FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1519. Ilcsi Mama2013-03-07 16:09
Kedves Margit. Tudom, hogy Te magasabb fokú asztrológiai ismeretekkel rendelkezel, ezért megtisztelő számomra, hogy ismét priben hallok rólad. A generációs bolygó hatásoknál olvasottak ébresztettek fel benned a kérdéseket.

Fogadd el válaszom itt szintén a fórumon, hiszen mások is találhatnak benne olyan dolgokat, amelyek talán érdekesek lehetnek az Ők számukra is.

Tudod, azért nem foglalkoztam ezekkel, a generációs bolygókkal, eddig bővebben, mert a képletfejtésben ezek már egy kicsit nagyobb ismereteket jelenthetnek, és fórumon pláne mostanában többeken vannak, akik még csak most kezdenek, ismerkedi az asztrológia ismeretekkel.
Örülök neki, hogy rendszeresen figyelemmel kíséred a leírásaimat, még akkor is, ha csak ritkábban hallatsz magadról. Persze abban is igazad van, hogy a generációs bolygókról már volt alkalmam többször is írni, de annak főleg akkor azért volt jelentősége, mert nagyon sokan érdeklődtek a Karma dolgok iránt.
Hiszen ez esetben a Szaturnusz, mint „Karma” bolygó szerepét nagyon fontos lehet a képletértelmezésnél figyelembe venni. Nem beszélve a Szaturnuszi I. II. III. Ciklusok jelentőségeinek figyelembe vételéről.

Valószínű, hogy a fórumon találkoztál, akkor már az Uránuszi hatásokkal, kapcsolatos leírásommal is, mely szintén generációs szinten az emberek egy bizonyos életkorához kapcsolhatóan fejti a legnagyobb hatásait.

Ezt főleg azok kedvéért raktam fel a fórumra, akik valamilyen oknál fogva nem ismerik a saját pontos születési óra-perc idejüket, ezért aztán sajnálatomra nem tudok részükre „Radix” képletet – ajándékként- készíteni illetve elküldeni.

Tudod beszéltünk már róla, hogy én már sajnos nem olyan fiatal vagyok, mint Te is, tehát arra már nincs sem időm, sem kapacitásom, hogy a pontos aszcendens jegyeket kikalkuláljam.
Pláne ahhoz elsősorban személyes ismeretségre, <Te ezt nagyon jól tudod>, nagyon sok olyan adatra és előzményekre lenne szükség, ami sajnos az idős korom miatt megoldhatatlan.

Így is, olyan sokan várnak bizonyos kérdésfeltevéseikkel a várók sorában, hogy már sokszor nem tudom kezelni a dolgokat.

Viszont valamilyen módon mindenkinek szeretnék segíteni, pláne ha esetleg a képletben olyan dolgokat veszek észre, amelynek a megéléséhez megerősítésre lehet esetleg valakinek szüksége.

Azonban első sorban inkább arra szeretnék több időt és figyelmet fordítani, hogy egy kicsit tovább haladva - a fórumon szerezhető ismeretek – terén, hogy mindenki legalább olyan egyszerű alapszinten bele tudjon látni a saját képletébe.

Hidd el igazán nagy örömömre, szolgál, amikor látom és érzem azt, hogy egyeseknél ez már milyen jól működik.

Az, hogy még Te is azt írod, hogy sokat tanulsz a leírásaimból, hát az meg aztán az örömök
–örömével tölt el engem.

Ilyenkor szoktam, mondani a gyerekeimnek és az unokáimnak, mikor ilyen és hasonló leveleket kapok, hogy „lássátok ezért már megérte, hogy ilyen sok időt töltök el ezzel, főleg azért, hogy az emberek ne a különböző magazinokban és TV-ben való asztrológiának mondott nem tudom miket, olvasgassák, ami nem jó semmire sem. Ha nem inkább igyekeznek megismerni saját magukat, a saját maguk „radix” horoszkópja szerinti értelemben”.

Tudod, Margit, amikor a Hoxa portálon, az asztrológiai fórumon, Hoxa nekem ezt a lehetőséget megadta, akkor még nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokakat érdekelhet
ez - az ismeretanyag megszerzésére való törekvés.

Visszatérve a Te általad felvetett GENERÁCIÓS bolygó kérésekre, talán azt lehetne itt még kiemelni, hogy még, aki nem ismeri a saját a születési pontos idejét és képletét, annak is sokat mondhat maga az, tény, ha ismeri a bolygó haladásokat, azoknak a Nap körüli keringési idejüket. (Lásd a Fórumon)

A gyors bolygókat azoknak a jelentőségeit, hatásait nagyon sokan ismerik. Hiszen a Nap jegyét általában mindenki tudja.

A Hold már nagyobb kihívás ebből a szempontból, mert azt már ugye a csak a”Radix”- ból
Láthatjuk, hogy a születéskor hol - milyen jegyben és pláne milyen fázisban állt.
(Persze erre is van egy bizonyos számításos módszer talán egyszer ezzel is foglalkozom majd itt afórumon).

Pedig milyen fontos jelentőség tartalommal bírhat ez mindenkire nézve, úgy a táplálkozás, az egészségi viszonyok, de akár még „Ne adj Isten”, de ha valamilyen műtét elvégzésére lehet esetleg szüksége valakinek.
Ezekről nagyon sok helyeken lehet olvasni a fórumon, sokan forgatják is ezeket, az oldalakat.

Aztán ugye arra gyakorta hívom fel a fórum látogatók figyelmét, hogy a pontos születési „Radix” képletben az Aszcendens, mint felkelő jegy és az I. ház által kijelölt felkelő bolygók helyzete alapján a hatások tekintetében, egy egész életen át elkísérnek bennünket.

Amikor valamely bolygó éppen áthalad a saját Nap és aszcendens jegyünkön és, pláne ha a saját fokszámában "együttállásban" találkozik még saját magával is, akkor hozzák be az emberek életében a leg hétköznapi eseményeket.
Ezek a bolygó visszatérések, amikor egy bolygó az égi mozgása során körbejárja az összes állatövjegyeket és visszatér a „Radix” szerinti kiindulási pontjához.

Pontosan azért van nagy jelentősége annak, hogy a „Tranzit bolygó haladások feltöltött jelzéseit”, mindenki kísérje figyelembe, jegyezze fel a saját képletének a megfelelő helyére.
Azért mert a Kör alatti „EKL” táblázatban a születéskor az adott bolygó kapcsolódásokkal jelezett fényszög hatások a Tranzitok során is ugyan olyan módokon fejtik ki a hatásaikat ránk nézve.
Ezeket úgy kell felfogni, mint amikor felkapcsoljuk a villanyt. Vagyis, amikor valamely bolygó oda érkezik ahhoz a jegyhez-házhoz akkor ott a jegy, és házhatásokat fogja bekapcsolni, felénk pedig jelzés értekkel bírhat, hogy milyen módokon érvényesülhet az adott hatás, ez pedig olyan amilyennel a „Radix”-ban kijelölt számunkra.
Amikor pedig pontosan ahhoz a fokszámhoz érkezik, amelyben a bolygó soroknál jelzetten van, akkor a legnagyobb hatásfokkal történik az együttállás során a hatás érvényesítése.

Persze vannak a gyors bolygók és lassú bolygók.
A gyors bolygók gyorsan is tovaállnak azokról a jelzett pontokról, és mennél távolabbról szemlélhetjük az adott jó vagy kevésbé jó, vagy rossz fényszög adottságokat a hatások tekintetében gyengülhetnek a beteljesedési lehetőségek is.

A Lassú bolygóknál aztán már nagyobb az esély, arra, mert sokszor éveken keresztül tartózkodik a bolygó ugyanabban, jegyben, hogy közeledve az adott jegyhez-házhoz már akár, akkor is, és ha már esetleg távolodóban is, még mindig érzetetheti a hatásait.
Főleg akkor, amikor a Tranzit bolygó az érintett területtől, még esetleg „Retográd” módokon esetleg vissza – visszalépve, majd előre haladva, ismét bekapcsolja dolgok menetét.
Ezzel aztán a „Retográd” mozgás következtében a dolgok lelassulnak, mert még az is előfordulhat, hogy akár háromszor is áthaladhat a bolygó bizonyos pontokon.

Az első Tranzit áthaladáskor akár meg tapasztalhatjuk jelzett hatás kiindulási válságát.
A második áthaladáskor, amikor már a bolygó hátrálva visszafelé fogja érintetni a megfelelő házat, még jobban láthatjuk, hogy mit is hozott el számunkra ez a Tranzit hatás, ilyenkor tudunk a legjobban tenni a jó hatás elérése érdekében.
Aztán a harmadik hatás akkor lesz majd, amikor a bolygó ismét előre halad tovább az eredeti útján ekkorra, ha jól felkészülünk a jobbítás érdekében, akkor talán meg is, tudjuk oldani még a rossz hatásfokkal jelentkező problémákat is.

Retrográd bolygó haladás esetében semmi nem tud kibontakozni úgy, mint amikor bolygók direktben haladhatnak folyamatosan előre.

Arról már ne is beszélve hatás szempontjából, amikor a bolygók talán hetekig, vagy még attól is tovább akár évekig is, orbiszon belül, vagy éppen, együttállásban érintik azokat a pontokat, amelyek a Radixban, mint adottságként megtalálhatók.

Ilyenkor van aztán nekünk nagy szerepünk abban, hogy ha tudjuk, hogy mire számíthatunk, akkor arra is van lehetőségünk, hogy szabad akarat által elébe menjük a dolgok lefolyásának.

Miért? Mert maguk a fényszögek is lehetnek nevelő hatással ránk nézve mely, lassú, állandó, súrlódások közben fejlesztő fényszög.
Ilyen lehet a például a 30° fok, vagy a 150° fok is, a mely szintén „Nevelő, quincunx” –ként ismert fényszög, ha figyelünk a hatásaira, amely szintén lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög. Szintén belső jellemi nehézségeket jelöl, mint például az önbizalom hiánya.
Ugyan akkor szintén betegség hajlamok tekintetében soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, de általa esetleg belső jellemi nehézségeket is megtudunk megoldani, már csak azért is mert a „Nevelő, Quincunx” egyben „Karmikus” fényszögnek is tekinthető azért, mert megoldandó feladatunkat is kijelölheti az életünkben.

Valamint rámutathat nevelő hatásával arra, hogy a tetteink által mi magunk mivé válhatunk, és megtaníthat arra is, hogy és mit teszünk a másokkal való jobb kapcsolat kialakítás érdekében.
Azonban ha nem figyelünk oda rájuk, akkor, ha 6. 12. házak is érintettek lehetnek a dolgok menetében, akkor ezek fényszög állások még a konkrét betegségeket is behozhatnak számunkra. Azért, mert a 6. ház az egészség és jólét házaként is értékelendő. Itt leginkább a szerzett és az elmúló betegségekre lehet következtetni.
Az itt elhelyezkedő bolygók és maga Nap jegy adta jellemzők is jelzik, hogy milyen típusú betegségekre lehetünk hajlamosak, illetve mivel a 6. Ház a foglalkozás, vagyis munkaháza is, ezért itt fontos lehet még a szerzett betegségek is, amennyiben esetleg krónikussá válhatnak, ezeket leginkább a 12. házértelmezésben kell keresnünk.
Fontos lehet még oda figyelni az átvonuló bolygók Tranzit által kapott hatásainál az egészségre, való odafigyelésre is. (Ez egy elég fontos ismeretanyagot takarhat, ezért ennek majd valamikor egy külön fejezetet szeretnék szentelni, ahol az összes bolygó hatásait szeretném kielemezni).

A nap mivel a képletben nagyon fontos jelölő, mert az életerőt és növekedést jelzi, ezért maga Nap jegy adottságok olyan állapotot mutathat meg nekünk, amik a betegség hajlamok tanával ismertethet meg bennünket. Ezen kívül, ha például a Nap 6. házban áll, akkor azt is jelezheti, hogy az illetőnek erős a szervezete. Azonban figyelembe kell venni, a jegyhatást, mert például az Oroszlán jegyben, mivel neki a Nap az ura, ezért a Szív az ütőerek állapotára utalhat.

A bolygók leginkább az egészséget, de annak hiányát is jelezhetik, pláne ha valamely bolygó a 6. házban helyezkedik el képletben. (A Fórumon a Napjegyek testtájékra visszavezethető, formaként, valamint a bolygókra vonatkozó betegség hajlamaikat részletesen megtalálhatjátok.)

Amennyiben a 6. házban nincs bolygó állás, akkor mindig a jegy urának hatását kell figyelembe venni ebből, a tekintetből.

Aztán nagyon fontos, nagy figyelmet fordítanunk első sorban a 90° fokos Qvadrát fényszög hatásokra, amely mindig két elv egymásba ütközését jelzik felénk. Általában akadályoz, s csak későn nagy erőkifejtés esetén enged teljesülést. Maga Qvadrát Szaturnuszi jelleggel bír és a napi feladatok elé, állíthat bennünket.

Sok esetben a Szaturnusz sorsbolygó, azért dob elénk bizonyos fokon gáncsokat, hogy azzal rávezessen bennünket arra, hogy miképpen tudjuk a nehézségeinket megoldani, amellyel talán egy kicsit tanít is bennünket, hogy az életben nem csak jó dolgok vannak, hanem sok esetben a rosszakkal is szembe kell nézni.

Akkor teszünk – tehetünk jót akár még saját magunknak is, ha a hibáinkból tanulunk, elfogadjuk a másik embertársunkat olyannak amilyen, nem akarjuk mindenképpen, mindenáron a saját képünkre formálni őket. Hiszen még az ikrek szülöttek, sem egyformák, akkor meg hogyan lehetne mindenki éppen olyan, mint mi vagyunk. Vagy csupa jók, és csupa rosszak.
Amennyiben elfogadjuk kapcsolatainkban ezeket, a dolgokat már sokat tettünk saját magunkért és másokért is.
Már csak azért, ismert ezek a fényszög hatások azt hozhatják be magukkal, hogy gyakran töréshez vezethetnek ezek az ártó fényszögek jelenlétei a születési és a mindenkori Tranzit helyzetű horoszkópban.
150°Nevelő, quincunx – fényszög, lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög. Szintén belső jellemi nehézségeket jelöl, mint az önbizalom hiánya, azonban bizonyos esetekben betegséget is okozhat.
quincunx – fényszög akkor van, amikor, amikor két bolygó közel 150° fokos fényszögbe kerül.
Ez a fényszög olyan helyzetre utalhat, amikor az életünkben olyan helyzet alakul ki, amelyeket nehezen tudunk összeegyeztetni másokkal, illetve kényelmetlenségeket okoznak számunkra, ezért aztán sok esetben inkább megalkuszunk a helyzettel, mint sem felvállaljuk.

Az úgynevezett kártékony bolygók, azok a bolygók, amelyekhez negatív tulajdonságokat társítunk, amelyek esetleg kártékony hatással lehetnek ránk nézve. Általában Mars bolygónak és a Szaturnusznak a hatásait tartjuk ilyeneknek.
135° fokos „Rossz, diszharmonikus”, Qvadrát jelleghatással bíró csak valamivel, gyengébb hatást eredményező, de szintén akadályozó fényszög, valamit a 180° fokos erősen rossz, ártó hátrányos, szemben állást jelező fényszög hatásokra, kell a legjobban odafigyelnünk. Mivel az „Oppozíció” szemben állás jelent, ezért az oppozíció Hold jellegűnek tekinthető és mivel hold a Napsugárzás legfőbb közvetítője, ezért a lelki az érzelmi reakcióink kivetítését, vagyis a visszatükrözést szolgálja. Melyek a két elvnek a szemben állításával adnak feladatot részünkre. Amelynek következtében nagyon sok feszültséggel, ezzel együtt energiafecsérléssel találjuk szemben magunkat.
Ilyenkor jó megoldás lehet, hogyha azt látjuk, a képletünkben az „EKL”Táblázatban, hogy egyes bolygók a másikhoz jó kapcsolódnak úgy, mint 60° fokos „Szextil fényszöggel” vagy a legjobb hatást lehet szabad akarat által elérni, ha a megoldás jobbá tétele szempontjából, ha az adott helyzetben meglovagoljuk a jó harmonikus Trigon fényszögek jótékony hatásainak segítő szándékait. Azért mert a Trigon Jupiter jelleggel bír és ennek következtében áldásos fényszögnek tekinthető, amely az életünkben a harmóniát segíti megteremteni. Ugyan akkor a 60° fokos szextil fényszög, mint a lehetőségeinknek megvalósításának a fényszögeként tekinthetünk.

Az is fontos lehet itt fényszögek vonatkozásban, hogy együttállás fényszöget úgy is felfoghatjuk, hogy Nap jellegű - és az együtt működést jelölheti meg számunkra.

Visszatérve még egy kicsit a „generációs bolygókhoz”, ezek a bolygóhatások szinte ugyanazokban, években kerülnek az adott fényszög hatások uralmába, amik egy bizonyos életkorhoz kapcsolhatók.

Kedves Margit, akkor kérésednek megfelelően lássuk akkor most ezeket: vegyük az első külső lassú bolygót a Jupitert, amely nagyjából 12 év alatt halad körbe a horoszkóp-kör összes jegyén. Vagyis minden 3 évben olyan fényszöget hoz létre, amely valamilyen kihívást jelezhet számunkra. Ezért aztán minden 12. 24. 36. 48. 60. STB. években szinte új és jó lehetőségeket kaphatunk az élettől.

Itt az 5. –ik, 60. éves Jupiteri ciklus év összekapcsolódik a II. Szaturnuszi ciklus idővel, ez komolyabb odafigyelést is igényelhet.
Mivel a Felszálló Holdcsomópont is Jupiteri jelleggel bír, ezért Karmikus szempontból a Jupiter által az illető személy lelki életútját jó értelemben képviselheti, mert kapcsolatot jelent a jövő útjának az alakulása terén.

Valamint ebből a megfontolásból nézve a 30° és a 150° „Karma” fényszögek közé is sorolandók, mert minthogy a képletben az előző életeinkre sincs rálátásunk.

Mindig az lehet a jó, ha a ciklus kezdetén vesszük kezünkbe az adott lehetőségek kihasználását és innen számítottan 3 éven át, kijelölhetjük magunk számár mindazokat, feladatokat, amelyekkel jobbá tehetjük az életünket, ebben nagy segítségünkre lehet maga ház és jegy hatásának az ismerte, illetve a „Jegyuralkodónak” a hatása is.
Innen kezdve 6 éven átigyekezzünk élvezni a jó hatásokat, mert a következő 3 évben már a ciklus végénél csökkennek a jupiteri jó hatások is, aztán, majd a következő jupiteri ciklusnál a tapasztalatok alapján tudjuk az életvitelünket jó mederbe terelni.

A Nap körül keringő bolygók közül külső bolygóknak tekinthetők azok a bolygók, amelyeknek a keringési pályája a FÖLD pályáján kívül helyezkednek el. Ebből a szempontból ide tartozik még a gyors bolygók közül a Mars is. Aztán a Lassúbolygók közül pedig: a Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és a Plútó.
Az életkorral összefüggő Tranzit szemszögéből a minden külső bolygó mindig a születési horoszkópban való bolygó elhelyezkedés alapján vehető figyelembe. Ugyan is egy bizonyos korban ki jelölik a szülött részére a lehetőségek tárházát, valamint kihívások területeit is.

Vegyük akkor sorra most a Szaturnusz bolygót: Mivel a Nap körüli keringési ideje 29. év és 167 nap, ezért nagyjából a Tranzitok során 28-30 években kell gondolkodnunk, mivel a bolygó sok esetben”Retrográd” módon viselkedik.
Egy –egy ciklus megmutathatja számunkra, hogy miket is végeztünk el az életükben és mit nem tettünk esetleg jól, illetve milyen olyan dolgokat szeretnénk a következő ciklusra kijelölni, meghatározni feladatként, amit bizonyosan másként kellene tenni.

A Szaturnusz első visszatérése a saját jegy szerinti fokszámához együttállásban, (mint fentebb is jelezem már) 28-30 évben az I, ciklusban. A második Szaturnuszi ciklus, olyan 58-62-64 évre tevődhet, mely attól is függ, hogy a Szaturnusz bolygó esetleg már a születést megelőzően is ugyanabba jegyben haladt.
III, ciklus idő pedig követő 30 év elteltével az emberek 80. életüknek a derekán következhet be, ha az illető vigyázz az egészsége, akkor jó kedvvel és szép öregséggel élhetjük meg a III. ciklus időszakot is. (A fórumon részletes leírást találhattok, arról hogy egyes ciklusokat miként tudjuk jól megélni, illetve ha valamit elszúrtunk, hogyan tudjuk azokat jobbá tenni. Ebben az időszakban már főleg az egészségi probléma gondokat kell jó módon kezelni és kellő alázattal elfogadni).

Az Uránusz generációs bolygó hatás tekintetében tudnunk kell, hogy a bolygóra főleg a zűrzavaros energia közvetítése a leg jellemzőbb.
A robbanásszerű változásokat hozhatja be az életünkbe, viszont a sok éves generációs megfigyelések szerint az Uránusz bolygóhoz köthető mindennek a haladása is, ami sok esetben azon alapul, hogy a régit le kell rombolni.
Mivel azonban a Vízöntő jegy uralkodó bolygója, ezért Vízöntő korszak bolygójaként tartjuk számon, ezért aztán ehhez köthető az is, hogy az emberekre a szeretet által is lehet hatni. Azért, mert másik fél az általunk sugárzott érzelmek következtében olyanná válhat, mint amilyenekké mink szeretnénk, hogy váljék.
Érdekes lehet az is, hogy az állatövjelek lógói közül az egyetlen jegy a vízöntő, akinek egy ifjú a jelkép szimbóluma, aki az élet vizét önti ki a földre azért, hogy termővé válhasson.

Tehát emberi életévekben mérve a lassúbolygókat, azt láthatjuk, hogy 22 éves kor tájékán már a Tranzit Szaturnusz és az Uránusz kvadrát fényszöget alkot egymással. Az Uránusz kvadrát azt jelezheti, hogy nem vagy nehezen tudja megélni valaki a szabadságvágyát. Ilyenkor fordulhat elő, hogy mások hatalmaskodnak felette vagy esetleg valaki manipulálni szeretné.

Ezt követően 24-26 év között lesz az Uránusznak Trigon fényszöge, ilyenkor a szülött úgy érezheti, hogy sérthetetlen. Amit elgondol az, sikeresen véghez tudja vinni. Ebben az időben talán jól működnek a kapcsolatai beleértve a párkapcsolatait is. A váratlan dolgok is szerencsésen végződhetnek, amiket ekkor az Uránusz behozhat nekünk.

28-30 éves kor között van viszont a Szaturnusz bolygónak az első visszatérése. Ugyan akkor lehet, hogy képletben a Neptunusznak és a Plútónak is lehet 60°-os állása. Ez már egyértelműen a felnőtté válást jelezheti. Ekkor érdemes átvizsgálni az eltelt éveket és új feladattervet készíteni a következő Szaturnuszi ciklusokra.
Amikor a szülött elérkezik a 35-37 éves korához. Ekkor lesz az Uránusz-Uránusz 150°-os állása képletben= quincunx fényszöggel. Jelentése: Lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög. Belső jellemi nehézségeket kell általa megoldani. Viszont ekkor jelezhet akár „Önbizalom” hiányt is.

Ezt követően általában nehezebb időszakok következhetnek. Kapcsolatba hozhatók ezek „Karmikus” eseményekkel, pláne, amelyeket nem vállalunk fel, azok még meg is betegíthetnek bennünket. Viszont, ha ismerjük ezeket ránk váró hatásokat elébe is, mehetünk szabad akarattal dolgoknak és ekkor ugyan nagy küzdelmekkel, de talán le tudjuk győzni a ránk nehezedő hatásokat, és meg tudjuk oldani a feladatainkat is.

38-42 éves kor között érkezik az Uránusz szemben állási oppozícióba, mely mindig váratlan, villanásszerű megvilágosodáshoz is vezethet.
Ez a fényszög konstelláció mindig gyökeres változást eredményezhet és párosulhat türelmetlenséggel is. Ekkor szokott előfordulni, hogy valaki nem megfontolt döntéseket hozhat, főleg a VII. párkapcsolati jelölőként ilyenkor szokott előfordulni, hogy valaki szeretne kiszállni az addig meglévő kapcsolatából.
A képlet egyéb fényszögei ekkor segítségünkre lehetnek abban, hogy ne hozzunk rossz döntéseket. Azért, mert ekkor társul a képletben az életkor alapján a Neptunusz 90° fokos kvadrát is. Mivel a Neptun sokszor ködösít egyfajta vakságot is, hozhat, amikor olyan döntést hozhatunk, amely nem tesz jót nekünk.
Hiszen egy másik kapcsolatban, - akár karmikusan is - ugyanabba, folyóba léphetünk.

Életünkben az 56. év körül alakul ki az Uránusz bolygónak Tranzit körforgás során a hármas Trigon harmonikus fényszög hatása. Ekkor, ha jól használjuk fel az egyéb bolygók által kapott jó fényszög adottságainkat is, az Uránusz hozhat nekünk külső és belső megújulást is.

63-65 év között az Uránusz kvadrát szintén nehézségeket, feladatokat és betegséget szokott hozni.
Fontos lehet még említés tenni arról is, hogy a Szaturnusz 2.-ik 58- 60 évekre eső ciklusa, amikor egybe esik a Jupiteri 5.-ik 12 éves ciklussal, akkor lényeges jó változások lehetnek az életünkbe.

1518. Ilcsi Mama2013-03-07 12:35
Sándor, József, Benedek, telipakolt három zsákot, s cipelik már a meleget…”

/Zelk Zoltán/ Hóvirág.

Jó, hogy látlak hóvirág,
Megkérdezem tőled,
Mi hírt hoztál?
Mit üzensz, erdőnek, mezőnek?

Szedd a szárnyad, szaporán
vidd a hírt madárka,
Útra kelt már a tavasz,
itt lesz nemsokára.

/Zelk Zoltán/ Csilingel a gyöngyvirág.

Csilingel a kis gyöngyvirág.
Fehér a ruhája, meghívja a virágokat
a tavaszesti bálra.

Öltözködik az orgona, lila a ruhája,
Kivirít a kankalin, a szegfű és a mályva.


1517. Rena852013-03-06 22:37
Kedves Ilcsi Mama!
Itt is szeretném megköszönni a segítségét!:)

1516. gyorgyi67402013-03-06 16:10
* Kedves Ilcsi Mama! Nagyon szépen köszönöm,hogy elküldted nekem a Bükki Fűvesember Szabó Gyuri Bácsi naptárát.Több alkalommal kértem már tőle tanácsot legutobb két hete és iszom a teáit.Az én elemzésemben azt írtad vissza találok a föld gyógyitó erejéhez.Hát nagyon igazad van.Tavaly augusztusban vásároltam az első csomag gyógyteát.Azóta sok mindent kipróbáltam gyorsan lekopogom eredménnyel:diólevél,csalán,kisvirágú fűzike,felfázás elleni teakeverék,cickafark tea.Mostanában van időm egy kicsit azokkal a dolgokkal is többet foglalkozni amikkel én is szeretnék.Amióta hárman maradtunk teljesen megváltozott az életünk.Amennyivel nehezebb néha annyival könnyebb is sokszor.A nehézségeinket a gyerekeimmel megoldjuk a nyugodtabb felszabadultabb könnyebb időszakainknak viszont sokkal felszabadultabban tudunk örülni.Én pl.annak,hogy többidőm van magamra,pl olvasni akár az asztrológiát akár a teákat tanulmányozni vagy bármi mást.Szóval mégegyszer:köszönöm.

1515. Ilcsi Mama2013-02-28 21:27
No hát jól felkavartam nálatok az állóvizet azzal, hogy az 1511. számon jeleztem a bolygók haladás ideit.

Valamint azt, hogy jelenleg a Halak-jegyben Tranzit módon sokszoros bolygóhalmozódás található, mégpedig a Nap – Merkúr - Mars és a Neptun bolygók jelenleg a Halak jegyben haladnak. És még ugyan rövid időre ugyan, de majd még idekapcsolódik a Halak jegybe március 10-12.-ig a HOLD is. Ugyan is ez jegyhelyzet két nagyfeszültségű energiatalálkozást mutathatja.
Első sorban azért, mert a Halak jegy érzelmi szintje igen magas, ezért aztán, amikor Hold itt tartózkodik a Halak jegyben, akkor az illető személynél a megnyilvánulási formái érzelemmel fűtöttek lehetnek.
Azt jeleztétek nekem, hogy a Neptun bolygóról a fórumon nem sok mindent tudtatok olvasni. Valóban igazatok van!

Mivel a bolygó haladása nagyon lassú, ezért csak kevés ember képletében található meg ezért a fórum elején úgy gondoltam, hogy nem igen foglalkozom vele. Mivel azonban ezt a hiányosságot - a Tranzit bolygóhalmozódás következtében felfedeztétek-, most akkor szólnék erről a nagyon szép bolygóról is.

Nézzétek meg az adatlapomon, hogy milyen szép kék, a Neptunusz bolygó, mint az égkékje és a tengerkék színe keveredne benne. Víz - jegyű bolygónak tekinthető.
A Neptunusz egyébként a VÉNUSZNAK a szeretet és szerelem bolygójának a felsőbb fokú megjelenése, még akkor is ha az asztrológiában a Neptunusz=kháosz planétájaként jelenik meg.

Tehát ebben ez a lényeg!! Hogy a Neptun a nagyon lassú bolygók közé sorolandó. 164. és 280. nap alatt kerüli meg a Napot és átlagban 14 éveket, tölt el egy-egy jegyben.
Pontosan, ezért mert a bolygó haladása ilyen lassú, ezért a ma élő emberek képletében csak a nagyon idősek képletében fedezhető fel például Rák jegyben születetteknél, 1915-16-ban. Valamint Az oroszlán jegyben 1915-1929-ig. A Szűz jegyben 1928-1943.-ig.
A mérlegjegyben:1942-1956. Skorpióban 1956- 1970. Nyilas jegyűeknél 1970-1984.
A Bakban született egyéneknél 1984-1998. és a már gyermekkorban lévőknél: a Vízöntőben 1998-2012, valamint a mostani Halak-jegybe való belépés 2012 évben, februárban volt.
Tehát ezeknek, a gyermekeknek a képletében fedezhető fel a Neptun bolygó a Halakban és itt is halad ebben a Halak jegyben a Neptunusz bolygó egészen 2025-ig.

Tehát „Radix” horoszkóp akkor érintett a Halak jegy és Nap és a Holdállásban azokra vonatkozik leginkább, ez a hatás. Azért mert ilyen állásban, amikor valakinél a Hold érintett, abban hogy a képletében a Halak jegyben áll, akkor gyengítheti az illető jellemét. Nehezebben tud megfelelni az egyéb kihívásokra, ilyenkor fordulhat elő, hogy az illető még magát is becsaphatja.

Persze más a helyzet akkor, amikor a HOLD a Tranzit körforgás következében halad át a Halak jegyen. Mivel a Hold a leggyorsabb bolygók közé sorolandó, ezért a hatásai is csak nagyon rövid ideig fejtheti ki. Mivel a bolygó halmozódásban, most a Halakban van és a Neptun is részt, vesz benne, ezért az ilyen jeggyel és bolygóval rendelkező szülöttek hajlamosak lehetnek még a Neptun hatás következtében arra a veszélyre, hogy képtelenek különbséget tenni a valóság és a szellemi élet közt. Tehát egy kicsit a Neptun ködösítheti az illető elképzeléseit, a képzeletében vízióként jelenthetnek meg konkrét dolgok.
Itt is nagyon fontos lehet a „radix” jegy és ház, valamint a fényszög kapcsolódás jelentősége. Azért, mert a Neptun egyébként az egyéniség feloldódásának kifejezője. Ugyan akkor a káosz planétájaként is ismert, viszont a Halak-jegyben, mivel a másodlagos uralkodó a jóságos Jupiter, amennyiben jó fényszögelt a képletben, akkor rendkívüli emberszeretet és önfeláldozó jóság is társulhat hozzá.
Csupán a rossz fényszögeltségnél mondhatjuk azt, hogy zűrzavaros gondolkodással ámításra is alkalmas lehet, ugyan akkor az illető a ködösítés következtében csalók áldozatává is válhat.

Ezért aztán a „Radix” házakban való jelentés tartalmak alapján is, fontos vizsgálni a képletet, mert szinte minden házban a benne álló Neptun hatás más-más jelentés tartalmakat takarhat.
Már csak azért is, mert ha valakinél az I. házában áll a Neptun akkor az illetőnek magas lehet a szellemi képessége, az intuíciója, erős hajlama lehet a misztikára - titokzatos dolgokra azért, mert Neptun a Halak-jegy ura, amely a „Mundán” szerint a 12. házhoz tartozik. Vagyis ebben a 12. házban találhatók például a rejtelmes foglalkozások, vagy a nyilvánosságtól elzárt olyan tevékenységek, amelyek a köznapi világtól eltérőek, vagy az illető az elszigetelődésre hajlamos. Ugyan akkor mivel az I. házban a Neptun személyi bolygónak is tekinthető, ezért az illető érzékenységét érzelmét, és az intuícióját különösen felerősítheti.

Amennyiben itt diszharmonikus fényszög állás található akkor, ha az illető nehéz helyzetbe kerülne, mindig a könnyebb megoldási lehetőséget fogja majd választani, azért mert a képzelete elszabadul, és ez az aggodalmasságát megnöveli.
Ugyan akkor a Neptunuszi hatásokat pontosan a fentiek értelmében nemzedéki hatásként is felfoghatjuk, tehát nagyon fontos lehet éppen milyen jegyben született ember képletében található.
Például az idősebb korosztályhoz tartozó tüzes Oroszlán jegyben 1945-1929-ig, születetteknél, és ha még esetleg személyes jelleggel is bírhat, akkor az illető akár minden jóval is meg lehet áldva: gazdag képzelő erőre gondolok, vagy nagy kreativitással rendelkezhet az illető, vagyis az átlag embereknél nagyobb lehet művészi képessége és a tehetsége.
Itt említhetném meg a 1929-1943-ig Szűz jegyben született embereket is, akiknél például, ha Neptunusz személyi bolygóként vehető figyelembe, akkor az illetőnél a képzelő erő erős ösztönzést kaphat. Mivel azonban a Szűz jegy Föld-jegy, ezért foglalkozás tekintetében bizonyosan szeretni fogja mind azt, ami természettel, a kertészkedéssel hozható összefüggésbe.

Aztán a Mérleg jegyben ( 1942-1957-ig), szülöttjeinél, az lehet a jellemző, hogy békeszeretők, bár akiknek még az aszcendens jegyük is Mérleg jegyre tevődik a „radix”-ban, akkor nagyon fontos lehet, hogy maga Neptun az I. házban 10° fokon belül nagy hatással lehet a személyiségre. Vagyis a Neptun gyengítheti magát a felkelő jegy hatását, és ezt a szülött úgy érzékelheti, hogy nehezebben tudja megszervezni a saját életét.
Vagy amennyiben a 12. házban található a Neptun, akkor szintén a ház hatás tekintetében kiemelkedő hatással bírhat. Azért, mert a Neptunusz által elfoglalt jegy elhelyezkedése határozza meg a házhelyzet bonyolultságát is. Itt ugyan a Neptun otthon érezheti magát, mert a 12. jegy-háznak az ura, de mivel jellemző lehet rájuk a titkolódzás, ezért sok esetben elzárkózóvá teheti a személyiséget vagy rossz fényszög hatásokkal még a káros szenvedélyek is hamarabb, megtalálhatják.

Vágyik az egyén az egyedüllétre. Szereti az úgy nevezett kuckológiát, akár milyen kicsiny helység is legyen, de csak a magáénak tudja, mert az neki a menedék mások elől. Nagyon jó, ha a szülök és hozzátartozók, különös tekintettel, oda figyelnek az ilyen 12. házas Neptun bolygó hatásokra.

Aztán a következő 1956/57 - 1970/71. évben születetteknél a Neptun a Skorpióban haladt.
Itt még azt is figyelembe lehet venni, hogy maga Skorpió jegy a nagyüzletek jegye is. Amennyiben a Neptunusz itt az I. házban személyi bolygó is, akkor az érzelmi intenzitás is nagyon erős lehet. Jó fényszögekkel ezek pozitív irányban, míg nem kedvező fényszögeknél már nem annyira hozhatják be a jó hatásokat.

Aztán akkor vegyük még sorra az 1970-1985.-ben születetteknél a Nyilas jegyűek vonatkozásban a Neptun hatásokat: Mivel a Neptun igen erősen kapacsolódik a Jupiter bolygóhoz, egyrészről, azért mert a Halak jegyben társuralkodóként van a hatásuk, másrészről pedig azért, mert ennek a Nyilas jegynek is a Jupiter az ura, ezért aztán itt a Nyilasban igen csak reményteli pozitív hatásokat adhatnak, amely a Neptunuszi gyengédségből eredhet.

Akkor boncoljuk még a Bak jegyben az 1984-1998.-ban születettek helyzetét is.
Mivel tudjuk, hogy maga Bak jegy elég rideg a Neptun ebben a jegyben azt hozhatja részükre, hogy a szigorú tulajdonságaik egy kicsit enyhébb formában mutatkozhat meg. Amennyiben az érzelmi világa is egy kicsit gyenge, akkor a Neptun hatás ezt jó értelemben felerősítheti.

A Vízöntőben járva pedig a Neptun 1998-2010-küzötti időben születetteknél a vízöntő megújító hatása miatt még a szerelemben is függetlenség felé terelheti. (ha már az előző részben a VII. házas párkapcsolat volt a téma. )

Mivel a Vízöntőnek az Uránusz az ura ezért gyakorta hozhat az élete hirtelen változásokat, pláne, ha az Uránusz még az I. Vagy a VII. Párkapcsolatok házában valamilyen formában érdekelt lehet. Itt a Neptun segíthet akár még a ködösítésben is, mert például az I. házban alááshatja az ember Ön bizalmát és könnyebbik úton való járást, választhatja.
A VII. házban pedig azt is adhatja, hogyha valakinek el kellene köteleznie magát, nem talál megnyugvást a tartós kapcsolatban, mivel a Neptun ködösítő hatása miatt gyakran a fellegekbe járhat, ezért sok esetben felelőtlenül vetik bele magukat a kapcsolatokba, ezért aztán könnyen felborulhat a kapcsolatban az egyensúly.


Viszont például a IV. család otthon házában álló Neptun csendes békés otthont szerető emberre vall, aki az egész életét ilyen visszavonultságban kívánja leélni.
A VII. házban álló Neptun pedig arra is utalhat, hogy szokatlan lelkiségű élettársat keres maga számára. Így aztán figyelembe kell venni a képlet egyéb jelentés tartalmát is, mert rossz fényszögeltség esetén hozhat a szülöttnek bizonytalan kapcsolatokat és bonyolult peres ügyeket, (a másodlagos Jupiteri hatás miatt).
Aztán azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy például, akiknél a Neptun a 8. házukban áll, akkor jó fényszögek mellett várható részükre előnyös örökség és szép életvég várhat rájuk.

1514. Ilcsi Mama2013-02-28 16:20
Kedves”empathic”. Kérlek, hogy olvass bele bővebben az” Aki szereti az asztrológiát” fórumba látni fogod, hogy én inkább azoknak szeretnék segíteni, akiket érdekelhet az asztrológiai ismeret, és ilyen egyszerű módszer által is bele tudjon látni a saját „Radix” születési horoszkóp körükbe.
Persze ehhez elsődlegesen arra van szükség, hogy az illető ismerje a nagyon pontos születési óra-perc idejét. Mert ez adja az Aszcendens jegyet ezzel együtt az I. házat, mely aztán a 360° fokos körben kijelöli a többi még hátralévő további 11 jegyet és házat is.
Tudod ilyen kéréssel, mint most Te, megszámlálhatatlan sokan várnak a sorukra, szinte már lehetetlen eligazodni a sok kérdésben.

Mivel azonban úgy érzem, hogy nem véletlenül szeretnél kérdésedre választ kapni tőlem
(amit ugyan konkrétan a privi leveledben nem írsz le), de bizonyosan érdekelni fog téged és másokat is a mostani válaszom. Már csak azért is, mert sajnos nem foglalkozom horoszkópelemzéssel csupán itt a fórumon, szeretnék mennél többeteket rávezetni erre a csodás dologra, mint a csillagok által közvetített asztrológiai ismeretek.

Kitôl: empathic, 2013-02-27 16:33
„Kedves Ilcsi Mama! Foglalkozik horoszkópelemzéssel? Meg tudja nekem nézni az enyémet? Köszönöm!”

Ezért aztán, olykor-olykor ha úgy érzem, vagy azt látom, hogy valakinek éppen fontos jelölő jöhet az életében, és segítségre lehet szüksége akár itt a fórumon - persze a személyi jogokat nem sértve - , akár priviben válaszolok is.
De inkább azt tanácsolom neked és másoknak is, hogy amennyiben tudsz egy kis időt erre szentelni, igyekezz saját magad is, a lényeget kimásolni, és ha már csak a Nap jegyet ismered, vagy esetleg még az aszcendens jegyedet is tudod, már abból is sok mindent ki tudsz következtetni, amire esetleg kivácsi lehetsz.

Amennyiben egy kicsikét is, érdekel a csillagászati asztrológia, akkor pontosan most a tegnapi napon- többek kérésére –töltöttem fel leírást, hogy hogyan lehet a leg egyszerűbb módszerrel elindulni az ismeretek megszerzésében.

Azt bizonyosan Te is tudod, láttál, már horoszkóp kört, hogy az általános 360° fokos horoszkóp kör 12-12 részre van osztva és egy-egy jegy és ház 30-30° fokot foglal magába. No, már most itt az I. jegy a KOS, mely egyben az I. házat is jelenti. Az utolsó 12. jegy és ház pedig a Halak jegyre tevődik. Az egyének szempontjából ez attól függ, hogy mikor milyen Nap jegyben látta meg a Napvilágot.

Példaként: tudjuk, hogy a jelenlegi Halak jegy szülötei, azok lehetnek, akik február19- és március 20.-a közti időkben jöttek erre a Földi világra.
Tehát Ők a 360° fokos körnek az utolsó szakaszára esően a 330-360°-ra eső Halak-jegy 12. házához tartoznak. Amely a pontos Radixban a Nap jegyvonatkozásban a Halak jegyre fog majd tevődni. Csupán a felkelő Aszcendens –jegy adata és azzal együtt az I. ház fogja majd behatárolni az illető saját képleteszerinti jegyeit és házait.

(Azért, mert aki ismeri a saját pontos születési óráját-percét, nekik ez - az úgynevezett „Radix” születési képlet alapján az aszcendens jegye, vagyis az I. ház olyan jegyre fog beállni, ahol éppen a bolygók, abban a szent időben éppen felkelőben voltak.)

Maradjunk az elsőnek általam érintett egyenlő 30° fokos jegy, házaknál, (Én magam az egyszerűség kedvéért csak „MUNDÁN” ként szoktam írni.), akkor tudhatjuk, hogy mivel a tavasz ponttal kezdődik a KOS jegy március 21.-vel, ezért az I. ház ebben a körben a Kosra fog tevődni, tehát ekkor a Nap 03.21 - 04. 20.-ig a Kos jegyben fog haladni, majd 04. 21.-től már átlép a Nap a Bika jegybe 05.21.-ig, és sorban tovább- tovább.
(Erről is találhatok a fórumon, feltöltést, mert a jegyekbe való Nap belépés és az onnan való kilépés időpontja is sok más helyeken, az elején és végi napoknál eltérők lehetnek. Ennek is meg van a maga csillagászati jelentősége, olvassátok el.)

Ilyen esetben fordulhat elő, hogy akik ezekben, a kérdéses napokban látták meg a Napvilágot még az előtte álló jegyre, vagy az időpont végénél születettek, pedig a következő jegy hatásait is, örökül vehetik.
Maradjunk akkor a Kos jegynél, tudjuk, hogy a Kossal szemben az általános horoszkóp szerint a Mérleg jegy található, vagyis a”Mundán” szerint ez lesz akkor ott a VII. kapcsolatok háza többek közt a párkapcsolatoké is. Mert a Kos jegy csúcsa megegyezik a Mérleg jegy Csúcsával itt a leg erősebb a jegy hatása is. A Kos -nak a Mars bolygó az ura és Mérlegnek pedig a Vénusz a szeretet és a szerelem bolygója.
Éppen ezért ha például valaki, azt kérdezné, tőlem, hogy amiként találhatja meg verce –vissza a két - jegyű egyén egymásban jó párkapcsolatát, akkor, én általánosságban a következő választ tudnám adni.
Mivel a VII. ház a „Deszcendens” jegynek felel meg, ezért mivel a szerelem és vágy a Kos jegy urához, a Marshoz is kapacsolódik, ezért az e jegyben született személy szenvedélyes és a férfias Mars hatás következtében a „kéjvágy istenének az uralma alatt állhat. ”. Pláne, ha még esetleg a Mars még lokálisan is benne állhat a Kos jegyben. Ilyenkor rámenős akaratos szülött ráhatást kaphat az illető.
Amennyiben pedig a Mars a Mérleg jegyben áll a képletben, akkor pedig már bejön az egyéni „Radix” képlet ismerete. Miért? Mert hogy nem mindegy hogy a Mars a saját „Radix” képletben aktív, vagy passzív jegyben áll-e?

Ugyan is, ha például a Mars passzív jegyben található, akkor a vágyak fantáziálásba, az álmokba csaphat át. Vagyis a negatív jegyben álló bolygók inkább a hatások befogadására, az alkalmazkodásra, míg, ha aktív= pozitív jegyben található, akkor még felül múlhatja a saját Nap jegyét is, ezzel aztán erős lehet a libidója, és az azonnali tettek emberévé léphet elő például a Mars a Kosban a Macsó férfi jelölője, lehet.

Megmutathatja azt is mennyire, van kibékülve a férfi a saját férfiasságával, és hogy ez milyen módon tuja kifelé sugározni a nő irányába. Azért, mert a Mars hatás következtében a mivel a Mars a TŰZ jegyhez tartozik, ezért olyan hatást kaphat, hogy úgy tör elő belőle szenvedély akár egy vulkán.
Tehát ha a Mars a képletben Vízjegyre tevődik, akkor inkább a romantika a lehet az erősebb oldala. Amennyiben Föld jegyben állhat a Mars akkor, pedig az illető becsületesebb formaként jelenhet meg Mars hatás, mert olyan jellemet takarhat az illető, hogy vágy szempontjából nincsenek fenntartásai.
Levegős jegyben álló Mars (például a Mérlegben), pedig hatás tekintetében azt kaphatja, hogy nem csak a testi szenvedély hajtja. Ilyen esetben, ha a Kos - Mérleg párkapcsolatban a VII. ház a levegős szemben álló jegynek tekinthető a Mérleg jegy, akkor még a KOS is, tud alkalmazkodni, visszafogott és békeszerető lehet, mindent megtesz azért, hogy a másiknak örömet szerezhessen. Ezért aztán a Mérleg ura a Vénusz hatás következtében az elbűvölő Mérleghez fog vonzódni. Mert a Mérlegben Mars romantikus „sarmőrt „adhat egy férfinek ugyan akkor előnybe, részesítheti nem csak a szexet, hanem magát a jó kapcsolatot is, mert a Vénuszi hatás azt a nőtípust jelölheti ki számára, akiben meg találhatja a nőies lelket és az ideális nőt.

Ezért aztán a Férfi horoszkópban a MARS helye nagyon is beszédes lehet.

A Női horoszkópban pedig a MARS azt a férfi típust fogja megjeleníteni, akihez az illető vonzódhat, de egyben női oldalról azt tudatja velünk, hogy milyen is lehet a nő libidója, hogyan és miképpen tudja kifejezésre juttatni férfi és női összhangot. Mivel a szerelem és vágy jelölője a VÉNUSZ bolygó, ezért nagyon fontos szerepe lehet az emberi kapcsolatokban is. Amennyiben a Női horoszkópban a Vénusz harmonizál a partnere napjával vagy a Marssal, ekkor a két félnek nagy az összeillendősége. Ezért, aztán ha a női képletben a Vénusz például a Kos jegyben található, akkor az egyben szexuálisan aktív nőt jelezhet. Viszont fordítva, ha Vénusz a Mérlegben áll képlet szerint, akkor ugyan szereti a szerelmet, de magát a társat is kedvelheti.

Tehát összességében: a VII. párkapcsolatok háza mutathatja meg részünkre, hogy mit várhatunk a pár kapcsolatunkban. A képletben a Marsnak ebben a házban nagy jelentősége lehet, mert egyben azt is mutathatja, hogy rámenős társa vágyódunk-e vagy esetleg egy Marsikus agresszióra hajlamos egyént is bevonzhatunk általa.

Ugyan akkor az is érdekes lehet, ha valakinél a VII. házban található a Radix”-ban a Nap vagy a HOLD, mert abban az esetben, idősebb személyben láthatjuk meg az életünk párját, vagyis nap esetében szinte apapótlékként Hold esetében az anyapótlékot kereshetjük a kapcsolatban.

Amennyiben még a „Radix”-ban a VII. házban esetleg más bolygó is található, akkor az a bolygó hatás ismeretében még azt megsúghatja nekünk, hogy megfelel-e a mi elvárásainknak, azért, mert a bolygó annak a háznak a jelentőségére lesz hatással.
Mindenki a VII. háza szerint keresi a visszaigazolást arra vonatkozóan, hogy mások szemében Ő maga hogyan tükröződik vissza, mit keresünk a partnerben.
Tehát az I. házbeli „ÉN” kivetülése a szemben álló VII. házban másokra, vagyis, hogy mit szeretnénk egy kapcsolatban elérni és megvalósítani. Hogyan tudjuk az igényeinket összeegyeztetni a mások igényeivel. A képletben a VII. ház megmutathatja nekünk azokat az embereket, akikhez vonzódhatunk.
Amennyiben a VII. ház „Csúcsa, vagyis a Deszcendens „jegy esetleg megegyezik a kiszemelt partner Nap jegyével, akkor ez- az illetőnek a belső képét fogja meg mutatni számunkra, vagyis azt, hogy milyen is lehet az életünk mások által. A két azonos elemben álló Nap jegy ugyan harmonikus párkapcsolat jelölője lehet, viszont a „radix”-béli, fényszögeket is figyelembe kell venni, mert az „ EKL” táblázatban a Qvadrát fényszögek megoldandó nehézségeket is jelölhetnek.

1513. Ilcsi Mama2013-02-28 12:04
Oké! Akkor már nincs más, mint azt tenni sorjában amit kell. Az ismeretanyagok pedig lassanként egymásra rakódnak és meglátjátok milyen sok mindent felfedeztek a saját "radix" képletek alapján az életviteleitekben.
(válasz csorieva 1512. hozzászólására)

1512. csorieva2013-02-28 07:09
Hát ezt ki kellett nyomtatnom:)

Vagy én, vagy a nyomtatom:) megérezte, hogy a radix képlet több példányban kell, ugyanist azt 3 pl-ban nyomtattam ki:), természetesem szinesben
(válasz Ilcsi Mama 1511. hozzászólására)

1511. Ilcsi Mama2013-02-27 16:20
Kedves fórumlátogatók.

Többeken tettétek fel már nekem azt a kérdést, hogy hogyan kellene elindulnia azoknak az ismeretszerzés terén, akik még csak most szeretnének, ismerkedni ezekkel, a csillagászattal kapcsolatos asztrológiai dolgokkal.

Kedves „csorieva” és mindenki más is itt a fórumon.
Éva nagyon helyes a meglátásod, hiszen egy kíváncsi Ikrek, mit is mondhatna. Hidd el nagyon sok Ikrek Nap jegyű, van itt velünk, akik szintén így kezdték, mint, most Te.
Pláne akinél pedig, még a „Rejtett” aszcendens is Ikrek és az aszcendens jegye pedig SZŰZ szintén Merkúr uralkodóval, azoknak pedig ez tudomány megismerése az álmaik tárházát tárhatja fel.

Első lépésként azt ajánlom neked és másoknak is, hogy az általam megküldött „Radix” születési képletből lehetőleg színesben, készítsetek több másolatot, azért, hogy például a mindenkori Tranzit körforgásszerinti bolygó jeleket a megfelelő helyekre, fel tudjátok jegyezni, azért, hogy abból már szinte látható, hogy éppen az a bolygó a saját horoszkópotokban milyen jegy és házterületeket fog érinteni. (Amennyiben a kör-másolásra, otthon erre nincs lehetőségetek, akkor nagyon sok koppi- másoló üzletben, pár Ft-ért ez már megoldható).
Azt is, tudni kell, hogy maga „Radix” pontos születési óra-percre elkészített képlet egy egész élet tartalmára, érvényes mindenkire nézve a születéstől a halálig.

A közte levő időket pedig a KENTRA tengely a 4 sarkalatos pont, vagyis a kört 4 részre osztó „Felkelő pont”=Aszcendens = ASC. I. Ház vele szemben található „Lenyugvó pont”: DS. VII. ház. Valamint „Felső” láthatármetszés pont: M. C. X. ház és az „Alsó” láthatár alatti metszéspont: I.C. IV. Ház. Jelöli ki.

ASZCENDENS tehát a legfontosabb jelölő lehet a horoszkóp körben, mert a Naplátszólagos körpályájának, az Ekliptikának az a pontja, amely a születés időpontjában a születéshelyről szemlélve pontosan a Keleti Horizonton felkelőben van. Egyben ez lesz a fokszám szerinti I. ház kezdete is. (A jellem, egyéniség, az Én, az EGÓ, a temperamentum, a hajlam, az egészségügyi alap beállítottság jelölője).

Az Aszcendenssel szemben pedig a Deszcendens=DS. jele: vagyis a 7. ház ugyan azon a fokszámon, mint az aszcendens, (társas viszonyok, házasság, szerelem, párkapcsolat, ellenség, nyilvánosság, perek stb.) tehát azt a pontot jelzi, amely a Nyugati égbolton éppen leszállóban
Van.

Itt az ismereteknél figyelembe kell venni azt, hogy van a 30-30° fokos jegyeket és házakat tartalmazó általános horoszkóp, ezt én a jobb érthetőség kedvéért csak ilyen egyszerűen egyszóval „MUNDÁN”-ként, szoktam nevezni. (Bár ez igazán a városok –országok, nagyobb népcsoportok horoszkópjait van hivatott jelenteni), de mivel ez a horoszkóp a Kos - jegytől, vagyis I. Háztól a Halak –jegy –ig, vagyis a 12. házig minden jegyben és házban 30-30° foknak felel meg ezért azok jegy és házhatásait is sok esetben a pontos születési óra-percre elkészített „Radix” esetében is értelmezni lehet.

Vegyük akkor ezeket sorra: a megfelelő fórum helyekről ki lehet másolni, hogy csak a legfontosabbakat említsem:
► Első sorban, a saját napjegyünk alapján ismerjük meg saját magunk jegy leírását.
► Mit is jelent maga 360° fokos horoszkóp kör.
► Mi az aszcendens jegyünk, annak a hatása ránk nézve.
► Az állatöv-jegyek, házak, bolygók, fényszögek, a bolygók hatásai a saját Nap és aszcendens jegyünkre. Az is nagyon fontos megjegezni, hogy a házak hatásai legerősebben a házcsúcsokon, aztán a ház legelején érvényesülnek a legjobban.
Aztán az is fontos lehet, hogy jegyek uralkodó bolygóinak, vagy a jegyben álló bolygónak a hatásai ránk nézve miként hatnak, mert a 30° fokos jegynek az első 10° jegy harmadában a hatások is erősebbek lehetnek.

A személyi bolygók hatásai a vizsgált horoszkópvonatkozásban. Személyi bolygónkat, mindig úgy tudjuk megállapítani, hogy Nap és Hold - Merkúr mellett az aszcendens jegy ura és az I. házban álló bolygók lesznek a személyi bolygóink. Aztán itt még az is nagyon fontos jelentés tartalommal bírhat, hogy a jegy ura hol, milyen házban található a képletben.
Mind ezeket ráültetve a saját születési képletünkre már nagyon sok mindent megtudhatunk saját magunkról.
A bolygókról általában és azoknak a Napkörüli keringési időkről. Különös tekintettel a „Gyors és a”Lassú” bolygók hatásainak a megismerésről írott leírásokat ajánlom a figyelmetekbe.

► A kör alatti „EKL” táblázatból minden egyes bolygó sorban láthatjuk, hogy a születésünkkor a felkelő bolygók milyen fényszögeket jelöltek meg számunkra.

A „Jelek” táblázatban pedig azt láthatjuk, hogy a felkelő bolygóink a születésünkkor éppen milyen minőségszerinti beosztást kaptak.
Vízszintes sor szerint: Kardinális- Sarkalatos - házban áll-e bolygó, vagy az azt követő Szilárd és Változó jegyekben-házakban.

Függőleges jelek sor pedig még azt is megmutatja, hogy a bolygóink TŰZ, FÖLD, LEVEGŐ, vagy éppen VÍZ - jegyekben helyezkednek-e el.
Amennyiben itt a kereszt pont értékeket vetjük össze egymással, akkor már azt meg tudjuk állapítani, hogy mi lehet a „Rejtett” aszcendens jegyünk.
A rejtett aszcendens abból tevődik össze, hogy melyik bolygó hol áll a képletünkben.
Azért mert a függőleges legmagasabb pontszám és a vízszintes szintén legmagasabb pontérték kereszt számban elhelyezkedő bolygók képezik a rejtett aszcendens - jegyünket.
Ebben a kereszt pontértékben található bolygókat, ha megnézzük a horoszkóp körben, a megfelelő jegyben elhelyezkedő bolygók azt jelzik, hogy milyen jegy lesz a rejtett aszcendens jegye.
A rejtett aszcendens meg mutatja az utat a külvilág felé. Azt is megmutatja, hogy bennünket mások miként látnak.

► Aztán van még a kör alatt még egy nagyon fontos táblázat, melyből a vízszintes sorban láthatjuk, hogy a bolygóink: Sarok házakban (I. IV. VII. X.): ez a legerősebb hatást jelenti, vagy a „Követő” házakban (mint például 2, 5, 8, és 11,): itt már bolygó hatások is egy kicsit gyengébb hatásfokkal jelennek meg.
Vagy éppen a Hanyatló házakban: (3, 6, 9, 12), milyen hatásfokkal vesznek részt. (Erről is van bővebb feltöltés a fórumon).
A házak jelzésnél pedig a függőleges sorban van jelezve, hogy a bolygó hatások milyen módon vesznek részt az életünkben: Élet házában, Cselekvés házában, Kapcsolatok házában vagy éppen a Megpróbáltatások házában.
Ennek a kereszt pontszám értékeinek az összevetése is, sok mindenben adhat eligazodást az életfeladatainkhoz. Ugyan is itt a legmagasabb pont keresztpontja felhívhatja figyelmünket, arra, hogy ha például a kapcsolatok házára, add ez utalást, akkor arra kell az életünkben a legnagyobb figyelmet fordítanunk.

► Arról már nem is beszélve, hogy a Hold mennyire fontos jelölő lehet az emberek életében.
A Hold a személyiség, a lelkiség az ösztönélet a gondolkodási mód jellemzője, utal a szervezet működő képességére is.
A női horoszkópban a Hold szerepe igen csak fontos lehet, mert legszorosabb kapcsolatban áll a nőiességgel, az anyasággal. Tehát ahol a Hold áll az vagyunk mi nők.
Képet kaphatunk a lelki vonatkozásban még a kedélyállapotunk hullámzására is. Amennyiben tudjuk, hogy születésünkkor a HOLD hol állt „Radix” képletben, akkor már arra van lehetőségünk, hogy azt is megtudakoljuk a képletünkből, hogy milyen fázisban járt éppen a hold a születésünk idejében.
(Hogy ha már az anyukánk erre nem emlékszik, vagy már sajnos nincs lehetőségünk tőle megkérdezni). Ugyan is azt tudni kell, hogy a hold a Hold szabályos időközökben változik, más és más alakot mutat.
Jelmagyarázat:
● = Újhold
Ď első negyed (növekvő hold).
O holdtölte (telihold)
© utolsó negyed (csökkenő hold).

Egy teljes holdciklus – a két ● = újhold között eltelt idő -. Ez kb. 29.5 tized nap, ez alatt a Hold egyszer járja körül a Földet, ezt, „Szinódikus” holdhónapnak nevezzük, és 2-3 napokat tölt el egy-egy állatöv jegyben.
<Ez azért van így, mert a Hold egyszeri körútjának ideje alatt a Nap is tovább halad az útján, kb. 27° fokkal, s a Holdnak, ezt az idő különbséget is be kell hoznia, ezt nevezzük „Szinódikus” holdhónapnak.
(Azonban van egy másik holdfázis számítási mód is, ahol a hold a Föld körüli forgásnak az ideje 28. napnak felelhet meg ez a „Sziderikus” holdhónap. Ez pedig azért van így, mert körforgást még az állócsillaghoz is, viszonyítjuk, s azt figyeljük, hogy, mennyi idő alatt ér el a Hold egy állócsillagtól megint ugyanahhoz az állócsillaghoz, akkor ezzel a „sziderikus” Holdhónapot mértük, meg amely konkrétan 27.32166 napot tesz ki, vagyis ez körül- belül 28 napot tesz ki.)

No, már most visszatérve a születési HOLD ciklus megállapításához, amennyiben a Hold „konjukcióban”, vagyis együttállásban van Nappal, tehát ugyan abban az állatövjegyben és fokon helyezkedik el, akkor mindig csak is Új hold ideje lehet ilyen esetben „Új hold” időben volt a születési időnk.
Akkor megnézzük, hogy a nappal szemben milyen jegy található, mert akkor csak is Teli hold –fázis ideje lehetséges.
Tehát, ha a horoszkóp körben az Új - Hold (vagyis ott ahol a Napunk is áll) alatti jegyekben van a Radixban a HOLD, akkor csak is Növő holdfázis idejére eshetett már a születés, mert amikor már elérkezünk a nappal szembeni jegybe, ott már Teli-hold ideje, van.
Amennyiben pedig már a Teli - holdat jelző jegyek fölötti jegyben található a képletszerinti HOLD, akkor pedig a születés idejében már Csökkenő hold - állásban járt a Hold.

No, már most a Nap jegyek alapján és, de főleg hold jegyek alapján következtethetünk még a testi - lelki bajainkra is. Egészségi állapot megőrzése szempontjából pedig nagyon fontos lehet, hogy mit és hogyan táplálkozunk. (Ezekről is jegyenként találhattok a fórumon lírásokat).

Aztán a 6. betegség ház és a 12. Krónikus betegségek hajlamokra utaló hatásokat is érdemes figyelemmel kísérni. Ezeknek, a házaknak az uralkodó bolygó hatásaikkal is összefüggésben- ha ismerjük őket, - sok mindent ki tudunk szűrni az életünkben, ha a bolygók betegség hajlamait is megismerjük. Szintén találhattok ezekről is leírást.
Az „EKL” táblázatban feltüntetett jó vagy kevésbé jó fényszögek, vagy az együtt állást jelző fényszögek a Tranzitok során is főként ilyent módokon fejtik ki az illető jegyben és házban ránk a hatásaikat, ezért aztán sok esetben, ha ismerjük a Tranzit bolygó haladásokat, akkor elébe is mehetünk az eseményeknek.

► Aztán van még egy nagyon sokakat érdeklő témakör, mint a Karma asztrológia.
A „Radix” szerinti Holdcsomópontok tartoznak még a térbeli pontokhoz, valamint a Karma bolygója Szaturnusz képletszerinti elhelyezkedése. Gondoljatok a csak a Szaturnuszi Ciklus időkre. A Szaturnusz 29. év és 167. nap alatt tesz meg egy teljes kört a Nap körül. És átlagosan két és fél éveket tölt el minden egyes állatövi jegyben.
Szaturnusz a legfontosabb hétköznapi eseményeket kiváltó sorsbolygó. Vagyis, hogy mi teljesíti be a sorsunkat. Kronosz az idő: Ha eljön az idő, akár jó akár rossz, a bizony eljön.
A Szaturnusz visszatérései, vagyis az önmagával alkotott fényszögei azt mutatják meg, - mint amikor az ember a tükörbe néz-. Ez a visszatükröződés. És ha felismerjük például önmagunkat, akkor képesek vagyunk változtatni a sorsunkon, a SZATURNUSZ mindig valamilyen keménységet, nehézséget is hoz. Valamint a SZATURNUSZ a Qvadrát fényszögei által a legjobb nevelő is.

Ha abból indulunk ki, hogy a lélek gondosan megválasztja születésének minden körülményét, akkor a radix képletben saját lelkünk hangja szólhat hozzánk.
A születés pillanatát megragadva pedig az egész életet megérthetjük. Ha hiszünk ezekben, a dolgokban, ha nem!
A karma asztrológia tanítása szerint a leszálló és Felszálló Holdcsomópont két pontja, mindig 180° foknyira áll egymástól, ezáltal egy vákuum folyosót hoz létre a megélt múlt, vagyis a „Karma”és az ismeretlen jelen, vagyis az „Inkarnáció” között.
A Holdcsomópontok kötik össze a lélek előző megjelenési formáit a jelenlegivel. A FÖLD, NAP körüli pályája során a Holdcsomó pontok az emberi kapcsolatokra utalnak.
A képletben a felszálló holdcsomópont jelöli általában azokat az embereket, akikhez vonzódhatunk.
Szimbolizálja a karmánkat is.
Az ösztönös és automatikus viselkedésmódot mutatja meg. Észjárásunkról és spontán fellépő motivációs mintákról árulkodik, az előző életeinkben mélyen elrejtett viselkedésmintáinkat és gondolatokat jelzi.
Egyben a legyőzendő előítéleteket is ki jelöli nekünk, életünk azon területein, melyektől fejlődésünk érdekében meg kell szabadulnunk.

Felszálló csomópont a könnyebbik aspektus, a Jupiter megfelelője, vagyis harmonikus, jótékony, támogató, azt a pontot jelképezi, mely a legnyomasztóbb feszültséget hozza a múltra. Segítségével kell legyőznünk azokat a mintákat, melyek evilági életünk mélységbeli fejlődéséért felelősek.
Felszálló holdcsomópont helye a jelenlegi életünk céljait, az előttünk álló jövőt is jelképezi, a teljes lelki beteljesülés felé vezető utat jelzi. A tökéletesedéshez vezető utat mutatja meg.
Arra utal, hogy bármennyit is értünk már el, szabad akarat által, mindig tovább tudunk haladni.
Leszálló holdcsomópont: vagyis a sárkányfarok a Szaturnusz bolygó megfelelője, szaturnuszi jelleggel bír, jelképezi a karmánkat, az előző életeinkben megszerzett viselkedés mintákat. Az előző életünk eseményeit, tapasztalásait, megoldatlan feladatokat jelez.
Mindazokat a hibákat, hiányosságokat, amelyek akadályozzák a „Karmikus” feladat teljesítését.
A leszálló holdcsomópont viszont a szaturnuszi jelleg következtében, hátráltat, nehezít, néha gáncsot dobhat elénk, visszahúz, bonyolíthatja az életet.
Ha viszont ismered saját Radix” horoszkópodat akkor a fórumon leírtakból bővebben is megtudhatod, a felszálló holdcsomópont tükrében miként függ össze jelenlegi inkarnációban a sorsod és az előző életeddel!

Na, most ismétlésből csak ennyi!

► Lássuk akkor, hogy a Tranzit bolygók éppen hold grasszálnak mostanság, jegyezzétek fel a kör külső részére a „Látens” bolygó jelekhez.
2013. március hónap 4.-én / 18 órára elkészített horoszkóp alapján/ a bolygók a következő jegyek ° fokszámán helyezkednek el.
A Hold helyzetének vonatkozásban pedig az adatok fok és perc adatainál déli 12órának felelnek meg.

▪ Nap a Halak-jegyben 14°16” fokon halad.
▪ Hold még Március 4-5.-ig a Nyilas jegyben tartózkodik és 22 óra 54’ perckor a
Nyilas jegyben, utolsó negyedben, csökkenő holdállásba kerül.
6-7.-*ig, már a Bak-jegybe lép. 8-9.-ig a Vízöntőben, majd 10-12.-ig, pedig a Halak-jegyben halad tovább.
Itt viszont március 11.-*én 20óra 52 perckor a HOLD az Új hold fázisába lép.
13-14.-ig a Kos-jegyben, 15-16.-ig a Bika-jegyben, 17-19.-ig pedig az Ikrek-jegyben halad.
Itt a HOLD belelép az I. növekvő- hold fázisba.

Aztán március 20-21-én.-én már a Nap is jegyet vált a Halakból a Kos jegybe egész pontosan március 20.-án 11óra 56’ perckor, mert ugye ez napnak a 24 órás delelőpontja.

A Hold pedig 20-21.-ig, már a Rák jegyben rója 2-3 naponkénti jegyváltó útját.
22-24.-ig az Oroszlánban, 25-26.-ig a Szűz jegyben, 27-28.-án pedig a Mérleg-jegyben halad tovább a hold.
29-30.-án pedig Skorpió jegybe lép.
Majd március. 31.-től - április hó 1.-ig már a Földkörüli körútja során 2-3 naponta váltogatva az állatöv jegyeket halad tovább a Nyilas jegyben.

▪ Következő gyors bolygó a MERKÚR: 13°55’ fokon halad a Halak jegyben.
▪ Vénusz az esthajnal csillaga pedig 8°16” fokon jár szintén a Halak jegyben.
▪ Ugyan csak a Halak jegyben: 24°06’ foknál jár a MARS bolygó is.

▪ Jupiter „LASSÚ” bolygó 8°07’ fokon „piros EXIL” állásban halad az Ikrekben.
▪ Szaturnusz bolygó 11°21’ foknál rója Napkörüli körútját a Skorpió-jegyben.
▪ Az Uránusz még sokáig a Kos jegyben halad, jelenleg 7°07’ perc fokon jár.
▪ A Neptunusz bolygó is a Halakban halad nagyon sokáig, jelenleg a 3° 15’ perc foknál tart.
▪ Végezetül a PLÚTÓ a Bakban halad 11°11” percfoknál.

► Nagyon érdekes lehet sokaknak, (azért mert esetleg a Napjegyük a Halak jegy, vagy az aszcendens jegyük esik a Halakra, vagy esetleg a 6. és 12. házaik eshetnek a Halak- jegyre, vagy a párkapcsolati VII. házukat lehet, érintett a Halak jegyben, hogy a Tranzit bolygók közül: NAP, Merkúr, Mars, Vénusz és a Neptunusz is, mostanság éppen itt kóricál. Sőt még március 10-12.-ig még a második fővilágosítónk a HOLD is éppen a Halak - jegyet fogja át szelni.
Vagyis ebben az időben a Bolygók STELLIUM hatásokat éreztethetnek, vagyis a hatásaikat összeadva fejthetik ki jó vagy kevésbé jó fényszög hatásaikkal.
Érdemes ezért a STELLIUM témakörben is, egy kicsit elmélyedni.

Aztán az is nagyon fontos hatással bírhat, amikor a bolygók a saját Nap és aszcendens jegyünkön haladnak éppen át, valamint a legerősebb a hatás tekintetében, amikor a saját horoszkópszerinti házban a jegyfokszáma szerint találkozik a bolygó együttállásban saját magával.
(válasz csorieva 1510. hozzászólására)

1510. csorieva2013-02-26 19:44
Nos megkaptam a házi feladatot:):)
Mostmár magam előtt sem tudok kibúvót találni, miért is ne mélyedjek bele az asztrológiába:):)
(válasz Ilcsi Mama 1509. hozzászólására)

1509. Ilcsi Mama2013-02-26 19:38
Kedves" csorieva". Tudod a születési képletben minden benne van csak tudni kell belőle olvasni. Ezt mindeki megtanulhatja, akár ilyen egyszerű módszerrel is, ha egy kis időt szentel az ismeretek megszerzésére.
Benned pedig ott van a csírája az intuicióra, csak fel kell fedezned magadba. Hiszen a kíváncsi Ikrek, -mint írod -, a Merkúr uralkodó révén, mindent megtudnak tanulni. Csak igyekezz kimásolni a dolgokat és rá ültetni a képleted megfelelő helyére.
A Tranzit bolygókat pedig időnként feltöltöm csak fel kell jegyezni a körön kívül a megfelelő helyekre. Jó éjt.
(válasz csorieva 1508. hozzászólására)

1508. csorieva2013-02-26 19:20
Nagyon szépen köszönöm, megkaptam. Most állok neki tanulmányozni, de már átfutottam (hiába az ikrek felületes kiváncsisága:):), és számomra döbbenetes, mert olyan, mintha mindig is ismertél volna. (pedig most sem tudsz rólem semmit), vagyis dehogynem, nagyon, de nagyon sok mindent:)
(válasz Ilcsi Mama 1507. hozzászólására)

1507. Ilcsi Mama2013-02-26 19:16
Ma ismételt küldés 19.13 perc. Remélem rendben megérkezik a küldemény.
(válasz csorieva 1506. hozzászólására)

1506. csorieva2013-02-26 07:37
Tegnap csak teremtettem és teremtettem:):):), természetesen nem csak önmagamnak
(válasz Ilcsi Mama 1504. hozzászólására)


1505. HnéViktória2013-02-25 17:42
Drága Ilcsi Mama!

Tudod ezzel a nappal,csak az a baj,hogy ma telihold is van,és én ilyenkor olyan feszült vagyok :Ö)de persze igyekszem a jóra gondolni...:)))
(válasz Ilcsi Mama 1503. hozzászólására)

1504. Ilcsi Mama2013-02-25 17:15
A régebbiek tudják, az új fórum látogatóknak pedig azt üzenem, hogy a Tibeti Tízmillószoros gondolatteremtő napokról és a Telihold és az Új hold százszoros gondolattemtő napokról a fórum több helyén van bővebb leírás. Ma ez a telihold időben, többszörösen összeadódó hatással bírhat!

1503. Ilcsi Mama2013-02-25 15:30
Kedves Fórum látogatóim.
Remélem nem feledtétek el a TÍZMILLIÓSZOROS teremtő napokat a Dharmacsakra a tízmilliószoros gondolat teremtő napokat. Melyet a tibeti és a maya kultúrákban a Buddha napokhoz kapcsolnak.

Koncentráljatok most a jóra, <de ne csak ezeken, a napokon az élet másnapjain is igyekezzetek a negatív gondolatokat az életetekből kizárni, hiszen azok akár még meg is betegíthetnek.

Nagyon érdekes most az is, hogy az évben 4 alkalommal megjelenő TÍZMILLIÓSZOROS teremtő napokon, mint a mai február 25-i nap is egybe esik a Telihold - fázis idejével.

Ugyan is a Buddha ünnepeket úgy állapították meg, hogy mindenévben az első két teremtő nap telihold időkre, (ebben az évben: 02.25 és 05. 25), míg a 3. ( 07.12), Dharmacsakra nap az Új hold utáni 4. napra és a 4. ilyen nap (11.24), pedig a teliholdat követő 7. napra essék.
Mivel ezek a napok mindig változó időkre eshetnek, ezek alapján lehet minden évben a Dharmacsakra napokra következtetni.

Ennek alapján ma sokszoros erővel hat ránk a Hold Telihold/fázis- ciklusa is.
Arra koncentráljunk mindannyian, amit szeretnénk, hogy bejöjjön az életünkbe, hogy ez által is a legjobb életet tudjuk megvalósítani a saját és a körülöttünk élők számára is.

1502. Ilcsi Mama2013-02-23 16:24
Akkor teljesen rendben van még a Merkúri dolog is nálad, hiszen az Ikrek jegyben van a Nap jegyed és annak pedig a Merkúr bolygó az ura. Ráadásul mivel a jegyben az első harmadra esik a születési napod, ezért a hatás is igen erős.
Tudod én az ilyen kihívásokat szeretem igazán, amikor egy - egy elemzés során mások is tanulhatnak a fejtésből.
Szeretettel várlak máskor is.
(válasz csorieva 1501. hozzászólására)

1501. csorieva2013-02-23 16:14
Hát Ilcsi mama végtelenül hálás vagyok, hogy ilyen sok időt fordítottál rám:) Nagyon köszönöm, valóban 1955-ben születtem:) (május 26-án)

Mégegyszer ezer köszönet:)
(válasz Ilcsi Mama 1500. hozzászólására)

1500. Ilcsi Mama2013-02-23 16:06
Kedves"csorieva"? Nagyon sajnálom, hogy az édesanyádat ilyen korai életszakaszodban elveszítetted.
Az nem biztos, hogy azért mert a kórház épülete lebontásra került, ezért a jogutódnál a születési anyakönyvek nem lelhetők fel. A kórház helyeszerinti illetékes Önkormányzati anyakönyvi - hivatal, erre vonatkozóan tud neked választ adni, hogy levéltárilag kik kezelhetik az akkor még csak írott formában történő nyilvántartást.

Amennyiben nagyon pontosan szeretnéd a születéskori aszcendensed, illetve az akkor felkelő bolygó hatások jelentéseit rád nézve megismerni, akkor érdemes lenne a pontos születési óra-perc megismerése érdekében tudakoznod, próbálkoznod.

Valószínű érdekelhetnek az asztrológiai ismeretek úgy, mint mid azokat, akik erre a fórumra ráakadnak. Persze azt is tudni kell, hogy ezek nem „jóslás” kategóriába tartoznak, hanem a pontos születési- időre készített”Radix” születési képlet alapján felrajzolt élet kört mutatja meg. Amiből szinte minden kiolvasható.

Mert a születésekor a sorsát mindenki magával hozza. Az élet feladatait pedig mindenki a szabad akarata által tudja megélni és irányítani.

Mivel más is lehet hasonló helyzetben e téren, hogy nem ismert a pontos születési idejét, ezért most egy pár dolgot leírok itt neked és másoknak is, akit esetleg érdekelhet.

Amennyiben nem sikerülne még sem pontos születési óra percet megszerezned, akkor is van lehetőséged főleg a „Lassú” bolygók tekintetében - egy kis asztrológiai anyag ismerete által-, közelebb jutnod az élet folyásodhoz.

A nap jegyed ugye tudod, arról a fórum elején is találsz általános leírást. Aztán ha már a Nap jegyed ismered, akkor az „EGÓD” ismeretében sok mindent tudsz is magadról. (A Fórumon megtalálható az, a leírásom hogy a NAP a jegyekben hatásokat hogyan kell értelmezni.)

Azért mert a Nap az élet eszenciáját – energiáját hozza el mindenkinek. Ez által mivel megismerjük az egyéniségünk, és mivel a Nap „jang” elvet képviseli, jelképezi, vagyis a pozitív polaritást és ennek következtében megmondhatja, hogy miként tudunk elébe nézni az életbeli kihívásoknak.

Mivel az általános 30-30° fokos "MUNDÁN" horoszkópban az 5. ház a szerelem kiegészítőjeként a VII. háznak és az 5. gyermek házat is jelöli, ezért a születési képletben a napház jelentősége nagyon fontos. Azért, mert az 5. ház az Oroszlán csillagképet uralja, melynek a Nap az ura, tehát mivel Nap megközelítőleg egy hónapot tölt el minden egyes állatövjegyben, tehát minden évben, amikor a saját jegyükön halad át a Nap, akkor bizony - bizonyos hétköznapi események jobban kirajzolódhatnak az életünk során.
Nem véletlenül szoktuk mondani, hogy amikor valamely bolygó áthalad a NAP- jegyünkön az aszcendens jegyünkön és pláne, amikor a bolygók együttállásban találkoznak a saját képletszerinti jegy fokszámában, akkor hozzák el számunkra a legfontosabb eseményeket.

Persze aki ismeri a pontos születési óra- percét akkor is, a pontos”Radix” képletben bármelyik jegyre is tevődjön az 5. ház, akkor is az általános értelmezés is, mindig igaz. Csupán azzal kell, még kiegészüljön, hogy saját „Radix”-ban milyen jegyre tevődik az 5. ház, illetve, annak a jegynek milyen bolygó az ura, milyen bolygó (k) állnak benne, házban, illetve kör alatti „EKL” táblázatban milyen fényszög kapcsolatok adottak a születési képletben.

Aztán az is kikövetkeztethető, hogy a Merkúr az ész Istene, a kommunikációért felelős bolygó, a merkúri gondolatközlés közvetítője, ugye mindig a Nap közelében halad, a Nap körüli keringési ideje is csak 88. napot tesz ki. A napi átlagos haladási ideje 1° fok és 19’ percre tevődik.

Ezért egy-egy jegyben változó időket tölt el, de átlagosan is, csupán egy hónapnyi időt.
A naptól is a körforgás következtében csak olyan 28° foknyira távolodik el, de járhat a Nap előtt és nap után is. Amennyiben a Nappal 3° foknál szorosabb az együttállása, akkor lehet a jellemző a szülöttre az önfejűség, úgy is szoktuk mondani, hogy a Nap elégeti a merkúri jó hatásokat. Amennyiben viszont a Merkúr a születési képletben a Nap előtt kel fel, vagy a Nap fokát megelőző fokban található, akkor az nagyon jó hatásnak tekinthető.

Ebből már akár a X. házra is lehet következtetni. Mert a X. ház az ég közepe képletben, a hivatás, a karrier, a társ az érvényesülés a jövő életútjának a lehetőségeit jelzi.
Ez megmutathatja a külvilág számára, hogy mi magunk hogyan nyilvánulunk meg. Azt jelképezi, amiért küzdünk az életben.

Tehát, ha valaki sokat tanult, akár még felsőbb iskolai végzettséggel is rendelkezik, bizonyos, hogy a képletében a X, ház az „Ég tetején”, olyan jegyre fog tevődni, amelynek az ura a Merkúr, vagy még az is lehet, hogy maga a Merkúr benne is állhat a jegyben vagy házban, akkor jellemformáló harmonikus hatással bírhat, mert a Merkúr hatására alakulhat ki az emberben az értelem.
Adhatja a szülöttnek a jó és gyors felfogás készséget, a logikus gondolkodást, a talpraesettséget, a jó beszélő készséget, a sok ismeret meg szerzése való hajlamot akár még utazások árán is. Még a VII. párkapcsolatokra is adhat utalást, mert ha valakinél jó a kapcsolatteremtési hajlam, akkor jól választ társat, egyforma lehet az érdeklődési körük, akkor még a párkapcsolati, de minden más kapcsolatokban is az illető élete kiegyensúlyozott és boldog lehet.

Nem írtál priviben sem születési időt, mivel azonban azt írod, hogy az édesanyád 36 évvel ezelőtt 22 éves korodban hunyt el, akkor Te mostanában az 58-59-es éveid tájékánál járhatsz. Vagyis 1955 körüli években születhettél?

Tehát ha ezt vesszük figyelembe nem véletlen az sem, hogy pontosan most szeretnél tudni saját magadról valamit.

Mivel azonban az óra perc nem ismert előtted, ezért az aszcendens jegye és ezzel az I. ház sem lesz ismert. Azért mert a születés dátuma, de még a helye és az óra-perc által adott képlet teszi egyénivé, vagyis ennek függvényében kerülhetnek a bolygók a zodiákus megfelelő jegyeibe a megfelelő 1-12. házakba.

Azonban, mint generációs bolygók alapján arra a születési évből is lehet következtetni, hogy főleg a „Lassú” bolygók azokban az években hol milyen jegyben járhattak.

Milyen érdekes, hogy a Szaturnusz bolygó 1953. 10. 23-tól- 1956. 10. 09-ig, a Skorpió jegyben haladt. Volt egy kis „Retográd” visszalépése is 1956. 01. 14- 1956. 05.13.-ig a Nyilas jegybe. És mit add Isten a Szaturnusz éppen mostanság 2012. 10. 06-tól lépett be a Skorpió jegybe és itt is marad egészen 2015. 09. 17.-ig. Azért, mert a Szaturnusz bolygó két és félévente vált jegyet.
No, már most mivel a születési pontos idő nem ismert, ezért a pontos ° fokszám sem lehet ismert, de szinte biztos, hogy a születési képletedben a Szaturnusz a SKORPIÓ jegyre tevődik.

Lapozz csak vissza a fórumon az élet szakaszokat jelző SZATURNUSZ ciklusok leírásokhoz. Ugyan is a Szaturnusz bolygó, mely 29 év és 167. nap alatt kerüli meg a Nap pályáját, ezért egy-egy ciklus a”Retográd hatások következtében” 28-30 évekre tevődnek.
Már pedig neked akkor pontosan mostanság vannak, jönnek az éveidet tekintve a II. Szaturnuszi ciklusod.
Szaturnusz a legfontosabb hétköznapi eseményeket kiváltó sorsbolygó. Vagyis, hogy mi teljesíti be a sorsunkat. Kronosz az idő: Ha eljön az idő, akár jó akár rossz az, bizony eljön.

Azért, mert a Szaturnusz visszatérései, vagyis az önmagával alkotott fényszögei azt mutatják meg,
- mint amikor az ember a tükörbe néz-. Ez a visszatükröződés. És ha felismerjük például önmagunkat, akkor képesek vagyunk változtatni a sorsunkon.
SZATURNUSZ mindig valamilyen keménységet, nehézséget is hozhat. Valamint a SZATURNUSZ a legjobb nevelő is, aki megmutathatja nekünk, hogy az eltelt időkben mit nem tettünk jól, mit kell megváltoztatnunk azért, hogy a további életünkben még boldogabb életet élhessünk.

A Szaturnusz első ciklus megjelenése a 28-30. életévre, míg a második ciklus megjelenése az emberek életében 54-65. éves korára tevődik.
Ekkor a szabad akarat is működik az életben.
A lehetőség nyitva áll. Ilyen szabad lehetőség nem lesz még egyszer. Ekkor a döntés a saját kezünkben van. Cselekedjünk és döntsünk bölcsen, hiszen ekkor a szabad akaraton áll, hogy a sorsunkat hosszú időre - ha nem egy egész életre- maghatározhassuk.

Azután aki nem ismeri a születési pontos idejét abból is, sok mindent, ki tud magának következtetni, hogyha a születési évéhez hozzá ad nagyjából 12 éveket.
Ugyan is Jupiter a nagy jó tevőnk, pontosan 11. év és 315. nap alatt kerüli meg a Napot.
Ezért éves bolygónak is hívjuk, mert egy-egy jegyben átlagosan 1-1 éveket tartózkodik.
Ezek jeleznek az emberek életében egy-egy Jupiteri ciklus éveket. Ilyenkor van ránk nézve átlagosan 12 évenként a legnagyobb jó hatása Jupiter bolygónak.

A Jupiter az életünknek az –az úgynevezett csápja, amely az élet lehetőségeink után kutatva megenged nekünk valamit a világi életünkben. Azért, mert a Nap és Hold alaptermészetünknél fogva érnek el hozzánk az életbeli lehetőségeink. Persze itt is a Jupiteri jegy lehetősége csak akkor ismert, ha pontos a születési képletünk. Mert ez- a jegy-állás mutatja meg, hogy a lehetőségeinket milyen módszerek által tudjuk a legjobban és a legszerencsésebben érvényesíteni.

Ugyan is példaként, ha csak a Nap jegyünket ismerjük, akkor, ha a Jupiter ugyan arra a jegyre tevődik, mint a Nap vagy a Hold, akkor jobban, hatékonyabban érezhetjük a Jupiter áldásos hatásait is.
Amennyiben a Jupiter bolygó ugyan abban a jegyben áll, mint például a Vénusz bolygó, akkor olyan érzelmeket kaphatunk általa, hogy azok harmonikus együtt működési lehetőségeit energetikusan és lendületesen tudjuk felhasználni a magunk javára.

Amennyiben a születési évünket, hónapunkat, napunkat összevetjük a jegyekkel, akkor nagyjából kikövetkeztethető, hogy a születésünkkor milyen jegyben haladt éppen a Jupiter bolygó.

Például Te „csorieva”, ha mondjuk jó az én számításom, és 1955.-ben születtél, akkor, 1955.01.01-1955.06.12.-ig való születési időben, a Rákban haladt a Jupiter bolygó. 1955. 06.13- 1955.11.19.-ig már az Oroszlánban és 1955.11.20-1956. 01.14-ig a Szűz jegyben, de mivel a Jupiter sokszor „Retográd módon halad, ezért még 1956.01. 15-től 1956. 07. 06.-ig még egy kicsit hátra lépett ismét az Oroszlán jegybe, hogy majd végérvényesen kitöltse a Szűz jegyben is a teljes évét, vagyis 1956. 07. 07- 12.15.-ig.

Ezután pedig már átlépett a 1956. 12. 16.-tól Mérleg jegybe. Itt is még szintén ’R” állásba kerül a Szűz jeggyel és a Skorpióval is, tehát csak 1958. 09. 06.-tól hagyja el véglegesen ebben a ciklusban Mérleg jegyet, hogy folytassa az éves körútját a Skorpió jegybe.
Ezekbe az időkben bizonyosan bele esik a Te születési éved is.
Akár mások is ki tudják következtetni a Jupiteri jegyüket, akik nem ismerik a pontos képletüket. Persze a „Retográd” hatások következtében a napokat, ha nem is lehet pontosan kiszámítani, de ezek csak megerősítik az el és visszahaladások során a jó hatásaikat.

Persze a Hold, mint a második Fővilágosítónk szerepe - ott azoknál, akik nem ismerik a pontos születési óra-perc idejüket - már bonyolultabb, mert ugye Hold forog a Föld körül a leggyorsabban, 28-29. nap alatt kerüli meg a Földet és eközben 2-3 naponként jegyet is vált. Pedig a Hold szerepe az egyéni életünkben mindenszempontból nagyon fontos lehet.
Hiszen még az egészségünkre is nagy hatással lehet. Ebben viszont csak is jó „Radix” születési képlet adhatja a legjobb tájékozódási lehetőségeket.
(válasz csorieva 1499. hozzászólására)

1499. csorieva2013-02-22 19:19
Nagyon szépen köszönöm a válaszod. A korházat 20 éve lebontották, semmi nem maradt utánna, Az édesanyám pedig 36 éve (22 éves koromban) meghalt.
(válasz Ilcsi Mama 1497. hozzászólására)

1498. Ilcsi Mama2013-02-22 15:59
Egyre több levelet kapok priviben is, ilyen és hasonló szöveggel.
Elnézést kérek mindenkitől, de sajnos nem, azért mert nem szeretnék segíteni, de sajnos nem áll rendelkezésemre annyi idő, hogy ennek rengeteg kérésnek eleget tudjak tenni.

Valamikor, amikor elindítottam ezt a fórumot pontosan azért tettem, mert azzal szerettem volna segíteni, aki ezt szeretné maga, tudja az alap dolgokat megtanulni, és ne holmi mindenfajta felületes jóslásoknak dőljön be, ahol éppen a pénzlenyúlás a lényeg.

Kitôl: morzsoly, 2013-02-22 10:12.
Kedves Ilcsi Mama!

Az életemben válaszút elé kerültem, és a kérdéseimre a szokott helyeken a választ nem találom. Szeretném megkérdezni, hogy egy részletes elemzést kérhetnék-e Tőled, én próbálkoztam, de több mindent kell egyszerre látni ahhoz, hogy hiteles elemzés legyen. Nem kérném ingyen, ajándékba, ez nagyon fontos. Tudom, hogy önzetlenül segítesz, de a tudást mindig meg kell fizetni.

Köszönettel, Morzsoly.

Kedves „Morzsoly”. Neked is csak azt tudom válaszolni, mint a fórumon már többször is leírtam. Nagyon sokan kérnek tőlem horoszkópelemzést. A sor annyira hosszú, hogy talán nem is tudnám kielégíteni, még ha akarnám sem.
Azonban ennek a fórumnak nem az a célja, hogy képletfejtéseket készítsek, csupán olykor-olykor segítek az értelmezésben, ha azt látom, hogy valakinél el kell a segítség.
Mert mindenki csak saját maga akarata által tudja megoldani a felmerült problémáit, amely a képletében benne van és a megoldási lehetőségre is, add rá a képletutalást, hogy mit és hogyan kellene jobbá tenni.
Ennek a fórumnak inkább az lehet a célja, hogy akár ilyen egyszerű módszer által is mindenki igyekezzen saját maga megtanulni legalább az alap dolgait.
Persze ez a képlet szerint csak akkor értelmezhető jól, ha pontos óra-percszületési idő áll rendelkezésre.
A „Radix” képletet, pedig aki kéri tőlem mindenkinek csak is - ajándékként - készítem el, különösen nem tudok teljes képletfejtésben segíteni csupán egy - egy kérdésvonatkozást tudunk esetleg kielemezni.
A fizetség érte pedig itt a fórumon egy tisztaszívből jövő KÖSZÖNÖM szó beírása!

Várlak téged is fórumon és szívesen segítek neked is, úgy, mint mindenki másnak is.
Üdv: 7X-en túli Ilcsi Mama.

1497. Ilcsi Mama2013-02-22 15:24
Kedves”csorieva”. Már többször leírtam a fórumon, amennyiben jobban bele olvasol látni, fogod, hogy miért szükséges a pontos születési óra –perc ideje. Ugyan is ez adja meg a szülöttnek az Aszcendens jegyét és az I. ház kezdetét is, ezzel együtt ez jelöli ki a következető jegyeket és házakat is. Amennyiben az idő nem pontos, akkor még akár 10 perces idő eltérés is, már más- jegyre és más házra tevődhet. Akkor azoknak a jegyeknek és házaknak a hatásait másként kell értelmezni. Pláne, ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a kétszomszédos jegy és ház pontosan más-más jelentés- tartalmakat foglal magába.
Már pedig a képletben a születéskor felkelő bolygóknak a helye is behatárolja az emberek élet lehetőségeit. Vagyis nem mindegy, hogy egy bolygó a saját házába áll-e, vagy az eltolódás következtében esetleg olyan jegybe és házra tevődik, amelyek pontosan az ellenkező értelmezést adhatják, ami nem jó senkinek sem, mert bizony félre viheti az élet feladat
meg határozást, és a megoldási lehetőségeket is.
Tehát a saját képlet megismerésének csak akkor van jelentősége, ha pontos születési”Radix” adottságokkal szolgálhat az illető számára.

Hiszen a csak akkor tudjuk az életünket jobbá tenni, ha ismerjük, mind azokat a hibáinkat és lehetőségeinket, amelyeket már a születésünkkor a lélek, mint újlenyomatként megadott számunkra. Az életünk a továbbiakban pedig csak egy lehetőség számunkra, hogy a születési képlet lehetőségeit hogyan tudjuk megvalósítani.
Azért, mert maga a születési képlet az öntudatunk erősítésre szolgáló és felhasználható információk halmazát jelezheti nekünk, az által, hogy saját kezünkbe vehetjük Öntudatunk erősítését és a sorsunk alakítását.
Azt javaslom neked kedves”csorieva”, hogy amennyiben ismered a kórházat, ahol születtél, keresd fel személyesen vagy írj egy levelet az édesanyád pontos adataival, az akkori lakhelyének a címének a megadásával és a Te saját ismert születési adataiddal, és meglátod megküldik neked 1-2 ezer Ft - szolgáltatási díj ellenében a pontos születési óra percedet.
Addig is igyekezz mennél több ismeretanyagot szerezni itt a fórumon, és akkor talán Te is többet tudhatsz meg saját magadról és lehetőségeidről.
Persze azt is vedd figyelembe, hogy ez a megszerzett ismeret nem „jóslásra” vonatkozik, csupán azokat a lehetőségeidet tudja neked akár még előre is jelezni, amelyekkel boldogabbá teheted a saját és a környezetedben élők életét is.
(válasz csorieva 1494. hozzászólására)

1496. Ilcsi Mama2013-02-22 13:42
Kedves Kriszti és Viktória. Tudom, hogy mind ketten tisztába vagytok az életfeladatotokkal.
Sajnos csak ez által lehet kerek az életetek, hogy ilyen segítő készek vagytok.
Krisztinek egy kicsit nehezebb megélni, hogy ilyen beteg az édesapja, de hidd el a sors kegyes mindannyiunkhoz. Ha végleg el kell mennünk, annak is meg van az oka?!

1495. zalakriszti2013-02-22 09:07
Drága Ilcsi Mama!Hát hozzá kell szólnom mert annyira megtetszett a Margit néni által irt:-Te egy Csoda nö vagy titulus hát igaz ami igaz!Tudsz,tudásod nem kicsi sokrétü,kívánok jó egészséget Neked,vagyok ám csak kissé magam alatt apus dolog miatt még mindig nem bírom megemészteni és olyan haragban vagyok a világgal kedvem van azóta de megmondom öszintén róbálom hessegetni a gondolatot hogy megérhetem hogy nem lesz már velünk!Millió puszim:Kriszti

1494. csorieva2013-02-22 09:01
Kedves Ilcsi Mama.
Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e úgy horoszkópot csináltatni, hogy nem tudom a születésem óráját és percét.


1493. Ilcsi Mama2013-02-21 14:15
Kedves Margit néni. Persze más a „karma, és más a „Radix” születési képlet adta feladtok.

„Karma” úgy is fogalmazhatnánk, hogy ok és okozat erkölcsi törvénye, amely alapján tetteinket az egyik életből a másikba továbbvisszük.
A sors a történések előtt jeleket küld felénk, amennyiben tudatosan ismerjük a leszületés által a sorsunkat, akkor már következtethetünk belőle, hogy, mit üzen a sors.
Amennyiben tudatosan cselekszünk, elkerülhetjük azokat az eseményeket, amelyek nem jók lennének ránk nézve. Akár még a kapcsolatok vonatkozásban is van lehetőségünk olyan személyekkel körül venni magunkat, akit által többek lehetünk, amelyek nem csak csalódást okozhatnak nekünk. Mert semmi nem történik véletlenül, mindennek oka van, csak az okokat kell úgy értelmezni, hogy abból ne rosszul, hanem jobban jöjjünk ki.

Aztán az is igaz, hogy vannak emberek, akiknek hiába súgnak a csillagok, vagy hiába tereli őket a sorsuk azok az életfeladataik felé, amellyel jobbítani tudnának az életükön. Sajnos nem azt az utat választják, mert azt hiszik ezek csak véletlenek, ezért aztán nem is figyelnek rájuk.

Aztán amikor a rosszat kell megélniük, akkor már késő el kell szenvedniük a karma hatalmát, mert csak az által tudnak felnőni az életfeladataikhoz.

A horoszkópot tulajdonképpen egy térképnek lehet tekinteni, mely irányt mutat az életvitelében.
A bolygók mindenkori elhelyezkedése pedig jelzést ad, hogy mit érdemes megtenni egy adott időpontban, és mit nem. Ha tudjuk, mire számíthatunk, akkor jobban feltudunk, készülni a megpróbáltatásokra, másrészt pedig a kedvező helyzeteket is jobban ki tudjuk használni.

Nagyon sajnálom, hogy nem tudsz velünk lenni, hidd el érdemes otthonra is megteremteni a lehetőségét, hogy tudj nettezni. Ma már olyan sok olcsóbb lehetőség van használt gépek beszerzésére és kisebb havi díjas szolgáltató megrendelésre. Ebben esetleg még az ingyen telefonálás is beletartozhat, hogy azzal még jobban el tud érni a családod tagjait. Arról már nem is beszélve, hogy a Skaypi meg egy csoda találmány, hiszen a kamera által szinte ott vagyunk az unokáknál, amikor csak szeretnénk, és ez sem kerül pénzbe. Csak jó szolgáltatót kell keresni.
(válasz Margitnéni 1492. hozzászólására)

1492. Margitnéni2013-02-21 10:08
Kedves Ilcsi Mama, te egy Csoda Nő vagy!A kíváncsiság áthajtott ide is, olyan érdekes dolgokat írsz, hogy nagyon sajnálom, hogy nincs otthon internetem, mennyit olvasgathatnék magányos estéimen. Belenéztem a topik elejébe, de 50 oldalt így summantva, éppen ellenőrzés van, nem lehet elolvasni. Párat azért majd néha kinyomtatok és otthon böngészgetem.
Egy mondatod megragadott, amin már olyan sokat gondolkodtam. Azt írod, hogy születésünkkor már eldőlt a sorsunk, ez a karma gondolom. De ha ez tényleg így van, akkor esélyem sincs arra, hogy jobb legyen az életem? Akkor nincs értelme lottót vennei, és reménykedni, hátha nyerek, minek éljek egészségesen, ha már úgyis az elején kiosztották, hány év az enyém. Ezek csak elvi kérdések, mert ha tényleg így lenne, akkor minek élünk, minek fejlődünk. De azt is igaznak gondolom, amit leírtál, hogy a születésünkkor ki van osztva a sorsunk. Ez tiszta sor, megszülettünk egy bizonyos időben, egy bizonyos helyen, ez meghatározza az életünket. Szóval zavaros képzeteim vannak. Vannak még az unokára vonatkozó kérdéseim is, de azt majd a nagymamás topikban rakom fel. Bocsi, hogy így neked rontok a kérdéseimmel, de furdal a kíváncsiság! Üdv. Margit néni
(válasz Ilcsi Mama 1490. hozzászólására)

1491. HnéViktória2013-02-20 18:41
Drága Ilcsi Mama!
Ez most egy kicsit feltöltött.Nagyon nagyon kellett.Mert most nekem nehéz.Anyósóm eltörte a lábát gipszbe van,és a férjem keresztanyja aki pszihiátriai beteg,is haza jött a kórházból,mind kettőt én gondozom.Főzök rájuk fűtök fát hordok takaritok,és plusz magunkra is.Nagyon nehéz 10 napja nincsen időm semmire.
Szóval olvaslak,csak nem nagyon tudok reagálni,millió puszika.

1490. Ilcsi Mama2013-02-20 16:09
Kedves Fórum látogatók.

Ahogy idősödöm hálát, adok Istennek, hogy megengedte, hogy egy újabb tavasz születését megláthassam.

Mint tudjuk megöregedni nem művészet, de annál inkább az elviselni, azonban ez adhat reményt még hátralévő élet elviseléséhez. Örüljünk tehát az életnek addig, míg nem késő, meglátjátok, ha feljön tavaszi napsütés fénye a komor téli fellegek után, bearanyozza testünket, lelkünket.

A születésünkkel csak a kezdet jött el, mert ezzel az élet csak egy kaput nyitott ki előttünk, és lehetőségek tárát nyújtotta ki elénk. Mert minden egyes életnek kozmikus küldetése van.
Az élet kezdetben benne van az egész élet, a születés pillanatában pedig egy egész életsors.

A születés pillanatát megragadva az egész életet megérthetjük. Ennek szent pillanatnak az égi képét rajzolja fel a horoszkóp körábrája, a csillagok az állatöv jegyek és a bolygók, mint az élet útjának a jelölői.

A jól eltöltött élet tudata és a sok szép tettre való visszaemlékezés az életünk legnagyobb öröm forrása lehet.

Álljunk fel mindannyian és tárjuk ki kezeinket az aranyló napsugár felé, hogy fel tudjon tölteni bennünket az élet energiájával.
Az aranyszíne segít nekünk a tökéletes energiaszint eléréséhez.
Maga a NAP narancssárga színe által adja nekünk a vitalitást, az életkedvet, az életerőt, mely a gyógyulást erősítheti bennünk.
Enyhíti bennünk a feszültséget, és segít abban, hogy keressük az emberek közelségét.

Ilyenkor tavasz és nyár időkben sokkal több az arany sárga színű virág is, töltsük fel hát gyönyörűséggel a szemünket, hogy ebből fakadóan még több szép és jó gondolatok alakuljanak ki bennünk.
Jön tavasszal a sok szép tavaszi nyíló virág a színes tulipán, amennyiben szívünket és lelkünket feltöltjük ezekkel, a szép színes képekkel még az élet csúnyaságait is könnyebben tudjuk elviselni.

Nem csak hozzánk emberekhez szegődtek a védő angyalkáink a születűsünkkor, azért, hogy vigyázzanak, óvjanak minket. A természetnek is vannak védő angyalai, amelyek az életkörforgásában testesülnek meg.
Az időjárásnál ez a tavasz első lehelete, amely egy égi üzenet, hogy itt van újra az újjászületés a megújhodás, amely meghozhatja nekünk a hétköznapok boldogságát!

„Tavasz!
Édes illatokat hordoz a szellő megannyi formát ölt az égen a felhő.
Szirmait bontogatja a sok-sok szép virág.
Színessé válik tőlük ez - az amúgy szürke VILÁG!. „

Ne feledjük, hogy minden szép napos- naptól szebb lesz a világ a fények és színek hatása.
A vörös szín növeli bennünk boldogságérzést, a lelkesedést és az akaratérzést, az aranysárga napszín növeli bennünk az optimizmust, minden színárnyalata pedig növeli bennünk, a szeret érzést.
Még a rózsaszín is, a szívünkben a szeretetérzés teljességét fejti ki, egyensúlyba tarthatja az önbizalmunkat, az intuíciónkat.
A megújuló szép zöld tavaszi színek pedig gyógyító hatással vannak ránk.

Aztán itt jön a sok szép nyíló lila ibolya, orgona is, amelynek segítségével a negatív energiákat tudjuk elűzni az életünkből.

Arról már nem is beszélve, ha majd virágba borulnak, a megy a cseresznye és a mandulafák szép fehér virág színei, melyek erősítik bennünk a belső békét és az érzelmi tisztaságot.

Amennyiben az életünket jól átgondoljuk, és helyesen és tudatosan rendezzük be, akkor a legnagyobb élet feladatot már megoldottuk.
A természet minden nélkül tud érvényesülni az életünkben, otthonosan érzi magát nálunk, ha minden szinten befogadjuk az általa nyújtott szépségeket.

A Múlt és jövő közt mi mindig középen állunk.
S ha minden szép fényes napokat ünnepként tudjuk elfogadni, az mint szép színes fény emelhet fel bennünket a magasba, melyek látványa boldogság érzéssel tölthet el bennünket.
S talán elmondhatjuk majd, hogy szép volt a múlt, de még szebb jövő várhat még ránk, amelyet jutalomként, ajándékként foghatunk fel, ha szeretetben éljük a mindennapi életünk.

Akik a mindennapok sikereit örömmel tudják fogadni, csak azok lehetnek igazán boldogok.
Az életünk olyanná válik, amilyenné mi magunk tesszük a gondolatink és a csillagfényes álmaink által.
Tanuljuk meg, hogy az életünk olyan lesz, amilyenné a gondolataink által tesszük, ha beengedjünk a lelkünkbe a bölcsesség legszebb zenéjét, akkor beköltözik a szívünkbe is a mindenki iránti szeretet igénye.

Mennél több szeretet tudunk adni, annál több szeretet áramlik majd vissza ránk is.

Azt kívánom nektek, hogy a szemetekkel a mindennapok kis dolgait is képesek legyetek észre venni, és azokat a legjobb megvilágosításban látni és megélni.
Legyen az életetek olyan szép, mint a tavasszal nyíló friss virág, mely boldogsággal telíti a szíveteket és egy egész életen át, elkísér.

/ József Attila/
„Ha én varázsló lehetnénk, ha én írnám a további sorsotok könyvét,
Oly széppé írnám, mint egy színes álom.
És akkor Ti lennétek a legboldogabbak ezen a kerek világon.
Persze azt is tudom, hogy nagy szavak nem érnek semmit sem,
Tovaszállnak, mint az őszi szél.
De higgyétek el, ha a szeretet tiszta szívből fakad, akkor az elkíséri az embert, amíg csak él!”

De folytathatnám / Kányádi Sándor/ versével is.

„Építsd föl minden éjszaka, építsd föl újra,
Amit lerombol benned a rút nappalok háborúja.
Ne hagyd kihunyni, a tűzet,
A százszor szétrúgottat,
Szíts a parazsat, hiszen nélküled,
A tűz újra nem loboghat.”

Vagy még egy szép gondolat a végére!

/Betty Smith/

„Út nélkül nem járhatsz,
Igazság nélkül nem láthatsz.
Élet nélkül nem élhetsz,
Úgy tekints hát mindenre,
Mintha életedben először,
Vagy utoljára látnád.
Így a Földi életed megtelik majd gyönyörűséggel. „

/ Shield idézet/
„ Ha az lesz életünk legfőbb célja, hogy a szeretet forrásává váljunk,
Akkor az életünk csodálatos, áldott, szeretetteljes utazás lehet.”

Végezetül zárszóként:
Legyen életetek, mint a virágos fa.
Remény és sok-sok öröm virágozzék rajta.
Könny soha se takarja vidám szíveteket,
Legyen további életetek boldog, vidám,
Ezt kívánja néktek: Ilcsi Mama.