal terhelt a viszonyok, a Qvadrát- nál, pedig valószínűbb a szenvedés és sóvárgás is, egy jobb iránt is, feltételezhető.

A jó kommunikációs MEKÚRI hatás, együtt más bolygóval is kerülhet, azonban rossz fényszögbe például az Uránusszal, tehát, ha valamilyen, akár jegyuralkodó, vagy a VII. házas Uránusz kapcsolat van itt a képletben, az azt jelenti, hogy ekkor sokkal több lehet a veszekedés, ezért mert ez esetbe a MEKÚR-URÁNUSZ negatív hatások érvényesülhetnek és párkapcsolatok is bizonyosan, szétmehetnek.
Azután pedig nagy jelentősége lehet még „Karmikusan” annak is, hogy a pár kapcsolatát sem tudja megoldani az, akinek a Felszálló, vagy a Leszálló holdcsomópontja, a Marstól Qvadrát fényszöget kap.
Fontos lehet még mindenki életében a SZATURNUSZ sorsbolygó REVOLUCIÓ is, vagyis lassan haladva az életútján vitaszférában az életkorban, új lehetőségeket, kínál nekünk. Ugyan is a bolygók tranzitkor* általában, akkor hozzák a legfeltűnőbb változást, amikor a szültéskor elfoglalt pozíciójukba térnek vissza. A SZATURNUSZ (főleg ebben a helyzetben vizsgálva), az életünk legfontosabb jelzőtábláit világítja meg. Amikor a SZATURNUSZ visszatér az eredeti születési horoszkópbeli helyére, egy új kezdet indulhat el, vagy akár az életünk jobbítására való felkészülését is időzíthetjük ezekre, az évekre. Pláne, úgy, ha számot vetünk az eltelt időszak hibáival, akkor a jobbítási lehetőségeket is, elénk hozhatja ez az időszak.

Jegyezzük meg, azt is, hogy a SZATURNUSZ és a JUPITER útjával kapcsolatos Tranzit* hatások hozzák a leg észrevehetőbb hatásokat a hétköznapi életben, Pláne mostanában, amikor a Jupiter a nap uralma alatt halad éppen, vagy éppen a Szaturnusz bolygó is, Jupiteri uralom alatt éppen a Nyilas jegyben jár. Ezen kívül még PLÚTÓ is, mivel a Bakban a Szaturnusz uralma alatt van, ezért ha elkezd dogozni Ő is rákényszeríthet bennünket a megújításra, de, ez csak igen lassan fejti ki a hatását.

Aztán a SZATURNUSZ – al, való, vagyis önmagával való találkozás duplán, vagyis az I, VII, tengely dolgait hozza be. Ez az állás ebben az esetben egy komoly és mély vizsgálatot eredményez, pláne, ha még nők esetében a HOLD- SZATURNUSZ együttállásban, található a – radixban – ez mindig nagyobb meggondoltságot jelez, a SZATURNUSZ, a személyiségére a JUPITER, a másik ember elfogadásának a visszafogására vonatkozik.

Tehát a feladat mindenki részére: Jól megválasztani azokat, akikkel együtt tudunk élni.
Aztán az sem egy utolsó szempont, hogy ha már egymás mellé rendeltetünk, akkor hogyan és miként tudjuk úgy élni az életünk, hogy abból mindenkinek csak a jó jusson.
Ezt pedig főleg a szeretet által tudjuk megvalósítani.
A magyarnyelvben ez a szó olyan különleges, mint egyetlen nyelvben sem: SZER- ETET. Vagyis, ha szeretetet táplálok= etet, magamban és abból másoknak is csak szeretetet, szeretnék adni, akkor bizonyosan azt is kapok vissza.

Azonban ha a GYŰL- ÖL- letet erjesztjük – tápláljuk, magunkban, akkor azt is, kaphatjuk vissza még felfokozottabban formában.
Miért, mert a gyűlölet - ÖL! GYŰL- ÖL!

Egyszóval mérve a dolgokat, ha valaki csak azt hiszi, hogy „ÉN” vagyok a jó másik meg nem, akkor bizony tévútra tévedhet az ember az önismeretében. Miként lehet ezen elsősorban változtatni, magával az „ÖNBIZALOM” erősítésével, mert akinek nincs önbizalma, annak nincs meg az önmegvalósításhoz való képessége sem.
(válasz HnéViktória 1904. hozzászólására)


1904. HnéViktória2015-01-28 12:55
Drága Ilcsi Mama!

Csak egyet nem értek...

Akkor ha valaki mellé,olyan embert rendel a sors,aki sosem tudja őt boldoggá tenni,nem kedveskedik neki,nem viszi el nyaralni nem ápolja ha beteg,testileg lelkileg bántalmazza,...akkor az egy büntetés?-és abban az esetben vmire tanítják az embert?? Meg kell alkudni egy ilyen fél boldogsággal?

1903. HnéViktória2015-01-28 11:43
Én is igy érzem :(
(válasz nyári szellő 1883. hozzászólására)

1902. HnéViktória2015-01-28 11:40
Drága Ilcsi Mama!

Egyrészt mert "nyári szellőt" szeméélyesen is ismerem,másrészt meg nagyon jól megfogalmaztad,számomra is érthetően, tehát ez az irásod meg fogott és sokmindent értek is belőle ,kivételesen.
Mert én töredelmesen bevallom,hiába olvaslak évek óta,faggatlak akkor se sikerült elsajátítanom kellőképpen az ismereteket.

Akik meg elégedetlenkednek és bántanak,üzenem,hogy igen is ami itt le van írva vezetve teljesen úgy van---meg van írva!!! -Változtathatunk,szembe mehetünk a sorsunkkal mint most én is teszem,de valószínű csak a saját életünk nehezítjük meg veele.
És AMIT TŐLED KAPUNK KAPTUNK AZ IGENIS AJÁNDÉK!!
TE MINDENKINEK CSAK SEGÍTENI SZERETNÉL. ÉN SZEMÉLY SZERINT NAGYON KÖSZÖNÖM HOGY VAGY NEKEM AZ ELMÚLT ÉVEKBEN NEM VOLT OLYAN NAP HOGY NE JUTOTTÁL VOLNA AZ ESZEMBE.
Sok hibát azért nem követtem el mert eszembe jutottak a soraid.Na és sokszor csak ezért álltam fel mert szintén eszembe jutottak a soraid.

Mindettől függetlenül a holnapot még mindig nem látom tisztán :(

Ennyit szerettem volna :)
Puszi mindenkinek
(válasz Ilcsimama 1892. hozzászólására)

1901. Mcsaba2015-01-26 19:51
Kedves Ilcsi Mama!

Az 1898. és 1899. fórumokat csak utólag vettem észre. Miután elküldtem a privit. A horoszkópomat megvizsgálva már bizonyára tudni fogod, hogy miért is vagyok ilyen figyelmetlen. És aztán többek közt még azt is, hogy a felfogó képességem sem működik annyira gördülékenyen.

Nagyon megörvendtem, amikor a Tranzitokat említetted. Ugyanis mostanában (közel egy éve) csaknem rendszeresen követem a napi állásokat. Nagyon elégedett vagyok a (teljes) Placidus progammal és képleteket nézegetve némi felvilágosításokért kutattam a Netten. Nagyon sok információt gyüjtöttem össze (nem csak Tranzitokról), amelyek közt bizonyára téves elméletek is meghúzódnak. Ezért örvendek annak, hogy Hozzád csatlakozhattam.

Tisztelettel, Mcsaba.

1900. Ilcsimama2015-01-26 14:06
Kedves „Perla del Mar” és Mcsaba, de mindenki más is, aki olvassa a soraimat!

Mint már jeleztem a fórumon való képlet levezetést, azért szeretem, mert, hogy abból mindenki más is tanulhat. Aztán az sem egy utolsó szempont, hogy olyan személynek a képletét boncolgatjuk, akit magát is érdekelheti az asztrológiai ismeretek, tehát utána néz a dolgoknak, illetve szeretne mennél több ismeretanyagot magáénak tudni.
Mint írtam, ezt sok esetben a „radix”képlet jelzi is, kinek lehet ehhez affinitása és kinek nem.

Mivel tovább szeretnék lépni a Ti képletetekben a konkrét jegyek-házak bolygók azok uralkodói, illetve a bolygók fényszögeinek hatás elemzése terén is, arra gondoltam, hogy nagyon szívesen elküldöm nektek, - természetes ajándékként-, ha Ti is szeretnétek a horoszkóp körötöket, ha küldtök nekem „Hoxa - priviben”megfelelő MB, tartalommal bíró E-mail címet. (Sajnos a Citromail és a Freemail csak 2 MB-nyi tartalmat tud befogadni, arra nem megy át a küldemény, legalkalmasabb Gmail, de más is, ha 2 MB, -től nagyobb a befogadó képessége. )

Azért, mert akkor a levezetéseket ti is akár fokszámokkal együtt láthatjátok, akkor jobban is megérthetitek, hogy mit is, szeretnék nektek és másoknak is, üzenni általa.

Azért szoktam mindig kihangsúlyozni mind azoknak, akik már igen sokan vannak itt a fórumon, akiknek már elküldtem horoszkóp kört, és érdekli is őket a további életvitelükben az asztrológiai ismeretek, hogy, amikor olvasnak itt másoknak szánt egy –egy képletfejtést vegyék elő a saját „Radix” horoszkópjaikat és arra ültessék rá a megfelelő helyekre, jegyek házak bolygók, fényszögek tekintetében a vonatkozó leírást. A Tranzit bolygó hatások figyelemmel kísérését már nem is említve.

Én az egész fórumot és az ilyen könnyen elsajátítható ismeretanyagot a tanítgatással is, azért hoztam létre, hogy mennél többeken legalább az alapismereteket megtanulhassák és ne különböző médiumokban és a bulvármagazinokban meg jelenő semmit, sem érő dolgokat vonatkoztassák és gondolják a saját Napjegyeikre. Hiszen ugyanabban a jegyhez nagyon sok ember tartozik, ezért aztán nem is lehet mindenkire egyforma érvényű ezek közül semmi sem.

Az is igaz, hogy már nagyon sokan vannak, itt a fórumlátogatók közül, akik ennek kapcsán már saját Tranzit bolygó haladások figyelembe vételével a saját dolgaikba belelátnak, és úgy alakítják a lehetőségeit, hogy azok számukra a legjobbak legyenek. Ők azok, akik tartják bennem a lelket, és ezt bejegyzéseikkel ki is nyilvánítják.

Aztán sajnos vannak fórumlátogatók közt olyanok is, akik miatt sokszor elmegy a kedvem mindentől, mert hiszen nem is azért jönnek a fórumra, mert érdekli őket a tanulás, ha nem csak azért, mert ez éppen ingyen van, mert ugye én - ajándékként adom - mindenki részére még a horoszkóp kör készítését és az elemzését is. Ehhez viszont tudnotok kell, hogy amikor én valakinek elkészítem a képletét abból nagy valószínűséggel látható, hogy kinél és hol lehet a bibi az életében, pláne ha valaki még esetleg a kérdés tárgyát is megjelöli a kérésében.

Aztán sok esetben elkeserít még az is, ha még szemrehányást is kapok, hogy Ők már milyen régen elküldték nekem a személyi adataikat és még is, inkább azokkal foglalkozok, akik esetleg sokkal később találtak rá a fórumra. Vagy netán, ha velük is foglalkozok, akkor meg az a bajuk, hogy nekik miért nem olyan részletességgel írom le a képletelemzésüket, mint esetleg másoknak. Arról már nem is beszélve, hogy milyen sok helyeken csak anyagilag használják ki az embereket, hogy egy rövid jellemzést adjanak esetleg sok pénzért a számukra.

Éppen azért mostanság már szortírozom a garmadával érkező kéréseket is, mindenkit kérek, hogy ne haragudjanak ezért rám, vagyis csak azok kérjék a segítségemet, akiket, magukat is, érdekelheti az életünkben megjelenő akadályok leküzdésének képességére való törekvés, illetve az asztrológiai ismeretek elsajátítása.

Nem úgy, mint egy privi üzenetben kaptam valakitől, ami bevallom nem eset a legjobban, nem fogom őt személy szerint kiadni itt fórumon -, de amikor valaki neki nem tetsző dolgot vél felfedezni képlet fejtésében, vagy félre értelmezi, mert nem veszi a fáradságot, hogy jobban bele merüljön az ismeretekbe ezért erre azt válaszolta.
„köszönöm, hogy foglalkoztál velem, de szerintem minden csak véletlen és a bolygóknak meg ilyeneknek semmi hatása nincs az emberekre. Teljesen mindegy, mi hol állt a születésnél vagy akármikor. Ezek csak belemagyarázások, amivel az emberek évezredek óta foglalkoznak, mert mindenki tudni akarja a jövőt. Azt elhiszem, hogy ismerjük fel a hibáinkat és javítsunk rajta, de ehhez nem kell semmilyen horoszkóp meg ilyesmi...én felismertem a hibáimat az évek során, sok időbe telt nem mondom, és még mindig dolgozok rajta. Próbálok megbékélni a helyzetemmel, mert mást nem tehetek és kész, csak a legtöbbször elegem van és az a dühítő, hogy nem tehetek semmit, csak elfogadni.”

No, ez az, ami nem igaz, igen is lehet és kell is tenni valamit azért, hogy az életünket mennél jobbá tegyük. Ilyenkor szoktam én azt mondani, hogy aki jóban van önmagával csak az lesz boldog.
AKI MEG MEGKESEREDETTEN ÉLI LE AZ ÉLETÉT ÉS AZÉRT NEM IS TESZ MEG MINDENT, ILLETVE, SEMMIT SEM, HOGY VÁLTOZTASSON RAJTA, AZ MEG BOLDOGTALAN MARAD!!!!!

Mindannyiinknak van saját személyes őrangyala, ha hiszünk benne, ha nem! Mindenki rendelkezik egy felsőbb énnel, még ha nem is érzi vele a kapcsolatot. Még is sok esetben nem hallják meg a feléjük küldött üzeneteket, vagy félre értelmezik azokat, ezért aztán szépen elsétálnak mellettük. Akkor van a legnagyobb baj, amikor magukat okolják olyanért is, amiről saját maguk tehetnek, azzal, hogy elsősorban nem saját magukban keresik a hibát, hanem esetlegesen másokban.

Ezért aztán nem utolsó szempont, ha valaki mennél jobban megszeretné, ismeri saját magát, és az esetleges hibáit és azzal a saját maga, a családja és a környezete életét is meg tudja jobbítani.

1899. Ilcsimama2015-01-25 23:03
Kedves Csaba! (Valamint, mindenki más is, akit az alábbi témakör is érdekelheti).

Mondom én, hogy milyen jó, hogy itt vagy Te nekünk egyetlen férfiúként a fórumon.

I./ Most is fején találtad a szeget, hiszen maga hold fázisok hatásait valóban, akár hol figyelembe lehetne venni, azonban mivel a „Földrajzi helyzet pont ” következtében a Napnak az É-D - Ny- és a K-i úgynevezett szélességi köröknek a nappálya elhajlásának az eltolódása következtében a Föld tengelye szélességi foka is, különböző módokon tér egyes földrészek viszonylatában. Vagyis a Földkörül keringő s vele együtt a Napot körüljáró hold pályaköre szintén elhajlik az ekliptikától. Ugyan is Hold egy pontjához érve a Föld és a Napközé kerül, de csak ami az irányt illeti, mert a pálya elhajlás folytán többnyire alacsonyabban illetve magasabban áll, mint a Földet a Nappalösszekötő egyenes.
Csak nagyon ritkán fordul elő, hogy a hold pontosan, egyenes vonalban a nap és a Föld közzé kerül. Ilyenkor következik be a teljes vagy a részleges napfogyatkozás. Ezért szoktuk hallani, hogy csak bizonyos földrészeken lehet látni a Napfogyatkozásokat. Ezt azért látjuk így, mert a Hold sötét korongja eltakarja előlünk a Napot, vagy annak egy részét, de nem mindegy, hogy Földnek milyen szélességi fokánál. Mivel azonban a Hold kb, hét nap alatt jut el egyik holdfázis negyedtől a másikig, ezért a körülbelüli 28 napos idejét holdhónapnak szoktuk nevezni. Mivel azonban a természetesen a Földről nézve bizonyos szög alatt áll a Naphoz viszonyítottan, ezért aztán bizonyos földrészeken is másként jelenik a Hold hatása, sőt még a hold megjelenési formája is.

Egyébként én időjárási szempontból csak Magyarország területére készítettem el az időjárás előrejelzési adatokat, mert már megfigyeltem, hogy akár már Európa más országaiban sem ugyan olyan hatással voltak a holdfázisok hatásai. Sőt azt a következtetést is levontam a sok éves tapasztalataim alapján akár még a Magyarországi nyugati országrészén fekvő települései között is Kb. 2 napos eltérés keletkezett. Mert például, ha K felől jött valamilyen időjárási fronthatás, akkor az csak olyan 1-2 napos eltéréssel volt érzékelhető a Ny-i országrészeknél és fordítva.
Aztán érdekes lehet a kárpát medencei elhelyezkedésünk is, mert, ugye ha az É - Keleti hegyvidéki térségek felől érkeznek főleg a hidegebb frontok, míg a D-Ny-i irányból pedig a meleget hozó időjárási frontok érik el hazánkat.

II/ . Nézzük akkor meg magát „Radix” képletednek az IC-jét vagyis az „ÉG” alját az Alsó láthatár alatti metszéspontot. Itt rejtőzik a legbelső „ÉN” gyökere. Vagyis azt mutathatja, meg, hogy az embernek mire van szüksége ahhoz, hogy az életében biztonságosan tudjon élni.

Azt írod, hogy „tranzit Plútó éppen a radix képletem IC-jére telepedett. Már elég rég ott van és próbálom figyelni a személyes dolgaim alakulását. Jó volt ám az ide kapcsolódó soraidat olvasni! Viszont a radixomban a Plútó és Szaturnus épp, hogy nem trigonban vannak.”

Jó lenne tudni, hogy mit is jelent nálad ebből a szempontból a már elég rég fogalma?
Ugyan is jelenleg ugye Tranzit Plútó Bakjegyben halad, tehát ide a Bak jegybe 2008. január 26.-án lépett be, de még az évben „Retrográd” módon hátra lépett a Nyilasba 2008. 11. 25-ig, ahol előtte több mint 14 évet tartózkodott. Aztán a továbbiakban 2008. 11. 26.-tól a Bakban adja majd mindenkinek főleg a megújító hatásait. Bár nagyon kicsi a Plútó, de hatalmas hatást tud ránk gyakorolni.
Plútó egyben az életkörforgását is szimbolizálja, azért, mert közvetlen kapcsolatban van a születés és halállal, viszont a horoszkópban inkább az újjászületésre kell helyezni a súlypontot. Bár az alap (MUNDÁN) horoszkópban a Mars által és annak magasabb oktávszámmal rendelkező Plútó bolygó fennhatósága alá tartozó Skorpió jegyet illetve a 8. házat tartalmazza. A 8. ház jelentése pedig: Az elhalás, a visszafejlődés, a halál és annak módjai, súlyos betegségek, operációk, veszteségek, sex vágyak, mert az is összehozható valamiféle érzelmi belehalással, kielégüléssel. Aztán ide tartozik valakinek a halála utáni örökség, de még a partner vagyona is, vagyis mások általi vagyoni gyarapodás.

Tehát, ha jól értem, akkor neked az IC jegyed a Bak jegyre, esik, akkor ez neked a IV. házadat a család és Otthon házát, vagyis a gyökereket jelentheti, mert vele szemben található képletben 180° fokra álló X. házas MC, vagyis az „ÉG” közepének a jegye, vagyis a Rák jegy????

Tehát az IC. Megmutatja, hogy mennyire befelé tekintő személyiség valaki. Persze ehhez az is szükséges, hogy tudjuk, hogy a születési képletben pontosan a születési időben „Lokálisan” hol állt a felkelő Plútó ugyan is, ez nagyon fontos jelzőtábla lehet e tekintetben is. Aztán még az is, hogy a Plútó a Mars bolygó magasabb fokú megjelenésének számit, éppen ezért a Mars/Plútó szerepe is érdekes lehet. Azért, mert a Plútó ugyanolyan dinamikus töltéssel rendelkezik, mint a Mars bolygó.
Mivel azonban a pontos születési idő jelöli ki az ASC jegyet és az I. házat is és az eshet egy jegyen belül ahányadik fokra is, ezért az is nagyon lényeges lehet, hogy az IC, éppen jegy hányadig dekanátusban és hányadik fokban található. Vagyis akkor neked az ASC jegyed a Mérlegre eshet?

Jó lenne, ha Priviben elküldenéd nekem a pontos születési helyedet év, hó napodat és a pontos születési időpontot, mert akkor talán pontosabb választ adhatnák, az amúgy nagyon jó kérdéseidre.

(Tudod bizonyosan, olvastad már a fórumon, hogy én mindenkinek ajándékként készítem el a Radixot és a jellemzést is. Persze csak akkor, ha azt látom a képletből, hogy valakinek segítségre van szüksége, de ugyanakkor szeretné is megtaulni a saját horoszkópját értelmezni. Hiszen én nem mindig leszek itt veletek, ezért aztán ezt tanulási lehetőséget kár lenne kihagyni.

Itt pedig a fórumon minden horoszkópelemzés másoknak is adhat ismeretanyagot, hiszen ennek a fórumnak ez a célja! ).

Azt is írd meg nekem, hogy a Te általad használt saját „Radix” képletedben az ASC jegy pontosan hány fokon található. Ugyan is, a földrajzi helyzet akár egy-két fokos eltérést generálhat az ASC és az MC- tekintetben is, akkor én azt majd figyelembe veszem.

Az egyáltalán nem jelent rosszat, ha „Radixban” a Plútó és Szaturnusz nem Trigon fényszöget alkotnak egymással. Nézzük, hogy miért is nem.

Maga az a tény, hogy e két bolygó a Radixban az „EKL” táblázat szerint, mint, felkelő bolygók valamilyen fényszögben álltak egymással ugye attól is függhet, hogy hol milyen jegyben állt, akkor a születéskor a Szaturnusz és milyen jegyben volt található maga a Plútó.

Mivel ugye a Plútóról kevesebbet tudunk, mint a Szaturnuszról, ezért az ugye tudható, hogy e két bolygó kapcsolatban úgy általánosságban: hosszú ideig együtt állt valamikor az Oroszlán jegyben aztán az 1940 évek végénél és majd most a nyolcvanas évek elején a Mérlegben kerültek egymással fényszög kapcsolatba. Tehát ebből a legfőbb szempont nem csak az lehet, kérdés, hogy két bolygónak milyen a fényszög kapcsolata, hanem az is, hogy a minősége milyen a fényszög kapcsolatnak. Mert, ha például a két bolygó együtt áll a Nappal - Holddal, vagy az ASC- el, vagy ezektől diszharmonikus fényszöget kap, akkor igen káros lélektani hatással lehet a szülöttre.

Aztán már Mérlegjegyben lévő együttállás korántsem olyan átható, mert a Szaturnusz kedvezőbb vonása óvatosságot, míg a Plútó egyfajta feszültséget, ugyanakkor hajtóerőt is, adhat a szülöttnek. Vagyis itt a Mérlegben könnyebben meglehet birkózni a lelki problémákkal. E két erős bolygó energiáit érdemes pozitív módon kiaknázni. Amennyiben e két bolygó fényszög kapcsolódása a Harmonikus tartományra tevődnek, (mint például az együtt állás: mely önmagában se nem jó, de se nem rossznak tekinthető.
A 60 fokos szextil Harmonikus sugárzást jelent.
120 fokos Trigon pedig a leg harmonikusabb e téren.
Akár még a 30° fokos fényszög sem elhanyagolható, mert ugyan lassú súrlódás közben fejlesztő fényszögként lehet figyelembe venni
A 45° fokos fényszög viszont már rosszabb Qvadrát jellegnek felel meg, de annál valamivel, gyengébb hatással.
A 90 fokos rossz Qvadrát pedig már két elv akadályozó egymásba ütközését hozhatja felszínre. Azonban a Qvadrát fényszögek a feladatok által meg is erősíthetnek bennünket.
Aztán van még egy 135° fokos szintén rossz hatással bíró fényszög is, amely szintén Qvadrát hatással bírhat, csak éppen akadályozó, de feltöltődést is generálhat, vagyis olyan közepes Qvadrát- ként foghatjuk fel.

Aztán végezetül maga a szembenállás szintén erősen rossznak mondható szemben állás fényszög, amely nagyfeszültséget jelez a képletben. Azonban még ezt sem kell egyértelműen csak rossznak tekinteni, illetve felfogni, mivel a képletben a kozmikusan erősebben álló bolygók igen is determinálhatják, ezzel a megoldási lehetőség ugyan nehezebb, ugyanakkor Trigon vagy szextil fényszögekkel ezt a rossz hatást fel lehet oldani.
Talán van még egy fényszög, amit úgy is lehetne jellemezni, hogy „Lassú” állandó súrlódások között fejlesztő fényszög, ez pedig a 150° fokos quincunx, amely által belső jellemi nehézségeket tudunk megoldani. Ez a fényszög rámutathat az önbizalom hiányára is, egyúttal szabad akarat által megtaníthat annak leküzdésére is.

Tehát igen csak bonyolult azt kijelenteni, nekem csak jó, vagy csak rossz fénykapcsolataim vannak!!!!! Hiszen még az is nagyon fontos lehet ebből a szempontból, hogy a két bolygó távolsága az ORBISZNAK hányadik %- át, teszi ki, hiszen ettől is függhet a fényszög ereje.

III./ Nézzük akkor meg a Numerológia kérdéshez kapcsolható dolgokat?
Ezt azért is nagyon érdekesnek találom, - mint az előző bejegyzésemben is írtam, hogy érdemes lenne vele foglalkozni, - mert ennek számmisztikán alapuló átszámítási rendszernek a jelentés alapja egy lépcsőfokot adhat az önmegismeréshez.

Hamvas Bélának van egy nagyon szép idézete, engedjétek, meg, hogy most ezt ide hozzam:

„Számokon nyugszik az emberi sors, a közösség sorsa, a gondolkodás a szépség, az igazság, a jólét, az egészség és a tudás.”

De ki is volt Hamvas Béla? A magyar szellemi élet kimagasló alakja, a Magyar irodalom egyedül álló rejtélyes életű gondolkodója, aki nem utasította el misztikumot, aki 1897-1968. élt, tehát még a XX. Században is magunkénak tudhattuk sok értékes írásaival együtt.

Azt is tudjuk, hogy a számok rejtélyes eredete az ősidőkbe nyúlik vissza. A keleti tanok már i.e legalább 4000 évvel ismerték és alkalmazták a számokat.

Mivel az asztrológia tudománya is a bolygók ritmusára épül, ezért itt is az egyjegyű számok szent elveket testesítenek meg.

A PÜTHAGORASZI szemlélet szerint (i.e. 580-500), hozták kapcsolatba a görög Á B C- t, a számokkal. Ezek szerint az 1-2-3- 4 es számokra épül fel a 10-es számrendszer, mert ha ezeket összeadjuk= a 10 számot kapjuk meg.

Az asztrológia szerint minden bolygónak más-más kisugárzása van ezek, lehetnek pozitívek és negatívak is.
Kisugárzásuk alapján a pozitív tartományhoz tartoznak: Nap, Merkúr, Vénusz, Mars, (de ez olykor lehet változó is).
Negatív, vagyis kedvezőtlen kissugárzása van: Földnek, Holdnak, Jupiternek, Szaturnusznak, Uránusznak, és Neptunusznak.

Aztán a csillagászok is az égitesteket a számokhoz rendelték ennek a legfőbb képviselője a NAP, ezért kapta Ő az 1 számot, mely erős jellemet és kreatív életerőt és vitalitást jelez a Numerológiában, vagyis amikor átkonvertáljuk a betűket számokká.
Így kapta a hold energiája 2-es számot, a Jupiter száma a 3-as, mely művészi képességekre is utalhat, aztán a 4-es szám ismét a Nap száma, mert az emberi teljesítőképesség kibontakoztatásának lehetősége rejlik benne.
Az 5-ös számot az észbeli képesség következtében a Merkúr bolygóhoz rendelték.
6-s szám az egyénben rejlő harmóniát és a lelki egyensúlyt hívatott jelezni. 7-es szám, mivel szintén a szellemi és a lelki élettel hozható összefüggésbe, ezért szintén a HOLD- hoz lett rendelve.
8-as számot kapta a Szaturnusz sorsbolygó, mely a szorgalmat, az akaraterőt hívatott jelképezni. Végül a 9-es szám az egyéni képességeket, adottságokat, a munkabírást, a testi erőt, a bátorságot jelöli, ezért a MARS bolygó száma.

A 11-es szám, mint 1+1= 2-vel az-az a kettő magasabb fokot jelenti, ezért a NEPTUN bolygóval hozható kapcsolatba 11-es szám.
Aztán a 2+2 magasabb fokaként megjelenő ismétlődésnek 22-es szám felehet meg, ez pedig a PLÚTÓHOZ van rendelve. Vagyis magasabb fokú szellemi képességeket, bölcsességet jelöl.
Ez a két szám a 11 és a 22 szám kivételt képez a numerikusan egy jegyűvé váltott számok közül. Ugyan is ezeket magasabb rendű szellemi képességeket, jelölnek, ezért mester számként is figyelembe vehetjük őket. Ide, tartozhatnak azok a személyek, akiknek születési és név számaikban ez a két számjegy megjelenik Ők azok, akik alkalmasak arra, hogy másokat tanítsanak. A 11-es a jó meglátást, míg a 22-es a logikai megoldási lehetőséget szimbolizálja, egyben jó vezetői készséggel is párosulhat.
(válasz Mcsaba 1897. hozzászólására)

1898. Ilcsimama2015-01-25 18:32
Kedves Fórumlátogatók! A legutóbbi bejezéseimre, nagyon sok reagálást kaptam, itt a Hoxa priviben, de még az e-mail címemen is.
Nagyon örülök, hogy ismét életre kelt ez a fórum és egyre többen érdeklődnek az asztrológiai alapismeretről. Azt hiányoljátok, hogy nem tudjátok a Tranzit bolygó haladásokat követni a netten.
Ezzel kapcsolatosan szeretném elmondani, hogy a „Lassú” bolygók azok, amelyek több időket töltenek egy-egy jegyben, tehát őket viszonylag könnyebb számon tartani, hogy éppen hol járnak a jegyekben.

Kifelé haladva a Naptól: a Jupiter, 1 évet tölt el minden jegyben, jelenleg az Oroszlán jegyben jár, mégpedig éppen 19°14’ foknál,
– a Szaturnusz, 2 és féléveket, vagyis jelenleg a Nyilasban halad 3°02’ foknál, és majd véglegesen 2017. 12. 19.-én fog átlépni a Bakjegybe, persze közben még a Skorpióval „Retrográd” hátra lépése is lesz.
– az Uránusz 7 éveket tölt el egy jegyben jelenleg a Kos jegynek a 13°04’ fokánál tart, és majd a Bika jeggyel „retrográd „módon, csak 2019. 03. 05.-én fog már ismét a Bikajegyben 7 évet eltölteni.
- a Neptunusz változóidőket, de átlagosan olyan 14 évet tölt el egy jegyben és jelenleg a Halak jegyben halad éppen 6°06’ foknál, innen majd csak 2025.-ben fog szintén „Retrográd”módokon a Halak jeggyel, ismét hosszú évekre 2026. 01. 27.-től a Kos jegybe lépni.
- Plútó pedig szintén változó hosszú időket tölt el egy-egy jegyben, hiszen Ő van a legtávolabb a Naprendszer peremén. Jelenleg a BAK jegyben tartózkodik 14° 00’ foknál.
Legközelebbi jegyváltása pedig majd a Bak - jegyből először szintén „Retrográd”= "R", módokon a Vízöntővel történik, hogy aztán 2024. 11. 22.-től, egészen 2044. 01. 16-ig a Vízöntő megújító jegyében rója hosszú körútját.

Persze más a „gyors” bolygók figyelemmel kísérése, hiszen náluk a Napkörüli keringési idők is, változóak és rövidek.
Vegyük akkor ezeket sorra, kezdjük az első számú fővilágosítónkkal a NAPPAL: Tudjuk, ugye, hogy nem régen január 20-a éjjelén lépett bele a Vízöntő jegybe. Jelenleg 5°08’ foknál halad éppen.
A következő gyors bolygó a – Merkúr, amely mindig a NAP közelében halad: jelenleg a Vízöntő-jegy 15°41’ fokánál tart éppen. Mivel azonban a Napkörüli keringési ideje igen gyors csupán csak 88 nap, ezért a jegyekben is változó időket tölt el, mert többször "R" állásban halad.
- Vénusz keringési ideje: 224.7 tized nap, jelenleg szintén a Vízöntő jegy végénél halad 27°18’ foknál.
- MARS bolygó keringési ideje: 687 nap, vagyis kb, 1 év és 322 nap, 6-8 heteket tölt el egy-egy jegyben. Jelenleg a Halak jegynek a 10°11’ perc foknál rója a Napkörüli útját.

- Ne hagyjam ki természetesen Földkörül keringő második fővilágosítónkat, a HOLDAT sem:
Jelenleg a Hold a 12°48’ foknál halad éppen a Kos jegyben. Nagyon érdekes és az egyéni „Radix” horoszkóp vizsgálatának is, fontos jelzés értéket adó helyén jár éppen a HOLD. Azért mert ez éppen MUNDÁN, (tehát nem a pontos születési időre készített Radix” horoszkóp, azért, mert itt a jegyek egységesen 30-30- fokosak és a Kos jeggyel kezdődik az ASC/ I. ház és a 12. Házzal, a Halakkal ér körbe a Horoszkópkör 360° fokos köre, ezt láthatjátok az adatlapomon a képek elején való feltöltésnél is, érdemes onnan kimásolni a saját mappátokba).

Sokszor hangsúlyoztam már a képletfejtés során, hogy az alap jegyek, és házak jelentés tartamait is, mindenkor figyelembe kell venni az értelmezésnél.
Azt is tudjuk ugye a tanulmányainkból, hogy a HOLD minden bolygónál sebesebben kering, földkörüli keringése során ugyanazokat az állatövi jegyeket járja be. Mint egy huszonnyolc nap leforgása alatt vonul át a zodiákuson, és két –három napot tölt el az egyes állatöv- jegyekben. A FÖLD bolygójaként, a csillagos égen való konstellációja közvetlen befolyást gyakorol ránk, emberekre. Mivel a hold mindenkori állása az állatövben különböző hatásokat fejt ki a testi és szervi területekre is.
A ciklus kezdetén a Hold „konjukcióban”, vagyis együttállásban van Nappal, tehát ugyan abban az állatövjegyben és fokon helyezkedik el.

Ahogy pedig távolodik a Hold a Naptól, úgy válik egyre láthatóbbá az ezüstös növekvő sarló.
A hold újholdkor (jele:●) van legközelebb a Naphoz.
Az első negyedben (jele: Ď), vagyis növő Hold, ez a holdnak a Nap felé mutatott oldala.
Teliholdkor, (jele: O), a hold <mint fénylő korongként jelenik meg az égbolton.>
Majd elkezd csökkenni és fogyó, vagyis a csökkenő holdfázis idejébe lép. (jele: ©.)

Az első negyedben (= Ď), mintha félholdat látnánk, mire a harmadik negyedhez ér már holdtölte, vagyis teli hold lesz, (O).
Majd visszafelé ismétlődik a folyamat, az utolsó negyedben a Hold elkezd fogyni,= ez a csökkenő hold. (©). Nap erős vitalitást és regenerációs képességet ad, de jelezhet szervi túl vagy alulműködéseket is. A test szintjén az asztrológia a szívet, a keringési rendszert, az agyat, a gerincet, a gerincvelőt, és a lélegzést rendeli a Naphoz.
Az asztrológiai „Hold- elv „szerint viszont a Holdérzéseinket, belső énünket fejezi ki, mely biztonságérzetet ad. A Hold legmélyebb lelki rétegünknek felel meg, melyet ” hangulati alapunknak” is nevezhetjük. A Hold gyakori Földkörüli keringési ismétlődése révén nagy jelentőséget kap, önmagában lelkünk érzelmi reagálási készségét testesíti meg.

Tehát, ha ezeket, az adatokat a saját „Radix” horoszkóp körének a külsőrészénél a megfelelő állatövi jegyhez írjátok be, akkor azt láthatjátok, hogy az ott haladó bolygók éppen milyen pontokat kapcsolnak be a horoszkóp hálózatán. Amennyiben a kör alatt „EKL” táblázatszerinti a születéskori felkelő bolygók fényszögek fokszámait is hozzáigazítsátok a jegyekkel együtt a Tranzit haladó bolygók fokszámához, akkor láthatjátok, hogy ott éppen milyen fényszög hatások érhetnek benneteket.
Ez tulajdonképpen azt az összevetést is helyettesítheti, mint amikor egy évre előre szolár horoszkópot készítünk, vagy éppen másodlagos irányítással éppen secundaer direkciós képlet adatait vetnénk össze a saját képletünkkel. Csak egyszerűbb módszer alapján, de megmutathatja, hogy éppen milyen hatásokkal kell számolnunk.
(Ezért mondom mindig azt, hogy ehhez feltétlen szükséges, hogy tisztába legyünk a Házak-jegyek, bolygók- azok uralkodói és a fényszögek jelentés tartalmával. Aki nem tud ennyi mindent megjegyezni fejben, akkor célszerű a fórum elején a feltöltött ismeretanyagaimból saját mappába kimásolni ezeket is, és a megfelelő jegyre – házra, bolygóra és annak fényszögére mutató jelzéseknél, elolvasni, ami éppen odavonatkozik.

Még egy érdekes dolog volt, amelyet a legutóbbi feltöltött időjárás előrejelzés kapcsán kaptam tőletek. Amit én 40 éven átalkalmaztam is, az előrejelzés elkészítésénél a népi regulákat. Már sajnos az időjárás drasztikus megváltozása miatt, az utóbbi 10 évben már nem igen jöttek be.
Azonban jól láttátok többen is, hogy a mai január 25-i nap, vagyis „Pál napja” a népi regula szerint azt jelenti, hogy „Pálfordulás következik az időjárásban”. Vagyis hogyha ezt a napot megelőzően akár már a kezdődő téli hónapokban rosszabb és hideg havas idő van, akkor ezzel a nappal „pálfordulás” várható, tehát az időjárás megváltozik és jön a jó idő.
Persze ez fordítva is igaz lehet, mint most is, hogy eddig enyhe téli idő volt és a mai 25.-i nappal keményebb, hideg havas időre fordulhat az időjárás.
Hát ez most akkor tényleg bejött!!!!

Bár a régi öregek a regulákban azt mondták, hogy az a jó, ha már november - decemberben beköszönt az igazi fagyos tél, hóval és azzal, velejáróval, mert azok elsősorban betakarják és megvédik a vetéseket, másodsorban pedig elpusztítják a kártevőket.
Nem úgy, mint mostanában, hogy március - áprilisban elfagynak a rügyek a fákon és márciusban olyan hóakadályok vannak, mint a múlt évben is volt.
Sajnos a régiek "regulája" már régen nincs így!

1897. Mcsaba2015-01-25 14:37
Kedves Ilcsi Mama!
Egészen meglepett ez a terjedelmes válasz. Hiszen ez egész jó "élőben" hallani ilyen dolgokról. – Ugyanis nekem nem adatott meg az Asztrológiához való kapcsolódás igazi lehetősége, mert a környezetemben élőket nem érinti e téma.
Azt sem tudom, hogy köszönjem meg… És, hogy mit is emeljek ki élményként akapott válaszból. Talán meg említeném, hogy a tranzit Plútó éppen a radix képletem IC-jére telepedett. Már elég rég ott van és próbálom figyelni a személyes dolgaim alakulását. Jó volt ám az ide kapcsolódó soraidat olvasni! Viszont a radixomban a Plútó és Szaturnus épp, hogy nem trigonban vannak.

Az időjárás megfigyelésével kapcsolatosan azt kérdezném meg, hogy csupán a Hold állásából lehet következtetéseket levonni? Hiszen a nővőhold, telihold, az a föld minden pontján egységes. … Vagy a tapasztalataid földrajzi hely/ekre vonatkoznak? – Vagy nem éppen csak ennyiből áll az egész? …

A Numerológiával kapcsolatosan pedig soha sem tudtam tisztába jönni a számok betükre való átírásával. Mert ugyanis a az Ó, Ő, Ü, Ű… betűkre többféle szabállya, vagy megállapodással találkoztam. (?)

Köszönöm a magyarázatokat.
Tisztelettel, Mcsaba.

1896. nyári szellő2015-01-25 04:11
Kedves Ilcsi Mama!
Nagyon szepen koszonom a mindenre kiterjedo valaszodat! :)
A Fiammal kapcsolatos elemzesed nagyon talalo...amulva olvastam soraidat.A Baratnovel szakitottak,igy most nokent egy kicsit en is kozellensegnek szamitok...Valoban kitaro szemelyiseg,aki kemeny munka aran is kuzd a celjai elereseert.Egeszsegugyi szempontbol is igaz,amit irtal,a gerincevel adodott kisebb kamaszkori problema,aminek a korrigalasa jelenleg folyamatban van.Hala az egnek szivos,eros gyerek,viszont ahogy irtad is,sok vizet iszik,valoszinu ennek is szerepe van az egeszsegenek megorzeseben.
Parkapcsolatom elemzesere terve,az altalad irt datumok talaloak az esemenyek idejenek tetinteteben.
Jol ertelmezem,ez ev augusztusatol lesz erezhetoen konnyebb a helyzetem?Addig meg kemeny idoszakra kell szamitanom?Akkortol szamitva kb.egy evig van jo eselyunk a kapcsolatunkat rendezni a Ferjemmel?
Meg egyszer nagyon szepen koszonom a segitsegedet!!!! :)
(válasz Ilcsimama 1892. hozzászólására)

1895. Bársony2015-01-25 00:03
Kedves Ilcsimama!

Köszönöm szépen a válaszod, majd át fogom nézni még többször, mert a legtöbb dolgot nem értem belőle.

" Ez aztán arra adhat jelzést, hogy a szerelem a harmónia, és a jó emberi kapcsolatok iránti szükségletet inkább a szexualitásvonatkozásban keresed." Ez biztos nem igaz, engem nem különösebben érdekel a szex.

"A VII. Házban lévő Holdad is, azt mutatja, hogy szükséged van egy jó társra, akiről gondoskodhatsz, akivel anyáskodhatsz, és akit kényeztetsz." Nem szeretek anyáskodni felnőtt emberekkel, teljesen távol áll tőlem. Jó társra pedig mindenkinek szüksége lenne.

"elképzelhető, hogy a baráti körödből fog kikerülni a jó párkapcsolati férfi." A baráti körömben nincs ilyen férfi, egy sem.
(válasz Ilcsimama 1879. hozzászólására)

1894. Perla del Mar2015-01-24 23:34
Köszönöm :)
(válasz Ilcsimama 1893. hozzászólására)

1893. Ilcsimama2015-01-24 23:32
Kedves "Perla del Mar". Nagyon örülök, hogy ennyire magadra ismertél a jellemzésemből, pedig csak a születési idődet írtad meg nekem.
Én érzékeltem a képletedből, hogy ilyen és hasonló gondokkal küzdesz, éppen ezért szeretnék neked a megoldásban is, segíteni, így folytatjuk majd a megoldási lehetőségek tárházát.
Persze, hogy van az egyéniségedben művészi tehetség is, nem is biztos, hogy másodlagosan még nem tudod majd azt is, hasznosítani. Bízz magadban és mindent elérhetsz, amit csak akarsz! Gondolj csak bele, milyen sok ismert színész festőművész, vagy akár még fényképész is él ilyen jeggyel, hazánkban, mint Te is.
(válasz Perla del Mar 1891. hozzászólására)


1892. Ilcsimama2015-01-24 23:11
Kedves Aranyos „Nyári szellő”! Nem csodálom, hogy ennyire magad alatt vagy. Először is az vigasztaljon, hogy a gyermeked pontosan most a nehezebb korszakát éli meg. Már nem gyermek, de nem is felnőtt, tehát most keveredik ki abból bizonyos dacc korszakából, pláne, ha még a szerelem is esetlegesen meghozza számára az első csalódást, akkor kinn is lehetne legjobban azt leverni, mint az édesanyján, hiszen Ő is nőből van. Ne feledd el, hogy Ő elég nehézjegyben, a Bakban született, mint tudjuk a bak jegy az ellentétek jegye. Ebben, korban pedig a Bakokkal együtt élni nem mondható „Kánaánnak. „Aztán, mint mondottam, ha esetleg az első párkapcsolati dolgában nem veszik őt komolyan, akkor kishitű is, lehet a "Női nemmel szemben,” ez pedig már visszatarthatja őt bizonyos önértékelési dolgokban.

Azonban bíztatásként azt is vedd figyelembe, hogy neki az ASC jegye SZŰZ/ Merkúr uralkodóval ezért aztán nem szükséges neki más, mint a jellemvonásait pozitív irányba terelni. Aztán mivel a bakoknak a legnagyobb erényük a türelem a későbbiekben be fogja látni, hogy és meggyőződik róla, hogy bízzon az éleslátásban, és hosszútávon való tervezésben. Mivel a bakok egyébként fegyelmezett felnőtt emberekké válnak az idők folyamán, de a gyengésség soha sem lesz jellemző rájuk. Ezért aztán nagyon meg kell találni majd azt a párkapcsolatot, aki ilyennek is elfogadja Őt.
Hiszen a Szűz ASC –el, rendelkező Bak szívesen megtesz mindent a partneréért, de azt is, hogy az odaadást boldog kifejezésnek tekintse. Aztán az is Bakok erénye lehet, hogy elég későn nősülnek, mert addigra már meg szeretnék maguk, a párjuk és a családjuk részére teremteni a szilárd anyagi jólétet. Az is biztos viszont, hogy igénylik azt, hogy biztos családi háttér legyen gyermekkorukban, illetve még a kamaszkor idejében a hátuk mögött, mert ha ezt nem érzik, akkor fusztráltak lehetnek. Ezért aztán az 5. házbeli életörömökkel az önbizalmát folytonosan bátorítani – táplálni kell. Arra ügyelnie kell az ambiciózus Bakoknak, hogy ne vessék bele magukat annyira munkába, a pénzkeresetbe, hogy nem jut idejük a családra, hol ott pontosan azért gürcölnek, hogy nekik mindent megteremtsenek.
A bakokból a szorgalmas munkájuk gyümölcseként nagyon jó vezetők lehetnek, azonban el kell fogadni azt is, hogy azt a bizonyos ranglétrát fokozatosan meg kell mászniuk.

Az egészség dolgában pedig azt a tanácsot lehet számukra adni, hogy ismerjék fel a munkában és minden másban is mértékletességet, maradjon idő a családra, sportolásra, és a szabadidőnek a legjobb eltöltésre is. Mivel a bakoknak az uralkodó bolygója Szaturnusz, ezért a csontrendszer az, amely a betegséghajlamok terén elérheti őket, különösen igaz lehet ez a térd izületekre, illetve a gerinc csontozatára is.

A fiadnak pedig, mivel a 6. egészségháza a Vízöntő jegyre és a Halak jegyekre esik, ezért fiatalabb korban a meghűléssel járó betegségekre kell vigyázni, illetve később már a felnőtt korban pedig másodlagosan az alsólábszár visszértágulatoknak, reuma-köszvény, gyomor és vérkeringési zavarok betegség hajlamaira lehet számítani, hogy megelőzhető legyen a baj. Viszont azt is jó, ha tudjátok, hogy a Bakjegy és a SZŰZ - jegy is, a FÖLD elemhez tartozik, ezért sok vízre van szüksége a szervezetnek és akkor viszonylag ritkán betegednek meg, de ha még is, akkor is nagyon gyorsan regenerálódnak.

No, ennyit a fiadról, nézzük akkor meg, hogy Te miként tudnád magad mögött hagyni azokat a dolgokat, amit itt felsoroltál. Kezdjük azzal, hogy Te Oroszlán nappal és Ikrek ASC- el, jöttél erre a világra.
Aztán az is érdekes, hogy a Napod is az Oroszlánban állt a születésedkor. Persze amikor Jupiter belépett múlt év Július végén az oroszlán jegybe, neked nem voltak olyan jó fényszög jegyeid, hogy ezeken, a dolgaidon segíthettek volna.

Ugyan is a Jupiter Exilum állásban pontosan rajta áll a születési „Radix” képletedben az Ikrek jegyben az ASC – en, valamint a Vénusz bolygó is az I. házadban foglal helyet, ami Neptunusszal pontosan szemben 180° fokra helyezkedik el, tehát igyekszik itt a Vénusz dolgait ködösíteni. (Azért Exil itt a Jupiter, mert egyébként a Jupiter bolygó a Nyilas jegynek az ura és ott érzi igazán jól magát a képletben).

No, már most, jól érzed az akadályozatást a párkapcsolatodban, hiszen a Mars bolygó a főleg múltévben, a Mérlegjegyben haladt, mely a Vénusszal is és a Kosban haladó Uránusszal, is pontosan 180° fokos szemben állásban volt. A Jupiter és Vénusz együttállása képletedben pedig Tranzit módon egy Mars- Merkúr Plútó – Uránusz nagy Qvadrátot zárt éppen be. Neptun pedig Tranzitban, a halakban haladva a Merkúr bolygóval a kommunikáció terén szintén ködösítést generálhatott. Persze már ezt megelőzően is már 2012-végétől, 2013. június végéig, amikor a Jupiter az Ikrekben járt egy éven keresztül, (mert ugye a Jupiter éves bolygó, tehát egy-egy jegyben egy évet tartózkodik). Aztán, még amikor a Jupiter 2013. 06. 27-től -2014. 07. 16. -ig még amikor a Rák jegyben haladt, hiszen a Jupiter ugyan az Ikrekben áll a képletedben, de mivel együttállásban található a Rákjegyben lévő Vénusszal, ezért szerelmi téren okozhatta a galibát.
Most azonban a Jupiter 2014. júliusától 2015. augusztus - ig, az Oroszlán jegyben halad illetve 2015. 08. 12-től - 2016. 09.08.-ig már a Szűzjegybe fog járni egy éven át, vagyis mivel neked a IV. család és otthonházad pontosan az Oroszlán végére illetve a SZŰZ jegy egészére kiterjed a Radix -ban, ekkorra bizonyosan elszállnak azok a zavaró fellegek is párkapcsolat egéről. De már most ebben a 2015. évben is, augusztustól is érezheted az Oroszlánban járó Tranzit Jupiter jótékony hatását, mert Neked a X. házadat a Halakban ugyan a Neptun uralja, de mivel ott már az Uránusz szétcincáló hatása nem érvényesülhet, mert csupa jó fényszög kapcsolatot kapnak a Te Radix bolygóidtól. A Neptun pedig még ugyan Halakban jár nagyon sokáig, de a Neptun ködösítés hatását már nem tudja érvényesíteni, mert egyrészről a Halaknak is a másodlagos ura Jupiter, másrészről pedig, mert neked a Radix képletedben a Neptun bolygó a Nyilasban foglal helyet lokálisan= helyileg és a Nappal igen csak jó Trigon fényszög kapcsolatban található.
2015 08. 09.-re pedig már a Mars bolygó is, mely férfi jelölő a képletedben, az Oroszlán jegyben, erőben fog haladni a Nappal és a Jupiter bolygóval, és + még három bolygóval, tehát ekkor 5 bolygó fog STELLIMBAN haladni az Oroszlán jegyben. Ezek jótékony hatásai pedig összeadódnak, ezt nem csak Te, hanem mindenki más is érezni fogja majd.

Aztán majd mikor már majd a Jupiter innen átlép egészen 2016. szeptemberéig a SZŰZ jegybe, szinte biztos, hogy helyre hozhatjátok a már megromlott párkapcsolati dolgaitokat. Persze ehhez mindkettőtök józan belátására lesz szükség, melyhez azt is figyelembe kell, hogy vegyétek, hogy nagyon sok éve vagytok házasok, illetve azt is, hogyha most a ti nézeteltérésetek következtében elhidegültök egymástól azt bizony még a korai ifjúságát élő gyermeketek fogja megsínyleni, hiszen Ő még nagyon sokáig a szülői ház melegében szeretne élni.

Tehát fel a fejjel és tegyetek meg mindent a jobbítás érdekében, ebben még a csillagok is mellettetek lehetnek, ha Ti úgy szeretnétek.

Hát így függhet össze a szabad akarat a tenni akarással, amire Te azt írtad egyik bejegyzésedben, hogy itt már a szabad akarat sem segíthet, dehogy nem csak mindkettőtöknek akarni kell a JÓT. Ezt főleg a jó kommunikáció által beszélgetéssel érhetitek el, hiszen a Merkúr bolygó is, mely józanész istenét testesítheti meg éppen ekkor ugyan rövid időre, de a SZŰZ jegyben fog haladni. Már pedig neked a Merkúrod a képletedben pontosan a SZŰZ/ IV. család és Otthonvonatkozásban hozhatja be jót, és milyen érdekes pontosan a SZŰZ jegyben/ melynek az ura pontosan a Merkúr bolygó, és ahol neked az Ikrek uralma alatt a párodat jelző Mars bolygód is található. Erről már azt, hiszen régebben is, esett szó, amikor is voltak már hasonló problémák a kapcsolatotokban.

Azt kérdezted egyik bejegyzésedben, hogy az általam megküldött képletedben hol láthatod te a párkapcsolat megjavulásra vonatkozó dolgait. Nézd csak meg az Oroszlán jegynél ahol a Napod és a Szaturnusz bolygó is helyet, foglal, hogy a külső látens fényszögek a Tranzit hatások következtében milyen jó zöld színű fényszög jeleket adhatnak neked, és hol hát a pontosan IV. /Oroszlán Család és Otthonházában és még a SZŰZ jegybe átnyúló IV. házvonatkozásban is.
Aztán nézd meg az Szűzben kezdődő 5. házadat is, bár az, közbezárt jegynek minősül, mert az Oroszlánban kezdődik és közbezárja az egész Mérleg - jegyet és a Skorpióban fejeződik be. Azonban az 5. ház ugye az életörömök háza, de egyben a gyermek ház is, és mi lenne számotokra a leg is legfontosabb, mint a gyönyörű kamaszkorban lévő gyermeketek békés nyugalma a családban.
Aztán azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy az 5. ház a közbezárt Mérlegjegy következtében egy Karmikus küldetést is elrendelt neked, és az, micsoda hát a családi tűzhely megóvása a béke és harmónia megteremtésével, hiszen mint azt Te is láthatod, hogy ott van a Felszálló csomópontod, amely ugye jövő útját jelöli ki számodra, és milyen módon?
Nézd csak meg, hogy a VII. párkapcsolatok házad a Nyilas- jeggyel kezdődik és még a Bak jegyben is, folytatódik, tehát a Jupiter bolygó segítségével tudod a Bakjegy urának, a Szaturnusznak az eléd görgetett akadályait leküzdeni.

De ugye mindannyian tudjátok, és ezt „Nyári szellő” is láthatja képletében, hogy vannak sorsszerűségek, amiket ha a sors úgy rendeli, akkor egymás mellett kell, hogy maradjatok pontosan azért, hogy ezeket, buktatókat, amelyeket sok esetben a Szaturnusz gördít mindenki elé szeretet, által át tudjuk vészelni.
Nem kell minden áron szétröppenni, ha valamilyen megoldandó probléma állja utatokat, hiszen egy másik kapcsolatban ugyan ezek dolgok ismétlődhetnek meg, hiszen a Radix horoszkóp egy életre szólóan jelzi a várható eseményeket, és azok bizony bejönnek, ha akarjuk, ha nem. Hiszen amikor egy bolygó Tranzit módon odaérkezik az adott születési bolygóhoz, akkor azt bekapcsolja, és mint az áramkörben mikor a villanykapcsolót felkacsoljuk, a hatások pedig a fényszögeken keresztül fejtik a külsőkörön jelzett módokon a hatásaikat.
Tehát nekünk kell - akár még a szabad akarat által is- a gondokon, bajokon felül kerekedni ahhoz, hogy boldogabb életet élhessünk.
(válasz nyári szellő 1883. hozzászólására)

1891. Perla del Mar2015-01-24 18:47
Kedves Ilcsi mama!
Úristeeen! Nagyon sok minden telitalálat! Amit nem érzek rám illőnek, az a kitartás hiánya. 6 évesbe került míg felvettek végre az egyetemre. Nem adtam fel. Sajnos nem én hagytam abba, hanem kirúgtak, mert az egyik tanár kipécézett magának az erős vizsgadrukk miatt. Azért buktatott meg, mert nem tudom előadni a tételt.
Amit az anyámról írsz maximálisan úgy van! Ő mindent igyekezett megtenni, hogy ne sikerüljön nekem. Akkoriban ment nyugdíjba apám még érzelmileg is próbált ezzel zsarolni. Meg azzal is érvelt, hogy a bátyám sem járt egyetemre (Neki érettségije sincs) Sajnos tökéletesen látod, a bátyám agyvérzéssel született, így van! Gyerekkoromban mindig úgy éreztem, hogy anyám engem nem szeret, mintha csak a tesóm lenne a gyereke. A családi támogatás hiánya is maximálisan igaz!
Mindig is karrierre vágytam. Egy ideig színésznő szerettem volna lenni. Jelentkeztem is Harsányi Gábor OKJ-s tanfolyamára, ahova fel is vettek , de anyám nem engedett el. Még mindig érdekel a színészet , csak sajnos a szorongás és az önbizalom hiány túl erős lett bennem és hát a korom is probléma lenne. Mondjuk nem nézek ki annyinak amennyi vagyok. A diplomát mindenképp szeretném megcsinálni biológus szakon. Etológus vagy zoológus szeretnék lenni.
Félreértett személyiség , magányosság telitalálat.
Nem hisz bennem a család így van! Anno apám közölte nekem nincs is színészi tehetségem. Most is mi lesz a biokémiával stb. Anyám meg közölte év közben is tanulni kellett volna. Kéthetente feleltem állatrendszertanból és növény rendszertanból, ahol bizonyos témaköröknél több mint száz élőlény magyar latin nevét él jellemzőjét meg kellett tanulnom. Keményen tanultam év közben is. Vizsgaidőszakokban meg szinte csak arra az egy tárgyra tanultam, hogy végre meglegyen , ennek ellenére mégis 4-es átlagom lett az meg ugye nem sikerült , de ott nem a tudásomra kaptam egyest, hanem a vizsgadrukkra. Már a csoporttársak úgy szóltak rám, hogy ne mindig csak a tanulásra koncentráljak.
Köszönöm még egyszer :):)

1890. Ilcsimama2015-01-24 17:57
Kedves „Perla del Mar”, (de mindenki más is, aki esetleg ugyanahhoz a jegyhez tartozik, mint a kérdező). Mivel csak a születési számadataidat ismerem, ezért elsősorban egy kicsikét szeretnélek jobban megismerni, még pedig első sorban a számmisztika alapján, másodsorban pedig a Nyugati asztrológiai állatövi jegy jellemzés adatai alapján. Persze ebben már válaszként benne lehet az is, amit kérdésként feltettél nekem!
Mivel a privi üzenetedben a nevedet is megadtad, ezért abból a magánhangzóknak az átkonvertálásával a belsőszemélyiség számodat is megkaphatjuk, ez pedig nálad: 7. Vagyis ez a szám egyben 2-es szám mellett a Hold száma is. Ebből aztán arra lehet következtetni, hogy érzelmi szinten úgy látod önmagad, mint egy félreértett személyiséget, ezért aztán kissé magányosnak érezheted magad. A Mássalhangzókból képzett számod pedig a külső személyiségre add utalást, még pedig a 8-as szám alapján. E szerint mivel reális és gyakorlatias vagy, azt szeretnéd, hogy mások is elismerjenek, ezért aztán azt tartod a legfontosabbnak, hogy tanulhass, mennél magasabb fokon tudd képezni magad, hogy általa jobban elfogadjanak mások is az érvényesülés terén.

A személyiség számod, egyben az életút számod is: szintén a 8-as, (ezt úgy kapjuk meg, hogy a születési évet hónap és nap számát Numerológia számítási mód alapján addig adjuk össze, míg egy számjegyet nem kapunk belőle). Mivel tudjuk, hogy az asztrológia a 8-as számot a Szaturnusz bolygóhoz rendeli, ezért aztán ez egyben neked nem, csak a személyiség számod, hanem a sorsszámod is, mert ugye maga Szaturnusz bolygót sorsbolygóként is, számon vehetjük. Arról már nem is beszélve, hogy a Szaturnusz bolygó a születési képletedben pontosan az I. házadban található a születésed idejében. Végezetül, pedig ha két számot is összevetjük, akkor 7+8=15=6. - os számmal. Egyrészről az egyénben rejlő harmóniát jelöli, illetve a VÉNUSZ bolygó száma. Ez pedig neked azt jelenti, hogy a harmónia és a béke megteremtése a Te küldetésed.

Mit is jelenthet ez? Az életed folyamán mindig keményen dolgozol, mert csak is a magad szorgalmára számíthatsz. Mindenáron szeretnél a csúcsra törni, és ezért megteszel mindent, még a tanulás terén is, mert tudod, hogy a szegénységből való kitörés egyik legfontosabb pontja a tanulás! Hiányzik azonban belőled a kitartás, ezért talán már többször is neki rugaszkodtál a felsőbb fokú képzés elvégzéshez. Bár azt is tudni kell, ebben is csak saját magad törekvése vihet előbbre, mert nem számíthatsz családi támogatásra.
Ennek ellenére még is a sorsod, hogy próbálj több megértéssel viseltetni a környezeted irányába, azért, hogy ne veszítsd el szeretetüket. Hiszen a család elismeri ugyan a jó képességeidet, de nem tudnak úgy igazán őszintén szeretni és bízni abban, hogy te a saját elképzeléseidet véghez is tudod vinni. Pláne a IV. házhoz tartozó anyai kapcsolatban fedezhető fel, hogy nem a legjobb az érzelmi kötődésetek egymáshoz. Ezt bizonyosan az is befolyásolhatja, hogy az édesanyád, talán nem is rosszindulattól, vagy önzőségtől vezéreltetve, de inkább a testvéred szellemi hiányossága következtében nem igen akarja meglátni benned a szellemi törekvést.
(Legalább is képletedben a 3. házból, mely egyben a testvérek háza is/a Bak jegyben/Szaturnusz sors bolygó uralkodása alatt, arra tudok következtetni, mivel ott található az esésben álló Jupiter bolygó, hogy van testvéred is, aki talán valamilyen születési betegség következtében nem egészséges.)

Mivel azonban neked a fegyelem is az erős oldaladnak tekinthető, ezért elsősorban magadban kell lerendezned a számodra elérhető és megvalósításra váró feladatokat. Ez nem lesz nehéz kitűzni életcélodnak, mert ezek a Te pozitív tulajdonságaidhoz tartoznak, hiszen Halak jegyben születtél, mivel azonban a „Napod” a Halak jegy végén már orbiszon belül található a Kos jeggyel, ezért aztán bizonyosan felfedezted már magadban, hogy sok esetben „fejjel mentél a falnak”ez pedig a kosokra való cselekedet. Ez hozhatja be nálad azt is, hogy inkább ösztönösen cselekszel, mint sem átgondoltan, hajalmos lehetsz a hirtelen meghozott döntésekre, talán ebből következhet már az is, hogy a tanulmányaidban halasztottál, mert ugye abba hagytad és nem vitted végbe rád váró feladatot. Vagyis a Te estedben bizonyos értelemben a halakra utaló a magtartásod de bizony inkább már a Kos jellem vonatkozhat rád, mely viszont a dolgok halogatására való hajlamot is erősítheti nálad. Bizonyosan azt is felfedezheted magadon, hogy úgy mondják, hogy a halak kettősjegyűek, már pedig Te ezt nem úgy érzed, mert inkább a Tűz, mint Víz jegy hatalma uralkodhat feletted. Már csak azért is, mert a Halak és Kos jegy bizony nagyon is ellentétes jegyek egymással.
Az is bizonyos lehet nálad, hogy esetleg hiszel a Karmában, mert ebben a Te esetedben a Kos Karmával volt a leszületésed, ezért aztán a múltbéli önzőségeidet is, az ”ÉN” központúság terén magaddal hoztad. Ebben aztán magának Halakra vonatkozó Karma csak annyit tehet bele, hogy tanulj meg úgy együtt érezni másokkal, hogy senki fájdalmát ne vedd magadra.

Talán a halak jegyből az lehet az erősséged, hogy benned lakozik a szeretet csírája, vagyis keresed a megfelelő partner kapcsolatban a hűséget, hogy az kitarthasson akár az életed végéig is. A Halakban álló Nap azt adja a szülöttnek, hogy bizonyos kudarcok után visszavonul, és már sokkal bizonytalanabbul áll neki a feladatoknak. Míg a kos jegy csúcsán álló Nap ugyan mindkét jegyre hatással van, de a Kos jegyben azt is behozhatja neked az egyéniséged szempontjából, hogy tedd túl magad az esetleges kudarcokon és áll elé bátran a jelentkező feladatoknak, mert a Kos a magabiztosságot erősítheti benned. Növeli benned a lendületességet, a vállalkozó kedvet és a tanulás általi előbbre jutás lehetőségét.
Vagyis elsősorban azt az Isteni szikrát adja neked, amely az „ÉN az EGÓ” megtestesítésére neked szükséged lehet. Az intuícióid megérzéseid is kitűnőek lehetnek, viszont a hangulatod bizony gyakorta hullámzó. Törekedj e téren is, a stabilitásra, próbálj úrrá lenni a kedélyhullámzásaidon, különben ha ezen nem változtatsz, akkor soha sem lehetsz boldog és elégedett.
Már pedig az este született SKORPIÓ Felkelőjegyű halakra az, jellemző, hogy nagyon él bennük a lendületesség, aktívak, és nagy a munkabírásuk, pontosan tudják azt, hogy mit akarnak az életben elérni. Ez azért lehet, így mert felnőttként le szeretnék győzni a gyermekkorukra jellemző félénkségüket. A Skorpiójegy ügyessége és Halak jegy élénk fantáziája révén kifinomult művészi hajlammal is rendelkezhetnek. Egyszóval jellemezve a Halak - Skorpió ASC jegyet: A boldogságuk sokszor csak is, azon múlik, hogy mennyire lesznek képesek kihangsúlyozni a pozitív tulajdonságaikat.

Az életerő, és a vitalitás szempontjából a képletedben a Nap a Halakban, az életházában a negatív módon jelenik meg (pláne úgy, hogy a változó/ Vízjegyben foglal helyet, ahol hatalmas mennyiségű érzelmi energiát kell, hogy felhasználj). Aztán még a + a többi / Hold, Vénusz, Mars, Jupiter Neptunusz és a Plútó is összesen 12 pont értékben negatív módon kapcsolódik az ASC - hez, ezért aztán nagy szükséged lehet önkifejezési módod javítására. Azért, mert akinek a horoszkópjában az önkifejezés tartózkodó és elnyomott, nehezebben tud boldogulni az életben. Sok esetben ezért érezheti az illető, hogy nem jár ki részére a megbecsülés a szeretet, vagy a szerelem. Nem tudom, hogy ezt Te hogyan éled meg?

Persze az már egy jó jel lehet nálad arra, hogy akár saját magad szabad akarat által változtatni tudsz a dolgok menetén. Azért mert a jelek pontszám értékének a pozitív tartományába tartozik a Vénusz bolygó a megújító Uránusszal együtt, (pláne mostanság, amikor a Tranzit Uránusz 2019. elejéig még a Kos jegyben fejti ki e hatásait.) Sőt még ide sorolható mindkét Holdcsomópont, melyből főleg a TŰZ jegyben helyet foglaló Felszálló holdcsomópont szerepe lehet számodra a legnagyobb, mely az ösztönös és automatikus viselkedésmódot, észjárást, és magát az életértelmében keresendő motivációt mutatja meg számodra.

Aztán az sem elhanyagolható, hogy a Felszálló holdcsomópont a Jupiter bolygó megfelelője. Már pedig a Jupiter ugyan esésben található nálad, a Bakjegyben, de ugyanakkor az ASC –el és a Vénusszal, a kisszerencse bolygójával is, jó szextil fényszögben van. Ezért aztán az
Az I. házas ASC- a 6. munkaház a Jupiteri segítség révén megteremtheti számodra a X. Oroszlánházas MC-vel az állás lehetőségét, hogy a tanulásod által révbe érj, hiszen előbb utóbb meg tudod majd szerezni a diplomádat is, hogy azzal még jobb álláslehetőségre tudj szert tenni. (Majd a képletedben a jegyek, bolygók fényszögek elemzésénél, illetve a jelenlegi Tranzit bolygó hatásoknál, erre is, még bővebben ki térek majd. Illetve jelzem majd neked a megoldási lehetőségek időpontjait is. )

No, egyelőre, ennyi, hogy mások is sorra kerülhessenek. Persze itt és most is szeretném megjegyezni, hogy ez a fórum nem azt a célt szolgálja, hogy priviben garmadával kapjam a születési időket, és azokat megválaszoljam, mert sajnos arra sem, időm sem az egészségem már nem alkalmas már. Egyes esetekben teszek ugyan kivételt, mint a közelmúltban „Bársony" esetében és most is, „Perla del Mar” –nál is, ez azért lehetséges, mert egyrészről látom, a képletéből, hogy a segítségre van szüksége a megoldás megtalálásához. Illetve másod sorban pedig azért, mert itt a fórumon ezek kifejtéséből mások is, levonhatják magukra nézve a tanulságokat.

Arra kérek mindenkit, hogy vegye figyelembe, hogy a fórum is inkább csak azt a célt szolgálhatja, hogy abból, akiket érdekelhet az asztrológiai ismeretek, megszerezhessék - akár ilyen egyszerű módon is-, legalább az asztrológiai alapismereteket. (jegyek-házak, bolygók azok fényszögei uralkodó bolygók szerepe STB.)
Ugyan is, ha valaki csak ezek ismeretében úgy nagyjából tisztábban látja, már akár a saját maga életvitelét is, akkor azt jobbá is, teheti. Leginkább az a célom, hogy mennél többeknek a sorsuk alakításában Ők saját maguk vegyenek részt az által, hogy ha ismerik a hibáikat, azokat ki tudják javítani, hogy maguk és mások számára is a legjobb életlehetőséget tudják nyújtani.
(válasz Perla del Mar 1889. hozzászólására)

1889. Perla del Mar2015-01-24 16:58
Kedves Ilcsi mama!
Természetesen engedélyezem :)
(válasz Ilcsimama 1888. hozzászólására)

1888. Ilcsimama2015-01-24 16:28
Örülök, hogy a Numerológia is, érdekel, elkészítettem a megadott keresztneved alapján ezt is, de még több mindent is, ami az előző kérdéseddel összefügghet. Amennyiben engeded, hogy itt a fórumon feltöltsem, akkor hamarosan olvashatod, de ez csak a képletfejtés egyrésze. Mivel azt szeretném, hogy a leírásból mások is tanulhassanak, ezért abban olyan dolgok is lesznek, amelyeket bár ki más is a saját horoszkópja alapján hasznosíthat.
(válasz Perla del Mar 1887. hozzászólására)

1887. Perla del Mar2015-01-24 14:09
A numerológia is érdekel. Nekem is két keresztnevem van, de csak az egyiket használom. Sőt a becenevemet szeretem használni. G+-on Twitteren és Instagramon is így vagyok fönn pl.
(válasz Ilcsimama 1886. hozzászólására)

1886. Ilcsimama2015-01-23 23:23
Kedves Mcsaba! Valamint mások is, akiket esetleg az alábbi témakör érdekelhet!

Az 1876. számon való kérdésedre a válaszom, hogy a Szolár képletnek az „EKL” táblázat szerinti fokszámának az összevetésével a „Radix” külsőkörös fényszög eseményei azok, amelyeket a vizsgált időszakra elkészített Szolár szerint figyelembe vehetünk.

Aztán az 1885. számon feltett kérdésedre pedig a válaszom, hogy természetesen a Nyilas jegyben az 5. ház uraként a Jupitert kell figyelembe venni. Azonban, mivel a 29° fok már 5.6. házhatár csúcsánál orbiszon belülre esik, ezért a következő Bakjegynek az urát a szaturnuszi hatásaival is fegyelembe kell venni.
Ez is érdekes kérdés, mivel az 5. ház végénél már az életörömök lecsengőben lehetnek, de ugyanakkor maga a 6. ház kettős jelentése miatt, mint a munka háza és az egészségi viszonyok házára nagy figyelmet kell fordítani. Pláne úgy, hogy az még a Szaturnusz sors bolygó uralkodása alá a Bak jegyre esik. Itt nagyon fontosak lehetnek a születéskori bolygók fényszög kapcsolatai is, illetve a mindenkori Tranzit fényszög összefüggések is.

Mit ne mondjak, nagyon örülök neked itt a fórumon, nem csak azért, mert mint tudjuk a férfiúkat, nem igen szokta érdekelni az asztrológia. Azért mert ezt „humbuknak” tartják, azért mert esetleg - e cím alatt sok baromságokat olvasnak, a különböző megjelenő magazin lapokban.
Persze ha valaki mélyebben belelát a dolgok menetébe, mint Te is, akkor bizony nagyon sok izgalmas dolgokkal találkozhat.

Aztán idézet az 1868. számon feltett kérdésedből: „Feltenném a kérdést, hogy egy radixban, vagy mundán horoszkópban mi jelöli az ufókról, idegen civilizációk látogatásairól bolygónkon kívülről jövő történéseket??? „

Tehát kedves „Mcsaba”kérdésedre előzetesben csak röviden válaszolva, e téren én egy kicsit szkeptikus vagyok! Bevallom neked, hogy ezekben az „én már találkoztam idegen bolygóról érkezett lényekkel – „úgy mond mesékben” nem hiszek.
Én úgy gondolom, hogy a mai tudásunk szerint ez a Sci-fi”„révület világához tartozik még.

Nagyon érdekes és megfontolt kérdéseket tettél fel már eddig is, de a mostani legutóbbi kérdéseddel igazán lenyűgöztél!

Az is más kérdés, hogy ha valakit érdekli, és komolyan is, foglalkozik a csillagászattal, ezen belül pedig összekapcsolhatóan a csillagászati asztrológiával az, természetesen más kérdés.
Hiszen már az ókori csillagász bölcsek idejétől (időszámításunk előtt olyan KB. 400 esztendőktől), ismeretesek a kozmoszi tanok, miszerint Platón már i. e 640.-ben megállapította, hogy a Földön az emberi élet alapfeltétele a: Tűz - víz-föld- és levegő.
Aztán az is egy érdekes megállapítása lehet Thalész –nek, hogy Föld a mágnes térrel rendelkezik és, azért vonz, mert lélekkel rendelkezik, mint például Anaximenész szerint a levegő, úgy fogja át a világot, mint a lélek az emberi testet.

Bár ez a lélekfogalom érdekes módon nem a mi lélekfogalmunk, vagy az Arisztotelész lélekfogalma, hanem inkább a természeti létezőknek egyfajta célirányultság nélküli tevékenységre képes elevensége. Ezért ha ezt az elevenséget hozzákapcsoljuk az emberi lélekhez, a kozmoszban, akkor az embernek a lelkét sem különböztetjük meg igazán testi valójuktól, azt is a természetbe szervesen beágyazódó tényezőként, a természet szerves mozzanataként foghatjuk föl. A tökéletes és a matematikai értelemben vett harmonikus kozmosz eszméjét a „Püthagoreusok” után Platón fogalmazta meg.

Kepler idejében is már tudható volt, hogy nem csak a mi naprendszerünk létezik
– amelyre tulajdonképpen a nyugati asztrológia is, helyezi az alapjait -, hanem ismeretes az is, hogy a Kepler- űrtávcsövek segítségével fedezték fel, hogy a tejútrendszerben több olyan csillag is létezhet, amelykörül olyan bolygók keringenek, amelyek alkalmasak lehetnek különböző életformák kialakulására. Persze kérdés az is, hogy azok fejlettebbek lehetnek-e már a mi földi életünk tudományában, vagy sem, ezt még részünkre még ma sem bizonyított tény.
A közeli hetekben került napvilágra, - köszönhetően a technikai fejlődésének, és a kiválóan kifejlett űrszondáknak-, hogy nem is olyan nagy távolságra a mi naprendszerünktől a földnél másfélszer nagyobb olyan bolygókat fedeztek fel, ahol a földhöz hasonló életfeltételeknek a lehetőségei esetleg adottak lehetnek. Erre talán nagy szüksége is lehet, majd az emberiségnek, hiszen elsősorban a klímaváltozás következtében fennálló fenyegetettség már itt áll a küszöbünkön. Vagyis a globális katasztrófát nem tudjuk elkerülni, ha nem változtatunk mi emberek a felfogásunkon, illetve a szokásainkon.

Az is ismert tény, hogy görög kultúrákban kezdődött el maguknak, az égitesteknek és a csillagos égnek a megfigyelései, tudatosan vizsgálták a csillagos ég változásainak szabályosságát. Tehát az álló csillagok és azok csillagképei ellentétben a bolygókkal szinte ugyan azt a helyet foglalják el az egymáshoz viszonyított helyzetükben.
Egyszóval az égbolt számtalan csillagát akár álló csillagoknak, vagyis úgynevezett változatlan csillagképeknek is, nevezhetnénk.
Ilyen csillagkép a sokak által ismert Nagymedve (amelynek az elnevezése a görög –latin kultúrákra vezethető vissza), vagy a Göncölszekér (mely a magyarelődökhöz is, kapcsolható, mert régi indusoknál van róla már feljegyzés, a Fiastyúk, a Vadász vagy más néven az Orion, Cassiopeia, Hydra, STB. Miután a nevek többsége állatnevekhez köthetőek, így görög elnevezéssel „Állatövjegyeknek= Zodiáknak ” nevezzük. Vagyis azon a körön belül, amelyet a NAP évi pályája leír az égbolton 12 ilyen jellegzetes csillagkép, következik egymás után. Ezeknek a különös jelentéseit, a bölcsek már ősidők óta jelentőséget tulajdonítottak. Azért, mert megfigyelhető volt, hogy a Nap ezeken, a csillagképeken vonul át, újra és újra.

Ezek alapján került - a tizenkét csillagképek alapján, mely mindig ugyanazt a változatlan helyzetet foglalják el) - a Nyugati asztrológiában a 360° fokos körön belül 12 részes 30-30 fokos szakaszra való felosztása a horoszkópkör. Ezek pedig szintén az állatövjegyek „ MUNDÁN” sorrendjében: Kos – Bika – Ikrek (Gemini) – Rák – Oroszlán – (Leó) – Szűz (Virgo)- Mérleg (Libra) Skorpió – Nyilas ( Sagittarius) –Bak – és a Halak.
Azt is tudjuk azonban, hogy NAP 4 sarkalatos pontja nem jut mindenkor az állatövek ugyanazon pontjára. Ez pedig az ekliptikának a ferdeségének szöge miatt van, vagyis Földforgástengelyének lassú elmozdulása következtében a sarkalatos pontok is eltolódnak az ekliptikán azért, mert a látszólagos irányával ellenkező irányban mozdul el az egyenlítő síkjában, vagyis hátrafelé haladva az állatöv csillagképek során. Ezt nevezzük praecessió jelenségnek egyszóval a „Tavaszpont továbbhaladásnak”.

Ebből következik, hogy a Nap nem mindenév március 21.- én kerül az ekliptikának ugyanazon pontjára hanem kb. 50 és 1/4 másodperccel hátrébb található, ez pedig 72 év alatt kb, egy fokot jelent. Ennek alapján 2160 év alatt kb, 30°fokot, vagyis egy állatövjegynek megfelelő ívet tesz meg. (72X30= 2160X12= 25920. év alatt ír le egy egész kört, akkor a tavaszpont praecessiója is ugyanannyi idő alatt halad körül visszafelé az ekliptikán és az azon fekvő állatöv jegyeken.)
Ennek alapján a tavaszpont a KOS –csillagkép= KOS pont, 0 fokának felelhetett meg, bár ma már a tavaszpont nem esik egybe a Kos csillagkép szakaszának a 0 fokával, hanem inkább az újkori csillagászok szerint szoktuk mondani, hogy a Halak csillagkép elején haladtunk Jézus születésekor a halak szakaszának az 5° foka körül járhatott a precessziós Nap, és egyre csak közeledünk a Vízöntő csillagképhez. Amennyiben ez az időszámítás megfelelhet a valóságnak, akkor 367-et levonva a 2160.-ból megkapjuk a Vízöntő-korszak kezdetének az évét, vagyis Kr. u. 1793. évet. Ekkor pedig a Vízöntőkre oly jellemző hatalmas átalakulás volt a jellemző. Gondoljunk csak bele ekkor voltak az európai francia forradalmak, ezt megelőzően nem sokkal ment végbe az amerikai átalakulással az UNIÓ megszületése.
Vagyis a haladás zűrzavara keveredett olyan mozgalmakkal, amelyhez foghatót nem volt ismeretes a Földön. Ha pedig a vízöntő korszakot éljük most, akkor a forrongó világ átalakulása a szemünk előtt megy végbe.
Aztán az is érdekes ebből a szempontból, hogy ebben az időben fedezték fel az URÁNUSZ bolygót. Amely mint tudjuk gyökeresen, felforgatja régit a földi életben, pedig egészen új átértékelésekre sarkalhat. Uránusz mindig gyors, hirtelen és váratlan dolgokat hoz az életünkbe.
Aztán a válságok ma is Plútói jellegűek fenekestül felkavarnak mindent élére, állíthatják az életbevágó problémákat. Egyben meg is oldhatják a felmerülő kérdéseket. Vagyis hasznára lehet egy új korszak beköszöntének, még akkor is, ha már a Plútót a csillagászok visszaminősítették a kisbolygók sorába. A Plútó a leglassúbb bolygók közzé tartozik 246. nap alatt kerüli meg a Napot. Mint a Naprendszer szélén haladó bolygónak a pályája is szabálytalan, ezért aztán a jegyekben eltöltött évei is az eddigi asztrológiai ismeretek szerint 13 évtől 32. évig tartott. Pláne mostanában lehet a Plútónak kiemelkedő hatása, mivel a PLÚTÓ jegyváltása mindig generációkat, érintő témákat érint. Olyan ritkán fordult elő, hogy a Bakban 15 évig tartózkodik majd a Plútó. Ezért aztán a személyes életben nem Plútónak a Nyilasból való Bakjegybe való átlépése, hanem a radix születési horoszkóp energiákra vetett esetleges fényszöge (i) hatnak majd igazából. Ugyan is, ha a Plútó valamely személyes „Radix” bolygót érint, akkor elengedésről és egy egészen új felépítéséről lehet szó. Éppen ezért ne féljünk a Plútói hatásoktól, hiszen amennyiben szellemi szinten igyekszünk megélni a személyes életfeladatainkat, akkor mindig valami nagyon jó eredmény keletkezik belőle következményként.
A PLÚTÓ 2008. év 01. 26.-ától lépett be Bakjegybe, majd a Nyilas jeggyel „Retográd ”állásban 2008. 06.14.től még egy kis időre visszament Nyilas jegybe, hogy majd 2008. 11. 26.-tól egészen 2024. 01.22.-ig a Bak jegybe fog haladni és ugyan csak a Vízöntő-jegybe előre lép majd 2024. 01. 23.-tól 2024. 08. 28-ig . Ezt követően pedig majd ismét egy rövid időre a Bakjegybe folytatja az útját 2024. 08.29.-től -2024. 11. 21.-ig, tehát két alakalommal is „Retrográd” módokon jól megmozgatja az élet dolgait, hogy aztán nagyon hosszú időre 2024. 11. 22.-től 2043-ig a következő Vízöntő jegybe hozza el majd a Mars bolygónak a magasabb fokszámához társuló megújító hatásait.
Azért mert az Uránusz a vízöntő jegynek másodlagos uralkodója. Az Uránusz-Plútóval nagy változásokat hozhat be, teljes külső, belső megújulást, ami lehet jó, vagy akár rossz is. Vagyis az Uránusz eltűnteti a régit, és bár megújulást hozhat, de nem teremt újat, a változások ugyan szükségesek, de mindig fájdalmasak lehetnek, de a Plútó energiáival elősegítheti a régi elengedését és egy új felépítésében, nyújthat segítséget. Minden horoszkópban a legnagyobb fék a Plútó és a Szaturnusz kapcsolódás, mégpedig együttállások és kvadrátok tekintetében. A Plútó-Szaturnusz energia a legnehezebben értelmezhetők. Két végállásban lévő bolygóról beszélünk, mivel mindkettő valamit lezár. Ami beérik a Szaturnusz, által azt learathatjuk, ezzel meghalhat számunkra. A Szaturnusz a karma fényszöge (kvadrát) a Plútóhoz energia leszívó erővel bír, úgy is nevezzük a karmában, hogy energia vámpír. Viszont a Plútó az újjászületés, a transzformációja.
Ha ez a két bolygó (Szaturnusz - Plútó), fényszög kapcsolatba kerül, mindig nehéz sorsot hoz, mert a végletességet hozza be, és a veszteség is, kapcsolódik hozzá. Jelentősége viszont azért is lehet nagy, mert jelzi, hogy van más út is, amit szabad akarattal meglehet lépni.

Már csak azért is, mert majd 2043. ban az Uránusz is, éppen az Oroszlán jegyben fog Tranzit módon haladni. Ilyenkor a Nap hatására az energia és hajtóerő dinamikusabbá válhat, (ez persze igaz a mindenkori két bolygó kapcsolódásra is). Mivel az Oroszlán szilárd jegyhez tartozik, ezért ebben az állásban az Uránusz növelheti a konokságot, pláne, az Uránusz az egyéni horoszkópban személyi bolygóhoz is kapcsolható. Vagy naptól diszharmonikus fényszöget kap, ugyanakkor mivel az oroszlán kreatív jegy, ezért ha bármikor is az Uránusz fényszögben áll a Holddal vagy a Vénusszal, akkor még akár ragyogást kaphat az illető, aki életszínpadán megújító hatásokat érhet el.

A fentiekből is láthatjuk, hogy az ekliptika tudományos elnevezés alapján a képzelt Nap síkja nem esik egybe az egyenlítő síkjával.
A régiek a nyári napfordulót= Rák-pontnak, az Ősz-pontot Mérleg pontnak, a téli Napfordulót pedig Bak-pontnak nevezték el, ezek mindegyike 90-90° foknyi távolságra helyezkednek egymás után. Eszerint aztán az ekliptika körén két egymással nem egyező állatövet kell figyelembe venni. Az egyik az állandó - vagyis csillagképről beszélünk és a másik, pedig Nap évi körútjának valós- állatöve, amelyet mindig a tavaszponttól számítunk, azt pedig az asztrológiában állatövi jegyekhez tartoznak.
Vagyis a 360° fokos horoszkóp körben például a KOS jegy a 0-30° fokot a Bikajegy 30-60° fokot, az Ikrek jegye a 60-90°fokot jelenti és így tovább haladva a körben az állatövi jegyek előre haladó irányában a kör legvégénél a Halak állatövi jegy a 330-360° foka zárja be. Azért mert az asztrológiában az állatövi jegyek sora szerepel (és nem az állatövi csillagképek), vagyis a NAP körútjának szakaszaival összefüggő hatásai. Ez pedig a döntően a kozmikus folyamatoknak és a FÖLDI életközti eltéréssel hozható összefüggésbe.
Mivel pedig a NAP mindig az ekliptika körén halad, ezért nevezzük a Nappályát= Ekliptikának. A Naprendszer többi bolygói is csekély eltéréssel nagyjából szintén az ekliptika síkján mozognak, viszont hol északi, hol pedig déli irányban bizonyos szög alatt eltérnek.
A Hold pályája például 5° fokkal tér el az ekliptikától.

Ehhez kapcsolható például a naptárkészítés, ennek nyomán fejlődtek ki azután az év, a hónap és a nap hosszával, valamint egymáshoz való arányával foglalkozó vizsgálódások, melyek abból fakadtak, hogy a népi kalendáriumok voltak, hiszen a csillagos ég változása és az időjárás a Nap éves keringésével függ össze, míg a görög naptár a Hold keringésén alapul.

(Csak meg jegy hogy én magam is, 40 éven keresztül készítettem időjárás előre jelzést, amelynek a legfőbb alapja szintén a kalendáriumokra, a népi megfigyelésekre, és a saját sok éves tapasztalataim mellett a HOLD, mint második fővilágosítónknak, mint a legjobb időjárást előre jelző fázisaira építettem.
Be kellett azonban, látnom, hogy mostanság a szélsőséges időjárási viszonyok következtében a sok - sok éves népi megfigyelésekre és a több mint 40 éves saját megfigyeléseimre sem, nem lehetett már alapozni. Pedig nekem még a XVIII- XIX századból is vannak KALENDÁRIUMOK, melyben az elődök minden hónap napja mellett - szép gyöngybetűkkel - feljegyezték a napi időjárást. Sajnálattal olvasom vissza, hogy akkor még a tavasz tavaszidőkben volt a tél is időben volt és bővelkedett hóesésben, hogy vetést a földben megvédje. Manapság pedig lássátok akár az idei telet is, teljesen felborult a körülöttünk lévő légköri világ rendje!
A NASA kutatásokból is láthatjuk, hogy a saját központi naprendszerünkben NAPNAK 11 évenként pólus váltása szokott lenni, amely gyakori napkitörésekkel és komoly mágneses viharokkal jár, ezek pedig földön a technikai dolgainkban nagy károkat okozhatnak.

Ehhez még a földi légköri szennyeződések, a klímaváltozással is, a földnek a melegházhatása következtében beállott változások annyira megváltoztatták, illetve eltolták az évszakokban bekövetkező időjárását, már sajnos nem sikerült a legmegfelelőbb pontos előre jelzést elkészítenem, ezért aztán több helyekről még akár bántó megjegyzéseket is kaptam. Ezért aztán már nem publikáltam az előre jelzéseimet.
Bár még mindig nagyon sokan kérik tőlem főleg a nyaralások és szabadidő mennél kellemesebb és jobb eltöltése végett, hogy adjak ehhez útmutatást.

Mivel én a HOLD fázis időkre is, alapoztam az előre jelzéseimet, ezért aztán még közzé tettem itt a fórumon is azt az általános saját elméletemet, amelynek az alapja a hold járásához kapcsolható. Ezzel aztán mindenki akár saját maga részére is meg tudja határozni nagyvalószínűséggel, - a holdfázis idők figyelembe vételével, - hogy a hónap mely időszakában, milyen időjárás várható. Ezt itt is leírom ismét, hát, ha valakinek, akkor elkerülte figyelmét.
Nagyon sok éves naptárban már megtalálhatjátok a Holdfázisokra osztott napok jelzéseit.

Vannak ezeknek egy nagyon jól megjegyezhető értékei: Mégpedig, ha a szabadidő eltöltésre szeretnétek a legjobb időket már jó előre kiválasztani, akkor általában a Ď = első negyed (növekvő hold) időket és O = telihold időket válasszátok, mert legnagyobb biztonsággal ezekben, a napokban lesz a tavaszi idő végével és az őszi időkben, és nyáron is, a legjobb, legmelegebb az idők.
Télen pedig ilyenkor vannak a mínuszok, akár hóval akár napsütéssel.
Persze itt ezekre, az időpontokra is esik majd pár nap, amikor csapadékot hozó légtömegek érik el hazánkat. Azonban ezek a napok, pláne nyáron a jó nyaraló időket nem igen befolyásolják.

Sok éves megfigyelésem, hogy Ď = első negyed (növekvő hold), és O = holdtölte (telihold), idejét megelőző pár napban, majd O = teliholdat követő napokban még jó idő lehet. Azután azonban a pontos fázis napokat jelző napok előtt és utána követő 2. napon bizonyos, hogy záporok - zivatarok és nagyobb mennyiségű esős időszakok előfordulhatnak.
Ugyancsak O = (holdtölte telihold), telihold idejének a végénél, amikor már szabad szemmel is láthatóan a Hold jobb oldalán, fogyni kezd a hold, kissé hűvösebb, szeles idővel vált át az időjárás, de még mindig számíthatunk ezeken, a napokon is jó nyaraló időre. Aztán © = utolsó negyedében, (már a csökkenő holdfázásba), várható legtöbb esetben a csapadékosabb idő.
A téli hónapokban ekkor ©/ csökkenő hold időkben, (síelők nagy örömére), lehetséges a legtöbb hóesés, azonban az ónos esőktől a - csúszós utak lehetőségei is ekkor a legvalószínűbbek.
Aztán majd az ● = Újhold /előtti 3-4. napnál, és az ● újholdat követő 3-4. napokon, gomolyfelhők gyülekezésével főleg nyár idejében, zivataros-dörgés villámlással kísért esős időkre, néhol akár jégesőre (pláne a tavaszi hónapokban), nagymennyiségű esőre is, lehet számítani. Téli hónapokban pedig ekkortájt eshet le a legtöbb hó.)

Visszatérve azonban „Mcsaba” nagyon érdekes kérdése, még folytatom tovább az ismereteim szerinti véleményemet erről a kérdéskörről.

Asztrológia című művekben bőven találhatunk hagyományokra épülő görög nézetek szerinti ismereteket, amelyek az égi csillagképekkel hozhatók összefüggésbe.

“Vagyis amikor Nap a Rák csillagképen 30 nap alatt halad keresztül.
1. nap: nyári napforduló, mely az időjárás változást is magával hozza.
2. nap: az Orion teljesen fölkel.
13. nap: a Szíriusz fölkel.
28. nap: az Aquila lenyugszik ekkor vihart, okoz a tengereken.
A Nap az Oroszlán csillagképen 30 nap alatt halad keresztül.
1. nap: a Szíriusz megjelenik, ilyenkor fullasztó melegek kezdődnek.
14. nap: a legerősebb meleg napok száma.
17. nap: a Lant csillagkép lenyugszik, ekkor lehetnek az esős időszakok, ezt az időszakot követően az időszaki szelek elcsendesednek. A Pegazus csillagkép este fölkel.”

Az idézett részletből is látszik már, hogy a professzionális „parapegmák” naptárrésze az állatöv csillagképei szerint tagolódtak, a csillagképeken keresztül haladó Nap függvényében adták meg mind a csillagászati, mind pedig az időjárásbeli jelenségeket.
Tehát a kozmosz harmonikus voltáról és az égitestek természetéről szóló tanítás a maga konkrét formájában azt jelentette, hogy ezek csak a legtökéletesebb geometriai formájú pályákon, azaz körpályákon, tökéletesen egyenletes és örök mozgással mozoghatnak.

Amennyiben azt firtatjuk, hogy idegen civilizációk emberei élhetnek itt a földön közöttünk? Én már csak azért sem hiszek, mert akár több 100 ezer fényévre lévő bolygókon élő fejlettebb technikai dolgokkal rendelkező lények is élnének, mire elérnék a Földet addigra talán itt földi élet már akár ki pusztulhatna. Vagyis talán csak hozzávetőlegesen 200 fényév átmérőjű sugaras körben elhelyezkedő a galaxis tartozó bolygók esetleges lényei juthatnának el hozzánk, ami naprendszerünkbe, én azonban azt hiszem, hogy ez még nagyon távoli időben lehetséges csak.

Én úgy gondolom, hogy a mai űrbéli tudományokból ismert élet csak bolygókon, esetleg nagyobb holdakon lehetséges. Sokan meglepődnek, amikor meghallják a választ arra a kérdésre, hogy hány bolygót ismerünk biztosan az Univerzumban. A helyes válasz ugyanis nyolc: ennyi planéta van a mi Naprendszerben, mivel a Plútót átminősítették a kisbolygók sorába. Ebből persze nem az következik, hogy csak mi naprendszerünknek vannak kísérői. Hiszen a saját galaxisunkban, vagyis a Tejútrendszerben kb. 100-200 milliárd csillag, ragyog. A Tejútrendszerben a mi napunkhoz hasonló csillag millió számban meg található.
A galaxisokban pedig ugyanannyi csillagot tartalmazhatnak, mint a Tejútrendszerben, ezek között pedig rengeteg olyan is, található melynek szintén vannak bolygói. Valószínűleg bolygó kering a vörös óriáscsillag körül is. Ezek a bolygók mindegyike óriásbolygó, vagyis a mi Jupiterünkhöz hasonló égitest. Bolygók között valószínűleg olyanok is akadnak, amelyeken a környezeti tényezők megfelelhetnek az általunk ismert életformák számára, vagyis nem lehetünk egyedül ebben a hatalmas „Világegyetemben”, de nagyon kicsi annak a lehetősége, hogy a földi ember számára ezek elérő idő távolságra lennének.

Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy a mi naprendszerünkben a legnagyobb méretű Jupiter bolygónak is van több holdja. Ezek közül is ismeretes, hogy az Európának a felszíne alatt óceánok, jég, víz van, ezért talán a földön kívüli élet lehetősége is esetleg adott lehetne ott, viszont ennek a lehetősége is csak a fejlett jövő kutatásban rejlik majd. Aztán ha azt vesszük, hogy az Orion csillagképben is, amely 750 fényévi távolságra van a földtől az életfeltételekre számos érdeklődés, és titkok rejtőznek.

Végezetül, mivel az emberi életünk során gyakran kísértetiesen ismétlődnek bizonyos helyzetek egyszer alul maradhatunk másszor sértetlenül, kerülünk ki valamely helyzetből, ha tanulunk hibáinkból, felhasználjunk az eddigi ismereteinket és tapasztalatainkat, bizonyosan bölcsebben cselekedhetünk. Az asztrológiához tartozik Püthagorasz görög filozófus a számok atyjának a nézetei is, aki az időszámításunk előtt a VI. században ( i.e 580-500) élt és a Naprendszer bolygóit hozzá rendelte a számok jelentés tartalmaihoz. Ezzel aztán a számmisztika világába is betekinthetünk. A számok rejtélyes eredete is az ősidőkre nyúlik vissza.
A Numerológia egy lépcsőfok az önmagunk megismeréséhez, hiszen a saját születéskori számaink egyedi és csak nekünk szóló üzenetként rezegnek, mivel születésünkkor megkapjuk azokat a sajátos és csak ránk jellemző számainkat, melyek egész életünk során elkísérnek majd. Ezzel aztán segítséget és útmutatást adhatnak a sorsunk alakulásban. Ha ehhez még azt is figyelembe vesszük, a születésünkkor kapott nevünk betűit átkonvertáljuk számokká, és azokat pedig addig vonjuk össze, míg egy jegyű számot nem kapunk, akkor pedig egy olyan egyjegyű számot kaphatunk, mely a számok szent elve szerint közelebb vihet bennünket az univerzum kulcsának a megértéséhez.
Érdekes megállapítás lehet az is, hogy vannak emberek, akik a születési anyakönyvükben nem egy, hanem több kereszt vagy vezetéknevet is kapnak, de valamilyen oknál fogva nem használják csak az egyiket, vagy valamelyiket, ami éppen nekik jobban teszik. Pedig sok száz esetben beigazolódott már, hogy amikor az átkonvertálás során a hiányzó nevet is visszaveszik, az illető életében, akár még a sorsa is, nagy fordulatot vehet akár jó irányban is, de természetesen fordítva is igaz lehet. Tehát nem árt, ha valaki jobban megismeri a rá vonatkozó Numerológia számok jelent tartalmát.
Talán ezzel is foglalkozhatunk majd itt a fórum keretei között ha esetleg érdekelhet benneteket……..
(válasz Mcsaba 1868. hozzászólására)

1885. Mcsaba2015-01-23 21:35
Kedves Ilcsi Mama!
Megkérdezném, hogy a radix képletben, ha pl. az 5.Házcsúcs a Nyilas 29 fokán van, akkor a Jupitert, vagy a Szaturnuszt kell fontosnak tartani az adott ház életterületén? Vagyis melyik az 5.Ház ura?
Tisztelettel Mcsaba.

1884. zalakriszti2015-01-23 13:26
Viktóriának igaza van mi nagyon szeretünk és olvaslak minden nap! :)Még viszem valamire! :D
(válasz HnéViktória 1882. hozzászólására)

1883. nyári szellő2015-01-22 17:42
Mar vegso elkeseredesemben lettem volna kivancsi arra,hogy mit mutat a kepletem...Tobb mint ket eve egy kaosz az eletem...mara eljutottam odaig,hogy nincsenek almaim,celjaim...csak atvegetalom a napokat...szo szerint....Belefaradtam a kuzdelembe,a boldogtalansagba..Erzem,hogy a szabad akarat itt nem mukodik....barmit teszek,semmi pozitiv valtozas....olyan mintha valami a boldogsagom utjaban allna.Arra lettem volna kivancsi,hogy igy kell leelnem az eletem,vagy van remeny valami pozitiv valtozasra?
(válasz Ilcsimama 1880. hozzászólására)

1882. HnéViktória2015-01-22 16:19
Természetesen mi is nagyon szeretünk... :)
(válasz Ilcsimama 1873. hozzászólására)

1881. nyári szellő2015-01-22 15:59
Kedves Ilcsi Mama!

Olvastam a hozzaszolast,amit javasoltal.Hat...ez nekem egy kicsit bonyolult....hogy oszinte legyek a sajat kerdesemre nem tudtam ezaltal valaszt adni magamnak. :(
(válasz Ilcsimama 1880. hozzászólására)


1880. Ilcsimama2015-01-22 14:02
Kedves "nyári szellő" olvasd az előző 1879 számú bejegyzést és sok mindent tisztábban fogsz látni.
(válasz nyári szellő 1878. hozzászólására)

1879. Ilcsimama2015-01-22 14:00
Kedves Bársony! Azt írod, hogy el sem tudod képzelni, hogy miképpen tudod Te magad megváltoztatni a dolgaidat??!!
Ne legyél türelmetlen, ha látni szeretnéd a jó eredményt, inkább olvasgasd az általam ajánlott, (jegyek – házak - bolygók – fényszögek, STB….) asztrológiai ismeretanyagokat, hogy azok függvényében tudd megismerni és értékelni saját magad.

Nézzük akkor Bársony horoszkópját, illetve a megoldási lehetőségeket, kövesd a levezetést a születési „Radix” képletedben, a Te képletedre vonatkozó pontos jelentéseket a jobb megértés érdekében ♥ egy szívecske jellel fogom jelölni. Míg - e mellett a másoknak való utalásaimnál pedig a ► jelet fogom alkalmazni.
Természetesen azért, mert olyan módon szeretném a Te képleted elemzését, érzékeltetni, hogy a levezetés neked és mások számára is, tanulsággal szolgálhasson.

♥ Először is a Radixban három planéta van együtt az MC/ X. házadban, a Mérlegjegyben, (Mars annak a magasabb oktávszámú megjelenése a Plútó és még a Szaturnusz bolygó is. Ez ilyen esetekben hatalmas erőkoncentrációt eredményez, mivel a „nézőpontok” vagyis a planéták energiái ugyanabban a jegyben, vagyis egyugyanazon „szűrőn” keresztül nézve nyilvánulnak meg, és milyen módon? A Mérleg uraként a Vénusz uralkodó általi módon. Azért, mert jelenesetben a Mérleg –jegy urának a Vénusz bolygónak égisze alatt következnek be az együttes hatások, és itt még a Mars bolygó együttállásban is található a X. ház – Mérleg- jegy csúccsal vagyis az MC-vel. Ez aztán arra adhat jelzést, hogy a szerelem a harmónia, és a jó emberi kapcsolatok iránti szükségletet inkább a szexualitásvonatkozásban keresed. Ennek következtében viszont itt a Mérleg/Vénusz uralkodói hatás révén a Mars ereje gyengülhet, ezzel együtt az esetleges kudarcok miatt gyengülhet nálad a szerelemérzésre való törekvési akarat. Egyszóval ez úgy értendő, hogy első látásra amennyiben bele is szerethetsz valakibe, nem ritkán csalódás lehet a vége. Vagyis saját károdon kell megtanulnod a leckét.
Ezt az köralatti "Ekl" táblázatban a Szaturnusz - Hold Qvadrát is nagyon jól jelzi nálad. (Szaturnusz qvadrát* már önmagában is sorsszerű ügyeket kapcsol be ugyan akkor még a Mars bolygó is, időről - időre szeretne elgáncsolni azzal, hogy energiáinkat az önérvényesülésed felé tereli, még akkor is, ha az, akkor nem aktuális, ezzel viszályt és diszharmóniát szíthat. Pláne úgy, hogy a Mars bolygó a Kos jegy uraként nálad még pontosan a IV. család otthon házában is behozhatja ezeket, a hatásokat.

► Mivel azonban a Mars bolygó a gyors bolygók közzé sorolható, ezért a hatása is, rövidebb ideig tarthat. Viszont mivel az állatöv- jegyek közül a Kosnak is az uralkodó bolygója a MARS és a Skorpió jegynek pedig a másodlagos uralkodója, mert elsődlegesen a Skorpión a Plútó uralkodik, így aztán mivel,
♥ neked a 11. házad éppen a Skorpiójegyre esik, ezért az életmegoldásokra a remények megvalósulásának dolgaiban adja fel számodra azt a bizonyos leckét.

► A X/ MC. Házban, mivel a X. Ház egyébként is az ég tetején, az M. C. kezdete, a karrier, a hivatás, az érvényesülés, az életalakulásának a háza is, ha ebben a házban található a képletben éppen a Mars bolygó, akkor nem árt időnként az illetőnek egy kicsit megállni és átgondolnia, hogy mit is ért már el élete során. Elrendezni magában, hogy hol és hova tart, és még mit kíván az egyén, ezen a téren elérni. Vagyis jó, ha a karrierje érdekében, valamint a párkapcsolati téren is, jó, ha időnként meghoz valamiféle döntést.

♥ Azért mert a X. házban álló Plútó felerősítheti nálad az érvényesülési vágyat, vagyis hogy inkább a karrier a legfontosabb számodra és nem az elveidért harcolsz, hogy e mellett a boldogságot is keresd. Sőt mivel a Plútó is, a Mérlegjegyben áll ezért aztán nagy jelentőséget tulajdonítasz ugyan a párkapcsolatoknak, aminek a legnagyobb veszélye, hogy elfojtja a valódi érzelmeidet, vagyis félelem a partner elvesztésétől. Sok esetben fölizzanak a szenvedélyek, félted, a kapcsolatot, több esetben pedig ez azzal párosulhat, hogy a féltés következtében kialakulhat benned és párodban is az a bizonyos „zöld szörnyeteg érzése”, vagyis féltékenység, ami aztán megmérgezhet minden kapcsolatot. Főleg olyképen, hogy a Neptun bolygó a képletedben nálad, a Nyilas jegyben az I. személyiség házadban található, ez pedig itt nagyos erős hatás főleg a hiten keresztül megnyilvánuló fantáziavilág miatt. Ugyan is mivel az ASC jegyed nyilas, ezért a NAP-HOLD mellett a Jupiter, mint uralkodó bolygó és a Neptun is, személyi bolygód, ez hatás viszont hajlamossá tehet, hogy olykor-olykor, elszállj. Ezért mindig szükséged lehet egy jó párkapcsolati kapaszkodóra, aki visszahozhat a valóságba.

Aztán a mostani Tranzit Jupiter állása az Oroszlán jegyben, ebben az évben, (2015. februártól egészen 2016. augusztusig, különösen sok segítséget hozhat számodra. SZATURNUSZ, a személyiségére (mert az I. házad még a Bakban is folytatódik Szaturnusz uralkodóval)és mert a Szaturnusz éppen a Nyilas jegyben halad éppen, a JUPITER pedig, mint uralkodó bolygó a másik ember elfogadására vonatkozik, vagyis az is elképzelhető, hogy a baráti körödből fog kikerülni a jó párkapcsolati férfi.

► A Tranzit bolygók hatásai, akkor a legerősebbek, amikor valamelyik bolygó az aszcendens jeggyel, vagy valamely bolygónak a hatásaival kerül kapcsolatba.
Azért mert Jupiter adhatja életünk nagy ajándékait, hozhatja el a szerencsénket. Jupiter ad – és igen, ő mindig ad – de az, hogy elfogadjuk-e az ajándékát az már rajtunk áll, vagy egyszerűen elsétálunk mellette. Hiszen mindannyian hajlamosak vagyunk vakon elsétálni a legnagyobb szerencsénk mellett is. A Jupiter sokszor érdemeink alapján is jutalmazhat (a Jupiter különösen „érzékeny” a jóra de a rosszra is,), tehát várhatjuk a nagy szerencsét, ha nem teszünk érte semmit sem. Viszont, aki keményen dolgozott és kiérdemelte, annak egy kis extra szerencse is juthat általa. A Jupiter trükkje az, hogy nem feltétlenül látjuk meg, hogy mekkora lehetőséggel találkozunk életünk során. A Jupiter leckéjének tekinthetjük azt, hogy tanuljuk meg értékelni azt, amink van, amit kapunk. Érjük be kevesebbel is, és értékeljük a kevesebbet is, mert utólag kiderülhet, hogy a kevesebb valójában sokkal több.
Miért is? Mert a Jupiter évenkénti jegyváltásai során elég gyakran kerül a horoszkóp egy-egy érzékeny pontjára, ami azt is jelenti, hogy elég sokszor kapunk Jupiteri lehetőségeket. Érdemes lehet azon is elgondolkodni, hogy valójában milyen sokszor sétálunk el a szerencsénk mellett. A Jupiter bolygót az asztrológusok a jólét és a nagy szerencse bolygójának is tartják.

♥ Nálad pedig most ebben a jelzett időben és még 2016 végéig is, a Tranzit Jupiter képleted szerinti Uránusz bolygóval? (Mely szintén a Nyilas jegyben található,) együttállás fényszögbe kerül, ami azt eredményezheti, hogy egy új barátság kezdete a 11. házzal összefüggésben reményt, utazással összefüggő kellemességeket, ezzel együtt a párkapcsolatban szerelmet is, behozhatja számodra. A 11. Házban álló Jupiter esetében a támogatókról is szól a képlet, vedd figyelembe, hogy velük sok tervedet megvalósíthatod. (Az itt kialakult kapcsolatot tehát ne puskázd el, egy másik esetleges kínálkozó párkapcsolati lehetősséggel, mert az, balul is elsülhet, és esetleg még betegséget is behozhat egy akkori rosszabb fényszög hatással. )
Sőt ezzel egyidejűleg még 2015. szeptemberétől - egészen 2017. márciusáig még anyagi helyzetedben való javulást is, eredményezhet.
Vagyis mit is jelenthet ez?

► Azt ugye ismerjük a tanulmányainkból, hogy a MARS bolygó „Radix” helyzetéből a női horoszkópban a cselekvési vágy következtében, azt jelenítheti meg, hogy milyen férfi típushoz vonzódik a nő, illetve milyen férfi típus az, akit Ő saját maga is bevonzz az életébe.
Persze itt vizsgálni kell az 5. és a VII. házakat is, elsősorban a szerelem a szenvedély, valamint VII. házvonatkozásban a külvilág és a nyilvánosság felé való nyitás és kihatás dolgában. Ezek mutatják meg, hogy az illetőnél mire számíthatunk mindenkapcsolatban, de főképpen a párkapcsolatokban. Ezt nagyban befolyásolhatja az, hogy a VII. ház csúcsa milyen jegyre tevődik, ugyan is ez, már egy jelzéssel szolgálhat arra is, hogy milyen Napjegyű partnerben kereshetjük a jó párkapcsolati lehetőségeket.

♥ Bársonynál a VII. ház csúcsa az IKREK jegyre tevődik Merkúr bolygó uralmával, vagyis mivel neked még a NAP is itt az IKREKBEN a jegy csúcson található, de még a 6. házban 4°13’ foknál, ezért nagyvalószínűséggel az Ikrek jegyben született férfiakban találhatod meg elsősorban neked megfelelő partnert. (Ugyancsak más ikrekben született hölgyek esetére is igaz lehet ez a megfelelő partnerkeresési útmutató.) Ugyanakkor megfelelő lehet még az Ikrek nő számára a Nyilas- Tüzes jegyben és Szűz – Föld- jegyben született partner lehetőség is. Másodsorban pedig akár még a szintén Tüzes jegyű Kos illetve akár még a Levegős jegyben született Vízöntő partner is ideális lehet.

► Bár sok esetben, ha a Nap az illető nő horoszkópjában például már a VII. házban foglal helyet, akkor azt is jelezheti, hogy az illető sajnos nem alkalmazkodó.

♥ Ez talán "Bársonyra" is visszavezethető az által, hogy a NAP nagyon közel található az Ikrek jegycsúcshoz, tehát ez már egy jelzés érték lehet, hogy min is kellene változtatni!!!!
Ugyan is, ez még arra is utalhat, hogy talán az apai szerep tulajdonságai kerülhetnek itt felszínre. Tovább menve ezen a vonalon Bársonynál még a VII. házban, de már a RÁK jegy 10°36’ fokánál, található születésedkor a HOLD is, mégpedig növő-holdfázis idejében. Már pedig itt a Ráknak a Hold az uralkodó bolygója, ezért aztán ez azt adhatja számodra, hogy sikerülhet a párkapcsolati alkalmazkodó életmódot magadban –saját akarat által kialakítani-, és ezt még ugyancsak az Ikrek jegyben a Napközelében haladó Merkúr bolygó is erősítheti, az által, hogy a Merkúr a kommunikáció bolygója. Amely azt hozhatja be, hogy partnerrel a szellemi kapcsolatot, a mentális összhangot, ki tudd építeni, mely esetleg még a szexnél is legfontosabb lehet számodra. Kapcsolataidban a hozzád hasonló érdeklődésű barátokat keresd!
Keresed ugyan az új kapcsolatokat, de míg a saját érzéseiddel nem vagy tisztába, illetve nem tudsz mit kezdeni, azokkal addig azok nem valósulhatnak meg. Ezt elsősorban az is hátráltathatja, hogy a 9. házadban illetve a vele szemben álló 3. házban átszelt jegy van …….

Egy olyan jegy, amely két szomszédos házcsúcs közé esik, de egyik házcsúcs sincs az adott jegyben. Vagyis a 9. ház az oroszlán jegyben kezdődik, és a Mérleg-jegyben fejeződik be, tehát az egész SZŰZ - jegyet közbezárja. Mit is jelent maga közbezárt jegy fogalma? Karmikus hatás, (*a fórumon, több helyeken bővebben is kifejtettem a közbezárt jegyekre vonatkozó ismereteket.)
A közbezárt jegy mindig számít ugyan is ilyen esetben ugyanaz érvényes, mint amikor azt vizsgáljuk, hogy milyen bolygók vannak a jegyben. Azért, mert a közbezárt jegyesetében a lélek kényszerítve van, hogy teljesítse a bolygók diktálta feladatát, főleg igaz ez - az uralkodóbolygóra. Mivel azonban a képletedben nálad a lokális bolygóktól üres a 9. ház így átlépheted a hatását is, vagyis rád van bízva a döntési lehetőség.
A 3. ház esetében is a vízöntő jegyben kezdődik a 3. ház és közbezárja az egész 30° fokos Halak jegyet és a Kos jegyben fejeződik be. Tehát, mivel itt sem áll a házban bolygó, tehát a Kos jegy uraként a Mars bolygó hatását kell mérlegelni, mint azt már előbbiekben bővebben is kifejtettem.

► Ugyan is a házcsúcs határozza meg a házak közötti választóvonalat a zodiákus körön, amikor egy planétáról azt mondjuk, hogy a ház csúcsán áll, akkor azon a választóvonalon áll és hatása is, mindkét házra kiterjed, de a házcsúcson hat a bolygó a legerősebben.

♥ Most pedig január 21.-től a Vízöntő jegyben jó Trigon fényszöge lesz napnak főleg a 2. házban, aztán majd Júniusban az Ikrek idejében együtt áll Nap a VII. ház csúcsánál. Jó időpont lehet még a Mérleg ideje is….. Szaturnusz itt Tranzit együttállásba kerül, melyet még Merkúr is támogat.

Ez még abból a szempontból is érdekes lehet, hogy Mérleg a rejtett ASC jegyed.

► A rejtett aszcendens mutatja meg az utat a külvilág felé. Azt mutatja, hogy más miként lát bennünket. . A rejtett aszcendens abból tevődik össze, hogy melyik bolygó hol áll a ”Radix” születési horoszkópban. Ebben az esetben az, ha a horoszkóp táblázat alapján az érték pontokat összeadjuk, akkor meg tudjuk állapítani a rejtett aszcendens jegyét is. (* Erre is találhatok bővebb leírást a fórumon.)

♥ Nálad láthatod Te is kör alatti „Jelek” táblázatban, hogy a Kardinális jegyben 5 bolygó áll ráadásul Felszálló Holdcsomóponttal együtt. ………..(* Erről is, bővebben olvashattok a fórumon).
A Vénusz Tűz jegyben a Mars Szaturnusz Plútó pedig levegős jegyekben a Levegő pedig táplálja tüzet. Mivel ezek a Mérleg sarokházadban állnak cselekvés házában, ezért most van itt az ideje változtatásnak. Hiszen itt még a Neptun is az I. házban, az életházában állva erőt adhat a HOLD és Merkúr által a kapcsolatteremtéshez. Ez nagy valószínűséggel, a kisebb utazással is egybe eshet. Hiszen a 3. házad közbezárt jegye a Halakban van Jupiter és Neptun uralma alatt. Az I. házas Neptun pedig a nagyálmok bolygója lehet nálad.

Szaturnusz Plútó együttállása, ami itt nagy segítségként fogható fel, a két sorsbolygó közül az egyik segíti, mert a nagy jótevővel, a Jupiterrel is Trigon- fényszöget fog bezárni. Ez az idő most SORSFORDÍTÓ lehet számodra, amikor aztán még a Mérleg jegy idejében a szeptember környékén ahol a Szaturnusz Tranzit fényszögével ott lesz nálad a radix szerinti Mérlegben, ez sorsfordító dolgokat, tud produkálni. Ez az életed utolsó nagy dobása lehet e téren számodra, erőnlét, felkészülés, tudás stb, terén is meg tudod valósítani önmagad. A Szaturnusz itt arra késztet téged, hogy több bizalmat fejlessz ki magadban, hogy a szakmai sikerlétra fokai vigyenek ugyan előbbre, de párkapcsolati dolgaidban is előre lépj.

►A Szaturnusz a legfontosabb hétköznapi eseményeket kiváltó sorsbolygó. Vagyis, hogy mi teljesíti be a sorsunkat. Kronosz az idő: Ha eljön az idő, akár jó akár rossz, az bizony eljön. A Szaturnusz visszatérései, vagyis az önmagával alkotott fényszögei azt mutatják meg, - mint amikor az ember a tükörbe néz-. Ez a visszatükröződés. És ha felismerjük például önmagunkat, akkor képesek vagyunk változtatni a sorsunkon

♥ A Szaturnusz, összefüggésben van azzal, hogy a tranzit* Szaturnusz, a születési horoszkóp házára vetített fényszögével is, megmozgassa a leg kiemelkedőbb pontokat, mint pl. a szerelem terén, a VÉNUSZ-NEPTUN bolygóknál.
Láthatod, képletedben, hogy a két bolygó jó Trigon kapcsolatban van egymással.. . . . . .
Vagyis a feszültséget megpróbálja oldani a Szaturnusz azzal, hogy megerősíti az érzelmeidet, ha elérkezik a lelki társad, hűséget és megbízhatóságot ad a számodra, hogy végül meg tudd találni a boldogságot, és a gyermekekkel együtt a családot. A VII. Házban lévő Holdad is, azt mutatja, hogy szükséged van egy jó társra, akiről gondoskodhatsz, akivel anyáskodhatsz, és akit kényeztetsz.

♥ ►Amikor a Nap a Kosban halad, a Hold pedig a Mérlegben jár, olyankor egyensúly áll fenn a férfi- jellegű előretörő erők, és a női jellegű kapcsolatteremtő energiák között.

♥ Mivel azonban a Felszálló holdcsomópontod miatt is a Rákban azt erősíti, hogy nem vagy önmagaddal megelégedve, más szeretnél lenni, mint ami, de azt úgy érzed, hogy nem tudod megvalósítani. Ezért lelkiekben boldogtalan lehetsz. Ez főleg arra vezethető vissz, hogy az ASC 135° fényszögben van a képletben a Vénusszal és IV. család és otthon házzal. Már pedig egy közepes Qvadrát fényszögnek felel meg maga a 135°fokos diszharmonikus fényszög hatás. Az-az két elv egymásba ütközését jelzi, amely csak később erőkifejtés révén módosulhat, illetve a szabad akarat által teljesülhet az akarat!

Vég következtetésként kedves Bársony, azzal zárom a soraimat a feltett kérdésedre, hogy a leszálló Holdcsomópontod a Szaturnusz uralma alatt áll, ezért aztán a párkapcsolat terén a múltadból is hoztál Karmikus sebeket, ezt a Vénusz - Chiron kapcsolódása is, mutatja.
Bár, mint már feljebb említettem, erős vágyat érzel a boldog párkapcsolat megvalósítására, mégis benned lakozik az - az érzés is, sikerülhet-e neked az igaz szerelmet megtalálnod.
Már sok inkarnációdon keresztül dolgoztál, hogy a karmádat leküzd, talán most jött el az ideje hogy reményt kapj ezekkel, a konstellációkkal, hogy a boldog párkapcsolatot, és ami ezzel együtt jár, még az anyagi biztonságot is megteremtsd magadnak. Ne engedd, hogy mindentéren elmenjen melletted a szerencse!

►♥Hiszen ha ismerjük a saját „Radix” születési képleteink lehetőségeit, ha tudjuk, hogy mi okozza a problémáinkat, illetve, hogy azok honnan erednek, akkor talán könnyebben is, le tudjuk – szabad akarattal - győzni őket.

►♥ Ismerd meg önmagadat, és tudni fogod a sorsodat. Mert a sorsod te magad vagy.
Nem csak a külső erők uralkodnak rajtad, a jellemed, személyiséged alakítja, formálja jövődet. Változtass magadon, és változni fog sorsod is. Fogadd el magad, és el tudod majd fogadni másokat és a sorsodat is.

„A személyes akarat szabadsága az a képesség, hogy tiszta szívvel azt tegyük, amit tennünk kell.” C. G. Jung.
(válasz Bársony 1869. hozzászólására)

1878. nyári szellő2015-01-21 20:54
Kedves Ilcsi Mama!

Azt szeretnem megkerdezni,hogy a szuletesi kepletbol hogyan tudom kiolvasni,hogy parkapcsolati teren mire szamithatok?

1877. Perla del Mar2015-01-21 19:48
Kedves Ilcsi Mama!
Engem is érdekel az asztrológia!:)
Karrierre lennék kíváncsi, hogy sikerül-diplomázni valamikor . Szerelemben sem vagyok szerencsés, nagy általánosságban is sajnos azt tudom mondani, hogy én vagyok az ember, aki mindig mindennel szív :( Nem tudom, hogy ennyire durván benne van-e a képletembe.