FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1507. Ilcsi Mama2013-02-26 19:16
Ma ismételt küldés 19.13 perc. Remélem rendben megérkezik a küldemény.
(válasz csorieva 1506. hozzászólására)

1506. csorieva2013-02-26 07:37
Tegnap csak teremtettem és teremtettem:):):), természetesen nem csak önmagamnak
(válasz Ilcsi Mama 1504. hozzászólására)


1505. HnéViktória2013-02-25 17:42
Drága Ilcsi Mama!

Tudod ezzel a nappal,csak az a baj,hogy ma telihold is van,és én ilyenkor olyan feszült vagyok :Ö)de persze igyekszem a jóra gondolni...:)))
(válasz Ilcsi Mama 1503. hozzászólására)

1504. Ilcsi Mama2013-02-25 17:15
A régebbiek tudják, az új fórum látogatóknak pedig azt üzenem, hogy a Tibeti Tízmillószoros gondolatteremtő napokról és a Telihold és az Új hold százszoros gondolattemtő napokról a fórum több helyén van bővebb leírás. Ma ez a telihold időben, többszörösen összeadódó hatással bírhat!

1503. Ilcsi Mama2013-02-25 15:30
Kedves Fórum látogatóim.
Remélem nem feledtétek el a TÍZMILLIÓSZOROS teremtő napokat a Dharmacsakra a tízmilliószoros gondolat teremtő napokat. Melyet a tibeti és a maya kultúrákban a Buddha napokhoz kapcsolnak.

Koncentráljatok most a jóra, <de ne csak ezeken, a napokon az élet másnapjain is igyekezzetek a negatív gondolatokat az életetekből kizárni, hiszen azok akár még meg is betegíthetnek.

Nagyon érdekes most az is, hogy az évben 4 alkalommal megjelenő TÍZMILLIÓSZOROS teremtő napokon, mint a mai február 25-i nap is egybe esik a Telihold - fázis idejével.

Ugyan is a Buddha ünnepeket úgy állapították meg, hogy mindenévben az első két teremtő nap telihold időkre, (ebben az évben: 02.25 és 05. 25), míg a 3. ( 07.12), Dharmacsakra nap az Új hold utáni 4. napra és a 4. ilyen nap (11.24), pedig a teliholdat követő 7. napra essék.
Mivel ezek a napok mindig változó időkre eshetnek, ezek alapján lehet minden évben a Dharmacsakra napokra következtetni.

Ennek alapján ma sokszoros erővel hat ránk a Hold Telihold/fázis- ciklusa is.
Arra koncentráljunk mindannyian, amit szeretnénk, hogy bejöjjön az életünkbe, hogy ez által is a legjobb életet tudjuk megvalósítani a saját és a körülöttünk élők számára is.

1502. Ilcsi Mama2013-02-23 16:24
Akkor teljesen rendben van még a Merkúri dolog is nálad, hiszen az Ikrek jegyben van a Nap jegyed és annak pedig a Merkúr bolygó az ura. Ráadásul mivel a jegyben az első harmadra esik a születési napod, ezért a hatás is igen erős.
Tudod én az ilyen kihívásokat szeretem igazán, amikor egy - egy elemzés során mások is tanulhatnak a fejtésből.
Szeretettel várlak máskor is.
(válasz csorieva 1501. hozzászólására)

1501. csorieva2013-02-23 16:14
Hát Ilcsi mama végtelenül hálás vagyok, hogy ilyen sok időt fordítottál rám:) Nagyon köszönöm, valóban 1955-ben születtem:) (május 26-án)

Mégegyszer ezer köszönet:)
(válasz Ilcsi Mama 1500. hozzászólására)

1500. Ilcsi Mama2013-02-23 16:06
Kedves"csorieva"? Nagyon sajnálom, hogy az édesanyádat ilyen korai életszakaszodban elveszítetted.
Az nem biztos, hogy azért mert a kórház épülete lebontásra került, ezért a jogutódnál a születési anyakönyvek nem lelhetők fel. A kórház helyeszerinti illetékes Önkormányzati anyakönyvi - hivatal, erre vonatkozóan tud neked választ adni, hogy levéltárilag kik kezelhetik az akkor még csak írott formában történő nyilvántartást.

Amennyiben nagyon pontosan szeretnéd a születéskori aszcendensed, illetve az akkor felkelő bolygó hatások jelentéseit rád nézve megismerni, akkor érdemes lenne a pontos születési óra-perc megismerése érdekében tudakoznod, próbálkoznod.

Valószínű érdekelhetnek az asztrológiai ismeretek úgy, mint mid azokat, akik erre a fórumra ráakadnak. Persze azt is tudni kell, hogy ezek nem „jóslás” kategóriába tartoznak, hanem a pontos születési- időre készített”Radix” születési képlet alapján felrajzolt élet kört mutatja meg. Amiből szinte minden kiolvasható.

Mert a születésekor a sorsát mindenki magával hozza. Az élet feladatait pedig mindenki a szabad akarata által tudja megélni és irányítani.

Mivel más is lehet hasonló helyzetben e téren, hogy nem ismert a pontos születési idejét, ezért most egy pár dolgot leírok itt neked és másoknak is, akit esetleg érdekelhet.

Amennyiben nem sikerülne még sem pontos születési óra percet megszerezned, akkor is van lehetőséged főleg a „Lassú” bolygók tekintetében - egy kis asztrológiai anyag ismerete által-, közelebb jutnod az élet folyásodhoz.

A nap jegyed ugye tudod, arról a fórum elején is találsz általános leírást. Aztán ha már a Nap jegyed ismered, akkor az „EGÓD” ismeretében sok mindent tudsz is magadról. (A Fórumon megtalálható az, a leírásom hogy a NAP a jegyekben hatásokat hogyan kell értelmezni.)

Azért mert a Nap az élet eszenciáját – energiáját hozza el mindenkinek. Ez által mivel megismerjük az egyéniségünk, és mivel a Nap „jang” elvet képviseli, jelképezi, vagyis a pozitív polaritást és ennek következtében megmondhatja, hogy miként tudunk elébe nézni az életbeli kihívásoknak.

Mivel az általános 30-30° fokos "MUNDÁN" horoszkópban az 5. ház a szerelem kiegészítőjeként a VII. háznak és az 5. gyermek házat is jelöli, ezért a születési képletben a napház jelentősége nagyon fontos. Azért, mert az 5. ház az Oroszlán csillagképet uralja, melynek a Nap az ura, tehát mivel Nap megközelítőleg egy hónapot tölt el minden egyes állatövjegyben, tehát minden évben, amikor a saját jegyükön halad át a Nap, akkor bizony - bizonyos hétköznapi események jobban kirajzolódhatnak az életünk során.
Nem véletlenül szoktuk mondani, hogy amikor valamely bolygó áthalad a NAP- jegyünkön az aszcendens jegyünkön és pláne, amikor a bolygók együttállásban találkoznak a saját képletszerinti jegy fokszámában, akkor hozzák el számunkra a legfontosabb eseményeket.

Persze aki ismeri a pontos születési óra- percét akkor is, a pontos”Radix” képletben bármelyik jegyre is tevődjön az 5. ház, akkor is az általános értelmezés is, mindig igaz. Csupán azzal kell, még kiegészüljön, hogy saját „Radix”-ban milyen jegyre tevődik az 5. ház, illetve, annak a jegynek milyen bolygó az ura, milyen bolygó (k) állnak benne, házban, illetve kör alatti „EKL” táblázatban milyen fényszög kapcsolatok adottak a születési képletben.

Aztán az is kikövetkeztethető, hogy a Merkúr az ész Istene, a kommunikációért felelős bolygó, a merkúri gondolatközlés közvetítője, ugye mindig a Nap közelében halad, a Nap körüli keringési ideje is csak 88. napot tesz ki. A napi átlagos haladási ideje 1° fok és 19’ percre tevődik.

Ezért egy-egy jegyben változó időket tölt el, de átlagosan is, csupán egy hónapnyi időt.
A naptól is a körforgás következtében csak olyan 28° foknyira távolodik el, de járhat a Nap előtt és nap után is. Amennyiben a Nappal 3° foknál szorosabb az együttállása, akkor lehet a jellemző a szülöttre az önfejűség, úgy is szoktuk mondani, hogy a Nap elégeti a merkúri jó hatásokat. Amennyiben viszont a Merkúr a születési képletben a Nap előtt kel fel, vagy a Nap fokát megelőző fokban található, akkor az nagyon jó hatásnak tekinthető.

Ebből már akár a X. házra is lehet következtetni. Mert a X. ház az ég közepe képletben, a hivatás, a karrier, a társ az érvényesülés a jövő életútjának a lehetőségeit jelzi.
Ez megmutathatja a külvilág számára, hogy mi magunk hogyan nyilvánulunk meg. Azt jelképezi, amiért küzdünk az életben.

Tehát, ha valaki sokat tanult, akár még felsőbb iskolai végzettséggel is rendelkezik, bizonyos, hogy a képletében a X, ház az „Ég tetején”, olyan jegyre fog tevődni, amelynek az ura a Merkúr, vagy még az is lehet, hogy maga a Merkúr benne is állhat a jegyben vagy házban, akkor jellemformáló harmonikus hatással bírhat, mert a Merkúr hatására alakulhat ki az emberben az értelem.
Adhatja a szülöttnek a jó és gyors felfogás készséget, a logikus gondolkodást, a talpraesettséget, a jó beszélő készséget, a sok ismeret meg szerzése való hajlamot akár még utazások árán is. Még a VII. párkapcsolatokra is adhat utalást, mert ha valakinél jó a kapcsolatteremtési hajlam, akkor jól választ társat, egyforma lehet az érdeklődési körük, akkor még a párkapcsolati, de minden más kapcsolatokban is az illető élete kiegyensúlyozott és boldog lehet.

Nem írtál priviben sem születési időt, mivel azonban azt írod, hogy az édesanyád 36 évvel ezelőtt 22 éves korodban hunyt el, akkor Te mostanában az 58-59-es éveid tájékánál járhatsz. Vagyis 1955 körüli években születhettél?

Tehát ha ezt vesszük figyelembe nem véletlen az sem, hogy pontosan most szeretnél tudni saját magadról valamit.

Mivel azonban az óra perc nem ismert előtted, ezért az aszcendens jegye és ezzel az I. ház sem lesz ismert. Azért mert a születés dátuma, de még a helye és az óra-perc által adott képlet teszi egyénivé, vagyis ennek függvényében kerülhetnek a bolygók a zodiákus megfelelő jegyeibe a megfelelő 1-12. házakba.

Azonban, mint generációs bolygók alapján arra a születési évből is lehet következtetni, hogy főleg a „Lassú” bolygók azokban az években hol milyen jegyben járhattak.

Milyen érdekes, hogy a Szaturnusz bolygó 1953. 10. 23-tól- 1956. 10. 09-ig, a Skorpió jegyben haladt. Volt egy kis „Retográd” visszalépése is 1956. 01. 14- 1956. 05.13.-ig a Nyilas jegybe. És mit add Isten a Szaturnusz éppen mostanság 2012. 10. 06-tól lépett be a Skorpió jegybe és itt is marad egészen 2015. 09. 17.-ig. Azért, mert a Szaturnusz bolygó két és félévente vált jegyet.
No, már most mivel a születési pontos idő nem ismert, ezért a pontos ° fokszám sem lehet ismert, de szinte biztos, hogy a születési képletedben a Szaturnusz a SKORPIÓ jegyre tevődik.

Lapozz csak vissza a fórumon az élet szakaszokat jelző SZATURNUSZ ciklusok leírásokhoz. Ugyan is a Szaturnusz bolygó, mely 29 év és 167. nap alatt kerüli meg a Nap pályáját, ezért egy-egy ciklus a”Retográd hatások következtében” 28-30 évekre tevődnek.
Már pedig neked akkor pontosan mostanság vannak, jönnek az éveidet tekintve a II. Szaturnuszi ciklusod.
Szaturnusz a legfontosabb hétköznapi eseményeket kiváltó sorsbolygó. Vagyis, hogy mi teljesíti be a sorsunkat. Kronosz az idő: Ha eljön az idő, akár jó akár rossz az, bizony eljön.

Azért, mert a Szaturnusz visszatérései, vagyis az önmagával alkotott fényszögei azt mutatják meg,
- mint amikor az ember a tükörbe néz-. Ez a visszatükröződés. És ha felismerjük például önmagunkat, akkor képesek vagyunk változtatni a sorsunkon.
SZATURNUSZ mindig valamilyen keménységet, nehézséget is hozhat. Valamint a SZATURNUSZ a legjobb nevelő is, aki megmutathatja nekünk, hogy az eltelt időkben mit nem tettünk jól, mit kell megváltoztatnunk azért, hogy a további életünkben még boldogabb életet élhessünk.

A Szaturnusz első ciklus megjelenése a 28-30. életévre, míg a második ciklus megjelenése az emberek életében 54-65. éves korára tevődik.
Ekkor a szabad akarat is működik az életben.
A lehetőség nyitva áll. Ilyen szabad lehetőség nem lesz még egyszer. Ekkor a döntés a saját kezünkben van. Cselekedjünk és döntsünk bölcsen, hiszen ekkor a szabad akaraton áll, hogy a sorsunkat hosszú időre - ha nem egy egész életre- maghatározhassuk.

Azután aki nem ismeri a születési pontos idejét abból is, sok mindent, ki tud magának következtetni, hogyha a születési évéhez hozzá ad nagyjából 12 éveket.
Ugyan is Jupiter a nagy jó tevőnk, pontosan 11. év és 315. nap alatt kerüli meg a Napot.
Ezért éves bolygónak is hívjuk, mert egy-egy jegyben átlagosan 1-1 éveket tartózkodik.
Ezek jeleznek az emberek életében egy-egy Jupiteri ciklus éveket. Ilyenkor van ránk nézve átlagosan 12 évenként a legnagyobb jó hatása Jupiter bolygónak.

A Jupiter az életünknek az –az úgynevezett csápja, amely az élet lehetőségeink után kutatva megenged nekünk valamit a világi életünkben. Azért, mert a Nap és Hold alaptermészetünknél fogva érnek el hozzánk az életbeli lehetőségeink. Persze itt is a Jupiteri jegy lehetősége csak akkor ismert, ha pontos a születési képletünk. Mert ez- a jegy-állás mutatja meg, hogy a lehetőségeinket milyen módszerek által tudjuk a legjobban és a legszerencsésebben érvényesíteni.

Ugyan is példaként, ha csak a Nap jegyünket ismerjük, akkor, ha a Jupiter ugyan arra a jegyre tevődik, mint a Nap vagy a Hold, akkor jobban, hatékonyabban érezhetjük a Jupiter áldásos hatásait is.
Amennyiben a Jupiter bolygó ugyan abban a jegyben áll, mint például a Vénusz bolygó, akkor olyan érzelmeket kaphatunk általa, hogy azok harmonikus együtt működési lehetőségeit energetikusan és lendületesen tudjuk felhasználni a magunk javára.

Amennyiben a születési évünket, hónapunkat, napunkat összevetjük a jegyekkel, akkor nagyjából kikövetkeztethető, hogy a születésünkkor milyen jegyben haladt éppen a Jupiter bolygó.

Például Te „csorieva”, ha mondjuk jó az én számításom, és 1955.-ben születtél, akkor, 1955.01.01-1955.06.12.-ig való születési időben, a Rákban haladt a Jupiter bolygó. 1955. 06.13- 1955.11.19.-ig már az Oroszlánban és 1955.11.20-1956. 01.14-ig a Szűz jegyben, de mivel a Jupiter sokszor „Retográd módon halad, ezért még 1956.01. 15-től 1956. 07. 06.-ig még egy kicsit hátra lépett ismét az Oroszlán jegybe, hogy majd végérvényesen kitöltse a Szűz jegyben is a teljes évét, vagyis 1956. 07. 07- 12.15.-ig.

Ezután pedig már átlépett a 1956. 12. 16.-tól Mérleg jegybe. Itt is még szintén ’R” állásba kerül a Szűz jeggyel és a Skorpióval is, tehát csak 1958. 09. 06.-tól hagyja el véglegesen ebben a ciklusban Mérleg jegyet, hogy folytassa az éves körútját a Skorpió jegybe.
Ezekbe az időkben bizonyosan bele esik a Te születési éved is.
Akár mások is ki tudják következtetni a Jupiteri jegyüket, akik nem ismerik a pontos képletüket. Persze a „Retográd” hatások következtében a napokat, ha nem is lehet pontosan kiszámítani, de ezek csak megerősítik az el és visszahaladások során a jó hatásaikat.

Persze a Hold, mint a második Fővilágosítónk szerepe - ott azoknál, akik nem ismerik a pontos születési óra-perc idejüket - már bonyolultabb, mert ugye Hold forog a Föld körül a leggyorsabban, 28-29. nap alatt kerüli meg a Földet és eközben 2-3 naponként jegyet is vált. Pedig a Hold szerepe az egyéni életünkben mindenszempontból nagyon fontos lehet.
Hiszen még az egészségünkre is nagy hatással lehet. Ebben viszont csak is jó „Radix” születési képlet adhatja a legjobb tájékozódási lehetőségeket.
(válasz csorieva 1499. hozzászólására)

1499. csorieva2013-02-22 19:19
Nagyon szépen köszönöm a válaszod. A korházat 20 éve lebontották, semmi nem maradt utánna, Az édesanyám pedig 36 éve (22 éves koromban) meghalt.
(válasz Ilcsi Mama 1497. hozzászólására)

1498. Ilcsi Mama2013-02-22 15:59
Egyre több levelet kapok priviben is, ilyen és hasonló szöveggel.
Elnézést kérek mindenkitől, de sajnos nem, azért mert nem szeretnék segíteni, de sajnos nem áll rendelkezésemre annyi idő, hogy ennek rengeteg kérésnek eleget tudjak tenni.

Valamikor, amikor elindítottam ezt a fórumot pontosan azért tettem, mert azzal szerettem volna segíteni, aki ezt szeretné maga, tudja az alap dolgokat megtanulni, és ne holmi mindenfajta felületes jóslásoknak dőljön be, ahol éppen a pénzlenyúlás a lényeg.

Kitôl: morzsoly, 2013-02-22 10:12.
Kedves Ilcsi Mama!

Az életemben válaszút elé kerültem, és a kérdéseimre a szokott helyeken a választ nem találom. Szeretném megkérdezni, hogy egy részletes elemzést kérhetnék-e Tőled, én próbálkoztam, de több mindent kell egyszerre látni ahhoz, hogy hiteles elemzés legyen. Nem kérném ingyen, ajándékba, ez nagyon fontos. Tudom, hogy önzetlenül segítesz, de a tudást mindig meg kell fizetni.

Köszönettel, Morzsoly.

Kedves „Morzsoly”. Neked is csak azt tudom válaszolni, mint a fórumon már többször is leírtam. Nagyon sokan kérnek tőlem horoszkópelemzést. A sor annyira hosszú, hogy talán nem is tudnám kielégíteni, még ha akarnám sem.
Azonban ennek a fórumnak nem az a célja, hogy képletfejtéseket készítsek, csupán olykor-olykor segítek az értelmezésben, ha azt látom, hogy valakinél el kell a segítség.
Mert mindenki csak saját maga akarata által tudja megoldani a felmerült problémáit, amely a képletében benne van és a megoldási lehetőségre is, add rá a képletutalást, hogy mit és hogyan kellene jobbá tenni.
Ennek a fórumnak inkább az lehet a célja, hogy akár ilyen egyszerű módszer által is mindenki igyekezzen saját maga megtanulni legalább az alap dolgait.
Persze ez a képlet szerint csak akkor értelmezhető jól, ha pontos óra-percszületési idő áll rendelkezésre.
A „Radix” képletet, pedig aki kéri tőlem mindenkinek csak is - ajándékként - készítem el, különösen nem tudok teljes képletfejtésben segíteni csupán egy - egy kérdésvonatkozást tudunk esetleg kielemezni.
A fizetség érte pedig itt a fórumon egy tisztaszívből jövő KÖSZÖNÖM szó beírása!

Várlak téged is fórumon és szívesen segítek neked is, úgy, mint mindenki másnak is.
Üdv: 7X-en túli Ilcsi Mama.

1497. Ilcsi Mama2013-02-22 15:24
Kedves”csorieva”. Már többször leírtam a fórumon, amennyiben jobban bele olvasol látni, fogod, hogy miért szükséges a pontos születési óra –perc ideje. Ugyan is ez adja meg a szülöttnek az Aszcendens jegyét és az I. ház kezdetét is, ezzel együtt ez jelöli ki a következető jegyeket és házakat is. Amennyiben az idő nem pontos, akkor még akár 10 perces idő eltérés is, már más- jegyre és más házra tevődhet. Akkor azoknak a jegyeknek és házaknak a hatásait másként kell értelmezni. Pláne, ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a kétszomszédos jegy és ház pontosan más-más jelentés- tartalmakat foglal magába.
Már pedig a képletben a születéskor felkelő bolygóknak a helye is behatárolja az emberek élet lehetőségeit. Vagyis nem mindegy, hogy egy bolygó a saját házába áll-e, vagy az eltolódás következtében esetleg olyan jegybe és házra tevődik, amelyek pontosan az ellenkező értelmezést adhatják, ami nem jó senkinek sem, mert bizony félre viheti az élet feladat
meg határozást, és a megoldási lehetőségeket is.
Tehát a saját képlet megismerésének csak akkor van jelentősége, ha pontos születési”Radix” adottságokkal szolgálhat az illető számára.

Hiszen a csak akkor tudjuk az életünket jobbá tenni, ha ismerjük, mind azokat a hibáinkat és lehetőségeinket, amelyeket már a születésünkkor a lélek, mint újlenyomatként megadott számunkra. Az életünk a továbbiakban pedig csak egy lehetőség számunkra, hogy a születési képlet lehetőségeit hogyan tudjuk megvalósítani.
Azért, mert maga a születési képlet az öntudatunk erősítésre szolgáló és felhasználható információk halmazát jelezheti nekünk, az által, hogy saját kezünkbe vehetjük Öntudatunk erősítését és a sorsunk alakítását.
Azt javaslom neked kedves”csorieva”, hogy amennyiben ismered a kórházat, ahol születtél, keresd fel személyesen vagy írj egy levelet az édesanyád pontos adataival, az akkori lakhelyének a címének a megadásával és a Te saját ismert születési adataiddal, és meglátod megküldik neked 1-2 ezer Ft - szolgáltatási díj ellenében a pontos születési óra percedet.
Addig is igyekezz mennél több ismeretanyagot szerezni itt a fórumon, és akkor talán Te is többet tudhatsz meg saját magadról és lehetőségeidről.
Persze azt is vedd figyelembe, hogy ez a megszerzett ismeret nem „jóslásra” vonatkozik, csupán azokat a lehetőségeidet tudja neked akár még előre is jelezni, amelyekkel boldogabbá teheted a saját és a környezetedben élők életét is.
(válasz csorieva 1494. hozzászólására)

1496. Ilcsi Mama2013-02-22 13:42
Kedves Kriszti és Viktória. Tudom, hogy mind ketten tisztába vagytok az életfeladatotokkal.
Sajnos csak ez által lehet kerek az életetek, hogy ilyen segítő készek vagytok.
Krisztinek egy kicsit nehezebb megélni, hogy ilyen beteg az édesapja, de hidd el a sors kegyes mindannyiunkhoz. Ha végleg el kell mennünk, annak is meg van az oka?!

1495. zalakriszti2013-02-22 09:07
Drága Ilcsi Mama!Hát hozzá kell szólnom mert annyira megtetszett a Margit néni által irt:-Te egy Csoda nö vagy titulus hát igaz ami igaz!Tudsz,tudásod nem kicsi sokrétü,kívánok jó egészséget Neked,vagyok ám csak kissé magam alatt apus dolog miatt még mindig nem bírom megemészteni és olyan haragban vagyok a világgal kedvem van azóta de megmondom öszintén róbálom hessegetni a gondolatot hogy megérhetem hogy nem lesz már velünk!Millió puszim:Kriszti

1494. csorieva2013-02-22 09:01
Kedves Ilcsi Mama.
Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e úgy horoszkópot csináltatni, hogy nem tudom a születésem óráját és percét.


1493. Ilcsi Mama2013-02-21 14:15
Kedves Margit néni. Persze más a „karma, és más a „Radix” születési képlet adta feladtok.

„Karma” úgy is fogalmazhatnánk, hogy ok és okozat erkölcsi törvénye, amely alapján tetteinket az egyik életből a másikba továbbvisszük.
A sors a történések előtt jeleket küld felénk, amennyiben tudatosan ismerjük a leszületés által a sorsunkat, akkor már következtethetünk belőle, hogy, mit üzen a sors.
Amennyiben tudatosan cselekszünk, elkerülhetjük azokat az eseményeket, amelyek nem jók lennének ránk nézve. Akár még a kapcsolatok vonatkozásban is van lehetőségünk olyan személyekkel körül venni magunkat, akit által többek lehetünk, amelyek nem csak csalódást okozhatnak nekünk. Mert semmi nem történik véletlenül, mindennek oka van, csak az okokat kell úgy értelmezni, hogy abból ne rosszul, hanem jobban jöjjünk ki.

Aztán az is igaz, hogy vannak emberek, akiknek hiába súgnak a csillagok, vagy hiába tereli őket a sorsuk azok az életfeladataik felé, amellyel jobbítani tudnának az életükön. Sajnos nem azt az utat választják, mert azt hiszik ezek csak véletlenek, ezért aztán nem is figyelnek rájuk.

Aztán amikor a rosszat kell megélniük, akkor már késő el kell szenvedniük a karma hatalmát, mert csak az által tudnak felnőni az életfeladataikhoz.

A horoszkópot tulajdonképpen egy térképnek lehet tekinteni, mely irányt mutat az életvitelében.
A bolygók mindenkori elhelyezkedése pedig jelzést ad, hogy mit érdemes megtenni egy adott időpontban, és mit nem. Ha tudjuk, mire számíthatunk, akkor jobban feltudunk, készülni a megpróbáltatásokra, másrészt pedig a kedvező helyzeteket is jobban ki tudjuk használni.

Nagyon sajnálom, hogy nem tudsz velünk lenni, hidd el érdemes otthonra is megteremteni a lehetőségét, hogy tudj nettezni. Ma már olyan sok olcsóbb lehetőség van használt gépek beszerzésére és kisebb havi díjas szolgáltató megrendelésre. Ebben esetleg még az ingyen telefonálás is beletartozhat, hogy azzal még jobban el tud érni a családod tagjait. Arról már nem is beszélve, hogy a Skaypi meg egy csoda találmány, hiszen a kamera által szinte ott vagyunk az unokáknál, amikor csak szeretnénk, és ez sem kerül pénzbe. Csak jó szolgáltatót kell keresni.
(válasz Margitnéni 1492. hozzászólására)

1492. Margitnéni2013-02-21 10:08
Kedves Ilcsi Mama, te egy Csoda Nő vagy!A kíváncsiság áthajtott ide is, olyan érdekes dolgokat írsz, hogy nagyon sajnálom, hogy nincs otthon internetem, mennyit olvasgathatnék magányos estéimen. Belenéztem a topik elejébe, de 50 oldalt így summantva, éppen ellenőrzés van, nem lehet elolvasni. Párat azért majd néha kinyomtatok és otthon böngészgetem.
Egy mondatod megragadott, amin már olyan sokat gondolkodtam. Azt írod, hogy születésünkkor már eldőlt a sorsunk, ez a karma gondolom. De ha ez tényleg így van, akkor esélyem sincs arra, hogy jobb legyen az életem? Akkor nincs értelme lottót vennei, és reménykedni, hátha nyerek, minek éljek egészségesen, ha már úgyis az elején kiosztották, hány év az enyém. Ezek csak elvi kérdések, mert ha tényleg így lenne, akkor minek élünk, minek fejlődünk. De azt is igaznak gondolom, amit leírtál, hogy a születésünkkor ki van osztva a sorsunk. Ez tiszta sor, megszülettünk egy bizonyos időben, egy bizonyos helyen, ez meghatározza az életünket. Szóval zavaros képzeteim vannak. Vannak még az unokára vonatkozó kérdéseim is, de azt majd a nagymamás topikban rakom fel. Bocsi, hogy így neked rontok a kérdéseimmel, de furdal a kíváncsiság! Üdv. Margit néni
(válasz Ilcsi Mama 1490. hozzászólására)

1491. HnéViktória2013-02-20 18:41
Drága Ilcsi Mama!
Ez most egy kicsit feltöltött.Nagyon nagyon kellett.Mert most nekem nehéz.Anyósóm eltörte a lábát gipszbe van,és a férjem keresztanyja aki pszihiátriai beteg,is haza jött a kórházból,mind kettőt én gondozom.Főzök rájuk fűtök fát hordok takaritok,és plusz magunkra is.Nagyon nehéz 10 napja nincsen időm semmire.
Szóval olvaslak,csak nem nagyon tudok reagálni,millió puszika.

1490. Ilcsi Mama2013-02-20 16:09
Kedves Fórum látogatók.

Ahogy idősödöm hálát, adok Istennek, hogy megengedte, hogy egy újabb tavasz születését megláthassam.

Mint tudjuk megöregedni nem művészet, de annál inkább az elviselni, azonban ez adhat reményt még hátralévő élet elviseléséhez. Örüljünk tehát az életnek addig, míg nem késő, meglátjátok, ha feljön tavaszi napsütés fénye a komor téli fellegek után, bearanyozza testünket, lelkünket.

A születésünkkel csak a kezdet jött el, mert ezzel az élet csak egy kaput nyitott ki előttünk, és lehetőségek tárát nyújtotta ki elénk. Mert minden egyes életnek kozmikus küldetése van.
Az élet kezdetben benne van az egész élet, a születés pillanatában pedig egy egész életsors.

A születés pillanatát megragadva az egész életet megérthetjük. Ennek szent pillanatnak az égi képét rajzolja fel a horoszkóp körábrája, a csillagok az állatöv jegyek és a bolygók, mint az élet útjának a jelölői.

A jól eltöltött élet tudata és a sok szép tettre való visszaemlékezés az életünk legnagyobb öröm forrása lehet.

Álljunk fel mindannyian és tárjuk ki kezeinket az aranyló napsugár felé, hogy fel tudjon tölteni bennünket az élet energiájával.
Az aranyszíne segít nekünk a tökéletes energiaszint eléréséhez.
Maga a NAP narancssárga színe által adja nekünk a vitalitást, az életkedvet, az életerőt, mely a gyógyulást erősítheti bennünk.
Enyhíti bennünk a feszültséget, és segít abban, hogy keressük az emberek közelségét.

Ilyenkor tavasz és nyár időkben sokkal több az arany sárga színű virág is, töltsük fel hát gyönyörűséggel a szemünket, hogy ebből fakadóan még több szép és jó gondolatok alakuljanak ki bennünk.
Jön tavasszal a sok szép tavaszi nyíló virág a színes tulipán, amennyiben szívünket és lelkünket feltöltjük ezekkel, a szép színes képekkel még az élet csúnyaságait is könnyebben tudjuk elviselni.

Nem csak hozzánk emberekhez szegődtek a védő angyalkáink a születűsünkkor, azért, hogy vigyázzanak, óvjanak minket. A természetnek is vannak védő angyalai, amelyek az életkörforgásában testesülnek meg.
Az időjárásnál ez a tavasz első lehelete, amely egy égi üzenet, hogy itt van újra az újjászületés a megújhodás, amely meghozhatja nekünk a hétköznapok boldogságát!

„Tavasz!
Édes illatokat hordoz a szellő megannyi formát ölt az égen a felhő.
Szirmait bontogatja a sok-sok szép virág.
Színessé válik tőlük ez - az amúgy szürke VILÁG!. „

Ne feledjük, hogy minden szép napos- naptól szebb lesz a világ a fények és színek hatása.
A vörös szín növeli bennünk boldogságérzést, a lelkesedést és az akaratérzést, az aranysárga napszín növeli bennünk az optimizmust, minden színárnyalata pedig növeli bennünk, a szeret érzést.
Még a rózsaszín is, a szívünkben a szeretetérzés teljességét fejti ki, egyensúlyba tarthatja az önbizalmunkat, az intuíciónkat.
A megújuló szép zöld tavaszi színek pedig gyógyító hatással vannak ránk.

Aztán itt jön a sok szép nyíló lila ibolya, orgona is, amelynek segítségével a negatív energiákat tudjuk elűzni az életünkből.

Arról már nem is beszélve, ha majd virágba borulnak, a megy a cseresznye és a mandulafák szép fehér virág színei, melyek erősítik bennünk a belső békét és az érzelmi tisztaságot.

Amennyiben az életünket jól átgondoljuk, és helyesen és tudatosan rendezzük be, akkor a legnagyobb élet feladatot már megoldottuk.
A természet minden nélkül tud érvényesülni az életünkben, otthonosan érzi magát nálunk, ha minden szinten befogadjuk az általa nyújtott szépségeket.

A Múlt és jövő közt mi mindig középen állunk.
S ha minden szép fényes napokat ünnepként tudjuk elfogadni, az mint szép színes fény emelhet fel bennünket a magasba, melyek látványa boldogság érzéssel tölthet el bennünket.
S talán elmondhatjuk majd, hogy szép volt a múlt, de még szebb jövő várhat még ránk, amelyet jutalomként, ajándékként foghatunk fel, ha szeretetben éljük a mindennapi életünk.

Akik a mindennapok sikereit örömmel tudják fogadni, csak azok lehetnek igazán boldogok.
Az életünk olyanná válik, amilyenné mi magunk tesszük a gondolatink és a csillagfényes álmaink által.
Tanuljuk meg, hogy az életünk olyan lesz, amilyenné a gondolataink által tesszük, ha beengedjünk a lelkünkbe a bölcsesség legszebb zenéjét, akkor beköltözik a szívünkbe is a mindenki iránti szeretet igénye.

Mennél több szeretet tudunk adni, annál több szeretet áramlik majd vissza ránk is.

Azt kívánom nektek, hogy a szemetekkel a mindennapok kis dolgait is képesek legyetek észre venni, és azokat a legjobb megvilágosításban látni és megélni.
Legyen az életetek olyan szép, mint a tavasszal nyíló friss virág, mely boldogsággal telíti a szíveteket és egy egész életen át, elkísér.

/ József Attila/
„Ha én varázsló lehetnénk, ha én írnám a további sorsotok könyvét,
Oly széppé írnám, mint egy színes álom.
És akkor Ti lennétek a legboldogabbak ezen a kerek világon.
Persze azt is tudom, hogy nagy szavak nem érnek semmit sem,
Tovaszállnak, mint az őszi szél.
De higgyétek el, ha a szeretet tiszta szívből fakad, akkor az elkíséri az embert, amíg csak él!”

De folytathatnám / Kányádi Sándor/ versével is.

„Építsd föl minden éjszaka, építsd föl újra,
Amit lerombol benned a rút nappalok háborúja.
Ne hagyd kihunyni, a tűzet,
A százszor szétrúgottat,
Szíts a parazsat, hiszen nélküled,
A tűz újra nem loboghat.”

Vagy még egy szép gondolat a végére!

/Betty Smith/

„Út nélkül nem járhatsz,
Igazság nélkül nem láthatsz.
Élet nélkül nem élhetsz,
Úgy tekints hát mindenre,
Mintha életedben először,
Vagy utoljára látnád.
Így a Földi életed megtelik majd gyönyörűséggel. „

/ Shield idézet/
„ Ha az lesz életünk legfőbb célja, hogy a szeretet forrásává váljunk,
Akkor az életünk csodálatos, áldott, szeretetteljes utazás lehet.”

Végezetül zárszóként:
Legyen életetek, mint a virágos fa.
Remény és sok-sok öröm virágozzék rajta.
Könny soha se takarja vidám szíveteket,
Legyen további életetek boldog, vidám,
Ezt kívánja néktek: Ilcsi Mama.

1489. ramooona2013-02-19 20:15
Drága Ilcsi mama!
Megértettem, köszönöm! (1488)
Már másodszor olvasom az írásod, és még mindig találok benne olyan mondatokat, mely sokkal mélyebben "szántanak" az elmémben, mint először.
Erőt ad, és ki fogom nyomtatni, hogy amikor elfáradok, elkeseredem, ezt kell olvasnom.
Millió puszi
Ramóna

1488. Ilcsi Mama2013-02-16 20:16
Boldogságra várva!

Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni menyivel boldogabb lesz az életünk, majd ha megházasodtunk, ma majd megszületik az első gyermekünk, majd a második STB….
Elégedetlenek vagyunk a kisgyermekekkel sok gond - baj, van, úgy gondoljuk, hogy, majd ha megnőnek sokkal könnyebb, lehet az életünk.
De még ekkor sem érezzük magunkat boldognak és elégedettnek, mert a már kamaszodó gyermekeinkkel rengeteget kell harcolni.
Gondoljuk, hogy biztosan boldogabbak leszünk majd, ha a gyermekeink kinövik a kamaszkort.

Azt gondoljuk, hogy majd sokkal boldogabbak leszünk, ha megoldódnak az anyagi dolgaink, ha a párjainkkal, házastársainkkal rendezzük a problémás dolgainkat. Vagy ha jobb autónk lesz, ha el tudunk menni, nyaralni, ha majd végre egészségben megélhetjük a nyugdíjas kort……

Az igazság pedig az, hogy a boldogságra nincs megfelelőbb pillanat, mint az, amelyik éppen mindenkinél most van.
Ha nem, most akkor mikor?

Az életed mindig tele lesz megoldatlan problémákkal. Okosabb, ha ezt mindenki tényként tudja kezelni és eldönti, hogy mindezek ellenére „TE” boldog legyél!

Ezért aztán úgy tűnhet, hogy az igaz életünk már rég el kellett volna kezdenünk, de valami mindig megakadályozta.
Egy magasabb erő, valamilyen munka, amelyet még be kellett fejezni, amire időt kellett szánni.
Valamilyen ki fizetetlen számla, amit ki kell egyenlíteni.
Gondoltuk, hogy majd azután kezdődhet az élet!
Ekkor meglehet érteni, hogy a boldogsághoz vezető út nem létezik, a boldogság maga az ÚT.

Úgy gondolom, hogy élvezzük ki az élet minden pillanatát, és kincsként őrizzük meg a legkisebb ajándékot, is, amit az élettől kaphatunk.
Mi ebből a tanulság?
Ne várjunk addig, míg befejezünk egy iskolát, vagy míg megtaláljuk az első munkahelyet, vagy meg találjuk életünk párját, vagy hogy megszülessenek a tervezett gyermekeink, míg meg tudjuk oldani az összes létező problémáinkat……

Azért, mert míg várakozunk, addig elszalasztjuk a megfelelő pillanatot.
Vegyük észre, hogy a boldogság az „Út” maga és nem a cél.

Nincs megfelelő idő arra, hogy boldogok legyünk!
Ne hagyjuk, hogy az általunk elképzelt szebb jövő, elrontsa a jelen BOLDOGSÁGÁT.

Az élet túlságosan rövid ahhoz, hogy lemondjunk akár az élet egyetlen boldog pillanatáról is!

Álljunk meg egy pillanatra és gondolkodjunk el az életünkről.
Az igazi élmény az ember számára ÖNMAGA megismerése és akkor az élet már maga a legjobb utazás.
Az ember és világi dolgok megismerése szerezhető tapasztalás útján, az élet ritmusával, amennyiben tudatosan gondolkodunk.
Naponta meg kell újulnunk, ahhoz, hogy ép lélekkel érző szívvel egyre erősebben tudjunk az úton haladni.
Járjunk mennél többet a természet lágy ölén.
Találjuk meg az „ŐSI” elemek energiáit.
Hiszen az egész bolygónk kiterjedő változások alatt áll.

A világ, amelyben a gyermekeink, az unokáink fognak majd élni más teljesen más lesz már, mint amilyenben mi mostanság élünk.
Mit tehetünk, mi most ilyen tavaszelőn az egészségünk érdekében?

Használjuk ki az élet minden percét, hogy mennél több napfény érje a testünket, azért mert a napfény javítja a vérkeringést, még a magas vérnyomás ellen is hatásos lehet. „D” vitamintermelést serkentheti a szervezetünkben, amelyre nagy szüksége lehet a csontrendszerünknek. A napfény hatására az immunrendszerünk is jobban működhet, arról már nem beszélve, hogy még a kedélyállapotunk is javulhat általa.
Igyekezzünk hát a friss levegőn mennél többet sétálni, mozogni, amely javítja a vérkeringésünket és ezzel együtt a szívrendszerünk is jobban fog működni.

Jó, ha ilyen tavaszi időkben van lehetőségünk egy kis kertészkedésre, de akár az erkélyünkön is ültethetünk szép szemet gyönyörködtető egy nyári virágokat.
A télfolyamán nagyon sok vitamint veszített a szervezetünk, igyekezzünk ezeket friss tavaszi növényekkel, gyümölcsökkel, zöldségekkel pótolni.
Igyunk mennél több folyadékot, természetes gyümölcsleveket, és jó minőségű vizet, mert ezzel gátoljuk a méreganyagoknak a felszívódását a testünkben.
Kora tavasszal szedjünk, akár mi magunk is, friss csalánt, vagy ellenőrzött gyógynövényboltokban vehetünk csalán füvet, melyből főzzünk teát, a csalán főzet hasznára lehet a máj és az epebántalmainkra, de a gyermekláncfű tea is nagyon jó hatással van a vese és epebántalmakra, de még az érszűkületre is.
Ebben vírusokkal teli időkben, még az influenzás náthás megbetegedésekre is jó hatással lehet a csalán tea mézzel, és a vízben főtt krumpli levével való gőzölés is.

Álmodjunk arról, ami örömet adhat nekünk, menjünk, oda ahová szeretnénk, tegyük azt, amit szeretnénk, legyünk azok, akik lenni szeretnénk, mert itt Földön most éljük az életünk, ezzel bizonyosan megtaláljuk a saját utunkat.

Hinnünk kell, abban, hogy ha jól éljük az életünk szerencsésen érkezünk el majd az utunk végéhez is. Azért, mert szerencse vár mindazokra, akik szeretetben és boldogságban élik meg az életüket.

Az élet célja, amit annak hiszünk, küldetésünket pedig sajátakarattal mi magunk szabhatjuk meg. Azért, mert az élet olyan amilyen módon éljük meg.

A közben a Szaturnusz sorbolygónk ugyan a korlátok határait állíthatja fel elénk, de a 29-30 évenként visszatérései során, mely idő alatt egyszer megkerüli a napot, mint egy jó tanító bácsi megmutathatja nekünk azt is, hogy miért is szükségesek számunkra ezek az akadályok.
Ezek, által megtanít bennünket, hogy mik szükségesek az akadályok legyőzéshez, azért, hogy mennél erősebben kerüljünk ki minden élethelyzetünkből. Hogyan alakítsuk az életünk folyását nagyobb türelemmel, elkötelezettséggel és főleg szeretettel.
A Szaturnusz energiái hagyományosak és szilárdak, pláne most a Skorpióban, míg a jelenleg a Kosban járó Uránuszé pedig fegyelmezetlen. Éppen ezért hozhatnak ránk váratlan nem kiszámítható dolgokat is, azonban azt se feledjük el, hogy amikor ez két bolygó egymásnak feszül mindig valami ujjat, hozhat számunkra. Jelenleg 150°Nevelő, quincunx – fényszögben állnak egymással, mely „Lassú” állandó súrlódások között fejlesztő fényszög. Amennyiben szemben nézünk az élet kihívásaival győztesen, kerülhetünk ki belőle.

„Adjuk meg minden napnak az esélyét, hogy az életünk a legszebb és legboldogabb napja lehessen.”/Mark Twain/

1487. Ilcsi Mama2013-02-15 14:00
A fórumon, az adatlapomon az 1480. számhoz illusztrációként sikerült felraknom a testrészek és a csillagjegyek NAP - jegy-szerinti elosztás szerinti betegség hajlamokat. Valóban nagyon kis mérettel tudta befogadni a kép feltöltést.

Azonban ha rákattintotok a további képekre, ott valamelyest fel lehet nagyítani a képre kattintva és akkor jobban érzékelhetők az alábbiak:

Az ábra fejrészénél rajta ül a KOS jegy, mivel a Kos jegy van nagyobb hatással betegség hajlamvonatkozásban a fejre, a koponyára, az arcra de, úgy ahogyan az 1480. számon megtalálható minden jegyvonatkozásban a leírás, a kos jegy még epehólyag betegség hajlamvonatkozásban is figyelembe vehető.

Nyak tájék a Bika állatövjegy.

Két karon látható az Ikrek-jegy, de még a tüdő felső része is ide sorolandók betegség hajlam terén.
A mellfölötti részen van jelezve a RÁK jegy, ugyanakkor ide sorolandók még női méhbetegség hajlamai is, ez viszont összefüggésbe hozható a Ráknak, mint a HOLD uralkodó bolygónak hatása miatt.

A Szív tájéki részen helyezkedik el az Oroszlán jegy, de ide sorolható még a Hát -csigolya és csukló test- rész is.

Has felső részén van jelölve a SZŰZ jegy, de ide sorolható még a lép és kézfej is.

Has részen található még a MÉRLEG jegye is, de női nemi szervek is idevonatkozhatnak.

Skorpió jegy szerepét a Csípő tájékon fejti ki leginkább, éppen ezért a nőknél a nehezebb szülésre is lehet belőle következtetni.

Nyilas-jegy a combok magasságában található, de máj és az emésztő szervek betegség hajlamaink a jelölőjeként is figyelembe vehetők.

Bak jegy logója a térd magasságában látható: de főleg reumás- izületi meg betegedés hajlamokra vonatkoztatható.

Vízöntő jegy a lábszáron látható.

A test sziluettjén pedig a lábfejeken található a HALAK jegy, mint két egymással szemben úszó hal. Mivel a Halak jegy ura Neptun bolygó, mely egyben betegség jelölő is képletben, éppen ezért nem csak a halak vonatkozásban, ha nem minden jegynél a Neptun bolygónak a helyére, fényszög kapcsolódására érdemes nagyobb figyelmet fordítani.
Pláne ha a „Radix” képletben a - TRANSZ. Uránusz – Neptun együttállás található.
Ezek mind nagyon erős hatások, - Uránusz – Neptun együttállás minden esetben valamilyen formában hat az idegrendszerre.

Mivel pedig a 6. ház a betegség háza, ezért a Neptun bolygó ebből a szempontból is érdekes lehet. Vagyis bizonyos fényszög hatásoknál lehetnek hangulatingadozások, és Holddal összefüggésben pedig női betegségekkel való összekapcsolódás. Ehhez járulhat még hozzá az is, hogy a Hold 12. Ház-analógiában, mint Halak jegy uraként a nyirok rendszerekre is kihatással lehet.
Amennyiben pedig a Skorpió jegy a 6. házba esik, amely meg már a betegség dolgokat is jobban felszínre hozhatja már a 6-8. ház kapcsolathatás miatt is.
Fokozottan kell a Neptun bolygó hatásokra figyelmet fordítani. Azért mert a NEPTUNUSZ bolygó a Vénusz bolygó felsőbb oktávja. Olykor a szépet láttatja velünk, és sokszor ködösít.

Alapszinten az élvezeti mérgek, a rejtélyek, és titkok káros és ártóbefolyások jelölője.
A Neptunusz, mint bolygóhatás tekintetében a mérgezési folyamatokat indíthatja be, és a máj a méregtelenítési folyamtára van hatással.
Betegség hajlamok tekintetében: Boka, a térd a méh, az a lábfej, a nyirokrendszer tartoznak ide.

Ezért nagyon fontos, hogy a jelzésekre figyeljünk oda, kérjük ki azonnal az orvosok véleményét

Az állatövjegyek és az emberi szervezet kapcsolata és összefüggései, azokra a szervekre és testrészekre vonatkoznak, amelyek hajlamosak és különösen érzékenyek a betegségekre.

Neptunusz, mint orvost is jelölő bolygó-> arra figyelmeztet, hogy panasz esetén nem elég egy orvos véleménye, mert akár nem ismerhetik fel idejében a betegségeket. Akkor esetleg már egy rossz diagnosztika= betegség felismerés, esetleg káros is lehet számunkra.
Tehát, a gyógyítás érdekében ajánlatos több orvos véleményét is kikérni az ügyben.

A születési képletszerinti Retográd* bolygóknál pedig halmozottan fejtik ki a hatásukat, azért mert oda vissza többször is áthaladnak a képletszerinti érintett pontokon, tehát többszörösen adhatják a betegség kialakulására lehetőségeket.
Fontos még ebből a szempontból az is, ha a Nap nem kap fényszöget, vagy ha fényszög nélkül bolygó van ezeken, a helyeken, akkor hatás tekintetében a személyiség bolyong. Nem kap eligazítást arra vonatkozóan, hogy képletbeli hatást hogyan vegye figyelembe.

Továbbá ugye tudjuk, hogy a 2. ház (az anyagi vonatkozáson túl menőleg ebből a szempontból vizsgálva) a szaporítás, burjánzás, háza is. Már most például, ha a Vénusz a MUNDÁN szerinti 2. ház ura a X. Bak házban áll, melynek a MUNDÁN uralkodója a Szaturnusz bolygó, akkor, ha mondjuk még a X. házban áll a Nap is, akkor a Napházból a Jupitertől fényszöget kap. (amely a cukor háztatásra is utalhat), így ez a fényszög kapcsolat, betegség szempontjából, egyértelmű, hogy ezen, betegségek burjánzását is, jelentheti.

Ráadásul, ha az erősebb házakat vesszük kiindulásnak, akkor a Napház szerint azt is tudjuk, ugye, hogy az ember életében, hogy a Tranzit Szaturnusz qvadrát* -ba, kerül a születési Vénusszal. Mindenképen abban az időszakban a vénuszi betegség problémák mutatkozhatnak.

Más szempontból nézve a HOLD, amely a generál szimbólum ebben a rendszerben is, egy visszatükröződést is jelent. Amennyiben ezzel összefüggésben e Mars szerepét is nézzük, akkor? Olyan értelműen játszik bele, a fényszög nélküli bolygó csak, akkor lép be, ha Tranzit* körforgás következtében való hatás éri, akkor annak átveszi az esszenciális minőségét. Például, ha a Mars esetében vizsgáljuk, amely a tűz, vas, vér, stb, akkor a műtéti beavatkozásoknál, relatív módon aktiválódik, és ha az egybe esik például egy nőgyógyászati beavatkozással, vagy gyermekszületés üggyel, akkor az azt is jelentheti, hogy nem spontán elvetélésről lehet szó, - mert az inkább Uránusz hatás - hanem például abortuszról, vagy akár egészségügyi küret is lehetőségéről.
Ezzel együtt azt is érzékelhetjük, hogy ha valamely bolygó Tranzit*-kor, rossz fényszöget kap. (Ezek a kör szélén a látens fényszög pontjainál láthatók, ezt azért nevezzük látens fényszög pontoknak, mert akkor aktiválódnak, amikor valamilyen bolygó erre a pontra érkezik, Tranzit módon, < ezért jó ha időnként oda kör szélére, felvezetjük az éppen aktuális bolygó haladásokat>, vagyis ekkor a Tarnzit bolygók bekapcsolják a „Radix” kör alatti „EKL” Táblázatszerinti adottságait a bolygó hatásoknak).
A Tranzit bolygók hatásai, főleg akkor érvényesíthetők, amikor, valamely bolygók az aszcendens, vagy valamely bolygójának a hatásaival kapcsolatba kerülnek.

Például amennyiben a képletben a Mars fényszög nélküli, akkor célszerű ezeket, rossz műtéti, időpontokat (amennyiben erre van lehetőség), elkerülni, későbbre tenni, különösen, azért mert ebben az esetben még a Hold is úgy áll, ahogyan áll.
Mert ugye már erről is esett szó a fórumon, hogy a jó műtéti időkre (ha csak nem életmentő műtétekről lévén szó, akkor) a Hold fogyatkozáskor és esetleg az újhold idő elején kerüljön sor a műtétekre, mert akkor a műtétek is jobban sikerülnek, illetve a gyógyulási folyamatok is gyorsabbak lesznek, mint például Növő és Teli hold időkben. Azért mert akkor a vérzékenység foka is magasabb. És figyelembe kell venni, azt is, hogy a Kos jegy ura a Mars bolygó, amely betegséghajlamai miatt főleg a fej, a koponya az arc, az agy, az epehólyag, vagy a mellékvesékre ez pláne igaz lehet.

1486. Ilcsi Mama2013-02-14 13:30
Az 1478. számú leírásnál lemaradt még a következő válaszom is, erre is, volt kérdés, csak a sok egyéb más mellett nem került rá ott sor.

Közhelynek számíthat, hogy a pozitív életvitellel, a jó gondolatok bevonzásával, a beszéd hangszínnel az egymás közti jó kommunikáció által, az életvégig való tanulással, miként tudjuk késleltetni még akár az öregedési folyamatot is.

< "Tudtátok, hogy a legtöbb gyümölcs- és zöldségféle mágikus kozmikus hatással is, rendelkezik?
Azért mert az áldott Föld csümölcse.
Ugyan is, számos tudományos vizsgálat eredménye bizonyította, hogy a bőséges gyümölcs- és zöldségfogyasztás nagy mértékben csökkentheti a betegségek kialakulásának rizikóját, energikusabbá teszi a szervezetet, és még a testtömeget is jó irányban szabályozhatja.
Lényeges szempont még a naponta elfogyasztott vízmennyiség, annak a minősége, a tisztasága is.
Ezért étkeink közé tudatosan vigyük be a zöldségek és gyümölcsök és a több Víz fogyasztást.

Bizonyos kutatások is megállapították már, hogy valóban jól működhet a szervezetbe bevitt gyümölcsök és és zöldségek fiatalító hatása.

Egyik legjobb fiatalító szernek tűnhet a vacsorautáni jó minőségű egy deciliternyi vörös bor elfogysztása. Azért mert a bornak a fő alkotóelemei jót tesznek a testnek és jóval fiatalabbá és élénkkebbé teszik még az meberek hangulatát is.

A jóminőségű keserű csokoládé és a magas %-ban kakaót tartlamazó tejcsokoládé naponkénti fogyassztása is nagyon jó hatással lehet a boldogság hormon termelésében. Azért, mert a kedvelt édesség valódi előnyét az antioxidánsok jelentik, amelyek csokoládé aktív összetevőkben meg találhatók.

Jó hatással lehet az öregedés ellen a fekete és zöld tea fogysztása is csak is eredeti teafűből készített tea, pedig még a szívbetegségek kialakulásának a csökkentést is elősegítheti.
Nézzétek csak meg a keleti embereket, akik nem csak reggelire, de a még a főétkezésekhez is meleg teát fogyasztanak.

A gyümölcsök közül ha hiszitek, ha nem az aszalt szilvából napont ha párszemet elfogyasztunk, vagy szilva lekvár állapotában elfogysztott gyümölcs hatása kiváló lehet első sorban a bélrendszer jó müködésében, és nem utolsó sorban a növényi antioxiddánshatás következtében segítheti az oxigén gyökök lekötését, mivel ezek magukba foglalják a vitaminokat, az árványi anyagokat, az aminósavakat,az enzimeket.
Ezek pedig mind-mind lasíthatják a szervezet öregedési folymatát.

Amennyiben még ezt még lugosított víz pótlással is megtámogatjuk, amelyet elérhetünk akár már egy késhegynyi -gyógyszertárban vásárolt tiszta - szódavikarbóna vízhez való hozzá adással is.

Nagyon fontos temészetes táplélékunk lehet még a: mazsola, a méz a piros szőlő, a cseresznye a sárga répa, a fokhagyma, amelyek mind öregedést megelőző hatásokkal rendelkezhetnek.
Ez által a bőrünk is, szép és sima maradhat. Többet érnek ezeknek a természetes tápláló anyagoknak a fogysztása, mint bármilyen drága ránctalanító krémek használata.
Ugyanakkor ezek a természetes táplálékok, nagyon jó hatással lehetnek a szervezetben kialakuló betegségek visszaszorításában is.

1485. Ilcsi Mama2013-02-14 13:18
Kedves Fórumlátogatók.
Igazatok van egy nagyon fontos jelenségről, mint a Kínai asztrológia állat-jegy váltásról az idén még nem emlékeztem meg.

A keletiek Kb.3000 éve ünneplik meg az állatjegyekkel kezdődő Hold Új Év ciklusokat.
A hold járásától függően január utolsó harmadától, február második feléig változó időpontokban kezdődnek.

Egy sima Kínai ciklus 12 évig tart, egy teljes „nagy évet” alkotó tizenkét éves ciklus (11 év 315 nap, ennyi idő alatt kerüli meg a Jupiter egyszer a napot.) A nagy ciklus 60 esztendeig tart.

Vagyis tizenkét éves ciklus ötször megismétlődik, a hatvan évig tartó nagy cikluson belül egy-egy ÁLLAT-JEGY MINDIG MÁS ELEMHEZ TÁRSUL.

Egy érdekes legenda szerint kapták az egyes ciklusok az állatneveket.

Újév napján a Buddha magához hívta a birodalom állatait, azért, hogy közösen ünnepeljenek.
Ám csak tizenkét állat jelent meg az ünnepségen. Az érkezésük sorrendjében Buddha azzal jutalmazta meg őket, hogy mindegyikőjüknek felajánlott egy - egy saját évet. Azzal, hogy abban az évben ők maguk befolyásolják az eseményeket, valamint abban az esztendőben született emberek sorsát is meghatározzák.

Elsőnek a Patkány érkezett és végezetül 12. –nek a Disznó. Ennek alapján ismétlődnek 12 évente a Kínai Horoszkópban az állat -jegyek.

A Jelenlegi 2013. február 10.- 2014. január hónap 30.-ig, tartó 6.- ként érkezett „Kígyónak” adott hatalom alapján zajlik az élet a Kínai Asztrológia szerint.

Vagyis: A Kígyó: Pozitív tulajdonságának az intelligenciát, a szorgalmat, a tehetséges szervező készséget, az éles szeműséget, a nagyon gyors észjárást, és az alapos munkavégző képességet ajándékozták a bölcsek.
Óvóan kérték az e jegy szülötteiket, hogy ne viseljék nehezen a kudarcokat, és főleg ezek miatt ne vonuljanak vissza a világi élettől. Nem szeretik, ugyan ha sürgetik őket, de a békesség kedvéért igyekezzenek kompromisszumot kötni.

Emlékeztek rá, hogy a Nyugati Asztrológiában is, a Holdhoz kapcsolódik, hogy a HOLD az Állatöv- jegyeken 2-3 naponként vált jegyet. Ezeket szoktam én nektek mindenhónapban feltölteni.

Ugyan ez a Kínai asztrológiában is meg van csak egészen más számítási móddal.

A Kínai Hold - Kalendárium szerint naponta kétóránként is, változnak az állat-jegyek, vagyis a születés órájában uralkodó állatjegy.
Azért, hogy a Kínai horoszkóp a SZEMÉLYISÉGET, még sokrétűbbé tevő jegye: A 24. órát kell felosztani, úgy hogy a napok azon időszakában egy - egy állatjegy hatásának 2-2. óra érvényesüljön.

23. 00-01. 00-ig: Patkány órái
01. 00-03. 00-ig: Bivaly. (vagy Ökör.)
03. 00-05. 00-ig: Tigris,
05. 00-07. 00-ig: Nyúl, (vagy Macska).
07. 00-09. 00-ig: Sárkány,
09. 00-11. 00-ig: Kígyó,
11. 00-13. 00-ig: Ló,
13. 00-15. 00-ig: Kecske. (vagy Bárány).
15. 00-17. 00-ig: Majom,
17. 00-19. 00-ig: Kakas,
19. 00- 21. 00-ig: Kutya,
21. 00- 23. 00-ig: Disznó.

A 2 és 3 végű évszámok mindig VÍZ jegyűek, és mindig párosával váltakoznak.
6, és 7 évvégű számok TŰZ jegyűekhez taroznak.
4 és 5 évvégű számok FA jegyűek,
lesznek a 12. éves ciklusoknál.
0 és 1 évvégű számok FÉM jegyűek.
8 és 9 évvégű számok FÖLD jegyű elemhez tartoznak.

Ezért aztán a Kínai asztrológiában sokféleképpen vizsgálják az állatöv jegyeket. Fő szempont pedig az, hogy a minden 12. éves ciklushoz – más-más elem párosul.
YANG= vagyis pozitív sugárzáshoz, az alábbi jegyek tartoznak: Patkány. Tigris. Sárkány. Ló. Majom és a Kutya.
YIN =vagyis negatív sugárházhoz pedig: Bivaly (vagy Ökör is). Nyúl (vagy másként Macska).
Kígyó. Kecske (másként Bárány). És a Disznó.

Például a mostani 2013. Kígyó évhez a YIN-Víz elem társul.
Legutóbb 1953. 02.14 -1954. 02. 02-ig, tartó Kígyó évben fordult elő, hogy a Kígyóhoz társult a Víz –elem, azért mert az elemek, a Kínai csillagjegynél az ÖT ELEM kifinomultabb jellemzést is takar:

Például a mostani VÍZ elem: Kommunikációs készségük nagyon fejlett, ezért képesek másokat befolyásolni. <Azért, mert a bolygók közül a Merkúrral hozható összefüggésbe>.
Mindenkit felhasználnak saját terveik megvalósításához, s mindezt úgy, hogy a másik nem kihasználva, hanem megtisztelve érzi magát. Érvényes rájuk a mondás: lassú vízpartot mos. Céljaik eléréséhez az intrika eszközét is használják. Tisztában vannak vele kit, mikor és mivel kell megkeresni. Simulékonyak, rugalmasak és változékonyak, mint a például a kígyó. Intuíciós képességük figyelemreméltó.
A Kínai horoszkóp időszámítása: Aki ismeri, a születés óráját könnyen be tudja azonosítani a kínai horoszkóp szerinti személyiség jegyét is.

A Nyugati asztrológia szerint is és a Kínai zodiákus különböző jegyein keresztülhaladó bolygók befolyásolják az emberek sorsát, és készítik elő a történelmi változásokat.

Minden egyes bolygó egy bizonyos rá jellemző hatást fejt ki. A bolygók eltérő sebességgel száguldanak át a különböző zodiákus jegyek között. Így némelyikük csak át süvit, (mint a gyors bolygók a Naphoz a legközelebb áll a MERKÚR, Vénusz, Föld (a Földkörül keringő HOLD.) és sorrendben a Mars.), míg a lassúak: Jupiter. SZATURNUSZ, URÁNUSZ, NEPTUNUSZ és PLÚTÓ. Évekig is benn maradnak egy-egy jegyben.
A Gyorsan mozgó bolygók: Merkúr: 88 nap alatt, tesz meg egy kört a pályáján.
Egy-egy jegyben változó időket tölt el átlagban egy hónap.
Vénusz bolygó: 225 nap alatt kerüli meg a Napot. Szintén változó időket tölt egy-egy jegyben, átlagban 4-6. hét.
Mars bolygó: Nap körüli keringési ideje 687 nap. 6-8 heteket tölt egy - egy jegyben.

Ezért a lassabban mozgó planéták, mint például a Jupiter: 11. év és 315 nap alatt járja be a zodiákust. Átlagosan egy-egy évet tölt minden egyes jegyben.
Szaturnusz 29. év és 167. nap leforgás alatt halad át a zodiákuson és két és fél évet tölt el egy jegyben.

Uránusz 84. év és 074 nap alatt hald át a zodiákuson, és hét évet tölt el egy-egy jegyben.

Neptunusz 164. év és 280 nap, leforgása alatt halad át az állatövön és megközelítőleg 14 évet tölt el az egyes jegyekben.

Plútónak, mely a (Mars magasabb oktávja): A zodiákusban egy teljes kör megtételéhez
249. év. 03. napra van szüksége egy kör megtételéhez. Változó időket tölt egy-egy jegyben 32-13-évek.

A változásoknak ezt a rendszerét tartja szem előtt a kínai asztrológia is, mely 60 éves ciklusonként a bolygó állásokhoz visszatérő jelenségeket ismert fel. A sok éves tapasztalatok alapján fogalmazták meg a hatásokat a Kínai asztrológia szerint.

Nézzük, meg hogy mit is hozhatnak számunkra a most következő Kígyó - Kínai állat-jegy.

2013. 02. 10 - 2014. 01. 30-ig a KÍGYÓ évében botrányokra és cselszövésekre is, lehet számítani. Politikai intrikák, hűtlen kezelésekről szólhat a sajtó nap, mint nap.
Ekkora azonban már várható a gazdasági fellendülés is.
Jó lenne, ha a pozitív tulajdonságokat, a bölcsességet, az agyafúrtságot, az intelligenciát, a szorgalmat, a tehetséges szervező készséget, az éles szeműséget, a nagyon gyors észjárást, a csalhatatlan érzéket, és az alapos munkavégző képességet kamatoztatnák az emberek.
Óvóan kérték az állatok Kígyó jegy szülötteiket, hogy ne viseljék el nehezen a kudarcokat, és főleg ezek miatt ne vonuljanak vissza a világi élettől a békesség kedvéért, igyekezzenek kompromisszumokat kötni.

A Jupiter bolygó ezen időszakban 2013. Júliustól - 2014. Júliusig a Nyugati asztrológia szerinti Rák jegyben fog haladni halad majd. Azért, mert Januártól - Június végéig még az Ikrek- jegyben rója az éves körútját, melynek a Merkúr bolygó az ura. Aztán majd már Júliustól a Jupiter bolygó a Rák jegy urának a HOLD fennhatósága alá fog kerülni, ezért a hatása is sokkal erőssebnek tekinthető. Tehát a józan ítélőképesség, is jellegzetesebben érvényesülhet majd ránk is.

1484. Ilcsi Mama2013-02-12 16:01
VI. Ú! HA! Nagy örömet szereztetek nekem mostanában!
Talán kezd beérni már többeteknél, a sok-sok feltöltött asztrológiai ismeret-anyag.
Az új fórumozók pedig inkább a bővebb „ismétlő”értelmezéseket igénylik tőlem ugyan még bátortalanul inkább a Hoxa privi és az e-mail igénybe vételével, de bízom benne, hogy hamarosan megjelennek majd itt a fórum kereti közt is kérdéseikkel és hozzászólásaikkal is.

Ezek az alábbi jelentés tartalmak ugyan már egy kicsit messzebbre vezetnek a képletfejtésben, de a kérdés az, kérdés és úgy gondolom, hogy illik a tanulás érdekében megválaszolni!
Főleg azért, hogy a kimásolt részeket a saját képletekre is rá lehet ilyen módon illeszteni, hiszen ennek a fórumnak ez lehet a LÉNYEGE:

Térjünk akkor még egy kicsit vissza tovább elemezve az Ősi bolygók hatás vonatkozásáraira a horoszkóp körben a „Jelek” táblázata alapján. Valamint a legutóbb jelzett”MUNDÁN” kérdésre, azért, mert az ember életét, sorsát az uralkodó bolygók irányítják!

És nem utolsó sorban, hogy hogyan is értelmezzük a képletfejtésben ezeket, a jelentés tartalmakat, amiket ki másoltatok a feltöltött anyagokból.

Az „Ősszellemi” szintet a képletben pedig az is mutatja, hogy, ha a Test, és a Lélek, és a Szellem aránya is megfelelő arányban van.
Szeretném, ha bővebben is tisztáznánk az „Ősszellem „dolgokat.

Ha megnézzük a „Jelek” táblázatot, akkor, ha azt látjuk, hogy Földi – Test – rovatnál alulról felfelé haladva az ŐSI SZELLEM szintjében az ÉLETÜKRÉTBEN, például a Kosban a Mars/urával, a Bikában/ a Vénusz uralkodóval, a Rákban/pedig a Holdbolygóval, az Ikrekben pedig a Merkúr bolygóval, ezek mind a testben fizikai síkú dolgokat jelölnek.

A horizont alatti házak a földi síknak a megnyilvánulásait jelölik.
A bolygók számozásai is az analógia szerint úgy vannak, hogy a Test: 1/ a NAP, amely az Oroszlán jeggyel párosul, egyben az Isteni Szikrát jelképezi.

Továbbá a FÖLDI- testet jelentő 2/ a Hold, a Rák-jeggyel, 3/ Merkúr, az Ikrekkel, 4./ Vénusz, a Bikával 5. Mars/ pedig mint a „EGÓ” az ősi Kos jegy uraként fogható fel.

A Lélek határait az ÉGI házakban és jegyekben: a következő Szűz-jegy /Uraként a MERKÚR bolygó követi, majd a Mérleg - jegynek/ ismét a VÉNUSZ bolygó az ura, a Skorpió jegynek pedig: MARS és annak magasabb fokú oktávjaként másodlagosan megjelenő PLŐTÓ az ura.

Itt következik az ÉLET TÜKÖR képében a Jupiter/a Nyilas jegy uralkodója ként, mivel Ő a választóvonal a Test és Lélek közti sáv vonalában. Ezért mert a Jupiter a Nyilas jegy uralkodója ként jelenik meg az ÉLETTÜKRÉBEN.

Szellemiséget viszont fent a transzcendens bolygók adják majd. Itt is az Isteni „ERŐ” jelképe maga a nagy jótevő Jupiter bolygó. Amely választóvonalat képez a Test -*Lélek és a Szellem közt.

Ezt követően jönnek a Szellem szintjén a transzcendens bolygók a Szaturnusztól a Plútóig, amelyek a szellemi dolgokat jelölik: Idetartoznak a Bak jegy uraként a SZATURNUSZ.
Vízöntő jegy uraként az URÁNUSZ és másodlagosan pedig szintén a Szaturnusz.
Majd a sorban következik a Halak jegy uraként: NEPTUNUSZ és másodlagos uralkodóként pedig Jupiter bolygó.
Például, akiknek „Radix” képletében lent vannak a transzcendens bolygóik, azok biztos, hogy a fizikai síkon teremtik meg a dolgokat és ez által fizikai síkon tudnak sikereket is elérni.

Az ősi mítoszok is, a világ horoszkóp sarkalatos pontjainál is, volt ezekről már szó a szentírásban is előtérbe lépő négy Kardinális/ sarokházaknál, a Nagy Napciklusoknál is: Oroszlán jegy/ NAP urával, aki fent uralkodók az "ÉG" tetején. Majd halad lefelé az órajárásával egy irányban a Nyugaton a Bika jegy felé/ Vénusz urával, ezt majd az "Ég sötét" felénél, az Észak pontnál az "ÉG alján" álló Vízöntő jegy/ Uránusszal és a Szaturnusszal követi.
És végezetül visszaérkezve a kiinduláshoz a Tej Út rendszerben a Skorpió jegyhez/ uralomban kerülhet ismét a Mars és a Plútó bolygó is, ugyan úgy, mint minden Horoszkópban a kezdet a születés révén az éppen felkelőben lévő bolygók szerinti állapotában.

Azért mert az általános és a”radix” horoszkópban is a haladási irány pontosan az óra járásával ellenkező irányban értendő, vagyis élet megszületésből indul ki.
Ez Pedig a horoszkópban az ASZCENDENS jegy és ezzel együtt az I. Ház és az azt követő minden további jegy-ház a 12. –ig, bezárólag.

Amennyiben a horoszkópban a bolygók többsége erőteljes helyzetben és kapcsolatokban a látóhatár fölött áll, ez arra mutat, hogy az illető kilép a szűkebb körből és a nagyobb nyilvánossággal, kerül kapcsolatba.

Az, hogy miképpen? Azt a horoszkópelemek vonatkozásai fogják meg mutatni, azért mert az uralkodó bolygók szabhatják meg a szülött bizonyos adottságait.

A 12. állatövjegy és Uralkodó bolygói: I. Kos/Mars, 2. Bika/Vénusz, 3. Ikrek/Merkúr, IV.Rák/Hold,
5. Oroszlán/ NAP, 6. Szűz/Merkúr, VII. Mérleg/Vénusz, 8. Skorpió/Mars és Plútó,
9. Nyilas/Jupiter, X. Bak/Szaturnusz,
11. Vízöntő/Uránusz-Szaturnusz, 12. Halak/ Neptunusz-Jupiter.

Az egymástól/120°-ra lévő elemi, Harmad fény =a Trigon= harmonikus, négy jeggyel odébb találhatók.
Egymástól 90°-ra lévők: negyed fény = Qvadrát= diszharmonikus fényszögek, három jeggyel odébb állnak egymástól aképletben.

Ezen belül az I. 5. és 9. házak. Tüzes jegyek.
2. 6. X. Földies jegyek
3. VII. 11. Levegős jegyek.
IV. 8. 12. Vizes jegyeknek minősülnek.

Tűz: I.=Törekvő kezdeményezés, személyiség jelzője.
5.= Törekvés önösebb testies célja. Életörömök.
9.= Magasabb rendű szellemi célt jelöl. Belehelyezkedés, magasabb gondolkodás.

Föld: 2.= Szerves kapcsolat az anyagi dolgok birtoklására.
6.= Az anyagi dolgok értelmes szolgálata. Munka, hétköznapok.
X.= Elérhető földi célt fejezi ki. Karrier, hívatás, érvényesülés, jövő, életút.

Levegő:3.= Értelmi szellemi kapcsolatkeresés. Testvérek, szomszédok, szerződések.
VII.= Általános külső kapcsolatok, párkapcsolat, üzlettárs.
11.= Elérni a vágyott kapcsolatokat. Életmegoldások, barátok, remények.

Víz: IV.= Az élet szűkebb köre és határoltsága, család, otthon, szülők, öröklött tulajdonság.
8.= Élet vég, halál. Visszafejlődés, súlyos betegség, veszteség, szex, partner vagyona.
12.= Világi dolgoktól kényszerű elszakadás. Csapások, korlátozások, gondok, bajok jelölője.

Ennek alapján FŐ „Kardinális” jegyek: KOS, RÁK, Mérleg, és Bak.
Állandó szilárd jegyek: Bika, Oroszlán, és a Vízöntő.
Változó mozgékony jegyek pedig: Ikrek, Szűz, Nyilas és a Halak.

Csillagképek= jegyek osztályozása pedig TŰZ: a Kos, az Oroszlán és a Nyilas.
FÖLD: Bika, Szűz, és a Bak.
LEVEGŐ:Merkúr, Mérleg, Vízöntő.
VÍZ: Rák, Skorpió, és a Halak.

A Házak és jegyek összefüggése a képletfejtés- értelmezés során:
Sarkalatos házak: I, IV, VII, X. Házak ebből az I.= az ÉN. Én kiegészítő= VII. házas kifelé hatással és az Eredet a gyökerekkel IV. és az elérendő Cél=X. mint szellemi cél.

Követő házak: 2, 5, 8, 11. azt mutatják, meg hogy milyen kapcsolatban áll az ember a megszerzett 2. házas anyagiakkal.
5.= Vágyott dolgokkal hozható összefüggésbe.
8.= Az ezektől való elszakadást jelzi.
11.= A letisztult értékek, megszerzésére utalhat.

Szélső változó házak: 3, 6, 9, 12.
3.= Értelmi – szellemi dolgokhoz kapcsolható.
6.= Munka által szerzett anyagi javakra adhat utalást. 2: 6: X.
9.= Magasabb rendű szellemi életre való utalást adhatja meg.
12.= Az Ént elszigetelő dolgok mutatója.

Domicilium azt jelenti, hogy a bolygók a kör alatti „EKL” Táblázatban házak otthonokban állnak-e, vagyis a saját hovatartozásuk szerint fejtik ki a hatásaikat. = Otthon= URA a legnagyobb és legfontosabb erőfokozódás, ha a planéta a saját jegyében áll, amelyben uralkodik.

Exilium (piros színnel van jelölve)= száműzetés,= Rangvesztés: Legnagyobb erővesztés, ha, az uralma alatt lévő jeggyel szemközt fekvő jegyben áll.

Uralkodik a bolygó: jegyben ilyenkor a legerősebb a hatás szempontjából is: Amennyiben például a Nap az Oroszlánban áll, viszont a polárisan szemben lévő Vízöntő jegyben már rangját vesztett állapotként kell figyelembe venni.

A Hold a Rákban, a legerősebb, míg szemben a Bakban már rangvesztett.

Merkúr az Ikrekben és a Szűz - jegyben, uralmi helyzetben áll, míg szemben a Nyilasban már rangvesztésben, de a Halak jegyben is romlás állapotát adhatja.

Vénusz bolygó a Bikában és a Mérlegben van uralomban, a Kosban és a Skorpiónál viszont már csak rangvesztésként értékelendők.

Mars a Kosban és Skorpióban, uralomban található, viszont a Kossal szembeni Mérlegben már rangvesztésben áll és ugyan ilyen módon a Bika jegyben is.

Jupiter a Nyilasban és másodlagos uralkodóként a Halakban, tekintendő uralomban lévőnek és rangvesztettnek pedig az Ikrekben és Szűzjegyben.

Szaturnusz a Bakban és a Vízöntőben áll uralomban, de viszont a Vízöntővel szembeni jegyben, az Oroszlánban már és Rákban is rangvesztett helyet foglal el.

Uránuszt pedig a Vízöntőben találhatjuk uralmi helyzetben ugyan így a szemben lévő Oroszlánban már „Exilium, rangvesztés, száműzetés jelentőséggel bír.

Neptunusz a Halakban van uralomban és a Szűzben, rangvesztésben.

A Plútó pedig a Skorpióban érzi magát uralomban, tehát így is adhatja a hatásait, mg a szemben álló Bikában már nem.

Komoly hatás csökkenést jelent, ha nincs fényszöge a bolygónak, ez szintén a kör alatti „EKL” táblázatban, annak a bolygónak a sorából is látható, mert nem találhatók ott fényszögeket jelző jelek. Ebben az esetben a Ház és jegy jellege a dönti el a bolygó szerepét.

Itt említeném meg, hogy ugyan a Le és Felszálló Holdcsomópontok nem bolygók még is mivel polárisan 180° fokra helyezkednek el egymással ezért a hatásaikat is ilyent móron fejtik ki. Mégpedig ha a Felszálló holdcsomópont például az Ikrekben található az erőssége is ott az erősebb, míg a szemben álló Nyilas jegyben már, mint szemben álló jegyben már gyengülni látszik. Ez a képlet minden további jegyállásra ilyen módokon értendő.

Ezzel kapcsolatosan van itt mégy egy fogalom, amiről valóban még eddig nem beszéltünk.
(Az egyik fórum látogatói kérdés is erre vonatkozott)
A Recepció: Annyit jelent, hogy a szóban forgó két bolygó mindegyike a másik uralmi jegyében áll. Példa erre is: A NAP Kosban, a Mars pedig az Oroszlán jegyben található. Ekkor a két bolygó mindegyike rangvesztést szenved, mert felcserélödött a hatás is.
Azonban ha például: Vénusz a Kos-jegyben áll képletben a Mars pedig a Bika jegyben, akkor az uralmi cserét meglehetősen ellensúlyozhatja a rangvesztés hátrányos hatását.

A második nem szokványos kifejezés a HYLEG= Életadó élet támogató életerőt adó. Csak a Nap és Hold lehet ilyen.
De csak akkor, ha a Nap I. 11. X. 9. VII. Házban áll.
Tehát az I. házon kívüli még a horizont feletti 11. X. 9. VII. Házak jöhetnek csak tekintetbe, azonban a 8. és 12. sötétházak már nem.
Amennyiben ezekben, a házakban nem tartózkodik a Nap, akkor viszont a Hold, mint második fővilágosító tekinthető Hyeleg nek.
Amennyiben viszont sem a Nap, sem a Hold nem áll az I. 11. X. 9. VII. házakban,
Akkor pedig az ASC. lesz a Hyeleg.

Itt az erős és jó helyzetben álló fényszög: jó fényszögekben részesülő hyleg, tartós életerőre, egészséges, vagy szívós szervezetre mutat.
Gyengén álló, vagy súlyos fényszögekkel megtámadott hyleg esetén viszont az életerő csökken.

Jellem, lelkiségi, egészség, betegség anyagi szempontok, szerelem pár kapcsolatok otthon: Szignifikátor= jelentőség.

A Felkelő pont=Aszcendens= ASC. Testi alkatra, és fizikai adottságokra nézve jellemző. Ezt követően a születési uralkodó bolygó is további jellemzést ad a horoszkóp tulajdonosáról. Amennyiben az uralkodó bolygó gyengén áll, vagy Hátráló= Retrográd „®” mozgásban van, akkor az illető személyiségében gátló hatások érvényesülnek.
Nem tud kellően kibontakozni. Nem találja meg az „ÉN” erőteljes kifejezését.
Ilyenkor a születési uralkodó fényszögei sorra feltárják a jellemben az előtérben álló jó és rossz, erős és gyenge vonásokat.

A születési uralkodó után + a felkelő jegyet és annak uralkodóját is figyelembe vehetjük, mint az „ÉN” másodlagos jellemzőit.
A NAP, mint a tudatos „ÉN” jelölője. Mely az életerőt, és a szervezet megalapozását jellemzi.

Fényszögeivel a belső törekvésre, az egyéniség érvényesüléseinek irányára mutat rá. Férfi horoszkópban elsőrendű, mert saját magát jelöli.

A HOLD pedig amely, alá a szervezet működései tartoznak. Fényszögei a személyiség, az ösztönös magatartás, a szokásoké az eredendő gondolkodásmód jelölője.

Női horoszkópban a Hold nyer központi jelentőséget, és válik a személy jelölőjévé.

Az egyéni jellem szempontjából pedig a Merkúr is, meghatározó. Azért, mert a vele legszorosabban együttálló, vagy vele legerősebb fényszögben lévő bolygó jellegzetességeit veszi fel. Ez által élesen jellemző képet kapunk az illető személy értelmiség mivoltára is.

Foglalkozás 6:X. házas hívatás ügyben: a legnehezebb a meg állapítás. Csupán csak tájékozódhatunk olyan vonatkozásban, hogy milyen természetű és milyen jellegű is lehet az illető munkája.
Először is elsősorban a bolygók szempontjából: jupiteri, marsi, merkúri, vénuszi stb. foglalkozásokról vizsgálódnunk. Azt kell kideríteni, hogy egyszerűbb, alantasabb típus - e a vizsgált személy, vagy fejlettebb, szellemi és értelmi tekintetben magasabb jelző pontokat fedezhetünk fel a horoszkópjába. Főleg az ÉLETTÜKRÉBEN látszik jól.

Mivel a hivatást a férfi horoszkópban a Naphoz is köthető, a női horoszkópban pedig a Holdhoz a legközelebb álló, vagy vele legszorosabb fényszögben álló bolygó jelöli.

Vagy a X. házban lévő bolygók, illetve ennek híján a X. ház uralkodó bolygója add eligazodást, ugyan is a X, Ház az elérhető eredmények, és azok pozícióját is jellemzi.

De figyelembe vehetjük még 6. és a 2. házat is, amely a kereset és a jövedelem jelölője.
Legtöbb ember több hivatásra is hajlamos. Amennyiben a jelölő jegyeket mérlegeljük, megnézzük, hogy az illető vezető-irányító szerepre alkalmas-e?
Erre leginkább a sarkalatos házak domináló bolygói adnak utalást, a fő jegyek lépnek előtérbe,
Szilárd-jegyek és a követő házak hangsúlyozottsága csendesebb, kevésbé feltűnő foglakozásoknak kedveznek.
Változó jegyek és a szélsőházakat, ha erős bolygó állások nem egyensúlyozzák, akkor jelentéktelenségre és ismeretlen szerény foglalkozásra adnak utalást.

<Pl. marsi- és tüzes például a kovács a katona, azonban magasabb fokon akár az orvosé, sebészé, gépészmérnöké is lehet ilyen.
Vénuszi foglalkozás alantas fokán lehet például a szabóság, szobafestő, fodrász, inkább a Földnél a Bika jegy/ Vénuszi mesterség, de magasabb fokon akár képző- iparművész is lehet például a Mérleg jegy a Merkúrral áll kapcsolatban.>

Anyagi vonatkozásban a 2.Ház kapcsolatai: a benne álló bolygó, vagy a ház uralkodója a keresetre, a jövedelemre és az anyagi függetlenségre jellemző dolgokat mutatja meg. 2. ház a saját igyekezetünkkel biztosított keresetet jelöli.

8. szemben álló ház pedig a mások révén nyert anyagi előnyökre, vagy mások miatt elszenvedett veszteségekre mutathat rá.

Vizsgálni kell itt is a 8. Házat, és a benne álló bolygót, a ház uralkodó bolygóját és fényszögeit is. <mert, ha Pl. hagyaték, örökség, hozomány, vagy munkatársulásból eredő a jövedelem>.

5. Ház ezen a téren a kockázatok, vállalkozások, spekuláció révén nyert anyagi eredményeket vagy a veszteségeket is jelöli. Szenvedélyes bolygók a szerencsejátékra adnak utalást.

Hold a Vénusz és a Jupiter és a 2. ház jegye, a 2. házban álló bolygó, vagy a ház uralkodó bolygója, valamint 5. és 8. Házban álló bolygó, vagy e házaknak az uralkodója, a jelölő Hold az általános anyagi életvonatkozásokkal függ össze, ha jól és erősen áll, és még
Jó fényszögeket is kap, akkor előnyös, bíztató anyagi helyzetre lehet ebből ki következtetni, mégpedig olyan vonatkozásban, amelyeket a jegyek-házak szerint a hold helyzete és jó fényszöge kiemelnek.
Rosszul álló ártalmas fényszögekkel megtámadott Hold nehéz, változó anyagi helyzetre mutathat.

Szerelem és párkapcsolat terén: Fő jelölők a Nap - Hold, és Mars és természetesen a Vénusz bolygók, amennyiben ezek a bolygók kitűnően kapcsolódnak a horoszkópban, akkor az érzelmi és a nemi viszony is harmonikus lehet. Vagyis illik rá a„szerencsés a szerelemben” mondás is.
Akinek viszont e négy bolygó gyengén áll a horoszkópjában és még rossz fényszögekkel is kapcsolódik, akkor az, bizony nem várhat sokat a szerelemtől, de a párkapcsolattól sem.
Sőt még magányos életre is kárhoztatva lehet.

Valamint az 5. és VII. Ház. Itt is Nap mint férfi horoszkópban saját magát, míg a női horoszkópban a tartósabbnak ígérkező férfit jelenti így is értelmezendők.
Női horoszkópban Hold saját magát, a férfiében pedig a tartósabb hatású élettársnak is alkalmas nőt is jelöli.
Az illető horoszkópjában a Nap és Hold jó fényszög kapcsolatai is arra mutatnak rá, hogy meg van a hajlam benne, hogy megfelelő társra leljen. Ellenkező esetben bizony nem fog megfelelő partnert találni.

Család- Otthon vonatkozásai: IV. Ház és Rák - jegy, valamint ezek uralkodó bolygói és a IV. házban álló bolygók, vagy ilyen híján a IV. ház uralkodó bolygója, és ház jegyével való „EKL” táblázat szerinti fényszög kapcsolatokkal együtt mutatnak rá az illető e-vonatkozású életére. Változást, előidéző hatásokat leginkább a Hold és Vénusz valamint az Uránusz, vagy ezek fényszögei a IV. házban arra utalnak, hogy a személy nem marad egyhelyben, jön-megy, szinte mindig változtatja a helyét.
Ide tartoznak a rövidebb utazások, amelyet a 3. ház jelöli, ezzel összefüggésben, de a hosszabbakat főleg a külföldi utakat, inkább a 9. Ház jelentés tartalma és a Jupiter bolygó helyzete, és fényszögei, mutatják meg, illetőleg utal az utazás lehetőségeire is. Ugyan is Szaturnusz gátló hatásokkal megakadályozhatja az utazásokat, vagy más ártó, bajokat, kellemetlenségeket, baleseteket, is hozhatnak az utazás során.

Egy érdekes dolog is kiolvasható e kapcsán horoszkópból, az úgy nevezett „utazó házak” uralkodó bolygóinak helyzete szerinti vizsgálatával, valamint az országok és városok is az állatövjegyek uralma alatt állnak. Példaként Magyarország a Nyilas jegyhez tartozik.
Ugyan is :ASC a keleti égtájat, az M.C és a Déli, DESC és a Nyugatot,
és az I.C és Északot jelöli. Az ezek közti jegyek a megfelelő középső égtájakat jelölhetik. Aszerint, hogy az illetőutazási ház uralkodója, melyik ponthoz áll közelebb.
Amennyiben ezek változó mozgékony jegyekbe jutnak: mint az Ikrek, Szűz, Nyilas és Halak jegyekhez kapcsolódnak, akkor a bennük álló bolygók, vagy annak híján az uralkodó bolygók is a fényszögekkel együtt előmozdítják az illetőnél a változatosságot.

Végezetül, hogy ne legyen ennyire száraz ennek a feltöltésnek a dolgai ezért magával a bolygók értelmezésével kapcsolatosan, leírok még mást is, talán másokat is érdekelhet.
Ez vonatkozik a Numerológiában a betűknek a számokká való átalakításának a jelentéseire is.

A „számok atyjának Püthagorasz szerinti”egyes számok a bolygókkal való kapcsolatuk alapján, az alábbiakat szimbolizálják
1. szám a Nap száma: Szellemiséget, a kezdeményező és vezetői készséget, a kreativitást jelöli meg.
2. szám: a Hold: Érzelmi képességeket, találékonyságot, ügyességet, diplomai készséget jelöl.
3. szám, a Jupiter: Művészi képesség, kifejezési lehetőségekkel hozható összefüggésbe.
4. szám a NAP ugyan akkor a 4 szám jelentés tartalma szerint még: Az emberi teljesítőképességre is, utal, a munkába kibontakozó lehetőséggel hozható összefüggésbe.
5. szám a Merkúr: Kifejezőkészség, észbeli képesség, okosság, talpraesettség, a megérzések pontosságával, van kapcsolatban.
6. szám a Vénusz: Harmóniát, lelki egyensúlyra, alkalmazkodó készségre hat.
7. szám szintén a holdhoz is kapcsolható: Szellemi, lelki élet, az érzelmek tartósságát, szenvedélyek intenzitását jelöli meg.
8. szám Szaturnusz száma: Gyakorlatiasság, szorgalom, akaraterő, megbízhatóságot jelöli.
9. szám a Marsé: az egyén adottságait jelöli. Utal a testi erőre, képességekre, bátorságra.
11. szám Neptun: 1+1= 2 magasabb foka. Tisztánlátás, megvilágosodás, látnoki képességet jelöl.
22 pedig a Plútó: 2+2=4. Magasabb rendű szellemi képesség, tömeggel valók kapcsolat, nagyfokú bölcsességet, emberbaráti érzéseket kölcsönöz.

A bolygók uralkodásának az ideje is, meghatározható lehet ebből a szempontból is: Ezért lettek a Hét napjai ezeknek a sorrendjében elnevezve.
A Nap első órája: Szaturnusz bolygóhoz kapcsolódik, mert a Szaturnusz bolygó hatása alatt áll. Ez a nap a Szombat.
Vénusz: Péntek.
Jupiter Csütörtöki napnak fele meg.
Merkúr: Szerda.
Mars: Kedd.
Hold: Hétfő.
Vasárnap pedig az Apolló- nap, vagyis a Nap napja.

1483. Ilcsi Mama2013-02-11 14:58
Az 1480számú leírás margója:

Részlet az ÉLET VONATA, címmel írt könyvből nem szószerinti idézetben.

Az élet olyan, mint egy vonaton való utazás.
Gyakran beszállunk, kiszállunk az utazásunk során. Vannak néha balesetek, néhány megállónál pedig kellemes meglepetésekkel találkozhatunk.
Míg a másik megállónál mély szomorúságot élhetünk, meg vagy várhat ránk.

Amikor megszülettünk és felszálltunk az ÉLET VONATUNKRA, olyan emberekkel volt alkalmunk találkozni, akikről azt hisszük, hogy az egész utunkon elkísérnek majd bennünket, ezek a SZÜLEINK.

Sajnos a valóság bizony más!
Ők is majd valamikor kiszállnak az egyik állomáson s mi ott maradunk nélkülözve a szülői mérhetetlen nagy szeretetüket, gondoskodásukat, az együttérzésüket, és a társaságukat.

Ugyan akkor mások is felszállnak az élet vonatán a közbe lévő állomásokon, akik fontosak lesznek számunkra.
Ők a TESTVÉREINK, a barátaink, és mi szeretjük a körülöttünk lévő embereket.

Aztán néhányan közülük is, csak egy kis sétának egy kis kirándulásnak tekintik az életvonatán való utazást.
Vannak közülük, akik sok szomorúsággal találkozhatnak az útjuk során, de vannak mindig olyanok is, akik készek mindig segíteni az életvonatán való utazásuk során a rászorulókat. Néhányan, amikor kiszállnak mellőlünk soha el nem múló hiányérzetet, hagynak maguk után…..
Másokat pedig a vonatra való fel és a leszállás során észre sem vesszük.

Lehetnek olyanok is, akiket közben ugyan megszerethetünk, de még is egy másik vonaton, vagy - egy vonaton ugyan, - de a másik kocsiban utaznak.
Így aztán egyedül kell utaznunk azon a bizonyos szakaszon.
Természetesen mi is megkereshetnénk Őket, átvergődve a nagy tömegen, hogy az Ők kocsijukba érjünk, hogy velük együtt utazhassunk, de sajnos nem tudunk melléjük ülni, mert a mellettük lévő helyek már foglaltak.

Ilyen az ÉLET VONATÁN való utazás!

Tele van kívánalmakkal, vágyakkal, fantáziálással, csupa-csupa sok reménnyel, de ugyan akkor csalódásokkal is, de visszafordulni sajnos már nem lehet.
Tegyük tehát a legjobbakat az ÉLET VONATÁN való utazásunk során!

Próbáljuk meg a velünk utazók jó oldalát nézni, keressük meg bennük a legjobb tulajdonságaikat. Jusson eszünkbe, hogy az életünk bármely szakaszában is, találkozunk valakikkel, mindig vannak, akiknek szükségük van ránk, a segítségünkre.
Mi is érezhetjük magunkat sokszor elhagyatottnak, ezzel –azzal is megtörténhet, hogy lesz ki éppen rajtunk, segít.

Ezért lehet az ÉLET VONATÁN való utazás az életnek egy nagy talánya, hogy nem tudhatjuk, hogy végleg mikor szállhatunk ki. Egyben azt sem tudjuk, hogy az útitársaink mikor érkeznek a végállomáshoz. Nem tudhatjuk azt sem, hogy mikor kellene búcsút venni, attól, aki közvetlen mellettünk foglalt helyet a vonaton.

Ezért aztán úgy érezhetjük, hogy vigasztalhatatlanok leszünk, amikor MI is örökre kiszállunk az ÉLET VONATÁBÓL.
Az utunk során néhány barát, akikkel találkozhattunk, részükre fájdalmas lehet, ami elvesztésünk.
Azonban nekünk is fájdalmas lehet a gyermekeinket, az unokáinkat, a barátainkat, az ismerőseinket itt hagyni.
Tudjuk, hogy ez szomorúsággal tölthet el mindannyinkat.
Azonban a remény bennem él, hogy majd valamikor a központi nagy égi pályaudvarra érkezve még látni fogjuk egymást, amikor a nagy csomagjaikkal Ők is megérkeznek majd.
Ami akkor majd engem nagyon boldoggá tesz, mert tudom, hogy valamikor mikor még ezek az úti csomagok kisebbek voltak ÉN segítettem fel Őket erre az ÉLET VONATRA.
Azért, hogy az utazásuk még teljesebb, értékesebb, és jobb legyen.

Kedves Barátaim! Mindannyian tegyünk úgy, hogy, azon a bizonyos ÉLET VONATON, való
Utazás nagyon jó és tartalmas legyen!
Amikor majd a végállomásra megérkezünk, azt mondhassuk, hogy megérte ezért az utazásért való fáradozás.

Próbáljuk, meg hogy amikor majd végleg kiszállunk az ÉLET VONATÁNAK a fülkéjéből, olyan üres helyet hagyjunk magunk után, ami a szeretet szép emlékét hagyja hátra azok számára, akik még folytatják tovább az utazást.
Azoknak, akik az ÉN vonatomon utaznak még további sok minden jót, kívánok, jó egészséget, szeretet érzést és a saját ÉLET VONATUKON további szép és jó utazást.

1482. HnéViktória2013-02-10 23:24
Kedves Drága Ilcsi Mama.!
Nagyon szépen köszönöm,ezt a sok tanulságos dolgot.:-)


1481. zalakriszti2013-02-10 21:58
Drága Ilcsi Mama!Köszönöm hogy újra kitértél rám és érthetöbbé tetted az elemzést!De egy kérdésemre légyszives priveben irtam még nagyon szeretnék választ!Milló puszim:Kriszti

1480. Ilcsi Mama2013-02-10 18:40
V. Kedves Fórumlátogatók.

Nagyon örülök a priviben E-mailben és a fórumon való visszajelzéseknek is, hogy ilyen sokan megértitek, hogy mit is szeretnék felétek közvetíteni.
Azt is többeken jeleztétek, hogy nem találtátok meg a fórumon a Nap jegyekre és bolygókra, vonatkozó testrészekre ható betegség hajlamok leírást.
Igen sajnos már én is tapasztaltam, hogy a régebben feltöltött például az állatöv-jegyek jellemzésnek a leírásit, vagy nincsenek már fent a fórumon, vagy más számokon található, mint amikor én azt eredetiben feltöltöttem.

Mivel elég sokan jeleztétek és kértétek, hogy a legutóbbi négy ősi elemről szóló leírás kapcsán fogalmazódtak meg bennetek ezek a kérések, ezért a testre vonatkozó betegség hajlam jelölőket, ezért igyekszem ismét feltölteni.

A planéták hatásai a testrészekre is kiterjednek. Minthogy az állatövi jegyekben szintén egy-egy planéta jegye válik uralkodóvá, a jegyeken keresztül jutnak kapcsolatba a szervezet részeivel, de a kozmikus hatások a jegyekben részletesebben is meg mutatkoznak.

Ezért fontos még azt is figyelembe venni, hogy az egymással szemközt lévő jegyek poláris kapcsolatban állnak egymással, s ezért másodlagosan kihatnak a szemközti jegy hatása alá tartozó testrészekre is.
(A nap jegyek dátumai egyes helyeken más-. más időponttal kezdődhet és végződhetnek erről is találhattok a fórumon leírást, hogy ez miért lehetséges. )

KOS, március 21.- április 20.-ig. Fej, hajlam a fejfájásra és a depresszióra, koponya, arc, agy, epehólyag, és a mellékvese.

BIKA, április 21.- május 21.-ig.
Nyak, tarkó, torok, mandulák, gége, hangszalagok, pajzsmirigy, és az orr.

IKREK, május 22.-június 21.-ig.
Vállak, karok, légcső, a tüdő felső része, csecsemőmirigy, mozgatóidegek, a négy felső hát csigolya,

RÁK, június 22. – július 21.-ig.
Nyelőcső, gyomor, máj, hasnyálmirigy, nyálkahártyák, a tüdő alsó része, a női mell, méh, és a testnedvek, vérszegénység, és gyomorbántalmak.

OROSZLÁN, július 22. – augusztus 23.-ig.
Szív, vérkeringés, plexus solaris, hát, gerinc, 5-9-ig háti csigolyák, alkar, csukló, szem, és a retina.

SZŰZ, augusztus 24. - szeptember 22.-ig.
Has tájék, emésztőszervrendszer- gyomor, vékonybél, haránt vastagbél. Lép, rekeszizom, és a kézfej.

MÉRLEG, szeptember 23. – október 23.-ig.
Deréktájék, Vesék, vesemedence, húgyhólyag, bőr, és a női nemi szervek.

SKORPIÓ, október 24. – november 22.-ig.
Has alsó része, vastag és végbél, húgycső, húgyhólyag, férfi nemi szervek verejtékmirigyek, és az orr, nőknél zavarok a terhességgel kapcsolatban, nehéz szülés.

NYILAS, november 23. – december 21.-ig.
Csípőtájék, comb, medencetájék, keresztcsont, vénák, és a máj, emésztési zavarok.

BAK, december 22. – január 20.-ig.
Térdtájék, csontrendszer, reumás megbetegedések, fogak, ízületek, és a bőr.
Női szervek bajai.

VÍZÖNTŐ, január 21. – február 18.-ig.
Alsó lábszár, boka, gerincvelő, és a központi idegrendszer, ideges zavarok.

HALAK, február 19. – március 20.-ig.
Lábfej, lábujjak, nyirokrendszer, és a tobozmirigy, gyenge vérnyomás.

A bolygók betegség hajlam jelölőik:

NAP, mint a fő erőközpontunkhoz tartozik: a Szív, az ütőerek a hát (a hátgerinc), a nagyagy, a férfi jobb- a női bal szem, általában a test jobb oldala, részben a vér.
Hold: Gyomor, az agyállomány, női méh, azok a funkciói, női jobb szem, férfi bal szem.

Merkúr: az idegrendszer (központi és mozgató) agy, nyelv, száj, szívritmus, nyelőcső, légcső, a tapintás szervei, váll és felsőkar, kéz, légzés és tüdő (felső rész tüdőcsúcsok, hólyag), információ felvevő szervek: szem, fül, nyelv, orr.

Vénusz: A vesék, vesemedence, derék táj, nyirokmirigyek, arcüregek, lép, női nemi szervek, a női kebel, arcüreg.

Mars: Az izomzat, fej, arc, epe, az erek, a vörös vértestek, a férfi nemi szervek, homlok csakra, Sexcsakra.

Jupiter: A máj, részben a vér is, csípőtáj és combok, a zsírréteg, belső-elválasztású mirigyek, a növekedés, cukor háztartás, a jóindulatú daganat.

Szaturnusz: A csontrendszer, ízületek, az inak, a kötőszalagok, a fogazat, a lép egy része, és a halló szervek.

Uránusz: A központi idegrendszer, gerincvelő, alsó lábszárak, visszér.

Neptunusz: Boka, méh, a lábfej, a nyirokrendszer, a csecsemőmirigy.

Plútó: a Sexcsakra, a daganatos betegségek.

A fentiekben mindenki láthatja, hogy a születési idejüknek megfelelően az állatövjegyéhez, mely bolygók tartoznak, illetve a bolygók mely területre fejtik ki <egész életünk során> a legvalószínűbben – egészségügyi szempontból - a hatásukat.

Ezek figyelembe vételével, fontos lehet, hogy jobban figyeljünk oda a betegségek megelőzésére, illetve azok előjeleire, és időben forduljunk - már kisebb panaszok esetén is- az orvosunkhoz.

Nagyon sajnálom, hogy itt a fórumon nincs lehetőség képekben is megjeleníteni dolgokat nem csak betűformaként, ezért talán az adatlapomon letörlök a megengedhető 12 képek közül egyet, hogy ott „JPG. Képformátumban”, is feltölthessen nektek magát az emberi test formáját, azokon megjelenítve a Nap- állatövjegy hatásoknak helyét.

Nagy előre lépés volt, amikor a csillagászok sok - sok képlet elemzés kapcsán a betegséghajlamokat össze tudták vetni a Napjegyek vonatkozásban a testtájéki részekre való hatásaival. Annyira jók ezek az elemzések, hogy az asztrológiai orvoslásban a beteg születési horoszkópjából a hajalmok terén már a betegségek kitörésinek a lehetőségeire is lehet következtetni.

Az is nagyon érdekes megállapítás, hogy inkább a Hold fázisok hozhatók össze a gyógyítási módokban. Ilyen például, hogy például a Telihold idejében, - ha csak nem életmentő műtétekről legyen szó,- eltanácsolják az operációkat.
Ma már nagyon sok jó orvos is elfogadja ezeket, a dolgokat.
Például, ha valakinél a horoszkópban megjelenik az úgynevezett T- Qvadrát nagy kereszt jele ez sajnálatos módon, mindig jelezheti a betegségre utaló jeleket. Ilyen lehet például a Szaturnusz Qvadrát fényszöge a Nappal és Holddal, melyek jelezhetnek a megoldatlan feszítő problémák miatt kialakuló betegségeket. Ez azért lehet így, mert, ha képletben ezekhez, a nehéz fényszögekhez már a születési „Radix”-ban sem járulnak segítő jó harmonikus fényszögek, akkor nehezebben tudja az illető ezeket, nehéz helyzeteket kezelni.
Ezek pedig ilyen esetben bizony előbb-utóbb, de megbetegíthetnek bennünket. Azért, mert amennyiben nincs szinkronban bennünk az elemek működése, sőt tovább menve a környezetünkben lévő emberek vonatkozásban sem találjuk meg a megfelelő harmóniát azok bizony Stresszt, okozhatnak mindenkinek.

Éppen ezért tatom nagy jelentőségűnek, hogy ismerjük meg saját magunkat, és ennek a függvényében a képletünk alapján megtalálhatjuk családi vonatkozásban és egyéb módokon is az „ÉN” belehelyezkedést a külvilág felé. Ennek a legfontosabb része és sokakat érdeklő része lehet a VII. házas tartós párkapcsolat.
Miért? Mert, ha otthon a családban béke és nyugalom és szeretet lakozik, akkor már a többi emberi kapcsolatokban is meglehet találni a megfelelő összhangot. És amennyiben ezt felleljük magunkban és másokban is, akkor kevésbe alakulhatnak ki a testünkben a betegség hajlamok betegséggé.
Persze embere válogatja, mert a betegségek testi és lelki síkon is megjelenhetnek, akkor, amikor egyes elemek a „Radix” képletben, túlsúlyban vannak, vagy éppen hiányoznak.
Mert, ha például valakinél, hiányoznak a Föld elemei, akkor az illetőnek táplálkozási nehézségei támadhatnak. Vagy ha Levegős elemek vannak esetleg, túlsúlyban, akkor pedig azoknál az embereknél a környezethez való alkalmazkodás nehézségeivel lehet számolni. Nehezebben tudják befogadni a külvilágból feléjük érkező ingereket.
A Tűz jegy hiánya pedig arra utalhat, hogy hiányzik valakiből az önbizalom, ekkor nehezebben tudunk döntéseket hozni, mert bizonytalanok leszünk, hogy vajon jó-e döntésünk vagy sem. Ilyenkor jön jól, ha a párkapcsolatainkban ezek hiányosságok valamilyen módokon kiegészülhetnek. Amennyiben valaki pedig víz elem hiányában szenved, egy kicsit érzéketlenebb, neki pedig arra lehet igénye, hogy a másik embertől tanulni tudja a szeretetet.

Aztán mindenkinek el kellene gondolkoznia már azon is, hogy például, amikor elhatározzuk magunkat, hogy a tartós párkapcsolatban családot szeretnénk alapítani. Vajon felteszi-e magának mindenki a kérdést, hogy vajon mind a ketten szeretnék-e azt, vagy még az egyik fél esetleg nem alkalmas a családi kapcsolat megteremtésre.
Sok múlhat ezen, mert a családban bele született gyermek, amennyiben nem szeretetben és harmóniában nőhet fel, akkor egyrészről, mint család mintát Ő is ezt adja tovább, másrészről pedig ennek a családnak a tagjai fusztráltak lesznek. Kialakul egy bizonyos stresszes állapot, ami megint csak ott tartunk, hogy betegségek, kialakulását hozhatja magával.
Aztán nagyon fontos lehet a kisebb testvér várás is, ha szeretettel bevonjuk a nagyobbik testvért a kicsi nevelésbe, nem érzi, hogy Ő már nem középpont. Mert a kicsire esetleg több időt kell fordítani. Ilyenkor alakulhat ki a nagyobb testvérben a féltékenységgel együtt a gyülölet érzés nem csak a testvér hanem szülők irányában is.Fordítsunk nagyobb figyelmet a rossz hatást hozó megélés elkerülésére, és akkor a testvéri és szülői szeretet egy egész életen kitarthat.

Nagyon sokat tehetünk már a baba váráskor azért, hogy a még meg sem született gyermek azt érezhesse már az anyaméhben is, hogy Őt itt a földi világban szeretettel várják. Ez már megjelenik a gyermek megérkezésének a pillanatában. Már abból is érezhető, hogy mind két szülő még ebben a rohanó világban is hogyan és miképpen veszi ki részét a családi dolgokból.
Hiszen az apa hajszolja a megélhetéshez a pénzt, egyre kevesebb idő jut úgy az anyára, mint a gyermekre. Amikor az apa végre fáradtan haza érkezik, akkor az amúgy is kialvatlan fáradt anya nem, hogy megsimogatná a fáradt apa bukóját, hanem rázúdítja az egész napi gondját, baját.

Aztán fordítva is igaz lehet, amikor a szülők közül az anya is, dolgozik, és amikor végre haza érkezik, jön a második műszakban a család ellátása: főzés, mosás-takarítás STB. Ilyenkor aztán már nincs sem, kedve sem energiája az asszonynak, hogy még a házastársához is kedves módon közeledjen. Ekkor jön az, hogy valamelyik fél a szomszéd kertjét zöldebbnek találva ki-* ki kacsintgathat a párkapcsolatból. Ennek aztán az egymás megbántása a sértegetés, vagy a legrosszabb esetben a külön válás lehet ez eredménye. Ha pedig már gyermekek is élnek a családban ekkor jön a gyermekekért való harcban a gyűlölet megélése.
Ebből aztán megint csak stresszes állapot jöhet ki győztesen, mert nem is olyan szép zöld a következő párkapcsolat sem, mert amikor elmúlik a testi vágy a fellángoló szerelem, akkor jön a felismerés, hogy az életünk során gyakran kísértetiesen ismétlődnek bizonyos helyzetek, ez a bizonyos „Dezsavű” érzet.

Az INDIAI karma szerint a bölcsek úgy tartják, hogy a születésekor jövőjét mindenki magával hozza, de nyugati asztrológia is azt vallja, hogy a misztikus tanítások szerint a kezdetben benne van az egész élet a születés pillanatában, pedig az egész sors.
Ennek a szent pillanatának égi képét rajzoljuk fel az asztrológiai horoszkóp körábrájában.(Horoszkóp= „óra-kép) A csillagok és csillagképek állatövi jeleiből a planéták és az égi utak elhelyezkedéséből sok minden kiolvasható.

Az előző életből hozott törlesztéseket kell, itt a földön megélnie azért kell, hogy az emberek összekerüljenek, hogy egymástól az életben tanuljanak, szeretet által kiegészítsék egymást.

Milyen érdekes a magyar nyelv talán más népeknek a nyelvezetében nincs olyan jól megfogalmazva az élet létezésének a fogalma, mint a magyar nyelvben. Azt mondjuk, amikor egy anya babát vár, hogy várandós, vagy áldott állapotban van.
Soha sem szabad azt a szót használni, hogy terhes valaki, miért, mert a kimondott szó visszacsatolható jelentőséggel bírhat. Lehet, hogy a kismama teherként éli meg már a babavárást is? Hát még majd a gyermeknevelés nehézségeit? Mert, ha egy szeretet állapotban várjuk azt, a kis jövevényt, akkor a kialakulhat bennünk a mérhetetlen szeretet öröme még akkor is, ha bizony néha nehezebb idők járnak.
Aztán ott van a szó is, hogy „feleségem”, milyen érdekes, hogy két fél alkothat egy egészet.
Ezzel aztán a párok a családban együtt megélt dolgokat, örömforrásaként tudják megélni. Ellenkező esetben pedig, esetleg amikor a sok stressz a bosszúság miatt egyik vagy másik fél kilép egy kapcsolatból akkor szinte ugyanazok a hibák, üthetik fel a fejüket.

Miért? Mert nem véletlenül jönnek létre bizonyos kapcsolatok! Sokszor figyelhető meg, <hogy ha párok el is válnak egymástól,> érdekes módon majd nem minden esetben a következő pár kapcsolatban is ugyan azokat keresik, és ugyanazon hibákat követik el.
És ez mind addig így van, míg a „Karma” által kapott büntetést le nem tudja valaki dolgozni, illetve meg nem oldja azt jó módon.
Azért, mert az előző életből hozott törlesztéseket kell megélnie a kettő embernek. Az „EMBER” közötti ellentét, még sem változtatnak rajta, mert valami MAGASABB KARMIKUS kötődés van, amire mi a tudatunkkal nem vagyunk képesek feldolgozni és racionálisan érzékelni, és helyre tenni. A sors pakli keretei között <meg van írva> ha részére születésileg determinálva van <ez tudományosan is bizonyított tény>, hogy ugyan azokat vonzzák be, amire ítéltetve vannak.

Ha tanulunk, hibáinkból bölcsebben cselekszünk, igyekszünk saját akarat által jobbítani a dolgainkon, esetleg valamilyen terheket levenni a párjaink válláról, mindjárt másképpen boldogobban láthatjuk a világot.
Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy elsősorban a „Radix” képleteink alapján ismerjük saját magunkat a hozzánk illő embereket, mert csak is ezzel tudjuk az életminőségeinket jobbá tenni. Úgy, mint egy varázsló, aki egy jó szóval sok-sok szeretettel a csillagokig tudja emelni a szeretet személyt és ezzel együtt a családtagjainkat, a munkatársainkat, mindazokat, akik az életünkben szerepet kell, hogy kapjanak.
Miért? Mert a bennünk élő szeretet mindenki felé irány nélküli!
A múltat meg élhetjük jó emlékként is, a jelent felfoghatjuk egy ajándéknak, míg jövőt egy titokként és értékelhetjük, de ha belelátunk egy kicsit az élet-*- lehetőségeinkbe, akkor nem is lesz olyan nehéz boldog öregkort megélni egymással.

Az asztrológia a Napnak, a Holdnak és hét bolygónak a Földre és lakóira gyakorolt hatását vizsgálja. A Nappályakörét (a horoszkóp külső 360 fokos körét) 12 részre osztották fel. Mindegyik szakasz 30 -30° fokot tartalmaz. A kozmikus erőközpontunk: Nap.
Az asztrológiában, mint „tudományban” a Föld a világmindenség középpontjának számít. A Napon kívül fontos szerepe és kihatása van még a Föld bolygójának, a Holdnak is, mivel a Hold a napsugárzás legfőbb közvetítője.

Itt szeretném felhívni a figyelmet, hogy az újabb fórumlátogatók azt jelzik, hogy nehezen tudják a bolygók jeleit felismerni. Ehhez adnék egy kis iránymutatást.
Akik megkapják tőlem a”radix” születési képleteiket, azok láthatják, hogy úgy jelzem a Nap-állatöv-* jegyeket, hogy azon a jegyeknél a Placidus bolygó jelek is fel vannak tüntetve. Írjátok oda kis betűvel a jelek mellé, hogy melyik jel milyen bolygót jelent. Aztán később már úgy is, rögzülni fog az ismeret által.
Higgyétek el nekem ezt mindenki így kezdte. Aztán nem legyetek bátortalanok, hiszen itt a fórumon, akik már régebben fent vannak, mindenkinél jelentkeztek azok a kérdések, amiket Ti nem mertek fórum szinten leírni.
Senki nem nevet ki érte senkit sem, de amennyiben itt vezetjük le az egyes kérdések értelmezését, abból mindenki csak tanulhat.

Aztán még azt is szeretném veletek megbeszélni, hogy amikor arról írok, hogy az „általános horoszkópban, ahol a tavaszponttól kezdődő Kos jegy, mint első házként található, amely folyamatában jegyenként 30-30° jelent a 12. Ház a Halak - jeggyel ér végett.”

Tehát ez horoszkóp kör nem a pontos óra- * percre készített „radix” születési képletet jelenti.

Mert ugyan ebben a születési idővel kijelölt Aszcendens jegy lesz az I. ház és ez fogja aztán behatárolni mindenkinél egyéni módokon a többi jegyeket és azokban a házak helyét is egészen a 12. Házas Halak jegyig bezárólag.

Mivel az idézetben jelzett szöveg igen csak hosszú, de olykor kell rá hivatkozni, mert alapértelmezésként a 30° fokos házak jelentés tartalmainak is nagy jelentőséggel lehet a képletfejtésben. Éppen, ezért még a fórum elején az asztrológiai körökben elfogadott „MUNDÁN” jelzést használtam az egyenlő 30-30° fokos házak jelentésére.

Bizonyosan a régiek még emlékezhetnek rá, hogy itt a fórumon egy”asztrológiával foglalkozó személy”meg kifogásolta, hogy miért írom én a „Mundán” kifejezést? Mert, hogy ennek más a jelentés tartalma! Ezt én akkor tisztáztam is, hiszen köztudott minden asztrológiával foglalkozó számára, hogy maga „MUNDÁN” természetesen országok, városok népcsoportok horoszkóp körök értelmezésre használható fogalmat takar.
Viszont az is bizonyos, hogy maga a 30-30° horoszkóp kör, melynek az általános jelentés tartalma bizony 1-12.-ig, jegy és házvonatkozásban is, tartósan a „radix” jelentőségét is átszínezheti.
Ezért én úgy gondoltam, hogy amikor én arra gondolok, hogy vegyétek figyelembe az általános ház és jegyjelentés tartalmakat is, akkor az egyszerűség kedvéért én bizony a következőkben „MUNDÁN” kifejezést fogom használni.

Azt javaslom nektek, hogy égyszerűbb megértés kedvéért szintén oda ahol a bolygók Placidus jelei is vannak, mindenki, jegyezze fel, hogy a saját „Radix” képletében a „Mundán” szerinti Kos-jeggyel kezdődő I. ház hova milyen jegyre és házra tevődik. Ekkor rögtön jelzés értékkel bírhat, hogy a „radix”-ban szereplő ház az általános „MUNDÁN” szerinti melyik jegyben milyen házzal esik egybe.
Vagyis ha valakinél például a Nyilas jegyben, kezdődik a VII. Ház, akkor ez ugye a Mundán szerinti a 9. háznak fog meg felelni, mert a Kos I. háztól számítottan a Nyilasra esik a 9. ház.
Vagy másik példa: Valakinek a IV, ház kezdete esik az Oroszlán jegybe, akkor az „Mundán” szerinti Oroszlán jegynek, vagyis az 5. háznak is, meg fog felelni. Ezért a „radix” saját képletetekben, a saját IV. ház mellett az 5. számot is jegyezzétek fel, mert az értelmezésnél ennek nagyon fontos jelentés tartalma lehet.
Miért? Mert például az 5. ház a teremtés az újjá születés házaként veendő figyelembe mert a Nap az Oroszlán jegy ura.
Vagyis az önkifejezést is jelezheti a szülöttnél, még a lélek is itt halad előre a saját világában. Ugyan akkor a „MUNDÁN” 5. ház szerelmet a szexuális vágyat a szerelmi ügyeket is behozza magával. Akinek például a IV: család és az Otthonháza összekapcsolható a Mundán - szerinti 5. házzal azok felfedezhetik magukban az Isten gyermekét, valamint kifejleszthetik magukba a csoda iránti érzésvilágot. Amennyiben még a „Radix” szerinti IV. Család Otthon házzal is összehozható az értelmezés során, akkor az illető itt a családi gyökereket, a gyermeki éveket a családban, bizonyosan szeretetben és megértésben élheti meg.
Ugyanakkor a Mundán 5. ház jelentősége nagyon fontos lehet a VII. házzal összevetve is, mert a „Mundán” 5. ház egyébként az életörömök, és gyermekek háza is. Már pedig a VII. házvonatkozásban a tartós emberi kapcsolatokban nagyon nagy szerepe lehet az 5. házbeli „Mundán” szerinti ház és jegy jelentőségének is.

A „Mundán” horoszkóp kör: 360° fokos. Tehát minden állatöv jegy 30-30° fok terjedelmű. Mivel a Nyugati asztrológia szerint:
KOS jegy/ MARS uralkodóval a kör 0-30° fokán helyezkedik el.
BIKAjegy/ VÉNUSZ uralkodóval:30-60° fok-ig.
IKREK jegy/ MERKÚR uralkodóval: 60-90°,
RÁK jegy/Hold uralkodóval: 90-120°-ig.
OROSZLÁN/ NAP urával:120-150°-ig.
SZŰZ/ MERKÚR uralkodóval:150-180°-ig.
MÉRLEG/ VÉNUSZ uralkodóval:180-210°.-ig.
SKORPIÓ/ MARS uralkodóval:210-240°.-ig.
NYILAS/JUPITER uralkodóval:240-270°.-ig.
BAK/SZATURNUSZ az ura:270-300°.-ig.
VÍZÖNTŐ/ URÁNUSZ az ura:300-330°.-ig.
HALAK/ NEPTUNUSZ urával:330-360° fokon helyezkedik el.
A fentiek szerint minden jegynek van uralkodó bolygója: Mivel azonban csak tíz ősbolygó van, ezért a két leggyorsabban mozgó Planéta kettős szerepet lát el, és két jegyet is ural.

Egyikük a MERKÚR az ÉSZ Istene, mely az IKREK és SZŰZ felett is uralkodik.
A másik, pedig a VÉNUSZ, a SZERELEM Isten nője, amely a BIKA és MÉRLEG jegyeket irányítja.
Valamint van három jegy, amelyeknek is első és másodlagos uralkodói is vannak.
Ilyenek: SKORPIÓ jegy, amelynek uralkodó bolygója a MARS, és a magasabb fokú megjelenése a PLÚTÓ bolygó.
VÍZÖNTŐ jegyé, pedig a SZATURNUSZ és az URÁNUSZ bolygó. Az Uránusz-Merkúr felsőbb fokú megjelenése.
HALAK jegynek pedig a Neptunusz és a JUPITER bolygók az urai, Neptun felsőbb fokú oktávja= Vénusznak.

A horoszkópot tulajdonképpen egy térképnek lehet tekinteni, mely irányt mutat az életvitelében.
A bolygók mindenkori elhelyezkedése pedig jelzést ad, hogy mit érdemes megtenni egy adott időpontban, és mit nem. Ha tudjuk, mire számíthatunk, akkor jobban feltudunk, készülni a megpróbáltatásokra, másrészt pedig a kedvező helyzeteket is jobban ki tudjuk használni.

Egy szép /Vágó Zsuzsa/ idézettel zárom ennek kérdés csoportnak a jellemzését.

„…… A hold, mint a második Fő világosítónk, mindannyiunk számára fénylik, hogy lelkünket felemelje, gondolatainkat a csillagok magasságáig röpítse.”

1479. Ilcsi Mama2013-02-10 12:27
IV. Az 1478. számon leírtak folytatása.
Kerüljön akkor most sorra a „Zalakriszti” <Jelek táblázatának> az elemzése.

Ez annyiban is különbözik az előző „Hnéviktória” ilyent módon való elemzéstől, hogy itt már azt a részt, hogy a Kardinális sarokházakban vagy a követő és a hanyatló házakban milyen erősséggel vannak jelen a bolygók már ismételten, nem fogom le írni. Ezt ki-ki levezetheti a saját képlete szerint állások szerint az előzőek nyomán haladva.

Itt e képlet fejtés kapcsán inkább más vonatkozásban térnék ki.
Vegyük már első lépésként azt, hogy neki a jelek táblázatban, a FÖLD elemben található a X. házas MC. Szilárd Bika jegyben. A X. ház, mint tudjuk a karrier a hivatás háza is. Nála a X. ház két jegyet ölel fel, még pedig majdnem fele-fele arányban a Bika jegyet és a következő Ikrek jegyeket.
A változó jegyű Szűzben/ Merkúr uralkodóval és még az I. házának a második felénél benne is, áll „Lokálisan” a Merkúr bolygó.
Ez akkor mit is jelezhet? Mivel neki az aszcendens jegye ezzel együtt az I. ház kezdete az Oroszlán jegyre tevődik, ezért már ránézésre is azt vehetjük észre, mint az egyéniség az „ÉN”, a személyiség vonatkozásban, mivel a Nap-jegy is ugyan az Oroszlán jegyre tevődik de a 12. házban áll.
Milyen módon? Qvadrát állásban az MC. X. házzal. Ebből már kitűnhet, hogy neki a gyermekkorában nem volt lehetősége a tanulás terén a kibontakoztatásra ahhoz, hogy olyas szakmát tanulhasson, amely majd szükséges lehet a munkavállalásban olyan tevékenység végzéshez, ami neki akár életcélja is lehetne. Ezért aztán csak majd az élete második felében lesz alkalma ennek a tanulási folyamatnak az elvégzésére.
Mivel az I. házában, mint személyi bolygóként is benne áll a Merkúr ezért aztán borítékolni is lehetett, hogy ez a képzés sikeres lehet számára, mert ezzel tudja majd megalapozni élete második felének az élet faladatát.
Hogyan kapcsolódik ez a továbbiakban ahhoz, hogy a nála a legtöbb bolygó a Tűz-jegyben és a levegős jegyekben: Mérleg, Vízöntő, és Ikrek-jegyben lelhető fel.
Oly képen, hogy a X. hivatás házában, de már nem a kezdődő Bika/Föld- jegyben, hanem az Ikrek-jegyben található a Szaturnusz sorsbolygó. Persze bizonyosan így felnőtt korban nem olyan könnyű az iskolapadba beleülni, ezt jelzi is a képletében Nap - MC. Qvadrát és a Szaturnusz Merkúr Qvadrát is. Vagy is, akadályozó hatások, s csak későn nagy erőkifejtés esetén engednek teljesülést ezek a fényszög állások a születési képletben.
Ezt pedig mivel szinte sorsfeladatként kapta, hogy tanuljon azért, hogy olyan munka lehetősséggel tudja majd a kenyerét keresni, amelyhez meg szerezi a tudást, a szorgalmat de még az empátiát is.
Aztán az is nagyon érdekes lehet ebből a szempontból vizsgálva, hogy a képletében a Mars, mint tartós párkapcsolati jelölő ugyan abban a Vízöntő „Szilárd” jegyben található, mint a Női képletben a saját magát jelző HOLD. Ráadásul olyan állásban, hogy e két égitest közre fogja a Felszálló Holdcsomópontot, mint a jövőbe vezető „Karmikus” útmutatót.
Ebből aztán már arra is, következtethetünk, hogy Krisztina is megtalálhatta az igazi hozzá való párját, akik jóban - rosszban a családért folytatott küzdelemben ki fognak tartani egymás mellett.

A 12. ház a „Karma” házának tekinthető, vagyis az elmúlt életek háza, mivel a Nap a képletben „APA” karmát jelöli. Az itt álló Vénusz pedig a szeretetet, ezért a 12. házban álló Nap azt jelezheti, hogy Ő, mint apás leány gyermek a párjában bizonyos fokig apapótlékot is kaphatott az élettől, aki még akkor is védelmezni és szeretni fogja, amikor az édesapja sajnálatos módon már nem lehet vele.

Miért lehet ez neki ennyire fontos, mert az Oroszlán Napjegy Oroszlán aszcendens által olyan felkelő jegyet kap az élettől, hogy mindig is szeretik, ha figyelnek rájuk.
Bár a gyermekkorukban lehettek nézeteltéréseik ez főleg bizonyosan az elemi különbség miatt lehet, mert maga Tűz elemet a Levegő táplálja, míg ha például az apa Föld elem, akkor a szülött úgy élheti meg, hogy visszahúzzák őt a földre, pedig Ő a saját ritmusa szerint szeretne szárnyalni. Szeretné magához ragadni a kezdeményezést. Ezért aztán a kamaszkor nehézségei elég sok fejfájást hozhatnak az ilyen elemű apáknak. Mivel azonban az Oroszlánok csupa jó szívvel, szeretettel rendelkeznek főleg már a felnőtt korban igen csak szeretetteljes ragaszkodó, lehet a kapcsolatuk.

Beszéljünk még mindig a „jelek” táblázatból kiolvasható dolgokról. Nála a Víz jegyben csak egy bolygó található, mégpedig a Szilárd jegyű Skorpióban/ Mars uralkodóval és annak magasabb oktávjaként jelzett Plútóval. A Víz jegyben lévő Jupiter bolygó a IV. család és otthonházában található, vagyis az IC. Házában a gyökereknél. Már ez is alátámaszthatja az előbbieket, mert a Jupiter bolygó fényszög nélküliként van jelen a képletében a Mars vonatkozásban. Tehát szinte biztosan kijelenthető, hogy a családban, az apai gyermeki kapcsolatban nézeteltérésbeli helyzetek adódhattak. Mert a Tűz és víz bizony kiolthatják egymást. Amely már mostanára az élet késői szakaszában már inkább az egészségéért aggódó gyermeki kapcsolatnak szelídülhet meg.

1478. Ilcsi Mama2013-02-10 12:19
III.Folytatás.

Azt ígértem hogy minta példával levezetek neketek Két„Radix“ születési képletből a kör alatti „JELEK“ táblázatból,jelentés tartalmakat.

Akik szeretnék a saját képleteikben is ezeket megvizsgálni és értelmezni, vegyék elő a saját születési képleteiket és a folyamtot végig tudják vezetni.
Én most „Hné Viktória“- „Zalakriszti“‚NICK“ nevű személyek képletét szeretném ismertető anyagként felhasználni. (Természetesen a nevek mögött szereplő személyektől engedélyem van a fórumon való közlés- megjelenítéshez.)

Induljunk ki elsősorban az első és leglényegesebb kérdésből, nézzük meg, hogy a „Radix“ születéskori felkelő bolygók milyen elemű jegyekben találhatók a képletben.

Vegyük, most elősször a Viktória képletét sorra: Neki a Napja „Levegős Ikrekben“ és ezen belül a TŰZ/Változó jegyben található. Pontosan a 9. ház végénél a X. Ház csúcsán. Akkor ez ugye azt jelenti, hogy a X. Ház sarok-ház tehát neki a legnagyobb FŐ-világosítónk a Nap 100%- erősséggel uralja a X. házát. Mivel azonban a Nap még az Ikrek jegy 30°-os, házának a végénél helyezkedik el, ezért a hatását is, ugyan a 9. házas Ikrekben, de a X. Házbeli erősséggel fejti ki, mert itt kezdődik a X:. Ház, de már jegyhatás szempontjából a következő RÁK jegyben fogja leginkább érvényesíteni.
A Rákjegynek, pedig a HOLD az ura, tehát mivel mind két fővilágosító érintett lehet a X. Ház jelentés tartalmával, (itt mindenki vesse össze a saját Nap jegy elhelyezkését a képletszerinti ház és jegy hatásáival): vagyis karrier, hivatás, a társ, a mindenkorri munkával kapcsolatos állással összefüggő érvényesülés és azokhoz tartozó segítő erők figyelembe vételével.

Tovább menve: megnézzük, hogy a Hold a második fóvilágosító, hol és milyen erősen áll képletben?

Neki a HOLD, pontosan a 3. szélső háza közepén helyezkedik el/ Nyilas/ Változó jegyben/ Jupiter uralkodóval. Ezért aztán a Hold erőssége itt viszont már ha a ház csúcsán állna is csak KB. 50%-os erősséggel rendelkezne, mivel azonban nem a ház csúcson áll, hanem a hanyatló ház közepén, ezért itt a Hold hatása is, már csak olyan 20-22 %-os erővel vehető figyelembe.
Mit is jelent ez a képlet fejtésben?

Mivel a Hold a NŐ, az anya jelképe is képletszempontjából, egyben a 3. ház jelentőségét ha rá ültetjük erre akpéletre, akkor azt láthatjuk, hogy a kapcsolódások házát nézve az egymásközötti kapcsolatokban a testvérekkel az anyával is ilyen nem a legjobb lehet a kapcsolati hatás. Tehát a diszmarmonikus fényszögek miatt más bolygókkal is sokszori határozatlanságot, kapkodást, és az egyéb rokonsággal való kapcssolati nehézségeket is jelezheti. Azért mert akinek a Hold az ugynevezett sarok házakban található még ha nem is ház csúcsán, akkor is még a ház végénél sincs 40-50%-nál kisebb arányú csökkenésben, ezekben a születéskor kapott arányokban. Míg ugyan ez –a követő ház esetében mondjuk a 2. háznál a legnagyobb értékben is csak 80% lehetne.
Mivel Viktóriánál a X. Házában benne találhatók a Merkúr és Vénusz gyors bolygók is, pláne úgy, ha még az aszcendens révén a a Merkúr is érintett lehet, akkor az illetőnél nagyon gyakori a kettős hivatás, (pláne igaz lehet ez az Ikrekben), ugyan akkor a nem jó fényszögek miatt, sok esetben hiányzik a szülöttből az alkalmazkodás hiánya, amit ő saját maga sok esetben sikertelenségnek éli meg, pedig ilyen esetben a Kardinális-sarok házban álló bolygók igen is nagy segítsééget nyújthatnak. Pláne, ha azok az I. Házban pontosan a ház csúcsánál helyezkednek el, mint Viktóriánál is. (csak jelzésértékkel: Jupiter, Szaturnsuz és Plútó).
Miért? Mert a Jupiter a nagy jótevő bolygó, a személység házában jó egészséget, kedélyt és sok sikert hozhat az életébe. A Szatunusz pedig ehhez adhatja a kitartó szívósságot, és nagy munkabírást.
Mivel a IV. Házban áll neki a Holdja, ezért mivel itt a jegy csúcson áll a Neptun is, értékes gazdag lelki életet és és az otthon szeretetét sugározhatja neki. De csak akkor, ha képes a saját Napjegyével megbékélve az Ikrek kettőségében rejlő feladatokat megtanulni. Pláne úgy, hogy jeleztem már a párkapcsolati jelölőknél is, hogy a Deszcendens mérv adó a megélésben, még pedig azért mert ez - az "ÉN" kivetülést jelenti.

Tehát, ha valaki megtalálja a neki való párját, ami annyira ritka, akkor igyekezni kell egymás mellett állva segíteni a párkapcsolati buktatókat átvészelni és megoldani, azért, hogy a saját „Radix“-általi jó hatásokat az életben végig lehessen vinni.

Következő lépés, hogy vizsgáljuk meg, a többi bolygó helyét és a házakban való elhelyezkedés erősségét is. Itt már nagyon fontos lehet az értelmezés szempontjából, hogy a“Radix“-ban a kör alatti „EKL“ Táblázatszerinti születéskor adott fényszög jeleket is vegyük figyelembe, azért, mert ezek elkísérnek bennünket egy életen át. Csupán a Tranzitkor a fényszögek tekintetében a bolygók körforgáskori bolygó összekapcsolósi sugárzások (vagyis az aspektus által jelzett esemény beteljesülése), jelenthetnek hatás erősséget, vagy hatás csökkenéseket. Pláne ha azt vesszük figylembe, hogy gyors bolygókról van-e szó, (Hold, Merkúr, Vénusz, Mars), mert azok nagyon gyorsan áthaladnak azokon a „Radix“-béli pontokon, vagy „ „Lassú“ bolygókról, ( Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és Plútó), amelyek tovább lesznek hatásaikkal érintettek a ház és jegy hatás szempontjából is.
Ezért van jelentősége annak, hogy a“Radix“-ban melyik bolygónak milyen erősségel bír a%-os erőssége, mert azok a születést követően is ugyan csak erősebben, vagy gyengébben érzetethetik velünk a bekövetkezendő eseményekt is.
A képlet-fejtés során pedig ezeket a hatásokat úgy tudjuk értékelni, hogy amennyiben a „diszharmonikus“(piros Qvadrát, szembenállás, vagy kvinkunsz és a szembenállás félnyszögek ) sugárzás található például „Kardinális“ jegyben -ben, akkor nehezebben leküzdhető akadályokat hozhatnak be míg, ha „szilárd jegyekben álló bolygók között tallálható, ez - az összekapcsolás, akkor nagy önfegyelmmel legyőzhetőek lehetnek még az akadályok is.
Viszont amennyiben képletben, Trigon= zöld háromszög hatás látható, vagy * szextil, akkor a hatások is jó sugárzásaokkal kapcsolódnak majd egymáshoz.

Tovább haladva bolygók vizsgálatának erőssége szempontjából először nézzük meg hogy kinek- kinek milyen elemben helyezkednek el bolygóik az ELEMEK szempontjából.
Vagyis milyen bolygó található a Tűz/ Kardinális-sarokházban, vagy a Tűz/ Szilárd jegyben, és a Tűz/ változó jegyben?
Ugyan ezeket nézzük meg, hogy milyen bolygók állnak a FÖLD/ elemben ugyanzokon a házakban, mint azt az előzőekben már leírtam. Majd a Levegő elemben/ és a Víz elemben úgyan ilyen módszerrel megvizsgálva. Azért, mert ezek fogják meghatározni mindenkinek, hogy melyterületeken lehet segítő fényszögek által is, a sikereket vagy szenvedéseket jelentő dolgokat elérni, megvalósítani.

Persze lesznek olyan házak is a képletben, amelyekben nincs bolygó állás, ezek az úgynevezett „üres házak“ itt mindig annak jegynek a fontosságát kell figyelembe venni, amelyik jegyben a ház elhelyezkedik, itt főleg a jegy urának a hatásai fognak érvényesülni.

Amikor pedig a kör alatti „EKL“ Táblázatban a megfelelő bolygó sorában nincs fényszög kapcsolat jelezve, akkor ez egybnen azt jelenti, hogy a bolygó egymagában tehetetlen, nehezebb a kapcsolódás hiányában a hatásokat leadni. Ilyen esetben a jegy ura helyzete adhat eligazodást, pláne, ha az Tranzit körforgási haladás során jelentkezik az illetőnél a kapcsolódás.

Közhelynek számíthat, hogy a pozitív életvitellel, a jó gondolatok bevonzásával a beszéd hangszínnel az egymás közti jó kommunikáció által, az életvégig való tanulással, miként tudjuk késlelteni még akár az öregedési folyamtot is.
Folytatás következik.