Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


2089. Brumm-brumm2015-06-02 15:30
A Macika Kos:)

2088. renci19892015-06-02 15:29
Drága Ilcsimama! Mi a vèlemènyed a karma asztrológiáròl?Nagyon sokat olvastam már róla,nagyon èrdekes de nem tudom mennyire lehet benne bizni.Oroszlán leszállóm Vìzöntö felszállòm van.Egyáltalàn nem illik rám a jellemzèse,egyik oldalról sem.Sem önzö sem egoista,söt mi több pont az ellenkezöje igaz.

A múltkor rávilágitottál a szerencsepontra ha jól számoltam nekem Rák 1,37° ès I.ház.Mellete van a Jupiter de ritkán èrzem a hatását bár fènyszögeket nem számoltam hozzá.Sokan nem is èrtèkelik ezeket az ugynevezett arab pontokat.Ha mègis van hatása milyen területre èrvènyes?


2087. Ilcsimama2015-06-02 14:32
Kedves Viktória nagyon egyszerű a kérdésedre a válasz, amikot te úgy szeretnéd!
(válasz HnéViktória 2086. hozzászólására)

2086. HnéViktória2015-06-02 12:50
Egyetlen kérdés hogy mikor várható eletem legboldogabb időszaka? :)
(válasz Ilcsimama 2084. hozzászólására)

2085. HnéViktória2015-06-02 12:46
Köszönöm! ! ! Komolyan mondom meg a könnyem is kifolyt. Mert ezt most teljesen pozitív dolognak vettem :))) millió pusziiiii !!!!
(válasz Ilcsimama 2084. hozzászólására)

2084. Ilcsimama2015-06-01 22:16
Kedves „HnéViktória”. Mi előtt rátérnék a 2083. számon írt Szaturnuszra, vonatkozó bejegyzésedre kénytelen vagyok egy kicsit rád vonatkozó megjegyzést is tenni.
Először is, szeretnélek téged is megdicsérni, hogy figyelemmel kíséred az asztrológiai dolgok menetét és hogy rátaláltál erre a cikkre is, amit megosztottál a többi fórumozó társaiddal is.
Majd igyekszem megvilágítni, hogy mindenki számára érthető legyen, hogy mit is jelent a Tranzit Szaturnusz bolygó jegyváltása most éppen „RETROGRÁD módon.

Mit is jelent maga Retrográd hatás?

{***= A bolygók, <a Nap és Hold kivételével> esetenként úgynevezett ® „Retrográd= hátráló mozgást végeznek. A Földkeringési sebessége folytán áll elő az a helyzet, hogy bolygók a körútjuk bizonyos pontjára érve, az egyik- másik bolygót úgy látjuk, mintha megfordult volna, és visszafelé haladna, valóságos mozgásának irányával ellentételesen.
Ezt „Retográd” mozgás jelenségnek nevezzük.
Ekkor pedig a bolygók mivel már egyszer oda érkeztek a képlet szerinti valamely jegy és ház pontra ott hatásit is, aszerint be is hozhatja, olyan módokon amilyent maga az alapképletben fényszög szempontjából adott. Amikor hátra lép, akkor azokat a hatásokat, amiket már egyszer behozott, majd újra, amikor ismét előrehaladva többször is érinti bizonyos jegy fokszámokat, illetve a házhatásokat is. ***}

Azt írod, hogy Te „a Szaturnusz bolygótól nagyon félsz”pedig igazán nem kell félni a Szaturnusztól, hiszen Ő nagy Tanító bácsi, és nem véletlenül adja az életben az akadályokat az embereknek. Neked meg a képletedben ott az I. személyes házadban együtt áll a jóságos Jupiterrel, tehát mindjárt ott van egyben a jótét segítség is. Persze, hogy meg kell élned mindazokat a poklokat, amiket a „Karmikus” múltadból magaddal hoztál, de hidd el már oly sokszor leírtam neked nem sokára vége lesz a küzdelmeidnek.
Hiszen tanultál már eleget a múlt hibáiból, és Szaturnusz bolygó az útmutató bolygó és egyben a KARMA ura is! Egyben a SZATURNUSZ a tevékenykedő ok és okozat törvénye! Maga a leszületés pedig sajnos nem véletlenszerűen történik, hanem a korábbi cselekedetek következményeként hozható össze a lélek utazásával, ez pedig úgy általánosságban is, az érdemeinken és a veszteségeinken alapszik!

A Szaturnusz mivel jól érzi magát a Mérlegjegyben neked, pedig a megőrzés utáni vágyat adhatja,
- ezt értsd a családra -. Ebben a helyzetben pedig a nehézséget a másokkal való kapcsolatban kell keresni, persze ez is a sors útjára vezethető vissza, mert akkor, amikor ezt az utat választottad és az akkori és mostani igazság érzeted, megértéseddel erős vágy fűtött - fűt, a tartós érzelmi kapcsolatra. Bár már a mostani korra jellemző időkben a szaturnuszi belső hang fokozott lelkifurdalásra késztet, a vonatkozásban, hogy azt mond magadnak „nagyon csúnyán bánsz velem, pedig "Én" annyit tettem érted, amiért pedig ilyen önző vagy soha nem bocsátok meg neked”. Persze ez sok esetben akár a szülői házban lévő dolgokra is visszavezethető lehet, mert a Szaturnusz a képletedben a Merkúrral Qvadrát állásban a nem jó kommunikációs létre utalhat.

A Szaturnusz pedig nálad az I. személyes házadban azt a pontot jelzi, ahol a korlátok már szinte elfogadhatatlanok, és a szigorításokat kell át törni!
Vagyis a Jupiter segítségével kell átvenned azt a felelősősséget, és felül írni a „KARMÁT”kialakítani magadban a szabad akarat által azt a belső fegyelmet ahol benned élő nagyon jó lélek gyarapodhat. Amennyiben ezt a belső fegyelmet saját magad által nem tudod rugalmasan önszántadból kialakítani, akkor bizony a körülmények fogják megteremteni akár a fegyelmet akár a bizonyos szigorításokat is!

A Szaturnusz mindig figyeli a földi életet, hiszen a „KOR” bolygója, a kor pedig a bölcsességet adja, a kirótt időt, az éleslátást, amikor a terhek és a felelősség már legkevésbé sem nyomják a válladat. Ebben pedig főleg nálad az I. házas Jupiterrel együtt kijelöli a Jupiteri terjeszkedéssel a további terjeszkedés határait is, amely az életednek a legboldogabb korszaka lehet majd. Ehhez még az is add majd neked erőt és tartalmat és boldogságot, hogy a Szaturnuszod együttállásban Jupiterrel a MÉRLEG jegyben/ Vénusz uralkodással található.
Ez a Jupiteri együttállás pedig azt adta neked, hogy kedves együtt érző, elragadó, és főleg jóságos ember vagy. Itt pedig mindig a magány gyűlölete jelzi a Mérleg –jegyhatást, amely fiatalabb korodban nem segítette elő azt az önállóságot, hogy el tud magad bizonyos értelemben vonatkoztatni attól az általad választott szeretett személytől, viszont pontosan ennek a nagyon jó következményeként tudhatod magadénak a szép kis gyermekekkel megáldott családodat. Ezt pedig a képleted nagyon is jól jelzi, hiszen a Jupiter bolygód együttállásban van az ASC- el, és Qvadrát fényszögben található a Nappal!

Nagy általánosságban pedig ez mindenkire vonatkozhat, hogyha a Jupiter diszharmonikus fényszöget kap a Nap- tól, a Holdtól vagy esetleg a személyi bolygó(k)- tól, akkor a szülött bizonyos fokú szétszórt vonásokat mutathat mások irányába.

Viszont szintén általánosságban a hideg, kemény, szigorú Szaturnusz a kötelesség és az elrendelés útját jelöli ki mindenki számára.

A Szaturnusz tehát egyensúlyba tartó és formáló „ERŐ”, amely a javítással és a jutalmazással, az emberek általi viszonzással és a pártatlansággal van elfoglalva a személyes horoszkópban leginkább!!!!!

Akkor most térjünk rá az általad idézet leírásra!!

Ezt kezdjük elsősorban tanulási szinten, hiszen azt tudjuk, hogy a Szaturnusz bolygó a Naptól számított 6. bolygó ezért az utolsó olyan lassú bolygó, mely a földről nézve akár még szabad szemmel is látható. Viszont átvitt értelemben még is látható és a láthatatlan világ határát is jelképezi ezért is, hívjuk úgy, hogy a
„KÜSZÖB ŐRE”. Vagyis a szülöttek közül csak azokat engedi átlépni ezen a bizonyos küszöbön, akik megfelelő érettséggel, bölcsességgel rendelkeznek. Akik pedig méltatlanok, a bebocsátásra azoknak adja azokat a bizonyos (Qvadrát), feladatokat, tanításokat, hogy aztán majd „IDŐVEL” méltók lehessenek a bebocsátásra. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a Szaturnusz jelképezi a bolygók közül azt a bizonyos határvonalat a tudatos és tudattalan tapasztalatok között.

Viszont azt is láthatjuk, hogyha valakinél a Szaturnusz éppen fontos és jó pozícióban van, szinte az egész életük során stabil körülményekre számíthatnak. Ugyan is ha jó fényszögeltsége van a Szaturnusznak az ASC-el –az MC-vel, Nappal- Holddal, vagy más bolygókkal is, akkor a TRANZITOK idején ( és itt van lényeg a Viktória kérdésében is), a már amúgy is jól álló „Radix” pozícióját csak még jobban erősítheti. Ugyan is ekkor szívós munkával kimagasló eredményeket, érhetnek el, mert ehhez a kitartást, a szorgalmat, a szerénységet, a szívósságot a tudat formáló hatásával a Szaturnusz adja!!!!!

Persze az is igaz ebben a tételben, hogy akiknél már az alapok („Radix”), sem jók, azok nagyon sok esetben csak fájdalmak árán tudják megtanulni az életfeladataikat. Ezek pedig mind-mind arra is jók lehetnek, hogy kialakíthatják bennünk a felelősség érzetet ez pedig az „EGÓNK” fejlődésében lehet a segítségünkre. Amennyiben ki tudjuk fejleszteni magunkban az ÖNBECSÜLÉST akkor már jó munkát, végeztünk az életünkben.

Ezért nem mindegy, hogy ki-ki miként igyekszik magában növelni az ÖNBIZALMAT.

Ez pedig arra lehet jó, hogy a saját hibáinkból tanulva, önmagunkba tudunk tekinteni, pláne a Szaturnuszi I. II. III. Ciklusok idejében tett meglátásaink alapján, ha ezekből, a hibáinkból tudunk tanulni, és azokat nem követjük el már a következő ciklusok során, akkor bizonyosan boldogabb lehet a további életünk is.

(Azt ugye már mindenki ismeri, hogy a saját „születési „Radix” képletszerinti jegyben és fokszámban álló Szaturnusz, amikor a keringési időkben megtett idők során /Tranzit módokon I/ ciklusban 29-30 év. II/ ciklusban 57-60 évek között, illetve akik pedig szerencsések, akkor a III. Szaturnuszi ciklusát is egészségben megérhetik olyan 86-90. éveik tájékán.

Ebből következik már aztán az is, hogy a Tranzit Szaturnuszi ciklus együttállások az életkörülmények megváltozását hozzák magukkal.

Míg a Tranzit Qvadrát fényszögek: olyan időszakokra utalhatnak, amikor a próbatételek időszakaira számíthatunk.

Aztán a Tranzit Szaturnuszi szemben állás pedig: elsősorban attól is függhet, hogy mit tanultunk az előző ciklusok hibáiból és milyen célok megvalósítását tűzzük ki a következő ciklusi időkre, mert ezek lehetnek mindig azok a bizonyos mérlegelési idők, amikor át kellene, gondoljuk az eddigi életünk folyását. Persze a Tranzit II. és III. ciklus idők már az egészségi problémákat is magukkal hozhatják, ugyan akkor főleg ezek a Tranzit Szaturnuszi ciklusok hozhatják be a párkapcsolati problémákat is. Azt pedig, hogy kinek-kinek képletében az életkor szerint mikor következik be a pontos fokszám szerinti együttállás, azt láthatjátok abban, jegyben ahol képletben található.

A Tranzit korszerinti Qvadrát időket pedig úgy láthatjátok, hogy a Radix szerinti Szaturnusz bolygó jegy- helyeszerinti jegy- helytől számított (3X 30° foknyi= 90° fokos Qvadrát hatás), 3. jegyben lesz adott a Tranzit korszerinti hatásban.

A szemben állás fényszög hatás pedig a Szaturnusz bolygónak a Tranzit szerinti haladása során a 180° fokkal szemben álló 6. jegyhatásként lesz majd adott (6x 30°= 180°).

A Nap-körüli keringési ideje nagyjából olyan 29-30 évre tehető, (pontosan 29. év 167 nap), ez pedig azt jelenti, hogy egy-egy jegyben 2 és fél éveket tartózkodik. Mivel azonban nagyon sokszor „Retrográd" állásban hátra, majd ismét előre halad a pályáján, ezért szinte mindenkinél a saját képlete szerinti helyeken többször áthaladva meg- meg mozgatja azokat a területeket, ahol éppen jár.

A képletben, pedig ha a Szaturnusz a Nappal a Holddal vagy a Szaturnusz uralta Bak jeggyel/ a Szaturnusz urával szemben álló ellenpólust képez, akkor már akár születésileg is megnyirbálhatja a szülött individuális lehetőségeit az életében.

Azonban az is igaz lehet, hogy pontosan ilyen módon kaphatjuk meg ugyan a legtöbb korlátokat, de ezeknek a korlát határoknak a betartásával segítséget is kaphatunk a védekezés felismerésére, hogy másokkal se tegyük meg azt, amit nem szeretnénk, hogy velük is megtegyék. Azért, mert ha a cselekvési szabadságunkat önként igyekszünk korlátozni, akkor bebiztosíthatjuk akár saját magunkat, hogy esetleg ne keljen magunkat saját akaratunk ellenére alávetni olyan dolgoknak, amiket a sors hatásának is tudhatnánk be.

Jelenleg a Szaturnusz (múlt év decemberétől) a Nyilas jegyben 2015. 06. 01.-én pontosan 0°55’ fokon a Skorpió és Nyilas jegy határon, halad éppen és együttállásban a HOLDDAL, mert a HOLD a SKORPIÓ jegy legvégén 29°06” fokon jár éppen.
A Szaturnusz bolygó pedig még a Vénusz bolygóval is jó Trigon fényszögben található.

No most ha arra térünk rá, hogy 2015. 07. 15.-én a Szaturnusz visszalép majd a Skorpiójegy 29°57’ fokára és itt a 28-30° fok tartományban mozog majd egészen szeptember 18—ig. Amikor is szintén előre haladó módon 2015. 09. 18.-án 0°31’ fokkal visszatér ismét a Nyilas jegybe, hogy 2017. 12. 19-ig itt töltse le Nyilas- jegy szerinti idejét.

(Csak megjegyzem, hogy mivel két és félévenként vált jegyet a Szaturnusz, ezért majd 2017. 12. 20.-án ismét „R” mozgásba kezd a Szaturnusz, még pedig olyképen, hogy előre lép a Bak jegybe, hogy ott is eltöltse a maga körforgásszerinti 2.5 éves idejét. Azonban itt is lesz kétszer is, „R” jegyváltása. Mégpedig 2020. 03. 23.-tól 2020. 06. 29-ig előre lép a Vízöntő jegybe, majd 2020.06. 30.-tól ismét a bak jegyben fog haladni – 2020. 12.16.-ig és majd csak 2020. 12.17.-től fog 2.5 éven keresztül tovább már a Vízöntőben haladni.)

Mit is szeretnék ezzel nektek mondani, hogy mindenki nézze meg a saját „Radix” képletét, és ha érintett ezekben a jegyek fokszáminál, illetve házhatásoknál, azokat kell hatás tekintetében figyelembe venni.

Tehát Viktória nálad 2015. 07.15 - 09. 18-ig, amikor a Szaturnusz éppen Tranzit módon a Skorpió 28-30° fokaihoz „R” módon tér vissza akkor ott nálad ugye a 2. házhatást hozhatja be, illetve mivel a látens fényszögnél szintén a Vénusz adhat anyagi térrel kapcsolatos jó Trigon fényszög hatást, mert utána saját magad döntésével tudsz élni, mert üres hely van ott a látens résznél, ezért nálad az anyagi téren hozhatja be az esetleges változást. Amikor pedig majd 2015. 09. 18-tól ismét a Nyilasban a Szaturnusz 0°31’ foktól 11° fokos tartományban halad majd egészen a 2015.-ös év végig. Onnét pedig, mint ahogyan fent írtam
2017. 12. 19-ig itt halad majd fokról-fokra a Nyilas- jegyben, de itt is lesznek e jegyen belüli fokszámokkal kisebb „Retrográd" időpontok még. Ez pedig téged csak olyan módon érinthet, hogy a 3. házad egy részére tevődik a Nyilas-jegyre, ez ugye nálad a kapcsolódások házát jelenti, illetve ha megnézed ott bizony a Tranzit Jupiteri jó hatásokkal is, számíthatsz.
Maga Jupiter bolygó pedig, ami nálad, együttállásban van a Szaturnusszal 2015. 08. 08-ig még az Oroszlánjegynek a végénél fog haladni, majd innen pedig egy éven át a Szűzjegybe fog járni.
Neked pedig az Oroszlán jegyed a 11. vágyak és remények házában található, tehát igyekezz az életed úgy élni, hogy neked és másoknak is jó lehessen. Hiszen neked a Napjegy szerinti uralkodó bolygód pontosan a Merkúr bolygó, ezért itt is ennek hatását kell kihasználnod főleg a kommunikáció terén.

Végezetül neked és másoknak is azt tudom, mondani, hogy a bolygók Tranzit körforgásuk szerint főleg ott hozzák be a legnagyobb hatásaikat, amiket a saját „”Radix” képleteikben is adottak lehetnek!!!!!
(válasz HnéViktória 2083. hozzászólására)

2083. HnéViktória2015-06-01 10:39
Drága Ilcsi Mama-kedves fórumozók Mostanában csendes Olvasó vagyok, de most van egy téma amit oly sok asztrológia oldalon lehet olvasni,és engem is nagyon érdekel tekintettel,hogy a szaturnusz bolygótól nagyon félek.
Bemásolom a cikket amit már több helyen is láttam,és én ugye ikrek vagyok ráadásul nagyon kétes most is a helyzetem, Pl engem ez hogy fog érinteni mondjuk szeptember 18ig?
Vagy hogy kell értelmezni ezt az egészet??? : Köszönöm :) <3

15-én hajnali 02 óra 35 perckor a Szaturnusz visszalép a Skorpió jegyébe. A szeptember 18-ig tartó visszalépése bőven elegendő ahhoz, hogy az érintettek életét gyökeresen megváltoztassa.

A Szaturnusz visszalépésével…

.. a Nyilasok és az Ikrek lehetőséget kapnak, hogy az elmúlt hónapokban kapott sorsfeladataikat VÉGLEG megoldják! Ha szeptember 18-ig sikerül maradéktalanul megoldaniuk, akkor azt követően már nem leckéket, hanem lehetőségeket fognak kapni a Szaturnusztól. Nagyon nem mindegy. Ugyanis szeptember 18. után a nem megoldott feladatok, minden korábbinál nagyobb teherként fognak visszatérni. (A 3 hónapig tartó lehetőségnek ez az ára!)

.. a Skorpiók és a Bikák az életük legrövidebb, s talán az eddigi legkeményebb vizsgáját kapják - szerencsére nem mindegyikük! A tét ugyanis óriási lesz: minden vagy semmi. Akik sikeres vizsgát tesznek, azokra a minden vár, - akik viszont megbuknak, azokra hosszú-hosszú éveken keresztül a semmi. Mielőtt érintettként az élettől is elmenne a kedved, kérlek figyelj!

Ha a Szaturnusz vizsgára jelölt (az érintettek közül nem mindenkit jelölt arra!), akkor június 15. és szeptember 18. között olyan élethelyzetet fog számodra teremteni, amelyben az alázatod fogja vizsgáztatni. Ha az adott élethelyzetben nem leszel alázatos, akkor pótvizsga nélkül azonnal megbuktat - és mindent amid csak van, ami számodra fontos volt elvesz tőled. Ha viszont alázatos maradsz, akkor olyan lehetőségeket fogsz kapni szeptember 18. után, mint még eddig soha.

TIPP:
 Egy kis papírlapra írd fel a következő szavakat: alázat, megbocsátás, türelem, tisztelet
Majd tedd be a tárcádba vagy egy olyan helyre tűzd ki, ahol szeptember 18-ig láthatod. Hidd el sokat fog segíteni, ha egy olyan helyzetbe kerülsz...

2082. renci19892015-05-31 09:47
Kedves Ilcsimama! Köszönöm szèpen a gyors válaszodat.Talán nem vèletlen hogy ezek a dolgok foglalkoztatnak talán ez az èn uta.Az asztrológiában teljesen megbizok,de a karmával ès elözö èlettel mèg barátkoznom kell.Hogy a Szaturnusz tanitó bolygó ès karma is nagyon sokszor tapasztaltam már mert mindig visszadobja a megnem oldott esetleg tudomásul nemvett problèmáimat.Ugyanakkor jó dolgokat is hozott már az èletembe.Akkor tehát a Neptuntól kapom ezeket a megèrzèseket.Minnèl többet tanulok annál több a kèrdès.Nagyon köszönöm hogy idöt szánsz rám ès a talán bugyuta kèrdèseimre.Csodálatos ami energiát ebbe a fórumba forditassz.Jó Istenke tartson meg sokáig èpsègben ès egèszsègben drága Ilcsimama!!! :)

2081. Ilcsimama2015-05-30 23:33
No, Kedves „ Skorpió88” Még egy utolsó a képletfejtés e témakörben. Több mindent megbeszéltünk már itt a fórumon és priviben is. Arról is volt ugye szó, még akkor, amikor az általam téves horoszkóp volt, hogy mivel az ottani X. házban nem voltak bolygók milyen téves következtetésre is vezethettek, pláne a tanulmányok terén.
Aztán ezt ugye helyre tettük! Itt pedig a 9. házat az utazás és külföldi lét témakörében kellene nézni. Viszont azt is tudni kell, hogy ha egy ház az egész körben nézve kicsi, mint nálad is, (a 3-9) akkor ott a házértelmezésében való lehetőség is, kevesebbek.
Bár itt a 8. házban álló Naphatás abból a szempontból, hogy a Nyilas jegyben elején található/ Jupiter bolygó urával.
Ez addhat némi előnyt maga a Nyilas tulajdonságok terén, de konkrétan csak is olyan (Tranzit) módokon, amelyről már az eddigiekben szó volt.
Megjegyzésként még azt szeretném mondani, hogy a képlet adta jegy illetve bolygók- betegséghajlamokat csak is hajlamként kell és szabad figyelembe venni, de mint képletben lévő lehetőséget, odafigyeléssel, nem szabad figyelmen kívül hagyni
(válasz Skorpio88 2076. hozzászólására)

2080. Ilcsimama2015-05-30 23:27
Kedves „Mcsaba” Azt írod, hogy június 2.-ra vagy visszarendelve a fogászatra! Így igaz valóban nem a legjobb időpont a fogászati kezelésre, mert ugye 2.-án a HOLD akkor a Nyilas jegyben, Telihold időben fog éppen haladni. Telehold idejében, pedig ha egy mód van, rá a sebészeti beavatkozásokat ajánlatos mellőzni.

Azért, mert a „Telihold” időszakában, vagyis a II. fázisban fokozottan érzékenyek vagyunk. Az energiák szabadon áramlanak kifelé, ezért a legkisebb terhelés is óriási energia veszteséggel jár. Ilyenkor figyelmetlenségünk miatt több a baleset is, és a sebek pedig jobban véreznek, nehezebben gyógyulnak.
Mivel a képletszerinti állatövi jegyben benne foglaltatik a „teljes emberkép” kezdve a Kos jeggyel, az- az a fejjel, egészen a Halak jegyig, amelynek a - testrészen - a lábfej felel meg.
Neked a Kos jegyben a 6. egészségházad részének tekinthető azonban a BIKA jegyhez tartoznak a fogak és az állkapocs is, tehát ebből a szempontból úgy remélem, hogy nem lehet gond, de azt tudjuk, hogy a 6. egészségházhoz általános egészségi állapot, a szerzett és elmúló betegségek tartoznak.

Nem tudom, hogy ez esetleg sebészeti beavatkozásnak is tekinthető-e ez a dolog? Azért mert jó ha figyelemmel kísérjük azt a fontos szabályt, hogy <ha csak nem életmentő beavatkozásról van szó> legkedvezőbb időszaka mindenféle kezeléseknek, és főleg műtétnek a Hold I. Növekvő-hold és III. fázisa az utolsó csökkenő hold fázisok a legalkalmasabbak. Azoknak is a második és harmadik harmada (a fázis 3,4,5, és 6. napjai.), azért mert a hold fázisoknak a szervezet működésére, élettani hatásai vannak, ezért fontos, hogy ismerjük, az érvényes alapszabályokat a melyek megterhelik, vagy igénybe veszik azt a testrészt, szervet, vagy szervrendszert, ahol éppen a beavatkozás történik. Tehát, ha lehetséges, akkor leg jobb, ha kezelési szempontjából a Hold fázisokat is, figyelembe vesszük.

Kedves Csaba! Viszont ennek a kapcsán szeretném neked és másoknak is elmondani, hogy a június 2.-i Telihold napján Nyugati Asztrológiában ismert Újhold és Telihold napján egy jó szó is százszorosan hat, de akár egy negatív gondolat is.
(Ilyenkor általában több a bűnözés, a baleset, a szülés, a műtéti komplikáció, stb.) Miért hat ránk ilyen nagy erővel a Hold? Mert a Hold a Földön lévő vizeket uralja (ld. ár-apály), és az emberi test több mint 70%-a is víz. Minden, amit teszünk, visszaszáll ránk, mert ez a Karma.
Azt kapjuk vissza, amit adunk, olyan rezgések jönnek vissza hozzánk, amilyeneket kibocsátunk. Ez a vonzás törvénye. Fontos, hogy arra gondolj, amit az életedben teremteni szeretnél. Fontos, hogy csak építő, pozitív gondolatokra összpontosíts ebben az időszakban: a szeretetre, a sikerre, a gyógyulásra, a gazdagságra, a kedvességre.
Te pedig, ha már elkerülhetetlen ez a foggal kapcsolatos kezelés, akkor arra gondolj, hogy minden rendben lesz és nem lesz semmilyen komplikáció sem. Ez a nap nagyon is alkalmas arra, hogy a gondolatoddal jót teremts magad számára.

Aztán még azt is szeretném neked mondani, hogy Te nagyon jól tudod már a segédhoroszkópokat készíteni. Készítsd el egy- egy ilyen kritikus időpontra nézve a Szolár horoszkópod és ott most például Mars szerepét, kell vizsgálni, mert ez utal a testben minden olyan beavatkozásra, ami fém eszközzel hozható összefüggésbe.
A Szolár éved éppen most indult el, és a következő 2016. 05. 28-ig fog tartani, amikor is Nap éppen azon a 7°40 fokon fog állni, mint a „Radixban.
A szerint a Mars Skorpió legvégén együtt áll saját magával, a Holddal Qvadrát fényszögben.
2015. 06.02. -án pedig a Tranzit Mars 15°07’ fokon az Ikrekben halad és a Nappal együtt áll és a Holddal pedig szemben állás fényszöge lesz. Persze ez a megoldási nehézséget jelenthet, de Te magad is, sokat tehetsz a gyógyulás érdekében.

Egyébként BOLDOG SZÜLETÉS NAPOT KÍVÁNOK neked!

Alkalmazzátok Te is és mások az eddig megszerzett asztrológiai tudásotokat, mert sajnos az Ilcsi mama nem lesz mindig itt veletek. Aztán meg ha már tudjátok használni ezeket, a megtanult dolgokat, szinte mindent meg tudtok nézni előre vetítve is, a képletetekben.
Igazán nem szeretnék nagyszavakat használni, de egy bibliai idézet szerint, melyet Jézus mondott a tanítványainak: „ NE HALAT ADJ, HANEM TANÍTSD MEG ŐKET, HÁLÓT SZŐNI, HOGY TUDJANAK HALAT FOGNI!!!” Persze ezt is csak képletesen értem!

Aztán még az is nagyon fontos lehet, hogy mindenért tenni is kell valamit, hogy az sikerüljön!
Mert ha például valakinél egy állás ajánlat, van éppen kilátásba, de ott a megbeszélésen az illető nem tesz meg mindent, hogy jó benyomást keltsen és sikerüljön mindenkinél jobbnak lenni, akkor sajnos bármilyen jó is lehet a képletben az előre jelzés, ha valaki nem tesz érte
- saját akarat által - semmit sem, akkor bizony abból semmi sem valósulhat meg.
Ide is hozhatok egy közmondást „senki ne várja, hogy a sült galamb a szájába repül, mert ha elbénázzuk a dolgokat, akkor bizony a galamb elrepül.”
A képlet adta lehetőségek mellett pedig soha sem szabad csak úgy elsétálni!
(válasz Mcsaba 2077. hozzászólására)

2079. Ilcsimama2015-05-30 21:38
Kedves” renci1989”.
Azt kérdezed, hogy miért érzel a Skorpió jellemzésben magadra nézve oly sokat? Maga Skorpió jegyet egyébként titkok lengik körül és gyanú búvóhelyeként is ismeretes, ezért ösztönösen érzékeli az illető a rejtegetett érzéseket. Mint már nálad is ez előzőekben megbeszéltük egy ban egy családi „Karma” ami nálad, a vonalvezetésben adott lehet. Ezt pedig a horoszkóp körödben ott jöhet nálad elő, hogy a Te 5. gyermekházad egy része a Skorpióra tevődik, tehát nagy valószínűséggel az ősök közt keresendő a Nap vagy esetlegesen az ASC Skorpiói hatás. Hiszen ezt Te magad is, tovább vezetted a gyermeked vonatkozásában is.
Miért éppen a Halakban vagy a Neptun bolygóban gondolkodsz, mert a Halaknak a Neptun bolygó az uralkodója, és a Neptun egyébként 12. házas –Halak jellegénél fogva szintén a nagy „Látnok”a misztikum a titokzatos dolog. A titkokba zárt miszticizmus, vagyis az a magatartás formai felfogás, amely az értelem helyett az érzelmi világra és a közvetlen átélésre épít.
Aztán azt sem feledd, hogy a Bakban a Szaturnusz urával álló Neptun bolygó éppen hogy még együttállás fényszöget is képez a Szaturnusszal a”Karma” urával.
(válasz renci1989 2078. hozzászólására)

2078. renci19892015-05-29 18:56
Kedves Ilcsimama! Már nagyon sokat segitettèl úgy kisfiam mint saját magam megèrtèsèben.Nagyon sokat tanultam az eddigi irásaidból is.A megèrzèseket,ès a hitet,a lelki eröt mi mutatja meg?Mi lehet az oka hogy az általános Skorpió jellemzèsekben is megtalálom magamat.Álmaim ès megèrzèseim nagyon sokszor igaznak bizonyultak már.Az eddig tanultakból Halakban ès talán Neptunuszban gondolkodom,de a N-om egy föld jegyben áll Bak.Halakban semmim.Skorpióban a Plútó ès a Vènusz?

2077. Mcsaba2015-05-28 15:31
Kedves Ilcsimama!
Juniús 2-ra vissza vagyok rendelve a fogászatra.(óra:18.00)
És a tranzit állások szerint semmiképpen sem támogató jellegű a műtéti beavatkozás.
- Vagy talán nem egészen így van? ...
Ugyanis (a doki befutottsága, vagy az esetleges kényelmessége végett) nem nagyon van más választásom.
Megköszönném a véleményedet ezzel kapcsolatosan.
Tisztelettel, Csaba.

2076. Skorpio882015-05-28 12:23
Kedves Ilcsimama!
Nagyon szépen szeretném megköszönni másodjára is az elemzést és a belefektetett sok időt és energiát.
Igyekszem mennél többet tudni az asztrológiáról, a Tranzit hatásokról, hogy segítsen a saját korlátaimban és a kitartásban, mert sokszor feladjuk a reményt (lehet)kicsivel a cél előtt a hosszú küzdelem után és ilyenkor igen jó tudni, hogy kell e még egy kis kitartás, ugyebár, szerintem másoknál is, a csapások ha jönnek, akkor sorozatban jönnek és ilyenkor fel akarjuk adni a dolgokat, mert már vagy nem látjuk értelmét a sok közdelemnek, vagy energiánk elhagy.
Nagyon jól esik a dícsérete és láthatja a tanulási igyekezetem, de nagyon sokat kell még ez ügyben tennem, természetessen ahogy idő engedi.
Szaturnusz leckéim igen keménnyek és sok csapás ér, hogy valójában felfedjem mindazt, hogy a fejlődésem érdekében történnek a dolgok.
Itt megemélíteném röviden a Szaturnuszi hatást is, ugyanis 7évesen indult be az igen aktív gyermekkorom, siker-sikert követve, viszont a 2014-es Szatruniszi hatással kapcsolatban sok jó, viszont sok nem tetsző dolog is történt.
Egy kérdésem lenne, talán ez segítségére lesz másoknak is: Tranzit hatásokat NEM figyelembe véve, hanem csak eleve azt hogy 9. házamban Nyilas Napjegyem áll. Ennek értelmében, érdekel a külföldi lehetőség. Mert hogy a Tranzitok hozhantnak kisebb utazásokat és megpróbáltatásokat külföldi karrier érdekében, de lehet hogy nem lesznek sikeressek, mert tulajdonképpen a 9. házam üres és nem az az utam. Viszont gyermekkorom óta érzem azt, hogy valahol a tengeren túl van az "igazi hazám" és nem tudom, hogy ezt csak Nyilasra vonatkozó általános tulajdonságai miatt érzem (hogy CSAK VONZ A DOLOG, de sikertelen próbálkozások garmadát kapnám) vagy pedig ténylegesen a kiteljesedésem - Nyilas a 9. házban - külföldön tudnám megkapni? Ezt nem tudom sehogysem értelmezni.
Ilcsimama, szívből köszönöm szépen a segítségét , ismételten rávilágított igen fontos dolgokra!
Jó egészséget kívánok a továbbiakban és várom segítő válaszát, ahogy ideje, egészsége és kötelezettségei megengedik!
Szívélyes üdvözletem!


2075. Ilcsimama2015-05-27 21:36
Kedves „Skorpió88”!

Először is szeretnélek nagyon, de nagyon MEGDICSÉRNI! Másodsorban pedig az elnézésedet kérni, mert valóban igazad van, ugyan is az előzőképletedben valóban felcseréltem a születési helyzetnek megfelelő földrajzi szélesség és hosszúság koordinátákat. Ez pedig ugye azért fordulhatott elő, mert a Placidus program a Magyarországi összes nagyobb településeket tartalmazza.
Azonban a külföldön való születési helyeket (mint ahogyan nálad is van), viszont szélességi és hosszúsági földrajzi helynek megfelelően újra kell programozni! Én pedig itt követtem el a szarvas hibát, hogy - amint Te is jelezted - ezek koordinátáit én sajnálatos módon felcseréltem!
Ugyan is a hosszúság és a szélesség fok szerint a születési hely délkörét jelenti, segítségével a helyi időt és a csillagidőt és az „ ARMC-T, „ számíthatjuk ki. A szélességi fokra pedig a ház állások megállapítása végett van szükségünk.

Persze arról már volt itt szó a fórumon, mikor többeken azt kérdeztétek, hogy miért is kell maga a születési hely? Akkor is már jeleztem, hogy azért, mert a születési hely és azzal együtt pontos születési idő adja meg a „Radix”-ban az ASC- jegy fokszámát és ezzel az I. ház kezdetét is mely kijelöli a többi házak helyét a képletben.
(A Nyugati asztrológiában az életkezdetének a kisded élettudatásra való ébredéssel, ismertebb néven a gyermek felsírásával kezdődő időt tartják, míg a keleti asztrológiában inkább a köldökzsinór elvágását tartják az igazi életre jövés pillanatának. Mind kettő igaz lehet, hiszen ezzel kezdődik meg egy külön gyermeki élet, mert addig a gyermek az anya testével összefüggésben egy köldökzsinórral összekapcsolt része volt. )

No, már most, ha a születési hely= zenit, főleg, ha nem Magyarország területén van, akkor az „EKL” hosszúság táblázatban az ASC jegye és fokszáma, az MC/X. ház jegye és fokszáma és a ház csúcsok is és Holdcsomópontok természetesen máshová kerülhetnek. Mint ahogyan ez az én hibám miatt megtörtént „Skorpió 88” estében is.
Köszönöm, hogy erre felhívtad a figyelmemet!!!!!

Viszont itt kell megjegyeznem, mielőtt az ebből adódó változtatásokat és úgy mond téves megállapításokat is, korrigálnám, hogy ezek csak is az „EKL” táblázat szerinti ASC -től a Holdcsomópontig bezárólag „a jegyeknél” módosulhatnak!

Azért mert a FELSZÁLLÓ holdcsomóponttól, vagyis sárkány fej helyzetét a táblázat adja, és azért mert a Felszálló holdcsomópont nem számít ugyan bolygónak, de 3 percnyi utat tesz meg, még pedig hátrafelé a Nappályakörén az állatövjegyek sorrendjével ellentétes irányban. Természetesen a leszálló Holdcsomópont, vagyis a sárkányfarok ugyan azon fokszámon lesz, de 180° fokra lévő jegyben.
Innen aztán tovább haladva az „EKL” táblázatszerinti Naptól a Plútó bolygóig a hosszúság adatok soraiban a jelzett fokszámok és a jegyek sem változhatnak, csupán a „házak” kerülhetnek máshelyekre.

Egyes esetekben a HOLD **házhatás szempontjából kerülhet esetleg más házhelyzetbe, valamint a Merkúr bolygó is esetleg csak **házvonatkozásban változhat, akkor, ha Nap után található képletben.
Mint az „Skorpió 88”-nál is adott, mert az általam téves „Radixban” a Hold az I. házban volt, míg itt a korrigálásnál pedig a HOLD a 2. házba kerül és a Merkúr, pedig a régi szerint a VII. háznál volt jelezve, míg így a 8. házban lesz, vagyis a Nappal változatlanul együttállás fényszögben, egy házban fog állni.
Aztán a gyorsbolygók közül a MARS helye is olyképen módosul, hogy 12. **ház helyett az I: ház lesz (fokszám változás nélkül) a Mars bolygó helye.

A Vénusz bolygó pedig a régi VII. **házas állás helyett sajnos a 8. házba kerül. (változatlan fényszög kapcsolódások nélkül).

Mégpedig azért, mert maguk a születés idejében felkelő bolygók – ebbe beletartoznak, (bár nem tekinthetők bolygóknak, maguk) a holdcsomópontok is- fokszámait és még a „MÉLT” = Erőben- Ura- és Exil - tartalmát= NEM BEFOLYÁSOLJA:

Viszont a (tévedésen alapuló) házcsúcsok eltolódásának következtében a házak és a bizonyos bolygók fényszög pontjai is, változhatnak!

Tehát ezért lehet nagyon fontos a pontos születési idő figyelembevétele és születési hely adata is! (Pláne, ha az nem magyarországi születési helyre vonatkozik).

Hiszen akár már 10 percnyi születési idő eltérés is adhat olyan téves következtetésre adó jelenséget, hogy akár az egész horoszkóp értelmezése is, tévedésen alapulhat!

Ilyen lényeges fényszög kapcsolódási változást kell majd átértékelnem „Skorpió88”-nak: a Merkúr estében, amikor a Merkúr nem csak együttállásként értékelendő, mint eddig is, a Nappal, hanem + ként, kaphat egy nagyon jó Trigon fényszöget az ASC-e.

A Vénusz bolygó esetében, változatlanul a VII. házban, viszont a fényszög kapcsolódások terén a hatás kiegészül + MC-vel/60° szextil fényszöggel, ami ugye jó lehet!

A Mars esetében: természetesen lényeges változást jelenthet maga az a tény, hogy nem 12. Kos-jegy- házban kell értékelni, mint ezt a 2072. sz, bejegyzésemben tettem, hanem az I. Személyes házadban azonban itt is, hatás tekintetében a KOS- jegyben, és maga a jó NAP- MARS Trigon fényszög is, változatlanul adja az erőt, mint ahogyan eddig is értékeltem.

Innen aztán a Jupiter 2. házas helye és fényszög kapcsolatai is változatlanok maradnak, és én úgy hiszem ez távlatokra a Tranzit hatások nagyobb értékeket, adtak az előző bejegyzésemben is.

Aztán innen a többi bolygók esetében a változást csak házeltolódás miatt a Szaturnusz - Uránusz – és Neptun bolygók kerülnek át a 9. házból a MC/X. Karrier és hívatás házába.
Ez pedig, azt nézetemet változtatja meg az előzőekhez képest, hogy a végzettséged terén itt a 3 bolygó magasabb fokú iskolai végzettségre utalhat. Ezzel pedig a karrierben, az érvényesülésben, a munkalehetőségben is, és jövőútjának az alakulásban jelentheti az előnyt.

Peresze így teljesen más már X. karrier ház értelmezés lényege, (Hiszen ott a régiben a X. ház üres volt), tehát ezzel az új felállással képet kaphatunk erre vonatkozó dolgok terén is, hiszen ebben itt található a Szaturnusz és Neptun is! Sőt amit már lényegében az előző 2072. számon már a jó hatás tekintetében kifejtettem az Uránusz a maga 29°25’ fokával már X. házas hatásként volt értékelhető. Vagyis így a X. házban: Szaturnusz- Uránusz- és Neptun, hatását egyben lehetet értékelni.
Azonban a mostani felállásban már az Uránusz helyzetét ugyan úgy vehetjük, mint azt az előzőekben már leírtam, azzal az együtthatás kitétellel, hogy bíznod kell Önmagadban.

Viszont az Uránuszi jó hatást, a régi szerinti jó Trigon—ASC fényszög hatás elvesztése miatt, amit már eddig is jeleztem, itt csak az MC-vel való együttállás következtében némileg módosíthatja az, hogy ez a fényszög együttállás sem nem jelent jót de rosszat sem, azonban az eredményt mindig a Tranzitkor kapott fényszög hatás minőség szerint értékelhető.
Ez pedig az MC együttállás a Nappal, még ez évben 2015. októbertől egzisztenciális emelkedést ugyan elhozhatja számodra, ami kedvező lehet ugyan a munkában, de a külföldi munkaterén az elmaradást is, behozhatja 3: 9. ház a Neptun hatásával beködösíthet a dolgok menetébe.
Azonban ide sorolhatjuk még a X. házhoz most már a Szaturnusz sors bolygót is, a Bak jegy legelején ahol hatás is a legerősebb tehát itt a Szaturnusz növelt erőként működik már csak azért is, mert az MC-vel együttállást képez, és mert itt a Bak jegy uraként is, működik.
Vagyis itt a kötelezettség is együtt állhat magával a”Karmával is. Míg a Szaturnusz leckéi lehetnek olykor kemények, viszont az élettapasztalat alapján fel feddheti előtted, hogy a fejlődésed érdekében mire is lehet szükséged. (Lásd Mars Qvadrát). Amely arra kényszerít, hogy megértsd és együttműködj a korlátaiddal, ugyan akkor megtagadja tőled - egy bizonyos ideig – a kreatív kifejezési módot.

Viszont a munkaterén: az Uránusz 2017.02- 2018.08 hónapig hozhat számodra az Uránuszra oly jellemző váratlan dolgokat, mely kiszabadíthat a titkokból és a valamiféle bezártságból, a karrier terén.

Valamint még a PLÚTÓ is, a VII. házból hatás tekintetében átkerül a 8. házba, vagyis a 8. ház csúcsa SKORPIÓ jegyben lesz a Mars bolygó és a magasabb oktávszámán működő PLÚTÓ uralkodókkal. Itt is 3. bolygó hatását kell együttesen értékelni, amelynek a főszereplője ugye NAP (mely ugyan már 0°25’ fokával a továbbra is, NYILAS - jegy hatásként értékelendő, de még 8. ház viszonylatban). Ennek pedig azért lehet itt a jelentősége nagyobb, mint amit eddig, mert elsősorban a Plútónak a Holddal, vagyis saját magaddal szembenállás fényszöge van, de nem mindegy, hogy ez a VII. házban, vagy 8. Házra tevődik-e?

Mivel vannak még dolgok, amelyek személyes jelleggel bírnak, azokról Hoxa privi üzenetben írok még neked.

Egyben ajánlom neked és másoknak is, akik ebben az életük első 30. évéhez közelednek, hogy olvassátok el a fórumon az I. Szaturnuszi ciklusról írottakat, és természetesen, hogy ne ugyan azokat, hibákat kövessétek el a további életetekben, ezért nem árt tisztába lenni II. és III. Szaturnuszi ciklusok jelentés tartalmaival sem. A Szaturnusz Napkörüli keringési ideje: 29 év és 167 nap, és akkor hozza el főleg a legnagyobb hatásait, amikor a képletszerinti Önmaga jegyében találkozik a Tranzit együttállás során Ön magával. Valamint akkor is, amikor mindenkinél a saját Napjegyén illetve az ASC jegyén halad éppen keresztül.

Kedves „Skorpió88” neked a Szaturnuszi első ciklusod a Bak jegyben 2017. 12. 29- én lesz a pontos fényszög együttállás. Azonban a hatást már ezt megelőzően is érezheted majd, pláne akkor, amikor éppen a Szaturnusz a Nyilas Napjegyed pontos fokszámán fog áthaladni 2017. 11. 23-án, illetve, majd amikor legközelebb áthalad éppen a Halak / ASC jegyed fokszámán is, 2025.03.25-én. Mivel a Szaturnusz többször is Retrográd állásban halad, ezért a képletszerinti fokszámokon való hátra illetve az újbóli áthaladások során többször is érinthet hatás tekintetében, (téged is és mindenki mást is az áthaladások során).
Ezért jó lenn, ha megvizsgálnád, az eltel idők Szaturnuszi hatásait is, hiszen a hatások úgy nagyjából ismétlődnek. Tehát ezt megelőzően a Halak ASC jegyeden: 1995.05. 30-án haladt éppen át a Szaturnusz bolygó, amikor Te 7 éves voltál. Illetve amikor a 2017-es áthaladást megelőzően a Szaturnusz éppen a Nyilas Napjegyed pontos fokszámán haladt éppen keresztül: 2014. 12. 27-én, ez nem is volt olyan régen tehát a hatásaira nagyon is emlékezhetsz!
(válasz Skorpio88 2074. hozzászólására)

2074. Skorpio882015-05-25 19:14
Ilcsimama, ne tessék haragudni, de többszörössen is megnéztem a képletem, de azt vettem észre, hogy ház-tolódás van. Ami azt jelentené, hogy a koordináták nem helyesek: északi szélességet és keleti hosszúságot nem cserélte fel véletlen ? mert ez alapján, kapom meg az Ön által írt elemzést. Elnézést kérek, ha nincs igazam!

2073. Skorpio882015-05-25 15:55
Kedves Ilcsimama!
Elsősorban nagyon szeretném megköszönni az elemzésbe fektetett idejét és segítségét.
Nagyon sok új dologra ébredtem most rá. Az elemzést olvasva, már az ascendensemnél megdöbbentem, hogy Kos vagyok. A születési időpont pontos kellene, hogy legyen, legalább is így lettem hivatalossan dokumentálva. Olvasva a Kos jegy általános jellemzőit, igen, vannak rám vonatkozó dolgok, viszont a Halak-ra vonatkozó dolgok is jellemzőek rám nézve vagy pedig a 12. házamban lévő Mars az okozója. Valamit nagyon nem jól láttam/látok a képletben.
Amiben kicsit nem értek egyet szakmai szempontot nézve, mégpedig hogy igenis vannak vezetési hajlamaim, de természetessen mindent a maga idejében. Egyenlőre a stabilitást keresem. Magasfokú végzettségem, valamint mesterképzési fokom is megvan.
A többi leírtakkal egyezek. Volt nagyon szép - országos szintem elismert sportkarrierem és kiskorom óta vágyódom külföldre(ez egyfajta belső sugallat) és az Ön által leírtakból, hogy a 9.házamban 3 bolygó is áll, már értem miért éreztem így. Sajnos szokszor magamba fodulok, nem beszélek az érzelmeimről és tulságossan is emptaikus vagyok és mindenki mást magam elé helyezek. Igaz azon állítása, miszerint így fogalmazott: "hajlamos vagy akár mások terheit is, magadra venni.". Nincs túl sok önbizalmam és talán még mindig nem ébredtem rá, hogy milyen képességeim is vannak.
Ilcsimama, nagyon sokat segített abban hogy más értelmet nyerjen az asztrológiához való viszonyom,mert most mégjobban érdekel az, hogy hol hibáztam és ez egy új sikeres kihívás számomra.
Viszont most egy másik dolog aggaszt, mégpedig, hogy a X.karrierházamban nincs bolygó. ez jelentheti azt is hogy pl karrierileg nem sokra számíthatok ?
Nagyon szépen köszönöm az elemzést Ilcsimama!
Jó egészséget kívánok!

2072. Ilcsimama2015-05-24 23:52
Kedves „Skorpió88”. Valóban fent vagy nálam a várakozók sorában, és ugyan még nem kerültél volna sorra, de mivel látom az igyekezeted, ezért egy kicsikével előbbre vettelek. Valamint azért is, mert sajnos lehet hogy egy jó darabig nem tudok majd jönni hozzátok. Pláne nem ilyen hosszabb képlet elemzésre.
Annak is, is örülök, ha mennél többet szeretnél meg ismerni a saját horoszkóp szerinti adottságokról azok jelentés tartalmairól.
Ehhez viszont elsősorban szükséges, legalább az alapfogalmakkal tisztába legyél.
Mint írtad már van neked egy más asztrológus, által készített születési horoszkópod.
Ugyan is amiket leírsz nem tudom, hogy esetleg a más által készített horoszkóp adatai nem pontosak-e*? Vagy esetleg Te nem jól értelmezed magát a képletet, akár már az ASC –jegy tekintettében sem, aztán házcsúcsokat illetve a jegyekben helyet, foglaló bolygókat sem.
Egyébként a köralatti „EKL” táblában az ASC -től egészen a Plútóig tartó sorokban pontosan láthatod a jegyeket azoknak a fokszámait, illetve a fényszög kapcsolódásokat is.

Amennyiben pedig a házak a jegyek és abban található bolygók értelmezése nem helyes, akkor természetesen a belőlük levont következtetések is, téves dolgokat tartalmazhatnak, (már ha a születési időpontos), amik pedig nem, hogy segíthetnek, hanem inkább mellékvágányra terelhetik akár az Ön megismerést és a megoldási lehetőségeket is.

No, már most a bejegyzésedben a külföldi munkával kapcsolatosan kérsz segítséget! Természetesen főleg itt maradnék-e témakör mellett, de előtte viszont feltétlen szükségesnek tartom, hogy magára személyiségre és azok jelölőire is térjünk, ki mielőtt rátérnénk és látnánk a képletedben a munka megoldási lehetőségeit.
Itt a fórumon kéred a segítségem, ezért én is itt szeretném a megoldási lehetőséget megtalálni,- természetesen veled együtt- a problémádra.

Éppen ezért mivel ez mások számára is tanulságos lehet, hogy mennyire fontos a születési „Radix” képlet értelmezése, ezért ahhoz, hogy a konkrét kérdés megoldásának a lehetőségeire való kitérés előtt helyre kell tenni, mind azokat a dolgokat, - hogy Te is tisztán láthasd a dolgok menetét-, amik alapján aztán Te magad is meg tudod majd lelni a képletedben akár mindenre megoldási lehetőségeket.

Akkor kezdjük a leg elején: Ugye a születési felkelő jegyet, vagyis az ASC- jegyét, fokszámát a pontos születési idő és hely adja meg.
Egy helyen azt írod, hogy képletemben az:

„Aszendensem Halak” továbbá itt áll a Mars az I. házban a Kos - ban, Hold a II. házban Bikában,, II.ban található Jupiter az Ikrekben.”

Akkor most úgy látom, hogy ez adja részedre a legfőbb problémát, hogy nem érted meg saját magad sem! Azt írod, hogy:
„viszont mintha a sors mindig mellettem állna”.

Ugyan is, ha jó a születési időd, amit megadtál, akkor az ASC jegyed KOS 27°35’ kezdő fokszámmal, az I. házad kezdete is. Tehát még a következő Bika jegy inkább, ami még hatással lehet rád, mint sem hogy maga a Halak 20° foknál kezdődő jegy, amely a 12. házadnak az egy részét adja, a többi 12. ház pedig már a Kos- jegyben található. A 12. ház elején áll a Mars bolygó és nem pedig az I. házadban. Ez pedig merőben mást jelent.

Akár már abból a szempontból vizsgálva is, hogy csak a dél körüli időkben születettek lehetnek Halak ASC jegyűek. Te pedig azt írod, hogy 13 óra 20 perckor születtél, tehát ez csak is a délidőt követő kora délutáni Nyilas - NAPJEGYBEN született KOS ASC-t, adhatja.

Nézzük meg ennek a főbb jellemzőit rád nézve: a tevékeny Kos felkelő ASC- jegyre jellemző lehet a Nyilas Napjegy következtében a sportos élet szeretete. A Kos-jegy viszont mindig türelmetlenséget generál. Viszont a Nyilas beütés miatt egy kicsit derűlátóbban tudod esetleg felvállalni a lehetőségeidet, és derűs mosolygós mentalitással, nyugalommal tudod végezni a tennivalóidat. Egyszerűen fogalmazva, közel áll hozzád, hogy hogyan kell működtetni, bár mit is. Rendkívüli vonzerődet és bájodat szinte mindenki kedveli. Élénk, impulzív lehetsz, és sajátos képességed lehet arra, hogy a személyiséged kiemeld. A megszokásokat nem igen szereted, legszívesebben vándorélet állna hozzád a legközelebb, ahol új emberekkel, és helyzetekkel tudnál ismerkedni. Ötleteidben is gazdag lehetsz, céljaid tárháza igen csak tág. Viszont mivel a kitartás és türelem nem éppen az erős oldalad, ezért csupán a jó megérzéseid segíthetnek sok esetben, amikor a céljaidért keményen küzdeni szeretnél.

Tehát a Kos ASC adja neked magát az Öntudatosságot, az egyéniséget, és, hogy a Kosnak még a Mars bolygó az uralkodója is, ezért pedig jól felvértezett mind azokkal az Öntudatos mindenáron való győzni akarással, amit ugye halakról nem igazán mondható el.

Mivel azonban, mint jeleztem, ott van a közelben a mindig a földön járó Bika jegy kitartása, a mindenkori biztonság megteremtése, ezért érezheted, úgy, hogy hiába tanultál oly sokat, még sem érzed mindazok előnyeit. Persze, mert a saját magad gátjának tekinted azt, amit elérhettél volna a tanulásodon keresztül. Pedig, ha azt vesszük pontosan, azért képezted magad, mert szakmailag törekvő vagy, mint Kos ASC- rendelkezők úgy általában is. Azonban, mivel a Kos hatás a jegy végi születés miatt már nem annyira erős hatásként van meg nálad, ezért nem erősséged a Kosokra oly jellemző 9. házas kivitelezés. Hiszen a Kosokra inkább a vezetési hajlam lehet erősebb, míg nálad pontosan a Bika jegyhatás következtében, a stabilitás keresése, inkább a héttérben való biztonságos munkavégzés igénye lehet meg nálad.

Akkor már rá is térhetünk a következő megjegyzésedre, ami szintén téves megállapításokon alapszik! Ezek pedig a tudatodban valóban fékező erőket táplálhatnak benned!!!!!!

„ a sikerért - sokszor érzem a fékező erőt(talán az Uránusz és a Szaturnusz együttállásnak köszönhetem a X. házamban Bak jegyében). viszont mintha a sors mindig mellettem állna, az elemzésből nem tudtam meg, hogy mi is a valódi utam.. a munkával kapcsolatosan.

Továbbá: "A 9.házam Nyilas jegyében üres és nem tudom hogy a mellette lévő házak bolygói illetve az őt érintő fényszögek milyen kihatással lehetnek a karriert, a külföldöt illetve a küldföldi karriert illetőleg ? Szeretném tudni, hogy a mellette lévő X. házban a 3 bolygó mennyire van kihatással a külföldi munka/karrier kiépítésére? Ha van esély a dologra, akkor mikorra várható? „

No akkor vesézzük ki és tegyük a helyükre ezeket, a téves dolgokat, vagy értelmezéseket is!!!!

Legfőbb tévedés, hogy az Uránusz-Szaturnusz együttállás a X. karrier, hívatás érvényesülés és a jövőútjának az alakulás házában lennének!!!!!

Ugyan is a X. házadban egyáltalán nincs bolygó!

Az Uránusz 29°25’ fokon még a Nyilas- jegyben található, és nagyon jó Trigon harmonikus fényszöggel kapcsolódik az ASC- hez. Még ehhez azt is hozzá veszem, hogy a Nyilasnak az uralkodó bolygója a jóságos Jupiter bolygó, akkor már csak ezzel is, és a szintén a 9. házban, de már a BAK - jegyben 1°03’ fokon álló Szaturnusz együttállással magyarázható az - az érzésed, hogy szinte „mindig azt érzem a sors valamiképp mellettem, lehet”!!!!

Hiszen a Szaturnusz bolygó valóban sorsbolygónak tekinthető, de ott nem fékez, hanem inkább bizonyos dolgokban feladatokat gördíthet eléd, pontosan azért, hogy meg tudd lépni az életcél eléréshez szükséges tanulás dolgokat. Pontosan ezért kellett tanulnod, hogy majd az ebből szerzett ismereteidet jobban ki tudd bontakoztatni, a 9. házas belehelyezkedés a magasabb gondolkodásban, vagyis a belsőfejlődésed érdekében. Hiszen a 9. ház Nyilas és Jupiter jellegű háznak tekinthető minden szempontból, itt mutatkozhat meg a kommunikációs készség is, amellyel a szellemi látóhatár tágításnak a képességét lehet a központba helyezni.
Talán még azért is, hogy ezeket pontosan a 3. és 9. házat oly jellemző utazásokkal és főleg a 9. házvonatkozásban a külföldi munkaterén tudd esetleg megvalósítani.

Tehát itt már az feltételezésed, sem igaz, hogy a 9. Nyilas házrészed üres lenne!

Bár csak 5° foknyi Nyilas jegy tevődik ide a 9. házhoz, még is, maga az a tény, hogy az Uránusz itt található pontosan 29°-nál, mint jeleztem az ASC-el Trigonban.
Aztán még a Vénusszal is jó szextil fényszögben, és még akár a Jupiteri 150°Nevelő, quincunx – fényszög= Lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszöget is figyelembe véve, amely szintén belső jellemi nehézségeket jelöl, mint az önbizalom hiánya. Akkor természetesen még akár a 9. házas Neptun is, - mely a Vénusz bolygó felsőbb oktávszámán működik- a Bakban 8°31’ fokon a Szaturnusz bolygó urával e-téren, inkább segítőleg, mint sem hogy gátló tényezőként szólhatnak bele az életedben. Tehát a 9. házadban 3 bolygó is található, bár nem szigorúan vett STELLLIUMBAN, de azért a hatásaikat összeadottan lehet értelmezni.

Viszont nem hagyhatom még ki az alábbi megjegyzésed sem.

„ami nagyon aggaszt a 8. házamban lévő Nap a Nyilasban (éppen hogy csak elhagyta a Skorpiót: 0°26', Mars és Jupiter fényszögben?”.

Nem értem itt sem az aggódásod, hiszen a Nap a 8. házban a Marssal nagyon is jó Trigon fényszögben található és a Marsnak a Jupiterrel is jó szextil fényszöge van a képletben!

Amennyiben jól értelmezed magát a 8. házas Napjegyed, hiszen az itt álló Nap eltökéltséget, és érzelmi intenzitást is jelez. Ugyan is a Nap 0°25 56” fokon áll képletedben, a Nyilasban/ Jupiter urával. Neked itt adja a NAP az életerőt a Tüzes Nyilas jegyben. Tehát a vitalitásod, még ha oly kevés szintén a tüzes Kos jegynyi ASC- re is tevődik, mint inkább már a Bika ASC I. házra, aztán még a „Rejtett ASC is" a Kosra tevődik, akkor itt a 8. házban a Nap ereje nagyon erős hatásként értékelendő. A 8. házas Napjeggyel rendelkező egyének gyakorta tevékenykednek pénzügyi pályákon.

Pontosan azért mert a 8. házat az „ÖSZTÖNÖK” házaként is értékelhetjük. Azonban, mivel a 8. ház az / M/ általános képlet szerint a Skorpió jegy házának is tekinthető, itt a Skorpió jegy urainak, a Marsnak és Plútónak a hatásai érvényesülhetnének, azonban itt nálad a Naphatás inkább Nyilas jelleggel bír, mint a Skorpióval. (Nem is értem miért éppen „Skorpió88” a NICK neved?????)

Ezt is írod: „8.házamban, a Skorpióban van még a Merkúr és a Plútó. Vénusz pedig a VII. házban helyezkedik el a Mérleg-jegyben.

(A VII. házas Vénuszra kitérek az elemzés során! )
Itt azonban azt sem jól értelmezed, hogy a Merkúr a 8. házban van, mert ugyan a Skorpió jegyben áll, de nem a 8. házban! Ha nem a VII. házadban a külvilág és a kapcsolatok házában található! Jelentést tekintve pedig azt jelzi, hogy Skorpió ösztönössége és hevessége a Merkúr logikájával és racionalitásával találkozik, még akkor is, ha már a NAP a Nyilas jegyben van, de együttállás fényszögben van a Nap a Merkúrral.

Mivel azonban nálad a 8. ház - hatás inkább az ÁTALAKULÁS házának tekinthető, itt a ház érzelmi telítettségét érdemes vizsgálni, amely lehet végzettszerű, de ugyanakkor sorsszerű is. Már pedig a Szaturnusz- Vénusz jó szextil inkább a jó hatást adhatja neked. Már csak azért is, mert a Hold, az I. személyes házadban, (ami ugye a saját képletedben saját magadat jelzi), a NAP mellett, még személyi bolygód is, úgy, mint a MARS és még és a Vénusz bolygók is.

Itt még más aspektusban említést tennék még a Mars bolygóról is, mely a képletedben a 12. házadban és a Kos- jegyben/ Kos uralkodás alatt található, itt pedig a Mars a horoszkóp egyik fókusz pontjának is tekinthető. Ez pedig itt ebben a dinamikus jegyben a Marsikus hatásával spontán tör ki, akár még dühkitörésekben is, és csak nagyon keveset épít fel, ezért inkább a türelmetlenségben nyilvánulhat meg, ezt pedig a „Radix” *- ban a Szaturnusz - Uránusz Qvadrát fényszögek még fel is erősíthetik. Ez adhat neked bizonyos fokú zárkózottságot, és feszültséget is, még akkor is, ha bizonyos esetekben hajlamos vagy akár mások terheit is, magadra venni.
A Tranzitok során pedig, ha megfelelően tanultál már az eléd, vetet Qvadrát általi akadályokból, akkor a Szaturnusz és az Uránusz is a jó tranzit fényszögeivel, pláne amikor azok az ASC- hez kapcsolhatók, akkor a segítségedre siethetnek.
Viszont akár olyan pálya is alkalmas lehet számodra, amely a gondoskodás terén teljesedhet ki, mert ezzel le tudod vezetni a Mars általi feszültségeidet.

A Hold pedig a Bika jegyben egyben azt is tudatja velünk, hogy neked mindenkor a biztonságot nyújtó anyagi és érzelmi héttérre van szükséged. Azért mert az ASC I. házas Bika – jegy fokszám szerinti többsége miatt Te magad is inkább a jóléthez vonzódsz. Mivel azonban a HOLD az egészséggel is összefüggésbe hozható, ezért óvakodni kell a stresszes hatásoktól, mert ez a jó és főleg az édes ételek felé viheti el a vágyaidat, ami testsúlynövekedés miatt nem tesz jót az egészségednek. Ez azért is figyelemre méltó lehet nálad, mert a 6. házad nagy része is a Vénusz uralma alatt Mérlegre esik.

( Itt nem részletezem az általad idézet kitételt mert az személyes jellegű, de Te érteni fogod, hogy mire is gondolok én itt e téren. Neked ugyan az I. házas HOLD (és nem a 2. házban, mint ahogyan Te írod), a születésedkor Növő hold fázisban haladt a Bika - jegyben, de a Nap tekintetében sem a Skorpiós dolgokat kell magadra vonatkoztatnod, mert ugye Napod is, a Nyilas jegyben található.)

Még egy dolgot kell már csak helyre tenni, aztán kezdhetjük a radix képletfejtést!!!!

„a 9.házam Nyilas jegyében üres és nem tudom hogy a mellette lévő házak bolygói illetve az őt érintő fényszögek milyen kihatással lehetnek a karriert, a külföldöt illetve a küldföldi karriert illetőleg ? Szeretném tudni, hogy a mellette lévő X. házban a 3 bolygó mennyire van kihatással a külföldi munka/karrier kiépítésére? Ha van esély a dologra, akkor mikorra várható? „

No, akkor most már, hogy rendbe tettük a képlet értelmezés dolgait, nézzük, meg, hogy 3. és 9. házas utazás és külföldi munka lehetősége miként lehet adott neked????

A 3. ház poláris ellentéteként a Nyilas 9. ház szinte magasztosabb gondolatokkal és felsőbb tudattal telíthet el téged, ezért szeretnél kilépni ily módon a való világodból. Persze ez lehetséges volt esetleg már a tanulásoddal is, hiszen maga a felsőbb oktatás, vagy más egyéb tanulással kapcsolatos dolgok hozhatók össze a 9. házzal. (Én legalább is azt látom a képletedből, mivel a MC/X. házad üres, hogy nem inkább felsőfokú végzettséggel, hanem valamilyen szakképzettséget nyújtó középfokú végzettséget, adó iskolákat végezhettél.)

Aztán a X. ház, már inkább a karrierre, az állás lehetőségekre, vonatkozik, mivel azonban nálad semmilyen bolygó nem állt a születésedkor a Bak/ X. házban és ezzel együtt értelmezve a 6. munkaházzal is, az életútjának az alakulásával hozhatók összefüggésbe. Vagyis, hogy milyen az a munkalehetőség, ami egyrészről megfelelne akár a végzettségednek, a fizikai testi adottságoknak, másrészről, pedig milyen a nyelvi tudás, amellyel rendelkezel. Mivel azonban 2. ház is saját keresetből származó jövedelem miatt fontos tényezője lehet magának a munkavállalásnak, ezért nálad a 2. házban álló Jupiter helyzetét is lehet mérlegelni.

Bár a születési képletben „Exil” állásban található itt az Ikrek- jegyben nálad a Jupiter, ami azt jelenti, hogy nem a saját természete szerinti Nyilas jegyben foglal helyet, és még a fényszögeit tekintve is, bizony szemben áll a Nappal és a Merkúr bolygóval is, ezért aztán bizonyos mértékig szellemi nyughatatlansághoz vezethet, amely az ide –oda csapongással akadályozhatja különösen a tanulásbéli haladást.
Egyszóval a szellemi energiák sok esetben szétforgácsolódhatnak.

Még is itt a Jupiteri jó hatást pláne Tranzitok során, kereshetjük, mert ugye a „Radix”-ban nem a legjobbak a Jupiter fényszög kapcsoltok sem a Merkúrnak, mint a kommunikációs dolgok terén, mint a Nappal való fényszög szembenállás hatás szempontjából sem. Ez pedig abban nyilvánulhat meg nálad, hogy a Jupiter anyagias oldala miatt és az Önbizalmad csökkenés hiányát az anyagi javaidon keresztül szeretnéd értékelni és bizonyítani.
Itt pedig az önmérséklet hiánya rendszerint egyike lehet a legnagyobb hibáknak.

Akkor nézzük meg, hogy a Tranzit bolygóhatások milyen változásokat hozhatnak be számodra?
Maradjunk itt a 2. ház csúcson álló Jupiter bolygónál! Jelenleg a Tranzit Jupiter még augusztus közepéig az oroszlánjegyben halad. Neked pedig az Oroszlán egyrészről a IV./ Család és otthonházának a 2. dekádjára tevődik, sőt még az 5. házad életörömök házának a részét is képezi, ugyan akkor itt található meg nálad a vállalkozó kedv is.
Tehát ha itt vizsgáljuk meg a külső körön a Tranzit látens fényszögeket, akkor azt láthatjuk, hogy az Oroszlán jegyhez a Nap is és a Jupiter jó Trigon fényszögekkel kapcsolódik, azonban a Neptunusz mivel sok esetben ködösíthet és elrejtheti a megoldás kulcsát, itt az Oroszlánban most ez még látható nálad, amikor pedig a Nap átvonul majd a Jupiteren, akkor a külföldi utazás megszervezésének az idejét is elhozhatja számodra.

A Tranzit Jupiter egy teljes éven keresztül 2015. augusztus közepétől a Szűzben fog haladni 2016. 09.08-ig, majd azt követően pedig szintén egy éven keresztül 2016. 09.09- 2017. 10. 09-ig a Mérlegjegyben jár majd. Mivel neked a 6. munkaházad, Szűzjegyhez és Mérleghez kapcsolható, ezért a munkával kapcsolatos Jupiteri segítségre majd inkább ezekben, az időkben számíthatsz. Ebben pedig benne lehet 2016. augusztustól 2018. márciusig tartó időszakban a külföldi munka lehetősége is. Ezt pedig még a 2017 februárjától 2018. augusztusig még az Uránusz is támogathatja. Nem csak azért, mert a Radixban is, az Uránusz a Vénusszal jó fényszöget alkot, hanem azért is mert a Szaturnusz sorsbolygóval az együttállása Tranzit módon is, jól teljesülhet.

Miért is? Mert az Uránusz bolygó, mely jelenleg is a KOS jegyben halad, de 2018. januárban azon a fokszámon fog haladni, ami neked az ASC jegyed, majd pedig 2018. 05.15.-től – 11. 07.-ig „R” módon előre lép majd Bika jegybe/Vénusz bolygónak a kisszerencse bolygójának az urával, az pedig ugye neked az I. házadat adja. Ugyan akkor, mivel az Uránusz ebben az időben Retrográd=”R” módon fog jegyet váltani, ezért 2018. 11.08-tól - 2019. 03.04.-ig vissza fog lépni a Kos-jegybe, ami neked abból a szempontból is érdekes, hogy pontosan az ASC fokszámán fog akkor előre hátra mozogni, tehát többször is behozhatja jó hatásait. Aztán majd 2019. 03.05-től 2025.-ig vagyis 7 éven keresztül az Uránusz a Bika jegyben fog haladni, ami neked szintén jó hatásokat hozhat. Mivel tudjuk ugye, hogy a bolygók leginkább akkor fejtik ki a jó vagy akár rossz hatásaikat is, amikor éppen a Napjegyen vagy az ASC jegyen ezzel együtt az I. házon haladnak éppen át.

Neked pedig itt még az Uránusz is a segítségedre lehet a 12:6 polárisan szemben álló munkaház terén. Ott láthatod a külső látens fényszög jelzéseknél akár az I. házas Kosnál, az Uránusz- Szaturnusz Trigon fényszögeket, akár a 6. házas Mérleg jegy végénél az Uránusz mellett a Vénuszi jó fényszögeltséget is, dupla hatásként, mert egyrészről a Mérleg jegy ura, másrészről pedig mert éppen itt VII. ház csúcsán áll a képletedben maga a VÉNUSZ.
Éppen e két bolygó a Szaturnusz és a Vénusz hozhatja be számodra a 2. hoz is kapcsolható Vénuszi és Jupiteri jó hatásokkal már 2016. június hónappal kezdődő hosszútávon mérhető hivatásbeli változások lehetőségeit.

A változásokra miért csak ezekben, az időkben számíthatsz, annak pedig az lehet magyarázata, hogy a képletedben Holdnak a Szaturnusszal és az Uránusszal is, valamint a Marssal is, rossz ártó fényszögei vannak, ami egy kicsit az egészséged is kikezdheti, ezért jobban figyelj oda minden előjelre, mert a betegséghajlamaidhoz tartoznak: a főleg vesék a kebel és a nemi szervek. Aztán erre visszavezethető jelzéseket is találhatunk a képletedben még a Nap – Jupiter- Szaturnusz és az Uránusznál is, ezek között ugyan vannak kevésbé korlátozó radix és látens tranzit fényszögek is, de ezeknek a hatásait sem szabad figyelmen kívül hagyni, mert a fővilágosítók diszharmonikus fényszögei főleg a nőket valamilyen módokon befolyásolhatják.
(válasz Skorpio88 2070. hozzászólására)

2071. Mcsaba2015-05-24 15:14
Köszönöm az elemzést kedves Ilcsimama!

Eltekintve attól az 1 óra eltolódástól az Aszcendensem mérleg 10 foka helyett 21 fok szerint értelmeztem a magyarázatot.
Arra is sikerült rájönnöm (nagy örömmel), hogy a látens fényszögeket a radixban kell nézni.
Viszont azt a Plútó-Plútó konjunkciót mégsem tudtam megérteni(?).

Tisztelettel, Csaba.

2070. Skorpio882015-05-23 18:36
Kedves Ilcsimama!
Olvasom az Ön által közzétett írásokat , de asztrológia terén még mindig kisiskolás vagyok, ahogy időm engedi, foglalkozom a témával - így elnézést kérek, ha nem szakszerűen fejezem ki magam.
Azt vettem észre az életem során, hogy igen keményen meg kell küzdenem a sikerért -sokszor érzem a fékező erőt(talán az Uránusz és a Szaturnusz együttállásnak köszönhetem a X. házamban Bak jegyében). viszont mintha a sors mindig mellettem állna, csak sokszor nem akarom észlelni az üzenetet..Azt hiszem az Uránusznak köszönhetem, hogy a valódi utamra terelt akaratom ellenére is- tanulmányt illetőleg és most nagyon is hálás vagyok neki. Minden nehézség az érdekemben történt és ezt csak most látom - sok évi filmet visszaforgatva. Szerintem a nehézségekenk még itt nincs vége. az utóbbi pár hónapban úgy érzem, hogy megállt minden. Munkát illetőleg - nem tudom, hogy az az út amit kiválasztottam,a helyes út(?). Erre az útra azért esett választásom, mert az életem során azt vettem észre, hogy amit sikeresen kizárok, az mindig a valódi, az igazi utam.
Kiskorom óta vonz a külföld. de képletemet elemzve, a 9.házam Nyilas jegyében üres és nem tudom hogy a mellette lévő házak bolygói illetve az őt érintő fényszögek milyen kihatással lehetnek a karriert, a külföldöt illetve a küldföldi karriert illetőleg ? Ilcsimama, segítene nekem az értelmezésükben és hogy mikor számíthatok egy kis "mozdulásra" munkát illetőleg ?
Köszönöm szépen előre a segítségét.
Szívélyes üdvözletem.

2069. Ilcsimama2015-05-23 17:22
Kedves Csaba!
Gondolom ezen a napon a saját képleted külsőkörén lévő Ikrek-jegy 8°45’ fokos Tranzit - Mars- Napegyüttállás és Uránusz szexti látens fényszögre gondolsz a 8. házadban?

Igen, ha megnézed a 05.24-i napi horoszkópot, akkor ugye a Mars az Ikrekben halad éppen a Nappal és a Merkúr bolygóval is együttállásban, mivel azonban ez neked a radix képleted 8. házadat adja, ezért a hatás tekintetében is ezt kell figyelembe venned. Mivel azonban itt van a Radix Napod is, a radix Napnak pedig a X. házas Uránusszal szintén jó 60° fokos szextil fényszöge van így nem inkább a 8. házhatások kerülhetnek az előtérbe.
Egyrészről azért mert itt a Merkúr bolygó az „ÚR”, másrészről, pedig azért mert mint láthatod a külsőkörön egészen az Ikrek jegy legvégéig látens szabad terület, van, ez pedig szabad akarat érvényesítést tesz lehetővé. Sőt majd a 9. házban a zöld látens jó fényszögek lesznek hatótérben, ezért itt valóban lehet arra következtetni, hogy a 9. házas magasabb gondolkodással járó akaratérvényesítést könnyen véghez lehet vinni. Hiszen már csak az a tény, hogy amikor valakinek a napja éppen a Napjegyén halad keresztül, már az is olyan erős hatás az akaratérvényesítés terén, amit szinte nem lehet felül írni. Mert akkor ott valamilyen esemény bekövetkezésére van lehetőség.

Az hogy most itt nálad, Tranzit módon még a Merkúr „tánca” is, (= azonos jegyben a nappal az Ikrek- jegynek a hatását felerősítheti) még besegíthet oly módon is, hogy a képletedben a Merkúr a Napod mögött található még a Bika jegyben, a Vénusz urával, most pedig e Tranzit során pedig az ugyan csak az Ikrekben járó Nap előtt „R” állásban található a Merkúr. Vagyis előre hátra haladásával, jó fényszögeivel többször is érinti ugyan azt, területet, itt pedig az önkifejezés folyamatában a Merkúr, mint jó tolmácsként működik.

Én inkább nem is erre fókuszálnék a Tranzit/ látens jelzések kapcsán a Te helyedben, hanem inkább oda, hogy neked a 21°ASC - Mérleg- 22°22 Jupitered mely ( 2015.05.24) Tranzit módon éppen az Oroszlán jegy 15° 38’ fokánál jár éppen.

A Te képletedben pedig a X/ ház nagy része az Oroszlán jegyre tevődik. Tehát ott is, megvannak már most is Nap-Uránuszi szextil jó látens fényszögek is, de nem is ez itt a lényeg, hanem? Nézd csak meg a X. házas Oroszlánban a külsőkörön a 21° tól -ASC- Hold Jupiter - Szaturnusz - Vénusz- látens jó bolygó fényszög hatások csoportosulását is!
Tehát itt még ez évben november végétől - december elejétől, a Tranzit Jupiter 21-22° foknál halad éppen a Szűzjegyben/ Merkúr bolygó uralkodása alatt, akár a jó ötleteid, akár jó ráérzéseid is lehetnek, ilyen sok jó segítő fényszögek, által bizony teljesülhetnek.

Arról már nem is beszélve, hogy a Tranzit/ Plútó (a megújító), ugye pontosan a 11. házad /csúcsún, az Oroszlán - Szűzben együttállásba is, fog kerülni sajátmagával is. Itt pedig pontosan azt tudathatja veled, hogy az ambícióid által a családod a barátaid a támogatóid segítségei által mindent meg tudsz valósítani, ami eddig az álmaid megvalósításának kerékkötői lehettek.

Tranzit/együttálláskor pedig a Plútó mindazokat a pszichológiai folyamatokat hozhatja felszínre, ami a viselkedésben gyökeredzik, vagyis ilyenkor a gondolat által nemesíti a lelket. Mind ezekkel pedig képes lehetsz a kreatív energiáidat felszabadítani. Hiszen minden az alap „Radix” képleted kapcsolódási fényszögeire vezethető vissza, még pedig Plútó-Vénusz harmonikus Trigon, és a Vénusz magasabb rezgésfokán működő Neptun - Plútó - jó szextil fényszög hatásokra.

Hiszen ha csak arra gondolunk, hogy nagyon lassan haladó Plútó melynek a keringési ideje 249 év és 3 nap, a felfedezése óta csak: a Rák- Oroszlán - Szűz- Mérleg- Skorpió- Nyilas jegyekben és jelenleg a Bak jegy első felében kifejtett hatásait van szerencsénk ismerni. (Jelenleg a Bak jegy 15°12’ fokán halad éppen).
Az Oroszlánban pedig a PLÚTÓ az úgynevezett” ÉN” generációt adta világ számára.
A szűzben pedig már inkább az alap/ M képlet szerinti 6. ház/ változó /FÖLD/SZŰZ/ jegy hatásaként pedig az élet értelmét és az egészség és a boldogság kérdés körét firtató dolgok kerülhetnek előtérbe.

Ebből már azt is láthatjuk, hogy amikor Te születtél, akkor a PLÚTÓ az Oroszlán jegyben haladt éppen 29°51’ fokkal a Te képleted Oroszlán jegyének a legvégén, már SZŰZ - jegy orbiszon belüli hatásával. Neked pedig a IV. házad/ család és Otthonház/ a Bak-jegy csúcsán Szaturnusz urával helyezkedik el.

Ezzel pedig vissza is értünk az eredeti kérdésedhez: Még pedig mint a tevékenységet adó Tranzit Mars, a küzdőerő kifejezője, az akaratérvényesítő hatásával jó fényszögbe kerül az önzetlenséget a magasabb rendű szeretetet és barátságot jelölő Uránusszal, akkor szinte bizonyos, hogy egy jobb és megújító hatásra számíthatunk, pláne olyan téren, ami a céltudatosságot erősítheti.
Már pedig a Tranzit Uránusz jelenleg a Kosban halad épen (19°-nál), itt pedig majd a Te VII. házad kezdetén a látens fényszögek is jelzik, hogy szükséged is lehet egy kis ráérzésre és akarat érvényesesítésre az életed jó irányba tereléséhez.
(válasz Mcsaba 2067. hozzászólására)

2068. renci19892015-05-23 16:48
Kedves Ilcsimama! Nagyon èrdekes amit írtál a lèlekpont szerencsepont különösen.Ennek kicsit bövebben is utánanèzek.
(válasz Ilcsimama 2065. hozzászólására)

2067. Mcsaba2015-05-22 20:58
Kedves Ilcsimama!
A LÁTENS fényszögek jobb megértése végett egy példa segítségével szeretnék kérdezni.
Amikor a radix Uránuszommal szextilbe fog kerülni a tranzit Mars. (2015. május 24.)
...Akkor az akarat érvényesítéshez való ötlet, ráérzés tulajdonképpen a 9. vagy a 10. házterületen fog kibontakozni?

És a tranzit bolygók látens fényszögeit figyelembe kell-e venni?

Tisztelettel, Csaba.

2066. HnéViktória2015-05-22 09:58
Nálunk az is nagyon bevált, a gyermekeim horoszkója. .:)
Mindig észben tartom, és úgy próbálok viszonyulni feléjük.

Sok puszi
(válasz Ilcsimama 2060. hozzászólására)

2065. Ilcsimama2015-05-21 13:09
Kedves „Renci1989”.
Nagy örömmel tölt el, ha valamelyest másként látod a kérdésedben megfogalmazott kisfiaddal kapcsolatos dolgokat.
Igyekszem itt a 261-263. számon beírt kommentjeidet is belevonni a mostani válaszomba, úgy hogy az esetleg mások számára is érdekes lehet.
Sokak nem hiszik és igen csak szkeptikusan, nyilatkoznak abban, hogy „a gyermek választja ki a szüleit, de főleg az édesanyját”. Ennek főleg az arab és hindu asztrológiában lehet nagy jelentősége, de akár a nyugati asztrológiában is felfedezhetjük, a szerencse pontot, mint „Lélek pontot is”.

Mint jeleztem, hogy a gyermekhoroszkópok némileg eltérnek a felnőtt horoszkópoktól, elsősorban pedig azért, mert úgy mond felnőtteknél, már a szabd akarati tényező is, működhet. Persze ezzel nem azt szeretném mondani a gyermek, nem rendelkezik esetleg már korai gyermekkorában is szabad akarattal, ha nem inkább azt, hogy mivel az egyén végső soron a szabad akaratának is alá van rendelve, ezzel kis gyermek még pontosan az élettapasztalat hiánya miatt nem rendelkezhet.
Ez pedig főleg a gyermek és bolygók kapcsolatára is, visszavezethető oly módon, hogy a bolygók még a gyermekkorban a korai fejlődés mintákat adhatja. Ezt pedig gyermeknél a szülőház, de legfőbbként az anya, de majdan az iskoláskorban akár a „tanítók” is, fejleszthetik a gyermek tehetségét és képességét.

Aztán mivel a gyermekek horoszkópjának a legfontosabb eleme a HOLD, ezért ez által az anyához való kapcsolata, ragaszkodása is sok esetben ezen alapulhat.
Azt ugye tudjuk, hogy minden bolygónak, de főleg a holdnak is van úgynevezett üresjárata, vagyis ez - azt jelenti, hogy Tranzitnál egyetlen „FŐ” fényszög sem alakul ki a holddal. A Hold esetében ez főként akkor lehetséges, ami előtt a Hold átlépne a következő jegybe (ez ugye általában olyan 2-3 naponként következik be). Ilyenkor pedig ez általában (a „horár” asztrológiai horoszkópjelentés szerint), valamilyen cselekvés hiányára adhat utalást.

Persze elsősorban magának a születési horoszkópnak a házak és azok uralkodó bolygóiknak, teljesebb megértéséét is, kell vizsgálni.
Mivel pedig az előrehaladó horoszkóp szerint a jegyek a Kostól, (melyet a születési horoszkópban az ASC- jegyszerinti I. ház adja)- a Halakig, vagyis 12. jegyházig, egymásra épülnek, ezért a fejlődési szakaszokat itt láthatjuk a képletben.

Mivel azonban a házak az életkorokkal is, és az életszakaszaival is, kapcsolatban állnak, még pedig olyképpen, hogy a jegyek „sorrendjével ellentétes” irányban is, nézhetjük az egymásra épüléseket, akkor a 12. ház vonatkozik a gyermekkorra, pláne úgy, hogy a gyermekednek itt 5. felkelő- bolygó is található.
Itt pedig ez a ház rámutathat arra is, hogy az illetőnek milyen volt a gyermekkora, amelyben esetleg azt is megtalálhatjuk, hogy esetleg a IV/ otthonházban a gyermeket milyen hatások érhették, amely kihathat akár a gyermek fejlődésére is. Természetesen itt is, a IV. házkapcsán nem csak az anyai, hanem az apai hatásokat is nézhetjük, mert előfordulhat, hogy pontosan az apa révén merülhettek fel az illetőnél a zavaros körülményekre utaló hatások. (Persze ezt nem rád nézve, hanem úgy általánosság képen jelzem).

Majd tovább haladva MC/X. Háznál találhatjuk már meg az élet határozott kialakulásának a lépcsőfokát, vagyis itt látható a hivatásválasztás, a karrier és a mindazok a lépések, amit a fiatal felnőtt ember annak érdekében tehet, hogy jövője érvényesítése céljából az élet útjának az alakulását a legjobb meder felé terelhesse. (Persze azt se feledjük el, hogy itt található akár az apa, vagy akár az anyai is a képletben, aki nagyban segítheti az illető életében előrelépés a lehetőségeit).

Aztán a VII/DSC háznál már a létrejövő és elmélyülő kapcsolatokat fedezhetjük fel.
Majd pedig a horoszkópkör legalján a IV/IC. házban visszaérhetünk a kezdetekhez és véghez is.

Ezt megelőzően már többször foglalkoztunk a különböző „segéd horoszkópokkal”, melyek segítségével akár a felnőttek, de gyermekek számára is ki lehet tekinteni a „HOLNAP” horoszkópjának az állásaira, mellyel valamely évre, eseményre, esetleg előre vetíthetjük - az akkori Tranzit bolygóállásokkal-, mind azokat a „Radix” horoszkóp adta lehetőségeket, amellyel segíthetik a szülőket, abban, hogy gyermekük életét a legjobb életet jelentő „sínre” terelhessék. Amikor abban esetleg kisebb fényszög hatásokat is figyelembe lehet már venni,
(30° fél szextil, 45° félqvadrát, 135° szeszkvikvadrát, vagy a 150° fokos quincunx. Fényszögeket), még akkor is, ha ezek lényegesen kisebb befolyással bírhatnak, vagy esetleg a kezdettekkor még a zavaróak is lehetnek, de arra bizonyosan jók lehetnek, hogy mely területek azok, amiktől a gyermeküket a fejlődésük értelmében esetleg óvni érdemes.

Kedves „Renci” hogy arra vonatkozóan is találtál egyezőséget a saját és a gyermeked horoszkópjában, hogy neked a bolygóid nagy része a horoszkópkör alsó felén, míg a gyermekednek a bolygók többsége pedig a pontosan az ellentétes helyen, vagyis a kör felsőrészén találhatók. Igen ennek is van jelentősége, még pedig olyképpen, hogy a Nap a maga Napjegyével adja az életerőt, és ez neked pontosan az. 5. Mérleg/ Vénusz uralta/ gyermekházadban található, még pedig együttállásban a Holddal és Marssal is.

Az is kétségtelen, hogy annak is nagy a jelentősége, hogy a Te ASC jegyed megegyezik a gyermeked ASC jegyével, még azzal is tetézve, hogy neki és neked is még a bolygó értékek pontszámaik szerinti a „Rejtett ASC”- jegyetek is, azonos és szintén a Rák jegyre tevődik.
Azért mert itt magát az anya gyermek összetartozást a felkelő-jegy magasabb rendű jelentéseit akár a születés uralkodójának, a HOLDNAK az I. házban lévő értelmezése is hangsúlyossá teheti. Ezzel és azzal, hogy a gyermeked bolygóinak a jelentős 9:1 arányú többsége a kör felsőrészén helyezkedik el, azzal pedig arra mutathat rá, hogy a gyermeked - a Te álmodat megvalósítva –a nagyobb nyilvánossággal kerülhet majd kapcsolatba. Itt pedig, mint már az ő képletfejtésében is jeleztem nagy segítségére, lehet elsősorban a Te I. házas Jupiter bolygód, de főleg az Ő képlete szerinti ASC- Szaturnusz- és a Vénusz felsőbb oktávjaként működő Neptun nagy zöld háromszög Trigon fényszög hatásai, pláne majd a Tranzitok során.
(válasz renci1989 2061. hozzászólására)

2064. Ilcsimama2015-05-20 15:52
Kedves Csaba! Már amikor a többféle módokon elkészíthető segédhoroszkópokról beszéltünk a fórumon, akkor tettünk említést arról, hogy a bolygók a folytonos mozgásuk miatt ugye a valóságos mozgásukat végzik. Újra és –újra a Nap pályakörén haladva átvonulnak a maguk eredeti horoszkóp helyzetén, illetve azok fényszög pontjain. Valamint a születési horoszkóp elfoglalt helyzetén és azok fényszög pontjain is. Ezt nevezzük ugye Tranzitnak!

Itt csak megjegyzem, hogy a lassan haladó bolygók az esetleges irányítástól függetlenül is, hatásokat válthatnak ki, amikor a többi bolygóknak illetve azok fényszög pontjaiknak a saját eredeti helyzetükhöz képest a születési „Radix” képlet megfelelő helyein átvonulnak. Azért mert az elsődleges irányítás az Nappálya mentén azon alapszik, hogy a Primaer direkcióban 1° fokot 1 évvel egyenlőnek tekintjük. Vagyis magát a távolságot a Nappályán mérjük.

A jelölők pedig a távolsági fokokban és percekben, vagyis az IGÉRŐ pontjától adja az irányítás ívét. Amennyiben pedig ezt átszámítjuk időre akkor 1°= 1 évvel, vagyis 12 hónappal lesz egyenlő. Ebben az esetben pedig 1 hónap 5 percnek fog megfelelni.
1 perc pedig nagyjából olyan 6 napot add ki, végeredményként pedig: 1. nap= 10” másodpercnyi idővel.
Az átvonulás hatóköre általában olyan 3°, tehát a hatás esetleg már akkor is érvényesül, amikor az átvonuló bolygó 1°30’ –nyire jut a megfelelő ponthoz. Természetesen majd a távolodásnál is, csökkenő mértékű lesz maga távolodás is.
Ez pedig azért lehetséges, mert a lassú bolygók huzamosabb ideig tartózkodnak a pontok környékén és így a hatásukat is, jobban tudják érvényesíteni.

Gondoljunk csak bele, hogy a Jupiter- Szaturnusz- Uránusz vagy a Neptunusz esetében milyen mértékkel érzékelhető az esetleges rossz hatás, ha egyébként az alap Radix”-ban is ilyen volt a fényszög jelöltség. Ezek a kritikus válságos gondokat, bajokat hozó hatások.
Vagyis egy nehéz aspektusra, nehéz fényszög kapcsolat (pl. kvadrát, vagy oppozíció) vagy egy planétának egy olyan jegyben való elhelyezkedésére utal (mint például a Mars a Halakban), amely jeggyel az adott planéta nem harmonizál, vagy esetleg egy ártó planétával való kapcsolatot jelöl.

Ugyan akkor, ha jó fényszögeltséggel találhatók ezek a „Radix”-ban, akkor pedig inkább észrevehetően jó hatásokat hozhatnak magukkal a Tranzitok során is.

Vagyis például mostanában, amikor a Jupiter az oroszlánban a Nap uralma alatt halad és valakinek a képletében is nagyon jól és erősen áll a bolygó és jó fényszögeltséggel található a Jupiter más bolygókkal is, akkor érezhetjük Jupiteri átvonulásnál a vele harmonikusan kapcsolódó bolygók jó fényszögeinél is. Pláne, ha ezek még olyan jegyben és házban is vannak, amelyek előnyös és szerencsés dolgokra utalhatnak.

Vagyis a Tranzitok során azok a hatások erősödhetnek fel, amelyeket a maga „Radix” is jelez. Ugyan akkor a lassúbolygók maguk is, már alapjaikban is, kisebb-nagyobb mértékben az átvonulásaik idején kiváltnak a bolygó természetéhez kapcsolható megfelelő hatásokat.

Azt is tudjuk azonban, hogy a bolygó jó jegyben és házban még akár diszharmonikus sugárzás esetén is, nagyjából lehet akár jótékony hatással is, ugyan, úgy a rossz sugárzás is, akár jót is tehet, ha a megfelelő POREGSSZIÓBAN az irányításnak illetve a dirigálásnak az a feladata, hogy az alap”Radix”- ban mintegy lehetőség bekövetkeztének az időpontját szeretnénk megállapítani. Ezért vannak ugye ezek az eljárásokat irányító – direkciós- módszerek.

Ugyan is ekkor láthatjuk, hogy „Radix”-ban egymással kapcsolatban álló bolygók elméletben vagy akár a valóságos mozgásuknak megfelelően - bizonyos szabályok alapján – milyen módon viselkednek a továbbvezetés során, míg el nem érik a nappályán azokat, pontokat vagy a saját bolygókat és azok fényszög pontjait, házcsúcsokat, amelyekben a hatások kiváltódhatnak.

Itt pedig az IRÁNYÍTOTT továbbvezetett bolygót JELŐLŐNEK, SZIGNIFIKÁTORNAK nevezzük, mert ez fogja jelölni azt, hogy milyen hatás fogja kiváltani a bekövetkezendő eseményt. Ebben pedig azt bolygót, vagy a pontot, amelyhez a JELÖLŐT irányítjuk IGÉRŐNEK, vagyis más szóval PROMISZORNAK nevezzük. Azért, mert ez mutathat rá JELŐLŐ hatására, hogy milyen jellegű és milyen irányú hatással járó esemény következhet be.

Amikor a Tranzit bolygók hatásai, valamelyik bolygóval, vagy akár az Aszcendenssel, vagy valamely bolygónak a hatásaival kapcsolatba kerülnek, mint például nem a legjobb eseteket felhozva: a NAP - Merkúr együttállás: ezek utalhatnak esetlegesen törvénytelenségekre is, ha például a „Radix”-ban a 9. Házas, JUPITER által különböző bűntényekkel hozható össze, ezeket ez - az állás mind- mind magával hozhatja. Még pedig azért, mert jól ismert az MEKÚR hatás, amikor együtt más bolygóval kerül rossz fényszögbe például az Uránusszal, ez azt is, jelenheti, hogy ekkor sokkal több a balesetek száma, veszekedések, és a bűntények is STB. Azért, mert ebben az esetbe a MEKÚR-URÁNUSZ negatív hatások sokkal jobban érvényesülhetnek.

Ugyan akkor fordított esetben is hozhatok példát, amikor a Tranzit során van egy NAP-MERKÚR 120° fokos Trigon igen jó hatás, akkor az, pedig azt mutathatja, hogy a kommunikációs dolgok jól mennek.
Vagy a Jupiter Trigon és a Nap együttállás miatt a szellemi dolgokban mindent megtud, oldani az illető.
SZATURNUSZ és a JUPITER útjával kapcsolatos Tranzit* hatások hozzák a leg észrevehetőbb hatásokat a hétköznapi életben. Ezen kívül a PLÚTÓ is, ha elkezd dogozni de, ez csak igen lassan fejti ki a hatását.
Szaturnusz a legfontosabb hétköznapi eseményeket kiváltó sorsbolygó, vagyis, hogy mi teljesíti be a sorsunkat. Amikor a Szaturnusza fényszöget kap a látens fényszög pontjától, ezt azért nevezik látens fényszög pontnak, mert akkor aktiválódik, amikor valamilyen bolygó erre a pontra érkezik, vagyis bekapcsolja a dolgokat.

Ide is egy kis magyarázat: a mikor a bolygók minden lehető fényszöget vetnek a Nappályán a különböző, tőlük megfelelő fényszög távolságra, lévő pontjaikra, ha ezek a pontok, vagy a közelükben a –hatókörön belül – bolygó, vagy éppen házcsúcs van, akkor ezek fényszögbe kerülhetnek a „LÁTENS”= lappangó pontokkal. Ezek a fényszög pontok is hatással lehetnek, ezek hatásait pedig elsősorban a fényt adó bolygó természete, maga az állatövjegy, és házhatása fogja jellemezni, amelyben a fényszög beleesik. Viszont azt is tudni, kell, hogy „LÁTENS” fényszögek nem érvényesülnek olyan erősen, - de többé –kevésbé kifejtik a hatásaikat, - mint a kölcsönös hatást adó fényszögek.

Amikor arra szoktam felhívni a figyelmeteket, hogy ha feljegyzitek a Tranzit haladó bolygókat a saját „Radix” külsőkör szerinti jegy fokszámaihoz, akkor, ha ott egy csomóban halmozódó bolygók fényszög jelzések egy-egy jegyben vagy házban, halmozódnak, akkor abban éppen a csoportosulásnál feltűnő hatást fejthetnek ki, éppen ezért itt is a LÁTENS fényszög hatások láthatóak.
Természetesen itt is elmondható, hogy a képletben jól álló bolygóknak inkább a jó látens fényszögei fejtik ki a jó hatásaikat is. Az ártó fényszögek pedig már kevésbé, a rosszul álló bolygók esetén pedig az ártó látens fényszögek érvényesülhetnek. Ez pedig leginkább ott látható a leg egyértelműen, amikor az együttállás fényszögek láthatók. Ugyan is az együttálló jótékony bolygóknak a harmonikus „látens” fényszögei érvényesülhetnek erősebben.
Míg a kártékony bolygók együttállás helyzeteiknek az ártó fényszögei sokkal erősebbek lehetnek. Amennyiben pedig ezek vegyesen láthatóak, (egy kártékony egy jótékony), akkor együttállásban az lehet jó és rossz látens fényszög hatás is, egyaránt abban, jegyben és abban, házban.
(válasz Mcsaba 2059. hozzászólására)


2063. renci19892015-05-17 22:53
Hogy az Aszcendense a helyère került így tisztábban látom a fö kèrdèst a lelkivilágát.Hiszen nem kell messze nèznem elèg ha kicsit magamba.A kèsöbbiek folyamán is könnyebb lesz ezekkel az információkkal a birtokomban megèrteni öt.

2062. renci19892015-05-17 22:37
Kos Holdból is látok tulajdonságokat neki.Mèg segitsègemre lesz ez ès a többi írásod is kedves Ilcsimama.Igen szeretnèk tanulni.Mindig is èrdekelt ès ha abba hagyom nem foglalkozok ezzel a tèmával akkor is visszakerülök hozzá valamièrtDe hát önmagunk megismerèse az èletben csak elörèbb vihet.Legalább is ezt gondolom.

2061. renci19892015-05-17 22:28
Drága Ilcsimama! Köszönöm ezt a számomra nagyon èrdekes,ès hasznos elemzèst.Föleg az idödet amit erre a fórumra szánsz.

Igen tènyleg rosszul számoltam az Asc. nem vettem figyelembe a nyári idöszámitást.De igy már az van elöttem amit te is írsz.Tènyleg nagyon èrdekes hogy èn Ikrek/Rák Aszcendens határon a kisfiam pedig Ikrek Nap Rák Aszcendensel születetett :) Valahol mindig is èreztem hogy nagyon eggyek vagyunk.Az is èrdekes számora hogy mig nekem a radix alján neki a radix tetejèn van több.Mintha tènyleg vele lenne egèsz ès kerek az èletem.Talán a Rák Asc.hozadèka hogy nagyon bújós ès anyás.

2060. Ilcsimama2015-05-17 12:54
Kedves „Renci1989” Jó hogy felhívtad e kérdéskörre a figyelmemet, mert többeken vannak, akik privi üzenetben azt kérik tőlem, hogy készítsem el nekik a gyermekeik horoszkópját.
Én pedig csak nagyon ritka esetben készítek gyermek horoszkópot.
Azért, mert látom benned a tanulási szándékot, úgy, mint a Mcsabánál is, ezért bizony mindenki elé veszem a Te kisfiad horoszkópjának az elemzését, természetes úgy, hogy abból mások, is- akiket ez érdekelhet-, tanulhassanak.

Most nagyjából, amit egy gyermekhoroszkópra kilehet vetíteni, azt körüljárhatjuk, azért, hogy másoknak is esetleg ismeretanyagot adjon, azonban fontos, hogy a házak egymásra épüléshatásit csak is gyermekkorra vizsgáljuk meg. Erről a fórumon kaphattok leírást, nézzétek vissza, hogy a gyermek - éveket miként jelzi a horoszkóp.
Valamint ha komolyabban is szeretnétek a saját gyermeketek horoszkópjával foglalkozni, akkor gyermek képletét összevethetitek az anya horoszkópjával is.

Itt pedig azt is láthatjátok, majd, hogy Szinasztriában a két ember közötti bolygó energiájának milyen az áramlása.
Azért, mert a szülő-gyermek kapcsolatban az a legfontosabb, hogy a gyermek Holdja és az ASC -e, milyen fényszögeket kap. Aztán szükséges az is, hogy milyen jegyben van az anya, és milyen jegyben a gyermek Holdja, valamint, hogy a fényszögek kapacsolódása milyen jellegű.
Azért mert a gyermek fejlődése során szerepet kap a Merkúrtól, a Vénusztól, a Marstól és a többi bolygótól is. Amikor például a gyermek, elkezd beszélni, az olyan emberekkel szemben, akiknek Plútója vagy Szaturnusza a gyermek Merkúrjával rossz diszharmonikus fényszögben található, akkor a gyermek esetleg visszafogott lehet.

Egyébként nagyon díjazom, hogy már arra felé is kitekintesz, az asztrológiai ismeret terén, hogy a kisfiad képletét vizsgálgasd.
Azonban felhívom a figyelmedet, hogy a gyermekek részére készített horoszkópot teljesen más szempontok szerint szabad csak elkészíteni.
Óva intelek téged és másokat is, mindaddig, míg nem vagytok teljesen tisztában a legfontosabb jelentés tartalmakkal, addig ezt ne tegyétek! Ugyan is ezzel esetleg többet árthatsz úgy magadnak, mint amit használhat a kisfiad képletének a megismerése.
Azért mert a tökéletes horoszkóp elemzéséhez rengeteg tapasztalat és gyakorlat szükséges.
 Jó viszont tudni elsősorban mindenkinek legalább a gyermekének személyiség jelölő bolygóit, (gyors bolygók közül a Nap – Hold –Merkúr - melyek, a képletben az egyfajta szerepüket jelenítik meg, valamint még ide vehetjük az I. ház jegyének uralkodó bolygóját és az I. házban álló bolygót is. Persze ez a felnőttekre is értendő!
Ebből a szempontból pedig ****személytelen bolygóknak tekinthetők: az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó.
Azért mert a Jupiter és Szaturnusz bolygókat sorsbolygókként tartjuk számon.
**** Itt is tennék a képletben lokálisan elhelyezkedő két sorsbolygóra általánosságban is, megjegyzést: A Szaturnusz és Jupiteri feladatok úgy működnek, hogy a Szaturnusz bolygót a jegyekben a Jupiter bolygót pedig házakban kell értékelni. Ezt pedig úgy kell értelmezni, hogy azokon a területeken tudunk leginkább boldogulni, (persze mindenkinek a tehetségéhez mérten), amelyik házban a Jupiter bolygó található. Amennyiben viszont ezt nem ilyen módon éljük meg, akkor a SORS hozza el, és ezt nehezebb megélni, mert nem tudjuk pontosan kiszámítani, hogy mi - mikor és hol következik be.
A Jupiter bolygó nem az ember személyéhez kötődik leginkább, hanem sorstendenciát jelöli ki és ehhez nyújt segítséget. A személyiségünket pedig az öt energiának (hit, jóság, megértés, bölcsesség és megbocsátás,) a lelkünkben élő harmóniája, illetve diszharmóniája alkotja.
Azonban ha, már előre tudjuk a lehetőségeinket, akkor tudjuk azt is, hogy mit vállalhatunk fel.

Már pedig oly sokszor hangsúlyoztam már, hogy a pontos időre elkészített”Radix” horoszkóp pontosan arra való, hogy abból minél jobban megismerjük saját magunkat a lehetőségeinket, ugyan akkor ismerjük meg a buktatókat is, amelyeket, akár a szabad akarat által el is kerülhetünk.
Ebből a szempontból pedig lényeges, hogy milyen késztetést, milyen igényt jelképez egy-egy személyi bolygó.
Nap adja az életerőt, az egyéniség tudatot, a kisugárzó belső ÉNT, mellyel késztet a létezésre és az alkotásra. Az a ház, amelyikben a Nap áll, azt a területet testesíti meg, amelyik az élet megtanulnivalóit hozza el számunkra.

Hold pedig: az „ÉN „ átérzést adja, késztetés az otthon melegének a biztonságára, (a kisfiadnak a személyi bolygója a Nap mellett a Hold is, mert az ASC- jegy ura, nagy jó indulattal még a Merkúr is ide sorolható. Azért mert az I. ház nem tartalmaz más bolygó állást Merkúr, pedig bár 12. házban, de az ASC közelében található, ezért ha az ASC körül bolygó áll, kicsit átalakíthatja az alap karaktert.
Talán még itt az is érdekes lehet, hogy az ASC a fizikai testnek felehet meg, I. ház pedig az életutat adja. Az I. házas ASC- ről nézve a többi házak mind-mind előttünk sorakoznak és jelentés tartalmaikkal, ki bontakoznak előttünk. Viszont a 12. ház már az ASC mögött a saját hátunk mögé esik, vagyis a benne lévő dolgok rejtve maradnak.
Ezek értelmezését pedig a bolygók jelentés tartalmainál találhatjuk meg.

Merkúr: a tudatos ÉNT és logikai képességet jelzi.
Vénusz: érzelmi alapú értékeket ad az ÖN átadásra és a mások elfogadására, a szeretetre, harmóniára, a kapcsolatokra való készetetést adja.
Mars: a tettvágyat, a testi energiát, és az önérvényesítést jelzi.
Természetesen jó, ha legalább a legfontosabbakat ismeritek, mint a Napjegy: ezt ugyan Te jól írtad, hogy az Ikrekben van, de itt nagyon fontos a pontos fokszám is, pláne, ha majd például valamely évre Nap – SZOLÁR- horoszkópot szeretnél neki készíteni. Ugyan is abban kerekített fokszámokat kell rávetíteni magára a „Radix” képlet megfelelő helyére. Tehát itt a kisfiadnál a pontos Nap fokszám: 13° 44’ 51” ezt például a szolárnál 14° fokként lehet már értékelni.

Azonban azt is meg kell jegyeznem, hogy a gyermekhoroszkóp esetében a kicsi gyermeknél még a Nap - jegy sem szokott egybe esni magával a napjegy általános jellemzésével, ezért inkább a Hold és az ASC szerepét érdemes inkább vizsgálni.
Azt is jól látod, hogy a Szaturnusz bolygó kivételével minden felkelő bolygója a kör felső részén található, és hogy ezek mennyire jó bolygó állások azt egyenként kell megvizsgálni?

 Azonban általános megállapításként is rögzíthetjük, hogy akiknek a felkelő bolygóik a horoszkópban az ASC tengelyhez képest a kör felső D-i részén helyezkednek el, (nála 10-ből 9), akkor a horizont feletti bolygók dominanciáján keresztül mutatkoznak meg az élet eseményei, tehát intellektuálisan aktív, mindenre nyitott barátságos. Ez pedig azért is jó, mert nem sok maradhat rejtve, itt a tudatos gondolkodást, fedezhetjük fel, vagyis itt érzékelhető a fejlődés minden formájának a lépcsőfoka.

Csak a tanulás kedvéért jegyzem meg, hogy ennek az ellenkezője, amikor a felkelő bolygók inkább a horizont alatt É-on találhatók, akkor itt az illető személy cselekedetei, kevésbé és bonyolultabban nyilvánulhatnak meg. Itt az érzelmek inkább az életének a belső állapotának a kutatásában található meg, ha bár ezek a szülöttek barátságosabbak, jobban kedvelhetik a társasági életet is, mint általában mások, ők azok, akik inkább passzívak, zárkózottak.

Ugyan ilyen elv szerint a horoszkóp kört az IC és MC vertikális- tengely szerinti bolygóállások tekintetében is megvizsgálhatjuk: itt a bal K-i/ ASC oldalra eső bolygók, jegy és ház szerinti helye lényeges az elemzés szempontjából. (idetartozik az I. 2. 3. X. 11. és a 12. ház), ezek a szülöttek határozottak, és általában a saját választásuk szerint cselekednek. Bár több asztrológus véleménye szerint, ha kör keleti félen van a felkelő bolygók többsége és azokban a Szaturnusz is ott található, akkor sok esetben akadályokat gördíthet a dolgok mentében, de sok esetben meg is hiúsíthatja azokat, és ha Neptun is ott található, akkor pedig ez gyengítheti a cselekvés alapját.

A függőleges tengelytől jobbra elhelyezkedő DSC/Ny-i felkelő bolygóknál pedig, mivel itt a bolygók lenyugszanak, ezért az egyén itt hosszasan fontolgathatja a képlet adta választási lehetőségeit, mielőtt cselekedne.
Itt a házhatásokat kell, értelmezi.

(A kisfiad képletében a bal és jobb féltekében felkelő bolygók 7: 3. arányban értendők, itt az MC a Halakra tevődik/ Neptun és Jupiter urával ezért ez már nagyban adhat eligazodást az ő külső megnyilvánulásának a lehetőségeire, Az IC, pedig a Szűz/jegyben/ Merkúr uralkodóval van, amely főleg a gyermekkorban az otthonhoz köthető a szülőgondoskodó szeretetéhez, mely egész életére kihathat. Mivel nála 4 sarokház közül az I. házban nem találhatók felkelő bolygó, viszont a polárisan szemben álló Bak/ VII. házban pontosan a Deszcendensen rajta ül a Plútó, ezért
majd a későbbiekben meglehetős intenzitással éli meg külvilági kapcsolatait.
Ezt a Plútó sorban látható szembenállás és Qvadrát fényszögek is alátámaszthatják.

Viszont az ASC –t nem jól számoltad, mert azzal a születésidővel, amit megadtál, csak is RÁK jegyre tevődhet, mégpedig: 10° 20’ 46”. (Érdekes lehet talán már az is, hogy amikor még nem is írtad, hogy van gyermeked, már akkor látható volt a képletedben, hogy ez - az első gyermek, az anya ASC. jegy tulajdonságait is magával hozza erre a világra, vagyis ezt a jelleget is, magában hordozhatja. Az Ikrek- Nap- jegyű kis gyermek pedig mindig számíthat az anya cinkos pártfogására még akár az apával szemben is.

Az aszcendens mindenkinél azt mutatja meg, hogy a fejlődésében éppen hol tart a Kos-jegytől a Halakig terjedő lélekfejlődésben. Ezt mutatja az előre haladó jegyek jellemzései. Erről is olvashattatok nem régiben a fórumon.
Te is „Renci” Rák –Ikrek határ ASC-el rendelkezel, mint azt később vissza is igazoltad. Olvasd csak el még egyszer a 2032-2034. számokon neked szóló bejegyzéseket.

Tovább haladva a tengelyek mentén pedig mivel ugyan 12. Ikrek jegy- házban, de az ASC –hez közel található a Merkúr együttállásban Vénusszal ezért a hatás tekintetében figyelembe lehet venni, mert különös jelentőséggel lehet főleg majd a későbbi életére.

Azt pedig hogy itt maradjak a 12. háznál, feltétlenül vizsgálni kell majd, hogy a 12. Ikrek –jegy házban 3 felkelő bolygó is található, bár a komolyan vehető bolygók közül a 12. házban 3° foknyi távolságra az ikrekben nem állnak egymástól bolygók, de mivel itt van a Nap is, mely különösen erőteljes hatást fejt, ki vagyis az ikrekben a többi bolygóhatását is felerősítheti, ezért e területen a ház aktivitás is erősebb lehet.
Mivel azonban a Nap mellett a Mars is ott áll és a Mars jelenti itt saját magát, ezért a későbbiekben érdemes ezt is körüljárni, főleg azért, mert a 12. ház a tudatalatti házak csoportjához is, tartozik. Mivel pedig a 12. ház az elszigeteltség vonatkozásában lehet mérvadó, ezért ez Karmikus hatásként is értékelendő, vagyis, hogy megmutathatja a lélek szándékát ebben az életében. Egyszóval az "ÉN" rejtett része megnyilvánulhat a későbbi életében. Érdemes erre odafigyelni! Már csak azért is, mert az Uránusz a X. házban hirtelen és kiszámíthatatlan változás lehetőségét hozhatja be nála a karrier terén, bár a módszerei szinte géniuszra utalhatnak, de szívesebben érzi magát a nyilvánosság elől elzárva, magányos, de nemes küldetésben.

Azt is jól látod, hogy a 12. ház természetes háza nem az ikrek- jegy, (tehát nem saját 12. jegye). Hanem a Halak, lenne, annak pedig az uralkodó bolygója a Neptun itt talán még a Jupiteri másodlagos házuralkodói hatást is figyelembe lehetne venni, azért mert nála a Neptun lokálisan a 9. Halak- jegyházban található. Mivel pedig a 9. ház a 3. ház ellentéteként magasztosabb gondolatokat a felsőbb tudattal, a vallással is együtt értelmezendő, ezért itt értheti talán meg a felnőtt világában elfoglalt helyét is, mely erőteljes lelki beállítottságot jelző bolygó állás nála.
Aztán már ugyan 12. házban, de már a RÁK - jegyben található még a Vénusz és Merkúr bolygó is, azért jól értelmezted, hogy ez az ASC- személyiségére is hatással lehet.

Ugyan a bolygó hatásit külön-külön, de együttesen is lehet és kell értelmezni, de még sem a szorosan vett bolygóhalmozódás szerinti STELLIUM hatásként kell értékelni.

A Jupiter helyzete is jó: Ikrek 24°59’55” következtében akár 25° foknak is tekinthető.
Mars is az Ikrekben: 2°41’ fokon áll, tehát itt az Ikrek elején őt saját magát jelzi, mégpedig, hogy nála a mozgalmasság, létfontosságú lesz egész életében. Azt is jelezheti, hogy ép testhez biztos, hogy ép lélek is tartozik, csupán azzal kell majd az életében megküzdenie, hogy a tudati kontrolt, hogyan tudja majd összeegyeztetni a testi erényével. A Jupiter, a Hold mellett, az egyetlen bolygó, mely a születéstől fogva teljes mértékben a gyermek rendelkezésére áll. Első naptól növekszik, anélkül, hogy bármilyen képességét használnia kellene hozzá.

 Azért idehozhatom még a Merkúr bolygó szerepét is: A születési horoszkópban a kedvező helyen álló Merkúr bolygó hatalmas mennyiségű információval láthatja el szülöttet. Az Istenek szárnyas hírvivőjének is szokták jellemezni a bolygót. Pozitív, tevékeny, légies jellegű, sokoldalú hatásával a képletben a bolygó tárja fel szellemünket és kommunikációs készségünket, intellektusunkat. Hírvivő, a logika és az érvelés képviselője. Közvetítő közege az emberi agyban a bal agyféltekén található. A születési képletben a Merkúr helyzete mutatja meg azt is, hogy milyen az illető tanulási- és íráskészsége, a beszéde, de utalhat a foglalkozására is.
Az asztrológia szempontjából a Merkúr az Ikrek és a Szűz állatövi jegynek az uralkodó bolygója. Mondhatjuk úgy is, hogy a kíváncsi Merkúr a kommunikáció és az értelem bolygója. Érzéki élmények, és a látványt továbbító hatásával gazdagítja szülöttet. Azért adom a jót és szeretetet, hogy általa nekem is jó legyen, hatás elvnek kell érvényesülnie, (pláne úgy, hogy a kisfiadnál még a Vénusszal együttállás fényszöget is alkot).
A Merkúr gyors bolygóra a nyughatatlanság a jellemző, mert hajszolja a mozgást. A Merkúr bolygó mindig a Nap közelében jár, ezért az önkifejezés szempontjából ennek a hatásával is működik a szülöttnél.

Nem hagyhatom még ki a HOLD helyzetét sem, mivel a 11. házban és Kos jegyben található, mégpedig a kisfiad születésekor a Hold csökkenő holdfázisában haladt éppen. A Hold a horoszkópnak elengedhetetlen képletfejtést adó eleme. A Hold mindig Ön megvalósításra sarkall. Hold jellemzi az anya és gyermek kapcsolatát is. Természetes háza ugyan az általános Rák- IV. ház, de kisfiadnál a 11. házban, a Kosban a jelentősége sem elhanyagolható.
Itt pedig a Kos hatás következtében egy kicsit önfejűséget is adhat neki.

 Általában mit szimbolizál a Hold?

Asztrológiai értelemben a lelkiséget, a személyiséget és a hozzátartozó gondolkodásmódot fejezi ki. Erősen befolyásolja döntéseinket, erősíti, vagy éppen fékezi mindennapi tevékenységeink lendületét. Néha erősnek érezzük magunkat, néha rettentő gyengének, azért mert nem tudjuk magunkat kivonni a Hold hatása alól. Pláne olyankor, amikor a HOLD a saját jegyünkön halad éppen keresztül. A Hold nagyjából 2 két-három napot tölt el egy-egy állatöv- jegyben, és ekkor aktiválja az egyes elemeket, melyek elsősorban viselkedésünket befolyásolják.

Azt írod, hogy türelmetlen, nyughatatlan, gyors, értelmes, de nehezen beszél még, persze ezt akár 12. házas Nap elhelyezkedés is, adhatja, mert itt a 12. házban a Nap különösen a gyermek korai szakaszában gátolhatja az Önkifejezést.
Azt, hogy gyors és nyughatatlan a fizikai mozgása, és majdan a beszéde is, gyors lehet, ezt maga az Ikrek NAP - jegyhatás adhatja, vagyis született RETORIKUS, lehet később, pedig jó beszélő készsége lesz. Viszont mivel az ASC - RÁK, (és nem Ikrek,) ez hozhatja be azt nála, hogy 2 évesen még nem beszél. Mit is várhatsz el tőle, hiszen vannak gyerekek, akik ilyen Nap/ASC párosként születnek, akik még 3 éves kor után sem beszélnek úgy igazából. Ezt pedig abból következik, hogy az ASC nála az erősebb hatás pláne úgy, hogy még a „Rejtett ASC is szintén a RÁK- jegyre tevődik.**** Ez pedig nem azért van, mert később majd nem tudja magát kellőképpen kifejezni, hanem inkább azért, mert a RÁK – RÁK – dupla ASC- hatás következtében igen csak zárkózott. A Holdhatására pedig, mivel az ASC jegye is Rák/ Holduralkodóval azokon a napokon, amikor éppen a saját Kos jegyében és Rák jegyben halad a hold, akkor bizonyosan türelmetlenebb és nyughatatlanabb lesz mindenkoron is.
 ****= Itt csak tanulási célból szeretném megjegyezni, hogy: a legtöbb ember rejtett aszcendens - jegye megegyezik a Nap jeggyel vagy a valódi Aszcendens - jegyével.

 Mi is a rejtett ASC? A rejtett aszcendens meg mutatja az utat a külvilág felé. Azt mutatja, ahogy bennünket mások miként látnak. A rejtett aszcendens abból tevődik össze, hogy melyik bolygó hol áll a születési horoszkópban. Ezt pedig a köralatti jobboldalon lévő „jelek” felsőtáblában a bolygók legmagasabb pontszám érték kereszt pontértékei mutatják meg. Vagyis a két legmagasabb pontérték sorában elhelyezkedő bolygók helye jelöli ki a nagy horosszkóp-körben a rejtett ASC jegyét.

Ez pedig a kisfiad esetében: 9:5/ pont Kardinális jegyben 9:7/ a víz jelek sorban /Rák- jegyben álló ASC- Merkúr és a Vénusz bolygók adják meg.

Maradjunk még egy kicsikét a Te megállapításodnál, hogy a gyermekednek a lelki világát szeretnéd egy kicsit átlátni. No, azt hiszem azzal, hogy helyre tetettük magát az ASC jegyét már sokkal jobban érthető, amit eddig talán nem értettél.
Azonban értelmezés terén, muszáj helyre tennem azt a mondatodat, hogy” Neptunuszon kívül, ami Halak 10. házban 5°22’fokon van, semmi más bolygó nincs uralkodásban.”
Ezt pedig úgy kell értelmezni, hogy a bolygók nem a saját uralkodói bolygó hatásuk jegyében állnak!
A kör alatti „EKL” táblázatban nézd meg, hogy Neptun/S= Stagnáló bolygó, ugyan Halak-jegy 5°22 foknál volt a születési időben, ****de nem a X. házban, hanem a 9. házban. Ez pedig csak annyival jelenthet mást, mint amit te is írsz, hogy a 9. ház a belehelyezkedés háza, ráadásul a 9. ház csúcsa nála, a Vízöntő jegyben található. Már pedig ebből a szempontból a Vízöntő gyermek a belehelyezkedéssel úgy viselkedik, hogy a Vízöntő jegy két uralkodójának (Uránusz és a Szaturnusz), adott pillanatban melyik uralkodójának erősebb a hatása rá nézve. Ebben az esetben a 9. házas vízöntő gyermek szinte katalizátorként működik a környezetével szemben.
Azért mert itt a kiválasztottság érzése lehet a legerősebb a kiismerhetetlen, a rejtélyes gondolatokhoz vonzódhat, amely sok távoli utazást is előre jelölhet számár.

****= Itt is csak megjegyzem, hogy a „S”= stagnáló jelű bolygó ott ahol áll a legerősebben fejti ki a hatását. Magyarul be van betonozva, egyhelyben toporog, pláne Neptun melynek amúgy is, hosszú (164. év 280 nap) a napkörüli keringési ideje, és jegyekben ezért átlagosan 14 éveket tartózkodik.

(Ezért írtam én még a fórum kapcsolatunk legelején, hogyha kisbabát szeretnétek, akkor még nem tudtam, csak láttam képletedben a kistestvér lehetőségét, hogy nagyon oda kell majd figyelni, arra, hogy Ő ne lehessen féltékeny a kistestvérére. Be kell vonni az életkorának megfelelően minden olyan tevékenységben a kisbaba körül, ahol Ő azt érezheti, hogy Ő a nagy testvér, aki őrzi és védelmezi a kisebb testvért. Amennyiben erre nem figyeltek majd kellően oda, akkor az érzékeny Rák- ASC miatt egy egész életére inkább visszahúzódó, lehet, (ezt még 12-es Nap is erősítheti), ami esetleg még az Ikrek Napjegy- kettős énje miatt a rosszabbikat is, kihozhatja belőle, ami esetleg az elvonulást a világi élettől is felerősítheti benne. )

 A születési képletben a bolygók és azok fényszögei adják az energiát utunk során, hogy meg tudjuk valósítani a feladatainkat, amelyet ebben az életünkben végig kell járnunk. Minél több bolygó és annak a jó fényszöge, annál több az energiai segítséget kaphatunk. Azonban bolygók nélküli üres házakat csak úgy megéljük, mert ha nincs a jegyben bolygó, akkor nehezebb megélni hatást, itt a lélek elbizonytalanodik és sok esetben csak is külső segítséggel, tudja az illető megtanulni az élet feladatát.

Amennyiben pedig megnézed a kisfiadnál magát a fényszögeket hát igen csak érdekes, de jó dolgokat nyugtázhatsz el magadnak.
Kezdjük mindjárt a Neptunnál, ami ugye a Vénusz felsőbb oktávján is, működik, egy nagyon jó harmonikus Trigon fényszöge van a Szaturnusznak a Neptunhoz, és ez jó fényszög honnét indul ki az 5. gyermek házból. Ez pedig még a küzdő képességet jelzi, mert a születési képletben, a Szaturnusz támogató áramkört kap, a Szaturnusz® Neptun bolygó is „Retrográd” képlet szerint is, ® hátra és ez előre mozgások során a tranzithatásoknál is a jó Trigon fényszög hatások érvényesülhetnek.
Azt is tudjuk azonban, hogy e két bolygó Trigon fényszöge, nem közvetlenül hozza ki a történésekben a segítséget, hanem inkább a szellemi területeken <csak felismerés szinten>, fejti ki a hatását.

Ugyan csak itt jól látható az „EKL” táblázat Neptun sorában, hogy nem csak a Szaturnuszhoz, hanem még a Merkúrhoz, az „ÉSZ” Istenéhez is a szeretet bolygójához, a Vénuszhoz is, ugyancsak ilyen nagyon jó Trigon fényszögekkel kapcsolódik a Neptun.
Aztán ha Szaturnusz sorát nézed meg, akkor pedig ott azt láthatod, hogy az 5. gyermek házban, szintén a Merkúrhoz és Vénuszhoz is ugyan jó Trigon fényszögek kapcsolhatók. No, ezzel már meg is van a horoszkópban az a bizonyos nagy ZÖLD háromszög alsó fele, amit még bezárásként összeköt az MC. X. ház csúcsa az ASC-el, ami tanulás terén adhatja, majd neki a nagyon jó hatásait.
(Vagyis itt az 5. ház mely ebben az esetben az Ő Mérleg- Skorpió jegy- házának tekinthető, sőt még egy kevéske Nyilas is, itt érvényesül az alapképlet szerinti 5. Ház jelentés tartalma is. Vagyis az 5. házban a Szaturnusz mivel ez egyben az általános képletben a Nap háza is, ami mindent beborít áldásos fényével, és nem utolsó sorban a Nap saját Oroszlán/ jegyében van, ezért a hatását nem annyira szigorúan kell venni. Azonban itt célszerű lesz majd a későbbiekben a 5. házas/Skorpió jegyet, mint "közbezárt jegyet" is, értékelni.)

Még talán azt is érdemes tudnod a kisfiad képletéből, hogy neki a Leszálló Holdcsomópontja a Bikajegyben és a 11. vágyak és remények házában található. (azonban ez már messzire vezetne, ezért erről most itt nem szólnék, nézz utána a fórumon, sok helyeken írtam már erről).

 Talán másoknak is hasznos lenne azonban tudni, hogy (nem csak a felnőtteknél, hanem) a gyermek horoszkópok egyik leglényegesebb eleme maga a Leszálló Holdcsomópont, vagyis a sárkány farok. Amely „Karmikusan” azt az életterületet jelöli, melyet már előző életünkben teljesítettünk, illetve megéltünk. Ez a pont pedig megmutatja, hogy a gyermek milyen tulajdonságokkal azonosul könnyedén, mert már az előző életéből is, ismerte azokat.
A Leszálló Holdcsomópont jegye és háza által jelképezett tulajdonságok jól felismerhetők, mert könnyedén éli meg a gyermek. Azért mert olyan 5-6 éves koráig általában a gyermek emlékszik az előző életére, esetleg hoz is néha onnan láthatatlan barátokat, akikkel viszont sokszor csak Ő beszélget. Sajnos a későbbi gyermekkorban már elveszítheti e képességét, és talán azért is, mert sok esetben kigúnyolják, nem hisznek neki, és ezért menekül a régitől. Ilyen esetben pedig a szülőnek inkább az lehetne a dolga, ha ezt felfedezi a gyermekében, hogy játékszerűen, elfogadóan kellene a gyermekkel viselkedni és ez esetben bátran, kifejthetné a gyermek a múltból hozott ismereteit, amit a jelen életében még jobban tudna hasznosítani.
Amennyiben a jó szülő nem csak követelne gyermekétől valamit, hanem a gyermeki örömében is osztozna, akkor azt is jobban megérthetné, mi is lesz a gyermekéből későbbi felnőtt korában.
Sajnos az emberek többsége ezeket, a dolgokat szkeptikusan fogadja, és nem hiszi el, hogy ez egyáltalán létezhet, ezért sok esetben megbélyegzik az ilyen képességekkel érkezett gyermekeket, akiknél ez akár lelki sérülésekhez is vezethet.
Azt nagyjából már elfogadják az emberek, hogy a Hold egyben a lélek jegye is, ezért a személyiség belső magjának is tekinthetjük.
Vagyis a horoszkópban az ASC- jegy mellett a HOLD jegye az egyik legfontosabb jelölő, mert feltárhatja azoknak az energiáknak lehetőségeit, amelyeket a mostani leszületésünkben megtapasztalhatunk. Azért, mert e két jegy feltárhatja a legbelsőbb és legrejtettebb rétegünket, és megismerhetjük a tudatalatti szorongásainkat is.
Tehát a Leszálló Holdcsomópont a Karmikus sors tapasztalataink összességét jelképezi a születési képletben. Házhelyzete viszont jelzi nekünk, hogy mi az - az életterület, amelyet sikerült már esetleg megoldanunk. Hiszen minden dolog lelki, fizikai és szellemi szinten valósítható meg a lélek fejlődési folyamatával. Itt pedig az idő, mint olyan végtelen!!!!!

 Mit is, tudhatunk úgy általában is az ASC-ről?

Az Öntudatosság, az egyéniség, az alkalmazkodás, amit itt értelmezésként felfedezhetünk. Vagyis itt találhatjuk meg azt az arcot, amelyet az illető világ felé kimatathat, más szóhasználattal, itt találhatjuk meg, hogy a belső „ÉN” miként mutatkozik meg a külvilág felé. Ez pedig nagyban függ attól, hogy a születés pontos óra-perc ideje hol melyik jegyben jelölte ki az ASC fokszám szerinti helyét. Szinte ez- az, amit akkor láthatunk, amikor az illető ASC jegy hatásait megvizsgáljuk. Bár azt tudni kell, hogy az ASC tulajdonságai általában olyan 30 éves kor után mutatkoznak meg a legjobban és legtisztábban.
Mert ugye az I. jegy az általános M/ horoszkópszerinti Kos már eleve nagy benyomást szeretne tenni a világra. Szinte képtelenség egy Kos ASC - személyt nem észrevenni.
2. Bika inkább a tapasztalatokat szereti begyűjteni, és mivel határozott és két lábbal áll földön, ezért a meg szokást és biztonságot mindenek fölé szereti helyezni.
3. Ikrek/ szinte mindenkivel szeretne kommunikálni, azonban mivel kettős személyiség lakozik benne, folyton új ösztönző erőre lehet szüksége, mert a kitartás nem az erőssége.
IV. Rák pedig/ inkább védelmezni szeretné a világot, ugyan akkor a gondoskodás a lételeme. Sokszor a Hold fázisainak hatása irányítja az érzéseit, ezért aztán hol gondoskodó, hol meg ingerlékeny, de akár önsajnáló is lehet.
5. Az Oroszlán/ Nap fennhatósága alatt /azt szeretné, hogy míg Ő megismeri az egész világot, Ő az élet színpadán pózol és táncolva, azt várja el, hogy mindenki tapsoljon neki. Mivel azonban a szíve nemes és az életszeretete és másokról való gondoskodása a tettrekészsége ráragadhat másokra is, ezért szinte uralkodni szeretne mindenki felett.
6. Szűz/ a világban akkor találja meg a helyét, ha szervezkedhet, de egyben szolgálhat is. Mivel azonban zárkózott típus, ezért a természetes érzékisége és a tisztaság utáni vágya az ellentétet is felhozhatja nála.
VII. Mérleg/ szinte az egész világgal szeretne kapcsolatba kerülni, ezért talán az egész emberiség legkiegyensúlyozottabb ember elehet, azonban ez nem minden Mérlegre lehet jellemző, ezért aztán olykor-olykor határozatlanná is válhat. Egyik szélsőségből a másikba eshet.
8. Skorpió/ Ő az, aki szinte mindenki számára kiismerhetetlen, szinte mindenben a titokzatosság lengi körül, de a Mars és annak magasabb oktávján működő Plútói hatás miatt/ karizmatikus személyiség, és nagyon is vágyik a hatalomra, ezért uralni szeretné a környezetét. Az ilyen jeggyel rendelkező személy sok esetben elmegy oda, ahova mások még belépni sem mernek.
9. Nyilas/ mivel a világot egy felfedezhető izgalmas világnak tartja, ezért szeret utazni, bár azt soha sem szervezi meg elégé, már azért is, mert szereti a társaságot, ezért ez a tény behatárolja, hogy inkább abban él, ami lehetne, és nem abba, ami éppen akkor van éppen.
X. Bak/ Ő az aki irányítani szeretné az egész világot, főleg a környezetében élő embereket. Bár tiszteli a hagyományokat, még is, hatalmas energiát kell fektetnie abba, hogy ellenálljon a változásoknak. Mivel e jegyet maga a Szaturnusz sorbolygó uralja, ezért alapvetően passzív polaritással rendelkezik. Főleg a felnőtt kor adhat boldogabb időszakokat a Bakok számára.
11./ Vízöntő/ aki mindig másként látja világot, aképen, hogy az uralkodó (Uránusz-Szaturnusz), bolygói mit is sugallnak felé. Racionális és találékony. A változást igényli és fiatalabb korban a lázadás is jellemző rá, de egész életében valamilyen általa elképzelt ideológiát követ. Gondolkodásával, intelligenciájával nem akar mást csak az igazságosságot.
12. Halak/ szinte mindig a környezete dönti el az ingadozást, ezt pedig a halaknak a jelképe
–egyszerre a kétfelé való úszás-, adhatja, mert össze van kötve a lábuk. És ez azért lehetséges, mert általában érzékeny és bizonytalan, és senkit nem szeretne megbántani. Egyik fele a háttérből manipulálni szeretne, míg a másik fele a megtestesült kedvességen alapszik.
(válasz renci1989 2050. hozzászólására)