FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1417. georgina842013-01-17 20:35
lenyűgöző!!
(válasz Ilcsi Mama 1413. hozzászólására)

1416. Ilcsi Mama2013-01-17 15:03
Kedves "györgyi6740" Sajnálom, hogy Te nem élhetted meg azt testvér vonatkozásban, mint amit Te meg adsz a két gyermekednek. Meglátod meg is lesz érte a jutalmad. Hiszen a gyermekeid is ezt a szeretetet fogják tovább vinni, amit tőled kaptak.
(válasz gyorgyi6740 1415. hozzászólására)


1415. gyorgyi67402013-01-17 14:40
Kedves Ilcsi Mama! Elolvastam a történetet és nagyon-nagyon meghatott.Bár minden családban így lenne...Nekem is van egy húgom anyukám második házasságából.13 év korkülönbség van köztünk.Amikor ő megszületett én már kamasz 13 éves voltam.Nagyon sokat segítettem anyunak,vigyáztam a testvéremre etettem,sétáltattam,altattam.Két évesen lázgörcs miatt kórházba került pár napra,amikor hazajött senkitől nem fogadta el az ételt csak tőlem.Kislánykorában anyuék sokkal engedékenyebbek voltak vele mint velem,de ez nekem akkor fel sem tünt.Soha egy percig sem voltam féltékeny rá.Azt elfelejtettem,hogy az én húgom is tulajdonképpen azért született,mert én nagyon szerettem volna testvért. Aztán kamaszkorában nagyon megváltozott.Elkezdte fenn hordani az orrát.Mindig mindenben neki kelett igazat adni.Anyuékkal és mindenkivel szemben tiszteletlen és rideg lett.Azt mondja ő elfelejtette már a gyerekkorát.Én akkor amiko olyan sokat foglalkoztam,törödtem ővele nem neki hanem anyuéknak tettem szívességet.Hónapokig nem jött hozzánk (ma már egyátalán nem).Azt mondja azért mert mi két különböző világban élünk.Már ünnepeken sem tartjuk a kapcsolatot.A legrosszabb az egészben,hogy nem veszi észre viselkedésével mekkora fájdalmat okoz mindenkinek a családban.Anyuék sem próbálnak vele beszélni erről,mert attól tartanak a tesóm besértődik és nem jön haza.Pesten él,mi Tolna megyében.Igy hát nekem van is testvérem meg nincs is.

1414. Ilcsi Mama2013-01-17 14:30
Kitôl: Irénke54, 2013-01-16 23:09. Üzenet: Szeretnék tőled kérni egy jóslást, ha lehet!
Itt van az Emailom. … ekkor születtem. STB.
Köszönöm szépen.

Kedves”Irénke54” Örülök, hogy rá akadtál a fórumra. Bizonyosan nem olvastál bele az ott leírtakba. Már csak azért sem, mert a születési adataid is bizony hiányosak?
Éppen ezért nem is, lehet vele kezdeni semmit sem?!

Ne haragudj meg rám, de én sajnos jósolni nem tudok és nem is, akarok.
Csupán azt tudom megfejteni, ami a születési képletben, - ha pontos a születési óra - perc, - akkor, mint egy óra-képpen minden pontosan megjelenik.
Gondold át a dolgokat, ha érdekel a csillagászati asztrológia, akkor ilyen egyszerű módszerrel is van most rá neked is ehetőséged, hogy többet láss a saját képleted alapján magadról az életed folyásáról.
Egyébként azt hiszem nincs értelme semmilyen jóslásokba bonyolódni.
Hiszen ez a fórum pontosan azért indult és van, hogy ilyen - olyan jóslásokba nem érdemes belebocsátkozni. Hiszen az, nem vezet sehová sem!

1413. Ilcsi Mama2013-01-17 14:03
Kedves"Georina84". Aranyos vagy, hogy ilyen módon ragadt meg benned a lényeg.
Maradjon is így ez a szép érzés, hiszen én is ennek szántam, amikor feltöltöttem a válaszom.

Tovább gondolva ezt a témakört, még azt is, jó lenne, ha minden szülő átgondolná, akinek több gyermeke van, hogy a szeretetet még, ha oly annyira egyformán gondolja is adni, nem biztos, hogy azt a másik gyermeke is, úgy éli meg.

Mostanában megy a Tv-adásokban egy autós reklámban, <bizonyosan láttátok már>, amikor a nagyobbik kisfiú mindent megtesz, hogy rá is figyeljenek oda, ne csak a kicsi testvérére.

A szülők, akkor követik el a legnagyobb nevelési hibát, makor a kistestvért meghozzák a kórházból és ekkor, mivel neki van szüksége a legnagyobb gondoskodásra, odafigyelésre, ezért egy kicsit a már meglévő testvérek háttérbe szorulnak.
Vagyis, hogy ezt ők úgy élik meg.

Ez az érzés vezethet oda, amikor a testvérek nem szeretik, egymást, eltávolodnak egymástól, vagyis kifejlesztenek magukban egy bizonyos ellenérzést.
Talán nem is tudatosan, de sokszor megfigyelhető már gyermekkorban is, de főleg felnőtt korban, hogy ezekből, az emberekből lesznek, akik nem örülnek a testvérek sikérének, hanem inkább irigykednek rájuk.

Sőt tovább menve gyűlölködnek, veszekednek, civakodnak, mindenen.
Sok esetben figyelhető meg, hogy amikor a szülő végleg eltávozik közülük, jönnek vagyonért a harcok. Amely még jobban elmérgesítheti a testvéri viszonyokat.

Sok szülő nem is méri fel, hogy milyen nevelési hibát zúdít ezzel a hozzá állásával a saját családjára.
Vagy akár még több nemzedékre is, hiszen, ezek ugyan nem örökletes dolgok, de, a családban megélt mintákat vihetik az emberek generációkon át.

Bár nem szoktam magamról itt mesélni, de most ezzel kapcsolatosan kivételt teszek.

Elmesélem nektek, hogy nekem két gyermekem van egy fiam és egy lányom. Nagyon nagy szeretettel vártuk a férjemmel a kisfiam, már magzati korban sokat beszélgettem énekeltem a kis fiamnak.
Ha hiszitek, ha nem egyszer, amikor a fiamnak is már útban volt a kisfia, azon kaptam rajta, hogy kisfiam az aranyos kis menyem „pocikájához” ugyan azokat, dallamokat dúdolta, mint annak idején én neki és húgának.
Azonban ezt még egy kicsit előbbre nézve kellene kezdenem, mert tulajdon képen a kishúga is azért született meg, mert ezt a kisfiam kérte tőlünk. Az 50 –es években nagyon nehéz volt az élet, mi még közben építkeztünk is, nem igen szerettünk volna már másik gyermeket vállalni.
Amikor már iskolás volt a kisfiunk, mindig azzal jött haza, hogy az iskolában mindenkinek van testvérkéje, csak neki nincs. Persze ez így nem volt igaz, de Ő annyira vágyott a testvér után, hogy ez, akis nagyot mondás belefért a dologba.

Mindig azzal hárítottuk el kérdést, hogy sajnos a kisbaba sokba kerül és nekünk meg sajnos kevés a pénzünk, mert kell a házépítésre.

Mindig velünk járt vásárolni, majd később pedig Ő maga a kis bicikléjével vásárolt egyedül, azért hogy ezzel is besegítsen nekünk. Abban az időben, közértben még olyan volt a rendszer, hogy fel kellett írni egy cédulára, hogy mit szeretnénk venni, és azt az eladó összekészítette a pult mögött, fizettünk és megkaptuk a csomagot.
Tehát nem mi válogattunk, az áruk közt úgy, mint manapság.

Egyszer a boltos néni figyelmeztetett engem, hogy mi történ ezzel a kis fiúval, talán nem szereti a csokit, mert a listán mindig szerepel Ön által felírva, és ő mindig azt kéri, hogy a csokit ne, tessék hozzá számolni, mert azt Ő nem kéri.

Aztán titokban a csoki ára belekerült egy kis perselybe, amit Ő szorgalmasan gyűjtögetett a kistestvérkéjének a meg vásárlására.

Ne tudjátok, meg, hogy ez milyen szívszorító érzés lehetett ez nekünk. Ekkor aztán elhatároztuk, hogy ugyan már nagy lesz korkülönbség kettejük közt, de meg kell lépni ezt a babavárás dolgot, mert egyre azt vettük észre, hogy nem örül, ha vásároltunk neki valamit.
Mindig azt mondta miért nem tettük inkább a perselybe annak az árát is, hogy mennél előbb össze tudjuk rakni a pénzt a kistestvér megvásárlására.

Mivel ekkor Ő már 7 éves nagyfiú volt, megbeszéltük vele az igazságot a baba várás ügyében. Nagy volt aztán az öröm, amikor már bizonyosak lehettünk, abban jön a kis húgi.
Persze ez is nagy dilemma volt, mert abban az időben még nem volt ultrahang, hogy a baba nemét már előre megtudhassuk. Így aztán csak a sorsban bizakodhattunk, hogy ne okozzunk neki csalódást a baba nemével kapcsolatosan sem.

No. Innen származott a sok dúdolgatás, simogatás, énekek megtanítása, még a mami pocijában lévő kistestvér számára. Úgy igyekezett a tanulással, <mert nagyon szorgalmas jó tanuló volt,> hogy mire hazaérkezünk a munkából mennél többet velem és kisbabával, lehessen.
Volt aztán nagy öröm, amikor meg született a kis hugi. Mert, hogy mi is lehetett volna más, hiszen ez volt az álma vágya.

Első perctől kezdve, a kórházból való haza érkezésünkkor, én igyekeztem Őt minden kisbabakörüli munkába, - persze mindent a maga módjával - bele vonni. Ő pedig a testvéri felelősséget érezve, mint bátyuska szeretettel is vett részt mindenben.
Pedig amikor először meglátta piciny csöppséget, egy kicsikét elgörbült a szája, hogy hát ennyire kicsike az én testvérem!
Hogyan lehet egy ilyen kislánnyal játszani?
Persze mert az iskolában, valóban már nagyobb testvéreket látott maga körül.
Aztán szép lassan nevelgettük, őket, olyan mélységes nagy szeretettel vette körül a picit, hogy
nem bocsátottam volna meg magamnak, ha ezt a lehetőséget az életünkből elmulasztottuk volna.

Sokszor előfordult, hogy Ő már fél órával előbb is, mint ahogyan én odaérhettem volna,
-kész a lecke irány a hugiért, - az oviba ment és elvitte haza, hogy együtt lehessenek.
Bár mennyire is aggódtam, hogy nehogy valami bajuk legyen, de azt, gondosságot, amivel Ők együtt játszottak és vártak minket haza sohasem felejtem el.

Ebből aztán kialakult egy olyan nagy testvéri szeretet, és az anya és az apa iránti szeretet is, amelyért csak hálás lehetek a sorsnak.
Még ma is, és mindig is eddigi életükben, ugyan úgy szeretik és támogatják egymást,
-ha nem jobban, - mint gyermekkorukban, pedig már mindkettejüknek van saját családjuk.
De ezek az évek bevésődtek a szívükbe, lelkükbe, és a szeretet talán még erősebb bennük egymás iránt.
Persze mondhatnátok, hogy ez egy egyedi eset, pedig higgyétek el minden szülőnek, azt tanácsolom, hogy a szeretetet úgy adja, ahogy azt gyermekei igényelik. És ha nem éreznek semmilyen különbséget a kapott szeretetben, akkor azt tanulják, meg és azt viszik tovább Ők is.
Nem is hiszitek, hogy mennyire sok szeretetett kapok én most is tőlük, amikor már sajnos egyedül maradtam. Mindig igyekeznek mindketten a papa szeretetét is Ő általuk megadni nekem. Persze ez kölcsönös, mert már nem csak tőlük kapom a szeretetet, hanem a két unokától is.
Azt a gondoskodást kapom vissza, amit mi adtunk nekik, amikor még ők kicsik voltak.
Aztán az is, nagy szerencse még, hogy a gyermekeim párjai is nekem olyanok, mint a saját gyermekeim!
Ebben is van egy nagy igazság, hogyha nem fogadjuk el az Ők választottjaikat, és nem szeretettel vagyunk irányukba, akkor sajnos elveszíthetjük a saját gyermekünket is.

Ezt is érdemes megszívelni!
(válasz georgina84 1412. hozzászólására)

1412. georgina842013-01-17 09:22
Ilcsi Mama nagyon érdekes írás volt ez, köszönöm Neked! Elejétől végéig hasznos volt, de egy dolog még jobban megragadott:

"Az anyák gyakorta azt mondják, hogy mindegyik gyermeküket egyformán szeretik pláne, ha azok még „Iker szülöttek is”. Ám a tibeti titkos tanítások arról is, szólnak, hogy még a jó anyák sem éreznek egyformán a gyermekeik iránt.
Minden anya úgy szereti a gyermekét, ahogyan a gyermek ezt akarja."

Mindig érzékeltem (nem feltétlenül saját vonatkozásban, hanem családokban mindig észrevettem) amit te is írsz, h bár azt mondják és szeretnék is hinni az édesanyák hogy egyformán szeretik gyermeküket, de valójában nem így látszik. Most rájöttem, hogy TÉNYLEG egyformán szeretik őket, csak MÁSHOGYAN fejezik ki feléjük, ahogy írtad is, ahogy a gyermek azt igényli.

ez nagyon érdekes és tanulságos! nem fogom elfelejteni ha lesznek saját gyermekeim ezt a meglátást.

1411. Ilcsi Mama2013-01-16 21:51
Kedves fórumlátogatóim. A "dundika1988". Részére az 1399. számon szóló képletfejtés legyen tanulság mindenkinek!!

Ugyan is az, történt, hogy azt írta nekem priviben „dundika, hogy nem is a saját születési órájára, - hanem az édesanyja emlékezete alapján - a testvérének a születési KB. Idejére adta meg nekem a születés óra perces időpontját. Mivel azt is írta, hogy nem tud eligazodni magán a horoszkóp körön ezért gondoltam, hogy mint az újaknak ilyen módon, írjam le a levezetés lényegét.

Én érdekesnek találtam a kérdést, ezért aztán előre is vettem a fejtést, minden más egyéb ismeretanyag tartalmával együtt igyekeztem magát a levezetést itt az 1399. számon a lényeget leírni.
Ezért aztán nem sajnálom az ezzel eltöltött időt, mert ebből talán mások is tanulhattak.

Ezzel kapcsolatban többeken is írtak nekem, hogy pontosan ennek az 1399. számú leírásnak kapcsán igyekeztek a saját képletükben végig vezetve értelmezni a dolgokat, és olyan jól tudtak következtetéseket levonni, hogy ez siker élményt jelentet számukra.
Ez engem örömmel tölthet el!!!!

Persze ebből még lehet a tanulság is, ha ez képlet nem nő képlete, akinek a képletében az óra perc adott lehet, akkor sajnos félre vezethető az értelmezés az által, hogy nőt a Hold a férfit pedig a Nap és Mars jelzi képletben. Ez pedig egyáltalán nem mindegy értelmezés szempontjából sem.
Persze a bolygók abban az időpontban ott állnak és ott fejtik hatásaikat, de nem mindegy hogyan milyen módokon és kinek szólóan. Mert egyforma képlet nincs. Pláne nem mindegy a Nap jegy és az aszcendens vonatkozásban.

Kérek mindenkit csak is, azok kérjenek elemzést, akik megerősítést várnak tőlem valamiben, amiben nem igazán tudnak kiigazodni.
Akik pedig nem tudják a pontos születési óra-perc idejüket csak is saját magukat, hozhatják olyan helyzetbe, hogy a képlet értelmében nem az ők értékeiket takarja majd sem a kör, sem, a fejtés eredménye.
Annak meg én úgy hiszem nincs semmi értelme, sőt még káros is lehet, ha Tranzit hatásokat vesszük alapul és abból téves következtetéseket, vonhatunk le.
Én úgy gondolom és azt is, vallom, hogy felelősséggel csak is azokban, kérdésekben adhatok eligazodást a képletfejtés során, <amit már nagyon sokan jó értelemben vissza is igazoltak>, amiből hasznos és segítő eredmények születhetnek.

Elnézést kérek mindazoktól, akik oly sokan vagytok már itt a fórumon, akik komolyan veszitek az asztrológia megismerését. Sokan már nagyon jó eredményeket is elértetek.
Éppen ezért gondoltam, hogy egy kicsit előbbre is lépünk már az ismeretek terén, mint azt már a legutóbbi fejtések során le is, írtam nektek.
Persze erre kevesebb idő juhat, ha ilyen sok kérésre szeretnék válaszokat adni.
Ennek a fórumnak pedig inkább az asztrológiai megismertetése a lényege.

Olyan sok kérelem sorakozik már nálam, hogy szinte lehetetlen benne a kiigazodás, ráadásul sokszor a nevek is félreértésekre adhatnak lehetőséget, ha priviben és pláne E-mailben más névvel és nem a "Nick" névre történik a jelzés, mert én csak ezzel tudlak benneteket beazonisítani.

Természetesen továbbra is segítek mindenkinek, akinek látom képletéből, hogy szüksége van valamiben a megerősítésére.
Hiszen Ti magatok vagytok azok, akik sajátakarattal véghez tudjátok vinni a sorsfeladataitokat. Ehhez kívánok nektek sok sikert!
(válasz dundika1988 1396. hozzászólására)

1410. HnéViktória2013-01-16 20:20
Hát Ilcsi Mama,sikerült megsiratnod! :)

KÖSZÖNÖM!!!
(válasz Ilcsi Mama 1408. hozzászólására)

1409. Ilcsi Mama2013-01-16 19:39
Kedves Gina.

Érdekes a kérdésed, de hidd el, hogy akár még párperces eltérés is mást jelenthet, még akár az egypetéjű ikrek esetében is.
Ugyan is az aszcendens lehet, hogy éppen a határ jegyen helyezkedhet el, ennek kapcsán pláne 20 perc eltéréssel még az aszcendens is másik jegyre tevődik. Ezáltal aztán a többi ház kezdő fokszáma is azok jegy és házhatás jelentés tartalmak vonatkozásában is, más-más lehet.
Arról már nem is beszélve, hogy a mellette lévő jegyeknek pontosan ellenkező hatásai vannak egymással.
Éppen most írtam az előző feltöltésnél, hogy vannak az Úgynevezett „Sarok házak”, mint az I. ház is, amellyel az aszcendens kezdődik, és követő házak.
Más a sarokház jelentés tartalma, mit a követő házak esetében.

Nem rég készítettem két olyan férfi iker-pár részére elemzést, akinek 100% biztonságos, volt a születési perc ideje, mert az édesanya testvére vezette le a kórházban a szülést, és feljegyezték a köldökzsinór elvágásának, vagyis felsírásnak a másodperc pontosságú időpontjait.

Az édesanya és a család, soha nem értették, hogy egypetéjű ikrekként már gyermekkorukban is, de későbbi felnőtt éveikben is, hogyan lehetnek ennyire különbözőek.
Ráadásul még olyanok is, mint két tojás, én is csak akkor tudom megkülönböztetni őket, ha a hajukat másként vágatják le, és jelezik, hogy én –„ÉN” vagyok ……Szi. Ő pedig az, Is.

Kérték tőlem, hogy nézem már meg, hogy miért is különbözőek bizonyos dolgokban, hiszen még egymás fájdalmaikat is, képesek több kilométer távolságban is érzékelni.
Arról már nem is beszélve, hogy mennyire megérzik, ha valamelyiküket valami baj érte.

No, már most az értehetőség szempontjából talán érdekesebb lehet, ha ebből a horoszkópból hozok ide igazi példát talán másokat is, érdekelheti ez-az érdekes adatsor.
(Mivel a személyi adataikat, itt nem jelenítem meg, mert csak fontosabb jelölőket a lényeg tekintettel értelmezem, ezért nem sértem meg a személyiségi jogaikat sem).

Kezdeném, ott hogy természetesen <úgy ahogyan Te is írod, > hiszen egyforma Nap –jegyük?
Persze mindketten RÁK jegyben születtek, tehát ezért van egymás irányában a kifejlett nagy érzésviláguk.
Azért, mert RÁK jegyuralkodó bolygója: a HOLD.
Rezgés száma: 2. szám az érzelmi képességeket, a kezdeményezőképességet, az ügyességet, jelöli, a fizikai Holddal van szoros kapcsolatban.

A Rák vízjegy, támogató, érzelmes. A Rák az érzékenység és a rokonszenv megtestesítője. Az összes jegy közül rájuk a legjellemzőbb az otthon biztonságának megteremtésére való törekvés. A Rákok egy nagyon összetett személyiségek, állandó hangulatváltozásuk miatt nehéz megérteni őket. Az egyik pillanatban még házsártosak, veszekednek, a következőben a legaranyosabb teremtések.

A Rákok önvédelmi képessége olyan fejlett, hogy ez védelmet nyújt belső sebezhetőségük és szégyenlősségük ellen. Személyiségük, mint a rák páncélja, kemény külsőt mutat. Szükség esetén e mögé vonulnak vissza. Mikor megbántják őket, azonnal visszahúzódnak. E taktikájukat tökéletesre fejlesztették. Viselkedésük gyakran gyerekes, konok, és nem adják meg magukat addig, míg a dolgok nem úgy történnek, ahogy ők akarják. A felszín alatt azonban érzékeny, finom lélek lakozik bennük. A Rákok születésüknél fogva gondoskodó védelmező természetűek. Az ösztöneik segítségével képesek bárkivel hosszantartó kapcsolatot teremteni.

A Bátyóka, aki 11 perc és 24 másodperc idővel született előbb, neki az aszcendens jegye még a 27°51’ perc- foknál helyezkedik el Skorpió jegyben/ Mars/ és annak a magasabb oktávú urával, a Plútóval a 12. ház Skorpió –jegy végénél.
Tehát neki az I. háza is, itt kezdődik még a Skorpió jegyben éppen ezért, ha őt megsértik, érzelmeiben táplálni kezdi a haragot, amely tipikus Skorpió tulajdonság. Viszont ezzel együtt a „Hatodik érzék” tulajdonsága, sokkal erősebb, mit a testvéréé, szinte minden rejtett dolgokat képes észre venni. Míg a tervére már nem annyira.

Már az előző hosszas taglalású feltöltésemben is jeleztem, hogy ilyenkor már a ház végénél a hatások gyengébbek, sőt már a következő jegy hatása is érzékelteti a rávonatkozó dolgokat, hiszen az I. ház már a Nyilas jegyben fog folytatódni Jupiter uralkodóval, a Skorpió jegyre csak párfok esik. Mondhatnám, hogy a bolygók is orbiszon belül helyezkednek el házban.

Egy nagyon jellegzetes különbséggel, mert itt áll még a Skorpióban a Hold mellett, (amely egyben ugye anya jelölő is), a Jupiter is, tehát orbiszon belül együttállásban van, de a Hold még a 12. házra tevődik a Skorpióban, míg a Jupiter szintén a Skorpióban, de már az I. házban áll.

Ezzel aztán már meg is, található a kettejük közötti különbség is!!!!

Miért? Mert neki ugye a személyi bolygója lesz a két fővilágosító mellett a Jupiter bolygó is. Pláne úgy, hogy még „lokálisan” benne is, áll az I. házban. Tehát már ez már szemmel látható jelzi, hogy a”Jelek” táblázatban is különböző értékkel fog meg jelenni a pont száma, azért mert míg egyiküknek az ASC - miatt a Tűz elem erősebb lesz. Azért mert aki később született, vagyis az „Öcsike”neki már az Aszcendens - jegye a TŰZ jegyű Nyilasra fog tevődni.

Itt ez a „Lényeges” különbség!!!

Bár látszatra egyformák, de egyiküknél maga az, hogy az Aszcendens Tűz jegyre tevődik Ő lesz a lobbanékonyabb, míg a „Bátyus”, akinek az Aszcendens –e Vízjegyre tevődik, a Skorpió miatt az érzékenyebb.

Az érthetőség kedvéért nézzük akkor az „Öcsike” képletét is: Aszcendens - jegye Nyilas, Jupiter uralkodóval. Természetesen a Jupiter nála is ugyanazon a fokon fog elhelyezkedni, mert a Jupiter Lassú bolygónak számít, vagyis ilyen kevés idő elteltével még ugyanazon fokon halad. Még is képletében a Jupiter még a Skorpióban fog megjelenni, ami neki még a 12. házat jelenti.

Tehát a Tüzes Jupiteri hatás keveredik a Skorpió vizes jegy hatásával.
Éppen ezért a „Jelek” táblázatban is, a Bátyusnak az ASC - Szilárd jelű Vízjegyű- Skorpióra tevődik, míg az „ÖCSI” –nél, pedig az ASC: Nyilas- Tűz- jeggyel-, változó minőséggel fog pontszám értéket kapni.
Ennek aztán a jelentősége, hogy ebből lehet a „Rejtett ASC is kiszámítani. Vagyis míg a „Bátyust” mások, vagyis a külvilág „Vizes jegyűnek”, tehát érzelmesebbnek látja, addig az Öcsikét kicsit eltérőbben ítéli meg, mert neki a „Rejtett aszcendens” a kereszt/ pontszámok alapján már Halak - jegyű lesz. Tehát a Halak jegy is ugyan vizes jegy, de teljesen más a megjelenési és viselkedési formája, mint a Skorpió jegynek.
Vagyis jobban gondoskodó, jóindulatú, az arcán mindig derű ül. Vagyis inkább a Nyilas adta hatás kerül előtérbe nála. Azonban a pozitív beállítottság miatt jobban is kedveli a szórakozást, nem szeret sokat rágódni a gondokon. Ezt meghagyja a testvérének.

Érdekes kettőség az, hogy bár a „Bátyó” haragtartóbb az öcsire inkább jellemző a megbocsátás és, hogy „Nyissunk új lapot” mentalitás, ezért jobban félre tudja tenni a haragot, mint a testvére. Soha nem téveszti szem elől, hogy a megbocsátás mindig győzedelmeskedik a harag fölött. Ez a Nyilas/ Jupiteri ASC hatás fő jellemzője lehet nála.

Bár mindkettejüknek a NAP jegye RÁK jegy HOLD uralkodóval. Rák vízjegy, támogató, érzelmes. A Rák az érzékenység és a rokonszenv megtestesítője. Az összes jegy közül rájuk a legjellemzőbb az otthon biztonságának megteremtésére való törekvés. A Rákok egy nagyon összetett személyiségek, állandó hangulatváltozásuk miatt nehéz megérteni őket.
Az egyik pillanatban még házsártosak, veszekednek, a következőben a legaranyosabb teremtések. Ez az iker fiukra a leg jellemzőbb.

A Rákok önvédelmi képessége olyan fejlett, hogy ez védelmet nyújt belső sebezhetőségük és szégyenlősségük ellen. Személyiségük, mint a rák páncélja, kemény külsőt mutat. Ez a két iker fiú esetében is így van, mert a Tüzes ASC, jegyű „Öcsike” mindig jobban és vehemesebben védelmezte „Bátyust,” mint fordítva. Azért, mert rákokat, ha megbántják, azonnal visszahúzódnak, míg az Öcsi a tüzes Aszcendens miatt azt a taktikát választotta, hogy Ő védelmezőjeként lép fel a testvérének. Ezt a taktikájukat olyan tökéletesre fejlesztették ki, hogy még, most amikor már saját családja van mindkettejüknek, még a családvonatkozásban is igyekszik az „Öcsike” érvényesíteni. Ezért aztán még gyermekkorukban a huncut összekacsintásokat még a szülőkkel szemben is viselkedésüket gyakran gyerekes, konoknak élhették meg. Addig nem adják meg magukat, míg a dolgok nem úgy történnek, ahogyan azt ők akarják. A felszín alatt azonban mindkettejüknél érzékeny, finom lélek lakozik bennük, azért, mert Rákok születésüknél fogva gondoskodó védelmező természetűek. Az ösztöneik segítségével képesek bárkivel hosszantartó kapcsolatot teremteni.
Csupán a párperces születésbeli eltérés adhat nekik egy kis jellembeli más vonatkozást.
Bár az „Öcsikénél” mindig is eltérő a hangulatváltásai, de meg kell tanulniuk nekik egymás közt és családban is kezelni náluk ezeket, az eltéréseket.

RÁK Napjegyűeknél tény, hogy pontosan tisztába vannak az életszükségletek fontosságával. Vagyis az „érzelem” akár középső nevük is lehetne. A Rákok mindig éberen őrködnek és, - ezért mivel a Vízjegyhez tartoznak, - folytonosan figyelik a vizet. Milyen érdekes, az is, hogy mid kettejük éppen ilyen munkakörben dolgoznak.

Érdekes lehet még az meg állapítás is, hogy a HOLD, amely mint anya jelölő is, bár mindkettejüknél a Skorpióban tehát az érzékeny Vizes jegyben található, de egyikük képletében együttállásban haladt az Aszcendens fokával, míg a másikjuknál már nem, ezért aztán a „Bátyóka” mindig ragaszkodók volt az édesanyjához, mit az Öccse.
Az anyák gyakorta azt mondják, hogy mindegyik gyermeküket egyformán szeretik pláne, ha azok még „Iker szülöttek is”. Ám a tibeti titkos tanítások arról is, szólnak, hogy még a jó anyák sem éreznek egyformán a gyermekeik iránt.
Minden anya úgy szereti a gyermekét, ahogyan a gyermek ezt akarja. E két horoszkópból pontosan láthatjuk, hogy a gyermek hogyan viszonyul az anyjához, és a másik az apához, hogyan fogja kiharcolni azokat az érzéseket, amelyeket meg akar élni, amelyekre szüksége van.
Az is érdekes, hogy a Mars bár mindkettejüknél a Vízöntő- Levegős- jegyben áll a”Radix”-ban, de még is fényszög hatás tekintetében, mint a IV. házas Halak-jegy miatt, ahol az anya található. Azért, mert a szorgalmas érzelgős bátyust az anya is jobban dédelgette, és viszont Ő is bújósabb volt, mint a testvére.

Míg a X: házas MC/SZŰZ jegyben az apa-vonatkozásban, másként álltak az apához a tanulásuk terén. Ezért aztán a kemény apának más is volt az elvárása az Öcsitől. Nagyon érdekes, hogy képletben az Öcsinél meg is jelenik a Mars és az MC. Közötti: 150° fokos Nevelő, quincunx – fényszög= jelentése: Lassú állandó, súrlódások között fejlesztő fényszög, mely belső jellemi nehézségeket jelöl. Míg a bátyusnál még nem jelentkezik ez fényszög hatás, tehát vele egy kicsit elnézőbb az apai szigor.

Nagyon érdekes még az 5. gyermek háznál a két gyermek, majd felnőtt ember összevetése is.
Ugyan mindkettejük képletében az 5. Ház a KOS jegyre tevődik/ Mars uralkodóval, vagyis a Kosban kezdődik és a Bika jegyben/Vénusz uralkodóval ér végett ház terjedelme.

Már ebből is látható, hogy mennyire ellentétes-e két jegy hatása egymáshoz.
KOS Karmája a múltbéli önzőségből az „ÉN” központúságból ered, ez által hozza létre a jelenlegi élet Karmikus kihívásait. Míg a Bika Karmája pedig egyrészt anyagi tulajdonságokhoz való ragaszkodásból alakul ki más részt pedig abból, hogy a külvilágban a mindenkori biztonságot keresse. Tehát a küldetésben meg kell tanulni e kettőség határain belül maradni.

Jeleztem az elején, hogy azért mert „Bátyónál” már a Skorpióban lett az ASC. Ennek az Ura ugye Mars bolygó, ezért aztán a Nyilas jegyben is fejeződik 29° foknál az I, házban.
Míg az „Öcsinél” akinek az ASC már a Nyilas – jegyben/Jupiter uralkodóval kezdődik és áthalad a Nyilas jegyen 2° fokánál túlra. Tehát a 2. anyagiak háza már Bak jegyre tevődik /Szaturnusz uralkodóval. Tehát ez azt is jelzi, hogy Ő az anyagiasabb és ez a valós életben is így van.

Tehát a lényeges jellembeli eltéréseket igyekeztem most nektek jelezni, persze nagyon érdekes a két képlet és a két ember vizsgálat más egyéb téren is, mint a munkához való hozzáállás, vagy a párkapcsolati jelölők szempontjából.
Pláne úgy, hogy személyesen is ismerem mind két iker fiút. Aztán az édesanya is, visszajelzést adott a teljes horoszkópelemzés vonatkozásban.

Nekem is nagyon sok mindenre rávilágított ennek a két embernek a horoszkóp elemzése.
Remélem Ti is, érzékelitek, majd amiket én most rövid elemzésként leírtam nektek.

Bravó Gina nagyon jó kérdés volt!!!!
(válasz georgina84 1406. hozzászólására)

1408. Ilcsi Mama2013-01-16 16:21
Köszönöm Viktória. Persze, hogy itt érezlek mindannyiótokat velem, hisz láttam a horoszkópotokat. Tudom, hogy nem könnyű az élet, de hidd el könnyebb még a roszat is elviselni, ha feltudunk készülni rá. Segíts a párod a "Te" energiáddal! Hiszen neki erre van szüksége! A Ti kapcsolatotok az égben köttetett.
(válasz HnéViktória 1405. hozzászólására)

1407. Ilcsi Mama2013-01-16 16:17
Kedves Mártimám! Tiszta szívemből mondom,hogy nagyon büszke vagyok rád! Arra bíztatlak, hogy ne hegyd fel, tudj meg még többet az asztológiáról meglátod meghálálja sors neked. Hiszen ez által megtanulod kezelni az életben bekövetkezendó jókat és a rosszakat is megfelelő módon tudod elviselni.
(válasz marticsku 1404. hozzászólására)

1406. georgina842013-01-16 09:42
Kedves Ilcsi Mama!

Felmerült bennem egy gondolat és napok óta agyalok rajta.

Mi a helyzet az ugyanakkor születettekkel? Mondjuk akik egy évben egy városban is születtek ugyanakkor? Miből lehet látni, hogy más az életük, hiszen a horoszkóp körük születésükkor elvileg azonos nem?

Páromnak például van egy ikertestvére, egypetéjűek. 20 perc különbség van közöttük, mégis példának okáért csak egy eltérés: ő biztos hogy nem fejezi be az iskolát idén, míg az én páromnál minden jel (és az igyekezete) is azt mutatja, hogy igen.

Tudom, hogy egyediek vagyunk, és el tudom képzelni, hogy egy perc is számíthat. De mégis ez hogy működik?

Köszönettel: Gina

1405. HnéViktória2013-01-16 08:27
Drága Ilcsi Mama!

Leültem és ismét elolvastam amit írtál...olyan energiát tud adni!
Nem is tudom megköszönni elégszer hogy ennyi időt szánsz ránk...
Ami pedig a mindig hihetetlen,hogy pont úgy irsz rólunk mindig mintha ismernél minket!
A férjem például teljesen ilyen mint amilyennek leírtad!
Mégegyszer nagyon köszönöm!Sok sok puszi neked! <3
(válasz Ilcsi Mama 1394. hozzászólására)

1404. marticsku2013-01-16 00:46
Kedves Ilcsi Mama !

Nagyon Köszönöm a gyors válaszodat..

Tudom milyen nehéz beállítani valakinek a szül időpontját , és felelősség .. még nem tartok ott , de nem hiszem hogy eljutok odáig . Ahhoz már iskola kellene és ahogy ismerem magam nem elégednék meg 1 irányzattal .( most is több félét olvasgatok , ami tetszik , eltudom fogadni kimásolom )

Igen sokat tanultam tőled , és korábban is kutakodtam az interneten ..
És sok érdekességet találtam,
valóban sokat segít , hogy ha ismerem az illetőt és annak megcsinálom a kb megadott időre óra , perc a horoszkópját , csak hát az- az én esetemben nem annyira lényeges a perc ,mert ahogy írod nem jóslásra kellene elsődlegesen használni az asztrológiát.
Kezdtem a gyerekeimnél , aztán szép sorba , de nagyon vigyázva hogy ne determináljak ..az idő úgy is megmondja , hisz sok ember születik egy azon időn belül és még sem egyforma az élete , életeseményi , de lehetnek hasonlók , d e ott van a szülői eredet , minta , társadalmi helyzet , vagy gyorsítanak egy adott helyzetet vagy elodázzák , de aminek el kell jönnie el jön.. minden ember életében.

A tavalyi évben egy válaszodra írtam hasonlót ( ez a 1128 –s ) mint most Te ajánlasz , és annak is közepétől ha belenéznél ,megtalálható .
Egyszerűbb ha idézek , enged meg nekem , mert lényeges , é s nagyon is összecseng a tiéddel ..
a 3x visszatérési időt vettem alapul ( a gyerekkort kihagytam )
……………………R
30;

„ még szeretnék 1-2 dologról kérdezni..
mint érdekesség
felírtam 12 évenként és 3 oszlopban
( nyilas Jupiterem van a radixban )
, mely időszak hozott jobb éveket számomra ,
mely időszakban éreztem jobban magam ,
hol mely jegyben járt amikor nehézségeim , kudarcaim , veszteségeim voltak ,
és mondhatom majdnem a 3 oszlopban azonos jegyeknél
Nyilas –bak Jupiternél valami fordulatot az életemben
pl- –költözés – társulás-munkahely megszűnése – nem kedvezően döntöttem ,
de élet hozzásegített és úgy láttam jónak…..”

……………………R
30;…………..

Mindegy hol áll ,mely házban , ha hoz ami nekünk öröm , kiteljesedés és csak utólag állapítható meg milyen szép évek voltak ,
mennyi mindent adott ..
akkor az adott pillanatban nem látjuk ..

Az új időpontra visszatérek , amit mostan az édesanyám állít , nem tudom magam bele képzelni , ez olyan mint amikor valaki elköltözik egy másik házba és keresi amit megszokott és nem érzi jól magát ,
mert azért jól körül lehet járni azt a két időpontot ,ami most nekem van ,
18 óra és az új kb reggel 7 órát ,mert van kiindulópontom..( nem ismeretlen ,mint sok embernek aki nem tudja )
még foglalkoztatni fog a kérdés , de teszem a dolgomat mindeg yhól mely házban állnak ezek a bolygók ..
valószínűbbnek vélem az esti időpont , abba jobban bele illik az én magány kedvelésem , magányom ,amibe a sors is közre játszik ha akarom ha nem , ellentétben a 6 házas hold - Uránusz együttállásnak a jelentésével .
nem dolgoztam igazán sok helyen , csak sokrétű volt a feladat és mindég tanultam , amikor már nem dolgoztam eljártam iskolába , 3 szakmát elméletbe szereztem .. aztán .. ( aztán a hallak - meg a kosba lépő Jupiter , és a mérlegbe lépő Szaturnuszi évek megleckéztettek )

Még egyszer nagyon köszönöm és hálás vagyok hogy mindég akkor segítesz amikor kell ..

Szeretettel ölellek Márta
(válasz Ilcsi Mama 1402. hozzászólására)


1403. Ilcsi Mama2013-01-15 18:13
Kitôl: "liliomszál33", 2013-01-15 11:26.

Kedves”liliomszál33”. Örülök, hogy ráakadtál a fórumra és bele is, olvastál. Valószínű, hogy a kérdésedre vonatkozóan nem csak a kíváncsiság hajthat, hanem talán szeretnél többet is tudni a csillagok világáról. A válaszom privi leveledre a fórumon adom meg, azért, hogy azt olyanok is lássák - olvashassák, akik csak most kapcsolódtak be fórumra, és nem olvasták el ennek a fórumnak célját.
Ugyan is én ezt, fórumot csak is azért indítottam, hogy akit ez érdekel ilyen egyszerű módon lehetősége, legyen ismeretanyagot szerezni.
Persze ezzel elindítottam egy hatalmas lavinát is, mert olyan sok kérés érkezik hozzám, hogy szinte már lehetetlen a váró listát kezelni. Mivel a sor nagyon hosszú, és csak azoknak szeretnék elemzéssel is segíteni, akiknek a képlete jelzi, hogy valamiben meg kell őt erősíteni.
Hiszen a pontos születési „Radixban” mindenki találkozhat saját magával is. Aztán saját maga meg is tudja oldani a problémáit, ha tudja, hogy az hol és miként jelenik meg az életébe.

Éppen ezért adom - ajándékként – a horoszkóp kör elkészítését is. Persze ennek az –az ára, hogy mennél több ismeretanyagot tanuljon meg, csak is ezzel szolgálja a saját maga érdekét, hogy bármikor beleláthat a horoszkópja alapján az életfeladataiba. Aztán azt már alakíthatja saját maga úgy, hogy az, neki és körülötte élőknek is legjobb lehessen.

Amennyiben egyetértesz velem, neked is nagyon szívesen elkészítem - ajándékként- a „Radix” születési körödet, de ahhoz még szükséges a születési hely, is.
Ezért természetes a fizetség itt a fórumon csak egy szívből jövő KÖSZÖNÖM szó.

1402. Ilcsi Mama2013-01-15 17:43
Kitôl: "marticsku", 2013-01-15 01:21.

Kedves „Marticsku” Nagyon örülök, hogy ennyire jól bele vetetted magad az elemzésbe. Igen a leveledben, saját magadnak adod meg a válaszod arra vonatkozóan, hogy mennyire fontos, a pontos születési óra perce felállítani a”Radix” képletet.
Azt, hogy az asztrológus, akiről említést teszel az esti időre igyekezett pontosítani az időpontodat, az azért is lehetett, mert te a körüli időpontot adtál meg neki, mint nekem is, a múlt évben.
Én is erre az időpontra készítettem el neked a saját képleted és az 53. évre szóló szekunderdirekciós képletet is. Melyből Te is láthatod, hogy igen csak kusza Trigon és Qvadrát fényszög jelzések, vannak benne. Pláne erre utalhat a Mars – Neptun - Szaturnusz Jood fényszög jegy, ami két 150° fokos quincunx , jegyből és szextil talpon való elhelyezkedésből áll össze. Ez is jelzi azt, hogy a Halak Nap jegy miatt szinte két lélek lakik benned.
Az hogy ebben, képletben, amely ezek szerint nem pontos időre készülhetett az aszcendensed a Szűzben. Rá se ránts, hiszen a Merkúrnak az ész Istenének hatása benned lehet már az által is, hogy a Napod mellett ott található a Merkúr bolygó is.

Hidd el nekem nagyon sok-sok minden személyes ismeretre, van ahhoz szükség, hogy valaki a pontos aszcendens értéket meg tudja állapítani. Éppen ezért aki ezt pénzért vállalja vállalta, hát az ő dolga.
Én nem vállalom pontosan azért, mert felelősséggel, csak is sok megtörtént adat és személyes beszélgetéssel lehet pontos eredményt elérni. Aztán látod az anyukád és testvéred emlékezetére, sem lehet hagyatkozni. Mert teljesen különbözőek ezek az időpontok.

Én azt javaslom neked, hogy ne kutakodj tovább a saját horoszkópod szerinti aszcendens jegy iránt. Hiszen Te nagyon jól ismered saját magad.
A Nap jegyed 1959. év február…... szerint viszont biztos, ezért inkább annak alapján igyekezz saját magad még jobbnak látni. (Itt a fórumon a pontos napot nem jelzem, mert az, személyedre utalhat, Te meg pontosan ismered).

Igyekezz megtanulni az asztrológiáról mindent, amit csak meg lehet, és segíteni azokon az ismeretségi körödben, a családodban, akiknek ismeretes a pontos óra-perc születési ideje. Hiszen Te ismered a Placidus programot, tudsz rajta dolgozni.
Ott bizonyosan nem lesznek ilyen kétségek a jelzésértékekben. Ez okozzon majd neked leg nagyobb örömforrást, ha tudsz segíteni a Tranzitok alapján abban is, ha felismeritek az életben bekövetkezendő jó vagy kevésbé jó fényszög hatásokat. Annak függvényében pedig tudtok saját akarattal tenni azért, hogy a jók még jobbak, a rosszak pedig ne következhessenek be.
Annyiban tudnék mosst neked a saját képleted elemzéséhez segíteni, hogy a lassú bolygók sok mindenre rámutathatnak, még akkor is, ha nem ismerjük a pontos születési Radix állást. Azért, mert a bolygók a megfelelő időkben a születési évek szerint, mint generációs bolygókként haladtak az univerzumban. Tehát Nap körüli forgásuk alapján a helyzetük a születési években is mérhetőek.

Mivel azonban a kérdésed, amit Priviben küldtél nekem igen jó és szakszerű is, ezért szeretném a válaszom itt fórumon megadni, mert abból más is ismeretet szerezhet, aki nem ismerheti a saját pontos születés óráját és perc idejét.
Így aztán ezt a módszert más is használhatja a saját születési idejéhez képest.
Amennyiben visszaolvastok a bolygók jelentés tartalmaihoz a Jupiteri Szaturnuszi ciklusok jelentésiről írottakhoz, nagyon sok következtetést tudtok levonni, akár saját magatok is, már csak a Nap jegy idejének, a dátumának felhasználása során is.

►Nézzük csak meg a Jupitert, hiszen mivel éves bolygónak számít, ezért az, biztos, hogy a születésed idejében, 1959-ben 02. 13.-tól 04. 23.-ig Nyilas jegyben járt, majd "Retográd" módon még hátra lépett 1959. 04. 24.-től 1959. 10. 04.-ig a Skorpió jegybe. Aztán már 1959-10. 05.-től 1960. 03. 01.-ig a Nyilasban is maradt. Ebben az időbe pedig beleesik a Te születési éved alapján az éves Jupiteri év is.

Ebből aztán már könnyű kiszámítani, hogy az első Jupiteri 12 éves ciklusod:1959+12= 1971 év.+12=1983.+12= 1995.+12=2007.+12= 2019. évben lesz. Tehát vizsgáld meg ezeket, az éveket, hogy, akkor mik is történtek veled. Ugyan is Jupiter általában mindig ugyanazon hatásokat hozza be. Készülj fel 2019. –évre, hogy ha eddig voltak benne rosszak is, akkor miként tudod azokat esetleg jobbá tenni.
Aztán már ebből következhet, hogy a Szaturnuszi és Jupiteri ciklus olyan 58-60. éves korban összekapcsolódik. Olvasd csak el a legutóbbi fórum feltöltésemben az 1399. számon adott válaszomban leírtakat. Többek közt erről is írok ott!

► Egyébként segítségként ennek kapcsán, jelzek itt pár éveket, (azoknak is, akiknek a születési idő- pontos ismerete miatt nem tudok egyéb módon segíteni), hogy a Jupiter= „Fortuna maior”a nagy szerencse bolygója, azokban, években mikor - hol milyen jegyekben haladt.
Egyébként igyekszem csak azoknál az éveknél elkezdeni, akiknek a születési éve egybe eshet azokkal, akiket itt fórumon érdekelhet ez - az asztrológiai ismeret.

Azt ugyan ebből a következő adatsorból (akiknek nem ismerem én a pontos évét, hónapját, napját, mint az „marticsku” estében), nem lehet megállapítani, hogy milyen jegyben is, állt akkor „Radix” szerinti Jupiteri visszatérő ciklus pontosan, mert ahhoz ugye szükség lenne a pontos óra percszerinti aszcendens alapján meghatározott jegyre és házra.

Mivel azonban a Nap jegy adott ezért Ti pedig ismeritek a saját születési adataitokat, bele tudjátok nagyjából helyettesíteni magatokat.
Sőt ebből még az is látható lesz számotokra, hogy melyik Jupiteri, 12. éves ciklus évben haladt át éppen a Jupiter a Nap jegyeteken és akkor ott miket hozott be nektek.
Persze azt is figyelembe kell venni, hogy a Jupiter is sokszor „Retográd” módokon halad, azonban ezeket bonyolult lenne, itt dátumszerűen felsorolni, ezért csak a kezdő és végnapokat gondoltam most csak jelezni, de mellette, ®= Retográd jelel, jelzem, hogy abban „Retrográd” idők is vannak. Egyébként maga Retográd jelenség azt hozza magával, hogy a jegyen való áthaladás nagyobb hatásként jelenthet meg azáltal, hogy amikor bolygó hátra lép, majd ismét előre haladva újra arra, pontra, vagy Nap- jegyre érkezik, vissza többször megmozgatja azt az életterület.

Induljunk, ki mondjuk abból, hogy jelenleg a Jupiter 2012. 06. 12.-én lépett be az Ikrek- jegybe, és 2013. 06. 27.-ig marad, ott mielőtt átlép majd a Rák jegybe.>-

Tehát Jupiteri éveknek vegyük azt az időpontjait, mondjuk 1953. évtől, akik most 2013-ban 60. éveikben vannak, amelyek összetalálkozhatnak a Szaturnuszi 2. ciklus évekkel: Vagyis 1952. 04. 29.-től, amikor a Jupiter belelépett a Bika jegybe, (mert előtte való évben még a Kos jegyben haladt) 1953. 05. 08.-ig, egy éven át maradt a Bika jegybe.

Majd 1953. 05. 09-től 1954. 05. 23.-ig már az Ikrek- jegyben járt a Jupiter. Vagyis, ha mindenki, akit ez érdekelhet, hozzászámol a születési évéhez + 12 éveket a Jupiteri 5. 12 éves ciklusa alapján meg tudja nézni, hogy a Szaturnuszi 2. ciklusával mikor is, van ez egybe esés.

Tehát ha innen számítjuk a 12 éves Jupiteri ciklusokat, mivel most is, 2012- 2013-ban is a Bikában és az Ikrekben 2013. 06. 26.-ig halad a Jupiter bolygó, mielőtt átlép majd a Rák jegybe, hogy ott is kitöltse azt az időt, amelyet a Napkörüli forgás idejének felel meg: pontosan: 11. év 315. nap, mely alatt meg kerüli a Jupiter a napot.

Mi azonban kerekített értékkel nagyjából 12. évvel számolhatunk.
Vagyis tovább számított években előre nézve a Jupiteri éveket is: 1954. 05.24.-1955. 06.12.-ig Rákban haladt.
1955.06.13- 1956. 07.06.-ig az Oroszlánban ® módon a Szűz jeggyel.
1956. 07. 07- 1957. 08. 05.-ig Szűz-jegyben ® a Mérleg jeggyel.
1957.08.06- 1958. 09.06.-ig Mérlegben ® Skorpióval.
1958. 09. 07- 1959. 10. 04.-ig Skorpióban ® Nyilassal.
1959-10.05-1960.10.24.-ig. Nyilasban ® is halad a Bak-jeggyel.
1960. 10.25- 1961. 11.02.-ig Bakban haladt majd ® előre lépve a Vízöntőben is járt.
1961. 11.03- 1962. 03.25.-ig. Vízöntőben halad végig.
1962. 03.26- 1963. 04. 03.-ig Halakban végig.
1963.04. 04-től 1964. 04.11.-ig Kosban végig.
1964. 04.12- 1965. 04.21.-ig Bikajegyben végig.
1965. 04.22- 1966. 05.04.-ig Ikrekben ® módban Rákjeggyel, vagyis 1965. 09.24.-től 11. 14.-ig előre lépett a Rákba, majd ismét visszatért még egy kicsit 1965. 11. 15-től az Ikrekbe.
1966. 05.05. – már a Rák jegyben halad tovább.

Vagyis eddig tartott egy 1954-1966.-ig terjedő 12 éves Jupiteri ciklus idő.

►Nézzük akkor meg a következő lassú bolygót a Szaturnusz bolygót is:
A Szaturnusz bolygónak, mint sorsbolygónak mely egész pontosan 29. év és 167. nap alatt tesz meg egy teljes kört a nap körüli pályája során.

Éppen ezért durván 28-30 éveket kell számolni, mert a Szaturnusz már egy kicsit előbb és utóbb is éreztetheti velünk a hatásait.
Vagyis, hogy mi teljesíti be a sorsunkat. Kronosz az idő: Ha eljön az idő, akár jó akár rossz, a bizony eljön. És ha felismerjük például önmagunkat, akkor képesek vagyunk változtatni a sorsunkon, a SZATURNUSZ mindig valamilyen keménységet, nehézséget is hozhat, de a SZATURNUSZ a legjobb nevelő is. Az emberi átlagos életkor figyelembe általában 3X szor jelenik meg az életünkben.
A SZTURNUSZ - KARMIKUS bolygó is, ezért személyre szóló jelentőséggel is bír. Egy-egy periódus végéig meglehet szabadulni számos egykori korlátoktól, elkövetett hibáktól. Megszabadulva a rossz dolgoktól, lehet új cél feladatokat kitűzni.

Az emberek életében az ismétlődő hibák főként akkor fordulnak elő, amikor az a bolygó melyik ezekért felelős, a körforgásaik során, újra és újra áthalad TRANZIT=körforgás módon, az Aszcendensen, és az állatövi jegyükön.
A bolygók fényszögeikkel pedig a folytonos körforgásuk következtében bekapcsolnak minden a születési horoszkópban adott aspektusokat. Valamint amikor elérik a születési radix képlet szerinti saját születési pontjukat. Azonban ezt csak is pontos óra percre készített”Radix” képlet mutathatja meg.

Tehát aki ezt nem tudhatja, vegyük sorra Nap jegy szerinti haladási idők ismeretében való Szaturnuszi bolygó haladást: 1950- 1953-ig szültetektől kezdve nézzük meg, akik most 2013. évben 60-63. éveikben járnak majd. Azért, mert nekik mostanában volt a Mérleg jegyben 2009. 10.31.- 2012. 10. 05-ig, majd most már a Skorpióban haladva, 2012. 10.06 -2014. 12.24.-ig tartó időben lesz a Szaturnusz miatti 2. ciklus összeesése az 5. Jupiteri 12 évesciklussal. Vagyis akik 1953. 10.23.- 1956. 10.09-ig születtek ők most 2013-ban: 57- 60. ik, életévükben járhatnak.

A Szaturnusz második megjelenése az emberek életében általában
57-64. éves korra tevődik. Attól függően, hogy amikor valaki megszületik esetleg a Szaturnusz bolygó már azt megelőzően is jegyben, járhatott.

Érdekes lehet még a Szaturnuszi I. ciklusnak éve is, mely ugyan ennek a korosztályban lévőknél 1980-tól 1982. –ig, a Mérlegben, illetve 1982-1985.-ig a Skorpió -ban való haladást jelzi, mert a mostani 58-60. éveikben járóknak ekkor ezekben, az években lehetett a Szaturnuszi I. Ciklus évei. Vizsgáljátok, meg, hogy kinek-kinek miket jelentettek ezek az évek. Tehát készítsetek életfeladat tervet, hogy majd a következő ciklusokban ne kövessétek el ugyanazon hibákat.

1956. 10. 10-1959-01. 05.-ig a Nyilasban haladt a Szaturnusz bolygó. ®.
1959-01. 06-tól 1962. 01. 03-ig a Bak jegyben haladt a Szaturnusz Retográd nélkül.
(Akik ekkor születtek most 2013-ban 51-54. éveikben járnak.)
1962. 01. 04. – 1964. 12. 13. –ig, a Vízöntő-jegyben járt a Szaturnusz ®. Itt március végétől szeptember közepéig előre lépett, ® a halak jegybe, tehát itt a halak is érintettek ebben a születési időben. Majd ismét hátrálva még ismét Vízöntőkre lehet hatással.
1964. 12.14 -1967. 03. 03.-ig a Halakban járt a Szaturnusz. 1967. 03. 09-ig, <Tehát ebben az időben a most 46-49. –évesek nézhetnek vissza arra, hogy mit is adott nekik az akkori Szaturnuszi időszak a Nap jegyükre nézve.

Hiszen a mostani éveket már jelzem a fórumon, abból aztán kilehet számítani, hogy a Szaturnusz mivel: 2 és féléveket tölt el egy jegyben, mikor halad át a Nap jegyeken azoknál, akinek nem lehet a”Radix”-ban születési idő hiányában pontosan megállapítani a Szaturnusz bolygó helyzetét a jegy és ház- helyzete szerint.
Mivel a 12 állatöv jegynek a Halak az utolsó jegye, ezért innen folytatódnak aztán tovább a Kosban a Szaturnuszi két és félévenkénti vonulási évek.

Vagyis jelenleg: 2012. 10.06.-tól -2014. 12. 24.-ig a Skorpióban/ Mars és annak a magasabb oktávjának, a Plútónak az uralma alatt halad a Szaturnusz bolygó.
(Olvasatok utána bővebben is fórumon a Szaturnuszi és Jupiteri ciklus időknek).

1401. Ilcsi Mama2013-01-15 12:18
Kedves fórum látogatók. Megható számomra, hogy "gyorgyi6740" ilyen formában feltöltötte a ide a fórumra neki E-mailben elküldött válaszom.

Ennek talán azért lehet itt jelentősége, hogy érezzétek annak a fontosságát, hogy mennyire jól teszitek, ha igyekeztek mennél többet megismerni az asztrológiai ismeretekről, azért, hogy ilyen egyszerű módon is sok mindent megértsetek a saját képlet fejtésetekből. Köszönöm Györgyi!

Kitôl: gyorgyi6740, 2013-01-14 14:34

Re/ válasz.

Kedves Ilcsi Mama!

Minden úgy van, ahogy írtad. Sajnos a szüleim nincsenek együtt 10 éves korom óta. Válásuk nagyon megviselt és még most is nagyon nehéz. Édesapám feleségének a természete elviselhetetlen, már régóta tudja édesapám, hogy annak idején nagyon rossz döntést hozott. Ő hetente több alkalommal jön hozzánk, telefonál, segít bennünket, engem és a gyerekeimet. Nem tudom őt nem szeretni akármit is tett régen. Tudom, látom és érzem rajta bűntudata, van velem szemben. Az édesanyám is, újra férjhez ment, itt van egy 13 évvel fiatalabb húgom, aki sajnos nem a földön jár, nagyon-nagyon "elvan szállva" magától, és aki nem fogadja el őt olyannak amilyen....

Az én házasságom is, tönkre ment ezt is jól láttad. Igen két gyermekem van, két fiú.
Hármasban éldegélünk, a nagyobbik már dolgozik, gépésztechnikus. Kisebbiknek csak 8 osztálya van meg. Egy, spec. bentlakásos iskolába járt 7 évig. 8.-kat kezdtük, amikor egy este egyedül hazaindult, és elütötte egy teherautó. /Említettél egy megtörtént balesetet, hát ez volt az/.

Lábérzékenységről, láb fájdalomról írtál, mind két lába eltörött, több helyen, de a medencéje és az egyik karja is megsérült. Egy évig gyógyult. 6 műtét, lélegeztető gép. És a leg fontosabb ő jól funkcionáló Autista. (Ezért írhattad a fej betegségét, problémáját). Már hála istennek rendbe jött, felépült. Nekem valóban az ápolás az életem, az ő ápolása és igen a férjem ezt nem tudta tolerálni. Nagy többségében ezért romlott meg a házasságunk, később a játékgép már csak hab volt a tortán. Amit rólam írtál a jellememről, az életemről, minden így igaz. Kicsit libabőrös lettem, amikor elolvastam a leveled, hiszen én csak itt fórumon az 1314-1318. számon a születési időmet adtam meg. Többször elolvastam. Igyekszem tanulni belőle. Minden szépet és jót kívánok neked vigyázz magadra ezen túl is figyelemmel, fogom kísérni az írásaidat.
Azt is köszönöm, hogy ezzel kapcsolatban felhívod a figyelmét másoknak is, hogy semilyen fórumra a születési adatot és pláne nem az E-mail címet nem szabad felrakni, hiszen a Hoxán hál Istennek van privi üzenet. . . Igazd van tanuljunk belőle! Györgyi.
(válasz gyorgyi6740 1400. hozzászólására)

1400. gyorgyi67402013-01-15 10:46
Sziasztok!
Én is kértem egy elemzést Ilcsi Mamától. Nagyon gyorsan válaszolt és rendkívül találó volt az elemzése. Szeretném megosztani veletek:
Kedves „Gyorgyi6740”Karácsonykor ígéretet tettem, hogy megnézem a képleted bővebben is. Remélem, hogy az - ajándékként - elküldött horoszkóp kört megkaptad?
Azt viszont tudnod kell, hogy én jósolni nem tudok és nem is, akarok, csupán azt tudom megállapítani, ami a „Születési képletedben” látható, mert a Nyugati asztrológia szerint a sorsát mindenki a születésekor magával hozza. Most elküldöm a megállapításaimat. (- E-mailben, amit megküldtél nekem).

Vegyük akkor sorra, már az előzőekben is jeleztem, nem csoda, ha család és gyermekeid kérdés foglalkoztat. A IV. házad mutat a családra és az otthonra a Mérleg jegyben/ Vénusz uralkodóval, ezért is írtam, hogy szeretettel vagy a szüleid é főleg gyermekeid irányában.
Ezt azért teszed, mert az I. ASC. - házadban benne áll a Vénusz a Jupiterrel együttállásban.
Tehát a Nap mellett a Vénusz és Jupiter is személyi bolygód. Bár a Jupiter a nagy szerencse bolygójának mondható, még is a sors nem hordozott e tenyerén talán már gyermekkorodban sem. Ez azért van így, mert a IV. Család otthon g házában benne áll a Karmikus bolygó jelölő a Leszálló Holdcsomópont és vele szemben pedig a X. ház Csúcsán a Kosban álló felszálló HCSP. Sajnos ezt az életet kaptad sors feladatodnak. Kaptál hozzá 2 gyermeket is.

Ezt a képletedben a Mars mutatja az 5. gyermek házban. Ugyan akkor ez jelöli a párkapcsolatodat is, hogy hogyan teljesedett ki az 5. ház a VII. Házas párkapcsolatra vonatkozóan. A Vízöntőben van a VII. Házas - Deszcendens jegyed/ amelynek az ura elsősorban az Uránusz és másod részérő a Szaturnusz. Tehát sajnos, (ne haragudj meg az őszinte szóért) a párkapcsolatod sorszerűen zátonyra futhatott, és nem Te miattad, ha nem férjed által.
És sajnos ez is Karmikus hordozó lehet, mert nagyvalószínűséggel a szüleid sem alkotnak egy párt. Bár te szeretettel irányulsz mindkettőjükhöz, de az apukádat a IV. ház jelzi és azt is, hogy ő talán külön családot is kialakíthatott, akik a NEPTUN miatt ködösítették a kapcsolatot veled és az anyukáddal is. Tehát talán éppen ezért nem tudta- nem tudja szeretetét kifejezni irányodban.
Nézd csak meg a képletedben, hogy az Uránusz szemben állásban található a HOLDDAL, ez pedig mindig szétcincálja párkapcsolatokat. Pláne úgy, hogy a Hold, pedig aki a X: házadban, a KOSBAN/ a Mars urával saját magad és egyben az édesanyádat is jelöli szemben állásban található a születési képletben a NAPP- al vagyis az egyik APA jelölővel is. Itt a Kosban még benne áll”Exil” –ben, nem jó fényszögben a SZATURNUSZ sorsbolygó, tehát mivel a Szaturnusz is Karmikus bolygó ezért sorszerű lehetett a szüleid külön válása és a Tiéd is.
(Olvashatsz erről is bővebben fórumon a Leszálló és felszálló holdcsomópontokról írottaknál.)

Bár a Te házasságodba én szerintem az is belejátszhatott, hogy talán a családban betegség is lehetett és van is. Ezt mutatja IV. házadban Neptun, mint betegségre utaló bolygó, azért mert nézd csak meg a Holddal együtt még Vízjegyben is állnak. Tehát neked elsősorban a gyermekeid szeretete és ápolás lehetett az első rangú szerep és ezt a férjed nem igen tolerálhatta.
Aztán érdekes még az is, hogy a 3. házadban áll a Nap mellett Merkúr- és sajnos az Uránusz is. Tehát emiatt talán sok-sok konfliktus is lehetett a Te családodban. Mivel a 8. ház a Halakban áll Neptun uralkodóval, ezért azt mutatja nekem, hogy a gyermekednek esetleg a lábával is problémája lehet. Mert a Mars az 5. Gyermek házban, a Nyilasban balesetet is jelezhet. A 8. ház mindig valaminek az elvesztését jelenti, ebben az esetben talán az apa elvesztése lehet a gyermekek és Te részedről is. Azért, mert Te, mint egy anya tigris állsz a gyermekid mellett, amit a férjed viszont nem tudott tolerálni, magadra maradhattál a sok gondoddal, bajoddal.
Tehát amikor azt írtam előbb még decemberben, hogy a gyermekeidre is vonatkozhat a Baleset az már bekövetkezett balesetet, jelenthette.
Bár egyéb egészségi ok is lehet, de azt a Te képletedből sajnos nem tudom kikövetkeztetni, de Mars mint bolygó betegség hajlamvonatkozásban a fej betegségére utaló lehet. (Erről bővebben is írok, már, mint a bolygók betegség hajlamairól a fórumon, ha van időd, olvasd el.)
Visszatérve a STELLIUMRA a 3. házban több bolygó egy házban jelentésére, mert itt a hatások is összeadódhatnak: A 3. ház jelentése: a kapacsolódás háza, a mindennapi dolgokban, testvérek, és kisebb utazásokat jelenti. Bár mivel a 9. házzal van ez összefüggésben nem azt érzékelem, hogy ezek az utazások szórakozást jeleznének, hanem inkább a Neptun miatt inkább betegséggel hozható összefüggésbe. De itt most nem is ez lényeges, ez talán csak arra lehet nekem iránymutató - ha visszajelzel,- hogy képletedben látható, ami a valóság.
Vegyük akkor sorra 3. házas Napot, mert ez már talán előre is mutathat, már az által is, hogy a SZŰZ jegy FÖLD elemhez társul. Vagyis a Föld alkat miatt ebből nyered a legfontosabb energiát. A Fold, mint második gyógyító elemként vesz rész az asztrológiai értelmezésben. Az által, hogy „a jeleknél” láthatod a Vénusz és Jupiter szilárd jegyben állnak, ezért a legősibb gyógymódokat is megtalálod, mint a növények ásványok formájában.
Ebben a házban a bolygók részedről a szellemi aktivitást és testi –lelki erőfeszítést, a gyermekekkel való foglalatosságot, a napi munkát jelentik. Mindig ösztönösen érzed, hogy mire lehet szükséged.
Itt Nap azt jelenti, egy melegszívű emberrel állunk szemben, aki nagylelkűségét nap-mint nap az erődet nem kímélve mutatod ki. Bár asztrológia a szívet, a keringési rendszert, az agyat, a gerincet, a gerincvelőt, és a lélegzést rendeli a Naphoz, ezért aztán nagyon meg kellene fontolnod, hogy mennyire terheled saját magad. Az első ház bolygói utalnak a betegség hajlamokra is, ezért nálad fontos lehet még a Vénuszi vese, a cukor háztartás, a pajzsmirigy és a Jupiteri Máj betegséghajlamokra is odafigyelni. Viszont úgy a 6, mint a12. házad azt jelzik, hogy ezek kialakulásában, ha vigyázol magadra a sors kegyes, lehet hozzád.

A 9. házas HOLD/ mely saját magadat jelenti egyben a felsőbb tudati jelölő is. A nappal való szemben állás, (mely a kör alatti „EKL” táblázatnál látható), azt jelzi, hogy nehéz és egyedül álló életet adott a sorsod az életedben, mert ott áll Szaturnusz is. Aki mindig csak akadályokat gördített eléd, akár már gyermekkorodban is.
Mivel a Nap a képletben pontosan a 3. ház csúcsán fejti ki rád a legnagyobb hatását, ezért itt még az Uránusz is csak rombolt az életedben, már azt is, amit nagy nehezen felépítettél. Pláne úgy, hogy ott található még a Plútó is, mivel a 2. ház végénél, ezért bizony inkább a 3. házhatáshoz tudható be, hogy amit ez Uránusz és Plútó szétrombol, azt nem építi Újra.

Nézzük akkor az aszcendens jegyed: Tüzes Oroszlánban Nap - uralkodóval található a születési képletedben. Benne található a Jupiter és Vénusz, amelyek alakítják, mint személyi bolygóid is a jellemedet. Azért hogy ilyen erős akarattal és kitartással tudtad eddig is életed vinni, annak köszönhető, hogy az Oroszlán ASC, miatt hál Istennek jó egészséget és fizikai teherbírást is adott neked. Ráadásul ez még párosul egy bizonyos fokú vidámsággal és optimista életszemlélettel is. A Vénusz pedig mind ehhez még kedvességet is kölcsönzött neked. Sokan nem is értik, hogy hogyan tudod az életed ilyen optimizmussal és szeretetben élned, hiszen a Rejtett ASC – Nyilas jegy/ Jupiter uralkodóval, azt mutatja, hogy mások hogyan látnak téged. (A kör alatti Jelek táblázatban láthatod, hogy Tűz jegy 8/4 és a Változó jegy 7/5. bolygó pontszámok Nyilasban álló Marst jelölik meg.)
Ezt mutatják a képletedben az MC:-hez futó zöld Trigon jelek is. Erős akarattal és rendkívüli akaraterővel áldott meg a sorsod. Ezt jelzi a Szűz/ Nap/ és Oroszlán felkelő jegy értelmezése is: „Lássunk hozzá, és most azonnal vigyük végbe, ami ránk vár”, jelmondat bizonyosan jellemző lehet rád.
A sok csalódást ugyan nehezen tudod feldolgozni, de azért az is jelmondatot lehet, hogy
”majd én meg mutatom, bízzátok csak rám”. Mindig kiváló munkaerőnek számítottál, bár mostanában bizonyosan csak ott honi munkádat látod el. Mindig kész vagy áldozatot is hozni azokért, akik közel állnak hozzád. Akinek gondja, bánata van, nálad még védelmet, vigasztalást is találhat. Ezért végzed ápolói feladatod, szeretetben. Akit egyszer a szívedbe zársz, az örökre ott is marad.

Végezetül, amikor a Föd jegyedben, felbomlik az energiai egyensúlya, sürgősen Vízjegyű személyre lehet szükséged. Azért, mert a Föld elem szülöttének a vízelem fontos, mert a víz segítségével tudod elfelejteni azt a sok rosszat, amit eddigi életedben kaptál, ez olyan, mint ahogy a testnek mennél több víz fogyasztására van szükség, ahhoz mennél jobban tudjon regenerálódni.
Nézd csak meg a IV. Házadnál a Közbezárt Skorpió jegyet, ez azt jelenti, hogy Mérlegben kezdődik/ Vénusz uralkodóval bezárja KARMIKUS Skorpiót, és a Nyilasban fejeződik be. Tehát ennek a háznak a helyzete az erősebb/ Jupiternek a nagy jó tevőnek az uralma alatt. Mivel itt áll a Mars, amely párkapcsolatai jelölő, ezért aztán életedben a Jupiteri ciklusnak a 4X12 éves szakaszában 2015. nyara körül 48. életévedben, talán még párkapcsolati téren is elhozhatja a boldogságot neked. Ugyan ezt jelzi a Kosban kezdődő X: ház és az 11. Vágyak remények házában, az Ikrekben végződve, szintén a BIKA/jegy/ Vénusz uralkodóval közbezárt Karmikus jegyként értékelhető, pláne úgy, hogy itt bolygó állás sincs a képletedben.
Ezért a Merkúr, mint az ész Istene pláne lokálisan a Mérlegben állva/ Vénusz uraként, megjutalmaz még a hátralévő életedben egy kis boldogsággal is. Olvass erről a Szaturnuszi ciklusokról is fórumon.

Nézd csak meg, hogy a képletedben ott van nagyon jó harmonikus zöld nagy háromszög jele: Szaturnusz csúcsról kiindulva Vénusz-Jupiter és Mars között, amit még a IV. Család és otthonházába a Skorpióban álló Neptun –Uránusz* Plútó szextil jó fényszög is támogat. És ez még nem minden ez a kapcsolat általa 2. anyagiak házában álló Plútó, amely általában rombolni szokott itt nálad még jó fényszögek, által segíthet is. (nézd a kör alatti „EKL”Táblázatban a két alsó sorban az együttállásokat, a Nappal, illetve a* Neptun - Plútó Uránusz bolygókkal is.)
Hát ennyit tudnék a megnyugtatásodra írni.
Vedd elő a képleted és próbáld látni azokat ez elemek, amiket én itt leírtam neked, ha nehezebben megy, másold ki a fórumról a házak jegyek, bolygók fényszögek jelentés tartalmait, valamint amiket a Tranzit =körforgás szerinti bolygó állásokról írok, akkor talán jobban megértheted a dolgok menetét.
Jelezz, vissza fórumon, hogy mennyire illenek rád a megállapításaim.

1399. Ilcsi Mama2013-01-14 18:32
Kedves "dundika1988" Hát ez az! Örülök, hogy még is megérkezett az általam - ajándékként –elküldött horoszkóp kör. Azt írod, hogy nem igen tudsz rajta eligazodni.

Tehát akkor itt a fórumon nem csak neked másoknak is írom, hogy nem véletlenül ismétlen olyan sokszor nektek, hogy úgy kezdjétek a megértést, hogy másoljátok ki a házak a jegyek a fényszögek és egyéb, mint például nálad Szaturnuszi ciklusok és Fel és leszálló Hold -CSP. Pontok és maga Hold és a Nap és a Marsnak a jelentőségét a képletben.

Az aszcendens jegy alapján és az I. házban álló bolygók alapján, valamint a jegyuralkodónak a” lokális” elhelyezkedéséből, már is, meg tudjátok állapítani a személyi bolygótokat is. Hiszen annak van rátok a legnagyobb hatásai.

Aztán ha feljegyzitek az éppen Tranzit bolygó haladásokat a képlet külső körén, akkor azt is láthatjátok a kis fényszög jelekből, hogy éppen milyen jó vagy kevésbé jó hatásokra lehet felkészülni.

Nem véletlenül írom, hogy hogyan kell felkészülni, mert ha ismeritek a hatásokat, akkor lehet és kell a rosszak ellen védekezni valamilyen módokon.
Persze még a jók is sokszor csak akkor teljesülnek, ha mi magunk is, teszünk érte valamit. Nem véletlenül mondjuk azt, hogy a Szaturnusz általában rossz hatású bolygó, de egyben Ő nagy tanító bácsi is. Igyekszik még a Qvadrát által is rávezetni bennünket arra, hogy mit és hogyan tegyük a jót, hogy az életünk is jobbá váljék.

Aztán nagyon fontos oda figyelni a Tranzit hatásoknál, hogy éppen melyik bolygó mikor halad át a Nap illetve az aszcendens jegyünkön. Ugyan is általában akkor hozzák be az emberek életében a legnagyobb hétköznapi hatásaikat. Persze a gyors bolygók, hamarabb átrohannak ezeken, a helyeken, mégsem elhanyagolhatóak.
Például mostanában Marsnak is nagy szerepe, lehet, mert sokszor felelős a bekövetkezett balesetekért.
Tehát nem árt, ha tudjuk, hogy képletünkben hol és mit is jelezhet nekünk.

Arról már nem is beszélve, hogy a”LASSÚ” bolygók, amelyek sokáig rajta is, állhatnak azokon pontokon, vagy lassabban jutnak túl a jegyek ° fokszámai és még talán „RETOGRÁD” módokon hátra majd előre haladva többször is megmozgathatják a az adott területet, arra aztán igazán érdemes figyelmet fordítani.
Pláne akkor, amikor az a bolygó, amelyik ezekért felelős esetleg még a jegy - ház-képletszerinti fokszámához tér vissza. Ezek az úgynevezett bolygó ciklusok.

Nagyhatással lehet ránk ebből a szempontból a Jupiteri 12 éves és Szaturnuszi 29-30. éves visszatérései a”Radix” képletbeli ° fokszám szerinti helyére.
Már amennyiben csak ezeket igyekeztek a leírtakból megismerni, már sokat tesztek magatokért, hiszen én sajnos azt nem tudom, és nem szeretném felvállalni, hogy különböző sorselemzésekbe bocsátkozzam. Pláne akkor nem, ha az, képlet szerint nem is indokolt, illetve, hogy valaki csak éppen kíváncsiságát szeretné vele kielégíteni.

Téged most, azonban azért vettelek előbbre a kérők sorában, mert meg kellett erősíteni abban, hogy ne ragaszkodj mindenáron az elképzelésedhez, mert most a csillagállásaid nem ezt erősíthetik meg benned.

Nagyon részletesen leírtam neked a fórumon az 1398. számon mindent. Tedd mellé képleted, (legjobb azt kinyomtatott állapotban) és úgy próbáld értelmezni. Kezd először is, azzal hogy mi a NAP jegyed, és az Aszcendens jegyed. Tehát ki is vagy és lehetsz valójában.
A Nap-jegyünk azt mutatja meg, hogy milyen belső tulajdonságokkal rendelkezünk, míg az Aszcendens - pedig arra mutat rá, hogy miként fordulunk a külvilág felé. Azonban az aszcendens - jegy a személyiségünk képét is megmutatja. Másoknak pedig azt jelezheti, hogy mi az első benyomásuk rólunk. Ehhez nagy segítséggel szolgálhat a születési képletben a kör alatti „Jelek” táblázat szerinti bolygóknak az elhelyezkedés mutatója, amely a pont értékek figyelembe vételével rámutat a rejtett aszcendens jegyre is. Vagyis a rejtett aszcendens jelzi, hogy mások hogyan látnak minket.
Aztán fontos, hogy tudjuk, hogy- hol áll milyen jegyben a „Hold” a képletedben, ugyan is ebből következtethetünk saját magunkra és a szülőkre is adhat utalást.
Mint láthatod még az is fontos, lehet éppen milyen fázisban volt a Hold a születésedkor. (Ezekre mindre található leírás a fórumon).

Aztán párkapcsolati jelölőként nagyon fontos figyelembe venni az Uránusz bolygót akár „lokális”, vagyis éppen hol milyen jegyben helyezkedik el, illetve annak jegynek-háznak, mint jegyuralkodó szempontjából mi a jelentés tartalma. Az Uránusz mindig gyors, hirtelen és váratlan dolgokat hozhat az életünkbe. Legfájóbb lehet a párkapcsolatunkban megélni ezeket, hatásokat. Pláne ha VII. ház is, érintett a dologban, mint jegy ura, vagy „lokális” helyzete, vagy az abban elhelyezkedő bolygók szempontjából vizsgálva.
Az Uránusszal a Szaturnusz gyakran együttáll, mint nálad is VII. házban az előrejelzésnél a kettőt együtt is érdemes megvizsgálni, azért, mert a kettő egymással ellentétesen hatással lehet ránk.
Amennyiben megvizsgáljuk az Uránusz bolygónak a ránk eső életévekben adott hatásai, és azt egybevetjük az életünk valamelyik szakaszával érdekes megállapításokat, találhatunk a képletünk alapján: Az első jegyben (30°) a szabadságvágy megjelenése 6-8 éves kor körül már megjelenik a fizikai képesség. Már gyermekként kialakulhat bennünk a személyes fizikai szabadság eszméje.
A Szaturnusz bolygó viszont, mely a nagyjából a korlátozottságot jelenti, oppozíciójával= szemben állásával együtt megjelenik az Uránusz 60 °,-nál, mely a szabadság maga, és ez a kamaszkorral esik egybe.
Aztán majd olyan 22 éves kor tájékán már a Tranzit Szaturnusz és az Uránusz kvadrát fényszöget alkot egymással. Az Uránusz kvadrát azt jelezheti, hogy nem vagy nehezen tudja megélni valaki a szabadságvágyát. Ilyenkor fordulhat elő, hogy valaki hatalmaskodik felette vagy esetleg valaki manipulálni, szeretné.

Ezt követően 24-26 év között lesz az Uránusznak Trigon fényszöge, ilyenkor a szülött úgy érezheti, hogy sérthetetlen. Amit elgondol az, sikeresen véghez tudja vinni. Ebben az időben talán jól működnek az egyéb és párkapcsolatai is. A váratlan dolgok is szerencsésen végződhetnek, amiket ekkor az Uránusz behozhat számára.

28-30 éves kor között van viszont a Szaturnusz bolygónak az első visszatérése. Ugyan akkor lehet, hogy képletben a Neptunusznak és a Plútónak is lehet 60°-os állása. Ez már egyértelműen a felnőtté válást jelezheti. Ekkor érdemes átvizsgálni az eltelt éveket és új feladattervet készíteni a következő Szaturnuszi ciklusokra.
Amikor a szülött elérkezik a 35-37 éves korához. Ekkor lesz az Uránusz-Uránusz 150°-os állása képletben= quincunx. Fényszöggel. Jelentése: Lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög. Belső jellemi nehézségeket kell általa megoldani. Viszont jelezhet akár „Önbizalom” hiányt is.

Ezt követően általában nehezebb időszakok következhetnek. Kapcsolatba hozhatók ezek „Karmikus” eseményekkel, pláne, amelyeket nem vállalunk fel, azok még meg is betegíthetnek bennünket. Viszont, ha ismerjük ezeket ránk váró hatásokat elébe is, mehetünk szabad akarattal dolgoknak és ekkor ugyan nagy küzdelmekkel, de talán le tudjuk győzni a ránk nehezedő hatásokat, és meg tudjuk oldani a feladatainkat is.

38-42 éves kor között érkezik az Uránusz szemben állási oppozícióba, mely mindig váratlan, villanásszerű megvilágosodáshoz is vezethet. Ez a fényszög konstelláció mindig gyökeres változást eredményezhet és párosulhat türelmetlenséggel is. Ekkor szokott előfordulni, hogy valaki nem megfontolt döntéseket hozhat. VII. párkapcsolati jelölőként ilyenkor szokott előfordulni, hogy valaki szeretne kiszállni az addig meglévő kapcsolatából. A képlet egyéb fényszögei ekkor segítségünkre lehetnek abban, hogy ne hozzunk rossz döntéseket. Azért, mert ekkor társul a képletben az életkor alapján a Neptunusz 90° fokos kvadrát is. Mivel a Neptun sokszor ködösít egyfajta vakságot is, hozhat, amikor olyan döntést hozhatunk, amely nem tesz jót nekünk.
Hiszen egy másik kapcsolatban, - akár karmikusan is - ugyanabba, folyóba léphetünk.

Életünkben az 56. év körül alakul ki az Uránusz bolygónak Tranzit körforgás során a hármas Trigon harmonikus fényszög hatása. Ekkor, ha jól használjuk fel az egyéb bolygók által kapott jó fényszög adottságainkat is, az Uránusz hozhat nekünk külső és belső megújulást is.

63-65 év között az Uránusz kvadrát szintén nehézségeket, feladatokat és betegséget szokott hozni.
Fontos lehet még említés tenni arról is, hogy a Szaturnusz 2. 60 éves ciklus, amikor egybe esik a Jupiteri 5. ciklussal, akkor lényeges jó változások lehetnek az életünkbe.

Az is nagyon fontos szempont a képlefejtésnél, hogy a „Radix”-ban a ház kezedet, vagyis a HÁZ- SARKOK, hogyan állnak. Azért mert a házsarkon a legerősebb a házhatása. Aztán már fokozatosan gyengülhet a hatás is. A ház vége felé lassan már a hatás is megszűnik, vagyis az utolsó 4-5° fokban, úgy is mondhatjuk, hogy „Orbisznál”talán már a következő ház hatása talán erősebb is, lehet, mint az eredeti házé. Amennyiben az egyik házban valamely bolygó a házsarokra esik, az - azt is jelenti, hogy annak a háznak a hatása igen nagyban fog érvényesül.

Amennyiben a ház közepe tájékán áll a bolygó, akkor pedig a hatás is közepes jelleggel kapcsolható össze. A ház vége felé elhelyezkedő bolygóknál pedig már gyengébben valósulhatnak meg házhatások jelentőségei. Az utolsó pár foknál, pedig a hatás szempontjából már következő ház hatásával számolni lehet.

Itt aztán még azt is lehet mérlegelni, hogy a 4 „KENTRA TENGELY” szempontjából érintett ház és a bolygó hatások. I. ASC. Valamint az IC. Képlet legalacsonyabban elhelyezkedő pontja szerint: Család –Otthon házában, vagy a VII. a külvilág kivetülése a Deszcendensvonatkozásban a pár kapcsolat és egyéb kapcsolatoknak a megjelenési formáját tekintve. Végül a X. MC. Az ég teteje, a karrier a hívatás házának a tekintetében a sorsházaként vizsgálhatjuk.

Ugyan is, ebben az értelemben is van mit nézni: mert vegyük példának az I. Sorok házat mondjuk 100 % -os értékként, a 2. követőház jelzi ahol már százalékos arányban a csökkenő hatás is, jelentkezik akár 40% értékig haladva. Majd a 2. ház csúcson ismét akár 80% -ig felszökkenhet ismét a hatás érték. Ezt pedig már a 3. hanyatló háza követi még kevesebb előbb csökkenő majd % -os arányban növő helyzet szerint, de itt már csak olyan 40-50% értékben gyengülő hatással tud megvalósulni a ház jelentősége. Innen aztán az ismételt csökkenést már majd ismét elérkezve a következő sarokházhoz, ismét felszökik a hatás a 100%- megvalósulhatási fokra.

Ezt aztán a többi követő, 2. 5. 8. és 11. házak és a hanyatló: 3. 6. 9. és 12. házakra, majd ismét a sarokházak tekintetében ilyen módon tudjuk értékelni.

A Házak és a bolygók kapcsolatában akkor mit is jegyezhetünk meg: például, nézzük meg Mars bolygót: amely jelenleg a Vízöntőben halad éppen és mai napi „Radix” képlet szerinti állásnál a VII. házban a kapcsolatok házában jár, pontosan szemben az Oroszlán jeggyel/ Nap urával/ amely az ASC—nek vagyis az I. háznak fele meg.

Ebben a felállásban tehát, akinek így áll képletében is, a VII. házas Mars jelenléte hajlamosíthat a hírtelen összekötött kapcsolatokra, párkapcsolatra, de házasságra is. Vagyis nem átgondolt elkapkodott lehet akár a döntés is, és azért is, mert a Vízöntő jegy ura az Uránusz bolygó, amely jelenleg „Lokálisan” a KOS jegyben halad, ezért mivel az Uránusz természete, hogy kisszámíthatatlan, hozhat jót és rosszat is.

Azonban a „Kos-jegyben haladó Uránusz olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek egyszerre oldják a kapcsolati feszültségeket ugyan akkor, újakat is teremhetnek.

Ezért aztán mostanság nem csak az egyéni életben, hanem a különböző csoportokban betöltött szerepei is felértékelődhet. Meg kell általa tanulnunk, hogy igyekezzünk másokkal jó együttműködni, és ne csak a saját egyéni érdekeinket helyezzük az előtérbe.

Talán ekkor jobban tudunk boldogulnia saját egyéni életünkben is.

Aztán azt is sokszor jeleztem már nektek, hogy a „Radix”-ban szembe, vagyis polaritásban lévő jegyek hatásait is érdemes figyelembe venni. A Kosban járó Uránusz törekszik és sarkalhat arra, hogy keressük a szabadság lehetőségét még úgy is, hogy a múltbéli kötelékeket felrúgjuk.

Ez a VII. házra lehet nagyon jellemző. Tehát a Kos jegy az általános képletben pontosan 180° fokra helyezkedik el a Mérleg jeggyel. Akkor most az Uránusz is szemben állásban található a Mérleg jeggyel.

Mivel azonban mostanság semmilyen bolygó nem tartózkodik a Mérleg jegybe, ezért annak a VÉNUSZ uralkodó bolygójának a hatásait kell figyelembe venni. Ezért aztán Mérlegben a Vénusz bolygó ösztönösen felismertetheti bennünk az emberi kettősség egységének a megteremtésének a fontosságát. Azért találjuk meg magunkban a saját személyes életünkben és a közösségi életben is, a tökéletes nyugalom lehetőségét. Míg a Bakban „Lokálisan” benne álló Vénusz az elfojtott érzelmeket sugározhatja, addig a Mérleg uralkodója ként, azt is jelezheti nekünk, hogy kedvező fényszögek mellett békés, életörömben, emberbaráti kapcsolatokban éljük meg az életünket.

Vénusz jelentheti nekünk már gondolati szinten is a boldogság, harmónia, szeretet jelképét. Ezért aztán ezeknek a kapcsolatok terén lehet a legnagyobb jelentősége.

Éppen ezért fontos, hogy a magán életben pedig találjuk meg számunkra legmegfelelőbb embert. Mivel most még a nappal egy jegyben, a Bakban is halad, ezért arra is rávezethet bennünket, hogy a kapcsolatainkban, akár magánjellegűek, akár üzleti jelleggel bírnak, találjuk meg az anyagi forrásoknak a jelentőségét, hiszen a Vénusz a kisszerencse bolygójának is tekinthető.

Kedves „dundika1988”. Szeresd az édesanyád a gyermeked, igyekezz a párkapcsolatodban kiteljesedni ez most a Te sors sorsfeladatod. Igyekezz mennél többet megismerni a képletedből, meglátod, hogy nagy hasznodra válik majd évek múltán is. Nem véletlenül vettelek most oly sok ember elé képletfejtésben.
Írj majd kommentet a fórumon is.

Végezetül nézzük, hogy a mai napon hol is róják körútjukat a bolygók:

<Előtte viszont szeretném megosztani veletek az egyik fórum látogató nagyon jó módszerét. Azt írta nekem, hogy nem tudta az általam elküldött”Radix” körét lemásolni, pláne nem színesben, ezért aztán (már 1-2 ezer Ft-ért lehet kapni „Pendráj” –vot, amelyre), a gépről letöltve elvitte a Koppi - másolóba, és készítetett több színes példányt a körből, hogy az eredeti így tisztán megmaradjon. A „Tranzit” körforgásszerinti bolygóállásokat a másolt példányon jegyzi fel, illetve elemzi a rávonatkozó képletbeli hatásai. >

2013. január hónap 14-én 18 órakor a ►Nap a Bakjegyben a 24°42’ foknál halad.
►Hold éppen belelépett ma Halak- jegybe és 0° 06’foknál jár déli 12—órakor, növő-hold fázisidejében.
► Merkúr: Szintén a Bak jegyben 22°23’ fokon halad.
► Vénusz: Úgy szintén a Bak jegyben a 6°56’ foknál jár.
► Mars: 15°29’ foknál a Vízöntő- jegyben halad.
► A Lassú bolygók pedig, mint a Jupiter: még mindig az Ikrekben jár, 6°45’ foknál, mint tudjuk éves bolygó, mert 11 év 315. nap alatt kerüli meg a napot.
Tehát majd csak 2013. 06. 27-én lép át a Rák jegybe.
► Szaturnusz: a Skorpió jegyben rója két és féléven át a körútját, jelenleg 10°29’ foknál jár.
► Uránusz: 7-7 éveket tölt egy-egy jegyben és még 2018-19-ig a Kos-jegyben fog baktatni, jelenleg: 5°03’ foknál halad.
► Neptunusz a nagyálmok bolygója, ráadásul most éppen a saját Neptun uralma alatt lévő jegyben áll, másodlagos uralkodójával, a Jupiterrel együtt fejtheti ki a hatásait. 164 év és 280 nap alatt kerüli meg a napot: átlagosan 14 éveket marad egy-egy jegyben. Jelenleg a Halak - jegyben lassan haladva vonul és 1°28’ foknál tart éppen.
► Plútó csak 249. év és 03. nap alatt kerüli meg a napot, mivel igen lassú a bolygó haladása, így egy jegyben sokáig érezhetjük a hatást is. Jelenleg a Bak jegy 9°48’ fokánál található. Majd csak 2023-24. évben fog átlépni a Vízöntő-jegybe.

Érdekes lehet most 2013. január14-én, hogy az elemek szerinti megoszlás terén csak az Uránusz jár a Tűz elemű jegyben.
A Nap –Merkúr-Vénusz és Plútó is Föld elemben található, mert Nap –Merkúr- Vénusz és a Plútó is a Bak-jegyben róják a körútjaikat.
Tehát ebben, jegyben, mostanság STELLIUMBAN állnak a bolygók.
A hatásaikat is együttesen közvetítik felénk. Mivel a Nap a Merkúrral, a Vénusz pedig a Plútóval még orbiszon belüli együttállásban is található, ezért a hatásuk is ennek értelmében értékelhető.

A Mai napon a Mars és Jupiter is, „Levegős” elemben, helyezkedik el, tehát míg a Mars a Vízöntő jegyben/ Uránusz bolygó uralma alatt, mely a Merkúr bolygó felsőbb fokú megjelenéseként is, értékelhető, a Jupiter pedig szintén a Merkúr bolygó uralma alatt lévő IKREK - jegyben található. Mivel azonban a ®= Retográd Jupiter sem, a holddal sem a Merkúrral, illetve a Vénusszal sincsen jó fényszög kapcsolatban, ezért aztán a kommunikációk terén két elv egymásba ütközését akadályozó, állandó súrlódásokat, hozó helyzeteket teremhet ezek a fényszög hatások sokunk életébe.

A Szaturnusz a Víz elemben és szilárd Skorpió jegyben található, mivel azonban a jegy urai a Mars mellett még a Plútó is, mely a Mars magasabb oktávú megjelenése, ezért ebben az időkben akár időjárási helyzet tekintetében nézve is, sok balesetekre és bizony nem igen jó hatásokra számíthatunk. Jobb lesz oda figyelni mindenkinek a dolgok mentére.

Asztrológia értelemben is, mivel a Skorpióban még Szaturnusz bolygó benne is áll a Felszálló Hold csomóponttal együtt a „Radix”-ban, ezért aztán a jövő szempontjából sorsunk pozitív irányban történő gyökeresen megváltozását vetíthetik előre. Ezt azonban olykor-olykor jelentős harcis kiállások előzhetik meg, már csak azért is, mert a Skorpiónak az ura a Mars mellett a tömegek bolygója Plútó is.

„Az Uránusz, Neptunusz és a Plútó szimbolizálják az asztrológia tudományában a tudatalatti energiákat, amelyek az emberek együttes tudatának hátterében folyhatnak.
Az Uránusz, a Neptunusz és a Plútónak a szerepe az asztrológiában, hogy felébresszenek minket és inspiráljanak, valamint szembeállítsanak minket a változásokkal, amelyeknek időnként ösztönösen ellenállunk. Ezek a bolygók amennyiben együttesen jönnek elénk az életünkben, arra kapacitálhatnak, hogy vegyük a kezünkbe a sorsunk megvalósítását. Felkínálják nekünk a változások törvényszerűségért, ami esetleg rávehet bennünket, hogy megtegyük azokat a fontos lépéseket, amelyek a boldogabb élet felé vihetnek bennünket akár társadalmilag, akár az egyéni életben is.

Viszont már nem itt először teszek említést a ’Radix” képletben megjelenítő házak fontosságáról. Ugyan is az asztrológiában, hogy milyen házban állnak a bolygók csak a bizonyos tulajdonságokra utalhatnak, és jelzik, hogy milyen életterületen fejthetik ki a hatásaikat, azt képletszerinti ház helyzete határozhatja meg, amelyben a bolygó áll, vagy amely jegynek az ura. Azonban fontos lehet ebből a szempontból a jegyhatásokat is figyelembe venni.
(válasz dundika1988 1396. hozzászólására)

1398. Ilcsi Mama2013-01-13 19:56
Kedves „Gyorgyi6740”Karácsonykor ígéretet tettem, hogy megnézem a képleted bővebben is. Remélem, hogy az - ajándékként - elküldött horoszkóp kört megkaptad?
Azt viszont tudnod kell, hogy én jósolni nem tudok és nem is, akarok, csupán azt tudom megállapítani, ami a „Születési képletedben” látható, mert a Nyugati asztrológia szerint a sorsát mindenki a születésekor magával hozza. Most elküldöm a megállapításaimat. (- E-mailben, amit megküldtél nekem).
Neked is jelzem, hogy ne legyél könnyelmű, hogy itt adod meg a születési idődet és az E-mailed is. Jobb az ilyen adatokat Hoxa"Priben megküldeni......
Üdv. Ilcsi Mama.
(válasz gyorgyi6740 1318. hozzászólására)

1397. Ilcsi Mama2013-01-13 19:53
Kedves " dundika1988" Gondoltam, hogy a citromail befogadó képessége nem lesz elég. Azt ajánlom, hogy itt a Googl-Start lapon nyiss egy G-mailt. Kűld el, de csak is Priviben és ismét elindítom a küldeményem.
Azt ajánlom mindenkinek, hogy sem E-mail címet, sem személyes születési adatokat nem tanácsos semilyen fórumokon sem megadni.
Itt van erre jó lehetőség a Hoxa "Privi". Üdv. Ilcsi Mama.
(válasz dundika1988 1396. hozzászólására)

1396. dundika19882013-01-13 17:13
Szia Ilcsi mama!! sajnos citromail email-emmel nem tudom megnyitni! Nagyon kíváncsi lennék már rá! Amit eddig írtál az mind igaz!! Segitenel milyen email címre jo? köszönöm! szep napot!!!
(válasz Ilcsi Mama 1393. hozzászólására)

1395. HnéViktória2013-01-12 22:25
Nagyon nagyon köszönöm!Amit leírtál minden így van!!!
De nem lehetek mindig vele,és tényleg nem gondolja meg mit mond ki,és kit hogyan bánt meg vele,a jelenlegi nehézség,is pont ebből adódott.
Annyira eltaláltad Ilcsi Mama,a párom pont ilyen,és poont ezek a gondok,vannak vele!!!
Köszönöm KÖSZÖNÖM köszönöm,holnap felolvasom neki,most alszik már!

És hidd el nagyon hálás vagyok a sorsnak,hogy vele össze hozott az élet,mert tudom,hogy egymást éltetjük:)

Millió puszika köszönöm.
(válasz Ilcsi Mama 1394. hozzászólására)

1394. Ilcsi Mama2013-01-12 17:20
Kedves Viki!

Akkor most tanuljunk egy kis képletfejtést, talán másnak is hasznára válhat.
Nézd a horoszkóp kört!
A halakban jár most a Neptun bolygó 1°28’ fokon. A párodnál, pedig a Neptun a Nyilas jegyben található a 2. anyagiak házában. (A 2. ház a Skorpióban kezdődik, és a Nyilasban fejeződik be.) Mivel egy –egy jegy 30-30° fokot tesz ki, ezért itt 90° qvadrát fényszögben található, most a Tranzit Neptun.
Azt ugye tudjuk, hogy a Neptun néha bizony ködösíti a dolgok menetét. Ez a párodnál azért is, igaz lehet, mert a 6. munkaháza a Halakban kezdődik / Neptun uralma alatt. Tehát mostanság a kommunikációval lehet megint egy kis problémája, azáltal, hogy az aszcendens Mérleg jegyből az „ÉN” kivetülése a szemben álló kapcsolatok házába, a Kosba szól.
Ezt már többször is jeleztem, hogy ebben a nehéz munka- világában többet kell sajnos eltűrni a munkáltatótól, mint ahogy régebben volt.

Aszcendens - jegye Mérleg/ Vénusz uralkodóval, Viszont mivel a szemben lévő Kos jegyben található a képletben a Merkúr bolygó, ezért folytonos figyelmeztetést kell, legyen számára, hogy a kommunikáció terén nagyobb megfontolást követel, az általa kimondott minden szó.

Azonban a másodlagos ura a Halaknak a Neptun mellett a Jupiter bolygó is.
A „radix” 6. házban áll a párodnál a HOLD is, ami bizonyos tekintetben az anyagiakra is adhat utalást.
A Hold, jelenleg vagyis ma még a Bakban halad, de hétfőn már 14.-én elérkezik a Halak jegybe.
Mivel azonban a képletében a halakban, ott volt a születésekor a Vénusz és Jupiter is együttállásban, most is valamiféle segítséggel szolgálhatnak. Pláne úgy, hogy neki a saját jelölője a képletében a Mars az Ikrek /Merkúr- Rák/Holduralkodóval- jegy-ház, csúcson található.
Tehát, amennyiben vissza tudja magát fogni a nézeteltérések során mostanában még az Uránusz, sem tud ártani neki, mert az Uránusz is a Kosban 5° foknál jár, és a Jupiterrel most is jó fényszöget alkot. A képletében is a Mérleg –jegyben álló Uránusznak szintén megtalálható a zöld Trigon harmonikus fényszög kapcsolata a Marssal.
Sőt még most a Szaturnusz is tudja őt segíteni, ha egy kicsit vissza tudja magát fogni.
Azért, mert a Szaturnusz a Skorpió jegyben halad most éppen és 10°29’ fokon (ami nála már 2. házat jelenti) és azt jelzi, hogy nem gátolja semmiben sem, a saját maga által előteremhető anyagi dolgokban sem. De neki magának is tenni kell dolgokért! Nézd csak meg a Skorpió jegynél lévő kis fényszög jeleket, minden „Nevelő, quincunx – fényszög”= Lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög, mely által, belső jellemi nehézségeket jelöl, valamint segítő célzatú fényszög. Tehát neki is, tenni kell azért, hogy a jó kapcsolatépítésben a hatás is jó lehessen.

Január 21.-én Nap is átlép már a megújító Vízöntő jegybe. Neki a IV. család otthon háza a Vízöntőben esik, tehát fel a fejjel, jönnek a jó fényszög hatások!
Azonban ha őrlődik a munka miatt, akkor az, nem tesz jót!

Azért, mert nagyon fontos lehet számára munka és családi légkör is, mert nézd csak meg a köralatti ” Jelek” táblázatban, hogy sajnos egyetlen egy bolygója sem található a „Radix”-ban „FÖLD” jegyben, már pedig a 6. ház egészségházként is szerepel a képletben. Ebben csak a Vízjegyű Hold található.

Már pedig akiknél a képletükben, nem áll bolygó a Föld jegyekben,
(Bika, Szűz, és Bak-jegyekben), akkor sajnos az illető nem tudja kielégíteni az elemi szükségleteit, ami esetleg az idegeskedés következtében a táplálkozás rendszertelenségében, vagy éppen az alvás és pihenés hiányában is megnyilvánulhat, ezért aztán sokkal ingerültebb, amely például a 6. munka és egészség- ház kapcsán, az anyagi biztonság felborulásának a féltésében is megnyilvánulhat.
Mivel a párodnak a Levegő elembe a Mérlegben, van még az Aszcendens jegye is, valamint a saját magát jelölő Mars bolygó is, a születési képletben, az Ikrekben áll, ne engedje, hogy szellemi energiái hiány tüneteket okozzanak neki.
Ugyan is, ha ez ellen saját akarattal tud is tenni, akkor képes lehet a körülményekhez való alkalmazkodásra, valamint a külvilág befogadására.

Hiszen a párodnak a Tűz jegyekkel nincs baja, mert a fenséges napja is a Tüzes Kosban található/ Mars uralkodóval, tehát van neki önbizalma, a cselekvő ereje is kielégítő, mert a holdja a születéskori csökkenő holdas vízjegyével van együttérző-empátia készsége.

Amennyiben össze tudja egyeztetni a saját akaratát a mások elvárásaival, akkor azzal a harmonikus működés kulcsát is megtalálhatja magában. Ami a testi-lelki egészség helyreállításának is feltétele.

A párodnak a Kos Napjegy alkata által van egy kis túlfűtött indulatossága, amely néha a belső egyensúlyának a felboruláshoz is vezethet.
Ezért aztán akár még vérnyomás problémákat is okozhat neki.
Ez azért lehetséges, mert aki ismeri, hogy mely elem hiányzik alapesetben a „radix” születési képlete szerint az életéből, képes szabad akarat által pótolni a hiányokat.

Aztán az is jót tehet, ha a családtagoktól kapott jó energiákat is felhasználjuk a magunk erősítésre. Már pedig nézd csak meg Viki, hogy neked a jelek táblázatban milyen sok a levegős jegyben álló bolygóhatás.
Vagyis a Tűz elem és a levegős elem egymás kiegészítői, hiszen nincs tűz, sem ha levegő azt nem táplálja.
Tehát a te magas szellemi energiáddal erősítsd őt abban, hogy legyen képes változtatni a magatartásbeli dolgain. Hiszen azt is tudni kell, hogy az energiáknak az összehangoltsága a kapcsolatokban növeli az erőt. Már pedig a Te levegős személyiséged, Ikrek Nap, és 29° fokos Aszcendens is inkább már Mérlegbe, mint „Levegős” jegybe mutat, de még Szűzben is Merkúr uralkodóval, a beszédkészséged által is, a könnyedségeddel, fel tudod lobbantani a párodban a tüzet. Ezzel irányt tudsz mutatni számára.

Azért mert a Tűz leginkább a levegő ötleteiben tud lobogni, mivel ez által tudja kiteljesíteni az életben saját magát. Vagyis egyszóval ez a jellemző a KOS - Ikrek kapcsolatra, bármennyire is sokszor azt érezhetitek, hogy dolgok egy kicsikét döcögősen mehetnek. Pedig ha azt vennétek figyelembe, hogy mennyire egymáshoz valók vagytok, mert egymás segítségével a „Levegős Ikrek” gondolataival is már az alkotóerejű „TŰZ jegyű Kosnak”alkotó szárnyakat adhat.
(válasz HnéViktória 1386. hozzászólására)

1393. Ilcsi Mama2013-01-12 14:43
Kedves „dundika1988”. Oké elküldöm a horoszkóp körödet is. Azonban nem tudom, hogy a citromail a kevés MB. Tartalom miatt be tudja-e fogadni. Láttam, hogy tényleg lelki problémáidban kérsz és vársz segítséget, ezért aztán minden várakozó elé helyeztelek.

Remélem, hogy nem bántódsz meg az őszinte szóért, de tudod a képletben minden benne, van, amire kíváncsiak lehetünk. Ezért örülnék, ha Te is, jobban bele ásnád magad a fórumon leírtakba is. Meglátod, hogy a horoszkóp köröd alapján milyen sok mindet meg tudsz majd látni benne saját magad is, ha figyelemmel kíséred, azokat a bejegyzéseimet, amikor felrakom, hogy melyik bolygó épen Tranzit körforgásakor hol melyik jegynél halad.
Készítess a körből fénymásolatot, többet akár Koppy fénymásoló üzletben színest is, hiszen az már nem olyan sokba kerül. Ezt hagyd meg eredetiként, és másolatra jegyezd fel a dolgokat, amire kíváncsi lehetsz.
Válaszolj a fórumon, hogy megkaptad-e Kört, valamint írj ott arról is, hogy hogyan látod azokat a dolgokat, amiket leírtam nekem.
Az adat lapomon, de Googl - Start lapon is, ha beírod, hogy Ilcsi Mama letöltheted az - ez évre szóló időjárás előrejelzésem.
(válasz dundika1988 1390. hozzászólására)

1392. HnéViktória2013-01-12 09:27
Szia!
Óra perc is kell :Ö)))
(válasz Eudike 1391. hozzászólására)


1391. Eudike2013-01-11 23:56
Ilcsi Mama!
Régóta gondolkodom, hogy írjak,most egy pohár Merlo után megteszem...szerencsés vagyok, de mindig az utolsó pillanatban, remélem érted. Nem értem, hogy miért nem sikerül kiteljesednem? A vakszerencse már kezd idegesíteni ez végig velem lesz???? Ez nagatívumként élem át, mert csak átlendít (ez a legrosszabb) Dorog 1971.05.24

1390. dundika19882013-01-11 19:27
Nagyon köszönöm Ilcsi Mama!
nagyon sok minden igaz amit olvastam,bár ezeket a fokokat nem nagyon tudtam értelmezni.Apu valóban nincs velünk. :-(Köszönöm,hogy segített!
(válasz Ilcsi Mama 1389. hozzászólására)

1389. Ilcsi Mama2013-01-11 16:28
Kitôl: dundika1988, 2013-01-11 00:36.

Kedves „dundika 1988” Amennyiben bele olvastál a fórumon a kiírt leírásaimba, akkor azt is, láthattad, hogy ez leginkább azt szolgálja, hogy akit érdekel az asztrológia, azok tudjanak tanulni belőle.
Megadtad a születési idődet, de még hiányzik a születési hely.

Tudod ilyen kérés, mint a Tiéd is, hogy készítsek neked sorselemzést rengeteg, van a sorban.
Én azonban sorselemzést nem szoktam készíteni.
Tudnod kell azonban, hogy csak akkor van módon segíteni, ha a képletből azt látom, hogy fontos és időszerű lehet a kérés. Ilyenkor valamiért úgy érzem, hogy most kell írnom és nem később és ez nálad, most van.
Ezért aztán nem priviben hanem itt a fórumon szeretném neked a képletedben látható dolgokat kifejteni.

Amennyiben küldesz még születési helyet és E-mail címet is, elküldöm a horoszkóp köröd, és Te is nyomon követheted azokat, amit én most majd leírok neked.

Mivel a születési időd alapján a születési hely hiánya miatt esetleg pár fokos eltérés lehet az aszcendens vonatkozásban, de ez nem okozhat lényeges változást ebben a szempontból vizsgálva, mert az aszcendens középfok értéken áll 13°29' fokon az Ikrek jegyben.
Ezért az már látható képletedből, hogy Rák Nap jegyed van, tehát olvasd el első léptékként a fórumon a 956. számon Rák NAP - jegy általános leírást.

Mivel ezekből, a megállapításokból esetleg más is tanulhat, ezért írok most egy pár dolgot neked tanulságként talán érdemes, lehet elolvasnod és figyelembe venned a kérdés témakörre vonatkozóan. (Párkapcsolat és mikor várható a következő baba, mert már egy gyermek van?)

Amennyiben nem szeretnél itt asztrológiai téren különösebben bővebb ismeretet szerezni, akkor talán fontos lehet tudnod, (hiszen nem véletlenül éppen most találtál ide erre, a fórumra), hogy a képletedben a kérdéssel kapcsolatosan vannak jelző pontok. Ha bár soha sem lehet tudni, lehet, hogy rá érzel az ízére és mint érdeklődő Ikrek/ ASC. Talán még is fog érdekelni a téma kör.

A hold a képletedben Vízöntő-jegyben és csökkenő holdállásban haladt a születésedkor.
(Érdekes lehetne erre is olvasnod itt bővebben)
Amennyiben elolvasod a közelmúltban a fórumon írt válaszaimat abból is, láthatod, majd, hogy utaltam arra, hogy a női képletben a HOLD az illetőt is jelenti. A Nap pedig az apára is adhat utalást.
Több helyeken is jeleztem, már, hogy általában a X. házban található az illető képletében az apa és IV. házban az anya, ugyan akkor ezt a képlet jelentés tartalma egyénileg átírhatja, mint nálad is. Neked a IV. IC. Házad az Oroszlán jegyre tevődik/ NAP uralkodóval. A képletedben pedig a NAP 2. házadban van RÁKBAN/HOLD uralkodóval.

Ezért aztán neked az „APA” jelölőd a IV. házra esik. Ez pedig azt is jelenheti, hogy a VII. házas Szaturnusz-Uránusz- Mars Qvadrát fényszög miatt, pláne úgy, hogy a Szaturnusz- Uránusz ez a két bolygó együttállásban állnak a VII. házban, hogy az apukád, (aki már bizonyosan nincs veletek), a párkapcsolatban főleg az 5. házas gyermek témakörben egy kicsit akadályozhat téged, és nem véletlenül teszi ezt neki oka, van erre.

Azért, mert a IV. házban benne van Leszálló Holdcsomópont, vagyis a sárkányfarok a Szaturnusz bolygó megfelelője. Amely jelképezi a karmánkat, az előző életeinkben megszerzett viselkedés mintákat. Az előző életünk eseményeit, tapasztalásait, megoldatlan feladatokat jelez. Mindazokat a hibákat, hiányosságokat, amelyek akadályozzák a Karmikus feladat teljesítését.

A holdcsomópont tulajdonképpen a Föld Nap körüli pályájának a metszéspontja, vagyis az a pont, ahol Hold az ekliptikát délről - északra, illetve északról délre lépi át. Az előzőt felszálló holdcsomópontnak, az utóbbit leszálló holdcsomópontnak nevezik.
A kettő egymással pontosan szemben, 180 fokra helyezkedik el.
A felszálló holdcsomópont nálad a Halak – jegyben/ Neptunusz és másodlagos Jupiter uralkodóval a 11. Házban található a Mars bolygóval együtt. Már pedig a Mars bolygó a képletben a párkapcsolati jelölő is.
A felszálló csomópont hatása a Jupiteréhez hasonlítható, vagyis harmonikus, jótékony, támogató, és főleg a jövőbeli útra adhat utalás.
Míg a leszálló holdcsomópont viszont Szaturnuszi jelleggel bír, azaz hátráltat, nehezít, visszahúz, bonyolítja az életet. Ha majd megismered horoszkópodat az alábbiakból, megtudhatod, felszálló holdcsomópont tükrében miként függ össze jelenlegi inkarnációban a sorsod és az előző életed! Olvass erről itt a fórumon mennél többet megérted majd a lényeget is.
Ugyan is képletedben a Neptunusz a 8. házadban található, tehát ennek itt a jelentése: (még mindig az apai jelentés értelmében mondom, még akkor is, he egy kicsit bizarr lehet a dolog, hogy (az apukád, már nagy valószínűséggel nincs veled, és hogy ez csak a születési idődből én honnét is következtetem ki), még is igyekszik „Karmikusan” jó irányba terelni a sorsod. .

Tehát a Neptun a 8. házban, olyan örökséget jelezhet, amelyik kicsúszik az ember ujjai közül, vagy egy családi folyamatra adhat utalást. Nálad is ez a lényeg. Írod, hogy már van gyermeked, de valószínűnek látom a képletedből, hogy nem csak most próbálkoztok egy másik kis babával. Amikor az édesapád elveszíthetted talán a még meg sem született kisbabád is elhagyhatott téged.
Éppen ezért az édesapád igyekszik neked valamiképpen, - amit csak Te értheted meg- jelezni azt, hogy nincs itt az ideje az újabb babavárásnak. Éppen ezért mostanában nem is jön össze ez a dolog! Ez a Nap Neptun szemben állás fényszög a ködösítés által is, adhat neked egy hajlamot az Önáltatásra. Gyerek vállalás és nevelés terén pedig ezt még jobban meg kell fontolni. Inkább arra koncentrálj, hogy kerüld el fogantatást mostanában, hogy az egészségileg ne lehessen esetleg rád vonatkozóan rossz hatással.

Az Uránusz most 2017-18-ig, a Kosban halad/Mars uralkodóval, a képletedben a Mars bizony nem jó fényszögben áll a Vénusszal, amely szerelem téren segítségedre lehetne.

Mivel az MC. –vel, van csak jó Trigon segítő állásban, ezért azt sugallja, hogy igyekezz a dolgaidat arra terelni, hogy legyen jó munkád és az anyagi dolgaid, legyenek rendben.

Aztán majd 2017-18-ban, amikor már átlép majd az Uránusz a Bikajegybe, ott már nem akadályoz, a Vénusz uralma alatt ebben a kérdésben is megoldást hozhat neked.

Pláne úgy, hogy a „Radix”-ban neked a Jupiter is egyrészről a terjeszkedés, másrészről a nagyszerencse bolygója is ott található. Éppen ebben az időben a Jupiter is, mivel éves bolygónak tekinthető, az 5. gyermek házadban, a Mérleg jegyben/ Vénusz uralkodóval fog majd haladni
Mostanában a Vénusz, <mely egyben személyi bolygód is>, az Ikrek jegyben”Exil” nem jó állásban található. Neked pedig az Ikrek-jegy az Aszcendens jegyed, ezért amikor a bolygók az aszcendens és a Nap jegyeken haladnak át ott bizony behozzák az eseményeket, akár jók, akár nem.
Mivel a Nap jegyed RÁK, tehát ekkor a „Radix” képletbeli szemben állások a Szaturnusz-Uránusz - Mars- és a Jupiteri Két elv szemben állása révén is beleszólhatnak az életedbe.
Sőt még a 6. házas Plútó, - mert ugye a 6. ház a betegségek háza is, - amely a Skorpió jegyedben /Mars-Plútó uralkodóval/ 9° fokon, járt a születésedkor, mostanában éppen együttállásba került az ugyan csak itt 10° fok körül grasszáló Szaturnusszal.
Ezt még tovább vezetve a Plútó, mostanában a Bak jegyben halad, neked pedig a 8. házad a Bakjegyben található /Szaturnusz uralkodóval, a Plútónak a radix energiákra vetett esetleges fényszöge (i) hatnak majd. Ezek pedig Mars és 6. házas vonatkozásban bizony mostanában nem jó diszharmonikus fényszögben vannak, tehát nem alkalmas az idő a változtatásokra, kiváltképp nem a dolgok erőltetésére.
Tehát a már az előzőekben írt VII. 8. házra vonatkozásában meghozhatják nálad az akadályokat. Mivel a Szaturnusz a VII. házban karmikus bolygó szerepét is betölti, a Szaturnusz leckéje a párkapcsolarti együöttműködés elsajátítására is sarkalhat téged. Ehhez akar neked segítséget adni és megvédeni téged, minden rosztól, ha hiszel benne, hanem a szerető édesapád még odaátról is. Olvass csak ezekről bővebben, meg fogod érteni a dolgok értelmét!
Szeretném még egy nagyon fontos dologra felhívni a figyelmed olyan 28-30 korod idejében.
Ugyan is ekkor lesz neked a Szaturnuszi I. ciklusod a Nyilas- Bak jegyben. Azért mert a Szaturnusz a „Radix” 28°19” fokán áll tehát még a Bak jegyben is érezhető lesz majd a hatása. (Sok anyag van feltöltve a Szaturnuszi három ciklusra vonatkozóan, olvasd el ezeket bővebben is). 2017. december 6.-án lép át a Szaturnusz a saját képletszerinti fokán, de már előtte is szeptembertől és majd utána is még abban, az évben is számíthatsz a Szaturnusz sors bolygó által adott hatásaira.
Mivel azonban az I. házadban áll a Merkúr és Vénusz is, ezért a Merkúr is a Nap és Hold mellett személyi bolygód és még a „Rejtett Aszcendens” is, neked Ikrek jegy/ Merkúr uralkodóval. Ami azt sugallhatja neked, hogy nagyon jó gondolkodás révén, amit a születésedkor kaphattál, és még a mivel a Leszálló HCS- Pontod is, a Szűzben/ Merkúr uralma alatt található kaphatsz olyan „segítő” jelzéseket (akár még ilyent módon a szüleidtől is,) hogy fel tudod mérni a rád váró jó hatásokat. Szabad akaratod révén úgy dönts, hogy abból a legjobban jöhess ki.
Hiszen van még időd a családgyarapításhoz, addig pedig használj fel mindent, hogy az életed a legjobb mederbe terelődhessen, neveld szeretetben a már meglévő gyermeked ápold szeretetben a párkapcsoltod.
Tegyél meg mindent, annak érdekében, hogy a mostani körülményekben a legjobb életet élhesd meg.
Persze azt is vedd figyelembe, hogy ezek a megállapítások a Te általad jelzett pontos időnek a képletben jelzettek alapján készült. Ezért azok, csak akkor tekinthetők érdemben jónak, ha a születési időpontos.
Majd Te gondolom itt a fórumon, visszajelzel, hogy, mennyire határolnak be téged a megállapítások.
Hiszen Te a felkelő ASC: jegyed alapján nem igen tudod titkolni az érzelmeidet, hogy elmond, hogy mit érzel. Ez által az is tudható rólad, hogy odaadó szülő lehetsz.
A Rákokra oly jellemző érzékenységed párosulhat az ikrek érdeklődő jóindulatával.
Talán még az is elmondható rólad, hogy a jó emlékező képességed folytán a munkádban is mindig megállod a helyed.
Viszont a párkapcsolati téren mivel a VII. házadban áll az Uránusz, ezért olyan társat igényelsz, aki megértheti Te sajátos igényeidet. Azért mert itt az Uránusz sokszor a konfliktus helyzetet abban okozhatja, hogy nagy lehet benned a függetlenség iránti vágy. Ezért aztán nagy szükséged lehet egy kis lelki támogatásra is. Az életed nem unalmas, mert mindig újabb élményeket keresel. Mindig tartozni szeretnél valakihez, akire érzékenyen vigyázhatsz is.

1388. zalakriszti2013-01-11 00:02
Ilcsi Mama!Eltüntél csak nem vagy beteg???