FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1474. Ilcsi Mama2013-02-09 16:43
Bocs. Kedves Viktória.
Az 1471. számon egy darab római számmal többet írtam a Szaturnuszi ciklushoz. Természetesen nem a II. hanem csak az I. Szaturnuszi ciklus visszatérés volt nálad 2009-2010.-ben.
De ha már ekkor hibásan írtam le nálad ciklus számát, akkor most még most kárpótlásként azt is jelzem neked, hogy a II. ciklusod természetesen pontosan azon a”Radix” 3°szerinti képletbeli foknál 2039. szeptember 30.-án fog beállni.

Viszont, ha már erre sor került, akkor jelzem neked, hogy a leg közelebbi II. Szaturnuszi ciklusfelező időpontod 2025.-ben lesz nálad, a Kos jegyben. Még pedig mivel ebben az időben a Szaturnusznak lesz bőven „Retográd” állásai, vagyis amikor még 2025. 05.25.-ig a Halakban halad ás 2025. 05.hó 26-tól átlép majd az aszcendens jegyeddel szemben lévő Kos jegybe a Szaturnusz bolygó, majd még hátra lép ismét a Halakba, ezért csupán csak 2026. 03.12. –én, fogja elérni a saját II. ciklusi felező idődet a képletszerinti 3° foknál.

Persze mivel a nálad a Szaturnusz a Kardinális sarokházban található a képletben, ezért a hatásait is erőssebben és hosszantartóan fejtheti ki rád nézve. Vagyis már előtte és utána is érezhető hatásokat adhat neked.
Mit is hozhat ekkor ez a felező szemben állás, amire akár már mostanában is nagy figyelmet fordíthatsz az egészség védelem terén.
Mivel a 6. házat, mint az egészség házként is figyelembe kell venni, (ezért mivel a Neptun az ura az általános Kos I. háztól- a 12. Halak –ház -ig értendő horoszkópnak a 12. Halak jegyháznak az ura a Neptunusz bolygó), ezért nálad a 6. ház a halakban van, így mint a szemben álló 6:12 házvonatkozásban pláne abban az időben, de megelőzésként már mostanában is, mint betegséghajlam tekintetébe vedd figyelembe a Nap jegyhez tartozó Szaturnuszt, mint csontrendszer betegség hajlamai közül a vállak, a karok térd-inak és hát csigolyák betegségek kialakulásának a megelőzését.
Mit értek ez alatt? Például, nem árt elmenni csontürüsség vizsgálatra, mert ma napság már olyan jó csontritkulást megelőző gyógyszerek vannak, amellyel bizony meg lehet előzni ezt, betegséget. Vagy mennél több olyan természetes étrendet beépíteni a napi étkezésben, mint például túró, sajt, amelyek gyógyszer nélkül is hatással lehetnek a betegség kialakulásának.

Másod sorban pedig mivel az Aszcendens I. házban áll a Szaturnusz mellett még a Jupiter is illetve mivel a X. ház a Nap miatt kiemelt helyzetűnek tekintendő a képlet szempontjából, ezért a Rákban álló Vénusznak és Jupiternek a betegség hajlamok tekintetében való hatásait is mérlegelni kell.

Azért, mert a máj a vesék sorolandók ezekhez. Vagyis, mivel a vese is deréktájéki hatásra érzékeny ezért végül is a Szaturnuszi derékfájdalmakkal összevethetők.

► Természetesen mások is ugyan így a képleteik szerint a betegség hajlamok tekintettében a saját adottságaikra nézve szintén meg tudják azokat a rizikó faktorokat nézni, amire nem árt oda figyelni, akár még a mindennapi táplálkozás során is. Vagy olyan gyógyhatású teákat fogyasztani, amelyekkel a betegség hajlamok terén a betegség kialakulását megelőzhetők.
(Viszont csak is gyógyszertárban vásárolt ellenőrzött teafüvekből készített teákat szabad fogyasztani.)
► A fórumon találhattok leírást a Napjegyek és bolygók betegség hajlaminak a leírásáról, valamint a jegyekkel és a bolygókkal összefüggésben hozható egészséges életmód kialakítására szolgáló táplálkozási szokásokról.
Mindenki más is kitudja számolni a Szaturnuszi Ciklus időket.

Amennyiben a születési évéhez hozzá számítjuk nagyjából 28-30 éveket, ezek a jegyeknél adottak lesznek a képletbeli jegyben - házakban való jelzés értékkel. Mivel a Szaturnusz szinte mindenkinél "Retográd” hátráló mozgást is,
végez, ezért, amikor ismét előre halad így többször is bekapcsolhatja azokat a területeket, amelyek például egészséggel kapcsolatosan figyelembe vehetők.

Mit akarok ezzel mondani, ha nem tudjuk, teljes pontossággal, hogy mikor jár a bolygó pontosan azon a fokon, amelyiken a „Radix”-ban található, akkor is kilehet következtetni, hogy mikor van az „Egzakt” találkozás. Illetve mivel a hatás tekintetében is, elhúzódó ezért érdemes a megközelítő időkben még jobban odafigyelni ezekre, a dolgokra.

► Én akkor már bizonyosan nem tudok nektek segíteni abban, hogy leírjam, hogy a bolygók éppen hol milyen jegyben és hány fokon haladnak. Azonban addig, míg van lehetőségetek a jelenlegi állásokat figyelemmel kísérni, tegyétek, hiszem minden téren csak is segítségeteket, szolgálhatják.
Bár amilyen gyorsan halad a számítógépes technika talán már csak egy kattintással meg tudjátok majd mindenkoron nézni, hogy éppen melyik bolygó hol-halad az univerzumban.

► Lássuk akkor a mostani 2013.02.11.-i bolygó állásokat:

► Nap a Vízöntő- jegy 23. 08'° -nál, halad.

► A FÖLD körül keringő Holdnak a február hónapi jegyekben való 2- 3 napos haladási ideje:

Február 9-10.-én még a Vízöntőben jár és ÚJHOLD fázis idejében, van, de 11.-én már át –lép, a Halak jegybe és ott jár majd még 12.-én is.
13-15.-ig már a Kos jegyben halad.
16-17-én Bika jegyben tartózkodik és ekkor 21 óra 32 perckor a NÖVEKVŐ hold-fázisba lép majd.
18-19.-én az Ikrekben tartózkodik.

Ekkor viszont 02.19-én a NAP vált jegyet pontosan 12 óra 58 perckor a Vízöntőből a Halak-jegybe, ahol 2013. 02. 19- 2013. 03. 20.-ig fog tartózkodni.
A Hold aztán 2013. 02. 20-22.-ig már a Rák jegyben halad tovább.
23-24.-én, pedig már az Oroszlán jegyben jár.
25-27.-ig, pedig már ismét jegyet vált a Szűz jegybe.
Itt viszont a HOLD 25.-én 21 óra 27 perckor belelép a TELIHOLD fázis időbe.(Figyelem ez is 100 szoros jó gondolat teremtő napnak számít!!!!)

02. 28- 03. 01.-ig, pedig már a Mérlegjegyben rója a HOLD a föld körüli gyors körútját.

► A Merkúr bolygó 02.11-én: a Halak jegyben jár. Mivel ugye a Merkúr csak az Ikrekben és a Szűzjegyben van saját uralom alatti jegyében, ezért ekkor a Halakban bizony „Exil” állás helyzetben, vagy is rangvesztésben fog állni. Tehát ezek a napok egészen 2013. április hó 13-ig, bizony a kommunikációs területeket érintő dolgoknál nem a legjobb hatással lehet. (Azért, mert a Merkúr változó időket tölt egy-egy jegyben átlagosan olyan egy hónapot.)

► A Vénusz bolygó is jelenleg a Vízöntő-jegyben halad, ugyan abban a jegyben, mint a Nap, de 12° fokon található. A Vénusz bolygó uralomban csak a Bika és a Mérleg jegyekben van, azonban most a Vízöntő- jegyben „Erő - hatás” alatt található, és a Jupiterrel is ezen a napon nagyon jó fényszög hatással kapcsolódnak egymáshoz. Viszont a Szaturnusz bolygóval már nem annyira, mert 90° fokban Qvadrát állásban található a Vénusszal ebben a következő 4-5 napban. Mivel azonban a Vénusz is gyors bolygó ezért a hatásait is gyors átfutó hatásként érzékelhetjük.

► Mars: Szintén a Halak- jegyben halad 7°36' foknál, szintén erőben áll. (Tehát nagy jelentőségi állások ezek, mert a Halak-jegyben ekkor 11.-én 4 bolygó is szinte együttállásban található. Gyors bolygók közül a Hold-a Merkúr- a Mars és még a „Lassú” bolygók közül a Neptunusz bolygó is, mely ebben a Halak jegynek az uralkodó bolygója is). Mivel a Neptun bolygónak jelzés értéke lehet a betegségek terén is, ezért itt a Mars, mint balesetek szempontjából vehetők figyelembe. A Mars egyébként egy –egy jegyben szintén változó időket tölt el, azért amikor majd március 14.-én már a Kos jegyben fog haladni,egyben a Kosjegynek az uraként, akkor együttállás fényszög kapcsolatba kerül majd a Kosban haladó Uránusz bolygóval is, egészen a hónap végi napokig, amely még arról is híres, hogy váratlan dolgokat hozhat be az életünkben, kinek - kinek olyan módokon, amellyel a képletében jelzés értékkel bír.

Ekkor időjárási szempontjából a hónap közepétől ugyan felmelegedés várható, majd a hónap végére ismét hőmérséklet csökkenés lehetséges, ezért aztán a csúszós havas idővel vigyázni kell. Tehát óvatos közlekedésre sarkallhat bennünket ebben az időben a Mars és az Uránuszi fényszög kapcsolat.

► Lássuk akkor a”Lassú bolygók közül a jóságos Jupiter helyzetét: Az ikrek jegynek a 6°34' fokán jár. Viszont mivel a Jupiter csak a Nyilas jegyben és Halakban áll uralomban, mert a Halak-jegynek a másodlagos uralkodója, ezért szintén „Exil” állásban található az Ikrek jegyben. Tehát mindenkinél a saját „Radix” képlete szerinti fényszög hatásként élheti meg a jó vagy a kevésbé jó hatását.
Viszont jó hír lehet az, hogy általánosságban is a Jupiter majd 2013. június26-tól már a Rákban haladva nagyon jó harmonikus fényszög kapcsolatot alkot a Skorpióban haladó Szaturnusz bolygóval egészen augusztus hónap 15.-ig. Ezt viszont majd mindannyian érzékelhetjük azokban a napokban.

► Az Uránusz jelenleg a Kos jegy 6° fokánál rója a Napkörüli lassú körútját. Az Uránusz egyébként a Vízöntő jegy ura a Szaturnusszal társuralkodóként. (Egyébként, akik kaptak tőlem „radix” horoszkóp kört, azok a színes kör ábrában a jegyeknél megtalálhatja a bolygókat jelző szinonima jelképeket.)
Az Uránusz 7 évente lép át egy új jegybe, vagyis a Nap pályáján 84 év alatt ér körbe a zodiákus, összes jegyén. A megérkezése a Kosba (2011.03.11-től), egy új ciklus kezdetét jelenti, ami éppen ezért nagyon jelentős esemény.
Az Uránusz átmeneteit gyakran nehéz megfejteni, mert a természete kisszámíthatatlan.
Ezért szinte lehetetlen azt előre látni, hogy mi fog történni, azt azonban meg lehet érteni, hogy az átmenet milyen hatással lehet ránk, azért mert ezek a képletünkben a fényszögek által jelzettek lehetnek.
Halak- jegyből a Kosba való átmenet úgy általában drámai hatású, mert a halak jegy egy a 360° fokos kör ciklus utolsó jegye volt. Ezért itt a Kosban, mint az általános képletszerinti I. házban, úgy, mint mindenkinél az I. házban egy újjászületés, vagy hirtelen változás következhet be. Mely lehet kedvező és kedvezőtlen is. Ezért arra számíthatunk, hogy életünk bizonyos területein
(ezt jelzik a házak), jelentős változások fognak ebben a 7 éves ciklusban történni és ezeknek az új energiáknak a helyes kezelése e1engedhetetlen, ahhoz, hogy átvészeljük ezt az időszakot, és a lehető legtöbbet és legjobbat hozzuk ki belőle.

Ugyan is, a Kosban lévő Uránusz olyan tulajdonságokkal rendelkezik, melyek egyszerre oldják a feszültséget, viszont újakat generálhatnak. A Halakból történő jegyváltása az Uránusznak a változást hozhatja el, szinte a semmiből teremthet új szituációkat, ezzel felrázva az emberek, életét. Fényt derítve olyan területekre is, amelyek eddig a Halak -jegy uralkodójának a Neptunusz uralkodójának a hatásra sötétségbe és kétértelműségbe burkolózhattak. Mivel viszont a Halak jegyet úgy is felfoghatjuk, mint az általános Horoszkóp Körben az utolsó 12.-ház, ezért mivel ez már az aszcendens mögött található, hagyjuk magunk mögött a rosszat és lépjünk előre valami jó megteremtésében, akár még az által is, hogy szabad-akarattal megjavíthatjuk a magunk életterünket a családban, a párkapcsolatban és az egyéb emberi kapcsolatokban is.
Azért, mert ezek a hozzáállásbeli változások, most jó szolgálatot tehetnek nekünk, mert segítségükkel a kezünkbe vehetjük az életünk irányítását és talán bizonyos mértékben, kontrollálhatjuk ezzel a bolygó, hozta változásokat is.
A Kosban haladó Tranzit Uránusz a csoportban betöltött egyéni szerepekre helyezheti a hangsúlyt, így meg kell mindenkinek tanulnia a másokkal együtt - működve kihozni a legtöbbet az adott helyzetekből ahelyett, hogy mindig a saját érdekeit nézve egyedül próbálna boldogulni.
Egyébként az mindenkire vonatkozhat, hogy az a ház, ahol a „radix”-ban áll az Uránusz ott tudunk igazán megújulni.

Az eltelt születési éveket figyelembe véve a 24-26 év közötti időszakban van az Uránusznak egy Trigon jó harmonikus fényszöge, ilyenkor szinte sérthetetlen úgy általában mindenki. Szinte minden változást kibír, az ember. Ilyenkor kellő hozzáállással általában minden sikerülhet.
A képletbeli VII. házas jó fényszögeltség mellett jól működhetnek még a párkapcsolatok is.
Vagyis még a váratlan bekövetkezett dolgokat is, egy kis figyelemmel, ráhangoltsággal kilehet simítani.
Aztán olyan 28-30 éves kor között, amikor eljön egyébként is mindenkinél az első Szaturnuszi I. ciklus idő, ekkor a képletállás függvényében a megfelelő jegyben és fokszámmal a Szaturnusz visszatérése is eljön. (Ugyan ebben az időszakban a Neptunusznak és a Plútónak is lehet akár 60°-Szextil jó fényszöge). Ez az időszak lehet mindig a felnőtté válást, jelző időszak, amikor általában a jó fényszögek, által tudjuk az akaratunkat megfelelő módokon érvényesíteni.

Majd a 35-37 éves kor körül lesz az emberek életében az Uránusz-Uránusz 150°Nevelő, quincunx – fényszög hatása, mely = Lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszögnek minősül. Belső jellemi nehézségeket kell általa megoldani. Ez a fényszög hatás jó lehet arra is, hogy kilépjünk és felépítsük magunkban az önbizalom hiányát, azért mert ha ezt ekkor nem teszzük meg bizony a betegség is helyébe, léphet.
Azért, mert már ebben, korban nehezebb időszakok jöhetnek melyek, változásokat hozhatnak az életünkben. Hozhat például olyan „Karmikus eseményeket”, melyeket eddig még nem vállaltunk fel, pedig már meg kellett volna tennünk azért, hogy ebben az életünkben javítsuk az elmúlt életekben elhibázott dolgainkban. Amennyiben itt nem látjuk tisztán a feladatainkat, akkor azok úgy csatolnak vissza, hogy az egyébként is adott betegség hajlamokat felerősítve megbetegíthetnek bennünket. Menjünk tehát elébe a dogok menetének, hiszen a képletünkben ezek a hatások adott módon jelzés értékkel bírhatnak, mivel egyébként is az Uránusz bolygó a központi idegrendszerrel hozható összefüggésbe, ezért akkor még, ha nagy küzdelmek árán is, de legyőzhetők lehetnek a gondjaink.

Aztán az életünk derekán a 38-42 éves kor között lesz az Uránusz bolygónak a saját jegy és ház- szerinti szemben állás oppozíciója.
Ilyenkor ismét mindig váratlan és főleg kiszámíthatatlan, villanásszerű megvilágosodást hozhat ez a hatás. Azért mert általában az ilyen konstelláció mindig gyökeres változást okoz azért, mert a szemben állás mindig a türelmetlenséggel járhat együtt.
Ilyenkor szokott előfordulni, hogy olyan cselekedetre szánjuk el magunkat, amit aztán később bizony megbánhatunk.
Ha megfigyeltétek ilyen korban, fordul elő a leginkább, hogy az emberek inkább kiszállnak a régi kapcsolataikból, a helyett, hogy a segítő fényszögek által annak megjavításában közreműködnének együtt a párjaikkal.

Mivel az Uránusz egyébként is nagy változások mestere, ezért ilyenkor nagy önfegyelemmel, a jó és szeretetteljes párbeszéddel bizonyosan át lehetne vészelni ezeket, a kritikus időszakokat, hiszen például a párkapcsolatban nem biztos, hogy a váltás igazán jól is bejöhet.
Hiszen sok esetben megfigyelhető, hogy az emberek ugyanazokat vonzzák be és ez által ugyan azok a hibák, jöhetnek elő az új párkapcsolatban is.

Mivel az emberek életében ez az időszak az, amikor nem látjuk tisztán, hogy mit is teszünk. Pláne úgy, hogy a Neptunusz kvadráttal megspékelve az életünk hozhat számunkra egy másfajta szemléletet, vagy ködösítő vakságot is, ilyenkor fordulhat elő, hogy olyant teszünk magunkért, ami nem nevezhető szokványosnak.

Ezért aztán tanácsos jobban átgondolni a cselekedeteinket is, még mielőtt szétrombolhatnánk a családi kötelékeket, és mielőtt az „Én” gyerekem „Te” gyereked, „Mi „gyerekünk csapdájába kerülnénk, inkább mérjük fel az életlehetőségeink jobbításának a lehetőségét.

► A következő bolygó a Neptunusz, melyről fentebb már több esetben tettem említést: jelenleg a Halak-jegy 2° 28” fokán halad, és itt is marad, ebben a jegyben egészen 2025.- 2026-ig.
Jó állásban, halad, mert egyben a Halak jegynek az ura is és ezt még megspékelheti a jóságos Jupiter is, aki a Halak jegynek a másodlagos ura. Persze a Neptunusz bolygónak mindig a „Radix” képlet adottságai lehetnek a leg mérvadói.

► Végezetül nézzük, meg hogy a Plútó hol jár mostában: Plútó szintén nem régen 2008-ban a Nyilas jegyből váltott jegyet a Bak jegybe, ahol szintén nagyon sokáig 2024.-ig, fog grasszálni. Azért, mert a Plútó a leglassabban haladó bolygónk, mert 249. év leforgása alatt kerüli meg a Napot. A Bak jegy ura a Szaturnusz bolygó.

a Plútónak a Bak jegyben való haladása inkább, mint a tömegek bolygója révén a kollektív szempontból lehet érdekes. Ugyan akkor a személyes életben nem Plútó Bakba lépése, hanem a mindenkori „Radix” születési horoszkóp energiákra vetett esetleges fényszöge (i) hatnak majd az egyéni életben.

1473. HnéViktória2013-02-09 13:32
Ilcsi Mama!
Nagyon szépen köszönöm,ez igazi útmutatás nekem a legjobbkor!
Mert lelkileg nagyon oda vagyok úgy érzem!

Nagyon sok puszit küldök neked,és a szeretetemet hálámat!
(válasz Ilcsi Mama 1471. hozzászólására)


1472. Ilcsi Mama2013-02-09 10:42
Kitôl: „mártuska02”, 2013-02-09 09:31.

Kedves „mártuska02”. Nem az a lényeg, hogy én mondjam meg neked, hogy mit ír a horoszkópod a jövőre vonatkozóan, ha nem az, hogy Te saját magad is tudj benne a "Radix" születési képletedben olvasni.
Ugyan is, csak is Te tudod a megoldási lehetőségeidet magadban megtalálni, ha ez által is megismered saját magad és azokat a lehetőségeidet, amelyek adottak a képlet szerint.

Nem véletlenül bíztatok mindenkit arra, hogy a fórum által - ilyen egyszerű módszerrel is- igyekezzen mennél több mindent elsajátítani saját magának.

Amennyiben jobban bele mélyedsz a fórum dolgaiban, abból láthatod majd, hogy ilyen és hasonló kéréssel rengetegen fordulnak hozzám, én pedig ennek a sok kérésnek sajnos már nem igen tudok maradék nélkül eleget tenni.

Hiszen Te is a sorban olyan hátulra kerülnél, hogy talán ez év végéig sem kerülhetnél majd sorra. Addigra pedig lehet, hgy a kérdésed már nem lenne aktuális.
Arról már nem is beszélve, hogy ennek a fórumnak nem is az, lényege, hogy a jövőről adjak bárkinek is, tájékoztatatást. Hanem az, hogy ki-ki, igyekezzen elsajátítani mindazoknak a dolgoknak a menetét, amit aztán majd mindenkor, minden kérdésvonatkozásban fel tudja használni a saját maga javára.
Természetesen, ha úgy gondolod, neked, is mint mindenki másnak is, aki kéri tőlem a „Radix” képletét ebből a célból - ajándékként- elkészítem, és ha kapok E-mail elérhetőséget el, küldöm neked is, a horoszkóp körödet.
Természetes, ezért a fizető eszköz itt a fórumon csak egy szívből jövő KÖSZÖNÖM szó!

Aztán vedd sorra azokat a dolgokat, amit most például a legutóbbi bejegyzéseimben is, írok meglátod, hogy saját magadnak is megadhatod a kérdésedre a választ, ha jobban megismered a képleted alapján saját magadat és az életfeladati lehetőségeidet.

1471. Ilcsi Mama2013-02-09 10:07
III: A fórumon az 1467. számon való feltöltés folytatása.

Visszatérve a házrendszerekre a „Radix“ születési képletben, a házsarok közeli bolygók hatásának az erősségére, illetve bolygóknak a hatás erősség csökkenésére a követő és hanyatló házakban.
Ezeket kell elsősorban a képletfejtés során figyelembe venni. Azért, mert amikor az életfeladatok sorában valamilyen megoldásra való dologra szeretnénk irány mutatást kapni, akkor fontos lehet annak az ismerete, hogy a bolygók a Tarnzitok során hogyan milyen módon vannak segítségünkre illetve, milyen módon kell nekünk besegíteni ahhoz, hogy esetlegesen a „“Radix“-ban nem a legjobb fényszöghatásokat is jól tudjuk megélni.

Tehát vegyétek elő a saját „Radix“ születési képleteiteket, valamint a feltöltött részekből másoljátok ki a házak a jegyek, a bolygók a fényszögek jelentés tartalmaikat és ezeket mindenki a saját maga képlete szerinti hovatartozása értelmében alkalmazhatja.

Hiszen a csillagászatra épülő asztrológia nem azonos a jóslássokkal, a bizonyos helyeken megjelenő jegyekre adott heti-napi horoszkóp leírásokkal.

Tehát, ha valaki azt várja el az asztrológiai ismeretektől, hogy valaki mondja meg neki, hogy holnap mi fog vele történni, akkor tévedésben lehet.

Ugyan is, a „Radix“ születési képletben a születés pillanatában az univerzimból érkező bolygóhatások által kapott és kialakított horoszkóp kör alapján való értékelésssel addhat segítséget saját magunk jobb megismeréseben, illetve az életvitelünk jobbítására felhasználható ismeretek felhasználásra.

Sokszor halljuk a szkeptikusoktól, hogy hogyan is lehetne csak a születési időkből kiolvasni valakinek az élethelyzeteit???
Ezért nem szabad összekeverni az asztrológiai ismereteket a kártya jóslásokkal és holmi jóslatokkal sem.
Mert a pontos „Radix“ adottságai kijelölheti számunkra az életfeladatokat. A saját élethelyzeteket pedig öszetudjuk egyeztetni a feladatokkal a megélésekhez pedig az idő függvényében még az saját élettapasztalatainkat is hozzá tudjuk igazítani.

I S M É T L É S !!!!
► Elöször is kezdjük azzal, hogy a „“Radix“ születési horoszkópban a házakat a pontos születési óra-perc által az ASZCENDENS jelöli ki az által, hogy megadja a pontos aszcendens-jegy ° fokszámát, ezzel együtt az I. Ház kezdetét is. Ugyan is ez lesz a képletben az egyéniség kifejezője. Az „ÉN“ a személyiség a fizikai alkat, a vérmérséklet, a temperamentum, vagyis a veleszületett életképesség és a sorsszabta életfeladat.

Továbbá azt, hogy mennyire fejeződik ki a személyiség azt az I. Ház jegye, vagyis az aszcendens jegy fogja meghatározni, valamint az ebben el helyezkedő bolygók és az uralkodó bolygók, írhatják le a születés körülményeit.

Az I. Házhoz tartozó jegyek és bolygók az egész életet átfogják hatni. Jelzik a szülöttről a különleges elvároskat, a külvilág felé való ki és kölcsön- hatásokat,

Az egyéni életsorsok alakulására vonatkozó képletfejtéshez elsősorban a házak adhatják meg támpontokat! (vagyis csak nagyjából nézve: 2. háztól kezdődően sorban az anyagiak- az „Otthon“, a munka a házastárs, a hivatás és végül a súlyosabb betegség háza.)
A bolygók által elfoglalt jegy arról árulkodik, hogy hogyan fejezzük ki „Önmagunkat“.
A Ház pedig meghatározza az önkifejezés feltételeit és azok területeit.

Az Aszcendenssel, vagyis az I. Házzal kezdődő ház csúcsa valamelyik jegyben, ahol befejeződik, ott kezdődik el 2. és sorban a további jegyebe eső házak csúcsai STB.
Vagyis a két ház között húzódó határvonal a házcsúcs.

Mivel azonban a házak lehetnek kisebbek és nagyobbak is, ezért egy ház mérete eshet ugyan azon jegybe is, de akár 2. de 3. jegyet is felölhet. Amelyik ház túl halad a következő jegyen és csak az - azt követő jegyben ér végett, akkor a“ úgynevezett Karminkus“ közbezárt jegyről beszélhetünk. Illetve úgy is értelmezhetjük, hogy a közbezárt jegy problémát jelezhet a jegy uralkodójának tekintetében, de amennyiben ez sarokházat érint, akkor sokkal erőteljesebb a hatás szempontjából. Tehát itt egy adott jegy nem jelenik meg a megfelelő ház csúcsán hanem belefoglaltatikaz adott házba. Ilyen esetben viszont ez - az úgy nevezett „NAGYHÁZ“ a vele szemben álló átellenes háznál is hasonló mérettel és hatással fog megjelenni. A bezárt jeggyel rendelkező személy sokesetben annak jegynek megfelelő személyhez vonzódhat, azért mert az ilyen jegy hatás következtében a tulajdonság jegyek erőteljesebben juthatnak kifejezésre.

Amennyiben első lépésként azt vesszük figyelembe, hogy a Sarokházakban, amelyek a tetteket jelölik itt a házak uralkodói bolygóik motiválják a cselekedekedeteinket: I. IV. VII X. Házaknál a ház kezdőcsúcsánál a bolygók a legerősebbek, vagyis vegyük ezeket hatásokat 100%-nak, akkor ugyan ez hatás már a követő házak esetében: 2. 5. 8. 11. Követeő házaknál, ezek stabilizálják az életünket, már a kezdő ház csúcsán álló bolygók hatása is már csak: 80-82% értében, míg a hanyatló szélső házak, változatosságot képviselve: 3. 6. 9. 12. házak esetében már csak olyan: 50-52%-ra tehető a bolygók hatás erőssége.

Aztán, amikor a szélső házak végénél Orbiszon álló bolygók már ismét közelebb állnak a sarokházhoz ismét 100%-os erősséggel bírnak majd a bolygók jelentéstartalmaik.

Fontosnak tartom még itt azt is, megjegyezni, hogyha egy házcsúcs kritikus helyzetben található képletben, de ez vonatkozhat magára bolygóra is, vagyis a jegy 29°-nál vagy azon túl van, akkor annak képlet részében feszültség fedezhető fel, azért, mert itt a lélek már kifejezheti az egyénre vonatkozóan azon a területen a következő jegyre vonatkoztatva a javító szándékát is.
Itt viszont ebből a szempontból annak van nagy jelentősége, hogy a bolygó szempontjából uralomban állóként vehetjük-e figyelembe. Azért, mert, ha például maga a bolygó már képletszerint is“Retográd, „vagy a fényszögek tekintettében nem jó hatásal bírnak, akkor azok gyengító hatásként értékelenhetők

A házakon belül is felállíthatunk bizonyos csoportosításokat: Az 5. és 9. házakat személyes házaknak, a 2. 6. és X. Házakat gyakorlatias házaknak, a 3. VII. és 11. házakat társasági házaknak, míg a IV. 8. és 12, házakat pedig tudatalatti házaknak tekintjük. Ugyan is házak jellemzői az egyes házak tulajdonság jegyeit ismerteti. Maguk a házak a tevékenységi körökre az élettapasztalatokra, a tettekre és a bolygók által érintett területeit jelképezik.
Mivel minden emberben keverednek az intellektuális és érzelmi képességek ezért aztán az I. Házban formálódik ki a személyiségünk, melyet úgy is értelmezhetünk, hogy itt mutatjuk meg a külvilág felé az arcunkat. Ezért az I. Házat a személyiség házának tekinthetjük.

Itt is az összes házakra vonatkozóan másoljátok ki fórumról minden háznak a jelentés tartalmát melyet aztán majd a saját magatok vonatkozásában tudtok majd behelyettesíteni illetve értékelni. Persze mondhatnám azt is, hogy mint általában asztrológi értelmezés során nagy jelenetősége lehet az egyéni intuiciónak is.

Mondok erre egy példát: amennyiben valakinek a IV. Házában áll az Uránusz ez egy hirtelen változásokat jelezhet a család vonatkozásban. Elszakíthatja itt például a gyermekkori kötelékekeket.

Vagy arról is tettem többször elmlítést, hogy a Szaturnusz, mint sors bolygó a ciklusai során illetve a ciklusok felező idejeikben mindig valamilyen megoldásra váró feladat elé állíthatnak bennünket. Hogy ezek mikorra tehetők az életünkben, azt úgy tudjuk magunk elé vetíteni, hogy elsősorban megnézzük, hogy kinél-kinél a Szaturnusz hol helyezkedik el képletében. Azzal, hogy már tudjuk, hogy milyen jegyben, milyen házban található, akkor azt is tudjuk, hogy milyen erősségel lesznek a bolygó mindenkori hatásai ránk nézve.

Tudjuk, hogy a Szaturnusz bolygónak a NAP körüli keringési ideje: 29 év 167. nap, amialatt egyszer megkerüli a napot.
Tehát amennyiben a képletünkben a Szaturnusz a Mérlegjegyben és az I. házban található,
(mint azt majd az elsőként igért Viktória képlet tulajdonos esetében látható lesz), akkor ebből már az is, látható, <mert tudjuk, hogy a Szaturnusz jelenleg a Skorpió jegyben halad>, hogy neki a Szaturnuszi II. Ciklusa volt akkor, amikor a Szaturnusz a Mérlegjegyben járt.
Vagyis a képletszerint Mérleg jegy 3° foknál áll a „Radixban“ a Szaturnusz, akkor neki a Szaturnuszi II. Ciklusa 2009-2010. évben lehet, mert ekkor lépett át a Szaturnusz“R“ módon a Szűz jegyből a Mérleg jegybe.
Azt is tudjuk, hogy ez-az időszak amikor a legnagyobb hatással lehet a bolygó feladat megoldandó téren a szülöttt részére.
Pláne ha ez még az I. Kardinális sarokházra is tevődik.
Tehát bizonyos, hogy neki ebben időkben a fényszög jelzéseit is figyelembe véve, nehézségei adódtak elsősorban a személyiségével kapcsolatosan, másodsorban pedig a VII. házas párkapcsolat házával kapcsolatosan, azért, mert a Mérleggel szemben lévő polláris jegy a Kos, amely VII. párkapcsolati házat jelenti.Valamint még a X. ház vonatkozásban a munka és karrier is érintett.
Ugyan akkor mivel nála a Hold a 3. házból a X. házban álló Vénusz bolygóhoz „Kvinkunsz“= állandó súrlódások között fejlesztő fényszöggel kapcsolódik, mely belső jellemi nehézségeket jelöl, mint például az önbizalom hiánya ezért folyton megerősítésre lehet szüksége ahhoz, hogy ezeket a dolgait megtudja oldani.

Hogyan tudja megoldani? (Itt jön a jelentősége annak, hogy feljegyezzük a képletünk külső körére, hogy a bolygók Tranzit módokon éppen hol haladnak).
Olyképen, hogy például a Jupiter bolygó, mostanában tudjuk, hogy az Ikrek jegyben halad. Neki pedig a NAP jegye Ikrek, tehát amikor a Nap is az Ikrekben haladt, <mivel a bolygók a Napjegyen - aszcendensen és saját bolygó állás szerinti találkozáskor, illetve a "Lassú" bolygóknál felezőkön haladnak át, akkor hozhatják be a legnagyobb hétköznapi eseményekben a hatásaikat>, akkor a Jupiter is az Ikrekben jár, mivel a képlet szerint a Szaturnusz együttállásban található a Jupiterrel, ezért itt úgy a személyes életében és a X. házvonatkozásban is - mert ugye a Napja a X. ház csúcsánál áll a képletében- saját akarat általi megoldási lehetőséget kínál fel neki.
Egyrészről, hogy a párkapcsolatában ő legyen az, aki együtt tartja a családot (IV. Család- otthon házának az ura a Jupiter és a Szaturnusz), másod sorban pedig, hogy használjon ki minden kommunikációs lehetőséget, hogy a 2:6:X. ház ügyekben a saját munkalehetőség ügyében meg tudja találni a legjobb lehetőségeit.
Képlet-fejtés értelmezés szempontjából még azért is, mert az általános 30-30° fokos horoszkóp-házak tekintetében(az 1. a Kos) a 2. Bikaháza a saját munka általi anyagi dolgokkal van összefüggésben.
Azért mert neki a 6. házának, a Halak-jegyben a Neptun az uralkodó bolygó, tehát valamilyen módon nehezített homályos lehet a munkalehetőség ügye.
Pláne most amikor a Neptum bolygó Tranzit módon még a Halakban is jár.
Valamint maga X. háza értelmében, amikor még ugyan a jótevő Jupiter az Ikrekben jár, de a Nyár folyamán már étlép majd a Rák jegybe. <Aztán ott is eltölt majd egy egész évet>, a Ráknak pedig a Hold az ura, a képlete szerint a Rák jegyében benne áll a Vénusz, amely a kisszerencse bolygójaként is ismert, (valamint a Vénuszt még az alapképlet szerinti 2. házas anyagi vonatkozású jelentés értelmében is felfoghatjuk), ezért aztán ebben az időben bizonyos, hogy jó értelemben meg fognak oldódni a problémái.
Ezt a külső körön a látens fényszög jeleknél a zöld Trigon Vénusz- háromszög jelzi is.
Azért, mert a Szaturnusz már egyrészről eltávolodott hatás erősség szempontjából a Mérleg jegytől, tehát nem akadályozza Őt a feladatteljesítésében, mert mostanság már a Skorpió jegyben halad, az pedig nála 2. házhoz tartozik, másrészről pedig azért, mert a Jupiter együttállás egy nagyon erős hatást jelez „Radix” születési képletben. Ráadásul úgy, hogy még a Plútó is jó támogató jó fényszög által oszlathatja fel a Neptun általi ködösítést.

Azért mert HnéViktóriánál a Neptunusz a 3. ház végénél „R” módon helyezkedik el tehát már hatással van a IV. Család otthon házára is. Ugyan is itt a Neptunusz azt a területet mutatja meg ahol nála felszínre, kerülhetnek bizonyos rossz tulajdonságai is, amellyel saját magát is, becsaphatja, vagyis ködösítheti a jó megoldási lehetőségeit. Ez az állás szinte úgy is értelmezhető, hogy mintha menekülne a valódi megoldási lehetőségei elől.
No, ezt tudja majd szabad akarat által és a Jupiter segítségével a nyár folyamán már Június 30.-tól, amikor a Jupiter bolygója már a Rák-jegyben a saját 1° fokszámánál halad, jól megoldani.
Ekkor ugyan is Jupiternek, a Szaturnusznak és a Neptun - nak is, nagyon jó harmonikus fényszög kapcsolataik lesznek egymással is, és képletszerinti állásokkal is.

Tehát, ha és amennyiben megnézzük a saját „Radix” születési horoszkópbéli adottságainkat, és figyelemmel kísérjük esetleg még egy - egy ház és jegyhatás alapján még Tranzit bolygó hatásokat is, igen is útmutatást kaphatunk a megoldandó feladatok teljesítéshez.
Amennyiben ezeket, a feladatmegoldó lehetőséget jó értelmében használjuk ki, akkor már sokat tehetünk saját magunk érdekében.

Ezzel egyrészről erősíthetjük az önbizalmunkat, hogy mindent meglehet oldani jól, ha ahhoz úgy is állunk hozzá.
Már azzal is, sokat segíthetünk, ha figyelembe veszzük például a jó gondolat teremtő napokat, mint amilyen például most lesz II.10.-én vasárnap az „ÚJ HOLD” idejében.

Mivel ezek a teremtő napok szinte a jó gondolatok által manifesztálódnak a testünkben-lelkünkben.

Azért, mert a teremtő energiákban megmutatkozik az, hogy nincsenek véletlenek se, Égen se Földön, minden a kozmikus rendben zajlik, mozog és változik.
Hiszen ennyi impulzus, mint amelyek a 4 Dharmacsakra napokon érnek bennünket,
(2013. évre eső tízmilliószoros napok: Február 25. hétfő. Május 25. szombat. Július 12. péntek és Október 26. szombat.
Valamit a már a fórumon az 1434- 35. számokon is jelzett Újhold és Telihold napokon), ennyi támogatás egyszerre egy kitüntetett időben ér el egy minőséget!
Ekkor a „Harmónia megteremtésének szintjén”, a Harmónia – amit egyébként a Vénusz képvisel egy magas spirituális szinten, azt jelenti, hogy érzékelem a kozmoszt, érzékelem az Isteni teremtés békéjét, egységét, és azt meg is valósítom az anyag szintjén.
Bármi, amire valójában szükségem van, bőségesen a rendelkezésemre is, áll. Így erre érdemes most ráhangolódni, hogy mire van valójában szükségem, mit is szeretnék az életemben elérni és megvalósítani.

A következő feltöltésben hozom majd a két példa horoszkóp alapján a levezetési útmutatót, valamint a bolygók Tranzit haladási helyzeteknek a leírását is, amelyet ki-ki a saját képletére vonatkoztatva tudja majd rá illeszteni.

1470. zalakriszti2013-02-07 14:34
Drága Ilcsi Mama!Nagyon-nagyon megköszönöm a jóságodat hogy ha baj van Te mindig a segítségünkre sietsz és mindig sikerül megnyugtatnod!Kívánok Eröt Egészséget!Millió puszim:Kriszti Ja és várom a feltöltést jövök ám olvaslak!
(válasz Ilcsi Mama 1469. hozzászólására)

1469. Ilcsi Mama2013-02-07 12:34
Kedves Kriszti. Valóban elkeveredett az üzeneted a sok beérkező üzenetek közt. Elküldtem a választ, itt a HOXA priviben.
(válasz zalakriszti 1468. hozzászólására)

1468. zalakriszti2013-02-05 23:15
Drága Ilcsi Mama!Bocsánat ha zavarlak privátban kérdeztem Töled valamit a párommal kapcsolatban,tudom hogy sok a dolgod de lehet hogy meg sem kaptad én meg várok a válaszodra!Nagyon köszönök Neked mindent amit eddig is tettél értünk!Millió puszi:Kriszti

1467. Ilcsi Mama2013-02-05 15:18
II. Kedves fórumlátogatók. Hű-ha, pár napot nem voltam a gép közelben és milyen sok érdekes dolgokat írtatok - kérdeztetek tőlem.

Bevallom ilyenkor nagy örömömet, lelem abban, hogy valamikor elindítottam ezt az asztrológiai fórumot, és hogy az óta milyen sokan vagytok, (húszasoktól a negyveneseken átmondhatnám úgy is, hogy hatvan évesek -ig), akiknek sikerült ebbe az érdekes világba
- ilyen egyszerű mód által is,- beletalálni.

Ugye induljunk ki abból, hogy az életben, ha igyekszünk mennél többet az agyunkba beletáplálni, <bármennyi idősek is legyünk> akkor már tettünk magunkért, azért hogy az agyunkat karbantartsuk, ne hagyjuk eltompulni.
Elnézést a csúnya szóért ne hagyjuk magunkat elbutulni, mert hogy ez lehet a hosszú tartalmas élet titka.
Amennyiben ezt még az is, által tesszük, hogy a saját magunkat még jobban megismerhessük, ezáltal az életminőségünket jobbá tegyük, és még egy kicsikét a saját”Radix” születési képletünk alapján bele is láthatunk „Úgy mond a jövőnk megjobbítására adott feladatok megértésébe” akkor bizony kapunk valamit az élettől, ami nem semmi.

Gondoljunk csak bele csak a nagy Naprendszer kiindulási pontjaihoz. A fórum elején is, írtam már erről bővebben is.
Nagy Napév a Földünk életében 25920 éves egy-egy hatalmas ciklust fejez ki.
Amint a NAP a precessziós úton 2160 év alatt egyenként sorra áthalad a Nap-pálya mentén sorakozó 12 állatöv csillagképein, hatásait hatásszögeivel egyesíti.
Láthatjuk a 360 fokos világhoroszkóp körben, amit <Sajnos letöröltem az adatlapomról, >, pedig azóta milyen sokan hivatkoztok rá, hogy milyen érdekes az égi csillagok tükrében látni a benne a 30° fokonként sorakozó állatövjegyeket/házakat. Amelyek egyenként 2160. éveket jelentenek a világ horoszkópban. 2160X12= 25920 év. Ebben a világ horoszkópban a négy sarkalatos pont az „ÉG tetején” az Oroszlánra esik az „Ég alja” pedig a Vízöntő-jegyre tevődik. Maga pedig a „Tejútrendszerében az ÉGI GANGESZ folyón” elhelyezkedő Skorpió jegy, mint a felkelő keleti jegyként látható, a Bika jegy, pedig mint Nyugati jegyként van ábrázolva. Ezek a világ horoszkóp „Kardinális” ház/jegy pontjai.
( Erre vonatkozó összefüggésben érkezett a legtöbb kérdés ebben a pár napban).

Vagyis nem úgy, mint az általunk ismert úgy nevezett alap általános horoszkópban, ahol az I. ház/ Kos és 12. ház a Halak-jegyben helyezkedik el.
A „Radixban” pedig a szerint fog esni, ahova konkrétan a pontos születési óra perc ki fogja jelölni egyénenként a helyét.
Aztán mi ebben, az általunk használt „Horoszkóp körben” a Kelettől Nyugat felé lefelé haladva I. Kardinális Aszcendens - jegy háza, majd a 2. házat, mint követő házat és 3. házat, már hanyatló házként értékelhetjük.

Majd folyamatában így tovább, megint következik a IV. „Kardinális sarokház” ezt követi az 5. követő -ház, majd 6. hanyatló-ház hogy ismét a következő VII. házhoz, mint Kardinális sarokházhoz érkezhessünk el.
Tovább pedig a 8. ház követőháznak, míg a 9. házhanyatló háznak minősül, hogy ismét elérkezhessünk a X. Sarok házhoz.
Ezek azért nagyon fontosak nekünk, mert - ezekben az alap képletszerinti és a - „Radix” születési képletben adott bolygók mindenkor egész életünkben változatlanul hatnak majd ránk. (elvonatkoztatva, most ez esetben a mindenkori Tranzit értelmezésbeli hatásoktól).

Éppen ezért, mert tudjuk ugye, hogy bolygók a házakban hatnak ránk, az egyes házakban elhelyezkedő bolygóknak a hatásai erősebb lehet a Kardinális sarokházban, míg a következő követő és pláne a hanyatló házakban már a hatásának az erőssége is csökkenőben van.

Erre már hoztam egy előző bejegyzésemben is példát, de mivel kérdést tettetek fel-e kapcsán is, megismétlem, hiszen az ismétlés szokták mondani a ” tudás anyja”.

Tehát míg ha valakinek a képletében Egy kardinális sarokházban található egy bolygó az egész élete során ott hat majd a főleg a ház csúcson a legerősebben.
Aztán már ugyan ebben a házban/jegyben is, itt már Radix” szerinti fok szám nagyon lényeges, mert amennyiben itt az állást 100%-nak tekintjük, akkor a 30° fokot figyelembe véve fokozatos csökkenő állás következtében a házban álló bolygó hatásának jelentősége is csökkeni fog. A ház vége felé a bolygó erősségének - a hatása a fokozatos gyöngülés következtében- a ház vége felé, szinte meg is szűnik, mert „Orbiszon” olyan 1-4 -5° belül, már a következő ház hatása fog felerősödni. Ekkor a bolygó már annak háznak a jelentőségével, erősségével fog hatni.
Nagyon leegyszerűsítve a ház csúcsán álló bolygó a legerősebben, a ház közepén elhelyezkedő bolygó kozmikusan, közepesen hat, míg ház legvégének a közelében már gyenge hatást eredményez. Tehát a házhatásokat is ilyent módon fogja befolyásolni a képletben a bolygók elhelyezkedése.

<Viszont a végén majd ennek a jobb levezetés megértésének az érdekében hozok ide három konkrét, olyan példát azoknak a”Radix” képletéből, akik nekem felhatalmazást adtak, ahhoz, hogy a képleteikről itt a fórumon írhassak, a jobb megértés érdekében minta példaként fel használhassam.>

Azért, hogy a gondolat láncot itt ne szakítsam, meg folytatom tovább az általatok feltett kérdést megválaszolva.

Térjünk akkor még vissza egy kicsikét az egyszerűbb megértés miatt a Nap Ciklushoz.
Tehát a Földről nézve a Nap évről-évre a tavaszi napegyenlőség idejében nem ugyanazon a ponton áll, a mert évente KB. 50 másodpercet hátrábbra tevődik, mint ahogyan az előző évben állt. Ennek az okát a Föld tengely elmozdulásnak a következményeként érthetjük meg.
Tehát a Nap Ciklusban a Házak-jegyek az ellentétes irányban értendők, vagyis a Nap a precessziós útján 72 év alatt tesz meg 1° -t.= 2160. évvel. Mivel itt is egy állatöv-jegy szakasz 30° foknak felel meg ezért tizenkétszer 2160 év alatt, járja át a Nap az Ekliptikán a pályáját. Nappálya= ekliptika.
Mivel azonban pontosan ellentétes irányban értendő a Nap haladás, ezért ezeket, ciklusokat is így értelmezhetjük. Tehát amikor a Nap és vele együtt a Naprendszer átlépi az úgynevezett
„Tejút szerinti” ekliptikát, vagy úgy is mondhatjuk, hogy az egyenlítőjét, akkor már a sötét oldalról a fényes oldal felé haladunk.
Mivel a maga a Vízöntő jegy a hanyatlás mélypontján áll a nagy Nap ciklusban, ezért innen már a felemelkedés az újjászületés ívelő pálya kezdődhet meg. Vagyis nagyjából a 25 920 évet, kerekíatve=26. 000 évnek tekintve, amikor Nap visszatér a kiindulási tavaszpontjához, akkor elkezdődik egy új korszak változása is, és ez igaz lehet az egyéni életben is.
Hiszen nem véletlenül szoktam, mondani, hogy amikor egy bolygó áthalad az illető NAP jegyén, aszcendens -jegyen-házon, vagy a bolygó találkozik a születéskori „ÖN” magával, akkor hozza el az egyéni életben is legnagyobb változásokat.

Vegyük csak a múlt év végi nagy őrületet, amikor a Maya naptárszerinti 5126 éves „Dimenzióváltást ”Ciklusának végét világ végének riogatására használták fel.
Mint láthattuk ekkor nem az élet ért végett a Földön, ha nem csak egy időszámítási aktuális ciklus fejeződött be, azért, hogy elkezdődjön egy új és jobb.
Vagyis azt láthatjuk, hogy régi, elavult rendszereket drasztikusan és végérvényesen lerombolva egy teljesen ÚJAT hozó, egy magasabb minőségű élet következhessen be.
Mivel a Nap lassú járása az epliktikán 72 évekét azzal 1° fok eltéréssel történik, ez a világi hónapban csak egyetlen napnak felelhet meg. Ezért hosszú átmenet kell a változás bekövetkezéshez is. Ugyan is, amikor a nagy Nap ciklus a HALAKBÓL átlepett a vízöntő jegyben akkor egy új megújító korszakváltás is beköszöntött ránk.
Egyes kutatások szerint a Vízöntő körszak kezdetét a Kr. utáni 1793. évre teszik.
Amennyiben viszont ez igaz, akkor jelenlegi Vízöntő kor meghozhatja számunkra a megújító maga a törvényszabta nyilvánvaló hatását is a Kozmológia - Csillagászat, az Asztrológia és Numerológia ismereteink alapján. Amennyiben ehhez még azt is figyelembe vesszük, hogy a Vízöntő jegy poláris kiegészítője az Oroszlánnak, melyből a NAP éltető erői áradnak, akkor azt is észrevehetjük, hogy az áldásos Vízöntő jeggyel egy új korszak jöhet felénk, mely ugyan még forrongó, de egyben gyökeresen átalakító hatással is lehet ránk a Földön élő emberekre.

Milyen érdekes az is, hogy bizonyosan sokan találkozhattatok már vele, hogy a Vízöntő jegy logója –jelképe, egy „IFJÚ”, aki a kezében tart egy korsót, melyből vizet önt a földre.
Vagyis a Vízöntő az élet vizének a hordozója lehet.

No, már, most ha horoszkópokról - időkben kifejezett számokról beszélünk akkor ennek alapján, mérjük fel a saját életlehetőségeinket is.
Használjunk ki az életünkben minden varázslatos dolgot, ami megadatik nekünk ebben az életünkben.
Hiszen az idő mulandó!
Úgy is felfoghatjuk, hogy mindenkinek a bőség szarujában van a saját élet lehetősége, csak van, aki tudja, mivel rendelkezik, mit kapott a születésekor ettől a kozmikus világtól, és van aki „úgy mond szkeptikus” és nem akarja tudomásul venni, hogy igen is van rá lehetőség, hogy saját magunkat jobban megismerhessük. Amennyiben jobban megismerjük saját magunk hibáit és lehetőségeit, saját akarat által van lehetőségünk a hibáink kijavítására is.
Itt léphet be a saját „Radix” születési horoszkóp ismerete által, hogy maga bolygók hatásai ugyan egy életre szólóan határozzák meg az életünket, azonban ha felismerjük akár egy Nap évre előre vetítve is lehetőségeinket talán elébe, tudunk menni a történéseknek.

Gondoljunk csak bele mit is, kaphatunk akár már egy nap leforgása által is?
1 nap=24 órával, ez szorozva 60 perccel=1440 perccel. Egy perc egyenlő 60 másod perccel, akkor 1440X60= 86. 400 másod perccel. Tehát ennyit kapunk minden nap által a sorstól.
Kinek –kinek az életfonala milyen hosszú lesz, annyi időt használhat fel minden nap az élete jobbítására.

Mert aki nem használ ki minden napot, arra hogy az életét jobbá tegye, az a végén ne is bánkódjék, hogy elveszett az élete.
Feltehetjük, akkor a kérdést, hogy mit is tegyünk ezért a közte lévő időkben?

Mit is tehetünk akár a mindennap a meg kapott
86. 400 másodperc idővel?
Ugyan is, ha minden napot úgy fogjuk fel, hogy reggel, amikor felébredünk egy új napot, kaptunk az élettől ajándékként, akkor azt úgy igyekezünk majd kihasználni, hogy abból számunkra a legjobb jó nap lehessen. Nem hibáztathatunk mindig csak másokat, mert úgy hiszzük, hogy mások tehetnek a mi sorsunk rosszul való alakulásáért.
Sokszor mi magunk lehetünk azok, akik a saját életünk folyásában a saját magunk gátjait kiépítjük.
Sajnos most itt be kell fejeznem, de majd a következő bejelentkezésemben folytatom – fent megígért- a házakban a bolygóknak horoszkóp kör alatti „Jelek” táblázatnak az egyéni leírását.

Addig azt kérem tőletek, hogy akit ez érdekel, készítsétek elő a saját „Radix” képletteteket, mert ennek alapján mindenki végig tudja majd vezetni a saját születési bolygójának a házakban való erősség milyenségének a hatás mechanizmusát

1466. Ilcsi Mama2013-02-02 13:49
Kedves Fórum látogatók, mivel az egészség megőrzése össze kapacsolható az asztrológiával, ezért gondoltam, hogy feltöltöm nektek a következő leírást.
"Forrás: Bükki füves ember gyógynövényei c. könyv.

Szabó Gyuri bácsi a Bükki „Füves ember” egészségvédő naptára, melyből megtudhatják, hogy az év során naponta milyen teát kell inni ahhoz, hogy megőrizzék egészségüket, védjék szervezetüket az egészségük megőrzésének céljából.
Ha kis idejük engedi, kérem, osszák meg ezt másokkal is, hogy így vigyázzunk mindnyájunk egészségére. (Írja Gyuri bácsi.)
Köszönettel jó egészséget kívánva ajánlom: Ezt a gyógynövény-használati rendszert húszvalahány éve használom eredményesen. Ennek köszönhetően 80 évesen is egészséges vagyok. Előfordul, hogy nem tudom meginni a soron következő teát, de ebből nem lesz semmi baj.
Kérem, gondolják meg és használják. ÉRDEMES!!!

Ezzel egy évre nagyon sokat tehettek a saját egészségünk megóvása érdekében.
A gyógynövényeket csak is ellenőrzött gyógynövény szaküzletekből vagy gyógyszertárakból szabad megvásárolni.
Mindenki csak saját maga akarata és elhatározása alapján fogadja meg ezeket, a tanácsokat.
A téli hónapokra azért írtam mentateákat, mert a bennük lévő "mentyl" jó baktériumölő, és ez által segít a nátha és influenza megelőzésében!
Az egészségmegőrző gyógynövénykúra egyes elemeit össze lehet cserélni, saját elhatározásunk és tapasztalataink szerint, kivétel ez alól a két csalánkúra és télen a mentatea. Ezeknél az időpont lényeges!
A fiatal emberek 14 és 30 között, ha a felét megteszik a kúrának, azaz két hét helyett csak egy hétig, négy hét helyett csak két hétig isszák a teát.
Figyelem!14 év alatt nem javaslom az egészségmegőrző gyógynövénykúrát.

05.01.-05.30-ig - TISZTÍTÁSRA
Minden reggel étkezés előtt egy csésze csalánlevél tea. Ha nincs friss csalán, a száraz is jó. Akinek a gyomrát bántja a csalán - sav túltengése van - rövidebb ideig igya a teát. Neki 4 naponként fehér árvacsalán-teát kell inni, az sav csökkentő, de többet ne igyanak belőle.
06.01.-06.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE
Háromnaponként reggel egy csésze kakukkfű - vagy orbáncfű tea.

06.15. - MIRIGYEKRE
Reggel egy csésze közönséges v ragadósgalaj-tea.

06.16.-06.30-ig. - SZÍV ÉS VÉRNYOMÁS, ÉRTISZTÍTÁS
Háromnaponként egy csésze galagonya tea. Ezt a magas v normál vérnyomásra igyák. Akinek alacsony v ingadozó a vérnyomása, fagyöngy teát igyon. Elkészítési módja: 2,5 dl lágy vízbe egy teáskanál fehér fagyöngyöt (levél és szár) teszünk, 12 órát áztatjuk és leszűrjük.

07.01.-02. - BÉL KIÜRÍTÉSRE
Egy nap hashajtó kúra, este egy csésze bodzahajtás vagy gyújtoványfű vagy, kutyabengekéreg, esetleg szenna. Ezek közül azt válasszák ki maguknak, amelyik teljes kiürítést csinál a beleikben.

07.03.-07.18-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE
Háromnaponként egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfű-tea reggel. Lehet válogatni is.

07.19. - MIRIGYEKRE
Egy csésze közönséges v ragadósgalaj-tea.

07.20.-07.31-ig - NŐI ÉS FÉRFI IVARSZERVEK ERŐSÍTÉSÉRE
A nőknek háromnaponként egy csésze cickafark fűtea elfogyasztását, fogyasztását javaslom. A 2.5 dl vízhez csak egy csapott teáskanál füvet tegyenek. Ezt életkortól függetlenül csinálják, kivéve a 14 éven aluli leányokat. Ez alatt az idő alatt egy ülő fürdőt is javaslok cickafarkból.
A fürdővízhez 5 liter teát öntsenek. 1 liter teához 1 evőkanál fű kell. A szívtájékot ne érje a víz. A férfiaknál az 50. év körülieknek háromnaponként reggel egy csésze kisvirágú füzike tea. Fiatalabbak is fogyaszthatják 14 év felett.

08.01.-08.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE
Minden harmadik nap egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfű tea, esetleg váltogatva.

08.15. - MIRIGYEKRE
Egy csésze közönséges vagy ragadósgalaj-tea.

08.16.-08.31-ig - MÁJ- ÉS EPETISZTÍTÁSRA
Három naponként reggel étkezés előtt egy csésze tea.

09.01.-09.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE
Háromnaponként reggel egy csésze orbáncfű vagy kakukkfű tea, esetleg váltogatva.

09.15. - MIRIGYEKRE
Egy csésze közönséges galaj vagy ragadósgalaj-tea.

09.16.-09.30-ig - VESE ÉS HÚGYUTAK TISZTÍTÁSÁRA
Mezei zsurlóból háromnaponként igyanak meg reggel egy csésze teát.

10.01.-10.14-ig - IDEGERŐSÍTÉS, NYUGTATÁS
Az első héten minden második nap egy csésze orbáncfű tea este lefekvés előtt. A második héten minden este egy csésze citromfű tea lefekvés előtt.

10.15. - MIRIGYEKRE
Egy csésze közönséges vagy ragadósgalaj-tea.

10.16.-10.30-ig - TÜDŐ ÉS LÉGÚTI TISZTÍTÁSRA
Háromnaponként este étkezés előtt egy csésze az alábbi összetételben: 1rész lándzsás útifű, 1 rész martilapu, 1 rész tüdőfű, 1/2 rész ökörfarkkóró-virág.

11.01.-11.30-ig - ÁLTALÁNOS TISZTÍTÁSRA
Minden reggel egy csésze csalánlevélből készült tea. A savtúltengésben szenvedők háromnaponként a csípős csalán helyett fehér árvacsalánból készítsék a teát.

12.01.-12.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE
Első héten egy csésze kakukkfű mindennap. Második héten egy csésze orbáncfű tea mindennap reggeli előtt.

12.15. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE
Egy csésze menta tea, fodormentából vagy illatos macskamentából.

12.16.-12.31-ig - SZÍVMŰKÖDÉSRE, VÉRNYOMÁSRA
Háromnaponként egy csésze galagonyatea. Ezt a magas vagy normál vérnyomásúak igyák. Akinek alacsony vagy ingadozó a vérnyomása, fagyöngyteát igyon. Elkészítése leírva 06.16-06.30-nál. Fagyöngy helyett pásztortáska-teát is lehet inni, ezt forrázni kell, mint a galagonyát. A pásztortáskát mindenki ihatja.

01.02.-01.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE, NYUGTATÓNAK
Háromnaponként egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfű tea, esetleg váltogatva.

01.15. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE
Egy csésze valamilyen mentatea.

01.16.-01.30-ig - NŐI ÉS FÉRFI IVARSZERVEK ERŐSÍTÉSÉRE, HÓLYAGERŐSÍTÉSRE
A nőknek 14 éves kor felett háromnaponként egy csésze cickafark fűtea. A 2,5dl vízhez csak egy csapott teáskanál női és férfifüvet tegyenek. Ez alatt az idő alatt egy ülőfürdőt is javasolok. Elkészítése: mint a 07.20-07.31-nél. Férfiaknál 50 éves kor után háromnaponként reggel egy csésze kisvirágú füzike tea. 14 év felettiek is fogyaszthatják.

01.31. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE
Egy csésze fodor- vagy borsmenta tea.

02.01.-02.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE, NYUGTATÁSRA, VÉRTISZTÍTÁSRA
Minden negyedik nap egy csésze kakukkfű- vagy orbáncfű tea, esetleg válogatva. A közbeeső napokon négynaponként egy csésze pásztortáska.

02.15. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE
Egy csésze valamelyik mentateából.

02.16.-02.28-ig - MÁJ- ÉS EPETISZTÍTÁSRA
Háromnaponként egy csésze gyermekláncfűlevél- vagy gyökérből készült tea. A gyökérteát 2-3 percig főzni kell.

03.01.-02. - BÉLKIÜRÍTÉSRE
Előtte való este egy csésze erős hashajtó tea, abból a gyógynövényből, amelyik 07.01-jén bevált.

03.03. - 03.14-ig - IMMUNERŐSÍTÉSRE
Háromnaponként reggel egy csésze kakukkfű vagy orbáncfű tea, esetleg váltogatva.

03.15. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE
Egy csésze mentatea valamilyen mentából.

03.16.-03.31-ig - VESE TISZTÍTÁSA
Nyírfalevélből igyanak meg háromnaponként egy csésze teát reggel.

04.01. - BAKTÉRIUMFERTŐZÉS MEGELŐZÉSÉRE
Egy csésze mentatea valamilyen mentából.

04.02.-04.14-ig - IDEGERŐSÍTÉSRE, NYUGTATÁSRA
Az első héten minden második nap lefekvés előtt egy csésze orbáncfű- a második héten este egy csésze citromfű tea.

04.15. - MIRIGYEKRE
Egy csésze közönséges vagy ragadósgalaj-tea.

04.16.-04.30-ig - TÜDŐ ÉS LÉGÚTI TISZTÍTÁSRA
Háromnaponként étkezés előtt egy csésze tea a 10.16-10.30-ra összeállított teakeverékből."

1465. Ilcsi Mama2013-02-01 19:51
Jön a hét vége hoztam nektek egy kis olvasni valót.

Kedves Fórumlátogatók.
A legutóbbi pár feltöltött anyag kapcsán elég sok visszajelzést kaptam, abban, témakörben, hogy a „Radix” születési horoszkópban miként láthatók a betegségek, illetve, hogy ezek miként hozhatók összefüggésbe a születéskori képletben „Lokálisan” elhelyezkedő bolygókkal, magával a „Karmával”, az inkarnációval. Valamint főleg az, foglalkoztatott sokatokat, hogy az aszcendenstől visszafelé haladva horoszkóp körben, melyrőlmár az 1423.1428.1442. 1444 és az 1448. számokon is írtam, hogy miként látható az életfolyamat a születéstől az élet végig.

Egy kicsit előbbre kellene néznünk, ahhoz, hogy jobban érthetőbbé váljanak ezek a kérdések.
Még pedig induljunk ki abból a tényből,<akár hiszi valaki - akár nem>, hogy maga születés sem a véletlen műve.
Amikor percpontossággal felrajzoljuk a születési óraképlet alapján azt a térképet, amikor az, valakinél maga az Aszcendens jegy lesz, akkor tulajdonképpen azt írjuk le, hogy a kozmikus tudatszinten mit is kapott a szülött.
Azért mert mindenki egy kozmikus szikrából érkezik a Földre.
Ezt megelőzően a lélek kiválasztja a szüleit, a környezetét, azt az élethelyzetet, amely majd egész életen át teret enged a tudatos fejlődésnek.
Az anya kiválasztása után a tudatosság szikrája belép az anyaméhbe.
Mi után a tudatosság belépett az anyaméhbe, a magzat kezdeményből élővé válik. Vagyis az anyai testben a kozmikus energiáknak megfelelően nyernek alakot, az éteren át, illetve a magzaton belüli tudatosság visszatér a forráshoz.
Míg majd csak a köldökzsinór elvágásával, az első lélegzetvétellel a gyermek el nem válik az anyai testtől.

Az anyaméh elhagyásával a szülöttnek meg kell tennie az első lépést a Földi világban a külsődleges lélegzetvétel által.
Ezt nevezzük az asztrológiában születési időnek.

Aztán a születés napjától mely behatárolja a NAP jegyet, valamint az aszcendens jegy által kapott uralkodó bolygók által vezéreltetve, a horoszkóp körben felrajzolt bolygók által adott forrásokból birtokolhatjuk a Földi világot.
A szellemi képességeinknek az „ÉN” tulajdonságainknak a képe alapján a fizikai adottságainknak megfelelően kapott irányok alapján szabad akarat áltál alakíthatjuk az életsorsunkat.

Mivel a Nap a látszólagos útján haladva egyszer visszaér arra, pontra, amikor a születés pillanatában állott, ezért egy-egy vizsgált évvonatkozásban levonhatunk a”radix”-ból, következtetéseket.
Az aszcendenstől visszafelé számítottan, az első jegy a 7 éves gyermeki éveket jelenti.
Itt a gyermeki elme a tanulás a tudatosság által, kezdi felvenni az Földi élet alakját.
Ennek a teljes kialakulása KB. Olyan 14. évre tevődik. A teljes tudati kifejlődés pedig KB, a 21. életévig is tarthat.
Ekkor jön el a Szaturnuszi ciklus első ciklus évére oly jellemző időszak, amikor az emberek testében kialakulhatnak az elméjének az intellektuális egységei. Ekkor tartunk a horoszkóp körnek az Ég” - tetején, vagyis X. házas, MC. Pontján a karrier általi hivatás és jövő útjának az alakulásánál.
Azután amikor már 28-30. évtől már az életminősége is, az Önismerettől is függhet, ekkor, ha az addigi életszakaszokat nem megfelelőn értelmezzük, akkor elkezdődhetnek esetleg a szenvedések.
Ez már elkezdődhet azáltal is, hogy 9-8. házaknál milyen lesz az egyén belehelyezkedési képessége. Hogyan tudja elérni a magasabb fokú gondolkodást, miként érzékeli a szülött a nagy összefüggések láncolatát. Amennyiben itt a képletben az állások akár nehéz fényszögek által jelzetten is akadályokat gördítenek elénk, ha azokat nem visszafejlődés által éljük meg, hanem igyekszünk az élethelyzeteket a magunk javára fordítani, akkor nem csak az emberi veszteséggel terhes életszakaszt élhetjük meg, hanem esetleg pontosan ezek a problémás konstellációk, vagyis a nehéz fényszögek is, nyújthatnak lehetőséget a kiemelkedésre.
Azzal, hogy a szabad akarat által újra meg újra, egy magasabb szintre tudjunk lépni a fejlődésünkben. Azért mert ezekből, a próbatételekből bizony sokat tanulhatunk!

Viszont, ha nem használjuk ki a horoszkóp által adott jó fényszögek segítségét, akkor a keletkezett belső feszültségek által előbb-utóbb, betegségeket okozhatunk saját magunknak.
Fontos lehet például a Föld jegyűeknél az egészséges táplálkozás megtartása, mert ezek elsősorban a cukorbetegségek és pajzsmirigy problémák eredendőjeként vehető figyelembe.

Azt jó is, ha megjegyezzük, hogy az emberi testben a test-a lélek és a szellem elválaszthatatlan egymástól. Amennyiben megismerjük a „Radix” születési képlet adottságai által a saját felépítésünket, akkor fényt deríthetünk mindazokra, dolgokra, amelyekkel felvehetjük a harcot a saját testünkben a testi-lelki bajainkra, leselkedő veszélyekre.
Nagyon fontos jelölő még a képletben hold helye is.
Lassan elérkezünk a „Radix” képletben az aszcendens jeggyel szembeni Deszcendenshez, vagyis a VII. házhoz. Itt találkozik a szülött először azzal, hogy miként tud az életben kapcsolatot teremteni másokkal. Meg kell tanulni az eltelt időben azt, hogy hogyan tudunk másokkal együtt működni.
Nagyon fontos megtanulni, hogy az életünk nem csak attól függ, hogy hogyan táplálkozunk milyen életkörülményeket, teremtünk meg saját magunk számára, ha nem attól is függ, hogy a lelki élményeinket miként éljük meg és azokat másokkal, hogyan tudjuk összeegyeztetni.

Vannak, akik nem képesek megérteni, hogy az életük értelmét az élethelyzetekkel kell összeegyeztetni. Azért, mert a harmónia hiánya a „Stressz melegágya, az pedig a betegség forrása lehet.
Azt is tudni kell, hogy az életben az ellentétes erők milyen nagy hatással lehetnek ránk.
Például egy Kos nappal és Mérlegjegyben álló Holddal született egyén, vagy az Ikrekben álló Holddal rendelkező személy, akinek a Napja a tüzes Nyilasban áll, azok a személyek adottságaik által is már állandóan őrlődhetnek. Tehát más kapnak az értelmüktől, mint amit az érzelmeik súgnak nekik.
Vagy azt is vehetjük példaként, amikor valaki Telihold idejében születik, tehát ekkor a Hold pontosan a Nappal szemben álló jegyben található a képletében, vagyis ilyenkor már gyermekkorban is az egyén olyan családi indíttatás kaphat érzelmi szinten, hogy folyamatos ellentéteket kell feldolgoznia. Miért? Mert a Nap egyben ugye apa jelölő a képletben a Hold pedig az anyát jelenti, tehát a szemben álló jegyhatás következtében az érzelmei által állandó harcban állnak egymással. Ez a folytonos őrlődés viszont utat jelenthet a megbetegedésé felé.
Amennyiben ez az „Oppozíció” még a születési képletben és a tranzit bolygók által is, mondjuk a Szaturnusztól is, érintett lehet rossz fényszög által, akkor ezek a feszültség források valamilyen testi vagy lelki megbetegedésekre vezethetők vissza.

Most akkor még térjünk egy kicsit vissza a VII. párkapcsolatok házára, amely egyben más partnerekre, mint munkatársakra is vonatkozhat. Ugyan is ott található a magunk „ÉN” kivetülése másokra hatás elv alapján.
Ezek viszont megbetegedési tényezőként is figyelembe vehetők.

Itt van nagy jelentősége a kör alatti „Jelek” táblázat szerinti négy ősi elemnek, és azoknak a képletben való Kardinális - Szilárd és Változó jegy helyzetünknek.
Ugyan is, ha bármilyen partner kapcsolatban a társunk energiakonstellációja nem harmonizál a miénkkel, akkor esetleg ezek is megbetegíthetnek bennünket. Például: ha valakinek a képletében sok a FÖLD elem a kapcsolatban szereplő félnél pedig a Tűz elem dominálhat, Vagy a Levegő és Víz elem van túlsúlyban a másik személynél.
Vagy tovább menve, Szaturnuszi összetalálkozásokra vezethető vissza a kapcsolat, amikor az egyik fél Szaturnusza pontosan a másik fél Napján, Holdján vagy a Mars helyén áll, akkor ez lelki megbetegítő folyamatokat tud beindítani.
Azért, mert a testi - lelki síkon az energiák szabadáramlásának valamilyen blokádja fedezhető fel, akkor azok hosszú távon a szabad áramlás blokádok általi megbetegedés jeleit fogják produkálni.
Az akadályok egyre kritikusabb élethelyzeteket teremthetnek ilyen szokott előfordulni, hogy valaki értéktelennek ítéli meg önmagát, mert nem képes a jó párkapcsolat megélésére, ezért aztán ezzel bemerevíti a saját helyzetét, ezzel aztán még jobban elzárja azokat az érzelmi csatornákat, amelyeken érkezhetnének hozzá a kozmikus jó áramlások során.
Ezzel már el is érkeztünk a 6. Házhoz és szemben álló 12. házhoz, a folytonos lelki eredetű szenvedésével, átadja magát a fizikai szenvedésnek. Jön a Stressz ezzel aztán az ember meg próbáltatásoknak, teszi magát. Ilyenkor következik be a rossz társkapcsolati meg nem értés során a tudat, beszűkül, és nem engedi, hogy elérje az eredeti forrást.

A helytelen megértések következménye hozhatja létre az emberben a saját poklát. Amikor azt hiszi valaki, hogyha kilép ebből a kapcsolatból, akkor minden rendben le lehet, pedig lehet, hogy az adottságok révén ugyan abban, folyóban találhatja magát.
Amennyiben az egyén az életét az Ön valója tudatában kezdené az életét élni, akkor kijavíthatná az esetleges hibáit, hogy azzal is még jobbá válhasson.
A kozmikus energiák, által felfedezheti magába az Önismerési életrendet.

Viszont ezzel szemben az sem elhanyagolható, hogy ezek az elemi kapcsolódások az emberi kapcsolati hatások révén nem csak megbetegíthetnek, hanem gyógyíthatnak is, bennünket.
Ezt nevezzük asztrológiai értelemben: gyógyító kapcsolatoknak.

Erre pár példa: Miután a Föld elem legfőbb erősége keménység, és főleg a szilárdság az egyensúly állapothoz szükséges a Víz elem.
Tehát a Bika jegyet, a Szűz jegyet és Bak jegyet a RÁK - Skorpió és Halak Vízjegyűk gyógyíthatják. Például a mozgás szervi meg betegedéseknél a Föld elemnek a felbomlása figyelhető meg. Ezért érzik jól az emberek ilyen esetben, a termálfürdőkben.
Viszont az is igaz lehet, hogy a négy elem közül a Föld elem szülöttei rendelkeznek azzal a jó hatásokkal, hogy csak ritkán betegszenek meg.
Ez azért lehet így, mert ösztönösen érezhetik a FÖLD- nek, mint éltető elemüknek a belső akaraterejükre való hatásaikat.

Amennyiben valakinek a Napjegye egybe, esik a párkapcsolati születési hold jegyével.
Vénusz vagy a Jupiter bolygó jegye egybe esik a másik fél Napjával és Holdjával, vagyis a két fővilágosítójával. Ezek lehetnek a képletszempontjából az elemek alapenergiáinak a gyógyító elemei. Azért mert a képletszerinti négy elem az egyensúlyra való törekvésben, a harmóniában jelenik meg.

Aki pedig a harmóniára törekszik az, jobban tud aludni, ilyenkor vagyunk a legbefogadóbbak a jó energiákra. Segíthet ebben a jó Relax is, vagyis a tudatos utazás az elménk által, mellyel visszatérhetünk az eredeti életcélunkhoz, hogy minden betegségtől igyekezünk a jó, gondoltok által a testünket, lelkünket megszabadítani.

A 6. ház csúcson álló bolygók alapszintem jelezhetik a betegség hajlamok alapján a kialakuló betegségek lehetőségeit. Azért mert ez a ház jelzi leginkább az embereknél a belső harmóniát.
Nap-jegyekről és a bolygókról tudjuk, hogy jelzik az egészséggel kapcsolatos betegség hajlamokat.(Lásd erről a fórumon bővebben a leírást).

Az életünkben megszerzett tudás által több rálátással lehetünk a magasabb energiai szintek megélésben. Tetteinket igyekezzünk úgy megváltoztatni, hogy a képzeletbeli utazás során vissza tudjuk terelni az életünket kozmikus tudatosság által erre a Földi síkon való megélésre.

Vagyis lefelé haladva a horoszkóp körben az IC. –hez a gyökerekhez, a test az elme a szellem az intellektualitásra ki-ki saját élet erejének az adottságait felhasználva, megértheti a tudatosság szintjén az életenergia és tudatosságnak az egyesülést a testünkben.
A tudatosság akkor érkezik el erre, szintre, amikor még új energiát is képes felvenni, hogy ezzel is magasabb fokra tudja emelni itt a Földön szerzett tudását, egyrészről azért, hogy itt ebben, Földi életben a szeretet által megteremtsük magunk számára jót és ezzel az egész teremtésünket is, megérthessük.
Ezzel aztán át tudunk alakulni a csodálatos kozmikus világ részeként. A beszéd a jó gondolat megnyilvánulási forma szerint, mert amit teszünk az, teremtő gondolattá válik bennünk, ez pedig a szellemi valóság egy belső utazást jelenthet számunkra a születés és halálunk és az ismételt leszületésünk közt.
Ebben pedig a képlet szerint Leszálló és Felszálló Holdcsomópont hatásai is adhatnak eligazodást.

Végezetül a párválasztásnál maga a Nap jegy már azt is elárulhatja, hogy meg találtuk-e a másik felünket, aki jó hatással lehet ránk, még egészség vonatkozásban is.

Több összehasonlító adatok alapján Nap jegy egyben elárulhatja azt is, hogy a célok, elérésében mikét lehet a segítségünkre, miként számíthatunk rá az alkalmazkodás terén, de akár még a szexuális téren is jelzés értékű lehet.
Míg a Tűz és a víz ellentétei ugyan egymásnak addig a Tűz és a Levegő hosszú távon egymás kiegészítői lehetnek.
A Tűz jegyű egyén leg lelkesebben a Levegős jegyű ötleteiben tud lobogni. Ugyan ilyen harmonikus kapcsolat lehetséges a Tüzes- Nyilas és a Levegős Mérlegek közt is.

A tüzes Kos és ikrek jegyben születetteket pedig a sors is egymásnak teremtette, azért mert az által, hogy a tüzet táplálja a Levegő még a levegős jegy miatt az ikrek a beszédkészségükkel, a gondolataikkal szárnyakat adhatnak az alkotó tüzes jegynek. Új tervekkel és értékes gondolatokkal segíthetik a lankadó tűzjegyűeket is, hogy újra lángra kaphassanak.

Példák a horoszkópban a legmegfelelőbb társra a Napjegy szerint:
Kos- jegyű férfinek/ Ikrek, az Oroszlán, Mérleg, Nyilas, és Vízöntő/ Nők lehetnek jó és segítő párjaik.
Bika férfinek/ akár a saját Bika nő, de a Szűz földjegyű hölgy is, valamint a Vízjegyű Skorpió és a Föld jegyben álló Bak jegyű/Nő is megfelelő partnernek bizonyulhat.
Férfi Ikrek estében/nagyon jól kijöhetnek a Kos nővel és az ikrek saját jegyével is, valamint a tüzes Nyilas jegyű Nővel is.
Rák férfinél/ a saját Rák napjeggyel rendelkező nő nagy érzelmek, által lehet jó társ, de az okos Szűz jegy is segítő szándékkal vehet részt a kapcsolatban. A Föld jegyű Bak és a vizes Halak is jó társ lehet a minden nemű kapcsolatban.
Az Oroszlán férfinek/ bár mennyire nehéz is megérteni, a két tüzes jegy miatt, de Mars bolygó ura miatt Marsikus Kos jegyben álló Hölgy is jó társa lehet. A Mérleg és a szintén tüzes jegyű Nyilas és de a „Levegős” Vízöntő jegy is táplálhatja megértése által a tüzet.
Szűz jegyben lévő férfinek leginkább: a Föld jegyben álló Bika, SZŰZ, Bak és az áldozat kész Halak – Nap-jegyű, hölgy adhatja meg azt, amire vágyódhat.
Mérleg férfihez pedig: elsősorban Kos - Oroszlán és a saját Mérleg jegye is számításba jöhet. Továbbá jól kijöhet még a Nyilassal, és a Halakkal is.
A Skorpió férfit ugyan nehéz természettel áldotta meg a sors, de a Bika Földjegyű hölgy visszahúzhatja a realitások talajára. Az érző szívű Rák és Halak/NŐK is, segítségükre lehetnek az életcéljainak a megértésében. Az Oroszlán hölgyek lobbanékonyságát, pedig lehűtheti Vizes Skorpió jegyű férfi. Ezzel kioltja nála a túlzott lelkesedést, de az indulatokat is tudja nála kezelni. Viszont ezzel pontosan a Tűz-jegy lételemét veszélyeztetheti hosszú távon.
Nyilas férfinek/ Jó párkapcsolata lehet a Kos Nővel, a Levegős Ikrekkel és Mérleggel, a Tüzes Nyilas Nővel is.
Bak férfiak ugyan a testtartása tekintélyt parancsoló, az érzelmekben is egy kicsit híján lehetnek, azért, mert a Szaturnusz uralkodóbolygóik akadályozzák, abba hogy ezt megfelelő módon tudják kimutatni. Ezért aztán sokszor pesszimistáknak és merevnek látszanak. Számára Karmikus kihívás, hogy elsősorban a belső hangja alapján élje az életét. Leginkább a Föld-jegyben álló Nap hatására a Bika jegyű nők tudnak alkalmazkodni. Azonban az Okos Szüzekkel is megtalálhatja megfelelő hangot. De leginkább a szintén Bak jegyű Nő értheti meg leginkább a Bak férfi külöcségét.
Vízöntő férfiakat szintén a tüzes Oroszlán jegyben lévő Nők érthetik meg a leginkább, de a saját Vízöntő jegy is kihozhatja belőlük jót.
Halak férfiakhoz pedig: a szintén vizes-jegyben álló Nap miatt a Rák jegyű hölgyek és a saját vizes-jegyű Halak lehetnek érzelmiekben a legközelebb állóak. Lenyűgözheti őket a Szűz jegyben álló Nap Karma miatt a szolgalelkűséggel rendelkező Szűz/Nő. Ugyan is ebben, jegyben, ha a Karma által jött a nő a világra, akkor meg kell, hogy tanuljon igaz szívvel, alázattal szolgálni. Valamint még a Merkúr általi tudását is korlátoznia kell, hogy ne váljék tudálékossá. A halak férfi viszont mivel érzelmileg összetett jegy, a Skorpió nővel igen jó párost alkothat, azért mert a Skorpió romantikus szerető lehet.

1464. Ilcsi Mama2013-01-31 17:24
Kitől: "tárnics", 2013-01-30 15:47.

Kedves „tárnics”. Igyekszem a kérdésedre most azonnal válaszolni. Értem a feltett kérdésed?
Éppen ezért egy kicsit előbbre is foglak majd sorolni a várakozók sorában.
Bizony ezek a dolgok, szinte az emberek számára felfoghatatlan dolgokat rejtenek magukba.
De persze mindennek meg van oka.
Azt írod, hogy minden nehézség ellenére még összetartóbb lett a család.
Hát Ez az!!!!!
Pontosan ezek a dolgok azok, amik megerősíthetik a családi összetartozást!
Írod, hogy sokat olvasgattál bizonyosan e „Karma”témakörben is, a fórumon.
Olvasd el a leg utóbbi válaszom az 1463. számon.

Természetesen meg fogom nézni a megadott születési idődre a horoszkópod, sőt ha adsz elérhetőséget, - ajándékként - el is küldöm neked, azért hogy abból a saját adataid alapján jobban érzékelhesd a dolgokat.

Természetesen teljes körű elemzést nincs módom készíteni, de a kérdésed lényegét tekintve, visszatérünk, majd ha konkrétan tudok a Te képleteddel foglalkozni a Te dolgaidra is, amit esetleg röviden ki tudunk majd fejteni a képletből. Hiszen a képlet csak azt mutathatja meg nekünk, ami abban a születés során benne van, mint lehetőség, már a bolygók hatása-általi adottság révén is.
Addig is olvasd el fórumon a 39. számon a Bika - Napjegyedre szóló általános jellemezést.

Azt is, írod, hogy „jobb emberré váltam”. Persze ez már a Napjegyednek az uralkodója által is, milyen is lehetnél más, mint szeretetteljes jó család szerető ember.
Hiszen nem más az Uralkodó bolygód, mint a Földjegyű Bikajegy által a VÉNUSZ a szeretet bolygója.
A következő úgy mond általános tananyag- ként-i, leírásban pontosan ezekről, a dolgokról is, olvashatsz majd a fórumon.
Nagyon örülök, hogy rá találtál az asztrológiai fórumra.

1463. Ilcsi Mama2013-01-31 15:31
Csajos08, 2013-01-30 23:00.
Kedves „ Csajos08”. Láttam már az üzeneted 01.24.-én is. Sajnos, olyan sok az elfoglaltságom, hogy elnézést, de nem tudtam neked priviben válaszolni.
Bizonyosan nem mélyedtél be a fórumon írt dolgaimba, mert akkor tudnád, hogy ennek a fórumnak elsődlegesen az, a dolga, hogy akiket érdekelhet az asztrológiai ismeretek, ilyen egyszerű módon való elsajátítására is, meg legyen a lehetősége.
Kérdésed főleg a párkapcsolatra, és egészségre, vonatkozott. Erről éppen nem régen töltöttem fel a 6. ház kapcsán egy elég hosszú leírást a fórumon, amelyben a VII. ház, mint kapcsolatok háza is érintett lehet.
Nem tudom, mit értesz a szülési körülményeimre, lennék kíváncsi kérdésedre vonatkozóan? Hiszen ha valaki ott volt, akkor az, Te lehetsz! Mivel most az utóbbi napokban, az előzőekben feltöltött „Karma” Reinkarnáció”-val kapcsolatosan elég sok kérdést kaptam, ezért ezzel kapcsolatosan igyekszem majd feltölteni még a születéssel kapcsolatos kérdéskörre is általánosságban leírást.....
Természetesen, azért, hogy abból mindenki más is, le tudja vonni maga számára a leg megfelelőbb jelentés tartalmakat.
Tedd ezt Te is, ha érdekel a dolog!
Természetesen amennyiben téged is komolyan érdekelhetnek az asztrológiai ismeretek úgy, mint másoknak, ajándékként- nagyon szívesen elkészítem majd a horoszkóp körödet, és el is küldöm, ha adsz elérhetőséget is.
Addig pedig csak is, itt fórumon tudok neked is válaszolni olyan kérdés csoportban, ami másokat is érdekelhet.
Mivel priviben megadtad a születési adataidat, (nagyon helyesen a fórumon soha sem, szabad ilyen adatokat senkinek sem megadnia) abban a 10 óra mennyi lehet pontos? Azt még nem tudom!
Ugyan is kerek óra-időjelzések szinte mindig téves következtetésekre adhatnak utalást.
Azért, mert lehet akár 10 perccel előtte, de utána is, a születés ideje.
Majd ha rád kerül a sor, akkor beszélhetünk konkrétan erről is.
Addig is olvasd el, elsődlegesen az Oroszlán „Napjegyedre” vonatkozó leírást a fórumon a 652. számon.

1462. ramooona2013-01-30 16:55
Drága Ilcsi mama!

Ez a tiszta szeretet, hát nem is tudok írni semmit...
...semmit...
hiába is próbálom a szavakat keresni.

Sok puszi
Ramóna

1461. Ilcsi Mama2013-01-30 12:47
Talán ebben a borongós-esős téli időben jól jönne nekünk a szeretetről egy kis szívmelengető gondolat sor......

Táncolni az esőben!

Zsúfolt reggel volt a rendelőben, amikor 8:30 körül bejött egy bekötött ujjú idős úr.

Rögtön szólt, hogy siet, mert 9 órakor van egy fontos találkozója. Kértem, hogy foglaljon helyet, tudván, hogy eltelik még legalább fél óra, míg az orvos megérkezik.
Figyeltem, milyen türelmetlenül nézi percenként az óráját. Idő közben arra gondoltam, hogy nem lenne rossz, ha levenném a kötést és megnézném, miről van szó.
A seb nem tűnt olyan súlyosnak… az orvosra várva, eldöntöttem, hogy fertőtlenítem a sebet, és egy kis beszédbe elegyedtem.
Megkérdeztem, hogy mennyire fontos a találkozója, és hogy nem szeretné-e mégis megvárni az orvost. Azt válaszolta, hogy feltétlenül az idősek otthonában kell, menjen, ahogyan évek óta teszi, hogy reggelizzen a feleségével.
Udvariasan a felesége egészsége felől érdeklődtem. Kedvesen, az idős úr elmesélte, hogy az Alzheimer kóros felesége 7 éve él az idősek otthonában. Gondolva, hogy a feleség egy tiszta pillanatában esetleg felizgatja magát az ő késése miatt, siettem, hogy kezeljem a sebét, de az idős úr elmagyarázta, hogy 5 éve már nem ismeri fel…
Akkor csodálkozva megkérdeztem: „És ön minden reggel elmegy, hogy együtt reggelizzenek?”
Egy édes mosoly, és egy lágy kézsimogatás közben válaszolta:
„Az igaz, hogy ő már nem tudja, ki vagyok, de én jól tudom, ki ő.”

Szó nélkül maradtam, és kellemes borzongás futott végig rajtam, miközben néztem a sietős léptekkel távolodó öreget…

Lenyeltem a könnyeimet, miközben arra gondoltam:

Szeretni azt jelenti, hogy elfogadjuk azt, ami volt, ami van, és azt, ami még nem történt meg. Nem feltétlenül azok a boldog és kiteljesedett személyek, akiknek minden dologból a legjobb van, hanem azok, akik a legjobbat tudják kihozni mindabból, ami van…
Az élet nem azt jelenti, hogy túléljünk egy vihart, hanem hogy tudjunk táncolni az esőben...


1460. Ilcsi Mama2013-01-30 12:35
Pedig az Uránusz a Kosban haladva hozhatna nektek még akár jót is az árfolyam gát igénybevétele által. Ez ugyan csak egy mentő-öv lehetne, de a aki időt nyer életet nyerhet, mondja a közmondás.
(válasz Eudike 1459. hozzászólására)

1459. Eudike2013-01-28 15:32
Kedves Ilcsi Mama!

Megkaptam a leveled nagyon szépen köszönöm:-) Igen 2 gyerkőc van 1996 és 2009-es születésűek.A másodikra borzasztó sokat vártunk , de tudtam megadatik nekünk mégegyszer!
Az apukával pedig most február 3.-án lesz a 25 éves évfordulónk:-) Kitartó kis csapat vagyunk.
Most elköszönök, pár napig nem leszek, mert elviszi a bank szerdán az autót és hangulatom sincs semmihez...
Csókjaim a Fórumozóknak!
(válasz Ilcsi Mama 1455. hozzászólására)

1458. Ilcsi Mama2013-01-28 13:56
Kitôl: georgina84, 2013-01-28 09:17

Kedves „georgina84”- Igen így kell felfogni a dolgokat. Sikerülni fog meglátjátok, csak bízzatok saját magatokban!
Értelmezzük úgy az életet, hogy az egy nagy iskola! Azért vagyunk mi itt a Földön, hogy tanuljunk minden hibánkból. Problémák mindig is voltak és akadnak is az életben.
Azonban azok jönnek-mennek, de egy életre szóló tanulságokat tudunk általuk megismerni és ez a tapasztalat, mindig megmarad bennünk, azért, hogy ez által is erősebbekké válhassunk.

1457. Ilcsi Mama2013-01-28 13:30
Kedves álatalam nagyon szeretett Viktória köszönöm a verset!
(válasz HnéViktória 1454. hozzászólására)

1456. Ilcsi Mama2013-01-28 13:28
Az 1455. számú bejegyzésben pontosítok: .... Pláne úgy, hogy ha még a VÉNUSZ bolygó a képletben „Lokálisan” is, a Föld elemhez tartozó Bika jegyben található/ melynek egyben az uralkodó bolygója is.

1455. Ilcsi Mama2013-01-28 13:24
Kedves „Eudike”. Természetesen megnéztem az adatlapodon a gyönyörű szép ékszerköves munkáidat. Nagyon szépek!

Ez azért van, így hogy ilyen jó a szép érzéked és a kézügyességed, mert első sorban a Bika jegynek, mely egy kicsit még a születési dátum miatt belejátszik a Nap jegyi adottságodba, a VÉNUSZ a szerelem és szép érzékel megáldott Afrodité Isten- nő az Uralkodója.
„Afrodité” szó Görög eredetű, mitológiai név, a szépségség a szerelem istennőjének a neve.
A tenger habjaiból kiemelkedő szerelem és szépség istennőjének a görög mitológiában, „VÉNUSZ” néven nagy jelentőséget tulajdonítottak, épp úgy, mint az asztrológiában a Vénusz bolygónak is.

A legenda szerint, amikor Afrodité született a habokból kagylóhéjon érkezett és mikor kilépett a partra, amerre járt, lába nyomán csodás növények és fák keltek ki a földből.
Éppen ezért hozható össze az asztrológiában a megújító Vízöntő jeggyel, ha valakinek a rejtett aszcendens - jegye- Vízöntő jegy, mint neked is.
Pláne úgy, hogy ha még a képletben „Lokálisan” is, a Föld elemhez tartozó Bika jegyben található.

Aztán még azért is, mert 40 év körüli Ikrek nők ekkorra már megállapodnak.
Kifejlesztenek magukban minden szépet, jót és a ragyogó kézügyességet.
Ezt azért is írom általános formában, mert van itt a fórumon több iker hölgy, köztük az én általam nagyon szeretett Viktória is.
Tehát ebben nem csak Te de Ők is magukra ismerhetnek.

Aztán azt sem feledjétek, hogy amikor már az ötvenhez közeledtek majd, akkor már teljesen tisztába lesztek Ön magatokkal, tehát aszerint is rendezitek be a szép családi életeteket.

Viktória aki, 2017-ben 3. körös, Te pedig 2019-ben a 4. körös nagy jótevő Jupiteri ciklus időkben. Ugyan is az Ikrek ebben a korban már Békét kötnek saját magukkal.

Képesek lesznek megérteni az olykor-olykor kettős lélekre valló, csapongó gondolataikat és ezzel együtt a saját hangulati hullámzásaikat is, melytől a körülöttük lévők néha esetleg szenvedtek.

Ennek megvalósításához mindkettőtöknek meg vannak a párotok is, csak ápoljátok a családi békét, a rendezgessétek azt a családi fészket, töltsétek be szeretett érzéssel.

Írtam neked”Eudike”, hogy a Vízöntő „Rejtett aszcendens miatt vagyis, hogy mások miként látnak téged? Milyen érdekes, hogy a képletedben ez olyan szépen megnyilvánul, hogy akik jól ismerhetnek téged, mint külső szemlélőként az Ikrek-jegy kettőségében is 40 éves kor környéki életedben a meg- „Újító”Vízöntő személyiséget vélik felfedezni benned.

Tehát Te is így lásd saját magad azért, hogy e szerint éld saját kiscsaládoddal az életed.

Hiszen ismered azt a mondást, hogy
” Meg kell ismerned a rosszat, ahhoz, hogy a jót is megélhesd”.

Küldöm a megadott E-mailben a megígért horoszkóp kört és mellette még + ajándékként elküldöm neked a csodálatosan szép Vízöntő jegy lógóját is.
(válasz Eudike 1452. hozzászólására)

1454. HnéViktória2013-01-27 23:18
Ilcsi Mama szeretettel neked:

„A szeretet halkan, csendben osztogatja magát,
nem halljuk, csak érezzük ki nem mondott szavát.
Adja magát szülők által, érkezik baráttal,
szerelemmé változik egy igaz, tiszta vággyal.
Adhatja mindenki, megkaphatja bárki,
nem is kell érte nagy dolgot csinálni.
Elég az, ha hűségesen magunkba fogadjuk,
és amikor úgy érezzük, máris továbbadjuk.
Nem féltékeny, nem kérkedik,
csendes, alázatos,
ez, ami a szeretetben olyan csodálatos.
Kerüli az erőszakot, hisz a békességben,
nincs is nála fontosabb társ.
Egy nagy betegségben,nem pirula,
nem orvosság gyógyít meg sebeket,
többet ér mindennél a tiszta, hű szeretet.
Pedig ,,ő" csak halkan,
csendben osztogatja magát....

1453. HnéViktória2013-01-27 19:30
Drága Ilcsi Mama-igen tudom,és még sokáig szeretnélek olvasni!!!
Millió puszi! :)
(válasz Ilcsi Mama 1450. hozzászólására)

1452. Eudike2013-01-27 19:14
Köszönöm, megríkkatál bevallom, éppen egy türkiz nyakéket készítettem a minap és nagyon nyugtatta a lelkem a készítése. Befoglalok magamnak egy akvamarint:-) kövekkel dolgozom, de sosem hordom őket... A nyakék képét feltöltöm a profilomba, megnézhetnéd:-)
(válasz Ilcsi Mama 1451. hozzászólására)

1451. Ilcsi Mama2013-01-27 15:18
Kedves „Eudike”„. Azt írod az 1446. számú kommentedben, hogy nem tudod, miért így van az életed. Foglalkoztat a reinkarnáció és maga Karma is, azt is megjegyzed, hogy bizony rád vallhat az Ikrek – Nap- jegy tulajdonsága.
Az Ikrekre vonatkozó reinkarnáció jellemzői, hogy néha úgy érzed, hogy ezerfelé kellene szétszakadnod. Annyi minden érdekel, hogy képtelen vagy a rangsort felállítani.
Így aztán olyan érzés keríthet a hatalmába, hogy összecsapnak a fejed fölött a hullámok.
Ez bizony az előzőéleted kudarcaira vezethető vissza. Én nem úgy látom, mint azt már úgy mond neked "megjósolták".

Inkább arra hangolódj rá, hogy ebben az életedben, hogyan tudod javítani az életed. Azért, mert valamilyen ok miatt a régi énedben nem tudtad kiélni a vágyaidat. Sőt nem is azzal foglalkoztál, amivel szerettél volna, az akkori családod bele kényszeríttet egy bizonyos szerepbe, aminek nem tudtál maradék nélkül megfelelni, ezért aztán belebetegedtél.
Nézd csak meg a képletedben a IV. házban áll a leszállóHCSP.
Ezért aztán a jelenlegi éltedben a bolygóid a születéskori elhelyezkedése értelmében az Ikrek Nap-jegy mellett/ a megújító Vízöntő rejtett aszcendens által jelölte ki e földi életed.
Ez által külsőleg mindenki láthatja, hogy igyekszel ebben az életedet úgy alakítani, hogy új és más legyen, mint az eddigi életedben volt.

Már csak azért is, mert a”Jelek” táblázat szerint a FÖLD/Elemhez társulva a Szilárd jegyben, a Bikában, a cselekvés házában található nálad Hold- a Merkúr- a Vénusz és a Karmikus Szaturnusz bolygó is. Ez aztán olyan hatást adhat neked, hogy igyekezz megmutatni magadban, ebben az életedben a stabilitás utáni vágyat.
De még a Plútó is Föld/Elemű - Szűz-jegyben, változó jegyként adott az életedben.
Már pedig a Szilárd jegyek megbízható, hű, kitartó jellemet adnak a szülötteinek, és egyben a Föld jegy nehézségeit, lassú, ragaszkodó vérmérsékletét igyekszik módosítani az által, hogy jobban tudjon alkalmazkodni a környezet igényeihez.
A Változó jegyben lévő Plútó pedig az egyéniség sok oldalára, mint amint nálad a Levegős jegyű- Ikrek jegy. (Egyébként még általánosságban ide sorolható még a Mérleg és Vízöntő jegyek is.)

Tehát Te két értelemben, mint az ég tetején elhelyezkedő X. házas Levegős - Vízöntő-jegyű MC, által és a benne álló Mars bolygó általi „Rejtett aszcendens” által is érintve lehetsz.
Arról már nem is szólva, hogy maga az Ikrek aszcendens jegy pláne úgy, hogy még a Nap is itt a Változó jegyű Ikrekben áll, azt adhatja neked, mint dupla ikreknek, hogy olyan lehetsz, mint a higany, az ötleteidet, a reakciódat könnyen tudod idomítani a környezetedhez.

A Plútó jelenleg a Bakjegyben halad, mivel azonban igen lassú bolygó, mert 249. év alatt kerüli meg a Nap pályakörét, ezért aztán sok éveket tölt el egy-egy jegyben. Ezek a jegyváltások is, általában, mindig generációkat, érintő témákat érinthetnek, azonban a személyes életben nem a Plútó bolygónak a mostani Bak-jegybe való lépése és haladása, hanem a „Radix” születési képletszerinti energiákra vetett fényszögei hatnak majd a személyese életekre.

Már pedig nálad ez is, teljesen rendben lehet ebben az életedben, mert a „Szuper”energia, „SZUPER EGÓ” jelzés értékű Plútónak, mint a 11. Vágyak remények házában, a Kos jegyben lévő életmegoldásokat jelentő házadban a Marsnak, mint a jegy urának a magasabb oktávjaként szereplő Plútónak csupa jó harmonikus Trigon a fényszögeltsége van a Nap - hoz a Holdhoz, de még a Szaturnusz bolygóhoz is.

Hiszen teljesen mindegy, hogy a hagyományos asztrológiában megfigyelt tranzit által, vagy az asztrológiai alap életóra mutatójával keletkezik a jobbítás érdekében a bolygók közti érintettség.
Az állatövjegyek, csoportjai adják nagy vonalakban a bennünk tartózkodó bolygókon keresztül az élet minőséget. Az életsorsot, az egyéniség erejének vagy a gyengeségének a megnyilvánulási formája szerint.

Ezzel aztán ki - ki úgy sáfárkodhat, hogy törekvések során, ebben az életében meg tudja valósítani az életcélját.
Nem véletlen az sem, hogy az MC. Vagyis a X. házad is a Vízöntő jegyre tevődik.

Tehát tanulásoddal szeretnéd a jelenlegi „Éned” magasabb fokra jutatni.

Hiszen mindenki ismeri azt a szép „Vízöntő”jelképet, melyből csak egy van az állatövjegyek közt, amikor egy ifjú a sajtárból a Földre önti a vizet, azért hogy az életadó víz által megújulhasson a Földi élet.

Mivel azonban nálad az Ikrek jegyben a születés dátuma nagyon közel áll a dátum határhoz, vagyis (május 22.-től - június 21.-ig) tartó időre esik a születésnapod, ott bizony a szomszédos, előtte lévő Bika csillagkép is nagyon mély üzenetet hordozhat számodra.
S azt se feledd, hogy születésedkor a Nap hol járt, az csak az Éned földi kivetülésének egy TÖREDÉKE! Hiszen másik 9 égitest és azok elhelyezkedése teljesen egyedi mintázattal ruháznak fel Téged, amelynek erőit Te a legmagasabb szinten vagy képes szabad akarat által működtetni, ha úgy szeretnéd.

Ehhez kívánok én neked az Ikrek szerencseköveik közül az Akvamarinnal az Istenek köve által sok szerencsét. Mely segítségedre lehet az értékeken túli ráhangolódásra, a célok követésére, az életerő a fegyelem a szellemi fejlődés és gyakori hangulatváltozások legyőzésben.
Valamint még a Bikajegynek is a Türkiz által adható oltalmazó védő kövével.
(válasz Eudike 1446. hozzászólására)

1450. Ilcsi Mama2013-01-27 15:04
Kedves Viktória tudod, van egy nagyon jó mondás, hogy "a hosszú élet titka az életvégig tartó tanulási folyamat fenntartása."
(válasz HnéViktória 1449. hozzászólására)

1449. HnéViktória2013-01-27 09:10
Jó reggelt Ilcsi Mama!!

Nagyon tetszett ez a bejegyzés szuper reggeli olvasmány volt,de mi ndig csak ámulok,hogy hogy van ennyi tudásod?!

Soksok pusziii
(válasz Ilcsi Mama 1448. hozzászólására)


1448. Ilcsi Mama2013-01-27 07:25
Kedves Fórumlátogatók!

Ne feledjétek, hogy ma 2013. január 27.-én vasárnapi napon „TELEHOLD” ideje van, a HOLD éppen 5 óra 38 perckor a Tüzes Oroszlán jegybe lépett, ez - az oroszlán jegy 10°43’ perc fokának felel meg!
Tehát ma mindannyian egy kicsit érzékenyebbek lehetünk. Nem mindegy azonban, hogyan kezeljük ezt az érzést, feszültségként éljük-e meg, vagy igyekszünk megérteni saját bensőnket, és ezt felhasználjuk arra, hogy jobbítani tudjuk az élet minőségünket.

Persze, aki ismeri a születési képletében a HOLD állását, ők jobban fel tudnak készülni még a teli holdhatás általi rossz alvásra és a feszültségekre is. Akinek a Nap jegyével szembeni jegyben található a hold ott van Telihold születési idő. Vagyis amikor a Nap-jegyben együttállásban található a Hold is, akkor bizony Új hold idejében születet az illető személy. Aztán, akinek az újhold utáni, vagyis a Napjegye utáni jegyekben volt születésekor a Hold, akkor növő-hold idő fázisában haladt a Hold.
Viszont, ha telihold időben, vagyis a nappal szembeni jegyet követő jegyekben található a hold a születéskor, akkor a holdnak éppen csökkenő hold állása következett.
Vannak sokan, akik azt jelzik, hogy nagyon rosszul viselik a Telihold időket. Nem tudnak aludni és feszültek ilyenkor. Ez már akkor is jelentkezhet, amikor Hold még növő állásban halad és még nem teljesedett be a teli Hold idő.

Hiszen a Hold az emberek barátja lehet, he felismeri mindazokat a lehetősségeket, amelyeket a HOLD nyújt az által, hogy a Nap erejének közvetítőjeként jelenik meg a földi hatásban.
Gondoljuk csak az időjárás változásokra, azt is min-mind mind a hold ciklushatások hozzák magukkal.
Én például az időjárás előre jelzésemhez, - amit itt a Hoxa portálon is, olvashattok- nagyrészt a Hold ciklusok hatásait, használom fel. Nézzétek meg csak, hogy éppen ebben a Telihold ciklus időben milyen gyönyörű tiszta égbolttal lehet látni a szép Telihold kiteljesedést.
Ugyan is télen ilyenkor, ha havas is táj, mindig szép napsütéses időben is gyönyörködhetünk. De nyáron is mindig a jó nyaraló idők a növő-hold és teli hold időkre esnek.
Persze azt is figyelembe kell venni, hogy most például, majd a telihold után már fokozatosan a csökkenő hold idő fog következni, amikor csapadékosabbra fordulhat az időjárás.
Lesz is még hó és ónos eső is, még bőven februárban is.
Aztán itt van a tengereken az ár-apály jelenség is.
De egészségi szempontból említhetném, a csökkenő hold idejében a megfelelő hold hatás idejében végzett műtétek jó gyógyulási adottságait.

Valamint a mezőgazdaságban a vetések, a növekedések, és az aratások holdfázisainak a jelentőségét is.
De az emberi szervezet táplálkozási szempontból figyelembe veendő hold és állatövjegyek figyelembe vétele is nagyon hatásos lehet, például a testsúly csökkentése érdekében.
(Több helyen találhatok erről leírást itt a fórumon.)

Van viszont, ha hiszitek, ha nem egy nagyon jó módszer, hogy megbarátkozzunk a holdnak telihold fázis, idejében való alvászavar és feszültséget okozó hatásának a fel oldására.
Nem kell mást tennünk csak például most a telihold idejében, nézzünk szemben a gyönyörűen kiteljesedett Hold képével.
Mondjuk el neki hangosan, hogy kedves Hold „ÉN”szeretlek téged, hiszen milyen sok mindent köszönhetünk neked.
Légy a szolgálatomra nekem is és add meg nekem, hogy fel tudjam használni mindazokat az ismérveket, amellyel jobbítani tudom az életemet.

Meglátjátok már a következő teli hold időt szinte észre, sem fogjátok venni, mert eltűnik a rossz alvás lehetősége és a feszültségeket is, másként élitek meg.

Van erre / Vágó Zsuzsának/ egy nagyon szép idézete: „A hold mindannyiunk számára fénylik, hogy lelkünket felemelje, gondolatainkat a csillagok magasságáig röpítse.”

► A Nyugati asztrológiában a telihold és újhold napja eleve százszoros erővel bír Karmikusan. A tibeti és a maya kultúrában is megemlítik már, az úgy nevezett TÍZMILLIÓSZOROS, Dharmacsakra teremtő napokat.
A keleti kultúrákban csak 4. ilyen nap van egy évben.
Ez segíti a Földön a gondolatok, érzelmek, tettek, szándékok és cselekedetek megsokszorozódását! Azért mert ilyenkor sokkal érzékenyebbek vagyunk.
Viszont mint már többször is jeleztem minekünk minden hónapban, van „Újhold és Telihold „ napunk. Ilyenkor egy jó szó is százszorosan hat, de egy negatív gondolat is, olyképpen lehet ránk hatással. Azért, mert minden, amit teszünk, az, bizony visszaszáll ránk.

Ezt a <hindu bölcselet KARMÁNAK> nevezi. Azt kapjuk vissza, amit adunk, olyan rezgések jönnek vissza hozzánk, amilyeneket kibocsátunk magunkból. Ez a vonzás törvénye!

► Mit jelent maga a „Karma”szó „tettet” jelent a szanszkrit értelmezésben, vagyis „cselekvést” jelenti, tehát a gondolataink által a hatások oda-vissza áramlatát indítja el bennünk, ezzel egy akció és reakciós folyamatot teremtünk magunkban.

Itt jön, aztán a maga a „KARMA”, mert hogy a léleknek vállalnia kell minden következményt, amelyet Ön maga idéz elő saját magának, ezért aztán a Karma törvénye kíséri minden gondolatunkat. Viszont a Karmát felfoghatjuk úgy is, hogy ez által egy ösztönös figyelmeztetést és útmutatást kaphatunk az életünk folyásában.

Az asztrológiai felfogás szerint mindannyian csak akkor születünk egy ismételt földi életre, ha az előző életeinkben a vizsgáknál valamiért elbuktunk. Tehát itt egy újabb életsorán kaphatunk lehetőséget ezeknek, a hibáknak a jóvátételére vagy hibák kijavítására.
Amennyiben az ismétel földi élet során ezeket, hibáinkat nem tesszük a helyükre, akkor újra és újra vizsgatételek elé kerülhetünk egy újabb életben.
Persze erre való egyrészről a horoszkóp ismerete, mert abban bizony benne vannak annak a lehetőségei is, hogyan miképpen tudjuk felismerni, hogy mit kellene tennünk életünk jobbítása érdekében, ezek a képletben a segítő fényszög hatások.
Persze az is igaz, hogy vannak olyan emberek, akiknél látszik képletükben a súlyos tehertételek lehetőségei, ezt egyrészről a Leszálló Holdcsomópont és a Szaturnusz, mint Karmikus bolygó is, jelzi a képletben. Viszont a 180°-ra elhelyezkedő Felszálló holdcsomópont az úgy nevezett „Északi Holdcsomópont” fontos szerephez jut az által, hogy egyben megjelenik, mint segítő jelzéssel, hogy miként lenne lehetőségünk a jó földi életünk megélésére, az előzőekben elkövetett hibáink kijavításában. Főleg ha a 4. 8. vagy 12. házban áll, akkor az a feladata, hogy kiszolgálja a többi esetlegesen a többi hozzátartozó emberek igényeit is. Ezek a lelkek fontos szerepet játszanak a Karmikus egyensúly megteremtésében és gyakorta azért is, érkeznek ismét a földre, hogy tanuljanak és tanítsanak. Ezzel megadhatják maguk és mások számár is, a lélek alapvető Karmikus sorsfeladatának az irányát és azokat az életterületeket, ahol működniük kell.
Maga a házhelyzet mutatja meg, hol várnak ránk azok a feladatok, amelyeket karmikusan választhatunk, és mennyire majd ezeket, a feladatokat felismerni és felvállalni azt az életünk első Szaturnuszi ciklus időben eltelt 29-30. éve fogja meghatározni. Persze Holdcsomópont 180° fokos Karma tengelye megmutathatja a Karma útját, de sajnos nem biztos, hogy mindenki ráismer konkrétan az első Szaturnuszi ciklus keretében a feladataira, csak később már idős korában a II. vagy ha egészségben megéri, akkor csak III. ciklus keretei között lesz lehetősége a feladat teljesítésére. Azonban az is bizonyos lehet, hogy ebben nagysegítséget tud nyújtani a Szaturnuszi és jupiteri ciklus találkozások ideje például a késői élet szakaszban a II. Szaturnuszi és a Jupiteri 5. ciklus összekapcsolódási idő az életnek a 60. évében.
Ugyan is a nagy jótevővel, a Jupiterrel nem csak a jó harmonikus Trigon adhatja a jó hatást, hanem ez –az egymáshoz kapcsolódó SORSFORDÍTÓ lehetőség is. Amikor ott lesz együtt a Szaturnusz és a Jupiteri ciklus idő is, ez jó értelemben is sorsfordító dolgokat tud produkálni. Ez az élete utolsó nagy dobása lehet az erőnlét, felkészülés lehet a megszerzett tudás által a még elkövetkezendő jobb életminőségre.

► Maga „Radix”-béli, jegyhelyzet megmutathatja, hogy milyen tulajdonságokat kell mindenkinek elsajátítania. Azért, hogy egyszer elérhessük azt a fejlettségi fokot, hogy teljesítettünk azt, amit a „KARMA” törvénye megkövetel tőlünk.
A születésünk pillanatában pedig megkapjuk azokat az életfeladatokat, amelyekkel sajátakarat által is meg tudjuk valósítani ezeket, a törvényeket.
Azért mert a „Radix” képlet egy olyan óra - képlet, amely felrajzolja számunka a bolygók által azt a képet, amely által magunkra ismerhetünk, mint mikor egy tükörben néznénk saját magunkat.
Ez pedig azért lehet így, mert az ekliptikában a csillagok és a bolygók kozmikus sugárzásaik révén közvetítik felénk az éltető fenséges Nap sugárzását, melyet leginkább maga a HOLD közvetít számunkra. Ezért is fontos lehet a képletben hold szerepe.
Maga a horoszkóp kör pedig a 360° fokban elhelyezkedő állatövjegyei által behatárolnak bennünket egy égi mezőbe, azáltal, hogy a születésünk pillanatába, <melyet aszcendens jelez> számunkra, milyen planéta csillagképében kezdhetjük meg e Földi életünket.

► Nagyon örülök, amikor olyan jelzéseket küldtök nekem, amiből látható, hogy foglalkoztat benneteket a saját képletetek alapján saját magatok megismerése. Egyre többeken már csak azt kérik, hogy a horoszkóp kört küldjem el részükre, mert saját maguk szeretnének abba belemélyedni. Ennek én szívesen teszek eleget és a megadott E-mail címre – ajándékként – el is küldöm képletet.
Hiszen a sok egyéb jellegű kérést a nagy számú kérések sorában már nem is lehet máskép teljesíteni
Vannak, akik a fórumon írják meg a kérdéseiket – véleményeiket, mint legutóbb”marika9” is, ezeknek bevallom, felettébb örülök, hiszen a kérdések újabb olyan dolgokat hozhatnak felszínre, amelyeket itt tovább gondolva új ismeretekkel bővíthetik másoknak is az ismereteit, akik ugyan nem a fórum keretein „mernek” írni nekem.

Ilyen például „Eudike” is, és mások is, akik priben, E-mailben azt jelzik, hogy nem merik feltenni a fórumon kérdéseiket, mert attól tartanak, hogy mások kinevethetik őket.
Pedig higgyétek el nevetséges kérdés nincs csak értelmezés kérdése, van. Talán még az is, hogy ki mikortól van már jelen a fórumon és milyen új olyan ismeretanyaggal, bővítette a tudást az asztrológia tárgykörben, amiről eddig esetleg nem volt ismerete.

Aztán vannak olyanok is, akik valamilyen ok miatt, <nem firtatom, hogy miért>, mindenki maga tudja eldönteni, hogy miképpen jelenik meg a fórumon, csak is priviben hajlandó a kérdését véleményét jelezni. Még akkor is, ha azok bizony figyelemre méltóak lennének!

Ilyen fórumlátogató „Margit” névvel jelentkező hölgy is, akinek kérdései során már nagyon sokszor találkozhattatok a fórumon a kérdéssel összefüggésben, a bővebb kifejtés lényegével.

► Most is kaptam egy ilyen levelet a legutóbbi 1441-1444. bejegyzések tükrében.
Még pedig nagyon jó a meglátása és tovább gondolás, ezért, mert akinek a képletében már alapszületési „Radixban” benne vannak azok a bizonyos károsnak tartott fényszög jelek, azok bizony egy élet során figyelembe veendők.
Azért, mert a bolygók főleg akkor hozzák el a hétköznapi hatásaikat a szülöttre, amikor valamely bolygó a Nap jegyen és az aszcendens jegyen vonul át, de legnagyobb hatást akkor fejti ki leginkább, amikor a bolygók Tranzit módokon találkoznak saját magukkal, ugyan azon házban - jegyben, ugyanazon fokszámban, ahol éppen a képletben jelezve vannak. Ilyenkor viszont mivel ezek Tranzit visszatéréseknek tekintendők, ezért olyan hatásként is jelennek meg a mindenkori adott helyzetben, mint ahogyan az alapképletben is megtalálható.
Vagyis mint egy óraműben visszajelzik azokat a lehetőségeket, amelyekre számítani lehet.

Ezt most Margit annak a kapcsán vetette fel, hogy Mars bolygó, diszharmonikus fényszögeltsége, mint baleseti jelölő lehet a képletben.
Igen jól értelmezted, azért mert, pláne akinek még a Mars az uralkodó bolygója, mint a Kos-jegyű emberek, vagy a Skorpió Napjegyű embereknek is a Mars az elsődleges ura, de Plútó is megjelenik, mint másodlagos uralkodóként, úgy, mint a „Mars magasabb fokú” megjelenéseként, már pedig a Plútó szeret rombolni. Ezért az ilyen szülöttek egy kicsit kapkodóbbak, örökké nyughatatlanabbak, azért, mert a maga biztonságérzetük fejlett, viszont a lobbanékonyságuk miatt sokszor éppen ezért szokták mondani, hogy ” fejjel megy a falnak”.
Viszont a Skorpió jegyűeknél is felfedezhető a Mars hatás miatt, hogy ők azok, akik elmennek addig, míg mások még belépni sem mernek arra helyre. Az érzelmeik erősek, ezért bizonyos helyzetekben nem mérlegelnek „megszűnik számukra a józanész”. Ezért aztán olykor-olykor meggondolatlanabbak például közlekedésben, akkor, amikor ezek helyzetek balesetveszélyt hozhatnak rájuk, már csak azért mert a harciasságukat, még a vezetésben is szeretnék érvényre jutatni.

Akár még ebből a szempontból vizsgálva a NAP helyzete sem elhanyagolható képletben, bármilyen jegyben - házban álljon is, mert ha Nap fényszög nélkül, akkor a baleseti hajlam is sokkal nagyobb lehet.
<Kérdezte már valaki nem rég, de akkor nem válaszoltam rá, hogy honnan lehet azt látni a képletben, ha egy bolygó fényszög nélküli?

Magában körben a zölddel és pirossal jelzett vonalak jelzik egyik vagy másik bolygó felé a megfelelő jó vagy kevésbé jó fényszög hatásaikat.
Mint egy áram kör úgy jelentik az áramlást a bolygók közt. Ugyanakkor ez megjelenik az aszcendens és az MC, vonatkozásnál is.
Amennyiben magából körben jelzett vonalakból nem tudjátok kikövetkeztetni a bolygók fényszög nélküliségét, akkor a leg egyszerűbb módon abból látható, hogy a kör alatti „EKL”.
Táblázatban, abban bolygó által jelzett sorban üresek a kockák úgy vízszintesen, mint függőlegesen is.
Mit is jelezhet a képletben a fényszög nélküliség?
Nagyon sok megközelítésben lehet értékelni a fényszög nélküli bolygókat. Tulajdonképpen csak a mindenkori aktuális, mindennapi dolgoknál tehát a Tranzit* körforgáshatásoknál van nagyobb jelentősége.
Ez nagyjából azt jelenti, hogy a Tranzit* hatásoknál sokkal intenzívebben, a saját részről magatehetetlenül, tehát nem tudom- önhibámon kívül- befolyásolni az engem ért fényszög általi befolyásokat. Azt is tudjuk, hogy a legerősebb hatás a bolygók együtt állása.
Például, ha a horoszkópban a születési időre később Tranzit módon rá megy a Szaturnusz, vagy bármely más bolygó, tehát Tranzitálja*, vagy egy Tranzit bolygó egy fényszöget vetít rá, akkor sokkal nagyobb értékben átveszi az őt Tranzitált* bolygónak a hatását, mert tehetetlen. Ki van szolgáltatva, az őt ért hatásoknak, ez természetesen nemcsak a rosszra, de a jóra is vonatkozhat).

No, akkor kedves Margit, jól láttad azt is, hogy itt jön a saját képlet ismeret általi felismerés lehetősége. Persze ezzel nem azt mondom, hogy állandóan a saját képletbeli adatokat kell bújni, de mivel Mars mint gyors bolygó egy-egy jegyben
6-8. heteket tölt el, ezért annyit megtehetünk a magunk érdekében, hogy legalább olyan másfél havonta ránézünk az adott bolygó helyének a figyelembe vételével a képletünk állásra.
Pláne, ha az alap képletben nem jók a fényszögelések. Mert ebben az esetekben nagyvalószínűséggel ugyan olyan hatásokra lehet felkészülni.
Már pedig Mars mostában a Vízöntő- jegyben halad/ melynek az ura az Uránusz bolygó, <amely pontosan a hirtelen bekövetkezendő változások jelölőjeként ismert, és még ráadásul az Uránusz jelenleg a Mars uralma alatt álló Kos jegyben is járja a körútját, tehát a hatásait is ilyen módon jelenítheti meg> és ilyen csúszós út viszonyoknál bizony nem elhanyagolható a jelzés figyelembe vétele. Ugyan is, ha felkészülten fogadjuk a például a 6. 8. 12. házas jelzést, akkor egy kis megfontoltsággal, higgadtsággal megszólalhat az a bizonyos kis csengő a fülünkben, ami óvatosságra inthet bennünket. De nem csak a járművel való közlekedésben, hanem gyalogos csúszós útviszonyoknál is.

Ugyan arra is számíthatunk, hogy az őrző angyalunk a születésüktől kezdve vigyáz ránk, azt is tudjuk, hogy szeretete irány nélküli, de azért nem árt figyelembe venni, amit a képletünkből kiolvashatunk. Felkészülhetünk általa a jobbítás érdekében, hogy az elmúlt dolgokat pláne, ha azok jók voltak őrizzük meg jó emlékként. Azonban az élet által adott ajándékot ne hagyjuk kárba veszni az által, hogy kevésbé figyelünk ön magunkra. Persze az is igaz, hogy jövő egy titok, de ha kellően megismerjük Ön magunkat, és lehetőségeinket, esetleg tudunk is, élni a jó lehetőségekkel.
Hiszen a Szaturnusz a jó „tanító bácsi”, a sorsdinamika jelölője megadja nekünk még diszharmonikus fényszögei által is, hagy tanulhassunk saját hibáinkból.
Valamint fel tudjunk készülni az életben <a jó dolgok megvalósításának az érdekében> az elvégzendő munkánkra.

1447. Ilcsi Mama2013-01-27 06:10
Kedves" Eudike". A bolygók valóban együtt mozognak, de nem nem mindegy hogy melyik bolygónak milyen és mennyi haladási iránya, "gondolok itt a Retográd jelenségekre" és milyen körforgási sebessége. A Gyors bolygók hamar átsuhannak, míg a lassú bolygók tartósan fejtik ki a hatásaikat.
Olvass erről bővebben is, a fórumon elég sok anyag van feltöltve.

Örülök, hogy jelentkeztél itt a fórumon is, olvasd el következő bejegyzésem is, sok mindenre választ kaphatsz még az 1445-46. számú kédéseidre vonatkozóan is.
(válasz Eudike 1445. hozzászólására)

1446. Eudike2013-01-26 22:46
És roppant jellemző rám az dupla iker vonás, sajnos iskolapéldája vagyok. Nem értem mi a karmikus munkám,mit rontok el életeken át...
(válasz Ilcsi Mama 1440. hozzászólására)

1445. Eudike2013-01-26 22:42
Kedves Ilcsi Mama!

Köszönöm a válaszod. Végre egy kicsit makacsul kértem:-).
Jó nehéz dolgokat írtál, most aztán belevethetem magam a közepébe... Egy dolgon megakadt a szemem. ezt írtad: "5 bolygó a 12. Házban bizony „STELLIUMBAN”vannak egymással, a hatásaikat is egymást kiegészítve, erősítve és gyengítve fejthetik ki.
Létezik olyan, hogy megkötik egymást ezek az erők és mozdulatlanságra itélnek? Végül is a bolygók együtt mozognak, nem?
20 éve voltam egy aztrológusnál, jó envű pacák volt, azt mondta előző életemben gonosz voltam, sok embert bántottam megöltem. Ezt sosem bocsájtom meg neki és magamnak sem,(mert ezen járt évekig az eszem) sosem tudom elfelejteni, jó próbálok lenni, de magamban sokszor gonoszkodom.
(válasz Ilcsi Mama 1440. hozzászólására)