Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


2055. renci19892015-05-15 21:38
Köszönöm Ilcsimama ez számomra is hasznos írás volt.

2054. Ilcsimama2015-05-15 21:09
Kedves Csaba és mindenki más is! No, akkor először is tegyük helyre magát a kérdés fogalmát. Tehát a SZOLÁR –Nap –horoszkópot, valamely tényleges születési év vizsgálatára készíthetjük el, amelyben a NAP éppen azon fokszámon áll, mint amikor az illető született. Attól függ, hogy az illető hány éves, vagyis az akkori valóságos évét vizsgáljuk. Ez eshet a születés ugyanazon napjára, (ez függ a 24 órán belüli születés idejétől), illetve eshet az előtti napra, de utána levő napra is.

Miért is? Azért mert magát a Nap útját egy meghatározott ponthoz kell viszonyítani. Vagyis, hogy mennyi idő alatt ér el a NAP valamely állócsillagtól megint ugyanazon állócsillaghoz, ez lesz a „Sziderikus” (csillag) év= 365.2564 nappal.
Vagy azt mérjük, hogy mennyi idő alatt jut el a NAP a tavaszponttól ismét a tavaszpontig, ezt nevezzük: „Trópikus” évnek, mely 365.2422 napot tesz ki. Tehát valamivel rövidebb, mint a Sziderikus év.
Ennek az eltérésnek pedig az-az oka, hogy a „Tavaszpont” évről-évre Kb. 50” másod perccel hátrafelé tolódik az ekliptikán= Nappályán. Vagyis a napnak így ennyivel rövidebb utat kell megtennie a 360° fok helyett, hogy újra elérje a tavaszpontot.

No, akkor itt van a kérdésednek az első gyökere, hogy a HOLD a SZOLÁR -NAP horoszkópban ugye nem ugyan ott fog állni, mint az a születési „Radix” horoszkópban állt.

Éppen ezért nem ebben kell vizsgálódni a kérdésed vonatkozásában.

☻ Mivel a „Radix” állandó és az egész élet során sem változik ezért, elsősorban a IV. ház utalhat az asszonyi mivoltra, (mert ugye az általános M/ horoszkópban a IV. ház a Rák jegye és annak az uralkodója HOLD.), valamint a HOLD helye jelzi képletben a nőt - az anyát, de még a nagymamát is. Az asztrológiában az anyai nagymamát viszont mindig jelölőként lehet, figyelembe venni, mert általában, olyan lehet az illető leendő felesége is.
Azért, mert ha például a X. ház a ♥ RÁK- jegyben van, akkor akár bizonyosra vehető, hogy anyával és az anyai nagymamával is jó lehet az illető kapcsolata. A Női horoszkópban a HOLD magát a női tulajdonost fogja, jelenti, és a női horoszkópban a NAP is, utal az élettárs-férfire, ugyan akkor a Mars helye is, általában nemi vonatkozásban a férfit is jelzi.

» A NAP pedig jelzi egyrészről a szétáradó erejénél fogva minden horoszkópban az apát a tudatos „ÉNT” jelzi. A Hold pedig az észszerű gondolkodás a képzelő erő mellett minden horoszkópban legyen férfié vagy nőé, a HOLD utal az anyára is.

A férfi horoszkópban pedig a Nap magát a horoszkóp tulajdon férfire add jelzést, ugyanakkor a HOLD jelzi az élettárs nőt is.
Emellett még a Mars is, utalhat a férfire az illető férfiasságára, a férfi horoszkópban, emellett még a NAP a férfi tulajdonosát is adja, valamint általában véve minden horoszkópban a MARS utalhat a fenti tulajdonságok mellett a céltudatos tetterőre is.

☻ A pontos időre elkészített születési „Radix”-ban a születés pillanatában a felkelő bolygók, mint egy „ÉG” térképpel mutatják meg az akkori bolygóállásokat.

Ezek pedig a képletelemzés során jelezhetik felénk azt a forgatókönyvet, amit az életben végig kell járnunk. Azt hogy hogyan és milyen módokon azt pedig az adja, hogy ezek bolygók éppen milyen jegyben, milyen bolygók uralma alatt és milyen házakban tölthetik be a szerepüket. Vagyis ezekből láthatjuk, hogy milyenek lesznek a lehetőségeink, hogyan tudjuk kialakítani a saját életünket a nehézségeinkkel és a jobbító lehetőségeinkkel együtt.
Mint azt is, hogy hol van szükségünk a fejlődésre, maga a jegyhelyzete megmutatja, hogy milyen tulajdonságokat kell elsajátítanunk, a házhelyzete pedig megmutatja, hol várnak ránk azok a feladatok, amelyeket karmikusan is, választottunk. Aztán változó, hogy mennyire tudjuk ezeket, a feladatokat felismerni és felvállalni főleg az életünk első harminc évében, vagyis az I. Szaturnuszi ciklusunkban.

Mégpedig azért, mert a bolygók a belső a belsőszemélyiségünknek felelnek meg.
Ezek közül pedig pontosan a NAP adja az egyéniség lényegét, vagyis az ÉN” tudatot a HOLD pedig az ösztönös érzelmi törekvéseket.

Ha már itt tartunk, akkor nézzük meg e vonatkozásban a többi bolygókat is, azért mert például, ha a » MERKÚR bolygót nézzük a ház- helyével és a jegy uralkodójának a szerepét is vizsgálva meg lehet állapítani, hogy az illető milyen viszonyban áll a ♥ hozzátartozóival, a rokonokkal ♥ is.

Vagy a » VÉNUSZ bolygó esetében pedig: A női horoszkópban láthatjuk az illető ♥ nőiességét, sőt még a jegyhatás utalhat a külsejére is. Azt is tudathatja velünk, hogy az illető nő mire képes a ♥ szeretet és ♥szerelem terén.

A Vénusz pedig a férfi horoszkópban arról adhat felvilágosítást, hogy melyek azok a női típusok, amelyek leginkább hatnak rá illetve vonzódhatnak hozzá.
Aztán minden képletben fontos lehet még az is, hogy a Vénusz együttáll –e a Felszállóval, mert akkor az illetőnek meg kell tanulnia elsősorban önmagát ♥ szeretni, hogy és hogy legyen jó, adjon szeretetet, és miként fogadja el a különböző embereket, ha pedig a Vénusznak nincs esetleg semmilyen fényszöge sem akkor tehát a ♥ szeretetét nem is, tudja kifejezni.

Ugyan akkor itt találhatjuk meg a Vénusz elhelyezkedésénél általában mindenkinek a ♥ nővéreit , de főleg a tőlük fiatalabb ♥ női testvéreket is.

» Marsról már volt szó, bár még megjegyezhetem azt is, hogy a Mars hozza magával azt is, hogy a megfelelési kényszer miatt milyen eredményeket képes valaki elérni.

Más szemüveggel, de nézzük meg a lassúbolygókat is: » Jupiter helye a „Radix”- ban e téren mivel tüzes és férfias és szétáradó erővel ható bolygó, ezért elsősorban harmonikus fényszögek esetén az ♥ emberszeretetre, a ♥ jóindulatra, az igazságosságra, ♥ segítőkészségre add utalást.

Viszont (•) diszharmonikus fényszögeknél általában véve, már inkább önhitt, hiú, kérkedő, élvhajszoló jellemet is takarhat.

» Szaturnusz esetében: mivel negatív és férfias, ezért, mint elv szerint az Öncélúságot, a zárkózottságot, a valamiben való megmerevedést fejezheti ki. Itt is, nézhetjük a jellemformáló hatásokat is, mely harmonikus fényszögnél többek között, lehet nyugodt csöndes, lelkiismeretes, céltudatos, kitartó szívós, előre látó meggondolt, igazságosan szigorú.

Viszont diszharmonikus esetben: merev, rideg önző, makacs, stb, jellemet is takarhat.
Ugyan akkor a képletben itt kereshetjük akár az *ingatlan tulajdonnal való kérdéseket is. Ugyan úgy, mint a IV. háznál is megjelenhetnek azok a bizonyos *birtok-ingatlan vagyonok.

» Uránusz bolygónál, mely szintén szétáradó erővel ható bolygó, ezért: a magasabb fokú újító, átalakító értelmiséget is nézhetjük, nem véletlenül a Vízöntő-jegy uralkodó bolygója. Jellemformáló hatásával adhatja a végleteket is: a találékonyságot, a nagyvonalúságot, ugyan akkor diszharmonikus hatásként akár az önfejűséget, a felforgató és pusztító hajlamot is.
Uránusz a függetlenedést is jelenti, úgy mint azt a 2. háznál akár *anyagi téren is látható: úgy, mint az egyén önállóságának eszközeként.

» Neptun, mivel a bolygóban a nőies és férfias elem is keveredik, ezért, mint elvet a mindenre kiterjedő ♥ szeretetre helyezhetjük, már csak azért is, mert a Vénusz felsőbb fokú oktávjaként működik. Neptun a nagyálmok bolygója, bár általánosságban a határtalanság a megtévesztés, aködösítés, következtében a kháosz bolygójaként is jellemezhetjük.

Végezetül a » Plútót sem kihagyva: szintén a kettős jellege miatt tüzes és vizes sajátossága miatt a férfis és nőies elem is keveredik benne. A gyökeres átalakulást, a sokrétűséget kereshetjük benne, egyszóval a végső célnak rendelheti alá a szülöttet, pláne ha valakinél az I. házban található, pláne, ha még az ASC jegy csúcsán, vagy annak közelében található, mert ne feledjük, hogy az I. házban lévő bolygót gyújtópontként kell figyelembe vennünk. Azért mert itt igyekszik az egyén önmaga fölé kerekedni, és ezzel legyőzni a saját lényének az alantas vonásait.

Akár a férfi, akár a női horoszkópban, mivel a Mars bolygó felsőbb fokú megjelenésének tekinthető a Plútó, ezért felsőbb rendű képességet jelez, ezért hasonló vonatkozásokra is rá mutathat, mint a Mars bolygónál is, látható, és ha még a Felszálló csomópont is, esetleg jelen van itt, akkor pedig egyértelmű, hogy tanulni kell neki pro és kontra a hatalmat kezelni.

☻ No, akkor, ha helyre tettük ezt a kérdést, akkor a születési „Radix”-ban a házak értelmezésénél pedig: Ugye már jeleztem, hogy a IV. ház adja az otthont, a szülőket!

(Itt csak mellékesen jegyzem meg, hogy a „Radix”-ban legtöbbször az ANYÁT találhatjuk meg a IV/IC-jegy- házban, az APÁT pedig a X/MC házban. Ez viszont nem mindig egyértelmű, a képletnek más vonatkozásait is érdemes vizsgálni, mert főleg az döntheti el, hogy ki a gondoskodóbb szülő, mert, ha például az anya az, aki a valakinek a karrierjét az egész életét igyekszik jobban egyengetni és támogatni, akkor ott az anya szerepét a X. házban kell értékelni).

A „Radix”-ban a képlet elemzés során a *testvéreket, még a *szomszédokat, vagyis a közvetlen környezetet a 3. házban kell értékelni.

A „”Radix”-ban az 5. ház jelenti az Örömök házát és *gyermekeket de, hogy kinek a hányadik gyermekét szeretnénk nézni, azt pedig oly módon kereshetjük, hogy az első gyermeket az 5. házban a másodikat a VII. Stb, házaknál kell keresni, azonban ez, is mint minden más is, más- más értelmezést kaphat. (Azért mert, ha valakinek például élőképes gyermeke akár meg sem született, bizonyos értelemben akkor is gyermekként vehető figyelembe, de ez már inkább a Karma asztrológia világába való témaként értékelendő.)
Azért mert vizsgálni kell még az esetleges fényszög nélküli bolygókat is, (ezt a radix kör alatti „Ekl” táblában úgy láthatjuk, hogy a megfelelő bolygósorban sem, vízszintes sem függőlegesen nincs fényszög jelzés). Ekkor ugyan is csak, akkor lép be a megfelelő hatás, ha Tranzit körforgás szerinti hatás éri, akkor annak átveszi az esszenciális minőségét, vagyis a bolygó progresszióval vagy tranzittal érintkezésbe lép a bolygó helyek bármelyikével, akkor ezek a hatások láncreakciót indítanak el. Más esetben, pedig amikor a „Radixban” kicsi az orbisz az egymással fényszöget alkotó bolygók között ez - az időszak hangsúlyos szerepet jelezhet, mely lehet előnyös, de nehézségeket is, hozó eseményekkel teli időszak is.
Azért, mert a Tranzitok különösen fontosak a jövőbeli tendenciák felmérésében. Ezt pedig csak is akkor (tetszés szerinti időpontra nézve), a valóságos égi helyzet vizsgálatával tudjuk felvázolni. Például, ha a Mars esetében vizsgáljuk, tűz, vas, vér, stb. a műtéti beavatkozásoknál, akkor relatív módon aktiválódik, és az egybe eshet egy nőgyógyászati beavatkozással, vagy gyermekszületés üggyel, akkor ez - azt is jelentheti, hogy nem spontán elvetélésről van szó, mert az inkább Uránusz hatás, hanem például abortusz, lehetséges.

Ezért hívom fel mindig a figyelmeteket az általános/ M / képletre= MUNDÁNBAN, ahol a kezdő I. jegy a Kos és a 12. pedig a Halak- jegyház, itt pedig minden állatöv jegy szimbolizál valamit. A Nap pedig az 5. Oroszlánjegyben, mivel a NAP a jegy ura, ez - az ötös ügyek rendszere. Tehát ha például Oroszlán jegyben található a MARS bolygó, ez azt jelentheti, hogy a szerelmi, és minden, ami az oroszlán ügyekbe tartozó, dolog itt felgyorsulnak.

► Aztán erre vonatkozóan még egy pár példát is idehozhatnék: Mint azt már előbb is, jeleztem az anyuka horoszkópja alapján is látható, hogy az első gyereke milyen lesz, kreatív vagy éppen alkotó Stb típus. Vagy éppen a harmadik gyermek esetleg spirituális és világutazó Stb.

Ez pedig onnan látjuk, hogy a képletben, hogy az 5. ház az ugye első gyermek ház, tehát ha ez éppen az Ikrek- jegyre tevődik az ikrek jellegűség is benne, van - lesz a gyermekben. Aztán még attól is függ, hogy milyen bolygó áll ebben a házban és mekkora ez ház, mert nála, ha például az 5. ház két jegyre is tevődik az Ikrekben és Rákban is, van, akkor tehát ez a gyermek, ezt a jelleget is magába, fogja hordozni.
Aztán még ha az 5. házban áll esetleg a Neptunusz bolygó is, akkor pedig az anyuka gyerekvállalását is, láthatjuk oly módon, hogy örülne –e a gyermeknek, a tudat alatt, ugyanakkor aggódik a saját szabadsága miatt is. Azért mert itt ebből a szempontból a Neptun az 5. ház csúcsán a szerelmi ügyekben hozhatja be a káoszt, a titkokat, az átláthatatlanságot.
A legintenzívebb a hatás akkor, amikor a bolygó a 30°-fokos jegynek az első harmadban áll.

Ebből a szempontból vizsgálva a legrosszabb az Uránusz-Neptunusz együttállás, amely ellentétes tulajdonságokat jelez, hol Neptun - nak érzi az illető a szerelmet, hol meg Uránuszinak. Mert akiknek duplikált bolygóik vannak, azok azoknak a személyisége is nehezebben alakul ki, és igaz a gyermekekre is.

Aztán a következő 2. gyermek a VII. házban van, akkor alapjaiban véve itt figyelembe kell venni az egy tőről fakadást is, mert ugye a VII. ház az I. „Én” házzal szembeni polárisház.
Ez pedig azt is adhatja, hogy az anyuka életében nagy valószínűséggel a második gyermek nagyobb teret foglalhat el. Ezt pedig abból is, látjuk, hogy milyen nagyméretű ebben az értelemben és a példában az I. Vízöntő- jegy ház és a vele szemben lévő VII. Oroszlán jegyház. Amennyiben pedig még a VII. ház csúcsa is (kétjegyesség estén), az Oroszlán jegyben van, akkor ez a 2. gyermek Oroszláni aspektusokat is, magával hordozza az-az vezetői képességekkel is, rendelkezhet. Viszont az I. házas Vízöntő jegy uraként az Uránusz egy felpörgőséget jelent akár egy zsenit is jelenthet az I-VII. Házvonatkozásban a szülöttnek és gyermek esetében is.

Amit még a házban álló többi bolygó is erősítheti, pláne ha a Plútó és a Szaturnusz is ebben a házban található. Azért, mert ezek tekintélyt adhatnak a gyermeknek, de ha még a VII. ház esetleg még a Szűz jegybe is átnyúlik, akkor pedig emiatt szorgalmasságot, meggondoltságot is jelenthet.

Vagy ha valakinél a „Radixban” azt vizsgáljuk, hogy a harmadik gyermek a 9. házban lehet és ez esetleg a Skorpió jegy- házban található, akkor azt láthatjuk, elsősorban inkább, hogy a Skorpió jelleg vonatkozhat rá. Azonban ha még egy pici Nyilas-jegy is, adott lehet itt, akkor a 9. ház átcsúszik a Nyilas jegybe, ezzel utalhat a képletfejtés a spirituális, titkok és szellemi joviális dolgokra is, illetve a Nyilas uralkodó bolygója miatt az igazság és titkok iránti érdeklődésre is.

Érdekes módon a 6. ház elsődleges jelentése, mint egészségház itt az I: IV:6:12: házakat, de ugyan akkor munka háza is, ezért ezen a téren főleg 2:6:X. Házakat kell vizsgálat tárgyává tenni a képletfejtésben.
Viszont itt találhatjuk meg a például még az *apai nagybácsit, vagy *nagynénit is.

Mivel pedig a Születési „Radix”-nak a legfőbb helye maga az Aszcendens fokszáma, mely kijelöli az I. házat és azzal együtt a többi jegy-házakat is, itt láthatjuk az egyéniség mellett az öntudatosságot, az alkalmazkodó készséget, vagyis, hogy az illető milyen módon képes megmutatkozni elsősorban a belső, de másodsorban a külvilág felé.
Mivel az I. ASC házzal szemben található a VII. ház, vagyis ahol az „ÉN” találkozik másokkal, mert ugye ez nem csak a párkapcsolatokat jelezheti.

☻ Akkor már rá is térhetünk arra, a kérdésedre, hogy az ÉN - VII. házam hogyan függhet össze társam I. házával. Mert ugye az a kivetítés, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy összevetése két képletnek. Azért, mert itt a VII. házban kereshetjük a visszaigazolást arra, hogy meg tudjuk erősíteni az „ÉN” érzését azzal, amit a másikban kereshetünk és találhatjuk meg.
Ugyan is azt hiszem erről még itt nem beszéltünk, de a VII. házzal akár az elvárásainkat, de a félelmeinket is kivetíthetjük mások irányában, és azért mert olyan tulajdonságokat is kereshetünk a társunkban, amik esetleg nem is léteznek, csak éppen mi azt szeretnénk, hogy így legyen. Ezért szoktuk azt is mondani, hogy akár a nyílt ellenségeinket is felfedezhetjük egy ilyen összehasonlítás során például az üzleti kapcsolatok terén. Tehát ez a vizsgálódás akár a párkapcsolat akár más külvilág felé való kapcsolódás terén is, rá mutathat a társas viszony milyenségére.

Mivel pedig a 3. ház kapcsolódások háza, ezért „úgy ahogyan Te is érted” verce - vissza az ő 3. háza az én 9. házam, mert a 9. ház a belehelyezkedés háza.

Megint csak nagyon jók voltak kérdéseid és szívesen válaszoltam rájuk, remélem mindenki számára érthető lesz.
(válasz Mcsaba 2048. hozzászólására)


2053. Mcsaba2015-05-15 18:05
Köszönöm a jóságodat és a segítőkészségedet Kedves Ilcsimama!
És próbálom minél jobban megfogalmazni a kérdéseimet, hogy mások is elégedettségben olvashassák az értékelni való válaszaidat.

Tisztelet Mindenkinek itt a fórumon, Mcsaba.

2052. Ilcsimama2015-05-15 12:57
Kedves Csaba. A fórumon a 2022 számon egyébként megtalálhatod te is mások is, akiket ez érdekelhet a Nap-horoszkóp elkészítés menetét és annak a „Radix” horoszkóppal való összevetés fázisait is, illetve annak az értelmezését is.

Szeretném neked és másoknak is jelezni, hogy privi üzenetekben sokan azt írják nekem, hogy miért írok Mcsabának a fórumon ilyen bőven a kérdéseire? Hiszen akkor esetleg e helyett, többeknek is tudnék privátban képletfejtés küldeni.

Ezzel kapcsolatosan pedig szeretnék e módon is válaszolni, hogy azért, mert pontosan ezek a kérdések azok, amik előre vihetik azokat a képletfejtési módszerek lehetőségeit, amit én itt válaszként szeretnék nektek jelezni. Hiszen annyiszor kitértem már rá, hogy nekem elsősorban az a célom, hogy akiket ez a témakör érdekelhet, azok az asztrológiai ismeretekről, akár ilyen egyszerű módszer segítségével többet megtudhassanak. Azért, hogy saját magát és a lehetőségeit is jobban megismerhesse, a képlet adta lehetőségeit átláthassa és pontosan a saját magában megfogalmazott kérdéseire ez által a választ is, jobban megtalálja.
Amennyiben pedig ismeri valaki a lehetőségeit, azok közül – már a szabad akarat által - sokkal könnyebb azt az utat is meglelni, ami jobb életlehetőség felé terelheti az életét.

Éppen ezért én nem tudok és nem is, szeretnék jósolgatni, mint azt a privi üzenetekben többeken kérik tőlem. Csupán itt a fórum keretei között a pontos születési időre elkészített”Radix” horoszkópelemzés adottságait szeretném jobban megvilágítani, azért, hogy azoknak a bizonyos kérdéseknek a válaszait, hogyan lehet meglelni a saját képletben.

Azok pedig, akik csak is, mint egy ingyen adott lehetőségeket várnak a kérdéseik feltevésekor, sajnos nem minden esetben tudok eleget tenni, ezért kérem, hogy ne haragudjatok rám.
Továbbra is, elsősorban azoknak szeretnék a fórumon segíteni, akik a saját maguk képleteiben szeretnék felfedezni azokat a lehetőségeiket, - amik nem a mindenféle téves általános horoszkópok alapján vonatkozhatnak rájuk, - amelyekre a megoldási lehetőségek ott vannak előttük, csak olvasni kell tudni belőle.
Természetesen, ha valakinél segítség kell más módon is, ugyan úgy, mint eddig is igyekszem azt megtenni.

A következő bejegyzésemben Mcsaba kérdéseire a válaszomat szeretném majd egy kicsit bővebben kifejteni pláne úgy, hogy ezek tanulságos kérdések és előre mutatók a saját képletelemzés során.
(válasz Mcsaba 2048. hozzászólására)

2051. Perla del Mar2015-05-15 12:11
Kedves Ilcsi mama!
Nagyon köszönöm ! Természetesen értesítelek a fejleményekről!
(válasz Ilcsimama 2049. hozzászólására)

2050. renci19892015-05-15 11:00
Kedves Ilcsimama! Belekeveredtem kisfim radixába.Neptunuszon kivül ami Halak 10házban.5,22fokon semmi más bolygó nincs uralkodásban.Ráadásul a radix felsö rèszèn van az összes szinte.Átszámoltam rendes programmal Ikrek Nap 13,43fok Ikrek Aszcendens 27,3 fok.Ikrek Jupiter 24,59fok,Ikrek Mars 2,39fok.A kis lelkivilágát szerettem volna jobban átlátni,ès hogy egy ennyire Ikrek emberkènek mièrt indul nehezen a beszèd.Nyughatatlan,türelmetlen,rettentö gyors nagyon èrtelmes.Átküldöm az adatokat privibe.Ránèznèl majd Kedves Ilcsimama? Köszönöm elõre is :)

2049. Ilcsimama2015-05-15 08:44
Kedves "Perla del Mar"Nagyon megörültem a mostani privát levelednek is, aztán az eddigi fórum bejegyzéseidnek is( visszautalva az 1877.1891. 1893.1952 számokra is).
No látod, ha objektíven látod a dolgokat a horoszkópodban, akkor a lehetőségek is, feltárulhatnak előtted. Nagyon örülök neki!
Csak állj pozitíven a dolgok mellé, akkor meglásd az anyagi haszon, sem maradhat el! Hétfőn egyébként még az "Új hold ideje is" ott lesz, ahhoz hogy kérd és megkapd mind azt, amire nagyon vágysz. Ráadásul a HOLD éppen a Bika jegyben fog haladni, majd kedden pedig az Ikrekben, itt pedig a kommunikációs téren a Merkúr is a segítségedre lehet. Milyen érdekes, hogy a Merkúr egyébként a képletedben az 5. házadban / Mars urával állt a születésedkor, aztán meg a Bika jegy a VII. házadat a külvilági kapcsolatokat hozhatja be neked, és lehet, hogy még éppen itt lelheted meg a jó párkapcsolatot is, ha még eddig nem találtál rá? Sok sikert kívánok és értesíts a fejleményekről.
(válasz Perla del Mar 1891. hozzászólására)

2048. Mcsaba2015-05-13 15:18
Kedves Ilcsimama!

A Szolár horoszkópról szeretnék kicsit bővebben érdeklődni.
Amint írtad, hogy a Hold az egyént jelképezi, aztán következtetek, hogy a férfiképletben Nap a férfit jelöli.
Azzal szeretnék tisztában lenni, hogy a környezetben élők (a társ, gyerek, testvér, após, anyós…) mely házterületekben értelmeződnek?
Vagyis, hogy mennyire érvényes abból a szabályból kiindulni, hogy az én VII. házam a társam I. háza és továbbá az ő 3. háza az én 9. házam?
Ez így felaprózva mennyire találó a többi rokonságra nézve?

Tisztelettel, Csaba.

2047. Gizella112015-05-11 17:47
kicsit szoktam olvasgatni e téma írásokat.

2046. Ilcsimama2015-05-11 16:45
Kedves Csaba! Semmi baj, hiszen ezek valóban nem egyszerű módszerek!

Azért, hogy másoknak is, akit esetleg érdekelhet a kérdésedre adott válaszom, hogy érthető, legyen, nézzük meg, hogy mi is az a Primaer direkciós= elsőleges irányítás módszer. Ezt a módszert is, az asztrológiai prognózisok során a bekövetkezendő események előre történő megállapítása céljából szoktuk elvégezni.
Ugyan is itt elsősorban irányításról= dirigálásról lehet szó. Ez úgy értendő, hogy vagy az egymással kapcsolatban álló bolygókat, akár elméletben, akár valóságos haladásuknak megfelelően tovább visszük a képleten addig, míg el nem érik a bolygók fényszög pontjait vagy a „Radix” szerinti fényszög pontokat, vagy házcsúcsokat, ahol is kérdéses területi hatások érvényesülhetnek.

Vagyis a „Radix” születési horoszkópszerinti bekövetkezendő események, beálltának, a megállapításának az elsődleges irányításon alapuló- Primaer - direkció - az egyik módja lehet, mely azon alapszik, hogy a születési horoszkópban a bolygók tovább haladásában 1° =1 évvel lesz egyenlő. Tehát, ha a képlet valamely bolygóját a vele kapcsolatban lévő másik bolygó fényszög pontjáig átirányítjuk, akkor ez az ív fok és perc hossz adhatja meg a várható fényszög hatás beteljesülésének a lehetőségét.

Azt is tudni kell azonban erről az irányító módszerről, hogy – elég bonyolult és hosszadalmas a számítási módja-, és ez nem alapszik a bolygóknak a valóságos, természetes mozgásán, ha nem csupán az irányításban szereplő két bolygónak az egymástól való távolságán. Ezért aztán nem is igen használja legtöbb asztrológus ezt a fajta módszert, az egy-egy bekövetkezendő esemény előre jelzésére, mert sok esetben helytelen adatokat jelzenek, illetve nem a legmegfelelőbb iránymutatást adhatják a kérdés tekintetében.

Már többször is jeleztem neked - és itt a fórumon másoknak is,- hogy vannak ettől sokkal egyszerűbb, pontosabb és megbízhatóbb ismert más eljárási módszerek.

Ezekről, módszerekről (melyek jelezhetik a bekövetkezendő eseményt), én már sok esetben részletes levezetéssel, írtam, keresd vissza fórumon!

Legtöbb esetben én jó magam is inkább a másodlagos irányítást, (a secundaer direkciót) előre haladó progressziót tartom leginkább elfogadhatónak. Vagyis egy nap= egy évvel. Tehát itt a pontos óraperces radix - béli születési utáni minden nap egy-egy életévnek felelhet meg. Vagyis ha valakinek a 40. vagy az 50. életévét szeretnénk vizsgálni, akkor a születésutáni 40. vagy az 50. nap bolygó állásait vesszük vizsgálat tárgyává. A bolygók pedig a továbbvezetés során a születéskori helyzetüktől haladnak tovább a képletszerinti házak csúcsaik és fényszög pontjaik irányába, ahol jelzik a ház és a fényszög hatásaikat.

Mint már neked többször is megírtam, én úgy igazából a segéd horoszkópok közül a leginkább az egy év= egy nappal, elvre felépített horoszkópot szoktam nézni. Ugyan is ezt akár melyik napra fel lehet állítani, mely megmutathatja a kérdéses évet. Ezzel együtt pedig - úgy, mint a születési Radix esetében - a kérdéses életévnek megfelelő napját úgy tekintjük, mintha az a születés napja lenne. Természetesen itt majd a progresszív házállások el fognak térni az eredeti Radix ház helyzetétől. Viszont az itt álló bolygók fényszögeit, kell analóg módon összevetni az eredeti képletszerinti köralatti „EKL” táblázat szerinti fényszögekkel. Mert akkor aktiválhatja= kapacsolhatja be a bolygó fényszöge a radix helyzetét, amikor az előrehaladás során kiváltja az eredeti születéskori fényszög hatását.

Azonban azt is tudod, kedves Csaba, hogy ezek mind sokkal bonyolultabb módszereknek tekinthetők, mint sem hogy kellő asztrológiai ismeretek hiányában ezzel pontos előre jelzést lehessen el készíteni. Tehát nem a Placidus, vagy a Nostradamus programodban lehet a hiba, ha nem inkább e bonyolult eljárás nyomon követésével.

Azt tanácsolhatom, most is - mint már többször is - hogy a legegyszerűbb megbízható módszernek (aminek pontos lépésben való követését nem rég töltöttem fel éppen a fórumra), a SZOLÁRIS - NAP- Horoszkópot ajánlom neked és másoknak is. Mivel ezt is tényleges életévre számíthatjuk ki, vagyis nem a másodlagos irányítás alapelvét vesszük figyelembe, hanem a valóságos életévet nézve a Nap helyzetének ugyanazon fokszámára keressük meg a léptetővel a Nap fokszámát, mint az a születéskor ténylegesen is volt, ez pedig nagyon sok esetben nem pontosan ugyanarra, napra fog tevődni, hanem akár előtte vagy utána követő nap is lehet. Aztán ezeket (az ASC-Plútóig) a kapott fokszámokat, jegyeket, jegyezzük fel a „Radix” horoszkóp külsőkörénél található megfelelő helyeihez és értelmezzük az ott kapott házak-jegyek- eseményeinek, fényszög hatásainak bekövetkezendő az évre, szóló eseményeire. Azért mert mivel a születési „Radix” állandó, így a születési képlet házhatásait kell itt is, mérvadónak tekinteni.
(válasz Mcsaba 2045. hozzászólására)

2045. Mcsaba2015-05-10 15:00
Kedves Ilcsimama!

Már kérdeztem a Primer direkcióval kapcsolatosan és válaszoltál is. Viszont valamiképp mégsem tiszta a dolog.
De legelőre azt kérdezném meg, hogy a Placidus 4.1 Nostradamus 1.0 teljes változat programban a progresszióléptető kellene-e a feltüntetett hónap, óra, percet léptetnie? (Talán hibás lenne a programom?)
Mert ugyanis csak az évet tudom korrigálni.
És az volna a kérdésem, hogy a 22. születésnapomtól való időrést hogyan léptetem? Például plusz 5 hónap 27 nap, ami a szabály szerint 29 perc 40 másodpercnek felel meg. Ezt miként adom hozza a kiszámított primer képleten feltűntetett fokszámokhoz?

(A Speciális mező és az Általános bolygóáthaladásokat próbáltam, de más képletet ad ki.)

Kérlek nézd el az érthetetlenkedésemet!
Köszönöm szépen az eddigi tanításaidat!

2044. Ilcsimama2015-05-06 13:01
Kedves Renci! Ez a második válaszom a kérdésedre és a mi napi privátban küldött üzenetedre is, temészetesen csak is oly képpen, ami itt a fórumra kiírható.

Sajnos nem tudok neked mostanra még jót mondani. Nézd meg elkészítettem erre a 26. évedre a Nap szolár képletedet is,amikor a Nap ugyan azon fokon fog haladni, mint amikor a születésed idejében volt, vagyis 6°39’ foknál és ez pontosan szeptember 29-én fog megtörténi. Tehát ebből az egész 2015. évet vagyis a 26. évedet nyomon lehet követni, úgy ahogyan nem régen a fórumon azt levezettem a "Radix" horoszkóp esetében is.

Most neked az elsődleges problémádat tekintve leginkább a Holdat kell vizsgálni, mely az eredeti „Radix” képletedben, a Mérlegjegyben állt a születésedkor, mégpedig újhold idejében, mert együtt állt a Nappal, és ez azt jelenti, hogy csak is újhold ideje lehetett akkor a holdnak.

No, már most pedig 2015. 05. 06-án a HOLD éppen a Skorpió jegyben halad az pedig az általános M/ képletnek (lásd az adatlapomon) a 8. házat vagyis elhalás, operáció vagy azzal kapcsolatos egészségi probléma, vagyis a veszteség házát adja. Itt pedig a Te „Radix” képletedben Halak-6° foknál csupa akár betegséget is jelző quincunx – fényszögek találhatóak.
Most pedig az éves „Szolárban” nálad majd szeptembertől már Halak jegy külsőkörénél 1° nál keresd ott a külső körön a zöld jó fényszögeket.

Aztán akkor még a Jupiter is csak támogathat, mert éppen Tranzit haladási módon a Szűzjegyben fog 10° környékén éppen haladni, nézd csak meg a "Radix" képletedben a Szűz 10° fok környéki helyein álló külső látens fényszögeket? Csupa-csupa jó zöld fényszögeket kaphatsz a kérdésed vonatkozásában, és hol? Éppen a IV. család és az Otthon házadban, de még az 5. gyermekház vonatkozásban is, úgy, mint ahogyan azt az előző bejegyzésemben is leírtam neked.

Megnézheted a Neptuni mostani ködösítési hatást is? Neked a „Radixban a Neptun a VII. Házadban, együttállásban található a Szaturnusz bolygóval, no, már most jelenleg a Neptun a halak jegyben olyan 9-10° foknál jár éppen, mint a Te „Radix” képletedben is látható, hogy ott nálad csupa – csupa nem jó fényszögeltség mellett (lásd a „Radix” kör alatti „EKL” táblában az utolsó sor előtti Neptun sorban van.

Majd pedig szeptembertől a Neptun „Retrográd haladás következtében a Halak jegy 7° fokánál fog haladni, ami neked azért lehet már jobb ezen a téren, mert a Hold-Mars Jupiteri és Neptun is harmonikus fényszögeikkel támogathatnak téged. Sőt még ezen időn túl még a Plútó is a Jupiteri Trigon fényszögével a IV. házban segítségedül szolgálhat.

Végeredmény képen úgy, mint a radix képletfejtésnél is, írtam ott neked nem jók az állásaid, viszont most a Tranzit bolygó haladás - hatások ezeken sokat enyhítnek.

Már csak, ha azt veszem is, hogy akkora már a Szaturnusz bolygód is, (ami most ugye Tranzit módon éppen a Skorpióban halad), akkor már ismét Retrográd módon a Nyilas jegyben fog haladni/ a jóságos Jupiter bolygó uralmával, ott pedig egyrészről jó fényszög kapcsolatokat kaphatsz, másrészről pedig láthatod a 6. Nyilas házadnál, külsőkör fényszögeinél, hogy van egy nagy üres szakasz, amely alatt Szaturnusz nem szól bele sorsod alakításában, szinte sors szerűen rád bízza a szabad akarati döntés lehetőségét.
(válasz renci1989 2033. hozzászólására)

2043. Ilcsimama2015-05-06 11:25
Nagyon szépen köszönöm, és ne haragudj nem elfelejtettek, hanem sajnos figyelmetlen voltam, hogy nem láttam a bejegyzésed, pedig - asztrológia értelemben - mindig nagyon tanulságosak a kérdéseid.
(válasz Mcsaba 2042. hozzászólására)

2042. Mcsaba2015-05-05 19:00
Köszönöm szépen a választ kedves Ilcsimama!

Kívánok Neked Békét, Elégedettséget és nem utolsó sorban Jó Egészséget!

Szeretettel, Csaba.


2041. Ilcsimama2015-05-05 13:24
Kedves Csaba a sok bejegyzés következtében átsiklottam a 2021. számon írt kérdésed tekintetében, ahol a menyednek a gyermekkorában átélt apai agressziója kapcsán tettél fel kérdést.
Azonban ezt szeretnéd össze kapcsolni az ASC pontosítás helyzetével.

Az apai agresszió főleg ott látható a képletben, hogy az 5. házban vagy kártékony bolygó áll, azért, mert a kártékony és diszharmonikus sugárzások töretlenül jutnak érvényre.
(Például, mint a Szaturnusz, vagy a Skorpió jegy uraként maga Mars pláne, ha diszharmonikus fényt kap még a Naptól is, vagy Kos-Mars pedig akár a holdtól is, és vagy az Uránusz együttállás fényszögben, amely két elv együtthatását adhatja még a Mars magasabb oktávján működő Plútó bolygóval is, amely szintén kártékony, ártalmas hatású planétának tekinthető). Itt még szeretném meg jegyezni azt is, hogy bár az Uránusz bolygó a Merkúr felsőbb fokú megjelenésének is számítható, azonban az Uránuszban a Merkúr- Szaturnusz és Mars jellege is, összevegyülhet. Ekkor pedig, ha itt esetleg az Uránusznak, mint a Vízöntő- jegy urának a szerepe fejtheti ki a legjobban a hatását. Ebben az esetben mindig nézni kell a „Felsőbb fokú bolygók kártékony zavaró hatást is. Aztán még azért is, mert, ugye, ha mint érintett házhelyzet IV. X. ház, ahol éppen az apa is megjelenhet, akkor ott az Uránuszi hatás összefügghet - általában mindennel-, de e kérdés terén azzal, ami hírtelen, meggondolatlan, rossz értelemben pedig katasztrofális hatással rendelkező jellem.

(A Te menyed pedig a Skorpiós Napjával, a gyermekkori kudarcai dacára is, tovább léphet, ha inkább az életbeli feladataira összpontosít. Ezt pedig leginkább a X. házban keresd és a Felszálló holdcsomópont helyzetében, vagyis a Jupiter bolygó megfelelőjében, mely azt a pontot jelképezi, mely a legnyomasztóbb feszültséget hozza az Ő múltjára. Viszont pont ennek a segítségével tudja legyőzni a mostani életének mélységbeli kudarcait. Mivel pedig ezek általában maradandó Karmikus* nehézséget, problémát jelenthetnek neki. Abban legyél inkább a segítségére, hogy hogyan és miképpen tudja megvalósítani a mostani életfeladatát, mert hiszen a Felszálló holdcsomópont a jelenlegi élet céljait jelenti és a teljes lelki beteljesülés felé vezető utat is, megmutathatja számára. )

Az ASC pontosítást pedig ne ebben keresd!

Ezért erre vonatkozóan neked és másoknak, akiket az ASC pontosítás téma érdekelhet, szeretném jelezni, hogy a horoszkóp általános egységként kezelt kifejezésén túl az élet különböző területeire csak is konkrét részletkérdéseket lehet figyelembe venni.
Mégpedig első sorban az életképesség az első lépés, ennek jelölője pedig a horoszkóp képletben a Nap a Hold és természetesen legalább a napszak alapján figyelembe vehető ASC. helye.

Az életképességet - már többször is jeleztem, - hogy leginkább a nagyéleterőt a KOS -Oroszlán - Mérleg és Nyilas jegyek adhatják.
A közepes életerőt pedig: Bika- Ikrek- Szűz- és Skorpió jegyekben kell keresni.
Viszont a viszonylag gyenge csökkent életerőt leginkább: Rák- Bak - Vízöntő és a Halak jegy adhatja.

Azért, mert a Nap az alapvető a szervezeti alkat jelölője a HOLD pedig inkább a szervezet működésére lehet jellemző. Amennyiben pedig a Nap jó helyen áll képletben akkor még az erős szívós szervezet is leküzdheti a zavarokat.

Aztán a kártékony bolygók ártó fényszögeinek a hatását is kell vizsgálni, és nézni kell, hogy melyik házakat érinti, mert ha 8. IV. és 6. házak csúcsaihoz kapacsolódnak, akkor ezeket a rosszabb hatásként kell értékelni. Viszont a képletben az életerő támogatók közül a Jupiter bolygó és Vénusz bolygó szerepét pláne, ha azok jó fényszöget vetnek, fokozzák akár még az életerő képességet is.

Aztán az ASC pontosításnál a konkrét megtörtén dolgok hatásai mellett még a megjelölt ASC felkelő-jegy és maga az ASC fokszáma szerint a közel álló és felkelő planéta is adhat eligazodást.
No már most, mint írod a SKORPIÓ/NAP- ról és BAK/ASC-ről van szó. Itt elsősorban a jellem mellett még akár lelkiséget is lehet vizsgálni.
Még pedig oly módon, hogy a Fő jegyekkel (Kos- Rák- Mérleg- Bak), a tevékenység, a törtetés az akarat, vagyis a nyughatatlanságot is lehet nézni. A képlet szilád jegyei pedig a szívósságra, kitartásra, ragaszkodásra és még a változásokkal szemben kifejtett ellenálló képességre is adhatnak utalást, (Bika- Oroszlán- Skorpió).
Viszont ebből a nézetből pedig a tüzes jegyeket, (mint a Kos – Oroszlán - és a Nyilas), inkább a határozottság, a lelkesedés, az értelmesség adhat eligazodást az életerő vizsgálatánál.

Mindezek alapján pedig a minőségi elemek révén nyert körvonalakat értékelve a konkrét megtörtén események hatás vizsgálata révén a Felkelőjegy= Aszcendens - jegy és annak az uralkodó bolygója valamint az ebben jegy-házban felkelő születési bolygó összességével lehet a végleges jellem alapján is az ASC pontosítást elvégezni.
(válasz Mcsaba 2021. hozzászólására)

2040. Noémi20072015-05-05 09:22
Kedves Ilcsi mama! :-)

Köszönöm szépen a válaszod. Ezt többször át kell még olvasnom, de már így első olvasásra is picivel jobban értem az egészet.

Még egyszer köszönöm szépen a segítséged. :-)

Nagyon szép napot kívánokNeked :-)

Szeretettel: Noémi
(válasz Ilcsimama 2039. hozzászólására)

2039. Ilcsimama2015-05-04 20:24
Kedves Noémi! Jó a kérdésed érdemes tanulás téren tisztába tenni.

Arra vonatkozóan, hogy maga X. ház mit is takarhat ház értelmezés terén?
Mind azt, amire az életünkben törekszünk! Az „ÉN” világi érvényesülésének azon területét, amely a számunkra adottságunknak megfelelően elérhető, és itt nagyon fontos lehet a képlet más értelmezésével az, hogy ki-ki milyen adottságokkal jön erre, a világra, mert hogy nem lesz mindenkiből kutató sem, biológus sem orvos STB.
Nem véletlenül nevezzük a VII.9.X. és 11. házakat világos házaknak, mert jelentősség tartalmuk elsősorban előmozdító és beteljesítő is lehet. Főleg akkor, ha ezek valamelyikében benne áll születésileg is a NAP vagy Hold, vagy esetleg mindkettő.

Aztán itt lép be a te kérdésed, hogy attól is függhet, hogy a bolygók egymástól milyen fok tartományban helyezkednek el, mert ha csupa rossz, akkor a hatásaik sem lehetnek jók.

Azonban ha csak az együttállás fényszögeket nézzük, akkor az szinte mindig NAP jelleggel hozható össze. Az egymástól 120° fokra lévő jegyek tökéletesen harmonizálnak egymással, akkor bizony mindegyik jegy a maga eleméhez tartozó jeggyel kerülhet kapcsolatba, vagyis Tűz a tűzzel, föld a földdel Stb. hiszen ezek lehetnek a leg hatékonyabb és kedvezőbb fényszög hatások. Ezek közül is, (mint nálad is), 60° fokos szextil és 120° Trigon mindig a jó Vénusz jelleggel hozható össze, mert szelíden előmozdító, jótékony.
A harmonikus 120° Trigon pedig inkább a nagy jótevőnek a Jupiteri hatásnak tudható be. Míg csak a nagyobb fényszögeket nézve a 90° Qvadrát pedig inkább Szaturnusz jellegű, amely inkább a gátlásokat, az összeütközéseket hozhatja be.

A 180° szemben állás fényszög inkább a negatív hold jelleggel hozható összefüggésbe, de akár a 45° fokos Jupiteri jelleg is lehet diszharmonikus, ha Marssal alkot fényszöget, mert ez feszültséget generálhat.

A X. ház egyértelműen arra adhat lehetőséget, hogy mit szeretnénk elérni és nem csak az anyagi világban, ha nem a kézzel nem fogható területeken is. A X. házra lehet egyértelműen ki mondani, hogy itt a „”Törekvés és az Ambíció” kéz a kézben jár.

A házban álló bolygók pedig valamint a Csúcson álló „Jegyhatás” is jelzik magát a motivációt, hogy sikeresek legyünk.
Ez pedig még attól is függhet, hogy melyik bolygó áll itt a X. házban, mert ez a ház egyértelműen a karrierről, a hivatásról, az állás lehetőségről, az életútjának az alakulásáról add felénk jelzéseket. Azonban más értelmezést is kaphat maga X. ház, még pedig a célok teljesítésnek a módját is láthatjuk, de még a IV. házzal összefüggésben a szülőket is. Ugyan is egyrészről a szülőkre való utalásokat itt a X. házban és a IV. család és otthonházában kell keresni. Azt, hogy melyik szülőt tehetjük ide, vagy oda, - azt pedig leginkább abból látható, hogy a képlet más vonatkozásában is, - melyik szülőnek van nagyobb befolyása főleg a karrier választás terén, illetve, hogy ki sarkalhatja a szülöttet legjobban a legjobb eredmény eléérésben-. Aztán még itt található meg a kötelesség tudat is, vagyis a család és az otthon körén kívül eső ügyek, mint például a társ is, akivel el tudjuk érni a céljainkat.

Amennyiben pedig még személyi bolygó is áll itt a X. házban, ( a Nap, Hold mellett az ASC jegyének az uralkodó bolygója és az I. házban álló bolygó(k), ha az, személyi bolygóként figyelembe vehető), akkor esetleg a szülött még hajlamos azonosulni is a karrierjével.

Ugyan is, ha például a Nap áll itt a X. házban, akkor fent ragyog az ég tetején, hiszen az vagyok „ÉN”szinte biztos, minden törekvésünkben segítséggel szolgálhat. Ha pedig X./MC/ házban a Szaturnusz áll, akkor a haladás lehet folyamatos de, lassúbb e téren.
Ha pedig a gyors Mars foglal helyet a X. házban, akkor Ő a cselekvést ösztönző akarata által azt követeli tőlünk, hogy törekedjünk e téren a „Csúcsra.

Kezdjük akkor az alapfogalmakkal. Amennyiben a 360° fokos kört nézzük a 12 jegy-ház szempontjából, akkor azok a jegyek, amelyek egymástól 60°foknyi távolságra, tehát kétjegynyire vannak egymástól azokban álló bolygók jó harmonikus szextil fényszögben, vannak egymáshoz
Amely jegyek 3x30°ra vannak egymástól, (mert ugye egy jegy 30°foknak felel meg), akkor az 90° fokos diszharmonikus fényszögnek felel meg.

Amit Te kérdezel a 120° fokos Trigon fényszög 4x30° foknak meglelő jegyben lévő bolygók csak is 120° fokos Trigonban lehetnek a körben egymástól.

Magát az Orbisz hatásokat pedig bolygónként és a megfelelő elhelyezkedésük szerint kell vizsgálni.

Amit Te kérdezel az 5. házadban álló Neptun és Jupiter bolygók valóban – a „Radix”kör alatti "EKL" táblázat alapján-, ami születésileg a felkelő bolygók állását jelzi mivel a Jupiter 4° fokon a Neptun 2° fokon áll nálad, tehát orbiszon belül található, és azért mert magának az együttállás fényszögnek a hivatalos Orbisz értéke a Neptun esetében 3° a Jupiteré pedig:
4° fok lehet. (Erről már többször töltöttem fel leírást, hogy melyik bolygónak hány fokos az Orbisz hatása, vagyis mennyi fok jellegű sugárzást vehetünk figyelembe bolygónkét. Talán nem sokan vettétek akkor figyelembe, ezért most megismétlem majd a bejegyzésem végénél, de most a folyamatosságért tovább vezetem a dolgokat. )

No, már most, amit pedig arról kérdezel, hogy

„Vénuszom X. házban, 10 fokon a Kosban. Ez már nem trigon? Igaz, hogy 6 fok eltéréssel Vénuszt és Jupitert illetően. Szintén, ha a Holdamat nézzük az Oroszlánban 11 fokon.”

Ezt pedig már nem így kell értelmezni, hogy az "EKL" táblában bolygókat csak a fokszámuk alapján vessük össze egymással.
Hanem olyképen, hogy ha megnézed a X./ házadban álló Vénuszt, a Kos jegy 10° foknál, akkor a látens körforgás szerinti Tranzit külső fényszög jelzésnél láthatod, amikor a megfelelő bolygó oda ér és bekapcsolja hatásával a Vénuszt a sugárzás alapján együttállás fényszögbe kerül, mert annak ugye pontosan 3° 30’ az Orbisz értéke.

A Hold esetében pedig 120° Trigonban fényszögben található hatás értelmében, azért mert a Holdnak 120° fokos Trigon fényszög esetében 4° fokos az Orbisz értéke.
De akár úgy, ahogyan a bejegyzésem elején is, leírtam úgy is megnézheted, hogy mivel a bolygók ugye előrehaladnak a körben, ha megnézed a X. házban álló Vénuszt 10° fokon, akkor a Bika 10° fok= 30°-al, Ikrek 10° lesz = 60° szextil fényszöggel, a Rák 10° nál lesz a = 90 Qvadrát fényszöggel.
Az Oroszlánban álló HOLD - Vénusz, a maga 11° fokán állva, pedig akkor nem lehet más csakis Orbisz határon belül álló 120° fokos Trigon fényszög, mert 4 jeggyel odébb 4 x30°-ra állnak egymástól a körben.

No, már most a Tranzit módon visszatérő fényszög hatásokat is, ugyan ilyen módon lehet és kell egymáshoz viszonyított értékként vizsgálni a megfelelő Orbisz határon belül a jegyeknél.

Akkor vegyük sorra az Orbisz hatásokat bolygónként és nagyobb hatást adó fényszög tulajdonságai szerint:

Együttállásban/ Nap – Holdnál = 5°, Merkúr-Vénusz Mars= 3°30’, Szaturnusz-Jupiter = 4°, Uránusz – Neptun - és Plútó= 3°.

A 30°-os szemi szextil fejlesztő fényszög/ a megtanult a megélt karma jelölőjeként átl./1.5°

60° fokos szextil fényszögnél/ Nap - Hold= 3°, Merkúr-Vénusz- Mars= 2°30’, Jupiter-Szaturnusz= 3°, Uránusz- Plútó Neptun= 2°.

90° Qvadrát/ Nap - Hold= 4°, Merkúr- Vénusz- Mars= 3°, Szaturnusz-Jupiter= 3°30’, Uránusz- Neptun - Plútó= 2°30’.

120° legharmonikusabb fényszög/ Nap - Hold=4°, Merkúr - Vénusz-Mars= 3°,
Jupiter- Szaturnusz= 3°30’, Uránusz – Neptun -Plútó=2°30’.

150° nevelő quincunx – fényszög/ Nap - Hold= 1°45’, Merkúr - Vénusz - Mars= 1°30’, Uránusz – Neptun - Plútó =1°.

180° hátrányos szemben állás fényszög/ Nap - Hold= 5°, Merkúr - Vénusz- Mars=3°30’,
Uránusz- Neptun - Plútó= 3°.

Aztán még esetleg azt is érdemes figyelembe venni, fényszög erő tekintetében, hogy ha a két bolygó távolsága az Orbisznak: 1/10-e= 99%-al, 1/5-e= 95%, ¼-e= 91%,1/3-a=84%,
2/5-e=81%. –al. ½-e= 71%, 3/5-e=59%, ¾-e= 38%,4/5-e=31%,9/10-e pedig= 16%-nak felehet meg.

A hold fényszögei szolgáltatják a személyiség az ösztönös magatartás, a szokások és az eredendő gondolkodást.

A Nap a tudatos ÉNT” jelöli, és fényszögeivel belső törekvésekre az egyéniség érvényesüléseinek az irányára mutat rá.
(válasz Noémi2007 2038. hozzászólására)

2038. Noémi20072015-05-04 12:00
Drága Ilcsi mama! :-)

Még egyszer nagyon szépen köszönöm ezt az elemzést is Tőled. :-) Érdekesnek tartom, és elég pozitívnak tűnik, aminek nagyon örülök.:-)

Írtad, hogy „az MC/X. házam eseményeinél lesznek most jó előrelépések. Ez pedig a társat, a karriert, hivatást, állás-változás stb. lehetőségét hozhatja magával”. Kérdésem az lenne Ilcsi mama, hogy a MC/X. ház nem csak a karriert, hivatást jelentheti, hanem a társat is? Én azt hittem, az inkább a VII-es ház. Most újat tanultam. :-) Sőt a X. házat illetően olyanokat is olvastam, hogy vannak asztrológusok, akik tényleg csak a hivatást, karriert teszik ebbe a házba, viszont hallottam olyat is, hogy szinte bármit lehetne ide sorolni, mivel ez inkább az életben elért célokat tükrözi. Tegyük fel van olyan ember, akinek az életcélja az, hogy szeretne megházasodni, vagy gyerekeket szülni vagy bármi hasonló az életcélt tekintve. Ez igaz lehet?

A másik kérdésem a születési horoszkópomat illetően lenne. :-) Ilcsi mama, ha a fényszögeket nézzük az Én esetemben, hány fokon belül (úgy tudom, ezt „Orbisznak” nevezik) lehet még trigon például? Mondok egy példát: a Neptun/Jupiter együttállásom a Nyilasban 2-4 fokon látható az 5-ös házamban, a Vénuszom X. házban, 10 fokon a Kosban. Ez már nem trigon? Igaz, hogy 6 fok eltéréssel Vénuszt és Jupitert illetően. Szintén, ha a Holdamat nézzük az Oroszlánban 11 fokon.

Köszönöm szépen Ilcsi mama. :-)

További szép napot kívánok Neked. :-)

Noémi
(válasz Ilcsimama 2022. hozzászólására)

2037. Noémi20072015-05-04 11:09
Drága Ilcsi mama! :-)

Szeretnélek Téged is köszönteni itt a fórumon Anyák és Nagymamák napja alkalmából. :-)

Köszönöm, hogy vagy Nekünk. :-))))))

Millió ölelés! :-)

Noémi

2036. Ilcsimama2015-05-03 21:15
/Szabó Lőrinc/KÖSZÖNTJÜK A NAGYMAMÁKAT IS!

Gyermekszívemet hála járja át,
és köszöntök ma minden nagymamát,
Akik szeretve szolgálnak nekünk,
megértő szívvel, örülnek velünk.
Minden örömünk megtízszerezik,
s a bánatunkat mind megfelezik.
Áldja meg az Úr nemes szívüket,
és jutalmazza szeretetüket!

Pákolitz István: Anyámnak.

„Hogyha virág lennék,
ölelnélek jó illattal,
hogyha madár lennék,
dicsérnélek zengő dallal,
hogyha mennybolt lennék,
aranynappal, ezüst holddal,
beragyognám életedet csillagokkal.
Virág vagyok: ékes,
piros szirmú, gyönge rózsád,
madár vagyok:
Fényes dalt fütyülő csöpp rigócskád,
eged is: szépséges
aranynappal, ezüstholddal,
beragyogom életedet csillagokkal.”

„Áldás a szülőkre.

Van hely, hol minden kicsi széken
Nevetve ültem egykoron.
S tipegő léptem, gügyögésem
Mosolyt rajzolt az arcokon.
Van ház, ahova tartozom,
Más otthonba sohse térek,
Bármely családhoz, minden házba
Csak, mint idegen, úgy lépek.

Valakiket: a szüleimet
Eléggé meg nem áldhatom,
Valakinek, ha százszor élek
Adósságom le nem róhatom.

Jó anyámnak.
Áldd az Isten, amíg él,
Jó anyámnak két kezét,
Álld meg Isten jó szívét,
Két kezét, jó szívét,
Áldd meg Isten, amíg él,
Amíg él.
Ez a két kéz estenként
Hogyha gond, bú, baj elér,
Elsimítja homlokodról
A búbánat fellegét.

Jó anyámnak két kezét,
Áldd meg Isten jó szívét.
Két kezét, jó szívét,
Álld meg Isten, amíg él,
Amíg él.”

* /Vedo/ Anyámnak.

Ma este, ha felnézek az égre, rá gondolok
ANYÁMRA, ki oly régen itt hagyott.
Kiválasztok egy CSILLAGOT, mert tudom, hogy azzá válnak!
CSILLAGGÁ! Hogy még most is beragyogják nekünk a fekete éjszakát...
Itt lent neveltek, szerettek, dolgoztak értünk.
OTT fenn világítanak, hogy mindig hazaérjünk.
Felsuttogom hát az égre neked, köszönöm, ezt az örömökkel, fájdalmakkal, érzésekkel teli síró, nevető, könnyekkel teli, „ÉLETET „.

2035. Ilcsimama2015-05-03 21:05
Kedves édesanyák nagymamák itt a fórumon.
Anyák napja alkalmából hoztam neketek egy kis köszöntőt.

Édesanyánk az a személy, akivel születésünkkor először kapcsolatba kerülünk, és akivel ez a láthatatlan kötelék meg marad egész életünkben.

Horoszkópunkban Őt is, jelöli a HOLD, X. vagy a IV. Ház. Jelzi az anyát és a nagymamát is. Jelenléte, a gondoskodása életünk része.
Ő az, akihez örömünkkel, bánatunkkal mindig fordulhatunk.
Ő az egyetlen, aki mindvégig feltétel nélkül szeret, aki számára mindig mi, a gyerekei vagyunk a legfontosabbak, akárhány évesek legyünk is.

Ő tartotta, és tartja ma is össze a családot.
Ő az, aki aggódik miattunk, aki őszintén örül sikereinknek, akihez mindig visszatérhetünk, és aki mindent megbocsát.

Május első vasárnapján köszöntsük tehát az édesanyákat és a nagy mamákat..

Ilyenkor illik legalább pár szál virággal a kezünkben odaállni anyánk, nagymamánk elé, és megölelni, és akár egy szép verssel, vagy pár szívből jövő szóval felköszönteni.
Tedd, azt Te is, addig, míg teheted!!!!

Kibédi Ervin: Ahogy a napok rövidülnek…

Ahogy a napok rövidülnek, úgy érzem, mintha köd borulna rám.
Ahogy az éjjelek lehűlnek, mind gyakrabban, jut eszembe anyám.
Mit oly sokszor elhalasztottam, elmondanám, mert úgy érzem, hogy vár.
Jóvátenném, mit mulasztottam, de nem lehet, mert Ő már messze jár….
Ó mennyi mindent nem tettem meg!
Még nem késő,
Te még meg teheted!

Megőszülve is maradj gyermek, mondd, meg neki mennyire szereted!
Két keze érted dolgozott csak, mindennél jobban szeretett,
Az éjjelt is nappallá téve óvott téged, és vezetett,
Míg lehetett, míg lehetett.
Amit akkor elfelejtettél, talán még jóváteheted.
Hát menj, rohanj és simogasd meg a téged, védő kezet.
Amíg lelet, amíg lehet!

Olykor nagyon elfáradtál,
Ő hozta vissza kedvedet,
Ő tanított beszélni téged, nyitogatta a szemedet.
Mert szeretett, úgy szeretett!

Most vár valahol, megfáradtan, nem kér sokat, csak keveset.
Hát szaladj hozzá, mondj egy jó szót, egy vigasztaló, kedveset!
Tán még lehet!
Tán még lehet!

A szíve érted dobogott csak, amíg bele betegedett,
Ő titkolta, nem mutatta, nem mondta el,
Hogy szenvedett, csak mosolygott és nevetett.

Bárhol is vagy, hát fordulj vissza, az EMBER másként nem tehet.
És csókold meg, míg nem késő, azt az áldott édes szívet!
Ha még lehet!
Ha még lehet!

2034. Ilcsimama2015-05-03 19:12
Kedves „Renci1989” Köszönöm a megerősítést, hogy csak a születési időd alapján is mennyire rád illik a rövid jellemzésem. Pontosan ez a lényege ennek a fórumnak, hogy aki szeretné saját maga is, meg tudja ezeket állapítani akár saját maga részére is, aki egy kicsikét is belemélyed az alapismeretbe. Nagyon örülök, hogy Te már az alapokat régebbről is imered.

Valóban a női képletben a Mars csak azt jelzi, hogy az elképzelésed szerint milyen férfit tartanál hozzád valónak?”

Azonban már maga az a tény, hogy valóban kivel lehet majd a legjobban az életet kivitelezni, azt már képletben bővebb értelmezéssel lehet látni.

Mint ahogyan te is írod, hogy nálad, idősebb férfiben találtad meg a boldogságod, ezt pedig csak, mint tanulási jelleggel is írom, hogy akinek a Napja az 5. házban áll azok általában sokoldalúbb gondolkodásnak köszönhetően, (mivel esetleg a Merkúr bolygóik, mint nálad is, a Szűzben/ Merkúr uralmával találhatók), képesek kritikusabban felmérni az ehhez kapcsolód problémáikat.
Ugyan akkor, ha a VII. ház Bakra tevődik, sok esetben késői párkapcsolatot, vagy idősebb párt jelezhet a kapcsolatban. Vagy akinek éppen a VII. házában, még lokálisan is benn áll az Uránusz (mint neked is) akkor az, bizony nem, vagy nehezen tudja meg találni a párját és az előző kapcsoltodban talán, mint írod Te, sem leltél rá az igazira, még ha fiatalabb is volt nálad.

Aztán meg a Nap 5. házban mindig ragyogóbban süthet, természetes csak átvitt értelemben. Mivel ez - az általános M/ képletben ugye 5. Oroszlán jegyházát adja/ a NAP URALMA alatt.
Ezt az általános M/ képletet (Kostól-Halakig), tölts le esetleg az adatlapomró!

Az érzelmi megnyilvánulás terén pedig a szerelem és maga szexuális élet összhangba kell, hogy kerüljön, itt az 5. házban pedig mind a ház és a jegy is a szerelemmel állhat kapcsolatban. Hiszen nálad még a Mérlegjegynek az uralkodó bolygója is, a Vénusz a szerelem istennője uralma alatt található.

Aztán már az előző bejegyzésemben is, írtam, hogy „Azért mert az 5. házas Plútó házhelyzete befolyásolhatja a szerelmi életet is,” ezért a megújítást szorgalmazó Plútó pláne most a Tranzitkor a Bakjegyben haladva is erős lehet nálad.
Aztán azt is visszaigazolod, hogy az első gyermeked „Ikrek -Nap Rák Aszcendenssel” született.

Igen ez – itt látható, visszavezetve a Te ASC jegyedre. Mint írtam, mert az 5. ház az első gyermek háza, tehát az Ikrek - Rák jellegűség is benne van a gyermekben, ugyan úgy, mint a szülejében, mert ez attól is függ, hogy milyen bolygó áll ebben a házban és mekkora ez ház. Mert ugye nálad, az 5. ház igen csak nagyház a Mérleg 4° foknál kezdődik és még a Skorpió jegy 20° fokáig is, elér. Aztán, meg mert itt van a Nap mellett a HOLD is.
Tehát ez az első gyermek, az anya ASC. jegy tulajdonságait is magával hozza erre a világra, vagyis ezt a jelleget is, magában hordozhatja. .

Aztán majd a következő gyermek már nálad - és mindenki másnál is a VII. Házban keresendő, hatások ott lesznek adottak-, nálad pedig majd a VII. ház jellegességeit is kaphatja, mivel azonban itt a VII. házas Deszcendens pontosan a Nyilas és a Bak jegy határán áll, ezért e két kevert jegy adottságait bizonyosan fel lehet majd fedezni a 2. gyermekben is.

Alapjaiban véve itt figyelembe kell venni az egy tőről fakadást is! Az anyuka életében pedig nagyvalószínűséggel az első gyermek nagyobb teret foglalhat majd el. Ezt ugye abból látjuk, hogy milyen hatalmas is az 5. házad, amely két jegyet is felölel. A VII. ház csúcsa pedig bár Bakra tevődik, de ugye pontosan a határon van az Nyilas és a Bak között, tehát ez a 2. gyermek pedig elsősorban a Bak, de akár mindkét jegynek aspektusokat is hordozhatja majd magával, és ez nagyon jó hatásokat jelent. Hiszen itt a Bak a stabilitást, az állandóságot, a BAK/ Szaturnuszi bolygó uralmára való tekintettel pedig a Szaturnuszi fegyelmet, és a vezetői képességeket is magával hozhatja. Ami ebben még erősítőbb lehet, hogy a Nyilas jegynek a hatására sok szabadság vággyal és, magának a Jupiteri uralmi helyzet miatt is, a műveltségből és az eszességből is, valamint a Nyilas uralkodó bolygója miatt akár az igazság és titkok iránt való érdeklődésből is, rápakolhat egy keveset az ilyen VII. háznál keresendő 2. gyermekre.

Aztán szintén csak tanulási jelleggel írom, mert talán ezekről még nem volt itt a fórumon esetleg szó, hogy harmadik gyermeket meg mindig a 9. házból láthatjuk, (és így tovább5-VII-9-11. STB, mert a helyzet keresés egyéb hatások terén is keresendő. Csak megjegyzem, és ez nem rád vonatkozik, hogyha valakinél közben volt születésileg életképes gyermek elvetélése, akkor esetleg már ők is ide sorolandók a gyermekeket kereső házaknál, azonban itt 8. ház hatást is nézni kell, mivel az - az elvesztésről is szólhat. ).
Tehát nálad, mivel a 9. házad a Vízöntő jegyre tevődik, ezért akkor az esetleges 3. gyermekre már ez a jelleg vonatkozhat.

Ugyan csak nem volt még esetleg erről sem itt a fórumon szó, hogy mint tudjuk, a VII. Ház a párkapcsolatok háza is.
Itt pedig általában a VII. házban az első házasságot kereshetjük,(és így tovább a másodikat a 9. házban STB). A mennyiben pedig valakinél például a VII. ház a Vízöntőre esik (ez a legerősebb hatás), annak az uralkodó bolygója az Uránusz, és ha még esetleg valakinek az Uránusz bolygó lokálisan= helyileg is az 5. házában is, áll, akkor azt diszharmonikus fényszöggel letámadja a bolygó, ha éppen a születési képletben qvadrát *fényszög hatást jelez a születési adat. Ugyan is mivel a Vízöntőnek nem csak az Uránusz az uralkodó bolygója, hanem a Szaturnusz is, akkor nagy az esély arra, hogy sorszerűen felrobbanhat a házasság.

Azonban ez minden házasság házat jelző házvonatkozásban is megtörténhet, mert amikor aktiválódik a rendszer. 9. házban a 2. házasság alapjaiban is rossz lehet az 5-VII rendszer, következtében. A 9. ház pedig valamilyen jegyben, és annak az uralkodója az előbbi rendszert esetleg Trigonálja,* akkor átmenetileg a 2. házasság jó is lehet.
Mivel a 9. ház 2. házasságot jelöli, a 11. ház a 3. házasság vonatkozásait is, ilyen alapon kell megvizsgálni minden ház alap fényszög helyzetét is. Természetesen azt is tudni kell, hogy a VII. ház a hivatali- üzleti partnereket stb, is jelölik, tehát ez vonatkozhat minden más kapcsolatra is. Más tekintetben pedig akár még a Neptun helyzetét is vizsgálhatjuk az 5. házvonatkozásban, mert az 5. ház csúcsán a Neptun szerelmi ügyekben hozhatja esetleg be a káoszt, a titkokat, az átláthatatlanságot. Ugyan akkor a VII. házban álló Uránusz is szétcincálhatja a kapcsolatokat, ha nincs ott mellette másik jó bolygó vagy esetleg jó fényszög hatás.
(válasz renci1989 2033. hozzászólására)

2033. renci19892015-05-03 11:35
Kedves Ilcsimama.Nagyon szèpen köszönöm ezt a rèszletes nagyon az èletemre illö jellemzèst. :)

Aszcendensem szerintem inkább a Rák lesz bár kaptam kicsit az Ikrek nyugtalanságából is.Tènyleg nagyon nehèz gyerekkorom volt ès önbizalmam is kevès.Ha a Mars szerint Mèrleg fèrfi való hozzám a vonzódàs tènyleg azonnali de gyorsan kudarcba fullad már próbáltam.Egy 11 èvvel idösebb Vízöntö fèrfi mellett találtam meg a boldogságot aki nem Magyarországon született.Igen, jól látod Ilcsimama van egy kisfiam aki tènyleg kicsi mèg 2 èves lesz.Ikrek nap Rák aszcendensel.6.házamban is igazad van Drága Ilcsimama munkahelyem szempontjából is jobb lenne mèg itthon maradnom ès mivel mindig is legalább 2 gyermeket szerettünk volna kis korkülönbsèggel ideális lenne ha anyagilag is biztositva lennèk.Lehetett volna felsöfokú vègzettsègem de abban az idöben az újdonság ès az utazás hajszolása töltötte ki az èletemet.Nyelvèrzèkem tènyleg jó.

Drága Ilcsimama nagyon sok dologra rávilágitottál köszönöm szèpen :)

2032. Ilcsimama2015-05-02 20:21
Kedves „renci1989”. Köszöntelek a fórumon, ha meg engeded, akkor én válaszolnék "soronkivül" a kérdésedre. Már csak azért is, mert talán ebből mások tanulhatnak asztrológiai szempontból is, és ennek a fórumnak az elsődleges célja inkább az lehet, hogy mindenki, akit ez érdekelhet ismeretanyagot, kaphasson az őt érdeklő dolgok terén. Ilyen módon, pedig ha már úgy is ránéztem a képletedre, akkor egy kicsikét bővebben is leírnám, hogy nagyvonalakban mit láthatok belőle.

Először is azt szeretném neked jelezni, hogy a születési idődet soha ne rakd ki nyilvános fórumra. Aztán meg azt, hogy nagyon érdekes a képleted, mert tűzdelve van csupa –csupa Qvadrát fényszöggel és szemben állás fényszögekkel, amik ugye nem a legjobb fényszögek.

Ez egyrészről nagyon sok feladatot adhatott neked már az eddigi életedben is. Ez pedig abból is látható, hogy a képletedben a születési bolygóid nagy része a horoszkóp kör alsórészén helyezkednek el. Aztán az ASC is érdekes nálad, mert ha pontos a születési időd, akkor pontosan az Ikrek és a Rák jegy határon helyezkedik el.
Már pedig akár ha 10 perccel előbb 21 órakor lehetett volna a születési időd, akkor az ASC jegy egyértelműen Ikrekre tevődne. Az ikrek ASC-el rendelkező emberek pedig eredendően kettős személyiséggel is rendelkezhetnek örökmozgók, állandó belső feszültségben élnek, még ha a Mérleg Napjegyük esetleg ezt valamiként oldhatja is, azzal, hogy mérleg serpenyőjét igyekszik harmonikus nyugalomba tartani.

A megadott születési időd alapján pedig az ASC jegy már a RÁK- jegy0°51’ fokára tevődik, mellyel kijelöli a horoszkóp kör többi jegyét és házát még akkor is, ha hajszálnyi a két jegy határa.

Én úgy látom a képlet más értelmezésében is, hogy inkább ez a RÁK-ASC lehet a Te valódi jegyed és egyben az I. házad is, melyben születésileg benne áll a Jupiter bolygó is.
Ez pedig azt adhatta neked születésileg, hogy az Mérleg Nap – RÁK- ASC jegypárosról elmondható, hogy Ők az állatöv legszolgálatkészebb gondoskodó anyái. Aztán még az is jellemző a Rák gondoskodó természetére, hogy pusztán figyelmességből, segítőkészségből, önzetlenül tudsz megvendégelni szinte mindenkit, a barátaidat is mindig terített asztallal várhatod az otthonodban. Mások gondjaival szemben is megértő és segítőkész lehetsz.
Majd Te mivel ismered saját magad eldöntheted melyik jegy leginkább inkább jellemző rád, bár ilyen közeli jegyhelyzetnél mindkét jegyből adott lehet valami átfedés.
Van azonban általánosságban a Mérleg /Rák konstellációnak árny oldala is még pedig az, hogy időként képtelenek arra, hogy az érzelmeiken túli világra is rálássanak.

Miért is? Nézzük meg nálad csupán a születési adataid alapján:

No, már most, ha jó ez - az általad megadott 21.10-es születési idő, akkor pedig itt a Nap 6°39’ fokon áll Mérleg- jegyben az 5. házban, ami ugye tudható, hogy ez a szerelem és gyermek ház, és itt a NAP együtt állásban van két fontos bolygóval mégpedig a HOLDDAL és Mars bolygóval. Tehát akkor itt Te magad vagy a HOLD a Nő és az anya is.
A Mars pedig azt a férfit is, jelezheti, aki az elképzelésed szerint hozzád való.
Mivel azonban az ASC-I. Házzal szemben található a VII. párkapcsolatok háza, - mely ugye akkor a Rákkal szemben csak is a Bak jegy lehet-, itt található nálad a Szaturnusz sorsbolygód, a Neptunusz és még az Uránusz bolygó is. Ezek a lassúbolygó hatások pedig itt csoportosulva hatásaik tekintetében összeadódnak. Mégpedig olymódon, pláne a Szaturnusz esetében, hogy a Bak- jegynek még a Szaturnusz uralkodó bolygója is. Ez pedig azt adhatja, neked, hogy túl sok áldozatot hozol magáért a családért, folyamatosan vállalod a nehéz munkát is, mert a párod, ha sokat is dolgozik, még is rád maradhat a dolgok nagy része. Mert ez így összefügghet a gyermek házzal is, ami azt jelzi nekem, hogy van már legalább egy gyermeked. Mivel pedig a „Radix” képletben ott vannak a sorozatos diszharmonikus fényszögek, ezért bizony akár összeszorított foggal is, de mindig jól végezted és végzed a munkádat.
Talán ez a három bolygó állás még azt is jelezheti, hogy a Te szüleid már korai gyermekkorodban majd később is egy kicsit szigorú konvencionális szokás szerinti nevelésben részesíthettek, amellyel a jó magatartást követelhették meg tőled, ez pedig nálad valami féle önbizalom hiányt is eredményezhetett.

Itt pedig a Szaturnusz a VII. házban arra is kötelez téged, hogy nagyon komolyan vedd a tartós párkapcsolatodat, még azzal is igyekszel akár még a következő gyermekvállalásra is.
Persze itt feltétlenül vedd figyelembe, hogy párod is ezt szeretné?

Viszont az I. házban álló Jupiter (mert ugye a Nap és Hold mellett a Jupiter még személyi bolygód is,) a Szaturnusz szemben állás fényszög nálad, sok esetben (már életed kezdettől fogva), belső elégedetlenségre akaraterő és a magbiztosság hiányára is visszavezethető.
Miként adhatná neked vissza a sors mostanság azt bizonyos teljes önbizalmat?
Talán azzal, hogy majd Te a saját családodban azt szeretnéd elérni, hogy az otthon centrikusságoddal, a jó tyúkanyói mivoltoddal, egy olyan otthont tudj teremteni, amellyel a legjobb családi életet tudd megélni. Tudod, ez – az a bizonyos szabad akarati tényező, ami minden ember életében adott, de sokan nem tudnak vele élni, míg Te ezt akár véghez is, tudod, majd vinni, ha úgy szeretnéd.
Itt jön mostanság be nálad az I. házadban álló jóságos Jupiteri hatás kapcsolódása a VII. házbeli Neptuni hatással együtt, mert itt a VII. házban, mint a Vénusz felsőbb rezgés fokát nyújtó jó bolygó állást is jelenthet, még pedig a vágyak és a remények terén,
5:11.Házvonatkozásban.
Valamint a Holdnak a Jupiterrel való Qvadrát fényszöge, mint egy feladatot adhat neked, az életcélod eléréséhez, azzal, hogy fontos döntést hozzál a második gyermekvállalásban.
Ehhez társulhat még a Nap és holdszületési együttállás fényszög hatás is, mely erősítheti benned a szép és boldogsággal teli családalapítást.

Ehhez pedig, most amikor a Jupiter éppen a Tranzit haladás következtében ez év augusztusáig az Oroszlánban, majd azt követő egy éven keresztül pedig a SZŰZ jegyben fog haladni, lehetőséget is adhat neked a célod eléréséhez.

Nézzük meg, hogy miért is? Neked a IV. család és az Otthonházad pontosan a SZŰZ jegyre tevődik/ Merkúr bolygó uralmával. A Merkúrodnak pedig csupán az Uránusszal van születésileg Qvadrát megoldást adó fényszöge, ezért aztán, mivel az Uránusz a képletedben a VII. házas Tranzit haladás szerinti látens módon az Uránusszal éppen együttállás fényszöget képez, itt nem gördít akadályt a gyermekvállalási elhatározásodnak.
Csupán arra kellene figyelned, hogy csak is 2015. szeptember és október tájékára eső időben kezdjetek bele a baba projektbe, mert ekkorra már a Hold is Bakban halad a Plútóval, a Mars és Vénusz is, ekkor már az oroszlánban halad/ nap uralma alatt, és a Szaturnusz is ugye Nyilas-jegyben járva/ Jupiter uralkodás alatt jó állásokat adhat neked.
Hiszen én úgy látom, hogy szeptemberig érdemes egy kis pihenőt adnod magadnak, mert valamilyen e térre visszavezethető nőgyógyászati gondod is lehetet talán mostanában.
Aztán ha ez a baba projekt szépen összejön, akkor esetleg 2016 nyaráig a család is ki bővülhet.

Szeretném viszont figyelmedet felhívni a 6. házas (egészségház hatás szempontjából), a Vénusz bolygódra, mivel az Exil állásban van képletedben, vagyis vese és belső nemi betegséghajlam tekintetében odafigyelésre adhat okot. Pláne, a második gyermeked születését követően olyan 2017 nyara környékén. Addig is, célszerű orvoshoz fordulnod már a legkisebb előjelekre is.

A Plútód szintén az 5. házadban/ Mars és annak a magasabb oktávszámon működő Plútó uralmával foglal helyet, ez pedig azt adhatja számodra, hogy nagy határozottsággal igyekszel élni az életed, még ha sok akadályt is kell esetleg meglépned, akkor is az akaraterőd az eltökéltséged a RÁK- ASC- től kapott érzelmi energiád végül is győzelemre viheti az elhatározásod. Azért mert az 5. házas Plútó házhelyzete befolyásolhatja a szerelmi életet is. Már csak azért is, mert jelenleg a Plútó Tranzit módon a Bak jegyben/ Szaturnusz bolygó uralmával halad, tehát még Ő is a jó Tranzit szextil fényszögével támogathat téged a 5:7. ház gyermek vállalás terén. Amennyiben még ehhez azt is, hozzá veszem, hogy az alap”Radix” képletedben a Plútónak a Jupiterrel nagyon jó harmonikus Trigon fényszöge van, akkor, most amikor az I. Házas Jupitered Tranzit korforgás szerint is, jókat hozhat be neked, akkor a Plútó is csak jó változásokra ösztökélhet téged a Plútó megújító hatalmával.

Gyermek témában érdekes dolgot is felfedezni vélek a képletedben, - hiszen a szülők képletéből sok esetben a gyermekek jegyére, illetve azok uralkodó bolygóikra is, lehet következtetést levonni. Még pedig azt, hogy főleg az első gyermek általában a szülők ASC jegyében vagy ahhoz közeli jegyben és hasonló uralkodó bolygó hatás alatt születik, vagy éppen a szülők IV-5. házának a jegye lehet a gyermeknek akár Napjegye vagy az ASC jegye, vagy az uralkodó bolygóik lehetnek egyezőek. Nálad pedig talán az is lehet, hogy a már meglévő gyermeked (ha én erre jól következtetek), még elég kicsi lehet és talán a vele való otthonlét kitolása talán még a munkatéren is előnyt, jelenthetne neked. Hiszen a 6. ház egyben munkaházként is értékelhető, már pedig a 6. házadnál a külsőkörön a Tranzit látens fényszögek azt adhatják, hogy a munkalehetőséged szempontjából is, előnyös lehetne számodra a gyermekkel töltött idővel járó anyagi biztonság.

Hiszen a 9. házad a Vízöntőben kezdődik, míg a X/MC házad a pontosan a Vízöntő és a Halak jegy határon található. Ebből lehet arra is következtetni, hogy nincs felsőfokú végzettséged, bár a 9. ház esetleg idegen-nyelv érzéket is adhatott neked. Mert a 3. és 9. házból lehet következtetést levonni a külfölddel, nyelvérzékkel, kapcsolatos bármilyen hatásra.
Viszont mindkét jegy- ház helyzete üres nem tartalmaz születésileg bolygóállást, és az MC- pontosan a Vízöntő és a Halak jegy határon található. Ebből lehet arra is következtetni, hogy bár középfokon tanulhattál, de nincs esetleg felsőfokú végzettséged, ami a mai világban pedig már sajnos elengedhetetlenül szükséges lehet, ezért talán a gyermekekkel töltött idő még a tovább képzésre is adhatna neked lehetőséget.

A költözéssel kapcsolatosan pedig csak olyan 2016 februárjától számított egy éven belül mutatja képleted ingatlan ügyben a változás lehetőségét.
(válasz renci1989 2019. hozzászólására)

2031. Ilcsimama2015-05-02 20:05
Köszönöm nektek Viktóri és Perla Der Mar a köszöntést, mindenki másnak a sok-sok jelet is.
(válasz HnéViktória 2029. hozzászólására)

2030. Perla del Mar2015-05-02 16:38
Nagyon Boldog szülinapot kívánok Ilcsi mama! Milló ölelést Neked!
(válasz Ilcsimama 2026. hozzászólására)


2029. HnéViktória2015-05-02 16:16
Drága Ilcsi Mama

Boldog Születésnapot!!!!

"amikor egyedül érzed magad,kívánom,hogy talááljon rád a boldogság,amikor úgy érzed,hogy elfáradtál és elfogyott az erőd,legyen melletted valaki aki segít és támogat,és mindig legyen egészséged.... "

2028. Ilcsimama2015-05-02 13:43
Kedves "renci1989" köszönöm szépen.
(válasz renci1989 2027. hozzászólására)

2027. renci19892015-05-01 20:15
Jó Istenke Èltessen Ilcsimama :)
(válasz Ilcsimama 2026. hozzászólására)

2026. Ilcsimama2015-05-01 19:59
Kedves Noémi, köszönöm szépen én is, a köszöntést, éppen ma május 1-én van a sokadik születés napom.
(válasz Noémi2007 2023. hozzászólására)