Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


2531. Ilcsimama2016-06-08 20:58
Kedves „andus40”
Neked a képletedben a szerencsepontod a Szűz jegy 25°27’ foknál az okkult pontod a közbezárt „Halak” jegynek a 18°54’ fokánál és a lélek pontod pedig a Skorpiójegy 24° fokánál található. Még pedig azért, mert a mostani életedben a szellemiséget az anyagi érdekek, elé kell helyezned, meg kell tanulnod együtt élni minden változással azért, hogy az előző életéből hozott kitartás és teremtő erő átsegítsen a nehéz helyzeteken.

Mivel pedig a szerencse pontod a 8. házban található így az érdeklődésed az okkult dolgok irányában bizonyosan erős lehet, ezzel pedig egy reményteli fejlődés előtt állhatsz. Hidd el és bízz benne, hogy láthatatlan pozitív erők is bátorságot adhatnak neked és segítenek téged.

Én úgy gondolom, hogy ezek a dolgok nem csak téged foglalkoztathatnak, hanem talán más a fórumot, látogató társaidat is, éppen ezért szeretném e pontoknak az értelmezését egy kicsikét jobban meg világítani. Persze első sorban ezt csak azok érthetik meg úgy igazából, akik hisznek is ezekben, a dolgokban.

Amennyiben azt nézzük, hogy az egész „Radix” születési horoszkóp az emberi lélek térképének is tekintendő, akkor egyértelmű, hogy a jegyek a házak a bolygók is hozzátartoznak az életünkhöz, és a lelkünk egy-egy aspektusát mutatják meg számunkra. Még pedig az által, hogy egyrészről rámutatnak a hibáinkra, a kötelességeinkre és a földi életben a fejlődésünk lényegére.

Amennyiben el tudjuk fogadni a keleti vallásban rejlő lélekvándorláson alapuló tanokat, miszerint a lélek halhatatlan és a földön a folyamatos leszületés által a lélek is csak tovább fejlődik és az által, hogy mi spirituális úton önvizsgálatok során igyekszünk kijavítani a hibáinkat és meghatározni mind azokat a jó feladatainkat, amikkel javítani tudjuk az élet minőségünket. A spirituális fejlődés során jobban meg tudjuk élni a karmánkat, és ki tudjuk hozni belőle legjobbakat. Mivel az élet egy folytonos tanulást jelent, a már megismert dolgokat mindig egy magasabb szintre tudjuk emelni.

Mivel pedig a lélek már esetleg több inkarnáción keresztül haladva fejlődhetett, így az előző életből hozott és a jelenlegi élettel kapott és végrehajtandó feladatokkal felvértezve szeretne bennünket az életfeladatainkkal megismertetni.

Ezért az életünk során a lélek látja el azt a közvetítő feladatot a test és szellem között, amit véghez kell vinnünk, még pedig azzal, hogy a születésünkkor a lélek eltervezi és megtanít bennünket is, arra, hogy hogyan építsük fel az életünket, utat mutathat arra, hogy miként viselkedjünk és szabaduljunk meg a szorongástól és a stresszes helyzetektől.
Első sorban már azzal, hogy az ember a gondolatai, által el tudja fogadni az élet jobbításra való lehetőségeket, akkor ezzel már azt is tudomásul vesszük, hogy a stresszes élettel saját magunkat blokkolhatjuk le, amivel pedig betegségeket idézhetünk elő a testünkben.
Vessük ki magunkból a gyűlölet érzését is, hiszen a lelkünkben táplált harag szinte biztos, hogy beteggé tehet bennünket.

A „Radix” képlet jegyei és házai és házakban található felkelő bolygók mutathatják meg számunkra mind azokat az érzékeny pontokat, amelyek az életünk során majd ránk várhatnak.

Nem véletlen az sem, hogy a 6. 12. házvonatkozásban a jegy vagy a bolygók szerinti betegség hajlamok is rávilágíthatnak mind azon területekre, amit érdemes figyelemmel kísérnünk, hogy a betegség hajlamokból ne alakuljanak ki konkrét megbetegedések.

Aki hisz ezekben, a keleti tanokban akkor azt is elfogadja, hogy a kulcs mindig a lélek kezében van. Ugyan akkor a szabad akarat által mi magunk is részesei lehetünk a cselekvéseinkkel, hogy a döntés jogát hogyan tudjuk a saját kezünkbe tartani. Ehhez pedig mindig a Nap közelében haladó Merkúr bolygó és a Hold igen nagy segítséget adhat, mert a HOLD az ösztönös lélek részének tekintendő.

Amennyiben jól kiismerjük magunkat a saját születési képletünkben, akkor a jegyek megmutatják számunkra a hogyant a házak jelentés tartalmainak az ismeretei, pedig arra is rávilágíthatnak, hogy a sors feladatainkat a bolygók, és azok fényszög kapcsolatain keresztül miként van módunkban megvalósítani. Hiszen a SORS mindig több utat is ki jelöl számunkra, és sok esetben csak is, rajtunk múlhat, hogy melyik úton indulunk el, és azzal hová érkezünk meg. Ehhez pedig talán az is szükséges, hogy figyeljünk arra bizonyos belső lélek hangunkra, amely megsúgja nekünk helyes utat, csak sokszor nem figyelünk kellően ezekre, a belső érzésekre. Pedig, ha elsajátítjuk az ismereteket, akkor képesek lehetünk arra, is, hogy az értelem és az érzelmi reakcióinkat, magunk irányítsuk.

Sokszor szoktam itt nektek írni, hogy a Szaturnusz sors bolygó hatásaitól sem kell félni, hiszen Ő csak a Qvadrát jellegű gátlásaival is, csak arra szeretne figyelmeztetni – tanítani bennünket, hogy miként éljük meg a feladatokat, hogy azzal az élethelyzetünket javítani tudjuk.

Azt is tudjuk ugye, hogy a Szaturnusz bolygó a Karma bolygója, vagyis az ok-okozati összefüggést a döntéseinknél nagyon is tudja befolyásolni, még pedig azért, mert a nevelő hatásával rákényszeríthet a jó döntések meghozatalára. Amennyiben jó helyen áll képletben, akkor sikeresen tudjuk venni az élet által fel állított akadályokat is, pláne ha figyelembe vesszük az életszabályokhoz való alkalmazkodást is.

Arra is biztatlak mindig benneteket, hogy a képlet értelmezés során az alap/M/ képlet (kostól a halakig), jelentés tartalmakat is érdemes figyelemmel kísérni, mivel például nálad is maga közbezárt halak jegy az I. házadban érdekes módon hathat rád, már csak azért is, mert a házban nincs felkelő bolygó, így főleg az uralkodó bolygók szerepét kell értékelni. Már csak azért is, mert a halak jegy ugye 12. házat adja, vagyis itt jelennek meg a titkok, a korlátozások, az akadályok az életpróbák is. Nálad pedig maga a közbezárt jegy „felfüggesztett Karmát” jelöl: mivel az adott jegy nem jelenik meg a megfelelő I. ház /ASC csúcsán, ha nem belefoglaltatik az I. házba. Tehát a közbezárt jegy uralkodója a Neptunusz nem egy értelmű, vagyis problémát jelezhet és ezzel együtt magának az egész háznak hatása is erőteljesebbé, válhat az egész horoszkópra nézve. Még akkor is, ha Halak- jegy másik uralkodója a Jupiter bolygó a Halak jegyben otthon van, és egyben a bolygók közül a Szaturnusszal együtt „Karmikus „sorsbolygóként is figyelembe vehetjük, még pedig azért, mert a Jupiter úgynevezett pozitív karmát jelenthet, ami egyenlő lehet a szerencsével. Amikor pedig a két sorsbolygó Retrográd jelzéssel található a képletben, akkor a hatások tekintetében felerősíti a Karmikus vonatkozásokat is.

Nálad pedig a képletedben a Jupiter lokálisan igen csak jó helyzetben, erőben található, a Kos jegyben a 2. anyagiak házában, és a Vénusszal, a kisszerencse bolygójával is nagyon jó Trigon fényszöget alkot, ez pedig megteremtheti nálad a szerencsés ki kiteljesedés lehetőségét és annak feltételeit is.

Ez úgy értendő, nem csak nálad, de másoknál is azt jelenti, a Jupiter vonatkozásában, hogy a szerencse melyik életterületen mutatkozhat, meg attól függ, hogy melyik házban áll a felkelő bolygó, illetve melyik házat uralja és hova vetül ki a jó fényszöge. Tehát több terület is érintet, lehet a Jupiteri hatás tekintetében, egyrészről a Nyilas jegy egyedüli uralkodója, valamint a Jupiter a Halak-jegy másodlagos uraként is.

A személyes horoszkópunkban a felszálló holdcsomópont jelzi „Karmikus sorsfeladatot.

Nálad pedig a Skorpióban található felszálló holdcsomópont a Plútó uralma alatt jelzi magának a Plútónak, mint erőteljes bolygónak a személyiségre adott lelki hatását. Amit a reinkarnáció során spirituális szinten a fejlődésed érdekében a Plútó feladatot ró ki rád, a Plútói hatás átalakít és megváltoztat.

A közbezárt I. házas Halak –jegy helyzete pedig megmutatja, hogy milyen tulajdonságokat kell ebben az inkarnációban elsajátítani, illetve, hogy mivel a Halak jegy ura a Neptunusz lokálisan a Nyilas jegyben a X. házban, található ebben az életedben milyen tudást kellene elmélyítened, hogy magasabb színtere tudd emelni a tudásod általi lehetőségeidet. Itt ez a misztikus Neptunusz arra is utalhat, hogy valamiféle egyedülálló teljesítmény révén a tudásod felsőbb énjéből származhat. Meg kell tanulni, és határozott döntéseket kell hoznod ahol az érzelmi szempontokat és a stabil lelki értékek fontosságát is, a szeretet erejével vedd figyelembe.
A Neptun egyben elfogadást, együttérzést, bizalmat, inspirációt, érzékenységet, és főleg szeretetet ajándékoz neked és a melletted állóknak is.

Mi következeik mind ebből kedves fórumolvasó?
Mi tartja össze a testet - lelket, ha nem a SZERETET érzése!
Mi a magunk és a mások szeretetére is számító érzés megteremtésében vagyunk érdekeltek, ebben a földi életünkben!

Tedd fel magadnak a kérdést, Tudod-e mi a szeretet? /Zsidi Sándor verse./

Ha megkérdeznék tőled, mondd, szeretnek téged!
Tudnál-e választ, vagy lenne benned kétely?
Ha megkérdeznék tőled, mondd mi a szeretet?
Mi lenne a válasz? Hogy mi a szeretet?

Mi a szeretet? Tán érzés, vagy hangulat?
Talán egy pillantás, mosoly, vagy szép szavak?
Vagy aggódó féltés, vagy önzetlen áldozat?
Vagy egy kis melegség, mely óvón befogad?

Szeretet az ahogy, az anya magzatát neveli,
Tudván a kínokról, mellyel majd megszüli:
Vágyakozva a fájdalmas pillanatra,
Mikor majd gyermekét a világra hozza.

Szeretet az, az életnyi teher,
Amivel a szülő gyermeket nevel,
Átélve annak minden fájdalmát,
Szelíden viselve esetleg a hálátlanságát.

A szeretet az féltés, mely belülről fakad:
Szinte fáj már, s a szív, majd megszakad:
Oda adna mindent, hogy megóvhassa,
Azt, kiért szorong, reszket aggodalma.

Szeretet az a tengernyi kitartás,
Ami együtt tart egy emberpárt,
Egymást támogatva, egymást megbecsülve,
Sírig tartó nehéz hűségben.

Szeretet az a munka, mely örömet okozva,
Tökéletességre törekedve alkot naponta.
Újra és Újra, kezdve elölről:
Nem mondj le a napi sikerről.

Szeretet az a harmónia, mely az univerzumot összetartja,
A létezésnek keretet adva, biztosítja,
Hogy a mindenség, legfőbb egység,
Önmagában az Istent is megmutathassa!
(válasz andus40 2529. hozzászólására)

2530. Ilcsimama2016-06-07 19:44
Kedves „Perla del Mar”. Nagyon örülök a sikerednek drukkoltam neked! A bejegyzéseddel kapcsolatban pedig csak azt szeretném mondani, hogy egy magára adó asztrológusnak soha nem szabad foglalkoznia a halál időpontjával, nem tartom helyesnek és etikusnak sem, mert az illetőt belekergetheti egy stresszes helyzetbe.
(válasz Perla del Mar 2528. hozzászólására)


2529. andus402016-06-07 14:09
Drága Ilcsimama!

Olvasom a fórumot és felkeltette az érdeklődésemet egy bejegyzés, lélekpont és szerencsepont? Pontosan ez a két fogalam mit jelent egy képletbe? Hogyan kell értelmeznünk? Ha nem Placidus programmal nézem a képletemet akkor ezt ki lehet számolni? Amit írtál hajadon81-nek, számomra nagyon érdekes, hisz nekem is Vizöntő ASC van, a Halak közbezárt az I házamban, a 8 házban található a Pluto, Merkúr a Mérlegben és az Uránusz a Skorpióban. Vajon nekem hol lehet a szerencsepontom és a lélekpontom?

Ilcsi mama győnyörű napot kívánok :)
Előre köszönöm válaszodat :)
Andus40

2528. Perla del Mar2016-06-04 23:43
Itt vagyok kedves Ilcsi mama! Túl vagyok rajta. Az írásbelit nem éreztem annyira jónak. A szóbeli jobban sikerült , mit számítottam a tétel kihúzás után. Velem nagyon rendesek és kedvesek voltak. Még nem tudom, hogy mennyi az annyi. Nekem a % számít nem a jegy. Mivel emelt ezért 60%-tól már 5 , de
nekem az kevés lenne.
A kilépési pontos kérdésem pedig arról jutott eszembe, hogy meghalt az egyik általánis iskolai osztálytársam. Rákos volt. 6 éve küzdött a betegséggel, tehát 26 éveswn jött elő neki. Egy okos, teherséges , jó lelkű ember volt. Mégis ilyen fiatalon m2nt el.

Közösségi oldalon belefutottam egy csoportba, ahol az egyik tag védikus aszrológiával foglalkozik. Szerete a halálra készülni kell stb. Írta, hogy ő megmézte magának 64 évig él majd elvileg. Szerinte ez jó , hogy tudja, mert így nem kell a nyugdíjon aggódnia. Ez volt a konkrét pl-ja. Na de mi lesz , ha betölti a 60-t a 63-t . Majd azon fog agonizálni, hogy na nem sokára meghalok. Szerintem sem jó, ha az ember előre tudja. Meg plusz nyilván nincs kőbe vésve.
(válasz Ilcsimama 2508. hozzászólására)

2527. Mcsaba2016-06-02 19:28
Kedves Ilcsimama!

A retrográd bolygók hatásairól informálódva felmerült bennem az a kérdés, hogy amikor a bolygó már "véglegesen elhagyta" a bizonyos jegy és házterületet, akkor már meg is szűntek azok a lehetőségek amiket a visszatérései során "felajánl" nekünk?

Pontosabban:
Tranzit Plútó sokáig tartózkodott az én Radix IC-m körül. És persze több rendben is érintette.
- Azt szeretném tudni, hogy mivel már továbbhaladt, hát akkor számomra lejárt a belső minőségek átalakulásának lehetősége???

Tisztelettel és köszönettel,
Csaba
(válasz Ilcsimama 2525. hozzászólására)

2526. alfahold2016-06-02 14:14
Kedves Ilcsimama, köszönöm a válaszodat. Soat foglalkoztatott mostanában a retrográd Vénusz, rájöttem ugyanis, hogy életem fontos férfialakjai mind retrográd Vénuszú férfiak voltak. Annak is örülnék, ha a fórumozó férfiak közül írja nekem az, akinek R-betűs a Vénusza.
Ölellek

2525. Ilcsimama2016-06-02 09:45
Kedves Csaba, remélem, hogy az "alfahold" kérdésére adott válaszom is el nyeri majd a tetszésed neked és másoknak is, nagyon régen hallottam rólad!

Kedves „alfahold”! Mivel tudom, hogy tanulod az asztrológiai ismereteket, (és talán a kérdésre adott válaszom másokat érdekelhet), ezért úgy gondolom, hogy elsősorban asztrológiai értelmezésben kellene megvilágítani magát Vénusz bolygót csillagászati értelemben.

Azt ugye tudjuk, hogyha a Naprendszer bolygóit nézzük, akkor a Vénusz bolygó kering 2. helyen legközelebb a Naphoz a Naprendszerben, mivel a naprendszerünk középpontjában a NAP áll és a bolygók a Napkörül Keringenek. Mivel azonban a bolygók pályája nem szabályos kör, hanem ELLIPSZIS, így a fókuszban a Nap áll. A bolygókat pedig a Naptól való távolságuk sorrendjében tartjuk számon, illetve - csak szemléltető módon – a közös középpont miatt nevezzük csak köröknek. Még pedig azért, mert a bolygó pályák –ellipszis - különbözőségük következtében a bolygók a Naptól és egymástól is, igen nagy távolságban haladnak, illetve a különböző bolygó- haladósebesség folytán hol közelebb, hol távolabb kerülnek a Naphoz.
(E szerint sorrendben: Naphoz legközelebb halad a Merkúr majd a VÉNUSZ, a FÖLD (és vele együtt a föld körül kering a hold), következő a MARS (melynek az ellipszise a legelnyúltabb), majd következik a JUPITER, SZATURNUSZ, URÁNUSZ, NEPTUNUSZ,
(érdekes módon a Neptunusz pályája hasonlít leginkább a körhöz), és végül a 9. kis bolygó a PLÚTÓ. Amikor pedig az ismeretes HOROSZKÓP kör szerint vizsgáljuk a bolygókat, akkor ezeknek, a bolygóknak az adott időpontban – a Földről nézve – való fokszám szerinti tartózkodási helyüket értjük.)

Akkor pedig már el is érkeztünk ahhoz a kérdéssel összefüggő ponthoz ahol a bolygók a FÖLD keringése folytán olykor-olykor „Retrográd= ®”állásba kerülnek, vagyis a körútjuk során bizonyos fok- pontokhoz érve, mi a földről úgy látjuk, mintha megfordulnának és visszafelé haladnak a valóságos mozgás- irányukkal ellentételesen.

Akkor pedig azt is tudnunk kell, hogy a bolygók, <a Nap és Hold kivételével> esetenként úgynevezett „® retrográd= hátráló mozgást végeznek, e „®” jelenség a Földről szemlélt helyzet következtében áll elő, mert változik a Föld és az adott bolygó relatív sebesség különbsége.
Ez a csalóka állapot pedig magában a horoszkópszerinti helyzetében a „Retrográd” hátrálás, szinte leállíthatja azokat a dolgokat, amelyek a „Radix” születési horoszkóp megfelelő jegy-ház helyeire irányt mutathat. Majd a hátrálást követően pedig a bolygók az „S”= stagnáló, helyzetbe kerülnek, már pedig a születési képletben az ilyen jelben lévő bolygó a saját életterület helyén a legerősebben fejti ki a hatását. Az asztrológiában ezt az állapotot „S”= stacioner állapotnak nevezzük, magyarul a helyzetében be van betonozva, mert a bolygó egy darabig egyhelyben toporog, míg ismét előre haladó helyzetbe nem kerül, innen aztán már ismét előre haladó „direkt” állapotban folytatja a körútját.

Éppen ezért lehet nagy jelentősége a születési „Radix” képlet értelmezése során, úgy a „®”mint a „S” jelel jelölt felkelő bolygóknak.

Amennyiben pedig ismerjük a saját születési horoszkópunkat és ez által ezeknek a hatásait is, akkor azt is jobban megérthetjük majd főleg a Tranzitok során is, hogy mire és mikor kell jobban odafigyelni és, számba venni a ránk váró hatásokat. Mivel ezeknek több funkciója is van, egyrészről a képletben „®” jellel jelölt bolygó (k) sok esetben rámutathat arra is, bizony helyzetekben legyünk egy kicsikét rugalmasabbak és türelmesebbek, ne rohanjunk az életben, és ne lépjük túl a saját árnyékunkat is, mert esetleg hajszoljuk a lehetőségeinket.

Itt pedig az „®” jelenségnek abban is nagy jelentősége lehet, hogy éppen a bolygó csak a saját jegyében kerül retrográd állásba, vagy éppen a bolygó jegyet is vált a hátrálás következtében.
Vagyis ha saját jegyében halad majd megtorpan, és hátrálni kezd az előző jegybe, ha pedig ez többször is előfordul, akkor azon a fokszám területeken, többszörösen is ki fejti a hatásait.
A gyors és lassú bolygóknál- főleg a - Tranzitok során - ezeknek más-más a hatása és a lehetőségei is, azért mert nem mindegy, hogy egyszer vagy többször és mennyi időn átérintkezik a bolygóhatása a képletszerinti érzékeny ponttal. Ugyan is lassú bolygók esetében ezek a hatások akár több hónapokig is eltarthatnak.

Amennyiben a bolygók szemszögéből vizsgáljuk meg magát a „Retrográd” hatásokat, akkor azt is felfedezhetjük, hogy egyes bolygók miként fejthetik ki ránk nézve a hatásaikat.

A Merkúr, mint gyors belső bolygónál igen csak érdekes dolgokat tapasztalhatunk, amikor éppen „®” állásban halad éppen. Azt tudjuk, hogy a Merkúr 88. nap alatt tesz meg egy kört a napkörüli pályája a során, mivel pedig a valóságban minden bolygó mozgása „direkt” ám ha azt vesszük, akkor a relatív mozgásuk már nem az. Azt is tudjuk, hogy a Merkúr bolygó főleg a kommunikációs dolgokban fejti ki leginkább a hatásait, éppen ezért elsősorban „®”állás következtében ezeken, a területeken és főleg az utazások terén hiúsulhatnak meg dolgok menetei, de a Merkúr „®” haladási során jó, ha szerződéskötésekkel is csínján bánunk.

Ugyan is az „®”mozgás során a bolygók tulajdonságai főleg feszültségeket, és stresszes állapotot okozhatnak, ez pedig főleg a másokkal való kapcsolatban a kommunikáció terén jelentkezik a leglátványosabban. Persze nagyban függhet a bolygók ereje és gyengéje is a horoszkóp jegyben és házában való elhelyezkedésétől is, a képletszerinti retrográd hatás azon a területen is érzékelhető lesz, ahol éppen az a bolygó éppen uralkodik.
A Merkúrnál ez a „®”állás általában évente 3 alkalommal következik be és egyenként 3 héten, áttarthat, és függhet a fényszög hatásától is, de jegy uralkodói hatástól is, mint például az Ikrek és a Szűz jegyeknél, ahol a Merkúrt, mint uralkodót is számba vesszük. Ugyan is a legfontosabb bolygók a születési képletben Nap és Hold mellett azok a bolygók, amelyek az ASC-t, uralják.

Más a helyzet a Vénusz bolygó esetében bár ő is belső és gyors bolygónak tekinthető és szintén két jegynek Bika és a Mérlegjegy uralkodójaként is jelen van képletben, és ugyan csak lehet a személyes bolygónk is, éppen ezért a saját öntudatunk kialakulásban játszhat nagy szerepet.

A külső lassú bolygók inkább a külvilághoz kapcsolhatók, így például a Jupiter „®”állása következtében a jótékony hatása is csökkenhet. A

Vénusz bolygó esetében a „®” jelenség KB, 1 és félévenként jelentkezhet és olyan 44 napig is, eltarthat.
Mivel pedig főleg a Vénusz határozza meg a másokhoz való spontán összeférhetőségi vonzalmunkat, így nagy jelentősége lehet az önkifejeződés során a személyes kapcsolatainkra.
225. nap kerüli meg a Vénusz a napot és egy-egy jegyben általában a direkt mozgása során 4 hetet, tölt el ugyan akkor, amikor „Retrográd” mozgásba kerül akár 6 hetet is, eltölthet ilyen irányban.
Ilyen esetben bizony nagy jelentősége lehet az „®” jelenségnek is.
Miért is e két bolygót (Merkúr- Vénusz) emeltem ki a bolygók sorából érdekes megnézni a képletben a szimbolikus jelüket. A Merkúr a hírnök, az értelem diadalát jelképezi az anyag fölött, az anyagot e jelben a szellem köre alatt elhelyezkedő kereszt képviseli, a kör felett pedig, - mint egy szavacska- a lélek félholdja található meg. Ez pedig a Merkúr hatása révén
- mivel mindig a Nap közelében tartózkodik – és a Nap és Merkúr tánca folytán alulról és felülről nézve is, képes a szülöttnek a megfelelő ingereket közvetíteni.

A Vénusznál, jelképénél pedig szintén a szellem köre látható az anyag keresztje fölött, amely sugározza magából szeretet egységét. Utal a kapcsolatok terén körkörös harmóniára, a vágyra, az egymás iránti vonzalomra, és az erotikára is.

Éppen ezért a horoszkópban a Vénusznak férfi és női jelképe is van. Még pedig oly képen, hogy férfi horoszkópjában a Vénusz azt jelzi, hogy mihez is vonzódik, és milyen tulajdonságokat keres a partnerben, egyszerre lehet a lelke számára az ideális nő képe.

A Női horoszkópban pedig az érzéki Vénusz szoros kapcsolatot teremthet azzal, hogy a NŐ miként látja és érzékeli saját magában a nőiességét. Hiszen itt is Vénusz jelképezheti a vágyat arra, hogy jól nézzen ki, és jól érezze magát a bőrében.

Meg kell azonban jegyezni, amit sokan nem vesznek számba, hogy a 9 bolygó közül a VÉNUSZ az egyetlen bolygó, amely úgy nevezett retrográd forgású bolygó, vagyis látszatra pontosan ellentétes irányba forog, mint a többi bolygó. Ennek következtében pedig a képlet értelmezés során is, éppen csak hogy a forgás irányt is, fordítottan kell értelmezni, mint például a Merkúr esetében, amikor a Merkúr jele a naptól kifelé mutat, még pedig azért, mert a pólusok fel cserélődnek, vagyis ez által lesz balos Vénusz női típusú bolygó. Ez pedig a utalhat arra, hogy rá kell találnunk önmagunkra és külvilághoz való kapcsolatainkra.

Amikor pedig a Vénusz „®”állásban halad, akkor a kedvezőtlen pozíciójában hajlamosíthat arra, hogy vonzó külső alatt felszínre hozza a Vénusz sötét manipuláló oldalát is,
és hogy melyik oldal kerülhet leginkább kedvező helyzetbe ez attól is, függhet, hogy a külső bolygók milyen fényszögeltséggel kerülnek kapcsolatba a „Radix” képletben.

Lényegét tekintve pedig mikor egy bolygó átvonul esetleg többször is egy-*egy érzékeny pont fölött, akkor bizonyos, hogy az adott feladatnak nagyobb lehet személyes jelentősége is a születési képletben.

Amennyiben érdekesnek találtátok e bejegyzésemet, akkor esetleg a többi bolygók „Retrográd” hatásainak értelmezéséről is írhatok majd nektek.
(válasz alfahold 2524. hozzászólására)

2524. alfahold2016-05-30 13:40
Kedves Ilcsimama
Mondd, mi a te tapasztalatod a retrográd Vénusszal rendelkező férfiakkal kapcsolatban?
Üdvözöllek,
Alfahold

2523. Mcsaba2016-05-29 13:10
Köszönjük szépen ezeket a szép, lelket érintő és simogató sorokat Kedves Ilcsimama!!!
(válasz Ilcsimama 2522. hozzászólására)

2522. Ilcsimama2016-05-29 11:02
Kedves Fórum látogatók!
Fogadjátok tőlem gyermeknap alkalmából a vereseket, hiszen ide illenek a mi fórumunkra, mert stílusosan mind kettő versben ott vannak a csillagok mellett az elemek Tűz- Víz Föld és Fa is!

Az adatlapomon a naplómra kattintva mellékelek hozzá képeket is.

Gyermeknapra. /Móra Ferenc: Szeresd a gyermeket – részlet/.

"Szeresd a gyermeket! Még néki szárnya van,
A csillagok közé ő még el-elsuhan,
S kitárja vidora a mennyek ajtaját:
Hiába könyveid, hiába lángeszed,
Az Isten titkait ki nem kémlelheted,
Csak gyermeklelken át.

Szeresd a gyermeket! A lét napfénye ő,
Estelik, hogyha megy, hajnallik, hogyha jő,
Csöpp lábai nyomán az öröm kertje zsendül,
Bimbónyi kis keze áldással van tele,
S melyik szeráf-zene érhetne föl vele,
Ha víg kacaja zendül?

Szeresd a gyermeket, öleld szívedre őt,
Ringasd el lágyan a szegény kis szenvedőt,
Lehunyt pilláinak töröld le könnyeit:
S míg te a gyermekek könnyét törölgeted,
Egy láthatatlan kéz a csillagok felett
Letörli vétkeid!"

Szabó Lőrinc: Ima a gyermekekért!

"Fák, csillagok, állatok és kövek,
szeressétek a gyermekeimet.
Ha messze voltak tőlem, az alatt
eddig is rátok bíztam sorsukat.
Én hozzám mindig csak jók voltatok,
szeressétek őket, ha meghalok.

Tél, tavasz, nyár, ősz, folyók, ligetek,
szeressétek a gyermekeimet.

Te, homokos, köves, aszfaltos út,
vezesd okosan a lányt, a fiút.
Csókold helyettem, szél, az arcukat,
fű, kő, légy párna a fejük alatt.
Kínáld őket gyümölccsel, almafa,
tanítsd őket, csillagos éjszaka.

Tanítsd, melengesd te is, drága Nap,
csempészd zsebükbe titkos aranyad.
S ti mind, élő és halott anyagok,
tanítsátok őket, felhők, sasok,
vad villámok, jó hangyák, kis csigák,
vigyázz reájuk, hatalmas világ.

Az ember sokszor gonosz, benne nem bízom.
De tűz, víz, ég s föld igaz rokonom.
Igaz rokon, hozzátok fordulok,
tűz, víz, ég s föld leszek, ha meghalok;
tűz, víz, ég és föld s minden istenek:
szeressétek, akiket szeretek!

2521. Ilcsimama2016-05-24 15:20
Kedves „hajadon81”.
Válaszom a kérdésedre, hogy a horoszkópodban hol található a szerencsepont és lélekpont?

Amennyiben a Placidus programban, elkészíted a kör ábrát és a fenti sorban, rákattintasz a táblázatra, majd ott különleges pontoknál megtalálhatod kérdésedre a választ is, hogy melyik jegy fokához társíthatók a kisbolygók és különleges pontok.

Engedd meg, hogy egy kicsit segítsek neked ezeknek, a pontoknak az értelmezésében!

Nálad a Vízöntő jegy 3°46’ foknál található a szerencsepontod, de még a 12 házban, és a lélekpontod pedig a Nap és Hold együttállásnál a Skorpió- jegyben, vagyis 8. házadban van. Nálad pedig a 8. ház nagyon is beszédes, mert nagyon ritka jelentőséggel bír, hiszen a 10 bolygó közül 6 bolygó a 8. házban, de két jegyben található. Vagyis jegy és ház szempontjából is STELLIUM együtthatás található a bolygók között. Tehát a bolygók, jegyek, házak hatásai is összeadódnak jelentés tartalmaik alapján. Mivel pedig a 8. házas Skorpió jegyben még a 2 fő világosító is jelen van, ezért aztán a jentősége is, még nagyobb lehet.

Mivel pedig a maga 8. ház az okkultizmusra is összpontosulhat, így talán azért keresed a képletedben mostanság a lélek pontod helyét.

Egyébként az okkultizmus pontod az I. házadban, a Halak 1°24’ fokánál van, tehát jó értelemben befolyásolhatja a személyiséged is, mivel az I. házadban a teljes Halak jegy közbezárt jegyként nyilvánul meg. Ez pedig azt hozhatja el neked, hogy Jupiteri hatásra kutakodj a spirituális dolgok irányába is, mely hosszú életet is elhozza számodra.
Már pedig a 8. házas Nap és Hold is anyagi jólétet ígér főleg partneri vagyon és örökségek révén is. Ez pedig azért lehet adott, mert a maga a nagy jótevő Jupiter bolygó a nagyszerencse bolygója is itt a 8./Mérlegjegy- házban tartózkodott a születésedkor.

Aztán összhatás szempontjából az sem elhanyagolható, hogy ezeket a jó összetartozó bolygó hatásokat a későbbi életedben főleg a 35-40. éveid tájékán is még jobban érezheted, mert hiszen a Szaturnusz sorsbolygód is épen itt a 8. házas/ Mérlegjegyben áll, még pedig együttállásban a Merkúr bolygóval, ami arra sarkalhat, hogy esetleg a metafizikai kérdések felé tereld a kíváncsiságod. Hiszen a metafizika a filozófiának azon részét képezi, amely az ismeretek végokait és az érzékek alá nem eső dolgokat kútakolja.

Érdekes módon még az Uránusz bolygód itt a Skorpiójegy legvégén Mars és Plútó uralkodás alatt, de már a 9. házban a magasabb gondolkodás házában, a nagy összefüggések keresésének a szintézis házában áll képletedben, és mivel az Uránusz egyben a Merkúr bolygó felső oktávján való megjelenést is adja, ezért szokatlan és főleg előremutató gondolati világba röpíthet téged a mostani spiritualitással kapcsolatos gondolatid. Ezt pedig az intuíciód és a saját belső hangod által súgott feladatok lehetőségeit tárhatja fel számodra.
Mivel pedig még a Plútó is itt található nálad, a Mérlegjegyben a 8. házban, ez is arra utal, hogy foglalkoztat a halálon túli élet és a reinkarnáció és a spirituális gondolkodás téma köre, mert úgy gondolod, hogy ez által sokat fejlődhetsz. Mivel pedig a Plútónak a Holddal és a Jupiterrel is együttállás fényszöge van képletedben így, e- képen is az együtthatások és azok jó hatásainak az összeolvadására is számíthatsz, ezt pedig még a Plútó- Neptun jó szextil fényszöge is az ösztönök terén támogatja.
A képletedben a Skorpiójegy uraként, másrészről pedig a lokális helye alapján is, Trigon fényszögben van az 12. Halak jegy- házas szerencse pontoddal, így ez a mostani átalakulásod és megújulásod szerencsés lehetőséget tartogathat számodra.
Pláne úgy, hogy ez az állás a Vízöntő/ ASC-sel éppen, hogy a bolygók dominanciája révén hogy, mind a tíz bolygó a horizont feletti térfélen jelenik meg a születési képletben ez a félteke a tudatos gondolkodással áll összefüggésben.
Főleg pedig azért, mert 10 felkelő bolygóid közül 6 éppen hogy Stellium állásként is értékelhető. Mivel pedig ezek igen közeli állásban találhatók egymáshoz, így az energiájuk hatásai is, megmutatkoznak az életeseményekben. Aztán van egy még nyomatékosabb hatás is, amit a közel jövő tartogathat e téren számodra, hogy az MC/X. házad az „ÉG” közepe, mely a Nyilas-jegyre tevődik, melynek ugye a Jupiter bolygó az uralkodója és itt az Uránusz bolygó, mely hirtelen és váratlan dolgokat hozhatja be az emberek életében. Már pedig neked a „Radix” képletedben pontosan orbiszon belül helyezkedik el az Uránusz bolygó, ezért aztán különös és jelentős változásokat hozhat be a további karrieri, hivatás béli és anyagi vonatkozású életedben.
A Jupiter pedig a Nyilas jegy uraként hosszú évekre irányt adó eseményként jelöl ki az utadat a hivatásodban, és ehhez pedig még a 11. házas vágyak és remények házához kapcsolható segítő fényszögekre is számíthatsz.
Eben az értelemben pedig a X. ház egyfajta elhívatottságon túl jelezheti még azt is, hogy hogyan tudsz fejlődni spirituális és mentális síkon is.
Végezetül pedig köszönöm neked a 2520. számon leírt fejtegetésedet a „vegena” 2517. számon fel tett kérdéséhez.
(válasz hajadon81 2519. hozzászólására)

2520. hajadon812016-05-23 20:46
Szia,
Engem nem vert át és szerintem az átverés szó használata nem nálam nemlétezik. Mindenki maga dönti el, hogy kihez megy és szerintem ez nem átverés, de az is elképzelhető, hogy te tartoztál neki előző életedből. Én még az asztrológiában-gyerekcipőben járok, de Ílcsimamátol nagyon sokat lehet tanulni, és az önzetlen segítségét nem hálával kifejezni. Találtam viszont Nóráról ezt a videót nem most, de lementettem, mert ez nagyon érdekes volt számomra. Én úgy tudom vagy is olvastam, hogy egy igazi asztrológus, ha látja is nem mondhatja meg a kliensének, hogy meghall. Nagyon sokszor az orvosok is elkövetik azt a hibát, amikor azt mondja, hogy pár hónapja van és eltávozik a földi életből. Ezt ne az orvos és az asztrológus döntse el. Ilcsimama ebben is nagyon korekt! Mi lőtt bárki is itt a Forumon meghallgatja, a videót szeretnék elmondani egy rövid, de tanulságos történetet. Egyik ismerősöm 2013 nyarán nagyon beteg volt veséje le ált és még több szervével is volt probléma. Az orvosok lemondtak róla, sőt a felesége volt több látónál, jósnál, asztrológusnál, akik azt mondták, hogy meg fog halni a férje. Egy kis városban él a barátnője, aki azt mondta, hogy hívd, fel itt ismerek egy asztrológust és kérdezd meg tőle. A felesége fel is hívta és azt mondta a feleségnek, hogy nem fog meghalni, és mivel, hogy betegségről volt szó még pénzt sem kért, mert segíteni kel annak, aki segítségre szorul. A férfi az óta is él hála istenek igaz egy kicsit gyengébb, de lényeg, hogy életedben van. Nóra elmondása szerint jó erőben volt a férfi én biztos vagyok benne, ha egy kicsit is biztatta volna, akkor mindent megtett volna azért, hogy életben maradjon. Nem szeretném Nórát bántani, mert nem ismerem, de még név nélkül sem szabad lett volna feltenni ezt a videót, mert ez őzet minősíti.

LINK: [link]
(válasz vegana 2517. hozzászólására)

2519. hajadon812016-05-23 17:23
Kedves Ilcsimama!
Most olvasom a lèlekpont szerencsepont,és szeretném megkérdezni,hogy ezt hol találom?
Puszi
Hajadon81

2518. Ilcsimama2016-05-23 14:17
Kedves „vegana”!

Itt ezen a fórumon főleg csak olyanokkal találkozhatsz, akik szeretik az asztrológiai ismereteket és az ismeretek elsajátítására, szeretnék a szabad idejüket fordítani. Pontosan azért, hogy ne legyenek csalódottak az esetegesen mások által készített horoszkópokban, mint Te is??!!

Amennyiben van affinitásod az asztrológia irányában akkor az ismereteidet akár Te magad is fejlesztheted, ha - leginkább a fórum elejére lapozol, ahol többségében megtalálhatod a jegyek- házak - bolygók – fényszögek- uralkodó bolygók- személyi bolygók Napjegyek - ASC-DSC Stb, ismereti anyagokat, - (netán kimásolva onnan azokat saját mappába), bele mélyedsz az ismeretek megszerzésének az örömébe. Akkor Talán a saját pontos születési” Radix” horoszkópod ismertében Te saját magad is, jobban megismerheted saját magad és az életlehetőségeidet is.

Amikor már jól belelátsz majd a dolgok menetében, akkor - úgy, mint a fórumon a több mint 2000 bejegyzésből is olvashatod, meglátod majd, hogy milyen sok mindenre kaphatsz választ az életed jobbítás érdekében.

Ki ismerné saját magát a legjobban, mint Te saját magad, vagyis az élet megoldásokat is,
- a szabad akarat alapján - legjobban Te tudod saját magadnak megadni. Csupán a - horoszkópod alapján- és a Tranzit bolygók hatásait is, figyelemmel kísérve kell az életed ráhangolni történésekre.

Hidd el vannak már itt nagyon sokak a fórumon, akik itt tanulták meg az alap ismeretek jó részét, amelynek segítségével már a saját születési képleteikben is nagyon jól eltudnak igazodni.

Hiszen az „Egó visszatükröződése” annak, amit mások gondolnak rólunk, már pedig ha nem csak magunkat ismerjük, meg, hanem másokat is a képletünknek a külvilágra rámutató jegy-házai alapján, akkor a kapcsolatainkban is sokkal boldogabbak lehetünk.
Azt is mondhatnám, hogy főleg a kapcsolataink válsága tart tükröt saját magunknak.
Mivel pedig minden ember főleg attól tart és fél hogy mások is megismerhetik a lelkünkben zajló eseményeket, ezért sok esetben magát okolja mindazokért megtörtént rossz eseményekért, amik akár a gyermekkori, akár felnőttkorban elszenvedett traumák kiváltó okai lehetnek.

Éppen ezért az életünk során képesek leszünk olyan dolgokat kirekeszteni a kapcsolatainkból, ami talán fontos is, lehetne. Ezek, mind-mind a lelki tényezőkre is visszavetülhetnek, amit talán az inkarnáció során is, magunkkal hozhattunk.

A horoszkóp képleteinkben ezekre védekező, akadályozó félelmekre is, megtalálhatjuk a megfelelő válaszokat is.
Amennyiben szeretettel tudjuk elfogadni elsősorban saját magunkat, majd ezzel együtt másokat is, akkor a kapcsolatainkban a közös utunkon járva, egymást segítve, támogatva, megtalálhatjuk az életcélunkban az örömünket, mert ez lehet a boldog kapcsolatok, főleg a jó párkapcsolat titka!

Talán ezzel az is kimondható, hogy az életünkben szinte minden okkal történik, a jó és rossz dolgok is. Nem árt tehát úgy alakítani az életünket, hogy az, mindenki számára örömteli módon elfogadható legyen.
(válasz vegana 2517. hozzászólására)


2517. vegana2016-05-21 22:30
Sziasztok, vki ismeri Szatmári Nóra asztrológust?csináltatott nála elemzést?mert engem átvert és szeretném tudni mással is megtörtént-e uez.

2516. Ilcsimama2016-05-20 18:09
Kedves Fórumlátogatók!
Érdemes lesz most szombaton a szemünket az éjjeli égboltra szegezni, ugyan is megfigyelhetjük az úgynevezett „Kék Hold naptári eseményt”.
Évszakonként általában három teliholdat láthatunk az idei tavaszon, viszont már negyedik teliholdat láthatjuk május 21.-én, amikor a hold éppen a Skorpió jegy végén jár és 21-én 23 óra 16 perckor lép a telihold fázisába a Nyilas jegyben. A hold ilyenkor a Földkörüli útjának, a felének végéhez ér és ilyenkor a Teliholdnak a Nap felé forduló odalát látjuk, mint fénylő kerek korongként világítja meg az éjszakai égboltot.

Mivel a Hold erősíti az intuíciót, jól működnek ilyenkor a megérzések is, ezért ráláthatunk az életünkre. Egyben a Telihold egy Tükörnek is számíthat, mint egy nagy vízfelszín, egy önismereti találkozási lehetőség Önmagunkkal. Mivel a saját bensőnk tudatalatti vizsgálatával kiismerhetjük, az összes lelkünkben elrejtett élményeket is. Vagyis a Teli hold időkben a belülről jövő energiák is könnyebben felismerhetők. A Nyilas jegyben haladó holdat pedig a nagy jó tevő Jupiter bolygó uralja. A nyilas jegy így itt segítségül szolgálhat a jövő tervezéséhez, mert a Jupiter tulajdonsága közzé tartozik az is, hogy utat mutasson a jó útkereséséhez.

Főleg ilyenkor tapasztalhatjuk meg leginkább magunkban, hogy mit is szeretnénk igazán, milyen úton szeretnénk járni, és mit szeretnénk ebben az életünkben elérni.

Ugyan akkor ez a nap a megvilágosodás ünnepének is tekintendő és egyben „Tízmilliószoros” jó gondolat teremtő napnak is számít.

Nem régen a Merkúr vonult el a nap előtt, most pedig 22.-én Vasárnap reggel a Mars, a Föld és a Nap kerül egy vonalban, vagyis oppozícióba - együttállásba kerülnek egymással. Ez a jelenség általában 2 évente csak egyszer fordul elő. A Mars leg utóbb ilyen közelségben KB, 10 éve lehetett és legközelebb majd 2018-ban halad a Mars ettől még közelebb a Földhöz.
Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a 2016-os év a MARS évének tekinthető. Ez pedig általában úgy érvényesül, hogy előtérbe kerül majd a vágyakozás, a szenvedély, de egyben nyughatatlanság is, mivel azonban a MARS a tetterő bolygója nélküle nem lehetne akaraterőnk. A 2016-os év akár a legjobbat is kihozhatja belőlünk, pláne ha ezt megelőzően a bizonytalanság vett rajtunk erőt, most a saját akarat által a saját kezünkbe vehetjük akár a sorsunkat is.
Most bizony rajtunk is múlhat, hogy helyes irányban tereljük az éltünket!

2515. Ilcsimama2016-05-18 11:37
Kedves "hajadon81". Nagyon szépen köszönöm a születésnapi köszöntést!
Örülök, hogy az új munkahelyeden sok szép és jó feladat várt téged.
Tanulgasd szorgalmasan az asztrológiát is, mert sok mindenen átsegíthet az abból szerzett tudás is.

Amennyiben a mások horoszkópjában szeretnél eligazodni, - főleg ilyen nehéz helyzetben, mint amilyenben az ismerősöd is lehet -, akkor nem csak az idő közeli Tranzitokat kell vizsgálnod, (mint ahogyan írod a mostani május 17-18.-ig tartó időket).
Megjegyzem, hogy ez - az általános (nem pontos születési időre készített) horoszkópban mostanság megjelenik az a bizonyos „Nagy Trigon zöld háromszög is”. Amely a szűzjegyben lévő Jupitert - a Bakban járó Plútót- és Bikában haladó Merkúr és Vénusz bolygókat köti össze.Ez ugyan mostanság többek számára hatalmas lehetőségeket jelenthet - úgy általánosságban-, de az is tudható, hogy itt az energia színt körbe-körbe áramlik és sok esetben nem találja meg a kivezető utat, ezért csak is a saját születési „Radix” szerinti segítő fényszögek adhatják meg a lehetőséget a kitörésre.

Hiszen a Tranzitok csak egy égi vándorok, jó esetben még a lassú bolygóknál is, csak átmenetileg, és gyors bolygóknál is csak rövid ideig fejtik ki a hatásaikat, a „Radix” horoszkóp szerinti adott területen pedig találkozási pontok közelében még azt is figyelembe kell venni, hogy a fényszög közeledő, vagyis erősebb hatásként, vagy éppen távolodó, gyengülő hatásként jeleni-e meg.

Éppen ezért ilyen esetben nem csak az a fontos, hogy a mindenkori Tranzit bolygó éppen hol halad, ha nem az is, hogy az illető születési képletében a bolygók éppen milyen fényszögi adottságokkal vannak.
Amennyiben azt kérded, hogy e kérdés kapcsán a Radix”-ban, melyik házat kell vizsgálnod, akkor elsősorban az alap M/ képlet (I. házas kostól a 12. házas halakig) szerinti ház - jelentés tartalmakat is ide kell hozni. Még pedig azért, mert a „Radix” szerinti 12. házban a bolygók hatáskörei valóban kiterjedhetnek az elzártságra, fogságra és sorscsapásokra, valamint ide tartoznak a büntető perek is. Viszont ezeknek, az energiáknak a megjelenési formái a 12. ház aspektusainak= fényszögeinek (jó vagy rossz) függvénye képen jelenhetnek meg. Még pedig azért mert a 12. házból jövő letámadás általában nem jót jelez, - mert ugye tudjuk hogy-, ez utalhat főleg az elszigetelődésre, de a fogságnak a zárt intézettbe, börtönben való letöltésére is.

Azt is jól tudod, hogy a VII. ház egyébként (a külső kapcsolatok mellett), a pereskedéssel is kapcsolatba hozható, de csak akkor, ha a Radixban a VII. jegy- ház ura vagy éppen a házban benne áll a Jupiter bolygó, vagyis "Afflikcióban"= szerencsétlenség-sors csapás a Jupiter bolygó a VII. házban problémákkal hozható összefüggésbe. Azért mert a Jupiter= „Fortuna maior”, a rend és az igazság serpenyőjét jelenti. Amennyiben pedig a törvénnyel van összetűzés, akkor nyugodtan lehet priolizálni, de főként akkor, ha a radix*-ban a Jupiter bolygó helyzete is, jó állást képvisel, és az egyéni képletben nem e jegy-házakkal van kapcsolatban, gondolok itt, mint a Nyilas- jegynek/ Jupiter uralkodói mivoltára.
A X. jegy- házban pedig, ha a Holdnak is szerepe van, és a Jupiterrel szemben állás fényszöge van a Marssal, akkor bizony a nyilvános botrány lehetőségei is, adottak lehetnek.
Vagy éppen a Marsnak az Uránusszal való együttállása is, hozhat az illetőnek merész –szélsőséges hozzáállást, amikor fellázad a személyes szabadságát veszélyeztető korlátozások ellen.
Magának a IV. háznak inkább az otthonnal és a szülőkkel kapcsolatos dolgokban van nagyobb jelentősége. Egyénileg, pedig ha a Neptunusz áll a IV. házban, akkor a családi élettel kapcsolatos titkokra is, utalást adhat. Valamint, ha esetleg a képletben a Mars együtt áll a Plútóval, akkor is, a diszharmonikus fényszög hatására képes a családi dolgokat alaposan felforgatni, illetve a két bolygó hatása esetleg erőszakot is eredményezhet.
(válasz hajadon81 2513. hozzászólására)

2514. Ilcsimama2016-05-16 12:19
Csodák csodája: Várnai Zseni verse!

Tavasszal mindig arra gondolok, hogy
a fűszálak milyen boldogok, és a
Bogarak, azok is mindig zsongnak.

A madárdal is mindig ugyan az,
Újjáteremti őket a tavasz,
A tél nekik csak álom semmi más,
Minden tavasz csodás megújhodás.

A fajta él, s örökre megmarad.
A föld érzi az élet magvakat, s a
NAP kikelti, minden újra él,
Fű, fa, virág, bogár levél.

Ha bölcsebb lennék, mint amilyen vagyok,
Innám a fényt, ameddig rám ragyog.
A Nap felé fordítanám az arcomat,
S feledném minden búmat, harcomat!

Élném időmet, míg élhetem,
Csupán egy perc az életem,
Ami volt, már elmúlt, már nem él,
Hol volt, hol nem volt, elvitte a szél.

S a holnapom? Azt meg kell érni még,
Csillag mécsesem kitudja meddig ég?!
De most, de most e tündöklő sugár,
Még rám ragyog, s ölel az illattár!

Bár volna rá szavam, vagy hangjegyem, hogy
Éreztessem, ahogy érzem, ez illatot, e fényt,
E nagy zenét, e tavaszi varázslat ihletét.
Mely mindig új és mindig ugyan az,

A CSODÁK CSODÁJA A LÉTEZÉS…A TAVASZ!!!

Nézd meg hozzá a képet is naplómban!

2513. hajadon812016-05-15 13:08
Drága Ilcsimama,
Kissé megkésve, de annál nagyobb szeretettel Boldog születésnapot kívánok. Nagyon régen nem néztem szét a fórumon, mert az új munkahelyem, az új feladatok minden szabadidőmet elraboltak tőlem. De, ha van egy kis szabad időm tanulgatom az asztrológiát, mert továbbra is nagyon érdekel, és többször is elolvastam, amit a fórumon írt nekem Ilcsimama. Mivel, hogy hosszú hétvége van és az idő is szomorkás így van időm jobban elmélyedni az asztrológiában. Egy ismerősöm horoszkópját nézegetem, mert a bíróság börtönnel fenyegeti, de tudom, hogy ő nem egy bűnöző a sógora miatt van ez. Ha, jól tudom, a 4-es ház ura kellene, hogy legyen a 12-es házban vagy fordítva erre már nem emlékszem. 2016-17-18 ig megnéztem,de én nem láttam ilyen bolygóállást,de az is lehet,hogy nem jól emlékszem rá,hogy ezeket a házakat kel nézni. Azt tudom,hogy a Bíró a X-es házban van,de és a perek a VII-es házban. Tudnál segíteni nekem,hogy melyik házat nézzem?.
Köszönettel
Hajadon81

2512. Ilcsimama2016-05-10 15:32
Kedves Csaba! Nagyon szépen köszönöm a megemlékezést.
(válasz Mcsaba 2511. hozzászólására)

2511. Mcsaba2016-05-07 19:22
Kedves Ilcsimama, nem tudom pontosan, hogy mikor ünnepled a születésnapodat, de tiszta szívből kívánok Örömöt és Elégedettséget Neked!

Az "arab pontokról" böngésztem (a Morinusban alkalmazható) és az a kérdés merült fel bennem, hogy vajon mennyire fontos az éjjeli vagy nappali születés? ... Mert különböző helyeken különféleképpen értelmezik.

2510. Ilcsimama2016-05-07 13:09
Nagyon szépen köszönöm. Igen nagyon szép napon május 1-én volt.
Feltöltök én is egy szép tavaszi verset és ehhez kapcsolódva a naplómba képet is.

Petőfi Sándor / A tavaszhoz.

Ifjú lánya a vén télnek,
Kedves kikelet,
Hol maradsz? Mért nem jelensz meg
A világ felett?

Jöszte, jöszte, várnak régi
Jó barátaid;
Vond föl a kék ég alatt a
Fák zöld sátrait.

Gyógyítsd meg a beteg hajnalt,
Beteg most szegény,
Oly halványan üldögél ott
A föld küszöbén.

Áldást hoz majd a mezőre,
Ha meggyógyítod:
Édes örömkönnyeket sír,
Édes harmatot.

Hozd magaddal a pacsírtát,
Nagy mesteremet,
Aki szép szabad dalokra
Tanít engemet.

S ne feledd el a virágot,
Ne feledd el ezt,
Hozz belőle, amennyit csak
Elbír két kezed.

Nagyobbodtak a halálnak
Tartományai,
S bennök sokan a szabadság
Szent halottai;

Ne legyenek szemfedőtlen
Puszta sír alatt,
Hintsd reájok szemfedőül
A virágokat!
(válasz Perla del Mar 2509. hozzászólására)

2509. Perla del Mar2016-05-05 13:10
Kedves Ilcsi mama! Köszönöm ! Majd reagálok bővebben is ígérem!
Szeretnék boldog szülinapot kívánni! 🎂🎂🎂Valamikor mostanábab úgy emlékszem.

2508. Ilcsimama2016-05-03 17:13
Kedves „Perla del Mar”. Örülök, hogy hallottam rólad! Azt tudod ugye, hogy az asztrológia szimbóluma egy bezárt kör, annak a középpontjában áll az Öntudatra ébredő „ÉN”. Neked a Napod az 5. Kos- jegy- ház határon egyházban található a Merkúr bolygóval, amely a kommunikációt erősíti fel. Mikor máskor, ha nem most lenne neked nagy szükséged arra, hogy jól kommunikálj a vizsgák alkalmával. Ehhez pedig nem is inkább a horoszkóp- béli adottságaidra, ha nem inkább a tanulásra és a szorgalmadra van szükség.
Azonban mivel az 5. házadban / a Kosban található neked a szerencse pontod is, éppen ezért
(kellő felkészültség mellett) a vizsgákon is érezni fogod, hogy veled lesz a szerencse is. Csupán arra kellene összpontosítanod, hogy „ne izgulj, mint ahogyan a kérdésfeltevésedben azt írod.”
Ugyan is napi eseményekben május 13.-án a saját bioritmusod fizikai szintje 99%-ot jelez.
Az érzelmi ritmusod pedig 13% szinten lesz. Mivel pedig a fizikai szinted ilyen magas % -ban lesz, így ebből a szellemi szintedet kellene erősítened. Egyébként ez a jó vizsga lehetőség kihatással lesz majd az anyagi dolgaidra is.
Egyébként is a 2016. 05. 13.-i napi horoszkópban a Jupiter bolygó a nagy szerencse bolygója a Szűzben/ Merkúr bolygó fennhatósága halad éppen, arról már nem is beszélve, hogy jelenleg a Merkúr és a Vénusz bolygó is együttállás fényszögben „Tranzit- körforgás folytán” a Bikában halad (mely, mint tudjuk a kisszerencse bolygója) és a Jupiternek mind két bolygó irányában nagyon jó Trigon fényszöge lesz a vizsga napodon.
Arról már nem is beszélve, hogy ezen a 13.-i napon megjelenik a napi horoszkópban a Jupiter- Plútó- Merkúr- Vénusz bolygó, alkotta Trigon jó kapcsolódási „nagy háromszög” a 11. ház csúcsán, mely a jövő alakulását is eredményezheti nálad is.

Mivel pedig a saját „Radix” képletedben a 9. házad, amely a magasabb gondolkodásért a tanulásért felelős és a Rák-jegyben/ Hold / uralkodóval van így az Oroszlánban lévő X. házas MC- t is, a hívatásban, a jövőútjának az érvényesülés alakulásában is, csak erősíteni tudja a mostani vizsgád. Ehhez még csupán egy kis jó adalék, hogy a május 13.-i napi horoszkópban a HOLD éppen az Oroszlán jegyben halad, ahol azt a feladatot adja neked, hogy legyél nyugodt- ügyes –megfontolt, és ebben még a Szaturnusz bolygó is támogathat, mivel a Holddal nagyon jó Trigon fényszöget alkot. Már pedig neked a saját képletedben Szaturnusz bolygó pontosan az I. ASC házadban áll,ahol különleges elvárásokat hozhat be, mivel pedig itt található a Mars is, így az a türelmetlenséget táplálhatja, míg a Szaturnusz inkább az óvatosságra int, de egyben a skorpióban segít átlépni az akadályokat is. Az I. házas Szaturnusz méltóságos körültekintésre sarkalhat, arra, hogy keményen és szorgalmasan dolgozz meg az eredményekért, hiszen itt a Szaturnusz leckéje az önfegyelemben és az életlehetőség megtervezésében rejlik, pontosan azért, hogy a céljaidat mennél jobban meg tudd valósítani. Még akkor is, ha az itt lévő Mars egy kis konokságra is sarkalhat, amely időnként elhomályosíthatja az előtted lévő helyes út lehetőségeit.
Kedves „Perla del Mar! Kukkants be az adat lapomon az asztrológiai ismeretekhez kapcsolódó naplóba, küldök neked szerencsét, hozó képeket a jó vizsgák eléréséhez.

Továbbiakban érdekes kérdést fogalmazol meg a „kilépési pontok” témakörben”.

Mivel az is tudható, hogy az egyéni „Radix” horoszkópban a HOLD a lelki világot és mind azt az erőt, ami bennünk rejtőzik, irányítja és képviseli és a Merkúr, által kerülhet megtestesítésre, mert összekapcsolja tudatosan az életben megszerzett tapasztalatokkal. Mivel pedig maga Vénusz bolygó nem tartalmaz spirituális törekvéseket, így egységbe vonhatja a JIN és a JANG testi megjelenítést. A Vénusz szellemének a jótékony hatásait lehet ezzel magába foglalni, amellyel helyre hozható a természetnek azon egyensúlya, amellyel kellemessé tehető a 4 alapelem harmonikus egysége.
Már pedig erre főleg azoknak van nagy szükségük, akik nem képesek harmóniába kerülni a Jupiter által képviselt dolgokkal, hiszen maga az aggodalmaskodás, a rosszindulatú irigység, a türelmetlenség, a bosszúság, bizony behozhatja a vércukor az epe és a máj betegségek lehetőségeit is. Még pedig azért, mert a Jupiter bolygónak a májra, a cukorháztartásra az elválasztó és hasnyálmirigyre van betegség hajlami lehetősége.

No, már most a horoszkópban a főként a bolygók elhelyezkedésének, a távolságának összeadásból, az ASC -től számítottan a jegy- házakban lévő úgynevezett „arab pontok, mint például a szerencsepont is, ilyen”, a különböző életkörök a Nap és Föld viszonylatában osztják fel a teret. Ezek pedig főleg a földi viszonylat szempontjából jelzik a sors tendenciákat, vagyis a „Radix” képletben a 4 Kentra tengely alapján: ASC-DSC/ MC –IC, jelzik számunkra Földi mulandóság létezését. Hiszen mind ezek vizsgálatával tárul a szemünk elé az ASC -től kiindulva az MC szerinti érett felnőtt kor, amely 25. évnek felehet meg, majd a DSC- hez közelítve az idősebb 50-es éves kor és majd az IC-nél a 75. évben mérhető az élet mélypontja. Innen tovább pedig tovább az ASC-ig lehet a következő 25. év élet lehetősége.
Ilyen képen a köztes házak hossza 100 hónap,= 8 év és 4 hónapnyi idővel.

Kinek-kinek a képletében, milyen hosszúságban található meg az élet minőség léte és elmúlása arra ugyan van egy bizonyos Glahn - féle „életkör” számítási módszer, de nem ajánlom senkinek sem, hogy ezzel konkrétan foglalkozzon és kutassa a saját elhalálozási idejét.

Hiszen maga az MC vagyis „ÉG” közepe a fejlődés útját és a vele szemben lévő IC az „Ég alja az Imum Coeli”a rejtett belső Ént jelzi. Vagyis ez által kell magunkban megtalálni az utat a belső fejlődéshez. Mivel pedig pontosan az IC-ben eredhetnek az önpusztító minták eredetei is, így kerülni kell az erőszakra hajló vonzalmakat is.

A személyes létezés keretei közül pedig a „kilépési pontot” vagyis az újra testesülést a hold csomópontokban is, kereshetjük. A felkelő jegyekben, pedig az életterületekért felelős házak közvetíthetik felénk, mint az „Inkarnálódó lélekkel”, hogy mint a halálházaként ismert 8. ház milyen összefüggésbe kerül a halál analógia okán a Szaturnusz sorsbolygóval. Viszont azt is tudni kell, hogy az IC, szerinti élet- végesség inkább az örök újrakezdésben leledzik, mert ez által (már aki hisz ebben) egy új élet ciklus veheti a kezdetét, ahol az ismételt újraszületéssel egy újabb fejlődési ciklussal lehet még teljesebbé tenni az új élet minőséget.

Mivel pedig a „karma asztrológia szerint egy emberi életben 4 eltérő fordulatpont van, az első és az utolsó fordulópont lehet a leghosszabb, a középső 2 pedig általában olyan 9 -9 évig tart. Az első magával a születéssel, vagyis az ASC -el kezdődik el és általában a hossza olyan 36 évben mérhető, az utolsónak pedig nincs záró dátuma.

Egyénileg ki lehet kivonni a születési évből - hónapból - napból képzett numerologikus sor- számot, amely megmutathatja az élet első fordulópontját. Például. 1984. 03.19= 35= 8
36-8= 28.év.
Mivel pedig az emberi élet átlag 72. évben mérhető, amely megegyezik azzal, hogy a NAP tavaszpont precessziós útján 72. év alatt tesz meg egy fokot.
Tehát egy egészséges ember életében a 72. életkor a precessziós nagy napév, egy fokának felelhet meg.
Érdekes lehet az is, hogy az egészséges ember érverése percenként átlagban 72.
A 72-nek fele, vagyis 36 az ember normális hőfok- mérsékletével is azonos.
Vagy, hogy percenként 18 szor veszünk lélegzetet 18X 4 = 72.
Amennyiben pedig a Föld kb, 4 perc alatt fordul el 1° fokot akkor az elmozdulás 72 lélegzetvételnek felelhet meg, ha pedig az ember egy perc alatt 18 lélegzetet vesz, akkor egy nap, vagyis 24 óra alatt 25920 szor vesz lélegzetet, és ugyan ennyi a nagy Nap évben lepergő földi évek száma is.
Mivel pedig a régi hindu felfogás szerint az élet hossza általában a lélegzet- vételben mérhető, így - a karma szerint- bizonyos lélegzetvételre van kilátása az embernek amikorra a halála, bekövetkezhet.
Aki pedig hisz magában a reinkarnációban érdemes még az élet során felkészülni a halál utáni eseményekre is, pontosan azért, hogy az újjászületéssel, magunkkal hozott ismereteket tovább tudjuk inkarnáció során fejleszteni, illetve, hogy a magunkkal hozott Karmikus feladatokat be tudjuk teljesíteni. Az ősi vallások szerint, amikor az ember eltávozik a földi életből a földi életünk, összekapcsolódik a halál utáni asztrális életünkkel, vagyis a halálkori csillagállása segít bennünket a szellemi testi létben is, mert az asztrális világ a lélek lakóhelye, és ha nem lenne lélek, akkor nem lennék képesek újból testet ölteni.
Ezt pedig nagyban az határozhatja meg, hogy az előző földi életünk mennyire volt terhelt.

Már pedig akkor visszatérhetünk a mostani „Radix” horoszkóp szerinti állapothoz, ahol a felkelő bolygók, jegyek és a házak a 4 Kentra tengely pont és a holdcsomópontok és az ehhez kapcsolódó fényszög hatások, miképpen engedik a sorsunk beteljesedését előmozdítani.
Hiszen nem csak a bolygó hatások, amik az élet önrombolására késztetnek, hanem mi magunk vagyunk azok, akik nem látjuk meg és fedezzük fel az élet jobbításának a lehetőségeit, azzal, hogy mennél jobban igyekezzünk megismerni a „Radix” horoszkóp adta lehetőségeinket.
(válasz Perla del Mar 2507. hozzászólására)

2507. Perla del Mar2016-04-29 20:24
Kedves Ilcsi mama! Rég nem jártam itt. Május 13án lesz az érettségi. Nagyon izgulok. 😨 Ha lesz egy kis időd megnéznéd milyen hatások várhatók? Köszönöm!😀
A másik kérdésem az érdekesebb lehet mások szàmára. Mik azok a kilépésu pontok valaki képletében? Állìtólag 3 van és az utolsónál mondenki távozik. Csak ezeknél? Nekem volt 4 évesen egy agyhártyagyulladásom, akkor gondolom lehetett az első nàlam ezek szerint. Ha valaki pl öngyilkos lesz az is kilèpèsi pontnàl történik?

2506. Ilcsimama2016-04-21 14:59
Kedves Sarah_25. Remélem nem bánod, ha én válaszolok a kérdésedre.
Amennyiben a Nostradamus programot használod, jól gondolod, (de így van ez a Placidus programnál is), hogy a progressziókra kattintva a revolúcióknál keresed meg azt az évet, amelyre a szolár -Nap- horoszkópot szeretnéd egy évre előre a - születésnaptól a következő születésnapig - elkészíteni, illetve vizsgálni. Itt csak az a fontos, hogy alap értékként a pont a minden visszatérésnél jelenik meg ezért a jelző pontot át, kell raknod a csak az előre haladó helyzetbe.
Amennyiben pedig a születési „Radix” szerinti Naphelyzete nem lenne egészen pontos a születéskori fok helyzetével, akkor a léptetővel lehet azt még pontosítani - perc és akár még másodpercre is.
Nem tudom, ismered -e-? - Vagy esetleg ez talán másokat is érdekelhet-, hogy az így elkészített „Szolár horoszkópból” egy külön lapra ki kell írni a többi bolygóknak a jegyek szerinti fokszámait is, és azt rá kell jegyezni a „Radix” horoszkóp megfelelő jegy-ház külsőkör szerinti helyéhez. Valamint a jelenlegi Tranzit bolygó haladásokat is, feljegyezve, ha összevetjük a „Radix” külső körön található látens fényszög jelzéseknél le tudjuk olvasni a jegyház- jelentések ismeretében a kérdésekre vonatkozó várható fényszög - hatásokat.

Fontos tehát, hogy a „Radix” képletnél legyenek meg a külsőkörön a bolygók fényszög jelei.

Amennyiben ez nincs rajta esetleg a meglévő születési képleten akkor egy új „Radix” készítéssel (pontos születési óra-perc idővel), az opcióknál a fényszög kivetítések ki jelölésével, lehet azt megjeleníteni.
(válasz Sarah_25 2505. hozzászólására)


2505. Sarah_252016-04-18 19:22
Sziasztok! ki tudja, hogy a nostradamusban hogyan tudom megnézni a szolart? a progressziónal menjek a revolucióra és ott keressem ki az adott évet?

2504. Mcsaba2016-04-17 13:35
Kedves Ilcsimama!

A napokban a Firdárokról és a Profekcióról hallottam előadást a jutubon. És mivel elégé felkeltette a kíváncsiságomat, hát efelől kérdeznék Tőled. ... Hogy a használatát tényleg olyan nagyszerű prognózis-jelzőként értékeled-e?

Ugyanis már régebb sikerült letöltenem a Morinus programot és abban úgy a Firdárok, mint a Profekció megtalálható.

- Ha valakit érdekel a Morinus (ingyenes) asztrológiai program, hát lejegyzem a címet:

[link]

2503. Ilcsimama2016-04-16 16:52
Igen! Jól gondolod kedves Regina.

Amennyiben van neked pontos születési időre készített „Radix” horoszkópod és a külső körön jelölve vannak a (zöld harmonikus és piros színnel jelzett kevésbé jó diszharmonikus), fényszög jelek is, akkor ha oda a megfelelő házhoz és a jegy fokszámához feljegyzed a mindenkori aktuális tranzit bolygóhaladásokat, akkor - az általános fényszög hatások mellett- a saját jegy és házhatások értelmezésével láthatóvá válnak a saját látens fényszögek hatásai is.
Itt pedig a jó hatásokat érdemes még jobbá a rosszakat pedig a magunk javára fejleszteni.
Ahol pedig üres hézagokat találsz, ott pedig – a szabad akarat általi- lehetőségek is adottak lehetnek az élet minőség jobbításra.
A 90° -os Qvadrát fényszög pontosan azért lehet,
- pláne a Szaturnusz bolygó esetében – fontos, mert általa kapjuk a feladatokat a problémák megoldásához, hiszen a qvadrát fényszöget úgy is felfoghatjuk, hogy energiai gyűjtő és energiatartalékoló sugárzásnak minősülhet. Amikor pedig jó Trigon és szextil fényszög van a 180°-os szemben állás fényszög jelzésnél, akkor a kozmikusan erősebben álló bolygó a hatásokat is determinálhatja még pedig olyképen, hogy a fényszög állás mi képen lehet előre meghatározva.

Mivel pedig a Szaturnusz mellett a Jupiter bolygót is sorsbolygónak tekinthetjük, ezért a mostani Szaturnusz- Nyilas-jegyben való haladást is, a nyilas-jegyuralkodója miatt fontos jelzésként vehetjük figyelembe. Mégpedig azért, mert itt a Szaturnuszi állás a felsőbbrendű tudat jelenlétét erősítheti, vagyis valódi igazi értékekkel lehet sikereket elérni, illetve megvalósítani. Már pedig a Szaturnusz bolygó majdnem 2017. év végéig ( 2017. 12.19-ig), a Nyilasban fog haladni.
A Jupiter pedig mostanság pontosan a Merkúr bolygó uralma alatt a Szűzben adhatja a (2016. 09.08.-ig) a segítséget, ahhoz, hogy lehetőséget lehessen keresni abban, ami a sikerek eléréséhez fontos lehet.
(válasz Ilcsimama 2502. hozzászólására)

2502. Ilcsimama2016-04-16 15:13
Kedves Fórumozók.

A legutóbbi feltöltés óta ismét eltelt egy hónap és mindazok kedvéért, akik a saját „Radix” képletükben a fényszög hatások figyelemmel kísérésénél kíváncsiak arra, hogy a Napkörül keringő bolygók most a „Tranzit”haladásuk során éppen hol járnak - Budapesti földrajzi hely szerint 2016. 04. 16.-án 12-órakor -, nekik szeretnék, ezzel a leírásommal segítséget adni.

Nap a Kos jegy 26°51’ fokánál halad éppen és itt a Kos jegyben található még az Uránusz bolygó is 20°49’ és a Vénusz bolygó is 13°14’ foknál haladva.
A Vénusz bolygó egyébként a „S” Mars bolygóval jó harmonikus fényszögben halad,
az Uránusz pedig még a Nappal együttállás fényszöget képez, a Holddal és a Szaturnusszal is szintén jó harmonikus Trigon fényszögben található.

A Mars most a Nyilas jegyben 8°54’ fokán halad éppen keresztül és itt található a Nyilas-jegy 16° fokánál még a Szaturnusz bolygó is. Erről az állásról az tudható, hogy a Szaturnusz a Szűz- jegy 14°03’ fokán haladó Jupiter bolygóval éppen Qvadrát fényszöget zár be és Kosban haladó Vénusz bolygóval pedig quincunx – fényszögben van.

Mint ismeretes előtettek, hogy a Qvadrát fényszög itt két elv egymásba ütközését adhatja, míg a quincunx, pedig lassú, de állandó súrlódások közötti fényszögnek minősülhet.

A Neptunusz bolygó még mindig és még nagyon sokáig (2026. január végéig), a Halak jegyben hald majd. Mostanság pedig nem a legjobb fényszögeltségeket adja, mert a Marssal Qvadrát fényszögben és a Jupiterrel pedig 180°-os szemben állás fényszögben található.

A Plútó pedig szintén nagyon sokáig (2024.11.21.-ig), még a Bakjegyben halad.
Jelenleg a Kosban haladó Vénusszal és az Uránusz bolygóval is, szintén Qvadrát akadályozó fényszög hatást adhatnak.

A Plútónak viszont van két jó harmonikus Trigon fényszögeltsége is a Bikában haladó Merkúr bolygóhoz és a Szűzjegyben haladó (szintén Merkúr uralom alatt lévő) Jupiter bolygóhoz is.

Visszatérve még egy kicsit most éppen a Bikajegy 16°24’ foknál haladó Merkúr bolygóhoz, mint, aktuális témához, szeretném megjegyezni, hogy a Merkúr bolygó mostanság éppen átvonul a Nap előtt. Mivel tudjuk, hogy a Merkúrnak 100 év alatt csak 13-14 ilyen Tranzit állása van így legutóbb 2006-ban és majd legközelebb 2019.-ben lesz hasonló, amikor éppen a földről nézve úgy láthatjuk, hogy a Merkúr bolygó a Nap korongja előtt halad át éppen.

Megjegyzés: A bolygóátvonulást olyan csillagászati eseménynek tartjuk, amikor a belső bolygók, mint a Merkúr, vagy éppen a Vénusz – a Földről nézve-, elhaladnak a Nap korongja előtt, mivel pedig a Föld és a Napközé csak azok a bolygók kerülhetnek, amelyek a naprendszerben közelebb keringenek a naphoz, mint a Föld.

A Vénusz bolygó 225 nap alatt járja körül a Naprendszert, (a Föld pedig 1 év alatt, vagyis 365 nap alatt), ezen időben a Föld is hosszú utat tesz meg éppen ezért a Vénusz csak 584 naponként halad el Nap és Föld között. Ez pedig azért lehetséges, mert a Vénusz bolygó pályának a síkja kicsit ferdébb a Földpályasíkjához képest, ezért - a földről nézve -, mi a Nappal való találkozást úgy láthatjuk, hogy a napkorong alatt vagy éppen fölötte halad el Vénusz bolygó, a legutóbbi ilyen Vénuszi áthaladás 2004.*-ben volt.

Más a helyzet e téren a Merkúr esetében, mert ezt a hatást a földről vizsgálva gyakrabban lehet távcsővel megfigyelni, még pedig azért, mert a Merkúr pályája közelebb esik a Naphoz, így aztán rövidebb idő alatt is képes megtenni a napkörüli keringési idejét.

Visszatérve a következő egy hónapra előre nézve: a mai napon a Hold az oroszlánjegynek a 23°10’ fokán jár éppen „Növő holdfázis idejében”.

Vasárnap 17-én már a Szűz-jegynek a 5°23’-nál halad és április 19-é-től 21-ig már a Mérlegjegyben halad a Hold.

Ugyan ekkor április 19.-én 17 óra 19 perckor a NAP is jegyet vált majd Kosból a Bika jegybe, ahol majd május 20-ig 16 óra 24’ –ig fog tartózkodni.

A Hold április 22.-én vált jegyet 07 óra 25 perckor éppen Telihold fázis időben és itt tartózkodik a Skorpióban még április 24-ig.
04. 25- 26-án a Nyilasban és 04.27.- 28.-ig a Bak-jegyben és a 04. 29- egészen május 1.-ig már a Vízöntő jegyben halad a hold.
Ebben az időszakban, vagyis április 30.-án 05 óra 30 perckor a hold már átvált a „Csökkenő holdállásba”.

Májusban: a Hold 2-3.-ig a halakban, 4-5.-ig a Kosban, 6-7.-ig pedig a Bikajegyben halad majd és itt a Bikajegyben 6.-án 21 óra 30 perckor vált át a hold az Új holdfázisába. Ragadjátok meg ezt az időpontot a jó gondolatok teremtő erejének a felhasználásra.

Május 8-9.-ig a Hold az Ikrekben, majd 10-11.-ig már a Rákjegyben halad a hold.
Május 12-13.-án az Oroszlán jegyben jár a hold és „ 19 óra 03 perckor Növő holdfázisában lép.

05. 14- 16.-ig a Szűzben, 17-18-ig a Mérlegben, 19-21-ig pedig a Skorpiójegyben halad majd a hold.

2016. május 20.-án 16 óra 25 perckor vált át a NAP a Bikából az Ikrek Napjegybe, ahonnan majd csak június 21-én a Nyári napforduló idején vált jegyet a Rák jegyben.