Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


1962. Noémi20072015-04-14 12:12
Kedves Ilcsimama!

Nagyon el vagyok keseredve. Már lassan 3 éve, hogy lediplomáztam, de még mindig nem sikerült a végzettségemnek megfelelő munkát találni. Hiába adtam be több helyre is az önéletrajzomat (többek között álmaim munkahelyére is harmadszor), semmi nem jön össze.Ráadásul párkapcsolat (házasság)terén sem.
Szeretném megkérdezni, hogy látsz-e valami biztató dolgot e kettő területen a közeljövőben.
Születtem: Vác, 1971.05.02. 08 óra 30 perc

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. :-)

Millió ölelés! :-)

Noemi

1961. Ilcsimama2015-04-13 21:31
Viktória 1959. számon írt kérdésére viszont magára a konkrét személyes horoszkópszerinti hatását nézve lehet vizsgálódni.

Viszont tanulási szempontból nagyon jó kapcsolódó kérdést tett fel Viktória is, hiszen azt tudjuk, hogy a Plútó jelenleg Tranzit módon a Bak jegyben halad még nagyon sokáig. A Bak jegy FÖLD jegyhez tartozik, tehát a Plútó ebben az esetben, a Skorpió Víz- jegyben lenne Uralomban, míg a szemben lévő Földjegyű- Bikában már „Rangvesztésben” található. A Plútó esetében viszont, mint azt már az előzőekben is jeleztem, - ugyan úgy, mint a Neptun bolygó esetében is,- nincs a Plútónak úgynevezett
Felmagasztalt ( Exaltation) illetve Romlás hatása.

Nagyon örülök Viktória kérdésének is, talán mások számára is, érdekes lehet a kérdésére adott válasz.
Bár a Plútót visszaminősítették kisbolygónak, pedig a szerepe úgy a „Radixban, mint a Tranzitok során is nagy hatással lehet ránk nézve. Pláne azoknál, akiknek a Plútó a Skorpió-jegy magasabb rezgésfokon működő uraként, esetleg az ASC-jegy - uraként és - vagy a felkelő - jegyben lokálisan benne álló bolygóként van hatással a szülöttre.

Amit Viktória jelzett, hogy azt hallotta, hogy a Plútó helyzetet váltott az csupán azt adja, hogy a Plútó Retográd állásba halad többször is, azonban nem egész fokokat lép hátra és majd ismét előre, hanem csupán csak tized fokokat. Ez pedig azért van így mert a „Lassú Plútó bolygó” a Naprendszer legtávolabbi bolygója, ezért aztán a hosszú napkörüli keringése során, mely 249 év, így aztán a jegyekben haladva lassú a haladás fok és percszáma is.
Azonban, hogy ez számszerűen is érzékeltessem az alábbiakban, nézzük meg a napkörül keringő Tranzit Plútó bolygó haladását jelenleg a Bakjegyben haladva.

Ezért is szoktam időnként jelezni a bolygó haladások fokszámait, hogy mindenki, aki ismeri a saját „Radix” képletét be tudja helyettesíteni akár a gyors bolygóknak és úgy a Lassú bolygóknak is, a jegyekben adott fokszámát is, illetve ezzel együtt a „Radix” születési horoszkópszerinti megfelelő fényszögek hatásait is. Hiszen a Gyors bolygók rövid időn belül, akár több fokot is haladnak előre illetve váltanak akár jegyeket is.

Bezzeg a Plútó már sok esetben csak percfokokat halad Tranzit módon éppen az aktuális jegyében, mivel egy jegyben ugyan változó időket tölt el, de mostanság ez már csak olyan 15-16, évenkénti jegy-váltásokat jelent. Ekkor pedig abban a jegyben, amelyben éppen a Plútó halad elsősorban a jegyhatásával és annak a születési képletszerinti fényszög hatásaival hozza be érezhetően a Plútóra jellemző hatásait.

Azt pedig, hogy a Plútónak milyen a Bak-jegyben való haladásának a hatásai már nagyon sokszor leírtam itt a fórumon amióta 2008-tól kezdődően a Plútó a Nyilas jegyből átlépett a Bakjegybe, ahonnan majd csak 2024-ben „Retrográd” módon vált jegyet a következő Vízöntő jeggyel, hogy ott is eltöltse a rá jellemző legkevesebb 15 éveit.

Tehát azért, hogy érzékeltessem a Plútó haladását a jegyekben még 2014. júniusban a Bakjegy 12°47’ fokánál haladt, majd augusztusban elkezdett hátrálni a saját jegyében novemberig egészen a 11-12° fokig. Aztán majd 2014. novemberben már Bakjegy 13° fokánál haladt előre. Vagyis itt ezzel a hátrálással és majd az előre haladásával mind azokat érintette, akiknek a képletében a Plútó szerepe akár helyileg, akár fényszög kapcsolat révén is, érintett lehetett.

Majd 2015. év elején 01. 09.-én a Plútó még 13°27’ 31” foknál szépen lassan haladt előre.
2015. február 18-án 14°43’ 56’ percfokon járt, március 7-én már elérte a 15°07’ 44’ percfokot, és 03. 24-én még mindig 15°24’ 05’ percfoknál bandukolt.

Most pedig április 11-én 15°32’ fokon halad a Plútó Bak jegyben, és majd csak április 23.-án kezd beleállni a „Retrográd” haladásba, amikor is, 15°31’ 53” perc idő- foknál kezd hátrálni a Bak-jegyben
2015. szeptember 11.-ig. Innen aztán előre haladva ismét érinti azokat a perc-másodperc fokszámokat, amiken eddig hátra haladva ért el. Innen előre haladva 2016. június 4.-én már 16° 58’ 10’ másodperc foknál halad majd ismét pár másodperc hátra-előre - mozgásával szeptember 05.-én 15°01’ 49” –nél újra előre haladó állásba kerül egészen az év végéig, illetve 2017. 01. 02.-án is, 17°00’33’ másodperc foknál mozog majd.

Nagyvonalakban azt mondhatjuk, hogy a Plútó jegyváltása mindig generációkat, érintő témákat érint leginkább. A személyes életben nem Plútó Bakba lépése, hanem a „Radix” születési horoszkóp energiákra vetett esetleges fényszöge (i) hatnak majd leginkább. Viszont megjegyezhetjük, hogy ha a Plútó valamely személyes „Radix” bolygót érint, akkor elengedésről és egy egészen új élet felépítéséről lehet szó.
Ehhez aztán az is szükséges, hogy az „Mcsabának” az előző bejegyzésben adott válaszban szerepelő fényszög hatásköröket is vegyük figyelembe. Vagyis nézzük meg, hogy a Plútó a képletünkben, melyik házban van, milyen erős a saját házában, és a kör alatti „EKL”táblázatban, milyen fényszögei vannak. Ezek a saját, született adottságok, ahogy az ember a Plútó energiáit önmagában megélheti.

Most pedig, ha konkrétan megnézzük Viktóriának a képletében szereplő Plútói hatásait, akkor azt láthatjuk, hogy nála a Plútó nagyon is hangsúlyos helyen található, mégpedig az I. házában, mely a Szűz jegyben kezdődik/ Merkúr bolygó urával, és a Mérlegjegyet is magába foglalja, ennek pedig a 21°35’20” másodperc fokán állt a születésekor a Plútó. Viszont itt van egy hangsúlyos bolygó halmozódás is, mégpedig szintén a Mérleg elején Orbiszon belül együttállásban található a Szaturnusz és Jupiter bolygó, amelyeknek a Nappal és a Merkúr bolygóval is, Qvadrát fényszögei vannak. Itt pedig ennek a 3 bolygónak hatásai összeadódnak. Sőt még mivel a Plútó a Mars bolygó magasabb fokú megjelenésének tekinthető, ezért itt a Mars szerepe is, az Ikrek levegős jegyben, érintett lehet, még pedig oly módon, hogy Mars bolygó és a Hold is, igen csak rossz fényszögben található. (Mars férfi és Hold Női jelölő a képletben).
Ezért aztán a mostani Tranzit Plútó haladások is igen csak rossz hatásokat hozhatnak be az életedbe, amiből a megoldási lehetőség is, szinte megoldatlan helyzeteket produkálhat, csupán csak jó kommunikációval tudnál valamilyen megoldási lehetőséget teremteni magad és család számára.

Ebből a zűrös helyzetből a képlet szerinti megoldási lehetőség sajnos csak olyan 2019. év végére hozhat majd eredményt. Amikor a Plútó 21°35’20” másodperc együttállást követően kifelé halad majd a Plútó hatásköréből. Ekkorra már a Szaturnusz is, a Bakjegyben jár majd a saját Szaturnusz uralkodása alatt, és itt már a Jupiteri együttállás következtében a jó hatások is érzékelhetőek lehetnek a IV. ház terén. A Tranzit Plútó- Bakjegy uraként a Szaturnusz uralmi helyzet energia mivel két végállásban lévő bolygóról beszélünk, mindkettő valamit lezár - megold. Pláne úgy, hogy a képletben a Plútó a Marssal akadályozó fényszög kapcsolatban áll, mint nálad is, akkor baja van a léleknek az akarata érvényesítésével, tehát kell, hogy kapjál valamilyen Tranzit segítő - feltöltő fényszöget, hogy az életed valamelyest rendeződhessen.

Persze mivel a Jupiteri ASC- együttállási hatást is, ide vehetjük, ezért ez év második felénél, amikor a Jupiter a Szűzjegyen halad éppen keresztül egy kis fellélegzést ugyan adhat, de a Qvadrát megoldatlan problémákra sajnos nem lehet gyógyír, még a Jupiteri jó hatás sem. Pláne úgy, hogy a Tranzit Plútó ugye nagyon sokáig a Bak jegyben fog grasszálni, és neked pedig a Bakjegyre esik a IV. család és Otthonházad, benne a Leszálló Holdcsomóponttal, ami ugye „Karmikus” összekapcsolódást jelez a 11. ház - beli életútjának az alakulásával. Éppen ezért nem lehet egyértelműen kimondani, hogy a Plútó mozgások csupán a levegős jegyekre lennének hatással, fontos lehet az egyéni képletet összességében vizsgálni.

Addig pedig Kedves Viktória a Te okos és megfontolt türelmes- igyekezetedre lesz szükség, mert csak is Te kezedben van a helyzet jó megoldásának kulcsa.
Hiszen a napod a Plútóval jó Trigon fényszöget alkot, amely arra engedd következtetni, hogy ez esetben látszódik a képletedből az okos, értelemmel és tudással rendelkező hatalom, mely kifejezetten személyes jellegűvé teheti a saját magad élet helyzetét, hiszen a kezedben van a gyermekeid sorsa is, ezért aztán a döntéseidben a józan gondolkodás szerint kell mérlegelned.
(válasz HnéViktória 1959. hozzászólására)


1960. Ilcsimama2015-04-13 21:20
Kedves Csaba! A privát üzenetedre, sajnos nem tudok megfelelő jó választ adni.

A fórumkérdésedre pedig „A Juelwno az orbiszokat jelenti?” Válaszom, hogy nem, hanem a fényszögek hatókörének tekintetében kell vele számolni, ezért is van jelentősége maguknak a más-más fokszámú fényszög értékhatároknak abban az összefüggésében, hogy a bolygóknak milyen a helyzeti értékei. Vagyis Uralmi (Domicil), Rangvesztett (Exilium), esetleg felmagasztalt állapotban találhatók ( Exaltation), vagy esetleg Romlásban - Bukásban ( Casus) helyzetben foglalnak-e helyet a „Radix” képletben.
Azért, mert figyelembe kell vennünk, hogy a bolygók akkor is fényszög kapcsolatban állhatnak egymással, ha foktávolságuk nem egyezik meg pontosan az illető fényszög fokszámával. Azonban a két bolygó hosszfokainak a különbsége még a kölcsönösen hatókörön belül marad. Illetve így fordulhat elő, hogy például harmonikus ( 30°- 60°- és a 120°), előnyös fényszög áll elő két bolygó közt, noha ezek egymással nem harmonizáló ( és ez a lényeg) jegyekben állnak születési képletben.
Vagy megfordítva is igaz lehet, hogy diszharmonikus (45°-90°- 135°), fényszögek állhatnak elő két bolygó közt, még akkor is, ha azok egymással harmonizáló jegyekben találhatók.

Például, ha a Vénusz, mondjuk a képletben 2° fokon található az Oroszlán jegyben, a Mars bolygó pedig a képletnek a Skorpió jegyvégénél foglal helyet olyan 28° foknál, akkor ezt
„hatókör szerint” még 120° fokos jó Trigon fényszögként értékelhetjük. Azonban a magukat a jegyeket nézve még sem harmonikusnak tekinthetők, mert az Oroszlán jegy és a Skorpió jegy egymástól ugye mint tudjuk háromjegynyi az - az 90° fokra vannak egymástól. A 90° fok pedig= Qvadrát fényszögnek felelhet meg, vagyis éles ellentétben vannak egymással, vagy akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy az Oroszlán= Tűz, a Skorpió pedig= Víz jegyével veszít a tiszta jó hatásából, itt keveredik hozzá egy kis diszharmóniai hatás is.

Azonban, ha ennek az ellen párjára hoznánk fel egy példát, akkor, ha a Mars bolygó a Rák vizes jegy 28° fokán áll a képletben, a Vénusz pedig a Skorpió jegy 2°-nál található a Skorpió jegyben, akkor a „hatókörök szerint” ez még 90° Qvadrát ártalmas diszharmonikus fényszögnek felel meg. Viszont a Mars és a Vénusz is, olyan jegyben van, amelyek egymással harmonizálnak, mert Vízjegy a Rák és a Skorpió jegy is. Ezt jeleztem az előző bejegyzésemben, hogy a „”Hatókörök tekintetében) az ilyen ártó fényszögek hatásai csökkenek, mert a harmónia enyhíti a hatást. Vagyis itt nagyban figyelembe kell venni az elemek hovatartozásának a hatásait is. Egyszóval, ha magukat a fényszöget értékeljük, akkor a bolygók elemi jellegüknél azt is figyelembe kell venni, hogy egymással rokonszenvező, vagyis harmonikus kapcsolatról van-e szó, vagy inkább diszharmonikus bolygók kapcsolódnak fényszögeikkel, egymással.

A fényszög erejénél pedig, ha két bolygó távolsága az Orbisznak, akkor: annak az 1/10-e felelhet meg úgy 99%-nak 2/5-e olyan 81%, az ½,vagyis a fele: 71%, 4/5-e: 31% és a két bolygó távolságának 9/10-e lesz = 16%-al.

A kérdésnél, a fényszögek hatóértékek hatásai adhatnak eligazodást.
(válasz Mcsaba 1958. hozzászólására)

1959. HnéViktória2015-04-09 11:11
Én is szeretnék most asztrológia ügyben kérdezni drága Ilcsi Mama!
Most azt olvasni mindenhol hogy tegnap 19 óra fele helyzetet váltott a plutó.És hogy hatással van a levegős jegyekre.
És hogy amely házban áll ott robbant,pl rám ez milyen robbanást takar?
Vagyis mit is jelent ez?
Köszönöm.

1958. Mcsaba2015-04-08 18:59
Kedves Ilcsimama!
Köszönöm a válaszodat.
Meglehetősen pontatlanul tettem fel a kérdést.
Talán úgy kellett volna fogalmazzak, hogy a Mars helyzete mennyiben befolyádolja a Vénusz energiáját? Vagyis a Vénusz qvadrát Jupiter hatását.
Mert a karakterben nem érzékelhető e két bolygó közti qvadrát.
Nincs élvhajhászat, pompakedvelés, nincs nagyravágyás, mértéktelenség, vagy kényelem szeretet (5 bolygó van a Skorpióban), jogi problémák sem adódtak egyáltalán…

A Juelwno az orbiszokat jelenti?
És a másik bolygó orbiszát bele kell-e számítani?
Ha például a Napnak van 12:2=6° orbisza, akkor a Plútó 5° nak a felét kell-e hozzáadni?

Köszönöm a segítségek kedves Ilcsimama. És kívánok minden jót. Jó egészséget.
Tisztelettel Csaba.

1957. Ilcsimama2015-04-08 12:52
Kedves Mcsaba! Nézzük akkor meg mint jeleztem
- a nagyon jó kérdésedre adható - válaszomat, hogy mások számára is érthető legyen.
A kérdésed során elsősorban, azt vizsgáljuk meg, hogy mi is az a DISZPOZITOR? Talán nem mindenki számára egyértelmű az Asztrológiai szóhasználat.

Minden bolygó az asztrológia hagyomány értelmében, egyes jegyekben jól és erősen, míg más jegyekben már rosszabbul, vagyis gyenge hatásként vehető figyelembe.

Az „Erőben” lévő bolygóról azt mondjuk, hogy „MÉLTÓSÁGBAN” van.
A gyengén ható bolygóról pedig tudjuk, hogy „RANGVESZTETT” helyzetben található.

Vagyis, ha ezt bolygókra vetítjük, ki akkor a NAP mivel az OROSZLÁN jegy ura, ezért mivel itt az a tüzes Oroszlánban OTTHON van, ezért a hatása is nagyon erős. Viszont a szemben lévő Levegős Vízöntő jegyben „EXILIUMBAN”= Rangvesztésben - Száműzetésben lesz.

Vagy nézzük meg a Te általad kérdezett Vénusz bolygót. Mivel a Vénusz bolygó két jegyben is uralomban lehet, mégpedig a Mérlegjegyben és a Bika-jegyben, mert ennek a két jegynek az uralkodó bolygója. Mivel a Mérleg-jeggyel szemben található a KOS jegy, ezért itt a VÉNUSZ bolygó csak is „Rangvesztett” lehet.
Ugyan csak a BIKA - jegy uralkodójának számító VÉNUSZ bolygó a Bika-jeggyel szemben lévő Skorpiójegyben lesz „Rangvesztett”, mert ott lesz a bolygó „Exiliumban”.

No már most egy-egy bolygó képletelemzésénél nem csak a jegyben elfoglalt szerepét, ha úgy testszik”MÉTÓSÁGÁT” és azok fényszögeit vehetjük figyelembe, ha nem „Radix” születési horoszkópban annak a jegynek az urát is, amelyben a felkelő bolygó „LOKÁLISAN”helyet foglal. Vagyis ez lesz annak a bolygónak DISZPOZITORA.

Vagyis a kérdéses esetben, ha a VÉNUSZ a Skorpió jegyben található, akkor itt, ha a Vénusz hatásáról még kiegészítő információt is szeretnénk kapni, akkor a Skorpió jegy elsődleges urának, a Marsnak és még a Mars bolygó- felsőbb oktávszámon működő Plútó bolygónak a szerepét is nézni lehet. Itt pedig a Mars helyzetét és annak fényszögeit is nézni kell.

Ezt pedig a fényszögek hatókörének tekintetében (idegen szóval: Julewno szerint), más-más fokszámok szerint vehetők figyelembe még pedig: Marsnál: Szextil fényszögnél 2°20’
Qvadrát fényszög esetén: 3°45’
Trigon fényszögnél: 5° fok.
Szemben állás fényszögnél: 7°30’.
30° fokos nevelő harmonikus fényszögnél, a 150° fokos szintén nevelő quincunx – fényszögnél, mely lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög, valamint a 135° fokos rossz, akadályozó –diszharmonikus fényszög tekintetében: 1°50’ fok hatókörrel lehet figyelembe venni.
A Plútó esetében figyelembe vehető hatókör pedig: Szextil – nél: 3°20’
Kvadrát: 5°, Trigon: 6°40, Szembenállás: 10°, 135° és 150° fokos fényszögnél: 2° fok.

A Vízöntő Jupiter kvadrátértékelés kérdést nem igazán tudom értelmezni? Fejtsd ki majd mire is, gondolsz itt?

Ezzel kapcsolatosan csak azt mondhatom, hogy a Vízöntő jegy ura Uránusz és a Szaturnusz bolygó. Tehát az Uránusz a Vízöntőben, uralomban van, míg az Oroszlánban pedig rangvesztésben. Viszont a Skorpióban lévő Uránuszt, akár felmagasztalt állapotként is figyelembe vehető, de egyben a Skorpióval szemben álló Bika jegyben álló Uránusz helyzetét, már a romlásnak- bukásnak értékelhetjük nem csak helyszerinti, hanem a fényszög tekintetében is.

Sajnos nem ismerem az illető horoszkópjának egyéb adatainak jelentőségét, ezért „ a vénusziasság naggyá - válása semmiképpen sem jellemző a szülöttre” megjegyzéseddel sem tudok mit kezdeni! Azt viszont érdemes idehozni, hogy ha Vénusz bolygót a Női horoszkóp értelmében nézzük, akkor helye azt jelzi, hogy az illető milyen módon tud szeretni.
Férfi horoszkópban pedig ezzel kapcsolatosan azt érthetjük, hogy a horoszkóp tulajdonosának milyen a női ideálja, illetve milyen nőtípust kedvel.
Ugyan ilyen értelemben a Mars szerepét nézve a férfi horoszkópban a Mars a szenvedélyesség, a férfiasságot jelzi, míg a Női horoszkópban jelezhet arra, hogy a nő milyen férfi típust szeretne magának. Aztán az is idehozható még, hogy maga Skorpió-jegy fix vizes jegy/egyben nőies jegynek is, tekinthető.

Megjegyzem még azt is, hogy amennyiben DISZPOZITOR hatáson kívül van még úgy nevezett”PEREGRIN” helyzetértékelő, valamint fényszög hatókör szerinti hatás is.

Mit is jelent ez?

Vegyük például a Nap helyzetét: az Oroszlán-jegy ura a NAP, ebben a jegyben jól és erősen hat, „mert otthon van”. A vele szemközti Vízöntő-jegyben pedig Rangvesztett „Exiliumban” van, akkor a KOS jegyben még lehet felmagasztalt állapotban= Exaltation= Emelt helyzetben. A Mérleg-jegyben pedig esésben –romlásban van.

Amennyiben pedig a többi jegyben található, akkor =PEREGRIN = Peregrinus: idegen - vándor lesz. Ez is erőcsökkenésnek számít, de jelentéktelenebb, mint maga „Rangvesztés”, vagy más néven romlás.

Ugyan e szerint, ha Vénuszt vizsgáljuk, akkor:a Mérlegben –Bikában, uralomban (Domicilium van), míg a szemben álló Kos- Skorpió jegyekben már rangvesztésben, a Halak-jegyben felmagasztalt erőben, míg a Szűz-jegyben már romlásban található. A többi jegyekben pedig: PEREGRIN lesz.

Összességében elmondható, hogy uralkodásban a bolygók erői a legtisztábban, teljes eredendő mivoltukban jutnak érvényre a jótékonyak a legerősebben fejtik ki a jó hatásaikat, a kártékonyak pedig kevésbé diszharmonikusnak és jó hatásaik előterébe lépnek.
Rangvesztésben viszont a jótékony bolygók hatásai csökkennek, csak erős gátlásokkal tudnak érvényesülni, a kártékonyak ellenben fokozottan kifejtik ártó, diszharmonikus hatásaikat.

Tehát azt is meg kell említeni, hogy az erőfokozódás nem egyenrangú a magával az uralommal. Ez jelenti tehát az erőfokozódást, vagyis az EXALTÁCIÓT- felmagasztaltságot adja= „ERŐBEN LÉT ” ez pedig az illető jegynek bizonyos fokában érvényesül teljes mértékében, de akár kihat az egész jegyre is.

Ezt pedig abban, jegyben láthatjuk, ahol a kör alatti „EKL” táblázatban a bolygóknak a jegyben elfoglalt fokszámai mellett a „MÉLT” sorban van feltüntetve. Tehát ezek lehetnek: ERŐ – EXIL – URA - jelzéssel ellátottak, illetve üresben semlegesek.

Az „EXALTÁCIÓS” jeggyel szemközti romlás-bukás pedig a szemben álló jegyben következik be. Ugyan már más alkalommal leírtam itt a fórumon a következő „EXALTÁCIÓS” jegyekkel szembeni felsorolást, de akár most, is mint kapcsolódó témakört ismét jelezhetem.

Nap „Erőben”van a Kos 19°-nál „Romlás”- ban pedig a szemben álló Mérleg 19° fokánál.
Hold „Erőben” Bika 3°-nál „Romlás”-ban Skorpió3° foknál.
Merkúr „Erőben” Szűz 15°-nál „Romlás”-ban Halak-jegy 15°-nál.
Vénusz „Erőben” Halak 27° - „Romlás”Szűz 27°.
Mars „Erő” Bak 28°- Rák 28°-nál.
Jupiter „Erő” Rák 15°- Bak-jegy 15°.
Szaturnusz „Erő” Mérleg 20°- Kos-jegy 20° fok.

A többi itt fel nem sorolt bolygóknak az erőben léte és romlása= „EXALTÁCIÓJA”=casusa, a jelenlegi asztrológiai ismeretek szerint nem ismert.

Említésre érdemes még az, hogy a Hold csomópontoknak is van „Erejük és Romlásuk” is.
Erre egy példa: A felszálló holdcsomópont az Ikrekben „Erőben”, míg a Nyilasban „Romlásban” van. A Leszálló holdcsomópont pedig a szemben lévő Nyilas-jegyben van „Erőben”, míg az Ikrek-jegyben pedig „Romlásban, STB.

Komoly hatás csökkenésnek tekinthetjük, még azt is, ha a bolygók egyetlen más bolygóval sem, állnak semmilyen fényszögben sem. Ilyen esetben a képletfejtésnél csak maga a jegy és ház jellege dönti el, hogy miként értékeljük a bolygót az eredendő természete által.

Aztán ide tartozhat még az is, és ez „ERŐFOKOZÓDÁST” jelent, ha a „Radixban” két bolygó „Uralmi cserében” kerül egymással. Ez nevezzük= „RECEPCIÓNAK”. Ez annyit jelent, hogy a két bolygó mindegyike a másik uralmi jegyében foglal helyet.

Erre is a jobb megértés érdekében lássunk egy példát: ha NAP a Kos-jegyben található, a MARS bolygó pedig az Oroszlán jegyben áll, mivel itt két tüzes jegy felcserélődésről van szó, ezért ez egyúttal akár rangvesztésként is értékelhető.
Viszont ha a Vénusz a Kosban a Mars pedig a Bika-jegyben van, akkor pedig ez az uralmi csere ki egyensúlyozhatja akár még a rangvesztés hátrányos hatását is.

Ezért a képletfejtés során érdemes ezeket, a lehetőségeket is hangsúlyossá tenni, különösen kiemelkedő jelentőséggel kezelni, mert akár ezek is lehetnek a képletben az állatövjegyek tekintetében a „kritikus” pontok, pláne, ha a bolygók ezektől 3° foknál nem állnak messzebbre.

Tehát akkor még egyszer „KRITIKUS” pontoknak tekinthetők: a főjegyek közül a KOS- RÁK-MÉRLEG- és BAK- jegyek 0:13°: és 26° fokai.
A Szilárd jegyeknél: BIKA-OROSZLÁN- SKORPIÓ- és VÍZÖNTŐ jegyeknél: 9°: 21:° fokai.
Változó jegyeknél: IKREK-SZŰZ-NYILAS és HALAK: 4°: 17° fokai.

Mivel azonban a fentebb felsorolt „Erők” és „Gyengeségek” értékelése a képletfejtés során elég nagy munkát és körültekintést jelentenek, ezért ehhez már nagyobb asztrológiai ismeretek is szükségesek. Amennyiben viszont van ehhez is türelmetek, akkor akár saját képleteiteknél a Kör alatti „EKL” táblázatban illetve magában a körben is a fenti érték fokszámokat is, feljegyezhetitek.

Kedves Csaba! Várom a további jó kérdéseidet is!
Remélhetőleg másoknak is érdekes dolgokat tartalmaz a kérdésedre adott bővebb válaszom.
Hiszen ennek a fórumnak leginkább az a célja, hogy mennél többen meg ismerhessék az asztrológiának legalább az alapismérveit.
(válasz Mcsaba 1951. hozzászólására)

1956. HnéViktória2015-04-02 21:56
Kellemes Húsvéti Ünnepeket :)
(válasz Ilcsimama 1950. hozzászólására)

1955. Ilcsimama2015-04-02 18:16
Köszönöm Mindenkinek a Húsvéti Jó kívánságokat és a jeleket! Én is mindenkinek Kellemes Ünnepeket és jó pihenést kívánok szeretettel.

Még az utolsó vacsora képhez egy verset is küldök nektek.

/Juhász Gyula/: Az utolsó vacsora.

János a Mester nagy szívén pihen,
E tiszta szíven, e csöndes szíven,
pihen, de lelke a holnapra gondol,
S fiatal arca felhős lesz a gondtól.

Mély hallgatás virraszt az asztalon.
Az olajfák felől a fuvalom,
Hűsen, szomorún a szobába téved,
Befáj ma a szél, az éj és az élet!

Tamás révedve néz a mécsvilágra,
Péter zokog, és árvább, mint az árva,
Júdás se szól, csak apró szeme villan,
Remegve érzi: az ő órája itt van!

Csak egy nyugodt. Nagy, sötétkék szemében,
Mély tengerek derűs békéje él benn.
Az ajka asztali áldást rebeg,
S megszegi az utolsó kenyeret

1954. Ilcsimama2015-04-02 18:15
Kedves Csaba! Köszönöm a jó kívánságaidat!
Megint csak nagyon jó a kérdésed, mely bővebb kifejtést érdemel, ezért már csak az ünnepek után térünk vissza rá.
(válasz Mcsaba 1951. hozzászólására)

1953. Ilcsimama2015-04-02 18:11
Kedves Perla del Mar! Csodálkoztam is rajta, hogy nem válaszoltál, most már értem, hogy miért nem.
Tudod véletlenek nincsenek csak is sorszerűségek, hiszen én is Bika-jegyben születtem!
(válasz Perla del Mar 1952. hozzászólására)

1952. Perla del Mar2015-04-01 21:48
Kedves Ilcsi mama!
Köszönöm szépen! Ne haragudj, hogy csak most reagálok, de az előbb vettem csak észre, mikor láttam a Húsvétos írásod!
Ebben is sok igazság van! Tényleg igaz, hogy a kudarc sokszor elveszi a kedvem . Önbizalom hiány is megvan sajnos. A legfurcsább számomra , amit írsz, a Bikákról. Van egy mexikói barátnőm, személyesen nem ismerjük egymást, csak netről, sokszor nehéz megértenünk is egymást nyelvi nehézségek miatt, de még is úgy érzem ő a legjobb barátnőm. Ő Bika május 12-én született. Ledöbbentem rögtön mikor olvastam , amit a Bikákról írsz. Általában főleg vízjegyű barátnőim voltak mindig is. Van egy Mérleg jegyű is.
Köszönöm szépen még egyszer! Nagyon-nagyon aranyos vagy!
(válasz Ilcsimama 1949. hozzászólására)

1951. Mcsaba2015-04-01 19:12
Kedves Ilcsimama!
Sokak nevében köszönöm a kedves, tanulságos Húsvéti ajándékodat.
Boldogságos Húsvéti ünnepeket kívánok Neked és mindenkinek itt a fórumon.
És megjegyzem, hogy a 1949. fórumon leírtakat is kifejezetten hasznosnak találtam. Azt is köszönöm szépen.
Azt olvastam nemrég, hogy egy bolygó jegybéli helyzete sokat függ a diszpozitorának helyzetétől.
Azt kérdezném, hogy egy Skorpióban lévő Vénusz és Vízöntő Jupiter kvadrát értékelésénél mennyit számít a Marsnak (esetleg a Plútónak)a helyzete? (Skorpió Mars szextil Jupiter)
Ugyanis a vénusziasság nagyá-válása semmiképpen sem jellemző a szülöttre.
Tisztelettel Csaba.

1950. Ilcsimama2015-04-01 14:27
Kedves fórumlátogatók.
Amennyiben stílusos szeretnék lenni a mostani Húsvéti ünnepekhez és magához az Asztrológiához is, e két ok kapcsán szeretnék nektek egy kis Húsvéti ajándékot adni.

Ti, akik itt a fórumon már olvastatok a 12. Állatöv - jegyekről, az elemekről, szóló leírásaimat érteni fogjátok ennek a csodálatos "Utolsó Vacsora" faliképnek a jelentés tartalmát is.

Milyen érdekes, hogy mi minden van összefüggésben az asztrológiával. Bizonyosan többeken is olvastatok róla, vagy láttátok a Leonardo Da Vinci, csodálatos falfestményét az utolsó vacsorát.
Ha esetleg nem emlékeztek már e csodás festményre, akkor most feltöltöm az adat lapomra, és ott megnézhetitek.

Leonardo Da Vinci 1452-1519-ig, 67 évet élt.
Csodálatos festménye az „Az utolsó Vacsora”, mely Jézust és a 12 tanítványt, az apostolokat ábrázolja, több mint 500 éve festette.

A fali képen a kehely szimbóluma Jézus földi életének a két végpontját jelképezi.
(A műalkotás helyszíne: SANTA MARIA DELLA GRAZIA TEMPLOM <Milánó>).

Vagyis a fogantatás és a halál jelképe a két kehely.
A meghaló és a feltámadó napisten”élete” örök visszatérése.
A képet remekművé teszi a drámaisága és a festési technikája.
A festmény centrális perspektíva alkalmazásával készült az által, hogy a festményen szereplő személyek mindegyikét többszörös háromszögben rendezi a jelenetben, és ez által valamilyen módon a kompozícióban, kapcsolatban vannak egymással.

Vagyis a „Mester” az Asztrológiai állatövjegyek figyelembe vételével csoportosította az apostolokat.
Aztán az is milyen érdekes, hogy Leonardo JÉZUS tanítványait, Kínai és a Nyugati Asztrológia szerinti 4 elem szerint is besorolta: TŰZ, LEVEGŐ, FÖLD, és VÍZ.<Hogy ki, melyik ŐS elemhez tartozik, ezeket majd később az apostolok nevei mellett, olvashatjátok.

Az elemek jelentés tartama szerint, pozitív és negatív energia szint hatásként vette figyelembe:

Tűz elem: (jegyhatás szerint idetartoznak: a Kos, Oroszlán, Nyilas.)
Sugárzó energia, önbizalom, kezdeményezőkészség.
KOLERIKUS TEMPERAMENTUM. + energikus, bátor, vállalkozó.
- (negatív): erőszakos, vakmerő, önző.

Levegő elem: (jegyhatás szerint: Ikrek, Mérleg, Vízöntő.)
Érzékelés, és az önkifejezés intellektuálisjellege.
SZANGVINIKUS TEMPERAMENTUM. + idealista, lelkesedő, érdeklődő.
- (negatív) ártatlan, meggondolatlan, ingerlékeny.

Földelem: (jegyhatás szerint: Bika, Szűz, Bak.)
Gyakorlatias, érzékies a materiális világhoz.
MELANKOLIKUS TEMPERAMENTUM. + anyagis, gyakorlatias, kitartó.
-(negatív) mogorva, fösvény, nehézkes, önző.

Víz elem: (jegyhatás szerint: Rák, Skorpió, halak.
Mély érzelmek, empátia, felelősségérzet.
FLEGMATIKUS TEMPERAMENTUM.
+ ösztönös, befogadó, impresszionált ösztönökkel.
-(negatív) túlérzékeny, lusta, határozatlan.

Tehát a képet elemezve láthatjuk, hogy balról jobbra az apostolok a következő sorrendben ülnek: Bertalan, if. Jakab, András, Júdás, Péter, János, JÉZUS, Tamás, id. Jakab, Fülöp Máté, Tádé és Simon.

A festményen <az asztal mellett ülve> középen JÉZUS van, körülötte, pedig a tanítványok láthatóak, oly módon, hogy, Jézus jobb keze felől is 2X3 csoportban és a bal keze felől is 2X3-as csoportban helyezkednek el a tanítványok.

Amennyiben szemben állunk a festményképpel, akkor a „MI” nézetünkből JÉZUS van középen, tehát nekünk a bal kezünk felől, (vagyis Jézusnak a jobbján ülve és tőle kifelé haladva) láthatjuk az első hármas csoportban, sorrendben:
JÁNOST, aki Levegős jegyhez tartozik, PÉTER - Tűz, JÚDÁS – Vízjegyű.

Mellettük a másik hármas csoportban helyezkednek el:
ANDRÁS –aki Földjegyhez tartozik, Ifj. JAKAB - Levegő, és BENEDEK, vagyis másnévvel BERTALAN – Víz-jegyű.

JÉZUS, (balján ülve és tőle kifelé haladva) mi látószögünkből nézve jobb kezünk felől,
Első hármas csoportban láthatjuk, sorrendben: TAMÁS – Föld-jeggyel, id. JAKAB - Tűz és
FÜLÖP aki a Víz-jegyhez tartozott..

Mellettük a másik hármas csoportban helyezkednek el: MÁTÉ – Levegő-jegy, TÁDE - Föld, és a leg szélen SIMON – Tűz-jeggyel.

Jézus az ŐSZ Napegyenlőség, középen a világosság, mint az igazság, megtestesítőjeként jelenik meg. Vagyis a NAP után eljött a HOLD uralma, a sötétség, a Földön kezdetét veszi, a NAP képviselője Jézus, és JÉZUS átadja a hatalmat a Holdnak, azaz Ő meghal, a mi bűneink megváltásáért.
JÉZUS maga a NAPNak felel meg ebben a rendszerben, ezért esik kívül a Zodiákus tér-idő egységétől.

Összesen a 12 jellegzetes csillagkép körét „Állatövnek”, görög eredetű műszóval Zodiáknak nevezzük.
Leonardo festményén Asztrológiai NÉGY - évszak besorolás mellett megjelenik a képen apostoloknak az állatöv jegyek szerint besorolásai is, <amennyiben szemben állva nézzük a képet, akkor Jézusnak a bal keze felől külső széltől kezdődő 2X3 csoport szerint).

TAVASZ: Kos jegyben: SIMON, Bika jegyben: TÁDÉ, és az Ikrek jegyben: MÁTÉ.

NYÁR: Rák jegyben: FÜLÖP, Oroszlán jegyben: id. JAKAB, és Szűz jegyben: TAMÁS.

Majd Jézusnak a jobb keze felől kezdődő 2X3-as csoportban található:

ŐSZ: Mérleg jegyben: JÁNOS, Skorpió jegyben: JUDÁS, Nyilas jegyben: PÉTER.

TÉL: Bak jegyben: ANDRÁS, Vízöntő jegyben: ifj. JAKAB, és a legvégén
Halak jegyben: Benedek, vagyis más néven Bertalan.

”A leíráshoz forrásanyagként felhasználtam: Dr Laab Ágnes”: mit üzen a ma élőknek „Leonardo Utolsó Vacsora” című művére készített Csodálatosan szép képes PPS-t.
Baktay Ervin: A csillagfejtés tankönyve. Bodó László: „Leonardo materialista olvasmánya. Richárd Friedenthal: Leonardo című könyve. Valamint Thea Waller festőnő: Symbolon kártyáinak leírását.”

1949. Ilcsimama2015-03-26 21:37
Kedves „Perla Der Mar”. A képlet elemzésed során a múltkorában nem fejeztem be, de mivel megígértem neked, hogy van még több dolog is, a horoszkópodban, ami mostanában érdekes dolgokat hozhat be számodra. Illetve tanulási szempontból érdekes lehet - és még eddig itt a fórumon, nem foglalkoztunk vele-, hogy amikor valaki pontosan a jegyváltásforduló napjaiban született, - mint Te is, - akkor kire hogyan hat maga a születési NAP - jegye?
Talán ebből a képlet kifejtésből, mások is, rá lelhetnek olyan dolgokra, ami az Ők képleteikre is, jellemzőek lehetnek.

Már magában is, nagyon érdekes a Te képletedben, hogy Napod a Halak-jegy legvégének az időpontjára tehető, vagyis a NAP 29°26’ fokon áll a Halak jegybe, hogy ez asztrológiai szempontból miért is lehet érdekes, mert ez - az egyetlen jegy, amely a 12 hónap közül, ahol ilyen korán, vagyis február 19.-én (egyes jelzések szerint február 20.-val) kezdődik az állatövi jegy.
Azért mert több esetben a Vízöntő jegy vége napját 18.-val vagy 19.-vel is jelzik, és így a Halak-jegy kezdő idejét: 19.-re, vagy esetleg 20.-val kezdő napra teszik.

Azt is tudjuk ugye, hogy a többi hónapoknál általában a hónap 21-24-i napjaiban vannak a jegyváltó forduló napok.

Ez aztán nagyon érdekes dologra adhat utalást, még pedig arra, hogy az asztrológiai symbolikus jelentés tartamoknál ezek a jegykezdő időpontok lényegbe vágó alapokon nyugszanak.

Bizonyosan hallottatok már róla, hogy az 1890-es években jelent meg egy bizonyos Charubel nevű
- született tisztán látó - pszichológiai tanítómester kutatatása során Alan Leó leírása, aki feltárt egy elemzést, amely a horoszkóp kör 360° fokának megfelelően - az év hónapjainak a napjait - összefüggésbe hozta az állat övjegyek kezdő és végnapjaival, valamint az egyes állatövjegyekben helyet foglaló Nap fokszámának a jelentés tartalmával.

Éppen ezért érdekes megállapítás az is, hogy az egyes leírások szerint az állatövjegyek kezdő és végnapjai más-más napokkal kerültek feljegyzésre. Ezért aztán azok, akik a hónapoknak e jegyváltó napjaiban látták meg a napvilágot, egyrészről még a születésnapon a NAP állásának 29-30° fok körüli időkre tehetően születtek azok annak jegynek, de legfőbbként már a következő jegynek tulajdonságait is, kaphatták. Azért, mert a NAP a teremtő alapelv megtestesülése, amelyet az –az elem testesíti meg, amelyikben éppen és ahol a NAP a születéskor helyezkedi el. Általában a Nap helyzetét a jellem szempontjából is szoktuk vizsgálni, valamint főleg abból a szempontból, hogy éppen a Nap az illető születése napján milyen állatövjegyben haladt éppen.
Itt viszont már jelentőséget kaphat az is, hogy annak jegynek hány fokán állt éppen a Nap, ugyan is, ebből a szempontból is, lehet bizonyos dolgokra következtetni, úgy, mint életerő-vitalitás- önkifejeződés STB.
Már pedig, ha ilyen bontásban is megvizsgáljuk magát a képletfejtést, akkor érdekes következtetésekre is eljuthatunk. Természetesen most csak magát a NAP jegyet nézve
Vonhatunk le következtetéseket.

Természetesen a képlet elemzés során fontos szerepe van a Nap jegy után annak is, hogy maga az ASC- jegy milyen jegyre esik, illetve, hogy annak jegynek mely bolygó az uralkodója illetve, hogy a születéskor milyen felkelő bolygó állt elsősorban az ASC- jegyben, vagyis az I. házban, illetve a többi jegyházakban is.

Ez persze visszavezethető lehet arra is, hogy a NAP nem minden évben halad ugyan azon a napon és fokszámon. Azért mert a NAP 365. nap alatt teszi meg a körútját az égen. Viszont a horoszkóp kör beosztásának számításánál kerekített 360 napot vették figyelembe. Ami azt adja, hogy a kör 360-ad része fogja, jelenti az ív-fokot. Ezért láthatjuk a horoszkóp kör elkészítése során a köralatti „EKL hosszúság” táblában a jegyek mellett a fokszámot, mellette a perc és még a másodpercjelzést is.
Ennek alapján pedig azt is megállapították, hogy mivel a Nappályához képest a Föld tengelye ferde, ezért nem esik egybe az egyenlítő síkjával, ezért a földről nézve nem az egyenlítő körén látszik haladni, hanem attól eltérően. Vagyis mivel a Föld tengelyének két sarokpontját összekötő egyenes nem áll merőlegesen a Föld keringési pályájának síkjával, ettől elhajlik így az egyes zodiákus= állatövjegy hosszabb ideig emelkedik a horizont fölé, mint a többi jegy. A Nappálya köre két pontban metszi az egyenlítő körét, melyből az egyik félköríve az egyenlítőtől Északra, míg a másik pedig Délre terül el. Amikor pedig a Nap az egyenlítő alatti déli területből átlép az északi pálya fél ívére, akkor ez lesz az a bizonyos TAVASZPONT, vagyis március 21.- e. Aztán június 21.-én lesz a nyár pont váltó ideje, szeptember 23.-án az Őszpont ideje és december 21.-én pedig téli Napforduló ideje kezdődik.
Amely a 360° fokos horoszkóp-körben a 4X 90. fokos „zodiákus”pontokat, vagyis más néven az egyes állatöv jegyek kezdődő időpontjait jelenti.

Nézzük, meg jelen esetben „ Perla Der Mar” képletében, hogy azzal, hogy Ő Halak jegyben született, de a jegy végén, ezért milyen más lehet egy Halak Vízjegyben született ember, mint egy Kos-tüzes jegyben született ember. Míg általánosságban a Halakra a visszahúzódó, de fantáziadús, érzékeny együtt érző, kedves, önzetlen intuitív, ugyanakkor meglepő képességeket mutató személyiség a jellemző, addig a Kos jegyben született egyénekre az „ÉN” mindeneke felett” életszemlélet a legvalószínűbb. E mellett inkább a vállalkozó energetikus a merész a lelkes, és a magabiztos, dinamikus és gyorsfelfogású, személyiség a mérvadó.

Amennyiben pedig a már fentebb jelzett Charubel - Alan Leó megállapításait is, megnézzük „NAP fokszámát vizsgálva, „akkor érdekes megállapításokra juthatunk: Ugyan is, ha a Halakban álló Nap a 29° fokon helyezkedik el, akkor ez egy olyan személyt jelezhet, akinek a szokásai igencsak pontosak, aki különös súlyt helyez részletekre, szinte minden előírást betűszerűen követ. Tiszteli a fegyelmet, és ha felmutatnak számára valamiféle rendszert, azt képes szinte mechanikusan követni.
Vagyis sok esetben azt mondjuk, hogy megjelenik a Nap- jegy utolsó napjaiban született személyben már a következő, jelen esetben a Kos személyiség jelei is. Ez pedig talán azért is, igaz lehet, mert a Halak-jegynek a 30° foka is azt jelzi, hogy az ilyen személy nagyon önfejű, aki a saját akaratát mindenben szeretné érvényesíteni, és az is érdekes lehet, hogy mindentéren szimpátiában állhat a Bika jegyben született egyénekkel. Nálad pedig a Skorpió ASC-jeggyel szemben a külvilág szempontjából pontosan a Bikajegyre tevődik a VII. ház, amely szinte minden kapcsolatot befolyásolhat nálad.

Persze amennyiben a képleted összetettsége alapján főleg az Skorpió ASC –szempontjából és annak uralkodó bolygói Mars és annak magasabb oktávszámán működő Plútónak, valamint ezzel összefüggésben a személyi bolygóid: NAP – Hold - Mars és a Szaturnusz szemszögéből építjük fel a képletelemzést, akkor azt láthatjuk, hogy nálad, a Halakban álló Nap adja azt, hogy bizonyos kudarcok után visszavonulsz, és már sokkal bizonytalanabbul állsz neki a feladatoknak.
Mivel azonban képletedben a Nap Orbiszon belül a KOS - jegy csúcsán áll, azt is behozhatja neked az egyéniséged szempontjából, hogy tedd túl magad az esetleges kudarcokon és állj elé bátran a jelentkező feladatoknak, mert a Kos-jegy közelsége a magabiztosságot erősítheti benned. Növelheti benned a lendületességet, a vállalkozó kedvet és a tanulás általi előbbre jutás lehetőségét, pláne úgy, hogy neked még a Merkúr bolygód is a Nap előtt halad a képletedben, így aztán már a születésedkor a Merkúr a Kos jegy 10° fokánál haladt, amely nálad ez - az 5. házadat, vagyis az önkifejeződést, a teremtést és az újjászületés terén a kreatív energiáit adja neked.

Aztán mivel nálad, a SKORPIÓ jegy egyben az ASC jegyed is és abban 4 bolygó is, Hold - Mars- Szaturnusz- és a Plútó bolygók STELLIUMBAN találhatók, ezt akkor nem fejtetten ki úgy egészében. Ilyen esetben a bolygó hatások össze adódnak, még pedig olyképpen, hogy nem csak a születési felkelő jegyek vonatkozásában, hanem akkor is, amikor ezek a bolygók Tranzit módokon jelennek meg képlet szempontjából.
A gyors bolygók, mint a Hold és Mars esetén ezért többször is előfordulhat, de csak rövid ideig érezheted a hatásaikat. A lassú bolygóknál viszont – pláne ha azok még „Retrográd” állásban is vannak, - akkor hatások is hosszabb idejűek, és nagyobb mértékben érzékelhetők.
Pláne akkor, ha esetleg ezek a bolygók szintén egy jegyben Stelliumban, vagyis bolygó halmozódásban jelennek meg a Tranzitok során is.

Nálad pedig az I. házban helyet foglaló Szaturnusz sorsbolygó szerepe azért is fontos lehet, mert a Szaturnuszi első ciklus időszakában jársz éppen most. Mivel a képletedben a Szaturnusz bolygó „Retrográd” állásban található, ezért a hátra és majd szintén az előre haladások során többször is érinti a Szaturnusz sors bolygód a képletednek ezt a pontját.

Mivel pedig minden bolygó esetében, de főleg a sorsbolygóknál, mint a Szaturnusz és Jupiter bolygóknak, van a legjelentősebb szerepe akkor, amikor a bolygók éppen a Nap jegyen vagy éppen az ASC jegyen Tranzit módokon haladnak éppen át.
Már pedig neked ez a 2015.év kell, hogy legyen ez eddig eltelt életednek a számvetés ideje, mert még ez évben 2015. 06.14-tól- 2015. 09.17. -ig a Tranzit - Szaturnusz bolygó „Retrográd” módon ismét érinteni fogja a Te Skorpió / ASC jegyedet. Ekkor kellene, hogy felépítsd magadban mind azokat az elszalasztott lehetőségeidet, amelyekkel a további életedet jobbítani tudod majd.
Azt se feledjük, hogy a Szaturnusz „Karmikus” bolygó is személyre szóló jelentőséggel bír,
(már aki hisz benne), mert megmutatja az áthaladásokkor azt az életterületet, amely érintett lesz. A Szaturnusz a legfontosabb hétköznapi eseményeket kiváltó sorsbolygó, vagyis, hogy mi teljesítheti be a sorsunkat, ezzel együtt pedig a két holdcsomópont is „Karmikus” jelleggel van jelen az életünkben.

Továbbiakban, amiről szintén a múlt alkalommal, csak érintőlegesen tettem utalást, hogy neked a horoszkópodban a hívatás pontod, a Bakjegyre tevődik. Miért van ennek mostanság jelentősége?

Azért, mert a képletedben a Jupiter bolygó éppen a Bakjegy 10° 27’ percfokán áll, a 2. házadban. A Tranzit Jupiter, aki pedig jelenleg ez év augusztus közepéig az Oroszlán jegyben halad éppen, majd amikor szeptember elején már a Szűz jegybe halad, akkor is, jó fényszögekkel a 2. anyagiak, 6. munkaházadat és a X. hívatás- a karrier és állás házadat jó Trigon fényszögekkel támogatja.
A 2. Házban álló Jupiter pedig ahhoz ad erőt, hogy a növelni tudd tanulás révén a vagyonszerzési igényed. Mivel a 2. Ház egyébként is az M/ alapképlet szerinti 2. jegy a Kos után, vagyis ez a Bika-jegy háza Vénusz uralkodóval, ezért anyagi szempontból ez nagy jelentőséggel bír. Figyelembe lehet itt venni még azt is, hogy a pénz, mint anyagi eszköz a 6. ház alapján, mint a munka által, vagy a -X. Házbeli képesség és munka által, vagy a 8. házas mások általi, akár párkapcsolat révén, vagy akár örökség útján kerül-e valakinek a birtokába.

Azért, mert a Jupitered a 2. anyagi házadban foglal helyet, ASC -el, és a Vénusszal is, - mely szintén a kisszerencse bolygójának tekinthető,
- szintén jó szextil fényszöget zár be. Ez pedig adhatja az életedben a jó anyagi helyzet megteremtését.
Aztán a X. házadat, vagyis MC -t, jelző Oroszlán jegy ura a Nap, és a Vénusz a kisszerencse bolygójaként a 2. házas Neptunusz által, mely a Vénusz magasabb fokú megjelenésének is tekinthető magasabb rezgés fokon adhatja a 11. házas/ Szűzjegy általi / vágyak és remények megvalósulásnak lehetőségét. Mégpedig azért, mert a Neptun a 2. házban de már a Bakjegy elején igen csak erőben kitartó igyekezettel ruház fel a szellemi és – lelki törekvésekben, ami megerősíti azt is, hogy az M/ képletnek a X. MC-je a Bakjegy, amely a karrier és hívatás téren lehet nagy segítségedre. (Azért, mert itt a Neptunuszi hatást is figyelembe véve, kitűnő érzékkel rendelkezel, az intuíciód kitűnő és tanulmányaiddal jó anyagi helyzetbe is, kerülhetsz.

Szerelem terén is vannak mostanában gondjaid, ezért, mint azt ígértem a képleted alapján szeretném neked átadni a VÉNUSZ YOD leckéjét. Ami azt jelenti, hogy a IV. Család - Otthon házbeli Vénuszodtól kiindulva a Neptunusz és másodlagosan Jupiter bolygó uralkodásával a két nevelő 150° quincunx – fényszög által hogyan tudod a 11. ház uralkodójának a Merkúr bolygónak a segítségével a mostani élet feladatodat jól teljesíteni, hogy abban Te magad is jól érezd magad és körülötted élők is, örömüket lelhessék.

Martin Schulman: A szeretet ajándéka a tudat ébredése, az inkonjukció tükrében fejtette ki a Vénusz bolygó szerepét a horoszkóp tükrébe helyezve, most ez alapján szeretném neked (nektek) a rád vonatkozó YOD leckét értelmezni.

Vagyis YOD azt jelenti, hogy két 150° fokos quincunx – fényszög indul ki Vénusz csúcsáról.

Mivel nálad a Vénusz a Halak jegyben és a IV. házadban található, ezért a szemben lévő Mérleg és Oroszlán jegyekben egymástól 60°-ra lévő szextil fényszög talpjegynél található meg YOD lecke.

Mivel az asztrológia a jól érthető szimbólumok ősi tudománya ezért itt a Vénusz bolygó hatására a szeretet számos alkatot ölthet.
Láthatjuk ilyenkor tavasszal a bimbózó virágokat, ilyenkor a szeretet érinthet meg minket. A felkelő Nap vörös korongjával, az igazság hópelyhe az, amely túljut az emberi értelmen.
Bár az ember a Naptól, a csillagoktól tanulhat, de csak akkor, ha szeretet lakozik a szívében. Ezen a Földi világon szinte minden válaszol a szeretet erejére. Valójában a szeret az, amely megkönnyíti az életünket bármibe is, kezdjünk bele. Támogatja erőfeszítéseinket, fokozza a képességeinket, ez által tudjuk magunkból a legtöbbet kihozni. Azért mert a szeretet a béke alapja.
A Földi élet a szeretet egyik megnyilvánulási formája, és mégis csupán csak tízből három ember az, aki ezt követi. Minden létező dolgot a szeretet fénye járja át. Beragyogja a sötétséget, megvilágosítja a szívünk álmait.

Nem véletlen, hogy a Vénusz bolygót az asztrológiában a szeretet, a szépség bolygójának tekintjük. Minden létező dolgot a szeretet fénye járja át. Azért, mert a szimbólumában a lélek kör alakjában az anyag keresztje fölött helyezkedik el. Ugyanúgy, mint a fenséges Nap jótékony bolygónak tekintendő, azért, mert a Vénusz a Nap és Hold gyermeke.

Földies jellegű és a gyors bolygók közt a Naphoz a legközelebb álló Merkúr után a Vénusz bolygó a második bolygónak számít. A Vénuszt a termékenység Istennőjeként is számon tartjuk. A Vénusz bolygó 225 nap alatt járja körbe a Nap pályáját, egy-egy jegyben 4-6 hetet tölt el, a Vénusz bolygót (Esthajnalcsillagnak is hívják, mivel fénylő csillagként mindig látjuk az éjjeli égbolton).

A Vénusz elsőleges értelmében és túlnyomóan „jótékony” az asztrológiai hagyomány szerint a „Fortuna minor” a kis szerencse” bolygója. Egyben a Neptunusz bolygó a Vénusznak a felsőbb fokú megjelenési formája.
Milyen érdekes az is, hogy a Nap körül forgó 9 bolygó közül csak a Vénusz az egyetlen, amelynek a tengely körüli forgása az óramutató járásával megegyező. Vagyis a Naprendszerünkben a Vénusz az egyetlen, amelynek az energiája kifelé árad. Tehát olyan tudatosságot közvetít felénk, amelynek mondanivalója a szeretet továbbadása és annak megosztása másokkal is. Míg a többi bolygónak a tengely körüli forgása az Univerzumban az óra mutatójával ellentétesen kering a Nap körül, tehát az energia is a központ felé terjed. Az általános M/ (Kostól - a Halakig) horoszkópkörben a 2. Bika jegynek és a VII. Mérleg jegynek az ura a Vénusz bolygó.

Nagyon fontos tehát, hogy a horoszkóp értelmezése során a szépséget a szeretettel is azonosítjuk, ehhez a Vénusz a kulcs. Ezért aztán a két 150° fokos quincunx – fényszöget összekötő 60°fokos jótékony szexti által érthetjük meg a harmonikus sugárzást, de az embernek is, magának is hozzá kell tennie valamit, hogy jó hatást lehessen elérni, vagyis személyes erőfeszítéseket kell tennünk. Ekkor leszünk képesek megnyitni magunkat azoknak az energiáknak, amelyek a szextil által növeli az intelligenciánkat, ezzel aztán már ki tudjuk aknázni a képességeinket is.

Ezeken, az életterületeken a megújulást csak erőfeszítések árán tudjuk véghez vinni, például 6. munka és egészség házban.
a 150° qvinkunsz= Lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög. Belső jellemi nehézségeket jelöl, mint az önbizalom hiánya, akár még betegséget is okozhat. (Erről már személyes privi levélben írtam neked).
{Nálad a képletedben, mint azt Te is láthatod a Merkúr és az ASC, között van a 150° fokos quincunx – fényszög, valamint az igazi „Karmikus „inkonjukció” pedig a születési képletedben a „Karmikus” Felszálló Hold csomópont és a Jupiter valamint a Leszálló Holdcsomópont között található. Ezért is, írok bővebben e két holdcsomóponti hatásokról is. }

A Vénuszi Yod nálad, vagyis a két 150° fokos quincunx talpán található a 60° fokos szextil = Inkonjukció, ez egyben az asztrológia leglenyűgözőbb aspektusa. Gyakorta végzet útjának, vagy Isten kezének is említik. Nevezzük azt, C-nek, ahol a melyik jegyben és házban áll a Vénusz bolygó (nálad ez a Halak jegy és egyben a IV. ház).

Innen a C–A pont felé futó piros színű 150° fokos quincunx (nálad ez a (A) Mérleg jegyre fog esni, és C–B pont (B) Oroszlán jegy felé irányuló = 150° fokos Tranzit quincunx melyek összekötik a (C.) pont szerinti Halak-jegyet a 60° fokos szextil nyújtotta lehetőségeket a Vénuszi hellyel. Egyben ez a két jegy közbezárja a Szűz jegyet.

Vagyis itt és ekkor a C-nél vagyis a Vénusz pontnál a nehézségek megszűnnek a külső energiák révén a Yod - on keresztül segítve bennünket megtalálhatjuk, hogyan győzzük le a nem jó Egót.

Nálad amennyiben pedig a Halak jegyre tevődik a C /vagyis maga a Vénusz, akkor azt jelzi, hogy túlságosan együtt érző érzelmeid gyakorta szenvedéshez vezethetnek.
Ezért aztán az Isteni szeretet leckéjét kell megtanulnod.

Fontos, hogy a leckét megtanuljuk, ha felül szeretnénk kerekedni a sebezhetőségünkön, és vénuszi szépségünkre törekedjünk.
Tehát neked a Yod: B által = Oroszlán merészséget kölcsönöz a szeretet kiterjesztésében, felül tudsz általa kerülni a kudarcaidon, a kishitűségen a spirituális szeretet által. Megkaphatod általa azt az erőt, azt az erkölcsi megbecsülést, az egyenes jellemet, a nagylelkűséget, ami egyébként is benned él.
A = Mérleg: Ráébreszthet téged arra, hogy a harmónia és az egyensúly mennyire fontos számodra. Megtanulhatod megérteni a mások érzéseit, ami nem mindenkor van meg nálad. A Mérleg világos a boldogságon keresztül érkező szeretet jelképezi.
A Yod - leckében pedig az Oroszlán - Mérleget összekötő 60° fokos szextil megtaníthat arra is, hogy mi a cselekvő szeretet, és miként lehet ezt benned igazából felszínre hozni és ez által vezéreltetni a cselekedeteidet.
Mivel az Oroszlán a Nap uralma alatt áll, a Mérleg pedig a zodiákus középpontjának tekinthető, ezek alapján kaphatod meg a benned rejlő igazi szeretet szépségét, valamint itt a 11. házban érheted el vágyak és remények megvalósulását.

Mivel itt nálad a Vénusz hátrál a Halakba, ezért ha megtanulod a Yod leckét, akkor az Isteni szépséget teremtő alakja testesül meg benned, a szeretet erején keresztül képes leszel mindenre amit alkotni szeretnél az életedben.
Bármibe kezdesz is, mindig a belső szépséget sugárzod szerte a környezetedbe és a világba, amelyre olyan nagy szükség lehet mostanában.

Megtanulhatod általa, hogy hogyan teremts harmóniát az ellentétes dolgok között.

Mivel nálad a Neptunusz bolygó pontosan a 2. házadban található, és Holddal, vagyis a képletszerinti saját magaddal is, 60° fokos szextil fényszöget alkot, ezért ez esetben a Neptunuszt a magasabb fokú rendeltetéssel azonosíthatjuk, vagyis csak is a Vénusz segítségével nyilvánulhat meg nálad a Neptunuszi erő.
Még pedig azért, mert a Halak jegyében ahol neked a Vénusz bolygód található, amikor a Vénusz uralkodik a Neptunuszon keresztül, a szeretet magasabb oktávjain érintenek meg téged és bennünket is.

Persze ez - az asztrológiai házaknál az életben szerzett tapasztalatainkat is jelképezheti, azért mert a csillagjegyeken keresztül értjük meg az energiákat. Az egyes házak különböző Vénuszi elhelyezkedései segítenek nekünk az érzelmeinket jól meghatározható módon kordában tartani. Ilyen módon tanulhatjuk meg, hogy mi milyenek is vagyunk. Hogyan tudjuk megérteni és elfogadni másokat. Bár az is igaz, hogy ez nem könnyű feladat, de pontosan a Vénusz Yod leckéi, által talán sikerülhet. Amint a házak jelentőségén keresztül megtapasztaljuk az életet, szembesülhetünk a ténnyel. Amit a szívünkben valósítunk meg azt senki, nem veheti el tőlünk, mert ez a szeretet általi cselekedet. Tehát a házakban álló bolygó vizsgálatakor arra legyünk tekintettel, hogy a tanítását miként tudjuk felhasználni azért, hogy a szeretetet tükrözzük minden megnyilvánulásunkban.
Azonban a Vénuszi Yod inkább a csillagjegyekhez, mintsem a házakhoz kötődik igazán!

A fentiekhez még az Ikrek jegyben lévő Felszálló Holdcsomópontod, mely a Jupiter bolygó megfelelője, valamint szintén a Jupiter bolygó uralma alatt álló Nyilas- jegybe lévő Leszálló Holdcsomópontod is segítségedre lehet, mely pontosan a szemben álló jegyben, ugyan azon fokszámon található képletben. Neked pedig abban lehet segítségedre a Felszálló holdcsomópont, mely a jövőútját mutathatja meg, hogy a kétjegyes „EGÓDBAN”, a MERKÚR bolygó az „ÉSZ „Istene által rendet teremtsen.

Az Ikrekben lévő Felszálló Holdcsomópont mit is adott neked? Hiszen a múltból a lelked vadságának féktelenségéve érkeztél ebbe az életedbe. A béklyóhoz nem szokott szellemed kétségbeeséssel kísérel meg mindent, hogy megtarthassa a lelki szabadságát. Azon igyekezel folyton, hogy egyszerre mennél több mindent végezzél, ettől aztán az életed fő motívumait nem leszel képes követni. Ezért aztán az ellentétes cselekedeteiddel szinte mindig tönkre teszel még azt is, amit jónak vélsz, ez pláne a családban és a párkapcsolatod terén nyilvánulhat meg úgy igazából. A megértéshez és az életed megjavításához akár még segítséget is kaphatsz a Nyilasban lévő Leszálló Holdcsomópontodtól. Mégpedig oly módon, hogy tanulj meg átlépni a 8. házszerinti visszafejlődés ajtaján, hogy az életfeladataid előnyeit megtapasztald és annak a rendeltetése alapján, éld a további életed. Azt se feledd el, hogy a saját magadban megfogalmazott jó gondolatok adhatják az igazi ÉNED.
Mivel tudjuk, hogy már az újszülöttek is, bizonyos személyiséget hordozva jönnek a világra, ez sok esetben, éles ellentétben van az öröklött énükkel. Ez legfőbbként abban mutatkozhat meg, hogy a környezete nem ismeri fel az adottságait, ez az adottság persze azért van így, mert már a leszületés előtt is már munkálkodhatott az illető az adottságán.

Azt is tudnod kell, hogy az előző nap eseménye és minden gondolat a megelőző gondolat eredménye, illetve minden új élet lehetősége egy-egy évgyűrűt jelent az örök életben. Éppen ezért minden „Inkarnációban” az embernek Önmagára kell, hogy találjon, ehhez pedig minden élettapasztalat, akár a múltban, akár a mostani jelenben, az”ÉN” továbbfejlődését adhatja. Ez a „Karma törvénye”!

Mivel a lélek folytonosan keresi a hazavezető úttal boldogságot, a „Karmikus feladatok” mutatják meg ezen az úton a térképet ahhoz, hogy az úton lévő akadályokat hogyan lehet kikerülni és legyőzni.
Tehát mi valamennyien alá vagyunk vetve ugyanannak a”Karmikus törvénynek”, még is, a jelenlegi életünkben, a tökéletességhez vivő lépcső valamely fokán állunk. Mivel a jelenlegi életünk adottságai azok, amelyekkel a legjobbat szeretnénk kihozni a saját életünkből.

„Az élet könyvében pedig a Születésed az időfa törzse!
Jövőd a koronája.
A múltad a gyökere.
A múlt tettei így hatnak a mára, az élet útján feljutni a legfelső ágra.
De, hogy melyik ágra juss fel, azt Te választod ki.
Te döntheted el napról-napra haladva előre.
Néha-néha visszatérsz az előző ágra, hogy utad mégis felvezessen a koronára.
Tetteid a gyökerekre hullnak.
Ahogy nő a fa, sokasodik az ága.
Sorsod ez által mégis (szabad akarattal) irányíthatod,
Amennyiben a múltad tévedésit megváltoztatod.”

/ Betty Smith/ „ Út nélkül nem járhatsz,
Igazság nélkül nem láthatsz,
Élet nélkül nem élhetsz,
Úgy tekints hát mindenre,
Mintha életedben a szerelmed először,
Vagy utoljára látnád.
Így e földi életed megtelik majd igazi gyönyörűséges boldogsággal.
Amennyiben ez lesz, életed legfőbb célja, hogy a
Szeretet forrásává válj,
Akkor az lesz az életed áldott és szeretet teljes utazás.”
(válasz Perla del Mar 1877. hozzászólására)


1948. Ilcsimama2015-03-26 10:37
Kedves „Calathea80”! Nagyon Szívesen készítettem el a képletelemzésed, mint mondottam, mindenszempontból nagyon érdekes a horoszkópod. Azonban azt nem fejtettem ki nálad egyértelműen, hogy a 3. és 9. ház a horoszkópban az utazó házakat jelzi, tehát a 9. házvonatkozásban nem feltétlenül külföldre való költözésre kell gondolni. Ma napság már nagyon sok olyan külföldi érdekeltség körében lévő cégegeket találhatsz akár itthon is, akiknél talán a munkafolyamat követeli meg a külföldre való utazást is.
Tehát efelé orientálva is, készíts mennél jobb „Prezentációt”, jól felépített önéletrajzot, és azzal láss neki a munkahelykeresésnek, meg lásd sikerülni fog!
Aztán nem is olyan sokára már akár májusban, jelentkezz majd itt a fórumon, hogy a Jupiter bolygó valóban a Te szerencsebolygód is.
(válasz Calathea80 1947. hozzászólására)

1947. Calathea802015-03-25 07:35
Kedves Ilcsimama,

köszönöm szépen a rengeteg munkát, amit belefektettél az elemzésbe. Nagyon érdekes és megfontolandó dolgokat írtál, rengeteg igazságot. Többször el kell olvasnom, az biztos.
(válasz Ilcsimama 1946. hozzászólására)

1946. Ilcsimama2015-03-25 00:39
Kedves „Calethea80”, és mindenki más, akit ez a képletfejtés esetleg érdekelhet!

Nézzük akkor először is a Radix” képleted alapján a munka lehetőséget.
Azt tudjuk, ugye, hogy a horoszkópkörben a 6. házat nem csak egészségi szempontból vehetjük figyelembe, hanem ez egyben „szolgálat a hétköznapok, a kötelesség,” és a munkaházát is jelenti.
Nálad a 6. ház csúcsa, ahol legerősebb a házhatás a Nyilas jegyre tevődik. Azonban pontosan a házcsúcson rajta ül a Neptun bolygó, ezért vannak nálad a munkával, a munkahellyel kapcsolatos problémáid. Ugyan is itt a Neptuni hatás azt adja neked és mindenki másnak is, akinek itt helyezkedik el a Neptunusz bolygó, hogy a képzelete gyakran túllő a célon, ezért aztán a munkájában nehéz fegyelmeznie magát, vagyis nagyon nehezen tud beleszokni a munka rutinjába. Bár az, nálad látható, hogy a rád bízott feladataidat jól elvégzed, de a sajátos munkastílusoddal sok esetben konfliktus helyzetbe kerülsz a munkatársaiddal.
Mivel azonban a Nyilas jegy ura maga a jóságos Jupiter bolygó, és mert a Neptunusz egyben a Halak jegy elsődleges ura is, másodlagosan pedig itt is a Jupiter az uralkodó bolygó. Ezért pláne, mostanában amikor a Neptunusz bolygó éppen a Halak jegyen vonul át, - vagyis jelenleg a Neptunusz bolygó a Halak jegy 8°14’ fokánál a 9. házban halad éppen.
Neked pedig a „Radix” születési képletedben a Halak jegy szintén a 9. házadat adja.

Azt ugye tudjuk, hogy a 9. ház a belehelyezkedés házát jelenti: vagyis a magasabb gondolkodást, a belső fejlődést, az ambíciók által. Ugyan akkor ide sorolható akár a külföldi munka lehetősége is.
Miért is? A képletedben a Jupiter bolygó lokálisan= helyileg pontosan a 3. házadban a Szűz-jegyben foglal helyet, ez adja a kapcsolódások terén a mindennapi racionális gondolkodást, és a rövidebb utazásokat, a szemben lévő Halakban a 9. ház pedig főleg a külföldi tartózkodásra utalhat, mely előmozdíthatja az életedben a változatosságot. Mivel azonban a Jupiter bolygó egyben a Szűz jegyben található/ Merkúr bolygó uralkodásával, ezért inkább az apróbb részletek azok, amik leköthetnek téged ezek, hozzák be aztán nálad, magaddal és a másokkal való konfliktus helyzeteket is. Azonban, ha számba veszed a tanulási téren elért eredményeidet, ezzel akár az önbizalmadat is tudod erősíteni, és az így kibővített látókörödet más irányba is terelheted és ebben még a Szaturnusz bolygó gátlásaival, sem akadályozhat, mert fényszöggel nem kapcsolódik semmilyen más bolygóhoz sem. Aztán mivel a 9. ház a horoszkópkörnek a Nyugati feléhez DSC - hez áll közelebb, és a 9. házas Halak-jegynek a Neptunusz bolygó az uralkodója, ezért nagyvalószínűséggel munkavállalás terén is, Nyugaton találhatod meg az irányodat és a célodat.

▪ (Itt csak szeretném megjegyezni, hogy akiknél képletükben a 3. vagy a 9. ház belföldi vagy éppen külföldi utazást jelez, a jegy uralkodó bolygója mutathat rá az irányra. Ha ez a lenyugvó DSC, közelben található, akkor „Nyugat” lehet.
Az ASC, közelsége miatt, mint tudjuk „Keletet”, adhatja.
A X. házas M.C. –hez közeli uralkodó bolygó a „Déli tájat” helyezi előtérbe.
Míg az I.C, vagyis alsó láthatár alatti metszéspont közelsége pedig inkább legvalószínűbben az „Északi”helyeket jelölheti meg.

» Mivel a Te képletedben 3. ház pontosan szemben, vagyis ellen pólusban található képletszerinti 9. házzal, ezért 3:6:9 házak tekintetében jelentős változásokra számíthatsz, ha képes leszel a hatást összeegyeztetni a mostani életviteleddel.

Most amikor a Jupiter bolygó még ez év nyaráig pontosan, augusztus, hó 11.-ig az Oroszlán jegyben halad/ a Felséges Nap uralma alatt.
Aszcendens jegyed Rák-jegyben található/Hold uralkodása alatt, mivel neked a képletedben az I. házad nagyobbik része szintén az Oroszlán jegyre tehető, ezért a hatása is rád nézve nem hagyható figyelmen kívül, hiszen nagyobbik hányadot kitevő az I. ház jegye/ a Nap uralkodásával az Oroszlán. Mivel születésileg nincs bolygó az I. házadban, de még a 12. házadban sem, ezért a két- jegyhatás és a jegy uralkodó bolygóinak a hatása rád nézve az, ami az egész életed áthatja. Pláne úgy, hogy az Oroszlán jegy szinte még a 2. ház egészére is, értendő, mert az egyéni önállóságodnak az anyagi része is, a tehetséged és a képességeid, által itt teljesedhetsz ki. Vagyis eddig a fenti időpontig a meg kellene lépned a képlet adta lehetőségeid, hiszen az iskolai végzettséged, a nyelvtudásod is alkalmat teremhet a megfelelő munkalehetőségre ez leginkább mostanság márciusra és áprilisra tehető.
A Jupiter egyébként a növekedést erősíti szinte minden téren, nálad pedig ebben a fázisban a önbizalomnak a növekedését is, erősítheti, azzal, hogy meg van a lehetőség arra, hogy ki tudj e téren terjeszkedni. Fontos lenne, hogy optimálisan nézz a jövőbe, és a lehető legélénkebben képzeld el azokat a dolgokat, amiket szeretnél megvalósítani. Hiszen az akaraterőd most érhet a csúcsra, amit a kibontakozásod segítheti elő, hagyd, hogy a személyiséged ereje tudjon érvényesülni, hiszen a személyi bolygód a Nap mellett a HOLD is, és még az I. házas Jupiter bolygó is. Vivel pedig a Hold is itt áll a 2. házadban, mely a születésedkor csökkenő holdfázisban haladt éppen. A hold is az anyagi jelleghez kapcsolható, valamint törekvést mutat az érzelmi és az anyagi biztonság elérésére.

Bár 2. házbeli Holdhatás sok esetben időről-időre vagyoni és anyagi jellegű hullámvölgyeket is behozhatja az életedbe. Azonban, hogy itt a 6. házas Nyilas jegyben található nálad 16°12’ percfoknál a szerencse pontod, amely egyébként a Nap és a HOLD távolságát jelzi egymástól, és ez nálad, mivel pontosan az 5. 6. ház csúcsára a Nyilas- jegyre tevődik, ezért ez jelezheti nálad, hogy itt keresendő az életben a szerencse alakulása. Vagyis, hogy milyen erők és adottságok hatnak a legelőnyösebben a magatartásodra abban, hogy a most a jó munkalehetőség kiválasztásában keresd a szerencsédet, amely a további életedre rányomhatja bélyegét.
Ki kellene használnod, tehát a mostani élethelyzetednek minden percét, mert az időpocsékolás szinte bűn lehet számodra.

Amikor már a Jupiter ez év 08. 12.-től átlép majd a Szűzjegybe, akkor már a Jupiter inkább a kritikai érzékeidhez kötődik majd. Aztán pedig mivel a Jupiter a saját képletszerinti Szűz jegyedet érinti majd, ez már nem lesz a legalkalmasabb idő a szerződéskötésekre, mert elkerülhetik a figyelmedet a részletek. Mivel a Te születési idődben a felkelő Jupiter bolygó tekintetében a Jupiternek csupán jó fényszögei voltak (Nap – Merkúr Trigon), viszont a Tranzitok során az esetleges diszharmonikus hatásokat csupán csak enyhíthetik a születéskori hatások.
Amikor pedig majd ez év szeptember végénél, a Jupiter 10° fok környékén, valamint ekkor a Jupiter bolygó teljes Jupiteri visszatérése során pontosan a 36. éves korszerinti 3. Jupiteri ciklusába kerül nálad a SZŰZ – jegy/10°05’ fokánál/ már elkönyvelheted, majd, hogy a munkalehetőségeddel jobb anyagi helyzetbe kerültél. Ehhez pedig az, szükséges, hogy most ragadd meg a jó alkalmakat, pályázz több helyre, találd meg a jó ötleteket, hogy addigra mikorra elérkezik a Jupiteri 3. ciklus ideje ( 2016.) már révbe juss.
Mivel a Jupiter csillagászati szempontból folyamatosan halad végig az állatövi jegyen, ezért a pontos születési fokszámon (nálad SZŰZ/ 10°05’ foknál), akár 4 napon keresztül is állhat a Jupiter bolygó ezen a fokszámon, miután pedig már áthaladt a pontos születési helyén átválthat akár még „Retrográd” mozgásba is, mert a „Radix” képletedben is ilyen módon van jelen. Ezért aztán többször is, vagyis nálad 3X szor is, fogja, érinti a képletszerinti pontot egyszer, amikor simán rá ér a jelzett fokszám/ pontra, aztán, majd amikor direktben Retrográd módon hátra lép, majd, amikor ismét előre haladva halad át ugyan azon fokszám ponton, ez pedig akár 9 hónapon át is eltarthat, ami a Jupiteri jó hatást hozhatja be nálad.

▪A Jupiter bolygót egyébként éves bolygónak tekintjük, mert a horoszkóp körben, egy-egy jegyben 1-1 évet tartózkodik. Mivel ezek a 12. éves Jupiteri ciklushatások a Jupiter bolygót nézve a „Fortuna maior”a nagy szerencse bolygójának tekintendő, ezért mindenkire vonatkozhatnak. Ezért szeretném itt most jelezni, hogy a Jupiteri visszatérések erős hatásként vehetők figyelembe (ha a születési évhez 12 éveket adunk hozzá), pláne, ha „Radix” = születési képletben:
▪ Nyilas-jegy az ASC,
▪ vagy a NAP áll a Nyilas jegyben,
▪ esetleg a Nyilas jegyre tevődik az MC= az „ÉG” teteje a Felső láthatármetszés pont.
▪ Vagy a HOLD áll a Nyilas jegyben.
▪ Aztán maga Jupiter bolygó foglal esetleg helyet a Nyilas jegyében, ahol maga a Nyilas-jegy uralkodóbolygója a Jupiter bolygó.

▪ Fényszögek tekintetében pedig: ha a Jupiter a köralatti „EKL” táblázat szerint együttállás fényszögben található az ASC-el az I. vagy a 12 házból.
▪ A Jupiter szintén együttállás fényszöget mutat az a felsőhatár metszéspontjával, vagyis az MC-vel.
▪ A Jupiter együttállásban található a NAPPAL.

▪ Házak szempontjából nézve pedig: amennyiben a Jupiter az I. házban a 9. házban és még esetleg a 12. házban található a „Radix” születési képletben, akkor is a Jupiteri erős hatás esélye megnövekszik.

▪ Jegyek szempontjából vizsgálva pedig: ha a Jupiter bolygó a Halak- jegyben áll.

▪ Vagy ha a Jupiter Rák-jegyben található, mert itt nagyon jól érzi magát a Jupiter bolygó, mert „Exaltációban van”, ugyan is, ha a bolygók egyes jegyekben előnyösebben fokozatosabban tudnak érvényesülni, még akkor is, ha nem uralmi helyzetben vannak jelen. Ezt nevezzük a rangban második erőfokozódásnak, vagyis= exaltációnak, úgy is mondhatnánk, hogy a felmagasztaltságnak, vagy, ha úgy jobban tetszik, akkor ”erőben” lévőnek, mely ugyan kihathat az egész jegyre is, de főleg a jegynek bizonyos fokában lehet a hatás legerősebb, ez itt a minden képletben 15°.
Ugyan akkor itt azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezzel az „exaltációs” jeggyel szemben milyen jegy található, mert itt már hatás romlása következik be, vagyis a Rákkal szembeni Bak-jegynek a 15°fokánál van a romlás hatása.

» Nálad viszont, mivel itt a 6. házadban a Bak-jegyben található NAP, ami igen erős hatással bír, ezért a Tranzit együttállás két elv együtthatását, összeolvadását jelenti, melyet még a Tranzit Mars a jó Trigon fényszögével is támogat. Aztán mivel a Mars a Te Radix képletedben, a Szűz jegyben/ pontosan 3. házadban foglal helyet, ezért aztán kommunikácó téren támogató jelleggel lehet rád nézve. Azt jelzi, hogy a keményen és szívesen dolgozol, a Szűz jegy e hatására a Mars energiái viszont feszültséget generálnak. Mivel azonban a Mars bolygónak a NAPPAL alapszinten is, szintén harmonikus Trigon fényszöge van a képletedben, ezért a támogatás sem maradhat el. Mivel azonban a női képletben a Mars jelzi a férfit, ezért itt a Szűzjegyben álló Mars bolygó hatása gyengül, vagyis ez minden pár kapcsolatban a szerelmi életre is, értendő, azért, mert a SZŰZ-MARS nem túl kedvező párosítást jelez e téren, ebben az esetben a Szűz jegy józansága ellentétbe kerülhet a Mars szexuális étvágyával.

♥ Persze, ha valakinél a Mars harmonikus Trigon, vagy szextil fényszöget kap a Vénusztól, akkor a kapcsolat esetleg jó is lehet.

» A képletedben, ennek viszont nincs semmi jele sem, sőt a Marsnak a Holddal, - ami ugye női képletben a magát a NŐT adja-, pontosan szemben állás fényszöge van, vagyis ez ártó hátrányos, szemben állást jelent, egyben akár még a családdal is, nagy feszültséget ezzel együtt, energiafecsérlést jelöl ki. Ez szinte minden kapcsolatodra, de főként a párkapcsolatra lehet igaz nálad. A megoldás leginkább csak akkor lehetséges, ha a Tranzitok során jótékony fényszögek feloldhatják ezeket a nem jó hatásokat. Ezt leginkább nálad, a Bak- jegyben a VII. Deszcendens háznál a külső látens fényszög jelzéseinél követhető nyomon. Itt pedig a Tranzit Szaturnusz a maga Trigon fényszögével és az Uránusz szextil által kaphatod meg a mindenkori segítséget, ahhoz, hogy a párkapcsolat ne szétválással végződjön. Valószínűnek tartom, hogy voltak már ezt megelőzően is olyan párkapcsolataid, amelyeket az Rák- ASC –el szembenállás fényszöge a VII. házas/részbeni Bakjegyben a Plútó Qvadrát fényszögével bizony szétcincálhatta a kapcsolatot. Pláne úgy, hogy nálad a Plútó a Mérleg-jegyben a IV. család és otthon- házában, van lokálisan. Itt pedig a Mérleg hatása azt adhatja, hogy a Mérleg egyik serpenyőjébe kerülhet nálad maga a megértés és a szerelem a másikba, pedig a szerelmet összetartó megfelelő elvárás.
(Ez persze nálad összehozható nehezen begyógyuló családi sebekkel is, azért mert a IV. ház nálad az apára is vonatkozik, azt mondhatom, hogy a szülői házban valószínűleg, az apa révén léptek fel zavaros, hirtelen változások, melyet a család, de főleg az anya nagyon megsínylett. Ezt az 5. házban, a Skorpió jegyben álló Uránusz bolygóval járó válságos dolgok egészségileg is, károsan kihatottak az édesanyádra. Ezekben, a vonatkozásokban legfőbb jellemző lehet a 6. házas egészségházas Napod, melyben az anyát a Bakjegynél 18°58’ fokon jelzi nálad az anyát. Viszont mivel a 2. házadban álló Hold is utalhat az anyára, ezért itt neked a 2. ház/ az oroszlánjegyben a saját igyekezeteddel biztosított keresetre adhat utalást. A szemben lévő 8. ház a Vízöntő- jegyben pedig a mások révén nyert anyagi előnyökre, vagy mások miatt elszenvedett veszteségekre mutathat rá, talán ez lehet az édesanyád elvesztése is, vagyis ide tartozhat nálad valamilyen hagyaték, örökségből származó anyagi természetű érték is).

» Továbbá a képletedben, a Mérlegjegyben a / IV. házas „megújító” Plútónak egyébként nagyon jó fényszögei vannak, egyrészről a Holddal, a Vénusszal és még a Neptunusz bolygóval is. Ez pedig neked arra adhat lehetőséget, hogy kreatív energiákat szabadíts fel magadban, a sorsod jobbá tétele érdekében. Mivel a Plútó a harcos Mars magasabb rezgés fokán működik, ezért aztán ugyanolyan dinamikus töltéssel rendelkezik, mint a 3. házadban álló Mars bolygó, mely sok esetben vulkánszerűen löki ki magából és hozza felszínre a változtatás igényét. Mivel pedig a Plútó jelenleg és még nagyon sok éven keresztül, (végérvényesen 2024.-ig), pontosan a Te Bak-jegyedben, vagyis a 6. munkaházadban halad, ezért kiköveteli tőled a változtatás lehetőségét, amelyben a képleted szerinti NAP – Mars és még a mindenkori Tranzit Mars is, jó fényszögeivel támogat.

E rád vonatkozó kitérő után folytatnám általánosságban is, a Jupiteri hatásokat.
▪ Érdekesként megjegyzem itt még azt is, hogy nem csak a bolygóknak, hanem a Hold csomópontoknak is, van erejük és romlásuk is. Csak példaképpen hozom fel, hogy Felszálló holdcsomópont az Ikrek-jegyben „Erőben” van, míg a Nyilas- jegyben már „romlásban”.
A leszálló holdcsomópont pedig a Nyilasban van „erőben”, míg az ikrekben „romlásban” van.

▪ Említésre érdemes még az is és komoly „hatáscsökkenést” jelez, ha a valamely bolygónak egyetlen más bolygóval sincsen fényszög kapcsolata. Ez az „EKL” táblázatban olyan módon látható, hogy a bolygó sora üres és nincs ott semmilyen fényszög kapcsolódást jelző „fényszög-jel” sem. Ebben az esetben a képletfejtés során az állatövi- jegy alapján, amelyben a születéskor állt a felkelő bolygó, és maga ház jellegének a hatásában kell értékelni a bolygó szerepét.

▪ Itt meg említeném még a bolygók uralmi szerepét is: amennyiben két bolygó a képletben „uralmi cserében”= recepcióban van egymással, ami azt jelenti, hogy a szóban forgó két bolygó mindegyike a másik uralmi jegyében foglal helyet.

Mondok erre egy példát:
ha a NAP a Kosban áll (annak ugye Mars az ura), a Mars pedig az Oroszlánban található
(mert maga Nap a saját fensége alá tartozik), akkor előfordulhat, hogy a felcserélődés következtében a két bolygó mivel a másik jegyében található a képletben, ezért rangvesztésként is értékelhető. Ugyan akkor van erre ellen példa is: ha például a Vénusz bolygó található a „Radix”ban a Kos- jegyben, akkor a Mars bolygó, aki egyébként a Kos-jegy ura pedig a Bika jegyben foglal helyet, melynek ugye a Vénusz bolygó az uralkodója, így ez az uralmi csere szinte „ellenhangsúlyozhatja” magát a rangvesztés hátrányos hatását.

▪ Ez a témakör már egy kicsit bővebb kifejtést is megérdemelne! Mivel ha a köralatti két kis táblaszerinti: Kardinális- Szilárd- és Változózó jelekben való bolygókat vizsgáljuk meg e téren akkor akár még a bizonyos fokszámokon, illetve, hogy attól 3° foknál nem áll messzebb a bolygó a „kritikus” jelzés értékben, lehetnek a képletelemzés során a rangvesztés tekintetében:

Vagyis fő „Kardinális” jegyek közül akiknek: a Kos, Rák, Mérleg Bak jegyekben a 0.°13°.-és 26° fokszámokra tevődik a bolygó állása.

„Szilárd”jegyekben: Bika, Oroszlán, Skorpió, és Vízöntő jegyekben 9° és 21° fok.

„Változó” jegyekben pedig: Ikrek, Szűz, Halakban pedig 4° és 17° fok lehet a kritikus pont érték.

» Nálad a fent jelzett kritikus értékhatár közelében lévő bolygók közül, a Skorpió – jegyben az 5. életörömök és gyermek házában a 24° fokon található Uránusz bolygó adhat eligazodást. Még pedig azért, mert a szilárd jegynél a kritikus pont 21° már pedig itt alkalmazni kell a 3° foknyi Orbisz távolságot, ezért itt a 24° fokos Uránuszi hatás itt nálad „exaltációs erőben „lévő hatáskén értékelendő. Valamint még éppen az Orbisz határon lévő Vénusz bolygó is ide sorolható, mert a képletedben, a Vízöntő jegyben szintén Szilárd jegyben, foglal helyet, még pedig 17°09 ’ fokon, tehát éppen súrolja a 21° fokos kritikus pontot.
(Nem véletlenül írtam neked Hoxa privát levélben, amit ezzel kapcsolatosan e téren kifejtettem. Aztán talán a leírásból érthetővé válik számodra talán az is, hogy miért nem privátban, hanem inkább itt a fórumon szeretnék a kérdésedre válaszolni, hiszen mind ezekből Te is és mások is tudnak a saját „Radix” képleteik alapján tanulságot leszűrni. )

▪ (2015. 03. 24.-én a Jupiter éppen 12°57’” foknál jár, a Vénusszal, a kisszerencse bolygójával pedig jó szextil kapcsolatban van.

» Nálad pedig a születési képletedben a Jupiter Szűz jegy 10°05’ fokánál található és a Nappal a Szűz jegy urával, a Merkúrral Trigon nagyon harmonikus fényszögben van. Bár ez lehet az oka annak is, hogy egy kicsikét csendesebb ambiciózussal rendelkezel, ezért pontosan most van az ideje az átgondolásnak.

» Nem szeretném figyelmen kívül hagyni még a képletednek azt a pontját sem, hogy a leszálló holdcsomópontod éppen a 9. /Halak-jegy/ ház csúcsán található, a felszálló holdcsomópont pedig pontosan vele szemben a 3. Szűz-jegy/ ház csúcsán áll.
A leszálló holdcsomópont az előzőéletek eseményéit, megtapasztalásait, hiányait és a megoldatlan feladatokat jelzi, míg a Felszálló holdcsomópont pedig a jelenlegi életünk céljaival a tökéletességhez vezető utat jelölheti ki számunkra.

Nálad ez mit is jelezhet? Elsősorban le kell győznöd a régi beidegződött hiedelmeidet, mert ezek akadályozzák a mostani fejlődésedben a tisztán látásod. Le kell győznöd, hogy ne magad emészt mindenért, ami nem is Te dolgod lenne, amikor majd képes leszel felismerni, hogy a leggyengébb pontod éppen a lágy szíved, akkor kezdesz majd a felkelő holdcsomópont által fejlődni, és igazán kezd majd nálad dolgozni a Szűzben álló felszálló holdcsomópontod. Amennyiben meg tudod tanulni a függetlenség „Karmikus” leckéjét, csak akkor tudod majd távol tartani magadtól azokat a dogokat, amelyek terhesek számodra. Hiszen rá jössz majd arra is, hogy mások iránti együttérzésed olyan helyzetekbe juttatott, amelyből mindig csak is te húztad a rövidebbet. Tanulj meg néha nemet is mondani! Hiszen a Szűzben lévő Felszálló holdcsomópontod, a megmentőd is lehetne, azonban a nem megfelelő önbizalmad ennek nagy akadályát képezi, mert folytonosan harcolsz önmagaddal, hogy ne add fel az eddigi dolgaidat.
Tehát meg kellene tanulnod, hogy mikor hagyhatod a dogokat a maguk útján haladni, mikor kellene meg állj szót kimondanod, és mikor kellene új irányt váltanod. Itt a 3. házas Szűz felszálló holdcsomópontod ház pozíciójával találhatnád meg azt az életterületet, ahol a tudásod ki tudnád kristályosítani azzal, hogy a valóságos életben tudj élni.

» Fentebb nem érintett Szaturnuszi sorszerű élet területet is szeretném nálad feltárni, „Radix” képletedben a Szaturnusz bolygó, mint már jeleztem, ugyan fényszög nélküli bolygóként „S”= Stagnáló helyzetben, három bolygó társaságában, vagyis STELLIUMBAN található a SZŰZ jegyben/ a 3. házban. Itt pedig e három bolygó hatása is összeadódik. Mivel azonban a házak hatásai a legerősebben a házcsúcson és a ház elején érvényesülnek, nálad pedig itt a Szaturnusz helyzete a maga 27° fokával már nem érvényesítheti kellően az irányító gátló szerepét. Inkább a 3. házbeli/család-otthon- utazás- munka-hatásokra a Jupiter, valamint Mars bolygó add fokozott energiát és lendületet a megvalósítás terén. Talán itt a munkavállalás terén még egy befolyásos személy támogatását és jóakaratát is, megnyerheted.

» A Rák jegy, mint a születési ASC-jegy, az alapadottságaid belső szerkezetét meghatározza, ugyan, de a felkelő-jegy sokféleképen is módosulhat, ez azonban mindenhez nem elég, ezért a horoszkóp többi elemeinek együttes hatása is, sorszerűen jellemezhet téged. A bolygó kapcsolatok pedig ilyen STELLIUM helyzetben a Rák- felkelő jegyeddel együtt mutathatnak rá, hogy harmonikus, vagy diszharmonikus vonások lesznek-e jellemzőek rád. A kérdéses 6. munka- házvonatkozásban, pedig utalhatnak a kötelezettségek és a munka válságok fellépésére is, mivel pedig a Szaturnusz a „Karma urának is tekinthető”, ezért itt jelenhettek meg nálad mostanában a „Karma” tehertételei, de egyben a Jupiter általi megoldási lehetőségek is. Bár érdekes módon akár még a Tranzit Szaturnusz is a segítségedre lehet, mivel a múlt év decemberében a Szaturnusz bolygó a Nyilas jegybe lépett és ott fog tartózkodni, egészen 2017. 12.19. -ig, itt ebben az időszakból csupán csak 2015. 06.14.-től 09. hó 17.-ig fog vissza hátrálni”R” módon a Szaturnusz a Skorpió-jegybe, itt aztán megint csak megmozgatja mindazoknak a dolgait, akiknek a képletében a Szaturnusz éppen Skorpiójegy 3-5° foka között található. Aztán innen 09. 18-tól, ismét egyenes előrehaladó helyzetben folytatja a 2 és féléves útját Jupiter bolygó uralkodása alatt a Nyilas jegyben.

Mit is adhat a Szaturnusz haladása a Nyilas jegyben? Azt, hogy itt a szellemi és fizikai mozgástér nem korlátozott. A Szaturnusz itt valójában a felsőbbrendű tudat jelenlétére utalhat.
Arra is jelez, hogy bárki bármilyen munkát végez, a mentális vagy szellemi kiválóságban megtalálhatja az Ön igazolást arra vonatkozóan, hogy bármilyen magas mércét állít fel maga számára azt nagy valószínűséggel véghez is, tudja vinni.
(válasz Calathea80 1945. hozzászólására)

1945. Calathea802015-03-24 13:12
Kedves Ilcsimama,

nagyon szépen köszönöm, szuper vagy!
(válasz Ilcsimama 1944. hozzászólására)

1944. Ilcsimama2015-03-24 11:27
Kedves "Calathea8 ". Sajnos most egy jó pár napig nem tudtam jönni hozzátok, ezért ez a munkával kapcsolatos másnapi döntésre való válaszom sajnos már azt hiszem elkésett. Azonban, hogy további munkalehetőséggel kapcsolatos dolgaid hogyan alakulhatnak, - legalábbis amit a képletedből látni lehet - megnézem neked.
(válasz Calathea80 1943. hozzászólására)

1943. Calathea802015-03-19 13:09
Kedves Ilcsimama,

most kaptam egy állásajánlatot, holnapig kell döntenem. A pénz sajnos kevés, alig lenne elég megélhetésre, és 3 hónap felmondási idő van, így közben váltani nem nagyon tudnék, ha jobb lehetőség adódna, mert 3 hónapot nem várna rám egy másik cég.

Nem tudom, hogy döntsek, ha most nem fogadom el, lesz-e jobb nyárig.

Bocsánat, hogy így "rádtörtem", de jó lenne egy kis segítség, persze megértem, ha nem tudsz ilyen hamar válaszolni.

Nagyon szépen köszönöm!

1942. Calathea802015-03-19 08:47
Kedves Ilcsimama,

most érett meg bennem, hogy írjak a fórumra, amit nagyon hasznosnak tartok.

Azt szeretném Tőled kérdezni, hogy meg tudnád-e nézni, hogy mi várható az életemben, főleg az anyagi helyzet tekintetében. Munkát keresek, és érdekelne, hogy megtalálom-e a nekem megfelelő munkahelyet, illetve mikor.
Babát is szeretnénk pár éven belül, addig szeretnénk anyagi téren rendezni az életünket, kérlek nézd meg, ha lehet, hogy ez sikerülhet-e.

Nagyon szépen köszönöm!

1941. Mcsaba2015-03-15 12:16
Köszönöm szépen Kedves Ilcsimama!
- A Tranzitokkal kapcsolatos tanítást is és a mudrákkról való tájékoztatást is.
Tisztelettel Csaba.
(válasz Ilcsimama 1939. hozzászólására)

1940. HnéViktória2015-03-13 22:35
Kedves Mindenki!

De örömmel,olvaslak titeket...

Remélem Ilcsi Mama boldogság neked ez a sok sok dicsérő szó,és még sokáig egészségben köztünk tart téged.

<3
(válasz Ilcsimama 1936. hozzászólására)

1939. Ilcsimama2015-03-13 09:20
Kedves Csaba! Meg nyugtatlak, mert a Qvadrát fényszög itt neked csak bizonyos jó módon elvégzendő feladatok elé allít. Ehhez még az is hozzájárul, hogy pontosan itt a Halak jegy 6°06’ fokán található neked a szerencsepontod, tehát ezt a feladatot jól meg tudtad és meg is, tudod, majd oldani. Azért mert itt azt kapod, a szerencsepontodtól, hogy a belső hangodra kell hagyatkoznod, és a termékeny képzeleted és a mélységes együttérzésed aztán már kijelöli számodra az utadat. Készíts leltárt az életről, hiszen ez most nálad a Szaturnuszi II. és Jupiteri 5. ciklus egybeesés miatt éppen aktuális lehet, használd ki most a Tranzit Neptunusz 5. házba adott energiáját az életed gazdagítására.

A Neptun Qvadrát hatás itt a Halakban 8° fok környékén éppen most ebben az évben, márciusban lesz adott, és majd szeptembertől a mikor ismét elkezd hátrálni a Neptunusz 7-8° fok körül még az év végénél is. Magának Tranzit Nap Qvadrát fényszögnek, azért nincs most nagyobb jelentősége, mert a Nap gyorsan tovább halad ezen a ponton.

Mivel a képletedben a Neptun bolygó az I. házadban a „Erőben” található, mégpedig a Skorpiójegy legelején 2°31’ foknál, és sem a Nappal, de születésileg semmilyen más bolygóval nem áll semmilyen fényszög kapcsolatban, ezért itt olyan Neptunuszi 9°- magasságig az ASC hatás következtében is, 150°Nevelő, quincunx – fényszög hatásával kell számolnod. Azt pedig ugye tudjuk, hogy quincunx fényszög hatás lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög, belső jellemi nehézségeket kell általa megoldanod, de a betegséget is behozhatja. Ezt még ugyan itt az a Tranzit Uránuszi quincunx fényszög hatása is növelheti azzal, hogy éppen a Mars bolygód is 6. házban található, mely akár műtét előre jelzője is lehet. A Tranzit Uránusz pedig a Kos jegyben haladva a Mars uralkodásával éppen a képleted szerinti Uránusz 8°22’ foknál áll. 2015-ös évben, viszont amikor Tranzit Mars bolygó is, novemberben és még decemberben is, eléri majd a Halak jegyben a te képleted szerinti 23°43’ fokszámát, akkor különösen oda kell majd figyelned, úgy a baleseti, mint egyéb műtétre, utaló előjelekre. Novemberben a Mars egyébként is Szűz jegyben halad, majd decemberben pedig már Mérlegjegyben, tehát mivel az általános/M/ Kostól- a Halakig- képlet szerint is, a Szűz –Mérleg 6-VII. Házakat adja, ezért a Mars nélad a 6. házban lokális szerepe gyanánt a VII. házas Kosban pedig, mint jegy uralkodóként lehet jelen az életedben.
Természetesen nem szeretnélek ezzel a bolygóhatásokkal sem, elijeszteni sem megrémiszteni, de tudod, mindig azt mondjuk, asztrológiailag, hogy jobb felkészülni az eseményekre, ha egyszer azt a képletünk előre jelzi felénk, mint sem hogy váratlanul törjenek ránk az események. Minden előzetes betegség hajlamokra, visszavezethető előjelre oda kell figyelni, és időben a kezelő orvos véleményét ki kell kérni, és akkor nem érhet bennünket meglepetés.

Egyébként a Neptun bolygó akár születésileg, mint felkelőjegy bolygóként is, azt adja neked, hogy mélységesen együtt érző és rejtelmes misztikus beállítottsággal rendelkezel. Ezért aztán tudatosan vagy akár tudattalanul is, képes lehetsz ráhangolódni, a közvetlen környezetedre. Mivel azonban a Neptunusz bolygót az illúziók bolygójának tekinthetjük, ezért nehezen tudod a saját hibáidat és annak gyengeségeit észre venni.

Aztán mivel a 6. egészség házad is a Halak jegyre tevődik, ezért a Neptunusz bolygó a betegséggel is, összehozható, ezért itt mostanság az esetleges előjelekre, különösen oda kellene figyelned. Azért mert egészségi hajlam szempontjából a Neptun főleg a hormonháztartás és a nyirokrendszer területén lehet érintett, és mivel neked a Mérleg ASC jegyed uralkodó bolygója Vénusz szintén ilyen jellegű betegségre, hajlamosíthat.

Vegyük azért még sorra az eltelt és a következő időket!

Jelenleg a Tranzit Neptunusz bolygó 7°37 foknál a Halak- jegyben jár, neked pedig az 5. életörömök házadhoz tartozik a Halak- jegy és annak a 2.5 ° fokánál Tranzit módon pontosan nagyon is jó harmonikus Trigon fényszög kapcsolódik.
Időben, ezt úgy értelmezhető, hogy 2011. 04. 06-tól - 2011. 08. 03.-ig a Neptunusz a Vízöntő jegyből - ahol nagyjából olyan 14-évet töltött el ebben az időben előre lépett a Halak jegybe, de még „R” módon ezt követően is, 2012. 02. 03.-ig még a Vízöntőben járt egészen 2012. év 02.04.-ig amikor átlépett a Neptunusz a Halak jegybe.
Mivel azonban a Neptunusz bolygó igen lassú bolygó, hiszen 164. év 280 nap alatt kerüli meg Napot, ezért a természetéhez tartozik, hogy még a saját haladása szerinti 14 éves jegy- ciklus idejében is többször végez „Retrográd” mozgást, vagyis ahol éppen halad azokat a fokszámokat többször is érinti és Tranzit fényszög hatásaival, megmozgatja az érintett területet.

Így volt ez ebben 2012- benn, amikor az év közepéig előre haladt a Neptun Halak- jegyben egészen 3° fok -ig, majd visszahátrált 0.5’ fokra.
Aztán 2013.-ban egy kicsit neki lendült és az év közepére már a Halak- jegy 5° fok környékén járt, amikor egészen az évvégéig ismét hátrálni kezdett egészen 3°-ig.
2014.-ben pedig már innen a 3° fokról jól neki lódult és megindult előre haladva Halak- jegyben.
Vagyis mivel itt többször is, „Retrográd” módokon haladt éppen ezért ebben az időben nálad is megmozgatta a Halak jegyben az 5.-6. házas dolgaidat.
Születésileg mivel a Neptunusz bolygó nálad, a Skorpiójegyben áll, ezért hatalmas képzelőerővel ruházott fel, viszont a pszichés dolgok iránti elemésztő érdeklődésed, nem mindenkor ismered fel. Egyébként ennek köszönheted az ezoterikus témákkal való foglalkozás örömét is.

Mit is adhat még a Neptunusz bolygó a Halak- jegyben járva? Itt lehetőségünk nyílik, hogy a saját jobb életünkért munkálkodjunk. Elengedhetetlen, hogy ne a megérzéseinkre hallgassunk és figyeljünk a saját egészségünkre, ne engedjük azonban, hogy a képzeletünket, és a víziónkat ne konkrét megvalósítási tervekkel támasszuk alá

Végezetül, Kedves Csaba a mit Te úgy jellemzel hogy „Csak kizárólag a Teremtés mantrája érdekel, mantrát alkalmazva próbálok eljutni Önmagamhoz”.

Neked és másoknak is akiket esetleg ez érdekelhet a válaszom a következő. Én magam úgy hiszem, hogy a MUDRÁK- kal amelyekkel, kezünkben tarthatjuk az egészségűnket érdemes foglalkozni. Mik is azok a MUDRÁK? = GYÓGYÍTÓ ENERGETIKAI KEZELÉSEK.

„Hiszen, ha testi, lelki és szellemi szinten kiegyensúlyozottan élünk, akkor az energia akadálytalanul áramlik a testünkben.
Ha azonban bármelyik szinten problémánk van, az energiák megakadnak, beszűkülnek vagy elzáródnak.
Energetikai blokkok jönnek létre, amelyek a kiváltó ok tartós fennállása esetén idővel betegséghez vezetnek.
Ezek a blokkok gátolják az energia szabad áramlását, így bizonyos szervekben energiahiány, míg máshol energiatöbblet alakul ki.

Az energetikai kezelés során felszabadulnak a blokkok, ezzel szabad áramlást biztosítva pedig elérhető, hogy az éltető erő a beteg testének összes sejtjéhez újra eljusson, és ezzel szervezetének öngyógyító folyamatai felgyorsulhassanak.
Így az egész szervezet energiaharmonizációja elérhető vele.
Már a konkrét betegségtünetek megjelenése előtt hatékonyan kezelhető a kialakult energetikai zavar, bármi okozta is azt.
Mindez azt jelenti, hogy nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre, az egészség fenntartására is alkalmas lehet - már aki hisz is benne. – Hiszen ezzel a testi, lelki és érzelmi problémák leküzdését is elősegíthetjük. Az amúgy is stresszes élethelyzeteket lehet általa oldani, sőt még akár fájdalomcsillapítás gyanánt is alkalmazhatjuk. Nagy hasznát vehetjük például, ha műtét utáni kezelésre van szüksége az embernek.

A legújabb kutatások is, alátámasztják, hogy ennek az egyszerű és mindenkinek maga által használt energiakezeléssel számos olyan egészségi problémán lehet segíteni, amellyel kapcsolatban a korszerű nyugati orvoslás vagy tehetetlen, vagy nem képes számottevő javulást elérni. Mégis azonban ki kell hangsúlyozni, hogy az energetikai kezelés semmilyen esetben sem helyettesíti a hagyományos orvosi kezelést.

Gondoljunk csak bele, hogy a boldogságunk útjában leginkább saját magunk állunk, pedig a változtatás lehetősége a saját kezünkben van, ám ezt felismerni, döntéseket hozni és új magatartást alkalmazni sajnos nem egy könnyű feladat.
Hiszen mindenki szeretne kiegyensúlyozottan, egészségesen, boldogan, egy teljesebb életet leélni, melyben a munka a kapcsolatok és az önmegvalósítás örömet jelentenek számunkra.

Sokszor azonban tévútra jutunk az élet némely területén, bizonytalannak és tehetetlennek érezzük magunkat, mert az Önbizalmunkban akadályoztatva érezhetjük magunkat, tudjuk, hogy lépni kellene, de a kétségek és a régi beidegződések sok esetben megakadályoznak bennünket.

Aki pedig ebben esetleg hisz akkor az úgy nevezett kezünkön lévő pontok összeérintése általi MUDRÁK módszerrel kialakítjuk a testünkben azokat a lépéseket melyek szükségesek ahhoz, hogy, hogyan váltsuk fel a feszített élettempót örömteli mindennapokká.

Mi az a „MUDRA”? Szanszkrit eredet van még pedig póz/pecsét a jelentése érdekes, hogy a keleti kultúrákban főleg Indiában már évezredek óta használják. Tudományos megközelítésben úgy tartják, hogy a MUDRÁK eszközök, amelyek befolyásolhatják a tudatalatti reflexeket és az ösztönös szokásmintákat, amelyek az agytörzs környékéről erednek.
Minden egyes kéz és új állás MUDRA eltérő kapcsolatot létesít és éppen ezért különbözőképpen is, hat a testre, a tudatra és az életenergiára.
Éppen ezért vannak olyan mudrák, amelyek a spirituális fejlődést segítik elő és vannak olyanok, melyek igen jelentős gyógyító terápiás értékkel bírnak.

Az ősi kozmológiai elmélet szerint – melyen az ájurvéda (India klasszikus orvostudománya) is alapszik - az Univerzum öt elemből épül fel, hasonlóan a testünkhöz, melyet az öt ujjunk jelképez az alábbiak szerint:

Hüvelykujj, mely a Mars bolygó megfelelője - Tűz (agni).
Mutatóujj, Jupiter bolygó megfelelője, a - Levegő (vayu).
A középső, Szaturnusz ujj - (akash).
A gyűrűsujj, a Vénusz bolygó megfelelője,- Föld (prithvi).
A kisujj pedig a Plútó bolygóval a - Víz (jal).

Ujjaink összeérintésével, keresztezésével, begörbítésével hatékonyan befolyásolhatjuk testünket és szellemünket. Akár Ujjaink jógájának is nevezhetjük ezeket, a gyakorlatokat. A kéz MUDRÁK megerősítik akaratunkat, mert befolyással vannak a testre, szellemre és lélekre. Ezek a MUDRÁK hatékonyak segítőek lehetnek, hisz segédeszköz nélkül, szinte bármikor és bárhol végezhetőek.

Hogyan hatnak a MUDRÁK?
Testi síkon, melyhez az egészség és még az anyagi energiák is, tartoznak.
Mivel a kéz minden részén vannak reflexzónák ezért ezek a test és az agy megfelelő részéhez kapcsolódnak.

Amikor pedig a gyakorláskor, ezeket a MUDRA gyakorlatokat elvégezzük, akkor mintha 2 mágnes tartaná össze az ujjakat, pláne ha vigyázunk arra, hogy az ujjak egymásra ható nyomása finom legyen, ezzel egy ellazult állapotot tudunk magunkban létre hozni.

Fáradság érzetekor, javasolt a rövid szünet, - leengedett kezekkel. Majd folytassuk a gyakorlatot. Legyen a MUDRA gyakorlata számunkra szinte egy gyógyerejű szertartás, melyet az egészségünkért teszünk a betegségek ellen.

Az is talán mindenki előtt ismeretes, hogy a reflex zónák nem csak a lábakon, a talpon, hanem kezünkön is meg vannak. Minden ujjbegyünkön, ujjpercünkön, ujjunkon, az egész kezünkön ott található az egész testünk, a lelkünk, a szellemünk. Tehát ujjaink és kezünk révén, testünk minden részére tudunk hatni.

• Mivel a kéz, közvetlenül a nyakra van hatással, ezért a kéz mozgékonysága összefügg a nyak mozgékonyságával. A kézgyakorlatok oldják a nyaki feszültséget!
• A szétterpesztett tíz ujj, viszont tágítja a mellkasi csigolyákat, így több levegőt tudunk felvenni!
• Ha viszont nem tudjuk teljesen ujjainkat kinyújtani, az a szívkörnyéki feszültségre utalhat, de akár szívbetegség és csontritkulás előhírnökeként is érzékelhetjük.

• A kéz könnyed begörbülése jelzi, hogy a tüdőbe, nem jut elég mennyiségű levegő, így a salakanyagok lerakodása könnyebbé válik.

Ezért fordítsuk figyelmünket a kéztartásunkra és a légzésre majd olyan 10 - 15 lélegzetvétel után rátérhetünk a pozitív megerősítésre.
Mindig pozitívan gondoljunk az aktuális témára, akár finom Relax zenehallgatással is.

Mivel az ujjhegyeken sok idegvégződés található, ezért a tudósok megerősítik, hogy minden egyes ujjhegy körül szabad elektronok koncentrálódnak. Amikor az ujjhegyeket összeérintjük vagy a tenyér egy bizonyos részéhez, tesszük, egy pszichoneurális ujjzár, kör jön létre, ezáltal a szabad energia visszafelé áramlik a test irányába egészen az agyig, kiegyensúlyozva az öt alapelemet a testben érzékszervekre, érrendszerre, inakra is hatással van.

Számos ősi gyógyító rendszer is az öt elem egyensúlyára épül, ezáltal segítve az egészség visszaszerzését.

Néhány MUDRA gyakorlat, akár már pár másodpercen belül egyensúlyba tudja hozni a test elemeit, de vannak olyanok, amelyeknél 40-60 perce is szükség lehet. Kezdetben gyakoroljuk legalább 10 percig, majd később ezt az időtartamot akár növelhetjük is.

Mivel azonban a MUDRÁKAT bármikor, bárhol, ülés, állás, sétálás akár utazás közben is végezhetjük, mikor van egy kis szabad időnk, akkor mire várunk, itt a lehetőség, hogy akár ez által is, jobbítani tudjuk a saját életvitelünket.

Vegyük akkor sorra ezeket a MUDRÁKAT, remélem érthetően, írom le nektek!

I./ Én szerintem ezt a kézmozdulatot, hogy „OKÉ” mindenki ismeri. Ekkor összeérintsük a hüvelyk újunk és mutató új hegyét és egy szép gömbölyű nulla jelet, képzünk, a többi ujjunkat pedig az ég felé, tartjuk. Ez nagyban növeli a koncentrációt, hatásos álmatlanság, fejfájás esetén, javítja a memóriát, segít érzelmi instabilitás esetén, csökkenti a negatív gondolatokat, és feszültségoldó hatással is rendelkezik.

II./ Amennyiben behajlítjuk a mutató ujjunkat, és azzal megérintjük a hüvelykujj tövét arra hüvelyk ujjal még egy kis gyenge nyomást fejtünk ki, a többi ujj pedig egyenesen az ég felé mutasson, az segíthet az emésztési problémák terén, csökkentheti a nyaki és a háti izom fájdalmakat.

III./ Hajlítsuk be a gyűrűs ujjunkat, érintsük az új hegyét a hüvelykujj tövéhez, és szintén a hüvelyk ujjal enyhe nyomást gyakoroljunk a gyűrűsujjra, a kisujj a középsőujj és mutatóujj pedig egyenesen felfelé mutasson.
Fül fájdalmak esetén, de még halláskárosodás jobbítására is használható. Szájban erősíti az ínyt, de jó irányban befolyásolja a pajzsmirigyműködést is. Egyetlen kitétele van, hogy ezt a MUDRÁT étkezés közben nem szabad alkalmazni.

• Ugyan csak jó hatással lehet a fülbetegségekre, ha mindkét kézen behajlítjuk a középső ujjat és a hüvelykujjal enyhe nyomást fejtünk ki rá, a többi ujjak, pedig egyenesen az ég felé nézzenek.

Érdekes legenda is fűződik ehhez a MUDRÁHOZ: A hallási problémák alapja mindig az, hogy valamit már nem akarunk, vagy valamilyen betegség következtében nem vagyunk képesek meghallani, ezt akár áldásként, de csapásként felfoghatjuk.
Mivel a középső ujj a SZATURNUSZ ujj az éghez tartozik. Itt van a magasabb dimenziókba vezető sors kapu. Régi mítoszok szerint, ha valaki oda akar jutni, annak alaposan meg kell tisztulnia ezért aztán nagyon jó, ha befelé fordulunk, és jóváteszünk minden régi tévedésünket.

IV./ Hajlítsuk be a mutató újunkat, szintén a hüvelykujj tövéhez, majd ezt követően érintsük össze még a középső és gyűrűs új hegyét is a hüvelykujj hegyével. Ezzel a mutatóujjat bezárjuk egy hármas újbegy összeérintésébe. Amennyiben tudjuk a kisujjat, tartsuk egyenesen felfelé. Ez a kéztartás főleg szívtájéki fájdalmak esetén hozhat enyhülést, pláne szívinfarktus esetén egy alternatív, gyors segítség lehet, azért mert a szapora szívverés, szív eredetű mellkasi fájdalom esetén jótékony hatású lehet.

• Szintén mindkét kézzel végezhetjük az alábbi MUDRÁT is. Mutatóujjat hajlítsuk be úgy, hogy a hegye a hüvelyujj párnájára érjen. Eközben a középső és gyűrűsujj hegyét is érintsük össze a hüvelykujjéval a kisujjat hagyjuk kinyújtott állapotban.
Gyakorlat ideje: Szükség szerint, amíg a hatás beindul, vagy kúraként is alkalmazhatjuk, akár naponta 3 x 15 percig. Vészhelyzetben még gyorsabban hat, mint a nyelv alá helyezett elsősegély-tabletta.
Ezt a mudrát használhatjuk a szív általános gyógyítására és erősítésére azért, mert általában a szívbetegségek mindig arra utalhatnak, hogy életünket újra kellene gondolnunk, és át kell alakítanunk a fel fogásunkat az életünkkel kapcsolatosan is.

V./ Először mindkét kezünket szorítsuk ökölbe, úgy, hogy az ujjak hegyét mélyesszük a tenyerekbe. Majd lassan nyissuk ki először a mutatóujjat, ezt követően a kisujjat és a hüvelykujjat is. Ekkor csak a gyűrűs ujj és a középső ujj marad becsukva a tenyerünkben.
Ezzel akár még a vérnyomásunkat is jó irányba be tudjuk szabályozni.

VI./ Most pedig a gyűrűs ujjat hajlítsuk be oly módon, hogy enyhe nyomást gyakorolunk rá a hüvelyk ujjal, és többi újjak az ég felé néznek. Ezzel tudjuk fokozni a testhőmérsékletet, ha valaki fázós természetű, azonban nyáron a nagy melegben nem célszerű alkalmazni. Jó hatással lehet az emésztésre, csökkenti a testben felhalmozódott zsírt és a vér koleszterin szintjét. Ezért cukorbetegség és májproblémák esetén is jó hatással lehet alkalmazni.

• Ugyan csak ide hozható az ököl MUDRA, vagy emésztés mudra néven ismert gyakorlat is.
Mindkét kezünkre szükségünk van. Az ujjainkat jó szorosan hajlítsuk ökölbe, a hüvelykujjunkat pedig tegyük rá a gyűrűs ujjra.
Ez aktiválja a máj, és a gyomor energiáját, serkenti az emésztést, segít a székrekedésben. A májgyengeség, emésztési problémák, székrekedés, feszültségek, szívpanaszok oka az elnyomott agresszió. A legtöbb agresszió oka, hogy nem tud az illető nemet mondani, nem tudja lehatárolni magát, engedi sarokba szorítani magát, stb. Ha az agresszió jelentkezik, akkor minél hamarabb ki kell engedni: lehet párnát püfölni, kocogni, ugrálni, nagytakarítást végezni. Ezután ki kell kutatni a valódi okot, és ki kell fejleszteni egy stratégiát az ok feloldására, ebben csak az adhat még nagyobb segítséget, ha ki tudjuk valakivel beszélni a gondjainkat, bajainkat. Amennyiben tisztázzuk magunkban és másokkal is, a feszültségünk okát, akkor már egy lépést tettünk magunkért és mások irányában is.

• Mondogassuk magunkban, hogy „minden körülmények között igyekszem nyugodt maradni, minden bennem rejlő erőforrást igyekszem felhasználni a fontos dolgokhoz. Mozgásba hozom és használom az eszemet és az akaratomat. ”

VII./ Méregtelenítő MUDRÁKAT végezhetünk, ha a tenyerünkben a 4 ujjakat kettesével szétválasztjuk a hüvelykujj által. Jó, ha ekkor lepihenünk és gondolati megerősítéssel is, elősegítjük a méregtelenítő hatást. Naponta akár 3X 10 percidőtartamban is lehet használni.

VIII. / Stressz oldására pedig akár 5-7 perc is elegendő lehet, ha mindkét kezünkön az újakat egészen a csuklónk irányába toljuk és kifordítjuk a kezünket oly módon, hogy a kéz bütykeinket egymásba helyezzük. (Tudjátok azokat a bütyköket, ahol a hosszú és rövid hónapokat szoktuk kiszámolni.) Ekkor pedig a két kézen a hüvelykujjak új begyét érintsük össze. Lélegezzünk szabályosan, nagyokat, és ritmikusan, a be és kilégzések közötti szünet időket igyekezzünk megnyújtani. Ez a MUDRA akár a pajzsmirigy működés szabályzására is, alkalmazható. Ugyan is, ha a pajzsmirigy alul működik, akkor sokkal kedvtelenek lehetünk, ezzel gátoljuk a belső hajtó erőnket.
Meglátjátok, hogy ez után már minden megy, mint a karikacsapás, pláne ha még gondolatban ki is színezzük a szabadidős elképzeléseinket. Hiszen minden pozitív megerősítés a lelket is táplálhatja.

• Ezért használjuk sokszor az úgynevezett lazító MUDRÁT is. Ehhez nem kell mást tennünk, mint dörzsöljük össze a kézhátakat, és a belső tenyreket is, majd lefelé tartva rázogassuk meg a kezeket, majd kapcsoljuk össze a két kezünket oly módon, hogy az ujjhegyeket érezzük az ellenkező kézháton. Így pedig a bal mutatóujj a jobb kézen a hüvelykujj és a mutatóujj közötti hajlatba fog esni és fordítva. Arra kell csupán ügyelni, hogy ez esetben a két hüvelykujj ne érjen össze. Amennyiben ezt a gyakorlatot ülőhelyzetben végezzük, akkor a tenyerek felfelé nézzenek, és lazán pihenjenek meg a combokon.

Amennyiben pedig, ezt a MUDRÁT fekvő helyzetben szeretnénk végezni, akkor lefelé nőző tenyérrel tegyük a hasunkra a kezünket, ez segíti az energia áramlását és akár 10-20 perc alatt is segít a gondtalan kikapcsolódban és az ellazulásban. Itt is, fontos lehet a mély és a lassú ritmikus légzés gyakorlása.

• Nyirokrendszer javításra pedig ülve a test előtt tartsuk a kezeinket, vagy állva tegyük a fejtetőre, mert itt a fejtető csakrán keresztül kaphatjuk a jó hatást, oly módon, hogy tárjuk szét az ujjainkat, és a hüvelykujjunkat fűzzük egymásba, hogy a két kezünk legyező formát alkosson.
(válasz Mcsaba 1937. hozzászólására)

1938. georgina842015-03-12 08:41
Kedves fórum látogatók!

Engedjétek meg, hogy megosszam veletek - Ilcsi mamával megbeszélve - azt a levelet amit neki írtam és az arra küldött válaszát, hátha hasznos lehet valakinek.
Régi fórumozó vagyok, többször segített nekem, nekünk Ilcsi mama, együtt értelmeztük a képletemet és sok mindent tanultam tőle. Kinyomtattam az értelmezéseit, amelyek a mai napig megvannak. Most, egy-két év távlatából írtam neki a megvalósult fejleményekről.

Drága Ilcsi mama!

Sokszor olvaslak Benneteket még a fórumon, jó újra ott látni, olvasni Téged!

Csupán egy örömhírt szeretnék veled megosztani, babát várunk augusztus közepére és kisfiúnk lesz :) Nagy a boldogságunk, a páromat sem láttam még az elmúlt 11 év alatt ennyire boldognak :)
Egyébként emlékszem rá, hogy a képletemet elemezve beszéltük, hogy 2014 után teljesedik ki a családi életem és lesz aktuális a gyermekvállalás. Hát a picuri 2014 novemberében meg is fogant és várjuk nagy szeretettel közénk. :)

Minden jót kívánok neked, sok erőt és sok boldogságot családod, unokáid körében!

Kedves Aranyos Gina! Nagyon örülök, hogy hallok rólad, annak meg, hogy beteljesedett a boldogságtok különösen örülök.
Igen talán annyira egyértelmű volt akkor a 2014. évre való babavárás lehetősége, hogy ennek be is kellett teljesülnie. Tudod, amit az ember nagyon szeretne az életében azt a sors be is, hozza számára.
Akkor lesz nektek egy csodálatosan szép Oroszlán kisfiatok!
KB, egy éve egy géphiba miatt minden elmentett anyagom sajnos totálba elveszett, ezért én már nem tudom visszakeresni a dolgaidat, de Te rád érdekes módon még is, emlékszem. Olyannyira, hogy még azt is megjegyeztem akkor magamban, hogy egy Oroszlán ASC-hez egy csodaszép Oroszlán vagy Szűz jegyben született gyermek járna. Erre akkor lehet és szoktam következtetni, amikor abban, jegyben ahol a Nap áll ott található még a Merkúr bolygó is, illetve a Vénusz bolygó is valami képen érintett lehet, vagy úgy, hogy a jegynek az ura, vagy éppen lokálisan is ott található a születéskor.
Érdekes most, hogy olvasom a soraidat az, jutott eszemben, hogy jelenleg a Jupiter a nagy jótevő pontosan az Oroszlánjegyben halad, ez év 08.11.-ig, és ha esetleg ezt követően születik meg a kisfiad, akkor bizony a Merkúr uralma alatt álló SZŰZ jegyű lesz.
Aztán érdekes lehet még nálad az is, hogy a Szaturnusz sorsbolygó mostanság a Nyilas jegyben halad, melynek szintén a Jupiter bolygó az uralkodója, tehát mivel a Jupiter a sokasodást, a családban való növekedést is, behozhatja, ezért valószínű, hogy az 5. gyermekházadhoz köze lehet magának a Jupiter bolygónak és talán még a „Nőt és az anyát” jelző Holdnak is. Aztán még az is biztos lehet, hogy maga a Szaturnuszod is, valamilyenképen kapcsolatba hozható a IV. család Otthon házaddal és jó fényszög kapcsolattal még a Holdhoz is.

Nagyon sajnálom, hogy ezt a nagyon jó hírt nem a fórum keretei között osztottad meg velem, velünk, mert akkor ezeket, a sorokat én is ott írhattam, volna meg. Bár tudom, hogy ez személyes jó hír, de mostanában még a régiek közül is sokan vannak, akik ugyan olvassák a fórumot, de nem írnak a fórumra, hanem priviben írnak nekem, pedig csak is a bejegyzések tarthatják fent a fórumot.

Éppen ezért lenne jó, ha az újabb fórumlátogatók is, láthatnák, olvashatnák és érezhetnék, hogy maga az asztrológiai ismeretek megszerzése nem elvesztegetett időnek tekinthető...... Hiszen ez által is, csak jobbítani tudjuk az életünket, éppen ezért talán jó lenne ott a fórumon is, ilyen üzeneteket is látni és olvasni, mint most a tiéd is.

Az is milyen sorszerű, hogy egy ugyan csak régi fórumlátogatómtól (Ő a „Jolika”nevű régi fórumlátogató,) kaptam most szintén privát levelet, neki is érdekes módon a többéves képletfejtésem eredménye jött be, amit most külföldről hazaérkezve közölt velem. Én pedig
- engedélyével - a fórum keretei között írtam meg számára a válaszom, talán Te is olvashattad, ami napi fórum bejegyzésemben.

Jó egészséget és sok örömet kívánok nektek sok-sok szeretettel a családban. Értesíts majd a fejleményekről és gyere hozzánk a fórumra is. Üdv: Ilcsi mama.

1937. Mcsaba2015-03-10 17:25
Kedves Ilcsimama!

A multor azt a választ kaptam Tőled, hogy a Tranzitok az élet során felbukkanó lehetőségeket, és lehetséges akadályokat jelzik. És ezt mélyebben tudatosítva egy elégé fontos dolog jutott az eszembe.
A szétszórt Ikrek-nek köszönhetően alig pár napja fedeztem fel, hogy a Tranzit Neptun már nagyon-nagyon rég kvadrátot vet a Radix Napomra.
És ezzel kapcsolatosan kérdeznék.
- Hogy ez a kvadrát valami kihívás-e? Van-e formáló hatása?
Talán előzményekként meg kellett volna említenem, hogy kb.5 – 6 éve kutatok kisérletezek a mantrákkal kapcsolatosan. Pontosabban: Csak kizárólag a Teremtés mantrája érdekel. Az Om, vagy AUM. A mantrát alkalmazva próbálok eljutni Önmagamhoz.
Azt kérdezném, hogy vajon jól állapítom-e meg, amikor az Önvalót a Nap-hoz rendelem és a mantrát, a hangzást a Neptunhoz?
- És a végső kérdésem az lenne, hogy ez a Neptun-Nap kvadrát valamiként tud-e adni egy lehetőséget, hogy a Belső Énemet és a Teremtés folytonosságát megértsem a gyakorlás által?

Tisztelettel Csaba.


1936. Ilcsimama2015-03-09 16:13
Kedves Jolika! Nem is tudod, mennyire megörültem a levelednek, hiszen már nagyon régóta nem hallottam rólad. Kár, hogy nem itt a fórumon írtál nekem, hogy mások arcára is, mosolyt varázsolt volna a leveled. Ezért aztán úgy gondolom, hogy nem fogsz rám megharagudni, ha itt most pár részletet idézek a leveledből.

„Amikor olyan két évvel, ezelőtt amikor az én horoszkópomat elemezted Ilcsi mama, azt írtad, hogy a 3. és 9. házam alapján szinte biztos, hogy külföldön fogom élni az életem.
Akkor én és a párom is, mert hogy akkor csak rólam volt szó, egy kicsit elmosolyodtunk, és kétkedve fogadtuk, mert hogy mindkettőnknek ragyogó állásunk volt szép otthonunk és nem is gondoltunk arra, hogy mi valaha, esetleg ezen változtatunk.”
„Majd sajnos beütött a krakk, mert egyik hónapról a másikra a férjem munkahelye csődbe ment és nem talált munkát elég sok időn keresztül, ekkor próbálkozott meg a külföldi munka lehetősségével.”
„Én és a gyerekek itthon boldogultunk egy darabig, ahogy tudtunk. Ez a távollét viszont kikezdte sajnos a családi életünket. Ekkor én hagytam csapot-csapot és utána mentünk gyerekekkel együtt. Azóta is külföldön élünk, és mindentéren megtaláltuk a számításunkat, a boldogságunkat, nekem és páromnak is, jó munkahelyünk van és a gyerekek is, szépen beilleszkedtek az ottani környezetbe. „
„Most nem rég jöttünk haza, mert a gyerekeknek tavaszi szünet van, hogy lerendezzük a dolgainkat, mert hogy véglegesen kint szeretnénk letelepedni. Gondoltam, hogy benézek a hoxára, és ott olvastam ezt a legutóbbi bejegyzést, az összeillendőségről.
Aztán szintén összemosolyogtunk a párommal, hogy mi van akkor, ha valaki nem jó rózsát szakított le magának. Mivel azonban láttam, hogy ott van a jobbításra való biztatás is, mondtuk, hogy igyekezzünk megfogadni a jó tanácsot hát ha az is bejön „

Kedves Jolika! Most, hogy már tudom azt is, hogy párod milyen NAP- jegyben született, ezért az általános jellemzés szerint valóban teljes mértékben, nem illetek egymáshoz, csak azt felejtetted el, hogy azt is, írtam itt most, hogy a Napjegy és ASC jegy állatövi jegyeket is figyelembe lehet venni. Már pedig, mint azt írod a párod Napjegye Oroszlán és éppen a Te 9. házad Oroszlán jegyének tekinthető. Az Oroszlánok pedig, mint tudjuk, nem igen tűrik a feszültséget és a meggyőződése is mindenkor fontos számára. A Bikák viszont sok esetben szeretik magukból kiadni a gőzt, ez pedig olykor feszültségeket is, generálhat. Ha érted? Mivel a Te Napjegyed földjelleggel bír, mert Bika ebből a szempontból a 3 vagy 9 jegynyi távolság vonatkozna rátok. Itt pedig a Tűz - Föld kapcsolat inkább a testi kapcsolat forróságát hozhatja be, legalább is addig, míg a Föld megszokása nem fenyeget azzal, hogy esetleg kioltja a párkapcsolatban tüzet, azért mert e kapcsolatban a föld elemű Bika az, aki nehezebben tud alkalmazkodni. Bár mivel a Bikáknak éppen a Vénusz bolygó az uralkodója, ezért bizonyos, hogy anyagi téren sem panaszkodhatsz a napjegyedre. Valóban, ha a 3-9 jegynyi távolságnál írott jobbító párkapcsolati hatást is figyelembe vesszük, akkor valóban érdemes megfogadni az intelmeket, hogy „Minél többször kifejezni az egymás iránti szeretet érzését.”

Viszont, ha nem csak a napjegyeteket rakjuk össze egy párkapcsolatban, hanem nálad még az ASC jegyeddel való párosítást, is megnézzük, akkor pedig azt is, láthatjuk, hogy neked a Napjegyed ugye Bika, de az ASC jegyed a KOS - tüzes jegyre tevődik, tehát a TŰZ- a tűzzel 4-8 jegynyi párosítással szenvedélyes párosítást jelent. „Ritka dolognak tartható, ha két ilyen jegyű egyén egymásra talál”. Azonban azt is tudni kell, hogy a vágy is gyorsabban kialudhat, ezért táplálni kell a tüzet, hogy ne aludjon ki. Mivel azonban két tűz jegyű ember szerelme álltalába véve robbanékony lehet, de pontosan a Föld jegyhatására lehet meg benned az –az adottság, hogy le tudd vezetni a párodban a nagy Tüzes energiáját.
Aztán mivel még azt is írod, hogy a képletedben a Vénusz bolygó nem csak a Napjegyed uralkodó bolygója, hanem még nálad a Vénusz éppen az I. házadban, vagyis az ASC jegyházadban található, de még a Holdad is itt áll. Ez pedig arra enged következtetni, hogy mivel az I. ház adja a szülöttnek az egyéniség kifejeződését, pláne úgy, hogy még a hold is itt foglal helyet a „Radix”-ban.
Akkor itt a Hold adja neked saját magadat az összes nőiségeddel, családanyai hitvallásoddal, együtt. Ugyan csak ettől kaphattad azt a rendkívüli gyors reagálási képességedet, hogy nem sokat teketóriáztál, hogy úgy dönts, hogy utána kell menned a családdal együtt a párodhoz, azért, hogy nagyobb baj ne lehessen a távollétből.

Akkor pedig, ha az I. házad a Kos jegyben van, a IV. házad /Holduralkodóval a család és az otthonházára esik, itt pedig Te, mint az otthon fogalmának az összetartó megtestesítőjeként való gondoskodásban találhatod meg Önmagadat.

Maga az a tény is, hogy még a Vénusz bolygó a szépség és a szerelem Istennőjeként tisztelt bolygó is, itt az I. Kos-jegy- házadban található, erős érzékiséget és szerencsés bolygóállást hozhat neked egész életedben, mert behozhatja nálad a veled született kedvességet, a vállalkozó kedvet, a megértés és az elmélyült kapcsolat utáni vágyat.
Ugyan akkor az I. házas Vénusz bolygó hatása itt azt az életterületet is jelzi, amely az egyéniséged által a legkönnyebben kifejeződésre juthat nálad. Vagyis mivel itt a Mars bolygó a Kos jegy uraként egy kicsit keménnyé is tehet téged, azonban az egész I. házra épülő többi házak életterületét is áthathatja, amivel jelzi nálad a különleges elvárásokat. Hiszen pontosan itt az I. házban és a IV. Otthon és család- ház területén tudod magadban feloldani a saját „ÉNED”. Itt tudod magadban és másokban is, leginkább kifejezni a szeretetet, és itt tudod megkapni és átérezni a másoktól viszontkapott szeretetet is.
Mivel a Vénusz bolygó a gyors bolygók közül való, ezért gyakorta hozza be – a körforgás következében- a jó Tranzit hatásait is, melyek sok örömet hozhatnak be az életed folyamán.

Vigyáznod kell azonban a testedre, az egészségedre, mert ezek a Tranzit hatások sok esetben pláne a Bikajegy esetében, súlygyarapodási hajlamot is, magukkal hozhatják. Ugyan akkor még mivel a Vénusz bolygó betegséghajlamai közzé sorolhatók a nyirokmirigyek is, ezért itt a hajlam az anyagcserére, a pajzsmirigyre is nagyobb hatással lehet.

Tudom, hogy ilyen távolról nehéz tartani a kapcsolatot, de azért arra kérlek, hogy ne felejts el bennünket, ha módodban lesz, ismét írj néha - néha magadról. Szeretettel Üdvözöllek szép kis családoddal együtt: Ilcsi Mama.

1935. Ilcsimama2015-03-08 19:08
Kedves fórumlátogatók: Többen kértétek már tőlem, hogy töltsem fel a más ismert horoszkópok jelentés tartalmait is,talán érdekelhet benneteket.

Most ezeket a horoszkópban szereplő állatövjegyekhez kapcsolódva, főleg a párkapcsolati összeillendőség számítási módszer alapján Arab, Indiai és Afrikai horoszkópok segítségével vizsgálva láthatjátok.

(Ezek jobb megértéséhez jó, ha letöltitek az adatlapomról - a képeknél az első helyen lévő- általános/M/ horoszkópot, mely a Kos-jegytől - Halakig tartó 12 jegyházakat tartalmazza, de természetesen ezt az ismeretet a saját Radix szerinti ASC jegyekre is lehet vonatkoztatni.)

I./ Párkapcsolati összeillendőséghez jómódszer lehet az is, hogy ha egybevetjük, hogy hány jegynyi távolságra vannak egymástól a másik fél csillagjegyei. Az egymást követő állatövi jegyek közül mindenki a saját képlete szerinti Nap vagy ASC jegyét: Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő, Halak, jegyeket tekintse 0-értékként.

Nincs jelentősége annak, hogy előre vagy hátrafelé számoljuk-e az állatövjegynyi távolságot, mert az eredmény ugyan az lesz a 12 csillagjegy értelmezésében.
Tehát ha a saját jegyet mindig 0-nak tekintjük, akkor a mellette lévő jegy akár jobbról nézzük, akár balról nézve is, 1.-nek tekinthető. (Például a Kostól a Bika 1 jegynyi távolságra esik, a Mérleg pedig, akkor 6 jegynyi távolságban lesz található, a Halak-jegy pedig a 11. állatövjegynek értendő. Ugyan ilyen módon, ha visszafelé nézzük, akkor is, ha a Kos - jegyet 0-nak vesszük, akkor is innen elindulva a Halak- jegyet vesszük l jegynyi távolságnak, akkor is Kossal szemben lévő Mérlegjegy csúcsára fog esni a 6. jegynyi 360° fokos körnek a 180° fokos távolsága és a Bika jegyre fog esni 11. jegynyi távolság.)
Vagyis érdekes módon az Arab horoszkópok szerint a két csillagjegy közti távolság betekintésével képet kaphatunk, hogy a párkapcsolatban mely jegyek illenek hozzánk leginkább szerelmi téren.

Tehát a 0 jegynyi távolság, azonos lesz a saját csillagjegyünkkel. Ekkor pedig a vonzódás is, erős lehet a két fél között. Persze az is igaz lehet, hogy az azonos jegyű szerelmek gyakorta kezdődnek azzal, hogy a két fél utálja egymást, szinte ellenszenvet éreznek egymás irányába, ám egyszer csak, amikor már jobban megismerik egymást a szeretet ellenpárja a gyűlölet, átcsaphat a szerelembe. Ezért szokott előfordulni, hogy a párkapcsolatban a szakítást követően újra helyreállhat az eredeti érzelem, bár sokáig képtelenek megbocsátani egymásnak, azért aztán Ők azok a bizonyos nagybetűs „Exek”.

Mit lehet tenni, a hogy javítható legyen a párkapcsolatban a konfliktus helyzet?
Az egyik fél szinte mindig egy tükröt tart a másik fél elé, azaz ugyanazok a rossz tulajdonságok lehetnek, mint két fél esetében. Ami ebben zavaró lehet valószínűleg, hogy ez valami olyasmi, amivel az ember saját magában sem van igazán megbékélve, de mert ezt saját magában az ember szeretné esetleg elnyomni a felszín alá helyezni. Persze ha az ember a saját „Radix” képletét ismeri, akkor, ha az önismeret által elfogadjuk a saját hibáinkat, akkor már ezzel együtt a párunk hibáit is igyekszünk elfogadni és megérteni. Ezzel aztán már ellehet mélyíteni a kapcsolatokat, azért mert ez segíthet elsimítani a konfliktus helyzeteket.

Nézzük akkor tovább az 1 vagy 11 jegynyi távolságra eső jegyeket: A párkapcsolati szerelmek jellemzője lehet, hogy a kapcsolat csak lassan kezd kibontakozni. Azért, mert mint tudjuk a 360° fokos körben nem csak a Nap jegyek szerinti állatövjegyek, hanem az ASC- el kezdődő jegyházak is, egymásra épülnek, éppen ezért mivel ellenkező hatásúak.
Gondoljuk csak át, hogy a Kos jegy a Tűz elemhez, tartozik, míg a mellette lévő jegyben a Bika már Föld jegyet adja, vagy a másik oldalon pedig a Halak jegy a Vízjegyhez sorolható, ezzel aztán már azt is érzékelhetjük, hogy milyen is lehet a Tűz-víz párkapcsolat milyensége.
A tűzre öntött víz forrógőzt képez, amivel sok esetben félrecsúszott kapcsolat alakulhat ki.

Ezért ritka, hogy két egymás melletti jeggyel rendelkező egyén első látásra egymásba szeressen. Az idő előrehaladtával azonban egyre mélyebb kapcsolat alakulhat ki köztük, és egyre jobban meg tanulják szeretni és kezelni a másikat. Amikor már egy hosszabb időt eltöltenek egymás társaságában, akkor a szerelem is, akár örökéletű lehet.
Hogyan javíthatjuk itt a kapcsolatot? Arra kell törekedni, hogy minél tudatosabban legyünk jó szeretők, de egyben jó társak is. Mivel a kapcsolatotok alapja a folytonos fejlődés és a tanulás, ne szégyelljünk még esetleg az önismereti és párkapcsolati szakkönyveket is bújni. Ez lehet e két jegy kapcsolatában a boldogság titka.

2 vagy 10 jegynyi távolság. Ez a két jegy nagyon is kiegészíti egymást, azt is mondhatnánk az ilyen kapcsolatra, hogy a borsó meg a héja. Hiszen itt két levegős jegykapcsolódásról beszélhetünk. Amiben az egyik jó abban a másik lehet, hogy egy kicsikét sutább lehet, de mivel nem mindenkinél egyformamértékben van jelen a belsőfejlődés lehetősége, ezért abban kell erősíteni a másik felet, amiben az egyébként gyengébbnek minősül. Amennyiben ezt figyelembe vesszük, akkor tulajdonképpen alig kell dolgozni egymásért, hiszen a vonzalom, ami szinte tapintható a két jegy között csak építő jelleggel tölti fel párokat. Szívesen hallgatják egymás sztorijait, csacsogását, szívesen hagyják érvényesülni a másikat, hiszen kettejük között ez egy igazán jó kapocs, és jó tolerancia, mellyel mindkét fél megtalálhatja magában és a másik félben is, az egymás iránti szabadság lehetőségét.

Hogyan lehet javítani még jobban a kapcsolatot? Tekintsük a kialakult szerelmet egy felfedezendő földrésznek, térképezzük fel a saját és a másik érzéseit, vágyait, ösztöneit és képességeit. Amennyiben ezt jól tesszük, akkor mindent vonzónak fogunk találni, amit ebben az új szerelemben találhatunk. Ez mondható a két jegykapcsolatban a hosszú és boldog élet kapcsolatának.

3 vagy 9 jegynyi távolság: Ehhez a jegypárosításhoz kapcsolható szerelem nem nevezhető, mindekkor zökkenőmentes kapcsolatnak. Hiszen itt a Víz és a Föld kapcsolat kerül előtérbe, amely érzéki párosításhoz kapcsolható. Vagyis lehet tartós, de akár felfordulást is, hozó kapcsolata is. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetnének boldogok egymással, de az már elsőre is, biztosan érezhető lehet, hogy míg az egyik a Földhöz ragadt, addig másik úszni szeretne a vízárral. Így aztán mindkét fél úgy gondolhatja, hogy a másikkal bizony nem egyszerű az élet. A valóságban azonban csak a személyiség jegyek különbözőségei tehetnek mindenről. Ebben pedig maga a horoszkópban jól látható viselkedés mintáknak a fejlesztése egymás tanítgatása a jóra sok esetben a kapcsolatot esetlegesen jobbá is teheti.

Hogyan javíthatjuk a kapcsolatot? Persze az ilyen pár-kapcsolat legnagyobb hibája az, ha annyira nevelni szeretnénk a másikat, hogy abból már a szerelem érzésének a csírája is, szinte ki maradhat, ennek aztán az lehet a következménye, hogy a szeretetről és a szexről is, csak úgy olykor-olykor adnak előjelet. Mi a teendő az ilyen kapcsolat jobbá tételében? Minél többször kifejezni az egymás iránti szeretet érzését.

4 vagy 8 jegynyi távolság: Ez ugye két tűz jegykapcsolódását jelenti, ez egy szenvedélyes párosítás lehet. Ez olyan hatást adhat, mint amikor két szerelmes gerlepár találkozik egymással. Ritka dolognak tartható, ha két ilyen jegyű egyén egymásra talál! Nagy valószínűsége lehet annak, hogy egyikkőjüknek vagy akár mindkettejüknek a képletében megtalálható valamilyen formában az Oroszlánjegyhez is, kapcsolható Nap uralkodó hatalma, vagy a Jupiter Nyilas-jegy és a valamely Vénusz uralkodó bolygóhoz kapcsolható harmonikus kapcsolódásnak valamilyen formája. Vagyis hogy ez a kapcsolat egymás ajándékaként is felfogható, melyhez a Szaturnusz bolygó még, mint jó értelembe vett ajándékot is, rendelhet a sors által. Érdekes módon itt az egymás elfogadása is szinte sorsszerűen következhet be.

Hogyan javítható még nagyobb fokra a kapcsolat? Nem szabad az érzéseket ellaposodni, hagyni. Még több izgalmat és tűzet kel vinni az érzelemi viszonyba. Együtt kell újfajta programokat szervezni, hogy ezzel még változatosabb legyen a közösen eltöltött élet. Nem szabad egymástól megtagadni viszont azt a személyes szabadságot, amit mind két fél igényel. Ebben az esetben szinte bizonyos, hogy egyik fél sem használja ki a másik iránti tiszteletet és megbecsülést és ezzel még az együtt eltöltött évek értéke is, csak növekszik.

5 vagy 7 jegynyi távolságra lévő jegyek kapcsolódás a párkapcsolatban: Szintén Földjegyhez és a Vízjegyhez kapcsolható a hatás szempontjából azonban, itt szinte két teljesen más univerzumban létező, egyénekről lehet szó, amikben szinte nincs is, közös találkozási pont. Azért, mert szinte egymást foghatják vissza és akadályozhatják a fejlődésben.
Ezért itt még az is fontos lehet, hogy a 3 -3 föld és 3-3 Víz - jegy közül: Kardinális- Szilárd-és Változó jegyhez tartozik-e a személy. Mert ha például valaki ebben a kapcsolódásban a Skorpió víz –jegyként tartozik, akkor az illetőnél felütheti a fejét a hatalom vágya a másik felett. Míg a másik féltől a lojalitást és hűséget várja el, addig ő maga részéről ugyanazokat már nem tagadja meg. (Persze ezek csak úgy általános megállapításokként vehetők figyelembe). Valószínű, hogy egy - két szakítás is beleférhet az ilyen kapcsolatba, de végül is mind ezek ellenére pedig könnyen élhetik az életüket, ha ahhoz még esetleg a Földjegyhez kapcsolható Bika - Föld- jegyáltali szerencse is párosulhat.

Hogyan javítható a kapcsolat? Mivel mindkét félnek más az életviteli tempója, ezért aztán, az érzelmi élet terén is, más lehet még a világról alkotott felfogás is. Amennyiben nem szabnak állandó feltételeket a párok egymásnak, akkor akár a legjobbat azzal tehetik, ha a szerelemért mindkét fél maximálisan önmagát adja. Ehhez persze az, szükséges, hogy feltétel nélkül el tudják fogadni a másik különcségeit, és ne mindenáron akarják megváltoztatni a másikat, mert ez csak is az állandó harcot növelheti, melyben szinte mindig a Skorpiójegy típushoz tartozó egyén kerülhet ki győztesként.

6 jegynyi távolság, ez pontosan a 180°ra lévő felező távolságnak felel meg. Itt viszont elmondható, hogy mint polárisan szemben álló jegyhatás következtében az ellentétek vonzzák egymást. Ebben, párkapcsolatban, ahol együtt valami teljesen újat hozhatnak létre. Mindaddig lehetnek boldogok együtt, amíg egyikőjük nem mutatja túl erősnek magát a másikkal szemben. Arra kell vigyázni, hogy megtalálják a szerelemben a kellő egyensúlyt. Ha ugyan is valamelyik fél az irányító szerepbe kerül, az csak is a másik fél elnyomása által kerülhet ilyen helyzetbe. Ez viszont hosszútávon sajnos szétbomlaszthatja jó párkapcsolatot.

Hogyan javítható a kapcsolat? Fontos hogy tisztába legyünk a jegyhatások különbözőségeivel. Ne akarjuk, hogy olyan legyen, a másik fél is, mint saját magunk. A kapcsolat csak akkor működhet jól, ha a döntéseket igyekszünk közösen meghozni. Az ellentétekből adódó szenvedélyeket is bátran vállaljuk fel, és ezzel az érzelmek is nagyobb teret kaphatnak a közös életsorán.

II./ Érdekes lehet az Arab horoszkóp jelei, az év hónapjának napjai szerint is:
Aztán érdekes az is, hogy 1-12 sorrendhez sorolják a hónapok napjait, mely csak párnap eltéréssel kapcsolható a mi Nyugati horoszkóp hónapjaink napjaihoz.

1. Kés: augusztus 24. – szeptember 23. „Nyugati asztrológiában a Szűz-jegy idejére esik."
2. Tőr: március 21. – április 20. Kos-jegy időpont
3. Hosszú kés: június 22. – július 22.
Rák-jegy időpont
4. Arab tőr: október 24. – november 22.
Skorpió-jegy időpont.
5. Csillag: május 22. – június 21. Ikrek-jegy időpont
6. Buzogány: április 21. – május 21
Bika-jegy időpont.
7. Fejsze: február 19. – március 20.
Halak-jegy időpont.
8. Lánc: szeptember 24. – október 23.
Mérleg-jegy időpont.
9. Kard: július 23. – augusztus 23. Oroszlán-jegy időpont.
10. Lándzsa: december 22. – január 20.
Bak-jegy időpont.
11. Parittya: január 21. – február 18. Vízöntő-jegy időpont.
12. Íj: november 23. – december 21.
Nyilas-jegy időpont.

III:/ Amikor pedig Indiai Karma Reinkarnációs horoszkópról beszélünk, akkor a nyugati horoszkópban is ismert Holdcsomópontok szerinti horoszkópot kell érteni, még pedig olyképen, hogy „Rahu” - a Felszálló –holdcsomópontnak és a „Kétu” pedig a Leszálló HOLD Csomópontnak fog megfelelni.

Azt is tudni kell, hogy az indiai csillagvallásban, ki milyen jegyben született, az alatt a Hold jegyét értjük. Ennek megfelelően a hindu csillaghit egyik alapelve, hogy a bolygók hatásai a Holdon keresztül érkeznek a Földre. A Rahu és a Kétu pedig a Hold csomópontjait jelzi képletben, melyek elárulják, hogy a jelen „Karmikus” feladat miként valósulhat meg, de egyben utalnak az előző, valamint még az ezt követő életre is.

Az indiai csillagvallás a lélekvándorlás és a „Karma” elvén alapszik, pontosabban azon, hogy az előző életek tetteinek, gondolatainak, vágyainak visszahatása van, ami nagyban meghatározza a jelen leszületésben az életet. Mivel azonban itt a Földön mindenki szabad akarattal is, rendelkezik, ezért rajtunk is, múlik, hogy most ebben az életünket hogyan alakítjuk az életünket. Tehát fontos, hogy a mostani döntéseinkkel nemcsak a mostani életünk alakulására van kihatásunk, hanem esetleg még a következő inkarnációkra is.

Azt hogy ki milyen életet élt az előző életében sokféle módokon fejtik ki véleményüket a Karma asztrológusok. Én most mivel ennek nagyon sokrétűsége ismeretes, ezekre most itt általánosságban nem térnék ki. Hiszen ehhez a születési képletben elhelyezkedő holdcsomópontok adhatják meg leginkább az eligazodást.

IV./ Ugyanakkor csak úgy érdekesség képen szeretném nektek idézni az Afrikai horoszkópot, mely az egyik legrégebbi a világon.

Ugyanúgy 12 jegyből áll, mint a nyugati, de az évben januárjától kezdődnek a hónapok jelölései. Érdekes lehet még az is, hogy ez által egy teljesen más világot ismerhetünk meg.

„A majomkenyérfa jegy: (január 4. – február 3.)

Aki ebben a jegyben született, nagyon szerencsés természetű. Rendkívül nyitott és elfogadó, ugyanakkor nagy adag üzleti érzék is szorult belé, ami sikeressé teheti a karrierje területén. Az általa fontosnak tartott értékekhez még a legnehezebb időkben is hű marad, ám hűsége időnként nyakasságba fordulhat át, ami akadályokat gördíthet eléje.
Szerencsenapja: csütörtök. Szerencsehónapja: január és május.

Az ezüst és a borostyán bősége jegy: (február 4. – március 5.)
Aki jelzett időben született izgalmas ember lehet, aki mások számára titokzatos, de egyben megközelíthetetlen is. Erős a személyisége, nagy belső szabadsággal rendelkezik. Még a legőrültebb helyzetben is képes higgadt maradni. Születetten intelligens, de fontos, hogy érzelmi intelligenciáját is fejlessze, például önismereti könyvekkel, meditációval vagy keleti harcművészetekkel.
Szerencsenapja: szerda. Szerencsehónapja: február és június.

A család jegy: (március 6. – április 4.)

Nevéből is adódóan a jegy szülötte számára a körülötte élő emberek, de főleg a család a legfontosabb. Az önzőség szikráját sem találjuk meg benne, gyakran vállal önkéntes munkát,
– néha sajnos erején túl is -, vagy gondoskodik gyerekekről és az idősekről. Rendkívül sokra tartja az őszinteséget, ha valakiben csalódik, az - az ember soha többé nem nyerheti vissza nála a bizalmát.
Szerencsenapja: kedd. Szerencsehónapja: március és július.

Apró szívességek a szomszédságnak a jegye: (április 5. – május 4.)

Ő az- az ember, aki szinte az egész világot a keblére szeretné ölelni. Mindig lehet rá számítani, és nem válogat, ha segítséget kell valakinek nyújtani, legyen az öreg, fiatal, férfi vagy nő. Hisz abban, hogyha ad, akkor elindít egy láncot: jobbá teszi mások napját, akik jobban odafigyelnek a környezetükre, kedvesebbek lesznek, és így szép lassan megváltoztatható a világ. Fontos, hogy ne forgácsolja szét az energiáit, és ne törjön le, ha valaki nem az elvárt kedvességgel fogadja szívességét.
Szerencsenapja: szombat. Szerencsehónapja: április és augusztus.

A piac jegy: (május 5. – június 4.)

Igazi kettős személyiség lakik ebben a személyben. Van benne kedvesség és báj, de tud nagyon kemény is lenni. Születetten optimista, egyetlen dolog van, amitől nagyon fél: a szerettei elvesztésétől. Érdemes a spiritualitás útján járnia, hiszen általa sok kérdésére is választ kaphat.
Szerencsenapja: vasárnap. Szerencsehónapja: május, szeptember.

Az ős jegy: (június 5. – július 4.)

Sokszorosan éli meg a környezetében az örömöt, de a fájdalmat is, hajlamos melankolikus periódusokra is. Minden helyzetben tisztességesen akar eljárni, ezáltal nagyon jó vezetők kerülnek ki az ős jegyűek közül. Bölcsességével képes békét teremteni, amúgy is rossz érzés számára, ha feszültség veszi körül. Meg kell tanulnia, hogy nem az ő véleménye az egyetlen követendő.
Szerencsenapja: hétfő. Szerencsehónapja: június és október.

A bíró jegy: (július 5. – augusztus 4.)
Már egész fiatalon felfedezi magában a képességet, hogy másokat kibékítsen, és egyetértést hozzon a környezetükbe. Nagyvonalú és védelmező. Hamar észreveszi, ha valaki gyámolításra szorul, és azonnal cselekszik. Néha viszont azt sem veszi észre, hogy nincs is szükség a segítségére, így olyasmire forgácsolja szét az energiát, amire nem érdemes.
Szerencsenapja: kedd. Szerencsehónapja: július és november.

A kóladió jegy: (augusztus 5. – szeptember 3.)
Rendkívül energikus, de gyakran híján van az önbizalomnak, és emiatt nehezen mozdul ki a komfortzónájából. Valójában egyszerű örömökre vágyik, nincsenek világmegváltó tervei, egyszerűen csak szeretne értékes életet élni. Amire vigyáznia kell: hajlamosan gondolkodás nélkül kimondani a véleményét, és ezzel másokat megsérteni.
Szerencsenapja: szerda. Szerencsehónapja: augusztus és december.

Az utazó (szeptember 4. - október 3.)

Szinte hihetetlen elegye a változás szeretetének és a biztos kikötő keresésének. Gyakran kerülnek ki közülük művészek, költők, mert veleszületett érzékük van, hogy különleges formában adják át a világnak a gondolataikat. Nagyon közel áll hozzájuk a természet, szinte értik, érzik annak üzenetét. Környezetének érdemes arra figyelnie, hogy hajlamos olykor borús gondolatokra is.
Szerencsenapja: csütörtök. Szerencsehónapja: január és szeptember.

A távolság jegy: (október 4. – november 3.)

Szenvedélyes szívvel és érzelmekkel áldotta meg a sors. Kreatív ember, gyakran hirtelen dönt, és ezzel bajba sodorhatja magát. Retteg a kötöttségektől, és ez okozhat neki problémát párkapcsolatában. Álmodozó és forradalmár, de könnyen megégetheti magát. Fontos, hogy legyen mellette valaki, aki időnként visszarángatja a földre.
Szerencsenapja: péntek. Szerencsehónapja: február és október.

A magtár bősége jegy: (december 4. – január 3.)
Gyakran érzi azt, hogy a jó sors a tenyerén hordozza, és ha kap, örömmel adja tovább, hiszen rendkívül nagylelkű. Óriási benne a szeretetvágy, és gyakran éppen ezzel ijeszti el azokat, akik nem ismerik őt igazán jól. Próbáljon meg néha másokat is csendben meghallgatni. Hűséges típus, és ha képes a megérzéseire hallgatni, igazi bölcs tanácsadóvá válhat.
Szerencsenapja: kedd. Szerencsehónapja: április és december.”

V./ Végezetül ismert még a Kelta Fahoroszkóp is, amely általános jellemzést adhat a szülöttről.
Amely az időszámítás előtti évszázadokra nyúlik vissza. A kelta papok, druidák alakították ki azt a kalendáriumot, amelyhez igazodva leírták az úgynevezett „fa jegyeken” alapuló horoszkópot. Ez a fajta zodiákus tömör, mégis átfogó jellemzést ad. Nincs szigorú rendszere, az egyes fa jegyekhez tartozó időpontok, bizonyos időszakonként ismétlődnek. A születési hónapból és napból megállapítható, hogy ki milyen fa-jegyhez tartozik és melyek a jellemző tulajdonságai, az összesen 21 fajegyre vonatkozóan.
A fa jegyek az alábbiak:
Tölgyfa melynek az időpontja pontosan a tavaszi napforduló időpontjával 03. 21-vel azonos.
Mogyorófa: 03. 22-31 és a 09. 24-10.03-ig tartó időben születettekre add jellemzést.
Berkenyefa: 04.1-10-ig és 10.4-13-ig születettek tartoznak.
Juharfa: 04.11-20-ig és 10. 14-23.-ig.
Diófa: 04. 21-30.-ig és 10. 24-11hó11.-ig.
Jegenyefa: 05. 1-14.-ig és 08.05-13.-ig valamint 02. 04-8.-ig tartó idők tartoznak.
Cédrusfa: 02. 9-18.-ig és 08. 14-23.-ig.
Erdeifenyő: 02. 19-29.-ig és 08. 24 -09hó.02.-ig.
Szomorúfűz: 03. 1-10.-ig és 09. 13-12.-ig.
Hársfa: 03. 11-20.-ig és 09. 13-22.-ig.
Olajfa: 09. 23 őszi napforduló napja tartozik ide.
Gesztenyefa: 05. 15-24.-ig és 11. 12-21.-ig.
Kőrisfa: 05.25- 06.03.-ig és 11. 22 -12hó.01.-ig.
Gyertyánfa: 06. 04—13.-ig és 12. 02-11.-ig.
Fügefa:06. 14-23.-ig és 12. 12-21.-ig.
Nyírfa: 06. 24-e a nyári napforduló ideje.
Bükkfa: 12. 22-e a téli napforduló ideje.
Almafa: 06.25-07.04.-ig és 12. 23 - 01hó. 01.-ig.
Fenyőfa: 07. 05.- 14-ig és 01. 02.- 11-ig.
Szilfa: 07. 15-25.-ig és 01. 12-24.-ig.
Ciprusfa: 07. 26- 08.04-ig és 01.25 - 02.03-ig.

1934. Ilcsimama2015-03-07 18:19
Kedves Csaba! Már ha a Tranzit bolygókról kérdezel, akkor azért, hogy mások is lépést tudjanak tartania Te „Röpködő”, de elismerést érdemlő tudásoddal, kezdjük azzal, ezt a válaszom is, hogy mi is az, hogy TANZIT- bolygók?

Azt tudjuk ugye, hogy a Naprendszerünk középpontjában a NAP áll, az ismert bolygók pedig a földdel együtt körülötte keringenek. A Naptól való távolságban milyen közelségben, helyezkednek el a bolygók az, pedig attól függ, hogy minél kisebb a Naptól való távolság annál közelebb áll az ellipszis alakú körpályán a bolygó Naphoz, mert a bolygók nem tökéletes kört írnak le a napkörüli keringésük során. Ezért aztán a bolygók közt vannak úgynevezett „Gyors” bolygók, (keringésük sorrendjében: Merkúr, Vénusz, Föld, Mars, és „Lassú” bolygók: Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó. Mivel pedig a bolygók egymástól is igen nagy ellipszis alakban lévő, távolságban mozognak ezért a bolygók ilyen módon hol közelebb, hol pedig közelebb kerülnek a naphoz és egymáshoz is.

A gyorsan mozgó bolygók sokkal több Tranzitot produkálnak, valamint inkább a napi ügyekben igazítanak el. Azonban a hatásukat növelhetik, aha azok egyrészt személyi bolygók, vagy éppen uralkodó bolygóként is figyelembe vehetők. A Merkúr és a Vénusz esetében pedig jellemző, hogy a kapcsolatainkban a színesítik az életünket.
A Mars pedig a mindennapjainkban balesetekre hajlamosító dolgokat is behozhatja.

Mi a Tranzit= Átvonulás?

Amikor a planéták a folytonos mozgás következtében - az általunk számon tartott horoszkópkörbe - a Napkörül keringő bolygók –újra és újra átvonulnak az eredeti horoszkópbeli helyzetükön. Ennek a Tranzit körforgásnak a következtében pedig a saját „Radix” horoszkópszerinti fényszög pontjait bekapcsolják.

Azt is érdemes azonban figyelembe venni, hogy az átvonulások érvényesülése már akár előbb és még később is érzékelhető lehet, mielőtt a horoszkópbeli helyzetpontját érintené.
Persze a legerősebb hatás akkor van, amikor jegyben - házban pontosan ugyan ugyanazon fokszámon halad éppen át a bolygó.

Mivel a Földkörül keringő holdat is ebből a szempontból a leggyorsabb bolygók közé soroljuk, ezért a hatását tekintve rövid hatásidőnek vehetjük, azonban még is soha sem, elhanyagolható az emberek életében a hold átvonulása a jegyeken sem. Pláne, ha azon a jegyen vonul éppen át a hold ahol éppen a „Radix” születési képletben, a születés idejében állt.
A Tranzit tekintetében pedig szintén érdemes odafigyelni a többi gyorsbolygókra is, mivel a például a Markúr és Vénusz bolygó áthaladása kisebb ugyan akár még úgy is nézhetnénk, hogy e miatt jelentéktelenebb is lehet, de ezt sem szabad figyelmen kívül hagynunk. Pláne nem a Mars bolygó estében, mivel ez a Tranzit sokkal, érzékelhetőbb jelentőséggel bíró hatásokat hozhat be az emberek életében, pláne, ha még a Mars a képletben esetleg személyi bolygó, vagy a Napjegynek esetleg az uralkodó bolygója, vagy esetlegesen a 6. ház jegyének az uralkodóbolygója.

Aztán a lassú bolygók közül pláne a Jupiter és a Szaturnusz bolygó, de a többi lassú bolygó Tranzit hatásaira is (Uránusz- Neptun - és még a Plútó hatásaira is), érdemes odafigyelni, mert akár még jó fényszög hatások esetében is, ha az illető esetleg az átlagostól eltérő személyiséggel rendelkezik, akkor az átvonulások inkább zavaróan hatnak, illetve sok esetben még betegségeket is behozhatják. Gondoljunk csak a 6.12. házak összefüggéseire az elmúló és krónikus betegségek, okozta akadályok leküzdésében való közreműködésre.
Ezekre pedig azért is, érdemes nagyobb figyelmet fordítani, mert a lassú bolygók huzamosabb ideig tartózkodnak azon a pontokon, amelyben éppen a „Radix” szerint érintett lehet, pláne ha még a képletben ezek a bolygók még „R =Retrográd” módon is, a hatás tekintetében többszörösen is érintett lehet. Mert ilyen esetben a bolygók, amikor már közelítenek, majd elérik a képletszerinti tartózkodási pontot, illetve, amikor azon túlhaladnak, de „R” módon még ismét visszatérnek ugyan arra, pontra, akkor bizony ezzel az ismétlődő fényszög kapcsolódásokkal nagyon megmozgatják azokat, pontokat, a melyeket a saját horoszkópszerinti köralatti „EKL” táblában láthatunk.
Amennyiben ezek a fényszög kapcsolódások esetlegesen ártóak- rosszak, mint például az Uránusz és a Neptunusz bolygók kapcsolódása esetében, akkor ezek az időpontok bizony kritikus válságos időszakokat jelezhetnek. Ezeknek pedig, ha ismerjük a hatásait sok esetben akár elébe is mehetünk dolgoknak.

Viszont ugyan csak a lassú bolygók közül jó, ha ismerjük a jótékony Tranzit átvonulásokat is.
Mert ha például valakinek esetleg már alapból a Jupiter bolygó erős pozícióban található a képletében, akkor a más planétákkal való fényszög kapcsolódások is, jobb hatásokat fognak eredményezni, pláne ha még az alap horoszkópban ezek a hatások harmonikus fényszögeket jeleznek.
Vagyis akkor, amikor a Jupiter abban, jegyben vagy házban jár, ezeken, a jó pontokon a jó hatások fognak érvényesülni.

Nem véletlenül hívom fel már régóta a figyelmeteket arra, hogy a Jupiter bolygót éves bolygónak tekintjük, mert 12 év alatt járja körbe a Nappályakörén lévő csillagjegyeket, vagyis egy-egy jegyben 1 teljes évet tartózkodik. Jelenleg pedig még ez év augusztus közepéig az Oroszlán jegyben a Nap fennhatósága alatt halad éppen.

Vagy talán még a Szaturnusz bolygót is megemlíthetném, hiszen a múltév végén lépette be a Nyilas jegybe/melynek az uralkodója szintén a Jupiter bolygó és 2017. év végéig, vagyis 2. és féléven át a Nyilas jegyben fog haladni.
Csupán 2015. 06.14.-től - 2015. 09.17. -ig fog „R” módon hátra, majd előre haladnia Skorpiójegybe. Aztán pedig már 2017. 12.17. -ig adhatja a jó hatásait kinek-kinek a horoszkópszerinti állása szerinti helyzetében.

Tehát ha valakinek éppen ott van ott lesz éppen a jegyben-házban a Tranzit bolygó hatása, akkor itt ebben az időkben – a táblázatszerinti jelzett fényszög hatások értelmében – lehet jó dolgokra számítani.

Csaba kérdésében, pedig amikor a „- Tranzit Jupiter a radix 11. Ház felett kvadrátot vet a radix Merkúrra. - A fényszög hatását melyik házakból kell vizsgálni? A 11 Házból?”

Akkor mivel a 11. ház egyébként az életmegoldások házában a vágyak és a remények megvalósulásának minősül, ezért itt a Merkúr szerepe a jó kommunikácó terén valósulhat meg. Mivel a 90° Qvadrát fényszögben, mint két elvnek az akadályozó létét fedezhetjük fel, de ez egyben energiagyűjtő fényszögként is felfogható, csupán olyan módon, tudjuk érvényesíteni, ha a Jupiter bolygó általi jó hatásokat a jó kommunikáció kiépítésére használjuk fel. Pláne még olyan módon is, hogy a mostani idők mellett még ez év szeptemberének a 2 dekádjától a Jupiter szintén egy éven át a SZŰZ jegyben fog éppen haladni. A Szűz jegynek pedig az uralkodóbolygója is Merkúr bolygó, mivel pedig e két bolygó együtthatása itt a kommunikáció terén igen jó hatást kaphat, ezért itt az idő és lehetőség a jobbításra, és ebben még a pártfogók és jó barátok is segítségül szolgálhatnak.

Továbbá azt kérded, hogy „- Vagy a Merkúr lokális helyezkedése szerint? - Vagy a radix Jupiter házából kell-e vizsgálni?”

Azt is tudjuk ugye, pontosan a Naptól való gyorsbolygók elhelyezkedése miatt a Merkúr bolygó mindig a Napközelében helyezkedik el, vagyis sohasem távolodik el Naptól 28°foknyi távolságra ez, pedig mint tudjuk, nem felel meg egy egész 30° fok jegynyi távolságnak. Vagyis pontosan vagy ugyan abban, jegyben, található a képletben, mint a Nap, vagy legtöbb esetben a Napjegy mögötti jegy- házrészben, vagy ritkábban a napot megelőző jegyház részén állhat. Itt viszont már akár a jegyeknek az elemi felosztása is behatása lehet, oly módon, hogy ahol a Merkúr bolygó „lokálisan” áll az a jegy a 4 alapelem közül, (tűz – víz – föld - és levegő), milyen elemhez tartozik. Ennek pedig azért is van jelentősége, mert ha a Merkúr az élet-vagy a cselekvés házát erősíti, akkor a megoldási lehetőség is „Qvadrát” feladatot adó kommunikáció tekintetében egyszerűbbé válhat. Míg ha a Merkúr esetleg a megpróbáltatások házában áll, akkor már a megvalósításhoz is,
- még a Jupiteri jó lokális helyzet esetében is,-
bizonyos, hogy külső segítségre is szükség lehet.
Ezt egyébként a kör alatt lévő két- kis jelek és házak táblában könnyen megláthatjátok, hogy bolygók milyen jelekben és házakban álltak pontosan születés pillanatában.

No, már most ha ezt a saját képletedre vonatkoztatjuk, akkor mivel nálad a Jupiter bolygó pontosan a I. házadban foglal helyet ezért egyben még a Nap - Hold és a Vénusz mellett, (mert a Mérleg az ASC jegyed), a Jupiter a személyi bolygód is, ezért a Jupiteri hatás sokkal erősebb, mint a Merkúri hatás.
Jelenleg pedig a Jupiter az Oroszlánból a Te Mérleg ASC-re – együttállás módon fejti ki hatását, ami sem nem jó, de sem nem rossz hatás, (ezt a külső látens fényszög pontoknál, a mérlegjegynél láthatod), tehát még majd a Jupiteri 22° foknál is, inkább a Jupiteri jó hatást fogod érezni. Pláne úgy, hogy a képletedben - mint arról már előzőekben is szóltam, - a 8. házas Merkúrnak semmilyen vonatkozásban nincsen fényszög kapcsolata egyetlen egy bolygóhoz sem. Tehát itt a bolygó tehetetlenül viselkedik, vagyis némi segítségre van szükség, hogy a Qvadrát feladatot jól tudjad megoldani, vagyis ez az aspektus kikényszerítheti azt a cselekedetet, amely jó irányú változást idézhet elő. Ugyan is a Qvadrát fényszög mindenkor erőt adó hatással is rendelkezik.

Egyébként a Jupiter bolygó ez év július elején fog a 22° fok körüli helyzetében kerülni. Ha még ehhez azt is figyelembe vesszük, hogy neked a napod az Ikrekben van / annak az ura pedig a Merkúr,akkor a Nap felsőbbrendű szerepe következtében az ASC –Nap Trigon hatását a Jupiteri –Hold együtthatás mellett is tudod most élvezni, itt a bolygóenergiák jól működhetnek. A Jupiter segítségével, ha szükséges minden esetlegesen nem jó folyamatot meglehet fordítani. Azért, mert ha valamit szenvedélyesen megjelenítünk magunk előtt és megragadjuk a kínálkozó jó alkalmat, akkor a várva várt esemény meg is történhet.

• Mivel a Jupiter 12 év alatt halad körbe a horoszkópon, így minden 12. évben 12. 24.36.48.60. STB. éves korban egy új lehetőséget nyújtó ciklus kezdődik el az emberek életébe, ezt úgy is nevezhetnénk, hogy a jó lehetőségek ciklusai. Ebből pedig minden 3. évben kihívást, jelentő fényszögeket hoz létre a születéskori helyzetével. Ugyan csak másféle, de tízen kétéves ciklusok nyújtanak lehetőséget a Jupiter a születési Nap és az ASC között és hasonlóan aktiválódnak, amikor a Tranzit Jupiter eléri ezeket, a pontokat a születési”radix” horoszkópban. Amennyiben felfedezzük a képletünkben ezeket, jó lehetőségeket akkor 6 éven keresztül élvezhetjük a jó hatásokat, aztán majd a 9. év évhez közelegve a jó hatások egy kicsit alábbhagyhatnak, de egy újabb Jupiteri ciklus másfajta új jó dolgokkal ajándékozhat meg bennünket.

Akkor már itt tartunk a Tranzit bolygó haladásoknál, akkor nézzük, hogy jelenleg 2015. március 7-én 12 órakor a bolygók a Napkörüli keringésük során éppen hol járnak.
Akik úgy gondolják, jegyezzék fel a saját „Radix” képletük külsőköréhez a megfelelő jegy-házakhoz. A jegy-házak ismérvei alapján, valamint a köralatti „EKL” táblázat szerinti bolygóknak a jegy fokszámai és azok fényszögeinek a figyelembevétele alapján, és külsőkörön látható látens fényszög jelek értelmezésével egy kicsit előre is láthattok. Ahol pedig a külsőkörön a fényszög jelek közt üres helyeket találtok, ott tudjátok legjobban a szabad akarati tényezőket érvényesíteni.

• Tehát most a Nap a Halak jegynek a 16°33’ fokánál jár, és március 20-ig tartózkodik a Halak jegyben, hogy 03. 21.-től elkezdhesse a Kos jegyben a horoszkóp körnek a 12 jegyében való vándorlását.

• Hold ma a Mérlegjegynek a 4°59’ foknál halad éppen, már csökkenő holdfázis idejében.
• Merkúr: 21°54’ a Vízöntő jegyben jár.
• Vénusz: 17°55 ’ foknál a Kos jegyben „Exil” módon halad éppen. Ez az jelenti, hogy akkor van a bolygónak legfontosabb erőfokozódása, ha a maga jegyében áll, amelyikben uralkodik. Ha pedig a szemben álló jegyben van, mint most is akkor a szemben álló jegy ugye a kossal szemben a Mérleg, melynek az ura a Vénusz, ezért áll fenn a „piros EXIL” hatás, vagyis az erővesztés, rangvesztést jelent, itt tehát még a jótékony planéták hatásai csökkenhetnek.
• Mars 11°49’ fokon halad éppen a szintén a Kos jegyben, de mert a Mars éppen a Kos jegynek az uralkodó bolygója, ezért a Nap is, majd amikor ebben a jegyben (03. 21. -től - 04.20.-ig jár, akkor emelkedik majd igazán a tetőfokára úgy a Kos jegy 19° fok tájékán.

• Jupiter bolygó az Oroszlán jegynek a 14°11’ fokán halad éppen. Jó fényszög kapcsolatban található úgy a Vénusszal, mint a Mars bolygóval is.

• Szaturnusz: 4°53’ fokon halad éppen a Nyilas jegyben/ Jupiter uralkodás alatt. Azt hiszem erről már fentebb bővebben is írtam.

• Uránusz: szintén a Kos jegyben jár 14°47’ foknál, jó fényszöget alkotva a Jupiter bolygóval. Az Uránusz a Merkúr bolygó felsőbb fokú oktávjaként is felfogható. Mivel pedig a Merkúr a megújító Vízöntő jegyben halad éppen, ezért az Uránusz bolygó a változásokra sarkalhatja az embereket.

• Neptunusz bolygó: 7°37’ fokán a Halak jegyben jár, éppen ott ahol a Nap is halad mostanában. A Neptun és a Szaturnusz bolygó jelenleg Qvadrát fényszöget zár be egymással, ez pedig szintén hangsúlyosabbá teheti a két bolygónak az eseményekre utaló hatását.

• Plútó pedig a Bakban halad 15°07 foknál.

• Kitérnék még esetleg a Hold jegyekre is:

Március 7-9-ig a Hold a Mérlegjegyen halad át.
10-11-ig a Skorpióban, 12-13-án már a Nyilas-jegyben jár és 13.-án 18 óra 49 perctől éri el a hold csökkenő holdfázis tetőfokát.
14-15.- ig a Bakjegyben, 16-17-ig a Vízöntőben,
18-20.-ig már a Halak jegyben halad a hold és itt 20.-án 10 óra 36 perckor következik be az Új holdfázis időpontja, és 20-21-ig már a Kos jegyet érinti a hold.
22-24.-ig a Bikában, 25-26.-ig az Ikrekben,
27-28.-ig pedig már a Rákjegyben halad a hold, ebben az időben 27.-én 8 óra 43 perckor éri el a hold a növő holdfázisát.
29-31.-ig pedig már az Oroszlán jegyben halad a tovább a hold.
(válasz Mcsaba 1933. hozzászólására)

1933. Mcsaba2015-03-05 17:31
Kedves Ilcsimama!

Azt valahonnan Bentről én is érzem, hogy csakis az Egységben van az Erő!
Vagyis jó, ha közösen beszéljük meg a dolgokat és minél jobban összetartunk, annál jobban haladunk az Önismeret Útja felé.

Az Ikrek karakteremnek bizonyságot téve ide-oda röpködve próbálok elmélyülni az Asztrológia tanulásába. Most ugyanis a tranzitokról olvasgattam egyet-mást és a Tranzit-bolygók hatását illetően kissé belezavarodtam a dolgokba.
Egy radix-tranzit összetevést alapul véve kérdeznék:
- Tranzit Jupiter a radix 11.Ház felett kvadrátot vet a radix Merkúrra.
- A fényszög hatását melyik házakból kell vizsgálni?
- A 11.Házból?
- Vagy a Merkúr lokális helyezkedése szerint?
- Vagy a radix Jupiter házából?
- Vagy a Jupiter által uralt házak a radixban?

Tisztelettel Mcsaba.