Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


2165. Ilcsimama2015-09-09 22:59
Kedves Noémi! A Júnó itt nem mást jelent nálad, mint azt, hogy VII. házban álló Mars bolygó, amely férfit is jelez a képletedben egy kis bíztatást vár és nem visszahúzódó tartózkodó magatartást. Hiszen a Neptun a Vénusz felsőbb fokú oktávján működve és a Jupiteri jó fényszögével támogatást is adhat neked, persze ha csak nyitott vagy rá és nem bújsz be a 12. csigaházadba.

Pláne úgy, hogy a Júnó egyébként a szerelmi életre és a házasságra is hatással van.

Mivel érdekes dolgot vetettél fel, ezért szeretnék nektek egy tanulmányra hivatkozni.

A kisbolygókról volt már nem régen szó itt a fórumon is, de talán érdekes lehet még az is, hogy bizonyos asztrológusok HIPOTETIKUS PLANÉTÁKAT is számon tartanak. Ezek ugyan a naprendszerben csak feltételezett égitestek, de hatásaikkal együtt minden bizonnyal az ábrándok, a feltételezések, a képzelet világába tartozhatnak. De gondoljunk csak arra, amikor az ismert bolygókat és főleg a kisbolygók közül 1930.-ban a Plútót felfedezték a csillagászok, milyen nehezen fogadta el a világ és főleg a csillagászattal foglalkozó asztrológusok is.

A feltételezett bolygók közül talán egyik-másik valóban létező égi objektum és valamikor majd a csillagászok is megtalálják és meghatározzák, és elfogadják az alábbi jelentés tartalmakat.

Persze az is igaz lehet, hogy a képletfejtés során nem érdemes ilyen kiterjedten foglalkozni jelentés tartalmakkal, de azért érdekesség képen igyekszem ezek jelentés tartalmait összevetni az általunk ismert asztrológia ismérvekkel.

Remélem, hogy érdekesnek tartod Te is és mások is, ezt a leírásomat is.

Német asztrológusok által ismertetett, feltételezett bolygókról a tanulmányaiban írtak már olyan kisbolygókról, amelyről tudhatók, melyik jegyhez lehet őket kapcsolni az ismert 12. jegyvonatkozásban.

Ilyen többek között a THANATOS, mely a Kosban uralkodik és 3. oktávja ként a Szaturnusz bolygóhoz kapcsolható. Ide tartozik a túlélés a hosszú élet, de a halál is, de ide sorolható a SYRINX is, mely 3. oktávja a Merkúrnak, és azt adhatja, hogy hatalma van pánik hangulat felett. Azonban ide sorolható a fenyegetés, és az erőszak is.

A mi képletfejtésünkben pedig a Kos utal arra, hogy aki e jegyben született akadályok estén olykor fejjel megy a falnak. A Kos magabiztossága, kezdeményezőkészsége, főleg a Mars bolygó adta bátorsága következtében szinte vakmerővé válhat.

Miként kapcsolható ide a Szaturnusz bolygó? Talán a Kosok gyengesége alapján, miszerint a Kos hajlamos a manipulációra is, mint azt a Szaturnusz esetében, amikor az a Kos jegyben áll, ahol a Szaturnusz, mint sors bolygó tartja sakkban a lendületességét, hogy ne fulladjon frusztrációba lendületessége. Mivel pedig igen csak nyughatatlan jegy a Kos, de sok esetben hiányzik belőlük a kitartás, ezért aztán önző módon, ha elkapja a kockázatvállalás heve, nem érez semmilyen lelki ismeret – furdalást mások biztonságának a veszélyeztetése miatt sem.

A következő jegy a Bika- jegy, ahol az ISIS és a TRANSPLUTÓ van jelen, de itt található a Jupiter felsőbb oktávjaként a X. bolygó a Plútó is, amelyet 2008.-ban már kisbolygónak minősítettek vissza.

A következő a JANUS, melyet a Szaturnusz oktávjaként lehetne figyelembe venni, mivel az Ikrek-jegyhez kapcsolható, ezért a mozgás és főleg a kezek uralma alatt lehetne. Érdekes lehet itt még az is, hogy nyugati asztrológia szerint is, egészségügyi szempontból az Ikrekhez tartoznak: Kéz karok, ás a vállak.

Az Uránusz második oktávjához kapcsolható a Rák jegyen uralkodó LANA, melyet a Merkúr 2. oktávjaként is leírnak. Ide sorolható e szerint a válás a hatalomvágy. Itt is található bizonyos összefüggés ugyan is az Uránusz a”Radix” képletben pláne az I. és VII. házban, bizony szétcincáló hatásáról ismert.

Az Oroszlánjegyhez kapcsolható ezen elmélet szerint az OKEANOS, amelyet a Neptun első oktávjaként a tengerek feletti uralkodás téren tartanak számon. Érdekes lehet itt is az - az asztrológiai képletfejtési összevetés, hogy Neptunusz a nagy látnok, a feltétlen szeretet terén a Vénusz felsőbb fokú oktávjaként is működik.
A Neptuni hatást pedig sokszor úgy is értékeljük, hogy a kuszasága miatt az illúzió fátyla lengi körül, az energiája pedig feneketlenül áramlik szét a tenger mélységeiben. Az oroszlánjegyben való Neptuni hatásainál pedig általában azt hozhatja be, hogy az illető ötletei ködösek, és nem is praktikusak. A Önkifejezés módja dramatikus az „Énképe” pedig általában csak az illúzió szintjén működik.
Aztán ugyan csak a Vénusznak a 2. oktávja ként= felsőbb fokú megjelenéseként jelölik meg az OKEANOS, feltételezett bolygót. Itt is található érdekes összefüggés, miszerint, ha IV. házhoz tartozik a képletben az Oroszlán, akkor a mostoha szülőket van hívatva jelezni, ha pedig az 5. házra tevődik az Oroszlán –jegy a Nap uralma alatt, akkor pedig akár az örökbe fogadott gyermek lehetősége is számba vehető általa.

Következő feltételezett kisbolygó: a CHARON. Érdekes, hogy a Plútónak is van hasonló nevű holdja, azonban ez nem tévesztendő azzal össze, pláne nem a Chiron kisbolygóval.

A CHARON is az Ikrek- jegyben uralkodik, és első oktávjaként a Plútót jelölik meg és a második oktávjaként a Mars bolygóhoz, társítják. Jelentése szerint a halálba való alagutat értelmezik, aztán ide hozható a gondozó és az ápolói munkaterület is.

Érdekes lehet az is, ha tovább gondoljuk ezeket, a megállapításokat. Miért is?
A Mars bolygó ugye társ-uralkodóként van jelen a Skorpió jegyben a Plútóval. Az általános horoszkóp értelmezésében pedig a Skorpió jegy 8. házat adja. Ez pedig a nyugati asztrológiai értelemben jelentés tartalma szerint az „Elhalás”, a visszafejlődés, valaminek az elvesztéséről szól. Egyben „okkult” házat is jelenti ahol születés és halál szinte egy cipőben, jár.

Következő az ÁMOR, amely Mérleg jegyen uralkodik, illetve transz Plútónak az első és a Jupiternek a 2. oktávja. A tanulmány szerint befolyásolhatja az emberi kapcsolatokat, a vonzerőt, és mélyíti az egyén személyes varázsát, melyhez még a jó szexuális kapcsolati tényező hozzá kapcsolható.

Gondoljunk csak arra a mondásra, hogy „megérintette <Ámor> nyila”. A Mérlegnek pedig a Vénusz bolygó az uralkodója, mely a szerelem istennőjének a jelképét adja és az általános horoszkópnak a Mérlegjegy az ASC-el szembeni DSC Mérleg jegye a VII. házas párkapcsolatok háza. Hiszen mindenki ezen a területen keresi az örömöket, az elégedettséget, a boldogságot, itt tudja feloldani a saját „ÉNJÉT” másokban. Aztán itt tudja kifejezni leginkább a szeretetét, és itt tudja érzékelni azt is, hogy Őt mások miként és milyen módon szeretik.

Következező a sorban a „JUNO”, de ez sem azonos a már előzőekben jellemzett Júnó kisbolygóval.

A feljegyzés szerint a Skorpió-jegyben uralkodik, és a Szaturnusz 2. oktávjaként jelölik meg. Azt jelenti, hogy a Nő, aki a családban vagy egyéb nagyobb közösségen uralkodik! Egyben a magasabb szellemiségre a pénzzel való bánásmódra gyakorolja a hatását.

Vessük akkor ezt is, össze az általunk ismert Skorpió-jegy - hatással, mint személyiséggel.
Azt tudjuk róla, hogy a karizmatikus Skorpiót nehéz kiismerni, mivel titokzatosság lengi körül. Meglehetőség szerint intuitív személyiség lakozik a Skorpióban. Mivel azonban nagy lehet a hatalom vágya ezért képes másokat is manipulálni a saját érdekében. Az e jegyben született egyének elmennek oda, ahová a másjegyűek még csak belépni sem mernek. Mivel pedig a Skorpiók szeretnek irányítani, ezért az a mottójuk, hogy” ami az enyém az - az enyém” felfogással áll hozzá a pénzkérdéshez is. Szereti szórni a pénzt, élvezi a pénz kockázatokat, de a jó üzletet is érti.

Következő jegyben, a Nyilasban uralkodik a VESTALIS és az Uránusz 2. oktávjaként tartják számon, illetve még a Merkúrhoz is 3. oktávként is, csatolják. A sikert és hírnevet adhat itt az erkölcsös életmód által.

Nos, ezt talán azzal lehetne összehozni, hogy az Uránusz a vibráció és találékonyság ősi mítoszával tarthatja az egyensúlyt. Vagyis minden olyant ide sorolhatunk, ami új és forradalmi kihívást jelent, az mind-mind Uránuszi tulajdonság. Ide tartoznak az állandó lázadó emberek, egy lépéssel mindig előbbre jár, mint mások. Ugyan akkor úgy kapcsolható össze a Nyilassal, hogy a jegynek az uralkodója a Jupiter bolygó, mely az igazságérzetet van hívatva erősíteni, ezért aztán az ilyen személy mindig talál rá módot, hogy szembe szálljon az igazságtalansággal.

Nézzük akkor meg Bakjegyet is, ahol az OLYMP az uralkodó, itt pedig a Neptunusz 2. oktávjaként és érdekes módon a 3. oktávjaként jelölik meg a Vénusz bolygónak is.
Miben segíthet? Abban, hogy egy adott területen a MESTERI szintet tudja el érni valaki, egyben hajlamot adhat a versenyszellemhez és a becsvágyat is, ösztönzi.

Mivel hozható ez össze, a mi ismert Bak –jegy jellemzésünk kapcsán?
Mit is adhat maga Bak jegy a szülöttjének?

Talán elsősorban a stabilitásra való törekvést, mivel pedig az általános horoszkópban az M.C X. házhoz kapcsolható a hivatás és karrier dolgai, ezért a Bakban szülött ember sokszor elvesztheti a spontaneitását és az életörömét, és helyette a kötelesség és a felelősséget maximálisan „Mesteri fokon” szinte érzelem nélkül szeretné művelni. Hiszen a sikert mindig az anyagi világban elért eredménnyel méri. Viszont mivel a Neptun mint a Vénusz felsőbb fokú megjelenéseként csak az ihletet szeretné itt formálni, a csalódás és a mindenáron való siker keresése szinte isteni imádatként jelenhet meg, amelyen keresztül szeretné szentesíteni a célt, mint eszközt.

A 12. jegyként a Halakhoz tartozik a HYPNOS, 3. oktávja Jupiternek. A nyugalom és a hipnózis valamint az önszuggesztió tartozik ide, ugyan akkor hatása lehet a mások meggyőzésére való hajlamnak is, de a meg nem valósuló ábrándok is ide sorolandók.

A mi értelmezésünkben pedig a Halak jegyben is megjelenik a bizonytalan személyiség, szinte kétfelé húzza őket valamilyen ismeretlen erő. Érdekes az is, hogy a Halak elméje képes mások elméjével egyesülni, így aztán képben van azzal, hogy milyen érzés mások helyében lenni. Mivel azonban az érzelem mindennek az alapja náluk, ezért az érzelmek belső áramlásai ide-oda rángatják a Halak- jegyben szülötteket.
Mivel pedig a Halak jegy „Karmája az áldozat, hajszolja a vezeklést és a megbékélést, hogy ez által tanuljon meg együtt érezni másokkal, úgy hogy a fájdalmukat ne vegye magára.

A Jupiter szerepe talán, mint a nagy „MÁGUS” kapcsolható ide, hiszen a Halaknak, mint 2. uralkodójaként a Jupiter az erkölcsöt és a hitrendszert segítheti elő a szélesebb látókör tekintetében az erkölcs és a törvény betartása terén.
(válasz Noémi2007 2160. hozzászólására)

2164. Ilcsimama2015-09-09 18:41
Kedves „Alfahold”-Gabi! Te ismered magad a leg jobban, tehát bizonyosan felfedeztél magadban Kos-jegyhatásokat. Viszont mivel a Kos jegy végénél születtél ezért Napjegy hatás következtébe nagy befolyása, lehet rád a Kos és a Bika jegynek is, úgy Napjegy, mint ASC, vonatkozásban is.

Azt is írtam neked, hogy a Kos ASC jegy hajnali születést takar, mert 05-órától már a Bika ASC jegy eleje van. Te pedig azt írod, hogy a reggeli órákban születtél, tehát ha pontos képletet szeretnél, akkor úgy, ahogyan jeleztem neked érdemes, lenne megérdeklődnöd a kórházban a pontos születési időt. Hiszen addig mind ezek csak találgatásokon alapulhatnak, hiszen akár már 5-10 perces eltérés is más ASC jegyet adhat, pláne, ha az jegyhatárra tevődik.

Nem írod ugyan a születési helyed, de az ország Bp-i középérték alapján megnéztem e szerint a horoszkóp köröd és 6 óra 13-’ percig tart a Bika ASC jegy. Amennyiben pedig itt e tájon és időben születtél, akkor vannak benned Kos hatások, de inkább a Bika öntudatosság, ami fejlettebb lehet nálad.
Írok pár dolgot, ha ezek közül is érzel magadban hasonlóságot, akkor bizonyos, hogy a Bika jegye is benned van, a törekvő Bikajegy hatásával. Bár ha már az I. ház hatása az Ikrekre is, esik, ami pedig azt is, jelzi, hogy szinte az egész világgal szeretnél kommunikálni és izgő – mozgó lét miatt szinte egyidejűleg több dolgot is, képes vagy végezni. Ezzel aztán jobban kifejezésre tudod juttatni a Bika/ Vénusz uralkodó bolygó adta nagylelkűségedet. Minden munkádban az örömödet leled és a lelkiismeretes munka elégedettség érzésben, részesít. A család és annak az összetartása, az anyagi biztonság, ami a lételemedhez tartozhat.

Míg, ha Kos az ASC jegy kezdete, akkor szinte meg szeretnéd hódítani a világot, mivel pedig az I. ház része Bikajegy természetre vonatkozhat, csak is a tapasztalások által gyűjtesz ismeretanyagot az érzékeid felhasználásával. A Kos ASC viszont szereti, ha nála van gyeplő, és magához ragadja az irányítást minden téren. Hiszen a Nap a Merkúr és az ASC is Tűz jegyben van. Tele vannak az ilyen szülöttek kalandvággyal, szeretik a függetlenséget. Ezért aztán le kell küzdeni a Kos jegy türelmetlenségét, ami nem megy oly könnyen.

Amit kérdezel, hogy mit is jelez az, hogy a „Lassúbolygók közül a Jupiter az Uránusz és a Plútó is képletednek a nyugati féltekéjén az ASC- Deszcendens tengely alatt helyezkednek el?”
Ez csak akkor van így nálad, ha későbbi órában tehát Bika-jegy végénél és Ikrek ASC-ben vagy érintett. Mert itt már a Nyugati féltekén álló bolygók közül a Jupiter a DSC tengely fölött áll.

Azért mert az ASC jelöli ki a házakat és az ASC a kezdő I. házat adja és ezzel szemben található VII. DSC háza. Mivel azonban akár még 5-10 perces eltérés is módosíthatja az ASC fokszámával az ASC illetve az I. házat, ezért csak is pontos születési idő alapján lehet pontos értékeket adni a horoszkópról.

Nos, akkor arra a kérdésedre, hogy mit jelent az, hogy a horoszkópban a bolygók a melyik féltekén helyezkednek el ez talán másokat is, érdekelhet, ezért írom le itt is, de a fórumon már több esetben foglalkoztam ezzel a témával.
Megjegyzem, hogy ezt egy kicsit bővebben kell kifejtenem, hogy mennél érthetőbbé váljék.

Ugyan is a bolygó mindig annak a jegynek a jellegzetességeit viselik, amelyik házban állnak. Aztán itt az is nagyon fontos lehet még, hogy a jelentékeny ember horoszkópjában az erőteljesen álló bolygók többsége a házcsúcsok közelében találhatók.

Az ASC a fizikai testünk az I. ház pedig az életutunkat adja. Vagyis az ASC jelöli ki a további 11 házat, és ez a lényeg, hogy kinél - kinél a megfelelő jegyben értendő.

A 12 jegyház pedig a maga helyén megmutatja a minőséget, a benne álló bolygók pedig adják részünkre feladatokat. A két sors bolygó a Szaturnusz például a feladat irányát, mutatja, a Jupiter pedig megmutatja az odavezető utat.

Persze mivel a „Radix” is mindenkinél különböző lehet, ezért sok más tényező fogja befolyásolni mindenkinek lehetőségeit. Azonban a végcél mindenkinél azonos a legtöbbet és a legjobbat ki hozni magunkból, pláne, ha ismerjük a „Radix” képlet adta lehetőségeinket. „Vagyis ismerd meg Ön magad, és tudni fogod a sors adta lehetőségeidet is, amit aztán akár saját akarat által is tudod, majd irányítani.” /C.G Jung/

Azonban ezt leg egyszerűbben az M/ általános horoszkóp (Kostól a Halakig), alapján lehet értelmezni. (Az M horoszkóp képet megtalálhatjátok az adatlapomon)

Az ASC a felkelő jegyével a „Keleti féltekén” a külső viselkedési formát határozza meg, így lesz a személyiségünk része, mely igazából csak az életünk fejlődési szakaszaiban válik azzá. Mert, ha azt vesszük alapul, hogy a jegyházak folyamatában az I. ház a Kos háza adja kezdetet és azon tengelyen VII. DSC ház jelzi majd a korai serdülőkort és VII. háztól felfelé az ASC - DSC tengely vonal feletti Nyugati és keleti féltekéhez kapcsolhatók a későbbi évek.

Ezért kell elsősorban a képletben a négyességet vizsgálni, hogy ki is, az egyén: ASC-I. ház,
IV. IC. honnan jött, VII. – DSC- ház kivel akar tovább menni és X. MC- hová szeretne valaki elérni, ez a négy a KENTRA tengely lényege. Ez a Kentra tengely, vagy úgy is nevezhetjük, hogy „Meridián” tengely pedig azt jelenti, hogy egy vízszintes és egy függőleges tengely metszi középen egymást a horoszkóp körben.

Itt pedig vízszintes tengely két részre nappali és éjszakai szakaszra osztja a horoszkóp ábrát, vagyis ez már megmutatja, hogy a horizonton melyik jegy van éppen felkelőben.

A függőleges vonal pedig azt mutatja, hogy balról van a keleti és jobbról van a nyugati félteke. Úgy is mondhatnánk, hogy ez vonal köti össze az Északi sarkot ez lesz a képletben az M.C a Déli sarokkal ez pedig az I.C tengelyt adja.

A vízszintes ASC- vonalnál lesznek a keleti emelkedő bolygók, akiknek az alaptulajdonságuk lehet, hogy nagyobb szabadságra vágynak, és bizony nem tűrik kötöttségeket sem.

A DSC nyugati résznél, pedig a le nyugvópontnál azokat találhatjuk, meg akik rugalmasabban látják a dolgokat.
Tehát amennyiben a születéskori bolygók többsége a horizont ASC-DSC tengely feletti részben helyezkednek el, azok lesznek a nappali bolygók, nem szeretem ezt a szót használni, de rájuk szoktuk mondani, hogy „extrovertált” típusúak.

Ide tartoznak, akik könnyen kötnek barátságot nyitottak, és inkább a külvilág felé forduló egyéniségek. Objektív látásmóddal rendelkeznek, igyekeznek a feszültségeiket inkább célratörőbben, racionális módon gondolatközlés által megoldani.

Míg a horizont alatti bolygók pedig az éjjeli bolygók. Akiknek pedig az éjjeli féltekén állnak többségében a bolygóik, Ők rájuk szoktuk mondani, hogy az „introvertált” típushoz tartoznak, inkább szubjektívek, vagyis ösztönszerű a viselkedési formájuk. Sok esetben az is jellemző rájuk, hogy egy kicsit visszafogottabbak és egy bizonyos belső hang alapján végzik cselekedeteiket. Nyugodt békés helyre vágynak, ahol szeretnek feltöltődni és ahol a lelkükben is megnyugvást, kaphatnak.
Persze az is igaz lehet, hogy kifejezetten a fent jelzett típust takarja a horoszkóp, inkább az lehet jellemzőbb, hogy kétirányúság keveredhet a személyiségben. Ezt a horoszkópban a bolygók el helyezkedésénél ott fedezhetjük fel, ha a két féltekén nagyjából azonos számú bolygó található.

Aztán van még egy fontos jelzés értékkel bíró megállapítása is bolygók elhelyezkedésének, még pedig, ha az É-ki térfelén álló bolygók a 8. és 12. házakra esnek, akkor Ők nem igazán tudják kifejteni a „extrovertáltságukat”, mert az itt álló bolygók inkább kifelé való hatásukat adják, mint a horizont alatti déli féltekére eső bolygók inkább a befelé forduló hatást erősíthetik.

Mit jelenthet ez a bolygók szempontjából?
Például a Vénusz esetében, ha a képletben a horizont alatt található, akkor inkább azt a hatást erősítheti bennünk, hogy az érzéseinket magunkba zárjuk és ne adjuk ki magunkat másoknak.
Amennyiben pedig a VÉNUSZ a horizont felett található „Radix” képletben (természetesen ez alól kivételt képez a 8. és 12. ház), akkor könnyebben tudjuk kifejezni az érzelmeinket.

Persze a NAP helyzete a képletben nagyon is mérvadó, hiszen a Nap hatása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy milyen módokon tudjuk kibontakozatni a személyiségünket. Amelyik házban a NAP áll, azon a területen találhatjuk meg a legközvetlenebb „ÉNÜNKET”, és a kreativitásunk lényegét, és ez a terület az, amelyik fel tölt bennünket energiával.

Aztán nagyon fontos lehet még az is a „Radix” képletben elhelyezkedő bolygók értelmezésénél, hogy a kör alatti „EKL”hosszúság táblának a „Mélt” sorában a bolygók milyen jelzéssel szerepelnek. (Ezeknek, a hatásoknak bővebb kifejtését konkrétan felsorolva fórum keretei között is, megtalálhatjátok.)

Ugyan is az „URALMI”= Domicil, helyzetben a bolygók a saját jegyükben vannak uralmi helyzetben. Az ilyen bolygó a saját házában, mint például a Nap az 5. Oroszlánban olyan hatást, tud kifejteni, mint aki saját otthonában –házában, portáján érzi úrnak magát. (Persze a radix horoszkópban az Oroszlán jegy természetesen nem mindig az 5. házra tevődik, de hatás tekintetében így érthető, csupán hozzá kell még venni a jegy uralkodói hatást is.)

A HOLD esetében a Rákjegy adja az uralmi jelzést.
Merkúr esetében: az Ikrek és a Szűzjegy, Vénusz bolygónál: Bika és a Mérleg—jegy,
Mars bolygónál: Kos és a Skorpió-jegy, Jupiternél: Nyilas és a Halak-jegy.
Szaturnusz bolygónál: Bak-jegy. Ezek azok, ahol a bolygók egyedileg uralkodnak, mert ugye vannak olyan jegyek is, ahol a bolygók párban uralkodnak: Vízöntőben az Uránusz és a Szaturnusz, Halakban: Neptun és a Jupiter, Skorpióban: Plútó és a Mars bolygó, itt más értelmezést vehet a képletfejtés.

Ahol pedig „EMELT” jelzést találunk ott a bolygó olyan hatást fejt ki, mint amikor a vendég egy jó ismerős házában bizonyos keretek között csk is vendégként cselekszik.

A következő, amikor a bolygók az uralmi helyzetükkel szemben álló jegyekben „EXILIUMBAN, vagyis száműzetésben vannak, vannak, itt nem tudják a hatásukat kinyilvánítani. Az előző példánál maradva az általános M/ horoszkóp szerinti 5. házas Nap esetében, amikor az Oroszlánnal szemben álló 11. Vízöntő- jegyházban található a nap.
Vagy a Rákjeggyel szemben álló Bakban található a Hold STB. Ez olyan hatás jelenthet, mint amikor valakit a saját otthonából elűznek.

A következő, amikor a bolygók „ESÉSBEN”, jelzéssel vannak: ezek a bolygók is, amikor saját jegyük szerinti szemközti jegyben vannak, akkor azt jelzik, hogy az egyén elégedetlen saját magával.

Ennek alapján a „Radix” képletet vizsgálva I. házas- ASC adja csecsemőkor első felét, a 2. Bikajegy-ház első hányada a csecsemőkor további része lesz, 3. ház olyan 2-3 kort öleli fel, a IV. ház 4 éveskor tájékra tehető, 5. házhoz kell érteni a gyermekkornak az óvodás korszakát. 6. házhoz már a szellemi előre látás idejét, VII. DSC fogja adni a 8. Skorpió házas serdülőkort, ezért annyira bonyolult ekkor az élet. 9. házban jelenik meg a felnőtt fiatalkor, X. háznál található az emberi kor olyan 29- 42 éves kora. 11. házhoz tartozhat a 43-72 éves korhatár. A 12. házhoz pedig ebben az értelemben már nagyon idős kort érthetjük.

Míg ha más értelmezésben vizsgáljuk meg a „Radix” születési horoszkóp kört, (pontos születési idővel), akkor pedig az ASC-től ellenkező irányban nézzük a horoszkópunkat, azt láthatjuk, hogy 12.- ház adja gyermekkort, a X - MC. a 25. éves kort a VII. - DSC háznál van az élet 50. éves kor és lent a horoszkóp alján az IV. - IC. házánál, pedig a 75. év található és majd visszaérve ismét az ASC-hez érhetjük meg esetleg a 100. évünket. Ezt nevezzük az életkornak GLAHN általi számítási módszerének, amellyel az ASC-től visszafelé haladva minden egyes házat fok és perchosszúságra történő felosztásával 4 részre osztjuk és akkor mindegyik ilyen beosztás 2 évnek és a 1 hónapnak fog megfelelni. Itt aztán figyelembe vesszük az akkori bolygó állásokat és akkor az egyes helyeken a mutatkozó hatások is szemléltetővé, válhatnak részünkre.
(válasz alfahold 2157. hozzászólására)


2163. HnéViktória2015-09-09 12:29
Az öcséim mindketto akiket felneveltem,a nagyot 5evig a kicsit 15, eldobtak. Es ugye a szuleim is,parjaim szinten mindent tobbre ertekeltek. Hazam a bankke,a fizetesem emiatt levonas terheli,munkam nem szeeretem,jobb kezem felig bena...a ket gyereket egyedül nevelem. Van még innen felfelé? :)

2162. HnéViktória2015-09-09 12:24
Annyi mindent tudnek irni,amire rajottem a szeretetrol... De apszulute nem asztrologia. Mindenesetre tudom,hogy a volt parom aki papiron még a ferjem sosem tudott szeretni onmagamért,mindig csak egy eszkoz voltam. És sose becsult es tudom hatarozottan Jó dontes volt a válás. Ő többet veszîtett és erre most kezd rádobbenni. Oktober 13an lesz a válás 13orakor. Szammisztika ;) erdekes 13as szàm.
Remelem egyszeer megkapom az elettol amire vàgyok,nyugalmat biztonságot,és hogy valaki úgy szeressen ahogy eddig még senki se tudott ! Vhogy nekem ez nem jon ossze.
(válasz Ilcsimama 2155. hozzászólására)

2161. HnéViktória2015-09-09 12:12
Igen ezek erdekesek.
Hatalmasat fordult az eletem.
Krizis volt talàn van is hiszen még nem kerultek helyere a dolgok,nekem viszont nincs valasztasom a gyerekek miatt talpon kell maradnom. Es kuzdenem kell. Sajnos a torott konyokom se gyogyult teljesen. De bizni kell a jobban :) millio puszi Ilcsi mama és koszonom. És gondolom még az is nagyon fontos, hogy a mult hiabait ne kovessen el ujra :) !?
(válasz Ilcsimama 2155. hozzászólására)

2160. Noémi20072015-09-09 11:11
Drága Ilcsi mama! :-)

Próbáltam még nézni a kisbolygók jelenlegi helyzetét.

Ha jól látom, most a Júnó a Szűz jegy 28°33'-nál áll éppen. Lassacskán együttállásban a Plútómmal, trigont adva a VII. házban lévő Marsomnak, ill. utána szextilt adva a Jupiter/Neptunusz együttállásomnak.
Kedves Ilcsi mama, ez mit jelenthet?

Sajnos, nem tudom, hogy a Júnó milyen gyorsan vagy lassan halad előre, ill. azt sem, hogy hány évig tartózkodik egy jegyben.

Szeretettel: Noémi

2159. Noémi20072015-09-08 14:24
Kedves Ilcsi mama! :-)

Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél nekem az elemzésben. Nem is gondoltam volna, hogy ezeknek a kis bolygóknak is ilyen nagy jelentőségük lehet.

Amit pedig az utolsó bekezdésedben írtál a 12.-es házas Junómról, illetve fényszögeimről, ... sajna lehet, hogy nagyon is igazad van Ilcsi mama. Igenis, tudok nagyon-nagyon zárkózott lenni.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget, azért még többször át fogom olvasni, amit írtál. :-)

Millió puszika. :-) Szép napot kívánok Neked. :-)

Noémi
(válasz Ilcsimama 2158. hozzászólására)

2158. Ilcsimama2015-09-08 12:12
Kedves Noémi! Igen jól értelmezed a kisbolygókat jegy szempontjából, ott is vannak ahol jelzed, csak a „Ceres” nem a 11. hanem 12. házban, illetve a Veszta pedig nem 1°-nál, a Vízöntőben, hanem 3°27-nél.

Kisbolygók tekintetében pedig csupán itt azt érdemes vizsgálni, hogy, mint nálad is van, hogy a Chiron együttállásban a „Radix” Vénusszal a hatás tekintetében is az együttállással bírhat rád nézve. „Két elv együtthatása, összeolvadása. Önmagában sem, nem jó sem nem rosszabb.
Az eredmény a bolygók jelentéseinek kapcsolatától függ”. Mégpedig oly módokon, hogy a Vénusz is „Exilben” van, tehát nem jól érzi itt magát, tehát nem igazán tud a vénuszi hatás kiteljesedni. A Chiron esetében pedig, mivel itt az uralkodó bolygó szerepe is lényeges, ezért „a Chiron Tranzitja előhozza annak a bolygónak a természetét, amely előtt éppen áthalad. Amikor tehát a Mars bolygó előtt halad éppen át az akarat és az egyén érvényesítése körüli kérdéseket hangsúlyosabban értékelhetjük.”

Maga a szembenállás jelenesetben nálad a szintén Vénusz uralta jegyben, a Mérlegben két elv szemben állását hozhatja el. Persze várható a megoldási lehetőség is a Hold szextil fényszöge által, pláne akkor, amikor Hold éppen a Mérlegjegyen halad éppen át.

A Chiron esetében pedig „Az ellipszis pályája miatt kiterjesztésben van a Jupiter pályájához. Viszont amikor Naptól távol kering, akkor pedig inkább az Uránuszhoz közelít, amivel pedig hidat teremt a Jupiter- Szaturnusz és az Uránusz között. Itt jelezheti számodra az Uránuszi titkokat, amelyek a X. házas magasrendű tudással hozható összefüggésbe. Éppen most, amikor - nem tudom nézted-e, hogy- a Chiron éppen 2018. 03. 09.-ig a Halak- jegyben halad éppen. A mai nap pedig éppen HALAK 20° -on, ahol a külső látens fényszög jele éppen aa Te „MC” d–el van együttállásban. Tehát ez a Chiron esetében azt jelzi, hogy mostanában nálad pontosan a X. házas karrier/ munkahely dolgoknál keresendő a lelki sérülés. Tehát amikor majd 2018- ban a Chiron is átlép majd a Kos- jegyben, akkor a magasabb tudás által és főleg a szabad akarati tényező figyelembevételével, sikerülhet legyőznöd a mostani a válság helyzeted, mivel pedig neked a párkapcsolatod is szinte együtt halad a VII. házas Mars képlet állás következtében a munkahely dolgaival, ezért tudat által egy akkori jó Tranzit Vénusz fényszög segítségével a szívügyeid is révbe juthatnak.

Tehát a Ceres kisbolygó is a 12. házban polárisan szemben, pontosan a /M/ horoszkópszerinti Halak- jegyre a Neptun/ Jupiter uralma alatti 5. házas szerelem házra adhat utalást, mert az 5. ház nem csak gyermekház, ha nem az életörömök házát is jelenti.

Továbbá a Pallas kisbolygó is, mely az értelem és a bölcsesség útmutatója jelentés tartalommal bír, a Merkúr bolygóhoz köthető és neked a Merkúrod bizony a X. házadban van, tehát itt fejleszti nálad a logikus gondolkodást. Ne írj olyant, hogy
„ (lehet, hogy nem megfelelő az értelmi szintem? :-D).”

Azt ugye tudod a Qvadrát mindig valamilyen megoldási feladatot, jelez, tehát, a megújító Vízöntőben álló felszálló, vagyis a jövő útjának az alakulása, ha úgy gondolod a „IV. házas szerencsepontod függvényében” teljesedhet majd ki.
Nagyon jól fogalmazod meg a „Veszta” kisbolygó helyzetéből is, hiszen ez is az előbbieket igazolja vissza, még a VII. ház végénél a Vízöntő jegy 3°27’ fokánál. Idézlek a 2152. számon írt bejegyzésedben „Vesta: Vízöntő 1° és VII. házban, talán együttállásban Marsommal VII. házban, illetve szextilt kap a Jupiter/Neptunusz együttállásomtól az 5-ös házból”

Ez pedig mind –mind leolvasható nálad a kör külső szélén haladó Tranzit látens fényszögeknél is.

Igen! A 150°Nevelő, quincunx – fényszög= Lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszögnek is szokás nevezni. Belső jellemi nehézségeket lehet általa megoldani, de utalhat bizonyos féle önbizalom hiányra is. Már pedig nálad a Júnó kisbolygó a Rákban van, tehát ez már eleve az önbizalmat olykor –olykor kikezdheti pláne, ha még az 12. házhoz kapcsolható. Hiszen a 12. ház az akadályok, a titkok és bezártság az elszigetelődés háza, tehát bizonyosan magadban kell, keresnek a hibát a párkapcsolati sikertelenség okán. Tehát itt van a megoldásra váró feladat megoldásának a kulcsa!!

Tehát érdemes a képletelemzést a kisbolygókkal együtt is értelmezni.
(válasz Noémi2007 2152. hozzászólására)

2157. alfahold2015-09-08 09:47
Kedves Ilcsimama

Nagyon sok aszcendens leírást olvastam, éppen azért, hogy megpróbáljam beaonosítani az aszcendensemet. A leírások apaján, én arra gondolok, hogy az aszcendensem is kos. Nem olvastam a regény, amit említesz, a sci-fi se szeretem, a férjem használta valamikor jelszónak, és megtetszett. Mi a jelentősége annak, amit írtál, hogy (idézlek) Lassúbolygók közül a Jupiter az Uránusz és a Plútó is képletednek a nyugati féltekéjén az ASC- Deszcendens tengely alatt helyezkednek el. ?
Szeretettel,
Alfahold

2156. csorieva2015-09-08 09:01
Köszönöm :) Nagyon hasznos :)
(válasz Ilcsimama 2151. hozzászólására)

2155. Ilcsimama2015-09-08 08:34
Kedves Viktória! Nagyon örülök, hogy a saját képletedre vonatkoztat is érted a dolgokat. Hiszen ezek nálad, amiket a 2151. számon írtam „sajnos, vagy nem sajnos” nagyon is bejöttek. Vagyis Te pontosan ezen a határon vagy.

Idézet a 2151-rő: „Aztán az élet középkorának a 35-37 éves idejére esik Tranzit Szaturnusz következő Qvadrát ideje, ilyenkor a progresszív hold qvadrát is, és még a Jupiteri együttállás is, egy új krízis pont jelölője lehet.”

Konkrétan így van ez nálad, és azért mert, ugyan is mindig azt kell figyelembe venni, hogy a születési évünk születésnaptól születésnapig tart. A képletedben pedig a Jupiter bolygó együttállásban van a Szűzjegy határon az ASC-el, ugyan akkor a „Radix”-ban Szaturnusz „lokálisan” is együtt áll a Jupiterrel. Mivel pedig a Holdad Nyilasban van így a 90° Hold Qvadrát is éppen oda vezetett ahová éppen most jutottál, amikor a Nap éppen Szűzben haladt éppen.
Viszont valóban jó hír lehet ez már számodra, hogy a Szaturnusz 2015. szeptember 18. -tól már újra
(Skorpió Retográd haladás után) a Nyilas jegyben/Jupiter uralkodása alatt fog haladni egészen 2017. 12.19.-ig, amikor is az eddigiektől sokkal jobb dolgokat hozhat be majd számodra.

Ezért is jó, ha valaki a saját képletében nyomon tudja követni a bolygók adta hatásokat, mert így saját maga is nyomon tudja követni, hogy miért is van úgy ahogyan! Mit lehetne esetleg lépni a dolgok jobbítása érdekében!

Tehát érdemes a kisbolygókat is feljegyezni a képlet megfelelő helyeihez, viszont ezeket nem fényszögek, hanem inkább jelentésük és jegy fokszámok szerinti értelemben kell magunkra vonatkoztatni. A Fokszámnak azért van jelentősége, mert ez mutathatja meg azt, hogy melyik házhatásnál kell azokat figyelembe venni. Gondoljunk itt arra, hogy például az általános/ M/ képletnél a 8. házat ugye mindig Skorpió jegyházként értékelhetjük, mert a Kostól a Halakig tartó 30-30° fokos házaknak ez lesz a 8. háza.

Valószínű, hogy a kisbolygókat Viktória még nem is nézted meg! Pedig a Te életedben nagyon is, idevágnak a kisbolygó hatások is. Ha csak a 2151. számon jelzett Chiron hatását veszem, ami neked ugye a Bikajegy 19°56 fokán állt a születésedkor, akkor azt láthatjuk, hogy ez neked a 8. veszteségek házát jelenti.

„ Chironnal kapcsolatos élmények gyakran járnak együtt a fizikai világtól való spirituális elszakadással, ezért a múltbéli fájdalmak, feladásával már elkezdődhet a gyógyulási folyamat. Ezért is szoktuk a”Sebzett gyógyítóként” nevezni, mivel a”Karmikus” sebeinkről szerezhetünk általa tudomást.
Aztán az idők során nagyon fontos állomások lehetnek a Chiron –Chiron Tranzitok. Amikor a Chiron éppen a saját jegyén és házán halad éppen át, akkor bizonyos valamilyen fordulópont következik be az életünkben.”

Nálad pedig ez a fordulópont ugye éppen most következett be.
A Chiron jegyben való haladása ugye a Kosban 8.5 év akkor a Bikában már ennél valamivel kevesebb. Mivel pedig neked a Bikajeggyel szemben a Skorpióban van a Chiron felező pontja, ezért a krízis idő nálad 3-4 évre tehető.

Idézet a 2151-rő „Aztán amikor a Chiron szemben állás fényszögben kerül, akkor fedezhetjük fel a szemben álló jegyházban, hogy milyen területen érhet bennünket a lelki sérülés sebe, amely a válsághoz vezethet. Majd a 2. Chiron Qvadrát idejében, amikor újra érezhetjük a lelki sérülést, akkor már ismerjük a gyógyulási lehetőségeket is, és akkor tudunk is, tenni a gyógyulás érdekében.”

Aztán kisbolygó értelmezés gyanánt Viktória még az is érdekes lehet számodra, hogy a Júnó, neked szintén a Mérlegjegy adta ASC I. házadban a 23°41 foknál található. Itt pedig neked a Vénusz az uralkodó bolygód, és a VII. házad pedig a Kos/ Mars uralkodóval van.

Idézet a 2151-rő „Júnó: Főleg arra mutathat rá, hogy milyen a hivatalos kapcsolataink, de magára a VII. házas Deszcendensre is utalhat, ezen belül pedig a társ és párkapcsolat milyenségére. Főleg a Vénusz adta szeretet és a szerelem körébe tartozó elvárásoknak a módjait ismerhetjük meg általa.”
(válasz HnéViktória 2154. hozzászólására)

2154. HnéViktória2015-09-05 18:40
:)
Én értettem a tanulságot...

18án ismét jön egy újabb jegyváltás.azt hiszem,ami van akinek könnyebbségeet,és valakinek nehézséget hoz
(válasz Ilcsimama 2151. hozzászólására)

2153. Mcsaba2015-09-05 17:12
Üdvözöllek Kedves Ilcsimama! Éz üdvözlök mindenkit a fórumon!

Lassan lejártak a szabadságolások és örömmel tapasztalom, hogy újból működik a fórum. (Ez jó érzés!)

Az utóbbi időben adódtak némi tranzitokhoz fűződő tapasztalataim, de mivel a Szaturnuszom a 3. házban van és a Merkúrom a Bikában, így kissé nehezen tudom megérteni a kellő összefüggéseket.

Mivel nem szeretném hosszadalmasra elnyújtani a kérdésemet, hát egy konkrét példa segítségével közelítenék.

Tranzit Szaturnusz a Skorpióban van és a 2. házamban.
(Akik nem ismerik a képletemet: radix Szaturnusz Nyilasban, a 3.házban van)

A teljes megértés végett úgy fontossági sorrendben szeretném tudni, hogy miket kell alapul venni?
- 2.ház életterülete
- 3.ház életterülete
- a Skorpió jegy uralkodója
- a 2.ház uralkodója
- a 3.ház uralkodója, mint Szaturnusz diszpozitora
- Tranzit Szaturnusz a ház urát aktiválja, vagy a jegy urát?

Vagy a tranzit Merkúr éppen az Aszcendensemen van. És akkor az 1, 7, 8 házak jönnek szóba…

Aztán idézem azt a "receptet" amelybe kissé belegabalyodtam amikor konkrét gyakorlatban próbáltam értelmezni.

"A tranzit bolygó azon házon keresztül hat, amelyben a születésed pillanatában állt.
A tranzit által érintett ház pedig, az uralkodóján keresztül.

A tranzit bolygó hat a radix házterületre és hatásának módja a radix
helyétől függ és még az adott ház urának radix helyétől is."

Kívánok a tranzit Szaturnusszal való JÓ EGYÜTTMŰKÖDÉST Mindenkinek!!!

Szeretettel, Csaba.

2152. Noémi20072015-09-05 15:53
Drága Ilcsi mama!:-)

Nézegettem a kis bolygókat a saját „Radix”-omban. Igazából a segítségedre lenne szükségem, mert persze, hogy nem tudom értelmezni Én ezt egyedül.

Tehát, az Én Radix-omban:

Chiron: Kos 11° és a X. házban, együttállásban a Vénuszomal, trigonban a Holdammal (2-es ház), szembenállás Uránuszommal (IV. ház).

Ceres: Ikrek 2° és 11. házban, szembenállásban Jupiter-Neptunusz együttállásommal (5-ös ház), Vestával trigontban (VII. házba) – ha egyáltalán lehetnek fényszög kapcsolatban a kis bolygók is (ezt nem tudom).
(Itt még lenne egy kérdésem. Itt „Én”, mint Anyára kell érteni az „Anya-gyermek” kapcsolatot, vagy esetleg az Anyukám és Én kapcsolatot kell érteni, vagy mindkettőt?)

Pallas: Kos 17° és szintén a X. házban, kvadrátot adva az Asc.-nek (lehet, hogy nem megfelelő az értelmi szintem? :-D), szembenállásban a „Szerencse pontommal” (ha jól tudom, így hívják) és talán szextilben a Felszálló holdcsomópontommal.

Junó: Rák 2° és XII. házban (elég titokzatosnak hangzik!), 150°-os fényszögben a Jupiter-Neptunusz együttállásommal az 5-ös házba (jól tudom, hogy van ez a 150°-os fényszög is? Egyébként ez mit jelenthet?), és a Vestával is 150°a VII-es házba.

Vesta: Vízöntő 1° és VII. házban, talán együttállásban Marsommal VII. házban, illetve szextilt kap a Jupiter/Neptunusz együttállásomtól az 5-ös házból (az esetleges más fényszögeket már leírtam fentebb).

Nos, fogalmam sincs, hogy jól írtam-e le az egészet és, hogy milyen esetekben adhatnak, vagy kaphatnak fényszögeket egymásnak is, mekkora a megengedett „orbisz” ??? stb., stb…

Úgyhogy bocsánat Ilcsi mama, hogyha nem jól tudnám, de nagyon érdekel! :-)

Köszönöm a segítséged! (Leizzadtam, mire összeszedtem ezeket!) :-)

Millió puszi és ölelés! :-)

Szeretettel: Noémi
(válasz Ilcsimama 2151. hozzászólására)


2151. Ilcsimama2015-09-05 03:08
III. rész: Kapcsoltan a fórumon már meg jelent 2138. számon az I. rész /2145. számon a II. rész folytatása.

Vegyük akkor sorra a kisbolygókat, amelyeket a képletfejtés során is szoktunk alkalmazni, pláne a Chiron, Vesta, Ceres, Pallas, Júnó STB, aztán majd, mint érdekesség képen kitekintenénk a Napkörül keringő bolygóink holdjaira is.

Naprendszerünkben az ismert bolygók közül itt a Napot, is mint a horoszkóp legfőbb elemét is, bolygóként említhetném, azért mert a NAP mindig az EKLIPTIKA körén halad, hiszen épen a NAP pályáját nevezzük az asztrológiában ekliptikának. Persze a Hold és többi bolygók is, kis eltéréssel ugyan, de nagyjából szintén az „Ekliptika” síkján mozognak.
Ezek ismeretében tehát nem csak a 10 bolygó, hanem a kisebb bolygók is segíthetnek a képletelemzésben. Ezért is gondoltam, hogy nem csak a kisbolygókról, hanem Naprendszerben keringő úgynevezett aszteroida övben keringő holdaknak is érdemes asztrológiai értelemben a képletfejtés során jelentőséget tulajdonítani. Ugyan is ezek a kisebb égitestek többségében a Mars bolygó és Jupiter közötti pályatérben illetve lassú bolygók közötti pályatérben keringenek. Tehát hatásaik tekintetében sok esetben megegyeznek a közeli bolygók hatásával.

Lássuk akkor először Chiron kisbolygót: Amit legelőször megállapíthatunk a Chiron - ról, hogy Tranzitja előhozza annak a bolygónak a természetét, amely előtt éppen áthalad. Amikor tehát a Mars bolygó előtt halad éppen át az akarat és az egyén érvényesítése körüli kérdéseket hangsúlyosabban értékelhetjük. Mivel azonban a misztikus Chironnal kapcsolatos élmények gyakran járnak együtt a fizikai világtól való spirituális elszakadással, ezért a múltbéli fájdalmak, feladásával már elkezdődhet a gyógyulási folyamat. Ezért is szoktuk a”Sebzett gyógyítóként” nevezni, mivel a”Karmikus” sebeinkről szerezhetünk általa tudomást.

A Chiron Napkörüli keringési idejét olyan 49-51 évben lehet meghatározni a jegyekben eltöltött ideje, pedig változó. Érdekes megállapítás lehet az is, hogy a Nap uralma alatt lévő Oroszlánjegyben tölti el legkevesebb éveket. Míg a Vízöntőben és Halak jegyben tölti el legtöbb éveket. Fontos, hogy a „Radix” Horoszkóp körben jegyezzük fel a Chiron jegy és ház helyzetét, ugyan is, ez a jegy és ház mutathatja meg, hogy a lélek mely életterületen sérült. Az ellipszis pályája pedig igen nagy kiterjedésben van a Jupiter pályájához. Viszont amikor Naptól távol kering, akkor pedig inkább az Uránuszhoz közelít, amivel pedig hidat teremt a Jupiter- Szaturnusz és az Uránusz között. Itt jelezheti számunkra azokat, a titkokat, amelyeket gyógyítás magasrendű tudásával hozhatunk összefüggésbe.

Aztán az idők során nagyon fontos állomások lehetnek a Chiron –Chiron Tranzitok. Amikor a Chiron éppen a saját jegyén és házán halad éppen át, akkor bizonyos valamilyen fordulópont következik be az életünkben. Az is érdekes megállapítás lehet, hogy a jegyeken való áthaladások a Tranzitok során is igen csak eltérőek. Például, amikor a születési helyzettől függően 8 és félév alatt halad át a Kos jegyen. Míg ha Mérlegjegyet érinti a hatása, akkor csupán 2 év kell a Mérleget érintő Tranzithoz.
Tehát a Chiron esetében inkább a Qvadrát fényszögek azok, amelyeket érdemes figyelemmel kísérni. Ugyan is Chiron első Qvadrát fényszöge azt jelzi, ami elválaszt attól, ami legnagyobb erőt sugározhatná felénk és ezzel mély spirituális válság korszakát, jelezheti felénk. Ezek a hatások még nagyban visszamutathatnak az előző életek eltörölhetetlen emlékeire.

Aztán amikor a Chiron szemben állás fényszögben kerül, akkor fedezhetjük fel a szemben álló jegyházban, hogy milyen területen érhet bennünket a lelkisérülés sebe, amely a válsághoz vezethet.
Majd a 2. Chiron Qvadrát idejében, amikor újra érezhetjük a lelki sérülést, akkor már ismerjük a gyógyulási lehetőségeket is, és akkor tudunk tenni a gyógyulás érdekében.
Viszont amikor Tranzit módon a Chiron visszatér a saját ’Radix” helyeszerinti jegy fokszámához, akkor esetleg az összes addigi fájdalmait is újra megélhetjük. Ekkor pedig a magasabb tudás által és főleg a szabad akarati tényező figyelembevételével, sikerülhet legyőzni a válság helyzetet, ha a tudat által a szívünkre hallgatunk, és tudatosság irányába tereljük az élet menetünket. Ugyan is, ha ezt nem sikerül a ciklusvégéig megoldani, akkor a Ciklus folyamat elölről is elkezdődhet.
Minden tudatosságunkat a kisbolygó hatásaira kell összpontosítani és a körforgás alapelvei segítségével, leszűrhetjük az összes tapasztalatainkat is, itt esetleg még a múltban megszerzett tudásunkat is hasznosíthatjuk, illetve az Uránusz és a Neptunusz egyre fokozódó hatását, amely hosszúévekig hat majd az életünkre azokat is mérlegelhetjük. Hiszen ezek a bolygók mivel hosszú időn keresztül vannak az adott jegyben, van időnk az eredeti dolgokat is átgondolni, ezek pedig az érzelmi töltetekben segíthetnek a megoldás terén. Az Uránusz 84 év alatt tesz meg teljes kört és fele annyi idejében, vagyis 42 éves korban tapasztalhatjuk meg a születési Naphelyzetünkön a Tranzitot végző Uránusz hatását.

Érdemes tehát nem csak az általunk ismert napkörül keringő bolygók körforgástanát ismerni, ha nem ezt még kiegészíthetjük a kisbolygók körforgásainak ismeretével is. Hiszen ezek a körforgások határozott és pontos rendszerben haladnak, melynek segítségével bárki megvizsgálhatja a saját”Radix” horoszkóp ismerétében, a múlt egy-egy darabját, amelyből a Tranzitok visszatérő hatás következtében a jelenre és jövőre nézve is felfedezhetünk életbölcsességeket.

A jegyekkel és házakkal együtt pedig pontos képet tudnak nyújtani a jellemünkről ugyanakkor bizonyos hipotetikus pontokról is, amelyek ismerete bővíthetik az asztrológiai ismereteinket.
Hiszen, ha ezeket gondosan megvizsgáljuk, akkor felfedezhetjük, hogy az életünk pontosan olyan folyamatos pályán halad ahol az előttünk álló út pontosan olyan, mint azok az előző szakaszok ahol évekkel előbb már áthaladtunk. Ez pedig azért van így, mert a bolygók egy meghatározott pontos pályán mozognak.

Csak példaként szeretném megjegyezni, hogy például Mars bolygó egy 70 évkörüli ember életében 35 ször, halad át ugyanazon a területen és minden alkalommal szinte ugyanazokat a hatásokat fogja behozni. Vagyis minden 2. évben az ugyanazon a helyeken Tranzitáló Mars bolygó ugyanolyan típusú hatásérvényesülésére számíthatunk. Viszont, ha tisztába vagyunk a bolygóknak a körforgás adta hatásaival, akkor a múltbéli tapasztalatok által is már előre felkészülhetünk a nekünk nem jó hatások esetleges kivédésre.

A bolygók ciklusai az emberi élet szakaszainak az ismeretét van hívatva jelezni. Így például a 6.- 7. éves iskolakezdés időszakát, ekkor van a Jupiteri szemben állás időszaka is.
A Szaturnusznak pedig Qvadrát fényszöge adott. A 14 év környékén pedig a kamaszkort nehezítheti meg a Szaturnusz szemben állás fényszöge.
Aztán a 21 év környékén pedig Tranzit Szaturnusz a felnőtté válás korát nehezítheti és a Tranzit Uránusz is, szintén a qvadrátja által nehezítheti az életet.
Ugyan akkor az Uránuszi 21-42- 63 éves életkorokban pláne a szemben állásoknál, hozhatják be a legészrevehetőbb hatásokat.

24. évben pedig a Tranzit Jupiter –Jupiter együttállásával egy újabb fejlődési ciklust hozhat be.
A 28-30. év környékén pedig az első Szaturnuszi ciklus idejében jelentkező Hold-hold együttállásokkal majd az ekkor jelentkező Uránuszi jó Trigon fényszögével, magával hozhatja a teljes felnőtté válás időszakát. Egyben pedig egy új irányt jelöl ki az életfeladat teljesítésében, de itt jelennek meg az együttállás ciklusok során a legerősebb hatások is.
Aztán az élet középkorának a 35-37 éves idejére esik Tranzit Szaturnusz következő Qvadrát ideje, ilyenkor a progresszív hold qvadrát is, és még a Jupiteri együttállás is, egy új krízis pont jelölője lehet. A Jupiter esetében a 12. éves keringési időnek a 3 évenkénti sarkalatos mérföldköveit is a Qvadrát hatások miatt érdemes figyelemmel kísérni.

A Neptunusznak a 41-43 éves korra eső Qvadrátja ugyan itt a Tranzit Uránusz szembenállása is adott lehet, sőt még a Szaturnusznak is van ekkor szemben állás fényszöge, ezért ebben az életszakaszban válságok elkerülése legyen az életfeladatunk.
Ezt követően olyan 46-47. év környékén jöhet számunkra egy Szaturnuszi, Jupiteri jó Trigon fényszög lehetőség, amely a stabilitást hozhatja be.
Majd a 48-49. évek környékén ismét Szaturnusz qvadrát várható megoldandó feladatokkal a változás lehetőségeit bizonyos fokú nehézségeket is behozhatja.
A késő öregkor krízis időket, 54-év után már a Neptun is, támogathatja, illetve a 60. év környékén pláne a Nap szextil fényszöge és a Tranzit Jupiter együttállása további elismeréseket tartogathat számunkra.

Azonban oda kell figyelni a 62-63. években és a 69-70. években a Szaturnuszi Qvadrát fényszögekre a progressziós hold—hold szembenállásra, mert ez mindig valamilyen fordulópontot hozhat be az életünkbe.

Egyszóval, ha a saját „Radix” horoszkópunk ismeretében a saját múltunkból merített tudásunkat felhasználhatjuk egy úgynevezett”Mankónak - útmutatónak”a jelen és jövő útját jobban ki tudjuk egyengetni.

Ezért szoktam én nektek javasolni, hogy időközönként töltsétek le a nettről a bolygók körforgás szerinti haladásait. Azokat jegyezzétek fel a saját „Radix” körötök megfelelő jegy és ház helyeihez és ott a „Látens” fényszög jelek eligazítást adhatnak a bolygóknak a várható fényszög hatásaira. Azért, mert az ilyen típusú ismétlődések bizony mindig bekövetkezhetnek úgy a viszonylag rövid Mars ciklusnál, mint a Jupiter- Szaturnusz-Uránusz- és a többi lassúbolygóknál.

Amennyiben pedig a múlt alapján igyekszünk megítélni a jelent és a jövőt, akkor talán elkerülhetjük a hibáink megismétlődést. Mindenki érezte már azt a „deja- vü” érzést, hogy mintha ez már valamikor megtörtént volna velem. Hiszen ezek fizikai törvényszerűségek, amelyek bekerülnek a lelki vagy az „én”- beli megélésbe. Itt pedig a szabad akarati tényezőnek az önismeret által nagy hatása lehet. Igyekezzünk a saját tulajdonságainkat jól megismerni, mely meg mutatja a helyes utat a saját világunkba, azért hogy boldogabb és egészségesebb életet élhessünk.

A kisbolygók közül a Ceres: Az anya gyermek kapcsolatról adhat felvilágosítást. A hold jelentését képes jobban megérteni főleg az anyaságértelmezésben.

Pallas: Nevét a Pallas Athénéről kapta, az értelem és bölcsesség útmutatójaként a Merkúr bolygóhoz köthető. Azért mert a tanulási képességeket, bizonyos nézeteket a tudáson keresztül igyekszik megmutatni.

Júnó: Főleg arra mutathat rá, hogy milyen a hivatalos kapcsolataink, de magára a VII. házas Deszcendensre is utalhat, ezen belül pedig a társ és párkapcsolat milyenségére. Főleg a Vénusz adta szeretet és a szerelem körébe tartozó elvárásoknak a módjait ismerhetjük meg általa.

Veszta pedig: 6. munkaházával, de ezzel együtt a 2:X. házak jelentéstartalmaiknál szolgálhat kiegészítőként. A munkával kapcsolatos képességet a X. házvonatkozásban, pedig a szellemi irányultságot a hívatás és karrier terén van hivatva segíteni, hogy ezek által milyen anyagi dolgokat tudunk saját magunknak megteremteni.

Nézzük meg akkor az ismert bolygóknak a holdjait is:

A Napkörül keringő bolygóink tekintetében vegyük talán legelőre a Szaturnusz sorsbolygót, mint az egyik legérdekesebb bolygót, mert több holdja van, mint bármelyik más bolygónak. A Szaturnusznak jelenleg 62 holdja ismeretes, ezek közül 53-nak van neve. Ezek közül vannak óriás holdak is, mint például a Titán, mely 5150 km-es átmérővel rendelkezik, tehát nagyobb méretű, mint a Merkúr bolygó. A Titánt 1655.-ben egy holland csillagász fedezte fel. Legtöbbjüket azonban a közelmúltban fedezték fel. A Titán az egyetlen olyan hold a Naprendszerben, amelynek vastag légköre van, a felszínét valószínűleg folyékony metánból álló hatalmas óceánok borítják.
A 62 szaturnuszi holdból 24 szabályos viszonylag közel kering a Szaturnusz egyenlítő síkjában, míg 38 szabálytalan pályán kering nagyobb pálya elhajlással.

Az Uránusznak KB 15 holdja ismeretes, azonban csak az 1986. ban az Uránuszról és a holdjáról készített űr képek alapján váltak ismerté az 5 legismertebb holdjai: Ariel, Umbriel, Titáni, Oberon és a Miranda.

A Jupiter a Nap után a leg jelentősebb égitest a Naprendszerben, gyorsabban forog a tengelye körül, mint bármelyik bolygótársa, mert alig 10 óra egy Jupiteri nap hossza. A Jupiternek nagyjából kisebb - nagyobb összesen 63 holdja ismeretes, de legalább 16 olyan holdja van, amelyből 4 nagyobb, melyet Galilei már kezdetleges távcsövével 1610-ben felfedezett. Ezek közül is a legismertebb az Európa a jéggel borított hold, amely 3138 km-es átmérőjű.

Egyébként mind a négy hold majdnem kör alakú pályán kering, szinte pontosan a Jupiter egyenlítői síkjában.

Neptunusznak is vannak gyűrűi, 8 ismert holdja közül egy nagy és hét kisebb ismeretes, legnagyobb holdja, Proteus, mely szintén a látnoki képességeket van hívatva erősíteni.

A modern űrtechnika következtében még a Plútónak is felfedezték 1978.-ban a Charen névre keresztelt holdját, mivel azonban a Plútónak is a felfedezése óta csak a Bikajegytől a Bakjegyben való hatását ismerhetjük némileg, így a nagytávolságban keringő Charenről szinte semmit sem tudhatunk.

Érdekes lehet még az is, hogy az ismert Napkörül keringő gyors bolygóknak is vannak szabálytalan holdjaik. Mint például a Mars bolygónak is, van két kis holdja, mely Phobosz a félelem és Deimosz a rettegés néven vált ismertté. Mind kettő hold a bolygó felszínének a közelében kering és valószínűleg mind kettő a Mars tömegvonzása által befogott aszteroida.

Esetleg megemlítést érdemelhetnek még az úgynevezett” Transzneptunikus szabálytalan formaként képződött égitestek, amelyek Kuiper-övben a Jupiter és a Plútó között keringenek. Többek között az: Eris a Sedna, Nessus, Asbolus, STB. Ezekről szinte semmit sem ismerünk, ezért az asztrológiai hatás tekintetében nem is tartjuk számon.

2150. georgina842015-09-04 23:08
Nagyon koszonom igy mar minden vilagos!
Az interneten talalhato kalkulator tevesztett meg!
Milyen erdekes is ez! Az embert konnyen tevutra vihetik a pontatlansagok!

2149. Ilcsimama2015-09-04 21:13
Kedves Georginak84! Nem tudom, hogy kikészítette el a kisfiadnak a Skorpió ASC-re a horoszkópját, valószínű, hogy az óraátállítási paraméterek nem jól vannak beállítva annak a programjában, mert csak akkor eshetne a Mérleg- Skorpiójegy határára a megadott születési idő –hely és órával az ASC, ha most augusztusban csak egy óra lenne zónaeltérés. Azonban most még októberig 2 óra GMT-vel kell számolni. Sokan esnek ebbe hibába!

Az pedig nem mindegy, hogy akár egy jeggyel is eltérhet az ASC, és egy egészen más egyéniségű emberről beszélhetünk, illetve a többi jegy házak is máshová kerülnek.
Mint azt Te is láthatod a megküldött horoszkóp körben a Mérleg ASC közepétől egy kicsit tér csak el tehát Mérleg 19°37’ fokán áll a kisfiad ASC-e és ezzel együtt az I. ház kezdete.
Az I. háza viszont kisebb részben Mérleg, nagyobb részben pedig Skorpió jegyre esik, vagyis az egyéniség kifejezése, megtestesülése, úgy ahogyan azt írásban is részleteztem kétjegyes.
(válasz georgina84 2148. hozzászólására)

2148. georgina842015-09-04 17:01
Draga Ilcsi mama! Koszonom az uzenetet megkaptam kisfiam elemzeset! Halasan koszonjuk megfogadom a tanacsodat lementem illetve kinyomtatom es elteszem a babanaplojaba!
Mindenkinek tudom javasolni hogy gyermeke unokaja elemzeset keszitse el nagyon hasznos es tanulsagos tud lenni foleg az ido elorehaladtaval!

Ami meglepett hogy az internetes tablazatok kisfiam aszcendenset skorpionak irtak mig az altalad keszitett keplet szerint az aszcendense merleg! Ez a ket hegy hataran valo billeges miatt lehetseges?
Minden jot es sok tanulast kivanok a forumozoknak!

2147. Ilcsimama2015-09-04 15:31
Kedves Noémi! Igen ezekkel gondoltam a III. részben foglalkozni, talán többeket is, érdekelhet ez a témakör is. Hiszen a horoszkópfejtésnél is, ha összefüggést látunk például a 8. ház kapcsán célszerű például Chiron helyét és az értelmezését is megvizsgálni, mely kulcsot adhat esetleg a titkok megfejtéséhez, mivel a”Sebzett gyógyító” archetípussal társítható össze. Itt kaphatunk esetleg közelebbi tájékoztatót ahhoz is, hogy a „Karmikus” sebeinket jobban megérthessük, illetve a képletszerinti „Retrográd” bolygók és nehéz fényszögek értelmezését is sokkal jobban áttekinthetjük, ha ismerjük a kisbolygók hatásait is.
Ugyan is a Placidus program pontos fokszám szerint jelzi a horoszkópkörben, hogy melyik kis bolygó, (Chiron, Vesta, Ceres, Pallas, Júnó STB), hol milyen jegyben és házban foglal helyet, illetve hol lehet hatással ránk nézve.
(válasz Noémi2007 2146. hozzászólására)

2146. Noémi20072015-09-03 11:25
Kedves Ilcsi mama! :-)

Nagyon érdekes, amit a Kínai asztrológiával kapcsolatban írtál. Hallottam már róla, de igazából még nem volt alkalmam tüzetesebben átnézni vagy foglalkozni vele. :-)

Ha jól tudom, pl. Én a Kínai asztrológia szerint "disznó" vagyok. :-)

Szeretném megkérdezni, hogy az utolsó előtti bejegyzésedben kis bolygók tekintetében pl. ilyenekre gondoltál, hogy Chiron, Vesta, Ceres, Pallas, Júnó ...???

Millió puszika. :-)

Szeretettel: Noémi
(válasz Ilcsimama 2145. hozzászólására)

2145. Ilcsimama2015-09-02 15:22
Kedves Éva, és mindenki más is aki érdekesnek találta a 2138-as számon elkezdett bejegyzésmet. Itt folytatnám, mint asztrológiai ismétlést a már előzőeknben is többször boncolgatott dolgokban.

II. rész!
Az előző részben a Nyugati asztrológiai álltaöv - jegyekről írtam, azt is tudni kell azonban, mint ott már jeleztem, hogy a Kínai asztrológiában, a horoszkópkörben 12 ÁLLATJEGY használatos, tehát itt az állat jegyek és azok hatásai kapnak szerepet.

A Kínaiak KB. 3000 éve ünneplik meg a 12 állatjegy ciklusokat, mely minden évben a Hold Új Év ciklusok idejében a hold járásától függően január utolsó harmadától, február második feléig változó időpontokban kezdődnek. Ehhez öt elem rendeltetik: Fém, Tűz, Föld, Víz, és a Fa. A Kínai asztrológiában az elemek kettős szerepet töltenek be, egyrészt minden állatjegyhez hozzátartozik valamilyen elem, másrészt pedig mindegyik év más-más elem uralma alá kerül.
Egy sima Kínai ciklus 12 évig tart, egy teljes „nagy évet” alkotó tizenkét éves ciklus (11 év 315 nap, ugyan is ennyi idő alatt kerüli meg a Jupiter egyszer a napot), 60 esztendeig tart.
Egy érdekes legenda szerint kapták az egyes ciklusok az állatneveket.

Újév napján a Buddha magához hívta a birodalom állatait, azért, hogy közösen ünnepeljenek. Ám csak tizenkét állat jelent meg az ünnepségen. Az érkezésük sorrendjében Buddha azzal jutalmazta meg őket, hogy mindegyikőjüknek felajánlott egy - egy saját évet. Ebben az évben ők maguk befolyásolják az eseményeket, valamint abban az esztendőben született emberek sorsát is meghatározzák.
A Kínai állatjegyek sorrendben az alábbiak:
Patkány, Bivaly, Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, és Disznó.
A jegyek pedig 12 évenként ismétlődnek, viszont a különböző években a jegyeket a sorra kerülő elemek tulajdonságai módosítják. A Keleti Kínai asztrológiában: Hold változásán alapuló naptár12 éves ciklus 12 jeggyel, társul az egyes években dupla módon ismétlődő elemekhez. Az elemek egymással szorosan összefüggnek, hisz a Fémből nyerhető a Víz, abból a Fa, a Fából a Tűz, a Tűzből a Föld, s abból a Fém. Mindegyik elem egyforma erős, és ami a lényeg, hogy egyik sem létezhet a többi nélkül.

Most például: 2015. 02. 19.-től - 2016. 02. 07.-ig a Kecske éve van, „Fa” elem hatásával.
Majd 2016. 02. 08.-tól - 2017. 01. 27.-ig pedig sorrendben a Majom éve fog következni „Tűz” elemmel STB.

No, akkor ezek után én úgy gondoltam, hogy a III. részben, a mostani ősztől egy kicsit tekintsünk ki a Naprendszer bolygóinak a holdjaira is, vagyis a kis bolygókra, melyek a képlet fejtés során finomíthatják a jelentés tartalmakat.

Persze ha valakinek van ötlete, hogy mire lennétek kíváncsiak írjátok meg a fórumon és azokkal is bővebben foglalkozhatunk.
(válasz csorieva 2139. hozzászólására)

2144. Ilcsimama2015-09-02 15:08
Kedves „Alfahold” / Gabi.

Kár, hogy nem ismered a pontos születési óraperc idődet, de tulajdonképpen maga az a tény, hogy azt ismered, hogy a reggeli órákban születtél csak egy kiinduló pontot, jelezhet az ASC megállapításához. Azonban már ennek alapján is tudok neked egy kis támpontot adni, ahhoz, hogy ha beleolvasgatsz a fórumi ismertetőkben, mit tudsz esetleg magadra nézve hasznosítani.

Ugyan is, aki a Kos jegyben született, mint Te is a Kos jegy végénél, akkor, ha a születés idő hajnaltájt olyan 5. óráig -ig lehetett, akkor az ASC jegy is Kos lehet.

Viszont ettől egy kicsit később 5-6 óra 15 per ig, már a Bika jegyre tevődik maga az ASC.

Aztán így tovább, ha 6 óra 15-öt követő időben volt születés, akkor már Ikrek jegyre tevődig maga az ASC jegye ezzel együtt pedig az I. ház kezdete is.
Ha pedig ettől még későbbi de reggel történt a születés 8. óra 07-től már egészen 10 óra.30.-ig akkor pedig már Rák jegy lehet az ASC- és az I. ház kezdete és ezzel együtt a többi házakat is folyamatosan az ASC jelöli ki.
Tehát ezért lehet olyan fontos a pontos születési idő és a születési hely ismerete, mert ilyen lényeges dolgokat jelezhet felénk maga a „Radix” képlet. Nem mindegy, hogy a Nap-jegy mellett milyen ASC felkelő jegy adhatja meg számunkra azt az arcot, amelyet az egyén szinte pajzsként tud felmutatni, hogy azzal is meg védje, illetve erősítse a napjegyét. Hiszen mindig az ASC fedi fel, azt is, hogy magával a születéssel az „INKARNÁCIÓ” hogyan milyen módon történik a fizikai testbe.

Hiszen maga az ASC jelöli ki részünkre fizikai határokat is. Nálad pedig a Kos napjegy tudja, hogy „kivagyok ÉN”. Viszont mivel pontosan a Kos jegy határán születtél itt már nagy befolyása, lehet magának a Bika jegynek is, már akár Napjegy hatás révén is, de főleg az ASC- en keresztül is. Pláne úgy, hogy nálad a felkelő bolygók a reggeli órák jegyhatásainak következtében nem változnak. Tehát a személyi bolygóid, mint a Nap - Hold - Mars és Bika esetében a Vénusz is a horoszkóp körnek a felsőrészén állnak. Azért mert az ASC -jegy a képletben két jegy között megosztva jelenik meg az I. házként. Vagyis a reggel 6 óra 15 perc és- 8 óra 06/ percig eső időben is, az Ikrek ASC I. házhoz még egy kevés I. házas Rák jegy is adódhatna.

Aztán érdekes módon, ha akár 10.óra 30 percig –ig is, vennénk a születési idődet, akkor a legfontosabb lassúbolygók is, mint a Szaturnusz sorbolygó hajnaltól a Bikajegyben/ Vénusz uralkodás alatt található.
Aztán nagyon fontos lehet még az is, ebben az idő vállúmban hogy még a Hold is csökkenő holdállásban, a Vízöntő jegyben tartózkodik.

Az is fontos momentum, hogy maga Jupiter bolygó is uralkodóhelyzetben a saját Nyilas jegyében tartózkodik a képletben.

Tehát, ha még 8 óra 06-után születtél volna is, egészen 10. óra 30-ig, akkor is ugyan már az ASC a Rákjegyre tevődne, de a Lassúbolygók közül a Jupiter az Uránusz és a Plútó is képletednek a nyugati féltekéjén az ASC- Deszcendens tengely alatt helyezkednek el. Ezek pedig fontos házakhoz IV. 5. és 6. VII. házakhoz kötődnek, amelyek fontos információval látnak el bennünket, ugyan úgy, mint maga az ASC – jegy- háza is.

Tehát azt mondhatom neked, hogy ezek ismeretében már sok mindent kikövetkezhetsz magadra nézve. Még is az lenne a legjobb, - ha kórházban születtél, - akkor egy E- mail levélben az édesanyád teljes adatainak közlésével, benne az akkori lakhelyével és főleg a Te születés adataid megadásával kérnéd a pontos születési óraperces anyakönyv megküldését.
Visszaigazolják, ha ezek a kórház rendelkezésére állnak és egyben küldenek csekket, mely olyan 1000-2000 Ft-nyi összeget jelenthet.
Ez pedig azért is lenne részedre jó, mert akkor pontos „Radix” ismeretében a jegyek fokaszerinti adatai fényszökekkel még előbbre vihetik nálad mind azokat, dolgokat, amelyek az életed bizonyos pontjainál segítségedre lehetnek.

Érdekes már nálad az is, hogy „Nick” névként az „alfahold” szleng jelszót választottad.

Esetleg olvastad Phlip K Dick Alfa hold Klánjai idő ugrás a Marson lélektani scifi kategória tudatformáló témakörbe tartozó regényét? Melyben Ő is azt boncolgatja, hogy ha” rossznak gondolod a világot látnod, kell benne a mesterséges és virtuális világ közötti elmosódást”. Hiszen a tudományos fantasztikus világ itt összekapcsolódik az emberi viselkedés mintával.
Mégpedig oly módon, hogy az életcélja az ismeretlen és a létezés módja is rejtve van. Vagyis a születési képlet alapján ezeket a rejtett dolgokat is felfedezhetjük magunkban.
(válasz alfahold 2143. hozzászólására)

2143. alfahold2015-08-31 11:39
Kedves Ilcsi mama

Köszönöm a válaszodat. Sajnos nem tudom a születésem pontos idejét, csak azt, hogy valamikor a kora reggeli órákban születtem. Maradok a fórumon, és olvasgatok. Kívánom neked minden jót.
(válasz Ilcsimama 2136. hozzászólására)

2142. Noémi20072015-08-30 11:48
Drága Ilcsi mama! :-)

Köszönöm szépen a részemre küldött elemzésed. :-)
Érdekes dolgokat írtál. :-)
Nekem ezt többször át kell olvasnom, illetve értelmeznem. Szerintem, ezzel kapcsolatban lesz még kérdésem, csak előbb át kell rágnom magam rajta tüzetesebben. :-)

Mégegyszer nagyon szépen köszönöm. :-)

Millió puszika és ölelés Neked. :-)

Noémi
(válasz Ilcsimama 2137. hozzászólására)

2141. Noémi20072015-08-30 10:32
Drága Ilcsi mama! :-)

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nagyon tetszett ez az írásod is. Tényleg fantasztikus. :-) Élvezettel olvastam és még többször meg is fogom tenni. :-)
Ami elsőre megfogant a fejemben az írásod elolvasása után, hogy miért nem írtál még asztrológia tanulmányokról szóló könyvet. :-) Szerintem óriási sikere lenne!!! :-)

Köszönöm mégegyszer. :-)

Millió puszika Neked. :-)

Szeretettel: Noémi
(válasz Ilcsimama 2138. hozzászólására)

2140. HnéViktória2015-08-29 22:10
Dràga Ilcsi mama !! Ez tenyleg nagyon joo osszeszedett iras. Ertem végre elsőre ;)
(válasz Ilcsimama 2138. hozzászólására)


2139. csorieva2015-08-29 17:54
Hát ez fantasztikus! Nagyon szeretném a folytatást:)
(válasz Ilcsimama 2138. hozzászólására)

2138. Ilcsimama2015-08-29 17:09
Kedves Fórumlátogatóim régiek, újak és a legújabbak! Egy kis friss olvasni való!

Először is még egyszer köszönöm mindenkinek az értem való aggódástok, Hál Istennek nincs semmi bajom sem, csupán a szeretetből való feltöltődésre volt szükségem, mint mindenki másnak is, igen csak nagy szüksége lehet. Nem azért, mert a családomtól év közben nem kapnák elég figyelmet, de ebben a rohanó világban, a dolgos hétköznapokban, azért kevesebb idő jut az igazi jó beszélgetésekre.
Higgyétek el nekem, hogy ilyen időskorban már a családdal eltöltött minden időnek nagy jelentősége van!
Tegyétek Ti ezt, ha lehetőségetek van, mennél több időt szenteljetek az idős családtagjaitok számára!

A fórumon az asztrológiai ismeretek sorában az eddigi eltelt években főleg a Nyugati asztrológiai ismeretekkel foglalkoztunk, mely a naprendszerünkben zajló bolygómozgásokon alapszik.
Ezért talán úgy a régiek kedvéért, de az újonnan hozzánk betérő fórumlátogatók kedvéért is nem árt bizonyos ismereteket, egy kicsikét felfrissíteni, ismételni, illetve róluk más módon is, említés tenni.

Vagyis eddig megismerhettük az asztrológiai szimbólumokat, a napkörül keringő bolygókat, a zodiákus jegyeket és azok uralkodó bolygóikat. Mivel a bolygók szinte óraműpontossággal járják útjukat az égen és szinte tévedhetetlen precizitással térnek vissza ugyan arra a helyre, a pályájuk és az egyéni sebességük szerint. Ennek következteében a pontos születési időre el tudtuk készíteni a „Radix” születési horoszkópot. Ebből aztán már sok minden magunkra nézve láthatóvá vált: Napjegy, Aszcendens, Holdjegy, a születéskori jegy fokok, házak és nem utolsó sorban, a születési képletben elhelyezkedő bolygók helyzetei szerint.
Aztán ebből már a bolygó körforgása következtében a Tranzit haladások során sok minden más következtetéseket is meg tudtunk állapítani.
Pláne, ha nagy figyelmet szenteltetek (esetleg saját mappába ki is másoltátok), a fórumon közölt jegyek, házak bolygók fényszögek jelentés tartalmak még jobb megismerésére általam közölt ismereteket.
Természetesen eddig már érintőlegesen kitértünk a különböző más keleti asztrológiákra is. Ezek a Kínai asztrológiával foglalkoztunk bővebben, melyben a teljes horoszkóp kört a 12 állatjegy adja. Majd a Kelta asztrológiára, mely 13 állatjegyre épül, valamint az Arab- Afrikai- Indiai asztrológiára is, mely keretében a fórumon többek között a Felszálló és leszálló Holdcsomópontok alapján a párkapcsolati összeillendőség témakörével foglalkoztunk.

Mi a különbség a Keleti és a Nyugati asztrológia között?

Első sorban maguk a jegyek és azok jelentés tartalmaik!

Azért, mert a Nyugati asztrológiában ugye 12 „ÁLLAT ÖV” jegyről beszélünk, míg a Keleti Kínai asztrológiában pedig 12 „ÁLLAT” - jegy van.

A Nyugati asztrológia szerinti állatövjegyek természetesen a 360°-os köríven - a Föld- és a Nap - mozgásának következtében helyezkednek el. Mivel a Föld, az összes - Napkörül keringő - 9 bolygó közül, mint harmadik bolygóként kering a Nap körül, így a Föld a saját tengelye körül is, forog, vagyis egyidejűleg kettős mozgást végez.
Hol ott a NAP a csillag rendszerben, mint tudjuk, hogy mozdulatlan!

Mivel pedig a FÖLD nyugat-keleti irányban forog, ezért látjuk mi a Napot a Keleti égbolton felemelkedni és a Nyugati égbolton, pedig alászállni.
A Naprendszerünk középpontjában a NAP áll és körülötte a következő bolygók keringenek: Merkúr- Vénusz- FÖLD- Mars- Jupiter- Szaturnusz- Uránusz- Neptunusz és a Plútó. Bár a Plútót a csillagászok már átminősítették kisbolygónak, de azért bizony a horoszkópnak a Plútó nagyon is meghatározó jelleggel bíró kelléke.
Ugyan úgy, mint ahogyan FÖLD körül keringő HOLD - nak is, milyen nagyszerepe jut horoszkóp körben.
Különösen pedig a „Radix” horoszkópban, hiszen itt található meg a keleten felkelő ASZCENDENS - jegy titka, mint a születési képletben – a NAP- jegy mellett- a legfontosabb jelzője. A Nap, a Hold és a bolygók születésünkkor úgy helyezkednek el körös-körül, visszatükrözve a Föld körüli helyzetüket. Például, ahol a Nap szimbóluma látható a kör ábrán, az a hely az illetőnek a születésnapon belüli idejét mutatja meg, vagyis ha valaki délben született, akkor a Nap a diagram tetején, vagyis MC- közelében helyezkedik el, míg ha valaki hajnalban született, ott a Napemelkedés közben, a keleti horizonton, vagyis az ASC közelében lesz látható.
Hiszen a Napjegy és az ASC alapján tudjuk ki állítani magunkról a valós önnön személyiségünkről szóló ismérveket. Az asztrológia tehát a születési „radix” horoszkóp ismeretében teszi lehetővé az életünk jobb megértését, ezen belül pedig a ciklusokat, a válságokat és azokat a bizonyos áttöréseket, vagyis fontos változásokat és átalakulásokat, amelyeket átélhetünk.

Persze nagyon fontos lehet maga a determinizmus, vagy is, a szabad akarat kérdése is. Régebben az asztrológusok úgy gondolták, hogy az asztrológia feltárhatja az embernek szánt sorsot is, azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy kell, legyen az embernek személyes szabadsága is. Mivel azonban a születésünk körülményei sem csupán véletlen, hanem bizonyos értelemben „Karmikus” jellegünknek is lehet a következménye, akár hisz benne valaki akár nem.
Az asztrológiában a születés pontod idejére elkészített” Radix” horoszkóp megvilágítja mind azokat az alapvető dinamikákat, amelyek behatárolhatják az életünket, tehát fontos azt is tudatosítani, hogy ez nem jelenti azt, hogy teljesen meghatározzák a teljes élet minőségét, itt kell elfogadni a szabad akarati tényező lehetőségét. Vagyis, ha képletből – főleg a Tranzitok idején-, látható, hogy valamiféle nem jót jelez valamely bolygó a fényszögei által, akkor igen is az elé lehet és kell is menni, ha jól tudjuk használni a szabad akaratunkat.
Egyszóval fogalmazva: a bolygók és azok fényszög kapcsolataik - pláne a Tranzitok során - a kozmikus állapotot jelzik, hogy abban az időben a bolygó kapcsolódások milyen lehetőségeire számíthatunk.
Vagyis a születési „Radix” képlet és az által a bolygók keringésszerinti Tranzitjainak a megértése a legfőbb szempont, az élet javítása szempontjából.

Mit kaphatunk mi ezek ismerétében?

Röviden: Még jobban megismerhetjük sajátmagunkat, mind azt, amivé a saját akarat által válhatunk, egyszersmind azáltal, hogy megnyerőbben lehetünk magunk, illetve embertársaink irányában, sokkal együttműködőbbekké válhatunk és ez által gazdagabb életet, élhetünk.

Hiszen nem csak a Nap-jegy, hanem a felkelő ASC –jegy határozza meg a világra jövetelünk pillanatában a személyiségünket, a fizikai felépítésünket, az öntudatosságunkat, az alkalmazkodó készségünket, aztán maga a Hold jegy pedig az érzelmi világunkat.

A Nap képviseli a tudatos ÉNT! Egyben uralja bennünk az alapvető energiát és az akaratot a létezésre. A „Radix” horoszkópban pedig a Nap-fényszögei nagy jelentőséggel bírnak.

A Hold pedig, ezzel szemben a léleknek a jelképe lehet a képletben, azért, mert szorosan összekapcsolódik az érzelmi beállítottság és az ösztönösen reagáló személyiség.
A Hold felel meg annak, hogy az ember hogyan érez ÖN magáról, miként tud másokhoz érzelmi kapcsolódni, azért mert a HOLD, mint a lélek részeként működik érzéseivel, hangulataival és ezek pontosan olyanok, mint amilyen folyton változó HOLD-FÁZIS ciklusai. Ezért lehet nagyon fontos, hogy mindenki ismerje legalább azt, hogy a születésekor a HOLD milyen jegyben járt éppen illetve, hogy a Hold milyen holdfázisban állt.

A Merkúr képviseli az értelem elvét, a gondolkodást és a gondolatok mozgását, vagyis, hogy milyen módokon vagyunk képesek másokkal gondolat cseréjére.

A Vénusz bolygó képviseli a „Radix”-ban a szeretet és a szépség elvét. Nagyon fontos lehet a képletben a Vénusz bolygó fényszögei ugyan is, ebből láthatjuk, hogy ki-ki hogyan tudja szeretetét másoknak átadni, és miként kaphatja meg a mások általi szeretet minőségét.

Legfőbbképpen a MARS képviseli az ERŐT, mivel pedig szinte a Vénusz poláris párjának is tekinthető, ezért irányítja a szexualitás lét formáját is.

A nagy jó tevő JUPITER bolygót leginkább a terjeszkedés és a siker elvének a kovácsaként könyvelhetjük el, fényszögei, által jelezheti a bővülésre és az anyagi növekedésre valóhajlamunkat.

SZATURNUSZ bolygó a képletnek a határ elvét jelöli ki, ha kell, akkor gátol néha-néha még gáncsot is, vet az emberek elé, - határt szab valaminek, ha pedig a sors úgy kívánja, akkor, mint a jó tanító bácsi megtanítja a horoszkóp tulajdonosát, arra, hogy miként tudja az akadályokat átvészelni. Ezért fontos egy –egy 28-30 éves Szaturnuszi ciklust mindenki értékelje magában, és lehetőleg a következő II. III. Szaturnuszi ciklusában már ugyanazokat a hibákat igyekezzék elkerülni. Hiszen a Szaturnusz sorsbolygó egyenlő= Kronosz az idővel. Magával a születéssel, a „KARMA” uraként, ínkarnál minket és behozza mind azt, ami egy bizonyos időben az életünk során elkísérhet bennünket.
Szembesít a hibáinkkal, úgy is felfoghatjuk a Szaturnuszt, mint a belső ÉNÜNK bíráját.
Nagyon sok tapasztalatot add ugyan akkor bölcsességet, hozhat nekünk azzal, hogy arra késztet, hogy vállaljunk felelősséget a tetteinkért, mint a nagy ÉGI MESTER arra sarkal, hogy legyünk mi is a saját életünk a sorsunk nagy mesterei. Főleg a Szaturnusz „Tranzitjai”nagyon fontosak az emberek életében, mert rendszeresen megjelölik a jelentős fejlődési szakaszokat, főleg a három Szaturnuszi együttállás idejében, miközben gyakorta kapunk az élettől személyes megpróbáltatásokat, ugyan akkor ezek azok, amelyek a mély beérési folyamatokat is adhatják számunkra. Ezen, keresztül kaphatunk megerősítést akár a karrier, akár kapcsolatok terén vagy egyéb más az életünkben fontosnak tűnő eseményekben is.
Ezrét is van nagy jelentősége a”Radix” képletben a Szaturnusz lokális helyének.

Nem hagyhatom ki még az URÁNUSZ bolygó hatásokat sem. Mivel az Uránusz képviseli képletben a változás, a szabadság, a lázadásra való hajlamot. Gondoljunk csak bele, hogy főleg a kamaszkor idejében milyen lázadó semmit el nem fogadó helyzeteket teremtettünk magában a legkisebb, mint „CSALÁD” egységében. Hiszen az Uránusz képviseli mind azt, amit a saját utunkként szeretnénk végigjárni, aztán később majd rá jövünk, hogy nem mindig jó, csak a saját fejünk után menni.
Amikor valamelyik bolygó fontos fényszöget alkot az Uránusszal, pláne a Tranzitok során, hirtelen és váratlan dolgok következhetnek az életünkben. Azonban mindig van lehetőségünk a –szabad akarat által -, hogy más bolygó kapcsolatok segítségével, jobb átgondolással mérlegre tegyük a szokatlan és a váratlan körülmény helyzeteket, hogy azokat magunk javára fordítsuk.

Mivel a NEPTUNUSZ a tudat óceánját képviseli a születési horoszkópban, már csak azért is, mert a Vénusz a szeret bolygójának a felsőbb fokán is, működik, ezért meg kell tanulnunk a fény és az árnyék világát elválasztani egymástól. Hiszen a Neptunusz forrása a szeretetnek és az együttérzésnek is, mert mind kettő meg tudja úgymond világítani az emberi lényt a spirituális igazságokkal, azonban ezek vezethetnek illúziókba, a fantázia világába is, de ugyan akkor elhozhatja számunkra a legnagyobb boldogságot is, ha úgy szeretnénk. Mindenki számára az a legfontosabb, hogy az életünkben megtaláljuk a helyes utat és az egyensúlyt a Neptunusz és a többi bolygó igényei között. A Neptunusztól nagyon sokan akár gyógyításra való hajlamot is kaphatnak, ugyan akkor képletben a lokális helye kijelölheti a betegség hajlamok mellett a műtétek és a kórházi kezelések lehetőségeit is.

Végül pedig a PLÚTÓ a törpe bolygó, az univerzális életerőt képviseli, hiszen a MARS felsőbb megjelenéseként működik. Ezért aztán ösztönözi bennünk a fejlődés lehetőségét és mind azt az átalakulást, amelyet a napkörül keringő kicsi bolygó csak képviselhet. Mivel a Plútó általában a hatalmat képviseli, pláne maikor olyan bolygóval hoz létre nem jó fényszög kapcsolatot, mely esetleg a szélsőségek felé, a hatalmi harcok irányába terelheti az embert, nagyon oda kell figyelni, hogy ne kerítsenek bennünket olyan gyilkos erők a hatalmukba, amelyek a hatalmaskodás felé terelnének bennünket!

Mivel azonban a felkelő ASC –jegy arra gyakorol hatást, hogy miként tudjuk megjeleníteni magunkat, mások irányában is, ezért aztán egyfajta eszközként tudjuk használni egész életünk során, hiszen maga a születési „Radix” soha sem fog megváltozni.
Azonban a Tranzitok során, de különösen a bolygók közötti kemény fényszögek esetén akár az alapszületési képletben is mindig egy kihívást jelentenek számunkra és ezek az ellentétes erő energiák, arra késztetnek az élet során, hogy miként tudjuk mind jobban összehangolására késztetni magunkat.

Én úgy gondolom, hogy ebben rejlenek az asztrológiai ismeretek megszerzésének a tudománya, mivel a betekintés folytán pozitíven tudjuk befolyásolni a lehetőségeinket.
Hiszen bölcs mondás az, hogy „van kit a sors, irányítja, és van, akit csak taszigálja”.

Ezért aztán a képletfejtés során nagy jelentőséget lehet tulajdonítani nem csak az úgynevezett gyors bolygóknak (Merkúr – Vénusz- Mars), hanem a lassú bolygóknak is, (Jupiter- Szaturnusz- Uránusz - Neptunusz - no meg Plútónak).

Ezek közül is az „új generációs” bolygók, vagyis amelyek Földtől való távolságuk következtében csak nagyon sok idő elteltével térnek vissza ugyan arra születési helyre, ahol éppen a születésünk idejében találhatók voltak.
Ilyen többek közt az Uránusz bolygó is, melynek a képletfejtésben igen csak nagy szerepe lehet, már csak azért is, mert az Uránusz bolygó egyben a Merkúr bolygó felsőbb fokú rezgés fokán is működik.
A Nap körüli keringési ideje 84 évben mérhető, azonban mivel minden egyes állatövjegyben 7-7 éveket időzik, ezért igen csak meg mozgatja hatásával azokat az életterületet, amelyik jegyen éppenséggel áthalad. Mivel azonban első sorban generációs bolygóként is figyelembe vehetjük, ezért az ugyan abban, korosztályban születettekre van inkább intő hatással, mivel ugyanazok a hatásokat érzékeltethetik. Viszont ha figyelmen kívül hagyjuk ezeket, az intő jeleket, akkor egyes embereknél az Uránuszi erők bizony nagyobb károkat jelenthetnek.

A Naptól még távolabb haladó bolygók, mint a Neptunusz, melynek a keringési ideje 164. év és 280 nap és egy – egy jegyben még hosszabb időket tölt el általában olyan 14 éveket. Ezeket, a hatásokat hosszabb időn átérezhetjük, azonban magában a születési „Radix”-ban megjelelő fényszög hatások nagyban meghatározhatják az élet minőségét, pláne Neptunusz esetében, hiszen a Neptunt, mint a Vénusz bolygó felsőbb fokú megjelenéseként is, felfoghatjuk.

Ugyan akkor nagy figyelmet szentelhetünk a „Radix” képletben a JUPITER bolygónak a Naprendszer legnagyobb bolygójának a „Fortuna maior”a nagy szerencse bolygójának, amelyet éves bolygónak is tekinthetjük, hiszen a Napkörüli keringési ideje 11 év és 315 napot tesz ki. Ezért aztán nagyjából 12 év alatt járja körbe naprendszert, vagyis egy-egy jegyben 1-1 éveket tartózkodik. Itt aztán behozhatja mindenki számára mindazokat a jó dolgokat, ami a
” Radix” képlete szerint adott lehet. Említést érdemelhet, hogy a holddal együtt hatalmas erőket tud mozgósítani.

A Jupiter bolygóval az utóbbi időben nagyon sokat foglalkoztunk, mert hiszen mostanában már 2014. július végétől 2015. augusztus közepéig a NAP uralma alatt az OROSZLÁN jegyben rótta éves körútját. Ez a NAP uralkodó hatása által, és ha még ehhez figyelembe vesszük az aktuális HOLD hatásokat is, akkor ez a pozíció nagy lehetőséget tud nyújtani mindentéren. Vagyis a szabadon áramló Fővilágosítói uralkodó energiáikkal felvértezve hatékonyabban vezethet bennünket a jó és a siker irányába.
Aztán 2015. 08. 12.-től nagyjából újabb egy évre, amikor a Jupiter bolygó átlépett a SZŰZ- jegybe/ Merkúr bolygó uralmával, akkor is majd, mint a naphírnökeként az értelem diadalát jó értelemben a kommunikácó hatásán keresztül hozhatja el számunka.

Amennyiben még azt sem hagyjuk figyelmen kívül, hogy a SZATURNUSZ, melyet sorsbolygóként is figyelembe vehetünk a múltév végétől a Nyilas jegyben halad, melynek pedig a JUPITER bolygó az uralkodó bolygója, akkor már ezzel azt is láthatjuk, hogy ez - az időszak igen csak lényeges dolgokat jelezhet sokunk számára.

Hiszen a Szaturnusz bolygó Nap körüli keringési ideje 29 év és 167. nap, vagyis egy-egy jegyben 2. és fél éveket tartózkodik. Mivel azonban a Szaturnusz sokszor kerül „Retrográd „állásban, vagyis abból a jegyből, amelyben éppen halad hátra lép, majd ismét előre haladó helyzetben folytatja az útját, ezért egy jegy és házhatását többször és több esetben éreztetheti.
Ilyen hatást érezhet mindenki, akinek éppen a Szaturnusz bolygója a múlt év végéig éppen a Skorpiójegyén haladt éppen keresztül. Most pedig ez évben július közepétől a Szaturnusz bolygó vissza lépett még szeptember közepéig, egy kevéske időre a Skorpió jegybe, ahol is az egyénnek az élettel vívott küzdelmei a lelkén keresztül működnek. Ugyan is az illető még, ha nincs is, tudatában ennek még is gondolatai, a szavai, a cselekedetei, szinte teljes mértékben e szerint a skorpiójegy hatás szerint determináltak. A szülöttnek nagyon fel kell tudni ismerni, azt a motivációt, amely a skorpió jegy mögött megbújó hajtóerőket adhatja számára. Vagyis ki kell fejlesztenie magában azt az egészséges védekezési ösztönt, amellyel helyettesítheti magában mind azt a dolgot, amely e hatás következtében állandó küzdelmet jelentene számára.
Ugyan akkor, amikor a Szaturnusz most már majd 2015. 09.18-tól - 2017. 12. 19-ig, a Nyilas- jegyben a jóságos Jupiter bolygó uralma alatt fog tovább haladni, a szellemi és a fizikai mozgástér már kevésbé lehet korlátozott, itt már a Szaturnusz a felsőbbrendűségi tudat jelenlétére adhat utalást általában mindenki számára, pláne azoknak, akiknek még a „Radix” képlete szerint a Szaturnusz bolygó valamilyen formájaként adott. Ez lehet akár Nyilas-jegyhatás, de akár oly módon is, hogy maga a Szaturnusz bolygó lokálisan= helyileg esetleg a Nyilas jegyben tartózkodik a képletében.

Tehát a fentieket figyelembe véve tudjuk, hogy az általunk ismert 360 fokos Nyugati horoszkópkörben a Kostól a Halakig tartó az állatövjegyek, mivel minden egyes jegy 30° terjedelemmel bír, ezért az alábbi növekvő sorrendszerinti körfokára tevődnek.
KOS: 0- 30°, Bika: 30-60°, Ikrek: 60-90°, Rák: 90-120°, Oroszlán: 120-150°, Szűz: 150-180°, Mérleg: 180-210°, Skorpió: 210-240°, Nyilas: 240-270°, Bak: 270-300°, Vízöntő: 300-330°, Halak: 330-360° tartalomban.

A következő részben, mint ismétlésként a Kínai állatjegyekkel folytatom!
Amennyiben pedig szeretnétek, akkor a fórumon jelezzétek és a többi általam fent említett többi keleti horoszkópok ismérveire is, kitérhetünk.

2137. Ilcsimama2015-08-29 16:35
Kedves Noémi! Itt adom meg a válaszom arra is, amit priviben írtál, mert itt biztos, hogy minden betű olvasható és nem lesz számmal helyettesítve, mint a priviben.
Tehát a megoldandó feladat, amit a Szaturnusz Qvadrát visszalépve a Skorpióban nálad jelez, az főleg a 6. házas munkaháza és a VII. házas párkapcsolati témakörre vonatkozik.
Mivel szeptembertől, már a Szaturnusz is, ismét a Nyilas- jegyben/ Jupiter uralkodásával fog haladni, és szeptemberben már a Jupiter is egy éven keresztül a Szűz- jegyben jár majd, itt a Merkúri hatás mely nálad ugye X. házas hivatás, állás és a karrier házadat erősíti, ezért bizonyosan meg fognak oldódni nálad ezek a gondjaid is. Hiszen a társ kapcsolatod szinte összekapcsolódik a munkahelyeddel. Nézd csak meg a Szolár éves horoszkópod: a Szaturnusz bolygód éppen a Nyilas-jegy elejére a X. házadban adja a jó hatásait. Vagyis, amikor már szeptember 18.-tól a Tranzit Szaturnusz átlép a „retrográd” Skorpió jegyből a Nyilasba, ott a megoldandó feladatok is teljesülhetnek.
Hiszen akkor a Jupiter is együttállásban lesz majd a Nappal is, a Hold pedig akkor a Te X. házas Kos- jegyedben haladva a Vénusszal és még a Marssal is nagyon jó Trigon fényszögbe fog kerülni. Az Uránusz, pedig aki a Te képletedben a nappal éppen fejlesztő fényszöget jelez, ekkortájt a Holddal szintén együttállásba kerül illetve a Vénuszhoz és a Mars bolygóhoz is jó Trigon fényszöget fog adni.
Legyen még egy kicsike türelmed és kitartásod, és igyekezz pályázni, ha a jelenlegi munkádban nem érzed jól magad, meglásd sikerülni fog.
(válasz Noémi2007 2126. hozzászólására)

2136. Ilcsimama2015-08-29 15:44
Kedves „alfahold”! Örülök, hogy rá találtál az asztrológiai fórumra, amennyiben érdekelnek téged az asztrológiának azok a dolgai, amelyek nem csak felületes módokon találhatók meg akkor jelzem neked, hogy jó helyen vagy. Hiszen nagyon sok minden leírást meg találhatsz
- főleg a fórum elején – ilyen és hasonló kérdéseidre vonatkozóan.
Persze az is nagyon fontos, hogy ne csak a Nap jegy vonatkozását nézd magadra nézve. Hiszen maga születési aszcendens jegyét a pontos óra perc és hely jelöli ki, amikor megláttad a napvilágot.
Ez pedig olykor erősebb is lehet, mint maga Napjegy.
A Te esetedben pedig valóban, mint írod április 19. –én, születtél, tehát pontosan a Kos és Bika Napjegy határán. Ilyenkor pedig szinte biztos, hogy Naphatás szempontjából, már a Bika jegy hatásai lesznek a legerősebbek rád nézve. Persze ezt maga születési ASC és még a rejtett ASC is nagyban befolyásolhatja. Ugyan is, a rejtett ASC abból tevődik össze, hogy a születés idejében a felkelő bolygók éppen milyen értéket képviselnek a születési „Radix” képletben.

Mivel pedig maga az aszcendens jegye (a pontos születési helyével - óra-perc idejével) jelöli ki a születési horoszkópnak az I. személyes házat, (és ezzel együtt a további még 11. házat is), ezért annak jegynek az adottságai, annak jegynek az uralkodó bolygója, mint személyi bolygó, sőt még az I. házban benne álló bolygó (k), is nagyban befolyásolhatják a jellemet, az egyéniséget. Hiszen szinte minden házban, de különösen az I. házban található jegyek és bolygók az egész életet áthatják. Jelzik felénk azokat a különös elvárásokat és a világgal való kölcsönhatásokat.
Mivel neked az április 19.-e születésnapod, ezért ott valószínűleg még a Mars tolakodó és türelmetlen hatása valamelyest érvényesülhet, de mint írod, „nem mész fejjel a falnak”, mint azt az igazi kos jellemmel megáldottak sokszor teszik. Tehát bizonyos, hogy Vénusz uralta Bika- jegy, rugalmassága és határozottsága, ami már nagyban irányítja az életed. Amennyiben pedig a zene, a művészet és az élet jó dolgainak szeretete az, ami jellemzőbb lehet rád, akkor szinte biztos lehetsz abban, hogy ezek, mind a Bika-jegy tulajdonságainak tekinthetők.

Aztán van még egy nagyon fontos ismérve a Bikajegy tulajdonságának, hogy szinte mindent elsöprő anyagi jellegű ragaszkodás alakul ki az ilyen szülöttben pontosan azért, mert a külvilágban biztonságot ezen, keresztül szeretné megélni. Hiszen a Bika- Napjegy hatás azt adja a szülöttnek, hogy az illető szereti kényelmet és a jólétet.

Amennyiben úgy gondolod, hogy bővebben is érdekelhetnek ezek az ismeretek, és igyekszel mennél mélyebbre beleásni magad a dolgok menetébe, már az által is, hogy esetleg kimásolod magadnak fórumról a legfontosabbakat, mint a jegyek a házak, a bolygók, a fényszögek STB. ismeret anyagait, akkor nagyon szívesen segítek –ha ismered a pontos születési idődet- a pontos „Radix” horoszkópod elkészítésében.
(válasz alfahold 2134. hozzászólására)