Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


1932. Ilcsimama2015-03-03 08:44
Kedves „Claudia24”. Örülök, hogy Te is ide találtál erre a fórumra!
Szeretném, ha kifejtenéd, bővebben, hogy mi is, érdekelne téged?

Hiszem, hogy olykor-olykor pontosan akkor tévednek az emberek ilyen helyre, amikor éppen valamilyen élethelyzetükben valamilyen probléma megoldási lehetőségre lenne szükségük. Tudod véletlenek nincsenek csak is sorsszerűségek.

Ha eddig nem olvastál itt bővebben a fórum témái közül, akkor tedd meg most! Szeretném feléd jelezni, hogy a fórumon főleg azoknak szeretnék segíteni, akik esetleg érdeklődnek az asztrológiai ismeret iránt, de nincs lehetőségük a másmódon való tanulásra. Annak is örülök, ha valaki nem csak a mindenféle bulvár lapokban megjelenő általános dolgokon keresztül szeretne meg tudni valamit saját magáról.

Amikor az ember a saját „Radix” születési képlete alapján ismerheti meg saját magát (persze ehhez a pontos születési idő mellett az óra-perc ismerete is szükséges), akkor egy egészen más Ön megismerési - ismeretek birtokában juthat. Amellyel akár a saját élethelyzetét is meg tudja esetleg javítani.

Persze az is igaz lehet, hogy, ha valaki nem ismeri a pontos óraperces, születési idejét, vagy esetleg a születése napján esetleg csak a napszakot ismeri már, akkor is az ASC –nek a kikövetkeztetése során és a Nap és a HOLD jegye alapján is, sok mindent megtudhat akár saját magáról is.
Aztán ebből már akár sok következtetést le tud vonni mindenki - akit ez érdekelhet- a múltjával és a jövőjével kapcsolatosan is.
Pontosan akkor szokott előfordulni, hogy valaki érdeklődést mutat az asztrológiai irányában, maikor valamilyen sorsszerű élethelyzet előtt áll.
Gondolok itt arra, hogy valaki éppen a 29-30. életszakaszában a Szaturnuszi ciklus I. szakaszában halad, vagy akár a II-III. Szaturnuszi ciklusát éli esetleg meg +újabb 28-30 évenként.

Vagy azt is mondhatnám, hogy ha valaki a másik sorsbolygónak is tekinthető Jupiteri 12 éves ciklusnak az évébe kerül. Hiszen ezek hozhatják be az emberek életében a legalapvetőbb hétköznapi helyzeteket, eseményeket. Ezek az időpontok azok, amelyeket a Jupiter bolygó esetében a születési évhez kell 12 éveket hozzáadni és ekkor szinte bizonyos, hogy valamilyen jelentős változás következik be az életükbe.

Érdekes az a megfigyelésem is, hogyha valaki a Jupiteri 12 éves keringési időt 3 részre osztja, akkor pedig ezek a három - négyéves időszakok + - években, vagyis a ciklus előtti 3-4 vagy az utána következő 3-4 évben, a családban beálló változásokat is behozhatják az emberek életében, (otthon elhagyása, párkapcsolat, gyermekszületés, szétválás haláleset STB.)
Pláne igaz lehet ez a Jupiteri I. és II. ciklusában. Mert, ha a Jupiteri 12 éves keringés időhöz + még 3-4 évet hozzá számítjuk, akkor az, sorszeren is egyben fog esni a Szaturnuszi ciklus Qvadrát módon feladatot adó időkkel, majd pedig a sajátképlet szerinti Szaturnuszi együttállási ciklus időkkel. Pláne igaz lehet ez - az embereknél, amikor 58-60. évükben járva a két sorsbolygó ideje Jupiternél az 5. - a Szaturnusznál pedig a II. ciklus időpontban egybe esik.
Szeretettel Üdvözöllek 8.X-es Ilcsi mama.
(válasz claudia24 1929. hozzászólására)

1931. Ilcsimama2015-03-03 07:27
Kedves Csaba! Ugyan már ne szabadkozz nagyon is jó, hogy ilyen alapos kérdéseket teszel fel, hiszen tudod, hogy ennek a fórumnak az a célja, hogy az asztrológiai ismeretek terén
- akár ilyen egyszerű módon is - a legtöbbet meg lehessen tudni. Már pedig akik ezt szeretnék akkor itt a helyük a fórumon.

Én meg szívesen veszek minden kérdést és a legjobb tudásom szerint meg is, válaszolom itt a fórumon, de ha nagyon személyes jellegű, akkor akár priviben is.
Sokan jeleznek nekem, hogy milyen jó kérdéseket írsz. Bár nagyon sokak a fórumon nem jelennek meg, mert azt hiszik, hogy mások esetleg kinevetnék őket. Pedig ez azt hiszem, hogy nem jó álláspont, mert a kérdésekre adott válaszokból bár ki más is sokat tanulhat, ha ismeri a saját maga képletét, és azt magára nézve is, rá tudja vonatkoztatni.

Írj csak mennél gyakrabban, többször is hangot adtam már annak, hogy örülök a kérdéseidnek és a meglátásaidnak.
(válasz Mcsaba 1930. hozzászólására)


1930. Mcsaba2015-03-02 20:24
Köszönöm szépen Ilcsimama! Az elhamarkodott kérdésemre a választ. Kifejezetten építő jellegű.

Hát, tényleg. Csak így utólagosan jövök rá, hogy mennyi mindent figyelembe kell venni.

1929. claudia242015-03-02 15:59
Sziasztok engem is érdekelne :)

1928. Ilcsimama2015-03-02 15:49
Kedves Csaba! Megint csak nem tudok egy igennel vagy egy nemmel válaszolni a kérdésedre! Azonban így van ez, jól hiszen csak akkor tudunk mindannyian többet tanulni, ha bővebben kifejtve is értelmezhetjük a feltett kérdést.

▪ Vegyük akkor első lépésben azt, hogy a 360° körben egy-egy jegy 30° terjedelemmel bír még akkor is, ha a „Radix” esetében esetleg nem egy jegy-házra esne.
Aztán abból már láthatóvá válik, hogy, a kezdő ASC jegy (a pontos születési óra-perc következtében), hogyan rendezi el az I. házat és ezzel együtt képletben a többi jegy-házakat is.

▪ A Te kérdésedre vonatkoztat ugye az ASC -sel pontosan szemben a VII. ház adja párkapcsolatok, a házasság jegy-házát. Tehát a VII. ház csúcsát jelző valamilyen állatövjegynek pontosan ugyan annyi fokára fog esni a VII. ház csúcsa, mint amilyen jegyben az ASC jegy fokszáma van. Vagyis mivel e két „Kardinális” jegyház pontosan 180° fokra szemben található egymással ezért az arra eső VII. házra is, a jegyből annyi fokszám tevődik majd, mintahogyan az –az I. házrészre is esik. Tehát maga a felkelő ASC jegy dönti el, hogy az ASC fokszám kezdetével induló I. ház milyen méretű - kinél-kinél- a körben. Ebből aztán az következik, hogy a többi jegyházak is a 30° fokos jegyeket figyelembe véve miként adják egy-egy jegyháznak a méretét. Lehetnek ezek a házak nagyobbak- kisebbek, de akár két, sőt még három állatöv-jegyet is, felölelő házak is. Ezeket nevezzük ugye „közbezárt jegyeknek”, mert a ház valamely jegyben elkezdődik, majd egy egész 30° fokos jegyet magába zár és majd egy másik jegy valahányaid fokával ér végett.

Azt is tudjuk ugye, hogy ezek a módok főleg azoknak a képleteikben találhatók, meg akiknek valamilyen megoldatlan feladataik vannak ebben a leszületésben, mert maga a „közbezárt jegy Karmikus” jegynek minősül.

Nos, akkor most értünk el kérdésedre adandó válaszhoz.

▪ Ilyen módon akkor az egész VII. ház akár több jegyre is tevődhet. Ezeknek, a jegyeknek pedig az uralkodó bolygói hatásaival is, számolni kell. Sőt még azt is tudjuk ugye, jelen esetben, hogy a szemben lévő felkelő ASC jegy uralkodó planétájának a polaritása következtében kihatással van a külvilágra, vagyis a kifelé való hatásával rányomja a bélyegét magára a VII. házra. Még pedig oly módon, hogy a partnerkapcsolatban, de főleg a házasságban, kihatással lehet a szemben lévő VII. Ház csúcsán álló jegyre annak az uralkodóbolygójára és főleg még a házban álló bolygókra is. (Nem csak azért, mert az ASC- jegy uralkodó bolygója, a születés uralkodó planétája, hanem azért is, mert az egyben az illetőnek a NAP-HOLD mellett a személyi bolygója is.) Tehát ebből az is következik, hogy a jegy uralkodójának a helyzetét kapcsolatait és az összes vonatkozásait kell vizsgálat alá vetnünk.

Azt is, tudjuk, hogy a házak hatásai legerősebben a házcsúcson, aztán a ház elején érvényesülnek a legjobban. A házakban álló bolygóknak pedig a hatásai szintén a jegy csúcsán a legerősebb, de az sem mindegy, hogy az a bolygó milyen fényszög hatással bír.
Azért mert ha nem pontosan a jegycsúcsához áll már közel egy bolygó, akkor a hatása is mérséklődik, vagyis mennél hátrábbi fokszámnál található, annál kevesebb a ráhatása magára házra.

Jelen esetben pedig a kérdés tekintetében az ASC-el szemben álló VII. ház vonatkozásában, nagyban összefügghet az „ÉN” viselkedése, gondolkodásmódja, és főleg a célratörő akarata milyen módon jut kifejezésre. Ezt pedig leginkább a HOLD helyzetéből lehet megállapítani, de még a Napnak is nagy szerepe lehet, mert a NAP jelenti az „ÉNT”, az egyéniséget, hogy az illető milyen NAP- jegyben született, mert akár már ez is behatárolhatja, a jellemét is, illetve, hogy ahol a NAP állt a képletében, ott még annak a jegynek, az uralkodóbolygójának milyen a hatása. Azért, mert e mellett még a HOLD az Uránusz és maga a Szaturnusz bolygó is, diszharmonikus hatásával a kapcsolatteremtésbe keményen bele tud szólni, ezt aztán magának a Vénusznak a helyzete valamilyen módokon tudja csak befolyásolni.

Mindezeket végig gondolva, ha a VÉNUSZ bolygó található valakinél a VII. házban, mint azt kérded is, akkor feltétlen fontos figyelembe venni, mit is jelent maga Vénuszi hatás a VII. házra, hiszen ez leginkább azt adja, hogy az illetőnek alapvető szükséglete, hogy az életét megossza valakivel. Persze itt a kapcsolat teremtés módját nagyban befolyásolhatja a bolygónak a fényszög milyensége, és hogy milyen kapcsolattal van a VII. házra. Azért mert ha ez harmonikus (Trigon - Szextil) akkor az, jó hatás, de ha például diszharmonikus rosszhatással rendelkező fényszög kapcsolatban, van (valahány fokhoz 45°, 90°, 135° Qvadrát, de még a 180° szembenállás fényszög is), akkor a hatásait is ilyen módon kell értelmezni. Ami a rossz hatás következtében az érzelmi párkapcsolatot nehézzé teheti, vagy akár még létre sem jöhet jó kapcsolat.

▪ Ismert előttünk viszont az is, hogy az együttállás fényszög a legerősebb hatás e téren.
A diszharmonikus aspektusok, - mint a negyed fény és pláne a szembenállás- pedig erőteljes hatással bírnak, de ugyan akkor erősíthetik is az egyéni karaktert, más szóval fogalmazva megszilárdíthatják az emberi akaratot.

Míg a harmonikus fényszögek pedig megkönnyíthetik az életünket, illetve segítségül szolgálhatnak arra nézve, hogy a jegyek és a házhatások szabadon esetleg még konfliktusok nélkül is áramoljanak be az életünkbe

Aztán itt még az sem elhanyagolható, hogy VII. házban, ahol a Vénusz bolygó helyet foglal ott található-e még más bolygó is?

▪ Mert, ha itt például még valamilyen formában (az Uránusz bolygó benne áll a VII. házban vagy, mint esetleg a Vízöntő jegynek az ura, vagy éppen valamilyen fényszög hatással, kihatással lehet a VII. házra), az URÁNUSZ hatásának szerepe lehet abban, hogy felforgató változásokat hozzon be az illető életébe. De talán még a gyors járású Merkúr bolygónak is lehet itt szerepe az által, hogy a mérlegelő észokokat helyezze előtérbe főleg, azért mert a Merkúr bolygónak az Uránusz felsőbb fokú rezgésének felelhet meg. Egyszóval, ha kapcsolat létre is jöhet, akkor is benne van pakliban annak lehetősége, hogy a kapcsolat a diszharmonikus hatás következtében éles összeütközéseket hozzon be, vagy legrosszabb esetben pedig szétválást eredményezzen.

▪ Aztán azt érdemes lehet még figyelembe venni, hogy a bolygók a szexuális vonzódást is jelzik a képletben. Azért, mert ha az egyik fél VÉNUSZA fényszögbe kerül a másik fél Vénuszával, akkor, ha azok például konjunkcióba, vagyis együttállás fényszögbe vannak egymással, akkor ez adhatja a legerősebb kötődéssel járó hatást.

Aztán a harmonikus Trigon és szextil is esetleg kielégítő kapcsolatot jelezhet, de ugyanakkor a Qvadrát fényszögeknek az érdekessége lehet még az is, hogy izgalmat vihet egy kialakuló kapcsolatba. Aztán, ha esetleg a már fentebb is jelzett Oppozicó - szemben állással kapott fényszög hatása jó, akkor ez esetleg erősítheti is, az összhangot.
Sőt ha az egyik fél Vénuszának van valamilyen kapcsolata az Uránusszal, akkor az esetleg erős vonzalmat is jelezhet, azonban az nem biztos, hogy tartós lehet, ha pedig a két horoszkópban a Mars van kapcsolatban az Uránusszal, akkor itt bizony kisebb vagy nagyobb feszültségekre is fel lehet készülni. Ezeket pedig vagy csak szexuális téren tudják feloldani, vagy csak nagyobb kompromisszumok árán tudnak a kapcsolatban létezni, de az is bizonyos, hogy ez kikezdheti mindkettejük élet minőségét.

▪ Ezzel kapcsolatban megjegyzendő még az is, hogy sajátos szexuális vonzódást jelezhet az is, ha az egyik fél Mars bolygója vet fényszöget a másik fél Neptunusz bolygójára, azért mert a Neptun bolygó a Vénusz felsőbb fokú rezgésével lesz jelen a kapcsolatban, azonban, akinél a kapcsolatban a Neptunusz érdekelt ott túlságos lehet a romantikus magatartási forma, míg a Mars partner esetében pedig inkább a szexuális beállítottság nyer nagyobb teret.

Tehát a bolygók kapcsolódás szerint általánosságban is elmondható, hogy:

▪ Vénusz a Marssal való együttállásban maga biztonságot, szenvedélyt, és erős vonzalmat eredményezhet.

▪ Vénusz együttállásban az Uránusszal ugyan erős kapcsolatot eredményezhet, de a felek között nagy lehet az érzelmi különbség.

▪ Amennyiben a Vénusz 90° fokos Qvadrát fényszögben található az Uránusszal, akkor ugyan feszültségben, lehet ugyan intenzív párkapcsolat, de a hatását tekintve meggondolásra figyelmeztet.

▪ Amikor pedig a Vénusz harmonikus fényszögben (Trigon - szextil) fényszögben van Mars bolygóval, akkor nagyon élénk és kielégítő lehet főleg a szexuális párkapcsolat.

▪ Akkor pedig, a Vénusz áll Trigon fényszögben az Uránusszal, akkor az erős vonzalom mellett a különös szeszélyesség ütheti fel a fejét.

▪ Amikor a Vénusz Qvadrát fényszögbe kerül a Marssal, akkor pedig az állhatottság tere kap teret, pláne, ha ez változójegyben található. (Úgy, mint a Nyilas - Szűz – Ikrek- Halak jegyekben).

▪ A Vénusz, amikor szembenállásban van a Marssal, akkor pedig a kapcsolat ugyan élénk lehet, de tele lehet ösztönös viselkedési formával.

Ugyan, csak amikor a Vénusz szemben állás fényszögbe van az Uránusszal akkor pedig az impulzív szexuális háttérben megbújnak a problémák lehetőségei.

▪ Azt is tudjuk ugye, hogy magában a VII. házban nem csak az érzelmi kapcsolatok kerülnek a középpontba, mert itt tárhatjuk fel az egyén viselkedési módját a párkapcsolathoz való viszonyulását, de egyéb más kapcsolatok terén is, mint például a munkában, vagy a társulási kapcsolatokban a mások felé mutatott emberi kapcsolatát is.

Mivel a „Radix” házakban helyet foglaló bolygók erősen befolyásolják az ebbéli magatartást ezért ez főleg a VII. házvonatkozásban lehet igen erős hatás, pláne akkor, ha a bolygó házcsúcshoz képest 8-10° fokon belül helyezkedik el, vagy éppen itt ezzel a fokkal szemben áll az ASC-el.

Kedves Csaba a kérdésedre adható válaszomat pedig még azzal is, szeretném kiegészíteni, hogy a VII. házat mindig az 5. ház összefüggésében kell nézni. Tudjuk, hogy az 5. ház nem csak a gyermekek háza, hanem a szerelem házának is megfelel. Ilyen képen pedig nagy összefüggés fedezhető fel a VII. házzal, mint a társkapcsolatok házával. Hiszen ezt akár már az elkötelezettségek házának is felfoghatjuk, mert ezzel a két ház hatásával alapozhatjuk meg esetleg az otthonteremtés lényegét.

Mivel az általad jelzett VÉNUSZI hatás visszavezethető a BIKA- jegy és MÉRLEG - jegy uraként is a VII. házra, mert mindkét jegynek az ura a VÉNUSZ bolygó, de egyben az általános (Kostól – Halakig) M/ horoszkópban a VII. ház ugye szemben a KOS- ASC- jeggyel pontosan a Mérlegjegyre tevődik. Ez aztán a másokhoz fűződő viszonyban a harmóniát és főleg az egyensúlyt testesítheti meg. Már pedig az emberi kapcsolatoknak elengedhetetlen kelléke kell, hogy legyen elsősorban az összhang, a szeretet a bele érzőképesség, a megértés, de nem utolsósorban még a tolerancia is. Maga VÉNUSZ bolygó itt főleg a szeretet érzést, a szerelmet, de ugyanakkor még a birtoklási vágyat is megtestesítheti, hiszen milyen sokan esnek abba a csapdába, hogy a másokat birtokolni szeretnék. Nem véletlenül az általános M/ képletnek a 2. jegye maga Bika-jegy/ Vénusz uralkodásával, melyre aztán igazán ráillik ez a hatás.
Hiszen csak hogy itt maradjak a VII. házas ügyeknél, gondoljunk csak bele, hogy ha megromlik egy kapcsolat, de főleg a házasság, akkor mennyiben, előtérbe kerülhetnek az anyagi dolgok, hogy ki-mit kap az addig összegyűjtött közös vagyonból.

Remélem, hogy Csaba is, és esetleg mások is elégedettek lehettek e témakörben adott kimerítő válasszommal.
(válasz Mcsaba 1927. hozzászólására)

1927. Mcsaba2015-03-02 10:11
Kedves Ilcsimama!
Úgy érted, hogy akinek a radixban a Vénusz a 7.Ház csúcsán áll, az már eleve megértő szándékkal indul neki a párkapcsolati életnek?

1926. Ilcsimama2015-03-01 14:22
Kedves Csaba! Ismételten jó a kérdésed! Mielőtt a konkrét kérdésedre rátérnék, a horoszkóp összevetéssel, vagyis a „Szinasztria” képlettel kapcsolatos ellentétes vélemény alkotások megértéséhez induljunk, akkor ki az alapokból.

Mi is maga a Szinasztria? = Két horoszkóp egymásra vetítése!

Azonban maga az összevetés igen alapos munkát igényel, már csak azért is, mert kétféleképpen is elkészíthetjük.

► Először oly módon, hogy valamennyi információt egy képletben gyűjtjük össze, ezek pedig a 30-30° fokos jegyek összevetéseit adják.

► 2./ Másodszor pedig olyan módon, hogy a második információs anyagot a horoszkóp első körét övező körbe helyezzük bele, itt pedig már megjelenik a felkelőjeggyel együtt maga az I. ház egésze is. Ugyan is a felkelő ASC - jegy nem mindig érvényes egyértelműen a horoszkópban, mert mivel az ASC I. háza még egy másik következő- jegynek valahány fokáig is, áttevődhet, ezek már kevert jegyhatást is eredményezhetnek, pláne ha ez még esetleg „közbezárt jegyet” is tartalmaz. Ezeket persze a többi jegy-házaknál is, ilyen módon kell figyelembe venni.

Vegyük ezeket sorra:
► 1./ Itt célszerű esetleg a partnerek horoszkópjait más színnel jelezni.
A./partner/ Először is célszerű megvizsgálni mindkét horoszkópnál a fényszög értelmezéseket.
B./ partner/ Vessük össze a fényszögeket olyan módon, hogy a függőleges sorban legyen az egyik fél, míg a vízszintes sorban pedig a másik partner fény szögjelei.

Ezekkel, az aspektusokkal már könnyebben láthatjuk a két fél képletében szereplő bolygóhelyzetek feszültségeit és harmóniáit. Célszerű az összevetés horoszkópban a meghúzni az egymáshoz kapcsolódó fényszög vonalakat itt is használjuk a két eltérő színnel való megjelenítést.
A Qvadrát, a szembenállás, és a 150° fokos Quincunx – fényszöget is, beleértve, piros színnel jelezzük, mivel ezek úgymond nehéz fényszögeknek is nevezhetjük, azért, mert konfliktusokba hajtják a bolygók erejét.
(Megjegyzés: ugyan lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszöget jelképez a Quincunx, de mivel belső jellemi nehézségeket lehet vele megoldani, mert mindig megnyilvánulhat az adott energiakombináció építő jellege is, ezért fontos fényszöge lehet az összevetés horoszkópnak).

Míg a harmonikus fényszögekre nézve, használjunk zöld –kék, vagy fekete szín-jelzést is. (Ezek a Trigon- a szextil – és idevehetjük még az együttállás fényszög jelzéseket is, mivel ezek két elv együtthatását jelzik, önmagában sem, nem jók sem nem rosszak az eredmény mindig a bolygók jelentéseinek kapcsolatától függhet. Azért, mert a könnyű fényszögek hagyják a bolygók energiáit könnyebben érvényesülni.)

Már ezzel is láthatóvá válik már számunkra, hogy például az A/ horoszkóp és B./ horoszkópnak az ASC jegye, (felkelőjegye alap jellegét nézve melyik főtípushoz tartozik. Itt pedig még nem árt azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy az ASC – milyen bolygó uralmához kapcsolható.)

Továbbá ugyan így kell vizsgálni a Napjegy szerint is, (hiszen nem mindegy, hogy a NAP, mint a születési képlet uralkodója, milyen házhelyzetet foglal el.),

Valamint még a X./ házas -MC –/ Felsőhatár metszéspont szempontjából is, mivel itt, láthatjuk azt is, hogy ki mit szeretne elérni, milyen kinek-kinek a motivációja, hiszen itt az MC tárhatja fel előttünk az illető életének a kibontakozását, hogy például a VII. házas párkapcsolatok terén milyen lehet az önként vagy a kényszerű áldozattal járó külvilág felé való kapcsolati igénye. Vagyis összegezve mind ezekből láthatóvá válik, hogy jó vagy nem jó kapcsolatot képeznek e- ezek a fényszög pontok egymással?

► Így aztán már elvégezhetjük az összevetett horoszkópok értelmezést is.
Mint például, ha itt az A/ partner Vénusz bolygója esetleg pontosan a VII. ház csúcsán áll a másik B/ partner horoszkópjában pedig pontosan a szemben álló ASC –re esik, akkor bizonyos, hogy a szeretet és megértés pozitív értelemben értékelhető. Azért, mert az A/ személy is, az ASC vel jelzi, hogy hozzásegítheti a partnerét az élet meg ismeréséhez, valamint, hogy a Vénusz adta érzéseit - élményeit jó értelemben tudja közvetíteni a másik irányába.

Viszont mivel elég bonyolult magának az összevetésnek az értelmezése, ezért itt csak megjegyzem, hogy mivel a Neptunusz bolygó a Vénusz bolygó felsőbb rezgés szintjén mozog, vagyis a Vénusz bolygó felsőbb oktávjának tekinthető, itt például ebben a fenti esetben a Neptunusz bolygó kapcsolódásokat is vizsgálva, esetleg még arra is lehet következtetni. Azért, mert ha a B/ személy Neptunusza, ilyen módon szemben állás fényszögben, vagyis Oppozícióban áll esetleg a Nappal- holddal, akkor ez ugye még a romantikára is jelzést adhat, ugyanakkor a Neptuni elsődleges hatás következtében bizony zavarok is keletkezhetnek a párkapcsolatban. Azért, mert a Nap - Hold közötti Oppozíciós szembenállás, sok esetben inkább diszharmonikus hatásokat eredményezhetnek, ami aztán a félre értéseket, sőt még zűrzavarokat is behozhatnak a pár életébe.

► Aztán így tovább szükséges még a többi bolygókat és azok fényszögeit is értelmezni.

► Amennyiben pedig az összevetéssel, amikor 2./ horoszkóp első körét övező körbe helyezzük bele, itt pedig már megjelenik a felkelőjeggyel együtt maga az I. ház egésze is. Ugyan is a felkelő ASC - jegy nem mindig érvényes egyértelműen csak egy jegyre tevődik. Itt fontos, hogy a Placidus összevetés horoszkópkészítésnél a melyet a felsősorban láthatunk horoszkóp» táblázat » elemzés » programok utáni » opcióknál rákattintva az I. megjelenítésnél a
„kivetett fényszög pipát töröljük”, mert akkor a nem lesz egy értelmű, hogy az /A és B/ egyén horoszkópjában a jegyek-házak és bolygók hogyan kerülnek egymással kapcsolatba. ( Tehát itt ebben az esetben nincs szükség a külsőkörnek a "látens" fényszög jeleire).
Itt pedig még egy fontos lépésre vigyázni kell, hogy meg kell adni az összevetésnél, hogy az A./ vagy a B. /személynek a horoszkóp adatai belülre vagy kívülre kerüljenek-e? Vagyis itt láthatjuk, majd, hogy a külsőkörre vetített bolygók miként kapcsolódnak egymáshoz.

Amennyiben pedig két olyan embernek a horoszkópjában azt szeretnénk vizsgálni, hogy a kapcsolatukban milyen módon kapcsolódhatnak egymáshoz, akkor aztán már itt is, az értelmezést a köralatti táblaszerinti bolygók fényszög kapcsolataik szerint értékelhetjük.
Oly módon, hogy egy külön íven leírva vessük egybe az A/ partner és B/ partner, ASC -től lefelé haladva MC- Nap – Hold – Merkúr- Vénusz – Mars - Jupiter-Szaturnusz- Uránusz –Neptun - Plútó felkelő jegy szerint adott bolygók helyzeteik és azok fokszám szerinti értelmezésében is. Ezt a köralatti „EKL” táblázatból tudjuk kiolvasni. (Vagyis ezt mindkét félre el kell elkészíteni, mert ugye nem csak párkapcsolatra készíthetünk összevetés horoszkópot, hanem például akár még a munka szempontjából dolgozó és főnök esetére is.STB. )

► Ekkor aztán, már amikor egymásra vetítjük a két „Radix” horoszkópot, (külső - belsőkörben elhelyezett helyzet miatt), akkor már nem csak azt láthatjuk, hogy az ASC és a bolygók milyen módon kapcsolódnak, hanem azt is értelmezhetjük, hogy az egyik fél horoszkópházaiban álló bolygók hogyan kapcsolódnak a másik fél házaiban álló bolygóihoz, akár a házak jelentéseinek értelmezésével is.

Mire is gondolok én itt, hogy figyeljünk az egymásnak megfelelő házhelyzetekre?
Mert ha a B/ partner telített 2. házában például az A/partner Neptunusza is helyet foglal, akkor és ez még esetleg szembenállásban, vagyis oppozícióban található Napjával, vagy esetleg még a HOLD -al is, a B/ képletnek az 5. házában ez lehet az örömök háza kapcsán egy romantikus kapcsolódás. Viszont azt sem szabad ez esetben figyelmen kívül hagyni, hogy itt a Neptun bolygó a titkolódzást és még esetleg a megtévesztést is behozhatja.
Vagy ha például B/ holdja, Mars bolygója, és a Neptunja, esetleg még a 12. házára is tevődik, akkor mivel a 12. ház a csapások- korlátozások, az akadályok házával valakitől az elszigetelődést is behozhatja. Arról már ne is beszéljünk, hogy 12. ház az elmúlt életek házaként is felfogható, vagyis itt lelhetünk rá azokra, késztetésekre, tudatalatti reakciókra, amelyeket irányítani szükséges.

► Csaba konkrét megfogalmazott kérdéseire pedig:
„A FÉRFI Holdja konjunkcióban áll a NŐ Aszcendensével, akkor - a FÉRFI keresi-e a saját anya-képét a NŐ személyiségében, vagy - csupán csak a NŐNEK passzol a FÉRFI érzelmi beállítottsága? A FÉRFINEK a Holdja áll a NŐ aszcendensén, és - a FÉRFI Ascendense áll NŐ Holdján?? „

Tehát itt szinte mindkettő igaz lehet, mert a Férfi horoszkópban a Hold ugye az anyát és nőt is jelezheti. Már pedig az összevetésnél - pláne, ha ezt a 2. összevetési módon ábrázoljuk-, akkor ezek a külső és belsőkörben lévő bolygók egymásra vetítésével láthatók lesznek. Az érzelmi beállítottsághoz viszont már az is szükséges, - hogy a kapcsolat szempontjából - látható legyen maga Vénusz szerepe is. Azért, mert ha az A/ partner Vénusza pontosan a VII. ház csúcsán áll, akkor a B/ partner horoszkópjában, vagyis szembenállásban= oppozícióban az ASC-el a szeretet a megértés, az együttérzést jelző pozitív jelzésnek értelmezhetjük.
Aztán mivel még esetleg B/ partnernél maga a jóságos Jupiter bolygó is, ugyan ebben a helyzetben található, és ezt a kapcsolatot adja, akkor A/ partner ASC-vel jelezi, hogy külvilágszerinti hatásával hozzásegíti partnerét az élet megismeréséhez, és az élményeit is megosztja vele.

► Ugyan ennek értelmezésében véve pedig: a Merkúr bolygó, mely kommunikációért felelős bolygó is, az A/ partner és B/ partner Mars bolygója között már szemben állás, vagyis oppozíció található, akkor, valamint még azt is idevehetjük, hogy, ha az A/ partner NAP -ja és az Uránusz bolygója és a B/ partner között Qvadrát fényszög van ott bizonyosan a kapcsolatban feszültségek is helyet, kaphatnak.

► Ennek pontosabb megértésére adnék egy kis általános értelmezést másvonatkozásban is:

▪ Vénusz oppozíció= szembenállás, az ASC -el + ként értékelhető. Ugyan csak így + módnak tekinthető a Jupiter ASC szemben állás is.
▪ Aztán ASC Trigon fényszöge a Nappal, szintén + ként vehető figyelembe.

▪ A Nap Qvadrát fényszöge is, az Uránusszal szintén, mint feladatot adó + ként is figyelembe vehető. Mégpedig azért mert az Uránusz bolygó, mindig gyors, hirtelen és váratlan dolgokat hoz az életünkbe, amelyek nem csak rosszak, de jók is lehetnek, ennek nagy jelentősége lehet akkor, amikor például az Uránusz a saját Vízöntő-jegy uralkodójaként, van hatással ránk, mert itt a Szaturnusz sorsbolygónak a másodlagos uralma is esetleg jól érvényesülhet. Még pedig azért, mert itt a Qvadrát szerepét felfoghatjuk úgy is, hogy az Uránusz ösztönözhet az eredetiségre, a sokoldalúságra is, valamint a Szaturnusz pedig kitartást és álhatosságot, gyakorlatiasságot, is kölcsönözhet a szülöttnek. Sok esetben félünk a Qvadrát fényszögektől, azért mert feszültséget jelez, de ugyanakkor erőt is hozhatnak.

▪ Érdekes módon még a Nap szembenállását is, a Holddal is + módon vehetjük figyelembe, azért, mert a horoszkóp körben szemben álló jegyek - házak értelmezése kapcsán a legtöbb szemben állás összhangot is, vihet a kapcsolatba.

► Aztán nézzük a negatív hatásokat is:
▪ Amennyiben a NAP áll oppozícióban= szembenállásban a Neptunusz bolygóval, ez kifejezetten – Negatív hatás, mert itt értelmezve a félre értéseket és zűrzavart táplálhatja. Azért, mert a NAP a képletnek a Fővilágosítója, az önkifejezést és az életerőt adhatja szülöttnek. Mivel a képletben azon a helyen ahol a „Radix”-ban áll, a Nap fényességét- és a tisztaságát tükrözi. Mivel aztán még a Nap a nyugati asztrológiában az Oroszlánjegy uraként szerepel ezért a Nyílt adakozó szívet, a szeretetet, a nagylelkűséget, egyszóval fogalmazva: a hétköznapi örömöket jelenti. Nem véletlenül található az általános M/ (Kostól – Halakig 30-30° fokos) Horoszkópban az 5. házában, vagyis az örömök házában az Oroszlánjegy.

(Ezért is, írtam feljebb, hogy a Férfi horoszkópban a nem csak a Mars, hanem a Nap is, jelezheti az illető férfit, mint saját magát is. Már pedig a maga a Mars a horoszkópban erős testi vonzalmat ugyanakkor a veszekedésre való hajlamot is, adhatja, már az által is, hogy a Mars bolygó felsőbb fokú megjelenésének a PLÚTÓ bolygó fele meg, ezért a kényszerkapcsolatokat is adhatja mindkét nemre vonatkoztatva is. )

▪ Negatív hatásként értékelhető továbbá: a HOLD Qvadrát fényszöge saját magával is. Mégpedig, azért, mert Hold az érzelem kifejezője, így erősíti a személyiség ösztönös vonásait, ugyanakkor egyben az együttérzés mellett a mutathatja a megbízhatatlanságot is.

▪ A Merkúr Qvadrát - Merkúr Qvadrát fényszöggel is szintén –negatívként vehető figyelembe. Azért, mert a Merkúr a gondolatközlés eszközének is tekinthető a horoszkópban, azzal, hogy a bolygó ösztönzi az elmét, és ilyen Qvadrát fényszögben ez - az illető túl kritikus és ideges és feszült lehet, mely a megértés terén az ellentét empátiáját gyengítheti.

▪ Érdekes ebből a szempontból még az is, hogyha az ASC- nek Trigon fényszöge van a Vénusszal és az Uránusszal is, akkor ez még – negatív hatással is összehozható, azért, mert az Uránusz a kommunikáció terén a Merkúr felsőbb fokú megjelenéseként is értelmezhető. A Vénuszi hatásban pedig, mely elsődlegesen a barátságosság, a szelídebb dolgokat viheti be a kapcsolatba, de ugyanakkor benne lehet az elterelő, ködösítő Neptun bolygói hatás azzal, hogy a Neptun egyes esetekben a Vénusz felsőbb fokú megjelenéseként viselkedik. Ezzel pedig behozhatja kapcsolatba a feszültséget, a „Stresszes” helyzeteket, mellyel a kapcsolati bizonytalanságot, másoktól való függőségben látatja.

▪ A Szaturnusz bolygó Jupiterrel való szembenállás – negatív fényszögével pedig azt is, tudathatja velünk, hogy előidézhet olykor túlzott derűlátást a kapcsolatban, valamint megemlíthetném még az MC- Qvadrát – negatív fényszögét szintén a Jupiter bolygóval. Hiszen mint tudjuk, hogy a Jupiter bolygóhoz kapcsolható a fizikai kiterjeszkedéssel az igazság érzetet is növelheti ám, mivel az MC, vel összehozható a nő és az anya is, mert nem csak IV. IC- ház jelezheti női képletben a NŐT és az anyát, hanem X. ház is. Pláne olyankor, amikor az EGÓJÁVAL a NŐ fenn van az „ÉG” tetején a X. Házban, itt jelenik meg a látható”ÉN”, ilyenkor fordulhat elő, hogy a „NŐ” inkább a karriert, a hívatást és nem a női és anyai szerepet helyezheti előtérbe, azért mert ez mutatja, meg hogy a személyiségében a siker keresése miként mélyülhet el. Ebben az esetben az MC azonosulást jelez a megfelelő törekvéssel és az ambíciókkal.

►A fentiekből már jól láthatjuk, hogy az összevetésnél nem tehetjük fel csak úgy egyserűen kérdést, mert arra választ sem lehet egyszerűen megadni. Itt még azt is figyelembe kell venni, hogy a NAP a férfi horoszkópban magának a férfinek jelölője is. Úgymint a női horoszkópban pedig HOLD jelzi saját magát, és Mars adhatja azt a férfit, aki VII- házas párkapcsolati szempontból hozzávaló.

Persze mind ezzel kedves Csaba nem letörni szeretném a tudás éhséged, hanem pontosan azt szeretném sugározni feléd, hogy mennyire fontos lehet mindennek a pontos mérlegelése, értelmezése és a megértése.

Olyan jó kérdéseket hozol ide fórumra, hogy szinte örömet okoz nekem a megválaszolása, már csak azért is, mert talán másoknak is ez, egyrészről esetleg jó olvasmányt másrészről pedig valamilyen féle okulást is, jelenthet.
(válasz Mcsaba 1925. hozzászólására)

1925. Mcsaba2015-02-27 16:29
Kedves Ilcsimama!

Újból a szinasztriáról kérdeznék. Ugyanis a sokféle információból ellentétes vélemény-alkotásokat következtettem.

A FÉRFI Holdja konjunkcióban áll a NŐ Aszcendensével, akkor
- a FÉRFI keresi-e a saját anya-képét a NŐ személyiségében, vagy
- csupán csak a NŐNEK passzol a FÉRFI érzelmi beállítottsága?

Másképpen fogalmazva azt a különbséget szeretném megérteni, amikor a
- a FÉRFINEK a Holdja áll a NŐ aszcendensén, és
- a FÉRFI Ascendense áll NŐ Holdján ?

És aztán ez továbbá már érthetővé vállna a Nap-ASC, a Mars-ASC, Vénusz-ASC esetében is.

Köszönöm a segítségeidet Kedves Ilcsimama!
Kivánok minden jót. Békét, egészséget.
Tisztelettel Mcsaba.

1924. Ilcsimama2015-02-23 12:03
Kedves Perla del Mar! Nem egészen így értettem, hanem azt szeretném ezzel mondani, hogy a legjobban a pontos születési időben csak akkor lehetünk egészen biztosak, ha azt a kórházban feljegyzett anyakönyvi adatok alapján kapjuk meg. Vagy, ha az édesanya, esetleg akkor a gyermeke születésekor megkérdezte a nővértől, vagy az orvostól. Nagyon sok esetben előfordult már, hogy sajnos az édesanya nem jegyezte fel a pontos óraperc időpontot és, akkor már a későbbiekben esetleg csak arra emlékszik, hogy éppen milyen napszak lehetett a gyermeke születése idejében, (hajnal, reggel, délelőtt, vagy ennél későbbi napszak).

Ekkor lehet használni az általam jelzett napszakra visszavezethető ASC számolási időket. Ez azonban, mint jeleztem sok esetben pontosítást, igényel, ha éppen valamely jegyhatár közelére esik maga az ASC. Ilyen esetben pedig a pontosítás során esetlegesen konkrétan megtörtént életeseményeket is felhasználhatunk.
Bár szintén tapasztalatból tudom mondani, hogy az emberi elme ugyan csodálatos, de olykor-olykor sajnos nem a pontos emlékeket hívhatja elő az emlékezetünkből. Ugyan is, itt ebben az esetben is, az a legfontosabb, hogy ha azok a már megtörtént események rögzített pontos időpontokat jelentenek.
Itt is azonban, mint kiindulópontként - a napszakra vonatkozó - ASC számítási módszerből célszerű kiindulni. A többi adatokat pedig csak, mint segéd jelzésértékként vehetjük figyelembe.
Viszont csak is az életesemények idejének az adataival, sajnos nem tudjuk megállapítani a pontos születési időt. Legalábbis nem csak a konkrét szülőkre vonatkozó, vagy a családban megtörtént események, hanem még sok egyéb más is behatárolhatja a pontos születési idő kiszámítását.
Gondoljatok csak bele, hogy amióta téli és nyári időszámításban éljük az életünket, már ezeknek a pontos átszámításának a módjai milyen gondos vizsgálódást jelenthetnek. Hiszen itt ugye már akár ez is, plusz – mínusz egyórás eltérést is adhat a konkrét születési idő megállapításánál.
Ez pedig csak egy a sok közül, amit ez esetben figyelembe kell venni.
Akkor pedig, ha nem megfelelő az időpont, akkor egészen eltolhatja az ASC jegy kezdő fokszámát, az I. ház kezdetét is, ezzel együtt szinte az égész 360° körben elhelyezkedő további jegyek és házak egymásra épülésének a helyét is.
(válasz Perla del Mar 1923. hozzászólására)

1923. Perla del Mar2015-02-22 17:00
Köszönjük Ilcsi mama! :)
Ezek szerint , ha jól értelmezem, amit írsz nem megbízható a pontosítás életesemények alapján?
(válasz Ilcsimama 1922. hozzászólására)

1922. Ilcsimama2015-02-21 14:12
Kedves Csaba! Nagyon örülök, hogy ennyire belelátsz már az asztrológiai dolgok menetébe.

Szeretném neked és másoknak jelezni, hogy
a pontos születési idő megállapítására nekem az a véleményem és a javaslatom, hogy az a legjobb, ha - valaki kórházban született - , akkor a digitalizálás következtében már van mód arra, hogy aki szeretné, e-mailben kérheti, a pontos születési adatok megadását. (Név, hó születési hely anyja neve, valamint az édesanya személyes adatai mellett a születéskori lakcímével), akkor elküldik a csekket és 1-2 ezer Ft – nyi összegű befizetése után, megküldik az anyakönyvi adatok alapján a pontos óra-percesszületési időt.

Azonban aki nem kórházban született azoknak pedig azt ajánlanám, hogy használják az általam ide fórumra feltöltött jegyenkénti „nem konkrét születési órára, hanem” a napszakokra vonatkozó ASC jegyek megállapításait. Már ezek alapján is amennyiben elkészítitek a program segítségével a „Radix” születési képletet akkor már az ASC- jegye ezzel együtt az első és követőházak is adottak lehetnek. Persze, ha az ASC jegyhatárra esik, akkor, mivel mindenki sajátmagát ismerheti a legjobban, ezért van lehetősége valamelyest pontosítani annak függvényében, hogy NAP és Hold jegye milyen módon jellemezheti.

Aztán ebből már a jegyek és házak jelentés tartalmainak ismeretében az életterületeket is láthatjuk és értelmezhetjük. Ezen kívül mivel az ASC jegy jelöli ki egyben az I. házat is, így a további jegy- házakat is ezért, mint ahogyan Te is kérded a „jelölő és az ígérő bolygók fényszögek” szerepét is láthatjuk.

Aztán az sem mindegy ugye, hogy maga NAP melyik házban áll a”Radix” képletben. Sokszor utalok itt a fórumon arra, hogy az általános/M/ képlet szerint (Kostól-a Halakig) képletben az 5. ház adja az Oroszlán jegyet a felséges Nap uralkodásával. Már pedig a Nap adja nekünk az ÉNKÉPET- az életerőt a vitalitást, a tudatosságot és az önkifejezés lehetőségét és mivel ezek az önkifejezésünk jelképei, ezért nem mindegy hogy a NAP milyen jegyben és házban foglal helyet a születési képletben. A Nap jelképezi az egyéni kreatív képességeinket, és az általános fizikai állapotot is. Mert a Napnak a külsőbolygókkal alkotott fényszögei is, megmutathatják, hogy az egyénnek milyenek az elvárásai magával és másokkal szemben.

Aztán nagy szerepe lehet itt még a HOLDNAK is az érzelmi reakciók terén, mivel megmutatja a belső „ÉNT”, és mivel az általános/ M/képletnek a IV. Háza/ Rák-jegy /Holduralkodóval, ezért ezt tekintjük a holdházának is. A Radixban pedig ahol a Hold állt a születéskor megmutathatja a családi környezet biztonságát, illetve itt sarkalhat bennünket az önmegvalósításra. Mivel a Hold a képletben „ az örök Nőt az anyát” is jelképezi a női horoszkópban magát a nőt jelzi, míg a férfihoroszkópban pedig arra enged következtetni, milyen az illető férfi - női ideálja.

Amikor pedig képletben a NAP az 5. (az örömök és gyermekek házában) tartózkodik, akkor itt van a Napnak a legnagyobb hatása a házra. Természetesen minden más jegyben álló napnál a jegy uralkodóbolygó szerepét is figyelembe kell venni, ugyan úgy, mint a Holdhatásoknál is. Mivel a Hold a személyiség visszatükröződést adhatja a jegy-házakban, ugyan akkor a hold mutathatja meg a legalapvetőbb emberi biztonság iránti igényének vágyát is, az által, hogy a HOLD milyen jegyben foglal helyet. Földjegyben adhatja a legnagyobb biztonsági érzést, míg vízjegyben már inkább érzelmi dolgokra adhat utalást.

Aztán még mivel a Merkúr bolygó is, mindig a Napközelébe tartózkodik, sok esetben, ugyanabban a jegy-házban is található, mint a Nap ezért a Merkúr bolygót itt az önkifejezés tolmácsaként is felfoghatjuk.

Mivel a születési „Radixban” az ASC jelöli ki az I. jegy- házat és ezzel együtt a többi jegyeket és házakat is, ezért ha valakinél a Nap az I. házában található, akkor itt esetlegesen a –Napkelte körüli születési időpont miatt a - napjegy és az ASC jegy is azonos lehet. Ezzel aztán szinte egész horoszkópra az első jegy- ház jellemvonásai lesznek a dominálók.

Amikor pedig a nap a M/ horoszkópszerinti 5. házban, vagy pedig a "Radix"ban is az 5. házban foglal helyet, - mint amire a kérdésed is vonatkozott, - akkor itt a Nap az életörömök és gyermekek tekintetében is szinte ragyog.

A Nap- Neptunuszi Trigon fényszög tekintetében pedig a képzeleterő következtében az egyéniség feloldásának a kifejező készsége általa a lelkiség a kifinomult érzés és az egyetemes szeretet is mindkét ház tekintetében hangsúlyt kaphat. Azért, mert a képzelő erő kiváló ihlettel teli lehet, ez pedig nagy lehetőséget adhat az alkotókészségre.

Azért mert a Neptunusz bolygó szerepe, mint második „modern” lassú bolygónál az I. házban a születési lokális helyzetéből eredően is, de a napkörüli vándorlásának Tranzit hatás következtében is, nagyban befolyásolhatja a mindennapi életet. Bár a Transz bolygók közül a Neptunusz napkörüli keringési ideje igen hosszú 164 év alatt kerüli meg a napot és egy-egy jegyben átlagosan olyan 14 - éveket tartózkodik. Ezért aztán nem csak az egyéni életekre, ha nem a generális nemzedéki tömeghatásokra is következtethetünk.

Mivel azonban kérdésed tekintetében a Neptunusz az I. házban tartózkodik, ezért a Nap-hold mellett és természetesen az adott ASC uralkodója bolygója mellett még Transz módon szintén személyi bolygónak is tekinthető. Valamint Nap- Neptun Trigon fényszög hatásaira vagy kíváncsi, ezért nézzünk egy kicsit jobban bele ebbe a kérdésbe.

Neptunusz az I. házban jó intuíciós képességet és magasrendű szellemi képességet is, adhat, egyben a lelki finomságot is növelheti, már az által is, hogy a Neptunusz bolygó a VÉNUSZ bolygó felsőbb fokú megjelenésével a Vénusz felsőbb oktávja- ként működik.
A Nappal pedig - pláne a Trigon fényszög hatásra –igen sok szépérzékre művészi képességet adó hajlamra és mély lelkiségre adhat utalást. Ezért aztán az embernek az élénk- alvó elméjét a kreatív tehetségek felé irányíthatja, amely még színes álmokban is megjelenhet. Viszont ha a szülött képességei ennek határt szabnak, akkor ezek esetleg egészségi gondokat is okozhatnak. Nem véletlenül találhatjuk meg a születési képletben a 6. és 12. házaknál, mint egészség házak közötti szemben állásnál a Neptunusz bolygó szerep - hatását. Gondoljuk csak végig, hogy az általános M/ horoszkópban a 12. ház a Halak- jegyre tevődik, már pedig a Halak- jegyen, első uralkodóként a Neptunusz uralkodik, itt pedig ez az oppozíció óriási feszültséget jelent, mely az egészségre igen káros lehet, mert a folyadék háztartás és a hormonokra nagy hatással lehet. Aztán mivel a 12. ház a Neptunusz bolygó természetes házának- otthonának is, tekinthető, ezért aztán itt a lelki szorongás is, gyakrabban meghúzódhat, azért mert az illető a Neptunuszi hatás következtében félhet a külvilágtól, vagy egyszerűbben fogalmazva nem kielégítő az illető önbizalma, ezért aztán nagyban megnyilvánulhat az illetőnél az egyedüllét igénye. Ez pedig mivel a harmonikus Trigon fényszög részben gyengíti a felkelő ASC jegy tulajdonságait, így jobban erősítheti a képzelőerőt, valamint nagyban elősegítheti a titkolódzási hajlamot.

Aztán még ide sorolható, - mint már előbb is, jeleztem - maga Hold visszatükröző hatásával is, itt az I. házban a Neptun jelenléte, mely nagy képzelőerővel, különös lelki érzéssel áldhatja meg a szülöttet. Azt is tudjuk, hogy a Neptun bolygó, a spirituálist jelző és egyben a kreavítást is, képviselő hatásával is összehozható. Egyszóval a Neptunusz bolygó innen az I. házból sorsdöntő hatással lehet az egyén minden horoszkópbeli területére. Mennél közelebb áll a Neptun magához az ASC jegy fokához a Neptunuszi befolyás annál erősebben hat, azért mert ez a képletnek egy kritikus pontjának tekinthető. Itt pedig a Neptuni hatás tudatosan, vagy akár öntudatlanul is, képes ráhangolódni a közvetlen környezetére. Mivel a Neptunuszt úgy is ismerjük, hogy az illúzió bolygója, ezért sok esetben a szülött nem képes észrevenni a saját hibáinak gyengeségeit.
Itt ugyan is az I. házban nem csak a Neptunusz, hanem minden más bolygó erősítheti, de gyengítheti is, ez egyéni jellemet.
(válasz Mcsaba 1920. hozzászólására)

1921. Ilcsimama2015-02-21 10:14
Kedves „Gerikka” Nagyon szépen köszönöm a privátban is hozzám elküldött elismerő szavaidat.

Mivel a további kérdésed nagyon is személyi jelleggel bír, ezért igyekszem majd arra privi módon válaszolni. Természetesen segítek neked, majd még a képleted szerinti legalkalmasabb fogamzásra vonatkozó legjobb idők megkeresésében is. Az pedig igazán nagy örömmel tölt el, hogy írod, hogy külön kurzuson is tanulod asztrológiai ismereteket.
Hidd el nekem a születési „Radix” képlet olyan, mint egy jó térkép abban szinte minden benne van, és ha valaki szorgalmasan tanulmányozza, akkor abból a jó utat is megtalálhatja.

Küldök neked és másoknak is egy Kelta idézetet!

" Legyen előtted mindig út!
Melegen süsse arcodat a Nap!
Hátad mögött fújjon mindig a szél!
Langyos eső mossa a kertjeid!
S amikor az inkarnációban újra találkozol a lelki éneddel, hordozzon a tenyerén a Jó Isten akaratából a sorsod! "
(válasz Gerikka 1919. hozzászólására)

1920. Mcsaba2015-02-20 20:08
Keves Ilcsimama!

Köszönöm a segítségedet. Tényleg nem nekem való a direkciók teljes megértései, de csupán csak a születési idő pontosítása végett vágtam bele. De aztán hallottam a Napkelte horoszkópról. Azt egyszerű megcsinálni, de az lenne a kérdésem, hogy mennyire megbízható? Az életterületek, a Házterületek vizsgálásakor a lokális determináció szabálya ugynúgy érvényesül-e?

Aztán a Szolárral és a Tranzitokkal kapcsolatosan még nem egészen tisza, a Jelölő és az Ígérő bolygók szerepe. Pl. Nap-Neptun trigon esetés, amikor Neptun az 1.Házban, Nap az 5.Házban van. Az esemény melyik házra vonatkozik.

Jó egészséget kívánok, Csaba.

1919. Gerikka2015-02-19 10:14
Kedves Ilcsimama!

Hálásan köszönöm részletes válaszát! Többször el fogom olvasni, hogy jól értelmezzem, bár a lényeget épp a Rák Holdam miatt szomorúan emésztem:-(
Tovább folytatom az asztrológiai fejlesztésem.

Szép napot és jó egészséget kívánok,
tisztelettel: Gerikka
(válasz Ilcsimama 1918. hozzászólására)


1918. Ilcsimama2015-02-18 19:52
Priviben küldte részemre
Kitôl: "Gerikka", 2015-02-17 19:10
Téma: Gyermek témakörben a kérését.

Kedves „Gerikka”! Örülök, hogy ráakadtál a fórumra, és azt is jó néven veszem, hogy engedélyezed, hogy a válaszomat itt a fórumon adhassam meg, azért, hogy abból esetlegesen mások is ismeretanyagot szerezhessenek. Valóban pontosan azért itt fórumon szeretnék válaszolni a kérdéseidre egyrészről azért, mert már több kérés is érkezett ebben a témakörben, amire sajnos nem volt módon eddig még válaszolni, másrészt pedig azért, mert privi üzenetben a karakterek befogadóképessége miatt nem igen van mód részletesebb kifejteni a témakört.
Első kérdésre, hogy a horoszkópban hol található meg a gyermekre vonatkozó ráutalás?

Erre a kérdésre sajnos nem olyan egyszerű válaszolni! Azt pedig nagyon jól teszed, mint írod privi üzenetedben, hogy kezded az asztrológiát mélyebben is tanulmányozni és itt a fórumon is, olvasgatod a leírásaimat.

Kezdjük azzal, hogy a képletnek a HOLD csak a harmadik meghatározó tényezője, azonban mivel a hold a RÁK- jegy ura és maga RÁK – jegy az alap M/ horoszkópnak, a (Kostól –Halak -ig, tartó 30-30° fokos jegyek és házak horoszkópban), a IV. család és otthon, a szülők és a leszármazás háza.

A „Radix” születési képletben pedig e mellett az 5. és VII. ház utalhat, főleg az első gyermekre a 9. ház a második és 11. ház pedig vágyak és remények házában következő gyermekekre.

Azonban ezt a kérdést nem lehet ennyire egyszerűen venni és azért sem, mert ugye tudjuk, hogy a Hold helye a nő születési képletében magával a nővel - anyával is, összehozható.
Aztán az sem mindegy hogy az illető Napjegye alapján a csillagjegy táblázatban a betegséghajlamok tekintetében e- kérdés vonatkozásában, milyen test-zóna a legérintettebb. Azt is vizsgálnunk kell, hogy a HOLD – születéskori állásával, milyen jegy és ház - hatással párosítható.
(A fórumon megtalálhatjátok több helyeken is, az egészséggel a 6-12. házakkal is összehozható az állatövjegyek szerinti csillagjegy táblázatot, miszerint a Kos jegyhez tartozik a fej-agy beszélőszervek, Bikához: a fogak nyak torok STB. jegyenként felsorolva. )

Jelen esetben a „Gerikka” a kérdező Napjegye a Nyilasban és a 8. házában található, ASC jegye Kos-jegy, ennek alapján a személyi bolygója a NAP-HOLD mellett a Mars bolygó is.

Tehát nála, a IV. házas holdhatás vonatkozásban és a betegséghajlamok tekintetében a Skorpiójegyet is figyelembe kell venni (mert az általános képletben a Skorpiójegy felel meg a 8. jelnek), itt leginkább a nemi szervek betegségeivel lehet társítani. Ugyanakkor még az is ide tartozik, hogy nála a Hold is a születési képletében a RÁK - jegyben/ Hold/ uralkodóval a IV. család és otthon házában, csökkenő-holdfázis időben található. Valamint még az is, hogy a képletedben a Neptun bolygó szintén a 8. házban a Nyilas jegyre tevődik. Ebben az állásban pedig a Neptun erősen kapcsolódik a Jupiterhez, mert a Nyilas jegynek a Jupiter bolygó az uralkodója, már pedig a Nyilasban tartózkodó Neptunusz bolygó a gyengédségből eredeztető.
Ehhez még az is társul, hogy a „Radix” 8. házában álló Neptun különösen intenzív mély tartalmas szenvedélyhez köti a szexuális életterületet. Pláne úgy, hogy még a fényszögek tekintetében is a Neptun együttállásban található a képletedben a Nappal és Merkúr bolygóval is. Ez adhatja neked a nagyfokú érzékenységet, (de megjegyzem, hogy ez adhatja az asztrológia iránti fogékonyságot is), az által, hogy a Jupiter részéről támogató Tranzit fényszögeket kaphatsz mostanában körülbelül olyan egy és másféléves időszakban.

Mivel testünk olyan, mint egy csodálatos megbízható és erős hajó, mely az életkornak megfelelően tudja a teljesítményét nyújtani. Viszont ehhez az is hozzátartozik, hogy az életszakaszokban minek van éppen itt a megfelelő ideje. Bár a mai világban már kitolódtak a nőknek a családalapításra való igényeik alapján a gyermekvállalásra szánt időpontjaik is.

Ezzel azonban azt is tudomásul kell, hogy vegyük, hogy mennél későbbi időpontban szeretnének a nők gyermeket, annál nehezebb lehet esetlegesen a teherbe esés annak kihordási lehetőségei is. Ehhez aztán még az is hozzájárulhat, hogy a nők olyan Szaturnuszi I. Ciklusát követően a 30. éveik után szinte görcsösen ragaszkodnak a gyermekvállaláshoz. Ezzel aztán az érzelmeikben, a gondolataikban is, sérülékenyebbek lehetnek, ha nem sikerül a teherbeesés. Itt azonban elsődlegesen fontos lehet, hogy alkalmas-e mindkét fél egészségileg a gyermekvállalásra, másodsorban pedig mindkét fél egyformán vágyik-e gyermekre. Ugyan is, ha a női lelket nézzük ebből a szempontból, akkor, ha a nőt aggasztja, hogy teherbe tud e-még esni? Illetve, hogy párjánál is ugyan olyan fogadtatásra talál a gyermekvállalás, mint nála? Akkor az, bizony kihatással lehet még magára fogantatásra is, de főleg a gyermek kihordására. Azért, mert fiziológiai szempontból az idegesség irritálja magát az emésztőrendszert, már pedig a HOLD betegséghajlamai közt találhatjuk a gyomor a női méh és azok funkcióinak betegségeit is.

Azt ugye mindenki tudja, hogy az emberi test egy valóságos csoda! Hiszen éveken át mindent megbocsát, a nem megfelelő táplálkozást, a stresszes életmódot, még valamilyen fokon az alkohol és a nikotin fogyasztását is. Viszont amikor már a nők elhatározásra jutnak a baba várás kérdésében, akkor első helyre kell, hogy helyezzék az ész törvényét, hogy céllal és mértékkel éljék az életüket. A rossz szokások elhagyásához is, használhatjuk holdfázisokat, még pedig oly módon, hogy erre a legalkalmasabb időpont az ÚJHOLD időpontja. Azért, mert a rossz szokások elhagyásához nem csak a „jó szándék” a fontos, ha nem a legkedvezőbb időpont megválasztása is. Először is tudatban kell rögzíteni azt, a belső elhatározást, hogy milyen hibáktól szeretnék megszabadulni, ha azt szeretném, hogy a születendő gyermekem egészségesen jöhessen a világra.
Már pedig az ÚJHOLD napja százszoros erővel bír ahhoz, hogy a fejünkben megszületett jó gondolatot véghez is tudjuk vinni.

Azonban azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a szervezetünkben, milyen mélyen rejlő betegség hajlamok, vagy esetlegesen már kialakulóban lévő betegségek húzódhatnak meg. Természetesen - elsősorban minden betegség esetében is, de főleg - a baba várás dolgában érdemes a kezelőorvossal elsődlegesen megbeszélni a lehetőségeket, aki őszinte választ adhat a kérdésre.

Aztán mivel a nők ciklusai is holdhoz vannak igazítva, ezért nagyon fontos lehet még, hogy a fogantatáshoz ezeket, a fogantatást, jelző időpontokat vegyék figyelembe. (Erre is, találhattok a fórumon általam feltöltött úgynevezett holdciklushoz kapcsolható „Ogino – Knaus - féle” számítási módszert. Mely azon alapul, hogyha valaki pontosan feljegyzi a menstruációs időpontokat, akkor abból kilehet számítani a pontos peteszabadulás időpontját, vagyis a legvalószínűbb fogantatási lehetőséget.)

Aztán megint nem csak „Gerikka ” kérdezőnek, hanem másoknak is szeretném jelezni, a természetgyógyászatban ismert gyógyítási módokat is, érdemes figyelembe venni. Itt csak megjegyzem, hogy egy állatövi jegy sem hat olyan erővel a nemi szervekre, mint a 8. jegy-házas Skorpió jegy. Ezért aztán, aki főleg kisbabát szeretne már jó, előre alkalmazza a cickafark teából készített ülőfürdőt, ugyan is ez segíthet egyes női bajokon.
A Skorpió napjegyben születetteknél a növő hold idő májustól- novemberig tart, a fogyó hold idő pedig novembertől májusig.
A Nyilas Napjegyben születetteknél pedig a növő hold ideje júniustól decemberig és a fogyó holdhónapban pedig decembertől júniusig tart a fázis idő.
Aztán az is fontos lehet, hogy a leendő anyáknak mindenfajta megerőltetéstől ajánlatos tartózkodni, amikor a Hold jelen esetben a Skorpió és Nyilas jegyeken halad éppen át, azért mert ilyenkor könnyebben bekövetkezhet a vetélés, főleg ha ekkor még a HOLD éppen Növő hold fázisában halad.

Aztán érdekes megállapítás lehet még az is, hogy akár az általános képlet alapján vett 8. Skorpió jegy-ház, akár a „Radix” szerinti 8. házat vizsgáljuk, akkor megállapítható, hogy itt találhatunk legtöbb utalást a terhességgel kapcsolatos veszteségekre, elhalásra, lemondás valamiről, akár még áldozatok által is.

Amennyiben ezekről nem csak orvosilag, hanem az asztrológia adta tudásunkkal is szeretnénk meggyőződni, (már aki hisz ezekben), akkor elsősorban a képletnek a 6. és 12. házat érdemes jegyhatás/annak uralkodó bolygója/ ház-hatás- értelmezés és házban álló bolygók értelmezésével nagyobb vizsgálat alá vetni.

Miért is? Mert például „Gerikka” képletében a Hold, mint már fentebb jeleztem, pontosan a RÁK/ jegyben /Holduralma alatt található és még együttállásban is van a leszálló holdcsomópontjával, vagyis a sárkányfarokkal a Szaturnusz bolygó megfelelőjével is.
Amely nála még itt az IC-én az „Alsó láthatár alatti metszéspontján” jelképezi a karmát is, az előző életben megszerzett viselkedés mintákat.

Itt jelenik meg az előző életünk eseményei, tapasztalásai, de a megoldatlan feladatokat is itt találhatjuk meg. Mindazokkal a hibákkal, hiányosságokkal, amelyek akadályozzák ebben az inkarnációban a „Karmikus” feladat teljesítését.

Vagyis a nála pontosan szemben álló jegyben, a Bakban / Szaturnusz urával a Felszálló holdcsomópont segítségével kell a jelenlegi élete céljait megvalósítani. Ugyan is ez jelzi akár már jó előre a képletében az előtte álló jövőt. A tökéletesedéshez vezető utat mutatja meg, főleg a Jupiter által, mert a Felszálló holdcsomópont egyben a Jupiter hatásaival is társítható. Arra utal, hogy bármennyit is értünk már el, mindig tovább tudunk haladni, csak az a kérdés, hogy hogyan?

Nála személyre bontva, ha megnézzük, akkor azt láthatjuk, az 5. Háza, mely az örömök házát jelenti, a születési „Radix” képletében az Oroszlán jegyben található, nem állt a leszületéskor bolygó az 5. házában, tehát itt a bolygóknak sincsen fényszög kapcsolatai más bolygókkal, amelyre főleg a Tranzitok során lehetne jó értelemben támaszkodni. Mostanság azonban, amikor a Jupiter bolygó éppen az oroszlánjegyben halad éppen, és a Szaturnusz bolygó is a Jupiter uralma alatt a Nyilas- jegyben halad, akkor itt most van még egy utolsó próbálkozás, a babavárás tekintetében a vágyak és remények megvalósítására.

Jelzed, hogy már jó ideje szeretnétek babát! Viszont mivel a Leszálló holdcsomópont a IV. házban a HOLD/urával, mintha szimbolikus kapcsolatba kerülne a Szaturnusz sorsbolygóval, mely az Ikrek jegyben/ Merkúr bolygó uralkodásával található, így a Bakjegyben/ Szaturnusz bolygó uralkodásával található lokális Jupiter bolygó segítségével és az itt helyet foglaló Felszálló holdcsomópont hatásával kellene meg találnia a lehetőséget a babavárás örömeihez.

Hiszen a Jupiter bolygó a felsőbb tudat jelképe, és az energia áramlás építő jellegét is, képes növelni, valamint a terjeszkedést és a növekedés (értsd ezt családban való növekedésre is), a látásmódot is, mint jótevőbolygó jelképezheti. Ezért a testi hatás tekintetében gyarapíthatja a terhesség idejében, a növekvő baba testsúly gyarapodását is. Mivel pedig nálad a 9. házban áll éppen a Jupiter bolygó, ezért talán itt a már valahányadik terhesség is, megvalósulhat, de csak még ez év októberéig, és majd 2016. áprilistól - 2017. elsőfeléig, van meg a lehetősége. Mert ezt követően képletedben ezen a téren egészségi gondok és műtétek előrejelzési olvashatók ki.
Hiszen a Szaturnusz sorsbolygónak a jelképe maga az alapozás, és, hogy mindennek ára van, hiszen a leckéit időnként keményen mutatja meg számunkra.

Mivel azonban „Gerikka” képletében a Szaturnusz bolygó fényszög nélküli bolygó minden tekintetben, vagyis a másik sorsbolygóval, a Jupiterrel sem áll fényszög kapcsolatba, ezért aztán szinte tehetetlenül mozog a Tranzitok során is.
Tehát rád nézve az is, igaz lehet, hogy a Szaturnusz leckéi sokszor kemények, de ugyanakkor tanulási folyamatokat is adhatnak azokra, amikre az életünk során érdemes odafigyelnünk, amelyek rávezethetnek bennünket a fizikai életünk valós dolgaira. Tehát itt kellene talán kimondanom, hogy meg kellene gondolnod, hogy érdemes e sorssal szemben menni.
Ugyan is Szaturnusz olykor gátolt növekedést idéz elő, vagyis elzárhatja ez egyén előtt a családalapításra a lehetőségeket.

Mivel neked a Napod a 8. házad elején található itt a valahová tartozás igényét és az alkalmazkodás lehetőségét növelheti benned. Aztán, mivel itt még a VII. házas Vénusznak is nagy szerepe van, mert ugyan nálad a Vénusz bolygó már a Skorpió jegy, elejére tevődik, de maga a VII. házad a Mérlegjegyre/Vénusz bolygó uralkodása alá is, esik, ezért itt a nappal való VII. házvégi NAP*- Vénusz megosztás miatt személyiségzavarokat is okozhat érzelmi téren a Vénuszi hatás. Azért mert a családalapításnak mindenáron való megfelelésnek való kényszere belsőkonfliktus helyzetekhez is vezethet, az által, hogy a párodnak megfelelve, a „trón birtokosának” szeretnéd a legtöbbet megadni. Ugyanis a VII. ház nagy részének a Skorpió jegy szenvedélyessége erősítheti a sikeres harmonikus és szeretet teli kapcsolat szükségességét. Ez pedig annál is inkább igaz lehet nálad, mert ugye a VII. házban egyrészről a Mars és Vénusz együttállás fényszögben található. Másrészről pedig Nap és Mars bolygó is, mely a női képletben a megfelelő férfit is jelzi, tehát, mivel az Aszcendens jegyed is a Kos- jegyre/ Mars bolygó fennhatósága alatt található, így a VII. ház és az ASC I. ház polaritása kiemelten jelentkezik nálad még abban is, hogy a születési bolygóid a köralatti jelek táblában a pontszámértékeik alapján Kos rejtett ASC- re mutatnak.

Persze mindezektől még az élet lehet igazán teljes és kiegyensúlyozott. Vagyis célszerű a finom egyensúly megteremtésére törekedni, és felismerni, hogy a törekvésünkben ismerjük fel a valódi lehetőségeinket. Azért, mert amikor a Vénusz energiáinak pozitív megnyilvánulására van szükség, akkor itt a Skorpióban a Vénusz bolygó a pénzügyek terén nagyon jó anyagi biztonságot jelezhet.

1917. Ilcsimama2015-02-09 15:17
Kedves Mcsaba! Mindenki más is, akit esetleg érdekelhet Csaba kérdése!

A Mars bolygó száma: természetesen a 9-es szám, mivel az egyéni adottságokat jelzi. Ezért, aztán amikor Numerikus számként vesszük figyelembe, akkor az asztrológiai értelmezés alapján a 360° fokos horoszkóp körben 9. házzal szemben álló 3. ház jelentés tartalma is megjelenhet az értelmezés során.
A 3. ház ugye a kapcsolódások háza, tehát az analitikus= elemző- analizáló- gondolkodásjellemző rá.

A Jupiter száma úgy igazából a 3-as szerencse szám, vagyis a 3-as számot rendeli a csillagászaton belül számmisztika is a Jupiter bolygóhoz. Hiszen a Jupiter bolygó az asztrológiában „Fortuna maior”a nagy szerencse bolygójának tekinthető.

A Szaturnusz bolygóhoz pedig a 8-as szám van rendelve. Milyen érdekes, ha már megint fején találtad a szeget!

Amennyiben az általános /M/ horoszkóp szerint, nézzük a dolgokat, ahol (a Kos jegy az első jegy és I. ház is, a 12. jegy/ház pedig a Halak), akkor ugye a 8.-jegy a SKORPIÓ jegy teljes 30° fokát öleli fel. A házak szempontjából pedig ez a 8. ház, mint „Szilárd /követőház/” ura pontosan a Mars bolygó és annak magasabb oktávszámán működő Plútó bolygó, mely a magasabb rendű szellemi képességet, a bölcsességet jelöli ki.
Nem véletlenül kaphatta a Plútó a 22-es „Mesterszámot”.

A kérdésedre pedig, hogy „A Vénusz - Neptun szembenállásról azért kérdeztem, mert elég sok ideaképet gyártok magamban. Akkor ezek szerint a Hold-Vénusztól jönnek?

Persze! Hiszen a képletedben alapértelmezésként is a „Radix”-ban a Vénusz szeretet bolygód van szemben állás fényszögben a Jupiterrel és a Hold, pedig a Vénusz bolygóval, és itt megint csak nagyon jó a meglátásod, hiszen neked a Neptun bolygód a Skorpiójegyben található születésileg. Pláne úgy, hogy az még az I. házadban is, az egyéniség kifejezésének a házában áll. Ezért aztán (mindenkinél), de nálad is, itt az I. házban helyet foglaló bolygók mindegyike, - mert ugye neked van ott bőven számszerit 3- is, - hatásait tekintve összeadódnak és ezért is érezheted, hogy sok esetben a Neptun hatására idea - képet gyártasz magadban.

Pláne úgy, hogy még neked itt található az életutadat, az életösvényt kijelölő Felszálló Holdcsomópont is. Hiszen itt ez azt jelzi feléd, hogy mivé kell válnia a leszülető léleknek. Pláne úgy, hogy ezt még Mérleg ASC típusként is kell megélni, vagyis, hogy a kifelé hatásban mindkét fél igényei is érvényesülhessen, a lelkek összefonódásának az egyensúlyában.

Aztán nézd csak meg a köralatti „EKL” táblázatodban a Neptun vízszintes sorát!
Azt láthatod, hogy ott a Neptun az I. házvonatkozásban semmilyen más bolygóval nem létesít fényszög kapcsolatot, vagyis az egész sor üres! Tehát a Neptun bolygód csak a Plútó sorában és ráadásul a 11. házban (a vágyak remények megvalósulásának házában), álló Plútó ad egy jó „Szextil” fényszöget.

Aztán nem tudom észre vetted-e a képletedben, hogy a Merkúrod, „Fényszög nélküli bolygó”!!!! (A 8. házban, és milyen érdekes, hogy pontosan ott, amiket a fentiek szerint is feszegettél).

„Már ha szóba hoztad azt is, hogy milyen sokan nem lázongnak azért, mert ez a világ bizony tényleg rossz irányban halad. Te pedig ezt sok esetben ki is nyilvánítod.”

Azért fényszög nélküli nálad a Merkúr, mert születésileg sem, vízszintesen sem pedig függőlegesen sem, kapcsolódik semmilyen más bolygóhoz sem!

Ez is egy érdekes kérdés lehet! Majd később még itt a fórumon foglalkozunk majd egy leírásban a fényszög nélküli bolygók értelmezésével is.

No, már most pontosan ezért mivel a Merkúr a főleg kommunikációért felelős bolygó, a „kozmikus hírvivő” így Te azok közzé vagy sorolandó, akik nem csak mormognak a bajuszuk alatt, hanem a véleményüket ki is, fejezik bármiről is, legyen szó. Persze ezért ne haragudj az egész világra, hiszen ha nem volnának ilyen emberek, akkor bizony elég színtelen lenne nélkülük a világ.

Aztán az sem egy utolsó szempont, hogy ezt mind a Bikajegyben álló Merkúr miatt a Vénusz uralkodónak, vagyis a szeretet bolygójának a hatására jó indulat által vezéreltetve teszed, hogy ezzel a belső agressziódat tudod-e levezetni, hát mondjuk azt, hogy igen!
Azonban ezt sohasem rosszindulattal fejezheted ki. Hiszen neked még a Rejtett ASC - jegyed is Mérleg, tehát, ez a jegy alapvetően az igazságosság természetét jelképezi.

Aztán az sem elhanyagolható, hogy számodra, mint dupla Mérleg ASC jegyűnek szinte életbevágóan fontos lehet, hogy a kapcsolataidban tökéletes legyél. Csupán a felszín alatt jelenik meg az életedben, hogy egy kicsit kemény is tudsz lenni.

Azért, mert a dupla Mérlegek számára legyen az akár Nap és ASC - jegy, vagy akár dupla ASC- és rejtett ASC- jegy elengedetlenül fontos, hogy a kapcsolatokat úgy ápolják, hogy abban saját maguk ás mások is boldogok lehessenek, hiszen nem véletlenül a Vénusz bolygó a születési uralkodó bolygóik.
(válasz Mcsaba 1916. hozzászólására)

1916. Mcsaba2015-02-08 20:07
Kedves Ilcsimama!
Köszönöm a válaszokat. Őszintén szolva nem találkoztam ennyire mély területről jövő magyarázatokkal. Kissé szokatlannak tűnnek, de azért meg értettem, hogy mégis merrefelé kell (kellene) tekintenem.
Az a helyzet, hogy a betegségek elhatalmasodásait talán sikerül lelassítanom, de a hibáim elfogadásával már problémák vannak. Tudok róluk, csaknem egytől-egyig, de az az agresszivitás (nem a párkapcsolatban) az csaknem mnapirenden van. Haragszok a Világra. Ez tuti. Információk sokasága, és saját meggyőződések mind arra utalnak, hogy a Világ a rossz felé halad. Ezt ugyanis mindenki tudja. Csak, hát nem jár annyit a szája, nem lázong annyit, mint én. Úgy értelmeztem a magyarázatodból, hogy a külvilág felé vetítem a belső agressziómat.
Azt megfigyeltem, hogy akiknek Mars-Uránusz kvadrátjuk van, még azok sem lázadnak annyira mint én.
- A Vénusz-Neptun szembenállásról azért kérdeztem, mert elég sok ideaképet gyártok magamban. Akkor ezekszerint a Hold-Vénusztól jönnek?
- És a numerológiával kapcsolatosan a Mars száma a 3, vagy a 9 ? És a Jupiteré, és az Uránuszé mennyi?

Kedves Ilcsimama köszönöm a segítséged, és jó éjt kívánok!
Tisztelettel, Csaba
(válasz Ilcsimama 1915. hozzászólására)

1915. Ilcsimama2015-02-07 21:44
Kedves Mcsaba!
Megint csak nagyon jó kérdést tettél fel, mert a képletszerinti Napuralkodójának megítélését másként kell értékelnünk!

Ezért aztán az I. kérdésed/ a nap uraként témakörben/ egy kicsikével ellőbbről, mélyebben belelátva dolgok menetében indítanám, hogy az, tanulási célt is szolgálhasson.
Ugyan ez csak is arra vonatkozik ahol, amelyik jegyben a Nap helyet foglal a képletben, mert ugye a Nap a képletnek kiemelkedő jelentőséggel bíró eleme. Mivel a Nap a vitalitásunk az önkifejezési módunk jelképe, ezért a jegy/házhelyzete mutatja meg, hogy mely életterületeken tudjuk leginkább irányítani az energiáinkat.
(A megadott e-mail címedre elküldöm neked az ÉLETÜKRE táblázatot, hogy a saját bolygóid születéskori lokális helyzetét abban fel tud jegyezni, illetve jobban érthetővé váljon, amit mondani szeretnék).

Ugyan is szeretném, ha bővebben is tisztáznánk az „Ősszellem „dolgokat, és a „Radix” képletben a születési Nap jegy/ház/ helyzeteinek és jegy uralkodóinak a helyzetét.

Az ŐS SZELLEMBEN alul lakozik elsősorban az „EGÓ” a TEST a LÉLEK- és a SZELLEM.
A másikoldalon pedig szintén az EGÓ - a FÖLDI élet és Napáltali ISTENI SZIKRA. Majd felette az égiek általi ISTENI ERŐ- a TRANSZCEDENTEN = fejlődésen keresztül.
A képletben pedig a leszületés során a „Felkelőjegy” bolygói által megmutathatja nekünk, hogy melyik bolygó által hová is kerültünk a földre.

Ha megnézzük a táblázatot, (sajnos ezt nem tudom ide fórumra feltölteni, mert a Hoxa gépház rendszere, nem tartalmaz ilyen karaktereket), akkor azt látjuk, hogy Földi – Test – rovatnál a Kosnak az ura a Mars. Bikának a Vénusz. Az Ikreknek a Merkúr, a Ráknak a Hold, az uralkodó bolygója. Ezek a mind a testben a fizikai síkú dolgokat jelölik meg.
(Ezért is érzékelheted jobban a 8. házban helyet foglaló Merkúr bolygónak a Bikajegy/ uraként a Vénusz hatását, mert itt a 8. házban inkább lelki alakulást befolyásolhatja nálad).

Mivel a bolygók a Naptól való távolságuk sorrendjében következnek, ezért ugye a Naphoz legközelebb kering a Merkúr bolygó, majd a Vénusz, és ezt követi a FÖLD/ és annak a bolygója HOLD. Csak ezután következik a Mars, ezek a belső bolygók.

Az után következnek majd a külső bolygók: Jupiter- Szaturnusz Uránusz- Neptunusz és végül a Plútó.
A képletben pedig a horizont alatti házak a földi síknak a megnyilvánulásait jelölik meg, nálad pedig a „Radix” képletedben a Nap a horizont feletti jobbfelénél található.
Mivel azonban az asztrológia és a mikrokozmoszt összekötő értelmező tudomány az ősi tanítás szerint a minket körbevevő világ külső leképződése, ezért a belső vonásainknak is, vagy másképpen mondva „Ahogy fent, úgy lent” elvnek felelhet meg. Mennél részletesebben ki bontjuk az égitestek ránk tett hatásait, annál jobban érthetjük meg saját magunkat is.

Az általunk jelenleg ismert tíz bolygó, beleértve a Napot is, a jegy/házakkal együtt nagyon pontos képet tud nyújtani a jellemünkről, azonban ez nem jelenti azt, hogy csak ennyi tudható.
A bolygók számozásai is az analógia szerint úgy vannak, hogy 1/ a NAP az isteni szikra, 2/ a második Fővilágosító a Hold, 3-as a Mars mert a tavaszi Napegyenlőséggel pontosan a horoszkóp horizontján az ASC/ az általános 30-30° foknak megfelelő ”M” képletszerinti Kos jeggyel kezdődik és annak az uralkodó bolygója a Mars. (Ezt az „M” horoszkópot láthatjátok az adatlapomon feltöltve).
Szellemiséget viszont fent a transzcendens bolygók adják, még pedig ezután jönnek csak a transzcendens bolygók a Szaturnusztól a Plútóig, a Merkúron át, amelyek már a szellemi dolgokat jelölik.
Például, akiknek lent vannak a transzcendens bolygóik, azok biztos, hogy a fizikai síkon teremtik meg a dolgokat és ez által fizikai síkon tudnak sikereket is elérni.

Aztán azt is tudjuk ugye, hogy a „Radix” születési képletnek vannak még más olyan pontjai is, mint például a Holdcsomópontok, vagy a Naprendszerünkben - az úgynevezett aszteroida övben- keringő kisbolygók helyeit képezik le. Ezek többségükben a Mars és a Jupiter közti pályákon haladnak. Ilyen például a Chiron kisbolygó is, melynek a hatása szorosan kapcsolódik az egyes jegyek jellegzetességéhez.

A Chiron kisbolygót csak 1977-ben fedezték fel, a Napkörüli keringési 49-51 év. A jegyekben pedig változó időket tölt el.
Pályája szintén ellipszis alakú, ezért Napközelben a Jupiter pályánál mozog, míg a Naptól távolodva pedig már inkább az Uránuszhoz közelít. Ezzel aztán egy energiai hidat képez a három lassú bolygó között, mint a Jupiter- Szaturnusz és az Uránusz bolygókkal.

Sok asztrológus úgy gondolja, hogy mivel az Oroszlán jegynek a Nap az uralkodó bolygója, ezért itt a Chiron a magasrendű tudáshoz társítható, azért mert kulcsot add a titkok megfejtéséhez. Érdekes módon ez a jele is= egy kulcs felül zászlóval.
Sebzett gyógyítóként is, szokás nevezni a Karmikus Chiron bolygót. Azért, mert ahol a képletben található az a terület tartalmazhatja az illetőnél azokat a bizonyos lelki sebeket.

Vagy például a „Pallas” kisbolygó, melyet már nagyon régóta már az 1802 –es, csillagászattal kapcsolatos feljegyzésekben is megtalálhatjuk.
Ő az értelem az ész és a bölcsesség női archetípusáról kapta a nevét. A Merkúrnak a párjaként is értékelhetjük, mivel a tanulási képességet segítheti elő.

Vagy megemlíthetném még a kisbolygók közül a „Vestát” is, akit szintén már az 1804 –től származó feljegyzésekben, mint a munkának a szellemi irányultság megjelenítőjeként hozható összefüggésbe.

Aztán fel lehetne még sorolni egy jó pár „Transzneptunikus”kisbolygót, mint az Eris – Sedna - a Kuiper-öv kentaurjai Stb, melyek a Jupiter és a Plútó közötti térben találhatók, ezekkel is kibővíthető egy kicsit a jelentés tartalmak értelmezése.

Neked a Napod egyértelműen az Ikrek jegyben 7°38’ fokon áll képletedben ezért itt az uralkodó bolygó a Merkúr, mivel azonban ebben az esetben a Merkúr bolygó csak SLEPPJE Napnak, ezért a hatása is sokkal gyengébbnek minősül, mint maga a Nap.

A kisbolygók közül talán a Chiron bolygóról tudhatunk a legtöbbet, nálad például az 5. házadban a Vízöntő jegynek a 22°38 ’ fokánál található a képletedben, mivel itt a Vízöntőnek az egyik társ uralkodója a Szaturnusz, ezért aztán a szülött képes lelassítani a betegség elhatalmasodást. Azért, mert a Szaturnusz a szükségképpen velejáró korlátozások által lehetővé teszi számodra, hogy nem csak betegségeid felett tudsz uralkodni, hanem hibáid elfogadásával is képes vagy megbirkózni. Bár ez utalhat még a társkapcsolatokban valamilyenféle önfejűségre is, pláne ha ez a szabadság bizonyos fokú feladásával is járna. Érdekes módon, mint a különc bolygóként inkább a Plútóhoz hasonlítható ez a Chiron jellegzetesség. Aztán az is milyen érdekes nálad, hogy pontosan a szemben lévő Oroszlán jegyben de már a végénél 29°51” fokon, pontosan Szűz jegy csúcsán / Nap és a Merkúr uralkodásával, vagyis a 11. házban a vágyak és remények házadban található nálad helyileg a PLÚTÓ.

Aztán azt is bizonyosan észre vetted a képletedben, hogy Plútó és a Szaturnusz köti össze a Vénuszt, két zöld Trigon fényszöggel és a Neptun – hoz sugárzó és 29°30’ perc fokon lévő Felszálló holdcsomópontod- és Jupiter és a Szaturnusz felé adott szextil fényszögek, által összeköti azt a bizonyos „nagy zöldsárkányt”.

Azt is tudjuk ugye, hogy a Jupiter és Szaturnusz is, sorsbolygónak számít. Jupiter a kiteljesedést, a Szaturnusz pedig a korlátokat hozhatja be. Mivel Ők ketten a nagy tanító mesterek az asztrológia világában, ezért aztán a Szaturnusz a fejünkre koppinthat, ha nem úgy teszünk, ahogyan azt sors is elvárja tőlünk.
Itt ebben, zöld sárkányban a Jupiter az ajándékot hozza el, míg a Szaturnusz, pedig a sorsfeladatok leckéjével írhatja át a dolgok menetét.
Pláne mostanában nálad, mert ugye tudjuk, hogy a Jupiteri 5. ciklusa és a Szaturnuszi II. Ciklus olyan 60. év környékén összekapcsolódik. (Erről nem régen töltöttem fel leírást a fórumra).

Csak tanulási szempontból jegyzem meg, hogy a képletben nagysárkány jele is adott lehet, a Tranzitok során is keletkezhetnek nagysárkányok. Mégpedig a Jupiter –Mars - Hold - Uránusz és a
Leszálló holdcsomópontok által.
A Nap- Vénusz felszálló holdcsomópont és a —Plútónál pedig főleg T- Qvadrát esetében, ha az még a MC, felé is mutat akkor itt a külső, és belső erők is, dolgoznak.
Amennyiben viszont jó irányba mutat a sárkány, mint nálad is, akkor egyre magasabban tud repülni a horoszkóp tulajdonosa is. Amennyiben ismerjük a saját rezgéseinket, fent tudjuk tartani a sárkányt a levegőbe, kijelölhetjük az irányt az életfeladatunkban. Aztán a korlátozás terén is, szükség van az egyensúlyra, amit csak is az igazi társsal érheti el az ember.

II. kérdésként, mert ez igényel rövidebb választ: „Nepun és a Vénusz között létezik-e az oppozíció? (orbisz: 5°32"). A válaszom NEM! Azért mert a Neptun Orbisz szemben állásnál 3°, míg a Vénuszé is, szemben állás fényszögnél csak 3°30’ fok. Ezt a képletedből is pirossal nagyon jól kirajzoltan láthatod, hiszen a Kos jegyben helyet foglaló Vénusznak csak a Mérlegben álló Holddal és a Jupiterrel van 180° fokos szemben állás jele.

Lássuk akkor a szintén nagyon érdekes III. kérdésed is, mely a „Sárkányfarok” kérdést feszegeti?
Tegyük akkor először is helyére dolgokat!
Mi is a Sárkány fej és mi a Sárkány farok?

A Felszálló csomópont (vagyis a sárkány fej), a könnyebbik aspektus, a Jupiter bolygó hatásának a megfelelője, vagyis harmonikus, jótékony, támogató és azt a pontot is, jelképezi, mely a legnyomasztóbb feszültséget hozza a múltra. Segítségével kell legyőznünk azokat a mintákat, melyek evilági életünk mélységbeli fejlődéséért felelősek. Maradandó Karmikus* nehézséget, problémát jelenthet az illető életében, amit itt a földi életében még meg kell oldania. Egyben a Felszálló holdcsomópont: A jelenlegi életünk céljait, az előttünk álló jövőt is jelképezi, a teljes lelki beteljesülés felé vezető utat jelzi. A tökéletesedéshez vezető utat mutatja meg. Arra utal, hogy bármennyit is értünk már el, mindig tovább tudunk haladni.

Aztán nézzük a Leszálló holdcsomópontot: vagyis a sárkányfarok a Szaturnusz bolygó megfelelője is. Jelképezi a karmánkat, az előző életeinkben megszerzett viselkedés mintákat. Az előző életünk eseményeit, tapasztalásait, megoldatlan feladatokat jelez. Mindazokat a hibákat, hiányosságokat, amelyek akadályozzák a Karmikus feladat teljesítését.

E kettő egymással pontosan szemben, 180 fokra helyezkedik el egymástól a képletben. (Nálad ugye a felszálló Mérleg- jegyben és a leszálló pontosan Kos- jegyben található).

Felszálló holdcsomópont, (vagyis a sárkány fej) összekapcsoló, míg a leszálló holdcsomópont,(sárkány farok) elválasztó tulajdonságokkal bír. Tehát semmiképpen sem értendő úgy hogy jellem és karakter szempontjából felül múlhatja a Napot.
Már csak azért sem, mert a NAP az örökké való szellem által bekeríti azt az Isteni szikrát, amely mindenkiben megtalálható, életet ad, és az „ÉNT” jelképezi.

Mint az (Északi) Felszálló holdcsomópont pedig: az életcélt, a sorsküzdelmet, és a fejlődésben rejlő választások lehetőségeit adja.
A (Déli) leszálló holdcsomópont pedig: Kaput nyit a múltba. A veleszületett kényszer képességeket, és Karmát jelzi, vagyis ösvényt mutat a múltba. Ugyan úgy, mint a Hold is, a bevésődött és ösztönös viselkedésre is, utal. Vagyis egyszóval a lélek ŐSI része.

Aztán nézzük meg ezt a kérdést a születési uralkodói szempontból is!

A Mundánban, mint az alap képletben is az I. házzal szemben a Kossal a VII. házban a Mérleg –jegy található Vénusz urával, mely a kapcsolat és harmóniára törekvést adhatja nekünk. No már most neked a képletedben ez pontosan fordítottan van.
Vagyis a Mérlegben találhat nálad az ASC - jegy és a VII. kifelé hatás háza van a KOS - jegyben. Vagyis semmiképpen sem adhatja a születési ASC az egyéniségednek az agresszivitását. Hanem inkább a kifelé hatás következtében inkább külső kapcsolataidban, vagy esetlegesen a párkapcsolat terén lelhetsz rá bizonyos fokú agresszív magatartásra.

Hiszen itt a Mérleg ASC azt adja neked, hogy az egész világgal szeretnél jó értelemben kapcsolatba kerülni, hiszen a Mérleg ura pontosan a Vénusz bolygó, mely a szeretet és a kapcsolatok utáni vágyak megtestesítője. Míg a VII. házas Kos jegynél pedig a Mars uralkodó bolygó által pontosan a rámenősséget hozhatja ki belőled, amit Te esetleg még türelmetlen agresszivitásként is, élheted meg.
Itt a VII. házban láthatjuk meg, hogy a másik ember mit is jelen nekünk. A Kos a tavaszi napegyenlőség, vagyis a Radix - ban a születéssel ugyan összefügg, mert itt lépünk be ebbe a világba, de csak akkor, ha a Kos az ASC - jegyre tevődik. A Mérlegen keresztül, pedig az élet felének a kiáramlását jelenti a külvilágba. Az „ÉNT”, az egzisztenciát a „Te” – vel, köti össze, megmutatja, hogy hogyan válik a társunk a társképünkké.
(válasz Mcsaba 1914. hozzászólására)

1914. Mcsaba2015-02-06 15:34
Kedves Ilcsimama!
Köszönöm, hogy kedvet adtál a Numerógia iránt való érdeklődéshez. Arra gondoltam, hogy nagyon jó kiegészítője lehet az Asztrológiában való fejlődésnek.
Mivel újdonságként érintett a horoszkóp értékelésed – amiért nem győzök hálálkodni – így kérdeznék egy pár olyan dolog felől, amiket nem nagyon sikerült tisztáznom a saját radixomban.
- Elsősorban – csakúgy – meg kérdezném, hogy a Nap urának van-e különösebb szerepe, vagy hatása a radixban? Ugyanis a Bika/Merkúr jelleget nagyon érzem magamon.
- Aztán a másik – fontosabb dolog – a Sárkányfarok karakterbeli kiemeltsége lenne.
Ugyanis, amikor az Asztrológiával ismerkedtem, csaknem belém sulykolódott, hogy a Sárkányfarok (nem a Sárkányfej) annyira fontos, hogy még a Napjegyet is felülmúlja a szülött jellemét, karakterét illetően. És ezt nem csak azért hittem el, mert így tanították, hanem még azért is, mert az én karakteremben is elég keményen meg van a Kos jelleg. És csak nagyon későn kezdtem elgondolkozni azon, hogy ez nem-e a születési uralkodó hatásától van?
Így aztán – a Mérleg Aszcendenst igazolva – dilemmába estem és nem tudom, hogy pontosan honnan ered az olykor még agresszívnek is nevezhető Kos jelleg.
- És aztán a Nepun és a Vénusz között létezik-e az oppozíció? (orbisz: 5°32")

Tisztelettel Mcsaba.

1913. Ilcsimama2015-02-05 18:14
No, akkor többek kérésére egészítsük ki az 1912-es leírást.
Számok a betűk átkonvertálásának tükrében:
A:J:S= 1.
B:K:T= 2.
C:L:U= 3.
D:M:V:= 4.
E:N:W=5.
F:O:X=6.
G:P:Y=7.
H:Q:Z=8.
I:R=9-es számmal.
(válasz Ilcsimama 1912. hozzászólására)

1912. Ilcsimama2015-02-05 16:14
Kedves Csaba. Elnézést, de nem voltam egy pár napon át és elkerülte a figyelmem a kérdésed.
Valamint mindenki másnak is figyelmébe ajánlom az alábbi válaszom, ha esetleg titeket is érdkelhet.

Az első kérdésedre a válaszom igen volt, melyet megírtam neked bővebben is kifejtve.

Az összevetésnél pedig a női képletben a Hold helye inkább más összefüggésben vizsgálandó. Ugyan is mivel Hold gyors bolygó ezért a rövidebb távú összevetések csupán a lassú bolygókra vonatkozhatnak leginkább.

Viszont, ha már megint csak nagyon jó dolgok felől közelíted meg az asztrológiát, akkor szeretném még jelezni, hogy a Tranzit bolygók figyelemmel kísérése a saját „Radix” szerint állásokkal, az élet során felbukkanó lehetőségeket, és lehetséges akadályokat jelzi. Mivel viszonylag pontosan, - a szabad akaratot is figyelembe lehet rajtuk változtatni, - azért, mert a várható események előrejelzésével már eleve felkészülhetünk arra, hogy miként menjünk elébe az eseteleges rossz dolgoknak.

Itt ugye én arra gondolok, hogy képletből kifejthető az – az életfeladat, a velünk született tulajdonságok, és ennek függvényében az, hogy egy-egy életesemény mikor következhet be, hogy a lehető legjobbakat hozzuk ki a felkínált lehetőségekből.

Mint már az előző bejegyzéseimben is kitértem rá, hogy a 2015. év az érzelmek éve lehet a csillagok állása szerint.

Az egyéni életben pedig arról szó volt már, hogy érdemes a számmisztikát is segítségül hívni a sorsunk alakulásának a vizsgálatakor. Hiszen Henry Miller szavaival élve:

„a világot nem kell rendbe tenni, a világ természetéből adódóan maga a rend.
A mi feladatunk az, hogy e renddel összhangban éljünk”.

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a bennünk rejlő adottságok és azzal kapcsolatos viselkedési formák az érzelmi hullámainkon keresztül jussanak el hozzánk, akkor a számmisztika segítségével tudjuk azt a mindennapjainkban is hasznosítani. Azért, mert a számok rezgései a kozmikus erők hatásait is közvetíthetik felénk.

Többször is jeleztem már felétek, hogy a bolygókat a csillagászok egy-egy számhoz rendelték, mint például a Napszáma az 1.-es. Holdé a 2-es, 3-as a Jupiteré, 4-est szintén a fizikai napszámának lehet tekinteni, az 5-öst a Merkúrhoz rendelhetjük, 6-ost, mint az egyénben rejlő harmónia jelölőjét a Vénusz bolygóhoz kapcsolhatjuk.

A 7-es számot szintén a lelkiéleti élettel összehozható kapcsolat által a Holdhoz rendelendő.

Míg a 8-as számnál a gyakorlatiasságot és a szorgalmat helyezhetjük előtérbe, mert a Szaturnusz sorbolygóhoz kapcsolható.

A 9-es számnál pedig a Mars bolygó rezgését érzékelhetjük, vagyis felfeddheti, hogy mekkora is munkabírásunk, a testi erőnk, de akár még a bátorságunkat is vizsgálhatjuk általa.

Aztán a kettős számok esetében, mint a betűkből átkonvertált számoknál találhatunk például a 11-es szám esetében ez a Neptun bolygóval és annak energetikai hatásával is, összehozható.
Azért, mert ilyen névszámmal rendelkező egyéneknél a tisztánlátás, a látnoki készség, és főleg a megvilágosodás iránti vágy is, jobban érzékelhető.

Aztán ilyen lehet még a 22-es szám is, mely a Plútó bolygó energiával hozható összefüggésbe, pláne, ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a Plútó bolygót a Mars bolygó felsőbb oktávszámú megjelenéseként érzékelhetjük a kozmikus energiák terén.

Mivel a bolygók mindegyikének megvannak a saját jellemvonásai, amelyek az egyes embereknél és főleg a képleteikben különböző módokon jelenhetnek meg, ezért az asztrológiai elmélet szerint a Napot mindig pozitív tüzes jellegűként kell értelmeznünk.
A holdat viszont vizes-nedves mivolta miatt inkább negatív módon, a Merkúrt szintén pozitívnak, és sokoldalúnak. Érdekes módon a Vénusz bolygót a földies jellege miatt inkább negatívként foghatjuk fel.

A Mars szintén pozitív jelleggel bír, és a Jupiter bolygó is, szintén a tüzes jellege miatt adhatja nekünk a hatásit.

A Szaturnusz inkább passzív ugyanakkor földies.

Az Uránuszt is inkább a pozitív légies jegyekhez sorolhatjuk, a Neptun bolygót pedig inkább negatív passzív, vizes-nedves értékelésként vehetjük figyelembe, bár a Neptun felsőbb fokú oktávjaként a Vénusznak inkább nőies jellegű bolygóként értékelhetjük. Ezért szoktuk a 11. házra mondani, hogy a képletben itt jelenhetnek meg leginkább (főleg a nőknél), a remények lehetőségei, és vágyak megjelenési formáit mutathatják meg számunkra.

A Plútó pedig tüzes-és nedves jelleghatással lehet ránk.

Tehát akkor mi is, kell a numerikus számok átkonvertálásához?

A NÉV mellett a születési évünk, hónapunk és a napunk.
Mivel azonban a név sok esetben valamilyen ok következtében (házasság, névfelvétel, névcsere, STB), változhat, ezért inkább azokat a neveket használjuk, amit a születésünkkor kaptuk. Sok esetben megfigyelhető, hogy akik két vezeték, vagy keresztneveket is kaptak és azt a mindennapi használat során vagy elhagyják, vagy másmódokon használják, azzal akár a bolygóktól kapott rezgés módokat is elveszíthetik, vagy legalább is módosíthatják az életük során.

Ezzel kapcsolatosan kérdés volt már „Mcsaba” részéről az is, az előbbiekben, hogy az ékezeteket miként vegyük figyelembe az átkonvertálás során.

Erre pedig a válasz, hogy az alap ÁBC betűit kell értelmezni a rövid és hosszú betűk esetében is. Azért, mert a beszédünk láthatóvá tétele számunkra az írás. Az írásban pedig különféle írásjegyeket használunk. Egy –egy hangnak egy, vagy esetleg több írásjegy felelhet meg. Az egy-egy hangot, jelölő írásjegyet, vagy írásjegy csoportot betűnek nevezzük. Mivel azonban a hangokat két nagyobb csoportra, magánhangzókra és mássalhangzókra is felbonthatjuk, külön kell választani a magánhangzókat és mássalhangzókat, jelölő betűket is.

Ennek alapján tudjuk Numerológia szempontjából a betűket számokká átkonvertálni. Amely alapján következtethetünk az „Életutunkra”, ahol a születési év, hó napok egy számmá vonása adja az életút számunkat 1-22-ig.

Aztán a belső személyiségre vonatkozó szám értékhez pedig a nevünknek a magánhangzóinak az átkonvertálása adja meg az értékelését.

A külső személyiségünk ismérveire pedig a nevünknek szintén a születéskor kapott nevünknek a mássalhangzóit kell átszámítanunk.

Ezt követően pedig a belső és a külsőszámként kapott összegeket addig rendezzük, míg abból egy számot nem tudunk képezni.

A személyes évekre való utalásokat, pedig úgy kaphatjuk meg, hogy a születés hónapjának + a napjához azt az évet adjuk hozzá, amelyre éppen kíváncsiak lehetünk. Itt mindig a születés hónapjának a napja lehet a sorsfordulás időpontja. Vagyis annak az évének jó, vagy esetleges rosszabb lehetőségeit ezek értékelésében találhatjuk meg.

Minden számítási módoknál, akiknél megjelenik egyenként a 11-es, vagy a 22-es „Mesterszám” azoknak még külön is jelentőségeket lehet tulajdonítani.

(Itt azért nem térnék ki ezek jelentőségéről, már a „Netten” már nagyon sok helyeken igen jó értelmezéssel megtalálhatjátok az egyes számok értelmezését.)

Azonban mivel a születésnapunk nem volt véletlen, hiszen ezzel a földre érkezünk napjával eldőlt, hogy milyen különleges képességekkel ruházott fel bennünket a sorsunk. Amennyiben ismerjük a saját születési képletünket, és azokban láthatjuk az erősségeinket és gyengeségeinket, akkor arra igen is tudunk építeni, az által, hogy a bolygóktól kapott rezgéseket felhasználva harmonikusabb életet tudjunk élni.

Ezért talán itt megemlíthetem, hogy a számmisztika alapján egyes számokhoz rendelhető maga a születésnap száma:

Így az 1-es számhoz kapcsolható ha valaki valamely hónap 1-én, 19-én vagy 28.-án született: itt mindig használhatod a Napszáma miatt a fantáziádat, a kreatív elképzeléseidhez.

2-es számhoz: aki 2.-án 11.-én, 20.-án, vagy 29-én, született, itt fontos lehet, hogy mint ahogyan Hold is visszatükrözi a Nap energiáit, úgy a mindennapokban mi is a belőlünk áradó energiáinkat az érzelmeink által, a bennünk körülvevő emberekre jó értelemben sugározzuk ki.

3-as számhoz: aki 3.-án, 12.-én, 21.-én, vagy 30.-án látta meg a napvilágot. Ezzel a számmal a személyiségünket az irányban tudjuk fejleszteni, hogy szoros empatikus képességeket fejlesszük ki magunkban és másokban való kihatásunkkal is. Főleg a 4-es számhoz: 4.-én, 13.-án, 22.-én, 31.-én, rendelt értékeket is figyelembe véve, mivel ez a Napszáma is, ezért a külsőkapcsolatainkban, de főleg a párkapcsolatban igyekezzünk jó szövetségeseket találni. Alakítsuk ki magunkban őszintén a közös célok elérését, mert ezzel a saját biztonságunkat is megteremthetjük.

5-ös számhoz: 5.-én, 14.-én, 23.-án, mivel ezzel a számmal rendelkezők nehezen viselhetik el kötöttségeket, ezért párkapcsolataikban is talán akkor tudnak jól választani, ha megadják egymásnak a saját egyéni függetlenségüket, úgy hogy azzal nem távolodnak el egymástól, hanem még inkább összekovácsolódhatnak.

6-os számhoz: 6.-án, 15.-én, 24.-én, született egyénekhez kapcsolható, hogy az élet minden területén fejlesszék magukat mester fokra. Hiszen a 6-os szám a VÉNUSZ bolygó száma, ami a kisszerencse bolygójának is tekinthető.

7-es számhoz: 7.-én, 16.-án, 25.-én, születettekhez talán a számmisztika szerint mivel ez a holdhatáshoz van rendelve, ezért az életünk során meg kell szabadulni minden félelmeinktől, hogy fel tudjuk tárni az igazi lelki érzéseinket mások irányába.

8-as számhoz: 8.-án, 17.-én, 26.-án, itt inkább az a feladat, hogy az élet minden területén pozitív energiák által egyensúlyba tudjuk hozni magunkat másokkal. Vagyis mivel itt a Szaturnuszi sorbolygó hatásokkal is lehet számolni, ezért célszerű kialakítani magunkban, az egészséges adok és a kapott érzéseket megfelelően, tudjuk kezelni.

Végül pedig a 9-es számhoz: 9.-én, 18.-án 27.-i napon születettek tartoznak. Mivel a 9-es szám is szinte „Mesterszámként” kezelendő ezért főleg az egyéni adottságokat jelzi, ezért ne csak a magunk, hanem a körülöttünk élők együttérzésével is számolnunk kell.
Építsük be az életünkbe a toleranciát! Vagyis először legyünk tisztába a saját értékeinkkel, mielőtt másokat bírálnák, illetve másokat szeretnénk megváltoztatni.

Mivel azonban a születésnapunk nem volt véletlen, hiszen ezzel a földre érkezésünk napjával eldőlt, hogy milyen különleges képességekkel ruházott fel bennünket a sorsunk. Amennyiben ismerjük a saját születési képletünket, és azokban láthatjuk az erősségeinket és gyengeségeinket, akkor arra igen is tudunk építeni, az által, hogy a bolygóktól kapott rezgéseket jól felhasználva harmonikusabb életet tudjunk élni.
(válasz Mcsaba 1910. hozzászólására)

1911. Ilcsimama2015-02-05 02:49
Kedves asztrológiai fórumozók! A kéréseteket máris szeretném teljesíteni, miszerint 2015.02.04.-én a Vízöntőben járó NAP pontosan déli 12 órakor az „ÉG” tetején haladt éppen Telihold idejében.
Vagyis ez azt jelenti, hogy a Vízöntővel szemben álló jegyben, vagyis az OROSZLÁNBAN halad éppen a HOLD – 0 h/ 11/perckor TELIHOLD fázis időben.

Azért mert ugye tudjuk, hogy a Nap újhold idejében kerül együttállásban ugyan abban, jegyben, ekkor pedig a szemben álló jegyben van a Telihold fázis ideje. (Így tudjuk a saját „Radix” horoszkópunkban is megállapítani, hogy éppen milyen holdfázis idejében láttuk meg a napvilágot. Azért mert ha saját „Lokálisan” elhelyezkedő holdunk újhold utáni jegyre tevődik, akkor a születésünk növő hold fázisra tevődik, míg, ha a telihold utáni jegyekben áll a saját holdunk, akkor pedig csökkenő holdfázis időben születtünk.)

Ez az időpont nagyon jó arra, hogy jó gondolatainkat afelé irányítsuk, hogy azok a többszörös erőhatás következtében meg tudjanak valósulni.
Azt se feledjük azonban, hogy a Szaturnusz bolygó a Nyilas jegyben halad és ez hideg jegynek minősülve hidegebb napokat hozhat ránk. Aztán ez a két nap feszültségekkel is terheltebb lehet, mert a Hold az Oroszlánban, tüzes jegyben halad.
Aztán azt is tudjuk ugye, hold a leggyorsabban keringő bolygók, közé tartozik így 2-3 naponként jegyet vált.

Aztán február 5-7.ig, már Szűzjegyben halad tovább a hold.
8 és 9.-én a Mérlegjegyben,
10-12.-ig a Skorpióban halad és ekkor 4 h 50perckor az csökkenő hold fázis ideje van.
13-14.-i már a Nyilas jegyben,
15-16.-án Bakjegyben,
17-18.-án a Vízöntő jegybe lép és pontosan 19.-én csütörtökön 0h43 perckor a Halak- jegyben történik meg az Újhold időfázis ideje és 20.-ig tartózkodik a Hold a Halak jegyben.

(Ez szintén nagyon jó időpont arra, hogy csakis jó gondolatokat tápláljuk magunkban, amit el szeretnénk érni az életben, és amit jó módon szeretnénk, hogy megvalósuljon. Növeljük magunkban a szeretet érzését, hiszen akkor mások felé is a szeretet által nyitottabbak lehetünk. )

Majd a Hold február 21- 22.-ig, már Kosban halad,
23-24.-ig a Bikajegyben,
25- 27.-ig pedig az Ikrek- jegyben szintén holdfázis változás lesz, vagyis 25.-én 18 h 15 perckor a hold belelép az első negyedbe, vagyis növekvő holdfázis idejébe.
Aztán majd február utolsó 28-i napján, szombaton és még vasárnap is, de már március 1.-én, a Rákban folytatja a HOLD az útját.

Ez a körforgás aztán folytatódik tovább minden hónapban.

Aztán azt sem szabad elfelednünk, hogy a Szaturnusz bolygó jelenleg a Nyilasban/ Jupiter bolygó uralam alatt jár, tehát a mi országunk és fővárosunk is a Nyilas jegyhez tartozik. Tehát nem mindegy, hogy az egyéni és közösségi életben milyen módon éljük az életünket.

Főleg igaz lehet ez majd későbbiekre, de főleg a március hónapra.
Március 2-4.-ig a tüzes/ Oroszlán jegyben haladó Holdhatásaira, és mivel ekkor a Jupiter bolygó is az Oroszlán jegyben „Erőben” halad éppen, még pedig 14°32 percfoknál.

Mivel azonban ekkor a Merkúrnak az”ÉSZ istenének”a bolygójának a Holddal és a Jupiternek pedig a Merkúrral is, erősen rossz, ártó hátrányos, szemben állás fényszögei lesznek, ezért nagy feszültségeket érezhetünk a mindennapjainkban. Óvatosságra, és meggondoltságra figyelmeztethet bennünket, amikor is kimondott szónak akár romboló hatása is lehet.

Itt talán csak az jelenthet majd és azoknál segítséget, akinek a képletében jótékony Trigon fényszögek a segítségükre sietnek.
Sorsunkban pedig azért is érdekes lehet ez az év, mert a Szaturnusz háromszor is érinti a Skorpió ollóját. Vagyis március közepétől a Szaturnusz bolygó úgynevezett „Retrográd” haladásban kezd, tehát a Nyilas jegyből hátra lép a Skorpióba, majd, aztán amikor ismét előre haladva ugyan azokat a leckéket adhatja fel nekünk. Vagyis, hogy min kellene változtatnunk, mit kellene elengedni abból, ami eddig rossz volt az életünkben. Mit tudunk esetleg szeretet által megjavítani az életünkben, hogy boldogabb életet élhessünk. Majd csak szeptember 2. dekádjától halad ismét egyenesen előre a Nyilas jegybe a Szaturnusz bolygó.
Persze itt is nagyon lényeges, az is, hogy kinek-kinek a”Radix” képletében a Szaturnusz hogyan áll, milyen fényszögekkel kapacsolódik más bolygókhoz, és milyen megoldandó feladatokat ró rá ki a sorsában.

Itt márciusban még érdekes lehet a Mars állása is, mely akkor majd a saját KOS – jegyében és „Erőben” fog uralkodni, és holddal sem kapcsolódig jó fényszögbe, amely szintén a türelmetlenséget, az ingerlékenységet táplálja, és ezért kiszámíthatatlan reakciókat esetlegesen rossz döntéseket is, hozhatnak magukkal.

Mivel a Plútó is a Mars magasabb oktávszámú megjelenéseként értékelendő, ezért mivel a Plútó a tömegek bolygója is, és éppen a Bak jegyben/ Szaturnusz uralma alatt halad, így akár a hatása a tömegekre is kihatással lehet. Feltéve, ha ez hatás nem olyan erős reakciókat gerjeszt, hogy azok súlyos zavarokhoz és romboláshoz vezessenek.

Mivel az Uránusz bolygó is éppen a Kos jegyben a Mars uralma halad a Plútóval éppen Qvadrát fényszögben, ezért a konfliktusok, a feszültségek bizony szinte elkerülhetetlenek.
Itt talán ebben az állásban a Qvadrát- nak rombolóbb és károsabb lehet a hatása, mint az oppozíciónak, vagy a szembenállás fényszögnek. Hiszen nem szabad elfelejteni, hogy milyen szoros kapcsolat van az Uránusz és a függetlenségi érzés között, ezért aztán az egyéni kudarc élmények is felszínre törhetnek. Mivel az Uránusz visszatérései a jegyekben, jelen esetben most a Kos jegyben izgalmas, de ugyanakkor veszélyes időszakot is jelezhet, azért, mert az Uránusznak a Kos jegybe való haladása drámai hatású is lehet, mint mondjuk, amikor az Uránusz még a Halak jegyben járt. Azért, mert itt a Kosban a Mars uralkodó hatására és a Plútó magasabb rezgésfokának a hatására is, az újjászületés (pláne úgy, hogy nem régen még a Nap is, a megújító Vízöntő jegyben járt, most pedig a halak jegyben másodlagos Jupiteri uralom alatt halad éppen, és a Szaturnusz sors bolygó pedig szintén a Nyilas- jegyben Jupiteri uralom alatt halad), ezért hírtelen és változásokra sarkalhat bennünket.

Tehát bizonyos, hogy az életünk bizonyos területein jelentős változások következhetnek be.
A Kosban haladó Uránusz bolygó hatására olyan tulajdonságokat hozhat ki belőlünk, amelyek egyszerre oldhatják a bennünk lévő feszültségeket, de ugyanakkor újakat is generálhatnak bennünk.
A Kosban haladó Uránusz nagyrészt nem az egyéni életben, ha nem inkább a csoportban betöltött szerepére helyezheti a hangsúlyt.
Ezért aztán elsősorban arra törekedjünk, hogy a személyes kapcsolatokban igyekezzünk inkább a jó és jobb meglátásokat magunkban ki fejleszteni. Erre pedig most és minden hónapban bekövetkezendő telihold idejében és majd az újhold fázisok idejében is, jó gondolatokkal jó irányba terelhetjük a dolgainkat. Hiszen azt is tudhatjuk, hogy nem mindegy, milyen hangulatban vagyunk, hogyan gondolkodunk, hogyan szemléljük a körülöttünk lévő világot, hiszen minden a fejben a gondolkodás révén dőlhet el és valósulhat meg.

A negatív módon való gondolkodás negatívan üthet vissza ránk!

Azt is tudhatjuk, hogy az Uránusz bolygó itt a Kosban a harcos Mars bolygó uralkodásával, hirtelen és váratlan dolgokat hozhat az életünkbe. Pláne akkor, ha az Uránusz még esetleg rossz fényszöggel kapcsolódik a Plútóhoz, vagy éppen Vénusz hoz, vagy annak magasabb oktávszámán rezgő Neptunuszhoz is. Hiszen ezek arra sarkalhatnak bennünket, hogy öncélú reformerként működjünk, de ugyanakkor a Jupiteri hatásokkal frissítsük fel a lelkünket is, azért, mert az Uránusz és Plútó Qvadrát fényszöge nagyváltozásokat is hozhat az életünkben, melyek lehetnek jók, de akár rosszak is.

A Plútó a Bakban a hatalmat is jelzi, ugyan akkor a Mars a Kos jegyben a mindennek a felrobbanására is ösztökélhet bennünket.
Már pedig az Oroszlánban haladó Jupiter bolygó márciusban 13-14° fokon halad, a Merkúr pedig - aki a logikus gondolkodásért felelős -, pontosan szemben a Vízöntő jegyben halad éppen, vagyis a fényszögével pontosan az ellentétes erőket hozhatja be.

Vagyis úgy érezzük, hogy lendületet kapnak a dolgaink az elképzeléseink. Türelmetlenül várjuk az újjászületést, a tavaszt, ez aztán olykor-olykor a vitatkozó kedvet a türelmetlenséggel párosuló konfliktusokat hozhatja magával.

Próbáljunk, hát mindannyian az egyéni életünkben egymáshoz toleránsak lenni. Mivel a Mars is, a saját jegyében a Kosban éppen a Kos- jegy felénél halad éppen, ezért a vigyázzunk egymásra főleg a meggondolatlanságot és baleseti lehetőségeket igyekezzünk elkerülni.

Aztán még egy érdekessége lehet ennek a tavasznak, hogy bár a lassú bolygók közül a Jupiter is, az Oroszlán jegynek szintén a közepén halad, aztán az Uránusz is Kos- jegynek szintén a 15° fokos dekádjánál halad éppen, és végül a Plútó is, a Bakjegyben, szintén a 15° fok környékre egész évben retrográd módokon vissza-visszatér, ahol bizony hatásával megmozgathatja a dolgokat.

1910. Mcsaba2015-02-01 11:37
Kedves Ilcsi Mama!

A válaszodat (a Bika/Merkúrommal) úgy értelmeztem, hogy amikor a Nő Vénusza a Férfi 7.Ház-területére esik, akkor inkább a Nő vonzódik a Férfihoz. - Így van-e pontosan?

Aztán az összetevéseket vizsgálva még elő jönnek az olyan esetek is, amikor (például) a Nő Holdja qvadrát a Férfi Szaturnuszával. És a Férfi Holdja trigon a Nő Szaturnuszával.

Köszönöm a választ és a program használatával kapcsolatos útmutatást is.

Tisztelettel Mcsaba.

1909. Ilcsimama2015-01-31 23:26
Kedves „Mcsaba” és másokat is akiket esetleg érdekelhet a Csaba által feltett kérdés.

Az összevetésnél a belső körben mindig az a képlet álljon, amelyben Vénusz párkapcsolati téren, hangsúlyos helyen áll, mint például a Te esetedben a VII. házban. Aztán a másik képletet erre kell rá vetíteni és ott a kör alatti fényszögek, jelzik majd a kapcsolódási helyeket. A belső kör fényszögeit a vízszintes sorban láthatjuk, míg a rávetített másik képletet pedig a függőleges sorban.
Amikor pedig ebben az állásban a VII. ház, vagyis a párkapcsolati érintettség a Vénusz által a VII. házra vetül, akinél ez a külső körben szintén a VII. háznál látható, akkor ott annál a személynél nagyobb a bevonzás lehetősége is legyen az, nő vagy akár férfi esetében is.

Ilyen esetben mikor összevetés képletét készítünk, akkor fent az „Opciók”-nál a „Megjelenítés” I-re kattintva (az álló csillagok felett lévő), fényszög (kivetített) pipáját ki kell venni rákattintással, hogy az összevetésnél a külsőkörön a színes fényszög jelek, ne legyenek rajta, így jól látható és kivehető, hogy a rávetített horoszkópban a születési bolygók, hova mely területre kerülnek.
Itt is még a jegyeket és házakat is, érdemes jelentés hatásuk alapján is, értékelni.
Aztán azt se feledjétek el, hogy ezt a kivett pipát tegyétek majd vissza helyére, ha a következő horoszkópnál szeretnétek, ha a külső körön megjelenjenek a látens fényszög jelek, hiszen ezekkel tudjuk figyelemmel kísérni a mindenkori Tranzit bolygóhatásokat jegyekben és házakban.
(válasz Mcsaba 1906. hozzászólására)

1908. Bársony2015-01-31 17:01
Kedves Ilcsimama!

Köszönöm szépen! :)

"Még az is érdekes lehet a képlet fejtésed kapcsán, hogy a Plútó is neked a Radix -ban a X. házban, a Mérlegben áll, ez pedig születésileg azt adhatja neked, hogy szükséged van valamilyen cél kitűzésére, hogy a felesleges energiádat pozitív módon vezesd le" - mostanában több cél is ki van tűzve. :)

Még egyszer köszönöm, próbálom áttanulmányozni. :)
(válasz Ilcsimama 1907. hozzászólására)

1907. Ilcsimama2015-01-31 16:33
Kedves Bársony! Persze, hogy elfogadom, nem is kétséges, hogy egy kicsit rosszul esett, de azért vagyunk egymásért, hogy meg tudjunk bocsátani, hiszen Te az Ikrek másik fele vagy ilyenkor. Írd már priviben meg a keresztneved, hogy egy kicsikét közelebb kerülhessek hozzád!
Meglásd, hogyha Te is szeretnéd, és böngészed egy kicsit nálam a fórumon az asztrológiát, megtaláljuk számodra is kiutat.
Főleg keress rá a fórumon a Szaturnuszi ciklus időkre. Te éppen mostanában hagytad el az I. ciklusodat és léptél bele a II. + 30. éves ciklusba.
Ha átértékeled az eddigi éveket, és új feladatokat tűzöl ki, akkor bizonyosan az egész életed megváltozhat. Segítek neked, meglásd sikerülni fog. Neked ugye a Szaturnuszod, ha megnézed horoszkóp körödet, láthatod, hogy a Mérleg jegyben/Vénusz uralma alatt található 15°57' foknál. Ez neked a X. házadat jelenti. Ott áll benne Mars is, amely férfi jelölő is a női horoszkópban, és sajnos nem jó állásban, mert piros „Exilben” van, vagyis itt nem érzi jól magát a Mars bolygó.

Aztán a X. házzal szemben található IV. család és Otthon házad, amelyben meg Vénusz bolygód áll pontosan ugyan úgy szintén piros „Exilben”, és még ráadásul a Kos jegyben, aminek az uralkodó bolygója a/ Mars bolygó. Ezért aztán a fényszög hatását tekintve ezek bizony nem jó 180° fokos szemben állásban vannak egymással. Vagyis csak akkor teljesülhetnek a Te párkapcsolati és családdal kapcsolatos dolgaid, ha ezt a szemben állást a Tranzitok során jó Trigon és szextil fényszögek feloldhatják.

Mivel azonban neked még a rejtett ASC-is, a Mérlegjegyre esik/annak is az ura ugye Vénusz a szerelem bolygója, ezért aztán mivel a 11. házadban található maga Jupiter bolygó, ezért aztán ebben is segítségedre jöhet jóságos Jupiter most akár már az oroszlánban haladva is, de ez év őszétől átlépve a Szűz jegyben kommunikáció téren is, bizonyosan.
Hiszen ekkor olyan jó fényszögeket kaphatsz már akár most februártól egészen 2016. augusztusig, hogy akár még költözéssel járó hosszú évekre kiható jó eseményeket hozhat be az életedbe. Itt a Neptunusznak a nagy álmok bolygójának a hatását is jó értelemben érezheted, majd, mert a Neptun ugye jelenleg a Halak jegyben halad éppen az elsődleges Neptunusz és másodlagosan pedig a Jupiter uralkodása alatt. A 3. ház pedig az utazások és költözés háza is.
Érdekes módon az Uránusz inkább szét szokta cincálni a dolgokat, és nálad ez most nem így lehet. Az Uránusz bolygó, mely éppen a Kos-jegyben halad éppen ebben a fenti időszakban együttállásba kerül majd az 11. házaddal, ahol az új barátságok kezdete lehetséges lesz majd, mert segítő erők által feltölt téged. Azért, mert nálad az Uránusz éppen a Nyilas jegyben helyezkedik el /Jupiter uralmával, a Kosban haladó Marssal ingen jó fényszög kapcsolatba kerül majd. Ez pedig a VII. házas kapcsolatok házában hozhat be változásokat. (Persze csak akkor, ha Te is így szeretnéd!)
Pláne akkor van ennek a legnagyobb esélye, amikor majd a Nap is éppen Bikajegyben/Vénusz uralma alatt halad ( 04.21- 05.21-ig) és majd az Ikrekben ( 05.22- 06.21.-ig) halad éppen. Sőt ebben az időben a Vénusz bolygó is éppen a két jegyen halad éppen át.
Ugyan is mivel neked a napod éppen a VII. ház csúcsán áll, ezért ott és akkor hozhatja be a legészrevehetőbb hatásait, amikor éppen a Napjegyen halad keresztül, valamint akkor is, amikor az ASC -is érinti. Mivel azonban neked az ASC jegyed Nyilasra tevődik/ Jupiter uralmával, ezért aztán az Oroszlán jegyben is már a hatásait igen csak érezni fogod. 2015. szeptembertől egészen 2017. - áprilisig, ezzel kapcsolatosan az anyagi helyzeted is javulhat.

Még az is érdekes lehet a képlet fejtésed kapcsán, hogy a Plútó is neked a Radix -ban a X. házban, a Mérlegben áll, ez pedig születésileg azt adhatja neked, hogy szükséged van valamilyen cél kitűzésére, hogy a felesleges energiádat pozitív módon vezesd le.
Ugyan is, ha - pláne most a Szaturnuszi II. ciklusod során - nem ezt teszed, akkor sajnos az élet megkeseríthet. Ezt azért fontos megváltoztatnod, mert a Plútó a Mérlegben és ugyan itt a Szaturnusz sorsbolygó helyzete is, saját magadnak, de még környezetednek is megnehezítheti a helyzetét. Bár a Plútó főleg nemzedéki hatást adhat itt a Mérlegben, de ugyanakkor a szülöttnél is azt a hatást válthatja ki, vagyis hajlamosíthat arra, hogy kellemetlen helyzeteket teremts magad körül, vitát provokálj esetlegesen a partner szerelmével kapcsolatosan, ebből következhet aztán maga féltékenység, amitől mindig óvakodnod kell.

Egyébként neked a személyi bolygód a NAP-HOLD mellett/ mely a születésedkor éppen növő hold fázis idejében haladt, még a személyi bolygód maga Jupiter, mint az ASC Nyilas jegy ura is, valamint még a külső bolygók közül a Neptunuszt is idesorolhatjuk, mivel az I. házadban foglal helyet és nagyon jó fényszögekkel, támogat téged, a Vénusszal kapcsolatosan.
Aztán, mivel a holdad neked a képletedben szintén a VII. házadban foglal helyet, de már nem az Ikrek jegyben, hanem a RÁK jegybe melynek egyben az ura is a HOLD, ezért aztán a Felszálló holdcsomópontoddal együtt mely az életfeladatot jelöli, ki számodra arra kell törekedned, hogy az általános horoszkóp szerinti (Kostól a Halakig horoszkóp alapján), a család és Otthon házhatás dolgait erősítsd magadban.
(A jobb megértés értelmében nagy szükséged lehetne, hogy töltsd le az adatlapomról ezt az általános horoszkóp képletet, és saját mappába másold ki mellé a fórumról mind a 12 jegynek, azok uralkodói bolygóinak, a házak és abban helyet foglaló bolygóknak illetve azoknak a fényszög kapcsolataira való utalások hatásai).
Amennyiben ebbe egy kis energiát fektetsz, és időt fordítasz azok értelmezésére, a Te saját képleted megfelelő helyeire, való behelyettesítésére, főleg majd a későbbi Tranzitok során előre jelző hatásainak, igen csak nagy hasznát veheted majd a tudásodnak.

Meglásd, hogy egészen máshogyan vélekedsz még arról is, hogy mit is adhatnak nekünk az asztrológiai ismeretek.

Azt írtam neked az előzőekben, hogy a baráti körödből kerülhet, ki a kapcsolatod, azt válaszoltad, hogy nincsenek a baráti körödben ilyenek. Hát pontosan az a feladatod, hogy keresd a lehetőségét annak, hogy megismerhess mennél több embert, hiszen, ha (képletesen) bezárkózol egy szobába, hogyan is találhatna rád a szerelem és a boldogság!
(válasz Bársony 1895. hozzászólására)


1906. Mcsaba2015-01-30 16:01
Kedves Ilcsi Mama!
A párkapcsolatok területén olvasgatván egy elégé lényeges kérdés jutott az eszembe és kérdeznék ezzel kapcsolatosan:
- Adott a férfi és női radix.
Az összetevésben, amikor például a nő Vénusza a férfi 7.Házába esik, akkor a férfi vonzza be a párkapcsolatok területére a nőt, vagy inkább a nő igyekszik bekerülni a férfinek arra az életterületére ?

Tisztelettel Mcsaba.

1905. Ilcsimama2015-01-30 15:08
Kedves Viktória, és mindenki más is, itt a fórumon.

Tudom, hogy Te hiszel a „Karmában, ezért is hivatkozom most erre. Tudod, ha valaki az előző életében úgy élt, hogy ott még elintézetlen dolgai voltak, azért született le ismét, hogy azokat itt és most igyekezzen helyre tenni, de legalább is valamelyest megjavítani. A karma által: az előző életből hozott törlesztéseket kell, megélnie azért kell, hogy az emberek összekerüljenek, hogy egymástól az életben tanuljanak.
No, már most, amikor valakik ebben az inkarnációban egymás mellé rendelődnek, akkor bizonyosan már a rég múltban is volt egymáshoz valamilyen kapcsolataik, ha hisz ebben valaki, ha nem.
Aztán, ez nem csak a mi, ha nem a másik fél feladataihoz kapcsolható, hogy miként sikerül ezeket, a dolgokat megoldani. A sors pakli keretei között <meg van írva> teljesen mindegy, ki- kivel lép kapcsolatban, ha részére determinálva van <ez tudományosan is bizonyított tény>, hogy ugyan azokat vonzzák be, amire ítéltetve vannak.

Bizonyosan nem egy olyan pár-kapcsolatról hallottatok már, hogy elváltak egymástól, - esetleg már nem is egyszer, -, aztán végül is még is ismét egymásra találtak, mert a szétválásuk nem oldott meg semmit sem az életükben. Legfeljebb csak a saját és a gyermekeik életét sikerült ezzel a lépéssel, lelkiekben - sőt még anyagiakban is, - még rosszabb helyzetbe juttatni.

Ugyan is mikor elszállt a bizonyos „rózsaszín köd”, hiszen a „szomszédkertjét mindig zöldebbnek látjuk” ugyan azon a problémák ütötték fel fejüket, mint az – az előző párkapcsolatban is problémaként jelentkezett.
Aztán, amikor mind két fél rájön arra, hogy hogyan és miként kellene egymást olyannak elfogadni, amilyen és nem mindenáron a saját képünkre való átalakításán ügyködni, no, akkor érti meg mindenki, hogy az elrendeltetés talán sorsszerű is lehet.

Persze vannak olyan kapcsolatok is, amelyek főleg az élet korai szakaszában (vagy talán anyagi okok vagy más következtében), nem kellően meggondoltan jönnek létra, azokat valóban jó, ha időben felismerjük, és mielőtt még a „lelkében” mindenki sérülhetne, igyekszünk változtatni rajta. Hogy van a szabad akarat? Persze, hogy van, de ezzel csak jobbítani, tudunk a sorsunkon.

Erre is jó lehet maga az asztrológiai ismeretek, (felszabadulás az emóciók alól - képességek, életfeladatok megismerése, visszatérés az alap hétbolygós világképébe, (Az egyéni horoszkópábra a születés pillanatában rögzített kétdimenziós ég-térkép, ami lejegyzi az aktuális bolygóállásokat. Ez olyan, mint egy tökéletesen megírt forgatókönyv: szereplőkkel, helyszínekkel, nehézségekkel, lehetőségekkel - és ebből kell kialakítanunk a saját élet-történetünket. Vagyis a planéták a belső szerepszemélyiségeknek felelnek meg. (A Nap jelenti az egyéniség légyegét, az én-tudatot, a Hold az ösztönös érzelmi törekvéseket, a Merkúr a gondolkodásmódot, a kommunikációs képességet, és így tovább.)
Tehát ha felismerjük általuk a lélek szabadságát ezzel az életvezetést, ha ismerjük a Napjegyünk adottságait, legfőbbként saját magunkat, akkor az sokkal könnyebb lehet.
Pláne az ASC és az I. házzal szembeni kifelé hatás tekintetében az 5. és VII. házunkat még talán arra is tudunk következtetéseket találni, hogy ki illik hozzánk, illetve kiket, milyen típusú emberekkel tudnánk elképzelni a saját jól megalapozott érzelmi életünket.
Hiszen a fényszögből, még azt láthatjuk, hogy támogató vagy hátráltató, de a jellegéből még további információkat is kaphatunk, annak a megvalósulásáról: együttállásnál nagyon valószínű a jó szexuális kapcsolat, Trigon- fényszögnél a tökéletes összhang, oppozíciónál előjöhetnek a feszültségekkel, problémákkal terhelt a viszonyok, a Qvadrát- nál, pedig valószínűbb a szenvedés és sóvárgás is, egy jobb iránt is, feltételezhető.

A jó kommunikációs MEKÚRI hatás, együtt más bolygóval is kerülhet, azonban rossz fényszögbe például az Uránusszal, tehát, ha valamilyen, akár jegyuralkodó, vagy a VII. házas Uránusz kapcsolat van itt a képletben, az azt jelenti, hogy ekkor sokkal több lehet a veszekedés, ezért mert ez esetbe a MEKÚR-URÁNUSZ negatív hatások érvényesülhetnek és párkapcsolatok is bizonyosan, szétmehetnek.
Azután pedig nagy jelentősége lehet még „Karmikusan” annak is, hogy a pár kapcsolatát sem tudja megoldani az, akinek a Felszálló, vagy a Leszálló holdcsomópontja, a Marstól Qvadrát fényszöget kap.
Fontos lehet még mindenki életében a SZATURNUSZ sorsbolygó REVOLUCIÓ is, vagyis lassan haladva az életútján vitaszférában az életkorban, új lehetőségeket, kínál nekünk. Ugyan is a bolygók tranzitkor* általában, akkor hozzák a legfeltűnőbb változást, amikor a szültéskor elfoglalt pozíciójukba térnek vissza. A SZATURNUSZ (főleg ebben a helyzetben vizsgálva), az életünk legfontosabb jelzőtábláit világítja meg. Amikor a SZATURNUSZ visszatér az eredeti születési horoszkópbeli helyére, egy új kezdet indulhat el, vagy akár az életünk jobbítására való felkészülését is időzíthetjük ezekre, az évekre. Pláne, úgy, ha számot vetünk az eltelt időszak hibáival, akkor a jobbítási lehetőségeket is, elénk hozhatja ez az időszak.

Jegyezzük meg, azt is, hogy a SZATURNUSZ és a JUPITER útjával kapcsolatos Tranzit* hatások hozzák a leg észrevehetőbb hatásokat a hétköznapi életben, Pláne mostanában, amikor a Jupiter a nap uralma alatt halad éppen, vagy éppen a Szaturnusz bolygó is, Jupiteri uralom alatt éppen a Nyilas jegyben jár. Ezen kívül még PLÚTÓ is, mivel a Bakban a Szaturnusz uralma alatt van, ezért ha elkezd dogozni Ő is rákényszeríthet bennünket a megújításra, de, ez csak igen lassan fejti ki a hatását.

Aztán a SZATURNUSZ – al, való, vagyis önmagával való találkozás duplán, vagyis az I, VII, tengely dolgait hozza be. Ez az állás ebben az esetben egy komoly és mély vizsgálatot eredményez, pláne, ha még nők esetében a HOLD- SZATURNUSZ együttállásban, található a – radixban – ez mindig nagyobb meggondoltságot jelez, a SZATURNUSZ, a személyiségére a JUPITER, a másik ember elfogadásának a visszafogására vonatkozik.

Tehát a feladat mindenki részére: Jól megválasztani azokat, akikkel együtt tudunk élni.
Aztán az sem egy utolsó szempont, hogy ha már egymás mellé rendeltetünk, akkor hogyan és miként tudjuk úgy élni az életünk, hogy abból mindenkinek csak a jó jusson.
Ezt pedig főleg a szeretet által tudjuk megvalósítani.
A magyarnyelvben ez a szó olyan különleges, mint egyetlen nyelvben sem: SZER- ETET. Vagyis, ha szeretetet táplálok= etet, magamban és abból másoknak is csak szeretetet, szeretnék adni, akkor bizonyosan azt is kapok vissza.

Azonban ha a GYŰL- ÖL- letet erjesztjük – tápláljuk, magunkban, akkor azt is, kaphatjuk vissza még felfokozottabban formában.
Miért, mert a gyűlölet - ÖL! GYŰL- ÖL!

Egyszóval mérve a dolgokat, ha valaki csak azt hiszi, hogy „ÉN” vagyok a jó másik meg nem, akkor bizony tévútra tévedhet az ember az önismeretében. Miként lehet ezen elsősorban változtatni, magával az „ÖNBIZALOM” erősítésével, mert akinek nincs önbizalma, annak nincs meg az önmegvalósításhoz való képessége sem.
(válasz HnéViktória 1904. hozzászólására)

1904. HnéViktória2015-01-28 12:55
Drága Ilcsi Mama!

Csak egyet nem értek...

Akkor ha valaki mellé,olyan embert rendel a sors,aki sosem tudja őt boldoggá tenni,nem kedveskedik neki,nem viszi el nyaralni nem ápolja ha beteg,testileg lelkileg bántalmazza,...akkor az egy büntetés?-és abban az esetben vmire tanítják az embert?? Meg kell alkudni egy ilyen fél boldogsággal?

1903. HnéViktória2015-01-28 11:43
Én is igy érzem :(
(válasz nyári szellő 1883. hozzászólására)