Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


2325. Ilcsimama2015-11-29 14:39
2298. számra válsz:
Kedves „IzaHold”! Igen csak érdekes a kérdésed most is, ezért talán másoknak is, érdekes lehet a kérdésre adott válasz is. Bár az is igaz lehet, hogy a kérdés egy kicsit bonyolultabb, mint sem hogy egy rövid választ lehetne rá adni.

Induljunk ki abból a tényből, hogy HOLD a földkörüli keringése során, azokon az ismert állatövi jegyeken halad éppen keresztül, amiket a Nap is bejár az égi pályáján.
Ebben csak annyi eltérés van, hogy a Hold mivel a fölkörül kering az összes bolygók közül a leggyorsabban haladó bolygók közzé, tartozik.

A HOLD, mint a másodok Fő világosítónk visszatükrözi a NAP fényét, ezért a napsugárzás legfőbb közvetítője itt a Földi életben. A Hold járása az állatövben pedig egy óramutató járásához hasonlítható, mert a földkörüli keringése során ugyanazokat az állatövi jegyeket járja be, de mivel minden bolygónál sebesebben kering, ezért, mint egy huszonnyolc nap leforgása alatt vonul át a zodiákuson, és két –három napokat tölt el az egyes állatövi - jegyekben.

Vagyis HOLD, mint a FÖLD bolygója, a csillagos égen való konstellációja= helyzete közvetlen befolyást gyakorol ránk, emberekre, állatokra és minden földi életre egyaránt. Az embereknél a hold mindenkori állása az állatövben különböző hatásokat fejt ki a testi és szervi területekre egyaránt.

A Hold pedig a körülbelüli 28 napig tartó földkörüli keringése során több arcát mutatja meg nekünk, és ez megmutatkozik már a születés idejében, hogy a Hold éppen akkor milyen holdfázisban haladt éppen. (Azt több helyeken leírtam már a fórumon, hogy a Holdszámításnak van egy 29.5 napos keringési ideje is, ami azt jelenti, hogy a Hold az újholdtól a következő újholdig érkezik el.)

A ciklus kezdetén a HOLD”konjukcióban” vagyis együttállásban van a Nappal, tehát ugyan abban az állatövjegyben és fokon helyezkedik el, mint a Nap ekkor a hold újhold idejében található: (jele: ●) ekkor van a legközelebb a Naphoz. Aztán mivel a hold csak 2-3 napokat tartózkodik egy-egy állatövi- jegyben, elkezd távolodni a Naptól, és lassan elérkezik az első negyed fázis idejébe: (jele: Ď), vagyis növő Hold-fázis idő szakaszában halad tovább a jegyekben. Ez holdnak a Nap felé mutatott oldala.

Majd innen is tovább haladva a Telihold idő szakaszban halad tovább: (jele: O). Ilyenkor a hold <mint egy fénylő korong> a földkörüli útjának felénél járó helyzetben található.

Ez után a holdimpulzusok irányváltása a növekvőből a fogyóba válik, a hold lassan tovább vándorol és az árnyoldala lassan appasztja jobbról –balra, a holdat és ez az állapot a fogyó, vagyis a csökkenő hold időt eredményez a Hold - fázis - állásban: (jele: ©.)

No, már most minden ilyen Hold-fázis impulzusban egy olyan kölcsönhatás állapotát figyelhetjük meg, amelyek hatnak a természetre, lásd a például az apály vagy a dagály jelensége a tengereken, vagy éppen az időjárásra gyakorolt hatásai is nagyon lényegesek lehetnek. A növények esetében, pedig az sem mindegy, hogy mely növényeket mikor vetjük el, mikor takarítjuk be őket.

Vagy az emberek estében például nőknél még a menzes ciklusokat is, befolyásolja a hold állása.

Azonban azt is megfigyelhetjük, hogy a fázisidőkben az állatok is, más-más módokon viselkednek.
Aztán lényeges megfigyelés lehet az is egészségi szempontból, hogy nem mindegy, hogy a betegségek kezelése, vagy éppen a gyógyítása vagy a műtétje mikor válik hatékonyabbá, és mikor nem.

Amióta pedig már rendelkezésükre áll a Hold - állást jelző naptár is, így mindenki jobban figyelemmel tudja kísérni a holdfázis állásokat.

Én is itt a fórumon nagyon sokszor már jó előre jelzem, hogy hold éppen milyen jegyeken és milyen holdfázis időben halad éppen keresztül.

Ekkor már el is érkeztünk „IzaHold” kérdésének ahhoz részéhez, hogy hol is állt a Hold a születésünk idejében és mért éppen ekkor, ebben az időben fordul elő legtöbbször, hogy érzékenyebbek vagyunk, mi magunk is, és a körülöttünk élő emberek pedig miért éppen ebben az időben kereshetik a közeledést hozzánk?

Érdekes, de egy kicsit távolabbra kell látni, akkor, amikor ezt a kérdést igazából megérthetjük.

Azt, hogy kinek-kinek hol állt és milyen fázisban haladt a Hold a születési képletében (vagyis ahol a képletben a Nap áll ott van az új-hold azt követő jegyekre, tevődik a növő-hold ideje majd Nappal szemben álló jegyben, van a Telehold idő és az ezt követő jegyekre, esik a csökkenő hold fázis ideje). Ezekről és ezek hatásaikról is már nagyon sokszor és sok bejegyzésben találhattok leírást, mit azokról is, hogy a jelentés tartamok alapján mit is adhatnak az egyénnek a hold-fázis idők, arról is sok bejegyzést találhattok a fórum megfelelő helyeinél. Mint azokról, is, hogy a jegyek hatásainak a testterületen milyen betegséghajlami lehetnek.

Ezért most nem ezekről szólnék leginkább, hanem a kérdés kapcsán arról, hogy milyen jelentősége van magának a Hold rezonanciának egy test és egy másik testből kibocsátott rezgéssel való együttrezgésének.
Abból kell kiindulnunk, hogy az erők hatásai az emberre bizonyos fokig a jegyektől is függhet. Gondoljunk csak bele, hogy Telihold ideje milyen erőteljesen és mennyire befolyásolja testet és lelket is.
Ugyanakkor az Újhold napok impulzusai már nem annyira válnak érzékelhetővé. Ez pedig azért van így, mert a holdimpulzusok irányváltásai a növekvőből a fogyóba erőteljesebben válik érezhetővé, mint amikor az Új hold idején bekövetkező erőváltás van.

Ezt pedig a horoszkópban ott találhatjuk, meg amikor a tizenkét különböző erő, amely a HOLD állatövében való álláshoz társul csak nagyon nehezen érezhető közvetlenül, mint amikor valakinél a Holdtölte Holdfázis időről van szó.

Amikor pedig azt nézzük, hogy egy bizonyos időpontban érintünk meg valakit, - legyen az akár még gondolati szinten is-, vagy testileg belső vagy külső szándékkal, akkor abban, pillanatban szinte finom hold energiákat tudunk átadni egymásnak, ezek pedig főleg olyan erők által képzett energiák, amelyeket valaki a saját holdállatövében való állása is jellemezhet.

Ezeknek, az erőknek a hatásai pedig olyan erősek is lehetnek, hogy azt másik fél szinte a velejében is megérzi, és valamilyen módokon reagálhat is rá, még olyan módon is éppen felhívja őt telefonon.

Hiszen nem csak a testnek van szüksége az egészséges táplálékra, mert ha belegondolunk a testünk egy valóságos csoda, amely látszólag mindent megbocsát még a rossz táplálkozást is a mozgás hiányt STB is, viszont a szellemnek és léleknek is szüksége lehet érzelmeink és a gondolataink és tudatunk általi együtthatására.

Amikor pedig ezt tesszük, akkor a lelkünk mélységeiből adhatunk saját magunknak, de másoknak valami jót, (vagy netán rosszat is).

Azt is, mindenki megtapasztalhatta már akár saját magán is, hogy csak azoknak lehet jó a kapcsolata a családtagjaival, barátaival, az ismerőseivel, akik a legjobb barátjává válnak Önmaguknak is.

Mint hogy az univerzumban a bolygók is, egy meg határozott óra-mű pontosságú rendben haladnak úgy mi emberek is, csak akkor lehetünk igazán boldogok egymással, ha követjük a születésünkkor a felkelő bolygóktól kapott életlehetőségeinket és azoknak a legjobb módokon való kihasználásának a lehetőségeit.

„ A világot nem kell rendbe tenni, a világ természetéből adódóan maga a rend.
A mi feladatunk pedig az, hogy e renddel összhangban éljünk” /Henry Miller/
(válasz IzaHold 2298. hozzászólására)

2324. Ilcsimama2015-11-29 14:29
No, látod, ezért mondogatom én itt a fórumon azoknak, akik szeretnének az asztrológiai ismeretbe egy kicsit jobban bele látni, hogy soha ne higgyenek ilyen és hasonló leírásoknak, mint amit Te is, most feltöltöttél, mert ezek még általánosságokban is, is silányak és lehangolóak.

Mint ahogyan jeleztem a pontos képletfejtést csak is a saját pontos születési idővel, lehet figyelembe venni. Nálad azért tudtam lényegében a Nap-jegy és az ASC behatárolt voltára jellemzést írni, mert bizonyos feltételek adottak lehetnek, ha a Tranzit körforgás szerinti bolygó mozgásokat vesszük figyelembe.
(válasz Namilesz~Teosztasz 2318. hozzászólására)


2323. Namilesz~Teosztasz2015-11-29 14:19
A Dzsesszire igaz,hogy van szive es halalra szurkal,meg engem is.:D
(válasz Namilesz~Teosztasz 2318. hozzászólására)

2322. Namilesz~Teosztasz2015-11-29 14:17
Csak szanalmas egy kicsit,hat de ez van.:) Ertem en amiket irtal,igyekszem.
(válasz Ilcsimama 2319. hozzászólására)

2321. Namilesz~Teosztasz2015-11-29 14:16
Mondtam ezeket nem lehet levetkozni,megprobalni lehet,de..:D
(válasz Amor de Antes 2320. hozzászólására)

2320. Amor de Antes2015-11-29 14:15
Sajnos igaz. Minden sora. :D Már láttam, és azóta sem változtam semmit. Azaz nem fejlődtem. Pedig akartam! :)
(válasz Namilesz~Teosztasz 2318. hozzászólására)

2319. Ilcsimama2015-11-29 14:14
Dehogy is, nem lehet levetkőzni, csak tedd azt amit írtam, és egyáltalán nem szerencsétlen jegy a RÁK!
(válasz Namilesz~Teosztasz 2316. hozzászólására)

2318. Namilesz~Teosztasz2015-11-29 14:12
Ez az ALJAS horoszkop,poen oldalon talaltam .:D

Rák:

Finom kis lelked van, simán elbőgöd magad egy rágó reklámon.

Szereted az embereket és ultraszociális vagy, igazi közösségi arc. Téged is szeretnek, de azért jó veled óvatosnak lenni. Tudsz ám sumákolni, kicsúszol az emberek kezei közül, mint a Halak.

Van humorod, szeretsz bulizni, inni, pörögni, élni, zabálni. Nem vagy egy agysebész, de nem is ez a célod. Kergeted a pénzt, de általában le vagy égve és másoktól kunyerálsz. Mindenki ad neked, mert marha édes pofa vagy, de van, amikor lelépsz és eltűnsz az emberek életéből. Szeretsz főzni és jó is vagy a gasztronómiában.

Szeretnél családot, de általában ez nem jön össze, ha meg igen, akkor boldog vagy és boldogan sírdogálsz a rágó reklámokon.

Skorpió:

Na, a másik ős ganyé az Oroszlán után! Benned az az átverés, hogy van szíved és mégis halálra szurkálsz mindenkit! Haragtartó vagy ami undorító egy tulajdonság! Imádod a szexet és gyakorlatilag ez a legfontosabb az életedben, na meg a pia meg a lumpolás. Ha pasi vagy, akkor sármos, ha nő, akkor kegyetlen, hideg szépség. Alapvetően szeretnek az emberek, mert szórakoztató is tudsz lenni, de nem árt veled vigyázni, mert ha kell, 40 év múlva is megtorlod azokat a sérelmeket, amiket kaptál.

2317. Amor de Antes2015-11-29 14:11
Ez már szerintem inkább jellem kérdése. Bár nem értek annyira hozzá. Az okosság...hm kit nevezünk okos embernek? Az okos, aki mindent elér amit akar? Vagy az az okos, aki jóra használja az eszét, a lehetőségeit? :) Kicsit ez is, az is. :)
(válasz Namilesz~Teosztasz 2314. hozzászólására)

2316. Namilesz~Teosztasz2015-11-29 14:06
Egyebkent igen,sok stimmel a rakrol.Amit erzek is magamon.Epp ez a baj,nem lehet levetkozni.:D

A bizonytalansag a hangulatingadozasok,onsajnalat,tisztara szerencsetlen jegy.:D
(válasz Ilcsimama 2307. hozzászólására)

2315. Amor de Antes2015-11-29 14:03
Persze, nem is lesz ezzel gondja. Nekem sem volt soha. :)
(válasz Namilesz~Teosztasz 2312. hozzászólására)

2314. Namilesz~Teosztasz2015-11-29 14:01
Ja es nagyon okos.:) A lanyom is,meg a nagynenem is az,feltorekvo,eleri amit akar.
(válasz Amor de Antes 2311. hozzászólására)

2313. Namilesz~Teosztasz2015-11-29 14:00
De igazabol a rak jegyen akadtam ki,azert volt a bejegyzes,a kislanyt csak hozzatettem,hogy hasonlo.

2312. Namilesz~Teosztasz2015-11-29 13:59
Most csak ezt latom,de igaz hogy alkalmazkodik gyorsan a helyzetekhez.
(válasz Amor de Antes 2311. hozzászólására)


2311. Amor de Antes2015-11-29 13:58
Nem. A skorpió nem az a kényes fajta. Ő a szívós fajta! Elpusztíthatatlan! Majd figyeld meg a lányodon. A jég hátán is meg fog élni, mert MINDENT túlél és rengeteget megtapasztal az életben! Az összes skorpió akit ismerek, ilyen. :)
(válasz Namilesz~Teosztasz 2309. hozzászólására)

2310. Amor de Antes2015-11-29 13:57
Én skorpió vagyok, jókat írsz, igen. ;)

Én 1985. 11. 17-én születtem, kb este 8 körül. Nem tudom mi lehet az aszcendensem és az mire jó. :)
(válasz Perla del Mar 2304. hozzászólására)

2309. Namilesz~Teosztasz2015-11-29 13:48
Vagy inkabb kenyesek.:D
(válasz Namilesz~Teosztasz 2308. hozzászólására)

2308. Namilesz~Teosztasz2015-11-29 13:46
Pontositottam az idot,en ugy emlekeztem del. Hat majdnem.
Egy netes ismerosom mondta,hogy skorpio,en nem voltam ebben biztos.Rendszervaltaskor szulettem.:)

Nagyon koszonom,hogy ilyen reszletesen foglalkoztal ezzel a kerdessel.

Vegul nem tudom akkor mi az Aszcendensem,de a lenyeg nem valtozik.:)

Latszik,hogy ertesz ehhez,minden elismeresem.De igy nyilvan megerted miert mondtam,hogy nehez nekem ez a jegy.:) Az hogy erzekeny vagyok nem ugy ,hogy mondanak valamit es en elsirom magam.:D Inkabb helyzetekre vagyok erzekeny,minden apro dolgot eszreveszek,van olyan,hogy a szivemre is.

Mas rak jegyu ismeroseim,sot anyu is az. O is rak.Mi ilyen kis elcseszett erzelmi vilaggal vagyunk megaldva.A pancel is igaz,mutatjuk a sebezhetetlenseget,ez ved,mar amennyire.

A csalad nagyon fontos, ezt az eletem is mutatja,koran szultem,kitartok mellette mindenaron.

Itt irtak a skorpio nem erzekeny,vagy valami ilyesmi,tegnap csak atfutottam.De erzekeny,majdnem annyira,mint mi rakok.Ezt tapasztalatbol mondom.
(válasz Ilcsimama 2307. hozzászólására)

2307. Ilcsimama2015-11-29 13:10
Kedves „Namilesz~Teosztasz”! Azt írod, hogy állítólag az ASC Skorpió nálad.

Tudod az asztrológiában, vannak igazságok, még pedig, hogy minden összefügghet mindennel!

Nem írtál évszámot és helyet sem, ami pedig a pontos képlet alapadatainak elengedetlen kelléke. Azonban jól tetted! Mert itt a fórumon nem célszerű megírni a személyes adatokat csak is priviben.

Azonban nincs is részemről jelentősége, és nincs is szükségem rá, mert ezeknek, az adatoknak az ismeretében is már, - mert nagyon szeretem a „Rébuszokat”- asztrológiailag is igyekszem megbirkózni vele!

Aztán meg ezek mind-mind olyan képletfejtésre rá mutató dolgok, amiket, akik az asztrológiai alaptéziseket már valamennyire ismerik, sokat tanulhatnak belőle, ezért szívesen válaszolok most is itt a fórumon a felvetésedre.

Az előző bejegyzésemben ahol a kislányodnak a Skorpiósság kapcsán már írtam, (ha a saját szülött gyermekedről van szó), akkor mind abból már jegyhatás szempontjából rád az „ANYÁRA” is lehet következtetéseket levonni.
Ebből a megadott adatból pedig már az is látható, hogy a 07.16-i születési nap a RÁK jegy harmadik dekádjába tartozik, tehát akkor az általad írt 12 órás születési idővel nem lehet az ASC jegyed Skorpió. Ugyan is az ASC jegy olyan 2-3 órás idővel vált jegyet a horoszkóp körben.

Tehát vagy a születés pontos óra-perce nem lehet jó? Vagy az általad jelzett Skorpió ASC!

Még, pedig azért mert az előző bejegyzésemben nem véletlenül írtam neked a Szaturnusz dolgairól, akkor pedig Te olyan a’80-as évek közepétől kezdődő évben születhettél, mert ekkor járt a Szaturnusz bolygó Skorpió jegyben. Amennyiben ez igaz, akkor a Skorpió ASC jegyű egyéneknél csak is a délutáni órákban 14 órától tevődne az ASC- jegye a SKORPIÓRA.

Vagyis ha Skorpió gyermekedre vetítjük vissza a Nap és az ASC jegyedet, ha a 07. 16-i születéskor a 12 órás időpont megfelel a valóságnak, akkor abban az esetben nálad csak is MÉRLEG jegyre tevődhet az ASC jegy.

Miért is?

Mert ebben az esetben a gyermeked uralkodó bolygói közül a Plútó nálad éppen a Skorpió-jegy elején, de még az I. házban fog megjelenni. Mivel pedig neked az I. házad, ebben az esetben Plútó által Skorpió-jegy módon vezérelt, így a 2. házas „Karmádat”, vagyis a leszálló holdcsomópontodat is Skorpió módon hozhattad magaddal ebbe az életedbe.

Tehát egyszóval az ASC jegyed (ha jó az általad jelzett születési óra-perc), akkor a Mérlegben kezdődik és még az ASC által kijelölt I. ház a SKORPIÓ jegyben is folytatódik.

Miért érezheted még is úgy, hogy nem szereted RÁK - NAP jegyedet?

Ez pedig azért lehetséges, mert ( Perla der Mar a 2304. számon nagyon jól megfogalmazta lényeget, és ezt ez úton is köszönöm neki), hogy a RÁK ollói ugyan a jegy természetét szimbolizálják, de a Hold, mint az uralkodónak az érzelem a védekező ösztön sebezhetősége miatt nehezen törhet elő a Rák páncélja alól.
Mivel pedig a Rák Napjegy mindig tartozni szeretne valahová részévé, szeretne válni a családnak úgy, mint minden más közösségnek is, ezért mivel ezt nem igazán tudja megélni ezért az amúgy kedves együtt érző RÁK - könnyen válik keménnyé, ingerlékennyé, és ebben lehet egy jó adag Ön sajnálat is. Ez a bizonytalan árnyoldal pedig egyrészről a veled született bizonytalanságra is visszavezethető.

Már pedig, ha jó a 12 órás születési időd? Akkor a Mérleg ASC kezdőjegy jelöli ki nálad a „Radix” horoszkóp körben az I. házat és azzal együtt a többit is. Így pedig az I. ház, mint már mondottam kétjegyes lesz. Vagyis a RÁK - Napjegy mellé Mérleg ASC és átfedésben egy kis SKORPIÓ értékeket is kaphattál a születésedkor.

Nézzük akkor, hogy a Mérleg ASC jegy mit is adhatott neked?

Elsősorban az első, ami nagyon lényeges lehet, hogy az „igazságos természet” életelemed lehet a Mérleg ASC- jegyednek. Viszont a tökéletességre való törekvésed a határozatlanság, a kompromisszum őszintétlenség, elsimítása az alkalmazkodás során két hatásként jelenhet meg nálad. Sokszor habozhatsz és egyik szélsőségből a másikba, zuhanhatsz, ez pedig abból adódhat, hogy döntés sürgetését, esetleg mindig stresszként tudod megélni. Ezért aztán igyekszel egy kicsit távol tartani magad az érzelmektől, ezt inkább azzal kompenzálod, hogy örömödet leled a természet szépségében, ahol a gondolataidat szárnyára tudod engedni.

Éppen ezért mivel van egy kis Skorpió beütés is ASC miatt, ami ugye az öntudatosságodat, az egyéniségedet és az alkalmazkodási készségedet is meghatározza, ez nagyban befolyásolhatja a belső „ÉNED”, amit a külvilág felé kimutatsz. Ez pedig azt is jelzi, hogy a horoszkópkörben a Mérleggel ASC- el, szemben (a benne álló Plútóval, mint a Skorpió másodlagos uralkodójával) a DSC jegy a KOSRA/ Mars uralkodása alá tevődik!

Itt pedig azt láthatjuk, hogy a kölcsön hatás másokkal, vagyis, hogy mennyire vagy képes együttműködni másokkal, bizonyos fokú nehézséget jelenthet. Ezt pedig csak úgy tudod javítani, és megélni, hogy a „külső kapcsolati TE” igényeidet közelebb kell hoznod az „ÉN” belső igényéhez. Vagyis ne akard a mások feletti irányítást a Te saját birtoklási vágyadban megélni.

Ehhez pedig az I. házadban található Plútótól kapott romantikus illúziót megkaphattad már akár a születésedkor is, még pedig úgy, hogy a Plútó a nagy megújító az I. házban minden olyant is jelképez, amit ki kell küszöbölni az életedből úgy, mint azt a bizonyos sértődöttséget is és az esetleges féltékenységet is, mely ott lakozhat legbelül a lelked mélyén. Már pedig amikor a Plútó a Skorpióban található a születési képletben, akkor ezeket felszínre hozhatja.

Viszont az is igaz lehet, hogy pszichológiai értelemben pontosan ez adja, azt, hogy mind ezek a viselkedésében meg is változtathatók és átalakíthatók.
Ez pedig pontosan azért lehetséges, mert a PLÚTÓ a harcos MARS bolygónak a magasabb rezgésfokán működik, éppen ezért mivel Te egy kicsit Plútó személyiség is vagy képes lehetsz szembe nézni a saját mélységeidben elrejtett nem elfogadható tulajdonságaiddal is.

Hiszen ez által tanulhatsz meg ragyogni a tudat fényében!

Remélem, hogy ha elolvasod e sorokat - és még sorok közzé is bele tudsz látni, és nem vonzod be magadnak mind azt, ami nem jó számodra - hiszen a Bakban/ Szaturnusz urával található Neptun bolygó is a magasabb Vénuszi rezgés fokon működő a nagy látnoki tehetség hatásával a feltétlen szeretet érzést erősítheti benned. Ezzel pedig a túl csipkelődős érzékenységedet (főleg értelmi sikereken keresztül keresed), akkor józanul tudod hasznosítani a kapcsolataidban és az élet minden más területén is.
(válasz Namilesz~Teosztasz 2303. hozzászólására)

2306. Namilesz~Teosztasz2015-11-29 13:05
En ehhez nem ertek,csak azt tudom hogy nem szeretem ,lehetnek masabb,kevesbe idegesito ,nem masok miatt,magam miatt.:)

2305. Namilesz~Teosztasz2015-11-29 13:03
11:35-kor szulettem.Most mondta anyam..:D

2304. Perla del Mar2015-11-29 02:49
A Skorpiók nem szoktak annyira érzékenyek lenni. Ők nem is teljesen vizes jegyűek, hanem félig meddig tüzes. Ha az ascendensed Skorpió és Rák a napjegyed, akkor erősíti azt, hisz vizes jegyek. Én Halak nvagyok Skorpió ascendenssel. Én is nagyon érzékeny vagyok amúgy. Van egy dupla Skorpió na ő aztán igazi Skorpió. Vele nem lehet vitatkozni, neki mindig igaza van, és egyszerűen túl ordítja a másikat meg sem hagyja szólalni. Makacs, ha valamit a fejébe vesz ki nem vered onnan. Párkapcsolati problémái egy része (ami általa volt) abból adódott, hogy féltékeny volt állandóan, még a barátaival sem akart engedni, hogy eljárjon a párja. Amúgy segítőkész ,empatikus is, azért nem rossz ember ő.
Az hogy milyen valaki az összes bolygótól függ, de a napjegy és az ascendentől függ leginkább , az ascendenns gyengítheti vagy erősítheti a napjegyet. Tehát mondjuk egy Nyilas ascendems (ami tüzes jegy) gyengíti a Rák napjegyet, legalábbis én így tudom.
(válasz Namilesz~Teosztasz 2300. hozzászólására)

2303. Namilesz~Teosztasz2015-11-28 22:28
skorpio aszcendensem van allitolag.
07.16 12 ora.Hetfo
Egyszer valaki mondta,persze nem biztos hogy az.
(válasz Ilcsimama 2301. hozzászólására)

2302. Namilesz~Teosztasz2015-11-28 21:36
Koszonom ezt a szep valaszt! :) Csak az uzeneted utan vettem eszre.

En rak vagyok,gondolom nem kell ecsetelni ,hogy milyen kiakaszto ,erzekeny,ember,ami inkabb sajat maga szamara nyomaszto. Sosem hittem ezekben,de most h idosebb leszek rajovok,h lehet ebben valami.Foleg ahogy magam is megismerem.Erre celoztam a hozzaszolassal,ugy hirtelen.:)
(válasz Ilcsimama 2301. hozzászólására)

2301. Ilcsimama2015-11-28 21:21
Kedves „Namilesz ~ teosztasz”. Nem tudom, mit szerettél volna ezzel a bejegyzéseddel közölni?

Mivel azonban érdekes maga a felvetésed és megfogalmazásod is, ezért, ha nem bánod, mert ez a fórum főleg azért van és létezik, mert az asztrológiai alapismereteket itt is meglehet tanulni, talán neked és másoknak is, érdekes lehet a bejegyzésedre adott válaszom is.

Azért, mert az állatöv jegy lehet Nap jegy is, amelyik napon születtél és lehet aszcendens – jegy=ASC is, amikor éppen azon a születési napon a napszaknak mely órájában és percében jöttél a világra. Azonban a kettő együtthatása már egy egészen más embert jelölhet, és ha ehhez még a HOLD jegyet is hozzá vesszük, már nem is olyan nehéz megérteni, hogy ki miért éppen nem szeretheti a jegyhatását, vagy egyszerűen esetleg saját magát sem.

Ez pedig olyankor szokott előfordulni, mikor valaki a 28-30 évei felé haladva, vagy azt esetleg nem túl régen elhagyva az eltelt időt nem kellően értékelheti át. Ugyan is ez - az időpont a Szaturnuszi I. ciklus ideje egyszóval fogalmazva, esetleg nem jól ismeri fel valaki az adottságait, ezzel együtt a lehetőségeit sem, hiszen mindenki a saját Napjegyében tud úgy igazán kiteljesedni, mert a Napjegy az „ÉN” kifejezésének a vágyát jelenti. Itt jelenik meg az életerő a vitalitás, amely összetartja a személyiség minden részét. Arról már nem is beszélve, hogy ahol, amelyik jegyben a NAP tartózkodik az uralkodó bolygó hatására, nagy befolyása lehet az Önkifejezés módjára. A Negatív jegyben, mint a Skorpió is, és még a: (Bika, Rák, Szűz, Bak, és halak), az önkifejezés tartózkodóbb és elnyomottabb, de nem elnyomott lehet, itt a vitalitás is, állandóan és lágyabban áramlik, de nagy érzelmi energia használódhat fel.

Viszont azokban a jegyekben, amelyekben a NAP pozitív jegyre tevődik, az életerő is erősen és bőségesen áramlik, de amikor az energia tartalékok kimerülnek, azokat bizony felkel újra tölteni: (Kos, Ikrek, Oroszlán, Mérleg, Nyilas, és Vízöntő), itt az önkifejezés is sokkal túlcsordultabb és természetesebb lehet.
Ez pedig azért lehet így, mert a jellem szempontjából, ha Napkedvező helyzetben áll, akkor a jellem nagylelkű humánus, és még ellenségként is nemes jellegűnek bizonyulhat.

Azonban ha még egy kicsit visszatérhetek a Szaturnusznak, mint sorsbolygónak az I. Ciklus idejére, mert bizonyos, hogy Te is még talán ebben az időszakban élhetsz.

Akkor azt is láthatjuk, hogy a kötelességeinket, terheinket és a kényszerű vállalásainkat is a Szaturnusz adja, és a Szaturnusz gyűrűi is a korlátainkat mutatják, de mint nagy a tanítómester mindig tudja, merre visz a helyes út és igyekszik arra terelni bennünket.

Aztán lehet, hogy ez nem mindig kellemes, szenvedéssel is jár, de tisztán és okosabban jövünk ki belőle, sokszor ezzel segítve bennünket, amivel esetleg még ledolgozhatjuk az előző életbeli karmánkat is.

A Szaturnusz egyre inkább a külső keretektől a belső tartás felé tolódik el. Ma már a belső hangunk (főleg a felnőtt korban), határozza meg, hogy mit tehetünk, mit nem szeretünk és ez a folyamat már akár születés után az élet első heteiben elkezdődik, ezt mutatja az is, hogy fizikailag addig van szüksége a gyermeknek a szülő támogatására, amíg pár hónaposan már fel tud állni.
Aztán meg tanul járni, a további élete folyamán pedig igyekszik a gyermek önállósulni, majd akár teljesen leválni a szüleiről.

A lelki folyamat is, hasonlóan zajlik, csak sokkal lassabban. Hiszen a gyermekkor során fokozatosan egyre több felelősséget vállal a kisember palánta a saját életéért. A Szaturnusz hatására struktúrákat alakít ki és célokat tűz ki, saját képességeit egyre jobban fejleszti, és egyre kevesebb segítséget vár már el a szüleitől. Tehát: a Szaturnusz külső előírásainak a jelentősége csökken, helyette a belsőé fejlődik ki már gyorsabban.

Következésképpen a Szaturnusz gyermekkorban is, nagyon fontos kelléke a horoszkópnak, azonban a születéstől az első 28-30 években szakaszonként máshova kerülnek házak jelentés tartalmai szerint a súlypontok.
30 éves korunk tájékán, az első Szaturnusz visszatérés után, meg tanulunk vele együtt élni, hiszen amikről fiatal korban azt gondoltuk, hogy korlátozzák a szabadságunkat, ezért aztán lázadozunk is ellene, főleg a kamaszkorban, később elfogadjuk alapoknak.
Szilárd bázisnak használjuk fel, amire biztosan tudunk majd építeni.

A Szaturnusz sorsbolygó pontosan 29 év és 167 nap alatt tesz meg egy teljes kört a Nappálya körén és két, és fél éveket tölt el minden egyes állatövi jegyben.
Mivel pedig a Szaturnusz „Karmikus” bolygó is személyre szóló jelentőséggel bír, mert megmutatja az áthaladásokkor azt az életterületet, amely érintett lesz az élet folyamán.
A Szaturnusz a legfontosabb hétköznapi eseményeket kiváltó sorsbolygó. Vagyis, hogy mi teljesíti be a sorsunkat. Kronosz az idő, vagyis ha a három Szaturnuszi revolúció ciklus: Ha eljön az idő, akár jó, akár rossz, bizony el is jön.

Ugyanis a Szaturnusz mindig ebben a helyzetben valamilyen keménységet, nehézséget is hoz magával, de egyben a Szaturnusz a legjobb nevelő is. A Szaturnusz I. ciklusa 28-30. életév környékén következik be, de minden további szaturnuszi ciklus is nagyon érdekes lehet az emberek életében.

Azt írod, hogy a „skorpiok erzekenyebbek,mint ahogy a lanyomon is latszik” .

Az igaz, hogy a Skorpió szülöttek ellentmondásos egyéniségek lehetnek, némely Skorpiónak felróható, az is, hogy magának való, heves természetű, de ugyanakkor kiváló értelmi képességgel rendelkezhetnek, éppen ezért fel vannak vértezve az élet küzdelmeire. Az is tény, hogy a Skorpiót a titokzatosság lengi körül, azonban intuitív alkat, egyénisége is, kiteljesedett egyéniség lehet még akkor is, ha lelkizős - érzékeny típus és gazdag belső élet és szenvedélyes érdeklődési kör lengi körül.

Aztán még ehhez az is hozzá adja a magáét, hogy a titoktatos Skorpiók figyelmét szinte semmi sem kerülheti el, emiatt sokszor a titokzatosság homályába burkolják magukat.
Ezért mondjuk rájuk, hogy kiismerhetetlenek, és uralni akarják a környezetüket.

Azonban Skorpió lányokra még jellemzőbb, hogy a titokzatosság, amely körbelengi őket, csak növeli veszélyes bájukat, éppen ezért meglehetősen intuitív személyiségek lehetnek, és ösztönösen érzékelik a rejtegetett érzéseiket.

Az ilyen gyermeknek már korai gyermek korában saját vélemény alkot, érzelmeinek intenzitása és mélysége sokszor dühkitörésekben nyilvánulhat meg, ha éppen valami nem úgy történik, ahogyan azt Ő elképzelte. A szülők sokszor nehezen értik meg viselik el ezeket, hatásokat. Pedig csak arra van a Skorpió gyermeknek szüksége, hogy saját életteret, egy kis kuckót tudjon magának kialakítani, hogy ott a saját dolgait maga módján tudja megélni. Még is mivel a megérzése fejlett, azért mert a belső érzéke szinte sugárzik belőle felnőtt korában kiváló munkaerő dolgos, és fáradhatatlan lehet.

Pedig a Skorpiókat sokan, akik nem igazán értékelik az adottságaikat nem jó állatöv- jegynek, tartanak. Itt is lényeges maga az ASC- jegyhatás is, amely bizonyosan enyhítheti a Skorpió jegyhatás esetleges negatívumait is.

Aztán mivel a Skorpió jegynek a Mars és annak a magasabb oktávján működő Plútó az uralkodó bolygója, valamint a felkelő bolygók hatásaiknak az erénye vagy éppen gyengéi a jegyekben, illetve a házakban való elhelyezkedésükkel, azok fényszög hatásaikkal nagyban tudják befolyásolni az illető élet minőségét, és milyenségét.

Arról már nem is beszélve, hogy a Mars adja a dinamikus kifejezésmódot a cselekvéshez, egyben jelképezi az egyéniség kialakulásának a folyamatát. Éppen ezért egy valódi egyéniség, mint a Skorpió és még a Kos is, mert a Mars uralom mindkét esetben adott, folyton a saját határait próbálgatja és nem hajlandók feladni a saját integritásukat= teljességüket, a mások elképzeléseiknek.

Amennyiben pedig a Skorpióknál még a Plútó felsőbb oktáv hatása is érvényesülhet, akkor messzire nyúló és átalakító hatást kaphat maga a jegy hatása. Hiszen a Plútó által betekintést nyerhetünk saját „ÉNÜNKNEK”valami nagyobb hatást adó dolgaiba, pláne ha olyan jegy- házban található lokálisan= helyileg a Plútó képletben, ahol az egész horoszkópra kihatással lehet, mint például az ASC jegyben és egyben az I. házban.
Pontosan azért, mert a Plútó az I. házban, azt jelzi, hogy a felszín alatt nagyon sok miden történik és itt intenzív életre, lehet számítani.

Ugyan akkor bármelyik jegyben is tartózkodjon a „Radix” születési képletben a PLÚTÓ a felkelő jegy hatása a jegyhatást érzelmileg még feszültebbé teheti. Tehát a Plútó adja az érzelmi hatás lényegét, ezért az energiák levezetése céljából célszerű a kemény csapatjátékba való belevonás, mint például a vízi sportokba való közreműködés elősegítése.
Plútó harmonikus fényszögeivel pedig az illető jobban meg tud békélni minden az életben fellépő fontos változásokkal. Amikor pedig a Plútó az ASC-el kerül fényszögbe, akkor a változásoknak mindig belső indítékai vannak.
(válasz Namilesz~Teosztasz 2300. hozzászólására)

2300. Namilesz~Teosztasz2015-11-28 16:06
Utalom a jegyem.
Ennel mar csak a skorpiok erzekenyebbek,mint ahogy a lanyomon is latszik.


2299. Ilcsimama2015-11-28 14:42
Kedves Noémi! Nagyon régi a kérdésed, de nem felejtkeztem meg rólad, csak hidd el mostanában nem tudtam még veled foglalkozni. Viszont Te is igen csak régen jártál a fórumon? A priviben pedig ilyen nagyobb lélegzetű kifejtést - már csak karakterszámok miatt sem - nem lehet írni.

Igen nagyon is jól fogalmazod meg a privi kérdésed, hogy „nem kellene kiemelni egy-egy tranzit fényszöget, inkább összességében kellene nézni a dolgokat.”
Mintsem csak azt nézném, hogy ” decemberben a tranzit Szaturnusz el kezd trigont adni a Vénuszomnak. Ez mit jelent? Segíthet valamit?
Utána pedig a tranzit Szaturnusz már a Holdamnak is trigont fog adni. Ez most jó vagy rossz dolog?

Tehát ebből a szempontból is, még ha jó harmonikus fényszögeket is kapunk, akkor is a jegyben-házban és az uralkodó bolygók uralmának hatásait is, és jelentéstartalmaikat is, figyelembe kell venni.

Mire is gondolok én itt a Te esetedben: A VII. házad Bak- jegyre tevődik/ Szaturnusz uralkodás alatt adja az ASC-el szembeni jegyben az „ÉN” kiegészítésénél, a „nem ÉNNEL való kapcsolatba lépés lehetőségeit és a hatását. Mivel pedig maga az ASC - jegy a RÁK- ban/ Hold urával áll, ezért a HOLD, mint egyben a saját női mivoltod jelölője is, így a Szaturnusz - gátlásaival, leckét adó hatásaival bizony sokszor szemben találhatod magad.
Pláne úgy, hogy neked még itt a VII. házban található a képletedben a Mars bolygó is, ami ugye egy női képletben a párkapcsolati férfire is jelentés tartalommal bírhat.

Ebből a Tranzit hatás szempontból pedig inkább a lassú bolygóknak a lassúbolygókkal való kapcsolásból keletkező fényszög hatásai lehetnek mérvadóak. Azért, mert a gyors bolygók, mint a hold is csupán 1-1 napra állnak fényszög kapcsolatba más bolygókkal, mert gyorsan továbblépnek akár a jegyből akár házból, amelyben éppen akkor halad.

A Szaturnusz - Vénusz Trigon hatásnak azért lehet egy kicsivel nagyobb a Tranzit hatása, mert ugye a Vénusznak a jegyekben való tartózkodása is változó időket jelent általában olyan 4 hétig tartózkodhat a Vénusz egy-egy jegyben, de amikor éppen „Retrográd” módon halad, akkor akár 6 heteket is eltölthet egy-egy jegyben.

Amennyiben a Te által kérdezett Szaturnusz –Vénusz fényszög kapcsolódást nézzük, akkor decemberben a Szaturnusznak nincs harmonikus fényszög kapcsolódása a Vénusszal, (de megjegyzem, hogy káros fényszögei sem nincsenek csupán csak 1-2 napig tartó nagyon gyenge akadályozó fényszöge lesz.)

Aztán majd 2016. januárban 4. -től a Nyilas- jegyben fog haladni a Vénusz is, - úgy mint, ahogyan a Szaturnusz is mostanság a Nyilasban halad-, ezért itt 01. 15.-ig, együttállás fényszögben lesznek egymással. Ez pedig, mint tudjuk Önmagában sem, nem jó sem nem rossz hatás, az eredmény mindig a bolygók jelentéseinek a kapcsolatától függ.

Mivel pedig nálad, a képletedben, a Kosban / Mars uralma alatt található Vénusz bolygó és a Mérlegben álló Uránusszal nem jó a fényszög kapcsolódása, ezért vannak nálad e téren gondok, mert az Uránusz szinte mindent szeret szét cincálni, ami az útjába kerül, vagy úgy is fogalmazhatnánk, amit esetleg a Szaturnusz, mint sorsbolygó megenged neki.
Vagyis ezek az átmeneti jó Trigon fényszög hatások csak is átmeneti jelleggel hozhatják, be a jó hatást.
Annyiban érezheted ekkor ebben, rövid időben, a Nyilasban járó Szaturnuszi jó hatást, hogy neked a képletedben a Jupiter bolygód ugye a Nyilasban 4° -nál található együttállásban a Neptunnal, (azt is tudjuk, hogy a Neptun inkább ködösít, mint, hogy a tisztánlátást erősítheti), és a Szaturnusz jelenleg orbiszon belüli fényszögben halad éppen, így egy átmeneti jobb hatást eredményezhetnek ezek a hatások.
Mint már jóval előbb már itt a fórumon is, volt erről szó nálad, igazából ezek a dolgaid csak akkor kaphatnak véglegesen jó eredményt, amikor az Uránusz bolygó már 2017 után elszakad a Mars fennhatósága alól és át fog lépni 2018-ban már véglegesen a Bikában/ Vénusz urával, (ahol ismét 7 éven át fog haladni), és elhozhatja neked a végleges és jó párkapcsolati lehetőséget is.

Azt neked és mindenki másnak is, jó tudni, hogy amikor az Uránusz éppen a Bikajegyben halad, (vagy a képletben is valamilyen módon a jó fényszögek által ott érintett lehet), akkor ez az állás belső ragyogást ad, olyan erős belső tüzet, amely az emberekből előcsalhatja azt a szeretetet, amely akkor támad, ha a melegszívű „BIKA” az Uránusz ragyogásában fürödhet.

Ehhez pedig még nálad a Szaturnuszod a jó tanító bácsi is, éppen, a Nappal együtt a Bikajegyet foglalja el a képletedben a 11. vágyak és remények házában, a Plútóval és VII- házas Marssal a Bakban/ Szaturnusz uralkodása alatt is, igen csak jó Trigon fényszöget, alkot.

Amennyiben pedig meg nézed a horoszkóp körödben a Bika- jegynél a külső látens fényszögeket, azt láthatod, hogy szinte minden téren a hézagos jó zöld jellel jelzett hatások engedik neked a jó kiteljesedést.
Mivel a Plútó is még nagyon sokáig a Bakban fog haladni, ahol a Szaturnusz az „ÚR”, neked pedig az 5. szerelem házadban, a Mérlegben a Vénusz az uralkodó bolygó, valamint a Tranzit Jupiter is, aki most még ugyan a Szűzben jár, de 2016. végétől már a Mérlegbe fog érkezni.

Itt pedig a Te IV. család és otthonházadba kaphatod meg azt, amire már most nagyon is vágyódhatsz.
Még egy jelző adat, hogy a Szaturnusz bolygó a mostani Nyilas- jegyben való haladásából 2017 év végén át fog lépni a Bakjegybe ahol, mint már tudjuk ismét csak a Szaturnuszi fennhatóság fog előtérbe kerülni, abban is, hogy a beteljesülés nagyobb örömet okozhasson. Addig pedig légy türelmes és tápláld magadba azt az érzést, hogy amit sorsod még nem szeretné, hogy megkapd nem is érdemes siettetni.
(válasz Noémi2007 2192. hozzászólására)

2298. IzaHold2015-11-27 22:21
Kedves Ilcsimama!

Olvasgatlak és közben megint felmerült egy kérdés bennem, ami szintúgy régóta foglalkoztat. Miért van az , hogy amikor épp a születési képletünk szerinti hold van, akkor valahogy sokszor mindenki megtalál minket. Nem csak magamon, a szeretteimen is ezt vettem észre. Mintha nem az illető lenne érzékenyebb, hanem mindenki őt találná meg. Mi ennek az oka?

2297. hajadon812015-11-27 19:49
Kedves Ilusi Mama!
Nagyon szépen köszönöm a választ is örök hálám érte. Természetesen most már tudom, hogy nem jó az időpont, de ezzel már nem tudok mit kezdeni. A Placidus programban nem vagyok járatos a barátnőm, vagy ismerősöm írta le, hogy kérdezzem meg, hogy nem-e változott a program az óta és, hogy jók –ezen az orbisok. A bolygókat is elküldte nekem, mert mi csak telefonon tudunk beszélni a távolság miatt. Nagyon érdekel az asztrológia, de nem könnyű azt látom és érzem, talán egyszer majd megtanulom. A numerológia az számomra sokkal érthetőbb, de most nincs időm tanulni. Kártyázni viszont tudok, de az asztrológia az pontosabb mindennél. Majd jelentkezem, megbeszélem a barátnőmmel, vagy ismerősömmel és jelentkezem mi hamarabb.
Addig is köszönöm szépen az asztrológia kört és, hogy ismét meg tetszet nekem nézni ezt a fránya rossz döntésemet a munkahelyel.
Jó hétvégét,szép estét
Millió puszi Ílcsi Mamának
Köszönettel
Erika

2296. Ilcsimama2015-11-27 15:04
Kedves” hajadon81”. Nagyon örülök, hogy rád illenek a jellemzéseim, és hogy jó talajra találtak az intelmeim is. Pláne úgy, hogy még a Placidus program tekintetében is van jártasságod.

Persze mivel a képleted ilyen sok Stellium állást tartalmaz, és hogy ilyen sok együttállás fényszögekkel rendelkezel ezért a mindenkori együtthatások miatt bizony nem a legjobb alkalom volt most a munkahely váltás terén belekezdened a változtatásba.

Nézd csak meg a 6. munkaházadat, hogy ott a Rák jegynél a külső körön milyen sok „látens” pirossal jelzett rossz fényszög hatások sorakoznak. Aztán az is érdekes lehet még nálad, hogy a Mérlegben lévő Plútó a Jupiter és a Merkúr is, már csak jegyhatás szempontjából is 3 jegynyire Qvadrátba állásban vannak egymástól a képletedben.
Mivel pedig mostanság a Plútó a Bakban pontosan szemben állás jegyben halad, így még jobban akadályoztatva lehetnek nálad főleg Merkúri kommunikáció tekintetében, mostani munkahely változtatás dolgai. Mivel pedig a Merkúr ugye gyorsbolygó révén hamar tovább fog állni a jelenlegi Nyilas jegyből, akkor a Neptun általi nehezített fényszög is oldódni fog a tisztán látás érdekében. Ne feledd, hogy a Neptun jelenleg a Halakban halad, neked pedig a Nyilasban / Jupiter uralkodás alatt van érdekeltsége a Neptun bolygónak.

A bolygók többsége pedig nálad, „Kardinális” pozitív levegős-jegyben a Mérlegben 4 bolygó található (Merkúr- Jupiter- Szaturnusz- és Plútó), és változó tüzes jegyben 2 bolygó
(Vénusz- Neptunusz), található, a szintén pozitív Nyilas-jegyben pedig, amely egyben a karrier és a hivatás szerinti MC.-t is, adja nálad, így nagyon jelentősek ezek a bolygó hatások rád nézve a munkaterén.
Nem véletlenül lesz a „Rejtett aszcendensed „is, Skorpiójegy, hiszen a rejtett aszcendens mutatja meg az utat a külvilág felé, azt jelzi, ahogy bennünket más miként lát. A rejtett aszcendens pedig abból tevődik össze, hogy melyik bolygó éppen hol milyen pontértékkel helyezkedik el a képletben, mert ennek alapján lehet a számításnál figyelembe venni.
Neked pedig a Merkúr – Jupiter - Szaturnusz és Plútó 7/4 pont értékkel, valamint a Nap - Hold és az Uránusz bolygók állnak negatív jegyben 7/6 pont értékben és itt található még maga az ASC is. Vagyis ahogyan e két bolygó értékek egymáshoz viszonyulnak, 7/4: 7/6, pontértékben, vagyis nálad a „Szilárd Víz jegyben” a Skorpióban adja ki a rejtett ASC jegyet.
Ezért vagy dupla Skorpió.

Amiket leírtál adatokat képletből nem is azok a legfontosabba ebből a szempontból, hanem inkább az, hogy a kör alatti „Ekl”táblában a 13°29’ fokos születési ASC idővel a felkelő bolygók milyen jegyben és hány fokon állnak. Ugyan is, ha a nettről időnként letöltöd a Tranzit bolygó haladásokat, akkor azoknak a” Radix” megfelelő jegy helyekhez fokszám szerinti feljegyzésével a külső körön láthatóvá válnak a Tranzit és a saját helyzetű bolygóknak az együtthatás fényszögei. Ebből aztán már akár jó előre figyelmeztető fényszög hatásokat lehet kiolvasni.

Éppen ezért leírom most neked, hogy a Te bolygóid a pontos születési időd szerint a „Radix”-ban hol állnak: Nap Skorpió 4°. Hold: 0°26’ Uránusz: 28°48’aSkorpió jegyben.
Merkúr: 18°15’ Jupiter: 23°39’. Plútó: 24°39’és a Szaturnusz: 15°26’ a Mérlegben.
Vénusz: 20°28’ és Neptun: 22°52’ a Nyilasban.
Mars pedig: 3°45’ a Szűzben.
(válasz hajadon81 2295. hozzászólására)