FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1349. júliusi2012-12-31 10:38
BÚÉK mindenkinek!!!:)

1348. indigo602012-12-31 10:22
Drága Ilcsi Mama és mindenki akinek az önmegismeréshez vezető asztrológia kíséri lépteit:Áldott,Békés,Boldog,csak szépben-örömben teli Új Évet kívánok!!:-)Ildikó


1347. Ilcsi Mama2012-12-30 20:42
Kedves "Baguster". A születési időd szerint Ikrek jegyű vagy. Gondoltam/ mert a kiváncsi ikreknek a Merkúr az uralkodó bolygója.
Nézd meg a fórumon a 657. számon az általam készített általános Ikrek-jegy jellemzést.

Amennyiben van időd és affinitásod, gyere ismeretanyagot szerezni.
Meglátod nem elfecsérelt idő töltésben lesz részed.
Neked is BUÉK.
(válasz Baguster 1346. hozzászólására)

1346. Baguster2012-12-30 20:23
Kedves Ilcsi Mama!

Nagyon szépen köszönöm Ilcsi Mama, hogy válaszoltál a feltett kérdésemre. Örülök, hogy erre a fórumra találtam. Igaz, hogy érdekel az asztrológia, de még nem ástam magam mélyebben bele.
Az asztrológusnak pontos születési dátumot mondtam. (óra, perc) 1991.05.28. 9:15-kor születtem. 9:08 sírtam fel az állítása szerint. :)
Akkor ezekszerint, ahogyan írod Ilcsi Mama nagyon sok tényező befolyásolhatja az ember életét. Valamin tudunk változtatni az életünkben és valami valóban meg van már írva a születésünk pillanatában.
Kíváncsi vagyok mindenesetre, hogy beteljesül-e a kérdésemre kapott válasz. Ha igen, azonnal megosztom veletek az örömöm! :)

Ezer hála és köszönet a válaszért! :)
BUÉK minden kedves fórumozónak!
(válasz Ilcsi Mama 1345. hozzászólására)

1345. Ilcsi Mama2012-12-30 19:34
Kedves „Baguster”.
Örülök, hogy ráakadtál a fórumomra.
Én 7X-en túli Ilcsi mama vagyok ennek a fórumnak a létrehozója és a gondozója!

Nagyon szívesen válaszolok a kérdésedre, mert abból talán mások is tanulhatnak.
Főleg azért, mert még ebben az évben, szándékomban volt ezekről, a dolgokról is írni, de sajnos nem volt rá lehetőség, ezért aztán most pótolom az elmaradást, hogy a következő 2013. évre tisztalappal tudjunk indulni.
Hiszen ez a fórum leginkább ezt, acélt szolgálja, hogy akit érdekel a csillagászati Asztrológia
(tehát nem mindenfajta jóslás, hanem), a saját horoszkóp kör adatainak az alapján saját magunk megismerése és az életfeladatok tudatos művelése.

Valószínű, hogy foglalkoztat ez a témakör, azért keresgélsz ebben a témakörben. Kérdésesedre a válaszom, hogy attól függ, hogy az asztrológus, akinél voltál pontos születési óra-percre készített „Radix” képlet alapján mondott-e rólad megállapításokat.
Az meg van –e írva, és megváltoztatható-e? Azt persze a Karma is befolyásolhatja.
- Ha hisz benne valaki, ha nem!-
Bízzunk önmagunkban. Karma talán az „Ön az EGÓ”megismerése.
Az „EGÓ” a csúf kis manó, amely az eszünk és a szívünk közötti híd alatt lakik.

Ezért lehet fontos, hogy a képletünk alapján megismerjük Ön magunkat. Mert a bolygók a jegyben és házban betöltött helyzetük alapján, valamint konkrétan a 6 és 12. házban való értelmezése során a betegség hajlamainkra is ráutalhat.
Amely figyelmeztető lehet számunkra, hogy hogyan és mire figyeljünk oda testünk működése során.
A horoszkóp tehát egy térkép lehet előttünk, melynek megismerésével és útmutatásával el igazodhatunk az életünk vitelében.

Természetesen ott vannak még a születéskor adott bolygók közti fényszög kapcsolatok,
(kör alatti EKL” Táblázat szerint), a bolygókat a születési képletben több sugárzás is egymáshoz kapacsolhatja, valamint figyelembe kell még venni a „Tranzit” körforgás következtében kapott fényszög hatások jelentéseit is, és ha azok nem a leg jobbak, akkor bizony szabad akarattal, tudunk azokon változtatni.

Hiszen van egy nagyon jó közmondás is,
„az ember a saját sorsának a kovácsa lehet.”

Tehát a” Diszharmonikus” fényszög sugárzások a szerint, hogy milyen jegyhez kapcsolódnak jelzik a horoszkópban, hogy mennyire lehetünk képesek azoknak jobbá tételére.
Amennyiben „Szilád” jegyekben, (mint a Bika, Oroszlán, Skorpió, és a Vízöntő) álló bolygók között található a képletben fényszög kapcsolat, akkor nehezen leküzdhető akadályt jeleznek.
Amennyiben „Kardinális” (Kos, Rák, Mérleg, Bak), jegyben álló bolygók között van ilyen kapcsolat, akkor ez a Tranzit hatásokat is figyelembe véve, koronként nagyobb erővel fellépő bajt, akadályt jelezhet.
Amennyiben „Változó” jegyekben, (Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak), álló bolygók között találhatók ezek a fényszögek, akkor bizony „ÖNFEGYELEMMEL” legyőzhetők azért, mert nem állandó jellegű gátlásokat jelentenek.

Persze ehhez azt is meg kell vizsgálni, és figyelembe kell venni, hogy a képletben a bolygó sugárzások terén melyeknek van jó hatásai (Trigon, szextil) és melyeknek van rossz (Qvadrát, szembenállás,) hatásai, illetve erősebben illetve gyengébben hatnak egymásra, mely hatások közeledően és melyek távolodó hatásként vannak jelen. Illetve, hogy azok gyors bolygók vagy lassú bolygó hatások-e. Mert a hatásukat is ilyen formában adják a szülöttre.
Aztán ott van még a 150° fokos Nevelő, quincunx – fényszög is, mely lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög. Szintén belső jellemi nehézségeket jelöl, mint az önbizalom hiánya, sőt még betegséget is okozhat, ha nem megfelelőn kezeljük helyén a dolgokat.

Ugyan is az”Exakt”= ORBIS, sugárzása a bolygóknak <jelentése: az aspektus által jelzett esemény várható teljesülése>, mert ez lehet, teljes és lehet, részleges is, vagyis a be nem teljesedést is meg jelölheti. Az „”Exakt” sugárzást egy egész életen átváltozatlan erősséggel kell hatás tekintetében figyelembe venni. A közeledő aspektus idővel beteljesíti a sugárzás által ígért jelentőségét. A távolodó sugárzás pedig éppen megfordítva, egyre inkább gyengíti az aspektus által ígért jelentőséget.
A „Radix” képletben több Exakt” sugárzás határozottabb jellemet és életsorsot, jelez, míg a sok tágabb sugárzás pedig bizonytalanabb élet beállítottságot jelezhet.
Tehát a szabad akarat is e képen nyilvánulhat meg a szülöttnél.

Ugyan is Indiában a bölcsek úgy tarják, hogy Jövőjét születésekor mindenki magával hozza.
A Nyugati asztrológia szerint is a születés pillanatában benne van az egész sors.
Ennek a szent pillanatát mutatják meg a születési horoszkópban a CSILLAGKÉPEK.

A Nap a szellemi fejlődésünket jelképezi a horoszkópban. Jegyhelyzete megmutatja, hogy milyen tulajdonságokat szükséges meg tanulnunk és életünk végéig fejlesztenünk.

Házhelyzete a legfontosabb életterületünket írja le, ebben az inkarnációban, ahol nemcsak egyszerűen ragyognunk kell, hanem ahol saját univerzumunk központi csillagává kell válnunk.
A X. ház, vagyis az MC a hivatás, a karrier pontja a születési képletben, és az „Ego”
(a világban vállalt tudatos én) kiteljesedésének jelképe.
Leírja, hogy mit akarunk a külvilág előtt elérni, hogy mit szeretnénk - s főleg hogy mit, mennyit, hogyan tudunk - magunkból megmutatni.

Az a ház, amelyikben a Nap áll, azt a területet testesíti meg, amelyik az élet megtanulnivalóit hozza. Vitális érdekű, hogy az adott házzal összefüggő ügyeknek figyelmet szenteljünk.
Ha megpróbálunk kitérni ezek elől, valószínűleg más módon leszünk rákényszerítve, hogy elmélyülten foglalkozzunk velük – oly módon, amit már nem tudunk befolyásolni.
Nem térhetünk ki ezek elől az energiák elől.
Ha azonban ezekkel, az energiákkal együtt dolgozunk, kifejleszthetjük saját identitásunkat és erősebbnek is, érezhetjük magunkat.

A Nap háza a pszicho-struktúrában azt a területet jelzi, amelyikben egész életünkön átküzdenünk kell, hogy kifejezésre juttassuk önmagunkat.
E küzdelmen keresztül jobban megismerjük magunkat és feladatunkat az életben.
Az önbizalom erősödni fog, ha alávetjük magunkat a ház kihívásainak. Szó van itt arról a területről is, amelyben a kreativitás magas fokát fejleszthetjük ki, és elismerést szerezhetünk – itt learathatjuk majd azt, amit korábban energia formájában elvetettünk. A Nap jegyhelyzete kifejezi, azt az energiát, amely felé a publikus életünkben törekszünk.
Ahol a Nap lokálisan áll/ az Uralkodó bolygójának kozmikus helyzete megmutatja, hogy ez mennyire könnyű, vagy nehezített a számunkra.
A körülötte álló bolygók a képlet húzó energiáit, kitörési lehetőségeit, esetleges korlátait is, mutatják.
Harmonikus összhang van az aktív tevékenység és azon készség között, hogy egyszerűen csak engedjük a dolgokat megtörténni magunk körül, vagy tesszünk is érte valamit.
„Minden csillagnak megvan a maga démona.” Némelyikben jó is, van rossz is, van. Ők formálják, személyiségünket, abban a pillanatban, amikor életet és lelket kapunk.(Felkelő pont=Aszcendens) által, valamint akkor is, amikor ezek a bolygók életünk során folyamatosan át - áthaladnak az állatövi NAP, jegyünkön, az Aszcendensünkön, valamint amikor a bolygó „Egzat” találkozik a születési képletszerinti Önmagával.
Amelyik bolygó a legerősebb a születésünkkor, és amelyet a csillagok állása is meghatároz az lesz az erősebb a jellemünkben.
A lelkek is, fontos szerepet játszanak a Karmikus egyensúly megteremtésében és gyakran azért is, érkeznek, hogy tanuljanak és tudásukkal másokat is, tanítsanak. A születési képlet alapvetően két dolgot jelez nagyon világosan: hogy honnan jövünk, (vagyis a múltat ez a képletben az IC. Legalsó pontja, vagyis a IV. ház a család és az otthon háza), és hogy merre tartunk (vagyis a jövőt, a X. házat az általunk kiválasztott irányt) mutatja meg.
A horoszkópban a korlátokat, feladatokat a Szaturnusz sorsbolygó helye is, szimbolizálja.
A bolygók fényszögei, (kiemelten természetesen a Szaturnuszé), azokat az energiákat mutatja, amik a felismeréseket, túllépéseket gátolják, illetve segítik. És itt az - az érdekes, hogy gyakorlatilag a gátló tényezők is segítenek, hisz ha valamin nem vagyunk még túl
(pl. egy régi le nem zárt kapcsolat, vagy a munkában valamiféle sikertelenség,), akkor azt még nem tudjuk elengedni, bármennyire is szeretnénk, újra és újra belebotlunk annak a fájdalmába.
Ezért szoktuk azt is mondani, hogy a Szaturnusz bolygó a nagy TANÍTÓ MESTER.

Szerepe van a karmában a retrográd bolygóknak is, azért, mert azok a hátra, majd ismét az előre haladásuk során többször is érinthetik ugyanazon pontokat, és ez az orbisznál a leg erősebb hatású.
Vannak kifejezetten karma fényszögek is, mint például a 30 °= Nevelő= semmi szextil, lassú, állandó, súrlódások közben fejlesztő fényszög. Belső jellemi nehézségekkel kell általa megoldanunk.
Vagy a 60° fokos harmonikus sugárzású „szextil”, amely arra figyelmeztet, hogy nekünk is hozzá kell tenni valamit azért, hogy a jó hatás érvényesüljön és teljesüljön.

Az emberek életében az ismétlődő hibák főként akkor fordulnak elő, amikor az a bolygó melyik ezekért felelős, a körforgása során, újra és újra áthalad TRANZIT módon, az Aszcendensen, és a NAP állatövi jegyükön.
A bolygók fényszögeikkel pedig a folytonos körforgásuk következtében bekapcsolnak minden a születési horoszkópban adott aspektusokat.
Ezért ha ismerjük az állatövi jegyeket, annak leírásait, ismerjük az uralkodó bolygókat, és más bolygókat, amelyeknek fényszögei kihatással vannak ránk, még arra is van lehetőség, hogy a megtörténéseken változtatassunk, hogy azokat a hibákat újra ne kövessük el, bizony tudatos akaraterővel tudunk majd rajta változtatni.

Szaturnusz bolygót ugyan káros bolygónak ismerhetjük, de a Szaturnusz bolygó mindig hasonlóan és tartósan fejti ki hatását. Egy életöltőben általában 3 ciklusban találkozhatunk a születési képletszerinti állásával. Ezért érdemes számot vetni az eltelt időkben történtekkel. Egy-egy periódus végéig (29-30. év), meglehet szabadulni számos egykori korlátoktól, elkövetett hibáktól. Megszabadulva a rossz dolgoktól, lehet új cél feladatokat kitűzni a továbbiakra.
A Szaturnusz visszatérés a születési pozíciójába a legfontosabb Tranzit (átvonulás).
Ekkor a szabad akarat is jobban működik az életben. A lehetőség nyitva áll.
Ilyen szabad lehetőség nem lesz még egyszer. Ekkor a döntés a saját kezünkben van. Cselekedjünk és döntsünk bölcsen, hiszen ekkor a szabad akaraton áll, hogy a sorsunkat hosszú időre - ha nem egy egész életre- maghatározzuk. Ez az időszak mindig emlékeinkből kitörölhetetlen feszültségekkel terhes, melyek akkor érnek a tetőpontjukra, amikor a Szaturnusz (valahol egy év és tizennyolc hónap közé eső távolságra) megközelíti saját „Radix” képletszerinti születési pozícióját

Mivel a SZATURNUSZ - KARMIKUS bolygó is, ezért, ha valakinél még az I. Házban az Aszcendens jegyben található, akkor még személyre szóló jelentőséggel is bír, mert megmutatja az áthaladásokkor azt az élet területet, amely érintett lesz a sorszerű változásokban.

Aztán fontos még képletben a MEKÚR bolygó a kommunikációért felelős bolygó az intelligencia jelölője is.
Merkúr egyébként az Ikrek és a Szűz jegy uralkodó bolygója, de képletben elfoglalt lokális helye is nagyon mérvadó. Jótékonyan fogja össze a tulajdonságokat. Nyelvi tehetségre is adhat utalást, a jó megfigyelő készséget is jelöli, ezért fontos 6. és X. házas jelölőként mutathatja az alkalmasságot minden olyan munkára, ahol az észbeli készséget kamatoztatni lehet.
Tehát nem csak a Nap, hanem a Merkúr is a jövő, a karrier pontra is rámutat, és amit ez a jegy takar, azt kell életünk során megvalósítani.
Ezt úgy hívjuk a karmában, hogy a „hős útja”.

Fontos még a képletben a Hold, a Szaturnusz és a Holdcsomópontok, a karma tengelye is. IC, mint a Karmikus gyökereink, a korai otthont, a családi körülményeinket, a személyes - és a külvilágtól általában rejtve maradó - életterületeket írják le, míg a 12. ház a megélt Karmikus múltat vázolhatja fel.

A rejtett aszcendens is meg mutatja az utat a külvilág felé. Azt mutatja, ahogy bennünket mások miként látnak.
A rejtett aszcendens abból tevődik össze, hogy melyik bolygó hol áll a születési képletben és milyen Kardinális, Szilárd és Változó /TŰZ-FÖLD-LEVEGŐ és VÍZ, kereszt pontszámot képvisel. Ezt a Kör alatti „jelek” táblázatból olvashatjuk ki.

Ha abból indulunk ki, hogy a lélek gondosan megválasztja születésének minden körülményét, akkor a radix képletben saját lelkünk hangja szól hozzánk.
A születés pillanatát megragadva az egész életet megérthetjük.

A karma: az előző életből hozott törlesztéseket kell, megélnie azért kell, hogy az emberek összekerüljenek, már az által is, - hogy a gyermek ki választja szüleit -, vagy valamilyen kapcsolatot alakít ki egymással, különösen igaz ez a párkapcsolatra, hogy egymástól az életben tanuljanak.
Így van ez más területen is, mint például a négy „KENTRA” tengelyek közül az I-VII. Tengelyen/ elhelyezkedő Aszcendens az I. ház sarka, vagyis a „Személyiség” az egyéniség jelölője, és vele szemben pontosan 180° fokra lévő Deszcendens VII. ház sarka, mely a külvilágra utal, melyben benne foglaltatik a partneri az üzlettársi és a talán még a munkatársi viszony is.

Természetesen az állatöv- jegyek ismerete mellett a többi házaknak jelentés tartalmai is hozzátartoznak, mert az egyéni életsors alakulására vonatkozó a földi élet területeire fejtik ki a képletben a hatásaikat.
A házakat úgy is felfoghatjuk a „Radix” képletben, mint a hullámzó erő mezőket, melyek 24 óra leforgása alatt teljesen körül futnak a Földön, mivel a házak az égbolton nem láthatóak, úgy, mint a” Csillagok”. Ezért aztán az érzékszerveinkkel sem, tudjuk közvetlenül érzékelni a házhatásokat sem. Vagyis az dönti el az értelmezés lényegét, hogy melyik bolygó, milyen házban áll, és melyik életterületen fejti ki ránk leginkább a hatását. Vagyis ez mutatja meg, hogy a bolygó ahol áll annak jelentőségére van hatással, amelyben a „Radix” képletben áll. Illetve, hogy annak háznak a jegyszerinti urával milyen kapcsolatban található és a fényszög sugárzás révén milyen kapcsolatba hozható.
Azért mert a 12 ház és a 12 zodiákus jegy között bizonyos kapcsolat van.

És akkor végezetül „Baguster”, elérkezünk a kérdésed lényekéhez: A születési képlet megmutatja, hogy az életsors tekintetében valakinek a bolygók elhelyezkedése a láthatár fölötti és alatti házakban találhatók-e lokálisan? Vagyis az égi testek a horizonthoz az-az aszcendens tengelyhez képest hol helyezkednek el többségében.
A horizont feletti égitestek megmutatják az illető életének az eseményeit.
Ugyan is ez a tudatos gondolkodással van összefüggésben.
Míg a horizont alatti égitestek többsége arra utal, hogy az illető személy cselekedetei kevésbé nyilvánvalóak, és sokkal bonyolultabbak.
Itt az érzelmek és az intuíció fűszerezik egymást, vagyis egy belső élet utáni kutatás a lényeges az illető számára. Nekik talán fontosabb lehet inkább a társasági élet.

Amennyiben a bolygók többsége a „KENTRA” Tengely alatti láthatár alatti házakban foglalnak helyet, akkor már azt is jelezhetik, hogy az illető belülről „Önmagából” fakadó problémákkal küszködik-e majd az élete során?
Ugyanakkor maga, az hogy a bolygók többsége már a Keleti házakban áll, arra utalhat, hogy az illető képességeinek a túlnyomó részét kézben tudja tartani, és akár tudatosan tud is változtatni szabad akarattal a dolgok menetén.

Az is fontos jelölő még, hogyha az I. házban nincs bolygó állás, mert annak jelentősége, hogy az illető nem képes saját maga sorsát közvetlenül kézbe venni, és irányítani. Az 1-5- 9. házak az élet házai, melyen keresztül tudja az egyén kinyilvánítani az „ÉN” vágyait, az élet örömeibe való belehelyezkedés lehetőségeit.

Mivel a tengely bal oldalára eső MC-IC. Vertikális keleti féltekén kelnek fel az égitestek, (ide tartozik a I, 2, 3, valamint a tengely feletti területből pedig a X, 11. és 12. házak,) tehát azoknál az embereknél, akiknél a bolygók többsége képletben balról találhatóak, általában határozott egyéniségek, ezért aztán legtöbbször saját választásuk alapján fognak dönteni az életükben.
Itt az MC az „ÉN” külső megnyilvánulási formáját jelöli, míg az IC/ a belső „ÉNRE” a korai gyermekkorra és az otthonhoz kapcsolódó dolgokat jelezheti.

Fontos szempont viszont, hogy a Szaturnusz sorsbolygó ne itt helyezkedjen el lokálisan, mert meghiúsíthatja az eltervezett terveket, célokat. De ha még a Neptun is esetleg ezen a bal féltekén áll, akkor hatásaival Ő is gyengítheti a cselekvés alapját.

Ebből következik már az is, hogy, hogyha a bolygók többsége a nyugati féltekén helyezkednek el, akkor az illető személy hosszasan fontolgathatja az élet dolgaiban a választási lehetőséget, mielőtt elszánná magát a cselekedetre.

BUÉK mindenkinek!
(válasz Baguster 1342. hozzászólására)

1344. tobia32012-12-29 19:58
Persze-persze :) Nem akartam én se tolakodó, se követelőző lenni, csak Te, mint hozzáértő, mégiscsak jobban látod, mint én... aki még csak most tanulmányozza a dolgokat. El kezdtem kiírogatni, de nem megy olyan gyorsan, még mindig "kínainak" érzem a horoszkóp-köröm értelmezését.
Köszönöm az újévi jókívánságokat, viszont kívánok Békés, Boldog Új Esztendőt!
(válasz Ilcsi Mama 1340. hozzászólására)

1343. Baguster2012-12-29 17:08
Bocsánat, ha rossz helyre írtam, de ez a legaktívann topik. :)
(válasz Baguster 1342. hozzászólására)

1342. Baguster2012-12-29 17:07
Sziasztok!

Voltam asztrológusnál,akinek hálás vagyok érte, hogy elmondta, hogy mi várható az életemben.
A kérdés az lenne, hogy amit mondott megváltoztatható vagy ez már megvan írva és úgy lesz ahogy elmondta?
Nagyon fontos lenne, ha tudnátok nekem erre a kérdésre válaszolni.
Előre is köszönöm!
Szép estét! :)

1341. Ilcsi Mama2012-12-29 15:32
Minden kedves fórum látogatómnak küldöm szeretettel:

Hóemberhez!!

Rádöbben a hóember, itt van már a Szilveszter.
Megdörzsöli szén-szemét, rémülten néz szerteszét.
Most látja csak: jaj, de ronda volt ez az év!
Ne kívánjon nekem boldogot, se újat.
Az ideit is ő kívánta!!!

Itt állunk az újesztendő piros hajnalánál.
Vajon együtt leszünk-e, majd az alkonyatnál.
Ez újévben merre vezet az életünk útja?
Tövisen, vagy virágok közt csak az Isten tudja.
Ő vezessen igaz úton minden egyes léptet, őrizze meg viharoktól-e boldog piciny fészket.
Adjon Isten mindnyájunknak víg kacagást, csengőt
Adjon isten mindnyájunknak Boldog Új Esztendőt.

Múlik a nap, s múlik az év, ami rossz volt elmúlt már rég, holnap egy újévre ébredsz.
Ehhez kívánok neked nagyon sok szépet és Boldog Újévet! „

„ Bort, Búzát, békességet, sötétségben fényességet.
Újesztendő újat hoz, régi jótól meg ne fossz.
Ki barát volt az maradjon,
Ki elindult az haladjon.
Örömöd sok legyen, bánatod semmi.
Segítsen az Isten boldognak lenni.
Légy mindig vidám, örülj minden napnak, ezt kívánom mindenkinek:
A 2013. Új évre.”

Ilcsi Mama.

1340. Ilcsi Mama2012-12-29 15:25
Kedves "tobia3". Értem-értem! De az előző üzenet lényegét tekintve, azért Nagyon Boldog Új Évet kívánhatok neked!?
(válasz tobia3 1339. hozzászólására)

1339. tobia32012-12-29 10:56
Kedves Ilcsi Mama!
Én egyáltalán nem kértem soron kívül, írtam is, hogy majd jövőre, amint időd engedi.
A másik pedig, hogy mivel anyukám nincs itt regisztrálva, ezért írtam én Neked, de az ő e-mail címét megadva.
Köszönöm
(válasz Ilcsi Mama 1338. hozzászólására)

1338. Ilcsi Mama2012-12-28 15:05
Kitôl: tobia3, 2012-12-27 20:48.

Kedves tobia3.
Bizonyosan olvastad a fórumon. Mint azt már többször is leírtam, hogy
„ Aki szereti az Asztrológiát” fórum nevében is benne szerepel az, hogy, ezt a fórumot én leginkább azért indítottam, hogy akit ez érdekel, <ilyen egyszerű módon is>, azok saját maguk is tudjanak ismeretanyagot meglátni a saját képleteikben.

Hidd, el hogy nagyon sok olyan kérés van, akik csak arra kíváncsiak, amit Te az anyukád részére is kérsz. A tiédet csak is, - karácsonyi és névnapi - ajándékként vettem előbbre a sorban.

Sajnos a mostani kéréseddel, már elvből sem tudok foglalkozni, már csak azért, sem mert a személyiségi jogok köteleznek, mások kérésére nem lehet én nem is szabad képletértelmezést elkészíteni. Pláne nem olyan módon, ahogyan Te azt kéred.
Idézem:
” Párkapcsolata rendben van, őt inkább az érdekelné, hogy általánosságban mi várható a jövőben? „

Tudod, még egy-egy témakörre is milyen sok munkában telik és felelősséggel jár, olyan választ adni, ami minden tekintetben megállja a helyét.
Hát még általánosságban kielemezni egy horoszkóp kört.
Ugyan is ahhoz minden egyes jegy-ház, azokban a születéskor benne álló bolygók/ azok uralkodó bolygóik és a kapacsolódó fényszög hatások jelentéseit is figyelembe kell venni, a személyi bolygók meg állapításával és a Tranzit= körforgás során adott fényszög hatásokkal együtt.

Ezeket pedig én sajnos semmi képen sem tudom ilyen tekintetben fel vállalni.

Csak azoknak segítek - akár még soron kívül is
-, akiknél esetleg olyan dolgokat látok a képletében, hogy segítségre szorul, egy kis életfeladat megerősítésben, hiszen mindenki szabad akarattal kell, hogy irányítsa az életét.

A horoszkóp kör adatainak megismerése, csak rá segít arra, hogy mindenki jobban megismerhesse saját magát, az elkövetett hibáit, azok kijavításának a lehetőségeit.

Én tiszta szívemből azt szeretném, hogy akit ez a csillagászati asztrológia érdekel, (tehát nem mindenfajta jóslásról van itt szó), ha nem a saját születéskor felkelőben lévő bolygók által kapott és megszabott, lehetőségekről, amelyek mindenki számára hasznára válnak.
Ezért azt szeretném, hogy neked is és másoknak is, ami jó hatással van, azt fejlesszétek még nagyobb fokra.
Amelyik viszont, rosszat jelentene számotokra, azokon akaraterővel igyekezzetek változtatni.

Ha nagyobb figyelmet tulajdonítotok az égitestek által meghatározott pozitív és negatív tulajdonságoknak, könnyebben meglátjátok a szándékokat, a célkitűzéseiteket, vagy
„egyszerűen” megvalósíthatjátok „ÖN”magadatokat”. Higgyétek el nekem,
„Nincsenek gondok, amelyeket letisztultabb, pontosabb megismeréssel ne lehetne leküzdeni. A legjobb ismeret, amelynek az ember a birtokába lehet, az –az önismeret!

Annyit megteszek neked, is mint mindenki másnak is, aki kéréssel fordul hozzám, hogy besorolom a nem kevés kérők sorában, és amikor majd sorra kerül, elkészítem, és elküldöm
- ajándékként- a horoszkóp kört. Amennyiben Te komolyan gondolod, hogy szeretnél ismeretet szerezni e tárgykörben, akkora már Te saját magad is meg tudod majd látni az édesanyád képlet elemzésének a főbb lényégét.
(válasz tobia3 1329. hozzászólására)

1337. Ilcsi Mama2012-12-28 14:09
Kedves TothM75. Nem véletlenül vettelek a várkozók sorában mindenki elé a képlet elemzésben.
Nagyon örülök, hogy megértetted, amit leírtam neked. Mélyedj el a fórum dolgaiban, ültesd rá értelmezéssel a saját horoszkópodra. Meglátod, hogy milyen sok mindent saját magad is látni fogsz a megoldási lehetőségek terén.
(válasz TothM75 1336. hozzászólására)

1336. TothM752012-12-28 10:59
Drága Ilcsi Mama!

Szavakkal kifejezni nem tudom, mennyire hálás vagyok az elküldött képletért és a hozzá csatlakozó gondolatokért! Vannak olyan dolgok az elemzésben, amiket még értelmezni próbálok, de rengeteg olyan is, amit már most értek és ami erőt ad a folytatáshoz.

Az, hogy vannak emberek, mint Ön, megerősítik az emberekbe vetett hitemet! Nagyon hálás vagyok a segítőkészségéért, a jóindulatáért! És külön is a gyorsaságért, mellyel elkészítette az elemzést.

További nagyon jó egészséget, sok erőt és sikert kívánok értékes munkájához.

Márti


1335. Ilcsi Mama2012-12-25 16:47
Mivel ezt a szépséget képekkel nem tudom nektek elküldeni, ezért csak a szöveget Szabó Gyula előadásaként, küldöm szeretettel mindenkinek.

/Ady Endre/ Karácsony.

Harang csendül,
Ének zendül,
Messze zsong a hálaének,
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.

Minden ember,
Szeretettel,
Borul földre imádkozni,
Az én kedves kis falumba,
A Messiás,
Boldogságot szokott hozni.

A templomba,
Hosszú sorba,
Indulnak el ifjak, vének,
Az én kedves kis falumban,
Hálát adnak,
A magasság Istenének.

Mintha itt lenne,
A nagy Isten,
Szent kegyelme súgna, szállna,
Az én kedves kis falumban,
Minden szívben,
Csak szeretet lakik máma.

Bántja lelkem a nagyváros,
Durva zaja,
De jó volna ünnepelni, odahaza.
De jó volna tiszta szívből,
- Úgy, mint régen –
Fohászkodni,

De jó volna megnyugodni.
De jó volna mindent, mindent, elfeledni,
De jó volna játszadozó gyermek lenni.
Igaz hittel, gyermek szívvel,
A világgal, kibékülni,
Szeretetben üdvözülni.

Ha ez a szép rege
Igaz hitté válna,
Óh, de nagy boldogság,
Szállna a világra.
És a gyarló ember,
Ember lenne újra.

Talizmánja lenne,
A szomorú útra.
Golgota nem volna,
Ez a földi élet,
Egy erő hatná át,
A nagy mindenséget.

Nem volna más vallás,
Nem volna csak ennyi,
Imádni az Istent,
És egymást szeretni…
Karácsonyi rege, ha valóra válna,
Igazi boldogság, szállna a világra.

1334. Ilcsi Mama2012-12-25 16:41
Kedves"HnéViktória, Svetus, marticsku,Pandamedve,tobia3" és még mindenki másnak is köszönöm, akik privát üzenetben küldötek nekem jókívánságokat.

Én is szívből kívánom mindenkinek, hogy teljesüljön minden, amire csak vágytok.

Donászy Magda: Kis fenyő.

Szabad-e bejönni?
Zöldfenyő vagyok.
Kicsiknek, nagyoknak,
Békés jó napot!

Jó napot, Zöldfenyő!
Régen várunk rád,
maradj itt minálunk,
díszítsd a szobát!

Nincs tarka virágom,
egyetlen tobozban
a távoli erdők,
üzenetét hoztam.

Zúzmara díszíti,
a tobozod, s ágad,
maradj itt közöttünk,
kiskarácsonyfának.

Szeretettel jöttem,
szívesen maradok,
hogy veletek töltsem,
a szép ünnepnapot.

Állj ide középre, feldíszítünk szépen,
Te leszel a legszebb, a földkerekségen.

/Szilágyi Domokos/. Karácsony.

A puha hóban, csillagokban,
Az ünnepi foszlós kalácson,
Láthatatlanul ott a jel,
Hogy itt van újra a KARÁCSONY.

Mint szomjazónak a pohár víz,
Úgy kell mindig e kis melegség,
Hisz arra született az ember,
Hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokban,
Ne ünnepi foszlós kalácson,
Ne díszített fákon, hanem
A szívekben legyen KARÁCSONY.
(válasz HnéViktória 1332. hozzászólására)

1333. Svetus2012-12-25 12:07
Kellemes és békés karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!

Ilcsi Mama neked külön köszönök mindent hogy ebben az évben ilyen sokat segítettél nekem és családomnak! Tiszta szívemből kívánok boldogságos Karácsonyi ünnepeket neked és kedves családodnak!

1332. HnéViktória2012-12-24 19:46
Drága Ilcsi Mama!És Kedves Olvasók!

Ki szeret, s kit szeretnek, az szegény nem lehet. Szeretteidre gondolj, s töltsd boldogan az igaz ünnepet! ÁLDOTT KARÁCSONYT!

1331. pandamedve2012-12-24 18:01
Kedves Ilcsi Mama!

Áldott, békés karácsonyt kívánok Neked és családodnak. Köszönjük a szép verseket!

Pandamedve

1330. marticsku2012-12-24 01:50
Boldog Békés Karácsonyt Kívánok
kedves Ilcsi Mama !!

Dicsőség az égben, béke itt a földön!
Karácsony estéjén mindenki örüljön.
Betlehem csodája, áldás, hit, szeretet,
Hintse el sugarát a bús világ felett.
Legyen minden ember, igaz szívű testvér!
Ne űzzék az árvát, ne hulljon több könny, vér!
Konduló harangszó szálljon fel az égbe,
Szívetekben legyen karácsonyi béke!

1329. tobia32012-12-23 17:39
Kedves Ilcsi Mama!
Hálásan köszönöm a részletes magyarázatot, úgy érzem türelemre és kitartásra lesz szükségem és akkor minden jobbra fordulhat. :)
Kellemes Ünnepeket!
(válasz Ilcsi Mama 1324. hozzászólására)

1328. Ilcsi Mama2012-12-23 16:25
Mindenkinek szeretettel:

Karácsony!

„Adjon Isten boldogságot, minden kézbe friss kalácsot.
Zord hidegbe melegséget, „EMBERNEK” emberséget.
A léleknek belső csendet, a szíveknek szeretetet.
Az értékeknek érték rendet, a fejekbe mindig rendet.

Áldassatok egészséggel, felruházva reménységgel.
Jártatokban biztonságot, álmotokba sok szép álmot.
Éltetekben teljességet, munkátokban erősséget.
Mások előtt szerénységet.

Arcotokra simogatást, fájdalomra borogatást,
Zaklatásra megnyugvást, minden rossznak megtorpanást.
Jónak-szépnek, szabad utat, mindig legyen ki utat, mutat.
Könnycseppeknek törlő keszkenőt.

Legyen, mindig ki fogja a kezed, s ha botorkálsz is, téged vezet.
Örömödet kivel meg osztod, fáradt tested megtámasztod.
Ha néha felbuknál, legyen ki talpra, állít, jóban - rosszban tőled nem tágít.
Kapjál tőle vigasztalást, kinél mindig vigaszt találsz.

Ki e földre leszületett, kit Karácsonykor is ünnepelhetsz.
Aki neked adta ezt az ünnepet, s vele adta mindenkinek a szeretetet.
Ha szívedben őt beengeded, benned lakik, segít téged, míg csak csak élsz.
Áldott, Boldog, Békés Karácsonyt nektek!

1327. Ilcsi Mama2012-12-23 16:21
Karácsony Este. / Mindenkinek szeretettel/.

„Este, amikor kigyúlnak a karácsonyi fények,
A gyermekkori álmok egy percre visszatérnek.
Ekkor a szemekbe a szeret fénye, lángol,
S a gyertya fényénél még a csillag is táncol.

Mikor a fenyő illata megérinti szívünk,
Ezen az esetén, kicsit az álmokba is hiszünk.
Nem szeretnénk mást, csak boldogok lenni,
És másokért a szokottnál is többet tenni.

A rohanó világban megkoptak a fények,
Halványak a hitek, és halványak a remények.
Nem szeretnénk mást, csak hinni a szóban,
Őszintén szeretni, és bízni a jóban.

Őrizzük meg a karácsony fényét,
S őrizzük a szeretetben való hitünk reményét.
Hisz „Karácsony este”, mi felnőttek is, gyermekek vagyunk,
S gyermeteg vágyainknak határt nem szabhatunk."

1326. Ilcsi Mama2012-12-23 16:16
Kedves "Júliusi" Köszönöm szépen én is viszont kívánok nagyon boldog Karácsonyt és BUÉK-ot.
(válasz júliusi 1325. hozzászólására)

1325. júliusi2012-12-23 16:00
Ilcsi mama!Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok neked:) !

1324. Ilcsi Mama2012-12-23 14:49
Kedves „ Tobia3”/ Nézd csak meg a horoszkóp körödben, - amit névnapi ajándékként
elküldtem neked, - hogy a külső körön látható kis Tranzit körforgás szerinti fényszög jelek a 6. munka házánál M/ zöld színű jó Trigon jelzéssel, munka lehetőséget hozhat neked, 2013. februárjában.
A párkapcsolatok házában álló Mars sajnos jelzi a válás lehetőségét, vagyis e területen a törést is, viszont ugyan itt a Jupitered a 3. 12. éves ciklusával 2014 év végén 2015. év elején ebben is jót hozhat neked.
Aztán amikor a Jupiter Tranzit módon eléri majd a Mérleg Nap jegyed, 2016-2017.-.ben, akkor már a Mérleg jegy uralkodójának, a Vénusznak a segítségével rád találhat egy új szerelem is.

Meglátod a Sorsod kegyes lesz hozzád, és beindul egy új jobb életnek a lehetősége.
Ehhez még a 2. házas, Hold is, anyagi téren is, segítségedre lesz majd.

Mire a Szaturnusz a BAK- aszcendens jegyedre ér 2017-2018-ban, már nem is fogsz emlékékezni ezekre, a rossz élményekre.
Sajnos addig meg igyekezz kilépni az elkeseredés világából, várd és hidd a reményt, ami csak a jót hozhatja neked!
Az vigasztaljon, hogy amit elveszítettél akár anyagi akár érzelmi vonatkozásban, az nem volt a tiéd! Kár e miatt bánkódni!
Fel a fejjel, meglátod, hogy jönnek még rád szép és jobb évek is!
Hiszen a képletedben, minden bolygóid az I-VII. Tengely fölött az „ÉG” tetején helyezkednek el. Ez a tudatos gondolkodás jelölője.
Ez itt jelez, egy új költözést, egy új párkapcsolatot, és egy érzékelhető rituális fejlődésnek a fontos lépcsőfokát.
A 11. vágyak remények házában álló Neptunusz a Nyilasban/, eddig egy kicsit homályosította dolgok menetét. Mivel azonban a Nyilas- jegynek a Jupiter az ura, ezért segítségként még a Hold a Halakban/ Jupiter/Neptun uralkodókkal állva, <amely saját magad jelölője>, együttállva a Leszálló Holdcsomóponttal, arra sarkalhat, hogy hagyd hátra a múltad és néz előre a felszálló Holdcsomópont szerinti SZŰZ/ Merkúr uralkodóval
- ésszerűen-, és akkor ebben a Jupiter is a nagyszerencse bolygója is, támogatni fog.
(válasz tobia3 1323. hozzászólására)


1323. tobia32012-12-21 19:25
Igazából 2012-ben nagyon sok veszteség ért: elveszítettem az állásom,jelentős anyagi veszteség ért (kirabolták az otthonunkat) és 2 hónapja elváltam. És mintha megállt volna az idő, nem akar beindulni az "új élet". Ilyesmikre terjedt volna ki a kérdésem.
(válasz Ilcsi Mama 1320. hozzászólására)

1322. Ilcsi Mama2012-12-21 14:40
Kitôl: ramooona, 2012-12-21 06:46
Téma: jókívánság

Üzenet: Drága Ilcsi mama!

Szívből kívánom, hogy legyen minden napod boldogság, erő, szeretet az új esztendőben is.
Jóságos vagy, és csupa szeretet.

Köszönöm, hogy megismerhettelek!

Minden jót kívánok
Millió puszi és ölelés:
Ramóna

1321. Ilcsi Mama2012-12-21 14:34
Kitôl: bery78, 2012-12-20 19:17
Téma: Re: Re:
Üzenet: *Kedves Ilcsi neni

Nyugodtan mehet a forumon nem problema... Izgatottan varom es koszonom, h kivetel vagyok. Kellemes es nyugodalmas unnepeket kivanok.
Bery
Kedves "Bery78. Ahogy szeretnéd, csupán így a horoszkóp köröd nem tudom neked elküldeni annak alapján Te magad is jobban tudnád követni a dolgok menetét.
Hát legyen akaratod szerint!

Kedves bery78. Ugyan már eldöntöttem, hogy érdemben az idén már nem foglalkozom asztrológiai dolgokkal, mivel azonban jeleztem neked már december 4.-én hogy ugyan még nem kerültél sorra váró listán, de lenne számodra mondandóm, ezért aztán, most kivételt teszek veled. Arra kérlek, hogy írd meg, hogy a fórumon szeretnéd-e válaszom, vagy küldesz elérhetőséget, mert a válaszom terjedelme miatt itt a privi üzenet nem alkalmas erre.
Remélem, hogy olvasod a fórumon való feltöltéseim is, mert abból Te magad is nagyon sok mindent láthatsz, mint azt már a neked szóló 1115. számú fejtésemben is általánosságban már jeleztem. Amennyiben küldesz E-mail címet, elküldöm a képleted melyből Te magad is visszakövetkeztethetsz a dolgok menetére.

Most az ünnepekben lesz szabad időd, mennél több anyagot másolj ki és igyekezz azt a saját képletedre beazonosítani. Pláne úgy, hogy az első leveledben azt írtad, hogy jártas vagy asztrológia terén.

No, szóval a lényeg. Írtam, hogy a pároddal nem tudlak összevetni, elsősorban azért, mert a mert a svájci születést én nem tudom a gépemre vinni. Másodsorban pedig azért, mert személyiségi jogok tekintetében nem adhatok róla semmilyen nemű felvilágosítást sem.
Ezt Te megérted, ha ebben van jártasságod, hiszen én erre tettem az asztrológiai eskümet.

A Napjegyed ugye Halak-jegy, a Merkúr bolygód is együttáll a 12. házban „Exilben”. Ez ugye egyértelmű, hogy a Neptun uralkodó miatt bizony itt ködösítheti a dogok menetét.
Pláne úgy, hogy az I. házadban a 18° fokon ott van a Vénusz is, tehát szerelmi téren van nálad a ködösítés. És ez azért is egyértelmű, mert a szemben álló VII. házban van a Deszcendensed, vagyis párkapcsolati házad. Elég nagy terjedelmű ház, mert még a Mérlegben is tart/ Vénusz uralkodóval, mint közbe zárt jeggyel és a Skorpióban ér végett/Mars és annak a magasabb oktávjaként a Plútó bolygóval.
Mint ahogyan az I: házad sem ér végett a Halakban, ha nem még a KOST (mint közbezárt jegyet) is, tartalmazza/ Mars uralkodóval és a Bikában/ Vénusz uralkodóval ér végett.
Tehát itt lényeg a kérdésedre!
Nézd csak meg, hogy jelenleg, vagyis a mai nap a Tranzit Szaturnusz Skorpió 8°34’ fokán halad tehát ott a sorsbolygód ugyan rád bízza döntés jogát, de egyben arra is figyelmeztet, hogy ne hamarkodd el a döntést, mert láthatod, hogy még a Jupiter is quincunx – fényszög által, belső jellemi nehézségeket jelöl. Illetve a párkapcsolatok házánál pedig = Két elv egymásba ütközése. A qvadrát Jupiter és Neptun által töréshez vezet ennek a fényszögnek a jelenlétei a születési és a mindenkori helyzetű horoszkópban.
Arról már nem is beszélve, hogy a Tranzit Vénusz most a Nyilasban jár 14°fokon / Jupiter uralkodóval, ami szintén akadályozó Qvadrát fényszöget add az I. házadra. Vagyis a személyiségedre.
Nézzük még meg a Mars bolygó helyzetét a képletedben, amely nálad a párkapcsolati férfi jelölő is.
5. házban „S” állásban (helyben maradó jelzés), található a RÁK- jegyben / Holduralkodóval 22°17” fokon. Már ez is jelzés értékű!
A Bakban jár most Tranzit a Mars 25°33’ fokon, tehát orbiszon belül halad. Ez a bolygó állás most kéri és várja tőled a jó döntés lehetőséget?!

Tehát, ha eddig nem döntötted volna el véglegesen, hogy nem e mellett az ember mellett van a helyed, (pláne nem tőle függően külföldön), most végleg kiléphetsz a kapcsolatból, mert ezt a Szaturnusz sorsbolygód megengedi neked. Ne feledd, hogy a Szaturnusz, a képleted 8. házában, Skorpió jegyben jár, amely neked még a VII. Házad vége is.

Ne fogadd el a Neptunuszi ködösítést, hiszen nagyon sokáig fog a Neptun a halakba járni és ez neked a Halak jegy ura, tehát az ASC- is, bizonyos értelemben jót akar neked.
A 12. házas nap is azt sugallhatja, hogy a hátad mögött hagyhatod ezt a párkapcsolatodat, mert ez neked érzelmi és anyagi hullámvölgyet is jelenthet a 5. házas gyermekedről már nem is beszélve. Nézd csak meg a képletedben, hogy a Jupiter is „Exil” a IV. család –otthon házában, az Ikrekben/ Merkúr uralkodóval található. Tehát a józan eszedre apellál, már a 12. Házban állva is. Azt mondja, hogy hagyd hátra múltat és lépj – haladj előre. Itt az Ikrekben a terjeszkedést jelenti a tovább lépés lehetőség. Hiszen mire kihevered ezt az érzelmi válságod, 2014.-ben, amikor majd a Jupiter Tranzit együttállásban kerül a képletszerinti saját magával, akkor Te 36. éves leszel ez bizony egy nagyon nagy jelentőségű Jupiteri 3. ciklus (Olvasd el fórumon az áltaam írt Jupiteri ciklusok jelentőségét).

Hiszen ekkor tájt a Szaturnusz is Tranzit módon átlép majd Nyilas jegybe/ Jupiter uralkodóval. Tehát mivel neked e Jupiter a IV. házadban áll ezért ekkor e téren jót tesz veled. Hiszen ez az idő neked a II. Szaturnuszi ciklus felező ideje is. Ekkor beteljesedhet a 11. házas, Bak jegyben a vágyak remények házában/ Szaturnusz uralkodóval, lehetőséged a jó családi kapcsolat kialakítására.
Az I. házadban van a "Karma" jelölő Leszálló Holdcsomópont is a VII. ben a párkapcsolatok házában, pedig a felszálló HCSP. Most teríti eléd a " Karmád" azokat a feladatakat, emyeleket még nem oldottál meg.
A Szaturnusz pedig azt jelzi, a tüzes Oroszlánban, hogy oldj meg minden olyan problémás területet az életedben, amely megoldásért kiált.
Ehhez kívánok én neked nagyon sok boldogságot, és ezt nem én mondom neked, hanem a képleted, hiszen ezt Te mind (mint már asztrológiai ismereteket is tanuló személy), láthatod a képletedben is, amit én most sajnos nem tudok neked E-mail cím hiánya miatt megküldeni.

1320. Ilcsi Mama2012-12-21 13:31
Kedves "tobia3". Rendben van besoroltalak a várók közé még valamennyire pontosítsd azt is, hogy mire terjed ki a kérdésed? Család,párkapcsolat, egészség STB. Igyekezz itt a fórumon már előre is több ismeretanyagagot szerezni, lásd a fórumon a 28 vagy a 623. számon a Mérleg Nap jegyre vonatkozó ált. leírást.