Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


2496. Ilcsimama2016-04-10 19:01
Kedves Csaba!
Az előző bejegyzésemben, ahol arról volt szó, hogy „azt a bolygót, amely annak a jegynek az ura, amelyben az ASC van, azt nevezzük „születési uralkodónak”, ezt az illető testi – lelki tulajdonságának fokozott mértékű vizsgálatánál lehet és kell nézni és értékelni.

Mivel pedig a bolygók által elfoglalt jegy határozza meg az önkifejezés feltételét és módját, ezért az a legfőbb szempont, hogy értékelni kell, hogy a születési - képletben milyen jegyben állnak a bolygók + vagy netán - negatív jegyben: No, már most a Skorpió és a Halak jegy is negatív jegyhez tarozik.
A Bolygók erejét (uralmai helyzeteit) is érdemes vizsgálni, mert minden bolygó rangvesztett az általa uralt jeggyel szemben álló jegyben.
A Mars a Kosban van uralomban, a Mérlegben, mint szemben álló jegyben lesz akkor rangvesztett, vagyis Exil.

Uralmi csere pedig akkor van, amikor az egyik bolygó lokálisan (helyileg) abban a jegyben áll, mint amit a másik bolygó ural, mint nálad ilyen a Vénusz bolygó, ami Mérleg jegy ura, de a radixban helyileg pontosan szemben a Kos jegyben található. Tehát azért van „EXILBEN”. Ebből következi, hogy mivel a Mars bolygó nálad, a Halakban áll, melynek az uralkodója Neptunusz bolygó és csak másodlagosan uralkodik a Halakban a Jupiter is, így uralmi csere csak akkor lenne, ha a Halakkal szemben álló jegyben, a Szűzben állna a Neptunusz bolygó. Aztán nálad az Uránusz is „Exil”mert Vízöntővel szembeni Oroszlán jegyben, található képletedben. Azonban mivel kettős uralkodásról van szó, így a bolygók olykor harmonizálnak egymással, de csak akkor, ha jó fényszöget zárnak be egymással, mert akkor növekszik az erőhatásuk. Mint például, amikor a Merkúr a Nyilasban áll és fordítva a Jupiter pedig az Ikrekben vagy éppen a Szűzben.

Azt ugye tudjuk, hogy minden bolygó a saját jegyében van uralomban, vagyis „Domicil” helyzetben, ahol a jelentés tartalmát csorbítatlanul tudja kinyilvánítani. Vagyis az ilyen bolygó a saját jegy-házában olyan, mint aki saját birtokán van, és ő parancsol a saját portáján.

Nálad a vizes-nedves- negatív jellegű Neptunusz az I. Skorpió- jegy- házban, „Erőben” található, de diszharmonikus fényszögben van a negatív Vénusz bolygóval, ezért aztán inkább a túlzott érzékiséget a Neptunuszi- természet zavaros bizonytalan sok esetben túlfeszült hatással fűszerezheti.

Pontosan azért mert a jegyek uralkodó bolygóit az úgynevezett 7 „ŐS” bolygók alapján vesszük elsősorban figyelembe, mivel a mai napig ez ős-bolygók megtartották különleges fontosságukat, mert az asztrológiában mindegyiküknek meg van a rájuk vonatkozó különleges fontossága, hiszen a bolygók mindegyike egy-egy jegyet önállóan ural, vagyis képvisel. (Nap- Hold- Merkúr – Vénusz - Mars-Jupiter- és a Szaturnusz).

Viszont a kérdésed nagyon jó lehet arra nézve, hogy tanulási szempontból, úgy általánosságban is,vizsgáljuk meg a kérdést.
Mivel az „ősbolygókon” kívül ismerjük az újabban felfedezett „transzcentdentális” bolygókat is, mint az Uránusz (1781), Neptunusz (1846) és a Plútó (1930), ezért az asztrológiai elemzések során ezekkel is számolni kell. Még pedig azért, mert ugyan a 7 ősbolygó mindegyike egy-egy állatövjegyhez társul, azonban az újabban felfedezett bolygókat is a 12 állatövjegy valamelyikéhez rendelték. Bár az is tudható, hogy éppen ezért ezek a bolygók hatásuk tekintetében már nem ugyan olyan alapjelentőséggel veendők figyelembe, éppen ezért a jegyekkel való kapcsolatuk is, csekélyebb jelentőséget képviselhet, illetve az lehet döntő, hogy a „Radix”horoszkópban az elfoglalt helyzete milyen, mert ezek is nagyban eldönthetik, hogy megnyilvánulási formáik szerint a régi ősbolygóknak a magasabb oktáv-fokán működő hatásként értékelendők.

Eszerint pedig az Uránusz a Merkúr bolygónak, a Neptunusz a Vénusz bolygónak és a Plútó pedig a Mars bolygó magasabb megjelenési formáján - oktávján működhet. Éppen ezért mivel ezek a lassúbolygókhoz sorolandók, így inkább a generációs hatásukkal is figyelembe vehetők. Azonban mivel a születéskor a felkelő bolygók valamely zodiákus jegyben voltak találhatók, így az annak jegynek a tulajdonságaival keveredve módosulhatnak a hatások is.

Így aztán eszerint kapják meg a bolygók a rangjukat és méltóságukat is. Mivel pedig a Nap és Hold is egy-egy jegyet uralhat (Nap az Oroszlánt a Hold pedig a Rák jegyet), így többi ős bolygó 2- 2 jegyben érvényesítheti legjobban a jelentőségét, vagyis az 5 ősbolygó az általa uralt jegyekben van otthon, vagyis „Domicil” helyzetben.
Merkúr a Szűzben- Vénusz a Bikában- Mars a Kosban, Jupiter a Nyilasban és a Szaturnusz a Bakban.
Az állatövjegyek tulajdonságaiból eredően az egymástól 180°ra lévő jegyek tulajdonságai ellentételesek egymással így, a keringő bolygók a haladásuk következtében a saját jegyükkel szemben lévő jegybe kerülve kevésbé tudják kifejteni a hatásaikat, így ott száműzetés- formaként jelennek meg, vagyis „Exil”-ben állóként kell figyelembe venni a hatásokat is.
Itt pedig maguk a fényszög hatások is a jó vagy rossz sugárzásukkal vihetik jó, vagy rossz irányban az erőfokozódási érvényesülésüket is.

No, már most, akkor már ebből már, azt tudhatjuk, hogy az Uránusznak - a Neptunusznak – és Plútónak nincs a jegyekben olyan rangjuk, mint az ős - bolygóknak.
Azonban mivel az új bolygók is helyet kaptak bizonyos jegyekben, mint jegy társ - uralkodók, ezért az Uránusz bolygó a Szaturnusz mellé társultan a Vízöntő- jegyet uralja.
A Neptunusz pedig a Jupiter bolygó mellett a Halak jegy társuralkodójaként, míg a Plútót a Mars bolygó mellett a Skorpió jegy társuralkodójaként tartjuk számon, mivel ezekkel, a jegyekkel harmonikusan társuralkodóként működnek együtt, azonban nem egyedi urai jegyeknek, hanem exaltát felmagasztaló helyzetben vannak.

Jó kozmikus helyzetnek tekinthető tehát, ha egy bolygó Domicil, vagy éppen exaltát helyzetben, található képletben és még jó fényszög sugárzásban is van. A Domicil bolygó állás adja legtisztább és legjobb hatásokat, amikor pedig ez rossz fényszögekkel párosul, akkor azt kaphatjuk, hogy a tiszta nemes tulajdonságokat csak akadályok és nehézségek leküzdése útján tudjuk kifelé érvényesíteni.
Mivel pedig az „Exil” bolygók tulajdonságai zavartak és nem tisztán érvényesülnek, amennyiben viszont az „Exil”bolygó jó fényszögekkel hozható összefüggésbe, akkor az illető még a romlott tulajdonságait is kifelé akár sikerrel és eredményesen tudja érvényesíteni.

Végeredményben ezért elmondható, hogy ha a Radixban valamely bolygó „Exil” –ben áll, még nem jelentheti azt, - ha jó vagy rossz fényszögekkel is rendelkezik-, hogy az illető súlyos jellemhibákkal rendelkezhet, hiszen a bolygók jelentőségei átszíneződhetnek, pláne akkor, ha figyelembe vesszük még a házhatások jelentés tartalmait is.

Vegyünk akkor még sorra egy pár helyzetet a jegyvonatkozásban is:
A NAP az Oroszlánban, uralomban (a szemben álló Vízöntő jegyben pedig rangvesztett/Exiliumban van) és a NAP a Kosban exaltát helyzetben, van, vagyis itt erős hatással érvényesül a NAP ereje, tehát gyors, tevékeny és kezdeményező és önérzetes egyéniség lakik az illetőben. Az akarata igen erős, de olykor csak türelmetlenségek árán képes a kitűzött célt véghez vinni.

A Hold a Rákban van uralomban, a Bakban, mivel szemben állójegy rangvesztett tehát /Exiliumban van, a Bikajegyben pedig exaltát felmagasztalt helyzetben áll és csak rossz sugárzás mellett válik az illető túlérzékennyé és nyughatatlanná.

Merkúr az Ikreknek és a Szűz jegynek is lehet az uralkodója, így az Ikrekkel szemben a Nyilas- jegyben és a Halakban is, rangvesztett lesz és a Szűzben még is felmagasztalt helyzetben, vagyis exaltát lesz. Azért, mert itt is a saját Merkúr jegyében van és jól besugározva világos tiszta kifejezője, lehet a tulajdonosának, viszont rossz fényszögnél már kötekedő, kicsinyes, önző embert is takarhat.

Vénusz a Bika és Mérlegjegy uraként lehet lobbanékony, megfontolt és takarékos, viszont rossz fényszöggel érzelmi dolgokban sikertelenségre is lehet számítani. Vénusz a szemben álló Skorpióban, mert éppen polárisan szemben van vele és még a Kosban/Mars uralkodóval is rangvesztett helyzetben van, mert a Vénusz itt Exéliumban elsietett házasságot és forróvérűséget eredményezhet. A Mérlegben álló Vénusz pedig jó tulajdonságával, választékos modorával sikeres lehet. Viszont rossz fényszögeltséggel a jó tulajdonságainak pontosan az ellenkezőjére is lehet számítani. Mivel pedig a Vénusz a Halakban van exaltát felmagasztaló helyzetben így elősegítheti az ösztönös megérzéseket és a segítőkészséget, rossz fényszögeltségnél viszont csalódásra és a mások általi áldozat vállalási nehézségekre is fel lehet készülni.

Mars a Kosban és Skorpióban van uralmi helyzetben, szinte semmi akadályt nem ismer itt ebben az állásban az illető, a Kosban célratörő, a Skorpióban pedig az éles ész és a gyors felfogó képesség lehet rá a jellemző. Rossz fényszögnél jellemző az összeférhetetlenség, az agresszív indulatos magatartási forma. A szemben álló Mérlegben és Bikában is, rangvesztésben, a Bakban pedig exaltát felmagasztalt állásban található a Mars bolygó, itt szellemes és becsvágyó hajlamot adhat, még is a makacsság, és még az indulatos alattomosság is felütheti a fejét.

Jupiter a Nyilasban és Halakban is megtalálható uralkodóként. A Nyilassal szemben álló Ikrekben és a Szűzben is, rangvesztésben kerül, tehát az Exil helyzet következtében a szellemi szétforgácsolódási helyzet is adott lehet, sőt rossz fényszögnél pedig kellemetlen vitatkozó jellem is lehetséges, még akkor is, ha egyébként a gyakorlatias érzék és az udvarias modor jelen is van. Rákjegyben van a Jupiter felmagasztalt exaltát helyzetben, viszont itt egy kicsit álmodozó és élénk képzelőereje lehet az illetőnek. Rossz sugárzásnál látható inkább a gyenge akarati kérdés.

Szaturnusz a Bakjegyben van uralomban, itt mivel a saját jegyében található szinte minden jó tulajdonság érvényre juthat, egyben a Vízöntő-jegyben a második jegyének az uraként is meg jelenik a Szaturnusz bolygó, ahol komoly mélygondolkodású egyént takarhat ez - az állás. A Vízöntővel szembeni Oroszlánjegyben viszont rangvesztett az állás még is a Nap hatására nagy munkabírást, kitartást, jó szervezőkészséget, adhat, de csak jó fénysugárzás esetén. A Rákjegyben viszont a Szaturnusz rangvesztett helyzetben bizony még jó fényszögeltséggel sem érzi jól magát. Rossz fényszögnél pedig az egyéniség inkább önzővé, gyanakvóvá, bizalmatlanná válik. Mérlegben pedig felmagasztalt exaltát helyre kerül, a Szaturnuszi a hatás is fokozottan erős lehet és akár nehéz helyzetekben is, jól megállhatja az illető a helyét.

Az Uránusz a Vízöntő- jegyben a Szaturnusz mellett van uralmi helyzetben, bár az eredetiséget és találékonyságot is adhatja, viszont a rossz sugárzásával inkább a szélsőséges felforgató tulajdonságot és hajlamot tulajdoníthatjuk neki. Amikor pedig az Uránusz hatását a szemben lévő Oroszlánban nézzük, akkor inkább az erős szabadságutáni vágy a függetlenségre való hajlam a jellemző pláne rossz fényszögnél gyakori összeütközésekkel lehet számolni. Az Uránusz a Skorpiójegyben van exaltát helyzetben, ahol nagy akaraterőt kölcsönöz, viszont rossz fényszögnél növelheti az agresszív hajlamot.

Neptunusz bolygó a Jupiter mellett a Halakban is érvényesülhet az önfeláldozó jóságával és emberszeretetével, viszont a diszharmonikus fényszög kihozhatja a zűrzavaros érzésvilágot, a lelki és egyéb betegségeket is.

Plútó, mint a Mars bolygó felsőbb oktávján működő kisbolygó a Skorpióhoz köthető, a szemben álló Bikajegyben pedig rangvesztett helyet képvisel. Mivel sok jegyben még nem ismertek a hatásai, ezért a hatás tulajdonságait is csak bizonyos jegyekben elméleti szinten ismertek.

Itt is igaz az, hogy minél gyorsabb egy bolygó mozgása, annál inkább van hatása magára a jegyre, amiben, a születési képletben található, minél lassúbb járású bolygóról van szó, annál kevésbé érezhető a bolygó hatása magára a jegyre. Inkább a házban álló bolygóhatások azok, amiket az értelmezés során leginkább figyelembe vehetünk.
(válasz Mcsaba 2495. hozzászólására)

2495. Mcsaba2016-04-07 16:08
Köszönöm szépen kedves Ilcsimama ezt a terjedelmes magyarázatot. Hisz' ez épp a Radix képlet elemzéshez segít elő!!!

A recepciókat említve jutott eszembe, hogy nemrég olvastam egy egész bő fejtegetést a Skorpió-Marsról. Úgy értve, hogy amikor a Radixban a Mars éppen a Skorpióban van. És az a helyzet, hogy helyenként (úgy félig-meddig) magamra ismertem…
Azt szeretném kérdezni, hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy a képletemben a Mars és a Neptun uralmi cserében vannak?


2494. Ilcsimama2016-04-07 13:32
Kedves Csaba! Igen, ebből, kérdésfeltevési szempontból valóban nagyon érdekes lehet a 9. házas külföldre való utazás illetve 9. ház vonatkozású külföldön való tartózkodás összefüggése. Még pedig azért, mert sajnos ez mostanság nagyban összefügghet a megélhetőségi és a megfelelő munkavégzési és nem utolsó sorban az adott munkavégzéssel kapcsolatos bér-arány és anyagi javak gyarapítási szempontokkal is.

Viszont az is biztos, hogy bármennyire a kényszerítő körülmények késztetik elsősorban az embereket arra, hogy a megélhetőség szempontjából utazzanak külföldre, még is, ez nagyban összefügghet az illető személyiségével is, és ha már itt tartunk, akkor bizony erre a kérdésedre nem lehet csak igennel vagy nemmel válaszolni.

Azt ugye asztrológiai szempontból tudjuk, hogy a pontos „radix” születési képlet ismeretében a születési uralkodó az „Ascendensen” keresztül és főleg az ASC jelentőségében rejtőzik, illetve az I. házzal kijelölt további házak is, az első ASC -jegy- ház uralma alatt kap nagy jelentőséget, hiszen ez lesz az illető személyi bolygójának az egyike. Pontosabban az egész horoszkóp ura, tehát pontosan ezért válhat döntő fontosságúvá. Ugyan is ez az bolygó képviseli magát a személyt.

Gondoljunk csak bele, hogyha csak az első Kos-jegy szülötteiről vizsgálódunk, akkor már tudhatjuk hogy mivel a kosnak a Mars bolygó az uralkodója, ezért azt is mondhatnánk, hogy Ők a Mars gyermekei, ugyan akkor csak megjegyzem, hogy ( mivel a Skorpió-jegynek is, a Mars az uralkodó bolygója és főleg, mert a másodlagos uralkodója pedig a Mars magasabb oktávján működő Plútó, ezért őket is ide lehet sorolni e-téren).
Ugyan ilyen vonatkozásban a Bika-jegy ( majd a Mérleg-jegy) uraként a Vénuszról és az Ikrek –jegy ( és a Szűz-jegy) esetében a Merkúr szülötteit is, és így tovább a többi 12 jegyen át mindenegyes jegyre vonatkoztathatnánk az uralkodó bolygói szerepeket.

Már pedig a születési uralkodó jegyben lévő pozíciója mondhatni példaképet, kívánatos jellemvonásokat adhat a szülöttjének. Ezt úgy értem, hogy amelyik jegyben van, annak a jegynek a tulajdonságai a szimpatikusak, elérendő célként lebegnek az egyén szeme előtt.

Például Kos Ascendenssel együtt az uralmi Mars egyben bizonyosan egy önelégedettséget ad a szülöttjének, azonban egyben a Mars lendületet és kihívást és egyben hívatást is jelent az ügyeknek. Tehát akkor ez mit is jelent?

A születési képletben a Jupiter (és Vénusz) jelentheti a pénzt, a sikert a hivatásban és munkában. Viszont a Bikában már a Kos szülöttje igyekszik visszafogottan, gyakorlatiasan, az anyagi valóság felé törekedni még akkor is, ha a Mars a tettek bolygója esetleg arra sarkalja. Amennyiben pedig a X. házban (a hivatás és karrier házában áll a képletben), a Jupiter a Kos jegyben, mindenképen a hívatásában Jupiter adja viszont a magabiztosságot és az önbizalmat. Pláne akkor, ha a 6. Ház csúcsa Nyilas jegyben van, mert annak meg az uralkodó bolygója a Jupiter bolygó.
Éppen azért, mert a 2-6-X. Házak éppen amiatt, hogy a X. Házban álló Jupiter bolygó a 6. ház ura, a munkája és hivatása, siker, ezáltal összefüggésbe kerül az életében, mert a 2-6-10 a pénzszerzés és a munka kapcsán bizony az ASC- ura szempontjából is érdekes lehet.

Az Ikrek-jegynél a szellemi értékek, a közlés, a mozgékonyság válik inkább példaképpé. Ezek a tulajdonságok ugyan a születés pillanatától kezdve nincsenek jelen, de mint kitűzött cél az élet folyamán, ahogyan a személyiség érik, egyre inkább felerősödnek.

Mit is jelenthet ez, azt, hogy idők folyamán tehát kezdünk hasonlítani viselkedésünkben és céljainkban az uralkodó bolygó születési jegyéhez, ezért lehet fontos a születési uralkodó-ház pozíciója. Ez a ház képviseli azt a sors területet, ahol a személyiség határozott szándékkal tud élni a saját jövőjében.

Talán, ha azt vizsgáljuk a „Radix” születési horoszkópban, hogy a bolygók mennyire kerülnek uralmi (Domicil) vagy ragvesztésben/(Exilium), helyzetbe a képletben, keveseknek tűnhet fel, hogy többek között azért is kerül rangvesztésbe az uralmi jegyével szemben minden égitest, mert ha az Ascendens ura, akkor szinte majdnem mindig a 6. illetve a VII. házban lehet a csere. Még pedig azért, mert a 6. ház a munkaszempontjából (de akár még egészségre vonatkozó szempontból is), a 6. házban a bolygó szolgálatra kényszerít éppen azért, mert a munka és rosszabb esetben a betegség válik főszereplővé.
A VII. házban pedig (az ASC -el szemben álló házban), az illetőnek a legfontosabbá válik a társa, vagyis a másokra való támaszkodás. Sőt pontosan polaritás következtében, mindemellett önmagával is, szembe kerül, ami komoly életfeladatot jelenthet számára. Ennek a feladatnak a megoldása pedig sohasem egyszerű, sőt nem is könnyű feladatot ró az emberre.
Ilyenkor pedig az uralomban lévő születési uralkodó esetében az egyén önmagával lehet elégedett a saját szándékait, és céljait tarthatja a legelfogadhatóbbnak, illetve a leghelyesebbnek. Így látható tehát az, hogy az I. házban majdnem tiszta típust add és természetesen az ASC- jegy annak uralkodója és a többi - személyi bolygóként * - is figyelembe vehető más bolygók szerint jelölődik ki az erős karakter.

Vagyis a határozott egyéniség természetesen a megfelelő- jegynek és a bolygónak megfelelő módon értelmezhető. Ugyan is az illető ebben az esetben képes önmagát adni és megvalósítani mindazt, amit az uralkodó bolygó és annak a születéskori (EKL” táblázat szerinti és majdan a Tranzit bolygók) fényszögei lehetővé tesznek számára. Illetve, amire ezek a bolygókapcsolatok (jó vagy rossz) hatásaikkal kényszerítik őt. Mégpedig azért, mert a születési uralkodó bolygó emelt pozícióban kedvező lehetőségeket kínál arra, hogy az illető, mint erős személyiség jól érvényesítse elképzeléseit, illetve az akaratát.

Pontosan azért, mert az erős önérvényesülés kedvező lehetőségeket és előnyös személyi tulajdonságokat biztosít az illető számára. Már pedig a "rangvesztettExilium" állásban lévő születési uralkodó a legnagyobb akadálya magának az önérvényesülésnek és a határozott egyéniségnek. Ilyenkor láthatjuk azt, hogy a „Radix”- képlet tulajdonosa természetével szinte ellentmondó körülményekkel találja magát szemben. Vagyis a saját akarata és lehetőségei között őrlődik, ami komoly megpróbáltatásokat és életfeladatot róhat rá, azért mert másképpen akar és szeretne élni, mert mást szeretne, mint amire valójában képes.
Ugyan is ebben az esetben a jó (harmonikus), vagy rossz (diszharmonikus) fényszögek adják a megoldást, vagy a kudarc esélyeit. Ilyenkor pedig a legkeményebb ellenféllel, saját Önön magával találja szemben magát az illető az esetek nagy részében.

Amennyiben pedig a „Radix” születési horoszkópban a születési uralkodó „Esésben” van, tehát gyengült hatásban akkor többnyire az életben sodródó személyiséget találhatunk a képletben, tulajdonosában, akinek nincs meg a kellő ereje az önérvényesítéshez. Ilyenkor szokott előfordulni, az illető rosszul választ életformát, ezért csak erőfeszítések árán, más fontos személyiség jelölők segítségével, képes és tud csak érvényesülni. Ha pedig a Radix” születési horoszkóp ura „recepcióban” van, kerülő úton ugyan, de majdnem az uralmi helyzethez hasonló módon fog tudni érvényesülni, mert ebben az esetben a két bolygó helyettesítheti egymást. Erre egy példa: amikor a Merkúr a Bikában áll, Vénusz pedig az Ikrekben, mivel a Vénusz (nemcsak születési uralkodóként) a föld jegyekben mindig inkább az anyagias, a földi vonatkozásokat képviseli és még esetleg a negatív vizes jegyekben is kissé hasonlóan, működhet.

A horizont házak, vagyis a „Radix születési képletben” lévő házak természetesen személyesek, mert az itt található bolygók mindig az egyéni tulajdonságokat, eseményeket és az életfeladatokat képviselik.
Mivel azonban én magam is, többször hangsúlyozom itt a fórumon is, hogy az M/ alap horoszkóp jelentéseit is, (kos jegytől a halakig), mindig figyelembe kell venni. No már most azért, mert az M/ alapképlet szerinti házhatásokat mindig érdemes egy-egy kérdés kapcsán külön is megvizsgálni.

Miért is? Mert mindezek alapján nyilvánvaló lehet az - az asztrológiai- szabály hogy: „ahányadik M/ házban-jegyben uralkodik egy bolygó, akkor annyiadik, horizont házban fejti ki legerősebben a hatását. Ugyanez vonatkozik a „Rangvesztés=Exilium”az „Emelt”, illetve az „Esés” pozíciójára a „M/ alapképlet” - és horizont házak viszonylatában is.

Érdekes lehet ez például a M/ képletnek a 8. ház értelmezésében is, mivel ez ugye ott az elmúláshoz, és az újraszületéshez is, kapcsolható, ezért ebben a helyzetben emelt helyzetként tekinthető, aminek a befolyása lehet akár még kedvező is. Ugyan akkor a 2. ház esetében a hogyan is érezhetné jól magát, hiszen ez - az egyik leganyagiasabb a legföldhözkötöttebb területe képletnek. Aztán a 6. házban (M/Szűzben), maga a „rangvesztett”Exilum volta is sok zavart okozhat, az egészség és a szolgálat, azaz a végzett munka területén, annál is inkább, mert itt nem az illúziók, hanem a racionalitás bolygója, a Merkúr bolygó uralkodik.
A 8./ M/ alapképlet-ház – bár ha még Trigonban jó fényszögben is van a Jupiter hagyomány szerint uralmi jegyével, a Halakkal (mert ott a Jupiter másodlagos uralkodó), mégis csak kedvező esetben jelenthet előnyt ebben a pozícióban, mert a Jupiter a kérdés tekintetében a X. házban felidézi a M/ X. Bak jegyében lévő esés helyzetét. Itt a Jupiter mindenképpen törekvővé, rossz esetben inkább törtetővé teszi a szülöttjét és csak erős támogatással tekinthető kedvezőnek a helyzete. Azért mert a képlet ura egyben sorsbolygó is, és ha képletben Qvadrát fényszögben van például a 8. házban álló másik sorsbolygóval, a Szaturnusszal, maga a fényszög gátlásokat, akadályokat, tévutakat jeleznek az élet folyamán.
Tehát ebben az esetben is fontos hangsúlyozni, hogy a születési uralkodó rendkívül fontos, de mindig figyelembe kell venni az őt támogató, vagy károsan befolyásoló egyéb konstellációkat is.

Aztán még egy nagyon fontos dolog, amit vizsgálni kell, hogy gyors vagy éppen lassú, vagy netán „Retrográd” bolygó hatásról van-e szó. Ugyan is a születési uralkodóknál úgy nyilvánul meg, hogy a gyorsan mozgó uralkodó bolygó aktív tevékeny embert mutat, aki eredményesen igyekszik előbbre haladni és jutni, az életben.

Azonban a Radixban, minél lassúbb egy bolygó annál inkább érezheti az illető, hogy képtelen a gyors előbbre jutásra, mert itt a belső bolygókkal, vagyis a Merkúrral és a Vénusszal is, amikor e két bolygó „R”=hátráló mozgásban van, mindig közelebb kerül a Földhöz, mint a Nap, ilyen módon pedig a hatásuk is felerősödő a befolyással működhet.

Ezek után talán itt találhatunk magyarázatot leginkább MCsaba kérdésének a megértésére is. Ez pedig onnan is figyelemmel kísérhető, hogy ha megvizsgáljuk az IC-től az ASC -ig terjedő szakaszban a „születési uralkodó” mindig felkelőben van. Tudjuk, hogy ide sorolandó az ismeretek megszerzése és az anyagi javak megszerzésének és birtokolásának létei, vagyis ami az egyéniség fejlődését képviseli. Már pedig a 3. ház jelenti úgy a M/ alapképletben is és a személyes „Radix képletben” is, a kapcsolódásokat ezen túl a kisebb utazásokat is, és ezzel polárisan szemben álló 9. ház pedig inkább a belehelyezés által kapcsolatos nagy utazásokra adhat felvilágosítást. (Aztán ide sorolható még a magasabb gondolkodással elérhető összefüggések is, mint a 9. ház, a magasabb tanulmányok háza, az emberi értékrendszerek, a középiskolától feljebb lévő tanulmányok vonatkozásai is.)

Amennyiben pedig az ASC-től visszafelé az MC- irányában, nézzük a dolgok menetét, akkor itt az uralkodó bolygó szerepe is a felfelé emelkedésre adhat útmutatást. Nem véletlenül találjuk a 9. házban a belsőfejlődési lehetőségeket a tanuláson és az ambíción keresztül, amellyel meg tudjuk valósítani a X. házas MC szerinti karrierünket és hívatásunkat is. Még pedig azért mert a „születési uralkodó” erősítheti az egzisztenciára való törekvést ezen belül, pedig magát az önmegvalósítást.
Amikor pedig a képletben, a Vénusz Exiliumban vagyis „rangvesztésben”van az illető tehát olyan körülmények között él, amik ellentétesek a vágyaival, helyzetével és önmagával mindig elégedetlen lesz saját magával és talán azért is gondolhatja úgy, hogy a kinti munkával talán előbbre juthat és nagyobb anyagi javakra is szert tehet. Ez pedig csak akkor lehet talán sikeres, ha a Vénusz a 2. házában (az egyéni önállóságnak az anyagiak házában található), ami ilyen módon harmonizál uralmi helyzetével, illetve ezek mellett még esetleg Trigon fényszöggel is kapcsolódik az MC felé.

Aztán a „Radix” szempontjából figyelembe lehet még esetleg venni az úgynevezett fényszög kritikus pontokat is: A Kos - Rák - Mérleg és a Bak jegyeknél a 13. és 26. fokokat.
A Bika- Oroszlán - Skorpió és a Vízöntő jegyeknél a 9. és 21. fokait.
Az Ikrek - Szűz - Nyilas és a Halak jegyeknek a 4. és 17. fokait.
Ugyan is ezek a kritikus pontok meghatározásai - a régi hinduktól származnak -, mely a jegyeknek olyan érzékeny pontjainak tekinthetők, amelyek nagyban fokozzák a jegyek erejét. Főleg hivatás dologban, mert ezek mind-mind a Merkúri dologgal függnek össze.

Aztán végezetül még a 9. házas kérdés kapcsán a „születési ASC uralkodó jegy” tekintetében rejtetett aszcendens milyensége, fajtája miatt például még a HALAK –jegy jelzés értéke is nagyon fontos lehet, mert átszínezi és eltolja a súlypontokat a belső hajtóerőtől. Még pedig azért, mert attól van az illető vezérelve, hogy csak azt fogja igazán tanulni és a munkája során végezni, ami az érdekét és kedvét is adja az életében, persze ez itt ebben az esetben a „Radix” képletben inkább a 3-9- X. házaknál a felsőbb tanulmányokra vonatkoztatható leginkább.
(válasz Mcsaba 2492. hozzászólására)

2493. Perla del Mar2016-04-04 19:00
Rèszvétem :(.
Én is hétfőn születtem.
(válasz júliusi 2491. hozzászólására)

2492. Mcsaba2016-04-03 16:53
Kedves Ilcsimama, azt szeretném megkérdezni Tőled, hogy a mostani világ hétköznapjait élve az olyan eset a 9. ház életterületéhez tartozik-e, amikor valaki pusztán csak az anyagi javak gyarapítása (vagy a megélhetőség) végett megy ki külföldre?

Szeretettel, Csaba.

2491. júliusi2016-03-29 19:51
Apu hétfői napon született,hirtelen 58 éves korában,éjjel álmában halt meg....:(majdnem igaz is amit írnak.A boncolás bal szívfél elégtelenséget mutatott ki...

2490. júliusi2016-03-29 19:47
[link]

Ilcsimama,szerinted ebben a cikkben van valami,vagy hülyeség....?
Fontos.Majd megírom miért.

2489. júliusi2016-03-29 17:24
Remélem másnak sokkal jobb húsvétja volt, mint nekünk..:(Írtam privit Ilcsimama!!!

2488. Ilcsimama2016-03-27 14:34
Húsvéti jókívánságokat teremtő arany tojás képet küldök minden kedves fórumlátogatónak a naplómban. Nyisd ki és meglásd a várva- várt csoda, hamarosan kopogtat az ajtódon, ha Te is úgy szeretnéd: Ilcsi mama

2487. Ilcsimama2016-03-26 13:00
Köszönjük szépen kedves Csaba, neked is Kellemes Húsvétot Kivánok szeretettel: Ilcsi mama
(válasz Mcsaba 2486. hozzászólására)

2486. Mcsaba2016-03-26 11:51
Mindenkinek kellemes, örömteli Ünnepeket kívánok!!!

Jó egészséget és Elégedettséget!

Szeretettel, Csaba.

2485. Mcsaba2016-03-21 16:04
Kedves Ilcsimama!

Köszönöm szépen a segítségedet.
Röviden "elbeszélgettünk" Erikával és bizony voltak karrier-építő vágyai, de az édesanyja (Nyilas Nap) lebeszélte, mert valamiként előre látta, hogy a társadalmi siker a családi élet rovására mehet. Különben az anya-lánya viszony mindig harmonikus volt egész kislánykorától fogva. Már sikerült lelkileg regenerálódnia és tervezi, hogy majd újból próbálkozik. Aztán, hogy a lelkében mennyire sikerült ezt eldönteni, az már a jövő titka.

Úgy érzem, hogy a "beszélgetés" mindkettőnkre jó lelki hatással volt, hála Neked is kedves Ilcsimama.

Szeretettel, Csaba.

2484. Ilcsimama2016-03-18 19:31
Kedves „Segítőkész”. Szeretném neked és egyúttal másoknak is jelezni, hogy a születési adatokat soha nem szabad nyilvános fórumra felrakni, pláne nem még a másokét is, hiszen erre ott van a Hoxának a privi üzenet oldala. Aztán ezzel még nekem az is a bajom, hogy mások tudta nélkül nem lehet elemezni az illető képletét.
Ezért csak is általánosságban, illetve a Te képleted alapján tudok neked válaszolni a kérdésedre.

Mivel pedig ezt a fórumot sokan olvassák, ezért már megszokhattátok tőlem, hogy egy-egy kérdés kapcsán olyan asztrológiai dolgokra is szeretek kitérni, ami másokat is érdekelhet és talán mások is, a saját képleteikre is, - tanulási szempontból-, tudják rá vonatkoztatni.

Egy kicsit talán hosszadalmas lehet e témakörnek a kifejtése, de mivel egybe tartozik, ezért nem igen tudom több részre bontva feltölteni.

A Te Nap- jegyed Szűz-jegy így párkapcsolati összeillendőség szempontjából az általad jelzett Oroszlán Napjeggyel nem igazán passzolhat össze. Mégpedig azért mert Te a Föld elemhez tartozol, míg Ő a tüzes elemhez. Persze ez csak a Nap jegyet jelenti, mivel pedig a maga a „Radix” születési képletet még sok más egyéb módon is lehet értékelni, ezért most csak kifejezetten a párkapcsolati összeillendőségre térnék ki.
(Ide csak úgy mellékes megjegyzésként szeretném mondani, hogy akiknek az 5. gyermekházuk az Oroszlánjegyben/ Nap uralkodóként érdekelt, akkor ők leginkább is, a jó társ kapcsolatukat, főleg a náluk jóval idősebb személyben találhatják meg.)

Nálad pedig ez még aszerint is, érdekes lehet, mert az 5. házad a IV. Család és otthonházában/Rákjegyben/ Holduralkodóval kezdődik, de az 5. ház majdnem teljes egésze az Oroszlánjegyben teljesedik ki. Mivel egyébként az 5. ház a szerelem háza is, nálad még a Vénusz bolygó is itt található az Oroszlán- Szűz-jegy csúcsán, ahol a legerősebb a SZŰZ- Napjegy hatása is.
<Szeretném még a párkapcsolati összeillendőségre vonatkozóan azt is megjegyezni, hogy nem régen töltöttem fel a fórumra a „Párkapcsolati összeillendőség számítási módszert” Afrikai, Arab és Indiai horoszkópok és a Radix szerinti Nap és ASC Felszálló –és a Leszálló – Holdcsomópontok alapján, lapozzatok talán vissza arra is.>

A párkapcsolati összeillendőségnek az ASC szempontjából pedig azért lehet jelentősége, mert az ASC jelöli ki a születési idővel az I. házat és többi jegy-házakat is. A házak szempontjából pedig az I. ház az a terület, amely személyiséget adja, amennyiben pedig - főleg az első házvonatkozásban - a ház nem csak egyben található, akkor itt a jegyek elemi vonzás minőségeket is és az uralkodó bolygók szerepét is érdemes vizsgálni.

Mivel pedig az ASC-DSC tengelyen az I. házzal szemben található a VII. ház a külvilág és a párkapcsolatok háza így a kapcsolatok terén ez a ház sok mindent elárulhat rólunk, arról, hogy az I. házvonatkozásban - nekünk magunknak - milyen a kapcsolatokhoz való hozzáállásunk és azt is, hogy milyen az általunk bevonzott kapcsolattípus.

Neked az ASC jegyed Tüzes Kos jegy ( Orbiszon belüli Szaturnusz bolygóval), addig, míg az általad jelzett személynek az ASC jegye - a délutáni születési idővel, amit írtál- szintén Tüzes Nyilasra - jegyre tevődik, ebből a szempontból a szexuális vonzalom lehetősége ugyan fennállhat, de kérdés, hogy ez csupán csak szex vonzalmon alapul-e inkább? Azért, mert a Tűz-jegyűek felpörgetett, inspirációtól fűtött cselekvés állapotában élnek, és kulcskérdés számukra ezen állapot fenntartása, máskülönben nem maradnának boldogok, aztán a Te tüzes Nyilas -jegyben lévő holdad is azt a nőt jelképezheti, akire Ő esetleg vágyik.
Kérdés, hogy elegendő-e ez egy tartós kapcsolathoz és nem csak egy új fellángolás a kapcsolat tárgya?
Aztán még egy lényeges dolog a Te képletedben, hogy Mars bolygó mutatja a férfit is, Neked pedig a Mars is, tüzes Nyilas jegyben/ Jupiter bolygó uralkodással van, ami azt jelzi nálad, hogy szexuálisan is igényled a milyenség fontosságát. Azonban a képletedben Marsnak a Vénusszal és az ASC-el is, diszharmonikus fényszöge van és a Tranzit hatásban is, ami nem igazán kedvez neked mostanság az új szerelemben.
Még pedig azért, mert 2016-ban a Mars a Nyilasban halad éppen és a születési képletedben a Hold a Nyilas felett vonul át éppen, ilyenkor a Mars az érzelmeinket veszi célpontba. Ekkor izzanak fel úgy általában az érzelmekkel a félelmeink is. Amikor pedig a Tranzit Mars a haladása során rá megy a születési képletszerinti Hold helyére, (ami nálad szintén Nyilas-jegyben van, - ráadásul a születéskor növő hold időben -), akkor ebben a helyzetben az ingerküszöb is megnő általa, a feszültség is a tetőfokára kerül és ekkor szokott robbanni az érzelmi kitörés.
Akiknek pedig a horoszkópjukban a Hold tűz elem jegyben van, mint nálad is a Nyilasban, ez a hatás ugyan nagyon erős, de hamar túl is juthatsz rajta. Amikor a Mars 90°Qvadrát fényszöget alkot a „Radix” –ban a Vénusszal, akkor szinte biztos, hogy negatív fényszög hatás következtében a Tranzitok során is, több vitára és veszekedésre lehet számítani mindenfajta kapcsolatban. Amennyiben pedig még a születési képlet szerinti Nyilas /Mars bolygód ( 0°27’) mostanság éppen a Nyilasban 1° -on járó Tranzit Marssal éppen együttállásban is kerül, és még a Nyilas/ uraként a Jupiter/ bolygó is érintett, és azért is, mert éppen a Napjegyeden halad keresztül a Jupiter. Akkor pedig kritikus helyzetbe lehet esetleg sodródni, éppen ezért észnél kell lenni, hogy ne okozzunk se magunknak, sem másoknak nagyobb kárt a viselkedésünkkel.

Miért éppen most akadhattál össze ezzel a régi szerelmi kapcsolattal? Talán azért, mert a Jupiter bolygó jelenleg a saját Szűz Napjegyedben halad még szeptemberig, és akkor hozza be minden bolygó a leghétköznapibb eseményeket, amikor a saját Nap vagy az ASC jegyen halad éppen keresztül, talán ezért is, korbácsolódhattak fel nálad a régi érzelmek is. Pláne úgy, hogy neked a VII. párkapcsolatok háza a Mérlegben kezdődik Vénusz urával és Skorpióban/ Mars uralkodóval folytatódig nagy részében a VII. ház, itt pedig a Mars az uralkodó, sőt még a magasabb fokon működő Plútónak is nagy hatása van a Skorpió VII. házára.
Mivel pedig „Radix” horoszkóp állandó és az élet során nem változik, tehát egy életre szól, de viszont kijelöli az utunkat, lehet, hogy meg kell rá érnünk, hogy az adott szituációt megértsük, hogy a sors a jövő kulcsát is, a kezünkbe adhatja. Viszont mivel a VII. házas Mérleg- Skorpió jegyed még a 8. házadban is folytatódik, valaminek az elvesztését is jelzi, valamikor, valamiért, amikor még nagyon fiatalok voltatok, elveszítették egymást, de az élet most ismét összesodort benneteket. Ezért érdemes talán mérlegre tenned azt, hogy érdemes- e bele menni egy felmelegített kapcsolatba és elveszíteni egy régebbi esetleg meglévő, de jó kapcsolatot, vagy csupán a pillanatnyi fellángolás is megérhet egy rövid váltást?
Kérdés, hogy ezzel nem veszik esetleg el egy meglévő kapcsolat?

Viszont arra is figyelemmel kell lenni, hogy a mások érzelmei ne kerüljenek hátrányosan háttérbe. Ezt viszont csak is Te tudod eldönteni! Elnézést, de lehet, hogy nem tetsző dolgokat tudtam neked most írni, de hát a képletedben és a mostani Tranzit bolygó hatásoknál is, ezekre lehet következtetni. Aztán rajtatok a Ti szabad akaratotokon múlik, hogyan döntötök!

A következő általános megjegyzéseim nem csak neked, hanem másoknak is szól: bár mivel a Jupiter mostanság a maga jóságával – pláne, ha születési horoszkópban, jó helyzetben található-, mindig képes a legjobbakat behozni az emberek életébe. Már csak azért is, mert a Jupiter a törvénytiszteletre tanít, és elsőséget nyújt a becsületes élethez is és ezt akár még szerencsével is, honorálhatja, pláne ha születési képletben a Mars /Tranzit haladások során is jó harmonikus fényszögekkel kapcsolódnak egymáshoz.
Viszont amikor a Mars a Tranzitban Qvadrát fényszöget vet a születési Jupiterre, akkor abban az időben azt a hatás erősítheti fel bennünk, hogy legyünk merészebbek. Ilyenkor szokott leginkább előfordulni, hogy ha valaki <akár a közlekedésben is> figyelmetlenebb, vagy a párkapcsolatában is meggondolatlanabb, tehát ha „Radix”ban a két bolygó között, Qvadrát vagy szemben állás diszharmonikus fényszöget látunk megjelenni és ebben még a Vénusz is valamiként érintett, akkor nem árt az óvatosság.

Amennyiben pedig a Neptunusz bolygó valamilyen módokon kapcsolódik a Marshoz, hiszen a Neptun bizonyos tekintetben a Vénusz felsőbb fokú megjelenéseként felső oktávban is működhet, akkor a Marssal való kapcsolódás bizony még nagyobb rémületet kelthet, mert a Neptunusz pontosan az ellentett hatással is rendelkezik, mint a Mars, mert úgy mond az emberek életében a Neptunusz=kháosz planétájával.(Már pedig nálad ez ide kapcsolódik, mert a VII. házas párkapcsolatok házában áll a Neptunusz bolygó a Skorpió- jegyben, itt pedig a Mars az uralkodó bolygó.)

Amikor pedig e két bolygó ilyen eltérő tüzes és csendes kapcsolata találkozik egymással akkor a Neptunuszi hatás egy kicsit még felül is, kerekedhet, ezért inkább a befelé forduló hatás erősödhet fel. Ez pedig abban nyilvánulhat meg, hogy Neptun a rejtélyes és ismeretlen világgal szembesíthet minket, ahol inkább a látszat és az illúzió nyerhet teret. Ez pedig azon az elven alapulhat, hogy a Neptunusz Vizes elemmel töltött a Mars pedig tüzes elemhez van rendelve, ezért aztán e két „Víz és Tűz ” ha találkozik egymással az egyik, kiolthatja a másikat.

Neptun - Mars kapcsolódások idejében szokott az emberek életében előfordulni, hogy ha valaki a negatív hatású illúzió szintjén azt hiszi magáról, hogy az „EGÓJA” által képes még az egekbe is eljutni, ekkor a Neptunuszi erő visszarángathatja a földre, ezzel jelezve, hogy „hagyd a látszat világot” emelkedj felül azon az elképzeléseiden, amit úgy sem sikerülhet megvalósítanod. Ezt pedig csak is egy magasabb tudatszint megerősítése felé törekvéssel, vagyis Merkúri magasabb szintű gondolat erővel tudjuk meglépni, de csak akkor, amikor a Neptunusznak
„a Radix”-ban jó harmonikus fényszögei vannak.

Amikor a Neptunusz Qvadrát vagy éppen szemben állás fényszögeket bocsát ki a Tranzit Mars bolygó irányába, akkor a spirituális hatás következtében mindig a rég múltban elszenvedett bántalmakra - bánatra emlékeztethet, amit az illető még nem igazán dolgozott fel magában.
Amikor pedig a saját „Radix” horoszkópban, a Neptunusz bolygó éppen a kérdéses házban foglal helyet, amiben a megoldási lehetőségeket keressük, akkor azt kell tudni, hogy ez a házhatás tekintetében vett dolgok mindig ködösebbek. Vagyis bizonytalanabban és határozatlanabbul viszonyulunk ezekhez az élet területekhez, amely házakban a Neptun a születési képletben tartózkodik, azért, mert ezen a területen végbemenő események többnyire zavaros formákat ölthetnek.
Ez pedig azért lehetséges, mert az illető már a leszületésekor kapott felkelőjegye szerinti Ház-hatás következtében - az élet későbbi szakaszaiban is, - többnyire az egyszerűbb megoldásokat keresi, még akkor is, ha a „Horoszkóp egésze”, főleg az ASC- hatására, amúgy esetleg „a bátor” megoldásokat keresi, pláne, mikor valakinek az ASC- jegye, éppen Kos- jegyben/ Mars uralkodás alatt található.

No akkor még mivel ezt már régebben is ígértem többeknek, hogy a Napjegy alapján való legvalószínűbb párkapcsolati összeférhetőségeket jelzem nektek.

Ebben az esetben a társunk Napjegye jelzi leginkább a partneri helyzetben, hogy miként viselkedik a szerelemben, míg ide kapcsoltan persze figyelembe kell venni a Vénusz a Hold és a Mars saját horoszkópszerinti helyzetét is, illetve a VII. házat, mint párkapcsolati deszcendens házban elhelyezkedő bolygókat és a VII. ház urát is.
A DSC VII. ház jelzi a kölcsönhatást, az együttműködési lehetőségeket, illetve, hogy kinek milyen másokhoz az elkötelezettségi hajlama, ahol összeegyeztetésre kerülhet a „te” és az „én” igényeinek az összevetése.
Ezek nagyban jelzik felénk, hogyan értelmezzük a saját igényeinket, illetve a mások igényét is, hogy mit is várunk - várhatunk el egymástól.
A VII. ház adhat általános képet arra vonatkozóan, hogy mire lehet számítani egy kapcsolatban. Hogyan tudunk alkalmazkodni, illetve, hogy mire lehet szükségünk a partnertől. Ezt pedig leginkább a VII. ház csúcson álló jegy árulja el a leginkább. Amennyiben ez a jegy esetleg megfelel a partner Napjegyének, akkor az ideális partner belsőképére is rámutathat. Mivel pedig a VII. házban álló bolygók is jelezhetik az igényeket és az elvárásokat is, illetve megmutathatják, hogy a bolygók erősítik, vagy netán korlátozzák az alkalmazkodó képességet.

(Ebből a szempontból is lehet egy általános szabályt felállítani, amit e bejegyzésem végén leírok majd nektek.)
Az is ide tartozhat még, hogy a férfi képletben a Hold jelzi a nőt, a Női képletben pedig a Nap és Mars adhat utalást a hozzá illő férfi személyére is, a Vénusz pedig jelzi a szerelmet.

Ezek szerint azonnali vonzalom alakulhat ki, akár két ellentétes jegy között is és két azonos elemben álló Napjegy között is. Azonban a képletben szereplő Qvadrát és szemben állás fényszögek nehézségeket jelenthetnek a kapcsolatban, mivel itt a nem össze illő elemek kerülnek egymással össze.
Viszont, ha párkapcsolat tekintetében csak a Napjegyeket vesszük figyelembe, már az is nagyon sok mindent elárulhat, az illető személyiségéről és viselkedéséről. Hiszen minden jegy jellegzetes szexuális jelet küld szerelmi téren, hogy igazi szerelemre, tartós kapcsolatra vágyik-e valaki, vagy csak éppen vágyat és vonzalmat, flörtöt érez valaki iránt. Ez pedig abból következik, hogy a partner Napjegye rávilágíthat az illető szexuális stílusára és elvárásaira is. Még arra is lehet következtetni, hogy az illető személy romantikus, szenvedélyes, hűséges-e vagy sem.

Ezek után lássuk a Napjegyek alapján azt a bizonyos (általános párkapcsolati), legjobban össze illendő mutatókat: ki kell azonban hangsúlyozni, hogy ezek csak általánosságban vehetők figyelembe, mert az egyéni születési"Radix" képlet adottságai ezeket még más módokon is behataárolhatja.

♥ KOS: mivel szenvedélyes szertő, ezért rá menős a szerelemben is, élvezi a hódítást és a szexuális tombolás sok esetben a hatalmába is, keríti, ezért legjobban hozzá illő partner lehet elsősorban a Mérleg, Nyilas és még a Vízöntő jegy is. Másodsorban, de gyengébb minőségben talán: az Oroszlán, Skorpió.

♥ BIKA: az egyik legérzékibb, leghűségesebb és kitartó szerető! Hűséget nyújt, de ugyanezt el is, várja másoktól is. Hozzá legjobban illő partner lehet: a földjegyűek közül a Bika, Szűz, Bak, és még a Skorpió. Másodlagosan: talán még a Halak- jegy.

♥ IKREK: az ékesszóló szerető! A hűség nem a legerősebb oldala, nem is tud egy kapcsolatot tartósan véghez vinni, mert óriási élettérre van szüksége. Mivel a Merkúr az uralkodó bolygója így inkább az intellektuális kapcsolatot tartja előbbre valónak, ezért elsősorban a saját jegyében az Ikrekben és Tüzes Nyilasban találhatja meg a legjobban hozzáillő társat. Másodsorban jól ki jöhet a Kossal, és Vízöntővel is.

♥ RÁK: Ők a gondoskodó szeretők! Mivel a Hold az uralkodó bolygójuk, ezért szinte anyai gondoskodással fordulhatnak párjuk irányában is, ezért a legmesszebbmenőkig ragaszkodnak és szeretik birtokolni is a párjukat. Itt szinte minden az érzelmeken és az otthon biztonsága körül foroghat. Éppen ezért a Rák talán a saját Rákjegyében lévővel és Halakkal alkothatja a legjobb partneri viszonyt. Ezen kívül jól kijöhet még a Bakkal, a Szűzzel, de szexuális téren a Skorpióval is.

♥ OROSZLÁN: Ők a leg büszkébb szeretők! Hiszen a hivalkodó oroszlán számára a szex és romantika szinte létfontosságú elemnek tekinthető, mert a tüzes és forróvérű Oroszlán szexuális ösztöne igen erős, ezért aztán a rendszeres kielégülést keresi a kapcsolataiban is. Mivel pedig minden téren uralkodni szeretne, ezért nem az egyenlő kapcsolat híve. A tüzes jelleg miatt a Kossal, a Nyilassal, a Vénusz uralkodói hatás következtében a Mérleggel, valamint a Vízöntővel lehet jó a párkapcsolata. Hozzáillő párt találhat még szexuálisan a Skorpióban is.

♥ SZŰZ: A józan szerető! Mivel ők a kissé hűvösnek mutatkozhatnak a külvilág felé a felszín alatt még is erős libidóval, erős és aktív, szexuális élettel rendelkezhetnek, így a szerelemben is, gyengédséget kedvelik. A Föld- jegyű Szűz a szintén földjegyben, álló Bikákban és a Szűzjegyben találhatja meg leginkább, úgy biztonságban, mint anyagiakban a legjobb lehetőségeket, valamint a romantikus Vízjegyben, lévő halakban is, jó párra lelhet, mert Halak egész lénye és teste is bájos csábító szexuális vonzalmat sugároz. Egyes Szűzjegyben születettek a Merkúr uralkodó bolygóik egyezősége következtében az ikrekben és a szintén földjegyben álló Bak jeggyel is jó párost alkothatnak.

♥ MÉRLEG: Akik a megnyerő szeretők képében mutatkozhatnak! Hiszen sokat szeretnek dolgozni azért, hogy a kapcsolatuk veszekedésmentes legyen, már csak a Vénusz szerelem uralkodó bolygóik miatt is megtanulják, hogy hogyan szerezzenek örömet másoknak, de főleg a párjuknak. Mindenben az igazságot és tökéletességet keresik. Amennyiben mind ketten a kölcsönösséget keresik és támogatják egymást akkor kapcsolati téren, jól kijöhet a mérleg a tüzes Kossal, az Oroszlánnal, a Nyilassal, de főleg a saját Mérleg jegyével. Azonban kompromisszumokkal az Ikrekben, a Rákokban, a Bakokban, a Vízöntőkben és a Halakban is jó párra lelhetnek, és itt a Mérleg nyugodt kiegyensúlyozott természetében rejlik a párkapcsolati lehetőség is, mert számára életbevágó és fontos szempont lehet maga a jó kapcsolat. Ugyan is „Levegős” Mérleg jegy boldogságához, úgy tartozik hozzá és elengedhetetlen a jó párkapcsolat, mintahogyan az élethez kell a levegő.

♥ SKORPIÓ: Rájuk illik leginkább a féltékeny szerető! Hiszen a heves szenvedélyes - szexuális mélységeit nyilvánosan a rejtélyes külsője mögé rejti. Nem véletlenül az általános/ M/ horoszkópban a 8. jegy-házat adja a Skorpió jegy. Erre a jegyre és házra vonatkozik leginkább a titkolódzó, gyanakvó és az önmagát védelmező magatartási forma, szinte képesek a másikba bele látni, amennyiben olyan párra talál, aki szeret a kapcsolatból kitévelyedni, akkor féktelen a féltékenységbe torkolódik a haragja. Legjobb párkapcsolatot a Bikákkal, a Rákokkal tud kialakítani, mert egyrészről a bikák nagyon hűségesek, másrészről pedig a rákok érzelemben gazdagok és értékelik a biztonságot, a ragaszkodást és hűséget, bár nehezen szívlelik el a skorpiónak az esetleges manipulatív tevékenységét.

♥ NYILAS: Ők azok, akikre azt szokás mondani, hogy kalandvágyó szeretők! Romantikus és szeszélyes szeretők, mivel pedig a Nyilas szabad lélek, aki nehezen kötelezi el magát egyetlen személy mellett, ezért nagy szüksége van a személyes térre. A Nyilas jegy uralkodó bolygója a Jupiter - a nagyszerencse bolygója -, ezért a jegy szülöttje bízik az univerzum erejében párkapcsolati téren is, éppen ezért lehet benne bízni, nem színlel egyesen, kimondja, mit szeretne, és mit akar a szerelemben elérni. Legjobban szintén Tüzes jegyűekkel érzi jól magát a szerelemben. Kos-jeggyel az Oroszlánnal, a Nyilassal és a Levegős jegyek közül, - mivel a levegő táplálhatja benne a szerelem tüzét: az Ikrekben és Mérleg-jegyben születettekben találhat jó kapcsolatra.

♥ BAK: a kitartó szertő. Ők azok, akik a legmegbízhatóbbak szerelmi téren is, mivel erős jellemmel áldotta meg őket a sors. Mindig az otthon a család a legfontosabb számukra, ahol sziklaszilárd kapcsolat a legfontosabb számára. Mivel a Bak jegynek a Szaturnusz bolygó az uralkodója itt talán ketté lehet választani a női és férfihatásokat is, ugyan a Bak nők könnyebben gyűrik le a Szaturnuszi megszorításokat, így érzelmileg nyitottabbak és jobban tisztába lehetnek az érzéki természetükkel, mint a Bak férfiak. Mivel azonban a bakok szeretnek iránytani így a párkapcsolatukban is, meg kell tanulniuk élni és élni, hagyni a másikat is. Amennyiben ezt jól el tudják sajátítani, akkor a bakok kapcsolata egy életre szóló lehet. Legjobban a szintén földjegyű Bikával, Szűzzel, és a saját Bakjegyével tud jó párkapcsolatot alkotni.

♥ VÍZÖNTŐ: ők a szenvtelen szeretők. Mivel azonban az uralkodó bolygójuk az Uránusz bolygó mellett még a Szaturnusz is, éppen ezért nagy kihívás kiismerni az ilyen jegyben született társat. Azonban, ha jó a Vízöntőnek a párválasztása, akkor egy megállapodott kapcsolatot meglepően megnyugtatónak tarthatja, de a személyes szabadságát is szereti megtartani. Így a párjának megértőnek kell lennie, ahhoz, hogy megfelelő életteret biztosítson számára, mert különben a Vízöntő igyekszik e bezárt térből kitörni. A legjobb társ a vízöntő számára az Oroszlán jegyben és a saját Vízöntő- jegyében keresendő, hiszen ők meg fogják nekik adni mindent, amire csak szükségük lehet és kölcsönösen a személyi szabadságában, sem fogják gátolni egymást, így a Szaturnuszi konfliktus helyzet sem okozhat megoldatlan problémát társ kapcsolati téren. Jól kijöhetnek még a vízöntők az Ikrek és a Skorpió jegyben születettekkel is.

♥ HALAK: a romantikus szeretők! Hiszen szerelmi téren, rózsaszín szemüvegen keresztül nézik a körülöttük lévő világot. Mivel azonban a halak jegy kettős-jegynek számít, így az érzelmeikben is olykor-olykor nehéz őket megérteni. Igyekszik mindig gondoskodni párjáról, és családról is. Mivel pedig az érzékenységük rendkívüli, ezért hamar azonos hullámhosszra képesek kerülni a környezettükből érkező rezgésekkel. Mivel pedig a Neptunusz az uralkodó bolygóik, így rendkívüli tehetséggel és intuícióval és fantáziával rendelkeznek. Ők azok az afféle kozmikus utazók, akik fölül szeretnének emelkedni a materiális világi dolgokon, éppen ezért sok esetben az erejük cserbe hagyja őket és csalódhatnak. Ilyenkor ugyan letörhetnek, de az éjszakai erővel való feltöltődés során ahol nyugalomra lelhetnek, ismét magukra találhatnak és kilépnek fénybe, ahol megtalálhatják- főleg életük későbbi szakaszában- a jó párkapcsolati lehetőségeiket is.
Itt található meg talán a legjobban, hogy halak- jegyben születettek az ASC- jegyük melletti jegyben, a Kosban lelhetnek későkori jó párkapcsolatra, mivel ekkorra már a kosok túl lehetnek a párkapcsolati ki csapongásokon, ahol össze - visszafutkostak és ez talán ingoványba is, sodorta őket. A Halak pedig már túl lehetnek egy - két csalódáson, így egymás mellett, megtalálhatják már a párkapcsolatban megnyugvásukat.
Jó partnert találhatnak főleg az érzékeny Halakban, Rák és Szűz-jegyben valamint a Skorpió jegyben, születettekben.

Végezetül e témakörhöz mit is jeleznek a „Radix” születési képletben a VII. ház bolygói:

♥ NAP: az illető nehezen tud alkalmazkodni a párkapcsolatában, ugyan is, mivel a Nap egyben az apát is jelentheti, így maga a társ szerepe is felvetheti vagy netán tükrözheti az „apai” tulajdonságokat és szerepeket.

♥ HOLD: alkalmazkodó, és biztonságközpontú lehet az illető számára az érzelmi kapcsolat a partnerével.

♥ MERKÚR: Szintén lehet az illető alkalmazkodó, viszont lényeges lehet a mentális összhang a partnerével.

♥ VÉNUSZ: A Vénusz itt azt jelezheti, hogy szüksége lehet a társ- kapcsolatra, és abban tud is esetleg alkalmazkodni.

♥ MARS: A Mars itt szétszakíthatja a kapcsolatokat, mert egyrészről az illető esetleg nem is alkalmazkodó, másrészről pedig, mert a Mars ereje főleg az „akaratban és a cselekvésben gyökeredzik. Jó állásban a Mars képes az akadályokat átlépni, de diszharmonikus fényszögek esetében irányíthatatlanul és néha még agresszíven is megnyilvánulhatnak az erős Marsi hatások, pláne, ha VII. ház még Tűz jegyben is található a képletben, akkor elveszthetik a fejüket, és meggondolatlanul cselekedhetnek párkapcsolati téren is. Ez pedig azért lehet így, mert a Marsnak a szenvedélye, hogy az életet a maga teljességében élje meg, főleg a dinamikus tűz jegyekben.

♥ JUPITER: A párkapcsolatban a Jupiter jóságos hatására az „én” és a „Te” kapcsolat által fejlődhet. Amennyiben sikerülhet egy magabiztos segítőkész partnerre lelni, akkor az illető tud is és szeretne is alkalmazkodni a párjához.

♥ SZATURNUSZ: Mindig a megbízható és főleg idősebb partner után kutathat az illető, melyben a stabilitást szeretné megtalálni, de olykor a Szaturnuszi megszorításokat nehezen tudja elviselni. Pedig arra is kellene itt gondolni, hogy éppen ezek eredhetnek „KARMIKUS „dolgokból is, tehát nem árt alkalmazkodni a lehetőségekhez. Pláne, ha még esetleg a VII. házra esik a CHIRON bolygó is. Akkor itt partner lehet esetleg szintén egy sebzett, vagy éppen sebző is, ahol mind két fél egy gyógyító kapcsolatra vágyhat ez az alkalmazkodási készséget, növelheti.

♥ URÁNUSZ: Itt a szabadság vágy lehet a legfontosabb párkapcsolati szempontból, ezért nehezebben is tud az illető alkalmazkodni, ezért itt az Uránusz sajnos párkapcsolati szétcincáló hatásával is számolni lehet. Mivel az illető igen nehezen tud másokhoz alkalmazkodni és főleg az egyéni szabadság számára a legfontosabb, itt az ASC-DSC tengelyen magának az ASC polaritásának is nagy szerepe lehet. Ekkor pedig az „ÉN fejlődik és igyekszik kibontakozni, még pedig oly módon, hogy a partnerét maga mögött hagyja.
A VII. házas Uránusszal bizonyosan nagyon nehéz egy kapcsolatot véghez vinni, ez pedig akár még „Karmikusan” is magyarázható, mert hiányzik az illetőből maga az intimitás, és ezért választja inkább a hirtelen befejezéseket.

♥ NEPTUNUSZ: Itt a VII. házban a bolygótól talán az illúziót és a tisztán látás hiányát kaphatjuk. Ekkor szokott előfordulni, hogy az illető idealizálja, sőt olykor még bálványozza is a partnerét, mind addig, míg felszínre nem kerülnek a partner esetleges hibái. Ebben pedig az illető legtöbb estben csak is lelki sérülten kerülhet ki, amely rányomhatja bélyegét arra is, hogy a következő párkapcsolatában már nem tud annyira alkalmazkodni.

♥ PLÚTÓ: Akinek a Plútó áll a VII. házában azok érzelmileg mindennapos hatalmi harcokat képesek e téren véghez vinni. Itt is nagyjelentősége lehet a fényszögeknek, mert a könnyű fényszögek estében hagyják a bolygó energiáját a jó felé áramolni, azonban nehéz fényszögek estében már nem annyira jók a lehetőségek, mert a konfliktusokba hajtsák a bolygó erejét. Ugyan is itt a kapcsolatok terén a fontos kérdést vet fel az, hogy támogató vagy éppen létfenntartó, vagy élettagadó lehet-e egy kapcsolat. Mennyire tud az illető alkalmazkodni és főleg egyesülni a másik személlyel.

Itt pedig maga jegy és az uralkodó bolygó és főleg a Plútó az, aki meg tudja mutatni, hogy mennyire vagyunk képesek küzdeni a másikért és a személyes határainkért. Mivel pedig itt a VII. házban a Mars felsőbb oktávján működhet a Plútó, mert a Plútó ugyanolyan dinamikus töltéssel rendelkezik, mint a Mars bolygó, bár deviáns oldala gyakorta rejtve maradhat. Még is ugyan olyan dinamikus erőtöltéssel vulkánszerűen hozhatja felszínre dolgokat, ezért arról is árulkodhat, hogy a rámenőség nem biztos, hogy jó pozíciót jelent a kapcsolatban, még pedig azért, mert esetleg nagyon rámenős és agresszív partnert is bevonzhat a kapcsolatba. Pláne akkor, ha esetleg itt a VII. ház csúcsán áll a Plútó vagy éppen itt található még a NAP vagy a HOLD is, mert ekkor a párkapcsolatban az illető bizonyosan apa vagy anya pótlékot keres a kapcsolatában, mert a Plútó közvetlen kapcsolatban hozható”Karmikusan” az életkörforgásával is.
(válasz segítőkész 2483. hozzászólására)

2483. segítőkész2016-03-16 14:11
Kedves Ilcsimama!
Nagyon kérem a segítségedet.30 évvel ezelőtt volt egy nagy szerelmem.Most jelentkezett és nagyon sokat beszélgetünk azóta is.Ő külföldön él és dolgozik,de rendszeresen jár haza.Szeretne találkozni velem.Mi várható a horoszkópunk alapján?Összeillünk?Mit jelentek neki?
Sorsszerű ez,vagy csak véletlen?
Én 670910 születtem Tabon 19 óra körül,ő ugyanott 640809 délután 14óra 30 perckor.Nagyon várom és köszönöm válaszod.Kati.


2482. Ilcsimama2016-03-16 12:16
Tavaszváró vers:

Azt hittük, hogy már itt a tavasz,
S nem kell hozzá csak egy arasz.
De tévedtünk ám jó nagyot,
Mert nem mondta még - hogy jó napot!

A hideg ismét az ablakra fagyott,
Leült, ásított, és gondolt egy nagyot.
Itt marad egy kicsit még nálunk,
Bár tudja - hogy nem őrá vágyunk.

Pedig már jó lenne, ha Sándor-József Benedek elhozná a meleget,
és adhatna belőle egy keveset.
Olyan sokat keres, kutat - hogy
Meglelhetné már a tavaszhoz vezető, utat.

Menj hát messze Tél apó,
Nem, kell nekünk még több hó!
Unjuk már a zúzmarás, hideg telet,
Kívánunk hát jó utat neked!
Küldd hozzánk a tavasz hírnökét,
Hisz, úgy várjuk már eljöttét.

Csodák csodája /Várnai Zseni verse/

Tavasszal mindig arra gondolok,
hogy a fűszálak milyen boldogok.
Újjá születnek, és a bogarak,
azok is mindig újra zsongnak.

A madárdal is, mindig ugyan az,
újjá teremti őket a tavasz.
A tél nekik csak álom, semmi más,
minden tavasz csodás meg újhodás.

A fajta él, s örökre megmarad,
a föld őrzi az élet magvakat,
s a Nap kikelti, minden újra él:
fű, fa, virág, bogár és falevél.

Ha bölcsebb lennék, mint amilyen vagyok,
innám a fényt, ameddig rám ragyog,
a Nap felé fordítanám arcomat,
s feledném, minden búmat, harcomat,
élném időmet, amíg élhetem.

Hiszen csupán egy perc az életem…
Az, ami volt már elmúlt, már nem él,
hol volt, hol nem volt elvitte a szél.
S a holnapom!? Azt meg kell érni még,
de most, de most e tündöklő sugár,
még rám ragyog, s ölel e tavaszi illattár!

Bár volna rá szavam, vagy hang legyen,
hogy éreztessem, ahogy érzem ezt az illatot,
e fényt, e nagy zenét, e tavaszi varázslat ihletét,
mely mindig új és mindig ugyan az:
Csodák csodája a létezés…..az Új Tavasz!

2481. Ilcsimama2016-03-15 14:30
Kedves Fórumlátogatók. A Naplómban feltöltöttem a Húsvétra való tekintettel pár szép húsvéti és festmény képet is.

Persze így csak olvasott szöveggel nem ugyan az, mintha saját szemünkkel látjuk a festményeket. Azonban mikor elmegyünk egy tárlatra, kiállításra, képtárba, múzeumba nem biztos, hogy a szép látvány mellett esetleg, azt is végig gondoljuk, hogy a festő milyen indítatásból készítette magát a képet. Az ismert magyar festőknél maradva Munkácsy Muhály, Csontváry Kosztka Tivadar a
” NAP ÚT” nagy festője, vagy Gulácsy Lajos, Székely Bertalan, Benczúr Gyula, Madarász Viktor és még sokan mások képei is nagyon elgondolkodtatóak.

Azonban, ha a nagy kedvencemnél, Munkácsynál maradunk akkor mit is tudhatunk róla?

Sokan nem szeretik a mély sötét tónusú festményei miatt, de elsősorban, pontosan az a lényeg a festészetében, maga ez a sötét technikával előállított - időt álló - képek.
Azért olyan értékesek az egész világban.

Munkácsy Mihály: 1844-1900. ig, élt összesen csak 56. évet. Ez alatt az idő alatt festett képei közül ki ne ismerné csak a leghíresebbeket. Ásító Inas, a híres Fasor, vagy éppen a”Golgota”, Köpülő Asszony, és a Rőzsehordó nő és Liszt Ferenc arcképét, és nem is beszélve a sok szép virágcsendélet képeiről.

Vagy „Krisztus Pilátus előtt”, csodálatos festményét, ami szintén a húsvéthoz köthető.

Most azonban a Húsvétra való tekintettel Leonardo Da Vinci (1452-1519-ig 67 évet élt) csodálatos festményéről az „Utolsó Vacsora” képről szeretnék írni, mely Jézust és a 12 tanítványt, az apostolokat ábrázolja, és mert ennek a festménynek asztrológiai szempontból is jelentősége van.

A festményen <az asztal mellett ülve> középen JÉZUS van, körülötte, pedig a tanítványok láthatóak, oly módon, hogy, Jézus jobb keze felől is 2X3 csoportban és a bal keze felől is 2X3-as csoportban helyezkednek el a tanítványok.

Amennyiben pedig szemben állunk a festményképpel, akkor a „MI” nézetünkből JÉZUS van középen, tehát nekünk a bal kezünk felől, (vagyis Jézusnak a jobbján ülve és tőle kifelé haladva) láthatjuk az első hármas csoportot. Sorrendben: JÁNOS- Levegő, PÉTER - Tűz, JÚDÁS - Víz, mellettük a másik hármas csoportban helyezkednek el: ANDRÁS - Föld,
Ifj. JAKAB - Levegő, és BENEDEK, vagyis másnévvel BERTALAN - Víz.
JÉZUS, (balján ülve és tőle kifelé haladva) mi látószögünkből nézve jobb kezünk felől,
Első hármas csoportban láthatjuk, sorrendben: TAMÁS - Föld, id. JAKAB - Tűz,
FÜLÖP - Víz, mellettük a másik hármas csoportban helyezkednek el: MÁTÉ - Levegő, TÁDE - Föld, és a leg szélen SIMON - Tűz elemmel.

Az is milyen érdekes, hogy Leonardo JÉZUS tanítványait, Kínai Asztrológia szerinti 4 ŐS elem szerint is besorolta: TŰZ, LEVEGŐ, FÖLD, és VÍZ elem szerint.<Ki, melyik ŐS elemhez tartozik, azt fent, az apostolok nevei mellett, láthatjátok.> (az elemek képeit pedig a naplómban is láthatjátok.)

Jézus az ŐSZ Napegyenlőség, középen a világosság, mint az igazság, megtestesítőjeként jelenik meg. Vagyis a NAP után eljött a HOLD uralma, a sötétség, a Földön kezdetét veszi, a NAP képviselője Jézus, és JÉZUS átadja a hatalmat a Holdnak, azaz Ő meghal, a mi bűneink megváltásáért.

JÉZUS maga a NAP – Nak felel meg ebben a rendszerben, ezért esik kívül a Zodiákus tér-idő egységétől. Összesen a 12 jellegzetes csillagkép körét „Állatövnek”, görög eredetű műszóval Zodiáknak nevezzük.

Leonardo festményén Asztrológiai NÉGY évszak besorolás mellett megjelenik a képen apostoloknak az állatöv jegyek szerint besorolásai is.<amennyiben szemben állva nézzük a képet, akkor Jézusnak a bal keze felől külső széltől kezdődő 2X3 csoport szerint).
TAVASZ: Kos jegyben: SIMON, Bika jegyben: TÁDÉ, és az Ikrek jegyben: MÁTÉ.
NYÁR: Rák jegyben: FÜLÖP, Oroszlán jegyben: id. JAKAB, és Szűz jegyben: TAMÁS.

Majd Jézusnak a jobb keze felől kezdődő 2X3-as csoportban található:
ŐSZ: Mérleg jegyben: JÁNOS, Skorpió jegyben: JUDÁS, Nyilas jegyben: PÉTER.
TÉL: Bak jegyben: ANDRÁS, Vízöntő jegyben: ifj. JAKAB, és a legvégén a Halak jegyben: Benedek, vagyis más néven Bertalan.

A leíráshoz forrásként használtam: Dr Laab Ágnes”: mit üzen a ma élőknek „Leonardo Utolsó Vacsora” című műve. Baktay Ervin: A csillagfejtés tankönyvét.
Bodó László: „Leonardo materialista olvasmánya. Richárd Friedenthal: Leonardo című könyve. Valamint Thea Waller festőnő: Symbolon kártyáinak leírását is.

2480. Mcsaba2016-03-14 14:59
Edna Copeland Tranzitok c. könyvét bárkinek szívesen elküldhetem imélen.

2479. Ilcsimama2016-03-12 14:53
Kitôl: cassy21, 2016-03-07 14:22
Kedves „cassy21”. Valóban nem válaszoltam neked a 2465. számú válaszomban azon kérdésedre, hogy idézlek” „a Vortex pontokkal” kapcsolatban tudsz valamit írni? Továbbá, erről csak annyit olvastam, hogy ez ún. "kasztokba" sorolja a lelket....hogy 3 vagy 4 féle is van belőle, most pontosan nem tudom megnevezni...és azt meg tudnád mondani, hogy én melyikbe tartozom??? „

Azért nem válaszoltam erre a kérdésedre ugyan is, nem volt egészen egyértelmű számomra, hogy milyen célból tetted fel itt ezt a kérdést, illetve, hogy a jövedelmi, vagyoni és más rendek és kasztok konkrét változatainak az általánosabb réteg megfogalmazásaira vagy –e kíváncsi? (Amennyiben e lélek kasztok témakörben tudsz többet is írd meg a fórumon, most már én is nagyon kíváncsi vagyok rá.)

Azonban mivel közben a fórumra belépési gondjaim voltak, most igyekszem e „Vortex pontokkal „ kapcsolatos kérdésedre az én ismereteim szerint a válaszolni. Bár nem biztos, hogy ez a csillagászati asztrológiához kapcsolható leginkább, én inkább a fizikai tanulmányaimból emlékszem a tézisre, de azért megpróbálkozom vele, talán érdekes lehet mások számára is.

Legalább is én úgy emlékszem,, hogy a tekercs mágneses mezője, ami egy tér-időt, vagyis
" vortex"-et kreál (ezt a jelenséget Kármán -féle örvénysornak az-az Kármán vortexnek) nevezik. ......Ami szerint a katódsugár által el talált tetszőleges pont világítani kezd a például a képernyőn.
Aztán azt is olvastam valahol, hogy a Holdon és a Marson is, Kármán Tódorról krátert neveztek el.

A „Radiesztéziai méréseknél pedig azt tudom, hogy sem a hartmann sem a vízér térhálós típusú földsugárzásokat, vortexeket sajnos semmilyen műszerrel nem lehet érzékelni, ezért használják inkább a lakóhelyiségek hartmann sugárméréseknél inkább a radiesztéziai eszközként a pálcás mérést. Illetve én magam ebben sem hiszek úgy igazából, mert nem a pálca az, ami itt mérőeszközként szolgálhat talán, hanem az akinek a pálca a kezében van. Talán az emberi izom rendszer, - ami ugye egy csoda- léphet esetleg kölcsönhatásba a földsugárzási térrel és a vízérrel. Milyen érdekes, hogy ilyen mérő emberek radiesztéziai műszert nem is használnak, csak is pálcájukra hagyatkoznak. Míg az elektromos és mágneses tér egy egységes –nyalábnak tekinthető, így az elektroszmog és a mágneses összetevők sem mérhetők külön-külön. Mivel pedig ezeknek az együttes hatásköréből szinte nem lehet kikerülni, ezért került ma napság előtértbe a télkommunikációs adótornyoknak és a lakáson belüli elektromos eszközök sugárzás elleni védekezésének a megoldás lehetőségei.

Már pedig a csillagászati galaxisban is a tér-időből eredeztethető az összes természeti erő, ami mint a gravitáció is, és az univerzum tágulása is, mivel pedig a galaxisok egyre gyorsabban távolodnak attól függően, hogy milyen messze vannak tőlünk, ezek az új elgondolások pedig az elektromágnesességet a tér-idő torzuláshoz vezetik vissza.

Amennyiben az Arisztotelészi elmélet alapján nézzük e kérdéskört, akkor ez nem más, mint a földsugárzás visszatükröződése az emberi tudatba. Talán maga a”Vortex” fogalom is beleillik az érzékelés az észlelés és az elvont gondolkodásban keresendő igazságába.

Ha pedig a„ Lélek” igazságát keressük ebben a képletben is, akkor talán a”Karma asztrológiához” közelíthetünk egy kicsit. Ugyan is az „Inkarnáció során” amikor a nem lét állapotából leszületünk a Földre, akkor a lélek szempontjából is a Földi valóság -valósággá válhat, úgy ahogyan azt a születési képletben a felkelő bolygók az ASC fok-helyéhez mérten megjelenítik.

Érdekes az is, hogy már Platón szerint is a lélekvándorlás ténye egy DEJA VU érzésnek felelhet meg. Ami a „Radix” képletben a Felszálló és Leszálló holdcsomópont szerint, mint kétpólusú múlt és az életfeladati létezés szintén látható. Mivel pedig a karma ura a Szaturnusz bolygó így az emberi élet fő Karmikus problémája jelenik meg általa elemi szinten is, mely rá mutathat a fényszögekkel az élet minőségére. Főleg a Qvadrát és a szemben állások, amik feszültségeket generálhatnak ezzel, pedig energia termelődik.

Tehát ahol a Szaturnusz megjelenik a képletben ott dolgozni, kell az akadályok leküzdésében.
A horoszkópban a lélek szempontjából – pláne Karmikus szempontból-, a IV. a 8. és 12. házakat vagyis a lélek hármasságát érdemes megvizsgálni. Amennyiben pedig a jegyekre szeretnénk ugyan ezt kivetíteni, akkor Szűz- Halak- és Skorpió jegyek leginkább, amik a krízis területekkel összehozhatók, még pedig azért, mert itt jelenhetnek meg leginkább a múltbéli terhek cipelésének lehetőségei, ugyan akkor itt lelhetjük meg a tisztulás a ledolgozási folyamatok lezárásának a lehetőségeit is. Éppen ezért nagyon fontos keresztpontoknak tekinthetők még ebből a szempontból a képletben az ASC-DESC-IC-MC tengelyen a „Karmikus” eredet és tudatos fejlődés egyaránt.
Ezekben pedig az IC-nél, mint az általános/ M képletszerinti /Rákjegy IV. házánál a Holduralkodóban találhatunk leginkább rá a származásra, a múltra, amely adhatja egyben a személyiségünk alapját is. Maga Nap adja a jelent, az ASC-nél jelenik meg a leszületés tényével a tovább fejleszthető jövő, amikhez a feladatokat adják maguk a Holdcsomópontok is, melyek azokra az idősíkokra is rámutathatnak, amik a múltból a tapasztalatokat örökítik át számunkra. A két csomópont 180°-os pólusa egyben Oppozíciót is képez egymással, ami egyben kijelöli számunkra fejlődési irányt is. A múltat leginkább itt a Szaturnusz képviseli, míg a jelent pedig Jupiteri segítő szándék, amellyel le tudjuk esetleg győzni a múltbéli hibáinkat is.

Amikor arra gondolunk, hogy a Test és lélek a mi saját megnyilvánulási formánkat tárhatja fel, akkor első sorban a múltbéli hibáinkat kell átgondolni és az életünk során azon kell munkálkodni, hogy fejlődjünk és az életerőnket kihasználva a legmegfelelőbb életminőséget mennél jobban ki tudjuk használni.
Mennél jobban bele gondolunk a lehetőségeinkbe, akkor már a görög bölcsek elméleteik szerint is, az „ŐS elem”a víz, ami mindennek az alapja, hiszen az emberi test több mint 75 % -a vízből áll. Az emberi agy pedig egy 10 Wattos energia szintjén működik innen, pedig az ingerek 170/ mérföld/ óra sebességgel közlekednek az idegpályákon, pontosan azért, mert az agyunk, használja fel a véráramban keringő oxigénnek több, mint a 20%-át.

A „Tháleszi görög bölcs „elméletekben is, az őselem a víz, ami mindennek az alapja, úgy, mint a mi Földünk esetében is nagy jelentősége lehet a Víznek úgy, mint az embereknél elemek sorában a Víz elem nagyon is mérvadó, mivel a Víz elem a kommunikációs készséget fejleszti. A Víz ellentéte a Tűz elem pedig ehhez adja az alapot. Levegő elem nélkül pedig nem lenne élet a földön, ami egyben táplálja, a tűzet. Mindezek, pedig nem lehetnének, ha nem volna a Földünk a mi szép kék bolygónk. (Nézzétek meg a naplómban az ehhez kapcsolódó feltöltött képeket is).
(válasz Ilcsimama 2465. hozzászólására)

2478. Skorpio882016-03-10 04:26
Drága Ilcsimama!

Elsősorban szeretném megköszönni a saját és mindenki nevében, hogy rengeteg időt fordít ránk és hogy ennyi ismertetőanyagot megoszt velünk.
Amit egyértelműen magamba zártam és el is rejtettem és ezzel a lépéssel amit döntöttem, azt hiszem egyfajta belső átalakulás is elkezdődött.
Azt hiszem, most kezdem érezni a felföggesztett Karmikus hatást, bár nem tudom, hogy ez által helyesen cselekszem e..
A Tranzit Szaturnusz tanításait érzem, de hogy az eddigi látásmódom az életben, hogy jó irányba halatt e ? A gondolatmenetem talán nem, de viszon mivel csak sorszerűség van, ezért úgy gondolom, hogy mind ami ellen voltam, azt mind az utamba sodorta az élet fokozatosan, és neki köszönhetem, hogy azt tanulhattam ami igazán érdekel, pedig a kezdetekben a szó-legszószorosabb értelmében, menkültem tőle. Nagyon várom a közeledő bolygóhatásokat és a vele járó pozitív változásokat.

Millió puszika Ilcsimama!

Tisztelettel,
Skorpio88

2477. Ilcsimama2016-03-09 14:17
Kedves fórumlátogatók, akik a „Retrográd” jelenségről érdeklődtek.

Sejtettem, és vártam is, hogy többen fogtok jelezni - kérdezni a 2473. számon írt „Retográd” haladásokkal kapcsolatosan. Bár erről a kérdésről már többször is írtam a fórum keretei között. Mivel azonban az ismétlés a tudás anyja, nagyon szívesen írok ez úton is erről a kérdésről.

Amennyiben csillagászati téren szeretnénk megközelíteni a kérdést, akkor a Kopernikuszi és a Pltolemaioszi rendszer értelmében érdemes megvizsgálni a „Retrográd” jelenséget.

Ugyan is már az ők idejükben magyarázatot adtak a Földkeringése következtében előálló jelenségnek, mivel a Föld gyakrabban éri utol és előzi le a Szaturnuszt és a tőle gyorsabban keringő Jupitert és pláne a gyorsabban mozgó bolygókat is.

Azért mert a bolygók „R” progressziója szerint a Naphoz és holdhoz hasonlóan egy adott irányban egy közös körön mozognak a Nappálya mentén. A bolygók saját pályájukon pedig időközönként megtorpannak és rövidebb vagy hosszabb időn, keresztül visszafelé látszanak haladni, majd ismét előre haladó helyzetben kerülnek.

Éppen ezért mivel mi a Földről nézve látjuk úgy, hogy a bolygók <a Nap és Hold kivételével> esetenként úgynevezett „® Retrográd= hátráló mozgást végeznek.
A Földkeringési sebessége folytán áll elő az a helyzet, hogy körutunk bizonyos pontjára érve, az egyik- másik bolygót úgy látjuk, mintha megfordult volna, és visszafelé haladna, valóságos mozgásának irányával ellentételesen. Ezt nevezzük „Retográd” mozgás jenségnek.

Tehát egyértelműen az”R” mozgás nem valódi, hanem csak látszólagos még is a születési „Radix” képletben egyéni szempontból nagy jelentősége lehet, mert azokon a fokszámokon, ahol ez a jelenség éppen áthalad ott többször érintett formában, adja bolygó a hatását az „Ekl táblázat „szerinti jegyházban jelzett fényszög hatások szerint.
Olyan hatásérzés ez, mint amikor egy gyorsabb járműből nézve úgy látjuk, mintha lassabban haladó jármű éppen hátrafelé haladna a térben.

Érdekes megfigyelés az is, hogy ugye a Merkúr bolygó mindig a Nap közelében halad és évente 3-4 alkalommal „Retrográd” irányban változtatja meg a mozgását, éppen ezért úgy érzékelhetjük a gondolatokon keresztül, hogy ilyenkor megnő bennünk a feszültség és nyugtalanság. Ilyenkor olyan hatásokat vált ki belőlünk ez a „R” hatás, hogy az eltervezett megbeszéléseink nem úgy alakulnak, mint ahogyan azt elképzeltük, több a hiba lehetőség a munkánkban és kommunikációk sem a legjobb mederben folyhatnak.

Ezt általánosságban és főleg az Ikrek és Szűz-jegyben születettek érezhetik a leginkább, mert nekik a Napjegyük uralkodójaként jelnek meg a Merkúr bolygó.

Mivel pedig a külső bolygók: Mars Jupiter Szaturnusz – Uránusz stb, amikor legközelebb van a Földhöz, akkor tűnik a legfényesebbnek, illetve amikor éppen szemben állás fényszögben találhatók, tehát oppozícióban a Nappal az égbolt átellenes pontján helyezkednek el.

Mivel pedig ez a jelenség nem a Nap mozgásával függ össze, hanem inkább a Föld mozgásával van összefüggésben, így a „R” mozgás is csak látszólagos lehet. Mivel azonban minden szféra, mely a Nap, mint a középpont körül mozog így a Nap is az univerzumban a bolygók közép pontjának, számít. Éppen ebből következtetve a csillagos ég mozgásának a látszata is, nem a csillagos ég valódi mozgásának, hanem inkább a Földmozgásnak következményeként könyvelhető el.

Mivel pedig a Föld egy 24 óra alatt egyszer megfordul a pólusa körül addig a csillagos égen a csillagok mozdulatlanok. Éppen ezért törvényszerű, hogy a Nap mozgásának a látszata is, nem a saját mozgásának, hanem a Földmozgásnak következményének tekinthető.
Így aztán a bolygók látszólagos „Retrográd” hátráló majd direkt előre haladó mozgásainak a hatása is a Föld mozgásának a következményei közzé sorolandók.
(válasz Ilcsimama 2475. hozzászólására)

2476. Ilcsimama2016-03-09 14:11
Keves "Perla del Mar", minden rendben lesz, hiszen szorgalmas és ügyes vagy és így csillagok is segítségedre sietnek majd.
(válasz Perla del Mar 2474. hozzászólására)

2475. Ilcsimama2016-03-09 14:01
Kedves „andus40”. Nagyon köszönöm én is neked, hogy ilyen szorgalmasan tanulod és gyűjtögeted a fórumról az asztrológiai ismereteket. Többeken is jelezték már, hogy hasonló módokon saját könyvtárba rendezve - mappánként és tartalmanként, külön gyűjtve, sokkal könnyebben és jobban rátalálhatnak egy-egy keresett dologra, mint a több mint a 2000 fórum bejegyzésben egyenként és időnként keresgélnének.

Aztán azt is jónak tartom, hogy nem csak a saját kérdésből, hanem mások által feltett kérdésre adott válaszból is lehet tanulni, illetve akár kinek-kinek a saját képletére vonatkoztatva is lehet megállapításokat levonni.

A kérdésed vonatkozásában pedig igen lényeges, hogy az alap „Radix” születési horoszkópban a felkelő bolygók éppen hol milyen jegyben és házban foglalnak helyet, illetve milyen fényszög kapcsolatban állnak más jegyekben és házakban álló bolygókkal. Ez pedig főleg a körforgásszerinti „Tranzit” során igen meghatározó jelzés értékkel bírhat.

Amennyiben alapból vesszük azt, hogy nálad, a Nyilas- jegyben X. házadban található a Neptunusz bolygó és az ASC-el, jó harmonikus fényszöget alkot, akkor ebből már az is kiolvasható, hogy a Tranzitok során is hasonló módon fog az egyéniségre kihatni. Nálad pedig ennek azért is van nagy jelentősége, mert az ASC jegyed a Vízöntőben található és éppen ezért nagyon fontos lehet számodra, hogy mennyire másként látod a világot.
Hiszen maga a X. ház az életben a tágabb környezetet tárja fel, valamint azt, hogy mire is szeretnénk törekedni és elérni, nem csak az anyagi világban, hanem a kézzel nem fogható dolgoknál is, mint amilyen hatása van itt nálad a Neptunusz bolygónak.

Mégpedig azért, mert elsősorban az itt elhelyezkedő Neptun hatására bizonyos, hogy humánusabb lehetsz a világ dolgaiban, illetve egy jobb világot szeretnél magadnak kialakítani. Mivel azonban a Neptunusz bolygó a képzeletbeli „ÉN” és az illúziók megteremtőjeként is felfogható, rejtett – lelki, sőt még spirituális betekintést is, adhat neked még a tudattalan dolgok irányában is.

Mivel pedig alapszinten képletedben az Uránusznak a Szaturnusszal kvadrát fényszöge van, ezért azokat a sors feladatokat szeretnéd a Tranzitok során megtapasztalni, illetve megvalósítani, amelyek ellentételezik az Uránuszi nem jó hatásokat.
Amennyiben pedig még azt is ide vehetjük, hogy a Neptunusz ugye nem csak a maga módján, hanem a Vénusz bolygó felsőbb oktávján is működhet, akkor egész különleges hatásokat tudsz esetleg megvalósítani. Mert a lélek is, itt tudatalatti téren sugallhat feléd ösztönösen olyan felismeréseket, amiket a Tranzitok során bizony hasznosítani lehet.

Ugyan is a Neptunusz az ASC-el való jó fényszögben az „EGÓ” az univerzumban található tudás utáni éhség utáni vágyat táplálhatja. Mivel pedig a Neptunusz egyébként is az M/ Horoszkópban az utolsó 12. halak-jegynek az uralkodó bolygója és másodlagosan pedig a Jupiter uralma alatt van, éppen ezért, most amikor a Tranzit Szaturnusz bolygó is éppen a Nyilasban/ Jupiter uralom alatt „R” módon halad, a X. házas jó hatásokat többszörös mértékben is érezni is fogod.

Arról már nem is beszélve, hogy a Mars nálad a „Radix”- ban az Ikrekben/ Merkúr uralmával pontosan azt az erőt képviseli, ahol a Mars energiája mentálisan is megnyilvánulhat, illetve a szellemi nyughatatlanságra kreatív módon ösztönözve a tudás szomjadat előre viheti.

Most pedig amikor a Mars bolygó is, Tranzit módon éppen a Nyilas- jegyben halad, szintén a Jupiter- Mars jó fényszögei által, X. házvonatkozásban is, jó dolgokra számíthatsz.

Az, hogy az alap képletedben a Szaturnusz éppen a 6. házban és az Oroszlán jegyben található, inkább arra adhat megerősítést, hogy itt a 6. házat, összefüggésében, mint a munkaházat kell értelmezni 6: X. ház vonatkozásként. Itt pedig az Oroszlánban maga a Naphatás igen csak erőteljes hatásként értékelendő.

A március 21-i tavaszi megújuláskor, (amit annyira vársz már), amikor majd a Nap is Kos jegybe lép és itt a Mars bolygó uralkodása alatt kimeríthetetlen erőforrásokat kaphatsz a Marstól is, valamint a polárisan szemben lévő Mérlegjegytől is / a Vénuszi segítség által. Hiszen neked a Vénusz bolygód pontosan az Oroszlánjegyben/ Napuralkodás alatt és a VII. külvilágra nyitott házadban található a képletedben.

Mivel pedig a Kos jegy az általános M/ horoszkópban, a Kos- jegyvonatkozásban az I. házat adja és a I. VII. X. ház úgynevezett sarokházaknak tekinthetők, így itt a bolygó hatások is erőteljesebb hatást gyakorolhatnak mindannyinkra.

Nálad pedig talán még azért is lehetnek a jó hatások erősebbek, mert a képletedben a Jupiter bolygó („Fortuna maior”a nagy szerencse bolygója), éppen a Kos- jegyben található és nagyon jó Trigon fényszöget alkot a Vénusszal, a kisszerencse bolygójával.

Aztán az sem elhanyagolható, hogy a „Radix” I. házad 3 jegyben „Közbezárt" jegyként jelenik meg a képletedben, vagyis itt a Halak teljes 30°-os jegyét kell „felfüggesztett karmaként" figyelembe venni.
Ami ugye azt jelenti, hogy egy adott jegy nem jelenik meg a megfelelő ház csúcsán, (nálad, a Vízöntőben kezdődik és a Kosban ér véget az I. ház, tehát itt 3 jegy is adva van és azok uralkodói hatásait is figyelembe, kell venni), de teljesen belefoglaltatik mind 3 jegy hatása is az I. házba. Tehát a közbezárt jegy uralkodójának
(Neptun és a Jupiter),hatása is az egész I. házvonatkozásban is, erőteljesebbé válhat.

Már pedig a Tranzit NAP, mint az elsőszámú fő világosítónk hatása a tüzes- Mars uralkodás alatt nem elhanyagolható. Pláne, amikor majd március 23.-án a Teli Hold is éppen a Mérleg-jegyben fog tetőzni és majd április 7.-én is, amikor a megújító Újhold ideje lesz a Kos – jegyben, ahol éppen a Nappal együttesen - együttállás fényszögben - hozhatják el mindenki számára is, a legjobb hatásaikat.
(válasz andus40 2467. hozzászólására)

2474. Perla del Mar2016-03-09 13:57
Köszönöm szépen Ilcsi mama :) :) Szoktam olvasni amiket írtok :) Most a munka meg a tanulás miatt sokszor csak fel-fel nézegetek olvasgatok néha egy-két hozzászólást írok. Készülök már a felvételire , földrajzból jelentkeztem emelt szintű érettségire. Biológia eredményem meg marad, mert sajnos nem tudtam kifizetni, hogy kettőből menjek és azon javítsak esetleg. Kicsit aggódom, mert úgy érzem nem haladok olyan ütemben, mint szeretném, de persze , ha azt vesszük, hogy még kb 2 hónapom van hátra akkor talán nem olyan rossz a haladás. Ha mindenigaz május 14-én lesz az írásbeli.Két egyetemet jelöltem meg remélem összejön az első. A második az ugyanaz ahol voltam korábban és ott ugye megint szembesülnöm kéne azzal a tanárral... A harmadik opcióra meg inkább nem is gondolok :S Ezekre is látni utalást a képletemben?
Mondtam , hogy spanyolt is szeretnék tanulni, hát az most megint elmaradt sajnos :(
Egyébként benne van a napfogyatkozás is a könyvben , bár igaz ott csak a teljesről meg a részlegesről van szó, Te részletesebben írtad, mint a könyv :) Nemerkényi Antal féle könyvet ajánlották.
(válasz Ilcsimama 2473. hozzászólására)

2473. Ilcsimama2016-03-09 12:27
Kedves „Perla Mar”! Ne csodálkozz rajta és nagyon jól ráéreztél a dolgokra, hiszen, úgy ahogyan a 2469. számon „alfaholdnak” is leírtam neked a Nap jegyed Halak-jegy.
Nagyon örülök, hogy olvasod Te is olykor-olykor a fórumon leírtakat,(még ha nem is mindig jelentkezel be fórumra.)

A Neptunusz bolygód pedig a Nyilas és Bakjegy csúcson ücsörög ahol a Jupiter és a Szaturnusz bolygó az ÚR! (a Nap, ami ugye mostanság 02.19-től - 03.20-ig a Halak- jegyben/ Neptunusz és Jupiteru uralkodás mellett halad épen!)

Tehát általában minden bolygó, de legfőbbként a Nap pontosan akkor hozza be legészrevehetőbb hatásait, amikor a „Radix” születés horoszkóp szerint jegyen halad éppen keresztül, spirituálisan pedig a Neptunusz hatására (ami nálad Nap - Neptun Qvadrát faladatokat adja), az elmében az eltárolt dolgokat az álmok formájában előhozhatják.
Mivel pedig neked az ASC- jegyed is, Skorpió, ezért nálad a spirituális hajlam is, adott lehet, akként is, hogy szenvedélyesen kutakodhatsz a spirituális dolgok iránt.
Aztán érdekes módon még a „Felszálló holdcsomópontod” éppen a 8. házadban az Ikrek- jegyben/ Merkúr uralom alatt áll a „Leszálló holdcsomópont” pedig pontosan szemben álló Nyilas jegyben adhatja a „Karmikusan” is magaddal hozott megoldatlan és itt e világban megoldandó feladataidat. (Megjegyzés: Ebben az esetben pedig az általános M/horoszkóp alapján, ahol a Kos jegy az első jegy a Skorpió-jegy jelenti a 8. jegyet).

Arról már ne is beszéljünk, hogy a”Karma ura a Szaturnusz bolygó” is, nálad a képleted szerint a Skorpióban/ Mars uralom alatt az I. házadban van és itt áll a születési képletszerinti Mars bolygó is.

A Szaturnusz bolygó pedig mostanság ugye pontosan a Nyilas jegy16°11’ fokánál halad éppen. A Mars bolygó pedig éppen hogycsak 1°12' fokával be lépett a Nyilas jegybe( neked pedig a Nyilas-jegy 10°21’ fokán álló „Leszálló holdcsomópontod található” és majd a Szaturnuszi "Retrográd" hatás tekintetében pedig többször is érinti majd ezt a területet.

Azért mert a Szaturnusz a Nyilas- jegyben haladva 2016. 03. 29.-től visszafordul,(vagyis szeptember hónap közepéig visszahátrál egészen a Nyilas-jegy 9-10°-ig. Aztán innen majd ismét előre haladva
- még szintén a Nyilas jegyben- év végére érkezik el a Nyilas jegy 21° hoz.
Ezt követően pedig 2017.-ben, májusig éri el a Nyilas 26°-ot és május végétől ismét visszahátrál a Szaturnusz bolygó a Nyilas- jegy 21° fokáig. Innen már ismét előre, majd egy –egy kicsit hátra és ismét előbbre lépve a fokokon halad tovább a Szaturnusz bolygó a Nyilas jegyben egészen 2017. december 20.-ig, amikor is átlép már a saját uralma alatt álló Bakjegybe, ahol ismét eltöltheti a Tranzit haladás szerinti 2 és félévét.
Akiknek pedig ezek a jegyek és fokszámok a saját képleteikben adottak, ott a Szaturnusz bolygó "R" hatásaival is számolni lehet.
(válasz Perla del Mar 2470. hozzászólására)

2472. MrStock2016-03-09 05:23
Halak lány illene hozzám, én meg vízöntőket "fogok ki" sokszor. ;)

2471. MrStock2016-03-09 03:05
Bika, oroszlán aszcendens és csak ízelítőnek többek közt hold a rákban és a gondolkodásomra a vízöntő van közben a legnagyobb hatással. Jól megkevert. ;)


2470. Perla del Mar2016-03-09 02:16
Nekem is voltak fura álmaim az utóbbi pár napban ☺
(válasz alfahold 2468. hozzászólására)

2469. Ilcsimama2016-03-08 19:44
Kedves „alfahold” és mindenki más is, akit ez a témakör érdekelhet.

Mint tudjuk, hogy a Nap Halak- jegyben jár mostanság egészen 03.20.-ig, tehát március 9.-én a HOLD/ Új hold fázisban halad szintén a Halak- jegyben, és ilyenkor mivel a Hold a Nap és a Föld között helyezkedik el, ekkor van a legközelebb a Naphoz. Mivel a hold csak 2-3 napokat tartózkodik egy-egy állatövi- jegybe, az új holdállás követően majd elkezd távolodni a Naptól, és lassan elérkezik a Hold/ első negyed növő fázis idejébe.
Érdekes megfigyelés, hogy a hold fázis idő szakaszokban nem csak mi emberek, hanem az állatok is, más-más módokon viselkednek. Illetve lényeges megfigyelés az is, hogy egészségi szempontból a hold különböző fázisai milyen testi tüneteket váltanak ki belőlünk.
Nem véletlen, hogy a csökkenő hold ideje valamint az újhold idők a legalkalmasabbak a betegségek jobb kezelésére, gyógyítására vagy éppen a műtétek idejére is.
Persze mind ezekhez még az is hozzájárulhat, hogy kinek-kinek hol állt és milyen fázisban haladt a Hold a születés idejében a képletében.

No, már most mivel az univerzumban a bolygók is, egy meg határozott óra-mű pontosságú rendben haladnak, ezért a bolygóállásoknak is nagy szerepe lehet abban, hogy milyen testi tüneteket érezhetünk. Mivel pedig a NAP- jegy betegség hajlamok tekintetében jelzik leginkább a szülött szempontjából a testi tünetek érzékenységét, ezért különösen a képletszerinti 6. házban álló vagy éppen jegy uralkodó bolygóján keresztül lehetnek ránk egészségi szempontból a legnagyobb hatással. Mivel pedig a Nap és Hold is Új hold idejében, kölcsön hatásban állnak egymással, ezért az Önazonosságunkat alkotó energiák kifejezés módjai és az érzéseink is ebben az időszakban jobban meghatározhatják, hogy mennyire érezzük magunkat jól a bőrünkben. Mivel pedig a bolygók és azok fényszög hatásaik adják részünkre az energiát, így ebben az időszakban bizony sokkal érzékenyebbek vagyunk a testi tünetekre is.

Jelenleg a Merkúr és a Neptun bolygó is, szintén a halak- jegyben jár, mivel pedig a bolygók betegséghajlam analógiája szempontjából az idegrendszerre hatnak leginkább a Neptunuszt pedig akár orvost és - betegséget jelölő bolygóként is számon tarthatjuk, ezért a hatásukat is nagyrészt újhold időkben, érzékelhetjük a legjobban.

Tehát leginkább a Halak nap jegyűekre, lehet hatással a mostani Halak-jegyben való Nap - Hold – Újhold- együttállás.

Ugyan ennek hatásnak tudható be másoknál is az is, hogy az álmokat is befolyásolhatják a bolygók, mivel a Tranzit Neptunusz bolygó a halakban nagy képzelőerőt indíthat be, ami a tudatalatti szinten is működhet és az illúziók világába, röpítheti az emberi elmét.

A napfogyatkozással pedig oly módon lehet összefüggésbe hozni, hogy a napfogyatkozás jelenség kizárólag csak újhold idején jöhet létre. Még pedig azért, mert a Hold a pályáján keringve a Föld és a Nap közé kerül.
Ilyenkor pedig bizonyos fokú részleges napfogyatkozáskor a Hold nem fedi el teljesen a napkorongnak csak bizonyos százalékát, így már csak az által is, hogy az átfedés következtében jól észlelhető környezeti fénycsökkenés így kihatással lehet emberre és álltra is.

A napfogyatkozásoknak is, négy típusát különböztethetjük meg egymástól, a részleges napfogyatkozást, a teljes, a gyűrűs és az úgynevezett hibrid napfogyatkozást. Az állatok leginkább a teljes napfogyatkozást élik meg rosszabbul, mert ilyenkor a teljes sötétség miatt a biológiai órájuk egy időre felborulhat.

Azonban a mostani 2016. március 9.- i teljes napfogyatkozást mi a földrajzi helyzetünk miatt nem láthatjuk és nem is, lesz ránk nagy hatással, tehát most inkább a hold érzelmi hatásaival számolhatunk. A Halakban álló hold és nap körüli bolygók esetén ( Merkúr - Neptunusznál), pedig inkább az érzelmi sebeinkre kaphatunk nagyobb hatásokat. Mivel pedig a lelki sebek gyógyulását a Chiron bolygó jelenléte - szintén a Halak –jegy 21°34’ fokán ,- nagyban elősegítheti, így akár még „Karmikusan” magunkkal hozott lelki sérüléseinket is lehetőségünk lesz mostanság begyógyítani, mert a Chiron Tranzitja előhozza annak a bolygónak, de főleg a jegyet uraló bolygónak a természetét, amely előtt éppen áthalad. Igyekezzünk az életünkből minden rossz emléket elengedni, inkább legyünk gondolatban nyitottabbak a jóra, hogy a Neptun ne táplálhassa testünkben, lelkünkben a betegség hajlam kialakulását. Fókuszáljunk inkább az új feladatokra, és hogy a növő hold és telihold idejében, mind azokat meg is tudjuk majd valósítani.

Ne feledjük, hogy ugyan a napfogyatkozást mi most nem láthatjuk, mint majd a szeptember 1-i gyűrűs napfogyatkozást sem, azonban a holdhatással együtt egészen szeptemberig kihatással lehet ránk, hogy az életünk jobbítása érdekében új terveket és életcélokat állítsunk magunk elé.
Hiszen ez a mostani Halak jegy/ Neptun jelleggel a 360° körnek az utolsó állatövi jegyét adja, ezt követően majd március 21. –től, amikor a NAP már a Kos jegyben /Mars bolygó uralma alatt egy új 12 jegyes ciklus veszi kezdetét, a 2016-os Mars éve ciklus időt pedig használjuk fel a lehetőségeink, jobb kiaknázására.
Mindenki vegye számba saját „Radix” képletében a 11. jegy- házát és annak uralkodó bolygóinak a hatásait is felhasználva ki-ki találja meg az új és jobb életmegoldásnak a lehetőségét a reményeik megvalósulása érdekében kiterjeszteni.
(válasz alfahold 2468. hozzászólására)

2468. alfahold2016-03-08 11:35
Drága Ilcsimama!
Néhány napja olvasgaom az interneten a holnapi újholddal és napfogyatkozással kapcsolatos cikkeket. Már a harmadikban olvasom, hogy az aktuális bolygóállások testi tüneteket is előidéznek, és intenzívebbek az álmok is.
Napok óta fáj a jobb lábam, álmaim pedig igencsak felerősödtek (már vagy két hete). MIlyen tapasztalataid vannak ezzel kapcsolatban?
Szeretettel,
Alfahold

2467. andus402016-03-07 20:52
Drága Ilcsimama!

Olvastam amit írtál Skorpió88-nak és felmerült bennem egy kérdés. Azt szeretném megtudni, hogy most a mars jegyet váltot és a szaturnusz nem sokára retrogradba kerül, ezt mit jelenthet nálam ahol a radix képletemben a nyilas X házban van benne a neptun, jelenleg a szaturnusz is ott van és közelit a mars is X-es házamhoz? Ilyenkor mennyire számit hogy a radix képletben hol áll a szaturnusz ( 6 ház oroszlán) és a mars ( 4 ház ikrek)? Várom március 21-ét a tavaszi megujúlást, hisz Mérleg nappal ami szemben áll a Kossal biztos éreztettni fogja a megújulást :) :) :)

Annyi mindent tanulok a FORUMON, hogy teljesen egy mappát különitettem el a számitógépemen aminek azt a nevet adtam "Ilcsimama asztrológia tankönyve". Úgy érzem, hogy teljesen megszeretném tanulni azt asztrológiát. Köszönöm neked Ilcsimama.

Ragyogóan szép estét kívánok :)

Üdv,
Andus