Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


2211. HnéViktória2015-10-12 19:51
Kedves Ilcsi Mama!-OLVASÓK!

Holnap azaz 13 án 13 órakor lesz a válásom!

Nehéz percek lesznek, de elkerülhetetlen...gondoljatok rám

2210. Ilcsimama2015-10-11 15:11
A 2208. számú bejegyzés folytatása „alfahold” Mars évekhez kapcsolatos kérdés csoportban.

Azt mindenki tudja, hogy a Mars bolygó tüzes jegyhez tartozik. A tüzes Mars hagyományosan a Kos-jegyhez és a Skorpió –jegyhez van rendelve, mert a 7 bolygó közül a Mars is (mint még a többi 6 bolygó), egy-egy jegyet ural, viszont a Skorpió jegynek a másodlagos ura a Plútó, mely egyben a Mars magasabb rezgésfokán működve a Plútó a MARS felsőbb oktávjának felel meg.
Egyébként a bolygók önmagukban nem okoznak eseményeket, hiszen csak a hajlamot mutatják és nem a kényszert, még is az átvonuló Mars szinte meggondolatlan cselekedetekbe és konfliktusokba kergethet bennünket.

A 2016. évben, amikor a Mars éve lesz ugyanakkor a Mars januártól a Skorpióban és a Nyilasban ide-oda hátra-előre mozogva többször is, érintik azokat a „Radix” horoszkópban lévő fok pontokat, amelyeknek a hatására az energiák befelé fordulnak, ezáltal pedig kevésbé tudatosan jutatják kifejezésre a „Karmikus” akadályokat, főleg amikor ez a Marsikus hatás a Skorpió jegyben lesz adott.
Amikor egy - egy bolygó „Retrográd=R” mozgást végez a visszalépés miatt, amelyik jegyet már túlhaladta az ismételt előrehaladás során, akár 3 szor is áthaladhat ugyanazon a területeken. Mennél többször érinti egy „R” bolygó ugyanazon területeket annak a hatása is sokkal erősebb és észrevehetőbb. A visszaforduló bolygó hatását pedig leginkább ott fejti ki a legjobban ahol a képletben éppen meg fordulni látszik a bolygó, vagyis ismét előre haladó állapotába kerül.

Érdekes lehet még az is, hogy a Földről nézve a bolygók először látszólag előre, majd hátrafelé haladnak, ez pedig azért van így, mert az ASC -től kiindultan vizsgáljuk a „R” bolygók helyzetét.

Tehát, ha valakinek a „Radix” képletében több „R” bolygó is találhatók, ŐK azok, akik legjobban megérezhetik minden ilyen többszörösen is áthaladó bolygó hatásokat, akár a saját jegyében végzi a bolygó a „R” hatását, akár az előző jegy valahány fokára lép esetleg vissza a bolygó.

Példaként nézzük meg az Uránusz bolygót, amely 2011. 03. 12.-től 7 éven keresztül éppen a Mars uralkodása alatt a Kos- jegyben jár. Mint tudjuk azonban azt is, hogy az Uránusz is sokszor retrográd állásban halad.

Nézzük csak meg például a mai nappal (2015. 10.11-e), amikor is az Uránusz a 18°31’ foknál halad éppen (a lassúbolygóknál fontosak lehetnek a percfok meghatározások is), de 2015. 10. 12-én már hátrálni kezd 2015. 12. 29.-ig a Kos- jegy 16°33’ fokig. Majd innen ismét előre indul a Kos-jegyben és csak 2016. 02. 28-án jut el a Kos-jegynek a 18°13’ fokáig.
Itt egy kicsikét totojázik, majd ismét elindul előre, hogy a 2016. 12 hó 23-án már 20°33’ foknál jár, innen aztán már 2017 elején ismét halad majd előre a fokszámokon STB-STB.

Mi ebből a tanulság, hogy érdemes a látens bolygóhaladásokat is, figyelemmel kísérni és a külső körre feljegyezni még a saját jegyen belül is a fokszámokat, mert azoknál a fokoknál bizony, amelyek a „Radix”-ban érintettek lehetnek az Uránusz (de más bolygók más hatással is), bizonyosan behozhatja az Uránuszra oly jellemző hatásait. Amennyiben csak arra gondolunk, hogy az Uránusz is a Merkúr bolygó magasabb vibrációján keresztül működik, míg a Merkúr racionális a logikus gondolatmenetet követ, addig az Uránusz a váratlan dolgokat hozhatja be, illetve sokszor előre nem látható módon a semmiből csaphat le.
Pláne majd a Mars évében a Mars uralmai helyzetében 2016.-os évben.

Amennyiben kellően fel tudunk készülni ezekre, fényszög hatásokra, akkor esetleg még elébe is, tudunk menni a megtörténéseknek is, pláne, ha az esetleg még balesetet is, jelezhet.

Az asztrológiai tanulás terén, ha ezeken is túl nézünk, akkor érdemes azt is figyelembe venni, hogy a „Radix” születési képletben például a Mars bolygó együttállásban található –e a NAPPAL, mert akkor maga az együttállás fel fogja erősíteni a jegynek a tulajdonságát. (Ezért szoktam nektek tanácsolni, hogy az asztrológia ismeretszerzés terén elsősorban a jegyek a házak a bolygók a fényszögek jelentés tartalmait szükséges megismerni.)

Mivel pedig a Kos-jegyben álló Nap is tüzes jegyes bolygó, ezért itt a hatások is sokkal erősebben fognak előtérbe kerülni. Aztán így tovább gondolva többi jegyekre is: a Bikánál, ha ott van a Nap is a Mars hatása mellett, akkor még földhöz ragadtabb lehet a hatása is, az Ikreknél pedig mivel a levegős jegyhez tartozik ott Nap –Mars hatására még izgőbb – mozgóbb, csapongóbb lehet valaki, a Rákban álló Nap –Mars esetén pedig az érzelmeket erősítheti jobban fel. STB-STB.

Tehát sok múlhat azon, hogy ki-ki miként tudja a Mars jellemvonásait jó vagy rosszabb módokon érvényesülni. Vagyis fontos lehet, hogyha valakinek a tüzes elemekben találkoznak ezek a bolygók, akkor fontos lehet a cselekvések terén a realitások talajára helyezkedni.

Még pedig olyan módon, hogy ha Mars a képletben eleve földjegyben található - Bika- Szűz- Bak- és még a Nap is a föld elemhez társul, akkor szinte biztos, hogy az illetőnek a munkája és az ebből szerzett jövedelme válik mindennél fontosabbnak.

(Ezt a kör alatti jobb alatti kis táblában a „Jelek” –nél jól nyomon lehet követni, sőt még az is lényeges lehet, hogy „Kardinális - Sarkalatos ” tengely- jegyében I. IV. VII. X. jegy - házakban, vagy azt követő „Szilárd” 2. 5, 8, 11. jegyházban vagy „Változó” jegyházban 3, 9, 12, házakban állnak-e bolygók.)

Amennyiben viszont ebből a szempontból a levegős jegyeket (Ikrek- Mérleg- Vízöntő), vizsgáljuk meg, akkor, ha a Nap és Mars is ilyen jegyben található, akkor szinte bizonyos, hogy a két erős energia annyira felerősítheti a gondolati csapongást, hogy a belső nyugalmat felboríthatja.

A Vízjegyekben álló Nap és Mars hatásokat is, (Rák – Skorpió - Halak), amennyiben idekerül a két bolygó együttállása, akkor bizony arra kényszerülhetünk, hogy le kell, hogy nyeljük könnyeinket az, pedig sok esetben a betegség forrásává is válhat.
Vagy pedig egy bizonyos idő után dühkitörésekben nyilvánulhat meg a hatás, az pedig sok kellemetlenség forrásává válhat.

Nézzük meg ezeket még fényszög hatások tekintetében is! (Ezt pedig leginkább a kör alatti nagy „EKL” táblában kísérhetjük figyelemmel, valamit a Tranzit hatásoknál pedig a látens fokszámok figyelemmel, kísérésével.)

Arról már az előző részben írtam, hogy a képletben a jegyek egymáshoz való jegy- távolságuk alapján milyen módon fejtik ki a jó és rossz fényszög hatásaikat, vagyis, hogy melyik jegy hány 30° jegynyi távolságra található egymástól.

Most inkább csak arra térnék itt ki, hogy milyen lehet a kapcsolat a fényszögek tekintetében a Nap és Mars esetében másokkal.

Először a jó harmonikus fényszögeket nézzük meg, ekkor szinte biztos, hogy a kapcsolatokban is, megértő, szerető érzés fog megerősödni.

Itt inkább a diszharmonikus fényszögek jelenthetik a gondokat, még pedig oly módokon, hogy, ha megnézzük a képletben a Nap –Mars helyzetét, akkor, ha azok 90°-nyi távolságra találhatók egymástól akkor két elv egymásba ütközésére lehet számítani, amely akadályoz, és csak későn nagy erőkifejtések árán engedi a teljesülést, például apa-fiú kapcsolatban.
Nők esetében pedig szinte bizonyos, hogy olyan párkapcsolatokat létesíthetnek, ahol a nem egyetértés a veszekedés szinte minden formája megtalálható.
Azonban itt még a 45° rossz fényszögnek is lehet jelentősége, mert egzakt módon közepes 90° hatásának felelhet meg, amely szintén nem jót tesz mindenféle kapcsolatok terén.

Aztán említést érdemelhet még a Marsnak a Naptól való távolság tekintetében a 150° nevelő, quincunx – fényszög is, amely lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszögként szintén belső jellemi nehézségeket jelölhet a képletben, ez akár az önbizalom hiányát is jelezheti, de legtöbb esetben, ha nem kellően értékeljük, akkor akár valamilyen betegség forrásává is válhat.

Nem maradt más már hátra a Nap-Mars fényszögek vonatkozásban, mint maga a szemben állás fényszög kapcsolat, amennyiben a „Radix”-ban a Nappal szemben állás fényszög kapcsolat található a Marssal, akkor elsősorban azt kell nézni, hogy partneri és egyéb kapcsolatok terén ki az, aki Marsikus jelleggel bírhat, vagy akár a családban is az apa, mivel ezt általában a Naphelye jelzi, milyen hozzáállást tanúsít a kapcsolat terén. Ugyan is ezek a kapcsolatok jórészt feszültséggel terheltek lehetnek, sőt még akár ellenséges megnyilvánulások is kísérhetik ezeket, a kapcsolatokat.

Folytatás következik!
(válasz alfahold 2202. hozzászólására)


2209. Mcsaba2015-10-11 14:19
Köszönöm szépen kedves Ilcsimama!
Hasznos volt, lehet tanulni belőle, viszont itt a (2208.) Marsról szóló tanítás is kifejezetten jó!!!

Köszönjük szépen a munkásságodat.
Szeretettel, Csaba.

2208. Ilcsimama2015-10-10 13:48
Kedves „alfahold”! Először is szeretnélek megdicsérni téged is, az érdekes és igen jó kérdésedért.
Igen, „Mcsabának” a holddal összefüggő kérdéseivel kapcsolatos válaszaimat már befejeztem.

A Te általad feltett kérdés is - valóban igen csak érdekes dolgokra deríthet fényt, ami talán úgy, ahogyan Te is írod talán - másokat is érdekelhet.

Éppen ezért - tanulási célzattal-, a kérdésedre vonatkozó válaszomat is több részletben szeretném neked (nektek) leírni.
Kezdjük, akkor az elején, hogy mindenki számára érthető legyen!

A Naprendszerünk középpontjában a NAP áll, az ismert bolygók (Merkúr- Vénusz- FÖLD- Mars- Jupiter – Szaturnusz – Uránusz – Neptunusz - Plútó), a FÖLDDEL együtt körülötte nem szabályos körben, ha nem „Ellipszis”’ alakban keringenek.
A Bolygók a Naptól és egymástól is, igen csak nagy távolságban mozognak és viszonylag a távolságok folytán, változnak is, azért mert ellipszisalakú pályáikon különböző sebességgel haladnak, így hol közelebb, hol meg távolabb kerülnek a Naphoz és egymáshoz is.

Amennyiben a MARS bolygót nézzük, akkor a Mars pályájának az ellipszise a legelnyúltabb.

A kérdés tekintetében pedig mivel pedig minden év egy másik bolygó befolyása alá kerül mindig az adott év március 21.-től a következő év március 20.-ig tart.
Ennek következtében 7 évente következnek egymás után a bolygók soros évei!
Ezt pedig azért értelmezzük e képen, mert a „Horoszkópkörben” a 12. állatöv-jegy közül 5 jegy van, amelynek egyedi uralkodói bolygói vannak: Kos/ Mars, Oroszlán/ NAP, RÁK/ Hold, Nyilas/ Jupiter, Bak/ Szaturnusz.
A Bika-jegyen és a Mérleg-jegyen a Vénusz bolygó uralkodik.
Az Ikrek és a Szűz-jegyeken pedig a Merkúr az uralkodó bolygói.
Valamint a többi 3 jegy közül a Skorpión: Mars és a Plútó, a Vízöntő-jegyen: Uránusz és a Szaturnusz, valamint a Halak-jegyen pedig: Neptunusz és Jupiter bolygók uralmi hatás alá tartoznak.

Amennyiben pedig ezeket a horoszkóp-körben elhelyezkedő állat-övjegyek szerinti elemzés szempontjából vizsgáljuk, akkor a bolygók hatása születési jegyben bizony jelentőséggel bírhat.

Így aztán már a mostani 2015. évben a Jupiter éve is, és majd a 2016. MARS éve igen csak érdekes lehet.

Azonban itt álljunk meg egy kicsikét és nézzük meg, hogy melyik bolygónak mely évek voltak a SOROS bolygó évei.
☻ MARS bolygó évek voltak: 1939. 1946. 1953. 1960. 1967. 1974. 1981. 1988. 1995. 2002. 2009. és most következik majd a következő 7 éves soros időszaka 1916.-ban.
(Tehát itt mindenki be tudja a saját születési évét is, azonosítani, hogy amikor amelyik évben született éppen akkor milyen bolygó a soros-év és miként befolyásolhatta azt az évet.)

Aki a Mars évében született rá lehet jellemző, hogy dinamikus, jó a szervező és a cselekvőkészsége, mert a Mars adja az egyéniségnek az akaratot, a Mars egyéniség pedig, folyton-folyvást a saját határait próbálgatja túllépni. Éppen ezért akár a makacsságot is adhatja, mert ki kapcsolhatja a jó modort, éppen ezért lehetnek köztünk olyan emberek, akiket a Mars tévútra sodorhat azzal, hogy csak is saját véleményüket szeretnék mindenáron érvényre juttatni, ezzel a forrongásukkal, gátlástalanságukkal veszélyeztethetik a békés élet lehetőségét, ugyan akkor a saját belső békéjüket is.

Mivel pedig a Mars az energiáit az életerőn keresztül kívánja érvényesíteni egyszerűen az „ÉN” szabad akar lenni, hogy a saját útját járhassa és így tudjon sikereket elérni. A Mars energiái azonban lehetnek építő jellegűek, ugyanakkor rombolóak is, és amennyiben ezek a „Radix” születési horoszkópban diszharmonikus fényszögekkel kapcsolódnak más bolygókhoz, akkor lesz jellemző az illetőre a harag, sőt akár még a brutalitás is. Nem véletlenül szoktuk a Mars bolygót még a „HÁBORÚ –Isteneként is jelölni.

Éppen ezért, mivel a Mars bolygó és annak a magasabb oktávján működő Plútó az uralkodója a Skorpiójegy szülötteknek is, mivel a Kos-jegy/ Mars uralommal az általános M/ képletszerinti I. házat adja, így a Skorpió-jegy/ Mars-Plútóval a 8. házban az ösztönök jellegzetességeit viselheti magán, ez pedig érzelmi töltéssel lehet teli, amit úgy általában nem szeretünk tudatosan felvállalni.

► Mars Napkörüli keringési ideje: 687 nap, vagy másként 1 év és 322 nap alatt kerüli meg a Napot, és 6-8 heteket tölt el egy-egy jegyben, „Retrográd” mozgás esetében pedig akár két és fél hónapot is tartózkodhat a jegyben.

A következő 2016-os MARS éve általában úgy érvényesül, hogy előtérbe kerül majd a vágyakozás, a szenvedély, de egyben nyughatatlanság is, mivel azonban a MARS a tetterő bolygója nélküle nem lehetne akaraterőnk.

A 2016-os év akár a legjobbat is kihozhatja belőlünk, pláne ha ezt megelőzően a bizonytalanság vett rajtunk erőt, most a saját akarat által a saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat.
Most bizony rajtunk is múlhat, hogy helyes irányban tereljük az éltünket.

A Mars bolygó hatására, mely akaraterőt és bátorságot kölcsönöz nekünk, esetleg megváltoztathat bennünket, hogy ne csak fontolgassuk a dolgokat, hanem lépjünk a tettek mezejére. Ne nyomjuk el magunkban tetterő képességünket.
Amennyiben képesek leszünk az igazi személyiségünket megélni, akkor a jó cselekedeteinkkel túlnőhettünk még akár saját magunkon is.

A Mars energiája által, mely növeli az akaratot, és erőt add, kibontakozhatunk, megkaphatjuk azt a csodát, hogy jobban bízzunk saját magunk képességében. Amennyiben erősebbé válunk, és ha egészségesen szeretnénk élni, akkor erős akarattal testünk saját gyógyító erejével még a betegségeinket is legyőzhetjük magunkban. (Erre vonatkozóan a következő folytatásban „ujj Mudra” gyakorlatokat is szeretnék majd nektek leírni.)

Mivel pedig 2016.-ban a MARS szinte csak két- jegyben fog „Retrográd módokon haladni, hol hátra lép, majd ismét előre haladva mozgatja meg a Skorpió és a Nyilas jegyeket.

Már az év elején január 4.-től és februárban majd március 5.-ig, majd az év közepén május 28.-tól június és júliusban és még augusztus 2.-ig a Mars a Skorpiókat erősítheti. Azonban a Bikáknak is juthat az erősítő fényszög hatásokból, még pedig a képen, hogy a Skorpióval polárisan szemben álló Bika jegy ura a Vénusz bolygó pontosan 2 jegynyi távolságban "Szextil" fényszögben, a Bakjegyben halad éppen. A Rákoknak és a Halaknak pedig azért, mert a Skorpiótól 4. jegynyire 120° távolságra találhatók a Rákoknak maga a Hold az uralkodó bolygója, a Halaknál pedig a másodlagos Jupiteri hatás is érvényesülhet, de főleg a Bakok és Halak kaphatnak ekkor a Skorpióban haladó Mars bolygótól főleg gyógyító energiákat.

Miközben 2016. március 6.-tól - május 27.-ig, valamint augusztus 3.-tól szeptember 26.-ig, pedig a Mars a Nyilas jegyéből fog sugározni, így aztán a Kosokat, az Ikreket, az Oroszlán- a Mérleg – és a Vízöntő jegyben születetteket fogja erősíteni.

Értelmezzük, hogy miért is?

A Nyilas jegy ugye M /képlet szerinti 9. jegy- ház, azt tudjuk, hogy a jegyek is fényszögeltségük tekintetében lehetnek egymástól 90° vagy 180°-nyi távolságra, ahol egymással ellentéteket – ütközéseket, vagyis diszharmonikus hatásokat mutathatnak.
Valamint lehetnek egymástól 60° és 120° foknyi távolságra ahol harmonikus kapacsolódás jöhet létre. Leginkább ez utóbbi esetnél a tűz a levegő a föld és a vízjegyek kerülnek egymással kapcsolatba. Ezért aztán mivel a Kos a Mars uralkodó által a tűzjegyhez tartozik, a Nyilashoz pontosan 4 jegynyi távolságra található, vagyis 4x30°= 120°harmad fény = Trigon, harmonikus fényszöggel és négy jeggyel odébb lévő látens fényszög kapcsolatban van.
A Kostól a tüzes oroszlán szintén 4 jegynyi távolságra található, a levegős Ikrek jegy 2 jegynyi távolságra, vagyis 2x30°= 60°* hatod fény /sextil= harmonikus fényszöggel és két jeggyel odébb, mind két irányban adja a jó hatását. A levegős Ikreknek és úgy szintén a Vízöntőknek is valamint mivel a Nyilashoz a Mérleg jegy is, 2 jegynyi távolságra, vagyis 60° fokos szextil fényszögre található, ezért kaphatnak a Nyilasból / Jupiter bolygó uralkodásával erősítő hatásokat.

Innen aztán szeptember 27.-től egészen az év végéig a Bak- Vízöntő- és az évvégén pedig már a Halak - jegyből sugározhatja a Mars az áldásos vagy éppen romboló vagy, pusztító hatását. Ne feledkezzünk meg a Mars baleseteket hozó jelentőségeiről sem, ki-ki a saját képletében főleg a 6-12-es házak vonatkozásában érdemes a Mars Tranzit hatásokat figyelembe venni.

Azoknál, akik nem tudnak a Mars erőin felül kerekedni nagyobb esélyt, hozhatnak a képlet szerinti diszharmonikus fényszögek a viszályra és a veszekedésre.
Viszont, akik fegyelmezetten élik meg még Tranzit rosszabb fényszög hatásokat is, főleg akiknél a harmonikus hatások dominálnak a 2016-os év, nem hozhat jelentős sokkoló változásokat. Azonban nem árt odafigyelni az időjárási viszonyokra, mert a Kos években általában a Tűz - jegy miatt nagyobb lehet a szárasság, ami a tüzeseteket is felszíthatja, a kora tavaszi és késő őszi téli csúszós ködös időkben pedig baleseti szempontból érdemes nagyobb figyelmet fordítani a csúszás veszélyre.

Végezetül ne feledjük még azokat a Mars bolygó hatásokat sem, amelyek a Mars éveket jellemzik, ugyan is a megfigyelések alapján ezekben, az Mars években sokkal több volt a konfliktus, mely végül is, háborúskodáshoz vezethet, ezzel aztán alig, hogy kilábaltunk gazdasági nehézségekből ismét válságba sodródhatunk.

A 2016. év a Kínai asztrológiában a Majom évében fog eltelni, ez pedig a sok éves megfigyelések alapján a - vágyak, és a törekvések terén- rendszerint a reményteli fellendülés éve lehet, amennyiben okosan egymással békességben éljük az életünket: Tűz és a + JANG- jelleg társul majd hozzá.
Nem utolsó sorban rajtunk mindannyinkon is múlhat, hogy a 2016-os Mars energiákat a magunk javára fordítsuk.

Ennek érdekében akár már mostanában is tehetünk valamit, mégpedig azért mert jelenleg szeptember 25.-től Mars a SZŰZ jegyben halad éppen, így akár a Merkúr bolygó hatására fegyelmezettebbé válhatunk. Viszont vigyáznunk kell, hogy a munkánkban nem hajszoljuk túl magunkat, mert akkor könnyebben meg is, betegedhetünk. Mivel a Mars bolygó a test betegség hajlamai közül éppen a fejre lehet hatással a Merkúr bolygó, pedig éppen az idegrendszerre hat, most a Mars éppen a Merkúr bolygó felett halad éppen el a betegség hajlamok valós formákat is ölthetnek. Pláne, ha valakinél a születési „Radix” képletben a Marsnak valamilyen diszharmonikus fényszöge található. Ugyan is a ráhatások főleg a Tranzitok idejében erősítő, de ugyan akkor romboló hatásokat is ki fejthetnek.
Főleg azért, mert a Merkúr a „Radix” születési horoszkópban hírnöke az életünknek, és ha még a képletben a Marssal esetleg együttállásban is található, akkor felveszi a Marsikus tulajdonságokat. Ezek pedig arra sarkalhatnak bennünket, hogy nagy dolgokat vigyünk végbe. Mivel pedig a mostani Mars állás a Szűzjegyhez kapcsolódik a Szűz - jegy pedig a negatív Földjegyhez tartozik, így itt a Marsikus hatások is negatív módokon hathatnak ránk, ami bizony elsődlegesen fejfájás formájában nyilvánulhatnak meg.
Arra is, érdemes már mostanság is figyelni mindazoknak, akiknek az irányító bolygója, vagyis a személyi bolygójában a harcos Mars és a Merkúr is érintett, akkor mivel a Mars a tetterő bolygójaként főleg a konfliktusok felé terelheti a dolgok menetét, - addig a Merkúr bolygó, mint a Szűz jegy ura-, inkább a békés kibontakozást szorgalmazhatja érdemes talán ezt jól átgondolni.

Csak, mint ismétlésként jelzem, hogy mi is a személyi bolygó?

Nap - Hold - Merkúr mellett az ASC uralkodója bolygója, valamint még az I. házban helyet foglaló bolygót személyi bolygó hatásként értékelhetjük! Mégpedig azért, mert az ASC -el kezdődően minden egyes ház csúcsa egy jegybe esik, a jegyet pedig az - az égi test vezérli, amely az adott jegy-ház uralkodója lesz. Mivel pedig az I. ház az egész horoszkópra nézve sarokháznak tekinthető, itt a személyes tetteteket van hívatva szentesíteni. Ahol is az ASC jegy ura és benne álló bolygó motiválhatják és stabilizálhatják a cselekedeteinket.

Amennyiben pedig az I. házban álló bolygók között van esetleg úgynevezett külső bolygó, akkor azokat személytelen bolygóként kell, hogy figyelembe vegyük, de hatásuk tekintetében talán még inkább érzékelhetőbbek lehetnek a személyiség terén. (Jupiter- Szaturnusz- Uránusz Neptunusz vagy a Plútó).
Ugyan is például az Uránusz zaklatottságra, utalhat, a Neptunusz inkább az álmodozó jellemet erősítheti, a Plútó pedig intenzív életre sarkallhat. A Szaturnusz sorsbolygó pedig inkább a tanításaival az óvatosságra inthet bennünket.

☻ NAP éve volt: 1940. 1947. 1954. 1961. 1968. 1975. 1982. 1989. 1996. 2003. 2010. és majd ismét 2017. –évben lesz újra, amikor is a NAP évét az életerő, az EGO” az önkép a +Jang adja és ezekben, az években számíthatunk a szerencsére a váratlan sikerekre és még esetlegesen valamiféle örökség lehetőségeire is.
A Horoszkóp körben a NAP - háza 5. Oroszlán-jegy –háza, de a „Radix” születési képletben is az 5. ház bármely jegyre tevődjön is, az életörömök az élvezetek házát jelenti, ahol megjelenik az életvágy, a kedvtelés a szórakozás, de ide sorolhatjuk a gyermekek általi örömöket is. Főleg az 5. Házban vagy a NAP házában találhatjuk meg vérszerinti apát is, de akár még az elsőszülött gyermeket is.
► A NAP megközelítőleg egy hónapot tölt el minden egyes állatövjegyben.

A Kínai asztrológiában a 2017.-ik év a Kakas jegyében fog el telni, tűz elem és a negatív JIN jelleg társul hozzá. A megfigyelések alapján a kakas évek politikai téren az elnyomottak részéről megmozdulásokat hozhatnak. A párkapcsolatok terén is a már a meglévő ellentétek még jobban kiéleződhetnek.

☻ VÉNUSZ soros évek: 1941. 1948. 1955. 1962. 1969. 1976. 1983. 1990. 1997. 2004. 2011. és majd a következő lesz a sorban a 2018. esztendő.
A Vénusz bolygót a szerelem a szépség - a romantika, a vonzalom, a tisztaság és az esztétika kulcsszavával szoktuk jellemezni, ezért ehhez társíthatjuk az alkotó szellemi képességet is. Összehozható még az anyagi források lehetőségeivel is, a horoszkóp M/ képletben a 2. és a VII. Háznak, vagyis Bika-jegynek és a Mérleg-jegy uralkodójaként.

► Vénusz napkörüli keringési ideje= 225 nap és egy jegyben megközelítőleg 4 hetet tölt el, azonban ha „Retrográd” irányban halad, akkor ez a haladás, akár 6 hetet is igénybe vehet.

A Kínai asztrológia szerint a 2018.-ik év a Kutyajegy évének tekinthető a maga Föld-elemével és a hozzákapcsolt + JANG jellegével.
Mivel azonban a VÉNUSZ bolygó a szeretet bolygója így a vágyak és törekvések terén is, az emberek szeretetben szeretnek élni, ezért ebben az évben főleg a család és a szeretteink az otthon biztonsága állhat az értékrend szempontjából első helyen.

☻ Merkúr évek sorai: 1942. 1949. 1956. 1963. 1970. 1977. 1984. 1991. 1998. 2005. 2012. és majd a következő év lesz a 2019. év. Merkúri dolgokhoz sorolhatjuk az információt, a kommunikációs készséget, de a Merkúrt „az Isteni Hírvivőként”is, szoktuk jellemezni.
A Merkúr az M/ képletszerinti 3. 6. házakat, vagyis az Ikrek – jegyet és a Szűz-jegyet uralja, így aztán ide sorolható az éleselméjűség, a sokoldalúság a jó beszélőkészség, de a nyughatatlanság is, mert szinte hajszolják az ilyen szülöttek a mozgást, az újdonságot, mindenben a felfedezetlen területek fényes lehetőségét vélik meglátni.
Mindig valami új és mélyebb összefüggések megismerése felé hajszolja az e jegyben születetteket a Merkúri fizikai univerzumi erő.

Pontosan ebből eredendően az eljövendő 2019. év a vállalkozások terén fejtheti ki a legnagyobb lehetőségeket.
►Merkúr napkörüli keringési ideje= 88 nap, és egy – egy jegyben változó időket tölt el.

2019-hez a Kínai asztrológia szerint DISZNÓ állat-jegy adott és Föld elemhez negatív JIN jelleg társul majd. Erre az évre inkább a pazarló időszak lehet a jellemző. Itt leginkább az előző években nyitva hagyott kérdések, megoldására kellene hagyatkozni, főleg a családi vonatkozásban.

☻ Hold évek: 1943. 1950. 1957. 1964. 1971. 1978. 1985. 1992. 1999. 2006. 2013. és majd a következő a 2020. év lesz. A holdhoz társítjuk a belső”ÉNT” és az intuíciót és az érzelmeket.
Ezért a fenti években és az elkövetkező Hold soros évére a változások, a vagyon a pénz - özön lehetőségei lehetnek adottak.

A Kínai asztrológiában 2020. évhez a Patkány állatjegy Fém elemmel és + Jang jelleggel fog kapcsolódni.

(Az előző részekben láthattátok, hogy a Hold milyen nagy szerepet jelent az emberek életében nem csak azért, mert az úgynevezett „JIN” elvre épül, (Jin a befogadó női princípium és a víz, az éjszaka és a HOLD tartozik házzá.)
Hanem, azért is, mert a horoszkópban a Nappal, vagyis úgy is fogalmazhatnék, hogy minden létező dolgokkal a gondolatunk belevésődik valószínűleg az univerzális anyag magjába, ahol a fizikai világ eredményeként láthatóvá lesz, ahol Jin és Jang az úr!
A JIN és JANG az univerzumot egyensúlyba tartó, egymást kiegészítő dinamikus erőket nevezzük jin és jang néven. A Jang a tűzzel, a nappallal és a NAPPAL hozható összefüggésbe.
Ez a két hatalmas erő pedig a kölcsönhatásával felváltva uralkodnak, hol növekszenek, hol meg fogyatkoznak, akár a nappal és az éjszak, a NYÁR-TÉL, a születés és a halál ez - az életben az egyensúly, vagyis a harmónia kulcsa lehet.

Ezért szokás azt mondani, hogy már az ismételtfizikai testet öltés előtt ”Karmikus térkép erre az útra tereli az embert”, ahol aztán hol akadályokat kell legyőznie, hol pedig a régmúlt dolgait kell rendbe hoznia. Erre talán az lehet a bizonyság, hogy valamennyien alá vagyunk vetve a „Karmikus” törvénynek még is a tökéletesedéshez vezető lépcső különböző fokain állunk és keressük a boldogulásunk útjának a lehetőségeit.)

☻ Szaturnusz évek sorai: 1944. 1951. 1958. 1965. 1972. 1979. 1986. 1993. 2000. 2007. 2014. 2021. év. Ide sorolhatók a fegyelem, az engedelmesség, a kötelesség, a korlátok és határok, a szilárd alap kiépítése, és ha ezeket, mint alapokat értelmezzük, akkor megállapíthatjuk, hogy MINDENNEK ÁRA VAN. Hiszen a Szaturnusz leckéi időnként nagyon kemények lehetnek, ugyanakkor az életút kijelölését a saját tapasztalatainkon keresztül szeretné részünkre megmutatni. Mint egy jó tanító bácsi tanít még azzal is, ha olykor-olykor gáncsot dob elénk ezen, keresztül szeretné megmutatni, hogy a fejlődésünk érdekében mire is lenne szükségünk.
Mivel pedig a Szaturnusz bolygó a KARMA ura, ezért az előzőéletek hibáit is szeretné, ha jelen életünkben kijavítanánk.
Mindig arra kényszerít, - főleg a „Retrográd” haladások során, amikor ugyan azon a „Radix” horoszkóp helyeken többször is átvonul-, hogy megértsük és működjünk együtt a saját korlátjainkkal, hogy megtaláljuk az életünkben azokat a kreatív kifejezésmódokat, amelyekben megtalálhatjuk az előttünk álló lehetőségeket.

► Szaturnusz bolygó napkörüli keringési ideje: 29 év és 167 nap, és 2 és fél éveket tölt el egy-egy állatöv-jegyben. Itt pedig a M/ horoszkóp szerinti X. Bak – jegy - ház uraként adja a horoszkóp második legfőbb „Kentra tengelyének a helyét ” az M.C –t. MC. Pedig a horoszkóp legmagasabb pontjaként határozza meg sorsot, a karriert, az élethívatást, mint az egyén szakmai életét, az érvényesülés területén. Az sem lehet véletlen, hogy maga a Szaturnusz bolygó személyre szóló jelentőséggel bír, mert megmutatja az élet érintett területén a kort is, mert ha a horoszkóp körben az ASC -től visszafelé haladva nézzük, akkor a X. háznál az MC- nél található 25. életév, vagyis általában ide esik a karrier érdekében a felsőbb tanulmányok befejezésének az időpontjai.
Nem véletlen az sem, hogy Szaturnusz bolygó a M/ képlet 11. házas Vízöntő jegynek a másodlagos uraként az életmegoldások terén segítő - erők, által beleszólhat az élet útjának az alakulásába, vagyis a remények megvalósulásának a dolgaiba.

Összességében pedig érdemes majd odafigyelni a 2021-es Szaturnuszi évre, mert elhozhatja számunkra a nyugodt összpontosító képességet - tervszerűséggel, diplomáciai képességgel. Aki pedig rátermett fáradságos munkával ugyan, de sikeres lehet ez - az időszak hogy felül tudjon kerekedni az akadályokon.

Aztán azt se feledjük el, hogy a 2021. év a Kínai horoszkóp szerint a Bivaly éve, amely Fém elemmel párosul és a negatív JIN jelleg fog hozzá társulni. Ez pedig a vágyak, és törekvések lehetőségeit van hívatva behozni, az által, hogy eltökélten és kitartóan kell munkálkodni azért, hogy tűzön-vízen át, iparkodással biztonságban, haladhassunk előre, hiszen a Bivaly éveket a gyarapodás jellemzi.

☻ Jupiteri évek sorai: 1945. 1952. 1959. 1966. 1973. 1980. 1987. 1994. 2001. 2008. 2015. és 2022. év lesz. A Jupiter évére a terjeszkedés a szerencse a felsőbb tudat által lehet a jellemző. Mivel pedig a Jupiter bolygó a Fortuna maior”a nagy szerencse bolygója,
így a nagy jótevő által a 2022-es évben a sikerrel, a szerencsével, akár még szerencsés esetben váratlan lottó nyereményekre is szert tehetünk. Nagy hangsúlyt lehet a 2022-es évben fektetni a vállalkozásokra, amely által az előre jutás lehetőségei adottak lehetnek.
Viszont nem szabad figyelem kívül hagyni, hogy az M/ horoszkópban a 12. Halak- jegyház urai Neptun és Jupiter bolygók.
Az egyéni horoszkópban is a Halak- jegynek az elsődleges uralkodója maga a Neptunusz bolygó bár a képletben a főleg a harmonikus fényszögek esetében és a Vénusszal való jó kapcsolódás tekintetében a Vénusz magasabb oktávszámán jótékonyan is működhet, legalább is akkor, ha ráhangolódunk csendes elmélkedéssel esetleg még a meditációval is a jó hatások eléérésére.

Viszont mivel a Neptun nagyon magas és finom rezgéseit nem mindenki képes érzékelni és főleg megfelelő módokon reagálni a Neptuni hatásokra, akkor a Neptunusz a káosz bolygója is lehet az életünkben, sőt a Neptunt orvost – betegséget-műtétet is, jelző hatásként is figyelembe vehetjük. (ködösítés, a képzelet felerősítése, a valóságtól való elrugaszkodás valamint a saját illúzióink elvesztése, amikor a képzelet hatására a víziónkat nem támasztjuk alá a konkrét megvalósítási tervekkel, főleg azért mert a Neptunuszi „EGÓ” az agresszió alkotta univerzumhatásokra késztetve képes az ember akár feláldozni az egyéniségét is. Ilyenkor pedig a zavarosság a ködösség többnyire az érzések terén jelenik meg. )

A Neptunusz bolygó Napkörüli keringési ideje nagyon hosszú – 164. év és 280 nap- és egy-egy jegyben általában 14 éveket tartózkodik, így mivel a Neptunusz bolygó előbb 2011.-ben Retrográd módokon a Vízöntőben haladt, majd véglegesen 2012. 02. 04-től - 2026. 01. 26.-ig -ig a Halakban járva fejti ki ránk a hatásait.

► A külső lassú bolygók pedig a Jupiter napkörüli keringési ideje: 11 év 315 nap, ezért nagyjából 12 év leforgás alatt járja körül a zodiákust és átlagosan egy évet, tölt el egy - egy jegyben. Az M/ horoszkóp körben a Nyilas-jegy adja a 9. jegy-házat, viszont mivel a 12. Halak- jegyháznak is másodlagos uralkodója Jupiter bolygó így érdekesség képen megnézhetjük a Kínai asztrológia jelentés tartalmát is.

Egy sima Kínai ciklus 12 évig tart, mert 11 év 315 nap alatt kerüli meg a Jupiter egyszer a napot, ennek alapján kapták az állat jegyeket a horoszkópban. Egy teljes „nagy évet” alkotó tizenkét éves ciklus pedig e szerint 60 esztendeig tart.
Vagyis a Keleti Kínai asztrológiában a Hold változásán alapuló naptárra és Jupiter bolygó haladására építették. 12 éves ciklust, amelyet 12 állat- jeggyel, társítottak az egyes elemekhez. Az elemek pedig egymással szorosan összefüggnek, hisz a Fémből nyerhető a Víz, abból a Fa, a Fából a Tűz, a Tűzből a Föld, s abból a Fém.
Mindegyik elem egyforma erős, és ami a lényeg, hogy egyik sem létezhet a többi nélkül.

Folytatás következik!
(válasz alfahold 2202. hozzászólására)

2207. Skorpio882015-10-07 19:50
Kedves Ilcsimama!

Igen, sajnos nem vettem figyelembe az orbiszon belüli hatást. A többi leírtakat pedig csak megerősítem, hogy pontosan úgy van, ahogyan leírta :-)
A feltétel nélküli szeretet..:-) privi üzenetben ezt le is írtam a legutóbbi levelezésünkor, hogy mi az amit szeretnék csinálni. Mostmár tudom, hogy mit, miért érzek gyermekkorom óta.

Nagyon szépen köszönöm drága Ilcsimama a segítségét. :-)

Szeretettel,
Skorpio88

2206. Ilcsimama2015-10-07 17:09
Kedves Skorpió88". Persze pontosan erről beszélek én is, "amíg nem érek el egy bizonyos szintű tudást és sikert Stb".
Igen ezt pontosan a 9.X. ház hatástól kaphatod. Miért írom, hogy 9. házas Szaturnusz-Uránusz, együttállás, ne feledd el az orbiszon belüli hatást, és azt sem, hogy a X. házban 3 bolygó hatása is érvényesül, ezért jellemző rád, hogy a szakmai fejlődésedben ilyen kitartó vagy.
A Neptun bolygó pedig a Bakban pontosan az ehhez való ihletet formálja meg benned, vagyis a cél szentesíti meg nálad az eszközt, amivel az élet célodat szeretnéd elérni.
Mivel pedig a Neptun a Vénusz magasabb rezgéseként működik, így a szakmád terén és a VII. házas kapcsolataidban is, feltétel nélküli szeretet lehetőségét hordozhatja magában.

2205. Skorpio882015-10-07 15:04
Kedves Ilcsimama!

Nagyon szeretném megköszönni a gyors válaszát és nagyon meghatott az hogy mennyi minden rám emlékeztetett :-)
El sem tudom mondani, hogy mennyi mindenre fényt derített számomra a leírása :-)

Csak annyit megjegyeznék drága Ilcsimama, hogy a 9.házamban nincs bolygó. Nyilasban ugyan ott van az Uránusz, de már a X.házban. :-)
Ebből kifolyólag, ténylegesen állíthatom, hogy a karrierem építése és a szakmai fejlődésem nagyon fontos számomra és nem lesz kellő önbizalmam, amíg nem érek el egy bizonyos szintű tudást és sikert. És tényleg sok súrlódáson mentem keresztül, mert nagyon nehezen találtam meg(vagy meg sem találtam) a kulcsot a dolgokhoz.

A Szaturnusz leckéivel sokszor találkozok és mondhatom, hogy minden egyes alkalommal megtanít valamire, igaz sok szenvedéssel és fájdalommal jár időnként, de az alagút végén látva a fényt, mindig helyes útra térít és utólag mindig hálát adok neki, mert neki köszönhetem, hogy azzá lettem, aki vagyok, főleg szakmát illetőleg.

Ilcsimama, nagyon sok mindent tisztábban látok a Tranzit hatások kapcsán, köszönve kedvességének, segítőkészségének, türelmének és tudásának és hogy ezt mind megosztja velünk.

Jó egészséget kívánok és millió puszi!
Szeretettel,
Skorpio88

2204. Ilcsimama2015-10-06 15:52
Kedves „ Skorpió88”! Én tudatában vagyok annak, hogy a gondolatátvitel nagyon is működik!

Érdekes, hogy amikor most a legutóbbi bejegyzésemben a 2201. számon „Szöszmösz” kérdésére válaszoltam, éppen rád gondoltam annak kapcsán, hogy
” A SZATURNUSZ, pedig hat a személyiségére a JUPITER pedig a másik ember elfogadását támogathatja majd Stb”

Valamint a következő soroknál is, „amikor múlt év végén a Szaturnusz átlépett a Nyilas-jegybe/ Jupiter uralkodásával egy kicsit oldódhattak a dolgok, viszont érdekes módon még egy kis Skorpióra oly jellemző farkcsapásával ismét meglegyintette a dolgok menetét, amikor is a Szaturnusz 2015. július közepétől szeptember 18.-ig ismét visszalépett még a Skorpiójegybe.”

Valamint még ez is rád emlékeztetet” Amikor pedig a bolygók (főleg a lassú bolygók), Tranzit módokon áthaladnak úgy a Nap, mint az ASC jegyünkön, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valamilyen személyiségünkkel kapcsolatos ilyen-olyan dolgokban következhetnek be változások.”

Pedig elég régen voltál fent itt nálunk a fórumon, és eltelt egy párhónap is az óta, amikor a képleted közösen elemezgettük itt a fórumon.

Miért is gondoltam e sorok kapcsán rád?

Legfőbbként a munkáddal és a karrierrel és párkapcsolattal kapcsolatosan, hiszen neked a 9. X. és a VII. házak jelzik ezeknek, a dolgoknak a ráhatásait, hiszen a 9. házadban ott áll a „Radix” képletedben az Uránusz ráadásul együttállásban a Szaturnusz bolygóddal, tehát a hatásaikban is összekapcsolódnak, melyről ugye tudjuk, hogy jelenleg az Uránusz a Kos- jegyben halad éppen/ Mars uralkodása alatt.

A „Radix” születési képletben pedig amelyik házban áll az Uránusz, az illető azon a területen találkozhat legközvetlenebbül az egyediségével, eredetiségével, egyéni látásmódjával. Itt keresi az izgalmakat. Itt tud leginkább ráhangolódni a környezetre.

Neked a Mars bolygód pontosan az I. személyes óriási nagy házadban még személyi bolygóként is, figyelembe vehető, már csak azért is, mert lokálisan is ott áll valamit azért is,mert a Kos jegy/ ura a Mars és itt nálad a Kos - jegy mint „közbezárt jegyként” vehető figyelembe,ez pedig „felfüggesztett Karmát” jelöl.

Ugyan úgy, mint a vele polárisan szemben álló nagyméretű VII. házad, amely ugye a Szűzben kezdődik és a teljes Mérleg - jegyet közbezárja és a Skorpió jegy 10° foknál fejeződik be.
No már most mivel a Skorpiónak az uralkodó bolygója a Mars és annak magasabb fokon működő Plútó bolygó is, mint másodlagos uralkodó, ezért mivel a 8. házadban a Plútó szemben állás fényszögben van (saját magadat megszemélyesítő) Holddal, ezért hozhattak csak is átmeneti megoldást a munkaterén, azért mert a Skorpióba visszatérő Szaturnusznak a gátlásaira még az Uránusz is csak erősített. Még akkor is, ha a 9.X. Házad ugyan Nyilasban Jupiter uralkodás alatt van, de mert a képletedben az Ikrek elején 1°álló Jupiter „Exil” és még a Nappal is szemben állában van, sőt még az Uránusz-Szaturnusz együttesen is a Jupiter felé 150°Nevelő, quincunx – fényszöggel található a képletedben, így mivel ez lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög, belső jellemi nehézségeket hozhatott be eddig neked.

Nézzük viszont az elkövetkező időkre bizalommal! A Te mostani bejegyzésedben fogalmazva „Tranzit hatások mikor hozzák el a "Férfit”, valamint „ a munka/karrier terén, mikor hozhat a Tranzit valamiféle ugrást a közeljövőben?"

Mit kell nézned és megvizsgálnod a képletedben?

Elsősorban induljunk ki a VII. házas Vénusz bolygó helyzetéből, mivel itt a Mérlegben, mint a „közbezárt jegy” legvégén található most, amikor majd a Tranzit körforgás szerinti Vénusz november 9.-től a Mérlegjegyben saját Vénusz uralkodása alatt fog éppen haladni, illetve majd decemberben pedig a Skorpióban a saját Mars személyi bolygód uralkodása alá kerül, akkor jó hatásokra számíthatsz majd.
Aztán majd 2015. december végétől 2016. január végéig pedig a Nyilasban/ Jupiter uralma alatt fog haladni a Vénusz bolygó, amikor behozhatják számodra az általad áhított párkapcsolati lehetőséget is.

Sőt még ha egy kicsivel tovább nézük, a Vénusz haladását, akkor a 2016. január 24.-től 02.16.-ig a Bakban halad majd, aminek ugye Szaturnusz bolygó az ura itt pedig még a Saját „Radix” Szaturnuszod sem akadályoz majd téged hiszen a képletedben a Vénusszal jó szextil fényszögben van. Illetve, mivel neked itt Bakban kezdődik a 11. vágyak és a remények háza és a vízöntőben fejeződik be, ezért behozhat neked mindent, amit csak szívből szeretnél.

Miért is? Egyrészről mert 2016. 02. 17. -től 03.11-ig a Vénusz is a Vízöntőben jár majd és továbbiakban is 120° fokos harmonikus fényszöget kap még a „Radix” Napodtól is.

A jó fényszög hatásokat viszont várhatod már most, amikor 2015-ben, Nap a Skorpió-jegybe lép 10. 24-től, pláne majd 11. 23-tól, amikor a Nap is a Nyilasba érve 0°25’ foknál a saját Napjegyeden halad éppen keresztül, és a jó Jupiteri uralkodó segítségre számíthatsz.

Aztán folyamatosan érezhetővé válhat ez a munka és a karrier terén is, mert a Vénusz bolygó a kisszerencse bolygója, 2015. 11.09. - től a Mérlegjegyben, december- januárban, a Skorpióban és a Nyilasban halad majd, és amikor 2016 tavaszán eléri Halak ASC jegyedet és tovább is még az I. házadat érintve egészen 2016. május 23.-ig Halak- Kos- és Bika jegyekben bizonyosan érezni fogod a jó hatásokat.
Az pedig szinte biztosra vehető, hogy a lassú bolygók tekintetében is a Szaturnuszi I. ciklusod - ig mivel abban még bizonyos fokig a Nyilas-jegynek is van némi ráhatása 2017. év elejétől egészen a 2020-nak szinte a végéig teljesen megváltozik jó értelemben az életed, mert a Szaturnusz azt tudja beteljesíteni, amit a Jupiter is megenged neki, illetve ez fordítottan is igaz lehet.

A Mars esetében pedig mivel személyi bolygód is, ezért amikor Ő is most novembertől a Mérlegben/ Vénusz uralma alatt halad éppen az évvégéig, sőt majd és a továbbiakban pedig 2016.-ban, - akár poláris módot is figyelembe véve-, a Skorpióban, Nyilasban jár majd 2016. 09.26-ig, mivel a képletedben a Nappal jó Trigon fényszögben található, így a Tranzit hatásait is jó értelembe vehetjük számon. Pláne akkor, amikor majd a Mars is 2016. végénél elérkezik a saját Halak- ASC jegyedre, ahol is szintén észrevehető jó hatásokat hozhat számodra, még az I. ház teljes Kos - Bika jegyeken áthaladva is ezek az idők pedig kapcsolódnak a Szaturnuszi I. ciklus időddel is.

Ekkor jön el az ideje annak, hogy felismerd, a lehetőségeidet és eelébe tudj menni mind azoknak a dolgoknak, amik számodra nem lennék jók.

A jegyek és házak jelentéseiből, azt is, láthatod, hogy mely területeket érintenek a Tranzit hatások, és milyen módon tudod azt a magad javára fordítani. A gyors bolygók Tranzit hatásoknál pedig, melyek ugyan rövid ideig tartanak egy - egy jegyvonatkozásban azt a hatást oldhatják fel, hogy az erős védekező ösztönön túl tudj lépni azért, fontos lehet számodra, hogy a tartós kapcsolataidban, a biztonságos kapcsolatokat keresd.

Már pedig pontosan itt jöhet el a Szaturnuszi I. ciklus környékén már a 2015-2016.-évtől kezdődően az- az időszak, amikor számot kell vetned az eddigi életed dolgaival.

Érdekes, hogya sokan a Szaturnuszt nem szeretik, káros bolygónak tartják, holott ez közel sem valós megállapítás. (Én kifejezetten szeretem, mert olyan sok területen segítséget jelent a képletfejtés értelmezésben). Egyrészről azért, mert mint a „küszöb őre”csak is azokat engedi átlépni bizonyos élet fázisokon, akik megfelelő érettséggel, bölcsességgel rendelkeznek. Másrészt pedig a fizikai létet a testi lét korlátait és a tapasztalatok különböző formáit, a határvonalakat, a tudatos és a tudattalan tapasztalatok közötti világához köti.

Azért mert a Szaturnusz a „Karma” ura, aki igenis kézben tartja a dolgokat, de inkább tanít, figyelmeztet, mint büntet. Ő nagy „Tanító bácsi”. Ez nálad is így van az alap „Radix”képletedben, a sok piros nem jó fényszögeivel, de a mindenkori Tranzitoknál pontosan a Vénuszi és Jupiteri jó hatások hozhatják el a fordulatot.

Az igaz, hogy a kötelességeinket, terheinket és a kényszerű vállalásainkat is a Szaturnusz adja, és a Szaturnusz gyűrűi is a korlátainkat mutatják, de mint nagy a tanítómester mindig tudja, merre visz a helyes út, és igyekszik arra terelgetni bennünket.

Aztán lehet, hogy ez nem mindig kellemes, szenvedéssel is jár, de tisztán és okosabban jöhetünk ki belőle, sokszor ezzel segítve bennünket, amivel esetleg még ledolgozhatjuk akár az előző életbeli karmánkat is. A Szaturnusz egyre inkább a külső keretektől a belső tartás felé tolódik el,
ma már a belső hangunk (főleg a felnőtt korban), határozza meg, hogy mit tehetünk és mit nem.

Az I. Szaturnuszi ciklus időkben és majd azt követően megszabadulva az előző rossz dolgoktól lehet új célfeladatokat kitűzni, hogy felkészüljünk a következő 28-29 éves Szaturnuszi II. ciklusra.
(válasz Skorpio88 2203. hozzászólására)

2203. Skorpio882015-10-06 09:49
Kedves Ilcsimama!

Csatlakozom HnéViktória 2182. számú bejegyzéséhez. Rendszeresen követem a bejegyzéseit, de már hosszú ideje próbálom elemezni, hogy a Tranzit hatások mikor hozzák el a Férfit.. Munka- és párkapcsolatok házamban ott van a Vénusz, Mars, Jupiter, Merkúr, Nap. Persze, töréntek is lépések munkát illetőleg, de szeretném elemezni még azt is, hogy munka/karrier terén, mikor hozhat a Tranzit valamiféle ugrást a közeljövőben? Mely bolygók fényszögeit kell néznem a párkapcsolatok és munka "történéseihez" ?

Szeretettel és tisztelettel,
Skorpio88

2202. alfahold2015-10-06 09:45
Kedves Ilcsimama
Azt olvastam, hogy 2016 a Mars éve lesz. Mire készüljünk? Mit hoz nekünk a szenvedélyes Mars?

(a holdjegyeket befejezted, talán ez érdekel mást is.)

2201. Ilcsimama2015-10-05 15:35
Kedves „Szuszmusz”! Kérdésedre annyit tudok válaszolni, hogy ez a fórum leginkább arra szolgál, hogy „akit érdekelhetnek az asztrológiai alapismeretek”, és saját magát is szeretné e téren jobban megismerni, akkor a születési „Radix” horoszkópja alapján, - mely a pontos születési időn alapul-*, akkor itt a lehetőség a tanulásra.
Hiszen ha valaki ismeri a képlet adta lehetőségeit szinte mindenkérdésére, személyre szabottan kaphat választ, még pedig nem mástól, ha nem mindenkor saját magán keresztül, saját magának, és ez nem semmi!

Ez pedig azért lehetséges, mert az egyéni horoszkópábra a születés pillanatában rögzített ég-térkép lejegyzi az aktuális bolygóállásokat. Ennek alapján a NAP- jegy szerint maghatározásra kerül a Hold jegy helye, ami érzésvilágunkat van hívatva kezelni és maga az aszcendens=ASC- jegye, mely egyben az I. ház kezdetét is jelenti, (majd a többi követő jegyházakat is,), amely pedig megadja magát az egyéniségünk lényegét.
Olyan ez tehát, mint egy tökéletesen megírt forgatókönyv, melynek a főszereplője mi saját magunk lehetünk. Magában a horoszkópelemzésben pedig már megtalálhatjuk majd az élet lehetőségeink mellett a nehézségeinket is, amelyek legyőzésével kialakíthatjuk a saját élet-történéseinket.
Mivel pedig az ASC uralkodó bolygója és még az I. házban álló bolygó is egyben a Nap - Hold –Merkúr mellett a személyi bolygóinkká is válnak, ezért aztán ezek a bolygók a többi bolygókkal együtt a belső szerepszemélyiségünket igyekeznek feltárni előttünk.
Még pedig azért, mert a Nap jelenti az egyéniség légyegét, az „ÉN”- tudatot, a Hold az ösztönös érzelmi törekvéseket, a Merkúr bolygó pedig, mint az „ÉSZ Istene”a gondolkodásmódot, a kommunikációs képességet fejlesztheti bennünk.

Így aztán az asztrológiai ismeretek a lehetőségek feltárásának tárházát nyújthatja mindazok számára, akik ezt szeretnék elsajátítani, és magát a képletfejtést pedig nem csak egy úgynevezett” jóslásként” szeretnék felfogni.

Ez pedig azért lehet lényeges és fontos, mert az önismeret abban segíthet, hogy megváltozzon az életszemléletünk, és magunk javára tudjuk fordítani még azokat az esetleges rossz dolgokat is, amiken szeretnénk változtatni.

Amikor pedig a bolygók (főleg a lassú bolygók), Tranzit módokon áthaladnak úgy a Nap, mint az ASC jegyünkön, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valamilyen személyiségünkkel kapcsolatos ilyen-olyan dolgokban következhetnek be változások.

A közel múltban, pedig amikor a Szaturnusz 2-3 éven keresztül a Skorpióban haladt sok mindenkinél előhozhatott, olyan dolgokat, amiket nagyon nehezen tudott megélni. Ez pedig azért van így, mert a SZATURNUSZ és a JUPITER útjával kapcsolatos Tranzit* bolygó hatások hozzák a leg észrevehetőbb hatásokat a hétköznapi életben, ezen kívül még a PLÚTÓ is, ha elkezd dogozni, de, ez csak igen lassan fejti ki a hatását.

A Szaturnusz bolygó, amely egyben a jellem elfogadhatatlan árnyoldalát is képviseli ezért még a tudatalattiból is, előhozhat olyan dolgokat, amiket talán nagyon nehéz megérteni.

Mivel pedig a Szaturnusz bolygó az ok és az okozat törvényét szeretné velünk tudatni, vagyis az egyensúlyba tartó erőnek a javítását szeretné megtanítani, ezért például, akinek képletében a SZATURNUSZ – al, való, vagyis önmagával való találkozás a Skorpióban vagy az Napjegyében vagy az ASC jegyében duplán, I-* VII. ház tengely dolgait mozgathatta meg. (I.ház az egyéniség háza VII. ház a kapacsolatok háza a partnerek-háza.)

Aztán a múltév végén, amikor a Szaturnusz átlépett a Nyilas-jegybe/ Jupiter uralkodásával egy kicsit oldódhattak a dolgok, viszont érdekes módon még egy kis Skorpióra oly jellemző farkcsapásával ismét meglegyintette a dolgok menetét, amikor is a Szaturnusz 2015. július közepétől szeptember 18.-ig ismét visszalépett még a Skorpiójegybe.
Innen aztán már 2 és féléven keresztül a Szaturnusz sorsbolygó a Nyilas- jegyben a Jupiter uralkodás alatt folytatja a körútját.

A SZATURNUSZ, pedig hat a személyiségére a JUPITER pedig a másik ember elfogadását támogathatja majd.

Azt is tudjuk, hogy mostanság a Jupiter bolygó is ez év augusztus közepétől átlépett az Oroszlánjegyből a Szűzjegybe, ahol kinek-kinek egy éven keresztül adhatja áldásos ambiciózus hatásait.
A Szaturnusz esetében a hatások fix hatások, a Jupiter vonalán viszont a 12 periodikus hatások nagyon is figyelemre méltóak. Amennyiben pedig valakinek a születési képletében jól áll a Jupiter és esetleg rosszul áll a Szaturnusz, akkor a Jupiter revolúcióknál a 12 éves visszatérések során tudják legjobban kifejteni a Jupiter jó hatását, amikor a Szaturnusz, mint sorsbolygó azt engedi.

No, tehát kedves „ Szuszmusz”, amennyiben úgy gondolod, kapcsolódj be hozzánk, töltsd le fórumról mind azokat a dolgokat (jegyek-házak- bolygók fényszög hatások leírásait), amiknek a segítségével megismerheted a saját „Radix” születési képleted alapján saját magad dolgait.

Természetesen a kezdeti nehézségekben segítek majd neked, hogy jobb kedvvel indulj neki egy új világnak, ahol az életed jobbítása lehet a cél, mert hogy nem véletlenül találtál most éppen erre fórumra.
Használd ki a lehetőséget! Lehet ez akár egy jelzés is az életed jobbá tétele szempontjából.
(válasz Szuszmusz 2200. hozzászólására)

2200. Szuszmusz2015-10-03 17:25
Szeretném megkérdezni, hogy kérhető-e születési időre személyes jellemzés itt a fórumon? Köszönöm szépen:)

2199. Ilcsimama2015-10-02 11:59
Csaba kérdés csoportjában a 2196. sz. folytatásban most Hold a jegyekben résznek az utolsó 6. jegy leírása következik.

7./ Hold a MÉRLEG csillagképben: Virágnapok. A mérleg napokon a kiegyensúlyozottság a FÉNY vagy LEVEGŐNAP. Szervezetünk különösen jól hasznosítja a ZSÍROKAT, növő holdnál vagyunk hajlamosak túl sokat enni, és könnyebben hízunk is ekkor.

A mérleg napok főleg a csípő, vese, hólyag és a mirigyrendszerre van a legnagyobb hatással. Ezért ilyenkor ajánlott a belső szervek méregtelenítése a hólyag és vese tájékát pedig tartsuk melegen, kerüljük a hideg kőre vagy a nedves fűben való üldögélést. Igyunk 15 és 17 óra között sok folyadékot, főleg vizet, hogy jól át tudja mosni a vízhólyagot és főleg a vesét, arról nem is beszél, hogy a vitaminok, és az ásványi anyagok bevitelére milyen nagy szüksége lehet a májnak és a vesének is.
Asztrológiai szempontból a Mérleg jegyet semleges jegynek tartjuk, így van ez a holdjegy szempontjából is, tehát szinte semmilyen kerti munka nem lesz kedvezőtlen, a virágokat és virágos gyógynövényeket vetni és ültetni nagyon kedvező ez - az idő.

8./ Hold a Skorpió jegyben: Levélnapok. Főleg, ha a telihold után változás kezdődik: minden energia a fogyásra koncentrálódhat, mivel ez a VÍZ elemhez tartozik, ezért napminősége is VÍZ és a LEVÉL NAPOKNAK kedvezhet, ezért ilyenkor főleg a saláták és a levélnövények fogyasztása ajánlott.

Élelmiszerek közül a padlizsán, levélnövények, fejes saláta, karfiol, sampinyon gomba, uborka, fokhagyma, karalábé, póréhagyma, kelbimbó, vöröskáposzta, spárga, spenót, fejes káposzta, kelkáposzta, cukkíni, hagyma, mák, és nyáron a dinnye és a szőlő nagyon jó hatással lehet.
Mivel pedig Víznapokon soha nem szárad fel egészen a föld, mert ilyenkor nagyobb az esély van a csapadékos időre is, ne induljunk el otthonról esőkabát vagy esernyő nélkül.

Teliholdkor a Skorpió jegyben szinte mindig valamilyen változás kezdődik, hiszen, ekkor minden energia a fogyásra koncentrálódhat. Akár már a Teliholdat megelőző 2. napon és Teliholdkor is könnyebben ellen tudunk állni a finom falatoknak, akinek pedig szükséges ilyenkor érdemes az észszerű fogyókrába is belekezdenie.

Ne menjünk viszont Skorpió hold napokon fodrászhoz!

Skorpió holdnapokon, mindenféle gyógynövényt jó elvetni valamint betakarítani és szárítani, növő- holdra eső Skorpióhold- jegyben tudunk leginkább a kertben lévő csigáktól irtással megszabadulni.
Skorpió holdnapokon ültessük a leveles zöldségeket, de ekkor a legjobb a füvet nyírni is.
Ne vágjuk ki a Skorpió hold napokon a gyümölcsfákat és bokrokat, pláne nem, ha éppen akkor növő hold ideje van, mert a fákba könnyebben beleköltözik a szú.

9./Hold a Nyilas jegyben: Termésnapok. Ilyenkor szinte mindig valamilyen változás kezdődik, mivel a Nyilas jegy egyébként is, Tüzes jegyhez társított növényi rész a TERMÉS és a gyümölcsöknek is és a zöldségekből is nagy választék áll rendelkezésünkre.
Tehát szinte minden energia a fogyásra koncentrálódhat, ilyenkor érdemes elkezdeni a szükséges fogyókúrát. Itt is már a Teliholdat megelőző 2. napon és majd a telihold idejében is, könnyebben le tudunk mondani a finom falatokról. Ilyenkor viszont főleg a telihold végére már az erős energiák idegessé és nyugtalanná tehetnek bennünket.

Mivel pedig a Tűzjegy meghatározó táplálkozási minősége főleg a fehérje bevitel így a túró, joghurt, tej, aludttej mozzarella - parmezán sajt, húsok közül pedig inkább a szárnyasok, borjú, bárány, hal és a tojás fogyasztása ajánlott.

A testrészek betegséghajlamai közül a Nyilashoz társítható a csípő a medence a bélrendszer, ezért a csontra főleg a combcsontokra lehet hatással, itt a Nyilas- hold- napokon jöhetnek elő az isiász a visszerek betegség tünetei is, és főleg a keresztcsonttól a combig jelentkezhet akár tüneti akár valós a fájdalomérzések, mivel ezek az időjárási viszonyokra is, igen csak érzékenyek.

A Nyilas hold- napokon ültethetünk mindenféle gyümölcsöt termő növényt, magasra növő zöldségeket futóbab STB. A gyümölcsfák és bokrok metszésére is kedvező ez az idő főleg fogyó hold idejében, tavasszal pedig ilyenkor célszerű a gabonát elvetni, a kukorica szép nagy növésű lehet és magokkal telt csövek képződnek, ha Nyilas hold napon kerül elültetésre a mag.
Nyilas holdnapokon viszont nem jó a növényeket kapálni, mert a gyomlálással megmozgatott földben a gyom gyorsan vissza nő, Nyilas hold- napon ültetet saláta is csak leveleket, hoz és nem fejesedik be.

10./ Hold, amikor a BAK jegyében jár és „Gyökérnapok” vannak, akkor a tisztaság és a rend a lelke mindennek, ilyenkor mindenki szeret a természetben is, járni.
Amikor az utolsó negyedben és Bak jegyben jár a hold, és ha ez éppen „gyökérnapokra tevődik, akkor mivel a Bak a Föld elemhez társul ilyenkor azokat érdemes fogyasztani, amik a föld alatt teremnek, ilyen például karlábé, retek, hagyma főleg a lila hagyma, tehát minden, ami a földalatti termésnek minősül, hiszen ezek elfogyasztásával "Fogyó hold" idejében még a kilók sem rakódnak le.
Ilyenkor sóból is lehet egy kicsivel többet fogyasztani, hiszen a vérnek és más testnedveknek nagy szüksége van sókra, azért mert ezzel is befolyásolják a földnapok a vérkeringést.
Magas vérnyomás esetén ajánlatos inkább jódozott vagy a tengeri só fogyasztása.

Zöldségekből a burgonya, fokhagyma, karlábé, póréhagyma, torma, répa, gomba, retek, cékla, zeller, spárga, hagyma, csicsóka fogyasztása nagyon egészséges.
GYÜMÖLCSÖKBŐL: pedig főleg az alma, banán, kivi.

TEJTERMÉKEK: vaj, tejföl, joghurt, tej, tejszín.
Füstölt élelmiszerek, méz, csalamádé, diófélék fogyasztása is célszerű.

Mivel egyébként a Bakjegynek a Szaturnusz bolygó az uralkodója, a Szaturnuszhoz pedig főleg a csontrendszer társítható, ezért ilyenkor a térdet és minden mozgást, igénylő testrészt erősen igénybe veszi a Bak hold jegy hatása. Borogassuk be főleg éjjelre gyógyítás céljából térdet, gerincet, és az összes olyan testrészt és izületet is, amelyek ilyen tájékon fájdalom érzettel kínozhatnak bennünket.
Bak hold napok viszont alkalmasak a bőrápolására.
A körmöket is érdemes a Bakban járó hold idejében levágni, mert kemény és ellenállóbb lehet, és nem törik annyira, mintha más alkalmakkor tennénk ezt. Arra viszont ügyelni kell, hogy ha benőtt a köröm főleg a láb újakon, akkor azt ne fogyó hold idejébe tegyük, mert szinte biztos, hogy rosszul fog vissza nőni.

Hatásos lehet Bak hold napokon a gazt kigyomlálni, főleg "fogyó hold" idejében, kedvező ekkor az idő a gyökérnövények ültetésére, palántázása és vetésére is. A gyökértermések konzerválását vagy elvermelését legyalult savanyú káposztát elrakni is fogyó hold idejében a legjobb, azért mert ha a savanyítást növő hold idejében végezzük, akkor túl gyors lehet az erjedési folyamat.

11./ Hold a Vízöntő jegyben: Virágnapok a levegőjegyhez tartozik. Ilyenkor általában jókedvűek vagyunk, de vigyázzunk, ne vállaljunk magunkra túl sokat. LEVEGŐ NAPOKON szervezetünk különösen jól hasznosítja a zsírokat, ezért nem is rakódik le olyan gyorsan. Telihold után fogyó hold időre eső Vízöntő jegyben, tudatos a táplálkozással gyorsan és tartósan szabadulhattok meg a felesleges kilóitoktól, mert fogyó holdkor kevesebbet esztek és gyorsabban is, fogyhattok le, ekkor a nehezen emészthető ételeket is szinte jobban feldolgozza szervezet.
Mivel pedig főleg a levegő jegyekhez társítjuk a zsírt itt, aki e jegyben érintet és bárki más is
(Mérleg- Ikrek), amikor a hold a Vízöntőben halad, akkor a csoki iránti vágyat is ki lehet elégíteni. A zsírosabb halakat - lazac, angolna is bővebben kerülhet az asztalra.

Mivel a Vízöntőknek a betegség hajlam tekintetében a lábszár és a boka a gyenge pontjaik, ezért gyakori lehet náluk a visszérgyulladás, ezeket pedig már nagyon jól lehet kezelni visszérkrémekkel este, pedig ajánlatos a lábakat párnákkal felpócolni, viszont Vízöntő hold napokon semmiképp se kerüljön sor visszér műtétre.

Ilyenkor Vízöntő hold napok idejében szinte mindenkit elkaphat a nagy takarítási láz, tehetjük is ezt, mert a kerti munkákra ezek a napok nem alkalmasak, azért mert a kertészetben a felszálló erővel ható virág napok terméketlen napoknak minősülnek.

Elérkeztünk az általános M/ horoszkóp kör 12. jegyéhez, amikor is a Hold a HALAK- ban halad éppen.
Levélnapok. A Hold mivel szintén vízjegyhez tarozik a „LEVÉL - NAPOKON” ilyenkor a saláták és a levélnövények állnak táplálkozási szempontból a középpontban, aztán még a saláta, karfiol, karalábé, póréhagyma, gomba, kelbimbó, spárga, spenót, cukkíni, hagyma, és mák is, sovány halakat érdemes mellé fogyasztani.

A halak hold- jegy nem alkalmas a hajvágásra, mert a fejbőr bekorpásodhat.

Halak holdjegyek idejében, az "utolsó negyedben" a fogyás is beindulni látszik, amikor pedig a Hold teljesen elfogy, akkor kezdőik az Újhold fázis, majd pedig a hold növekedésével akár mi is hízhatunk vele együtt.
Ezért aztán Újhold után érdemes belekezdeni egy –egy napos méregtelenítésbe ezt pedig gyümölcsök, zöldséget folyékony formában való bevitelével hasznos megtenni, igyunk mennél több folyadékot és főleg vizet. Ásványvíz is korlátlanul fogyasztható, natúr gyümölcs- vagy zöldséglét akár 1 liternyi mennyiségben is.
Napi adagok:
-5* 2 dl gyümölcs vagy zöldség lé.
-5* 2 dl friss alma- és sárgarépa lé.
-5* 2 dl narancslé.
-5* 2 dl zeller-almalé.
-5* 2 dl paradicsomlé.

Méregtelenítés másik formája lehet a GYÜMÖLCSNAP. Ekkor ásványvizet vagy édesítetlen teát korlátlan mennyiségben ihatunk, mellé pedig napi 1,5 -2 kg-nyi friss gyümölcs is engedélyezett viszont szőlőt és banánt nem ajánlatos ilyenkor fogyasztani.

Amivel pedig a Halak Hold a lábfejre, lábujjakra és az idegrendszerre is kihat ugyan úgy, mint a Halak Napjegynél is, ilyenkor ajánlatos a lábfürdőket venni benne frissítő aroma cseppekkel. A lábon található szemölcsöket is, ilyenkor sikeresen lehet kezelni. LÁBTORNA is ajánlott lehet, amely serkentheti a lábak keringését, izmosítja a lábfej boltozatát és javítja akár még testtartást is.

A TALPMASSZÁZS is keleti népek hasznos tudománya, mivel regeneráló, izomlazító, immunerősítő hatással van a testre, bár ki elsajátíthatja a megfelelő talp helyeken jelezett testrészek masszírozását.

KEDVEZŐ a hold Halak napjaiban, a kertészkedésben a levéltermések ültetésére és vetésére. Szoba és erkélynövények öntözésre, fűnyírásra, virágok trágyázására.

Kerüljük Halak hold napokon a gyümölcsfák és a bokrok metszését ne erre, napra tervezzük a megtermett gumós élelmiszerek elvermelését sem.

Ide sorolandó még az is, hogy és fontos kertészei szabály minden növényt, amelyek már nem akarnak nőni betegek, eredményesen meglehet menteni akkor, ha IV. negyedben "Fogyó hold" idejében, vagy "Újholdkor" eltávolítjuk a csúcsokat közvetlenül az oldalág mellett, ugyan is a felfelé növő fáknál ebből lehet még ismét új csúcs kinövés.
A lombos fák esetében, pedig az ág végeit kell a koronákon eltávolítani, és újra szép koronát fognak majd növeszteni.

Jönnek a hosszú téli esték ezeken, a napokon mindenki a saját holdjegyének az ismeretében, ki tudja használni a testének az egészség megőrzése érdekében tett gyógyítását, valamint a Tranzit hold hatások elsajátításával sokat tudd tenni mindenki a saját egészségéért.

Már csak azzal is, ha akár lábfürdőben, vagy aki még kádban ülve, tud fürödni: készítsetek nyugtató feszültségoldó fürdőket, csepegtessetek bele fürdő olajakat és relaxáljatok.

Ez lehet akár 1-4. csepp levendulaolaj, majoránnaolaj, kamillaolaj, narancsvirág vagy jázmin olaj is. Ezeket, az olajakat akár tejjel is elkeverhetitek, mézet és egy tojássárgáját is, is tehettek hozzá ezt így azok is, használhatják, akik csak zuhanyoznak.
Kenjétek a folyadékot a testre és kis idő elteltével, le lehet mosni és szép rugalmas lesz tőle a bőr.
Testápoló kence ficét is készíthettek saját magatok, ehhez rendes napraforgó olajt is lehet használni, 1 evőkanál olaj, 1 tojássárgája, 1 evőkanál mézet el kell keverni 2 dl jó meleg tejben és ezzel az egész testet vattacsomó segítségével, be kell kenni. Majd olyan 10 perc elteltével le kell zuhanyozni, meg lássátok milyen széppé, válik tőle a bőrötök.
Amennyiben ezt minden héten egyszer megismétlitek még a ráncok is, szépen ki simulnak.

Végezetül ne feledjétek, hogy „Mindenki a saját életének a kovácsa”.
Annyit tesztek magatokévá a leírtakból, amennyit csak szeretnétek.
(válasz Mcsaba 2198. hozzászólására)

2198. Mcsaba2015-10-01 17:38
Köszönjük szépen Ilcsimama! Ezt a meglehetősen terjedelmes értelmezést.
És jó lesz követni is ám! Úgy apránként, hogy a Hold mikor, milyen jegyben jár.
És lassan-lassan (tapasztalatokat szerezve) megtanulni.

Azonban én legtöbbször úgy vagyok, hogy nem tudom elégé követni, megtapasztalni azokat az energiahatásokat.


2197. Ilcsimama2015-10-01 11:18
Kedves „Pepsi 0l”

Azt írod a bejegyzésedben, hogy nem ismered az asztrológiát csupán jósoltatni, szoktál, illetve bízol az angyalkáidban.
Magát a jóslást én nem szeretem, mert az nagyon általános, de aki hisz benne, lelke rajta.

Amennyiben hiszel az angyalokban nem is, tudod, hogy magának az angyaloknak milyen sok köze van az asztrológiához is, hiszen maga a leszületés egy csoda!
Az angyalok pedig már a születésünknél várnak bennünket!

Minden egyes őrangyal pontosan meghatározott erőket közvetít nekünk, a horoszkópnak a házszerinti zodiákus fokból áradó erőket, valamint azon angyali kart irányító arkangyal erőit, amelyhez az őrangyal tartozik. Már pedig a születésünktől az angyalok a mindennapjainkban is velünk vannak, hogy segítsenek a felemelkedés hullámaiban.

Őrangyalaid mindig melletted vannak, még akkor is, ha nem érzékeled a jelenlétüket.
Az angyalok életed minden területén szeretnének neked segíteni.
Ám miután szabad akarattal is, rendelkezel, csak akkor segíthetnek, ha megkéred rá őket.

Senki nem kérdezte akarsz-e megszületni,
és a távozásról is más fog dönteni.
De a közte lévő idő a TE kezedben van.
Ne hagyd veszendőbe menni!
Élj soká! És legyen élted,
Mint derűs nap, tiszta, víg,
Mely piros hajnalból támad,
és ismét abban áldozik, sok boldogságot.

Hogyan függenek össze az asztrológiai állatövjegyek az angyalokkal?

Az angyal szó jelentése:- Üzenetvivő, Hírvivő, Küldött.

A Fény kialszik, lassan az angyal visszatér,
Új sors jele az égen! Elindul a SZÜLETÉS.
Ez a pillanat még nem tiéd, várnod kell a születési órád, perced érkezését.
Az anyag húz, húz a fénybe, most már nincs vissza út!
A kisember elválik az édesanya testétől.
A köldökzsinór elvágásával, az első lélegzet vételével,
Elkezdődik egy ÚJ ÉLET.
Ráncos a kéz, ráncos az arca,
Fázik a LÉLEK.
Ettől az új élettől nagyon-nagyon félek!
Itt vagyok a földön, eszmélek ÉLEK-ÉLEK!

Legelőször életünkben a „Születés Angyalával” találkozunk. Hiszen születésünkkor "Fényfolyóson" megyünk keresztül, ott a „Születés Angyala” vár reánk, aki életcélunkért felel.
Fényfolyóson tovább megyünk, találkozunk a „Védő Angyalunkkal”.
Ők azok az Angyalok, akik a születésünktől-életünk végéig velünk vannak, és életünk sorsfordító feladataira ügyelnek.
Amennyiben odafigyelünk magunkra, akkor fokozatosan érezhetünk az erősödő védelmet, megnyugvást, a felől, hogy őrangyalunk vigyáz ránk.

Az Őrangyalaink pedig segítenek életünk során abban, hogy a feladatainkat, a próbatételeinket jobban megérthessük, és könnyebben átvészelhessük, amit az életben felvállaltunk. Az angyalok gyakorta figyelmeztetnek bennünket, hogy hogyha eltérünk arról az útról, ami ki lett jelölve számunkra. Mindig érezzük, hogy valaki láthatatlanul is vigyázz ránk, sokszor üzeneteket közvetít felénk, de még az is meglehet, hogy tanácsokkal is ellátnak, csak éppen oda kell figyelni rájuk. Vannak viszont sokan, akik ezeket, a jeleket nem érzékelik, vagy éppen nem hisznek benne.

Ők a „ szkeptikusok”, akik nem hisznek az asztrológiában sem, pedig ha a képlet pontos, akkor abból szinte minden kiolvasható. A misztikus tanítások szerint a kezdetben benne van az egész élet. A születés pillanatában az egész sors. Ennek a szent pillanatának égi képe rajzolódik fel a horoszkóp körábrájában. A csillagok és csillagképek állatövi jeleiből a planéták, az égi utak elhelyezkedéséből pedig már nagyon sok minden kiolvasható.

Az is igaz viszont, hogy az élettervet nem egyedül építi a leszülető lélek. Segítségére vannak mind azok a lelkek is, amelyek már túljutottak a fizikai létezés síkján. Általában ezeket, a segítőket angyaloknak nevezik az „Ezotéria” világában.
Az élet egy folyamatos tanulási szakasz, amely még a halállal sem fejeződik be.
Újra és újra leszületik a lélek mind addig, míg itt a Földön feladata van.

„Soha se félj, az angyalok nem hagyják, hogy túlvállaljuk magunkat.
Az élet szent, mert minden egyes életnek kozmikus küldetése van.”

Ezért ha valaki ismeri a saját állatövi jegyét, az ASC jegyét, annak leírásait, ismeri az uralkodó bolygóját, és más bolygókat is, amelyeknek fényszögei kihatással vannak rá, még arra is van lehetőség, hogy a meg történéseken változtatass.

Az életünk során gyakran kísértetiesen ismétlődnek bizonyos helyzetek, ezt akár még „Dezsavű” érzésnek is hihetnénk, pedig ezek mindig a múltból hozott már megtörtént eseményekre vonatkoznak, ha pedig tanulunk a múlt, hibáinkból bölcsebben cselekedhetünk, pláne, ha abban még az angyalok is segítenek bennünket.

Az asztrológiai önismeret elsődleges célja pedig feltérképezni, hogy ki vagyok „ÉN”, rálátni arra, hogyan működöm, miért kerülök akár ismétlődő helyzetekbe. A harmonikus változás alapfeltétele önmagunk megértése, a különböző életterületeken való megnyilvánulásaink elfogadása. Ez által javulni fognak az emberi kapcsolataink is, párkapcsolatunk, kiegyensúlyozottabb életet élhetünk, s a kihívásoknak egészséges módon tudunk megfelelni!

A Horoszkópban a képletfejtésnél a Nap a Hold és a holdcsomópontok állásából a szülött egész életét fel lehet tárni, vagy legalábbis az életfeladatokat kilehet jelölni. Azért mert a holdcsomópontok rámutathatnak az ok és okozat közötti kapcsolatokra, amelyek függvényében a jelenlegi életünk folyik. Vagyis a Holdcsomópontok tükrében az illető szenvedési és megpróbáltatási új megvilágításba kerülhetnek.

A „Radix” horoszkóp körben pedig a pontos óra perc jelöli ki magát a felkelőjegyet, vagyis az ASC-t, és ezzel együtt a többi jegy-házakat is. Azonban már magával a hónap és a nap ismeretében (ezt pedig mindenki jól ismeri), már azt is megtudhatjuk, hogy mi a NAP- jegyünk, ha pedig már ennek is az ismeretében vagyunk, akkor már nagyon egyszerű megállapítani a HOLD- jegyünket, és a Leszálló és Felszálló holdunk helyét is képletben.
A Felszálló csomópont (a sárkány fej), a könnyebbik aspektus, a Jupiter bolygó megfelelője és azt a pontot jelképezi, mely a legnyomasztóbb feszültséget hozza a múltra. Segítségével kell legyőznünk azokat a mintákat, melyek evilági életünk mélységbeli fejlődéséért felelősek.

A leszálló holdcsomópontja, vagyis a sárkányfarok a Szaturnusz sors bolygó megfelelője is. Jelképezi a karmánkat, az előző életeinkben megszerzett viselkedés mintákat. Az előző életünk eseményeit, tapasztalásait, megoldatlan feladatokat jelez. Mindazokat a hibákat, hiányosságokat, amelyek akadályozzák a Karmikus feladat teljesítését.

SZATURNUSZ bolygóról tudjuk, hogy a kötelességeinket, terheinket és a kényszerű vállalásainkat is adja, de mint nagy a tanítómester mindig tudja, hogy merre visz a helyes út, és igyekszik arra, ilyen vagy olyan módokon terelni bennünket, hol gáncsokat dob elénk, hol meg éppen segít ki kecmeregni bennünket a gödörből.

Az is igaz, hogy ezek a leckék nem mindig kellemes, szenvedéssel is járnak, de tisztán és okosabban jöhetünk ki belőle, sokszor ezzel segítve bennünket abban, hogy esetleg még ledolgozhatjuk az előző életbeli karmánkat is. A Szaturnusz egyre inkább a külső keretektől a belső tartás felé tolódik el. Ma már a belső hangunk (főleg a felnőtt korban), határozza meg, hogy mit tehetünk, és ez a belsőhang kapcsolhat össze bennünket az őrangyalainkkal.

Talán nálad még a Plútó bolygó is valamilyen módon érintett lehet a Te képletedben, mégpedig azért, mert a Plútó a leszületés szellemi célját és okát jelöli, az adott horoszkópban főleg 8. ház vonatkozásában. Azért mert a Plútó célja, az életről és halálról főleg a túlvilági életről alkotott nézetek és felfogások átalakítása.

Ezek pedig „Karmikusan” már sokkal közelebb hozhatnak bennünket a saját születési Őrangyalainkhoz. Már csak azért is, mert az angyalokkal csak akkor tudjuk felvenni a kapcsolatot, ha az auránk frekvenciája fejlett. Hiszen mindenkinek megvan a maga sajátos frekvenciája és a testben és lélekben természetes összhang alakul ki, akkor bizony még az angyalok segítségét is megkaphatjuk, akár hisz benne valaki akár nem.

Gyakran megmagyarázatlan benyomások hatnak az érzéseinkre, és ezért az aurán belüli változások, tükrözik a fizikai és érzelmi, mentális és spirituális állapotunkat, mert hogy mindenkinek van aurája, ami legfőbbképpen az angyalokkal is összekötheti őket.
Ezt nevezzük érzékeken túli érzékelésnek, magasabb tudatosságnak és az, átszellemültségnek.
Nagy valószínűséggel a Te aurádban van ARANY szín, mert ez az áhítat és a magasabb rendű energiák színe.

Végezetül pedig fogadj el tőlem az élet könyvében egy pár soros idézetet:

„Születésed az időfa törzse.
Jövőd a koronája.
A múltad a gyökere.
A múlt tettei így hatnak a mára, az élet útján feljutni a legfelső ágra.
De, hogy melyik ágra juss fel, azt Te választod ki.
Te döntheted el napról-napra haladva előre.
Nem láthatod, hogy mi jön jövőre.
Néha-néha visszatérsz az előző ágra, hogy utad mégis felvezessen a koronára.
Tetteid a gyökerekre hullnak.
Ahogy nő a fa, sokasodik az ága.
Sorsod ez által mégis (szabad akarattal) irányíthatod, ha a múltad tévedésit megváltoztatod.”

Tehát, ha érdekelnek téged ezek a dolgok itt az asztrológiai fórumon nagyon egyszerű módon el tudod sajátítani az alap asztrológiai dolgokat is, amikkel még ha esetleg nem is ismered a pontos születési idődet, már akkor is sok mindent kitudsz magadnak másolni a tanulás az ismeretszerzés érdekében.

Nemrégiben írtam le itt a fórumon mindazokat az ismereteket, hogyha valaki nem ismeri a születési idejét, már akkor is, csak a napszak alapján is nagyjából be tudja határolni az ASC jegyet. Akkor pedig már nincs más teendő, mint az adatlapomon található M/ általános horoszkóp alapján, melyből nagyon sok ismeretanyag látható és szintén az ott meg található ÜRES horoszkóp körbe be tudja írni a saját: Napjegyét –ASC jegyét –Hold jegyét sőt még a születéskori bolygó állásokat is STB.
Akkor pedig már csak ezek alapján a jegyek-házak bolygók, jelentés tartalmaikat kell ki másolni nálam az „aki szereti az asztrológiai fórum” megfelelő helyeiről, és rá illeszteni mindenkinek a saját maga által elkészített horoszkópjára.

A holdjegynek a megállapítására pedig szintén van feltöltve nálam a fórumon ismeretanyag, a hold fázis időket a „Napjegy helyéből” is, ki lehet következtetni, mert ahol a Nap áll abban az állatöv- jegyben, a HOLD együttállásban van a nappal, vagyis akkor újhold ideje van, ez utáni jegyekben növő hold idő lesz.

A körben a Nappal szemben álló jegyben van a Teli hold ideje és azt követő jegyekben, pedig már csökkenő hold fázis - állás lesz.

A netten a start lapon is meglehet nézni, hogy ki milyen jegyben született csupán a keresőbe be kell írni, hogy „Holdjegy kalkulátor”, ott pedig meg kell adni az évet - hónapot és napot és megkaphatjuk, hogy a születéskor a hold milyen jegyben haladt éppen.

A születés szerinti bolygó állásokat úgyszintén megtalálhatjátok a start lapon csak be, kell írni, hogy „Tranzit bolygó haladások a jegyekben évek alapján”.
Innen már csak be kell jegyezni az „üres horoszkópkörbe” a bolygók keringésszerinti helyzeteit, és máris több szempontból tudjuk a saját horoszkópunkat értékelhetni.

Persze ezek inkább a jegyek szerinti képletfejtést segítenek meg mutatni, mivel azonban a jegyekben haladó bolygóknak az elhelyezkedéséből, már a jegyek uralkodó bolygóit is meg tudjuk állapítani, amelyek szintén sok mindent jelezhetnek számunkra.
(Különösen az ASC –jegy uralkodó bolygó tekintetében, ugyan is a Nap – Hold –Merkúr bolygók mellett az ASC jegy uralkodó bolygója lesz a személyi bolygónk.)
(válasz Pepsi01 2191. hozzászólására)

2196. Ilcsimama2015-09-30 13:13
Még mindig a 2174. számon Csaba által feltett nagyon jó kérdés sorozathoz kapcsolódik a mostani válaszom is.
Kostól a Halakig jegyek szerint – legyünk mi magunk a testünk őrei - a táplálék bevitele a szervezetbe holdfázisok idején témakörhöz a 2174. számú kérdésnek és a már a 2194. számon is, található III. rész folytatásaként, szeretném nektek leírni a Hold- jegyek hatásait.

Vagyis, hogy Tranzit módon 2-3 naponként jegyet váltó holdhatások miként hatnak a szervezetre, illetve mire érdemes odafigyelni.

A 2194. számon, mint előzményként olvashatjátok a Gyökér - Virág- Levél és Termés-jelentés tartalmakat, amiket ennek a leírásnak az értelmezéséhez is figyelembe kell venni!

Tranzit Hold a Kos jegyében: Termésnapok. TŰZ jegyek meghatározó táplálkozási minősége a FEHÉRJE. A fehérjében gazdag táplálkozás ezeken, a napokon különösen pozitív hatással van az izmokra. Hozzá társított növényi rész a GYÜMÖLCS. Akinek sokszor van problémája a gyomrával (emésztés) és bélműködésével, inkább a semleges élelmiszerekből válasszon.
Gyakran túlságosan hevesek, hiszen a türelem nem éppen a kos holdállás jellemzője.
A gyorsan elkészíthető ételek tehát éppen ideálisak számukra. ZÖLDSÉGEK: padlizsán, avokadó, bab, borsó, uborka, fokhagyma, karlábé, tök, lencse, paprika, szójabab, paradicsom, cukkíni, hagyma.
GYÜMÖLCSÖK: ananász, alma, sárgabarack, banán, körte, datolya, eper, füge, cseresznye, kivi, dinnye, narancs, őszibarack, szőlő, citrom, szilva.(Dinnye, méregtelenítésre kiváló, baktériumölő hatása is van.)
Kos - jegyével a fej régiójában veszik kezdetüket a testre való befolyások. Aki különösen hajlamos a migrénre, az gyakran megérzi a holdhónap egy-két Kos-napját. Mindenkinek, aki gyakran szenved fejfájástól, vagy érzékeny a fej régiója, ajánlatos a lehető legnyugodtabban szerveznie ezeket, a napokat. A migrén megelőzésének jó módszere az, hogy ezeken, a napokon sok tiszta vizet kell inni és, lemondani a kávéról, a csokiról és a cukorról, figyelni kell magukra, testük jelzéseire!
Ez a tanács csak azokon az embereken segíthet, akik már meg tanultak saját testük jelzéseire figyelni és hallgatni. Annak belátása, hogy az egész testet kell kezelni, és hogy más életmódra van szükség, az egyes emberen múlik, hogy végül is mi segít rajta, jobb lehet ez, mint már a tünetek kezelése.
A Kos holdjegyű egyén, ha ezt belátja, akkor megelőzheti a Kos-hol- napok fejfájását, és ezzel, sokkal többre megy, mint az, aki nem látja be, és megiszik naponta akár 5 liter vizet fejfájás ellen, aztán várja, hogy segít-e?
Mivel pedig a Kos jegye a szemre és az agyra is hat, a gyulladt vagy fáradt szemre alkalmazott borogatás is jó tehet jótékony hatásával a szemre.

Ne feledjük, hogy ilyenkor „FOGÁSZATI TILALOM” is van ezeken, a napokon, „FEJMŰTÉTEKET” a hold Kos napjain nem ajánlatos elvégeztetni, ha csak nem életmentő műtétről van szó.

NAGYON KEDVEZŐ a Kos holdnapokon a kertészetben: vetni és ültetni minden olyasmit, amit, azt szeretnénk, hogy gyorsan nőjön, jó időpont ez a gyümölcsfák nemesítésére, főleg növő hold idejében.
Kos hold napokon gyümölcsfát is jó ültetni és magról termő gyümölcsöt vetni, gabonát vetni, növő hold idejében.
Kos holdjegyek ideje jó a gabona elraktározására is.
Nem ajánlatos viszont Kos holdjegyek idejében a gyümölcsfákat és bokrokat metszeni,
ha mégis szükséges lenne, akkor is csak fogyó hold idejében.

2./ Hold a BIKA jegyben: Gyökérnapok. FÖLD nap. A földet ilyenkor hűvösnek érezhetjük, a földjegyekhez a sót társítják, erre a vérnek és a testnedveknek van szükségük, ezért érthető, hogy a föld-napok befolyásolják a vérkeringést, akinek magas a vérnyomása legyen óvatos. Ajánlatos tengeri vagy jódozott sót használni.

A társított növényi rész a GYÖKÉR, ezért a lista élén a föld alatt termő zöldségek állnak, mivel pedig a Bika Holdhoz a kiadós házi koszt illik, ezért az előtérben az ételek élvezete áll, de ha fogyni szeretnétek, válasszatok zsírszegény ételeket.

ZÖLDSÉGEK közül: édeskömény, burgonya, fokhagyma, karlábé, sütőtök, póréhagyma, torma, répa, pasztinák, gomba, retek, cékla, zeller, spárga, karórépa, csicsóka, hagyma ajánlott.

Amikor a hold belép a Bika jegyébe, erősebb befolyás éri a testtájéknak a nyak területét, ezt úgy kell érteni, hogy a jó befolyások különösen jó hatással vannak, a kedvezőtlenek pedig különösen rosszak lehetnek ilyenkor nagyobb a torokgyulladás veszélye is.

Bika jegy betegséghajlam tekintetében a beszélőszervekre, az állkapocsra, a fogakra, a mandulára, a pajzsmirigyre, a tarkóra, a hangra és a fülre is hat, ezért a hideg Bika-napokon védjük sapkával, kendővel a fület, mert ilyenkor sokkal érzékenyebb a fül a huzatra és a zajra.
Ne feledjük, hogy a Bika hold napokon „FOGÁSZATI TILALOM „ van.

Már Hippokratész is megmondta, hogy „ne érintsd vassal a testnek azt a részét, amelyet az a jegy ural, amit a hold éppen átszel!

Tehát ha még is fogorvoshoz kellene menni, álljon itt néhányán jó tanács:
Koronát és a hidat mindig fogyó holdnál ajánlatos felhelyezni, foghúzáskor is érdemes figyelni a fogyó holdra pláne, ha műtététel kell eltávolítani a bölcsességfogat, ilyenkor is, lehetőleg kerüljük el a levegős jegyeket. (Ikrek, Vízöntő, Mérleg).
Állkapocsműtétre is kedvezőtlen a Kos és Bika hold-napjai.

Fontos azt is figyelembe venni, hogy cukros ételek rontják a fogak állapotát, ezért hasznos lehet a kenyérhéj rágcsálása, főleg evés után.
Azt se feledjük, hogy alma és savas gyümölcsök, vagy savas tartalmú gyümölcs - levek fogyasztását követően csak félóra multával mossunk meg fogunkat, mert különben a zománc felpuhulhat.

”NAGYON KEDVEZŐ” Bika hold napokon: fákat, bokrokat, cserjéket és gyökérzöldségeket vetni, ültetni, betakarított termést is jó ilyen napokon elraktározni.

Bika holdnapokon: a földben előforduló kártevőket jó eredménnyel lehet kiirtani.

Alkalmas a Bika holdnap a gyenge gyökérzetű virágok időközi trágyázására, valamint gyökértermések konzerválására, elvermelésre is, mint például a burgonya vagy a sárgarépa.

3./ Hold az IKREK jegyben: Virágnapok, fény- vagy „LEVEGŐNAP”, a föld és a növények ilyenkor több fényt szívnak magukba, mint más napokon, az emberre gyakorolt hatásuk is, nagyon kellemes, bár hasznos lehet már a napszemüveg használata is, mert a fény ilyenkor nagyon éles és árthat szemünknek.
Mivel pedig a szervezetünk különösen jól hasznosítja ezeken, a napokon a „ZSÍROKAT”, ezért nem is rakódik le olyan gyorsan.
Növő- hold idején viszont vigyázzunk a sok csokoládéfogyasztással.

Levegő napok VIRÁG napok: Az Ikrek jegy testi befolyási területei a váll a kar a kéz és a tüdő, szervrendszere pedig a mirigyrendszer.
Az Ikrek hold-napjai mindig alkalmasak arra, hogy célirányos torna segítségével a vállövet valami jóban részesítsük, sőt ezek a gyakorlatok a tüdőt is a légző gyakorlatok során friss levegővel töltik fel.
Az Ikrek hold-jegye a változatosságával megváltoztatja az időjárást is, ezért erre az időszakra a reumás betegek érzékenyebbek lehetnek. Ilyenkor végezzünk kéztornát, amely jótékonyan hat a kéz keringésére, lazítja az ujjakat, és fel frissíti vérkeringést.
Szép napsütéses időben nagyon megfelelő lehet a lakástakarításra, ablakok tisztítására, ha lehetséges, akkor ezt is inkább fogyó holdidejében tegyük, mert akkor könnyebb és gyorsabban végezhetjük el a munkánkat.

A VIRÁG NAPOKON, nem olyan nagy a választék a zöldségekből, ezért igyunk ilyenkor is virág teákat.
KEDVEZŐ az Ikrek hold jegy napjai mindenféle futónövény vetésére - ültetésére és a palántákat kihelyezésére. A virágmagokat ekkor már lehet vetni, ültetni és átültetni nagyobb cserepekbe, hatékonyan lehet irtani a kártevőket is.

4./ Hold a Rák jegyben: Levélnapokon, amikor a hold nő, és egyre teltebb lesz, és Rák jegyben jár a Hold, ugyanez történik velünk is, hiszen növő holdnál hajlamosak vagyunk túl sokat enni ezért könnyebben, felszedhetünk feles kilókat. A gyomor és a máj számára ez azt jelenti, hogy a gyógyulásra és a mérgező anyagok kitisztítására most kisebb az esély, mint fogyó holdidejében.
Mivel pedig a Rák a Vízjegyhez társul, ezért Víznapokon mivel a szénhidrát az idegek tápláléka ezért a szervezet a legoptimálisabban hasznosítja. Tehát aki fogyni szeretne, amikor a Hold éppen növő fázisban halad tartózkodjon sok szénhidrát beviteltől. Azért mert szénhidráttartalmú élelmiszerek ezeken, a napokon jobban beépülnek a szervezetbe, mint máskor. Vízjegy- napok levél napjain a saláták és a levélnövények álljanak a táplálkozás középpontjában, ehetünk ilyenkor sovány húsokat – halat – kagylót és rákot.
Növő holdkor és Rák- jegyben, ha lehet, ne menjünk a fodrászhoz.

A kertészetben: Rák holdnapokon a föld feletti kártevők irtása is kedvező lehet.
Minden levél termésre nevelt növények jól fejlődhetnek, így a fogyó hold idejében ültetett saláták is jó és keményfejűek lesznek.
KEDVEZŐ a Rák- hol- időszak növő-hold idejében a fűnyírásra is, ilyenkor a virágok trágyázása és szobanövények öntözése is hasznosabb lehet.
Kedvezőtlen, viszont, olyan növényeket ültetni és vetni, amelyeknek magasra kell nőniük, gyümölcsfákat és bokrokat metszeni (főleg ne tegyük ezt növekvő hold idejében, különösen a tavaszi hónapokban, de rák holdjegyben, telihold időszakban sem ajánlatos.)

5./ Hold az Oroszlán csillagképben: Termésnapok. Ez azt jelenti, hogy ha az Ď első negyedben van a hold, akkor az Oroszlán-impulzus már a Nap, mint a legnagyobb éltető erő következtében is, a vérkeringést is erősítheti. Reumatikus szempontból ilyenkor jobban fájhat a hátunk is, a szív pedig mivel több vért kap, ezért gyorsabban verhet, ezért aztán talán még az éjszakáink is álmatlanul telhetnek.
Kerüljük, tehát az Oroszlánban a növő- hold időkben minden olyan tevékenységet, amelyek, esetleg túlterhelhetik a szívet és ezzel a vérkeringést is, kimozdíthatják a megfelelő ritmusából.

Mivel pedig növő holdnál hajlamosabbak vagyunk többet is, enni ezért ekkor könnyebben hízhatunk. Ekkor tele vagyunk energiával, így ezeken, a napokon mindenképp gondot okozhat, ha éjjel nem tudjuk magunkat kipihenni.

A haj és a szőr is megerősödik itt az Oroszlán hold napokon, ezért nem jó ilyenkor szőrteleníteni, mert erősebbé válik a szőrnövekedése.

FODRÁSZOS NAPOKNAK: Oroszlán napoknál hajvágásra a növő hold sem alkalmas, inkább fogyó holdkor vágassunk hajat, mert akkor lassabban nő vissza a haj a vágás után.

Oroszlán jegy, mivel a tüzes jegy ezért inkább szárító hatása van, ilyenkor a szomjúság érzetünk is, fokozottabb, mint más napokon.
Táplálkozási szempontból pedig a szervezetünk ezeken, a napokon jól hasznosítja a fehérjét, de ne essünk túlzásokba sem, mert akkor esetleg emésztési problémák lehetnek, fogyasszunk ilyenkor sok gyümölcsöt.

NAGYON KEDVEZŐ az Oroszlán holdnap idő a kertészetben is: Ilyenkor célszerű a gyümölcsfák és bokrok metszését elvégezni, főleg a fogyó hold idejében a téli metszésre is felkészülhetünk már. Tavasszal pedig ilyenkor vessük el a gabonát, de főleg akkor, amikor az augusztusi gyakori zápor –zivataros idők után szántóföld nedves. Ez főleg növő hold idejében a legvalószínűbb, mert a növő- hold előtti 2 és az utáni két napban fordulhat elő a legtöbb záporral tarkított időjárás.

NAGYON KEDVEZŐ az Oroszlán hold napokon: szíverősítő gyógynövényeket gyűjteni,
szintén, kedvező ezeken, a napokon főleg növő- hold idejében füvet vetni, pláne ősszel, ilyenkor ültessük a gyümölcsfát is.

Tavaszi és őszi időkben az Oroszlán napokon főleg növő holdnál érdemes
olyan növényeket ültetni, aminek sok vízre van szüksége, mint a krumpli vagy a paradicsom.
KEDVEZŐTLEN viszont Oroszlán napokon műtrágyázni, mert ekkor kiégeti a nap növényeket.

6./ Hold a Szűz jegyben: Gyökérnapok. Ezeken, a napokon különösen figyeljünk oda a helyes és egészséges táplálkozásra! A Szűz napok ideálisak a zöldségek fogyasztására és a méregtelenítésre, azért mert a Szűz napjainak különleges ereje van az emésztőszervekre. Ezeken, a Szűz hold-napokon a belső szervek is jobban fel tudnak készülni a méregtelenítésre ezzel, pedig a fogyókúra is hatékonyabb lehet.

Mivel pedig a Szűz – hold - napok a FÖLD jegyhez tartoznak, így inkább a „GYÖKÉR” napokon leszálló erővel hat a Napminősége is. Ide társíthatjuk a sót is, amelyre a vérnek és más testnedvünknek is nagy szüksége van, így a földnapok befolyásolják a vérkeringést is, tartózkodni kell tehát ezeken, a napokon a nehéz és zsíros ételektől.
Fogyasszunk inkább vértisztító teákat, mint például a csalán tea, amely rendkívül jót tesz a hasnyálmirigynek.

FODRÁSZAT szempontjából ezek a napok alkalmasak a daueroláshoz, a Szűz-hold napokon lehet hajat is, vágatni, festetni de csak akkor, ha ezek növő holdfázis időkre esnek.

Kerti munkákra is alkalmasak a SZÜZ hol- napok főleg az ültetés, átültetés és az őszi palántázás.

NAGYON KEDVEZŐEK a Szűz hold napok, minden ültetési, palántázási és vetési munkákhoz is, azért mert a föld szinte mindent megnöveszt. A bokrok a cserjék ültetését is ilyen napokon végezzük, amelyeket szeretnénk, ha gyorsan megnőnének, az erkélyeken és a szobanövények átültetésére, ezek a napok a legalkalmasabbak, kertünkben a szép gyephez a fűmag elvetése növő holdnál a legalkalmasabb. Műtrágyázást viszont csak fogyó hold időben végezzünk. Szűz holdnapokon kerüljük a befőzést és termés elraktározást.

Olvasás és értelmezési szemponbtból is, mivel egyben a leírás terjedelmes lenne, a 12 állatöv jegyet megfelezném most.
A következő bejegyzésben írom le majd még a hátra lévő többi 6 hold-jegy hatásokat.
(válasz Mcsaba 2174. hozzászólására)

2195. Mcsaba2015-09-29 19:20
KÖSZÖNÖM SZÉPEN KEDVES ILCSI MAMA!!!
...Hát, ez annyira jó volt! Hiszen a magyarázat során sikerült rájönnöm egy pár dologra.
De, hogy még tisztább legyen a kép, hát leírom az adatokat:
1953.március 10. / 22:56 / Kézdivásárhely
Az óra/perc természetesen csak az én megítélésem szerinti. De mivel jól ismerem az illetőt, hát a Skorpió karakter nagyon előtérbe helyeződik. Azért állítottam az aszcendenst 13 fokra, hogy a Mars valamiként a 6. házba kerüljön. (Mert a megszokott hétköznapi rutint, a munkahelyi tennivalókat kész kihívásokként éli meg.)

Az adott időpontok között, azaz a Szaturnusz és Jupiter visszatérések ideje között (2012) a korházban volt.

Még egyszer köszönöm kedves, jó Ilcsi mama!

Szeretettel, Csaba.

2194. Ilcsimama2015-09-29 11:03
Kedves Csaba és mindenki más is, akit érdekelhet, a 2174. számon a Holdra vonatkozó kérdés csoportnak végéhez érve nézzük meg a holdhatásokat táplálkozási szempontból is, hogy ki melyik Napjegyben és hold jegyben született és miként lehet rá hatással.

Kérdésedbe azt feszegeted, hogy a táplálkozási szempontból a „radix” hold fázis jelentése érdekesebb-e? A születési képletben álló holdhatásnak a jelentőségeit már az I. részben ismertettem, azok vonatkoznak magukra hold jegyekre.

A Tranzit hold - hatások pedig a megfelelő fázis időkben ilyen –olyan módokon hatnak az emberi szervezetre, most ezeket taglaljuk, illetve majd ennek a résznek a folytatásában
egy következő bejegyzésben Nap- jegyenként is leírom a jellemző hatásokat.

Azt bizonyosan mindenki ismeri, hogy a születési hónapja-napja szerint milyen NAP jegyhez tartozik, de azért ( tanulási szempontból ismétlésként), álljon itt erről is, egy felsorolás.
A Nap síkja a nappálya elhajlás következtében 23°27’ alatt elhajlik, ezért a kezdő Tavaszponttól számíthatjuk a Horoszkóp körben is, a Kos Napjegyét.
Ezek szerint pedig a Nyár Napforduló időpontja június 21-e. Az őszpont: szeptember 23-a, a Téli Napforduló pedig: december 21.-én van.

Mivel azonban a Nappályakörét a 12. csillagkép alapján 12 részre osztották be mindegyik szakasz pontosan 30° -ig terjedhet ki a 30X12=360° körben.

Nap az ekliptikának= Nappálya, nem ugyanazon a pontján halad át az egyenlítőn, mint az a megelőző év március 21.én, hanem mindig KB 50 másodperccel hátrább, ezért évenként 50 és ¼ másodpercet késik. (72 év alatt ez KB egy fokot jelent. E szerint pedig a napok is, más időpontokra is eshetnek.
A Nap a nyári és téli Napforduló idejében ez egyenlítő fölött és alatta éri el a 23°27’ percet. Tehát június 21.-ig, emelkedni látszik, majd egyre távolodik az egyenlítőtől, de ettől kezdve ismét közeledik, hogy elérje az őszpontot az egyenlítőn.
Majd a Déli irányban ismét távolodik, míg a téli napforduló idején el nem éri a legnagyobb távolságát az egyenlítőtől és így megy ez folytonosan tovább-tovább.

KOS jegy: Március 21 - április 20.-ig tart. Ugyan is ekkor lép be a Nap a Kos csillagképbe.
Bika: április21- május hó 20-ig. (más források szerint a Nap 05. 21-ig időzik itt)
Ikrek: május21 – június 20-ig. (Van forrás, mely ezt a záró időpontot 06. 21-vel jelöli meg.)
Rák: június21- július 22.-ig. Vannak olyan jelzések is, hogy Nap csak 07. 21, 23-án lép ki.)
Oroszlán: Július 23- augusztus22-ig.(de sok helyütt 07. 24- 08. 23-ig történik a megjelölés.)
Szűz: augusztus23- szeptember 23-ig.(vannak jelzések 08. 24- 09. 23-ig is).
Mérleg: szeptember24- október 23-ig.
Skorpió: október24- november 22-ig.
Nyilas: november23-december 20-ig. (van jelölés több helyen 12. 21-ig is).
Bak: december21- január 20-ig. (egyes helyeken lehet: 12. 22-01. 19-ig is)
Vízöntő: január21- február 19-ig.(leírást találhatunk: 01. 20-02. 18-ig és 02. 20-i zárónapon is).
Halak: február20- március 20-ig.

No már most Csaba kérdése arra is, vonatkozott, hogy a holdfázisok mellett a Radix szerinti Nap és HOLD jegyekhez miként kapcsolódhatnak egészségi összefüggésben a táplálékok bevitele a szervezetbe.

HOLD járása az állatövjegyben egy óramutató járásához hasonlítható, amely két-, háromnapos időközökben váltakozó. „Hold naptár” szerint az alábbi állatövjegyek uralják a Nap- jegyeket, ahol épen a hold áthalad! Az események természete attól is függ, hogy milyen jegyben és házban helyezkedik el a hold a születési képletben.

Ezért nem árt megismernünk a születési képletre gyakorolt hold hatását, illetve Holdnak a 2-3 naponként változó állatöv jegyben való tartózkodási idejüket és hatásukat.
(hold naptár a Nettről is, letölthető ingyenesen is.)

A Hold hatása, fokozódik, ha növőben van és csökken, ha fogyóban van, ha az emberi testrészeket képzeljük magunk elé, a zodiákus jegyek az alábbi felosztás szerint uralkodnak a test egyes részein.

(Az adat lapomról képformában is, letölthetitek a testrészek szerinti betegséghajlamok hatásait).

Testünk valóságos csoda éveken és évtizedeken át látszólag mindent megbocsát: a rossztáplálkozást, mozgáshiányt, túlzott mértékű alkoholt és nikotinfogyasztást, ezért illik tudni, hogy hogyan is működik a testünk. Az asztrológia szerint az állatövjegyek, illetve az uralkodó bolygók a test állapotára is hatnak.

Általában ezek a testrészek a saját születési állatövjegyben a leghajlamosabbak a megbetegedésekre, és különösen érzékenyek a jegyekhez tartozó betegségekre.

Mivel a NAP- állatövi jegyben benne foglaltatik a „teljes emberkép” kezdve a Kos jeggyel, azaz a fejjel, egészen a Halak jegyig, amelynek a - testrészen - a lábfej felel meg.

Az egyes állatövi jegyek - egészségügyi szempontból, betegség hajlamok - különféle- a test területeire ható – hold hatásimpulzusairól az alábbiak szerint adnak nekünk áttekintést.

Úgy, mint, a KOS a fej, fejfájás, depresszióra, az agy szem, orr, gége és a beszélő szervek,

BIKA: Fogak állkapocs, nyak torok, mandula és a fülek, gége, hangszalagok, pajzsmirigy.

IKREK: Váll, karok, kéz, tüdő, légcső, tüdő felsőrésze, mozgatóidegek, 4 hátsóhát csigolya.

RÁK: Mellkas, tüdő, nyelőcső, gyomor, máj, epe, hasnyálmirigy, alsó tüdőrész, mell, méh.

OROSZLÁN: Szív, hát, rekeszizom, vérkeringés, és verőerek, hátgerinc 5-9 csigolya, szem.

SZŰZ: Emésztő szervek, idegek, lép, hasnyálmirigy, lép, rekeszizom, kézfej, has tájék.

MÉRLEG: Deréktáj, vesék, húgyhólyagok, vesemedence, bőr, női nemi szervek.

SKORPIÓ: Has alsórésze, nemi szervek, húgyvezeték, vastag és végbél, férfi nemi szervek.

NYÍLAS: Csípőtől lefelé, medence, comb, lábszár, visszér (véna), máj, emésztési zavarok.

BAK: térd, csontok, ízületek, bőr, fogak, ízületek, női szervek.

VÍZÖNTŐ: alsó lábszár, boka, gerincvelő, központi idegrendszer zavarok.

HALAK: Lábfej, lábujjak, nyirok rendszere, gyenge vérnyomás.

Ezeken, a jegyeken való hold áthaladásokkor a hozzájuk tartozó testrészeknek az operációja sem ajánlott, hacsak nem életmentő műtétekről lenne szó.

Aki hisz benne, aki nem, akkor is a holdállásoknak és a jegyeken való áthaladások hatásai az alábbiak szerint vannak hatással az emberi szervezetre.

Ď Növő hold ideje: a legjobb időszak a feltöltődésre és a regenerálódásra, mivel ez az időszak add, tervezz, befogad, felépít, energiát tárol, erőt gyűjt, pihenésre hív.

© Fogyó hold csökkenő hold ideje viszont ideális a méregtelenítéshez: kimos, kiizzad, szárít, aktivitásra és energiafelhasználásra hív.

A Hold ciklusa mindig Újholddal ●kezdődik. Ilyenkor csak egy sötét korongot láthatunk az égen, ez- az idő a legalkalmasabb a megújulásra, szervezetünk méregtelenítésére, gyógyító diétázásra.
Ilyenkor ugyan érzékenyek vagyunk lelkileg, ezért érdemes a stresszes helyzeteket elkerülni, finom gyógyteákat inni, meghitt légkört teremteni, meditálni.
Tisztító kúrákat is, böjtöt újholdnál érdemes kezdeni.
A következő két hét a Ď Növő Hold ciklusa: a befogadás, begyűjtés, felhalmozás optimális időszaka, ilyenkor a folyamatok kívülről befelé hatnak. Ezért erre az időszakra időzítsünk minden olyan tevékenységet, ami lelkünk, szellemünk táplálását szolgálja. Minden sokkal könnyebben és hatékonyan érvényesül ilyenkor. Kozmetikusnál a bőrtáplálás, hatékonyabban végezhető el, edzésen az izmokat is jobban növelhetjük.

A O Telihold időszaka a szemünknek gyönyörű látványt nyújt, de fokozottan érzékenyek vagyunk ekkor, mert az energiák szabadon áramlanak kifelé, ezért a legkisebb terhelés is óriási energia veszteséggel jár. Ettől vagyunk fáradékonyak, szélsőségesek.
Ilyenkor figyelmetlenségünk miatt több a baleset, a sebek pedig jobban véreznek, nehezebben gyógyulnak. Sok szülés indul el ebben az időben.

Ezen a napon gyűjtött gyógynövények sokkal hatékonyabbak, nagyobb gyógyerőt fejtenek ki, mint amit máskor szednek. Érdemes citromfű teát fogyasztani, és kerülni a lehetséges stresszhelyzetet.

A következő két hét viszont már a © Fogyó Hold ciklusa: az energiafolyamatok belülről kifelé hatnak, vagyis a kitisztulás, kiengedés, méregtelenítés optimális időszaka, jó időszak a pihenésre, terhektől való megszabadulásra, átértékelésre, szortírozásra az élet minden területén, a mértékletes fogyókúra is hatékonyabb, ha fogyó holdnál végezzük. Sokkal könnyebben, fogyunk ilyenkor, gyorsabban szabadulunk meg a bőrkeményedésektől, toxikus anyagoktól.

A műtétek is, jobban sikerülnek, a tisztító jellegű házimunkát könnyebben és hatékonyabban végezhetjük el. A nagymosás és a folttisztítás kevesebb mosószert igényel. Kozmetikusnál a bőrtisztás, epilálás sokkal alaposabb, mint a Növő Holdnál. Edzésen pedig ez lehet a szálkásítás ideje.

© Utolsó negyed (csökkenő hold) és a fogyó sarló idejében ajánlatos a műtéteteket elvégezni. Illetve ekkor érdemes fogyókúrát is tartani, mert ebben az időkben sokkal több kiló megy le rólunk, mint bármikor.

Nézzük akkor a horoszkópszerinti „Levegős jegyeket ”: Ikrek, Vízöntő Mérleg akiknek ajánlatos diétázni.

Vizes napokra esnek: Rák, Skorpió, Halak jegyek, nekik pedig a könnyen emészthető ételek fogyasztása ajánlott.

Föld napokhoz tartoznak: Bika, Szűz, Bak jegyek. Itt pedig ajánlott, hogy só szegényételeket együnk zsírosat nem nagyon, mert ezek a jegyek hízásra hajlamosak.

Meleg Tüzes napok az a Tüzes jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas, nekik ajánlatos a legtöbb gyümölcs fogyasztása.

Tehát a következők jobb megértéséhez jelzem a jegyeknek a hovatartozását az étkek terén:

KOS – Napok, Termésnapok. Jele: T.
Bika – napok, Gyökérnapok. Jele: Gyö.
Ikrek – napok, Virágnapok. Jele: Vir.
Rák – napok, Levélnapok: jele: Lev.
Oroszlán – napok, Termésnapok, Jele: T.
Szűz –napok, Gyökérnapok. Jele: Gyö.
Mérleg – napok, Virágnapok. Jele: Vir.
Skorpió –napok. Levélnapok. Jele: Lev.
Nyilas –napok. Termésnapok. Jele: T.
Bak –napok. Gyökérnapok. Jele: Gyö.
Vízöntő –napok. Virágnapok. Jele: Vir.
Halak –napok. Levélnapok. Jele: Lev.

Gyökér, Gyümölcs, virág, és levél napokon fogyasztható étkek:

1. Gyökér napok: itt a szervezet jól hasznosítja a sót.
- Növények: sárgarépa, retek, cékla, zeller, petrezselyemgyökér stb.

2. Gyümölcsnapok: Föld felett termett kultúrnövények: uborka, tök, dinnye, paradicsom, paprika, bogyós gyümölcsök, alma, körte, szilva, cseresznye stb.
Ügyeljünk viszont a fehérjékre is: tejtermékek, sovány hús, hal különösen ajánlott. Gyümölcs nap-együnk sok fehérjét

3. Virágnapok: Főzéshez csak jó minőségű olajt, vajat, vagy zsiradékot használjunk. (Téves az a nézet, hogy zsírral nem szabad főzni, hiszen a mangalica zsír nagyon jó hatással van a szervezetre).
Inkább felejtsük el a zsíros húsokat, de a mangalica erezett husokból fogysztahatunk, ha mellette fogysztunk brokkolit, karfiolt, articsókát.

4. Levélnapok: Spenót, spárga, fejes saláta, római saláta, cikória, rebarbara, snidling, rucola stb.

No már most ha megválasztjuk az étkeinket akkor már az egészségünkért is sokat tehetünk.

Nézzük, hogy még mikkel: Búzacsíra, méregteleníti a szervezetedet, felpörgeti az emésztésedet, segít leküzdeni a mindennapi feszültséget, és még a hajkoronádat is szebbé teszi – a búzacsíra nemcsak tökéletes fogyókúrás étel, hanem igazi vitaminbomba, ezért érdemes minél gyakrabban fogyasztanod belőle!
Ebben a különleges növényben rengeteg B1-, B2- és B6-vitamin van, amely erősíti és táplálja a hajszálaidat, aktiválja a hajhagymáid anyagcseréjét, és szabályozza a faggyútermelést is, így búcsút inthetsz a túl száraz vagy éppen túl zsíros hajnak! Sőt, a búzacsírában lévő cinknek és vasnak köszönhetően a hajhullást is megelőzheted, ráadásul a cink az új hajsejtek képződését is elősegíti!

Orvosi kutatások kimutatták, hogy gyomorfekély ellen kiválóan alkalmazható a BANÁN.

Emésztési zavarokkal küzdők számára kitűnő gyógyító étel a rizs.

Brokkoli, jelentősen csökkenti a rák kockázatát.

A búzakorpa rendszeres fogyasztása sok szempontból fontos: szabályozza a bélműködést, jó hatással van a székrekedés ellen.

A cékla antocián tartalma segít a daganatos betegségek megelőzésében.

Citromról sok tudós úgy tartja, hogy a C-vitamin bizonyos rákfajták kifejlődését is gátolhatja.

Cseresznye, fogyasztással, nagy az esély van, hogy egészséges fogaink lesznek.

Dió és a mogyoró is nagy mennyiségben tartalmaz rák kialakulását gátló kémiai anyagokat, kutatók be bizonyították, hogy kitűnő vírusölő C- és B1-vitamint tartalmaz.

Fejes káposzta rendkívül gazdag abban az anyagban (mucin), amely segít a gyomor- és nyombélfekély megelőzésében és gyógyításában.
Grapefruit csökkenti a vérkoleszterin-szintet ugyanúgy, mint az alma.

Karfiol fogyasztása csökkenti a vastagbél-, a gyomor-, a prosztata- és a hólyagrák kialakulásának veszélyét.
A kelbimbó rendszeres fogyasztása csökkenti a rákos megbetegedések kialakulását.

Kelkáposzta fogyasztásával, nagyobb esélyük van arra, hogy elkerüljük a szájüreg-, a nyelőcső-, a gyomor-, a bél-, a tüdő- és a hólyagrákot

Kukoricacsíra-olaj fogyasztása csökkenti a vérkoleszterin-szintet.

Narancs rendszeres fogyasztása hozzájárul a vér koleszterin-szintjének csökkenéséhez, rák kialakulásának megelőzésében.

Olívaolajt már régóta az egészséges táplálkozás részének tekintették.

Padlizsán jót tesz a koleszterin érfalban való lerakódása ellen.

Parajt természetesen mindenkinek ajánlott, de a táplálkozáskutatók szerint, a jelenlegi és a volt dohányosoknak is különösen jót tesz.

Sárgadinnyének, magas a karotin- és a C- vitamin-tartalma, ezért jelentős szerepe van a rákmegelőzésben.

Sárgarépában jelentős mennyiségű béta- karotin található, csökken a rák kialakulásának veszélye, béta- karotin- tartalmú táplálkozás csökkenti a hasnyálmirigy-, a gége-, a nyelőcső-, a prosztata -, a húgyhólyag-, a méh nyakrák, kialakulásának veszélyét.

Sütőtök húsa rák megelőzésében egyaránt nagy szerepet játszik és a magja is nagyon hasznos.

Babfogyasztás jelentősen csökkenti a „ rossz” típusú koleszterin szintjét.

Szójabab igen sokoldalúan jó hatással van az egészségünkre.

Szőlőfogyasztásnak, népi gyógyászatban már régóta ismerik tisztító és vizelethajtó hatását.

Zabpehely fogyasztása: népi gyógyászok szerint erősíti a nők méhét, hatásos idegesség ellen is.

►Fokhagyma: egy gyógyhatású fűszernövény, gyógyító és tisztító erőt tulajdonítanak neki,
kiváló baktérium- és vírusölő szer, mely oldja a szív koszorúereinek görcsét, ezáltal javul a szívizom vérellátottsága, nő a szív teljesítőképessége. Csökkenti a vérben a káros koleszterint, légúti panaszokat, izzasztó, köptető hatású, csökkenti a menstruációs görcsöket is. Alkalmas a tápcsatorna fertőzések ellen, mert jó bélfertőtlenítő hatással rendelkezik. Rgyben remek szélhajtó is, segíti az emésztést, az epe- és májműködést. Fokhagyma fogyasztás esetén, kisebb arányban fordul elő, gyomorrák.

►Fekete áfonya: rengeteg értékes anyagot tartalmaz: A-, B-, és C-vitamint, króm és mangánvegyületeket. Magas a kálium tartalma. Van benne, továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén és foszfor. Gyógyászati felhasználását tekintve: készíthető belőle, főzet, tea. Króm tartalma miatt vércukorszint csökkentő. Jó hatással van a visszér és az aranyér kezelésére.

Sötétben a javítja a szem alkalmazkodó képességét.
Megvédi a sejteket a szabad gyökök, okozta károsodástól, mint a rák valamint a szív- és érrendszeri betegségektől. Növeli a hajszálerek rugalmasságát. Javítja a vérkeringést. Jó hatással van a bélflórára, az emésztési zavarokra.
Nem utolsó sorban: Lassíthatja az öregedést, és segít megőrizni a szellemi frissességet.

Legyünk tehát mi magunk a testünk őrei!

Mert ha le szeretnénk fogyni és meg is, akarjuk tartani az elért testsúlyt, akkor elsősorban tudatosan kell táplálkoznunk!
Minden hízásra alkalmas egyénnek, illetve az ülő foglalkozásúaknak is, jó lenne, ha ismernék a saját holdjegyüket és aszerint táplálkoznának.

Azért, hogy egy-egy étkezés jólesik nekünk vagy sem, gyakran holdállása is” felelős” lehet.
Ď Növő holdállásnál még ugyan olyan étkezési szokásoknál is sokkal többször van telítettség érzetünk. Ekkor könnyebben is hízunk, mint © fogyó hold idején. Fogyó hold idejében, még ha kicsivel többet is eszünk, akkor is a súlyunk nem gyarapodik.
Már csak azzal, is, hogy a fogyó hold napokon csak olyan ételt fogyasztanának, amely már önmagában is segít a felesleges kilóknak a felszedése ellen.
Hold hatását figyelembe véve könnyebben és gyorsabban fogyhatunk.
Azt is előre tudhatjuk, mely napokon szabadulhatunk meg leggyorsabban felesleges kilóinktól, ha ismerjük a holdnak az állatövjegyekben való tartózkodási idejüket.

●Újholdkor: méregtelenítsünk, Ď növő holdkor: sétáljunk, sportoljunk, O telihold: végénél már kezdjük el a fogyókúrát és a © fogyó holddal, fogyjunk!

Evés előtt igyunk meg lassan 1 pohár vizet, hogy feladatot adjunk a gyomrunknak.

Az ételt rágjuk meg alaposan, a gyomrunk így könnyebben emészt.

Ami még fontos: A Hold állása a különböző állatövi jegyekben az egyes élelmiszerek emészthetőségére is hatással van!

©Csökkenő hold idején, könnyebb megszabadulni a fölös kilóktól, de már az, is nagy hatással van a szervezetre, ha a holdtölte előtti napokon, és telihold idejében kevesebbet eszünk.

Amikor pedig a holdnövőben van, és áthalad a saját hold jegyen, akkor méregtelítés is, sikeresebb.
Mondjunk le az esti étkezés során a zsíros ételekről.

Miért éppen bizonyos időben ébredünk fel, ha este megterheltük gyomrunkat?

Kínai orvosok már mintegy négyezer évvel, ezelőtt megtalálták ezekre, a kérdésekre a választ!

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek, meghatározott időrendben működnek és pihennek. Periodikusan váltakozó bioritmusunk szerint mindennek megvan a maga ideje a táplálkozásnak, a sportnak, a pihenésnek is.

12 fős szervünk kétórás időközönként „váltja egymást” a munkában, a maga idejében az éppen aktuális „dolgozó"” birtokolja szinte az összes testi energiánkat.

Az energiapályákon, vagyis a meridiánokon tehát az energiaszint állandóan változik, egy kis odafigyeléssel nagyon sokat tehetünk, azért, hogy ne bontsuk meg az energiaáramlás egyensúlyát szervezetünkben.
Ne késztessük bőséges vacsorával éjjel a májunkat aktív munkára, ha éppen az pihen.

A kínai szerv-óra, amely testünk 12 csatornáját mutatja. Mindegyiknél megfigyelhető egy olyan kétórás periódus, amikor az "ÉLETERŐ" áramlása maximális.

01 és 03 óra között: a szervezet teljesítőképessége ebben az időben a legalacsonyabb.
A máj teljes erővel méregtelenít, nem szabad tovább terhelni.

03-5 óra között: eljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész napi munkára. A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.

05-7 óra között: ekkor működik legaktívabban a vastagbél, ez az egészséges székletürítés ideje. Megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni és teljesítőképességünket csökkenteni.

07-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka, ekkor tud a leghatékonyabban dolgozni, tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk magunkhoz.

09-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.

11-13 óra között: 11 óra a szívciklus csúcspontja, tehát legjobb idő a sportolásra, délben erősödik a gyomorsav-, majd később az epetermelődés, készen állunk egy finom ebéd elfogyasztására.

13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a például a fogorvoshoz is, bejelentkezni.

15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért fogyasszunk bőségesen cukor és alkoholmentes folyadékot. Szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje teljében van, tehát tanulhatunk, sportolhatunk, dolgozhatunk teljes energia-bedobással.

17-19 óra között: vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal, leg jobb SEMMIVEL sem! Esetleg: kevés tiszta víz!
Vérnyomásunk csökken, szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt megpihenni munka közben, ESETLEG, csak könnyű vacsorát fogyasszunk.

19-21 óra között: ha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel szervezetünk, elraktározza reggelre.
Ebben az időben energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink kifinomulnak.

21-23 óra között: az úgynevezett „hármas melegítő” időszakában testünk és lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen csökken, ez a legpihentetőbb alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi, se szellemi aktív tevékenységet, igénylő munkát.
A hármas melegítő nem szerv, hanem azt a helyet jelöli, ahol testünk alsó-középső és felső részének szervei együttműködnek. Feladata, hogy a légzés, az evés és az ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett energiákat a testünkbe irányítsa.

23-01 óra között: legintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé csillapítható a fájdalom.

A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus, ez az energia az életerő (Qi), a vitalitást, életerőt jelenti. Ne feledjük, hogy a keringés akadályoztatása betegséghez vezethet!

Mivel pedig ezek egészségi szempontból igen csak fontos dolgok, ezért még ezt a részt sem szeretném itt befejezni, hanem a következő folytatásban jegyekre bontva is leírom majd a fentiek szerinti termés, gyökér, virág és levél napok jelentőségeit.

Remélem, hogy kimásoljátok magatoknak és hasznosítsátok az itt leírtakat!
Jó egészséget kíván mindenkinek: Ilcsi mama.
(válasz Mcsaba 2174. hozzászólására)

2193. Ilcsimama2015-09-28 12:45
Kedves Csaba! Most először erre a kérdésedre szeretnék válaszolni elsősorban azért, mert ez rövidebb értelmezést takar, másodsorban pedig azért mert az előző 2174. számon feltett összetett holddal kapcsolatos kérdés csoportnak az összefüggéseit már két részben jellemeztük viszont a III. rész kicsit hosszadalmasabb ismertetést igényel.

Mivel azonban az ismerősöd születési „radix” képletét nem ismerhetem, csupán egy - két adatot adtál meg róla, ezért tanulási szempontból az alap M/ horoszkóp ismérveiből kell kiindulni, mintahogyan a „radix”értelmezésének is ez kell, hogy legyen a legfőbb alapja.

Tudjuk ugye, hogy a Halak Napjegynek az uralkodó bolygója a Neptun bolygó ezt a képletben, mint a Vénusz felsőbb oktávja ként a betegség hajlam tekintetében is ide sorolhatjuk. Már pedig a Vénusz bolygó betegség hajlamai közzé tartozik a „Vese” betegség is. Mivel pedig a Neptun bolygó mindig jelenthet orvost-műtétet és kórházat is, pláne ha Skorpió az ASC jegye.
Mert a Skorpiónak a Mars az uralkodója így, itt elsősorban azt kell nézni, hogy lokálisan a Mars hol áll képletben, vagy milyen olyan jegy-ház lehet érintett ahol az uralkodóbolygó, Mars és ide lehet, lehet még venni a Mars magasabb rezgésfokán működő Plútót is, azért mert ez esetlegesen bizonyos daganatformákra is utalhat.

A Skorpió jegy ugye az általános képletnek a 8. jegyházát adja, (Mars és másodlagos Plútó uralommal), ezért itt az a szabály, hogy mindig figyelembe kell venni az alap jelentéstartalmakat is. Mi szerint az alap M/ 8. ház szerint adott lehet a súlyos betegség, veszteség, és az operációk is, melynek a legfőbb jelölője maga a Mars bolygó.

Miért éppen 24 éves korában volt ez a Vese műtétje?
Amennyiben a jelzésed szerint Ő most 62 éves, akkor a születési éve olyan 1953-1954. évre tehető. Persze magához a pontos műtéti vagy krónikus betegség idők vizsgálatához pontos születési időre elkészített „Radix” horoszkópra van szükségünk.

Már pedig a Mars bolygó 24 éves korában 1977. 03.20- 06.20-ig éppen áthaladt a Halak Napjegyén és Kos jegyen is, 1978.-ban pedig még a Skorpió ASC jegyét 1978. 09. 20. 1978. 12. 12.-ig a Nyilas jegyét is érintette a Nyilasnak, pedig pontosan a Jupiter bolygó az uralkodója. Aztán a Jupiternek nála itt volt éppen 2. Jupiteri ciklus (2X 12 éves=24), ideje a születéskori Bika és Ikrek jegy miatt, mert akkor a Jupiter éppen ott tartózkodott.

A bolygók pedig pontosan ott hozhatják be a képlet adta hatásaikat a legjobban, amikor Nap és ASC jegyen haladnak éppen át, ha pedig itt esetleg még lokálisan is érintett lehet, akár a Neptun akár a Mars bolygó, akkor pedig a Tranzit következtében szinte bizonyos, hogy valamilyen betegség, vagy műtét lehetősége is adott lehet. Ez pedig a külsőkörön a látens fényszög jelzéséknél is, bizonyosan látható.

Még pedig azért is, mert ebből a szempontból vizsgálva a Jupiternek ez a 12 éves Tranzitjai nagyon is lényegesek. Akkor az 1977-78.-os év –ben, itt pedig a Jupiter érinthette valamiképpen a 6. házát, és a 12. házát, mert ugye a 12. ház egyébként a Halak-jegyháza is, amely egyébként a krónikus betegségekre is, adhat jelzést.

Akkor, pedig ha neki a Skorpió az ASC jegye, (az lehet akár két- jegy-házra is kiterjedt), így aztán akkor 6. ház a Kos – Bika jegyben, valamint a 12. ház 6 jeggyel odébb éppen a Szűz - Mérleg jegyre tevődhet. Mint tudjuk a 6. Szűzjegy ház az általános M/képletnek a szerzett –öröklött betegségeknek a mutatója, míg a Mérlegnek pedig éppen a Vénusz bolygó az uralkodója.

Miért éppen a Jupiter és Vénusz bolygó? Mert a Jupiter, mint másodlagos uralkodói hatásként a test betegséghajlami közt a máj működéséért a felelős, Vénusz pedig a Veséért.

Mivel pedig neki, mint írod a Halak-jegy a NAP jegye, itt pedig a Neptun mellett a másodlagos uralkodó a Jupiter bolygó, ha pedig neki éppen itt állt a Halakban születésekor a Nap, akkor bizony a NAP a jegy uralkodói hatást minden értelemben és egyértelműen felerősítheti. Vagyis betegség hajlamok tekintetében és a bekövetkezett Vese műtétet is, mert valószínű, hogy még esetleg máj problémái is lehettek, mert a máj a méregtelenítés leg főbb szerve, és ha az nem jól működik, akkor a vese károsodik a leginkább.

Hiszen ezek tipikus Vénusz – Neptun – és Jupiter bolygók tekintetében, mint folyadék háztartási szempontból a betegség hajlamokat realizálhatják.

Amennyiben jól ismered az illetőt, esetleg kérdezd meg tőle, hogy az 5. Jupiteri ciklusa 60 éves korában, amikor összekapcsolódott a II. Szaturnuszi ciklusával, akkor azt - ebből az egészség vonatkozás dolgaiban - miként élte meg?

Ugyan is, ha a születésekor a Jupiter éppen a Bika –Ikrek jegyében járt, akkor a Vénuszi betegségek is jellemzőek lehetnek rá. 2013.-ban pedig a 60. életévében a Tranzit Jupiter úgyszintén a Bika és az Ikrek jegyekben haladt éppen. A Szaturnusz bolygó pedig éppen 2013.-ban a Skorpiójegyen haladt éppen keresztül, már pedig, ha neki ez - az ASC jegye, akkor itt a 8. házhatásait is valami módon, ismét érzékelhette.

Tehát ilyen módon lehet összefüggéseket keresni a”Radix” pontos születési képletben a betegséghajlamok, valamint a bekövetkezendő súlyosabb betegségekre és műtétekre.
(válasz Mcsaba 2188. hozzászólására)

2192. Noémi20072015-09-27 14:08
Drága Ilcsi mamma!

Ez tényleg gyönyörű egy vers volt. Én is köszönöm szépen Neked! :-)

u.i.: Erről a megoldandó feladatról beszéltél nekem, ami most történik Velem és, ami - ha jól emlékszem - október 23-ig rendeződni is fog?

Millió puszika. :-)

Szeretettel: Noémi
(válasz Ilcsimama 2186. hozzászólására)

2191. Pepsi012015-09-27 08:53
Sziasztok! Én nem értek ugyanaz asztrológiához de mi den nap megkérdetem az angyalokat h mit üzennek nekem...a boszi barátnőm szokott kártyából jósolni nekem ....
Igyekszem pozitívan állni az élethez

2190. HnéViktória2015-09-27 07:49
Szép jóreggelt!!!
Tehàt , csak pozitivan hiszen hajnalba lesz a szuperhold ,nagyon szeretném ha az életem vegre elérkezne egy harmonikusabb boldogabb szakaszàhoz.!

Ilcsi mama még ezerszer is megköszönöm ,hogy vagy nekem/nekünk,;)
(válasz Ilcsimama 2183. hozzászólására)

2189. csorieva2015-09-26 07:06
Köszönöm, akkor csakis pozitivan gondolkodok
(válasz Ilcsimama 2180. hozzászólására)

2188. Mcsaba2015-09-25 17:31
Kedves Ilcsi mama!
Köszönöm szépen a válaszodat, a tanításaidat!
A napokban egy olyan (62 éves) férfi horoszkópjával találkoztam, akinek 24 éves korában ki kellett operálni az egyik veséjét.
Halak Nap... de Kos Mars. Kemény ember.
...És mivel elégé jól ismerem, hát Skorpió Aszcendensre tippeltem.
Viszont a képletből nem tudom kibogozni a 24 éves korban elvesztett vesét.

Mivel a "Gyógyulás szelencéje"-ből is olvasgattam, hát a kérdésem az lenne, hogy egy ilyen fontos műtét mindenkinek a képletéből valamiként ki kellene, hogy látszoljon???

Szeretettel, Csaba.

2187. gigi>2015-09-25 14:57
Drága Ilcsimama!
Nagyon szépen köszönöm amit kaptam tőled.
Ezek csodálatos versek,s az egyik épp a kedvencem.
Nekem is vannak saját verseim amiket én írtam.
Köszönöm,amit levélben írtál ,és igen megpróbálok oda figyelni.Jó hogy itt vagy,jó hogy vagy nekünk!
Puszi
(válasz Ilcsimama 2186. hozzászólására)

2186. Ilcsimama2015-09-24 16:10
Kitôl: gigi>, 2015-09-24 10:37 Privi üzenetre,

Kedves "gigi" neked is szól a következő verses üzenetem.

„Soha ne légy szomorú, ha a valóság túl rideg,
s ne keseredj el, ha nem találod helyed.
A valós élet olyan, mint a csörgedező patak,
előfordul néha, hogy nehezebben halad.

Ha nem találod céljaid, ne gyötörd magad,
idővel majd alakul, mi e percben csak gondolat.
Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs, ki választ ad,
minden napunk küzdelem, mely mindhalálig megmarad.
Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap,
gondolj bele, mennyi ember vállalná sorsodat.

Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd,
ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed.
Ha nem látod a Napot, a fényt, nyisd ki jobban a szemed,
gondjaid közt tartogat még csodákat az életed…..”.

Tiéd a nap!
Nem tudom nektek adni a napot,
De tudok adni egy pillanatot.
Mikor megállíthatod a rohanó időt
Kiszakítva belőle minden erőt.

Nem tudom a napot nektek adni
Sugarával meleget árasztani.
De elküldöm nektek szívem melegét,
Áldásként küldöm, legyen a tiéd- tiéd.

Nem tudom a napot nektek adni,
De adom a szeretetemet.
Ha fontos nektek, akkor a kezedbe veheted,
Ha megérintett, magaddal viheted.

A napot nektek adni nem tudom,
Hiszen nincs is saját napom.
De van egy kis lángom, csak nektek,
Amely tudásszomjért a szeretetért, tőlem egy köszönet.

Sok minden van, amit szívesen adnék Nektek. . .
Szeretnék Nektek bölcsességet adni,
de azt csak a múló évek hozhatják meg.
Szeretnék Nektek sikert adni,
de annak csak akkor van értéke, ha megdolgozunk érte.
Szeretnék Nektek boldogságot adni,
de az oda vezető utat mindenkinek magának kell megtalálnia.
De van olyan ajándék, amit adhatok Nektek,
amely mindig veletek lesz és az nem más,
mint a barátság és a szeretet!"./anonim/


2185. Ilcsimama2015-09-24 15:04
Mesélek a csillagokról. Idézet /Dáma Lovag Erdős Anna./"Rendületlen hittel" c, kötetéből.

Mesélek a csillagokról,
Forró nyári- őszi ég alatt,
Göncöl szekéren ülve,
Száll, repül a gondolat.

Hullócsillag augusztusban,
Szikrázik a fény szerteszét,
De örök csillag csak egy van,
Szíved érzi erejét.

"Örök "csillag jászol fölött,
Mely kisdedre ragyogott,
Szeretetet küldött tova,
Aranyozta az égboltot.

Hulló csillag, üstökös fény,
Elég, mire földet ér,
Megpihen az ember szeme,
Lenn a földnek peremén.

Halvány csillag messze, távol,
Boldog hírt hoz teneked,
Mily parányok, mily porszemek,
Az itt élő emberek.

Ezért aztán gondolatban,
Száguldok a Göncöl szekerén,
Ne tudja meg soha senki,
Milyen porszem voltam én.
E szomorú nagy földtekén!
(válasz HnéViktória 2184. hozzászólására)

2184. HnéViktória2015-09-22 19:40
Naaagyooon nagyon szépen köszönöm neked !!!
(válasz Ilcsimama 2183. hozzászólására)

2183. Ilcsimama2015-09-22 12:58
Kedves Viktória! Neked valóban a születési „Radix” horoszkópodban a Nyilasban áll a holdad mégpedig éppen Telihold idejében, mert a Napod az Ikrekben található ( ott, akkor a hold éppen együttállás fényszöget képezett), ezért tehát az Ikrekkel szemben álló jegyben vagyis a Nyilasban csak is Teliholdfázis lehet.

Azonban azt is, nézd meg a képletedben, hogy Hold és a Mars, szemben állás fényszögben vannak a születési képletedben, ez pedig a mindenkori Tranzit ilyen állásokra is rányomhatja bélyegét.
Lásd az eddigi életedben a férfi kapcsolatokat.
Valamint a Hold - Vénusz bolygó is, 150°Nevelő, quincunx – fényszögben található, amely lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög, amellyel belső jellemi nehézségeket lehet megoldani.

No, akkor mivel Te az egyike vagy azok közül, akik legrégebbi fórumlátogatóm, ezért készítsünk most közösen egy kis képletelemzést. Kövesd a horoszkópban a leírást, és érteni fogod magát az elkövetkező időkre szóló elemzést is.

A Vénusz bolygó is, a képletedben, a Rákjegyben van, ezért a Rákjegy/ HOLD uralkodó mostanság még a kérdésed tekintetében is segítségedre lehet.

Pláne ha akár már mostantól a növő- hold időben és majd a szeptember 28.-i ”SZUPER” „Telihold” időben a saját jó gondolataidat erre fókuszálod. Hiszen saját magad is tudod irányítani az - ez irányú törekvéseidet!

Mivel pedig szeptember 23.-tól a Nap is átlép majd a Mérlegjegyben így a Nap is, és a Merkúr bolygó is itt a Mérleg jegyben a Vénusz bolygó uralma alatt halad.
Neked pedig az Ikrek Napjegy következtében a Merkúr az uralkodó bolygód, illetve a SZŰZ-MERKÚR - ASC következtében a NAP – Hold - Merkúr és Jupiter és még a Szaturnusz is a személyi bolygóid közzé sorolható.

Sőt még mivel az Oroszlán jegyben/ Nap uralma alatt található nálad, a képletedben még a Felszálló Holdcsomópont is, amely a Jupiter bolygó megfelelőjének is tekinthető, mivel itt a hatás tekintetében 528. HR C- rezgésfoknak felel meg tehát, azt a pontot jelképezi, mely a legnyomasztóbb feszültséget hozza a múltra. Viszont segítségével kell legyőznöd mind azokat a dolgokat, amely az e-világi életed mélységbeli fejlődéséért felelős. Hiszen eddig csak is Karmikus* nehézséget és, problémákat kellett megoldanod az életedben.
Mivel pedig a Felszálló holdcsomópont a jelenlegi életünk céljait, az előttünk álló jövőt is jelképezi, a teljes lelki beteljesülés felé vezető utat jelezheti abban a jegyben ahol éppen születésedkor volt.
A tökéletesedéshez vezető utat mutathatja meg és egyben arra is, utalhat, hogy bármennyit is értél már meg saját akaratoddal tovább tudsz haladni.

Itt lényeg a mostani képleted megértésében! Hiszen neked az ASC jegyed a SZŰZ jegy legvégén található, tehát erős Mérleg jegyhatás hozható már ide.
Vagyis az I. házad (SZŰZ- Mérleg).
Ami pedig a legjelentősebb, amit tudni kell, hogy a bolygók, akkor hozzák be az életünkben a legészrevehetőbb hatásaikat, amikor azok éppen a Nap vagy éppen az ASC jegyünkön haladnak éppen át.
Tehát akkor Nálad a Tranzit Nap - hatás éppen 120° Trigon nagyon jó segítő fényszöget adhat, most az ASC-re.
Mivel pedig itt az I. házadban egész pontosan a Mérleg 1° án, áll Jupiter bolygó együttállásban a Szaturnusszal, bekapcsolja teljes erejével az ASC hatást, mivel itt a Szűz is orbiszon belül értendő. Mivel pedig a Jupiter bolygó egy teljes éven keresztül a SZŰZ jegybe fog haladni, és Tranzit módon most is éppen jó szextil fényszöget vet az ASC jegyedre, bizonyos hogy ebben az időben és majd az elkövetkező Mérlegjegyben való haladásakor is a kérdésedre vonatkozóan adhatja neked a jó hatásait.

Nézzük, akkor meg a mostani szeptember 22.-i Tranzit bolygó haladásokat. Amit visszatudunk vezetni az előzőekre, hogy a Mars bolygó, amely képletedben a Holdaddal szemben állás fényszögben van, amely a mai napon, Tranzit módon az Oroszlán jegynek a 28°22’ fokán halad, tehát hamarosan átfog lépni a SZŰZ jegybe, ami neked ugye nagyon jó hatásokat adhat, mint azt már fentebb kielemeztük.
A Jupiter, ami lényeges nálad az ASC- I. Ház miatt, most 9° 03’ fokon halad éppen a Szűzben, mivel pedig a Jupiter együttállásban van képletedben a Szaturnusz bolygóval az I. házadban, ez is nagyon fontos, mert a Tranzit Szaturnusz éppen a Nyilasban halad, mégpedig a Nyilas jegy leg elején, a mai napon éppen 0°19’ foknál. Mivel pedig a Nyilas-jegynek éppen a Jupiter bolygó az uralkodója, ezért itt pontosan akár még a Szaturnuszra vonatkozóan is, a jóságos Jupiteri uralkodó hatásokat várhatod a két bolygó esetében.

Még akkor is, ha a Szaturnuszról azt mondjuk, hogy gáncsokat dob elénk és feladataival tanítgat az élet dolgaira, de pontosan azért teszi ezt, mert hiszen „Karmikus” bolygó, tehát a múlt dolgainak a ledolgozását is feladatul adja.
Amikor pedig a bolygók a Tranzit haladásuk során éppen a születési képletük szerint saját magukkal találkoznak, ekkor kerülnek egymással együttállás fényszögbe, akkor fejthetik ki leginkább a hatásaikat.

Már pedig nálad ez a pontos fokszám szerinti áthaladás a Szaturnusz bolygó esetében 2015. október 22-én fog bekövetkezni, mert a „Radixban” a Szaturnusz 3°06’ fokon áll és ezen a napon a Szaturnusz bolygó pontosan a Mérlegjegynek 3°06" fokszámához fog érkezni.

Persze a Szaturnuszi hatások és ezzel együtt már a képletszerinti együttállás következtében a Jupiteri jó együtthatások, már ezt megelőzően is fenn állhatnak.

Mivel azonban a Mérlegjeggyel polárisan szemben a Kos jegy található/ Mars urával és itt inkább a VII. ház vonatkozásában a szemben állás fényszögnek hatalma van, így majd a párkapcsolat teremtés lehetőségére inkább akkor lesz lehetőség, amikor túl leszel már az eddigi megpróbáltatásaidon, és a Jupiter bolygó is már Tranzit módon elérkezik 2016. 09. 09-től a Mérlegjegybe. Itt a Vénusz mivel a Mérleg jegy ura és a képleted szerinti helyzetében is, a Rákjegyben a Hold urával felerősítheti benned az amúgy nagyon is megtépázott női „Önbizalmad” képes leszel újra nőiességed megélésre, ezzel aztán be is, vonzhatod a megfelelő partneri kapcsolatot is.
Hiszen a képletedben a Marsnak van egy nagyon jó Trigon fényszöge, és egy Jupiteri együttállás fényszöge is, ami talán mostanság a Tranzitok során tud majd nálad kiteljesedni.
Aztán talán még azt is ide vehetnénk, hogy Szaturnusz bolygó is éppen 2017. 12. 19.-ig a Nyilas- jegyben Jupiter uralma alatt fog haladni, tehát úgy a Trigon, mint az együttállás jó fényszögei is jól érvényesülhetnek nálad. Hiszen a Jupiter majd a Mérlegben haladva az öröm forrásaként lehet rád hatással, míg a Szaturnusz pedig itt a Nyilasban járva talán az önbecsülésed is visszahozhatja.

Mivel pedig a Plútód is „ a megújító hatásával ” a "radix" születési képletedben, a Mérlegjegyben/Vénusz urával pontosan a 2. anyagi házad csúcsán a Nappal Trigonban van, így akár anyagiakban is és mindenfajta kapcsolataidban hozhatja az előre lépést. Már csak azért is, mert a Plútó még nagyon sokáig a Bak- jegyben/ Szaturnusz bolygó uralkodásával fog haladni, ami ugye neked a IV. család és otthonházadnak a nagy részét jelenti.

Tehát akkor mi most a dolgod!

Használd ki ezt a nagyon nagy lehetőséget, hogy most szeptember 28.-án, amikor 30 év után (mert leg közelebb csak ismét 20 év elteltével lesz ilyen hold állá- hatás), elérkezik a „Szuperhold állás”. Főleg hajnal tájt, ( 4 óra 51’), amikor láthatóvá válik maga a „Vérhold”, akkor a jó gondolataidat fókuszáld arra, hogy mind ezeket, a jó dolgokat, miként tudod a gondolataid révén bevonzani és főleg majd megvalósítani.
(válasz HnéViktória 2182. hozzászólására)

2182. HnéViktória2015-09-21 18:21
Kedves Ilcsi Mama! Elolvastam,a holdam a nyilasban van,tényleg illik rám,mértéktelenül eszem...:(

Kérdeznék,mivel nálam az életemben hatalmas helyzet változás alakult ki,hogy tudom,megnézni,értelmezni a képletemben,hogy lesz e mellettem mögöttem az életemben férfi?!
Most foglalkoztat ez a kérdés:)
pusziiiiii köszönöm
(válasz Ilcsimama 2180. hozzászólására)