FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1231. Ilcsi Mama2012-11-21 15:09
Kedves "ozeklara" Üdvözöllek a fórumon. Természetesen én is ismerem az általad leírt
<Asztro Show> oldalt, nem is találok benne semmi kivetni valót sem, hiszen nagyon reálisak és tényszerűek a feltöltött anyagaik. Legalább is amit, én eddig olvastam tőlük.
Gondolom, hogy Te is jószándékkal hívtad fel a figyelmet erre az oldalra.
Valószínű, hogy képzett asztrológus az oldal gondozója. Ennek nem is szabadna másként lennie, hiszem mérhetetlen sok olyan – akár pénzért is kínált - úgy nevezett szolgáltatás fut bizonyos helyeken, ami nem szól másról, csak is pénz……-ről.

Persze nagyon sok asztrológiával kapcsolatos anyag található már meg az internet világában.
Aztán Viktóriának is igaza lehet abban, hogy mindenkinek saját belátásra van bízva, hogy hol és milyen módon szerez ismeretanyagokat.
Amennyiben a feltöltött anyagok ténylegesen az asztrológiai tankönyvekben tanultakra épül addig nincs is baj.
Baj ott kezdődik, amikor különféle téves nézetekkel úgy mond, elkábítják azokat, akik nem jártasak ebben a világban.

Én pontosan ezért is indítottam el ezt az
<Aki szereti Asztrológiát> sorozatott itt a HOXA Portálon, Hoxa engedélyével és jóvoltából, hogy ilyen egyszerű módon való megértéssel is igyekezzen - akit ez érdekel- ismeretanyagot szerezni a témakörben.

Persze ez arra is jó lehet, hogy akik itt vannak a fórumon, megismerjék a saját pontos születési óra-percre készített, az úgynevezett”RADIX” képletüknek a lényegét, (amit tőlem, aki kéri ajándékként, kaphat meg), azért, hogy jobban megismerjék elsősorban a születési képleteikben az adott területet érintő házak, jegyek, hatásait a születéskor adott bolygó állások alapján.

Ezekből aztán esetleg akár már saját maguk is le tudják képezni a lehetőségeiket, jobban megismerhetik akár saját magukat, az életfeladataikat is.
Ez által fel tudják mérni, hogy életükben mit nem tettek esetleg jól és hogy, hogyan tudják azokat jobbá tenni, azért, hogy azokkal a környezetükben élők helyzetét is javíthassák.
Vagyis, hogy boldogabb életet élhessenek.
(válasz ozeklara 1228. hozzászólására)

1230. HnéViktória2012-11-21 13:31
Én elolvastam:)
De semmi új nincsen benne,hisz itt a fórumon Ilcsi Mama mindent bőveb és részletesen kifejt nekünk...
azért köszönöm.
(válasz ozeklara 1228. hozzászólására)


1229. HnéViktória2012-11-21 13:30
Gratulálok!!!

De jó ilyeneket olvasni!!
(válasz Szuszi79 1226. hozzászólására)

1228. ozeklara2012-11-21 11:16
Az én érdeklődésemet felkeltette.Olvassátok el:)
[link]

1227. júliusi2012-11-21 10:42
:)
Gratulálok, és neked is Ilcsi Mama!Mindig tudtam, hogy egy fenomén vagy!!!
(válasz Szuszi79 1226. hozzászólására)

1226. Szuszi792012-11-21 09:32
Kedves Ilcsi Mama!

Szeretném megköszönni a segítségét, nagyon hálás vagyok, hisz márciusban tájékoztatott arról hogy baba van a pocakomban, nem is tudtam akkor még erről, és IGEN, november 5én világra jött a mi kislányunk :-)
Minden tanácsát megfogadtam, és minden a legjobbak szerint történt. mindketten jól vagyunk, és nagy az öröm, hisz egy tünemény kislányt kaptunk ajándékba.

További szép napot, és sose felejtem el azt a pillanatot, amikor tágra nyílt szemekkel olvastam hogy kismama vagyok, és nem is tudtam róla :-)))

1225. georgina842012-11-21 08:44
Kedves Ilcsi Mama! Köszönöm válaszodat, már elolvastam azokat az írásaidat, most engem ez a null sík érdekelt volna, hogy tudsz-e esetleg erről valami bővebbet? Nem riogatni szeretnék és nem is félek egyáltalán a dec. 21-től már. :)
Egyszerűen csak még sosem hallottam a null síkról és érdekel ez is. :)
Minden jót kívánok Neked! Üdv: Gina
(válasz Ilcsi Mama 1221. hozzászólására)

1224. Ilcsi Mama2012-11-20 22:07
Kedves fórumlátogatók.
Akik esetleg időközben kapcsolódtak be a sorozatba, nekik és másoknak is, szeretném jelezni, hogy az alábbi számokon olvashatjátok az egyes részeket:
„az emberi test és a betegséghajlamok elemzése az állatövjegyek alapján sorozatból”.

Az I. rész az 1197. számon jelent meg, (2012. 11. 12.-én).
„az emberi test és a betegséghajlamok elemzése az állatövjegyek alapján címmel”.
II. rész 1199. számon, 2012. 11. 12.-én jelent meg a folytatás. Különös tekintettel az állatöv jegyekhez kapcsolódó szerencsekövek, gyógyító kövek, valamint a természetgyógyászat által ismert gyógyító növények témakörben.
III. rész 1201. számon 2012. 11. 13.-án: Az állatöv jegyekhez kapcsolódva (a „RADIX” születési képletet figyelembe véve), a házakban álló bolygók betegséghajlamai.
IV. rész 1213. számon. 2012. 11. 16.-án található meg: az egészséges életmódra, a szerencsekövekre, gyógyító kövekre, kristályokról, hogy azok miként hatnak az egészségi állapotunkra.
V. részben az 1217. számon 2012. 11. 19.-én: Állatöv-jegyenként, az egészséges életmód, a szerencsekövek, gyógyító kövek, valamint a kristályokról.

Jelenlegi VI. részben, (a fórumon már az 1217. számon 2012. 11. 19.-én megjelent V. rész befejező részeként „az emberi test és a betegséghajlamok elemzése az állatövjegyek alapján”
Volt szó a sorozatban arról, hogy a Víz milyen fontos része a szervezetünknek:

A sorozat végén szeretném még végkövetkeztetésként leírni, hogy mindenkinek ajánlott, hogy figyeljünk oda a testünk jelzéseire.
„Elsősorban a test vízháztartásának a figyelemmel kísérése legyen a legfontosabb feladatunk:
Miért? Mert, ha nem kap elegendő vizet és árványi anyagokat a szervezet, akkor elsőként jelentkezhet ez a bőr kiszáradásával és a kevesebb vizelet kiválasztással, de magával hozza a fáradtság állapotát is.

A krónikus kiszáradás következménye lehet a stresszes helyzet, amelynek következtében magukkal hozhatják: az asztmát, a fejfájást, a magas vérnyomást.
Mivel a test egy intelligens alkotás az agy általában a faradsággal jelez, de akár düh és depresszió is visszakövetkeztethető a kiszáradásra.

Azért, mert a test alapanyaga 70% vízből tevődik össze, amennyiben a testben több a vízveszteség, mint amit visszapótolunk, akkor bekapcsolódik az úgynevezett”aszályprogram”. Aminek betegség következménye: allergia, magas vérnyomás, cukorbetegség, és az immunbetegségben is megnyilvánulhat.
Ezek mind a vízháztartásért felelős védekező rendszerek is, a testben.
Amennyiben ezek rendszerek nem jól működnek akkor a következmény lehet még az asztma is, ugyan is, maga lélegzetvétellel is vizet vesztünk.

A vízpótlásra mostanában mindenki csak is különböző ásványvizeket, fogyaszt, pedig a természetes csap víz is nagyon jó lehetne.

Idősebb korban azért lehet már több betegség, mert sajnos már nem érzékeljük azt, hogy szomjasak vagyunk. Ilyenkor a bőr szárazság és a ráncosodás az első intő jel lehetne.
Ezért érdemes lenne megfelelő szinten kezelni a testünk jelzéseit.

Aztán nagyon fontos lehetne a jó minéségű só a szervezetünkben a só háztartás miatt is.
Például asztma esetén ugyanolyan hatásos, a só, mint egy inhalációs-spray, csak mellékhatások nélkül. Ajánlatos lenne asztmás roham esetén meg inni két-három pohár vizet és tegyünk a nyelvünkre egy csipetnyi sót is. A só védi a sejteket és különösen az agysejteket az elsavasodástól.

A vesének is, szüksége van sóra, a túltengésben lévő savak leépítésére és azoknak vizelettel történő kiválasztására. Ha a szervezet sóban szegény egyre jobban elsavasodik.

Amennyiben elegendő víz és só van a szervezetben, akkor, mint természetes antioxidánsok eltávolítják a toxikus salakanyagokat.
A só még a rák megelőzésében és kezelésben is fontos szerepet játszhat. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. Amennyiben elegendő víz van a szervezetben, a só megnöveli a vér mennyiségét. Akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut, és az így aktivált immunsejtek bejutnak a rákszövetbe és elpusztítják azokat.

Aki rendszeresen sportol nekik is, ajánlatos, lenne meghatározni, hogy mennyi vízre lehet szükségük. Oly módon, hogy edzés előtt és után meg kellene mérni, hogy közben mennyi vizet vesztenek. Vagyis milyen mennyiségű víz és só bevitelét kell majd pótolni, hogy víz és só a szervezetben jó egyensúlyba legyen egymással.

Erre azért van szükség, mert az intenzív testmozgással a vese nem tudja a felesleges vizet kiválasztani, így a többlet víz esetleg a sejtekbe vándorolhat és, ha ez - az agysejtben történik, akkor bizony végzetes is lehet. Gondoljunk csak bele, hogy mostanság milyen sokszor hallunk róla, hogy fiatal sportolók hirtelen bekövetkezett halált szenvednek.
Ez ennek is lehet a következménye.

Ugyan is, ha figyelembe vennék a napi vízszükségleteiket: vagyis 10 Kg-ként legalább 3.33 deciliter mennyiségű vizet pótolnánk, akkor már sokat tehetnének testük állapotáért.
Tehát egy KB. 70 Kg.-körüli embernek legalább 2-2.5 liter víz mennyiség elfogyasztására lenne szükség.
Ajánlatos lenne már reggel a felkeléskor és este a lefekvés előtt is, egy pohár vizet inni, mert
az segítheti a véráramlást, valamint segítséggel lehet az emésztési folyamatokra is.

Gondolkodjunk egy kicsit másképpen!
Ne aggodalmaskodjunk állandóan, ugyan is STRESSZES állapot, nem tesz jót az egészségünknek.
Inkább koncentráljunk a lehetőségeinkre, ugyan is szerencse és optimizmus kéz a kézben jár.
Amennyiben csak a jó dolgokra összpontosítjuk a gondolatainkat, akkor a jó dolgokat magunkhoz vonzhatjuk.
Engedjük néha, hogy a jó dolgok csak úgy megtörténjenek velünk.
Talán akkor a szerencse is jobban ránk fog mosolyogni.
Azonban azt sem feledjük, hogy a szerencséhez bátorság is kell.
Talán ez azon is múlhat, hogy MERJ VÁLTOZTATNI, azon hogy egészségesebben élsz.”

„Ne rohanj végig olyan gyorsan életeden, hogy elfelejted nem csak azt, hogy hol voltál, hanem azt is, hogy hova mész. Az élet nem egy verseny, hanem egy utazás, aminek minden lépését élvezni kell. / Forrás ismeretlen/”

”Az élet olyan, mint egy kártyajáték. A kiosztott lapok adottak, de ahogy játszod őket, az szabad akaraton múlik /Jawaharlal Nehru/”

„Nem tudod, mit rejt a sorsod, mosolyt hoz-e vagy könnyeket,
Tanuld meg hát feledni a rosszat s őrizd meg a boldog perceket./Hemingway/”

1223. Ilcsi Mama2012-11-20 17:14
Kedves "Viktória és Júliusi."Tudod ha hiszünk a dolgokban, akkor azok teljesülnek is. A szerencse és gyógyító kövek pedig rezgéseikkel ebben még segíten is bennünket.
(válasz HnéViktória 1220. hozzászólására)

1222. júliusi2012-11-20 16:43
Én vettem egy citrin nyakláncot az ásványboltban,remélem hatni fog:)
(válasz HnéViktória 1219. hozzászólására)

1221. Ilcsi Mama2012-11-20 16:35
Kedves "Georgina84"Gina!
Már egyszer itt a fórumon feltették nekem ezt a kérdést. Valószínű, hogy Te akkor nem olvastad a válaszom.
Az én véleményem, hogy nem kell felülni ezeknek a riogató írásoknak.
Nem lesz ezen a napon csupán az, hogy december 21.-én lesz a "Téli Napforduló" ideje, vagyis ettől kezdve hosszabbodnak a nappalok, és rövidebbek lesznek az éjszakák.

Időjárás szempontjából pedig, ezeken, a napokon hidegidő várható a fák szép zúzmarásak lesznek és itt e szép hazánkban néhány helyen esni fog a hó!!!!!

Egyébként olvasd el itt a fórumon az 1176, és az 1202. számokon a bővebb válaszom is.

Ezen kívül mindenkinek üzenem, akik privát üzenetben kérdezték, <most a napokban feltöltött, egészséges táplálkozás témakörben részek vonatkozásban>, hogy a születési képletszerinti állatövjegyek alapján a - Holdnapokhoz kapcsolódó - táplálkozásra szóló leírást, (2012. 09. 05-i feltöltésnél) itt a fórumon az 1099. számon olvashatjátok.
(válasz georgina84 1218. hozzászólására)

1220. HnéViktória2012-11-20 16:35
A többség álhírként emlegeti...ezt a cikket...remélem én is,hogy az.
(válasz georgina84 1218. hozzászólására)

1219. HnéViktória2012-11-20 16:34
Fogok citrin-t fogok venni!!!-a citromfű teát pedig rendszeresen fogyasztom,nekem mindig segít.
(válasz Ilcsi Mama 1217. hozzászólására)

1218. georgina842012-11-20 13:38
Kedves Ilcsi Mama!

Visszatérve 2012 december 21-ére (korábbi írásaid abszolút eloszlatták bármilyen aggodalmamat a rém hírekkel kapcsolatban), szeretném megkérdezni a véleményedet az alábbi cikk részletről:

„2012/2013 őszén és telén Tibetben és a Föld északi féltekéjén meleg lesz. 2012.december 21-én Földünk belép az egész Naprendszerrel együtt a galaktikus „null síkba". Ez egy létező sík, ahol nincs áram, és ahol semmilyen tárgyban nem működik az elektromosság. Az egész Földön, 2012.12.21-én 10 óra körül - Moszkvai idő szerint - néhány perc alatt elsötétül minden és teljes csend lesz. Nem lesz semmilyen fény, áram, távkapcsolat (telefon, internet), és semmi sem fog működni".

Előre is köszönöm válaszodat!
Jó egészséget kívánok! Gina


1217. Ilcsi Mama2012-11-19 16:31
V. rész.
A fórumon 1213. számon megjelent IV. rész „az emberi test és a betegséghajlamok elemzése az állatövjegyek alapján” leírás, folytatása.

Az eddig feltöltött részek megtalálhatók: I. rész az 1197. számon, II. rész 1199. számon,
III. rész 1201. számon és a IV. rész 1213. számon.
Most az állatöv- jegyek vonatkozásban még egy kicsikét ismételve- azért mert az ismétlés a tudás anyja- egy kicsit visszatekintve az egészséges életmódra, valamint a szerencsekövekre, gyógyító kövekre, valamint a kristályokról szeretnék nektek írni, hogy azok miként hatnak az egészségi állapotunkra.

Természetesen sokak nem hisznek a kövek viselésének a hatásaiban, éppen ezért mindenkinek a saját belátására bízom, hogy miként fogadja a leírást, illetve miként használja azokat.

Fontos értelme lehet a személyes horoszkópszerinti - asztrológiai diagnózisok,
- betegség hajlamok figyelembevételének elsősorban, ha lehetséges a prevenció, azaz a megelőzés szempontjából.
Már azzal is, ha az életmód helyes megválasztásával, vagy célirányos módosításával, - például a testsúly növekedés elkerülésével- nagyon sok bajtól, megóvhatja az ember saját magát.

Vagyis az időben való felismerés életet menthet. Tehát a „Radix” születési horoszkóp adta jelzések alapján kellő időben végzett szűrő vizsgá1at, - melyet szakorvos végez, - a legnagyobb segítség a betegségre hajlamos emberek számára.

Vegyük akkor sorra ebből a szempontból a „Radix”, vagyis a születési képletet:

Az I. ház, a test felépítéséről ad tájékoztatást.
Vagyis a képlet tulajdonosának életképességét, vagy szervezetének az esetleges egészségügyi problémáit mutatja, amelyeknek csiráit már születésünktől kezdve magunkban hordoz¬zuk.

Ilyen értelemben a leg fontosabb az Ascendens, vagyis az I. ház kezdete és annak fényszög kapcsolatai.
Az I. házban lévő bolygók, valamint az Ascendens jegynek az ura úgyszintén fontos tényezők ebből a szempontból.
A 6. ház az élet folyamán, elsősorban az életmód következében fellépő beteg¬ségekre utal, a szemben lévő 12. ház pedig a kórházi kezeléseket és krónikus betegségeket jelezheti.
Végül 8. ház a műtétek lehetőségeire utal, valamint közvetlenül akár a halál okára <betegségre>, és a körülményeire.

Ebben az összefüggésben, már, mint a betegség hajlamok tekintettében vizsgálva az égitestek, vagyis a bolygók szerepe a legfontosabb.
Vegyük akkor sorra ebből a szempontból vizsgálva is a bolygókat: NAP-VÉNUSZ -JUPITER= jótékony planéták.
HOLD- MERKÚR= változó hatású, illetve semleges bolygók.
MARS-SZATURNUSZ - URÁNUSZ - NEPTUNUSZ - PLÚTÓ.= úgy mond kártékony, ártalmas hatású planéták is lehetnek.

Elsősorban a Nap az életerőt a Hold a szervezet működését, döntően befolyásolja.

Minden égitest, amely rosszindulatúan hat a születési képletben, rendellenességre mutathat. Rosszindulatúnak tekinthetjük azokat az égi testeket is, amelyek rossz fényszög kapcsolatban állnak egymással, vagyi az Ascendenssel.

Például a 90° fokos Qvadrát vagy a 180° fokos szembenállás, vagyis Oppozicó= Hold jellegű hatás.
Rosszindulatúnak tekinthetők még a Mars a Szaturnusz Uránusz és a Plútó. 90° fokos fényszög kapcsolatok is, nagyon súlyos károsító hatást jelezhetnek.

Ebben a tekintetben rossz fényszögnek tekinthető egy égitest együttállása, vagy Oppozíciója, valamely rosszindulatú bolygóval, különösen, ha 90, 150, vagy 45 fokos fényszög még súlyosbítja a hatást.

Rosszindulatú bolygók az említett betegség jelölő házakkal (I. 6. 12. 9. kapcsolatban a házak már előbb felsorolt jellemezői szerint az élet folyamán a fellépő betegségeket mutathatják.

A Nap és a Hold, mint fő égitestek e házaktól függetlenül is utalhatnak a betegséghajlamokra. Minden olyan bolygó, amely rosszindulatú az általa utalt szervben, vagy kozmikus (állatöv-jegyben) a helyzete szerint produkálhat tüneteket, jelezhet panaszokat, de ezek nem érik el a tényleges betegség szintjét, vagyis csak betegség, hajlamokra utaló jelzőértékkel bírnak.

Fontos lenne tehát tudnia mindenkinek, hogy Nap-jegye alapján, valamint a képlete szerinti bolygók hatásai alapján is milyen betegség hajlamok lehetnek nála. (Ezzel kapcsolatosan lásd a mostani sorozatból a III. részt itt a „HOXA portálon a”aki szereti az asztrológia fórumon a 1201. számon feltöltve.

Vegyük akkor most sorra az állatövjegyek vonatkozásban <Kos-jegytől a Halak-jegyig>, mit üzennek nekünk a csillagok az egészségünk megőrzése témakörben:

KOS állatöv jegy szülötteire, jellemző, hogy általában türelmetlenebbek, mint a többi jegy képviselői. Azért jellemző rájuk az impulzív viselkedési forma, ezért aztán gyorsan akarnak előbbre jutni, túlhajtják szervezetüket, viszont, ha az ebből fakadó becsvágyukat nem tudják kielégíteni, könnyen felléphetnek náluk pszichoszomatikus eredetű gyomorpanaszok is. Mivel a Kosok legérzékenyebb testrésze a fej, ezért a munkahelyi feszültségek gyakran okoznak a jegy szülötteinél migrénes fejfájás rohamokat is.

Már az 1213. számon is írtam a gyógynövények jótékony hatásairól, de itt is említést érdemel, hogy a borsmenta és az angyalgyökér nemcsak a migrént és az idegfeszültséget csillapítja, de ezeknek, a gyógy- növényeknek az emésztőszervekre kifejtett erősítő és frissítő hatása is jól ismert. Ha viszont az összpontosítással adódnak nehézségei a Kosoknak, akkor fogyasszanak el néhány szem mandulát. Fogfájás ellen javallott nekik és másoknak is a kamillás öblögetés.

Kosoknak: a szerencse és gyógyító kövek közül a VÖRÖS KARNEOL viseletét lehetne ajánlani. Elűzi a rosszkedvet. Akaraterőt, bátorságot kaphat tőle a Kos jegy szülöttje, egyben növeli benne azt az erőt, hogy kitartóan és kreatívan végezze feladatait, valamint segítsen a felmerülő akadályok leküzdésében. Fokozza az érzelmeket, segít megértőbbnek lenni a párkapcsolatban, sőt még a nemi vágyat is serkentheti. Ezért is nevezhető az életörömök kövének. Segítheti a Kosokat - amúgy is nagyban érintő vérnyomás problémák tekintetében -,
a vérnyomás érték normális irányába való szabályozásában.
Tehát általánosságban elmondható, hogy életerővel tölt fel minket, energiát és védelmet ad a baktériumok, betegségek ellen. Segíthet a sejtek regenerálódásában és a vérkeringésre is jó hatást, gyakorolhat. Javítja vérképet, elősegítheti a sebgyógyulást, a gyomor és bélproblémákra is jó hatással lehet, ezáltal segítheti az epehólyag működést is.

Továbbá jó haatással ehet a viselése az elfojtott agresszió ellen, bátorság, belső bizonytalanság, életerő, energia, emésztés, érzékelés, észlelés elősegítése, letargia ellen, javítja a megfigyelőképességet, valamint a vitalitás fokozására, vitaminfelvétel segítésére.

Gyógyhatás szempontjából pedig: Anyagcserezavarok, ásványi anyag felvétel javítása, bélflóra problémáira, bélgyulladás, hideg láb, májerősítő, májtisztító, női panaszokra, reumára. Még védelmező hatása is lehet:
Védelmet nyújt az ártó tekintet ellen, védelem a balesetek ellen, amelyre a Kosoknak nagyszüksége lehet, mert a Mars bolygó <amely általában a balesetekért felelős> az uralkodó bolygójuk.

BIKA- állatövjegyű szülötteknek érzékeny lehet a torka, ezért aztán könnyen berekednek. Azért mert a hangszálak náluk az érzékeny pontjaik, ezért már a gyógynövény résznél is, már említett ökörfarkkóró gyógytea és a mandulagyulladás ellen jól bevált vasfű tea sokat enyhíthet a problémákon.

Valamint szintén a nyaktájékon megjelenő pajzsmirigy betegségeire is hajlamosabbak lehetnek a Bikajegy szülöttek. Ezért aztán ügyelniük, kellene arra, hogy ne terheljék túl a hangszálaikat például a hangos beszéddel, és a huzatos helyeket is jó, ha elkerülik. Bikák többségének vigyázniuk kell a túlsúlyból eredő betegségek kialakulására is.

Bikáknak: a szerencse és gyógyító kövek közül, kiemelten elsősorban a TÜRKIZ, valamint a RÓZSAKRVARC ajánlható. A kőről a leírást lásd a Skorpió jegynél.

TÜRKIZ színe: halványkék – halványzöld. A türkiz a porózus kövek, közé tartozik, nem bírja a közvetlen napsugárzást, hatására kifakul, és törékennyé válik.
A türkiz hatása rendkívül sokrétű, leginkább azonban a torok tájékára és a légutakra, van nagy hatással. Használhatjuk köhögés és hörghurut, torokgyulladás, szamárköhögés, főleg az asztma, és mindenféle tüdőbetegségek, tüdőgyulladás, nyelési zavarok, megfázás, de akár pajzsmirigyműködés szabályozásának szükségessége esetén is.
Rezgése megnyitja a torok csakrát.
Alkalmazhatjuk továbbá fogínygyulladás, fogínyvérzés, vagy ínysorvadás kezelésére is. Hatással van ezen kívül az izületekre és az izmokra, jó ínszalag - húzódás, - gyulladás vagy - szakadás esetében, használhatjuk izomláz, izommerevedés ellen is.

A türkiz segíti emellett a szervezet méregtelenítését és savtalanítását, így rendkívül jó hatással van a vesére is. Hátráltatja a hólyag vagy vesekövek kialakulását.
Használatával felszívódnak az ödémák is. Segíti a zsírégetést is, ezért jó hasznát vesszük, ha diétázunk. A türkiz segít elhatárolódnunk a lelki terhektől. Megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat, a félelmet, depressziót, javítja a kedélyt, segít megőrizni energiatartalékunkat.
Kimerült állapotban nagy segítséget jelenthet használata. Tisztítja és erősíti az aurát, óv a negatív energiától és rezgésektől.
TÜRKIZ helyreállítja a lelki harmóniánkat, erősíti intuíciónkat, s mivel hatására bensőleg megnyugszunk, mélyíti a meditációt is. Mivel ilyen összetett hatással rendelkezik, ezért több csillagjegyre is hatással lehetl: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak.

IKREK – állatövjegyben születetteknek sajnos a tüdő, a hörgők, az idegrendszer és a légutak megbetegedései jutottak, ezeknek a létfontosságú szerveknek, a betegségeinek kockázatára nagyon jó, ha oda figyelünk. Sok ikrek jegyben született ember panaszkodik időnkét, hogy mintha nem kapna elég levegőt, légszomja van. Ez abból is adódhat, hogy ikrek szeretnek sokat beszélni, sokat izegnek- mozognak, képtelenek egyhelyben maradni. Ez aztán sok esetben a kimerültség állapotába is keverheti a szülöttet.
Ilyen kor jól jöhet a jól bevált levendula tea, mely oldja a feszültséget és a légzőszervi betegségekre gyógyírként, szolgálhat. A citromfű tea fogyasztása, pedig egy kicsit lassíthatja a túlpörgött Ikrek életvitelét.

Ikrek gyógyító kövei többek közt a TIGRISSZEM és a CITRIN.
A TIGRISSZEM Színe: sárgásbarna, aranybarna
A tigrisszem erősíti a légutakat és a tüdőt, ezért meghűlés, köhögés, asztma, és bronchitis esetén segítheti a gyógyulást. Hatással van az ízületekre és a csontozatra is, alkalmazása csonttörés esetén ajánlott. Aktiválja a mozgásszerveket, hatásos azok merevségével szemben.
A tigrisszem pozitív hatást gyakorol az agyra és a koncentráló képességre.
Aktiválja döntési képességünket, bátorságunkat és tetterőnket, segít a döntések meghozatalában és problémáink megoldásában.
A tigrisszem révén feloldhatók az emocionális blokádok. Amint az már ránézésre is látszik, e kőben többféle rezgés egyesül. Mélységes belső béke és védettség, érzelmi mélység fejlődik ki hatására. Használatával kifejleszthetjük magunkban a mások iránti bizalom és megértés képességét.
Tigrisszem megszabadít bennünket az árnyékos oldaltól. Segít életünk mélyen gyökerező bajait megtalálni, így bármitől és bárkitől való függőségünkből felszabadít.
Feloldja a némileg a függőséget, és a szívbéli szeretet felé irányít. Segítségével jobban megismerjük a saját testünket, és megtanuljuk, hogy szervezetünket mi irányítjuk. A tigrisszem segít feloldani gyengeségeinket, félelmeinket. Összhangot teremt a belső szervek működése között. Színe aranylóan sárga, és erősíti az immunrendszert is.
Csillagjegyek, amelyekre az Ikrek jegy mellett még hatással lehet: Oroszlán, Szűz, és Skorpió jegy szülöttjei.

Citrin a gazdagság köve. Ha érzelmeinkben vagy anyagiakban bőségre vágyunk, tartsunk magunknál Citrin. Aranysárga színe energiával tölt fel bennünket. Segít a diétában, és még a bőrünk is megtisztul tőle. A napfonat csakra működését harmonizálja. Ha az auránkban valahol blokk alakul ki, azt feloldja, megtisztítja. Ha szeretnénk, hogy a pénztárcánkban ropogós bakjegyek sokasága legyen, legyen benn benne Citrin.
A torok csakra megfelelő működését is elősegíti, és így előremozdítja, hogy kimondjuk azokat a gondolatokat, melyeket eddig nem tudtunk, vagy nem akartunk.
Növeli az önbizalmat, és sokan szerencsekőként viselik.
Mivel a Citrin a Szűz jegyűek köve is, ezért lásd még ott is, a többi leírást is.

RÁK - állatöv jegyűekre jellemző, hogy a legapróbb bosszúságtól is fájni kezd a gyomortájék. Ez többségüknél csak pszichoszomatikus eredetű, ami főleg azt jelenti, hogy a testi tünetek valamilyen elfojtott frusztráció vagy harag kifejeződései.
Ez azonban nem azt jelenti, hogy Rákoknál a gyomorfekély, gyomorgörcs, epe- vagy cukorbetegség nem alakulhatna ki, azonban ennek e legfőbb okait pontosan bosszankodásból, az ön marcalkodásból, eredő a szervezetre kiható hatásban kell keresni. Nagyon jót tehet a Rákoknak és másoknak is, ha csoda gyógymódnak is tartott csalán és a körömvirág időnként beiktatják az étrendjükbe. Ugyan is ezek javíthatnak a gyomor panaszokon, illetve a csalán tea még a reumás panaszokat is enyhítheti, és a hajnövekedést is serkenti.

Rákok gyógyító köve közül a KRIZOPRÁZ érdemel kiemelést, valamit a gyöngy és a jó hatással van még a hegyikristály, és a Rózsakvarc és a Borostyán, de főleg a HOLDKŐ, vagyis minden, ami OPÁL.
KRIZOPRÁZ ásványkő - bár nem túl ismert, jó hatással van a bőr mindenfajta megbetegedésére.

Őseink szerencse talizmánként hordták, és hittek abban, hogy megvédi őket a gonosz erőktől, átkoktól Megszabadítja a nőket a változókor problémáitól. Védi az immunrendszert, megóv a fertőzésektől.
Hegyikristály a Mesterek kristálya. Az egyensúly megszerzésével és megtartásában áll szoros kapcsolatban.
Szerencsekőnek is ajánlatos, mert ezzel a harmóniát és az egyensúlyt teremtheted meg. Javallott szédülés eseteire is.
Egyébként mivel a Hegyikristály a Holddal van összefüggésben, hiszen magán viseli a 2. számot, vagyis HOLD számát ezért a Hold, mint égitest valamint a mindig a Nap közelében járó Merkúr bolygó betegséghajlamok közül a szem és fül betegségeire is jó hatással hordható magunkon, vagy akár a szobában ahol éppen alszunk.

HOLDKŐ, a testet és a lelket egyaránt harmonizálja. Segít a női bajokban, a petefészek működésben növeli a termékenységet.

Oroszlán - állatövjegyben szülöttek olykor vakon bíznak a saját testi - lelki erejükben, úgy érzik, hogy kimeríthetetlen energiai forrással rendelkeznek. Mivel nekik a Fenséges NAP az uralkodó bolygójuk arra viszont nem gondolnak, hogy nekik pontosan a szív az ütőerek és az a keringési érrendszer a leg kritikusabb betegség hajlamaik ezért, aztán ha életvitelükkel megterhelik a szervezetüket, pontosan a szív épségét veszélyeztethetik. Nagyon jól tennék, ha nem csak húst fogyasztanának, hanem a zöldség gyümölcsben gazdag étkeket is beiktatnák az a mindennapos étrendjükbe azért, hogy ezekkel, az étkekkel és bőséges fokhagyma fogyasztásával, segítenék szervezet méregtelenítését, valamint az erekben a vérrögképződést.
Az Oroszlán gyógyító kövei a NAPKŐ, és MACSKASZEM és a Borostyán emelendő ki.
A napkő nem véletlenül kapta a nevét. Meleg színe feltölti szívünket, lelkünket, elűzi rosszkedvünket. Mintha csak egy nagy adag napfényhez jutnánk általa.
A Nap az Oroszlán bolygója, nem csoda, ha köve a napkő.
Szerelmi életükbe hozhat tüzet, mivel a szexcsakrákra van pozitív hatással, és harmonizálja annak működését. Ha szeretnénk, hogy valaki megnyíljon felénk, ajándékozzunk neki napkövet. Garantáltan szívélyesebb lesz velünk.
A napkő erősíti életünkben az örömérzést, több pozitív visszajelzést veszünk észre, boldogságot is nagyobbnak éljük meg, ha van napkő a környezetünkben.
Fényt hozhat az életünkben, gyógyírt a depresszióra.
Megerősíti a lelkünket, magabiztosságot add, ha napkő ékszert viselünk.
Feltölti szívünket energiával, szívproblémáknál jó hatással van ránk.

Viszont amennyiben tudatosan akarunk változtatni az életünkön, akkor vegyük kezünkbe az optimizmust, hordozó piritet, hogy önismeretre és gondolkodásra késztessen bennünket. Feloldja és tovaűzi a régi, rossz gondolatainkat.
Energiája által nyitottá és őszintébbé tesz.
Megkönnyíti a felismerést, feltárja az ok-okozati összefüggéseket, segíti továbbfejlődésünket.
Ez a kő fényével megvilágítja életünk árnyékos oldalát is.
PIRIT fényében igazi önmagunk felé fordulhatunk, fontos lesz kimondanunk a gondolatainkat, érzéseinket, mert oldja a szorongást.
Nem a legismertebbekhez tartozó kő, de ásvány börzéken, láncon hordható változatban is kapható. Színe szürke.

MACSKASZEM igen titokzatos kövekhez sorolandó. Testünkön való viselete szinte mágikus erővel bír. Színe zöldesen csillogó kő azonnal a bájos cicák szem szemét juttatja az eszünkbe és ez nem véletlen, mert a látás javításában, a szem betegségeinek leküzdésében nagy segítségünkre lehet.
Talpraesettséget kölcsönöz. Segít biztosabban állni a lábunkon, legyen ez az anyagi biztonság vagy akár a magánélet sérthetetlensége.
Macskaszem segít a megérzéseink fejlesztésében, előhozza az eltemetett látó képességeket. Megtisztítja auránkat a negatív energiáktól, véd a rosszakaróink támadásaitól is védelmet, adhat. Szerencsekőként is harmóniát, nyugalmat hozhat az életünkben. Egészségi szempontból pedig elősegítheti, hogy a májból és a vérből könnyebben távoznak a méreganyagok.

Nem csak az Oroszlán jegyűeknek ajánlott a BOROSTYÁN, hanem mindenki másnak is.
Az ókorban a borostyánnak magas ára volt,
Mert hittek viseletének gyógyító erejében. Azonban mivel az igazi Borostyán nagyon drága, mert a fenyőfa megkövesedett, megszilárdult gyantájából keletkezik.
A borostyán gyantakő néven is ismert.

Mesterséges úton már 1881.-ben is készítettek Borostyánt törmelékből összeolvasztva és meleg sajtolással, utánzatot. Ez olyannyira elterjedt, hogy csak is, mikroszkópos vizsgálattal lehet megkülönböztetni a valóditól, mivel azonban a borostyán, mint alapanyag benne van így a borostyán ma is kedvelt ékszeralapanyag.
Brossok, fülbevalók, karkötők, gyöngyláncok, szépen csiszolt gyűrűkövek és vésett medálok készülnek belőle.
De a „Gyógyító”hatás miatt, mint ásvány sem elhanyagolható.

BOROSTYÁNT már az ókorban is amulettként viselték az emberek, különböző betegségek elleni védelemre.
Főleg mozgásszervi problémák kezelésére, de jótékony hatással van az ízületi, Reumatikus, ínhúzódásos problémákra, váll-, nyak- és gerincfájdalmakra.
Elősegíti a sebgyógyulást is.
Mindezek mellett támogatja az immunrendszer megfelelő működését, a sejtek regenerálódását, elősegíti a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

Tigrisszemről még csak annyit, hogy szintén több jegynek a köve lehet. Így például a Szűz, Bak, az Oroszlán, az Ikrek –nek is. Lásd még Szűz és az Ikrek jegynél is leírást.

SZŰZ - állatövjegyben, mivel Ők alkatilag is a vékonycsontozatuk miatt, félnek a balesetektől és a betegségektől különös gonddal figyeljenek oda gondolkodásmódjukra. Ne foglalkozzanak folyton - folyvást azzal, hogy mi lenne ha….. Ugyan is az aggódás és a betegség gondolatokkal bevonzzák maguknak a lehetőségeket.
Nem véletlenül az uralkodó bolygójuk a MERKÚR, amely úgy, mint az Ikreknél is, a Szűz jegyűeknél is az idegrendszer betegségek hajlamai miatt bevonzott betegséghez vezethetnek.

SZŰZ- jegy gyógyító és szerencse kövei: Jáspis, Tigrisszem, Citrin szódalit és a Zafír, ezek közül most itt Citrinről, csak annyit, hogy a gyomor a belekre lehet igen jó hatással.
Segíthet a tisztulási folyamatokban, a méregtelenítésben. Viselése elmulasztja a fáradtságot, bátorságot, önbizalmat is új életenergiával tölt fel, amire a Szűz jegyűeknek olyan nagy szükségük lehet. A Citrin szerencsekőként is jó szolgálatot tehet, mert a pénz köveként nekik és másoknak is, ajánlott.
Mivel a Citrin a Szűz és az Ikrek köve is, ezért lásd még ott a többi leírást is.

Tigrisszemről is szintén több állatöv- jegynek a köve lehet. (Bak, Oroszlán, Ikrek)
Használatával kifejlesztheted magadban a mások iránti bizalom és megértés képességét. A tigrisszem erősíti a légutakat és a tüdőt, ezért meghűlés, köhögés, asztma, és bronchitis esetén segítheti a gyógyulást.
Hatással van az ízületekre és a csontozatra is, alkalmazása csonttörés esetén ajánlott. Aktiválja a mozgásszerveket, hatásos azok merevségével szemben.
Tigrisszem pozitív hatást gyakorol az agyra és a koncentráló képességre.
Aktiválja döntési képességünket, bátorságunkat és tetterőnket, segít a döntések meghozatalában és problémáink megoldásában. Lásd további részleteket az Ikreknél is.

Szódalit. A szódalit hatásával javítja tudatos észlelőképességünket, egyensúlyba hoz, megnyugtat. Oldja az érzelmi gátakat és a bűntudatot, általa bensőleg szabadabbnak érezzük magunkat. Jó hatással lehet a látás javítására, a szemgyulladásos esetekben is.
Szabályozza a vérnyomást, hat a hasnyálmirigyre, segít vércukorproblémák esetében. Ekcémára is hasznos segítség.

Zafír: Lelki hatások: depresszió, döntési nehézségek, félelem, szorongás, esetleges túlzott aktivitásra ad megoldási lehetőséget.

MÉRLEG - állatövjegyben született emberek többsége kellő energiával és regenerálódó képességgel rendelkezik ahhoz, hogy nem hagyja legyűrni magát a betegségek által.
Mivel azonban szeretik az édességet, ezért aztán anyagcserezavar, az elhízás és az ebből kialakuló cukorbetegség lehetősége is elérheti őket.
Nem csak a Mérleg jegyűeknek, de - másoknak is nagyon fontos lenne -, naponta legalább két liter vizet elfogyasztanunk.
Már csak ezzel is sokat tehetünk az egészségünk védelmében, mert ezzel többnyire már a vesebetegségek kialakulást is megelőzhetnénk. Természetesen a só beviteli arányra is nagyfigyelmet illik fordítani.

Mérleg gyógyító köve közül a Rózsakvarcot és az akvamarin, de jó hatással lehet rájuk még a JÁSPIS is, melynek leírását lásd a Skorpió jegynél.
Ugyan csak a Mérlegjegy kövei közé sorolandó még a TÜRKIZ is, amelyet lásd a Bika jegynél bővebben leírva. Nyilas, Vízöntő, Halaknak a köve is.

Akvamarin: Az Istenek köve.
Amikor az érzékeken túli ráhangolódás hiányzik a tudatalatti ellenségesség miatt, akkor az Akvamarin oldja a blokkot, hogy tudatosan értékelhessük azt, ami az öt érzékszerven túl felfogható. Hatása leginkább az agresszió leépítése, célok követése, depresszió, életerő, fegyelem, szellemi fejlődés, túlzott kitartás, meditáció.
Gyógyhatása:
Álmatlanság, allergiák, ciszták, asztma, anyagcserezavar, mellrák, légzőszervi betegségek, fájdalomcsillapítás, fejfájás, fogínygyulladás, fokozott pajzsmirigyműködés.

SKORPIÓ- állatövjegyben szülöttek általában nagyon szívósak, erősek és energetikusak.
Azonban nagyon fontos intőjel lehet számukra, hogy a szeszesital fogyasztást, valamint a dohányzást mellőzzék. Azért mert ezek, náluk kimerültséget is okozhatnak, valamint ezekkel legyengíthetik az immunrendszerüket, és az influenzás megbetegedések is gyakorta elérhetik őket.

Skorpió gyógyító köve közül először a JÁSPIST, és RÓZSKVARCOT emelném ki.
Segíti az emésztést, a felfúvódás ellenszereként is hordható, bélfekély kialakulás ellen is hatással lehet. Szabályozhatja a vércukor szintet és a Vese betegségek, vesekő ellen, nem csak a Skorpióknak lehet hatásos, hanem a Mérlegjegyűek számára is.

Rózsakvarc. Színe: rózsaszín átlátszó, áttetsző. A rózsakvarc a legismertebb kövek, közé tartozik, s ennek talán sokoldalú hatása a magyarázata. Viselhetjük testünkön, de elhelyezhetjük a minket körülvevő térben is. Segít a lelki terhek megszüntetésénél, jól hat a vízerek leárnyékolása terén. Használhatjuk, vérszegénység ellen, erősíti az ereket, segít asztma esetében. Mozgási és egyensúlyi zavaroknál, női betegségek esetén, termékenység fokozására, érzelmi ridegség ellen, negatív rezgések és energiák ellen. Erősíti az idegeket, fokozza a romantikát, alvási zavarok, álmatlanság esetében és segíti az alkotó gondolatokat. Csillagjegyek, amelyekre nagy hatással lehet: Kos, Oroszlán, Mérleg, Skorpió, főleg, ha valakinek még az Aszcendens jegye is, Skorpió.

NYILAS- állatöv jegyűekre, általában a sportos alkat a jellemző. Vigyázniuk kell azonban túlhajszolt, megerőltető, testgyakorlatoktól, mert nekik a betegséghajlamaik közt szerepelnek a csípőpanaszok, valamint még a combnyaktörés is gyakoribb lehet náluk, mint másoknál.
Amennyiben még is elérik őket a mozgásszervi panaszok sokszor már a zsurló teafűből készült ital és az ülőfürdő is enyhülést, hozhat a fájdalmaikra.

Nyilas gyógyító köve közül az AMETISZT lehetne leginkább kiemelni, amelynek viselése során, javulhat az agy koncentrációs képessége, sokat segíthet a migrénes fejfájásban. Elősegítheti az ellazulást és jó alvást is.
Ide sorolandó még a TÜRKIZ is, amelynek a Színe: halványkék – halványzöld. A türkiz a porózus kövek, közé tartozik, nem bírja a közvetlen napsugárzást, hatására kifakul, és törékennyé válik.
A türkiz hatása rendkívül sokrétű, leginkább azonban a torok tájékára és a légutakra, van nagy hatással. Használhatjuk köhögés és hörghurut, torokgyulladás, szamárköhögés, főleg az asztma, és mindenféle tüdőbetegségek, tüdőgyulladás, nyelési zavarok, megfázás, de akár pajzsmirigyműködés szabályozásának szükségessége esetén is. Rezgése megnyitja a torok csakrát. Alkalmazhatjuk továbbá fogínygyulladás, fogínyvérzés, vagy ínysorvadás kezelésére is. Hatással van ezen kívül az izületekre és az izmokra, jó ínszalag - húzódás, - gyulladás vagy - szakadás esetében, használhatjuk izomláz, izommerevedés ellen is. A türkiz segíti emellett a szervezet méregtelenítését és savtalanítását, így rendkívül jó hatással van a vesére is. Hátráltatja a hólyag vagy vesekövek kialakulását. Használatával felszívódnak az ödémák is. Segíti a zsírégetést is, ezért jó hasznát vesszük, ha diétázunk. A türkiz segít elhatárolódnunk a lelki terhektől. Megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat, a félelmet, depressziót, javítja a kedélyt, segít megőrizni energiatartalékunkat. Kimerült állapotban nagy segítséget jelenthet használata.

Tisztítja és erősíti az aurát, óv a negatív energiától és rezgésektől. A türkiz helyreállítja a lelki harmóniánkat, erősíti intuíciónkat, s mivel hatására bensőleg megnyugszunk, mélyíti a meditációt is. Csillagjegyek, amelyekre még nagy hatással lehet TÜRKIZ: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, és a Halak Jegyekre is. A bővebb leírás Bika jegynél olvasható.
Lásd még a Szűzjegynél a Zafírt, mint gyógyító követ is.

BAK – állatövjegyű, szülöttekre, főleg, a térd ízületi bántalmakkal összefüggő panaszok okozzák a legnagyobb gondot, ennek enyhítésére nagyon jó hatással lehet a rozmaring tea fogyasztása. Mivel a Bak típusú ember energetikus, sokszor nem tudják, hogy a teljesítőképességben hol a határ. Általában kevesebb folyadék utánpótlást is vesznek magukhoz, mint kellene, mert még arra sincsen sok esetben idejük.
Ezt pedig a szervezet nem díjazza, és azzal reagál rá, hogy epe- és vesekőképződés alakulhat ki a szervezetben.

Tigrisszemről csak annyit még, hogy szintén több jegynek a köve lehet. Így például a Szűz, Bak, az Oroszlán, az Ikrek -nek is.

Tigrisszem.

Színe: sárgásbarna, aranybarna. Néha zöldes beütéssel. A tigrisszem erősíti a légutakat és a tüdőt, ezért meghűlés, köhögés, főleg asztma, és bronchitis esetén segítheti a gyógyulást. Hatással van az izületekre és a csontozatra is, alkalmazása csonttörés esetén ajánlott. Aktiválja a mozgásszerveket, hatásos azok merevségével szemben. A tigrisszem hatásos segítség az idegi betegségek esetében is, az ideggyulladástól az idegességig, de epilepszia ellen is hasonlóan jó segítség.
A tigrisszem pozitív hatást gyakorol az agyra és a koncentráló képességre. Aktiválja döntési képességünket, bátorságunkat és tetterőnket, segít a döntések meghozatalában és problémáink megoldásában. Amint az már ránézésre is látszik, e kőben többféle rezgés egyesül, így a segítségével meg tanulhatunk távolságot tartani, s egy bizonyos sorrendet felállítani.

A tigrisszem megfékezi a túláradó energiákat és izgalmakat. Mélységes belső béke és védettség, érzelmi mélység fejlődik ki hatására. Használatával kifejleszthetjük magunkban a mások iránti bizalom és megértés képességét. Csillagjegyek, amelyeknek a köve lehet még: Ikrek, Oroszlán, Szűz, MÉRLEG és Nyilas jegyek.
Lásd még kiegészítő leírást a Szűz jegynél is.

VÍZÖNTŐ – állatöv jegyűeknél, leginkább az érzékeny gyomor fájdalmakat lehetne felhozni a betegség hajlamok közül. Általában nagyon jó hatású lehet a citromfű tea fogyatása. Akár még a Reumatikus betegségek elkerülésre is nagyon jó lehet. Mivel a Vízöntő jegyűeknek a Nap jegyszerinti betegség hajlamaik közt első helyen szerepelnek még az alsó lábszár betegségei is, ezért a gyulladás gátló hatása miatt is, nagyon ajánlhatók a mindenki által ismert kamilla főzetek, amelynek többek közt még görcsoldó, és nyugtató hatással is rendelkeznek. Akár lábfűredőként is hatásos lehet a kamilla főzet.

Vízöntő gyógyító köve közül elsősorban az AKVAMARIN emelendő ki.
Azonban ide sorolható még a TÜRKIZ is, amelynek a leírását lásd a Nyilas jegynél.

Végül, de nem utolsó sorban a HALAK –állatövjegyben születetteknek, akik Neptunusz uralkodó bolygóik miatt,<aki egyben Tengerek istene is>, sok esetben nagyon érzékenyek.
A Neptun és a vízjegy miatt hajlamosak beképzelni a betegségeiket, ezért aztán a testi bajaik főleg nem a valódi, hanem inkább az érzelmi életükben felmerülő problémáikra vezethető vissza. Ez megviselheti az idegrendszerüket, és gyakorta szenvedhetnek akár migrénes fejfájás tüneteivel is.
Nekik is ajánlható a zsálya tea minden formában történő alkalmazása. Főleg a lábuk, <mint a legérzékenyebb sarokpontjuk> miatt. Nagyon jó hatással lehet számukra, ha esténként zsályából készült lábfürdőt vesznek.

A Halak gyógyító köve közül az igazgyöngyöt kellene kiemelnem. Valamint a Türkiz, amelynek leírását lásd a Bika jegynél, valamint a Napkő, amely szintén meg található az Oroszlán jegynél.
Gyöngy a Halak NAP jegye, szerencse és gyógyító köve minden, ami Opál.

„ Mit kell tudnunk a Gyöngyről.
A gyöngy az emberiség történetének,
Egyik legkülönlegesebb ékszere.
Évezredek óta csodálat tárgya.
A gyöngy beragyogja viselőjének arcát.
A gyönggyel felékszerezett nő, mint
A kagylóban rejtőzködő gyöngy,
Egyszerre titokzatos és kiismerhetetlen.
Nemesen egyszerű és fenségesen elegáns.
Időtlen szépséget áraszt.
Ritkasága folytán a gyöngy egykor az uralkodók kiváltsága volt,
Mára azonban a tenyésztésnek köszönhetően,
Minden igényes és jól öltözött hölgy kelléktárának alapdarabja.

A gyöngyöt története során számos legenda övezte.
A polinézek szerint Oro, a béke és termékenység istene,
Egy fekete gyöngyöt ajándékozott a szépséges Bora istennőnek szerelme jeléül.
A császári Kínában viszont a fekete gyöngyöt,
A bölcsesség jelképét egy sárkány őrizte a fogai között, és
aki a gyöngyöt meg akarta szerezni,
Először a sárkányt kellett legyőznie.

A Perzsa-öböl térségében az angyalok könnycseppjeinek nevezték.
Hitük szerint az eső, amely az angyalok szeméből ered, a tengerbe hullik,
Ott kagylóba záródik és megszilárdul.
A forró, száraz éghajlatú térségben halászata
A megélhetést biztosította hét évezreden keresztül.

De mit is kell valójában erről a csodálatos képződményről tudnunk?

A gyöngy az egyetlen szerves drágakő.
Osztriga fajtájú tengeri kagylókban,
Egyes édesvízi kagylókban, és néha csigákban keletkezik.
Olyan idegen testekkel szembeni reakciók eredményeképpen jön létre,
Amelyek a kagylóhéj és a köpeny közé hatolnak be.
A kagylóvédekezésül kagylóhéjat épít az idegen test köré,
Ilyen körülzárás eredménye a gyöngy.
Elvileg minden meszes héjat viselő
Puhatestű képes gyöngy előállítására, a valóságban azonban csak minden
Százezredik kagylóban található gyöngy.

Éppen ritkasága és keresettsége miatt kezdték el mesterségesen tenyészteni,
Mellyel évezredek óta próbálkoztak, elsősorban Japánban.
A tenyésztett gyöngyöknek számos fajtája alakult ki.
A tenyésztés helye és az ehhez használt kagyló fajtája szerint.
A legismertebb és legdrágább tenyésztett gyöngy az Akoya, amelyet gyöngykagylóban tenyésztenek, Japán partjainál, valamint Kínában és Koreában.
Akoya gyöngyök csodálatos gyöngyházfényükről és meleg színükről híresek. Méretük ritkán haladja meg a 9 mm-t.

Az Ausztráliából és Indonéziából származó Dél-tengeri fehér gyöngyök fél-trópusi kagylókban tenyésztett, 10-20 mm, nagyságú gyöngyök,
Amelyek méretük és tisztaságuk miatt nagyon drágák.

A Dél-tengeri fekete gyöngyök Tahitiről és Francia-Polinéziából származnak.
Rendkívül változatos színekben léteznek:
A feketétől a barnáig, a szürkétől az ezüstös kékig,
Egyes darabok piros, zöld, vagy kék csillogással is előfordulhatnak.
Nagy méretük és színük miatt drága gyöngyök.
A gyöngyök értékének meghatározó szempontja
A méret, a forma, a felület minősége, és a szín.

Némely gyöngynek valóságos kultusza, kalandos története van.
A világ legdrágább igazgyöngye a napóleoni időkből származó
La Regente 3,26 millió svájci frankot ér.

Vége az V. résznek. Legközelebb ennek a sorozatnak már a vége következik.

1216. Ilcsi Mama2012-11-19 15:14
Kedves"Svetus". Persze nagyon szívesen, segítek a sógornődnek is, természetesen, ha Ő is ezt szeretné. De tudod mások által kért esetekben a személyiségi jogokra is figyelemmel, kell lenni. Azt is tudod, hogy egy kicsikét várnod, kell rá, és természetesen annak örülnék leginkább, ha valaki itt a fórumon maga is szeretné megtanulni a dolgokat, mert ez a fórum erről szól.

Rengeteg ilyen és hasonló kérés áll a sorban nálam, nem is tudom mindet teljesíteni, mert lehetetlen is lenne, de természetesen ilyen régi ismerőssel, mint Te is, kivételt is tehetek.

Azonban ez a „délben idő,” egy kicsit zavar engem, most ugyan nincs időm megnézni a képletet 12 órára, de ha ez nem pontos, akkor bizony a fejtés sem lehet jó.
Ilyenkor szoktam, tudod azt javasolni, inkább meg kell a kórháztól kérni a pontos időt, mint sem hogy olyan fars dolgokat adjon a fejtés, ami természetesen nem jó senkinek sem, pláne nem nekem.

Ezen kívül, mivel mindenterületre pláne hogy nem tudok kitérni, ezért jó lenne, ha egy kicsit behatárolná a sógornőd, hogy leginkább melyterületet nézzem meg képletében.
Gondolok itt a család, IV. Ház, VII. Ház, párkapcsolat, 6. ház egészség és munka. STB.??????

Ezekre várom a válaszaid, és szeretettel üdvözöllek, gyere mennél többször olvasni és kommentezni is fórumra, és természetesen szeretettel várom a sógornődet is.

Nem annyira ördöngös dolog ebbe beletanulni, akit ez érdekelhet, ha figyelmesen olvasgattok, vagy kimásoljátok a dolgokat, és azokat rá ültetitek a saját képletre.
Meglátjátok, hogy ha figyelemmel kíséritek a bolygó körforgás szerinti jegyekben, házakban való haladásokat, milyen sok mindenre ott éppen, ahol a bolygó halad a saját képleteitekre feljegyezve, mi mindenre figyelmeztethet benneteket akár a jó, akár a kevésbé jó fényszögeik által.
Én úgy gondolom, hogy leg is legfontosabb, hogy a képlete alapján elsősorban, mindenki igyekezzen megismerni saját magát, már ezzel is tehet magáért és környezetében élőkért is, nagyon sokat. Valamint a képlet esetlegesen feltárja előttünk az életfeladatokat is, amiből látható a megoldás lehetőség.
Ugyan is csak ez viheti az embert előre, így tudjuk esetleg kivédeni azokat a dolgokat is, amelyekre ha nem számítunk, nem is tudunk saját akarattal tenni ellene semmit sem.

1215. anronas2012-11-18 13:18
Kedves Ildikó,

nos amiről írsz, azt tesközelből ismerem szűz voltomban skorpió aszcendenssel és a kedves Plútóval a nyomomban.. Hát nem mondom, hogy könnyű vele, (bár szerintem egyik bolygóval sem az) így én is élem a főnixmadár effektust..most éppen a pusztulását, de még pár nap és túl leszek rajta.. Valami most egyént is történik lélek-szinten szerintem mindenkivel aki kicsit is figyel a belső gyermekére, nem csak én..Valami nagy dolog készül/közelít, de időben ki fog derülni mi az. De nem sajnálom, hogy olyan az életem amilyen..jók a nehézségek/problémák, mert ettől (is) érzem, hogy kapcsolatban vagyok magával az élettel.
Örülök, hogy mosolyt tudtam csalni az arcodra, nagy sikerélmény :)
Andi
(válasz indigo60 1214. hozzászólására)

1214. indigo602012-11-17 14:15
Kedves Andi!:-))Köszönöm szavaidat.Drága Pluto pajtással együtt élek,hisz Szűz Asc-re már születésemkor ráült.Borult körülettem párszor már minden,gyakorlatom van benne:-)).Főnix-madár jelen van az életemben,nem is panaszként írtam.Szeretnék minél többet itt lenni,s asztrológiával foglalkozni,de mindig bedob az élet más feladatot.Most a borulás jön,amiből talpraállás következik,s utána ,bízom benne,a napi élet mellett többet tudom majd Ilcsi Mama szavait falni,s összeszedni még több tudást,hogy egyszer segíthessek azoknak akiknek szüksége lehet rá.Mégegyszer köszönöm,mosolyt csaltál arcomra!További szép napot !Ildikó
(válasz anronas 1210. hozzászólására)

1213. Ilcsi Mama2012-11-16 21:08
IV. rész.
A fórumon 1201. számon megjelent III. rész „az emberi test és a betegséghajlamok elemzése az állatövjegyek alapján” leírás, folytatása.
Az állatöv- jegyek betegség hajlamainak a leírást lásd itt a fórumon az 1197. számon az I. Rész, 1199 az II. részt és a 1201. számon a III. részt.

Ebben a részben egyes jegyeknél» jellel, állátott jelzéssel kiemelve: egyéb házilag elkészíthető házi- gyógymódok is találhatóak, amelyek akár másjegyűek számára is adhatnak ismeretanyagot.

Ebben a részben különös tekintettel arra, hogy miként tudják befolyásolni az egészségi állapotunkat a természetgyógyászat által ismert gyógyító növények ismeretével (ajánlott lehet ilyen jellegű szakkönyvek tanulmányozása is), miként tudjuk karban tartani a testünket és egyben az egészségünket is.

Ehhez a természetgyógyászattal kapcsolatos részhez már az I. résznél is említett forrásanyag** mellett felhasználtam Mária Trében” „Egészség az Isten patikájában” című könyvből vett ismereteket, valamint egyéb az interneten*az egészséggel kapcsolatos ismeretanyag leírások bizonyos elemeit is.

Már azzal is, ha gyakorta kezet mosunk, megelőzhetjük, hogy nap, mint nap a környezetből a sok betegséget is okozó mikroorganizmus ne hatoljon be a szervezetünkbe.

A természetes gyógymódok által is, mozgósítani tudjuk a szervezet belsőerőit, vagyis, hogy a testben a „Jin és Jang” erői egyensúlyba kerüljenek. Persze mintahogyan az emberekben is a „Jin - Jang”tulajdonság kiegészíti egymást, a”jin természet hajlékony hideg, míg a „jang” erős meleg úgy az étkeinkben igyekezni kell megfelelő ételekkel helyre állítani a szervezetben egyensúlyát, azért, hogy legyőzhessük a betegségek.
A munkánkhoz általában több energiára van szükségünk, ezért több „jang” táplálékot igényelhet a szervezetünk, (például: hal, párolt bab, gyökérzöldségek), a nyugalom megőrzése érdekében pedig ajánlott több salátát, gyümölcsöt fogyasztani. A „jang” ételek ilyenkor télen felmelegítenek, erősítenek, míg a „jin” ételek lehűtenek.
Pláne ilyenkor a kora téli időszakban, amikor az időjárás következtében is az influenza vírusos megbetegedéseivel legyengíthetik a szervezetünket.
A fűtésből eredő légszennyezés is, növelheti a fejfájást és a szembetegségeket, valamint a torok a tüdő és a légzőszervek betegséghajlamit.

Ezért aztán csak a legismertebb házi praktikákkal is sokat tehetünk a betegség megelőzésben. (Nagyanyáink által már ismert és hatásos „Hárs fa, bodza, fahéj stb, teákkal.), valamint az egészséges táplálkozás mellett, vitaminok bevitelével erősíthetjük a szervezetünk immunrendszerét.
Aztán az is nagyon fontos lehet, hogy a gyümölcsöket, salátákat alaposan mossuk meg, ugyan is, a vegyszeres permetezés által sok veszedelmes méreg kerülhet be a szervezetünkbe, amely sok esetben bizonyos fokú allergiát is ki válthat.

►Azt fontosnak tartom, mivel sok embert érinthet a pajzsmirigy betegség hajlam is. A testnek a nyak elülső részének alján helyezkedik el,<ezért inkább jellemző a Bika állatövjegyű emberek betegséghajlamainál, valamint/ a Vénusz, uralkodó bolygóhatása révén, hajlamossá tehet rá. Pláne, ha a 6-12. betegség házakban van érintettség>.

►Szintén sokakat érint mostanában a herpesz. Ez is társulhat az életerő csökkenéshez, a stresszes állapothoz, a kimerültséghez is társítható, ezért fontos lehet az étrend kiegyensúlyozottsága. Ugyan is az egészséges táplálkozás a vitaminok, az ásványi anyagok pótlásával sokat tehetünk az elkerülés érdekében. Azonban ha már megjelenik, akkor ajánlatos, többször öblögetni fájdalomcsökkentő szájvízzel, (akár házilag is elkészíthetjük: egy csésze melegvízben elkevert: citrom kamilla, zsálya vagy édesgyökér illóolajból elkészítve.) Azért is fontos lehet ez a megelőzés, mert ebből kialakulhat a száj fekély is.
Ajánlatos friss zöldségek, gyümölcsök fogyasztása, valamint B2 vitamin pótlására búzacsíra és élesztő fogyasztása. Amennyiben viszont kéthéten belül a panasz nem múlik el, feltétlenül orvoshoz kell fordulni.
Ugyanakkor azért, hogy a stresszes állapot más betegség hajlamot ne hozhasson ki, (nyaki fájdalom, fejfájás, izomfeszültség, magas vérnyomás, emésztési zavarok), ezért fontos lehet itt is az egészséges táplálkozás. Esetlegesen multivitamin és nyomelem készítményekkel pótolni. Kerülni kell a dohányzást is. Segítségül hívhatjuk még a természet gyógyászatból ismert hársfa, kamillateákat is.

► Az állatövjegyekhez az alábbiak szerint kapcsolhatók a természetgyógyászat által ajánlott gyógynövények:
▪ Kos jegyre: Gyógynövény: Macskagyökér, borsmenta.
Felhasználási ajánlat: Fejfájás ellen is hatásos. Amikor úgy érzed, teljesen kidőltél, akkor jött el a borsmentatea ideje. 2-3 csészével is ihatsz naponta, s hamarosan érzed majd az élénkítő, pezsdítő hatást.

▪ Bika jegyre: Gyógynövény: Hárs, lándzsás útifű.
Felhasználási javaslat: A lándzsás útifű szirup segít köhögésnél és a tüdő megbetegedéseinél is. A neves gyógynövényszakértő, Maria Trében állítja, vértisztító hatását kihasználandó, minden étkezés előtt ihatunk 1 evőkanálnyit belőle.
A népi gyógyászat ősi alapanyaga, a hársfa minden felső légúti betegségnél legyen kéznél! Ihatod teában, naponta többször is, és érdemes hársfa-mézzel ízesíteni, hogy fokozzuk a hatását.
» Mivel a pajzsmirigy betegségi hajlam is általában a Bika jegybetegségei közé sorolandóak, mert egyben/mint uralkodó bolygónak, a Vénusznak is a betegséghajlamait hozhatja magával, ezért: Ha pajzsmirigy-problémáid jelentkeznek, használj jódozott, vagy a gyógyszertárakban is kapható tiszta sót, az ételek készítésénél.
» / Szintén Szabó Gyuri bácsi ajánlása alapján/.
Apróbojtorján teafőzet is javíthat a pajzsmirigy állapoton. <Azonban ennek a fogyasztását is ajánlott a kezelőorvassal egyeztetni és csak is gyógynövény szaküzletben vásárolt tea fűből ajánlott a főzetet elkészteni. 1. csapot, evőkanál gyógyfüvet 2 deciliterforrásban, lévő vízben kell leforrázni. A frissen főzött tea naponkénti fogyasztásával akár az alul, akár a felül működő pajzsmirigy problémákat lehet enyhíteni.
» Ugyan akkor szintén pajzsmirigy természetes gyógymód lehet a diófalevél tea főzet is. Gyógynövény boltokban ajánlatos ennek is beszerzése, mert csak is bizonyos időkben szedett megszárított diófa levélnek van meg a jó hatása: 1 csapott evőkanál teafű/2 dl, forrásban, lévő vízben/ majd lehűtve, ezzel, való gargalizálással, majd lassú kortyolgatással is javíthatunk az állapoton. Sőt még a leforrázott diófa levelet éjszakára dunsztkötésként is alkalmazhatjuk nyakra téve.

» Továbbá ugyan csak a diófa levélnek az áldásos hatását ajánlja Gyuri bácsi, ha valakinek a szájában fogínygyulladás van: 3gr/egy csapott szárított diófa levélnek felel meg/ 2 dl felforralt vízben elkészítve, majd lehűtve, szájöblögetésre nagyon hasznos lehet.

» A diófa levélből készült forrázattal a korpás és zsíros hajat is kezelhetjük, oly módon, hogy 2 dl. Forrásban lévő vízzel forrázzuk le a száraz diófalevelet, hagyjuk legalább 10 percet állni.
A megmosott hajba dörzsöljük bele. KB. 10 percig hagyjuk rajta, majd öblítsük le, de akár rajta is hagyhatjuk pláne a sötéthajúak. Ugyan is, a hajnövekedést is serkentheti a kezelés.
/ Vigyázat a szőke hajat egy kicsit elszínezheti/!

▪ Ikrek jegyre: Felhasználási javaslat: A levendula meg fog nyugtatni: a legkellemesebb gyógymód este elnyújtózni egy kád illatos levendula-habfürdős vagy –fürdő olajos vízben.
Napi 1 csésze citromfű teától könnyebben visszatér a kedved. Különösen jót tesz, ha hajlamos vagy herpeszre.
Köhögés, torokgyulladás esetén gőzölj ezzel a keverékkel: 1-1 evőkanál. Szurokfű és kakukkfű, 2 evőkanál. Kamillavirág. Forrázd le, és bizonyosan van otthon olyan üvegtetős edényfedőd, amelyen gőz kifúvó is található. Még forrón tartott állapotban tartsd az orrodat a gőz fölé. Újra felforrósítva a főzetet még egy napig használhatod, ha közben a kihűlt forrázatot hűtőben tároltad.
Savanykás, tejfölös ételekhez használj borsika füvet (csombort), ugyan is az segíti az emésztést. Amennyiben nem szereted a túlzott fűszerezést, akkor is jót tehet a bors helyett használva.
▪ Rák jegyre: Gyógynövényei: Közönséges erdőszéleken található nagylevelű csalán, zsálya
» (Főleg a közlekedési járművek kipufogó gázoktól mentes helyen érdemes gyűjteni, majd alaposan csont szárazra megszárítva sokáig felhasználható, mert ezt a növényt szinte mindenki jól ismeri, de a gyógynövény boltokban kapható változatot is használhatjuk).
Felhasználási javaslat: Az illatos zsályatea különösen nőknek ajánlott, mert amellett, hogy serkenti a vérkeringést, enyhíti a menstruáció idején az erős vérveszteséget.
A csalántea vizelethajtó hatása mellett megszünteti a kellemetlen nyákelválasztást, ha náthától szenvedsz. Tavasszal kezdj akár 4 hetes kúrába, amelyet ősszel ismételj meg: reggel éhgyomorra, kortyonként igyál meg 1 csésze teát, további 2 csészényit pedig részletekben a nap folyamán. Csészénként 1 púpozott teáskanál csalánt leforrázunk, fél percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Nagyon jó még náthás orr folyásos állapot kezelésére, ha 3 szem krumplit héjában, kevés vízben megfőzünk, majd a vízben feldaraboljuk, és szintén a fúvófedővel ellátott edényben, forrásban, levő állapotban az orrunkat odatartva gőzölök vele. Csodákat tesz! Pláne, ha ezt a főzetet visszamelegítve többször megismételjük a kezelést. A főzet egy napon áthűtőben tárolva másnap még ismét felforrósított gőzös állapotban felhasználható.
» Akiknek érzékeny a szemük a gőzre, - főleg akiknek már volt szürke hályogműtétjük, - Ők védjék szemüket szemüveggel a gőzölés során.

A frissen szedett csalánt a konyhában is hasznosíthatjuk, egészséges és sok árványi anyagot tartalmaz. Különleges és egészséges levesbetétet kapsz, ha apróra vágott friss csalánt keversz a galuskába, vagy a levestészta masszájába, majd a kis galuskákat sós vízben külön kifőzöd, és úgy adod a leveshez.

» Gyomor panaszokra méz+ fahéjból késztett ital is segítségül szolgálhat.

▪ Oroszlán jegyre: Gyógynövény: Kamilla, fagyöngy, lestyán.
Felhasználási javaslat: Ne feledd, hogy napi 1-2 csésze kamillatea elfogyasztásával a fájdalomcsillapítók egy részének gyomorkárosító hatását is csökkentheted.

A vérnyomáscsökkentő fagyöngy jót tesz, de a fogyasztásáról mindenképpen a kezelőorvosoddal is konzultálj!
Ihatod kúraszerűen 3-6 hétig teaként is. Ekkor 3 héten át napi 3 csészével fogyassz, 2 héten keresztül 2 csészével, az utolsó héten már csökkentett adagban csak 1 csészével.
Gyógynövény boltokban a szárított fagyöngy párszáz Ft. –ért, beszerezhető, nem érdemes bajlódni a természetben történő szedésével, mert akár összetévesztendő lehet másfajta hasonló növénnyel is.

»<De ha már a Fagyöngynél tartunk /szintén Szabó Gyuri bácsitól vett ajánlás/, alapján érdemes megemlíteni, hogy akinek a testén futó szemölcs található fehér-fagyöngy, diófa levél, bíborhere virág ból 3-3-3 grammnyi keverékéből készíthetünk egy tinktúrát. Oly módon, hogy Kb. 1-2 deciliter vízben, leforrázzuk, majd állni hagyjuk párpercen át, majd leszűrve, akár egy-két evőkanál jó minőségű házi pálinkával ötvözve felhasználhatjuk a szemölcsök külső kezelésére. Hűtőben tárolva sokáig felhasználható. Egy idő után a szemölcsök először bebarnulnak, majd teljesen leszáradnak.

Ha a szív- és keringési panaszok nálad akár még vizesedéssel is, járnak, fűszerezz többet lestyánnal. Az egyedi ízű gyógynövény remek vizelethajtónak tekintendő. Azonban ennek a teának a fogyasztása előtt is, kérd ki a háziorvosod véleményét, pláne, ha ezzel kapcsolatosan már valamilyen vízhajtó gyógyszert is felírtak neked.

▪ Szűz jegyre: Gyógynövény: Kontyvirág, macskagyökér.
Felhasználási javaslat: Fürdővized, úgy készítsd el, hogy kamillát, levendulát/ és macskagyökeret összecsomagolsz egy kis gézbe, és ezt tartod a vízcsap alá, amikor teleengeded a kádat. A kontyvirágot, mint homeopátiás szert -Arum triphyllum- érdemes használnod, amikor esetleg makacs rekedtség jelentkezik. Ezeket a szárított gyógynövényeket csak is gyógynövény boltokban lehet biztonságosan vásárolni.

»Ha a sok stressz miatt nehezen tudsz elaludni, igyál 1 csészeforró tejet, amelybe 1 teáskanál. Mézet keversz. Ha esetleg nem szereted a tejet, vagy nem ihatod azt, a méz akár már önmagában is segít az álmatlanság elűzésében.

▪ Mérleg jegyre: Gyógynövény: Szappanfű, palástfű, aloévera.
Felhasználási javaslat: Az egész szervezeted erősítik az aloévera - készítményekkel (tea, kapszula, zselés csemege). Az aloévera - krém kiváló a sebek megszüntetésében, pikkelysömör, akné, övsömör ellen is.
Görcsoldó hatása miatt időnként érdemes palást fűteát kortyolnod, mert a húgyhólyagpanaszokat enyhíti. Enyhe vizelethajtó a szappanfű teája, ehhez 3 dl forró vízzel kell leforrázni 1 teáskanál (gyógynövény boltban vásárolt) szárított növényt, majd 8-10 percig pihentetve szűrjük le, és már fogyaszthatjuk is.

A hólyaggyulladás kiváló megelőző növénye a vörös áfonya is. Megfelelő biztonságos helyről beszerezve az „Áfonya lé” készen kapható bió boltokban, és a le fagyaszott gyümölcs is ugyanolyan hatással bírhat.

▪ Skorpió jegyre: Gyógynövénye: Galagonya, zsázsa, rebarbara, kökörcsin.
Felhasználási javaslat: A kökörcsinre homeopátiás szerként – Pulsatilla - számíthatsz hurutos megbetegedések, fülgyulladás, kötőhártya-gyulladás esetén.
A Skorpióknak érdemes rebarbarát vadászniuk a piacon, nagyobb adagban fogyasztva ugyanis vér- és vesetisztító hatású, serkenti a bélműködést. Ha unjuk már a teákat, kipróbálhatjuk, a kínaiak által használt gyógyhatású csemegét, az aszalt galagonyát! Finom, édes, és jót tesz a szívnek.
Különleges csemege még a zsázsacsíra, amellyel zöldsalátáid dúsíthatod. A töltött tojást ezúttal készítsd apróra vágott zsázsával, kis tejföllel, vajjal, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezve.

▪ Nyilas jegyre: Gyógynövény: Gesztenye, szerecsendió, ginzeng, árnika.
Felhasználási javaslat: Emésztésed kiválóan serkentheti a szerecsendió. Egy csipetnyit lereszelve vagy őrölve gyakran tegyél levesekhez és burgonyás ételekhez!
Visszereid kezeld vadgesztenyekrémmel, és naponta fogyassz 1 teáskanál. Gesztenye mézet!
A ginzengből - ha reggel, éhgyomorra napi 1 ampullával fogyasztasz, amelyet az orvosoddal megbeszélve fel is írhatja neked> az anyagcseréd is jobban fog működni.
Gyógynövény boltban vásárolt árnikát mindig tarts otthon homeopátiás szerként. Ha megsérülsz <akár csak a konyhában is elvágod a kezed>, rögtön vegyél be öt szemgolyócskát /9 CH/, és ezt még kétszer aznap! Gyorsabban fognak gyógyulni a sebeid.

» De sebgyógyulást elősegítő lehet még szintén Herbáriában kapható farkasalmalevél főzetből készített főzettel külsőleg kezelt sebkezelés is.

▪ Bak jegyre: Gyógynövény: Gesztenye, szerecsendió, ginzeng, árnika.
Felhasználási javaslat: A csontkopásokat, a reumát és a csúzt megelőzhetjük, ha már az életed második részéhez közeledve naponta 1 csésze zsurlóteát megiszol. <Csészénként 1 púpozott teáskanál zsurlót le kell forrázni fél percig állni, hagyni majd leszűrve fogyasztani.>
Fájós térdedre gyógyír a fekete nadálytő felhasználásával készült krém, amelyet mindennapos pakolásként alkalmazhatunk.

» Ugyan csak nagyon jó hatást érhetünk el térd porckorong kopás fájdalmainak a kezelésénél, ha ülő állapotban a térdet minden nap időnként öklünkkel kicsit körben megütögetjük. Ugyan is ezzel serkentjük a térdben a zselés anyagképződést.
Valamint méz+ fahéj keveréke is jó hatással lehet az ízületi kopásra, de fogfájás ellen is.

» Szabó Gyuri bácsitól a neves füves embertől vett ajánlás alapján: A térdben és a gerincünkben is porckopás miatt keletkezik általában a fájdalom. Házilag készíthetünk
- boltokban kapható étel zselatin segítségével- gyógyírt a fájdalomra.

Kevés langyos vízben elkeverve oldjuk fel a zselatint, majd lassan addig hevítjük, míg elolvad a készítmény. Lehűtve meg fog dermedni. Vegyünk olyan széles és hosszú gézt, amellyel majd a térdünket át tudjuk kötni. A gézt egy kicsit nedvesítsük be vízzel, majd vastagon kenjük fel a dermedt zselatint, ezzel fedjük be fájós testrészt. Majd száraz ruhával befedve főleg éjjelre nyugalmi állapotban alkalmazva hagyjuk rajta a testrészen. <ugyan is, ezzel akár még a könyökünket, vagy a gerinc fájdalmakat is tudjuk enyhíteni>. Már az is hatásos lehet már, ha csak belemasszírozzuk a bőrbe fájós testrésznél ezt a dermedt állapotú főzetet. Természetesen a hatás nem jelentkezik, azonnal, többször ismételjük meg a kezelést és akkor a gyógyulás sem fog elmaradni.

A zörgő termésű pásztortáskával vérzést csillapíthatsz, de a zsurlóval együtt szintén hasznos köszvény és reuma ellen, szintén csak is gyógynövényboltokban szárított állapotban árusított fűkeveréket vásárold meg.

▪ Vízöntő jegyre: Gyógynövény: Rozmaring, angyalgyökér, somkóró.
Felhasználási javaslat: A vérkeringést, serkentő rozmaringot ne csak teában igyuk, hanem frissen, az ágacskákkal grillezni is lehet a húsokat.
Az angyalgyökér gyomorerősítő, étvágyjavító és görcsoldó lehet. A reumára is, a fürdővízben nagyon jó hatással lehet. Elkészítése: 10 dkg növényt 1 l vízben negyed óráig kell főzni, majd leszűrve a fürdővízhez adhatjuk. Menstruációs panaszokra is kiváló lehet, napi 5-10 grammnyi elég belőle és azt fürdő kúraszerűen kell alkalmazni.
Elnehezült, megdagadt lábnak jót tesz a somkóró kivonatának felhasználásával való borogatás. Forró vízzel nedvesítsük a növényt, majd gézbe csavarva tegyük a fájós testrészre. Addig hagyhatjuk rajta, amíg a kellemes érzet megvan. Ezzel fokozni lehet a nyirokkeringést, és a visszérgyulladás esetén is hatásos lehet.

▪ Halak jegyre: Gyógynövénye: kankalin, csipkebogyó, kerti borágó.
Felhasználási javaslat: Vízháztartásod egyensúlyba hozhatod a tavaszi kankalinból készült teával, mellyel egy füst alatt a köszvény és a reuma ellen is felveheted a kesztyűt.
Megfázások idején a Halaknak a csipkebogyószirup jön be, hiszen védőréteggel vonja be a torkod, és C-vitaminban gazdag innivaló.

Ha megemelkedett a koleszterinszint, itt az ideje a borágó olajos kapszula fogyasztásának, melyet szintén gyógynövény boltokban vagy gyógyszertárakban is be lehet szerezni.
Viszont célszerű időnkét kontrollvizsgálatra orvosi ellenőrzést is igénybe venni!

►Jegyektől függetlenül még az alábbi hasznos táplálkozással kapcsolatos dolgokat is érdemes lehet megjegyezni.
(Az asztrológiai fóromon a Hold a jegyekben leírásoknál, erről már bővebben is találhattok leírást.)

▪Naponta egy banán vagy alma elfogyasztása pótolhatja a napi C-vitamin szükségletet.

▪Zöld teafogyasztással a cukorbetegek is jó hatást érhetnek el. /természetesen natúrban cukor nélkül/,

▪Aszpirin segíthet az infarktus megelőzésben, természetesen a fogyasztását feltétlenül egyeztessük házi- Orvossal.

▪ Kevés mennyiségű vörös és fehérbor fogyasztásával az idegrendszerünket tarthatjuk rendben.

▪ Együnk különböző magvakat, dió, tökmag, napraforgó STB. ugyan is ezek segítik az agyműködést.

▪ Koleszterin színt, csökkenést érhetünk el, ha naponta legalább 2 kanál mézben fahéjat elkeverünk és azt 2 dl, vízzel együtt isszuk meg. Sőt ezzel akár még természetes fogyást is elérhetünk, ha reggeli előtt és az esti lefekvéskor méz+ fahéjas italt veszünk magunkhoz.

▪ Az erek rugalmasságát is elősegítheti a Méz + fahéj fogyasztása.

Végezetül álljon itt egy Maria Trében idézet:
„Ha nem szeretnél megbetegedni, keresd magadban a megoldást.
A negatív emberek nem találnak megoldást, ezzel megsokszorozzák a problémáikat.
Az, vagy amit gondolsz!
Azzá válsz, amit magadért teszel!
A jó humor, a nevetés, és ha ki tudod kapcsolni magad a mindennapok gyötrelmeiből, akkor az boldogsággal tölthet el.
Mindezek a természetes gyógymód ismeretek egészséges élettel ajándékozhatnak meg, és ezzel hosszú egészséges életet is adhatsz magadnak!”

Vége a IV. Résznek. A következő V. részben a szerencse és gyógyító kövek, valamint a kristályok hatásairól írok majd.

1212. Ilcsi Mama2012-11-16 20:50
Persze Viki igazad van még oda kellett, volna írnom azt is az előző 2011. számú bejegyzésemhez, hogy minek alapján vettem alapul a közel időkre való meghatározásokat.

Keletiek Kb.3000 éve ünneplik meg az állatjegyekkel kezdődő Hold Új Év ciklusokat. A hold járásától függően január utolsó harmadától, február második feléig változó időpontokban kezdődnek.
Egy sima Kínai ciklus 12 évig tart, egy teljes „nagy évet” alkotó tizenkét éves ciklus (11 év 315 nap, ennyi idő alatt kerüli meg a Jupiter egyszer a napot. Vagyis, 60 esztendeig tart.

Egy érdekes legenda szerint kapták az egyes ciklusok az állatneveket.

Újév napján a Buddha magához hívta a birodalom állatait, azért, hogy közösen ünnepeljenek. Ám csak tizenkét állat jelent meg az ünnepségen. Az érkezésük sorrendjében Buddha azzal jutalmazta meg őket, hogy mindegyikőjüknek felajánlott egy - egy saját évet. Azzal, hogy abban az évben ők maguk befolyásolják az eseményeket, valamint abban az esztendőben született emberek sorsát is meghatározzák.

Csak a mostani dátum évekre vettem figyelembe a leírást. Tehát most a Sárkány év kapcsán a az ebben az időben szülöttekkel - nek: a büszke, értelmes, törekvő, és becsvágyó pozitív tulajdonságot és jellemet, jó beszédkészséget, elemző észjárást, és jó munkabíró készséget ajándékozták az állatok. Ezáltal amihez hozzákezdenek, azt véghez is viszik. Óvták azonban attól, a jegy szülöttjeit, hogy ne legyenek tapintatlanok, ne cselekedjenek indulatból, igyekezzenek az ellentmondásokat leg racionálisabban megfontolni.

A Kígyó: Pozitív tulajdonságának az intelligenciát, a szorgalmat, a tehetséges szervező készséget, az éles szeműséget, a nagyon gyors észjárást, és az alapos munkavégző képességet ajándékozták.
Óvóan kérték az e jegy szülötteiket, hogy ne viseljék el nehezen a kudarcokat, és főleg ezek miatt ne vonuljanak vissza a világi élettől. Nem szeretik, ugyan ha sürgetik őket, de a békesség kedvéért igyekezzenek kompromisszumot kötni.

A Ló: évében születetteknek pozitív tulajdonságként a vidámságot, a kreativitást, a szabadság szeretetét, az önálló munkavégzésre való hajlamot az őszinte szerelem érzését ajándékozták.
Mivel becsvágyuk miatt jellemző lesz rájuk, hogy időnként túlzásokba essenek, ezért ne akarjanak hevesen, makacsságból, mindig mindent azonnal elérni.

A Kecske évében világra, jöttekre a rendkívüli fantázia dús, hűséges, és szeretetre méltó emberek tulajdonságát osztották ki. Azzal is felruházták e jegy szülöttjeit, hogy példás idealizmusuk miatt bármikor legyenek készek általuk nemesnek tartott ügyek szolgálatába állniuk. Főleg a művészetek terén lesznek majd nagyon tehetségesek.
Feladatul adták, hogy törekedjenek arra, hogy a konfliktusokat, a rutint és az időbeosztást megfelelő mederbe kezeljék, hogy ne váljanak passzívvá és próbálják túltenni magukat a problémákon.

1211. Ilcsi Mama2012-11-16 20:36
Kedves"anronans" Andi. Örülök, hogy egyetértesz velem, és nagyon jól megfogalmaztad a válaszodban saját magatok úgymond "Karmikus" életét is.

Azért írtam ezekről most a neked is írott válaszomban bővebben, - egyben neked is választ adva a kérdésedre -, mert a fórum látogatóimnak egyébként is szándékoztam még a Karma témakörben bővebb leírást is készíteni, és erre most a te kérdésed alkalmat adott.

Nem szükséges egyéb adat tőled, hiszen ebből már, amit most leírtál világos minden.

Nem véletlenül írtam az 1207. számon, egy helyen azt, hogy
"Egyszóval amint Te is gondolod a társkereső folyamat, akár már régóta tarthat nálad, ezért foglalkozhatsz mostanság ezzel a témával. Azért vágyunk egy jó párkapcsolatra, mert az remélhetjük, hogy ott találjuk meg azt, amit keresünk másokban"

Aztán az sem véletlenül címeztem neked és másoknak is, az általános képlet szerinti 8. házas Skorpió jegy értelmezés figyelembevételét a saját „Radix”-nál.

Azonban csak megjegyzem, amit az 1210. számon indigó 60.-nak válaszoltál, hogy a Szaturnusz csak most ebben az évben lépett a Skorpió jegybe, ezért aztán itt is időzik, majd még két és féléven keresztül. Csak 2014.12.25.-én lép csak a Nyilas jegybe.
Azonban az igaz lehet, hogy akkor már mindentéren egy kicsit jobb lehet mindenkinek, már csak azért is mert a Jupiter bolygó a Nyilas jegy uralkodója.

Bár erre vonatkozóan a Kínai Horoszkóp szerint Ők főleg majd csak a Ló és kecske évekre teszik a világban a javulás lehetőségét. Azt ugye tudjuk, hogy Ők -a horoszkópjuk alapján -igencsak jól látják a dolgok menetét.

Lássuk akkor az összevetést: Ugyan is ezzel Hné Viktória kérésnek is eleget teszek, már régóta kéri itt a fórumon tőlem, hogy közel távoli jobbrafordulás lehetőségéről is írjak majd.

A mostani 2012. január 23.-*án, kezdődött és 2013. február 9.-ig, tartó „Sárkány” év lehetőségét.
Valamint a 2013. február 10.-én kezdődő és 2014. január 30.-ig tartó „Kígyó” évre, és főleg a 2014. január 31.-vel kezdődő és 2015. február.18-ig tartó „Ló” évére és a 2015. február 19-től -2016. február.7-ig tartó ciklus időkre már Kinai asztrológia a jobbra fordulást jelzi.

<Amely részben egybe esik a Nyugati asztrológiai szerinti Szaturnusznak a Nyilas jeggyel egyező – legalább is az a része a Nyilasnak, amely 2014. 12. 25-től - 2015. 06.13-ig, tartó Nyilas jegy. Mert utána a Szaturnusz még „R” módon visszalép a Skorpiójegybe egy kicsit. >. Majd csak újra előre haladva 2015. 09.18-tól folytatja az útját a Szaturnusz 2017.12.19-ig a Nyilas jegybe.

A Kínai asztrológia szerint 2012. 01. 23 – 2013. 02. 09-ig SÁRKÁNY éve most van.
A Ők szerint ez a ciklus a nagy elgondolások éve lehet.
A Szaturnusz bolygó, ekkor a nyugati asztrológia szerint a Skorpió jegyben jár, ezért óvatosan megfontolt, sorsszerűen kiegyensúlyozott döntéseket, kényszeríthet ki. Ugyan is a Szaturnusz stabilizáló, irányító hatása révén erősíthetné az együttműködés szellemét. SZATURNUSZ és a JUPITER útjával kapcsolatos Tranzit*= körforgásból adódódó, hatások hozzák a leg észrevehetőbb hatásokat a hétköznapi életben is. SZATURNUSZ, a személyiségére, vagyis sorsfordító dolgokat tud produkálni. Szaturnusz hétköznapi eseményeket kiváltó sorsbolygó. Vagyis, hogy mi teljesíti be a sorsunkat. Kronosz az idő: Ha eljön az idő, akár jó akár rossz, bizony eljön. A Szaturnusz visszatérései, vagyis az egyéni képletszerinti, önmagával alkotott fényszögei, azt mutatják meg, - mint amikor az ember a tükörbe néz-. Ez a visszatükröződés. És ha felismerjük például önmagunkat, akkor képesek vagyunk változtatni a sorsunkon. SZATURNUSZ mindig valamilyen keménységet, nehézséget is hoz. Valamint a SZATURNUSZ a legjobb nevelő is. SZATURNUSZ és a JUPITER házak közötti haladása, jól meg mozgatja azokat a dolgokat, amelyeket ház és jegyhatásként is, érint.
Tehát érzékelhető módon kifejti a hatását. Lényeg az, hogy egy jegyben átlagosan egy éven keresztül, a Jupiter is, úgy, mint a SZATURNUSZ,- amelyik sorsházban mozog, ott valamiféle dolog bekövetkezését jelezheti. JUPITER, egyben a másik ember elfogadásának és főleg a visszafogására való vonatkozásokban is, érdekelt.

Neptunusz bolygó ekkor a /Halak jegyben halad, ekkor még a kollektív vágyakat és a bizonytalanságot is tükrözi.
Az egyéni horoszkópban pedig, a NEPTUNT, mint orvost is, jelölő bolygót is figyelembe kell venni, mert a Neptun általában ködösít.

Plútó viszont sokáig már 2008-tól kezdődően a Bak jegyben haladva arra is sarkalhat, hogy a társadalmi kettéosztottság helyett az összetartást fejlessze ki. Azért, mert a Plútó a tömegek bolygójának is, számít. Kapcsolatban van a tömegegek sorsával, melyben minden ember osztozik, erőt is adhat az akadályok leküzdéséhez.
Az egyéni horoszkóp képletben is: Akinek a születési jegye, vagyis az aszcendens az I. Házban, a BAK jegyben van, bizony vendégül látja, a PLÚTÓT, hatásaival együtt, 10-20 hosszú évek- ig. Azt tudjuk, ugye, hogy a Plútó generál hatások miatt is meghatározó, mivel az I házat kivéve a Plútó az összes többi sors ház vonatkozásában szűk behatárolható területen van. Az I. házban viszont kihatással van minden terültre. Ugyan is, ha a PLÚTÓ, ha elkezd dogozni, csak igen lassan fejti ki a hatását.
A legrosszabb állás, még jó fényszögek esetén is, amikor a Plútó rajta áll az Aszcendensen. Nagyon kemény problémákat jelez. De ez vonatkozik a Szaturnuszra is, mert az is valamilyen keménységet hoz be önmaga felé való viszonyban. Az Uránusz esetében ez egy felpörgőséget jelenthet. Azonban I-VII. Tengelyvonatkozásban, ha azt még a Szaturnusz is, lelassítja, akkor a külvilág felé az Uránuszi gondolatokat nem lehet közvetíteni.
Az Uránusz bolygó is 2011. március 12-én lépett a Kos jegybe, és most már ott is marad „R” módokon egészen 2019. március 4-ig. Vagyis ilyen sokáig Kos jegyben jár, amelyek új társadalmi irányzatokat és fejlődést ígérnek. Mivel az Uránuszra a zúzás a széttörés jellemzője, csak az önös érdek létre jötte a fontos, ezért a Kosban járó Uránusz olyan tulajdonságokkal rendelkezik majd, melyek egyszerre oldják a feszültséget, de egyben újakat generálhat. E az új ciklus kezdete a benne lévő új és kiforratlan dolgok eszenciáját is, elhozhatja. Talán még az is szerencsés lehet, hogy a Kosban lévő Uránusz szemben áll a Mérlegben lévő Szaturnusszal, mert így a személyes kapcsolatok, kiépítése biztosíthatják a mértékletességet, mely révén felszínre kerülhetnek a pozitív kollektív és egyéni meglátások és ötletek is.

Majd 2013. 02. 10 - 2014. 01. 30-ig a KÍGYÓ évében a jelzések alapján botrányokra és cselszövésekre is, lehet számítani. Politikai intrikák, hűtlen kezelésekről szól a sajtó nap, mint nap. Ekkora azonban már várható a gazdasági fellendülés is.
Jó lenne, ha a pozitív tulajdonságokat, a bölcsességet, az agyafúrtságot, az intelligenciát, a szorgalmat, a tehetséges szervező készséget, az éles szeműséget, a nagyon gyors észjárást, a csalhatatlan érzéket, és az alapos munkavégző képességet kamatoztatnák az emberek.
A Kínai horoszkóp szerint a tizenkét állatövet képviselő állatok szerinti Óvóan kérték az állatok Kígyó jegy szülötteiket, hogy ne viseljék el nehezen a kudarcokat, és főleg ezek miatt ne vonuljanak vissza a világi élettől a békesség kedvéért, igyekezzenek kompromisszumokat kötni. A Jupiter bolygó ezen időszak túlnyomó részében a Rák jegyben halad majd. Mivel a Jupiter jól érzi magát a Rák jegyben, ezért a hatása is fölerősödhet. A józan ítélőképesség, jellegzetes a Rák tulajdonság.

Aztán 2014. 01. 31 – 2015. 02. 18-ig, a LÓ éve. A Ló éve egyébként mindig sebes iramú. Ebben az évben már fellendülhet a kereskedelem, virágozhat az idegenforgalom is. Jupiter bolygó Rák és az Oroszlán jegyben jár. Ekkor a lehetőségek a jóságos Jupiter által kijelölt vonalon érkeznek hozzánk. A jó üzleti érzéket a Jupiter állás, csak felerősítheti, mivel a Jupiter egyébként Jupiter= „Fortuna maior”a nagy szerencse bolygója.
Azonban a pénzköltésre vigyázni kell, mert túlléphetünk az ésszerűség határain.
A Rák ban álló Jupiter nem kapzsi, de takarékos, szemléletet is, sugároz.
Ugyan akkor az Oroszlán jegyben haladó Jupiter kedvezhet a szórakoztató iparnak és túrizmusnak is.

2015. 02. 19 - 2016. 02. 07-i. KECSKE éve: Általában nyugodt évnek ígérkezik. Politikai értelemben ez az év a megbékélés, és diplomáciai előrelépés éve lehet.
Amikor a Jupiter ugyanabban a jegyben áll, mint a Mars bolygó, vagyis 2015. 08. 09 - 2015. 11. 12.-ig az Oroszlán- Szűz jegyben, együttállásban lesz, akkor lehetőségeit energetikusan és lendületesen fejti ki, ezt az időt kellene kihasználni a fejlődés érdekében.

Mivel a Nyilas jegy Magyarország jegye is, ezért aztán bízzunk benne, hogy mindenkinek jobbra fordulhat a sorsa is.
(válasz anronas 1209. hozzászólására)

1210. anronas2012-11-16 18:51
Kedves Indigo60,

mindenhol borul minden, ez elsősorban plútói hatás kombinálva skorpió jeggyel-én már csak tudom, uralkodó bolygóm-, de jó hír, hogy nemsoká megyünk a nyilasba, akkor kicsit.. hangsúlyozom kicsit könnyebb lesz :)..

Fel a fejjel :)
Andi
(válasz indigo60 1208. hozzászólására)

1209. anronas2012-11-16 18:49
Kedves Ilcsi Mama,

nagyon szépen köszönöm a kimerítő válaszod, sok érdekes és számomra még új dolgot fedeztem fel a válaszodban. Nos igen, foglalkozom asztrológiával, de egyenlőre még nem olyan szinten, mint szeretnék. A szinasztria azért is érdekes jelen esetben, mert több oldalról (tények, megérzések és meditációk, utazás előző életbe) megerősítést kaptam, hogy neki és nekem nagyon régről és többszörösen megoldatlan súlyos karmánk van. Ennek valamilyen formában jelentkeznie kell a képletekben is, hiszen az asztrológia pont az a tudomány amit elfogadni/megérteni lehet, megváltoztatni nem.. Létre fog jönni mindenképpen az aminek létre kell, aminek nem, az úgysem fog, akkor sem, ha minden erőnkkel rajta vagyunk.
Picit pontosítanék az általam leírtakon. A két képlet fényszögeinek elemzése közben lettem figyelmes arra, hogy a másik fél aszcendensén van rajta az én felszálló holdcsomópontom ami azt jelenti, hogy az Ő aszcendensjegye ( ami ugye Ő maga, a fizikai megjelenése a világban) gyakorlatilag ugyanaz, mint az én felszálló holdcsomópontom jegye .
Lehet, hogy véletlen, nem tudom, az azért elég furcsa, hogy nagyon pontos az együttállás a 9. házban ami a többihez képest kifejezetten nagy és üres, nincs benne bolygó.
A szinasztria 2 ember összeillőségét hivatott vizsgálni különböző szemszögek alapján..Ehhez valóban vajmi kevés köze van a holdcsomópontoknak..de ha karma oldaláról közelítjük meg, akkor lehetséges hogy van.. Arra gondolok elsősorban, hogy az én elsődleges feladatom az jelen életemben, hogy az életem nagy kérdéseit most ne egy csoporthoz tartozóan kollektíven oldjam meg, hanem segítség nélkül..Ez a vállalt feladatom, de nem kapcsolati szempontból..Ebből nézve (már ez is egészen biztos) pedig az, hogy magam bizonyítsam be magamnak, hogy kellek, érek én is, semmivel nem vagyok rosszabb, mint bárki más.
Ehhez kell az önismeret, önbizalom.. merjek hinni..Az előző életeinkben Ő mindig a párom volt és mindig rossz vége lett.. Jelen életünkben is én vagyok a stabilabb (de nem vagyunk egy pár) és valamiért azt érzem folyamatosan, hogy az a dolgom, hogy Őt életben tartsam, terelgessen.. tudom, ez hülyén hangzik, egyszerűen sok negatív dolog ellenére nem tudjuk elengedni egymás kezét.. Ezt hívják karmának! Vagyis, ha karma oldaláról közelítem meg, akkor akár jelzés is lehet, hogy egy újabb közös pontunk van..
Azt tudom, hogy az ascendens fényszögei nagyon is fontosak a radix képletben, viszont mivel a Holdcsomópont nem bolygó, hanem egy pont az égen, így nincs fényszög-hatása, így csak furcsa egybeesés.
A karmáról több helyen olvastam én is, illetve korábban azt is amit leírtál, mely szerint a mostani életre vállalt feladatok megoldását jelöli.

Kettőnk kapcsolatának sok fényszög kapcsolata van..pozitív fényszög és negatív is, ami nem baj.
Hiszen ha belegondolok, akkor az erős hatású rossznak mondott fényszögek a szinasztriában nagyon is jók, életszagúak.A mindennapi életben is így van. Azok a kapcsolatok fejlődnek amik a felek számára kihívást jelentenek.. amiben formálódnak a felek.. megoldák a nézeteltéréseiket.. Ahol sok a harmonikus fényszög, ott ezek fel sem merülnek.. sokszor válik ilyenkor egysíkúvá „langymeleggé” egy kapcsolat.
Vagy a rosszabb esetben a „miértek” tartják össze a feleket. (gyerek, lakás, vagyon, hitel stb..)de mi van akkor, ha a gyerek felnő, a vagyon megoszlik a lakást el lehet adni stb.. ergo megszűnik a „miért”..
És persze itt megint jön a karma, hiszen ha a felek megoldották az erre az életre vállalt kötelezettségeiket, akkor hogyan tovább?

Én és Ő nem oldottuk meg.. csak menekülünk most, ami látszik is..hiszen van egy Mars Merkúr kvadrátuk.. nem megakadályozza, hogy jól kommunikáljunk.. egyenlőre.. de remélem, hogy előbb utóbb felnövünk mindketten..
Milyen adatokra lennél kíváncsi?
Tudok feltölteni képletet.
(válasz Ilcsi Mama 1207. hozzászólására)

1208. indigo602012-11-16 10:47
Drága Ilcsi Mama!Sziasztok!Figyelek ám,s iszom szavaidat!Életemben borulnak a dolgok,nagy változások vannak készülőben.Mit hoz,még nem tudom,de azt igen,hogy mindig a megérzéseimre kellene hallgatnom!Bár ezt tettem volna!Munkát keresek,biztos találok,bár tudom nehéz.De menni fog!!!Ha simulnak a dolgok igyekszem többet itt lenni,s részt venni.Egyet tudok:tanulni "akarok" Tőled!!Legyen szép napotok!Cupppok

1207. Ilcsi Mama2012-11-16 02:09
Kedves „anronas”. Üdvözöllek a fórumon.

A kérdésedre soron kívül itt a fórumon szeretnék válaszolni, mert úgy gondolom, hogy ez mások számára is érdekes lehet.
Egyébként a Karma témakörben itt az asztrológiai fórumon többhelyen feltöltve is olvashattok.

Úgy gondolom, hogy asztrológia témakörben vannak esetleg ismereteid, már azért is, mert írod, hogy Szinasztriát szeretnél készíteni.

Ezzel kapcsolatosan az én véleményem, hogy Szinasztria szempontból a Hold csomópontokat nem érdemes vizsgálni, ilyen értelemben, mint azt Te kérdezed.
Azért mert ezek a Holdcsomópontok nem tartoznak a Naprendszer fizikai elemei közé.
Hiszen ezek ugyan úgy, mint a bolygók is Tranzit módon ugyan úgy változtatják a helyüket, mint ahogyan a NAP tavaszpontja is eltolódik, de a csomópontoknál az a különbség, hogy sokkal rövidebb idő alatt írják le az egész kört. Vagyis: 18. év 223 nap 18 óra és 30 perc alatt haladnak egyszer körül az ekliptikán.
Vagyis naponta átlagosan 3’ percnyi utat tesznek, meg mégpedig a többi bolygó mozgásokkal ellentétes irányban.
Tehát az állatövjegyek fokain visszafelé haladva.

No már most amennyiben Szinasztriát készítünk, amely két horoszkóp összevetését jelenti, a gyors bolygókat is csak bizonyos esetekben vesszük figyelembe, mert úgy igazán a hatásuk a Tranzitban elhanyagolható. Gyorsan továbbállnak arról, pontról, ezért a jelentőségüket ugyan többször érzékeltethetik, mivel azonban csak átsuhannak az életterületeken, ezért nem annyira lehetnek mérvadóak. Nem véletlenül a Jupiter bolygót, is mint inkább, éves bolygó hatásként szoktuk értékelni.
Ugye a Hold pályája az Ekliptikával 5° fokos szöget zár be. A Fel és a Leszálló holdcsomópontok ott vannak, ahol a HOLD közöttük és az Ekliptika vonalán levő metszőpontokat átmetszi. Tehát ez a csomópont vonal 18 és fél évig tartó”R” Retográd ciklusban halad nyugati irányban.
És ez azért van így, mert a Föld az óramutató járásával ellentétesen kering a Nap körül.
Míg a HOLD pedig a FÖLD körül végzi ugyan így a mozgását. A Hold ezért kétszer halad át az Ekliptika síkján. Így aztán egyszer a Naptól távolodva észak felé halad, majd a Nap felé Déli irányban tartva. Ezek a pontok lesznek a képletben a Fel és a Leszálló Holdcsomópont helyei.
Mivel maga HOLD közel kéthéten átemelkedő fázisban halad és kéthéten áthalad lefelé, ezért aztán az Aszcendens jegyet is és Deszcendenst is ilyenképpen érinti. Vagyis amikor a Hold Észak felé halad, akkor az Aszcendens jegyet, vagyis a Felszálló Holdcsomópontot jelzi, míg déli iránynál pedig a Leszálló Holdcsomópontot, vagyis a Deszcendens jegyet jelzi.
Ezért aztán mindig mozgásban és oppozícióban vannak egymással. Tehát ha a Születési „Radix” képletet vetjük egymáshoz, akkor az állások nem lesznek valósak, mert attól függően, hogy ki hányadik esztendejében él a ciklusa is másként jelenik meg, mint az a születési képletben jelzett volt.
{Itt csak mellékesen jelzem meg, hogy éppen úgy, mint az Aszcendens vonatkozásban az életkor előrehaladtával, olyan 30 éves kortól a hatások is akár egy jeggyel előbbre is tevődhetnek. Persze ez nem azt jelenti, hogy az Aszcendens jegy fokszáma módosulna, ha nem csak azt, hogy inkább az aszcendens jegy tulajdonságai lehetnek mérvadóak az illetőre, mintsem hogy a Nap jegy adottságai.}

Az 1205. számú kérdésedben viszont nem írod az egyéb adatokat, csakhogy a Leszálló Holdcsomópontot 3. házban van, Vízöntőben következtetni lehet arra, hogy a „Radix”-ban szemben csak is Oroszlán jegy állhat. Viszont azt is tudni kell, hogy a Leszálló holdcsomópont (a sárkány farok a Szaturnusz bolygó megfelelője), vagyis képletnek Karmikusan a legsebezhetőbb „Achilles-sarok” pontja.
Éppen ezért a Szaturnusz bolygó erősebb befolyását mutatja, ezzel jelezve korlátokat, a környezeti hatásokat, valamint arra is rámutathat, hogy hol kell könnyebben beadnunk a derekunkat azért, hogy másokhoz tudjunk alkalmazkodni.
A múltbeli lábnyomainkat jelenti a többszöri előző élet szokásait, hozhatja magával. Ekkor fordulhat elő, hogy itt a földön valaki mindig a múltbéli visszaemlékezésiben éli az életét. Több évre és mások segítségére lehet szüksége az illetőnek, hogy a múltból ki tudjon szakadni. Fel kell adni a negatív tulajdonságokat, hiszen ezeknek ebben az életben már nincs nagy jelentősége. Mindig készen kell tudnunk állni arra, hogy mindig előre nézve a Felszálló Holdcsomópont nyújtotta kijelölt út felé, haladjunk. Minden újnak a megtapasztalása során az életünk egy új értelmet nyerhet, ha követjük az életünkben a Felszálló Holdcsomópont által kijelölt felfelé tartó spirál irányát.
Érzelmi szinten megnyilvánuló Karma mindig az emberi fejlődéssel kapcsolatos, ezért valóban főleg a 3. és a 9. Háznál mutatható ki, mindkettőnek a jegy uralkodó bolygójánál jelentkezik, vagy a Merkúrnál a Jupiternél és a Holdnál. Amennyiben a jövő fejlődésirányára vagyunk kíváncsiak, akkor elsősorban a Nap az MC. Valamint az életútját kijelölő Felszálló Holdcsomópontot kell figyelembe venni. Az MC. Azért is lényeges lehet, mert a képletben Felszálló Holdcsomóponttal való együttállása általában szerencsét jelölő állás. Azt is mutathatja, hogy éppen a megfelelőidőben találkozhat az illető azokkal, akik szakmailag a segítségére lehetnek.

Valamint a Szaturnusz bolygó is azokat a tulajdonságjegyeket szimbolizálja, amelyeket a lélek jelenlegi életében magával hoz. Ebből a szempontból még az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó bolygók is, a KARMA különböző oldalait szimbolizálják, amelyet szintén a múltból hozzunk magunkkal.
Viszont fontos lehet még a HOLD fázisainak a Holdcsomópontokhoz való viszonyaiban megjelenő ösvény mentén, a kijelölő feladatokat meg vizsgálva, - amelyeket a léleknek végig kell járnia-, hogy azzal ki tudjuk tölteni Szaturnusz, mint sorsbolygó által megjelölt végzet körvonalát.
Azért, mert a NAP a szellemű fejlődésünkért is felelős. Fontos ebből a szempontból a „Radix” béli jegy helyzet is. Ugyan is ez jelöli ki számunkra, hogy milyen tulajdonságokat kell fejlesztenünk magunkban. A Házhatás pedig adja részünkre azt is, hogy ebben az életünkben hogyan kapcsolódjunk az univerzumhoz. Miként mutassuk meg magunkat a külvilágnak.
Viszont azt is írod, hogy” az egyik fél holdcsomópontja (felszálló) pontosan illeszkedik a másik fél Aszcendensre”. Erre a válaszom, hogy az aszcendens -t nem építjük tovább, csak a Napjegyünket, ugyanis az Aszcendens jól, vagy rosszul, többnyire már a karma feladatokkal tele van tűzdelve, amit már a múltból magunkkal hoztunk.
A Felszálló holdcsomópont, vagyis az élet útját kijelölő Karma pontnak is más szerep jut a képletben, azt adja nekünk, amit a sorsfeladatunkban, ebben az inkarnációnkban meg tudunk tanulni, és fel tudunk vállalni.
Így adatok nélkül a megfogalmazásod alapján nem igazán értem a kérdésed?
Azt jól írtad, hogy a Felszálló holdcsomópont, - az Északi Holdcsomópont, Kínai elnevezés szerint a sárkány fej, a könnyebbik aspektus, egyben a Jupiter bolygó megfelelője - az életcélt, a fejlődés útját, a továbbfejlődés rejtett lehetőségét jelenti. Azt mutatja meg, hogy általa mit kell tennünk, ahhoz hogy elérjük a lélek célját. Amikor a lélek inkarnálódik mindig tanulási feladattal jön, vagy a saját épülésére, vagy azért, hogy másokat tanítson.
Minden embernek más –más a tanulási feladata ebben az inkarnációjában.
Saját szavaiddal éve: „megoldandó karmát” is jelent.

Úgy gondolom, hogy erről érdemes egy kicsikét bővebben írni azért, hogy kérdés megválaszolása mindenki számára érthető legyen.

Az a pillanat, amikor a test eggyé válik a lélekkel, és megkezdi földi életét, az egyértelműen az első levegő vétellel elkezdődik az élet, ezért tekintjük a pontos születési dátumnak,
(óra – perc-vonatkozásban), amikor a köldökzsinór elvágással a csecsemő felsírt.

Arra, kérdésedre, hogy „hogy ez véletlen vagy van jelentése/jelentősége? Létezhet az, hogy valamilyen lélek pár/ikerlélek kapcsolatra utalhat? Úgy gondolom, hogy messzebbről kell megközelíteni ezt a kérdést is.

Megszámlálhatatlan sok lélektestvérünk van. Mindenki az, akivel életünk során találkozunk, csak egyikhez harmonikus, másikhoz nehezebb viszony fűzhet. Amennyiben az utunk során találkozunk valakivel, aki nagyon szimpatikus, vagy nagyon taszító, biztosak lehetünk abban, hogy lélektestvérünk, és volt már és lesz is dolgunk még vele. Azért, mert a lélek még jól emlékszik kezdeti társaira. Azt is tudjuk, hogy az újszülöttek bizonyos személyiséget hordozva jönnek a világra.

Bizonyosan mindenki hallott már róla, hogy a kicsi gyermek olykor társalog valakivel, sokszor a szülők nem is értik, hogy kivel beszélgethet, hiszen nincs ott senki sem közelében.
Ez azért lehet, így mert a kisgyermek még emlékszik az előző életbeli ismerőseire, amit aztán később sajnos már feledésbe merülhet.

Az előző életből hozott feladatokról, múltbéli adósságokról, jutalmakról, a karma asztrológia a mitológiára épül. Karma az ok és okozat erkölcsi törvénye, amely alapján tetteink összességét az egyik életből a másikba továbbvisszük, ami sorsunk javulásához, vagy éppen romlásához vezethet.
Az inkarnáció egy tanulási folyamat a karma asztrológia arról szól, hogy mi történt és mi fog történni a lélekkel.
Azokkal az emberekkel, akikkel az életünk során összehoz az élet, akár már előző inkarnációian is találkozhattunk. Lehetett velük jó, vagy rossz kapcsolat, mi is tehettünk értük jót, vagy esetleg rosszat is. Mivel azonban a „Karma” összeköt velük, ezért a karmát csak velük tudjuk ledolgozni. Ezt nevezzük Karma ketrecnek, amely a NAP, Plútó és Holdcsomópontok közt jöhet létre a képletben. A Holdcsomópontok, a karma tengelye, amely mindig 180° fokra helyezkedik el egymástól a képletben.
Egyszóval amint Te is gondolod a társkereső folyamat, akár már régóta tarthat nálad, ezért foglalkozhatsz mostanság ezzel a témával. Azért vágyunk egy jó párkapcsolatra, mert az remélhetjük, hogy ott találjuk meg azt, amit keresünk másokban.
Nagy hiba lehetne, viszont csak a másik felünket keresi, és nem magunkban megtalálni a kerek egészet.
Természetesen minden embernek más a tanulási feladata ebben az inkarnációjában, és nem biztos, hogy ezen az úton találkozol új emberekkel, de ez sincs kizárva. Sőt. Amíg van mit adni egymásnak, addig a sorsod mindig össze fog hozni velük. Hogy a találkozások nem véletlenek hát ebben is van valami, aki hisz benne, aki nem.
Hiszen a kétkedők ezeket, a dolgokat nem hiszik el, pedig sok esetben olyan egyértelműen bebizonyított tényeken is alapulhatnak, hogy még kritikus elme is elgondolkozhat rajta.

Azt is tudjuk, hogy minden létező gondolatunk belevésődik az „Univerzális „anyag magjába.
Ezzel minden nap az előző nap eredményét fogja tartalmazni, vagyis minden élet egy-egy évgyűrűt jelent az örök életben. Az ismételt fizikai testet öltés előtt minden lélek kiválasztja azokat a lelkeket, akikkel majd egymáshoz fűzi a leszületéskor az életeseményeit.

Nagyon sokak abban is kételkednek, hogy a gyermek választja ki szüleit. Ez pedig azért lehetséges, mert a lélek folyamatosan a hazafelé utat keresi, és az által, hogy abban családba születik, ahol Őt szeretettel várják egyben már az alap boldogságát is megtaláltnak, vélheti.
Ezért is találhatunk önmagunkra az inkarnációban.

Sok múlik a hozzáálláson akár a gyermek szülőkapcsolatban, akár a későbbi korban már az első találkozásnál. Nem kell mindenkit mindenáron szeretni, de a hozzáálláson, akár már az első találkozáson is sok múlhat, hiszen az igaz szeretet mindig meghozza az életben a jutalmát. Hiszen a realitás valósága az idő és tér örökké valóságán létezik.
Persze vannak lelkek, akik elvesznek térben és az időben, ezeket szoktuk úgy mondani, hogy”elveszett lélek”.
Aztán a leszületéskor valamennyien alá vagyunk vetve a Karmikus törvényeknek.
Még is igyekszünk a tökéletesedéshez vivő lépcső különböző fokain feljutni a célhoz, Amit a képletünkben a Felszáll Holdcsomópont, kijelöl. Amennyiben úgy érezzük, hogy valami gátolhat az előrelépésben, vagy visszahúz, ilyenkor csupán a karmánkat teljesítjük, mert hatványozott erővel kell megvalósítanunk a kijelölt céljainkat.
Minden lépés előtt előbb amennyiben mérlegelünk, és csak azután lépünk akkor látni fogjuk már jó előre a tetteink következményeit is.

Ne feledjük, hogy a jelen életed időfája: mint egy nyitott könyv.
A KARMÁD. Akkor sem változna, ha akarod.
Születésed az időfa törzse.
Jövőd a koronája.
A múltad a gyökere!
A múlt tettei így hatnak a mára, az élet útján feljutni a legfelső ágra.
De hogy melyik ágra juss fel, azt Te választod ki.
Te döntheted el napról-napra haladva előre.
Nem láthatod, hogy mi jön jövőre. Néha - néha visszatérsz az előző ágra, hogy utad még is felvezessen a koronára.
Tetteid a gyökerekre hullnak, ahogy nő a fa sokasodik az ága.
Sorsod ez által még is – szabad akarattal - irányíthatod, ha a múltad tévedésit megváltoztatod.
Ez az egyensúly megszerzésével és megtartásában áll.
Hogy van a szabad akarat?
Hát persze, hogy van, de ezzel csak jobbítani tudunk a sorsunkon.
A Nyugati asztrológia szerint is a születés pillanatában benne van az egész sorsunk.
Ennek a szent pillanatát mutatják meg a horoszkóp körünkben a CSILLAGKÉPEK.

Ezért is nagyon fontos lehet a „Radix” képletben a két Holdcsomópont helye, ugyan is ezek a képletszerinti magnetikus lélekpontok helye. Ezek kötik össze az embert a múlttal, ez a képletben a „Déli leszálló Holdcsomópont, vagyis kapu a múltba” és egyben megmutatják, a jövőbe vezető utat is az Északi Felszálló Holdcsomópont, vagyis az élet útját jelző sors küzdelem által.

Aki hisz ezekben, a dolgokban rájöhet a nagy titokra, hogy a Holdcsomópontok a csúcsra vezető lépcsőt jelentik az életünkben, melyek megmutatják nekünk a Karmikus életfeladatokat, amelyeket ebben az életünkben el kell, hogy végezzünk, azért, hogy a szenvedéseink és a megpróbáltatásokat egy új megvilágosításban élhessük meg.

Az egyéni akarat nagyon fontos befolyásoló tényező az emberek életében a saját akarattal és meggyőződéssel, akár a sorsszerűséget is képesek lehetünk felülbírálni. Vagyis a mi döntésünkön múlik, hogy melyik utat választjuk, és hogyan jutunk el a célhoz.
Ugyan is a világ úgy tekint ránk, mint ahogy mi tekintünk erre a világra.
Amennyiben a szenvedésünket vetítjük kifelé a világba, akkor a szenvedés fog visszakiáltani ránk, de ez igaz lehet fordítva is.

A képletünkben nagy jelentősége van Karmikus szempontból a Szaturnusz bolygónak is, mert noha sokszor gátlásként éljük meg, ugyan akkor a nagy tanítómester jó hatással is lehet ránk, mivel visszavezethet bennünket önmagunkhoz. Adhat számunkra egy olyan belső erőt is, mely a legmélyebb alapforrásokból táplálkozik. Szaturnusz bolygó jelezheti nekünk, hogy hol kínozhat minket esetleg az önbizalom hiánya a kisebbségi komplexus, a félénkség vagy a szorongás. Ezek bizonyos fokú keserűséget okozhatnak az életünkben, viszont ha megfelelünk a kihívásoknak és nem csak csapásként, értékeljük azokat, akkor meg tudunk felelni az életfeladatainknak is. Aki ismeri a karma feladatát, az legyőzi a korlátait, aki nem, az bizony falakat épít maga köré, és elzárkózik a világtól. Ilyenkor fennáll a veszély, hogy a védekezési mechanizmus erősebb, mint az emberi kapcsolatokra való törekvés, és ha valaki képtelen áttörni ezt a falat, elmagányosodhat.

Talán a horoszkópfejtésnél még az egyéb adatoknál is nagyobb jelentőséggel bírhatnak.
Azért, mert ezek a pontok egy bizonyos síkon felfedik előttünk azt az ösvényt, amelyen a lélek ebben a jelen életében járhat. Egyben rámutatnak az ok és okozat közötti kapcsolatra, amelynek függvényében a jelenlegi életünk folyását véghez vihetjük.

Csak ez után, vehetjük számba a horoszkópban jelzett egyéb adatoknak a kiegészítő jelzéseit, ami aztán segíthet abban, hogy ezt a földi utazást miként milyen módokon éljük meg.
Ennek az –az oka, hogy azért születtünk az adott képlettel, hogy az által valahová eljuthassunk.

Ezért is indítottam én el ezt a fórumot, hogy mindenki akár ez által is ilyen egyszerűbb formában ismerje meg a saját képletét, a saját sorsfeladatával együtt.

A „Radix” képletben a Karma szempontjából további pontokat is vizsgálhatunk: Például a „Közbezárt jegyek” a képletben (amikor egy ház elkezdődik egy jegyben, de nem abban ér végett, hanem csak egy következő jegyet is tovább haladva még a következő jegyben fejeződik be. Ezek az úgynevezett nagyházak.) Ugyan akkor ezek az állások a képletben a felfüggesztett karmát is jelölik. A 12. Ház, a megélt Karmikus múlt, vagyis a jelenlegi életet közvetlenül megelőző inkarnáció jelölője. Aminek a jegy/ házurának a jelentőségét felhasználhatjuk az életünkben. Ebben a 12. házban bármely bolygó előfordulása befejezetlen ügyeket is jelezhet. Érdemes ezeket feltárni. Karma asztrológia szempontjából másként kell értelmezni a 12. házat. Bár tudjuk, hogy ehhez a házhoz tartoznak a rejtett dolgok, az eltemetett tudás, melyet előző életeinkből hoztunk, amit nem könnyű megérteni.

Megnézhetjük azt is, hogy képletünkben alapszinten melybolygónál van jelezve ”R” Retográd jelzés, ugyan is nagy szerepe lehet a Karmikusan a retrográd bolygóknak is, azért mert a „Retográd”hatás egyébként is lelassítja dolgok menetét. Azáltal, hogy akár háromszor is áthaladhat ugyanazon kritikus pontokon. Ezzel felerősítve a folyamatokat, amelyik a bolygóhoz kapcsolódik. Az első áthaladás egyben a kiindulási válságot is jelezheti, a második, amikor már ismét visszafelé halad a bolygó abban, házban, amelyiket érinti nagyobb rálátással, lehetünk, vagyis ekkor kell cselekednünk, hogy a Karmikus feladatunkat jobban tudjuk érvényesíteni.
Aztán mikor már ismét csak előre halad a bolygó a saját útján megtalálhatjuk a megoldási lehetőségeket is problémáinkra.

A bolygók Tranzitjainak a természete éppen ezért bolygónként kitolódhatnak, vagyis más-más időket vehetnek igénybe.
Mivel a Holdcsomópontok is lehetnek a képlet szerint”R” állásban, ezért mindkét csomópontra általában néhány ilyen „R” hét eshet. Ekkor lehetőség adódik arra, hogy újra lehessen tanulni a Karmikus feladat leckét.

Viszont, ha azt vesszük, hogy a „Radix” születési képletünkbe az Aszcendens, mint jegy jelenti a fizikai testünket, az ezzel a jeggyel kezdődő I. Ház pedig az életutunkat jelöli ki. Eszerint vizsgálva pedig láthatjuk, hogy az Aszcendens – jegy és az I. ház, valamint azt követő jegyek házak, amelyek előttünk sorakoznak, adják az életfeladatokat, amelyeket meg kell oldanunk ebben az életünkben.
Míg a 12. ház már mögöttünk található, vagyis az ott jelölt dolgok már megtörténhettek velünk, és rejtve maradhatnak előttünk.
A 8. Ház: viszont a Karmikus adósságok háza, ahol saját magunknak tartozunk elszámolással.

Ezért nagyon fontos lehet mindenki számára az úgynevezett <, nem születési óra-percre készített,> MUNDÁN alap képletszerinti 30° fokos jegy és 30° fokos házban, ahol a kezdő jegy a Kos és ez egyben az I. ház, a 8. Skorpió – jegy/ház adottságait a „Radix” értékelésnél figyelembe venni. Már csak azért is, mert a Skorpió jegy ura Mars bolygó, és magasabb oktávja a Plútó bolygó, amely fel tudja bennünk erősíteni a tisztánlátó képességet. A Plútó családi Karmát is jelezhet.
Amennyiben a képletben még benne található esetleg lokális módon, jó vagy kevésbé jó fényszöggel kapcsolódik a házhoz, a Szaturnusz bolygó, akkor pedig a 8. házban azt a hatalmat is adhatja nekünk, hogy az életünket felelősséggel éljük és kezeljük, ugyan akkor benne lehet az elbukás lehetősége is.
Szaturnusz úgy is felfoghatjuk, mint egy nagy tanítómestert, mindent, amit gátlásai, által megtanulunk hozzá, tartozik az életünkhöz és nem olyan keményen, adja fel a leckét, mint például a Plútó. Azt el kell mindenkinek fogadnia, hogy Karmikusan az életsorán minden nehézséget azért kaphatunk, hogy az által erősebekké válhassunk, és azokat a javunkra fordíthassuk.

Végezetül mindenkinek a figyelmébe ajánlom:

Senki nem kérdezte akarsz-e megszületni,
és a távozásról is más fog dönteni.
De a közte lévő idő a TE kezedben van.
Ne hagyd veszendőbe menni!
Élj soká! És legyen élted,
Mint derűs nap, tiszta, víg,
Mely piros hajnalból támad,
és ismét abban áldozik, sok boldogságot.
(válasz anronas 1205. hozzászólására)

1206. Ilcsi Mama2012-11-14 16:51
Kedves Margó!
Ismét örömet szereztél nekem és remélhetőleg a többi fórumlátogatónak is a kérdéseddel, illetve az általad kitalált módszerrel, amit most engedelmeddel itt a fórumon közre is adok.

Írod, hogy a figyelmesen olvasod és jegyzeteled az általam írt asztrológiai feltöltéseket.
Igazán profi módon állsz a dolgok mellé, amelyet én nagyon díjazok.

A leveled egy kicsit engedelmeddel átfogalmazva, de lényegét tekintve erről szól.
Egy kicsit értelmező módon adnám közre, illetve a hatások tekintetében kitérek majd a várható eseményekre, mert talán ez másoknak is adhat útmutatást a saját képletük értelmezésében.

A „Radix” születési horoszkóp kör egyszerűbb megértése érdekében azt a módszert találtad ki, hogy hivatalos másoló irodában pár forintért másoltattál az általam megküldött horoszkóp körből színesben több példányszámot is.

Amikor én jelzem, hogy a bolygók éppen hol járnak a Nap körüli forgásuk során, azokat a külső apró színes fényszögeket jelző helyekre a jegyeknél fokszám szerint is feljegyzed.

Ennek alapján, akkor már láthatod, hogy bolygók a Tranzit során éppen milyen fényszög jelekkel lesz érintve a Te saját horoszkópodban.
Ennek azért van nagy jelentősége, mert a bolygók ekkor és ilyen módokon lesznek hatással a saját életbeli feladatokra és eseményekre. Vagyis ekkor és ott történnek meg velük azok az események, amiket a jegy és házhatások behozhatnak nekünk a bolygók fényszögei által.

Azt is figyelembe kell venni, hogy a zodiákus jegy, amelyben a planéta tartózkodik bizonyos értelemben, megváltoztathatja a planéta hatását. Már csak azért, mert leginkább akkor van legerősebb hatás, ha az „égi házak” rendszerében” a bolygó, saját megfelelő jegyében helyezkedik el.
Mire is gondolok én itt: Amennyiben a ház ura a képletben, a saját házában tartózkodik az életnek azon területén, mutatja meg leginkább, hogy az egyén miként tudja megvalósítani az életét. Amennyiben a házban nem található bolygó, akkor az életterület nehezebben élhető meg.
A Nap az Oroszlán jegyben van uralomban, ezért a hatása is ott leg dominánsabb.

A Hold Rák jegyben, Merkúr bolygó az Ikrekben és Szűz jegyben, Vénusz pedig a Mérleg és Bika jegyekben fejti ki legerősebben a hatását.

Mars a Kosban és társuralkodóként a Skorpióban,

Jupiter a Nyilasban és szintén társuralkodóként a Halakban.

Szaturnusz bolygó a Vízöntőben és Bak jegyben található (Domicilium állásban), vagyis uralomban.
Az Uránusz a Vízöntő jegy uraként, hat mivel az Uránusz-Merkúr felsőbb fokú megjelenése.

Neptun bolygó Halakban van uralomban, mivel a Neptun felsőbb fokú oktávja a Vénusz bolygónak.

A Plútó pedig a Skorpió jegyben a felsőbb Mars-jellegű jegyében talál természetének megfelelő házra.

Ezért fontos jelölő lehet itt még a fényszög kapcsolat is, pláne a körforgás szerinti „Tranzitkor”.
Azért mert a születési horoszkópban szereplő bolygók energiákat kapnak a Tranzitáló bolygó által, megmozgatják a kapott fényszögek által azokat a területeket, amelyek érintettek az állásban.
Éppen ezért a bolygók bizonyos periódusokban aktivizálódnak, és jellemző tulajdonságoknak megfelelően, hatást gyakorolnak - abban az időszakban- ház és jegyhatás által képviselt életterületre, vagyis a bolygó hatásával emlékezteti a szülöttet a radix bolygó helyzetén keresztül, hogy a céljait hogyan miként milyen módon tudja megvalósítani.

(Lásd a saját horoszkóp kör külső körén látható fényszög jelzéseket!

Erre vonatkozó konkrét leírásokat is kimásoltad azok jelentés tartalmait, igyekszel rá ültetni a saját életed folyására.
Ilyen módon például egy nagyon jó dologra, irányította rá a figyelmedet a saját horoszkópod, azért mert neked az Aszcendens jegyed Ikrek jegy kezdete. Márpedig én azt jeleztem, hogy a Jupiter bolygó az ikrekben halad. Vagyis akkor a Te személyes életedet nagyon is befolyásolja, mert ugye akkor van hétköznapi életben a legnagyobb hatás, amikor a bolygó a saját Nap vagy az Aszcendens jegyünkön halad át.
Sőt még a leg nagyobb hatást akkor fejti ki, amikor találkozik a körforgás következtében saját magával= együttállásban.
Milyen érdekes, mert neked ráadásul még az I. házad a RÁK jegyben is folytatódik, tehát mivel a Rák jegy ura a HOLD, ez saját képletedben saját magadat is jelzi, különös tekintettel lehet rád.
Ráadásul, ami neked mostanság nagyon életbe vágó dolog, hogy az I-VII. Tengelyen a szemben lévő jegy csúcsod neked Nyilas jegy/ Jupiter uralkodóval. Sőt még ebben benne áll a Mars bolygó is, amely meg többek közt a tartós férfi jelölő is a női horoszkóp képletben.
Tehát mivel a VII. házad még tovább folytatva a Bak jegyben /Szaturnusz sorsbolygó uralkodóval található, ezért aztán itt most az életedben lényeges dolgokat hozhatnak be a Tranzit bolygók.
Már csak azáltal is, hogy mostanában a Szaturnusz bolygó szintén a Skorpió Nap jegyedben halad. Mivel a Skorpiónak az uralkodó bolygója a MARS és másodlagosan a magasabb oktávszáma miatt még a Plútó is, amely jelenleg nagyon sokáig a BAK jegyben fog haladni. Ezért aztán tényleg nagy hatással lehet rád párkapcsolati szempontból a Tranzit hatás.

Pláne úgy hogy a képletedben a Vénusz a szerelem bolygója is az 5. szerelem házában a Mérleg-házban áll. Ennek következtében fényszög vonatkozásban (ezt is kimásoltad a leírásokból), 120° harmonikus Trigon fényszögben áll a születési „Radix” képletben is.

A jegyek leírásoknál pedig azt találtad a saját Skorpió nap jegyedre, hogy szenvedélyesek és szexuális szempontból is jó hatással bíró jegy és egy Bika jegyű emberrel igen csak jó szerelmi viszonyt alakíthat ki.
Persze jól gondolod ezt is, azért mert a Bika jegynek is a Vénusz a szerelem bolygója az ura, úgy kint a Te 5. Mérleg házadnak.
Tehát ha éppen neked ilyen kapcsolatod van kilátásba, akkor bizony minden jót olvashattál ki a képletedből, úgy az 5. házadnál, ahol bejelölted a Tranzit Vénusz bolygót és ott csupa zöld jó fényszög jeleket, találtál. Illetve még hozzá teszem, hogy az 5.-VII. ház összefüggésben még az is nagyon jó lehet, hogy ott is az MC, a Hold a Mars az ASC, a Szaturnusz bolygónak is nagyon jó zöldszínnel jelezett jó fényszögeik vannak, illetve lesznek még mostanában is. Amiből arra is lehet következtetni, hogy a Szaturnusz bolygó nem gördít majd akadályt eléd az elképzeléseid megvalósításában. Ezt még az is alátámaszthatja, hogy a Neptun bolygó, amely ugyan tud ködösíteni is, de egyben a nagyálmok bolygója is, szintén jó „Szextil” fényszöget add Tranzit módon a VII. házadhoz. A Rák Aszcendenshez pedig szintén harmonikus Trigon fényszöggel kapcsolódik. Arról már nem is szólva, hogy a képletedben a Neptun az ég tetején a X. házban áll.

Az értelmezésnél még azt is figyelembe kell és lehet venni, hogy az alap horoszkópban, (amely a nem pontos születési időre szól), hogy hányadik ház felel meg a saját „Radix” szerinti születési képletben a ház és jegyhatásnak. <Amit én olykor csak „Mundán horoszkópként említek, mert ez ugyan a világról szól, de mint a legutóbbi leírásomban is jeleztem, hogy ez határozza meg az általános 360° fokos körnek a 30-30° fokos házait és jegyeit, 1-12. ig. Vagyis a Kos jegytől a Halak jegyig bezárólag>.

Azt is nagyon jól megértetted és meg fogalmaztad, amiről én a most a feltöltött 1201. számon nem írtam, hogy a „Radix” horoszkóp alatti „Jelek” táblázatból a Rejtett aszcendens is meg tudtad állapítani.
Akkor azért most fogalmazzuk itt meg esetlegesen a mások kedvéért is.

„REJTETT ASZCENDENS abból tevődik össze, hogy melyik bolygó hol milyen pontértékkel áll horoszkóp körben.
Ezt a kör alatti két kis táblázatból számíthatjuk ki, oly módon, hogy a jobb oldali pontértéknél a leg magasabb számot abban, sorban végig vezetjük és amelyik (Kardinális Szilárd és Változó Tűz, Föld, Levegő, Víz jeleknél lévő) pontszámnál szintén a legmagasabb pont értéket adja, annak a kereszt jelzése, adja, fogja megjelölni a körben a „Rejtett aszcendens” jegyét.
Ezt követően megnézzük, hogy az a kereszt pont érték melyik jegybe mutat (Kardinális, Szilárd és a változójegyeknél), az adja meg a körben Rejtett Aszcendens jegyét.
Amennyiben esetleg a kereszt pontszám olyan jegybe mutat, ahol nem áll bolygó, akkor annak az uralkodója, valamint a legnagyobb hatással bíró bolygó határozza meg a rejtett aszcendens jegyét.
Amennyiben a kereszt pontban az ASC, vagy az MC. Található ott pedig ez lesz a legerősebb hatással, mert megegyezik a saját születési aszcendens jeggyel az a rejtett aszcendens jegy is. MC. Esetében pedig a X. Ház jegye lesz a rejtett aszcendens jegye.

A rejtett aszcendens meg mutatja nekünk az utat a külvilág felé, azt mutatja, ahogy bennünket más miként lát, vagy is az énünk a személyiségünk kivetítését jelenti.

Akkor most még befejezésként most is felsorolom, hogy - a mai napon 2012. 11. 14.-én- a bolygók az égi vándorlásaik során éppen - Budapesti földrajzi hely megjelöléssel-, hol, milyen jegy fokon járják a Nap körüli útjukat.

Ezzel egyúttal a „Aville” az 1193. számon feltett kérdésre is választ kaphat majd, illetve neki még a fent írott dolgok is, elutasítást adnak majd a további kérdésében is.

NAP: 22°36’ fokon halad a Skorpió jegyben.

Hold: 1°58’ fokon a Nyilas- jegyben halad, majd még holnap 15.-én is, mert a Hold 2-3 naponként vált jegyet.
Így aztán már 16-18.-ig, a Bak jegyben, 19-20.-án Vízöntőben, 21-22. én a Halakban, 23-25.-ig a Kosban, 26-27.-én Bikában, 28-30.-án az Ikrekben, járja a Földköri útját a jegyek vonatkozásban.

Merkúr: 29°47” fokon a Skorpióban halad, mert éppen „R” Retográd hátráló állásban halad a nappal ugyan is már november 12.-én a Nyilas jegyben járt 1°39’ fokon, de rá jellemző, hogy hol a nap előtt, hol mögötte kullog, de mindig a közelében tartózkodik.

Vénusz: A Mérlegjegy 20°47’ fokon halad,

Mars: is éppen hátráló mozgásban halad, mégpedig a Nyilas jegy 23°06” foknál ugyan is már járt a 26°41’ fokon is.

Jupiter bolygó: Ikrek jegyben 13° 42’ fokon halad ma éppen, érdekes módon ő is éppen „R” módon.
Mivel azonban a Jupiter lassú bolygónak tekinthető, ezért már a nyáron augusztusban haladt már, ezen a fokon. Aztán szeptemberben ismét előre haladva, akinek éppen ilyen fokon van a képletében a Jupiter az Ikrek jegyben őket jegy és bolygó hatás szempontjából is, többször érinti a Tranzit hatás.
Aztán ez a Retográd hátra haladás, a jövő év 2013 - március áprilisig lesz, mert folyamatosan visszamegy egészen április középéig a 13° fokra, majd innen már ismét előre haladva rója körútját június végéig, amikor is átlép majd a RÁK jegybe, hogy ott is nagyjából egy éven átadja kinek-kinek a jó hatásokat.

Szaturnusz: a Skorpióban halad 4°46’ perc fokon. Tudjuk, hogy éppen most október 6-án lépett be a Skorpió jegybe. Egy-egy jegyben két és féléveket tartózkodik. A napkörüli keringés ideje pedig: 29.-év 167. napra tehető. Ezért nevezzük 29-30 évenkénti Szaturnuszi ciklusbolygónak. Ugyan is ezekben, az időkben tér vissza a Radix” képletszerinti önmagához.
Ilyenkor aztán mindenkinek megmutatja a Szaturnuszi hatásokat és feladja a következő ciklusra is a leckéket. Éppen ezért jó, ha ezekben, az időkben feladattervet készítünk arról, hogy mit nem tettünk jól az előző ciklusokban, hogy azokban tudjunk majd változtatni.
Ugyan is ilyen lehetőség általában csupán háromszor adódik az emberek életében.
Mert ugye általában az emberi életkor határa nagyjából 100 év ellőttre tehetőek, mert 4X29 év már= 107 élet-évnek felelne meg.

Uránusz a Kosban jár már 2011. március 12.-től, 2018. májusig.
Jelenleg a Kos jegy 4°57” fokon halad. Mert a Napkörüli útja 84 év 07 nap és egy – egy jegyben 7-7 éveket tartózkodik.

Neptunusz: a Halak - jegyben jár (ahová ez évben februárba lépett be, a Vízöntő jegyből). Jelenleg 0°21” fokon rója a Halakban Kb. 14éves körútját.

Végül a Plútó is már a Bak jegyben jár 2008-tól, még 2025.-ig, jelenleg a Bak jegy 7°43’ perc fokán halad. És azért ilyen sokáig fog a Bak jegyben haladni, mert ő az, aki a leg lassabban járja be a NAP körüli útját, vagyis 249. év és 03. nap alatt kerüli meg egyszer a Napot.


1205. anronas2012-11-14 16:20
Kedves Ilcsi Mama,

technikai kérdésem lenne, mert sajnos sem az általam ismert vagy elérhető irodalomban nem találtam választ rá, sem a neten.. Talán a tapasztalat segíteni fog :)

Szinasztria szempontjából szeretnék összevetni 2 képletet, ahol azt a furcsaságot vettem észre, hogy az egyik fél holdcsomópontja (felszálló) pontosan illeszkedik a másik fél aszcendensére 9.ház..A leszálló ebből kifolyólag szintén vízöntőben a 3.házban 2 fokos orbison ami már egzaktnak minősíthető. Ez számomra több, mint véletlen úgy gondolom, hiszen a karmaasztrológia szerint a felszálló holdcsomópont képviseli a megoldandó karmát. A kérdésem az lenne, hogy ez véletlen vagy van jelentése/jelentősége? Létezhet az, hogy valamilyen lélekpár/ikerlélek kapcsolatra utalhat?

Köszönöm szépen a választ előre is :)
u.i: a képletek adatai pontosak(egyik az enyém), ebben biztosan nincs elszámolás..

1204. Ilcsi Mama2012-11-14 16:13
Kedves"Aville". Az 1193 számon írt kérdésedre válaszom, mivel talán másokat érdekelhet lásd a fórumon az 1204. számon. Szeretettel Üdvözöllek: Ilcsi mama.
(válasz Aville 1193. hozzászólására)

1203. HnéViktória2012-11-14 12:56
Drága Ilcsi Mama!!!
Nagyon szépen köszönöm a soraidat,én felvállalom,nagyon félek!!!Mert annyi mindent olvastam különböző oldalakon,hogy az éjjel már rendesen bepánikoltam.Ezért is írtam neked!
Nem arról van szó,hogy naivan elhiszek mindent,csak érdekes megközelítések is vannak...
de most egy kicsikét megnyugodtam,nagyon szépen köszönöm.
Sok sok puszit küldök,és köszönöm,hogy Vagy!!!!!
(válasz Ilcsi Mama 1202. hozzászólására)

1202. Ilcsi Mama2012-11-14 12:22
Kedves Viktória, és akit még érdekelhet a december 21.-vel kapcsolatos rém hírek terjedése.

Nagyon örülök Viktória privátban fel tett kérdésének, mert ez által más megközelítésből is megvizsgálhatjuk a dolgot, amiről azt hiszem itt a fórumon, még nem foglalkoztunk.

Egyébként olvassátok el erről a napról az én véleményem a fórum az 1096 és az 1139. számokon is.

Az általad nekem is megküldött ezzel kapcsolatos riogató leírásra, pedig asztrológiai szempontból a véleményem, valamint gondolkodjuk át csak akár józan paraszti ésszel is.

Azt ugye tudjuk, hogy 2012. december 21.-én 10 órakor azért is, nem történhetnek meg ezek a rémes dolgok már az által sem, hogy a világban nem ugyanazon időben van ez az időpont, akár már nem is ez dátumnap van.
Gondoljunk csak a TV-ben közvetített szilveszteri tűzijátékokkal illusztrált nagy eseményekre, amikor a Föld egyes részeiben már Új év van, mig más helyeken még nem.

Mégpedig azért sem, mert, mert a Föld nyugat-keleti irányban forog, ezért aztán a Föld egy bizonyos pontján éppen dél van, akkor ettől keletre eső pontokon már elmúlt dél.
Nyugatra eső pontokon viszont még nincs dél, míg a Földgömb ellentétes pontján ekkor éjfél van. Azt is mindenki ismeri, hogy az egységes időszámítás azon alapszik, hogy a Földet
”greenwichi” meridiántól kezdve a délkörök szerinti 15° fokos zónákra, övezetekre osztották be.
Amennyiben csak Európát néznénk, akkor ezek az úgynevezett Nyugateurópai idő zónája
Greenwichi –délkör 0°fok. Innen keletre közép európai időzónája, utána kelet európai zóna következik, és ugyan így a megfelelő zónaidők vannak a többi világrészekben is.
Akár még egy zónaidőn belül is, a szomszédos zónák közt akár 1-1 óra egységes idő különbség is lehet.
Ezért kell az órákat egy –egy órával visszaigazítanunk, ha például kelet felől érkezve, átlépjük a határt. Ezek a helyi idők.

Aztán a világháború alatt (több helyeken későbbi időpontokban), több állam bevezette a nyári időszámítást is, amelyet ősszel vissza kell állítani. Így, aztán ami esetleg 8 óra az a valóságban akár csak 7 óra lehet, vagy fordítva.

Aztán 1925-től a csillagászati napot is, éjféltől-éjfélig számítjuk, de ezt megelőzően más volt a szokás, mert a csillagászati nap déltől a következő délig tartott.

Aztán itt van még az is, hogy a csillagnap Kb. 4 perccel rövidebb, mint a közép napérték, vagyis a csillag idő kb. 4 perccel, marad el naponta a középidőtől. Ez a különbség egy év alatt 24 órát tesz ki. Tehát, ha a csillagévet március 21.-étől a „Tavaszponttól” számítjuk, akkor ezek még nem térnek el egymástól, de egy év alatt a csillag napok száma mindig eggyel több lesz, mint a középnapoké.

Ezért fontos például a „RADIX” születési képletnél a”Placidus” rendszer alapján számítandó pontos születési óra-perc mellett a születési hely adata is, mert akár már ezen az egységen belül is, mint például Magyarország, bizonyos fokszerinti eltérést jelenthet már az Aszcendens vagy az MC. Fokszám szerinti állásánál is.

Azért, mert valamely hely pontos földrajzi hosszúságának megfelelő idő a helyi lokális idő. Vagyis akár az egymáshoz aránylag közelfekvő helyeken más-más a földrajzi helyzet LONG fokszáma. Erre egy példa a Radix képletben, míg Budapesten földrajzi helyzet alapján számított Long: 19° 03 perc, Lat: 47°30’, addig például Debrecenben: Long 21°38’Lat: 47° 32’.

Ezzel aztán már ismét visszaérkeztünk ahhoz a bizonyos 2012. december 21.- naphoz, vagyis hogy a változás kora - avagy az emlegetett, maya naptárszerinti 5126 éves ciklusának 2012-ben lesz vége. Tehát a Maya naptár szerint nem az idő ér véget, hanem csak az időszámítás aktuális ciklusa.
„Dimenzióváltásról, 2012-ben” már sok minden lehetett olvasni.
Amennyiben a mayák ma élnének, valószínűleg 2012. december 21-én egyszerűen újra kezdenék a naptár számolását, és megújulási szertartásokkal ünnepelnék az új világ kezdetét.

Amit a Te általad átküldött cikkben írnak, idézem tőled: „2012.december.21-én Földünk belép az egész Naprendszerrel együtt a galaktikus "null síkba".
Ez meg csak azt jelentheti, a Napnak valóban vannak ciklusai, de ezek igen jól ismertek és dokumentáltak. Körülbelül 11 évente van ennek a ciklusnak „maximuma”, amikor is sokkal több napkitörést figyelhetünk meg, mint máskor.
Ezek azonban nem veszélyeztetik a földi életet.

2012. évi várt esemény időpontjához legközelebbi napfogyatkozást már esetleg érdemes megvizsgálni, azért mert 2012. november 13.-án napfogyatkozás volt a Skorpió jegyében, és december 21.-én a napforduló a galaxis síkjával egy vonalba fog kerülni.
Máskor is voltak már ilyen állások mégsem ért véget a világ, még sem lett világ vége!

Most ez (mint máskor is) a téli napforduló idején olykép érzékelteti velünk a változást, hogy eddig a nap -ig a nappalok már rövidebbek voltak, hamar sötétedett, hosszabbak voltak az éjszakák. Míg ettől a naptól kezdve pedig az éjszakák fognak rövidülni és lassan ugyan de hosszabbak lesznek a nappalok.
Én úgy gondolom, hogy ha már megváltoztatni nem is tudjuk a világ eseményeit, legalább ne essünk pánikba, ne üljünk fel mindenféle mendemondáknak, hanem gondolkodjunk tárgyilagosan, a saját fejünkkel, és vizsgáljuk meg lehetőségeinket képességeink szerint, abban, amiben mi tudunk, tegyük a jót.
Bízzunk abban, hogy amennyiben mindenkit a jó szándék vezérel, nem követünk el túl nagy hibákat.
Mérjük fel, hogy az eltelt időkben mit nem tettünk jól, a képletünk jelzése alapján igyekezzünk azokon valamiképp változtatni, vagyis megjavítani saját és a velünk együtt élők életét is.

Igyekezzünk életünkbe bevinni az egymás iránti szeretet lehetőségét, nyilvánítsuk kis ki azt a családtagjaink a szeretteink és a más emberek felé is.
Meglátjátok, hogy rá mosolyogtok akár ismeretlen emberekre is általában nem gorombasággal, ha nem mosollyal fognak vissza reagálni.