Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


1921. Ilcsimama2015-02-21 10:14
Kedves „Gerikka” Nagyon szépen köszönöm a privátban is hozzám elküldött elismerő szavaidat.

Mivel a további kérdésed nagyon is személyi jelleggel bír, ezért igyekszem majd arra privi módon válaszolni. Természetesen segítek neked, majd még a képleted szerinti legalkalmasabb fogamzásra vonatkozó legjobb idők megkeresésében is. Az pedig igazán nagy örömmel tölt el, hogy írod, hogy külön kurzuson is tanulod asztrológiai ismereteket.
Hidd el nekem a születési „Radix” képlet olyan, mint egy jó térkép abban szinte minden benne van, és ha valaki szorgalmasan tanulmányozza, akkor abból a jó utat is megtalálhatja.

Küldök neked és másoknak is egy Kelta idézetet!

" Legyen előtted mindig út!
Melegen süsse arcodat a Nap!
Hátad mögött fújjon mindig a szél!
Langyos eső mossa a kertjeid!
S amikor az inkarnációban újra találkozol a lelki éneddel, hordozzon a tenyerén a Jó Isten akaratából a sorsod! "
(válasz Gerikka 1919. hozzászólására)

1920. Mcsaba2015-02-20 20:08
Keves Ilcsimama!

Köszönöm a segítségedet. Tényleg nem nekem való a direkciók teljes megértései, de csupán csak a születési idő pontosítása végett vágtam bele. De aztán hallottam a Napkelte horoszkópról. Azt egyszerű megcsinálni, de az lenne a kérdésem, hogy mennyire megbízható? Az életterületek, a Házterületek vizsgálásakor a lokális determináció szabálya ugynúgy érvényesül-e?

Aztán a Szolárral és a Tranzitokkal kapcsolatosan még nem egészen tisza, a Jelölő és az Ígérő bolygók szerepe. Pl. Nap-Neptun trigon esetés, amikor Neptun az 1.Házban, Nap az 5.Házban van. Az esemény melyik házra vonatkozik.

Jó egészséget kívánok, Csaba.


1919. Gerikka2015-02-19 10:14
Kedves Ilcsimama!

Hálásan köszönöm részletes válaszát! Többször el fogom olvasni, hogy jól értelmezzem, bár a lényeget épp a Rák Holdam miatt szomorúan emésztem:-(
Tovább folytatom az asztrológiai fejlesztésem.

Szép napot és jó egészséget kívánok,
tisztelettel: Gerikka
(válasz Ilcsimama 1918. hozzászólására)

1918. Ilcsimama2015-02-18 19:52
Priviben küldte részemre
Kitôl: "Gerikka", 2015-02-17 19:10
Téma: Gyermek témakörben a kérését.

Kedves „Gerikka”! Örülök, hogy ráakadtál a fórumra, és azt is jó néven veszem, hogy engedélyezed, hogy a válaszomat itt a fórumon adhassam meg, azért, hogy abból esetlegesen mások is ismeretanyagot szerezhessenek. Valóban pontosan azért itt fórumon szeretnék válaszolni a kérdéseidre egyrészről azért, mert már több kérés is érkezett ebben a témakörben, amire sajnos nem volt módon eddig még válaszolni, másrészt pedig azért, mert privi üzenetben a karakterek befogadóképessége miatt nem igen van mód részletesebb kifejteni a témakört.
Első kérdésre, hogy a horoszkópban hol található meg a gyermekre vonatkozó ráutalás?

Erre a kérdésre sajnos nem olyan egyszerű válaszolni! Azt pedig nagyon jól teszed, mint írod privi üzenetedben, hogy kezded az asztrológiát mélyebben is tanulmányozni és itt a fórumon is, olvasgatod a leírásaimat.

Kezdjük azzal, hogy a képletnek a HOLD csak a harmadik meghatározó tényezője, azonban mivel a hold a RÁK- jegy ura és maga RÁK – jegy az alap M/ horoszkópnak, a (Kostól –Halak -ig, tartó 30-30° fokos jegyek és házak horoszkópban), a IV. család és otthon, a szülők és a leszármazás háza.

A „Radix” születési képletben pedig e mellett az 5. és VII. ház utalhat, főleg az első gyermekre a 9. ház a második és 11. ház pedig vágyak és remények házában következő gyermekekre.

Azonban ezt a kérdést nem lehet ennyire egyszerűen venni és azért sem, mert ugye tudjuk, hogy a Hold helye a nő születési képletében magával a nővel - anyával is, összehozható.
Aztán az sem mindegy hogy az illető Napjegye alapján a csillagjegy táblázatban a betegséghajlamok tekintetében e- kérdés vonatkozásában, milyen test-zóna a legérintettebb. Azt is vizsgálnunk kell, hogy a HOLD – születéskori állásával, milyen jegy és ház - hatással párosítható.
(A fórumon megtalálhatjátok több helyeken is, az egészséggel a 6-12. házakkal is összehozható az állatövjegyek szerinti csillagjegy táblázatot, miszerint a Kos jegyhez tartozik a fej-agy beszélőszervek, Bikához: a fogak nyak torok STB. jegyenként felsorolva. )

Jelen esetben a „Gerikka” a kérdező Napjegye a Nyilasban és a 8. házában található, ASC jegye Kos-jegy, ennek alapján a személyi bolygója a NAP-HOLD mellett a Mars bolygó is.

Tehát nála, a IV. házas holdhatás vonatkozásban és a betegséghajlamok tekintetében a Skorpiójegyet is figyelembe kell venni (mert az általános képletben a Skorpiójegy felel meg a 8. jelnek), itt leginkább a nemi szervek betegségeivel lehet társítani. Ugyanakkor még az is ide tartozik, hogy nála a Hold is a születési képletében a RÁK - jegyben/ Hold/ uralkodóval a IV. család és otthon házában, csökkenő-holdfázis időben található. Valamint még az is, hogy a képletedben a Neptun bolygó szintén a 8. házban a Nyilas jegyre tevődik. Ebben az állásban pedig a Neptun erősen kapcsolódik a Jupiterhez, mert a Nyilas jegynek a Jupiter bolygó az uralkodója, már pedig a Nyilasban tartózkodó Neptunusz bolygó a gyengédségből eredeztető.
Ehhez még az is társul, hogy a „Radix” 8. házában álló Neptun különösen intenzív mély tartalmas szenvedélyhez köti a szexuális életterületet. Pláne úgy, hogy még a fényszögek tekintetében is a Neptun együttállásban található a képletedben a Nappal és Merkúr bolygóval is. Ez adhatja neked a nagyfokú érzékenységet, (de megjegyzem, hogy ez adhatja az asztrológia iránti fogékonyságot is), az által, hogy a Jupiter részéről támogató Tranzit fényszögeket kaphatsz mostanában körülbelül olyan egy és másféléves időszakban.

Mivel testünk olyan, mint egy csodálatos megbízható és erős hajó, mely az életkornak megfelelően tudja a teljesítményét nyújtani. Viszont ehhez az is hozzátartozik, hogy az életszakaszokban minek van éppen itt a megfelelő ideje. Bár a mai világban már kitolódtak a nőknek a családalapításra való igényeik alapján a gyermekvállalásra szánt időpontjaik is.

Ezzel azonban azt is tudomásul kell, hogy vegyük, hogy mennél későbbi időpontban szeretnének a nők gyermeket, annál nehezebb lehet esetlegesen a teherbe esés annak kihordási lehetőségei is. Ehhez aztán még az is hozzájárulhat, hogy a nők olyan Szaturnuszi I. Ciklusát követően a 30. éveik után szinte görcsösen ragaszkodnak a gyermekvállaláshoz. Ezzel aztán az érzelmeikben, a gondolataikban is, sérülékenyebbek lehetnek, ha nem sikerül a teherbeesés. Itt azonban elsődlegesen fontos lehet, hogy alkalmas-e mindkét fél egészségileg a gyermekvállalásra, másodsorban pedig mindkét fél egyformán vágyik-e gyermekre. Ugyan is, ha a női lelket nézzük ebből a szempontból, akkor, ha a nőt aggasztja, hogy teherbe tud e-még esni? Illetve, hogy párjánál is ugyan olyan fogadtatásra talál a gyermekvállalás, mint nála? Akkor az, bizony kihatással lehet még magára fogantatásra is, de főleg a gyermek kihordására. Azért, mert fiziológiai szempontból az idegesség irritálja magát az emésztőrendszert, már pedig a HOLD betegséghajlamai közt találhatjuk a gyomor a női méh és azok funkcióinak betegségeit is.

Azt ugye mindenki tudja, hogy az emberi test egy valóságos csoda! Hiszen éveken át mindent megbocsát, a nem megfelelő táplálkozást, a stresszes életmódot, még valamilyen fokon az alkohol és a nikotin fogyasztását is. Viszont amikor már a nők elhatározásra jutnak a baba várás kérdésében, akkor első helyre kell, hogy helyezzék az ész törvényét, hogy céllal és mértékkel éljék az életüket. A rossz szokások elhagyásához is, használhatjuk holdfázisokat, még pedig oly módon, hogy erre a legalkalmasabb időpont az ÚJHOLD időpontja. Azért, mert a rossz szokások elhagyásához nem csak a „jó szándék” a fontos, ha nem a legkedvezőbb időpont megválasztása is. Először is tudatban kell rögzíteni azt, a belső elhatározást, hogy milyen hibáktól szeretnék megszabadulni, ha azt szeretném, hogy a születendő gyermekem egészségesen jöhessen a világra.
Már pedig az ÚJHOLD napja százszoros erővel bír ahhoz, hogy a fejünkben megszületett jó gondolatot véghez is tudjuk vinni.

Azonban azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a szervezetünkben, milyen mélyen rejlő betegség hajlamok, vagy esetlegesen már kialakulóban lévő betegségek húzódhatnak meg. Természetesen - elsősorban minden betegség esetében is, de főleg - a baba várás dolgában érdemes a kezelőorvossal elsődlegesen megbeszélni a lehetőségeket, aki őszinte választ adhat a kérdésre.

Aztán mivel a nők ciklusai is holdhoz vannak igazítva, ezért nagyon fontos lehet még, hogy a fogantatáshoz ezeket, a fogantatást, jelző időpontokat vegyék figyelembe. (Erre is, találhattok a fórumon általam feltöltött úgynevezett holdciklushoz kapcsolható „Ogino – Knaus - féle” számítási módszert. Mely azon alapul, hogyha valaki pontosan feljegyzi a menstruációs időpontokat, akkor abból kilehet számítani a pontos peteszabadulás időpontját, vagyis a legvalószínűbb fogantatási lehetőséget.)

Aztán megint nem csak „Gerikka ” kérdezőnek, hanem másoknak is szeretném jelezni, a természetgyógyászatban ismert gyógyítási módokat is, érdemes figyelembe venni. Itt csak megjegyzem, hogy egy állatövi jegy sem hat olyan erővel a nemi szervekre, mint a 8. jegy-házas Skorpió jegy. Ezért aztán, aki főleg kisbabát szeretne már jó, előre alkalmazza a cickafark teából készített ülőfürdőt, ugyan is ez segíthet egyes női bajokon.
A Skorpió napjegyben születetteknél a növő hold idő májustól- novemberig tart, a fogyó hold idő pedig novembertől májusig.
A Nyilas Napjegyben születetteknél pedig a növő hold ideje júniustól decemberig és a fogyó holdhónapban pedig decembertől júniusig tart a fázis idő.
Aztán az is fontos lehet, hogy a leendő anyáknak mindenfajta megerőltetéstől ajánlatos tartózkodni, amikor a Hold jelen esetben a Skorpió és Nyilas jegyeken halad éppen át, azért mert ilyenkor könnyebben bekövetkezhet a vetélés, főleg ha ekkor még a HOLD éppen Növő hold fázisában halad.

Aztán érdekes megállapítás lehet még az is, hogy akár az általános képlet alapján vett 8. Skorpió jegy-ház, akár a „Radix” szerinti 8. házat vizsgáljuk, akkor megállapítható, hogy itt találhatunk legtöbb utalást a terhességgel kapcsolatos veszteségekre, elhalásra, lemondás valamiről, akár még áldozatok által is.

Amennyiben ezekről nem csak orvosilag, hanem az asztrológia adta tudásunkkal is szeretnénk meggyőződni, (már aki hisz ezekben), akkor elsősorban a képletnek a 6. és 12. házat érdemes jegyhatás/annak uralkodó bolygója/ ház-hatás- értelmezés és házban álló bolygók értelmezésével nagyobb vizsgálat alá vetni.

Miért is? Mert például „Gerikka” képletében a Hold, mint már fentebb jeleztem, pontosan a RÁK/ jegyben /Holduralma alatt található és még együttállásban is van a leszálló holdcsomópontjával, vagyis a sárkányfarokkal a Szaturnusz bolygó megfelelőjével is.
Amely nála még itt az IC-én az „Alsó láthatár alatti metszéspontján” jelképezi a karmát is, az előző életben megszerzett viselkedés mintákat.

Itt jelenik meg az előző életünk eseményei, tapasztalásai, de a megoldatlan feladatokat is itt találhatjuk meg. Mindazokkal a hibákkal, hiányosságokkal, amelyek akadályozzák ebben az inkarnációban a „Karmikus” feladat teljesítését.

Vagyis a nála pontosan szemben álló jegyben, a Bakban / Szaturnusz urával a Felszálló holdcsomópont segítségével kell a jelenlegi élete céljait megvalósítani. Ugyan is ez jelzi akár már jó előre a képletében az előtte álló jövőt. A tökéletesedéshez vezető utat mutatja meg, főleg a Jupiter által, mert a Felszálló holdcsomópont egyben a Jupiter hatásaival is társítható. Arra utal, hogy bármennyit is értünk már el, mindig tovább tudunk haladni, csak az a kérdés, hogy hogyan?

Nála személyre bontva, ha megnézzük, akkor azt láthatjuk, az 5. Háza, mely az örömök házát jelenti, a születési „Radix” képletében az Oroszlán jegyben található, nem állt a leszületéskor bolygó az 5. házában, tehát itt a bolygóknak sincsen fényszög kapcsolatai más bolygókkal, amelyre főleg a Tranzitok során lehetne jó értelemben támaszkodni. Mostanság azonban, amikor a Jupiter bolygó éppen az oroszlánjegyben halad éppen, és a Szaturnusz bolygó is a Jupiter uralma alatt a Nyilas- jegyben halad, akkor itt most van még egy utolsó próbálkozás, a babavárás tekintetében a vágyak és remények megvalósítására.

Jelzed, hogy már jó ideje szeretnétek babát! Viszont mivel a Leszálló holdcsomópont a IV. házban a HOLD/urával, mintha szimbolikus kapcsolatba kerülne a Szaturnusz sorsbolygóval, mely az Ikrek jegyben/ Merkúr bolygó uralkodásával található, így a Bakjegyben/ Szaturnusz bolygó uralkodásával található lokális Jupiter bolygó segítségével és az itt helyet foglaló Felszálló holdcsomópont hatásával kellene meg találnia a lehetőséget a babavárás örömeihez.

Hiszen a Jupiter bolygó a felsőbb tudat jelképe, és az energia áramlás építő jellegét is, képes növelni, valamint a terjeszkedést és a növekedés (értsd ezt családban való növekedésre is), a látásmódot is, mint jótevőbolygó jelképezheti. Ezért a testi hatás tekintetében gyarapíthatja a terhesség idejében, a növekvő baba testsúly gyarapodását is. Mivel pedig nálad a 9. házban áll éppen a Jupiter bolygó, ezért talán itt a már valahányadik terhesség is, megvalósulhat, de csak még ez év októberéig, és majd 2016. áprilistól - 2017. elsőfeléig, van meg a lehetősége. Mert ezt követően képletedben ezen a téren egészségi gondok és műtétek előrejelzési olvashatók ki.
Hiszen a Szaturnusz sorsbolygónak a jelképe maga az alapozás, és, hogy mindennek ára van, hiszen a leckéit időnként keményen mutatja meg számunkra.

Mivel azonban „Gerikka” képletében a Szaturnusz bolygó fényszög nélküli bolygó minden tekintetben, vagyis a másik sorsbolygóval, a Jupiterrel sem áll fényszög kapcsolatba, ezért aztán szinte tehetetlenül mozog a Tranzitok során is.
Tehát rád nézve az is, igaz lehet, hogy a Szaturnusz leckéi sokszor kemények, de ugyanakkor tanulási folyamatokat is adhatnak azokra, amikre az életünk során érdemes odafigyelnünk, amelyek rávezethetnek bennünket a fizikai életünk valós dolgaira. Tehát itt kellene talán kimondanom, hogy meg kellene gondolnod, hogy érdemes e sorssal szemben menni.
Ugyan is Szaturnusz olykor gátolt növekedést idéz elő, vagyis elzárhatja ez egyén előtt a családalapításra a lehetőségeket.

Mivel neked a Napod a 8. házad elején található itt a valahová tartozás igényét és az alkalmazkodás lehetőségét növelheti benned. Aztán, mivel itt még a VII. házas Vénusznak is nagy szerepe van, mert ugyan nálad a Vénusz bolygó már a Skorpió jegy, elejére tevődik, de maga a VII. házad a Mérlegjegyre/Vénusz bolygó uralkodása alá is, esik, ezért itt a nappal való VII. házvégi NAP*- Vénusz megosztás miatt személyiségzavarokat is okozhat érzelmi téren a Vénuszi hatás. Azért mert a családalapításnak mindenáron való megfelelésnek való kényszere belsőkonfliktus helyzetekhez is vezethet, az által, hogy a párodnak megfelelve, a „trón birtokosának” szeretnéd a legtöbbet megadni. Ugyanis a VII. ház nagy részének a Skorpió jegy szenvedélyessége erősítheti a sikeres harmonikus és szeretet teli kapcsolat szükségességét. Ez pedig annál is inkább igaz lehet nálad, mert ugye a VII. házban egyrészről a Mars és Vénusz együttállás fényszögben található. Másrészről pedig Nap és Mars bolygó is, mely a női képletben a megfelelő férfit is jelzi, tehát, mivel az Aszcendens jegyed is a Kos- jegyre/ Mars bolygó fennhatósága alatt található, így a VII. ház és az ASC I. ház polaritása kiemelten jelentkezik nálad még abban is, hogy a születési bolygóid a köralatti jelek táblában a pontszámértékeik alapján Kos rejtett ASC- re mutatnak.

Persze mindezektől még az élet lehet igazán teljes és kiegyensúlyozott. Vagyis célszerű a finom egyensúly megteremtésére törekedni, és felismerni, hogy a törekvésünkben ismerjük fel a valódi lehetőségeinket. Azért, mert amikor a Vénusz energiáinak pozitív megnyilvánulására van szükség, akkor itt a Skorpióban a Vénusz bolygó a pénzügyek terén nagyon jó anyagi biztonságot jelezhet.

1917. Ilcsimama2015-02-09 15:17
Kedves Mcsaba! Mindenki más is, akit esetleg érdekelhet Csaba kérdése!

A Mars bolygó száma: természetesen a 9-es szám, mivel az egyéni adottságokat jelzi. Ezért, aztán amikor Numerikus számként vesszük figyelembe, akkor az asztrológiai értelmezés alapján a 360° fokos horoszkóp körben 9. házzal szemben álló 3. ház jelentés tartalma is megjelenhet az értelmezés során.
A 3. ház ugye a kapcsolódások háza, tehát az analitikus= elemző- analizáló- gondolkodásjellemző rá.

A Jupiter száma úgy igazából a 3-as szerencse szám, vagyis a 3-as számot rendeli a csillagászaton belül számmisztika is a Jupiter bolygóhoz. Hiszen a Jupiter bolygó az asztrológiában „Fortuna maior”a nagy szerencse bolygójának tekinthető.

A Szaturnusz bolygóhoz pedig a 8-as szám van rendelve. Milyen érdekes, ha már megint fején találtad a szeget!

Amennyiben az általános /M/ horoszkóp szerint, nézzük a dolgokat, ahol (a Kos jegy az első jegy és I. ház is, a 12. jegy/ház pedig a Halak), akkor ugye a 8.-jegy a SKORPIÓ jegy teljes 30° fokát öleli fel. A házak szempontjából pedig ez a 8. ház, mint „Szilárd /követőház/” ura pontosan a Mars bolygó és annak magasabb oktávszámán működő Plútó bolygó, mely a magasabb rendű szellemi képességet, a bölcsességet jelöli ki.
Nem véletlenül kaphatta a Plútó a 22-es „Mesterszámot”.

A kérdésedre pedig, hogy „A Vénusz - Neptun szembenállásról azért kérdeztem, mert elég sok ideaképet gyártok magamban. Akkor ezek szerint a Hold-Vénusztól jönnek?

Persze! Hiszen a képletedben alapértelmezésként is a „Radix”-ban a Vénusz szeretet bolygód van szemben állás fényszögben a Jupiterrel és a Hold, pedig a Vénusz bolygóval, és itt megint csak nagyon jó a meglátásod, hiszen neked a Neptun bolygód a Skorpiójegyben található születésileg. Pláne úgy, hogy az még az I. házadban is, az egyéniség kifejezésének a házában áll. Ezért aztán (mindenkinél), de nálad is, itt az I. házban helyet foglaló bolygók mindegyike, - mert ugye neked van ott bőven számszerit 3- is, - hatásait tekintve összeadódnak és ezért is érezheted, hogy sok esetben a Neptun hatására idea - képet gyártasz magadban.

Pláne úgy, hogy még neked itt található az életutadat, az életösvényt kijelölő Felszálló Holdcsomópont is. Hiszen itt ez azt jelzi feléd, hogy mivé kell válnia a leszülető léleknek. Pláne úgy, hogy ezt még Mérleg ASC típusként is kell megélni, vagyis, hogy a kifelé hatásban mindkét fél igényei is érvényesülhessen, a lelkek összefonódásának az egyensúlyában.

Aztán nézd csak meg a köralatti „EKL” táblázatodban a Neptun vízszintes sorát!
Azt láthatod, hogy ott a Neptun az I. házvonatkozásban semmilyen más bolygóval nem létesít fényszög kapcsolatot, vagyis az egész sor üres! Tehát a Neptun bolygód csak a Plútó sorában és ráadásul a 11. házban (a vágyak remények megvalósulásának házában), álló Plútó ad egy jó „Szextil” fényszöget.

Aztán nem tudom észre vetted-e a képletedben, hogy a Merkúrod, „Fényszög nélküli bolygó”!!!! (A 8. házban, és milyen érdekes, hogy pontosan ott, amiket a fentiek szerint is feszegettél).

„Már ha szóba hoztad azt is, hogy milyen sokan nem lázongnak azért, mert ez a világ bizony tényleg rossz irányban halad. Te pedig ezt sok esetben ki is nyilvánítod.”

Azért fényszög nélküli nálad a Merkúr, mert születésileg sem, vízszintesen sem pedig függőlegesen sem, kapcsolódik semmilyen más bolygóhoz sem!

Ez is egy érdekes kérdés lehet! Majd később még itt a fórumon foglalkozunk majd egy leírásban a fényszög nélküli bolygók értelmezésével is.

No, már most pontosan ezért mivel a Merkúr a főleg kommunikációért felelős bolygó, a „kozmikus hírvivő” így Te azok közzé vagy sorolandó, akik nem csak mormognak a bajuszuk alatt, hanem a véleményüket ki is, fejezik bármiről is, legyen szó. Persze ezért ne haragudj az egész világra, hiszen ha nem volnának ilyen emberek, akkor bizony elég színtelen lenne nélkülük a világ.

Aztán az sem egy utolsó szempont, hogy ezt mind a Bikajegyben álló Merkúr miatt a Vénusz uralkodónak, vagyis a szeretet bolygójának a hatására jó indulat által vezéreltetve teszed, hogy ezzel a belső agressziódat tudod-e levezetni, hát mondjuk azt, hogy igen!
Azonban ezt sohasem rosszindulattal fejezheted ki. Hiszen neked még a Rejtett ASC - jegyed is Mérleg, tehát, ez a jegy alapvetően az igazságosság természetét jelképezi.

Aztán az sem elhanyagolható, hogy számodra, mint dupla Mérleg ASC jegyűnek szinte életbevágóan fontos lehet, hogy a kapcsolataidban tökéletes legyél. Csupán a felszín alatt jelenik meg az életedben, hogy egy kicsit kemény is tudsz lenni.

Azért, mert a dupla Mérlegek számára legyen az akár Nap és ASC - jegy, vagy akár dupla ASC- és rejtett ASC- jegy elengedetlenül fontos, hogy a kapcsolatokat úgy ápolják, hogy abban saját maguk ás mások is boldogok lehessenek, hiszen nem véletlenül a Vénusz bolygó a születési uralkodó bolygóik.
(válasz Mcsaba 1916. hozzászólására)

1916. Mcsaba2015-02-08 20:07
Kedves Ilcsimama!
Köszönöm a válaszokat. Őszintén szolva nem találkoztam ennyire mély területről jövő magyarázatokkal. Kissé szokatlannak tűnnek, de azért meg értettem, hogy mégis merrefelé kell (kellene) tekintenem.
Az a helyzet, hogy a betegségek elhatalmasodásait talán sikerül lelassítanom, de a hibáim elfogadásával már problémák vannak. Tudok róluk, csaknem egytől-egyig, de az az agresszivitás (nem a párkapcsolatban) az csaknem mnapirenden van. Haragszok a Világra. Ez tuti. Információk sokasága, és saját meggyőződések mind arra utalnak, hogy a Világ a rossz felé halad. Ezt ugyanis mindenki tudja. Csak, hát nem jár annyit a szája, nem lázong annyit, mint én. Úgy értelmeztem a magyarázatodból, hogy a külvilág felé vetítem a belső agressziómat.
Azt megfigyeltem, hogy akiknek Mars-Uránusz kvadrátjuk van, még azok sem lázadnak annyira mint én.
- A Vénusz-Neptun szembenállásról azért kérdeztem, mert elég sok ideaképet gyártok magamban. Akkor ezekszerint a Hold-Vénusztól jönnek?
- És a numerológiával kapcsolatosan a Mars száma a 3, vagy a 9 ? És a Jupiteré, és az Uránuszé mennyi?

Kedves Ilcsimama köszönöm a segítséged, és jó éjt kívánok!
Tisztelettel, Csaba
(válasz Ilcsimama 1915. hozzászólására)

1915. Ilcsimama2015-02-07 21:44
Kedves Mcsaba!
Megint csak nagyon jó kérdést tettél fel, mert a képletszerinti Napuralkodójának megítélését másként kell értékelnünk!

Ezért aztán az I. kérdésed/ a nap uraként témakörben/ egy kicsikével ellőbbről, mélyebben belelátva dolgok menetében indítanám, hogy az, tanulási célt is szolgálhasson.
Ugyan ez csak is arra vonatkozik ahol, amelyik jegyben a Nap helyet foglal a képletben, mert ugye a Nap a képletnek kiemelkedő jelentőséggel bíró eleme. Mivel a Nap a vitalitásunk az önkifejezési módunk jelképe, ezért a jegy/házhelyzete mutatja meg, hogy mely életterületeken tudjuk leginkább irányítani az energiáinkat.
(A megadott e-mail címedre elküldöm neked az ÉLETÜKRE táblázatot, hogy a saját bolygóid születéskori lokális helyzetét abban fel tud jegyezni, illetve jobban érthetővé váljon, amit mondani szeretnék).

Ugyan is szeretném, ha bővebben is tisztáznánk az „Ősszellem „dolgokat, és a „Radix” képletben a születési Nap jegy/ház/ helyzeteinek és jegy uralkodóinak a helyzetét.

Az ŐS SZELLEMBEN alul lakozik elsősorban az „EGÓ” a TEST a LÉLEK- és a SZELLEM.
A másikoldalon pedig szintén az EGÓ - a FÖLDI élet és Napáltali ISTENI SZIKRA. Majd felette az égiek általi ISTENI ERŐ- a TRANSZCEDENTEN = fejlődésen keresztül.
A képletben pedig a leszületés során a „Felkelőjegy” bolygói által megmutathatja nekünk, hogy melyik bolygó által hová is kerültünk a földre.

Ha megnézzük a táblázatot, (sajnos ezt nem tudom ide fórumra feltölteni, mert a Hoxa gépház rendszere, nem tartalmaz ilyen karaktereket), akkor azt látjuk, hogy Földi – Test – rovatnál a Kosnak az ura a Mars. Bikának a Vénusz. Az Ikreknek a Merkúr, a Ráknak a Hold, az uralkodó bolygója. Ezek a mind a testben a fizikai síkú dolgokat jelölik meg.
(Ezért is érzékelheted jobban a 8. házban helyet foglaló Merkúr bolygónak a Bikajegy/ uraként a Vénusz hatását, mert itt a 8. házban inkább lelki alakulást befolyásolhatja nálad).

Mivel a bolygók a Naptól való távolságuk sorrendjében következnek, ezért ugye a Naphoz legközelebb kering a Merkúr bolygó, majd a Vénusz, és ezt követi a FÖLD/ és annak a bolygója HOLD. Csak ezután következik a Mars, ezek a belső bolygók.

Az után következnek majd a külső bolygók: Jupiter- Szaturnusz Uránusz- Neptunusz és végül a Plútó.
A képletben pedig a horizont alatti házak a földi síknak a megnyilvánulásait jelölik meg, nálad pedig a „Radix” képletedben a Nap a horizont feletti jobbfelénél található.
Mivel azonban az asztrológia és a mikrokozmoszt összekötő értelmező tudomány az ősi tanítás szerint a minket körbevevő világ külső leképződése, ezért a belső vonásainknak is, vagy másképpen mondva „Ahogy fent, úgy lent” elvnek felelhet meg. Mennél részletesebben ki bontjuk az égitestek ránk tett hatásait, annál jobban érthetjük meg saját magunkat is.

Az általunk jelenleg ismert tíz bolygó, beleértve a Napot is, a jegy/házakkal együtt nagyon pontos képet tud nyújtani a jellemünkről, azonban ez nem jelenti azt, hogy csak ennyi tudható.
A bolygók számozásai is az analógia szerint úgy vannak, hogy 1/ a NAP az isteni szikra, 2/ a második Fővilágosító a Hold, 3-as a Mars mert a tavaszi Napegyenlőséggel pontosan a horoszkóp horizontján az ASC/ az általános 30-30° foknak megfelelő ”M” képletszerinti Kos jeggyel kezdődik és annak az uralkodó bolygója a Mars. (Ezt az „M” horoszkópot láthatjátok az adatlapomon feltöltve).
Szellemiséget viszont fent a transzcendens bolygók adják, még pedig ezután jönnek csak a transzcendens bolygók a Szaturnusztól a Plútóig, a Merkúron át, amelyek már a szellemi dolgokat jelölik.
Például, akiknek lent vannak a transzcendens bolygóik, azok biztos, hogy a fizikai síkon teremtik meg a dolgokat és ez által fizikai síkon tudnak sikereket is elérni.

Aztán azt is tudjuk ugye, hogy a „Radix” születési képletnek vannak még más olyan pontjai is, mint például a Holdcsomópontok, vagy a Naprendszerünkben - az úgynevezett aszteroida övben- keringő kisbolygók helyeit képezik le. Ezek többségükben a Mars és a Jupiter közti pályákon haladnak. Ilyen például a Chiron kisbolygó is, melynek a hatása szorosan kapcsolódik az egyes jegyek jellegzetességéhez.

A Chiron kisbolygót csak 1977-ben fedezték fel, a Napkörüli keringési 49-51 év. A jegyekben pedig változó időket tölt el.
Pályája szintén ellipszis alakú, ezért Napközelben a Jupiter pályánál mozog, míg a Naptól távolodva pedig már inkább az Uránuszhoz közelít. Ezzel aztán egy energiai hidat képez a három lassú bolygó között, mint a Jupiter- Szaturnusz és az Uránusz bolygókkal.

Sok asztrológus úgy gondolja, hogy mivel az Oroszlán jegynek a Nap az uralkodó bolygója, ezért itt a Chiron a magasrendű tudáshoz társítható, azért mert kulcsot add a titkok megfejtéséhez. Érdekes módon ez a jele is= egy kulcs felül zászlóval.
Sebzett gyógyítóként is, szokás nevezni a Karmikus Chiron bolygót. Azért, mert ahol a képletben található az a terület tartalmazhatja az illetőnél azokat a bizonyos lelki sebeket.

Vagy például a „Pallas” kisbolygó, melyet már nagyon régóta már az 1802 –es, csillagászattal kapcsolatos feljegyzésekben is megtalálhatjuk.
Ő az értelem az ész és a bölcsesség női archetípusáról kapta a nevét. A Merkúrnak a párjaként is értékelhetjük, mivel a tanulási képességet segítheti elő.

Vagy megemlíthetném még a kisbolygók közül a „Vestát” is, akit szintén már az 1804 –től származó feljegyzésekben, mint a munkának a szellemi irányultság megjelenítőjeként hozható összefüggésbe.

Aztán fel lehetne még sorolni egy jó pár „Transzneptunikus”kisbolygót, mint az Eris – Sedna - a Kuiper-öv kentaurjai Stb, melyek a Jupiter és a Plútó közötti térben találhatók, ezekkel is kibővíthető egy kicsit a jelentés tartalmak értelmezése.

Neked a Napod egyértelműen az Ikrek jegyben 7°38’ fokon áll képletedben ezért itt az uralkodó bolygó a Merkúr, mivel azonban ebben az esetben a Merkúr bolygó csak SLEPPJE Napnak, ezért a hatása is sokkal gyengébbnek minősül, mint maga a Nap.

A kisbolygók közül talán a Chiron bolygóról tudhatunk a legtöbbet, nálad például az 5. házadban a Vízöntő jegynek a 22°38 ’ fokánál található a képletedben, mivel itt a Vízöntőnek az egyik társ uralkodója a Szaturnusz, ezért aztán a szülött képes lelassítani a betegség elhatalmasodást. Azért, mert a Szaturnusz a szükségképpen velejáró korlátozások által lehetővé teszi számodra, hogy nem csak betegségeid felett tudsz uralkodni, hanem hibáid elfogadásával is képes vagy megbirkózni. Bár ez utalhat még a társkapcsolatokban valamilyenféle önfejűségre is, pláne ha ez a szabadság bizonyos fokú feladásával is járna. Érdekes módon, mint a különc bolygóként inkább a Plútóhoz hasonlítható ez a Chiron jellegzetesség. Aztán az is milyen érdekes nálad, hogy pontosan a szemben lévő Oroszlán jegyben de már a végénél 29°51” fokon, pontosan Szűz jegy csúcsán / Nap és a Merkúr uralkodásával, vagyis a 11. házban a vágyak és remények házadban található nálad helyileg a PLÚTÓ.

Aztán azt is bizonyosan észre vetted a képletedben, hogy Plútó és a Szaturnusz köti össze a Vénuszt, két zöld Trigon fényszöggel és a Neptun – hoz sugárzó és 29°30’ perc fokon lévő Felszálló holdcsomópontod- és Jupiter és a Szaturnusz felé adott szextil fényszögek, által összeköti azt a bizonyos „nagy zöldsárkányt”.

Azt is tudjuk ugye, hogy a Jupiter és Szaturnusz is, sorsbolygónak számít. Jupiter a kiteljesedést, a Szaturnusz pedig a korlátokat hozhatja be. Mivel Ők ketten a nagy tanító mesterek az asztrológia világában, ezért aztán a Szaturnusz a fejünkre koppinthat, ha nem úgy teszünk, ahogyan azt sors is elvárja tőlünk.
Itt ebben, zöld sárkányban a Jupiter az ajándékot hozza el, míg a Szaturnusz, pedig a sorsfeladatok leckéjével írhatja át a dolgok menetét.
Pláne mostanában nálad, mert ugye tudjuk, hogy a Jupiteri 5. ciklusa és a Szaturnuszi II. Ciklus olyan 60. év környékén összekapcsolódik. (Erről nem régen töltöttem fel leírást a fórumra).

Csak tanulási szempontból jegyzem meg, hogy a képletben nagysárkány jele is adott lehet, a Tranzitok során is keletkezhetnek nagysárkányok. Mégpedig a Jupiter –Mars - Hold - Uránusz és a
Leszálló holdcsomópontok által.
A Nap- Vénusz felszálló holdcsomópont és a —Plútónál pedig főleg T- Qvadrát esetében, ha az még a MC, felé is mutat akkor itt a külső, és belső erők is, dolgoznak.
Amennyiben viszont jó irányba mutat a sárkány, mint nálad is, akkor egyre magasabban tud repülni a horoszkóp tulajdonosa is. Amennyiben ismerjük a saját rezgéseinket, fent tudjuk tartani a sárkányt a levegőbe, kijelölhetjük az irányt az életfeladatunkban. Aztán a korlátozás terén is, szükség van az egyensúlyra, amit csak is az igazi társsal érheti el az ember.

II. kérdésként, mert ez igényel rövidebb választ: „Nepun és a Vénusz között létezik-e az oppozíció? (orbisz: 5°32"). A válaszom NEM! Azért mert a Neptun Orbisz szemben állásnál 3°, míg a Vénuszé is, szemben állás fényszögnél csak 3°30’ fok. Ezt a képletedből is pirossal nagyon jól kirajzoltan láthatod, hiszen a Kos jegyben helyet foglaló Vénusznak csak a Mérlegben álló Holddal és a Jupiterrel van 180° fokos szemben állás jele.

Lássuk akkor a szintén nagyon érdekes III. kérdésed is, mely a „Sárkányfarok” kérdést feszegeti?
Tegyük akkor először is helyére dolgokat!
Mi is a Sárkány fej és mi a Sárkány farok?

A Felszálló csomópont (vagyis a sárkány fej), a könnyebbik aspektus, a Jupiter bolygó hatásának a megfelelője, vagyis harmonikus, jótékony, támogató és azt a pontot is, jelképezi, mely a legnyomasztóbb feszültséget hozza a múltra. Segítségével kell legyőznünk azokat a mintákat, melyek evilági életünk mélységbeli fejlődéséért felelősek. Maradandó Karmikus* nehézséget, problémát jelenthet az illető életében, amit itt a földi életében még meg kell oldania. Egyben a Felszálló holdcsomópont: A jelenlegi életünk céljait, az előttünk álló jövőt is jelképezi, a teljes lelki beteljesülés felé vezető utat jelzi. A tökéletesedéshez vezető utat mutatja meg. Arra utal, hogy bármennyit is értünk már el, mindig tovább tudunk haladni.

Aztán nézzük a Leszálló holdcsomópontot: vagyis a sárkányfarok a Szaturnusz bolygó megfelelője is. Jelképezi a karmánkat, az előző életeinkben megszerzett viselkedés mintákat. Az előző életünk eseményeit, tapasztalásait, megoldatlan feladatokat jelez. Mindazokat a hibákat, hiányosságokat, amelyek akadályozzák a Karmikus feladat teljesítését.

E kettő egymással pontosan szemben, 180 fokra helyezkedik el egymástól a képletben. (Nálad ugye a felszálló Mérleg- jegyben és a leszálló pontosan Kos- jegyben található).

Felszálló holdcsomópont, (vagyis a sárkány fej) összekapcsoló, míg a leszálló holdcsomópont,(sárkány farok) elválasztó tulajdonságokkal bír. Tehát semmiképpen sem értendő úgy hogy jellem és karakter szempontjából felül múlhatja a Napot.
Már csak azért sem, mert a NAP az örökké való szellem által bekeríti azt az Isteni szikrát, amely mindenkiben megtalálható, életet ad, és az „ÉNT” jelképezi.

Mint az (Északi) Felszálló holdcsomópont pedig: az életcélt, a sorsküzdelmet, és a fejlődésben rejlő választások lehetőségeit adja.
A (Déli) leszálló holdcsomópont pedig: Kaput nyit a múltba. A veleszületett kényszer képességeket, és Karmát jelzi, vagyis ösvényt mutat a múltba. Ugyan úgy, mint a Hold is, a bevésődött és ösztönös viselkedésre is, utal. Vagyis egyszóval a lélek ŐSI része.

Aztán nézzük meg ezt a kérdést a születési uralkodói szempontból is!

A Mundánban, mint az alap képletben is az I. házzal szemben a Kossal a VII. házban a Mérleg –jegy található Vénusz urával, mely a kapcsolat és harmóniára törekvést adhatja nekünk. No már most neked a képletedben ez pontosan fordítottan van.
Vagyis a Mérlegben találhat nálad az ASC - jegy és a VII. kifelé hatás háza van a KOS - jegyben. Vagyis semmiképpen sem adhatja a születési ASC az egyéniségednek az agresszivitását. Hanem inkább a kifelé hatás következtében inkább külső kapcsolataidban, vagy esetlegesen a párkapcsolat terén lelhetsz rá bizonyos fokú agresszív magatartásra.

Hiszen itt a Mérleg ASC azt adja neked, hogy az egész világgal szeretnél jó értelemben kapcsolatba kerülni, hiszen a Mérleg ura pontosan a Vénusz bolygó, mely a szeretet és a kapcsolatok utáni vágyak megtestesítője. Míg a VII. házas Kos jegynél pedig a Mars uralkodó bolygó által pontosan a rámenősséget hozhatja ki belőled, amit Te esetleg még türelmetlen agresszivitásként is, élheted meg.
Itt a VII. házban láthatjuk meg, hogy a másik ember mit is jelen nekünk. A Kos a tavaszi napegyenlőség, vagyis a Radix - ban a születéssel ugyan összefügg, mert itt lépünk be ebbe a világba, de csak akkor, ha a Kos az ASC - jegyre tevődik. A Mérlegen keresztül, pedig az élet felének a kiáramlását jelenti a külvilágba. Az „ÉNT”, az egzisztenciát a „Te” – vel, köti össze, megmutatja, hogy hogyan válik a társunk a társképünkké.
(válasz Mcsaba 1914. hozzászólására)

1914. Mcsaba2015-02-06 15:34
Kedves Ilcsimama!
Köszönöm, hogy kedvet adtál a Numerógia iránt való érdeklődéshez. Arra gondoltam, hogy nagyon jó kiegészítője lehet az Asztrológiában való fejlődésnek.
Mivel újdonságként érintett a horoszkóp értékelésed – amiért nem győzök hálálkodni – így kérdeznék egy pár olyan dolog felől, amiket nem nagyon sikerült tisztáznom a saját radixomban.
- Elsősorban – csakúgy – meg kérdezném, hogy a Nap urának van-e különösebb szerepe, vagy hatása a radixban? Ugyanis a Bika/Merkúr jelleget nagyon érzem magamon.
- Aztán a másik – fontosabb dolog – a Sárkányfarok karakterbeli kiemeltsége lenne.
Ugyanis, amikor az Asztrológiával ismerkedtem, csaknem belém sulykolódott, hogy a Sárkányfarok (nem a Sárkányfej) annyira fontos, hogy még a Napjegyet is felülmúlja a szülött jellemét, karakterét illetően. És ezt nem csak azért hittem el, mert így tanították, hanem még azért is, mert az én karakteremben is elég keményen meg van a Kos jelleg. És csak nagyon későn kezdtem elgondolkozni azon, hogy ez nem-e a születési uralkodó hatásától van?
Így aztán – a Mérleg Aszcendenst igazolva – dilemmába estem és nem tudom, hogy pontosan honnan ered az olykor még agresszívnek is nevezhető Kos jelleg.
- És aztán a Nepun és a Vénusz között létezik-e az oppozíció? (orbisz: 5°32")

Tisztelettel Mcsaba.

1913. Ilcsimama2015-02-05 18:14
No, akkor többek kérésére egészítsük ki az 1912-es leírást.
Számok a betűk átkonvertálásának tükrében:
A:J:S= 1.
B:K:T= 2.
C:L:U= 3.
D:M:V:= 4.
E:N:W=5.
F:O:X=6.
G:P:Y=7.
H:Q:Z=8.
I:R=9-es számmal.
(válasz Ilcsimama 1912. hozzászólására)

1912. Ilcsimama2015-02-05 16:14
Kedves Csaba. Elnézést, de nem voltam egy pár napon át és elkerülte a figyelmem a kérdésed.
Valamint mindenki másnak is figyelmébe ajánlom az alábbi válaszom, ha esetleg titeket is érdkelhet.

Az első kérdésedre a válaszom igen volt, melyet megírtam neked bővebben is kifejtve.

Az összevetésnél pedig a női képletben a Hold helye inkább más összefüggésben vizsgálandó. Ugyan is mivel Hold gyors bolygó ezért a rövidebb távú összevetések csupán a lassú bolygókra vonatkozhatnak leginkább.

Viszont, ha már megint csak nagyon jó dolgok felől közelíted meg az asztrológiát, akkor szeretném még jelezni, hogy a Tranzit bolygók figyelemmel kísérése a saját „Radix” szerint állásokkal, az élet során felbukkanó lehetőségeket, és lehetséges akadályokat jelzi. Mivel viszonylag pontosan, - a szabad akaratot is figyelembe lehet rajtuk változtatni, - azért, mert a várható események előrejelzésével már eleve felkészülhetünk arra, hogy miként menjünk elébe az eseteleges rossz dolgoknak.

Itt ugye én arra gondolok, hogy képletből kifejthető az – az életfeladat, a velünk született tulajdonságok, és ennek függvényében az, hogy egy-egy életesemény mikor következhet be, hogy a lehető legjobbakat hozzuk ki a felkínált lehetőségekből.

Mint már az előző bejegyzéseimben is kitértem rá, hogy a 2015. év az érzelmek éve lehet a csillagok állása szerint.

Az egyéni életben pedig arról szó volt már, hogy érdemes a számmisztikát is segítségül hívni a sorsunk alakulásának a vizsgálatakor. Hiszen Henry Miller szavaival élve:

„a világot nem kell rendbe tenni, a világ természetéből adódóan maga a rend.
A mi feladatunk az, hogy e renddel összhangban éljünk”.

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a bennünk rejlő adottságok és azzal kapcsolatos viselkedési formák az érzelmi hullámainkon keresztül jussanak el hozzánk, akkor a számmisztika segítségével tudjuk azt a mindennapjainkban is hasznosítani. Azért, mert a számok rezgései a kozmikus erők hatásait is közvetíthetik felénk.

Többször is jeleztem már felétek, hogy a bolygókat a csillagászok egy-egy számhoz rendelték, mint például a Napszáma az 1.-es. Holdé a 2-es, 3-as a Jupiteré, 4-est szintén a fizikai napszámának lehet tekinteni, az 5-öst a Merkúrhoz rendelhetjük, 6-ost, mint az egyénben rejlő harmónia jelölőjét a Vénusz bolygóhoz kapcsolhatjuk.

A 7-es számot szintén a lelkiéleti élettel összehozható kapcsolat által a Holdhoz rendelendő.

Míg a 8-as számnál a gyakorlatiasságot és a szorgalmat helyezhetjük előtérbe, mert a Szaturnusz sorbolygóhoz kapcsolható.

A 9-es számnál pedig a Mars bolygó rezgését érzékelhetjük, vagyis felfeddheti, hogy mekkora is munkabírásunk, a testi erőnk, de akár még a bátorságunkat is vizsgálhatjuk általa.

Aztán a kettős számok esetében, mint a betűkből átkonvertált számoknál találhatunk például a 11-es szám esetében ez a Neptun bolygóval és annak energetikai hatásával is, összehozható.
Azért, mert ilyen névszámmal rendelkező egyéneknél a tisztánlátás, a látnoki készség, és főleg a megvilágosodás iránti vágy is, jobban érzékelhető.

Aztán ilyen lehet még a 22-es szám is, mely a Plútó bolygó energiával hozható összefüggésbe, pláne, ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a Plútó bolygót a Mars bolygó felsőbb oktávszámú megjelenéseként érzékelhetjük a kozmikus energiák terén.

Mivel a bolygók mindegyikének megvannak a saját jellemvonásai, amelyek az egyes embereknél és főleg a képleteikben különböző módokon jelenhetnek meg, ezért az asztrológiai elmélet szerint a Napot mindig pozitív tüzes jellegűként kell értelmeznünk.
A holdat viszont vizes-nedves mivolta miatt inkább negatív módon, a Merkúrt szintén pozitívnak, és sokoldalúnak. Érdekes módon a Vénusz bolygót a földies jellege miatt inkább negatívként foghatjuk fel.

A Mars szintén pozitív jelleggel bír, és a Jupiter bolygó is, szintén a tüzes jellege miatt adhatja nekünk a hatásit.

A Szaturnusz inkább passzív ugyanakkor földies.

Az Uránuszt is inkább a pozitív légies jegyekhez sorolhatjuk, a Neptun bolygót pedig inkább negatív passzív, vizes-nedves értékelésként vehetjük figyelembe, bár a Neptun felsőbb fokú oktávjaként a Vénusznak inkább nőies jellegű bolygóként értékelhetjük. Ezért szoktuk a 11. házra mondani, hogy a képletben itt jelenhetnek meg leginkább (főleg a nőknél), a remények lehetőségei, és vágyak megjelenési formáit mutathatják meg számunkra.

A Plútó pedig tüzes-és nedves jelleghatással lehet ránk.

Tehát akkor mi is, kell a numerikus számok átkonvertálásához?

A NÉV mellett a születési évünk, hónapunk és a napunk.
Mivel azonban a név sok esetben valamilyen ok következtében (házasság, névfelvétel, névcsere, STB), változhat, ezért inkább azokat a neveket használjuk, amit a születésünkkor kaptuk. Sok esetben megfigyelhető, hogy akik két vezeték, vagy keresztneveket is kaptak és azt a mindennapi használat során vagy elhagyják, vagy másmódokon használják, azzal akár a bolygóktól kapott rezgés módokat is elveszíthetik, vagy legalább is módosíthatják az életük során.

Ezzel kapcsolatosan kérdés volt már „Mcsaba” részéről az is, az előbbiekben, hogy az ékezeteket miként vegyük figyelembe az átkonvertálás során.

Erre pedig a válasz, hogy az alap ÁBC betűit kell értelmezni a rövid és hosszú betűk esetében is. Azért, mert a beszédünk láthatóvá tétele számunkra az írás. Az írásban pedig különféle írásjegyeket használunk. Egy –egy hangnak egy, vagy esetleg több írásjegy felelhet meg. Az egy-egy hangot, jelölő írásjegyet, vagy írásjegy csoportot betűnek nevezzük. Mivel azonban a hangokat két nagyobb csoportra, magánhangzókra és mássalhangzókra is felbonthatjuk, külön kell választani a magánhangzókat és mássalhangzókat, jelölő betűket is.

Ennek alapján tudjuk Numerológia szempontjából a betűket számokká átkonvertálni. Amely alapján következtethetünk az „Életutunkra”, ahol a születési év, hó napok egy számmá vonása adja az életút számunkat 1-22-ig.

Aztán a belső személyiségre vonatkozó szám értékhez pedig a nevünknek a magánhangzóinak az átkonvertálása adja meg az értékelését.

A külső személyiségünk ismérveire pedig a nevünknek szintén a születéskor kapott nevünknek a mássalhangzóit kell átszámítanunk.

Ezt követően pedig a belső és a külsőszámként kapott összegeket addig rendezzük, míg abból egy számot nem tudunk képezni.

A személyes évekre való utalásokat, pedig úgy kaphatjuk meg, hogy a születés hónapjának + a napjához azt az évet adjuk hozzá, amelyre éppen kíváncsiak lehetünk. Itt mindig a születés hónapjának a napja lehet a sorsfordulás időpontja. Vagyis annak az évének jó, vagy esetleges rosszabb lehetőségeit ezek értékelésében találhatjuk meg.

Minden számítási módoknál, akiknél megjelenik egyenként a 11-es, vagy a 22-es „Mesterszám” azoknak még külön is jelentőségeket lehet tulajdonítani.

(Itt azért nem térnék ki ezek jelentőségéről, már a „Netten” már nagyon sok helyeken igen jó értelmezéssel megtalálhatjátok az egyes számok értelmezését.)

Azonban mivel a születésnapunk nem volt véletlen, hiszen ezzel a földre érkezünk napjával eldőlt, hogy milyen különleges képességekkel ruházott fel bennünket a sorsunk. Amennyiben ismerjük a saját születési képletünket, és azokban láthatjuk az erősségeinket és gyengeségeinket, akkor arra igen is tudunk építeni, az által, hogy a bolygóktól kapott rezgéseket felhasználva harmonikusabb életet tudjunk élni.

Ezért talán itt megemlíthetem, hogy a számmisztika alapján egyes számokhoz rendelhető maga a születésnap száma:

Így az 1-es számhoz kapcsolható ha valaki valamely hónap 1-én, 19-én vagy 28.-án született: itt mindig használhatod a Napszáma miatt a fantáziádat, a kreatív elképzeléseidhez.

2-es számhoz: aki 2.-án 11.-én, 20.-án, vagy 29-én, született, itt fontos lehet, hogy mint ahogyan Hold is visszatükrözi a Nap energiáit, úgy a mindennapokban mi is a belőlünk áradó energiáinkat az érzelmeink által, a bennünk körülvevő emberekre jó értelemben sugározzuk ki.

3-as számhoz: aki 3.-án, 12.-én, 21.-én, vagy 30.-án látta meg a napvilágot. Ezzel a számmal a személyiségünket az irányban tudjuk fejleszteni, hogy szoros empatikus képességeket fejlesszük ki magunkban és másokban való kihatásunkkal is. Főleg a 4-es számhoz: 4.-én, 13.-án, 22.-én, 31.-én, rendelt értékeket is figyelembe véve, mivel ez a Napszáma is, ezért a külsőkapcsolatainkban, de főleg a párkapcsolatban igyekezzünk jó szövetségeseket találni. Alakítsuk ki magunkban őszintén a közös célok elérését, mert ezzel a saját biztonságunkat is megteremthetjük.

5-ös számhoz: 5.-én, 14.-én, 23.-án, mivel ezzel a számmal rendelkezők nehezen viselhetik el kötöttségeket, ezért párkapcsolataikban is talán akkor tudnak jól választani, ha megadják egymásnak a saját egyéni függetlenségüket, úgy hogy azzal nem távolodnak el egymástól, hanem még inkább összekovácsolódhatnak.

6-os számhoz: 6.-án, 15.-én, 24.-én, született egyénekhez kapcsolható, hogy az élet minden területén fejlesszék magukat mester fokra. Hiszen a 6-os szám a VÉNUSZ bolygó száma, ami a kisszerencse bolygójának is tekinthető.

7-es számhoz: 7.-én, 16.-án, 25.-én, születettekhez talán a számmisztika szerint mivel ez a holdhatáshoz van rendelve, ezért az életünk során meg kell szabadulni minden félelmeinktől, hogy fel tudjuk tárni az igazi lelki érzéseinket mások irányába.

8-as számhoz: 8.-án, 17.-én, 26.-án, itt inkább az a feladat, hogy az élet minden területén pozitív energiák által egyensúlyba tudjuk hozni magunkat másokkal. Vagyis mivel itt a Szaturnuszi sorbolygó hatásokkal is lehet számolni, ezért célszerű kialakítani magunkban, az egészséges adok és a kapott érzéseket megfelelően, tudjuk kezelni.

Végül pedig a 9-es számhoz: 9.-én, 18.-án 27.-i napon születettek tartoznak. Mivel a 9-es szám is szinte „Mesterszámként” kezelendő ezért főleg az egyéni adottságokat jelzi, ezért ne csak a magunk, hanem a körülöttünk élők együttérzésével is számolnunk kell.
Építsük be az életünkbe a toleranciát! Vagyis először legyünk tisztába a saját értékeinkkel, mielőtt másokat bírálnák, illetve másokat szeretnénk megváltoztatni.

Mivel azonban a születésnapunk nem volt véletlen, hiszen ezzel a földre érkezésünk napjával eldőlt, hogy milyen különleges képességekkel ruházott fel bennünket a sorsunk. Amennyiben ismerjük a saját születési képletünket, és azokban láthatjuk az erősségeinket és gyengeségeinket, akkor arra igen is tudunk építeni, az által, hogy a bolygóktól kapott rezgéseket jól felhasználva harmonikusabb életet tudjunk élni.
(válasz Mcsaba 1910. hozzászólására)

1911. Ilcsimama2015-02-05 02:49
Kedves asztrológiai fórumozók! A kéréseteket máris szeretném teljesíteni, miszerint 2015.02.04.-én a Vízöntőben járó NAP pontosan déli 12 órakor az „ÉG” tetején haladt éppen Telihold idejében.
Vagyis ez azt jelenti, hogy a Vízöntővel szemben álló jegyben, vagyis az OROSZLÁNBAN halad éppen a HOLD – 0 h/ 11/perckor TELIHOLD fázis időben.

Azért mert ugye tudjuk, hogy a Nap újhold idejében kerül együttállásban ugyan abban, jegyben, ekkor pedig a szemben álló jegyben van a Telihold fázis ideje. (Így tudjuk a saját „Radix” horoszkópunkban is megállapítani, hogy éppen milyen holdfázis idejében láttuk meg a napvilágot. Azért mert ha saját „Lokálisan” elhelyezkedő holdunk újhold utáni jegyre tevődik, akkor a születésünk növő hold fázisra tevődik, míg, ha a telihold utáni jegyekben áll a saját holdunk, akkor pedig csökkenő holdfázis időben születtünk.)

Ez az időpont nagyon jó arra, hogy jó gondolatainkat afelé irányítsuk, hogy azok a többszörös erőhatás következtében meg tudjanak valósulni.
Azt se feledjük azonban, hogy a Szaturnusz bolygó a Nyilas jegyben halad és ez hideg jegynek minősülve hidegebb napokat hozhat ránk. Aztán ez a két nap feszültségekkel is terheltebb lehet, mert a Hold az Oroszlánban, tüzes jegyben halad.
Aztán azt is tudjuk ugye, hold a leggyorsabban keringő bolygók, közé tartozik így 2-3 naponként jegyet vált.

Aztán február 5-7.ig, már Szűzjegyben halad tovább a hold.
8 és 9.-én a Mérlegjegyben,
10-12.-ig a Skorpióban halad és ekkor 4 h 50perckor az csökkenő hold fázis ideje van.
13-14.-i már a Nyilas jegyben,
15-16.-án Bakjegyben,
17-18.-án a Vízöntő jegybe lép és pontosan 19.-én csütörtökön 0h43 perckor a Halak- jegyben történik meg az Újhold időfázis ideje és 20.-ig tartózkodik a Hold a Halak jegyben.

(Ez szintén nagyon jó időpont arra, hogy csakis jó gondolatokat tápláljuk magunkban, amit el szeretnénk érni az életben, és amit jó módon szeretnénk, hogy megvalósuljon. Növeljük magunkban a szeretet érzését, hiszen akkor mások felé is a szeretet által nyitottabbak lehetünk. )

Majd a Hold február 21- 22.-ig, már Kosban halad,
23-24.-ig a Bikajegyben,
25- 27.-ig pedig az Ikrek- jegyben szintén holdfázis változás lesz, vagyis 25.-én 18 h 15 perckor a hold belelép az első negyedbe, vagyis növekvő holdfázis idejébe.
Aztán majd február utolsó 28-i napján, szombaton és még vasárnap is, de már március 1.-én, a Rákban folytatja a HOLD az útját.

Ez a körforgás aztán folytatódik tovább minden hónapban.

Aztán azt sem szabad elfelednünk, hogy a Szaturnusz bolygó jelenleg a Nyilasban/ Jupiter bolygó uralam alatt jár, tehát a mi országunk és fővárosunk is a Nyilas jegyhez tartozik. Tehát nem mindegy, hogy az egyéni és közösségi életben milyen módon éljük az életünket.

Főleg igaz lehet ez majd későbbiekre, de főleg a március hónapra.
Március 2-4.-ig a tüzes/ Oroszlán jegyben haladó Holdhatásaira, és mivel ekkor a Jupiter bolygó is az Oroszlán jegyben „Erőben” halad éppen, még pedig 14°32 percfoknál.

Mivel azonban ekkor a Merkúrnak az”ÉSZ istenének”a bolygójának a Holddal és a Jupiternek pedig a Merkúrral is, erősen rossz, ártó hátrányos, szemben állás fényszögei lesznek, ezért nagy feszültségeket érezhetünk a mindennapjainkban. Óvatosságra, és meggondoltságra figyelmeztethet bennünket, amikor is kimondott szónak akár romboló hatása is lehet.

Itt talán csak az jelenthet majd és azoknál segítséget, akinek a képletében jótékony Trigon fényszögek a segítségükre sietnek.
Sorsunkban pedig azért is érdekes lehet ez az év, mert a Szaturnusz háromszor is érinti a Skorpió ollóját. Vagyis március közepétől a Szaturnusz bolygó úgynevezett „Retrográd” haladásban kezd, tehát a Nyilas jegyből hátra lép a Skorpióba, majd, aztán amikor ismét előre haladva ugyan azokat a leckéket adhatja fel nekünk. Vagyis, hogy min kellene változtatnunk, mit kellene elengedni abból, ami eddig rossz volt az életünkben. Mit tudunk esetleg szeretet által megjavítani az életünkben, hogy boldogabb életet élhessünk. Majd csak szeptember 2. dekádjától halad ismét egyenesen előre a Nyilas jegybe a Szaturnusz bolygó.
Persze itt is nagyon lényeges, az is, hogy kinek-kinek a”Radix” képletében a Szaturnusz hogyan áll, milyen fényszögekkel kapacsolódik más bolygókhoz, és milyen megoldandó feladatokat ró rá ki a sorsában.

Itt márciusban még érdekes lehet a Mars állása is, mely akkor majd a saját KOS – jegyében és „Erőben” fog uralkodni, és holddal sem kapcsolódig jó fényszögbe, amely szintén a türelmetlenséget, az ingerlékenységet táplálja, és ezért kiszámíthatatlan reakciókat esetlegesen rossz döntéseket is, hozhatnak magukkal.

Mivel a Plútó is a Mars magasabb oktávszámú megjelenéseként értékelendő, ezért mivel a Plútó a tömegek bolygója is, és éppen a Bak jegyben/ Szaturnusz uralma alatt halad, így akár a hatása a tömegekre is kihatással lehet. Feltéve, ha ez hatás nem olyan erős reakciókat gerjeszt, hogy azok súlyos zavarokhoz és romboláshoz vezessenek.

Mivel az Uránusz bolygó is éppen a Kos jegyben a Mars uralma halad a Plútóval éppen Qvadrát fényszögben, ezért a konfliktusok, a feszültségek bizony szinte elkerülhetetlenek.
Itt talán ebben az állásban a Qvadrát- nak rombolóbb és károsabb lehet a hatása, mint az oppozíciónak, vagy a szembenállás fényszögnek. Hiszen nem szabad elfelejteni, hogy milyen szoros kapcsolat van az Uránusz és a függetlenségi érzés között, ezért aztán az egyéni kudarc élmények is felszínre törhetnek. Mivel az Uránusz visszatérései a jegyekben, jelen esetben most a Kos jegyben izgalmas, de ugyanakkor veszélyes időszakot is jelezhet, azért, mert az Uránusznak a Kos jegybe való haladása drámai hatású is lehet, mint mondjuk, amikor az Uránusz még a Halak jegyben járt. Azért, mert itt a Kosban a Mars uralkodó hatására és a Plútó magasabb rezgésfokának a hatására is, az újjászületés (pláne úgy, hogy nem régen még a Nap is, a megújító Vízöntő jegyben járt, most pedig a halak jegyben másodlagos Jupiteri uralom alatt halad éppen, és a Szaturnusz sors bolygó pedig szintén a Nyilas- jegyben Jupiteri uralom alatt halad), ezért hírtelen és változásokra sarkalhat bennünket.

Tehát bizonyos, hogy az életünk bizonyos területein jelentős változások következhetnek be.
A Kosban haladó Uránusz bolygó hatására olyan tulajdonságokat hozhat ki belőlünk, amelyek egyszerre oldhatják a bennünk lévő feszültségeket, de ugyanakkor újakat is generálhatnak bennünk.
A Kosban haladó Uránusz nagyrészt nem az egyéni életben, ha nem inkább a csoportban betöltött szerepére helyezheti a hangsúlyt.
Ezért aztán elsősorban arra törekedjünk, hogy a személyes kapcsolatokban igyekezzünk inkább a jó és jobb meglátásokat magunkban ki fejleszteni. Erre pedig most és minden hónapban bekövetkezendő telihold idejében és majd az újhold fázisok idejében is, jó gondolatokkal jó irányba terelhetjük a dolgainkat. Hiszen azt is tudhatjuk, hogy nem mindegy, milyen hangulatban vagyunk, hogyan gondolkodunk, hogyan szemléljük a körülöttünk lévő világot, hiszen minden a fejben a gondolkodás révén dőlhet el és valósulhat meg.

A negatív módon való gondolkodás negatívan üthet vissza ránk!

Azt is tudhatjuk, hogy az Uránusz bolygó itt a Kosban a harcos Mars bolygó uralkodásával, hirtelen és váratlan dolgokat hozhat az életünkbe. Pláne akkor, ha az Uránusz még esetleg rossz fényszöggel kapcsolódik a Plútóhoz, vagy éppen Vénusz hoz, vagy annak magasabb oktávszámán rezgő Neptunuszhoz is. Hiszen ezek arra sarkalhatnak bennünket, hogy öncélú reformerként működjünk, de ugyanakkor a Jupiteri hatásokkal frissítsük fel a lelkünket is, azért, mert az Uránusz és Plútó Qvadrát fényszöge nagyváltozásokat is hozhat az életünkben, melyek lehetnek jók, de akár rosszak is.

A Plútó a Bakban a hatalmat is jelzi, ugyan akkor a Mars a Kos jegyben a mindennek a felrobbanására is ösztökélhet bennünket.
Már pedig az Oroszlánban haladó Jupiter bolygó márciusban 13-14° fokon halad, a Merkúr pedig - aki a logikus gondolkodásért felelős -, pontosan szemben a Vízöntő jegyben halad éppen, vagyis a fényszögével pontosan az ellentétes erőket hozhatja be.

Vagyis úgy érezzük, hogy lendületet kapnak a dolgaink az elképzeléseink. Türelmetlenül várjuk az újjászületést, a tavaszt, ez aztán olykor-olykor a vitatkozó kedvet a türelmetlenséggel párosuló konfliktusokat hozhatja magával.

Próbáljunk, hát mindannyian az egyéni életünkben egymáshoz toleránsak lenni. Mivel a Mars is, a saját jegyében a Kosban éppen a Kos- jegy felénél halad éppen, ezért a vigyázzunk egymásra főleg a meggondolatlanságot és baleseti lehetőségeket igyekezzünk elkerülni.

Aztán még egy érdekessége lehet ennek a tavasznak, hogy bár a lassú bolygók közül a Jupiter is, az Oroszlán jegynek szintén a közepén halad, aztán az Uránusz is Kos- jegynek szintén a 15° fokos dekádjánál halad éppen, és végül a Plútó is, a Bakjegyben, szintén a 15° fok környékre egész évben retrográd módokon vissza-visszatér, ahol bizony hatásával megmozgathatja a dolgokat.

1910. Mcsaba2015-02-01 11:37
Kedves Ilcsi Mama!

A válaszodat (a Bika/Merkúrommal) úgy értelmeztem, hogy amikor a Nő Vénusza a Férfi 7.Ház-területére esik, akkor inkább a Nő vonzódik a Férfihoz. - Így van-e pontosan?

Aztán az összetevéseket vizsgálva még elő jönnek az olyan esetek is, amikor (például) a Nő Holdja qvadrát a Férfi Szaturnuszával. És a Férfi Holdja trigon a Nő Szaturnuszával.

Köszönöm a választ és a program használatával kapcsolatos útmutatást is.

Tisztelettel Mcsaba.

1909. Ilcsimama2015-01-31 23:26
Kedves „Mcsaba” és másokat is akiket esetleg érdekelhet a Csaba által feltett kérdés.

Az összevetésnél a belső körben mindig az a képlet álljon, amelyben Vénusz párkapcsolati téren, hangsúlyos helyen áll, mint például a Te esetedben a VII. házban. Aztán a másik képletet erre kell rá vetíteni és ott a kör alatti fényszögek, jelzik majd a kapcsolódási helyeket. A belső kör fényszögeit a vízszintes sorban láthatjuk, míg a rávetített másik képletet pedig a függőleges sorban.
Amikor pedig ebben az állásban a VII. ház, vagyis a párkapcsolati érintettség a Vénusz által a VII. házra vetül, akinél ez a külső körben szintén a VII. háznál látható, akkor ott annál a személynél nagyobb a bevonzás lehetősége is legyen az, nő vagy akár férfi esetében is.

Ilyen esetben mikor összevetés képletét készítünk, akkor fent az „Opciók”-nál a „Megjelenítés” I-re kattintva (az álló csillagok felett lévő), fényszög (kivetített) pipáját ki kell venni rákattintással, hogy az összevetésnél a külsőkörön a színes fényszög jelek, ne legyenek rajta, így jól látható és kivehető, hogy a rávetített horoszkópban a születési bolygók, hova mely területre kerülnek.
Itt is még a jegyeket és házakat is, érdemes jelentés hatásuk alapján is, értékelni.
Aztán azt se feledjétek el, hogy ezt a kivett pipát tegyétek majd vissza helyére, ha a következő horoszkópnál szeretnétek, ha a külső körön megjelenjenek a látens fényszög jelek, hiszen ezekkel tudjuk figyelemmel kísérni a mindenkori Tranzit bolygóhatásokat jegyekben és házakban.
(válasz Mcsaba 1906. hozzászólására)

1908. Bársony2015-01-31 17:01
Kedves Ilcsimama!

Köszönöm szépen! :)

"Még az is érdekes lehet a képlet fejtésed kapcsán, hogy a Plútó is neked a Radix -ban a X. házban, a Mérlegben áll, ez pedig születésileg azt adhatja neked, hogy szükséged van valamilyen cél kitűzésére, hogy a felesleges energiádat pozitív módon vezesd le" - mostanában több cél is ki van tűzve. :)

Még egyszer köszönöm, próbálom áttanulmányozni. :)
(válasz Ilcsimama 1907. hozzászólására)


1907. Ilcsimama2015-01-31 16:33
Kedves Bársony! Persze, hogy elfogadom, nem is kétséges, hogy egy kicsit rosszul esett, de azért vagyunk egymásért, hogy meg tudjunk bocsátani, hiszen Te az Ikrek másik fele vagy ilyenkor. Írd már priviben meg a keresztneved, hogy egy kicsikét közelebb kerülhessek hozzád!
Meglásd, hogyha Te is szeretnéd, és böngészed egy kicsit nálam a fórumon az asztrológiát, megtaláljuk számodra is kiutat.
Főleg keress rá a fórumon a Szaturnuszi ciklus időkre. Te éppen mostanában hagytad el az I. ciklusodat és léptél bele a II. + 30. éves ciklusba.
Ha átértékeled az eddigi éveket, és új feladatokat tűzöl ki, akkor bizonyosan az egész életed megváltozhat. Segítek neked, meglásd sikerülni fog. Neked ugye a Szaturnuszod, ha megnézed horoszkóp körödet, láthatod, hogy a Mérleg jegyben/Vénusz uralma alatt található 15°57' foknál. Ez neked a X. házadat jelenti. Ott áll benne Mars is, amely férfi jelölő is a női horoszkópban, és sajnos nem jó állásban, mert piros „Exilben” van, vagyis itt nem érzi jól magát a Mars bolygó.

Aztán a X. házzal szemben található IV. család és Otthon házad, amelyben meg Vénusz bolygód áll pontosan ugyan úgy szintén piros „Exilben”, és még ráadásul a Kos jegyben, aminek az uralkodó bolygója a/ Mars bolygó. Ezért aztán a fényszög hatását tekintve ezek bizony nem jó 180° fokos szemben állásban vannak egymással. Vagyis csak akkor teljesülhetnek a Te párkapcsolati és családdal kapcsolatos dolgaid, ha ezt a szemben állást a Tranzitok során jó Trigon és szextil fényszögek feloldhatják.

Mivel azonban neked még a rejtett ASC-is, a Mérlegjegyre esik/annak is az ura ugye Vénusz a szerelem bolygója, ezért aztán mivel a 11. házadban található maga Jupiter bolygó, ezért aztán ebben is segítségedre jöhet jóságos Jupiter most akár már az oroszlánban haladva is, de ez év őszétől átlépve a Szűz jegyben kommunikáció téren is, bizonyosan.
Hiszen ekkor olyan jó fényszögeket kaphatsz már akár most februártól egészen 2016. augusztusig, hogy akár még költözéssel járó hosszú évekre kiható jó eseményeket hozhat be az életedbe. Itt a Neptunusznak a nagy álmok bolygójának a hatását is jó értelemben érezheted, majd, mert a Neptun ugye jelenleg a Halak jegyben halad éppen az elsődleges Neptunusz és másodlagosan pedig a Jupiter uralkodása alatt. A 3. ház pedig az utazások és költözés háza is.
Érdekes módon az Uránusz inkább szét szokta cincálni a dolgokat, és nálad ez most nem így lehet. Az Uránusz bolygó, mely éppen a Kos-jegyben halad éppen ebben a fenti időszakban együttállásba kerül majd az 11. házaddal, ahol az új barátságok kezdete lehetséges lesz majd, mert segítő erők által feltölt téged. Azért, mert nálad az Uránusz éppen a Nyilas jegyben helyezkedik el /Jupiter uralmával, a Kosban haladó Marssal ingen jó fényszög kapcsolatba kerül majd. Ez pedig a VII. házas kapcsolatok házában hozhat be változásokat. (Persze csak akkor, ha Te is így szeretnéd!)
Pláne akkor van ennek a legnagyobb esélye, amikor majd a Nap is éppen Bikajegyben/Vénusz uralma alatt halad ( 04.21- 05.21-ig) és majd az Ikrekben ( 05.22- 06.21.-ig) halad éppen. Sőt ebben az időben a Vénusz bolygó is éppen a két jegyen halad éppen át.
Ugyan is mivel neked a napod éppen a VII. ház csúcsán áll, ezért ott és akkor hozhatja be a legészrevehetőbb hatásait, amikor éppen a Napjegyen halad keresztül, valamint akkor is, amikor az ASC -is érinti. Mivel azonban neked az ASC jegyed Nyilasra tevődik/ Jupiter uralmával, ezért aztán az Oroszlán jegyben is már a hatásait igen csak érezni fogod. 2015. szeptembertől egészen 2017. - áprilisig, ezzel kapcsolatosan az anyagi helyzeted is javulhat.

Még az is érdekes lehet a képlet fejtésed kapcsán, hogy a Plútó is neked a Radix -ban a X. házban, a Mérlegben áll, ez pedig születésileg azt adhatja neked, hogy szükséged van valamilyen cél kitűzésére, hogy a felesleges energiádat pozitív módon vezesd le.
Ugyan is, ha - pláne most a Szaturnuszi II. ciklusod során - nem ezt teszed, akkor sajnos az élet megkeseríthet. Ezt azért fontos megváltoztatnod, mert a Plútó a Mérlegben és ugyan itt a Szaturnusz sorsbolygó helyzete is, saját magadnak, de még környezetednek is megnehezítheti a helyzetét. Bár a Plútó főleg nemzedéki hatást adhat itt a Mérlegben, de ugyanakkor a szülöttnél is azt a hatást válthatja ki, vagyis hajlamosíthat arra, hogy kellemetlen helyzeteket teremts magad körül, vitát provokálj esetlegesen a partner szerelmével kapcsolatosan, ebből következhet aztán maga féltékenység, amitől mindig óvakodnod kell.

Egyébként neked a személyi bolygód a NAP-HOLD mellett/ mely a születésedkor éppen növő hold fázis idejében haladt, még a személyi bolygód maga Jupiter, mint az ASC Nyilas jegy ura is, valamint még a külső bolygók közül a Neptunuszt is idesorolhatjuk, mivel az I. házadban foglal helyet és nagyon jó fényszögekkel, támogat téged, a Vénusszal kapcsolatosan.
Aztán, mivel a holdad neked a képletedben szintén a VII. házadban foglal helyet, de már nem az Ikrek jegyben, hanem a RÁK jegybe melynek egyben az ura is a HOLD, ezért aztán a Felszálló holdcsomópontoddal együtt mely az életfeladatot jelöli, ki számodra arra kell törekedned, hogy az általános horoszkóp szerinti (Kostól a Halakig horoszkóp alapján), a család és Otthon házhatás dolgait erősítsd magadban.
(A jobb megértés értelmében nagy szükséged lehetne, hogy töltsd le az adatlapomról ezt az általános horoszkóp képletet, és saját mappába másold ki mellé a fórumról mind a 12 jegynek, azok uralkodói bolygóinak, a házak és abban helyet foglaló bolygóknak illetve azoknak a fényszög kapcsolataira való utalások hatásai).
Amennyiben ebbe egy kis energiát fektetsz, és időt fordítasz azok értelmezésére, a Te saját képleted megfelelő helyeire, való behelyettesítésére, főleg majd a későbbi Tranzitok során előre jelző hatásainak, igen csak nagy hasznát veheted majd a tudásodnak.

Meglásd, hogy egészen máshogyan vélekedsz még arról is, hogy mit is adhatnak nekünk az asztrológiai ismeretek.

Azt írtam neked az előzőekben, hogy a baráti körödből kerülhet, ki a kapcsolatod, azt válaszoltad, hogy nincsenek a baráti körödben ilyenek. Hát pontosan az a feladatod, hogy keresd a lehetőségét annak, hogy megismerhess mennél több embert, hiszen, ha (képletesen) bezárkózol egy szobába, hogyan is találhatna rád a szerelem és a boldogság!
(válasz Bársony 1895. hozzászólására)

1906. Mcsaba2015-01-30 16:01
Kedves Ilcsi Mama!
A párkapcsolatok területén olvasgatván egy elégé lényeges kérdés jutott az eszembe és kérdeznék ezzel kapcsolatosan:
- Adott a férfi és női radix.
Az összetevésben, amikor például a nő Vénusza a férfi 7.Házába esik, akkor a férfi vonzza be a párkapcsolatok területére a nőt, vagy inkább a nő igyekszik bekerülni a férfinek arra az életterületére ?

Tisztelettel Mcsaba.

1905. Ilcsimama2015-01-30 15:08
Kedves Viktória, és mindenki más is, itt a fórumon.

Tudom, hogy Te hiszel a „Karmában, ezért is hivatkozom most erre. Tudod, ha valaki az előző életében úgy élt, hogy ott még elintézetlen dolgai voltak, azért született le ismét, hogy azokat itt és most igyekezzen helyre tenni, de legalább is valamelyest megjavítani. A karma által: az előző életből hozott törlesztéseket kell, megélnie azért kell, hogy az emberek összekerüljenek, hogy egymástól az életben tanuljanak.
No, már most, amikor valakik ebben az inkarnációban egymás mellé rendelődnek, akkor bizonyosan már a rég múltban is volt egymáshoz valamilyen kapcsolataik, ha hisz ebben valaki, ha nem.
Aztán, ez nem csak a mi, ha nem a másik fél feladataihoz kapcsolható, hogy miként sikerül ezeket, a dolgokat megoldani. A sors pakli keretei között <meg van írva> teljesen mindegy, ki- kivel lép kapcsolatban, ha részére determinálva van <ez tudományosan is bizonyított tény>, hogy ugyan azokat vonzzák be, amire ítéltetve vannak.

Bizonyosan nem egy olyan pár-kapcsolatról hallottatok már, hogy elváltak egymástól, - esetleg már nem is egyszer, -, aztán végül is még is ismét egymásra találtak, mert a szétválásuk nem oldott meg semmit sem az életükben. Legfeljebb csak a saját és a gyermekeik életét sikerült ezzel a lépéssel, lelkiekben - sőt még anyagiakban is, - még rosszabb helyzetbe juttatni.

Ugyan is mikor elszállt a bizonyos „rózsaszín köd”, hiszen a „szomszédkertjét mindig zöldebbnek látjuk” ugyan azon a problémák ütötték fel fejüket, mint az – az előző párkapcsolatban is problémaként jelentkezett.
Aztán, amikor mind két fél rájön arra, hogy hogyan és miként kellene egymást olyannak elfogadni, amilyen és nem mindenáron a saját képünkre való átalakításán ügyködni, no, akkor érti meg mindenki, hogy az elrendeltetés talán sorsszerű is lehet.

Persze vannak olyan kapcsolatok is, amelyek főleg az élet korai szakaszában (vagy talán anyagi okok vagy más következtében), nem kellően meggondoltan jönnek létra, azokat valóban jó, ha időben felismerjük, és mielőtt még a „lelkében” mindenki sérülhetne, igyekszünk változtatni rajta. Hogy van a szabad akarat? Persze, hogy van, de ezzel csak jobbítani, tudunk a sorsunkon.

Erre is jó lehet maga az asztrológiai ismeretek, (felszabadulás az emóciók alól - képességek, életfeladatok megismerése, visszatérés az alap hétbolygós világképébe, (Az egyéni horoszkópábra a születés pillanatában rögzített kétdimenziós ég-térkép, ami lejegyzi az aktuális bolygóállásokat. Ez olyan, mint egy tökéletesen megírt forgatókönyv: szereplőkkel, helyszínekkel, nehézségekkel, lehetőségekkel - és ebből kell kialakítanunk a saját élet-történetünket. Vagyis a planéták a belső szerepszemélyiségeknek felelnek meg. (A Nap jelenti az egyéniség légyegét, az én-tudatot, a Hold az ösztönös érzelmi törekvéseket, a Merkúr a gondolkodásmódot, a kommunikációs képességet, és így tovább.)
Tehát ha felismerjük általuk a lélek szabadságát ezzel az életvezetést, ha ismerjük a Napjegyünk adottságait, legfőbbként saját magunkat, akkor az sokkal könnyebb lehet.
Pláne az ASC és az I. házzal szembeni kifelé hatás tekintetében az 5. és VII. házunkat még talán arra is tudunk következtetéseket találni, hogy ki illik hozzánk, illetve kiket, milyen típusú emberekkel tudnánk elképzelni a saját jól megalapozott érzelmi életünket.
Hiszen a fényszögből, még azt láthatjuk, hogy támogató vagy hátráltató, de a jellegéből még további információkat is kaphatunk, annak a megvalósulásáról: együttállásnál nagyon valószínű a jó szexuális kapcsolat, Trigon- fényszögnél a tökéletes összhang, oppozíciónál előjöhetnek a feszültségekkel, problémákkal terhelt a viszonyok, a Qvadrát- nál, pedig valószínűbb a szenvedés és sóvárgás is, egy jobb iránt is, feltételezhető.

A jó kommunikációs MEKÚRI hatás, együtt más bolygóval is kerülhet, azonban rossz fényszögbe például az Uránusszal, tehát, ha valamilyen, akár jegyuralkodó, vagy a VII. házas Uránusz kapcsolat van itt a képletben, az azt jelenti, hogy ekkor sokkal több lehet a veszekedés, ezért mert ez esetbe a MEKÚR-URÁNUSZ negatív hatások érvényesülhetnek és párkapcsolatok is bizonyosan, szétmehetnek.
Azután pedig nagy jelentősége lehet még „Karmikusan” annak is, hogy a pár kapcsolatát sem tudja megoldani az, akinek a Felszálló, vagy a Leszálló holdcsomópontja, a Marstól Qvadrát fényszöget kap.
Fontos lehet még mindenki életében a SZATURNUSZ sorsbolygó REVOLUCIÓ is, vagyis lassan haladva az életútján vitaszférában az életkorban, új lehetőségeket, kínál nekünk. Ugyan is a bolygók tranzitkor* általában, akkor hozzák a legfeltűnőbb változást, amikor a szültéskor elfoglalt pozíciójukba térnek vissza. A SZATURNUSZ (főleg ebben a helyzetben vizsgálva), az életünk legfontosabb jelzőtábláit világítja meg. Amikor a SZATURNUSZ visszatér az eredeti születési horoszkópbeli helyére, egy új kezdet indulhat el, vagy akár az életünk jobbítására való felkészülését is időzíthetjük ezekre, az évekre. Pláne, úgy, ha számot vetünk az eltelt időszak hibáival, akkor a jobbítási lehetőségeket is, elénk hozhatja ez az időszak.

Jegyezzük meg, azt is, hogy a SZATURNUSZ és a JUPITER útjával kapcsolatos Tranzit* hatások hozzák a leg észrevehetőbb hatásokat a hétköznapi életben, Pláne mostanában, amikor a Jupiter a nap uralma alatt halad éppen, vagy éppen a Szaturnusz bolygó is, Jupiteri uralom alatt éppen a Nyilas jegyben jár. Ezen kívül még PLÚTÓ is, mivel a Bakban a Szaturnusz uralma alatt van, ezért ha elkezd dogozni Ő is rákényszeríthet bennünket a megújításra, de, ez csak igen lassan fejti ki a hatását.

Aztán a SZATURNUSZ – al, való, vagyis önmagával való találkozás duplán, vagyis az I, VII, tengely dolgait hozza be. Ez az állás ebben az esetben egy komoly és mély vizsgálatot eredményez, pláne, ha még nők esetében a HOLD- SZATURNUSZ együttállásban, található a – radixban – ez mindig nagyobb meggondoltságot jelez, a SZATURNUSZ, a személyiségére a JUPITER, a másik ember elfogadásának a visszafogására vonatkozik.

Tehát a feladat mindenki részére: Jól megválasztani azokat, akikkel együtt tudunk élni.
Aztán az sem egy utolsó szempont, hogy ha már egymás mellé rendeltetünk, akkor hogyan és miként tudjuk úgy élni az életünk, hogy abból mindenkinek csak a jó jusson.
Ezt pedig főleg a szeretet által tudjuk megvalósítani.
A magyarnyelvben ez a szó olyan különleges, mint egyetlen nyelvben sem: SZER- ETET. Vagyis, ha szeretetet táplálok= etet, magamban és abból másoknak is csak szeretetet, szeretnék adni, akkor bizonyosan azt is kapok vissza.

Azonban ha a GYŰL- ÖL- letet erjesztjük – tápláljuk, magunkban, akkor azt is, kaphatjuk vissza még felfokozottabban formában.
Miért, mert a gyűlölet - ÖL! GYŰL- ÖL!

Egyszóval mérve a dolgokat, ha valaki csak azt hiszi, hogy „ÉN” vagyok a jó másik meg nem, akkor bizony tévútra tévedhet az ember az önismeretében. Miként lehet ezen elsősorban változtatni, magával az „ÖNBIZALOM” erősítésével, mert akinek nincs önbizalma, annak nincs meg az önmegvalósításhoz való képessége sem.
(válasz HnéViktória 1904. hozzászólására)

1904. HnéViktória2015-01-28 12:55
Drága Ilcsi Mama!

Csak egyet nem értek...

Akkor ha valaki mellé,olyan embert rendel a sors,aki sosem tudja őt boldoggá tenni,nem kedveskedik neki,nem viszi el nyaralni nem ápolja ha beteg,testileg lelkileg bántalmazza,...akkor az egy büntetés?-és abban az esetben vmire tanítják az embert?? Meg kell alkudni egy ilyen fél boldogsággal?

1903. HnéViktória2015-01-28 11:43
Én is igy érzem :(
(válasz nyári szellő 1883. hozzászólására)

1902. HnéViktória2015-01-28 11:40
Drága Ilcsi Mama!

Egyrészt mert "nyári szellőt" szeméélyesen is ismerem,másrészt meg nagyon jól megfogalmaztad,számomra is érthetően, tehát ez az irásod meg fogott és sokmindent értek is belőle ,kivételesen.
Mert én töredelmesen bevallom,hiába olvaslak évek óta,faggatlak akkor se sikerült elsajátítanom kellőképpen az ismereteket.

Akik meg elégedetlenkednek és bántanak,üzenem,hogy igen is ami itt le van írva vezetve teljesen úgy van---meg van írva!!! -Változtathatunk,szembe mehetünk a sorsunkkal mint most én is teszem,de valószínű csak a saját életünk nehezítjük meg veele.
És AMIT TŐLED KAPUNK KAPTUNK AZ IGENIS AJÁNDÉK!!
TE MINDENKINEK CSAK SEGÍTENI SZERETNÉL. ÉN SZEMÉLY SZERINT NAGYON KÖSZÖNÖM HOGY VAGY NEKEM AZ ELMÚLT ÉVEKBEN NEM VOLT OLYAN NAP HOGY NE JUTOTTÁL VOLNA AZ ESZEMBE.
Sok hibát azért nem követtem el mert eszembe jutottak a soraid.Na és sokszor csak ezért álltam fel mert szintén eszembe jutottak a soraid.

Mindettől függetlenül a holnapot még mindig nem látom tisztán :(

Ennyit szerettem volna :)
Puszi mindenkinek
(válasz Ilcsimama 1892. hozzászólására)

1901. Mcsaba2015-01-26 19:51
Kedves Ilcsi Mama!

Az 1898. és 1899. fórumokat csak utólag vettem észre. Miután elküldtem a privit. A horoszkópomat megvizsgálva már bizonyára tudni fogod, hogy miért is vagyok ilyen figyelmetlen. És aztán többek közt még azt is, hogy a felfogó képességem sem működik annyira gördülékenyen.

Nagyon megörvendtem, amikor a Tranzitokat említetted. Ugyanis mostanában (közel egy éve) csaknem rendszeresen követem a napi állásokat. Nagyon elégedett vagyok a (teljes) Placidus progammal és képleteket nézegetve némi felvilágosításokért kutattam a Netten. Nagyon sok információt gyüjtöttem össze (nem csak Tranzitokról), amelyek közt bizonyára téves elméletek is meghúzódnak. Ezért örvendek annak, hogy Hozzád csatlakozhattam.

Tisztelettel, Mcsaba.

1900. Ilcsimama2015-01-26 14:06
Kedves „Perla del Mar” és Mcsaba, de mindenki más is, aki olvassa a soraimat!

Mint már jeleztem a fórumon való képlet levezetést, azért szeretem, mert, hogy abból mindenki más is tanulhat. Aztán az sem egy utolsó szempont, hogy olyan személynek a képletét boncolgatjuk, akit magát is érdekelheti az asztrológiai ismeretek, tehát utána néz a dolgoknak, illetve szeretne mennél több ismeretanyagot magáénak tudni.
Mint írtam, ezt sok esetben a „radix”képlet jelzi is, kinek lehet ehhez affinitása és kinek nem.

Mivel tovább szeretnék lépni a Ti képletetekben a konkrét jegyek-házak bolygók azok uralkodói, illetve a bolygók fényszögeinek hatás elemzése terén is, arra gondoltam, hogy nagyon szívesen elküldöm nektek, - természetes ajándékként-, ha Ti is szeretnétek a horoszkóp körötöket, ha küldtök nekem „Hoxa - priviben”megfelelő MB, tartalommal bíró E-mail címet. (Sajnos a Citromail és a Freemail csak 2 MB-nyi tartalmat tud befogadni, arra nem megy át a küldemény, legalkalmasabb Gmail, de más is, ha 2 MB, -től nagyobb a befogadó képessége. )

Azért, mert akkor a levezetéseket ti is akár fokszámokkal együtt láthatjátok, akkor jobban is megérthetitek, hogy mit is, szeretnék nektek és másoknak is, üzenni általa.

Azért szoktam mindig kihangsúlyozni mind azoknak, akik már igen sokan vannak itt a fórumon, akiknek már elküldtem horoszkóp kört, és érdekli is őket a további életvitelükben az asztrológiai ismeretek, hogy, amikor olvasnak itt másoknak szánt egy –egy képletfejtést vegyék elő a saját „Radix” horoszkópjaikat és arra ültessék rá a megfelelő helyekre, jegyek házak bolygók, fényszögek tekintetében a vonatkozó leírást. A Tranzit bolygó hatások figyelemmel kísérését már nem is említve.

Én az egész fórumot és az ilyen könnyen elsajátítható ismeretanyagot a tanítgatással is, azért hoztam létre, hogy mennél többeken legalább az alapismereteket megtanulhassák és ne különböző médiumokban és a bulvármagazinokban meg jelenő semmit, sem érő dolgokat vonatkoztassák és gondolják a saját Napjegyeikre. Hiszen ugyanabban a jegyhez nagyon sok ember tartozik, ezért aztán nem is lehet mindenkire egyforma érvényű ezek közül semmi sem.

Az is igaz, hogy már nagyon sokan vannak, itt a fórumlátogatók közül, akik ennek kapcsán már saját Tranzit bolygó haladások figyelembe vételével a saját dolgaikba belelátnak, és úgy alakítják a lehetőségeit, hogy azok számukra a legjobbak legyenek. Ők azok, akik tartják bennem a lelket, és ezt bejegyzéseikkel ki is nyilvánítják.

Aztán sajnos vannak fórumlátogatók közt olyanok is, akik miatt sokszor elmegy a kedvem mindentől, mert hiszen nem is azért jönnek a fórumra, mert érdekli őket a tanulás, ha nem csak azért, mert ez éppen ingyen van, mert ugye én - ajándékként adom - mindenki részére még a horoszkóp kör készítését és az elemzését is. Ehhez viszont tudnotok kell, hogy amikor én valakinek elkészítem a képletét abból nagy valószínűséggel látható, hogy kinél és hol lehet a bibi az életében, pláne ha valaki még esetleg a kérdés tárgyát is megjelöli a kérésében.

Aztán sok esetben elkeserít még az is, ha még szemrehányást is kapok, hogy Ők már milyen régen elküldték nekem a személyi adataikat és még is, inkább azokkal foglalkozok, akik esetleg sokkal később találtak rá a fórumra. Vagy netán, ha velük is foglalkozok, akkor meg az a bajuk, hogy nekik miért nem olyan részletességgel írom le a képletelemzésüket, mint esetleg másoknak. Arról már nem is beszélve, hogy milyen sok helyeken csak anyagilag használják ki az embereket, hogy egy rövid jellemzést adjanak esetleg sok pénzért a számukra.

Éppen azért mostanság már szortírozom a garmadával érkező kéréseket is, mindenkit kérek, hogy ne haragudjanak ezért rám, vagyis csak azok kérjék a segítségemet, akiket, magukat is, érdekelheti az életünkben megjelenő akadályok leküzdésének képességére való törekvés, illetve az asztrológiai ismeretek elsajátítása.

Nem úgy, mint egy privi üzenetben kaptam valakitől, ami bevallom nem eset a legjobban, nem fogom őt személy szerint kiadni itt fórumon -, de amikor valaki neki nem tetsző dolgot vél felfedezni képlet fejtésében, vagy félre értelmezi, mert nem veszi a fáradságot, hogy jobban bele merüljön az ismeretekbe ezért erre azt válaszolta.
„köszönöm, hogy foglalkoztál velem, de szerintem minden csak véletlen és a bolygóknak meg ilyeneknek semmi hatása nincs az emberekre. Teljesen mindegy, mi hol állt a születésnél vagy akármikor. Ezek csak belemagyarázások, amivel az emberek évezredek óta foglalkoznak, mert mindenki tudni akarja a jövőt. Azt elhiszem, hogy ismerjük fel a hibáinkat és javítsunk rajta, de ehhez nem kell semmilyen horoszkóp meg ilyesmi...én felismertem a hibáimat az évek során, sok időbe telt nem mondom, és még mindig dolgozok rajta. Próbálok megbékélni a helyzetemmel, mert mást nem tehetek és kész, csak a legtöbbször elegem van és az a dühítő, hogy nem tehetek semmit, csak elfogadni.”

No, ez az, ami nem igaz, igen is lehet és kell is tenni valamit azért, hogy az életünket mennél jobbá tegyük. Ilyenkor szoktam én azt mondani, hogy aki jóban van önmagával csak az lesz boldog.
AKI MEG MEGKESEREDETTEN ÉLI LE AZ ÉLETÉT ÉS AZÉRT NEM IS TESZ MEG MINDENT, ILLETVE, SEMMIT SEM, HOGY VÁLTOZTASSON RAJTA, AZ MEG BOLDOGTALAN MARAD!!!!!

Mindannyiinknak van saját személyes őrangyala, ha hiszünk benne, ha nem! Mindenki rendelkezik egy felsőbb énnel, még ha nem is érzi vele a kapcsolatot. Még is sok esetben nem hallják meg a feléjük küldött üzeneteket, vagy félre értelmezik azokat, ezért aztán szépen elsétálnak mellettük. Akkor van a legnagyobb baj, amikor magukat okolják olyanért is, amiről saját maguk tehetnek, azzal, hogy elsősorban nem saját magukban keresik a hibát, hanem esetlegesen másokban.

Ezért aztán nem utolsó szempont, ha valaki mennél jobban megszeretné, ismeri saját magát, és az esetleges hibáit és azzal a saját maga, a családja és a környezete életét is meg tudja jobbítani.

1899. Ilcsimama2015-01-25 23:03
Kedves Csaba! (Valamint, mindenki más is, akit az alábbi témakör is érdekelheti).

Mondom én, hogy milyen jó, hogy itt vagy Te nekünk egyetlen férfiúként a fórumon.

I./ Most is fején találtad a szeget, hiszen maga hold fázisok hatásait valóban, akár hol figyelembe lehetne venni, azonban mivel a „Földrajzi helyzet pont ” következtében a Napnak az É-D - Ny- és a K-i úgynevezett szélességi köröknek a nappálya elhajlásának az eltolódása következtében a Föld tengelye szélességi foka is, különböző módokon tér egyes földrészek viszonylatában. Vagyis a Földkörül keringő s vele együtt a Napot körüljáró hold pályaköre szintén elhajlik az ekliptikától. Ugyan is Hold egy pontjához érve a Föld és a Napközé kerül, de csak ami az irányt illeti, mert a pálya elhajlás folytán többnyire alacsonyabban illetve magasabban áll, mint a Földet a Nappalösszekötő egyenes.
Csak nagyon ritkán fordul elő, hogy a hold pontosan, egyenes vonalban a nap és a Föld közzé kerül. Ilyenkor következik be a teljes vagy a részleges napfogyatkozás. Ezért szoktuk hallani, hogy csak bizonyos földrészeken lehet látni a Napfogyatkozásokat. Ezt azért látjuk így, mert a Hold sötét korongja eltakarja előlünk a Napot, vagy annak egy részét, de nem mindegy, hogy Földnek milyen szélességi fokánál. Mivel azonban a Hold kb, hét nap alatt jut el egyik holdfázis negyedtől a másikig, ezért a körülbelüli 28 napos idejét holdhónapnak szoktuk nevezni. Mivel azonban a természetesen a Földről nézve bizonyos szög alatt áll a Naphoz viszonyítottan, ezért aztán bizonyos földrészeken is másként jelenik a Hold hatása, sőt még a hold megjelenési formája is.

Egyébként én időjárási szempontból csak Magyarország területére készítettem el az időjárás előrejelzési adatokat, mert már megfigyeltem, hogy akár már Európa más országaiban sem ugyan olyan hatással voltak a holdfázisok hatásai. Sőt azt a következtetést is levontam a sok éves tapasztalataim alapján akár még a Magyarországi nyugati országrészén fekvő települései között is Kb. 2 napos eltérés keletkezett. Mert például, ha K felől jött valamilyen időjárási fronthatás, akkor az csak olyan 1-2 napos eltéréssel volt érzékelhető a Ny-i országrészeknél és fordítva.
Aztán érdekes lehet a kárpát medencei elhelyezkedésünk is, mert, ugye ha az É - Keleti hegyvidéki térségek felől érkeznek főleg a hidegebb frontok, míg a D-Ny-i irányból pedig a meleget hozó időjárási frontok érik el hazánkat.

II/ . Nézzük akkor meg magát „Radix” képletednek az IC-jét vagyis az „ÉG” alját az Alsó láthatár alatti metszéspontot. Itt rejtőzik a legbelső „ÉN” gyökere. Vagyis azt mutathatja, meg, hogy az embernek mire van szüksége ahhoz, hogy az életében biztonságosan tudjon élni.

Azt írod, hogy „tranzit Plútó éppen a radix képletem IC-jére telepedett. Már elég rég ott van és próbálom figyelni a személyes dolgaim alakulását. Jó volt ám az ide kapcsolódó soraidat olvasni! Viszont a radixomban a Plútó és Szaturnus épp, hogy nem trigonban vannak.”

Jó lenne tudni, hogy mit is jelent nálad ebből a szempontból a már elég rég fogalma?
Ugyan is jelenleg ugye Tranzit Plútó Bakjegyben halad, tehát ide a Bak jegybe 2008. január 26.-án lépett be, de még az évben „Retrográd” módon hátra lépett a Nyilasba 2008. 11. 25-ig, ahol előtte több mint 14 évet tartózkodott. Aztán a továbbiakban 2008. 11. 26.-tól a Bakban adja majd mindenkinek főleg a megújító hatásait. Bár nagyon kicsi a Plútó, de hatalmas hatást tud ránk gyakorolni.
Plútó egyben az életkörforgását is szimbolizálja, azért, mert közvetlen kapcsolatban van a születés és halállal, viszont a horoszkópban inkább az újjászületésre kell helyezni a súlypontot. Bár az alap (MUNDÁN) horoszkópban a Mars által és annak magasabb oktávszámmal rendelkező Plútó bolygó fennhatósága alá tartozó Skorpió jegyet illetve a 8. házat tartalmazza. A 8. ház jelentése pedig: Az elhalás, a visszafejlődés, a halál és annak módjai, súlyos betegségek, operációk, veszteségek, sex vágyak, mert az is összehozható valamiféle érzelmi belehalással, kielégüléssel. Aztán ide tartozik valakinek a halála utáni örökség, de még a partner vagyona is, vagyis mások általi vagyoni gyarapodás.

Tehát, ha jól értem, akkor neked az IC jegyed a Bak jegyre, esik, akkor ez neked a IV. házadat a család és Otthon házát, vagyis a gyökereket jelentheti, mert vele szemben található képletben 180° fokra álló X. házas MC, vagyis az „ÉG” közepének a jegye, vagyis a Rák jegy????

Tehát az IC. Megmutatja, hogy mennyire befelé tekintő személyiség valaki. Persze ehhez az is szükséges, hogy tudjuk, hogy a születési képletben pontosan a születési időben „Lokálisan” hol állt a felkelő Plútó ugyan is, ez nagyon fontos jelzőtábla lehet e tekintetben is. Aztán még az is, hogy a Plútó a Mars bolygó magasabb fokú megjelenésének számit, éppen ezért a Mars/Plútó szerepe is érdekes lehet. Azért, mert a Plútó ugyanolyan dinamikus töltéssel rendelkezik, mint a Mars bolygó.
Mivel azonban a pontos születési idő jelöli ki az ASC jegyet és az I. házat is és az eshet egy jegyen belül ahányadik fokra is, ezért az is nagyon lényeges lehet, hogy az IC, éppen jegy hányadig dekanátusban és hányadik fokban található. Vagyis akkor neked az ASC jegyed a Mérlegre eshet?

Jó lenne, ha Priviben elküldenéd nekem a pontos születési helyedet év, hó napodat és a pontos születési időpontot, mert akkor talán pontosabb választ adhatnák, az amúgy nagyon jó kérdéseidre.

(Tudod bizonyosan, olvastad már a fórumon, hogy én mindenkinek ajándékként készítem el a Radixot és a jellemzést is. Persze csak akkor, ha azt látom a képletből, hogy valakinek segítségre van szüksége, de ugyanakkor szeretné is megtaulni a saját horoszkópját értelmezni. Hiszen én nem mindig leszek itt veletek, ezért aztán ezt tanulási lehetőséget kár lenne kihagyni.

Itt pedig a fórumon minden horoszkópelemzés másoknak is adhat ismeretanyagot, hiszen ennek a fórumnak ez a célja! ).

Azt is írd meg nekem, hogy a Te általad használt saját „Radix” képletedben az ASC jegy pontosan hány fokon található. Ugyan is, a földrajzi helyzet akár egy-két fokos eltérést generálhat az ASC és az MC- tekintetben is, akkor én azt majd figyelembe veszem.

Az egyáltalán nem jelent rosszat, ha „Radixban” a Plútó és Szaturnusz nem Trigon fényszöget alkotnak egymással. Nézzük, hogy miért is nem.

Maga az a tény, hogy e két bolygó a Radixban az „EKL” táblázat szerint, mint, felkelő bolygók valamilyen fényszögben álltak egymással ugye attól is függhet, hogy hol milyen jegyben állt, akkor a születéskor a Szaturnusz és milyen jegyben volt található maga a Plútó.

Mivel ugye a Plútóról kevesebbet tudunk, mint a Szaturnuszról, ezért az ugye tudható, hogy e két bolygó kapcsolatban úgy általánosságban: hosszú ideig együtt állt valamikor az Oroszlán jegyben aztán az 1940 évek végénél és majd most a nyolcvanas évek elején a Mérlegben kerültek egymással fényszög kapcsolatba. Tehát ebből a legfőbb szempont nem csak az lehet, kérdés, hogy két bolygónak milyen a fényszög kapcsolata, hanem az is, hogy a minősége milyen a fényszög kapcsolatnak. Mert, ha például a két bolygó együtt áll a Nappal - Holddal, vagy az ASC- el, vagy ezektől diszharmonikus fényszöget kap, akkor igen káros lélektani hatással lehet a szülöttre.

Aztán már Mérlegjegyben lévő együttállás korántsem olyan átható, mert a Szaturnusz kedvezőbb vonása óvatosságot, míg a Plútó egyfajta feszültséget, ugyanakkor hajtóerőt is, adhat a szülöttnek. Vagyis itt a Mérlegben könnyebben meglehet birkózni a lelki problémákkal. E két erős bolygó energiáit érdemes pozitív módon kiaknázni. Amennyiben e két bolygó fényszög kapcsolódása a Harmonikus tartományra tevődnek, (mint például az együtt állás: mely önmagában se nem jó, de se nem rossznak tekinthető.
A 60 fokos szextil Harmonikus sugárzást jelent.
120 fokos Trigon pedig a leg harmonikusabb e téren.
Akár még a 30° fokos fényszög sem elhanyagolható, mert ugyan lassú súrlódás közben fejlesztő fényszögként lehet figyelembe venni
A 45° fokos fényszög viszont már rosszabb Qvadrát jellegnek felel meg, de annál valamivel, gyengébb hatással.
A 90 fokos rossz Qvadrát pedig már két elv akadályozó egymásba ütközését hozhatja felszínre. Azonban a Qvadrát fényszögek a feladatok által meg is erősíthetnek bennünket.
Aztán van még egy 135° fokos szintén rossz hatással bíró fényszög is, amely szintén Qvadrát hatással bírhat, csak éppen akadályozó, de feltöltődést is generálhat, vagyis olyan közepes Qvadrát- ként foghatjuk fel.

Aztán végezetül maga a szembenállás szintén erősen rossznak mondható szemben állás fényszög, amely nagyfeszültséget jelez a képletben. Azonban még ezt sem kell egyértelműen csak rossznak tekinteni, illetve felfogni, mivel a képletben a kozmikusan erősebben álló bolygók igen is determinálhatják, ezzel a megoldási lehetőség ugyan nehezebb, ugyanakkor Trigon vagy szextil fényszögekkel ezt a rossz hatást fel lehet oldani.
Talán van még egy fényszög, amit úgy is lehetne jellemezni, hogy „Lassú” állandó súrlódások között fejlesztő fényszög, ez pedig a 150° fokos quincunx, amely által belső jellemi nehézségeket tudunk megoldani. Ez a fényszög rámutathat az önbizalom hiányára is, egyúttal szabad akarat által megtaníthat annak leküzdésére is.

Tehát igen csak bonyolult azt kijelenteni, nekem csak jó, vagy csak rossz fénykapcsolataim vannak!!!!! Hiszen még az is nagyon fontos lehet ebből a szempontból, hogy a két bolygó távolsága az ORBISZNAK hányadik %- át, teszi ki, hiszen ettől is függhet a fényszög ereje.

III./ Nézzük akkor meg a Numerológia kérdéshez kapcsolható dolgokat?
Ezt azért is nagyon érdekesnek találom, - mint az előző bejegyzésemben is írtam, hogy érdemes lenne vele foglalkozni, - mert ennek számmisztikán alapuló átszámítási rendszernek a jelentés alapja egy lépcsőfokot adhat az önmegismeréshez.

Hamvas Bélának van egy nagyon szép idézete, engedjétek, meg, hogy most ezt ide hozzam:

„Számokon nyugszik az emberi sors, a közösség sorsa, a gondolkodás a szépség, az igazság, a jólét, az egészség és a tudás.”

De ki is volt Hamvas Béla? A magyar szellemi élet kimagasló alakja, a Magyar irodalom egyedül álló rejtélyes életű gondolkodója, aki nem utasította el misztikumot, aki 1897-1968. élt, tehát még a XX. Században is magunkénak tudhattuk sok értékes írásaival együtt.

Azt is tudjuk, hogy a számok rejtélyes eredete az ősidőkbe nyúlik vissza. A keleti tanok már i.e legalább 4000 évvel ismerték és alkalmazták a számokat.

Mivel az asztrológia tudománya is a bolygók ritmusára épül, ezért itt is az egyjegyű számok szent elveket testesítenek meg.

A PÜTHAGORASZI szemlélet szerint (i.e. 580-500), hozták kapcsolatba a görög Á B C- t, a számokkal. Ezek szerint az 1-2-3- 4 es számokra épül fel a 10-es számrendszer, mert ha ezeket összeadjuk= a 10 számot kapjuk meg.

Az asztrológia szerint minden bolygónak más-más kisugárzása van ezek, lehetnek pozitívek és negatívak is.
Kisugárzásuk alapján a pozitív tartományhoz tartoznak: Nap, Merkúr, Vénusz, Mars, (de ez olykor lehet változó is).
Negatív, vagyis kedvezőtlen kissugárzása van: Földnek, Holdnak, Jupiternek, Szaturnusznak, Uránusznak, és Neptunusznak.

Aztán a csillagászok is az égitesteket a számokhoz rendelték ennek a legfőbb képviselője a NAP, ezért kapta Ő az 1 számot, mely erős jellemet és kreatív életerőt és vitalitást jelez a Numerológiában, vagyis amikor átkonvertáljuk a betűket számokká.
Így kapta a hold energiája 2-es számot, a Jupiter száma a 3-as, mely művészi képességekre is utalhat, aztán a 4-es szám ismét a Nap száma, mert az emberi teljesítőképesség kibontakoztatásának lehetősége rejlik benne.
Az 5-ös számot az észbeli képesség következtében a Merkúr bolygóhoz rendelték.
6-s szám az egyénben rejlő harmóniát és a lelki egyensúlyt hívatott jelezni. 7-es szám, mivel szintén a szellemi és a lelki élettel hozható összefüggésbe, ezért szintén a HOLD- hoz lett rendelve.
8-as számot kapta a Szaturnusz sorsbolygó, mely a szorgalmat, az akaraterőt hívatott jelképezni. Végül a 9-es szám az egyéni képességeket, adottságokat, a munkabírást, a testi erőt, a bátorságot jelöli, ezért a MARS bolygó száma.

A 11-es szám, mint 1+1= 2-vel az-az a kettő magasabb fokot jelenti, ezért a NEPTUN bolygóval hozható kapcsolatba 11-es szám.
Aztán a 2+2 magasabb fokaként megjelenő ismétlődésnek 22-es szám felehet meg, ez pedig a PLÚTÓHOZ van rendelve. Vagyis magasabb fokú szellemi képességeket, bölcsességet jelöl.
Ez a két szám a 11 és a 22 szám kivételt képez a numerikusan egy jegyűvé váltott számok közül. Ugyan is ezeket magasabb rendű szellemi képességeket, jelölnek, ezért mester számként is figyelembe vehetjük őket. Ide, tartozhatnak azok a személyek, akiknek születési és név számaikban ez a két számjegy megjelenik Ők azok, akik alkalmasak arra, hogy másokat tanítsanak. A 11-es a jó meglátást, míg a 22-es a logikai megoldási lehetőséget szimbolizálja, egyben jó vezetői készséggel is párosulhat.
(válasz Mcsaba 1897. hozzászólására)

1898. Ilcsimama2015-01-25 18:32
Kedves Fórumlátogatók! A legutóbbi bejezéseimre, nagyon sok reagálást kaptam, itt a Hoxa priviben, de még az e-mail címemen is.
Nagyon örülök, hogy ismét életre kelt ez a fórum és egyre többen érdeklődnek az asztrológiai alapismeretről. Azt hiányoljátok, hogy nem tudjátok a Tranzit bolygó haladásokat követni a netten.
Ezzel kapcsolatosan szeretném elmondani, hogy a „Lassú” bolygók azok, amelyek több időket töltenek egy-egy jegyben, tehát őket viszonylag könnyebb számon tartani, hogy éppen hol járnak a jegyekben.

Kifelé haladva a Naptól: a Jupiter, 1 évet tölt el minden jegyben, jelenleg az Oroszlán jegyben jár, mégpedig éppen 19°14’ foknál,
– a Szaturnusz, 2 és féléveket, vagyis jelenleg a Nyilasban halad 3°02’ foknál, és majd véglegesen 2017. 12. 19.-én fog átlépni a Bakjegybe, persze közben még a Skorpióval „Retrográd” hátra lépése is lesz.
– az Uránusz 7 éveket tölt el egy jegyben jelenleg a Kos jegynek a 13°04’ fokánál tart, és majd a Bika jeggyel „retrográd „módon, csak 2019. 03. 05.-én fog már ismét a Bikajegyben 7 évet eltölteni.
- a Neptunusz változóidőket, de átlagosan olyan 14 évet tölt el egy jegyben és jelenleg a Halak jegyben halad éppen 6°06’ foknál, innen majd csak 2025.-ben fog szintén „Retrográd”módokon a Halak jeggyel, ismét hosszú évekre 2026. 01. 27.-től a Kos jegybe lépni.
- Plútó pedig szintén változó hosszú időket tölt el egy-egy jegyben, hiszen Ő van a legtávolabb a Naprendszer peremén. Jelenleg a BAK jegyben tartózkodik 14° 00’ foknál.
Legközelebbi jegyváltása pedig majd a Bak - jegyből először szintén „Retrográd”= "R", módokon a Vízöntővel történik, hogy aztán 2024. 11. 22.-től, egészen 2044. 01. 16-ig a Vízöntő megújító jegyében rója hosszú körútját.

Persze más a „gyors” bolygók figyelemmel kísérése, hiszen náluk a Napkörüli keringési idők is, változóak és rövidek.
Vegyük akkor ezeket sorra, kezdjük az első számú fővilágosítónkkal a NAPPAL: Tudjuk, ugye, hogy nem régen január 20-a éjjelén lépett bele a Vízöntő jegybe. Jelenleg 5°08’ foknál halad éppen.
A következő gyors bolygó a – Merkúr, amely mindig a NAP közelében halad: jelenleg a Vízöntő-jegy 15°41’ fokánál tart éppen. Mivel azonban a Napkörüli keringési ideje igen gyors csupán csak 88 nap, ezért a jegyekben is változó időket tölt el, mert többször "R" állásban halad.
- Vénusz keringési ideje: 224.7 tized nap, jelenleg szintén a Vízöntő jegy végénél halad 27°18’ foknál.
- MARS bolygó keringési ideje: 687 nap, vagyis kb, 1 év és 322 nap, 6-8 heteket tölt el egy-egy jegyben. Jelenleg a Halak jegynek a 10°11’ perc foknál rója a Napkörüli útját.

- Ne hagyjam ki természetesen Földkörül keringő második fővilágosítónkat, a HOLDAT sem:
Jelenleg a Hold a 12°48’ foknál halad éppen a Kos jegyben. Nagyon érdekes és az egyéni „Radix” horoszkóp vizsgálatának is, fontos jelzés értéket adó helyén jár éppen a HOLD. Azért mert ez éppen MUNDÁN, (tehát nem a pontos születési időre készített Radix” horoszkóp, azért, mert itt a jegyek egységesen 30-30- fokosak és a Kos jeggyel kezdődik az ASC/ I. ház és a 12. Házzal, a Halakkal ér körbe a Horoszkópkör 360° fokos köre, ezt láthatjátok az adatlapomon a képek elején való feltöltésnél is, érdemes onnan kimásolni a saját mappátokba).

Sokszor hangsúlyoztam már a képletfejtés során, hogy az alap jegyek, és házak jelentés tartamait is, mindenkor figyelembe kell venni az értelmezésnél.
Azt is tudjuk ugye a tanulmányainkból, hogy a HOLD minden bolygónál sebesebben kering, földkörüli keringése során ugyanazokat az állatövi jegyeket járja be. Mint egy huszonnyolc nap leforgása alatt vonul át a zodiákuson, és két –három napot tölt el az egyes állatöv- jegyekben. A FÖLD bolygójaként, a csillagos égen való konstellációja közvetlen befolyást gyakorol ránk, emberekre. Mivel a hold mindenkori állása az állatövben különböző hatásokat fejt ki a testi és szervi területekre is.
A ciklus kezdetén a Hold „konjukcióban”, vagyis együttállásban van Nappal, tehát ugyan abban az állatövjegyben és fokon helyezkedik el.

Ahogy pedig távolodik a Hold a Naptól, úgy válik egyre láthatóbbá az ezüstös növekvő sarló.
A hold újholdkor (jele:●) van legközelebb a Naphoz.
Az első negyedben (jele: Ď), vagyis növő Hold, ez a holdnak a Nap felé mutatott oldala.
Teliholdkor, (jele: O), a hold <mint fénylő korongként jelenik meg az égbolton.>
Majd elkezd csökkenni és fogyó, vagyis a csökkenő holdfázis idejébe lép. (jele: ©.)

Az első negyedben (= Ď), mintha félholdat látnánk, mire a harmadik negyedhez ér már holdtölte, vagyis teli hold lesz, (O).
Majd visszafelé ismétlődik a folyamat, az utolsó negyedben a Hold elkezd fogyni,= ez a csökkenő hold. (©). Nap erős vitalitást és regenerációs képességet ad, de jelezhet szervi túl vagy alulműködéseket is. A test szintjén az asztrológia a szívet, a keringési rendszert, az agyat, a gerincet, a gerincvelőt, és a lélegzést rendeli a Naphoz.
Az asztrológiai „Hold- elv „szerint viszont a Holdérzéseinket, belső énünket fejezi ki, mely biztonságérzetet ad. A Hold legmélyebb lelki rétegünknek felel meg, melyet ” hangulati alapunknak” is nevezhetjük. A Hold gyakori Földkörüli keringési ismétlődése révén nagy jelentőséget kap, önmagában lelkünk érzelmi reagálási készségét testesíti meg.

Tehát, ha ezeket, az adatokat a saját „Radix” horoszkóp körének a külsőrészénél a megfelelő állatövi jegyhez írjátok be, akkor azt láthatjátok, hogy az ott haladó bolygók éppen milyen pontokat kapcsolnak be a horoszkóp hálózatán. Amennyiben a kör alatt „EKL” táblázatszerinti a születéskori felkelő bolygók fényszögek fokszámait is hozzáigazítsátok a jegyekkel együtt a Tranzit haladó bolygók fokszámához, akkor láthatjátok, hogy ott éppen milyen fényszög hatások érhetnek benneteket.
Ez tulajdonképpen azt az összevetést is helyettesítheti, mint amikor egy évre előre szolár horoszkópot készítünk, vagy éppen másodlagos irányítással éppen secundaer direkciós képlet adatait vetnénk össze a saját képletünkkel. Csak egyszerűbb módszer alapján, de megmutathatja, hogy éppen milyen hatásokkal kell számolnunk.
(Ezért mondom mindig azt, hogy ehhez feltétlen szükséges, hogy tisztába legyünk a Házak-jegyek, bolygók- azok uralkodói és a fényszögek jelentés tartalmával. Aki nem tud ennyi mindent megjegyezni fejben, akkor célszerű a fórum elején a feltöltött ismeretanyagaimból saját mappába kimásolni ezeket is, és a megfelelő jegyre – házra, bolygóra és annak fényszögére mutató jelzéseknél, elolvasni, ami éppen odavonatkozik.

Még egy érdekes dolog volt, amelyet a legutóbbi feltöltött időjárás előrejelzés kapcsán kaptam tőletek. Amit én 40 éven átalkalmaztam is, az előrejelzés elkészítésénél a népi regulákat. Már sajnos az időjárás drasztikus megváltozása miatt, az utóbbi 10 évben már nem igen jöttek be.
Azonban jól láttátok többen is, hogy a mai január 25-i nap, vagyis „Pál napja” a népi regula szerint azt jelenti, hogy „Pálfordulás következik az időjárásban”. Vagyis hogyha ezt a napot megelőzően akár már a kezdődő téli hónapokban rosszabb és hideg havas idő van, akkor ezzel a nappal „pálfordulás” várható, tehát az időjárás megváltozik és jön a jó idő.
Persze ez fordítva is igaz lehet, mint most is, hogy eddig enyhe téli idő volt és a mai 25.-i nappal keményebb, hideg havas időre fordulhat az időjárás.
Hát ez most akkor tényleg bejött!!!!

Bár a régi öregek a regulákban azt mondták, hogy az a jó, ha már november - decemberben beköszönt az igazi fagyos tél, hóval és azzal, velejáróval, mert azok elsősorban betakarják és megvédik a vetéseket, másodsorban pedig elpusztítják a kártevőket.
Nem úgy, mint mostanában, hogy március - áprilisban elfagynak a rügyek a fákon és márciusban olyan hóakadályok vannak, mint a múlt évben is volt.
Sajnos a régiek "regulája" már régen nincs így!

1897. Mcsaba2015-01-25 14:37
Kedves Ilcsi Mama!
Egészen meglepett ez a terjedelmes válasz. Hiszen ez egész jó "élőben" hallani ilyen dolgokról. – Ugyanis nekem nem adatott meg az Asztrológiához való kapcsolódás igazi lehetősége, mert a környezetemben élőket nem érinti e téma.
Azt sem tudom, hogy köszönjem meg… És, hogy mit is emeljek ki élményként akapott válaszból. Talán meg említeném, hogy a tranzit Plútó éppen a radix képletem IC-jére telepedett. Már elég rég ott van és próbálom figyelni a személyes dolgaim alakulását. Jó volt ám az ide kapcsolódó soraidat olvasni! Viszont a radixomban a Plútó és Szaturnus épp, hogy nem trigonban vannak.

Az időjárás megfigyelésével kapcsolatosan azt kérdezném meg, hogy csupán a Hold állásából lehet következtetéseket levonni? Hiszen a nővőhold, telihold, az a föld minden pontján egységes. … Vagy a tapasztalataid földrajzi hely/ekre vonatkoznak? – Vagy nem éppen csak ennyiből áll az egész? …

A Numerológiával kapcsolatosan pedig soha sem tudtam tisztába jönni a számok betükre való átírásával. Mert ugyanis a az Ó, Ő, Ü, Ű… betűkre többféle szabállya, vagy megállapodással találkoztam. (?)

Köszönöm a magyarázatokat.
Tisztelettel, Mcsaba.

1896. nyári szellő2015-01-25 04:11
Kedves Ilcsi Mama!
Nagyon szepen koszonom a mindenre kiterjedo valaszodat! :)
A Fiammal kapcsolatos elemzesed nagyon talalo...amulva olvastam soraidat.A Baratnovel szakitottak,igy most nokent egy kicsit en is kozellensegnek szamitok...Valoban kitaro szemelyiseg,aki kemeny munka aran is kuzd a celjai elereseert.Egeszsegugyi szempontbol is igaz,amit irtal,a gerincevel adodott kisebb kamaszkori problema,aminek a korrigalasa jelenleg folyamatban van.Hala az egnek szivos,eros gyerek,viszont ahogy irtad is,sok vizet iszik,valoszinu ennek is szerepe van az egeszsegenek megorzeseben.
Parkapcsolatom elemzesere terve,az altalad irt datumok talaloak az esemenyek idejenek tetinteteben.
Jol ertelmezem,ez ev augusztusatol lesz erezhetoen konnyebb a helyzetem?Addig meg kemeny idoszakra kell szamitanom?Akkortol szamitva kb.egy evig van jo eselyunk a kapcsolatunkat rendezni a Ferjemmel?
Meg egyszer nagyon szepen koszonom a segitsegedet!!!! :)
(válasz Ilcsimama 1892. hozzászólására)


1895. Bársony2015-01-25 00:03
Kedves Ilcsimama!

Köszönöm szépen a válaszod, majd át fogom nézni még többször, mert a legtöbb dolgot nem értem belőle.

" Ez aztán arra adhat jelzést, hogy a szerelem a harmónia, és a jó emberi kapcsolatok iránti szükségletet inkább a szexualitásvonatkozásban keresed." Ez biztos nem igaz, engem nem különösebben érdekel a szex.

"A VII. Házban lévő Holdad is, azt mutatja, hogy szükséged van egy jó társra, akiről gondoskodhatsz, akivel anyáskodhatsz, és akit kényeztetsz." Nem szeretek anyáskodni felnőtt emberekkel, teljesen távol áll tőlem. Jó társra pedig mindenkinek szüksége lenne.

"elképzelhető, hogy a baráti körödből fog kikerülni a jó párkapcsolati férfi." A baráti körömben nincs ilyen férfi, egy sem.
(válasz Ilcsimama 1879. hozzászólására)

1894. Perla del Mar2015-01-24 23:34
Köszönöm :)
(válasz Ilcsimama 1893. hozzászólására)

1893. Ilcsimama2015-01-24 23:32
Kedves "Perla del Mar". Nagyon örülök, hogy ennyire magadra ismertél a jellemzésemből, pedig csak a születési idődet írtad meg nekem.
Én érzékeltem a képletedből, hogy ilyen és hasonló gondokkal küzdesz, éppen ezért szeretnék neked a megoldásban is, segíteni, így folytatjuk majd a megoldási lehetőségek tárházát.
Persze, hogy van az egyéniségedben művészi tehetség is, nem is biztos, hogy másodlagosan még nem tudod majd azt is, hasznosítani. Bízz magadban és mindent elérhetsz, amit csak akarsz! Gondolj csak bele, milyen sok ismert színész festőművész, vagy akár még fényképész is él ilyen jeggyel, hazánkban, mint Te is.
(válasz Perla del Mar 1891. hozzászólására)

1892. Ilcsimama2015-01-24 23:11
Kedves Aranyos „Nyári szellő”! Nem csodálom, hogy ennyire magad alatt vagy. Először is az vigasztaljon, hogy a gyermeked pontosan most a nehezebb korszakát éli meg. Már nem gyermek, de nem is felnőtt, tehát most keveredik ki abból bizonyos dacc korszakából, pláne, ha még a szerelem is esetlegesen meghozza számára az első csalódást, akkor kinn is lehetne legjobban azt leverni, mint az édesanyján, hiszen Ő is nőből van. Ne feledd el, hogy Ő elég nehézjegyben, a Bakban született, mint tudjuk a bak jegy az ellentétek jegye. Ebben, korban pedig a Bakokkal együtt élni nem mondható „Kánaánnak. „Aztán, mint mondottam, ha esetleg az első párkapcsolati dolgában nem veszik őt komolyan, akkor kishitű is, lehet a "Női nemmel szemben,” ez pedig már visszatarthatja őt bizonyos önértékelési dolgokban.

Azonban bíztatásként azt is vedd figyelembe, hogy neki az ASC jegye SZŰZ/ Merkúr uralkodóval ezért aztán nem szükséges neki más, mint a jellemvonásait pozitív irányba terelni. Aztán mivel a bakoknak a legnagyobb erényük a türelem a későbbiekben be fogja látni, hogy és meggyőződik róla, hogy bízzon az éleslátásban, és hosszútávon való tervezésben. Mivel a bakok egyébként fegyelmezett felnőtt emberekké válnak az idők folyamán, de a gyengésség soha sem lesz jellemző rájuk. Ezért aztán nagyon meg kell találni majd azt a párkapcsolatot, aki ilyennek is elfogadja Őt.
Hiszen a Szűz ASC –el, rendelkező Bak szívesen megtesz mindent a partneréért, de azt is, hogy az odaadást boldog kifejezésnek tekintse. Aztán az is Bakok erénye lehet, hogy elég későn nősülnek, mert addigra már meg szeretnék maguk, a párjuk és a családjuk részére teremteni a szilárd anyagi jólétet. Az is biztos viszont, hogy igénylik azt, hogy biztos családi háttér legyen gyermekkorukban, illetve még a kamaszkor idejében a hátuk mögött, mert ha ezt nem érzik, akkor fusztráltak lehetnek. Ezért aztán az 5. házbeli életörömökkel az önbizalmát folytonosan bátorítani – táplálni kell. Arra ügyelnie kell az ambiciózus Bakoknak, hogy ne vessék bele magukat annyira munkába, a pénzkeresetbe, hogy nem jut idejük a családra, hol ott pontosan azért gürcölnek, hogy nekik mindent megteremtsenek.
A bakokból a szorgalmas munkájuk gyümölcseként nagyon jó vezetők lehetnek, azonban el kell fogadni azt is, hogy azt a bizonyos ranglétrát fokozatosan meg kell mászniuk.

Az egészség dolgában pedig azt a tanácsot lehet számukra adni, hogy ismerjék fel a munkában és minden másban is mértékletességet, maradjon idő a családra, sportolásra, és a szabadidőnek a legjobb eltöltésre is. Mivel a bakoknak az uralkodó bolygója Szaturnusz, ezért a csontrendszer az, amely a betegséghajlamok terén elérheti őket, különösen igaz lehet ez a térd izületekre, illetve a gerinc csontozatára is.

A fiadnak pedig, mivel a 6. egészségháza a Vízöntő jegyre és a Halak jegyekre esik, ezért fiatalabb korban a meghűléssel járó betegségekre kell vigyázni, illetve később már a felnőtt korban pedig másodlagosan az alsólábszár visszértágulatoknak, reuma-köszvény, gyomor és vérkeringési zavarok betegség hajlamaira lehet számítani, hogy megelőzhető legyen a baj. Viszont azt is jó, ha tudjátok, hogy a Bakjegy és a SZŰZ - jegy is, a FÖLD elemhez tartozik, ezért sok vízre van szüksége a szervezetnek és akkor viszonylag ritkán betegednek meg, de ha még is, akkor is nagyon gyorsan regenerálódnak.

No, ennyit a fiadról, nézzük akkor meg, hogy Te miként tudnád magad mögött hagyni azokat a dolgokat, amit itt felsoroltál. Kezdjük azzal, hogy Te Oroszlán nappal és Ikrek ASC- el, jöttél erre a világra.
Aztán az is érdekes, hogy a Napod is az Oroszlánban állt a születésedkor. Persze amikor Jupiter belépett múlt év Július végén az oroszlán jegybe, neked nem voltak olyan jó fényszög jegyeid, hogy ezeken, a dolgaidon segíthettek volna.

Ugyan is a Jupiter Exilum állásban pontosan rajta áll a születési „Radix” képletedben az Ikrek jegyben az ASC – en, valamint a Vénusz bolygó is az I. házadban foglal helyet, ami Neptunusszal pontosan szemben 180° fokra helyezkedik el, tehát igyekszik itt a Vénusz dolgait ködösíteni. (Azért Exil itt a Jupiter, mert egyébként a Jupiter bolygó a Nyilas jegynek az ura és ott érzi igazán jól magát a képletben).

No, már most, jól érzed az akadályozatást a párkapcsolatodban, hiszen a Mars bolygó a főleg múltévben, a Mérlegjegyben haladt, mely a Vénusszal is és a Kosban haladó Uránusszal, is pontosan 180° fokos szemben állásban volt. A Jupiter és Vénusz együttállása képletedben pedig Tranzit módon egy Mars- Merkúr Plútó – Uránusz nagy Qvadrátot zárt éppen be. Neptun pedig Tranzitban, a halakban haladva a Merkúr bolygóval a kommunikáció terén szintén ködösítést generálhatott. Persze már ezt megelőzően is már 2012-végétől, 2013. június végéig, amikor a Jupiter az Ikrekben járt egy éven keresztül, (mert ugye a Jupiter éves bolygó, tehát egy-egy jegyben egy évet tartózkodik). Aztán, még amikor a Jupiter 2013. 06. 27-től -2014. 07. 16. -ig még amikor a Rák jegyben haladt, hiszen a Jupiter ugyan az Ikrekben áll a képletedben, de mivel együttállásban található a Rákjegyben lévő Vénusszal, ezért szerelmi téren okozhatta a galibát.
Most azonban a Jupiter 2014. júliusától 2015. augusztus - ig, az Oroszlán jegyben halad illetve 2015. 08. 12-től - 2016. 09.08.-ig már a Szűzjegybe fog járni egy éven át, vagyis mivel neked a IV. család és otthonházad pontosan az Oroszlán végére illetve a SZŰZ jegy egészére kiterjed a Radix -ban, ekkorra bizonyosan elszállnak azok a zavaró fellegek is párkapcsolat egéről. De már most ebben a 2015. évben is, augusztustól is érezheted az Oroszlánban járó Tranzit Jupiter jótékony hatását, mert Neked a X. házadat a Halakban ugyan a Neptun uralja, de mivel ott már az Uránusz szétcincáló hatása nem érvényesülhet, mert csupa jó fényszög kapcsolatot kapnak a Te Radix bolygóidtól. A Neptun pedig még ugyan Halakban jár nagyon sokáig, de a Neptun ködösítés hatását már nem tudja érvényesíteni, mert egyrészről a Halaknak is a másodlagos ura Jupiter, másrészről pedig, mert neked a Radix képletedben a Neptun bolygó a Nyilasban foglal helyet lokálisan= helyileg és a Nappal igen csak jó Trigon fényszög kapcsolatban található.
2015 08. 09.-re pedig már a Mars bolygó is, mely férfi jelölő a képletedben, az Oroszlán jegyben, erőben fog haladni a Nappal és a Jupiter bolygóval, és + még három bolygóval, tehát ekkor 5 bolygó fog STELLIMBAN haladni az Oroszlán jegyben. Ezek jótékony hatásai pedig összeadódnak, ezt nem csak Te, hanem mindenki más is érezni fogja majd.

Aztán majd mikor már majd a Jupiter innen átlép egészen 2016. szeptemberéig a SZŰZ jegybe, szinte biztos, hogy helyre hozhatjátok a már megromlott párkapcsolati dolgaitokat. Persze ehhez mindkettőtök józan belátására lesz szükség, melyhez azt is figyelembe kell, hogy vegyétek, hogy nagyon sok éve vagytok házasok, illetve azt is, hogyha most a ti nézeteltérésetek következtében elhidegültök egymástól azt bizony még a korai ifjúságát élő gyermeketek fogja megsínyleni, hiszen Ő még nagyon sokáig a szülői ház melegében szeretne élni.

Tehát fel a fejjel és tegyetek meg mindent a jobbítás érdekében, ebben még a csillagok is mellettetek lehetnek, ha Ti úgy szeretnétek.

Hát így függhet össze a szabad akarat a tenni akarással, amire Te azt írtad egyik bejegyzésedben, hogy itt már a szabad akarat sem segíthet, dehogy nem csak mindkettőtöknek akarni kell a JÓT. Ezt főleg a jó kommunikáció által beszélgetéssel érhetitek el, hiszen a Merkúr bolygó is, mely józanész istenét testesítheti meg éppen ekkor ugyan rövid időre, de a SZŰZ jegyben fog haladni. Már pedig neked a Merkúrod a képletedben pontosan a SZŰZ/ IV. család és Otthonvonatkozásban hozhatja be jót, és milyen érdekes pontosan a SZŰZ jegyben/ melynek az ura pontosan a Merkúr bolygó, és ahol neked az Ikrek uralma alatt a párodat jelző Mars bolygód is található. Erről már azt, hiszen régebben is, esett szó, amikor is voltak már hasonló problémák a kapcsolatotokban.

Azt kérdezted egyik bejegyzésedben, hogy az általam megküldött képletedben hol láthatod te a párkapcsolat megjavulásra vonatkozó dolgait. Nézd csak meg az Oroszlán jegynél ahol a Napod és a Szaturnusz bolygó is helyet, foglal, hogy a külső látens fényszögek a Tranzit hatások következtében milyen jó zöld színű fényszög jeleket adhatnak neked, és hol hát a pontosan IV. /Oroszlán Család és Otthonházában és még a SZŰZ jegybe átnyúló IV. házvonatkozásban is.
Aztán nézd meg az Szűzben kezdődő 5. házadat is, bár az, közbezárt jegynek minősül, mert az Oroszlánban kezdődik és közbezárja az egész Mérleg - jegyet és a Skorpióban fejeződik be. Azonban az 5. ház ugye az életörömök háza, de egyben a gyermek ház is, és mi lenne számotokra a leg is legfontosabb, mint a gyönyörű kamaszkorban lévő gyermeketek békés nyugalma a családban.
Aztán azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy az 5. ház a közbezárt Mérlegjegy következtében egy Karmikus küldetést is elrendelt neked, és az, micsoda hát a családi tűzhely megóvása a béke és harmónia megteremtésével, hiszen mint azt Te is láthatod, hogy ott van a Felszálló csomópontod, amely ugye jövő útját jelöli ki számodra, és milyen módon?
Nézd csak meg, hogy a VII. párkapcsolatok házad a Nyilas- jeggyel kezdődik és még a Bak jegyben is, folytatódik, tehát a Jupiter bolygó segítségével tudod a Bakjegy urának, a Szaturnusznak az eléd görgetett akadályait leküzdeni.

De ugye mindannyian tudjátok, és ezt „Nyári szellő” is láthatja képletében, hogy vannak sorsszerűségek, amiket ha a sors úgy rendeli, akkor egymás mellett kell, hogy maradjatok pontosan azért, hogy ezeket, buktatókat, amelyeket sok esetben a Szaturnusz gördít mindenki elé szeretet, által át tudjuk vészelni.
Nem kell minden áron szétröppenni, ha valamilyen megoldandó probléma állja utatokat, hiszen egy másik kapcsolatban ugyan ezek dolgok ismétlődhetnek meg, hiszen a Radix horoszkóp egy életre szólóan jelzi a várható eseményeket, és azok bizony bejönnek, ha akarjuk, ha nem. Hiszen amikor egy bolygó Tranzit módon odaérkezik az adott születési bolygóhoz, akkor azt bekapcsolja, és mint az áramkörben mikor a villanykapcsolót felkacsoljuk, a hatások pedig a fényszögeken keresztül fejtik a külsőkörön jelzett módokon a hatásaikat.
Tehát nekünk kell - akár még a szabad akarat által is- a gondokon, bajokon felül kerekedni ahhoz, hogy boldogabb életet élhessünk.
(válasz nyári szellő 1883. hozzászólására)