FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1324. Ilcsi Mama2012-12-23 14:49
Kedves „ Tobia3”/ Nézd csak meg a horoszkóp körödben, - amit névnapi ajándékként
elküldtem neked, - hogy a külső körön látható kis Tranzit körforgás szerinti fényszög jelek a 6. munka házánál M/ zöld színű jó Trigon jelzéssel, munka lehetőséget hozhat neked, 2013. februárjában.
A párkapcsolatok házában álló Mars sajnos jelzi a válás lehetőségét, vagyis e területen a törést is, viszont ugyan itt a Jupitered a 3. 12. éves ciklusával 2014 év végén 2015. év elején ebben is jót hozhat neked.
Aztán amikor a Jupiter Tranzit módon eléri majd a Mérleg Nap jegyed, 2016-2017.-.ben, akkor már a Mérleg jegy uralkodójának, a Vénusznak a segítségével rád találhat egy új szerelem is.

Meglátod a Sorsod kegyes lesz hozzád, és beindul egy új jobb életnek a lehetősége.
Ehhez még a 2. házas, Hold is, anyagi téren is, segítségedre lesz majd.

Mire a Szaturnusz a BAK- aszcendens jegyedre ér 2017-2018-ban, már nem is fogsz emlékékezni ezekre, a rossz élményekre.
Sajnos addig meg igyekezz kilépni az elkeseredés világából, várd és hidd a reményt, ami csak a jót hozhatja neked!
Az vigasztaljon, hogy amit elveszítettél akár anyagi akár érzelmi vonatkozásban, az nem volt a tiéd! Kár e miatt bánkódni!
Fel a fejjel, meglátod, hogy jönnek még rád szép és jobb évek is!
Hiszen a képletedben, minden bolygóid az I-VII. Tengely fölött az „ÉG” tetején helyezkednek el. Ez a tudatos gondolkodás jelölője.
Ez itt jelez, egy új költözést, egy új párkapcsolatot, és egy érzékelhető rituális fejlődésnek a fontos lépcsőfokát.
A 11. vágyak remények házában álló Neptunusz a Nyilasban/, eddig egy kicsit homályosította dolgok menetét. Mivel azonban a Nyilas- jegynek a Jupiter az ura, ezért segítségként még a Hold a Halakban/ Jupiter/Neptun uralkodókkal állva, <amely saját magad jelölője>, együttállva a Leszálló Holdcsomóponttal, arra sarkalhat, hogy hagyd hátra a múltad és néz előre a felszálló Holdcsomópont szerinti SZŰZ/ Merkúr uralkodóval
- ésszerűen-, és akkor ebben a Jupiter is a nagyszerencse bolygója is, támogatni fog.
(válasz tobia3 1323. hozzászólására)

1323. tobia32012-12-21 19:25
Igazából 2012-ben nagyon sok veszteség ért: elveszítettem az állásom,jelentős anyagi veszteség ért (kirabolták az otthonunkat) és 2 hónapja elváltam. És mintha megállt volna az idő, nem akar beindulni az "új élet". Ilyesmikre terjedt volna ki a kérdésem.
(válasz Ilcsi Mama 1320. hozzászólására)


1322. Ilcsi Mama2012-12-21 14:40
Kitôl: ramooona, 2012-12-21 06:46
Téma: jókívánság

Üzenet: Drága Ilcsi mama!

Szívből kívánom, hogy legyen minden napod boldogság, erő, szeretet az új esztendőben is.
Jóságos vagy, és csupa szeretet.

Köszönöm, hogy megismerhettelek!

Minden jót kívánok
Millió puszi és ölelés:
Ramóna

1321. Ilcsi Mama2012-12-21 14:34
Kitôl: bery78, 2012-12-20 19:17
Téma: Re: Re:
Üzenet: *Kedves Ilcsi neni

Nyugodtan mehet a forumon nem problema... Izgatottan varom es koszonom, h kivetel vagyok. Kellemes es nyugodalmas unnepeket kivanok.
Bery
Kedves "Bery78. Ahogy szeretnéd, csupán így a horoszkóp köröd nem tudom neked elküldeni annak alapján Te magad is jobban tudnád követni a dolgok menetét.
Hát legyen akaratod szerint!

Kedves bery78. Ugyan már eldöntöttem, hogy érdemben az idén már nem foglalkozom asztrológiai dolgokkal, mivel azonban jeleztem neked már december 4.-én hogy ugyan még nem kerültél sorra váró listán, de lenne számodra mondandóm, ezért aztán, most kivételt teszek veled. Arra kérlek, hogy írd meg, hogy a fórumon szeretnéd-e válaszom, vagy küldesz elérhetőséget, mert a válaszom terjedelme miatt itt a privi üzenet nem alkalmas erre.
Remélem, hogy olvasod a fórumon való feltöltéseim is, mert abból Te magad is nagyon sok mindent láthatsz, mint azt már a neked szóló 1115. számú fejtésemben is általánosságban már jeleztem. Amennyiben küldesz E-mail címet, elküldöm a képleted melyből Te magad is visszakövetkeztethetsz a dolgok menetére.

Most az ünnepekben lesz szabad időd, mennél több anyagot másolj ki és igyekezz azt a saját képletedre beazonosítani. Pláne úgy, hogy az első leveledben azt írtad, hogy jártas vagy asztrológia terén.

No, szóval a lényeg. Írtam, hogy a pároddal nem tudlak összevetni, elsősorban azért, mert a mert a svájci születést én nem tudom a gépemre vinni. Másodsorban pedig azért, mert személyiségi jogok tekintetében nem adhatok róla semmilyen nemű felvilágosítást sem.
Ezt Te megérted, ha ebben van jártasságod, hiszen én erre tettem az asztrológiai eskümet.

A Napjegyed ugye Halak-jegy, a Merkúr bolygód is együttáll a 12. házban „Exilben”. Ez ugye egyértelmű, hogy a Neptun uralkodó miatt bizony itt ködösítheti a dogok menetét.
Pláne úgy, hogy az I. házadban a 18° fokon ott van a Vénusz is, tehát szerelmi téren van nálad a ködösítés. És ez azért is egyértelmű, mert a szemben álló VII. házban van a Deszcendensed, vagyis párkapcsolati házad. Elég nagy terjedelmű ház, mert még a Mérlegben is tart/ Vénusz uralkodóval, mint közbe zárt jeggyel és a Skorpióban ér végett/Mars és annak a magasabb oktávjaként a Plútó bolygóval.
Mint ahogyan az I: házad sem ér végett a Halakban, ha nem még a KOST (mint közbezárt jegyet) is, tartalmazza/ Mars uralkodóval és a Bikában/ Vénusz uralkodóval ér végett.
Tehát itt lényeg a kérdésedre!
Nézd csak meg, hogy jelenleg, vagyis a mai nap a Tranzit Szaturnusz Skorpió 8°34’ fokán halad tehát ott a sorsbolygód ugyan rád bízza döntés jogát, de egyben arra is figyelmeztet, hogy ne hamarkodd el a döntést, mert láthatod, hogy még a Jupiter is quincunx – fényszög által, belső jellemi nehézségeket jelöl. Illetve a párkapcsolatok házánál pedig = Két elv egymásba ütközése. A qvadrát Jupiter és Neptun által töréshez vezet ennek a fényszögnek a jelenlétei a születési és a mindenkori helyzetű horoszkópban.
Arról már nem is beszélve, hogy a Tranzit Vénusz most a Nyilasban jár 14°fokon / Jupiter uralkodóval, ami szintén akadályozó Qvadrát fényszöget add az I. házadra. Vagyis a személyiségedre.
Nézzük még meg a Mars bolygó helyzetét a képletedben, amely nálad a párkapcsolati férfi jelölő is.
5. házban „S” állásban (helyben maradó jelzés), található a RÁK- jegyben / Holduralkodóval 22°17” fokon. Már ez is jelzés értékű!
A Bakban jár most Tranzit a Mars 25°33’ fokon, tehát orbiszon belül halad. Ez a bolygó állás most kéri és várja tőled a jó döntés lehetőséget?!

Tehát, ha eddig nem döntötted volna el véglegesen, hogy nem e mellett az ember mellett van a helyed, (pláne nem tőle függően külföldön), most végleg kiléphetsz a kapcsolatból, mert ezt a Szaturnusz sorsbolygód megengedi neked. Ne feledd, hogy a Szaturnusz, a képleted 8. házában, Skorpió jegyben jár, amely neked még a VII. Házad vége is.

Ne fogadd el a Neptunuszi ködösítést, hiszen nagyon sokáig fog a Neptun a halakba járni és ez neked a Halak jegy ura, tehát az ASC- is, bizonyos értelemben jót akar neked.
A 12. házas nap is azt sugallhatja, hogy a hátad mögött hagyhatod ezt a párkapcsolatodat, mert ez neked érzelmi és anyagi hullámvölgyet is jelenthet a 5. házas gyermekedről már nem is beszélve. Nézd csak meg a képletedben, hogy a Jupiter is „Exil” a IV. család –otthon házában, az Ikrekben/ Merkúr uralkodóval található. Tehát a józan eszedre apellál, már a 12. Házban állva is. Azt mondja, hogy hagyd hátra múltat és lépj – haladj előre. Itt az Ikrekben a terjeszkedést jelenti a tovább lépés lehetőség. Hiszen mire kihevered ezt az érzelmi válságod, 2014.-ben, amikor majd a Jupiter Tranzit együttállásban kerül a képletszerinti saját magával, akkor Te 36. éves leszel ez bizony egy nagyon nagy jelentőségű Jupiteri 3. ciklus (Olvasd el fórumon az áltaam írt Jupiteri ciklusok jelentőségét).

Hiszen ekkor tájt a Szaturnusz is Tranzit módon átlép majd Nyilas jegybe/ Jupiter uralkodóval. Tehát mivel neked e Jupiter a IV. házadban áll ezért ekkor e téren jót tesz veled. Hiszen ez az idő neked a II. Szaturnuszi ciklus felező ideje is. Ekkor beteljesedhet a 11. házas, Bak jegyben a vágyak remények házában/ Szaturnusz uralkodóval, lehetőséged a jó családi kapcsolat kialakítására.
Az I. házadban van a "Karma" jelölő Leszálló Holdcsomópont is a VII. ben a párkapcsolatok házában, pedig a felszálló HCSP. Most teríti eléd a " Karmád" azokat a feladatakat, emyeleket még nem oldottál meg.
A Szaturnusz pedig azt jelzi, a tüzes Oroszlánban, hogy oldj meg minden olyan problémás területet az életedben, amely megoldásért kiált.
Ehhez kívánok én neked nagyon sok boldogságot, és ezt nem én mondom neked, hanem a képleted, hiszen ezt Te mind (mint már asztrológiai ismereteket is tanuló személy), láthatod a képletedben is, amit én most sajnos nem tudok neked E-mail cím hiánya miatt megküldeni.

1320. Ilcsi Mama2012-12-21 13:31
Kedves "tobia3". Rendben van besoroltalak a várók közé még valamennyire pontosítsd azt is, hogy mire terjed ki a kérdésed? Család,párkapcsolat, egészség STB. Igyekezz itt a fórumon már előre is több ismeretanyagagot szerezni, lásd a fórumon a 28 vagy a 623. számon a Mérleg Nap jegyre vonatkozó ált. leírást.

1319. Ilcsi Mama2012-12-21 13:20
Kedves "györgyi6740". Nagyon szívesen elküldöm már most neked Karácsonyi ajándékként magát a horoszkóp kört, amennyiben "Priviben" elküldöd még azt is, hogy hol születtél? A személyi adatokat nem jó, ha itt a fórumon közlitek.
Azt bárki láthatja, és ez nem mindenkor jó!
Telán ezzel már Te magad is tudsz a fórumon leírtak alapján sok ismeretet megtalálni saját magadról. Aztán majd a feltett kérdéseidben is igyerkszem majd segítséget nyújtani, de már csak a jövő évben.
(válasz gyorgyi6740 1318. hozzászólására)

1318. gyorgyi67402012-12-20 18:29
Kedves Ilcsi Mama. Elolvastam az ön által javasolt oldalt ,mely a szűzeket jellemzi és rám úgy igaz ahogy ott le van írva.Köszönöm,hogy ilyen hamar válaszolt.Emailem:gyorgyi6740@freemail.hu Legfőbb érdeklődési köröm a családom:a szüleim,a gyermekeim.Megköszönöm és türelmesen várom ha elküldi nekem a Radix képletem.

1317. Ilcsi Mama2012-12-20 15:26
Kitôl: "tobia3", 2012-12-20 10:57.Privi üzenet.

Kedves „tobia3”. Örülök, hogy ráakadtál az asztrológiai fórumomra és érdekel is téged megismerése.

Akkor neked is csak azt tudom üzenni, mint másoknak is, hogy ez a fórum leginkább azt a célt szolgálja, hogy segítsek nektek belemélyedni az asztrológiai ismeretekbe.
Hiszen az a jó mindenkinek, ha saját maga is mindenkor figyelemmel tudja kísérni a saját képletének a megismerése által a Tranzit várható eseményeit.
Fel tud majd készülni a jóra és kevésbé jókra is.
Hiszen csak akkor vagyunk képesek javítani a saját életünkön, ha tudjuk, hogy hol milyen hibákat követtünk el. Milyen módon van lehetőségünk azoknak a jobb mederbe terelésre azért, hogy ez által mi saját magunknak és a körülöttünk lévőknek is élethelyzetén javíthassunk.
Már csak 2013.-ban van lehetőség, hogy a pontos óra-percesszületési idő +születési hely megjelölést és a kérdés csoport megjelölést jelző kérésre a „Radix” képletet a megadott E-mailre
–ajándékként- elküldjem. Addig is van idő és lehetőség a felkészülésre. Aztán, ha valamiben elakadnál természetesen, segítek neked is,mint mindenkinek másnak is, a megértésben.

Addig is hangolódjatok rá mindannyian a szeretetre, mert ha szeretet a bensődben él, akkor a körülötted is szeret lesz.

Most még ebben az évben utoljára leírom nektek a mai „Tranzit” körforgás szerinti bolygó állásokat:
NAP a Nyilas jegyben 28°58’ fokon halad.
A Hold 1°42” fokon jár ma délben, a Kos jegyben,
Merkúr: 13°13’ fokon a szintén a Nyilasban halad, amely a Nappal- és a Vénusszal együtt haladva, ránk kényszerítheti a szeretetteljes bensőkből jövő jó gondolkodást.
Vénusz= a szeretet bolygója: 5°20’ fokon szintén a Nyilasban jár.
Mars bolygó: 25°42” fokon a Bak jegyben halad.
Jupiter: 9°01’ fokon az Ikrekben halad/ Merkúr uralkodó vezérletével.
Szaturnusz: 8°34’ fokon a Skorpió jegyben rója két és féléven áttartó a jegyben haladó útját.
Uránusz: A hirtelen változásokért felelős bolygó is a KOS jegyben 4°37’ foknál rója hosszú 7 éves Nap körüli kör- útját.
Neptunusz a nagy álmok bolygója, amely néha-néha néha elködösíti előttünk a dolgok menetét: A Halak jegyben 0°47’ fokon halad.
Végül a Plútó: 8°54’ fokon a BAK jegyben rója nagyon sokáig hosszú körútját.

1316. Ilcsi Mama2012-12-20 14:26
Kedves”gyorgyi6740”.
Köszönöm jó kívánságot én is viszont kívánok neked Békés szeretetteljes Karácsonyt és nagyon boldog Új Évet.

Kérlek, hogy az előtted való pár bejegyzést olvasd, el, hogy lásd milyen sokan várnak előtted.
Neked is hasonló lehet a válaszom, hogy én nem sorselemzést készítek leginkább, csupán ott segítek, ahol látszik és szükséges a rávezetés a tovább gondoláshoz. Hiszen a pontos időre készített képletben ezt a Tranzitok megmutathatják. Először is nézd meg az 585. számon a Szűz Nap jegy általános jellemzést, majd, ha van rá affinitásod, akkor úgy, ahogyan már többeknek is írtam, töltsd le dolgokat.

A "Radix" képleted majd jövőre elküldöm neked, ha küldesz E-mailt is. Annak az elemzésében Te magad is sok mindent ki tudsz majd következtetni.
Azt nem írod, hogy milyen témakör foglalkoztat mostanában?
Mert még itt a fórum keretein belül sem és egyénileg sem, lehet természetesen mindenre kiterjedő kérdéselemzéssel foglalkozni.
(válasz gyorgyi6740 1314. hozzászólására)

1315. Ilcsi Mama2012-12-20 14:05
Kitôl: bery78, 2012-12-19 20:29. Kedves Ilcsi néni nagyon várom a válaszod, mert a dolgok kezdenek összekuszálódni, és amikor végre elhatározom pontot, teszek a végére, akkor kapom az arcomba, h…… STB. Köszönöm szépen Bery.

Kedves bery78. Ugyan már eldöntöttem, hogy érdemben az idén már nem foglalkozom asztrológiai dolgokkal, mivel azonban jeleztem neked már december 4.-én hogy ugyan még nem kerültél sorra váró listán, de lenne számodra mondandóm, ezért aztán, most kivételt teszek veled. Arra kérlek, hogy írd meg, hogy a fórumon szeretnéd-e válaszom, vagy küldesz elérhetőséget, mert a válaszom terjedelme miatt itt a privi üzenet nem alkalmas erre.

1314. gyorgyi67402012-12-19 19:23
Kedves Ilcsi Mama! Előszőr is ismeretlenül is kívánok önnek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! Szeretnék kérni egy személyre szabott sorselemzést öntöl.1967.09.19.-én születtem éjjel fél kettőkor.Nagyon szép dolgokat olvastam tőled,itt a fórumon,kicsit visszahoztad a gyermekkoromat és ezt köszönöm.

1313. indigo602012-12-19 14:40
Áldott,Békés Karácsonyt kívánok Nektek!!!Ildikó

1312. Ilcsi Mama2012-12-17 14:44
Adventre és Karácsonyra emlékezve!

„Így Advent idején átjárja a lelkem a szeretet és az EMLÉKEZÉS!
Rájövök ismét – tán sok ezredszer-, hogy szépen élni túl kevés!
Szeretni szóban és tettekben, hinni és remélni szüntelen.
Táplálni kell mosollyal, öleléssel, hogy majd az emléked hibátlan legyen!

Most visszarepülök gondolatban a gyermeki Önmagamba……
Látom, amint a kályha mellett az anyukám és nagymamám a fagyos lábamat,
Gyúrja - gyúrja…..
Forró hársfateát töltenek a poharamba,
„Idd meg gyermekem kis unokám”!

„Nem fogsz fázni majd, meglásd!”

Átmelegedett testem valóban, s én azt hittem, hogy a forró tea tette azt.
Ma már tudom, hogy tőlük - a szeretetüktől kapott melegség – volt, ami felmelegített.
Az ölelés, a szeretet, a gondoskodás, az odafigyelés, mind-mind azok voltak,
Amitől az, a csoda „JÓ” meleg, a testemet és lelkemet járta át.

Ez adta azt a boldog érzést, ami még ma is rám tör, ha a múltba révedek.
Hiányuk így advent idején, fájón kéri vissza az elmúlt szép éveket.
Emlékszem a finom illatokra, ami konyhát járta át.
Mikor sült a finom mézes, és a lágyan foszlós „Diós – Mákos” kalács.

Arcuk kipirult volt, az izgalomtól, amikor a beengedtek a szobába.
Csilingeltek egy üvegpoháron,
Látod gyermekem s kis unokám,
„Az angyalka megjelent már”!

Futottunk mind a fenyőköré, ámultunk csillogó szemekkel, és örültünk nagyon-nagyon!

Ezt a boldog érzést gyermekeimnek és az unokáknak én is igyekszem átadni.
Ma már ugyan sokadszor töltsük nélkülük el a karácsony szent ünnepét.
Szívemben - Lelkemben érzem, hogy mindig ott mosolyognak ránk,
Ahogyan rég is, átölelnek, KARÁCSONY szent estéjén.

Az ünnep ettől sokkal szebb lesz, a gyertya fényénél, ha Ő rájuk is,
Gondolunk - akik már nincsenek velünk-, és emlékezünk.
Tudom, hogy - onnan fentről -, Ők is lenéznek ránk.
És táplálják felénk annak a hangulatát, hogy mi is mindenkit szeressünk!

Jusson mindenkinek a szép szóból,
Simogató, ölelő kezekből, a mosolyokból,
A csillogó szemekből áradó tűz, ne csak így ADVENT idején és,
KARÁCSONYKOR, gyújtson fényeket a szívekben!

Ének és muzsika hangja szálljon a gyermeki kacajból,
Áhítat járja át a lelkünket!
A szeretet, amit a szüleinktől – nagyszüleinktől – tanultunk,
Azt naponta is adjuk át, mindenkinek.

Ekkor a lelkünkben tisztán, szeretetből mondhatjuk majd így, ADVENT és,
KARÁCSONY idején is, hogy a hajnalfény hintse szerteszét, közöttünk aranyló sugarát.

Mit is kívánhatnánk egyebet, az utolsó adventi napokon, mint,
Kellemes Békés, Boldog Karácsonyt és,
Szerencsés Boldog Új Évet!

1311. Ilcsi Mama2012-12-16 15:38
No,Akkor még "komi márti" neked és mindenki másnak is, mert ebben az évben már érdemmben nem tudok jönni hozzátok:

"Jégvirág költözzön mindegyik ablakodba,
Gőzölgő kalácsból jusson az asztalra.
Legyen sok, ajándék, szívemből kívánom.
Gazdagon, örömökben teljen a Karácsony.

Itt állunk az újesztendő piros hajnalánál.
Vajon együtt leszünk-e, majd az alkonyatnál.
Ez újévben merre vezet az életünk útja?
Tövisen, vagy virágok közt csak az Isten tudja.

Ő vezessen igaz úton minden egyes léptet,
Őrizze meg viharoktól-e boldog piciny fészket.
Adjon Isten mindnyájunknak víg kacagást, csengőt
Adjon isten mindnyájunknak Boldog Új Esztendőt.

Sok szeretettel kívánom mindenkinek. Ilcsi Mama.
(válasz komi márti 1310. hozzászólására)


1310. komi márti2012-12-14 16:59
Ilcsi Mama! Ez gyönyörű volt, sikerül meg ríkatnod. Köszönöm.
(válasz Ilcsi Mama 1300. hozzászólására)

1309. Ilcsi Mama2012-12-14 13:38
Kedves "fridoka" és " simpla" Privi leveletekre az 1308. számon írt válaszom nektek is szól.

1308. Ilcsi Mama2012-12-14 13:01
Kedves „RLindi”. Nem vagy ismeretlen számomra, ugyan is, már találkoztam a „Nick” neveddel írt kommenttel itt a Hoxán a Hobby - Otthon portálon megjelenő Ilcsi Mama. 2012. évi időjárás előre jelzésemnél is. Ezek szerint nem voltál még fent nálam a HOXÁN „Aki szereti az asztrológiát” fórumon. Erre abból következtetet, hogy "Priviben", azt írod, hogy mennyiért készítek egy sorselemzést? Kérlek, hogy gyere a fórumra is és olvasd a válaszokat, abból láthatod, hogy készítek pontos születési idő esetén képletelemezést, ha abból azt látom, hogy az illetőnek szüksége van segítségre.
Ezt az asztrológiai fórumot én leginkább olyan indatatással írom, hogy akit érdekel az asztrológia akár ilyen egyszerű módon is, megismerhesse a saját „Radix” képlete alapján azokat, dolgokat, amik leginkább foglalkoztatják, hogy azzal jobban megismerhesse saját magát és az életfeladatát is.
Viszont tudnod kell neked és másoknak is hogy, ezeket, képleteket mindig csak kifejezetten
- ajándékként- készítem és küldöm el, ha kapok erre vonatkozóan e-mialcímet.

Azt is tudnod kell, azonban nagyon sokan várnak már előtted a sorban. Mivel azonban a kérésedben egy „SÓS” jelzést érzek, ezért megígérem neked, ha priviben küldesz pontos születési időt pontos óra-perc idővel, valamint a születési hely feltüntetéssel, megnézem a képleted, sőt, ha küldesz elérthetőséget, akkor el is, küldöm neked már előzetesként a horoszkóp körödet is, hogy talán saját magad is kedvet kapsz majd a fórumon való nézelődésre és ismeretanyag szerzésre.

1307. Ilcsi Mama2012-12-12 15:32
Kedves Husi76” Köszönöm a válaszod. Persze szeretném, ha fórumon gyakrabban is hallhatnék rólad, és már azt láthatnám, hogy lassan Te magad is megérted az asztrológiai dolgok menetét.

Persze nem arra gondolok, hogy ilyen egyszerű módszerrel meglehet tanulni mindent, ami ebben, témakörben igazán lényeges, hiszen nekem a tanulmányok során, még 5 év intenzív tanulás sem volt erre elég.
Folyton kell tanulni és fejleszteni a képletfejéseket, mert abból is nagyon sokat tanulhat az ember. Hiszen minden ember leszületése egy egyedi egész, ezért aztán minden ”Radix” horoszkóp, különleges és egyedi, még az iker-szülés adatai sem egyeznek egymással.

Ezért is, szeretem, ha arra kapok a látogatóimtól, felhatalmazást, hogy a fórumon irhatok le bizonyos fejtéseket <Természetesen a személyiségi jogaikat nem sértve, hiszen maga a”NICK” név (vagy mint nálad is keresztnév alapján, mivel ezt összekötve a „NICK” névvel még Te sem, használtad ott soha sem, éppen ezért engedelmeddel ezt a levelet szeretném fel rakni a fórumra is.>
Már csak azért sem lehet beazonosítani a személyt, mert a Hoxa ezt igencsak profi módon kezeli. Hiszen az adatlapról egyáltalán nem lehet a személyre következtetni.

Annak is nagyon örülök, ha tapasztalatokat, meglátásokat valaki megossza a fórumon másokkal is, mert azok is, mind-mind tanulási lehetőségeket hordoznak magukban.

Annak meg kifejezetten örülök, hogy azt írod, hogy „Mióta küldted az anyagot olyan érdekes de a férjem és én is megváltoztunk.”
Amennyiben van fénymásolód és kimásolod például a jegyek, a bolygók, a fényszögek jelentés tartalmait. Nagyon jól tudod használni különös tekintettel a saját NAP és aszcendens jegyre vonatkozóan, amikor is, amikor az a bolygó, amelyik éppen áthalad ezeken, a jegyeken, akkor bizony a leg hétköznapi eseményeket hozhatja be az életünkbe. Pláne nagy hatása lehet ránk azoknak a lassú bolygó áthaladásoknak, amelyek hosszabb időn keresztül tartózkodnak esetleg a jegyekben, házakban. Ilyen például a Szaturnusz sorsbolygó, amely mostanság a Skorpióban halad „R” módokon 2015.-ig, a Vénusz bolygó és a Merkúr gyors bolygók társaságába, amely gyors bolygóknak a hatásai kevésbé érezhetők, mert gyorsan átsuhannak a jegyeken, de például Mars bolygóra nagyon érdemes oda figyelni pláne ebben a csúszós hideg időkben, de akár még a házi balesetek forrása ként is.

Vagy az Uránusz, amely mostanában a Kos jegyben halad egészen 2018-19.-ig, amely a gyors változásokat hozhatja be az életünkben, amelyek lehetnek jók és rosszak is. De ha látjuk a Tranzit helyzetéből, hogy ott nálunk, ami képletünk bolygóinak a fényszögeivel milyen módon kapcsolódhat, akkor fel tudunk készülni akár még a rosszra is, vagyis el tudjuk esetleg hárítani, vagy módosítani tudjuk a dolgok menetét.

Akár a Neptunusz bolygóit is említhetném, amelyet úgy is szoktunk jellemezni, hogy az „illúzió bolygója”. Előbb 2011. Nyarán már járt a Halak jegyben, majd vissza „R” hátrált még egy kicsikét a Vízöntő – jegybe, hogy ez évtől már a Halak jegyben folytassa 2025- 2026.-ig tartó nagyon hosszú körútját. Mivel a Neptun bolygó egy kicsikét a lélek félkörének is bolygója, amely hat a szellemre, és az anyagi világra is. Kiterjedt hatása csalóka lehet, sőt még sokszor szinte fátylat borít a dolgokra, összekuszálhatja az életünket. Ezért aztán szélsőséges közt mozoghat a hatása is.
Viszont mivel úgy is felfoghatjuk, mint a Vénusz magasabb oktávja, ezért aztán úgy is értékelhetjük itt ilyen sokáig a jelenlétét az életünkben, mint a feltételnélküli szeretet megteremtőjének a hatását, amely ösztökélhet, hogy úgy fogadjuk el a másik embertársunkat, amilyen.
A leghosszabb keringési idővel rendelkező Plútóról is illene egy kis említést tenni. A Plútót sok esetben, az asztrológiában a megújítónak is szokás nevezni. Míg a Neptunusz a lélek félköre, úgy a Plútó a lélek félholdja. Általa akár a tudatalatti dolgokat is megtapasztalhatjuk.
A képletünkben is, a jegy és házhelyzetét is figyelembe véve és Tranzit kör-forgása következtében is, azt a vágyat testesítheti meg, hogy szálljunk szembe a legsötétebb beállítottságainkkal.
Mire is gondolok én itt? Amennyiben ki tudjuk küszöbölni az életünkből az irigységet, a kapcsolatainkban, de főleg a párkapcsolatban a féltékenységet, amely befészkelte esetleg magát a lelkünkbe, ez által gyökeresen meg tudunk esetleg változni, akkor a lelkünk is nemesebb lehet. Ugyan is, ha nem tudunk megszabadulni a rossz gondolattól, akkor felgyülemlik bennünk a harag a gyűlölködés, és ez soha nem vezethet jóra.

Mivel a Plútó a harcos MARS bolygónak a magasabb oktávjaként rezeg, ezért akár az agressziót is kifejtheti bennünk.
Mivel a Plútó nagy generációs bolygó, mert 249. év alatt kerüli meg a NAP pályáját, ezért inkább a tömegek bolygója ként is összefüggésbe lehet hozni. Ott fejti ki a legnagyobb ilyen jellegű hatását, ahol a tömegek a hatalommal való visszaélést érzik, és valamiként szeretnének fellépni ellene. Mivel a Plútó ilyenképpen az erőszakosságot is közvetítheti, pláne amikor a Bolygó Föld jegyben halad, mint mostanság is, amikor 2008-tól 2024.-ig a BAK - jegyben fog lassan araszolni. Mint tudjuk a Bak jegynek az Ura a Szaturnusz, éppen ezért, mint sors bolygóhatást is illenék nem szem elől téveszteni.

De még a hagyományszerinti előnyös, jóságos hatású nagy jót, tevő Jupitert sem szeretném a lassúbolygók sorából kihagyni. Bár a Jupiter bolygót éves bolygóként tartjuk számon, mert ugyan a Naprendszer legnagyobb bolygója, de cka: 12. év alatt kerüli meg a Napot.
Pontosan 11. év és 315. nap alatt tesz meg egy Napkörüli ciklus kört. Ezek a ciklusok nagy hatással vannak mindanyóinkra, és hogyan milyen módon azt a jegyekben egy-egy év alatt haladva érzékelhetjük, vagyis a születési évünkhöz adjunk hozzá 12 éveket és ezekben, a ciklus években lehet a Jupiteri hatásokat a legjobban érzékelni.

Tehát ha feljegyezzük a képletünkre, hogy most éppen az Ikrek jegyben halad a Tranzit Jupiter 10°16’ fokon, itt az Ikrek- jegyben/ Merkúr uralkodóval, a jó gondolatokkal az új dolgok általi a gyarapodáshoz vezető utat mutathatja meg nekünk.
Ebből már azt is láthatjuk, hogy a saját születési bolygóinkkal, milyen módon kerül kapcsolatba a Tranzit Jupiter.
Mivel a Jupiter bolygó a testi szellemi fejlődéshez, és a lelki és a tudás fejlődés gyarapodásához is, kötődik, ezért a siker iránti vágyat is fejlesztheti bennünk.
Amennyiben ezeket bölcsen használjuk fel, mert tudjuk, hogy mit kaphatunk általa, akkor
e- téren a megmutathatja nekünk a gyarapodás és gazdagodáshoz vezető utat is, valamint kijelölheti számunkra az erkölcs és törvényes utat.
Nem véletlen a Jupiter jelképe a mindenki által ismert”bőségszaru”, mely a termékenységet és a gazdagságot szimbolizálja. Vagyis a „Radix” és Tranzit fényszögek megmutathatják, akkor éppen ott ahol érintettek vagyunk ki –ki, hogyan lehet a szerencséjének a kovácsa.

A TRANZIT körforgási időket pedig én időnként jelzem a fórumon, nincs más teendőtök, csak azokat feljegyezni a saját horoszkóp körnek a külső szélénél futó fényszög jegyekhez. Már is látható, hogy ott abban, jegyben, házban milyen területen várhatóak a jó, vagy akár kevésbé jó hatások, ami ellen persze,<ha tudunk róla,> fel is tudunk készülni az esetleges kivédésre, de még az esetleges megváltoztatásra is.

Arról már nem is beszélve, hogy - mint nálatok is -, milyen erőt adhat, maga az a tudat a saját képleteinkről, hogy a születéskor magunkkal hozott jellemünkről, lehetőségeinkről, felismerjük, saját magunkat, olyan ez, mint egy tükör, melyet magunk elé tartva láthatjuk benne saját magunkat.
Megismerhetjük az esetlegesen elkövetett hibáinkat, és azon bizony lehet és tudunk is változtatni, ha azt szeretnénk és karjuk is.

1306. Ilcsi Mama2012-12-09 11:04
A fenyő varázslatos gyógyító ereje!

Tudtad, hogy a szobában felálított karácsonyfának mennyi szuper hatása van?
Forrás: Wellness Cafe/Orient Press Hírügynökség.
Cikk részlet!

„Minden lakásnak van egy hangulata karácsonykor, mikor a fenyőfa illata lengi be a teret. De nemcsak a hangulat és az illat az, ami a fenyőfát olyan varázslatossá teszi, hanem hogy olyan vegyületekkel van tele, amelyeknek különböző pozitív hatása van az emberi szervezetre. Hogy mik ezek? Jól figyelj!

Az 1940-es években Jacques Masquelier francia felfedező kiderítette, hogy a fenyőkéreg C-vitamint tartalmaz. Ezt követően arra is fényt derítettek, hogy a fenyő tele van jótékony hatású antioxidánssal, flavonoiddal és bioflavonoidokkal. A felfedező ezt követően a fenyőfából kivonta a vegyületet és forró vízzel keverte, majd Pycnogenol néven forgalomba hozta. Jó a keringési problémák enyhítésére, a térd fájdalom és a női görcsök kezelésére, időseknél pedig a memória javítására.

Japán kutatók szerint egy fenyőerdőben eltöltött séta hatékonyan csökkenti a stresszt. De a fenyő gyógyító ereje nem csak az érzelmek javítására korlátozódik. Enyhíti a megfázás, és a hörghurut okozta panaszokat is. Adj három kanál fenyő illóolajat egy tál meleg vízhez, hajolj egy törölközővel a gőz fölé, és lélegezd be mélyen, orron és szájon át a gyógyító illatokat.

Fájó izmokra szintén jó a fenyőolajjal történő masszírozás. Azonban ne használj erdeifenyő olajt, mert az esetleg irritálhatja a bőrt!”

1305. Ilcsi Mama2012-12-07 15:47
„Forrás: Fényvadászat PPS, változatban”

Csodás Kívánság!

Csak dolgozunk keményen, hajtjuk a pénzt, a gazdagságot,
S, az alagút végén nem látjuk a fényt!
Még több, még jobb kell belőle, mert jobban akarunk élni!
Csak közben megváltozunk, és ettől kellene igazán félnünk!
Mit fog érni a pénz, ha már nem lesz egészségünk?
Ezért kockáztatni, viszont nagy merészség!

Tegyünk mindent másképp, mint eddig tettünk!
Ne úgy nőjenek fel a gyermekünk és az unokánk, hogy észre sem vettük.
Hová vezet mind ez? Eljön majd a vég!
Akkor hiába mondjuk hadd, maradjak még!
Gondoljuk át mindezt, hisz repülnek az évek.
Lassan megöregszünk és az életünk is lassan elmúlik.

Van család, barátok, napfény és tenger,
S még számtalan más, mitől boldog az EMBER!?
Értelem, érzelem, egymásra figyelés??
Életünk csak egy van és itt és most, nincs ismétlés!
Éljük úgy, hogy a holnapunk sokkal szebb lehessen!
Azt szeretném, hogy mindenki így tegyen!

Kívánok mindenkinek a karácsonyvárásban csendes szépséget.
A 4. Őselemmel: ♥Napfény dicsőségét, a szeretet lángjának hatalmát.
♥A Víz a ♥ Föld higgadt erejét,
♥ a Levegő édességét, és főleg a szeretetet, mely ott található mindenkinek a születési képletében, a IV. Család és otthon házában, vagyis a Gyökerekben.
Ezzel a szép „PAM BROWN” idézettel kívánok nektek mindannyitoknak
Boldog Karácsonyt.

1304. Ilcsi Mama2012-12-07 15:22
A LEGNAGYOBB KÉRÉS.

"Legyen meg a Te akaratod!"
Ha elkerülnek a gondok, a bánatok,
Könnyű kimondani ezt a mondatot.
De, ha nehéz órák jönnek, s az öröm ködbe vész?
Ha a szív vérzik, a lélek zokog?
Ha éjszakának tűnnek a nappalok,
Akkor nehéz eltördelni ezt a mondatot,
Hogy "legyen meg a Te akaratod!”
Inkább sikoltanék, Atyám, óh, ezt ne! Ne!
Miért kellett ennek így történnie?
És a szívem keserű lázadásba jut,
Ha érthetetlen előtte az út,
Sírva tesz fel kínzó kérdéseket,
Én Istenem! Hát ez a szereteted?

Azután lassan elcsitul, "bocsáss meg, óh Atyám!"
Hisz Te szeretsz engem mindig igazán.
A kínban vergődő szívemmel is tudom:
Te vezetsz engem a legjobb úton.
Akaratod ellenemre is véghez viheted,
Szívem mégsem lesz ettől csöndesebb.

Taníts meg hát Hozzád méltón imádkozni,
Hogy ne csak szájjal, de szívemből is tudhassam mondani:
"Legyen meg a Te akaratod,
Ahogy Te akarod, mégse úgy, ahogy én.
Mert a békesség csak így lesz az enyém.”
Lehet az út tövises, meredek,
Amerre Te vezetsz, arra én bátran mehetek,
Mindennapi kérésem így csupán egy marad:
Add, hogy csupán Téged kívánhassalak.
Legyen minden úgy, ahogy Te akarod,
Ha az éj temet, ha a Nap nevet.

Fogd meg hát a kezem,
Fogadd el újra a szívem.
Ha az utam célját el is takarod,
Hiszek Benned!
Legyen mindig meg a Te akaratod!

1303. Ilcsi Mama2012-12-07 14:47
A SZÍNEK JELENTÉSE az állatövjegyekben.

►Fehér: megkönnyebbülés, tökéletesedés, együttérzés, nyugalom/ Lásd a fehér hó!
♥ A fehér, az ezüst, de a szürke is főleg a Rákok színei, mivel a Rákok uralkodó bolygója a második „FŐ” világosítónk a HOLD. Éppen ezért a hold színei segíthetnek neked abban, hogy megtaláld az életben a szeretetet. Fehér tisztasága megnyugtat, valamint megszabadítja az elmét az akadályozó gondolatoktól. Erősíti a testben a belső békét. Szürke érzékennyé tesz a megérzésekre, és abban támogat, hogy jókor legyél jó helyen.

►A fehér ellen párja a Fekete: titkok, megérzés, belátás, az újjászületés./ Temetés, lélek újra születését jellemzi.
♥ A fekete a Bak jegyben született emberekre lehet jellemző szín. Nem csak, hogy elegáns, de megadja azt a biztonságérzetet is, melyre a hódításhoz és olykor a közösségi élethez is szükség van. Sok kultúrában a fekete a termékenység szimbóluma is, és a végtelen körforgás megjelenítője, ezért szoktuk temetésekkor is a feketeszínt magunkon viselni. Arra emlékeztet, hogy mindig, amikor véget ér valami, kezdődik valami új is.

►Szürke: lelki gyógyulás, szelídség, szeretet, hűség./ Általában az idősebb kor színei.
♥ A Szűz jegy a FÖLD elemhez tartozik. Ezért a „Földszínek” vannak a legjobb hatással, az e- jegyű emberekre. Feloldják a csalódást és kudarctól való félelmet, így bátor kezdeményezővé tesznek. A zöld érzelmi egyensúlyt hoz az életedbe, oldja a szív csakra blokkjait, valamint begyógyítja az érzelmi sebeket.

► Sárga: barátságosság, fogékonyság, természet, intelligencia./ NAP színe, de a borostyán sárga különböző betegségek elleni védelme is ismert, ezért ékszerként viselni is igen hasznos lehet.
♥ Az Oroszlán jegynek az ura fenséges NAP. Az aranyos, narancssárgás árnyalatok melegséget sugároznak, illetve jó érzéssel töltenek el. A narancssárga még abban is, segít, hogy feléleszd a benned alvó szenvedélyt - nyitottságot sugároz a többi ember felé, és napfényre hozza a rejtett tulajdonságaidat. Segít, hogy mások is megtalálják benned a SZÉPET. Gyógyítja az elvesztés miatti fájdalmat, illetve segít stabilizálni az érzelmeket.
Rendbe teszi az étvágyad, miközben feloldja még az ideges szorongást is.

►Kék: elégedettség, ellazulás, harmónia./ Megértés színe.
♥ A kék és a zöld halvány, pasztelles árnyalatai erősítik a Mérleg jegyűeket. Egyensúlyt teremtenek, fokozzák kapcsolatteremtő képességet, megszabadítanak a felesleges gátlásoktól, valamint feloldják az önromboló gondolatokat. Megnöveli az önbizalmat.

►A türkizkék inkább a Vízöntőkre lehet hatással. Magabiztos nyugalommal tölt el, mely garantáltan vonzza az ellenkező nem tekintetét is. Közelebb hozza a többi embert, oldja az elszigetelt magányt. Ez a szín felfrissít, és feloldja az érzelmekkel szembeni gyanakvást, így segít mások szeretetének elfogadásában és abban, hogy megfelelően tudjuk kifejezni a saját érzéseinket is.

► Tűzpiros: rettenthetetlenség, hatalom, változás, szerelem jelképe.
♥ Főleg a KOS jegyűeknél a szerelem és a termékenység színe. Pozitív energiával tölt fel, és bátorságot ad, ha arra van szükséged. Ha pirosat viselsz, megemelkedik a testhőmérsékleted, a vérnyomásod is, ezért ezzel óvatosan kell bánni!

►Bíbor: emberszeretet, idealizmus, bölcsesség.
♥ Ami általánosságban a Skorpiókra jellemző a leginkább. A Skorpió szerelmi színei a bordó és a gesztenye árnyalatai, melyek a jegy szülötteinek aktivitására, kezdeményezőkészségére és szenvedélyére rímelnek. Erőt adnak, erősítik a társas kapcsolatokat, továbbá dinamizmust és változást hozhatnak az életedbe, ha éppen arra van szükséged.

►Rózsaszín: érzékenység, gyógyulása, egyetemes gyógyulás érzékelteti.
♥ A rózsaszínt, a feltétel nélküli szeretet színét, ezért inkább a Bikajegyűekre lehet jellemző.
Elősegíti a szívben szeretet iránti igényt.
Megnyitja a szívedet, és elhárítja az akadályokat a gyengéd érzelmek elől. Megvéd a csalódástól, elhozza az elme békéjét, valamint enyhíti a bánatot. A rózsaszín másokat is a „Mi” barátságos rezgéseinkre hangolja, azért, mert finoman kedves energiákat hordoz.

►Narancs és citrom sárga: önkontroll, vitalitás, becsvágy, megérzés.
♥ Főleg az Ikrekre lehet jellemző. Az inspiráló gondolatok színe. Ha kedvetlen vagy szomorúnak érzed magad, elevenséggel és optimista gondolatokkal tölt fel. Megszabadít a múlt nyomasztó érzelmi csomagjától, és nyitottá teszi a szíved az új érzések felé.

► Zöld: A természet színe, az újjá éledés a növekedés, bizalom, kapcsolat, gyógyulás, nyugalom jelképe.
♥ A zöld érzelmi egyensúlyt hoz az életedbe, oldja a szív csakra blokkjait, valamint begyógyítja az érzelmi sebeket.

►Barna: földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez.
♥ Hordj sötétbarnát, zöldet, de akár mélykéket is, melyek megerősítik a magabiztosságot és megnyugtatják a feszült idegeket. Átalakítja a negatív energiákat.

♥ A sötétkéktől a liláig terjedő árnyalatok, melyek leginkább a Nyilas szültetekre lehet a jellemző, segítenek abban, hogy csendes magabiztossággal hódíts. Megszelídítik a haragot, csökkentik a frusztrációt. A lila kreatív energiákat hordoz, és segít valóra váltani érzelmi, spirituális kívánságaidat. Megoldást találhatsz a nehéz érzelmi helyzetekre, a kék szín általában segít a tisztánlátásban és abban is, hogy vedd észre és ismerd fel a megfelelő ember-társad.

►Ezüst: érzékfölötti, természetfölötti képességek, áradó érzelmek, és a jólét szimbóluma.
♥ Az ezüstszín, mint minden, ami opál és gyöngy a Halakat jellemzi.
Egy aurát képez az emberi test körül, és védi az energiát.
Gyöngy a Halak NAP jegye, szerencse és gyógyító köve is.

Ezeknek, a színeknek a gondolat világai nagyon jól tükrözik magát az EMBERT.
Valójában ilyenek vagyunk?
„Egész életünkben mindig csak lótunk - futunk, dolgozunk, kergetjük a pénzt, aztán mikor megöregszünk, rájövünk, hogy jobban is élhettük volna az életünk…..
Ezek a bölcs gondolatok mostanában sokszor jutnak az eszembe!”
Kiegészítve ezekkel - utólagos engedelmével,- "Bugs02" adatlapján szereplő gondolatokat is.

1302. Ilcsi Mama2012-12-07 13:13
Karácsony előtt.

„Advent idején födje mély csend a szíveket!
A sötét elgyötört Földre havas szép karácsony közeleg.
Jó, ha most a lelkünkben messze hagyjuk a hajszát, a lármát, mind-mind.
Ne siessünk a hangos utakra!
Karácsony közeleg megint.

Gyönyörködjünk a szép havas tájban!
Kulcsoljuk kezeinket imára,
Köszönjük meg, ami jót eddig kaptunk.
Keserűséget, a szegénységet, a nyomorúságot hátunk mögött hagyjuk..
Tárjuk ki a szívünket, és kérjük a jót az imánkban.

Adassék meg számunkra, amit nagyon szeretnénk,
Főként, ami a legfontosabb, hogy a család örömében betakarva legyen az életünk.
Legyen a szívünk boldog csendje imádattal teli.
Amikor újra leszáll a sötét földre a Karácsony éjjele.
Azért, hogy boldogabbak legyenek az emberek. „

1301. HnéViktória2012-12-06 12:51
Nagyonn szép és nagyon igaz!!!Bár így lenne minden ahogy ide le van írva.
(válasz Ilcsi Mama 1300. hozzászólására)

1300. Ilcsi Mama2012-12-06 12:48
Adventi Ima /Ani/4702. / barátom szép PPS. Üzenetéről tallózva/.

"Látod, Istenem, milyen esendő vagyok?
Ha nagyjából rendben mennek a dolgaim, sokszor elfelejtek beszélgetni veled.
Bezzeg, ha fáj, szorít, sajog, ha kényszerít valami, ott belül, rögtön kicsúszik a számon,
Szinte észrevétlenül: Istenem add, hogy…….

Haragszol rám ilyenkor?
Kérlek, bocsáss meg ezt a vétkem!

Bocsáss meg, hisz most is, csak kérni szeretnék.
Nem csak magamnak, hanem másoknak is.
Nekünk mindannyinknak, akik eszeveszett tempóban száguldozzunk az adventi fényekkel ékesített utcákon, válogattunk, böngésszük a karácsonyi katalógusokat, hogy mit, még erőnkön felül is, akár hitelből, lehet megvásárolni.
Azért, hogy gazdagabb legyen a karácsonyi ünnepünk.

Bármilyen régimódinak hangzik, add vissza nekünk a dió és az alma öröméből egy kicsit!

Add, hogy boldogan tudjunk gyönyörködni a gyermekeink, az unokáink álomittas szuszogásában, amikor - a szép feldíszített fa alá helyezett apró magunkkészített ajándékok bontogatásától elfáradtan - elalszanak.

Add, hogy tudjunk nevetni, és merjünk sírni, ha éppen úgy esik jól.
Azért, hogy néha meg tudjunk tisztulni, egy nagy zokogásban, és ne szégyelljük, hogy nem csak csörtetünk, sikerorientált, manipulált géplények vagyunk, hanem ÉRZŐ és sérülékeny, törékeny EMBEREK, akik kapunk elég sebet e Földi pályafutásunk során.

Uram, add, hogy meg tudjunk gyógyulni a bajunkból!
Add, hogy érezhessük, mikor érdemes tíz körömmel kapaszkodnunk, s mikor kell elengedni.
Add, hogy ha elengedtünk valamit, ami nagyon fontos volt nekünk, kibírjuk a veszteség fájdalmát is, - EMBER módon - és EMBERIEN.
Szabadíts meg minket a gyűlölettől, a bosszúvágytól, az ellenségeskedéstől, az acsarkodástól, az irigységtől.

Add, hogy higgyünk egymásnak, egymásban.
Add, hogy tudjunk mosolyogni a csend hallatán is, hogy találjuk meg mindennapban az ünnepeket.
Add, hogy gyakran kezdjünk így a veled való beszélgetést” KÖSZÖNÖM ISTENEM!”, amit eddig adtál nekem.
Bocsásd meg a vétkeimet és add, hogy magunknak meg bocsáthassuk a tévedéseinket.

Adj BÉKÉT, mindnyájunknak ÁMEN!"

1299. Ilcsi Mama2012-12-05 12:37
/Ágh Tihanér/ ADVENTKOR.

„Ködös hajnali órák, tejszínű reggelek,
A földön sárguló, elkínzott falevelek.
Az ég hólyagszemén nem tör már át a Nap,
Sugárnyalábja a felhőkben megakad.

Az ősz lassan lépked, majd télbe borul,
És ahogyan megvirrad, be is alkonyul……
Este tompa fények remegnek az utcán,
Megtörnek a tócsák fodrozó fényén.

A hétköznapok bágyadt szürkesége,
Nem törheti meg azt, ami bennünk a BÉKE,
Lelkünkben a REMÉNY, szívünkben az ÁLDÁS,
Ránk köszöntött ADVENT idejével, a boldog Jézus és Karácsonyvárás.”

„Élvezd az életed, úgy ahogyan az megadatott néked,
Rengetegen vannak, akiknek nálad sokkal rosszabb,
És nem tehetnek ellene semmit sem…….
Sok dolog van a világon, ami vonzza a tekinteted,
De keresd azt, ami a SZÍVEDRE is hathat,
Kísérd figyelemmel és kövesd, azokat.”


1298. Ilcsi Mama2012-12-04 12:23
Kedves Bery78.
Üzenem neked, hogy amennyiben még aktuális a nyárvégi nagyon régi
-sorban álló kérdésed - jelentkezz!
Nem adtál meg e-mailt címet, amelyen elérhetnélek, és privi üzenetre sem válaszolsz?!

Még mindig nem kerülnél ugyan sorra, de úgy látom, hogy a képletedben pontosan a párkapcsolati téren megoldandó feladatokat hoznak neked Tranzit bolygók. Üdv. Ilcsi Mama.

1297. HnéViktória2012-12-03 15:26
EZ de gyönyörű!!!Ilcsi Mama!
(válasz Ilcsi Mama 1295. hozzászólására)

1296. georgina842012-12-03 15:15
ez nagyon szép volt, köszönjük Ilcsi Mama! nem is ismertem ezt a kis történetet, vagy, hogy mit szimbolizál a 4 gyertya.
Viszont kívánom!

1295. Ilcsi Mama2012-12-03 14:52
Kedves Fórumlátogatók!

„Az „ADVENT” latin eredetű szó (adventtus) megérkezést jelent.

Vallási szempontból a Jézus születésére való várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka.
Az András napjához, legközelebb eső vasárnap és december 25.-e közötti négy hetes idő, a karácsonyra való lelki felkészülés ideje.

Advent első vasárnapja legkorábban november 27-én, legkésőbb december 3-án lehet.

Az advent eredete az 5-6. századra vezethető vissza.
Az adventi koszorú hagyománya az ősi időkbe nyúlik vissza, kapcsolatban van a téli napforduló szokásaival, viszonylag új szokás, a 19. századból eredeztethető. „
Forrásanyag: Taverna.

”Az adventi, karácsonyi díszként divatos örökzöld a fehér fagyöngy, amely gyógynövényként is ismert.
Régi fűvész könyvek alapján a régi emberek varázsfű ként tartották számon, és Mária Trében ajánlása alapján is, teakészítésre is, ajánlott.

A fagyöngyteát kizárólag hidegen készítsük el.

Egy púpozott teáskanál fagyöngyöt adjunk 1/4 liter vízhez, éjszakára állni hagyjuk, másnap kicsit felmelegítjük és leszűrjük.
Gyógyszertárakban és gyógynövényboltokban ellenőrzötten, használati utasítással ellátott formában, kész teafű és fagyöngycseppek is kaphatóak.

Javallat: Amennyiben, disznózsírral összekeverve kenőcsöt készítünk, fagyás esetén külsőleg alkalmazva nagyon hatásos. Vérnyomás szabályozó, eredményesen alkalmazható a daganatos sejtek képződésének gátlására is.
Általában gyógyteakeverékek alkotójaként szerepel.
Hatása alapján egyaránt alkalmas a szervezet megtisztítására és a betegségek megelőzésére.
Fagyás ellen, érelmeszesedés ellen, keringésjavító. Megszünteti a szédülést, fülzúgást, és látászavarokat.
Szív és keringés zavarok korrigálásban is segítség lehet.
Nők részére hatásos lehet a méh-panaszokra, illetve és menstruációs zavarok esetén is.

Azonban feltétlen konzultálni kell a házi orvossal, ha más ezekre kapott gyógyszert is felírtak már esetleg részünkre.”

Négy gyertya található az ADVENTI koszorún, amelyen tegnap az első gyertyát meg gyújtottuk.

Olyan csend volt, hogy hallani lehetett, amit a gyertyák egymás közt beszélnek.

Az első gyertya elkezdte: a nevem B É K E.
Az én lángom világít, de az emberek nem tartják be a békét.
A láng pislákolni kezdett, míg végül kialudt.

Második gyertya rákezdte a nevem: H I T,
De az emberek nem akarnak erről tudomást szerezni, s mivel ez úgy is hiába való, így nem világítok én sem. Nagy huzat támadt és a gyertya lángja kialudt.

A harmadik gyertya szomorúan és csendesen rákezdte, az én nevem: S Z E R E T E T.
Már annak sincs értelme, hogy én is világítsak, hiszen az emberek félre toltak, és lassan elfelednek. Ennek a gyertyának is fénye sisteregve ugyan, de kialudt.

Ekkor egy kisgyermek lépett be a szobába, ránézett a gyertyákra és így kiáltott fel!
„NEKTEK ÉGNI KELL!”

Majd nem sírva fakadt, amikor a negyedik gyertya megszólalt: N E F É L J!
Ameddig én égek, addig mindig van: R E M É N Y!
A remény lángjának soha sem szabad kialudnia!

Ekkor a kisgyermek a „Remény” lángjával meggyújtotta a kialudt három gyertyát, azért mert a remény lángjának soha sem szabad kialudni.

Gondoljunk erre, amikor a négy gyertya ég a BÉKÉÉRT, HITÉRT, SZERETETÉRT, amely a REMÉNY lángjával együtt, bevilágítja a szobánkat.

Őrizzük ezeket, a lángokat mind örökké.

KELLEMES ADVENTI ÜNNEPEKET Kívánok!