Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


2423. Mcsaba2016-01-27 16:52
Kedves Ilcsimama!

A radix képlet elemzésével kapcsolatosan szeretnék kérdezni. Azaz, tisztázni egy dolgot.
Egy adott esetben, amikor a Nap a 10. házban áll (vagy a 10. ház ura), akkor a szülött ÉDESANYJÁT jelképezi-e a horoszkópban?
Vagy ha a Hold a 4. házban, vagy annak uraként az APÁT jelöli-e?

Szeretettel, Csaba.

2422. Ilcsimama2016-01-27 16:29
Kedves „andus40”. Megindító és egyben fájó érzés is, amiket most megtudhattunk rólad, bár érdekes, hogy a képletedben ezek szinte mind benne voltak, pedig nem tudtam rólad a születési idődön kívül semmit sem. Legyen az, neked, most egy jó további támpont, amit az előzőekben leírtam neked, hogy az életed már jobb fordulatot fog venni.
A Szolárral kapcsolatos dolgokról pedig olvashatsz a fórumon, több helyeken is, de talán még visszatérhetünk magára az elkészítés módjára, és a születési”Radix” helyek összevetésének az értelmezésére is.
Biztos vagyok benne, hogy hamarosan megtanulod lényeges dolgokat megérteni a képletedből, és akkor képes leszel arra is, hogy a sorsodat a magad kezébe tudd venni.
(válasz andus40 2421. hozzászólására)


2421. andus402016-01-27 15:31
Kedves Ilcsimama!

Nem tudok elègszer Hàlàt adni Istennek,hogy megismerhetelek,és a nagy Szereteted ahogy önzetllenül segítesz nekünk pèldaèrtèkű. Én is megfogattam, hogy szeretném a szivem kinyitni a vilàg felé és segiteni önzetlenül.
Naggyon köszönöm neked az energiàdat és idődet amit ràm szàntàl.Annyi informàciót kaptam, hogy van mit tanulnom.Viszont ennek örülök, mert az egész életünk egy tanitàs.
A tanulàsommal kapcsolatosan szeretnénk mesélni nektek egy kicsit. Nagyvàradon születtem, szorgalmas és jó tanuló voltam. Anyukàmék romàn iskolàba irattak, mert akkoriba csak igy lehetett érvényesülni.1989-es foradalom mindenkit meggviselt lelkileg és én akkor kellett felvételizni gimnàziumba. Ápolónő szerettem vollna lenni de sajnos a magyar nevem miatt kiestem. Potfelvételit megprobáltam egy sima gimnáziumba ahova sikerült, romàn taagozatra. Persze 3 hónap utàn màr sokmindenből bukàsra àlltam,mert egyedüli magyar voltam az osztàlyba.Lelkileg nehéz időszak volt, de aztán sikerült az igazgatóval beszélni is àtkerültem magyar szakos osztàlyba. Mindent kezdtem előlről hisz magyarul írni, olvasni nem tudtam. Szerencsémre, az osztàlytàrsaim és tanàraim tàmogatak és sikerült leéretségiznem reàl tagozaton ( biológia-kémia) szakon. Szerettem volna ha orvosi egyetemre menni de sajnos anyukàmék nem tàmogattàk, így egy könyvelöi-bankàri szakos képzőn végeztem. Lelkileg nehezen viseltem a magyarsàg helyzetét és ugy döntöttunk az akkori férjemmel, hogy megprobàllunk Magyarorszàgra jönni. Mivel még 1999-ben nem volt EU,igy nagyon nehéz utat tettünk meg az àllampolgàrsàgig, de egy percig nem bànom hisz magyar vagyok magyar földön. Ez volt az első oyan dolog az életembe amiért büszke vagyok,hogy végig jàrtam a próbàt. A tanulàst itt is folytattam,mivel sajnos itt nem honosítottàk csak az érettségimet, elvégeztem levelezői szakon közgazdàszként és utàna màsoddiploma-ként pü.adó,illeték, vàm szakositàst. Két diplomàmmal a kezemben, túl képzett voltam egyes àllàsokra és valahogy az élet màsként rendelkezett. Közben elvàltam a férjemtől és egyedül neveltem a fiamat, segitségem nem volt mert anyukàmékkal nem volt mindig jó a kapcsolatunk. Ez pont 2005-ben volt amikor a Szaturnusz I ciklusàt töltötte. Életem legnehezebb időszaka volt, most vissza tekintve tudom, hogy minden én értem van, de akkor megélni fàjdalmas volt. Szerintem itt indult el bennem a spiritualitàs irànya. Elkezdtem önismereti könyveket olvasni és kitudtam magam ràngatni egy oly mély depreszióból amire a pszihiàter xanaxot irt fel. Felàlltam és 2006-ban megismerkedtem a mostani férjemmel és született két közös gyermekünk. Nagycsalàdos anyuka lettem és mivel mostmàr mindegyik gyermekem ovis vagy sulis eljött az az időszak a tanulàsba amit màr régóta érzem ott belül. Embereken segiteni, megnyitni a lelküket és elkezdtem tanulni kognitiv teràpiàt és pszihopatológiàt. Ilcsi mama hatàsàra nagyon érdekel az asztrológia is. Ezt is megszeretném tanulni. Ugy érzem, hogy most talàltam meg a helyemet a tanulàsba,mert eddig a tanulmànyaimban csak annyit tanultam meg, hogy meg tudom csinàlni.
Ilcsi mama azt szeretném megkérdezni, hogy a szolàr horoszkóp készítését még nem értem, ebben tudnàl nekem egy kicsit segíteni?

Nagyon nagyon ölellek
andus40

2420. Ilcsimama2016-01-26 16:24
Kedves „andus40”. Nagyon érdekes, amit írsz, és nagyon örülök neki! Egyszer valaki azt írta nekem a fórumon, hogy nem érti, hogy amikor másnak a képletfejtését boncolgatom a fórumon, akkor azokból mások hogyan tanulhatnak? Miért is lehet az, jó mások számára is?

Erre szoktam én mindig írni, hogy pontosan azért fejtegetem a képletfejtést egy kicsit bővebben értelmezve, hogy ha valaki a saját képletében is megnézi azokat a hatásokat, akkor saját maga képletében is, felfedezheti tanulási szempontból az összefüggéseket is.

Erre most Te pozitíven igen csak rá igazoltál! Hiszen talán eddig nem is tűnt fel neked, - míg ezt az előző „Timi05” képletfejtést nem olvastad- hogy neked is az I. és a szemben álló VII. házad, vagyis az ASC-DSC tengelyen álló házaid „Közbezárt-jegyházak.
Itt pedig ez nálad azt jelzi, hogy a teljes 30°-os Halak-jegy és a teljes 30°-os Szűz-jegy „KARMIKUS közbezárt jegynek” minősül a képletfejtés értelmezésben. Már pedig ennek igen csak nagy jelentősége lehet! Még pedig azért, mint már előzőleg is írtam, de nem árt megismételni, hogy a Közbezárt jegy „felfüggesztett Karmát” jelöl: Ami azt jelenti, hogy egy adott jegy nem jelenik meg a megfelelő ház csúcsán, de teljesen belefoglaltatik az adott házba. Tehát a közbezárt jegy uralkodója problémát jelezhet és ezzel együtt magának az egész háznak hatása is erőteljesebbé, válhat az értelmezés során.

Nálad pedig már csak abból a szempontból is, hogy az I. nagy-házas Halak-jegynek az uralkodója a NEPTUNUSZ bolygó (mellette pedig még a Jupiter bolygó is), ami helyileg a születési - képletben, a születés idejében éppen a X. házban, a Nyilasban/ Jupiter bolygó uralkodás alatt haladt. Az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a Jupiter uralta a X. házad a – a karrier- hívatás- az érvényesülés és a jövő útjának, az alakulásnak - a házát adja, itt pedig a Neptunuszi hatás sok esetben a tisztánlátást ebben a tekintetben ködösítő hatásával leronthatja.

A másik közbezárt jegynek Szűznek az uralkodója a Merkúr bolygó pedig a Mérleg-jegyben és a 8. házban állt a születésed idejében.
Mit is jelezhet ez? Amit Te most is feszegetsz, az én meglátásom szerint, nagy valószínűséggel, hogy amikor itt lett volna az ideje a tanulásnak talán nem volt módod és lehetőséged olyant tanulni és ismereteket szerezni, amit Te hasznosnak és magadnak valónak tartottál.

Nézzük meg akkor először magát a Merkúrt az „ÉSZ” Istenék a szerepét? A Merkúr leginkább az elméhez kötődik! Merkúr helye utalhat a képességekre, a gyors észjárásra, a gyakorlatiasságra, és hogy képesek vagyunk –e- egyéni módon gondolkodni, vagy inkább ösztönszerűen cselekszünk. A Merkúr helyzetétől függhet az is, hogy hogyan és milyen módon hozzuk meg a döntéseinket, de akár az is, hogy milyen módon vagyunk képesek a gondolatainkat mások felé közölni - továbbítani. Vagyis, hogy milyen módon tudunk mai szóval élve KOMMUNIKÁLNI.
Mivel pedig a Merkúr úgy nevezett belső gyors bolygónak tekinthető, mert mindig a NAP közelében halad és szinte sohasem távolodik el a naptól 28° foknál távolabbra. Nálad pedig mivel a NAP ugyan a Mérlegjegyben található, de ház hatás szempontjából a VII. házhoz tartozik, így Nap-Merkúr távolsága nagyjából 25° távolságnak felel meg.
Ez adja a magyarázatot arra, hogy a Merkúr a születési képletben állhat ugyan abban a jegyben ahol a NAP is található, de állhat akár a Naptól távolabbi következő jegyben is, de akár a Napot megelőző jegyben is.

Legtöbbször a képletben mind ezekből olvasható ki az észbeli képességek lehetőségei.
Aztán nagyon fontos támpont még az is, hogy a születési képletben a Merkúr bolygó milyen fényszögekkel kapcsolódik más bolygókhoz, illetve, hogy milyen jegyben milyen helyzetben „Uralomban- például a Szűzben és az Ikrekben mert ennek a két jegynek az ura a Markúr, vagy „Erőben”, vagy éppen a szemben álló jegyekben rangvesztett, vagy netán „Esésben” található -e?

Nálad is látható, amiből én már következtetéseket le tudtam vonni, hogy a Merkúr bolygó a Mérlegben ugyan „Erőben” áll, mivel azonban a Merkúr 8. házas lokálishelye szerint szemben található a 2. Kos- jegy- házban álló Jupiter bolygóval, így a jó hatások is gátolva lehettek. Aztán még az is jelzés lehet, hogy a Merkúrnak egy gyenge Qvadrát fényszöge van a Neptunuszhoz, ami azt jelzi, hogy annak idején valamilyen gátló és nem tiszta, - vagyis ködösítő- dolog akadályozhatta a tanulást majd az elhelyezkedésnél az állást és a karrieri lehetőséget is. Továbbá képletfejtés értelmében még az is, rá igazolhat erre, hogy a Merkúr bolygó 180° szemben állás fényszöge pontosan a X. házzal a Jupiter uralta /Nyilassal/ alkot szemben állást, ahol meg ugye Neptunusz bolygó foglal helyet nálad. Tehát a jó hatások, amik neked a tisztánlátásban segítségül szolgálhattak volna, zavarosan gátolva - elrejtve lehettek.

Ugyan is, amikor a Nap a Mérlegben található, akkor a gondolkodási folyamat hajlamossá teszi a szülöttet arra, hogy gondolkodásában egy kicsikét lassúbbá váljon, nem csak azért, mert az észbeli képesség nem lenne jó, hanem inkább, azért mert a koncentráló képességet nem tudja az illető kellőképpen jól kihasználni. Ebben leginkább a Nap- Hold és Szaturnusszal alkotott jó harmonikus Tranzit fényszög hatások adhatnak csak segítséget.

Amikor pedig a Merkúr is és a NAP is egy –jegyben, vagyis a Mérlegben található a képletben, akkor ez az elhelyezkedés még jobban hajlamosít, hogy is mondjam nem annyira ösztönzővé tenni a szülött számára tanulást. Ebbe pedig talán az is belejátszhat, hogy nincs meg a kellő önbizalom ahhoz, hogy saját magát az illető másokhoz mérten értékelni tudja, vagyis csak a későbbi életszakaszban jobb Tranzit fényszög hatásoknál érzi valaki annak a késztetésnek a lehetőségét, hogy tanuljon olyan, amit esetleg elmulasztott vagy éppen ráérzett annak a tudásnak a szeretetére.
Ez történhet veled is, mert rájöttél, hogy érdekelnek téged a „spirituális” tudáshoz kapcsolható dolgok. Már pedig akik Mérleg nappal rendelkeznek azoknál ezek a dolgok, igen csak felerősödhetnek.
Azért, mert az általános M/ horoszkóp szerint a Mérleg jegy „Kardinális” jegynek és sarkalatos - háznak minősül. Amennyiben pedig valakinél itt tartózkodik a NAP, mint a szeretetteljes Önkifejezés jelképe, akkor egy kellemes, igazságos és mindenre főleg a spirituális dolgokra fogékony embert találhatjuk meg benne, ahol az örökké való szellem bekerítheti a Merkúr által adott Isteni szikrát, amely ugyan érzelmileg érezheti magát alárendeltnek, pláne, ha a holdja valakinek még a Bikában is, van, mert itt igyekszik az érzelmeit valamiképpen elrejteni. Ugyan akkor az életének a későbbi szakaszában, amikor rájön a csalódottságának a rezignáltságára, akkor fordul leginkább az illető a spirituális világ felé. Ennek az oka pedig nálad leginkább ott keresendő, ha valakinek a Napja - mint neked is-a VII. házban „Esésben” található. Akkor a valahová való tartozás igénye és az alkalmazkodás szükségessége különösen erőssé válik.
Bár az is igaz lehet, ha tovább gondoljuk, hogy a Nap a Mérlegben ugyan esésben van, de ha úgy vesszük, akkor az 5. Oroszlán jegy-ház az igazi helye az alap M/ horoszkópban a Napnak, mert ott a Nap az uralkodó bolygó. Mivel pedig ott a Mérleg jegy a VII. jegy- házat adja és levegős jegy és az Oroszlán, pedig Tüzes jegyhez sorolandó, így már csak ebből a szempontból sem lehet olyan nagy a diszharmónia, mert a Tűz és a levegő nem igazán ütik egymást, mert a levegő táplálja tüzet.

Tehát inkább abban lehet a Mérlegben álló Napnak a jelentősége, hogy az egyéniség a maga mivoltában nem tudhat úgy igazán megnyilvánulni. Viszont mivel a neked a VII. párkapcsolatok háza az oroszlánjegyre tevődik, ezért neked inkább az okozhatja esetlegesen a problémát, hogy a külvilághoz a „Te”hez való „ÉN” kapcsolódásában is, megjelenthet a másokhoz való alkalmazkodás elfogadása.

Erről is volt már régebben kérdésfeltevés, de talán nem beszéltünk még tanulási szempontból róla, akkor most egy kis kitérővel szólnék itt erről is.

{Mit is értünk az asztrológiában a születési „Radix”-ban „HYLEG”= életadó és életet támogató és annak az ellentétjeként „ANARÉTA”= az életet fenyegető bolygó hatásjelentésnek?

Amikor az életfenyegető kártékony, diszharmonikus bolygóhatásról az „Anarétáról” beszélünk, akkor az a bolygó a „Hyleg” jellegű nappal vagy holddal éppen rossz kártékony fényszögben áll.
Amikor pedig a jó helyzetben és jó fényszögben áll a két fővilágosító „Hyleg” (vagy esetleg az ASC), akkor szinte bizonyos, hogy az életerő tartósságára, egészséges, és a szervezet szívósságára tudunk következtetést levonni.

Fordított esetben pedig, amikor képletben már eleve látható, hogy a „HYLEG” gyengén áll, és még nehéz fényszögekkel is letámadott, akkor szinte biztos, hogy az élet valamely területén az életerő csökkenése miatt a jó hatásokat is nehezebben lehet megvalósítani.

Tehát Nap és Hold lehet Hyleg ahol a két fővilágosító az illető életében támogató, erőt adó felemelő szerepet játszik, de csak akkor, ha a születési képletben a horizont tengely fölött tartózkodik.
Mikor lehet a Nap legfőbbként Hyleg? Amennyiben a „Radix születési horoszkópban a X. 11. vagy a VII és a 9. házakban található. Ez pedig azt jelzi, hogy az I. házon kívül csak a horizont feletti házakban adhatja leginkább az életben a támogató hatását, ettől csak akkor lehet kivétel, ha a Nap az ASC-DSC tengely feletti házakban a 8. és a 12. házban az úgy nevezett „sötét” házakban található, itt a Nap hatása, hogy lelki síkon a szülött megrekedhet.

Amikor pedig a fenti házak egyikében sem tartózkodik a Nap, akkor a HOLD lesz a Hyleg.
Egy kivétel van, amikor a Nap sem, és a Hold sem található a fenti házak egyikében sem, (és természetesen a 8. 12. házakban sem), akkor az ASC -t, is tekinthetjük HYLEGNEK, mert ebben az esetben ugyan az ASC a horizont alatti területre esik, de egyben ez adja a személyes I. házat.}

Visszatérve a Te horoszkópodra mivel nálad, a képletedben HOLD a letámadott, mivel azonban a hold akár egyetlen nap alatt is kilép a maga képletszerinti fényszög kapcsolódási pontjából, vagyis gyakorta kerül fényszög kapcsolatba más bolygókkal is, így érvényre tudja juttatni azt a bizonyos zölddel jelzett jó fényszög háromszöghatást, ami nálad úgy a horoszkóp kör felső, mint az alsó régiójában is megtalálható.
Talán ezt sem vetted még eddig figyelembe!
Ezért a Tranzitoknál érvényre juthatnak a későbbi életkorra oly jellemző megvalósító hatások is. Mik ezek a képletedben?

Az ASC-DSC tengely alatt a 2. házas Jupiter- VII. házas Vénusz Trigon fényszöggel összekapcsolt IV. házas MARS, mely a mindkét irányból a 60° szextil fényszöggel kapcsolja össze a Tranzit hatásokat is, és adhatja neked azt a bizonyos energiát. Már pedig e két szerencsebolygó, mint a Jupiter és Vénusz minősége az eredeti alapképletben is jól állnak nálad, és Mars bolygóé is, így életmegóvó védelmező szerepet tölthetnek be az életedben.

A látóhatár fölött pedig ugyan csak megjelenik nálad, ami feloldhatja a 8. házas nem jó ház-hatást, ez pedig a Plútó ASC jó Trigon fényszög. Ugyan is a háromszög csúcsán a X. házban az MC-én álló Neptunusz bolygót itt akár a Vénusz felsőbb oktávján megjelenő hatásaként is értékelhetjük,
- mert a Mérleg/ Napjegyed/ uralkodója Vénusz bolygó- mely az ASC irányában és a Mérlegben álló 8. házas Plútóhoz is, adja szextil jó fényszöget, amely zöld háromszöget zár be. Vagyis ez azt adhatja neked, hogy a mostanság életednek ebben az elkövetkezendő szakaszában a felkelőjegyed másodlagos uralkodójaként megjelenő Szaturnusz bolygó is nagy szerepet kaphat az életedben.

***Amennyiben pedig már itt tarunk erre vonatkozóan is, kaptam már másoktól is kérdést, hogy mit jelent, ha „Radix”-ban Piros vonallal jelzett négyszög található. (Neked nincs ilyen).

Talán ennek fejtegetése is, érdekes lehet mások számára is, mert ez lehet a képletnek a legsúlyosabb konstellációs helyzete. Ezt egyébként „Karmikus keresztnek is nevezhetjük”.
Ilyen helyzetben 4 bolygó Qvadrát és szemben állás fényszöget alkot egymással. Ezek a helyzetek hozhatják be az életünkben a legveszélyesebb helyzeteket, pláne, ha a bolygók közt a Mars - Szaturnusz az Uránusz és még a Plútó is megjelenik. Azért mert sok esetben akár halállal is végződő baleseteket hozhatnak be, de leginkább derékba törhetik a legszebb reményeket is, pláne, ha ez még akár a kardinális jegy- házakban vagy kettő „Sarkalatos” házban és kettő pedig azt „követő” házaknál jelenik meg leginkább.

Ugyan is itt a legdinamikusabban fejthetik ki a romboló gátló fényszög hatásaikat, mert itt a ház- hatások alapján, ami a sors előrevivő és stabilizáló törekvésére irányulnak, azt béníthatják meg, még pedig azért, mert a „Kardinális” jegyek és a sarokházak ütik egymást és az itt álló bolygókból, tevődhet össze kardinális kereszt.
Itt talán csak is az segíthet igazán, és - az asztrológiai is arra taníthat bennünket -, hogy ha igyekszünk megismerni a saját lehetőségeinket, hibáinkat, és hogyan tudjuk elfogadni a mások gyöngeségeit, vagy netán a születésekor kapott jellem hibáit, akkor szabad akarattal talán elkerülhetjük a ránk leselkedő veszélyeket is. ***

Akkor most a Szaturnuszra vonatkozó kérdésedhez is elérkeztünk. Nálad a Szaturnusz bolygó az Rák- Oroszlán jegy csúcsán áll tehát itt a legerősebb a hatása is. Mivel pedig legtöbb esetben a Szaturnusz bolygó hozhatja felszínre a legártalmasabb hatásait az alapképletben mivel a Nappal jó fényszöge van, így a Jupiter áldásos jótékony segítő hatásával is rendelkezhetsz az életed során.
Az első Szaturnuszi ciklus a 28-30. életévben van, mert a KB 29.5 –éves Nap körüli keringés következtében érkezik el a Szaturnusz a képlet szerinti ugyan azon fokszámhoz, mint amikor a születés idejében a Szaturnusz felkelő bolygóként megjelent az illető életében.
Ez nálad Oroszlánjegy 0°39’-mál volt adott 2005-ben, bizonyos, hogy abban az időben sorsszerű változást is behozhatott az életedben. Tehát jelenleg a Szaturnuszi II. ciklusodat éled, amely akkor fog ismét tetőzni, amikor a Szaturnusz bolygó 2034. 08. 28.-tól ismét az Oroszlán- jegyben fog haladni és elérkezik a Te Oroszlán jegyed 0°39’ fokához, azonban a hatásait már akár 18 hónappal előtte és utána is érezni lehet. Pláne amikor a Szaturnusz bolygó a Nap uralta Oroszlánban fejti ki leginkább a hatását.
Azonban a II. Szaturnuszi ciklus idejében fontos mérföldkő lehet még az I. és II. ciklust felező időpont is, ez pedig nálad éppen a Vízöntőben lesz, ahol az ASC jegyed is található
(sőt itt van a rejtett ASC jegyed is), 2020-ban érkezik el az idő, még pedig azért, mert itt a Szaturnusz már az „EGÓ” védelmébe, léphet fel, pláne, ha ez még az ASC jegy uraként is érdekelt lehet. Már pedig neked a Vízöntő- ASC jegyednek a másodlagos uralkodója a Szaturnusz, éppen ezért a Szaturnusz bolygó már mostanság is direkt befolyást gyakorolhat és figyelmeztet, hogy igyekezz az előző ciklusbéli hibáidat kijavítani. Ez az idő pedig konkrétan már 2017-től számítandó, mert a Szaturnusz bolygó Bakjegyben/ saját uralkodás alatt halad, itt pedig a szemben lévő Rák jegyre is befolyással lehet, mert a Szaturnusz a két jegy(Rák-Oroszlán) csúcson mindkét jegyre hatással van. Amikor pedig az I.-VII. ASC-DSC tengelyen, mint a polárisan szemben álló Oroszlán jegyre lesz nagyobb hatással, akkor talán kihívást találhatsz a kapcsolatokban, de akár párkapcsolat terén is. Viszont ne feledd, hogy ott áll neked a VII. házban a Vénusz bolygód, amely segítségedre lehet, hogy kapcsolataidban tudj adni és befogadni is, és abban is, hogy Te is minden téren jó partner legyél.

Mivel pedig a Szaturnusz bolygó a Karma ura, aki igenis kézben tartja a dolgokat, de ekkor már inkább tanít, figyelmeztet, mint sem, hogy büntet. Ő nagy „Tanító bácsi”! Ez nálad Tranzitoknál is ilyen hatással lehet, mert „Kronosz” a végtelen idő függvényében ekkorra már ledolgozod a karmádat, bizonyos dolgokban már a Szaturnusz nem korlátozz és nem is gáncsokat dob eléd, hanem inkább arra szorít rá, hogy jó kommunikációval rendezd le, amit tisztáznod kell, és amit úgy érzed, hogy a régi módon nincs rendben. Mivel pedig a Szaturnusz a Rák-jegyben a 6. házban van így fontos, hogy betegséghajlamokra is jobban figyelj oda, nehogy kialakuljanak a betegségeid.

Ajánlom neked, hogy készíts „Szolár horoszkópot, amely a születésnaptól a következő születésnapra épül. A saját „Radix” betöltött éves születésnapot beütve a léptetővel meg kell keresni arra az évre vonatkozó nap fok helyzetet, amelyik évedre kíváncsi vagy. Nálad a Nap 0°55’állt a születéskor tehát erre a fokszámra kell a keresendő évet meghatározni, ami eshet ugyan azon születésnapra, de akár attól egy nappal el is térhet, ez lesz az alapja Szolár képletnek.
Az itt megjelenő jegy fokszámokat kell rávetíteni a „Radix” külső kör megfelelőhelyéhez, és ott látható fényszögek abban az évben a jegy és házhatások figyelembevételével adhatnak iránymutatást az egyes eseményekre.

Köszönöm a jó kérdésed és AURELIUS szép gondolatával kívánok neked és mindenki másnak, akinek esetleg segíthet e fejtegetés is.

„ Az igazi boldogság önmagunkban rejlik, és mások nem tehetik igazán boldogtalanná azt,
aki boldog akar lenni.
Életünk olyan, amilyenné a jó gondolataink és vágyaink teszik.
Nem kell hozzá más, mint ismerni saját magunkat a hibáinkat és a lehetőségeinket,
Amit a szabad akarat által megtudunk valósítani.”
(válasz andus40 2419. hozzászólására)

2419. andus402016-01-25 08:22
KedvesIlcsimam!

Nagyon köszönöm a bejegyzèsedet amit Timi05 -nek ìrtàl. Nagyon sokat gondolkoztam rajta és probàltam betenni a sajàt Radix képletembe. Kérdésem a Szaturnusz első ciklusa onnan szàmit amikor a mostani Szaturnusz eléri a Radixba elhelyezkedett Szaturnuszt ? Nekem a Szaturnusz az Oroszlàn- ba (6hàz) és Vizöntő Asc van, Mérleg Nap? Ilyen àllàsoknàl nekem mirre kell figyeljek? Ami erdekes szamomra hogy nekem is az Asc Vizöntől kezdödik és a Kosig tart. A VII ház pedig az Oroszlàntól a Mérlegig. Erdekes amit ìrtál a közbe zárt jegyről hisz nekem a Halak Neptunusz (X hàz Nyilasba) és Szűz Merkur ( 8 hàz Mérlegbe). Nekem màs gondolkodàsi tanulàsra kellene jobban odafigyelnem, a spiritualitás irànyàba?

Szerinted Ilcsimama jól gondolom?

Nagy ölellésel
andus40

2418. Ilcsimama2016-01-24 06:48
Kedves „Timi05”! Nagyon régen hallottam rólad, Örülök a privát jelentkezésednek, érdekes, és nem is véletlen, hogy most a legutolsó Vízöntőkre vonatkozó bejegyzésem olvasásakor írtál nekem. Persze, hogy mostanság gyökeresen megváltozott és meg fog változni az életed. Hiszen már régebben is, volt róla szó, hogy a munkádban és a párkapcsolatodban is 2015. évet követően jó értelemben változás fog beállni. Miért is?
Mert Te a születési éved alapján pontosan most lépsz a Szaturnuszi I. ciklusod évébe 2016.-ban. Mivel pedig Te a február 1-i születési időddel és a születési órád szerint is a Vízöntő Napjegy mellé Bak felkelő ASC- jegyet kaptál, (sőt még a rejtett ASC jegyed is Vízöntő), így teljesen törvényszerű, hogy eddig csak is a munkád és a karriered-tartottad a legfontosabbnak.
Nem véletlenül, mert az MC. az ég tetején segíti a karriert a szakmai élet terén, mutatja, hogy mit kell tenni a szakmai siker érdekében, vagyis külső megnyilvánulást jelöl.

Most pedig eljött az idő, amikor szeretnél ezen változtatni, ezt pedig a MC -X. házad, mely a Skorpióban /Mars és annak magasabb fokszámán rezgő Plútó uralma alatt van meg is, tudod mostanság valósítani. Azért mert a tudatod fényében ragyogva, most már szeretnéd az életed a párkapcsolatban és családban is kiterjeszteni. A 11. házad, mely a Nyilasban/ Jupiter uralkodóval található el is hozhatja neked, pláne úgy, hogy a születésedkor itt állt a Vénusz- Uránusz- és még a Szaturnusz bolygó is. Mivel pedig a Marsod együttállásban található a 3. ház csúcsán a Kosban, azzal is számolnod kell, hogy a további utadon a boldogulásod esetleg nem itthon, hanem (9. házad szerint) külföldön találhatod meg.

Az ASC - Mars ez irányú jó kapcsolódás a munkádban - a párkapcsolatodban de még a költözésben is jó irányba terelhet téged. Aztán a Neptunnak a Vénuszi felsőbb oktávjával való hatása révén 2017. márciustól 2018. júliusig a szerelemben és a gyermekvállalásban is elhozhatja neked a 11. házas reményeid szerinti a boldogságod.

Érdekes az is, hogy amikor már nagyon régen 2011.-ben először közösen néztük a „Radix” képleted, akkor furcsának tartottad azt, hogy az ASC- jegyed a Bakban kezdődik és a Halak-jegyben ér véget. Tehát ez azt adta, hogy az I. VII. házas horoszkóp kör tengelyen lévő I. házad és a VII. párkapcsolatok házad is a 3 jegyes, vagyis a VII. ház Rák- Oroszlán- és Szűzjegyben ér végett. Az I. ház esetében pedig Bak- Vízöntő- Halak jegyeket öleli fel itt a Vízöntő-jegy a VII. háznál pedig az Oroszlán jegy a közbezárt jegy.
Közbezárt jegy „felfüggesztett Karmát” jelöl: Ami azt jelenti, hogy egy adott jegy nem jelenik meg a megfelelő ház csúcsán, de teljesen belefoglaltatik az adott házba. Tehát a közbezárt jegy uralkodója problémát jelezhet és ezzel együtt magának az egész háznak hatása is erőteljesebbé, válhat. Nálad pedig az Uránusz volt az, amely a Napjegyed uralkodójaként, az eddigi életviteledben egészen más jelleggel való áttérést szeretne belőled kikényszeríteni.

Az is mennyire az eltelt időt igazolja vissza nálad, hogy a „Radix” születési horoszkópodban horizont feletti bolygó állás dominancia nyílt megnyilatkozást takar, az életeseményekben és egy-egy látható esemény minden fontosabb mérföldkövet befolyásolhat. Aztán az is, hogy MC-IC tengelyen nálad a baloldalon keleti féltekén I. 2. 3. X. 11. 12. határozott egyéniségek és a saját választásuk szerint cselekszenek. Nálad pedig szinte minden bolygó vagy „uralomban” vagy, éppen „erőben” található a „Radix” születési képletben.
Azonban, ha itt található baloldali felkelő oldalon a Szaturnusz, akkor egy bizonyos ideig meghiúsíthatja a terveket, gátolhatja valamiben az életérvényesítést, a Neptun pedig, mely nálad is itt van a 12. házadban gyengítheti cselekvési alapot.

Azonban most elérkezett nálad a Szaturnuszi I. ciklusi idő, amikor számot kell vetned az eltelt idővel, új célokat és lehetőségeket kell magad élé tűznöd.
(Milyen érdekes, hogy az előző bejegyzésemben a Vízöntő- jegy kapcsán pontosan erről írtam, és pontosan most néztél be a fórumba. Hidd el véletlenek nincsenek csak is sorsszerűségek).

Ezt pedig a Szaturnusz bolygó, most amikor 2017. év végéig a Nyilasban halad éppen, ahol a tudatos élet jelenlétére adhat utalást, illetve, majd ezt követően, 2017. 12. 20-tól- 2020. 12.16.-ig amikor majd átlép a saját Bakjegyed szerinti / Szaturnusz uralta ASC jegyedbe, ahol még egy kicsit a saját Vízöntő- jegyeddel is „R” Retrográd módokon halad, és ettől kezdve pedig már a saját Vízöntő Napjegyedben fog haladni 2023. 03. 07.-ig csak is legjobbakat hozhatja be neked.
Hiszen a legészrevehetőbb hatásokat az emberek életében a bolygók, de legfőbbként a lassú bolygók ezek közül is a Jupiter és a Szaturnusz sorsbolygók, akkor hozzák be, amikor az ASC jegyen vagy éppen a Napjegyen haladnak éppen át, illetve amikor a „Radix” képleteszerinti saját maga fokszámán találkozik a bolygó saját magával.

Ez nálad a Jupiter bolygó estében 2023.-ban fog bekövetkezni, amikor a Jupiter bolygó éppen a születési éved alapján a 3. 12. éves ciklusába érkezik el. Addig is, mivel a képletedben a Jupiter a 2. anyagiak házában, a Halakban éppen a Jupiteri másodlagos uralom alatt található, megkaphatod a tudásod által a felkészültségeddel, a tudatos életviteleddel mind azt a jó anyagi elismertséget, amit csak elvárhatsz az élettől.

A Szaturnusz bolygónál pedig éppen mostanság lesz nálad a Szaturnuszi I. ciklus visszatérésének az ideje ez év végénél december hónapban, mert a születési képletedben a Szaturnusz 18°30’ fokon áll a Nyilasban, a Szaturnusz Napkörüli keringési ideje 29. év és 167 nap. Azonban a hatásait már ezt megelőzően és utána is, is akár párhónappal is, éreztetheti velünk, nem véletlenül jutottál Te is éppen most ilyen elhatározásra, amely az életed merőben megváltoztathatja.
Jelenleg most januárban a Szaturnusz a Nyilas 11-12° -nál halad éppen.

Mivel azonban a saját Nyilas jegyében a Szaturnusz bolygó „R” állásokban halad így májusig előre halad 15°-ig, majd innen a fokszámokon - októberig visszahátrál a mostani 11- 12°-ig, és majd októbertől kezd ismét folyamatosan előre haladni a Nyilas jegyben, hogy az év végéig elérje majd a Nyilas 21°-át.

Mit is jelent ez nálad, hogy pontosan behozza majd neked, mind azokat a törekvéseket és elképzeléseket, amiket Te felvázolsz a saját magadnak az életcélod további jó eléréshez.
Amik az eddig eltelt időben esetleg nem jók voltak számodra hagyd mögötted, csak a jóra fókuszálj a következő időben.

Persze mind ezekből mások is tanulhatnak, hiszen pontosan ezért jó, ha vannak olyan konkrét dolgok, amik arra adnak rálátásokat, hogy az élet milyen területén érhető el a siker és előre lépés.
Sok sikert és boldogságot kívánok neked és olvasd el a 2202 számoktól haladva előre a fórumon októberben elkezdett a Mars évéhez kapcsolódó leírásokat is, mert mivel a Jupiter a Nyilas jegy ura és nálad pedig a Nyilas adja 11. házat így a terjeszkedés és bőség bolygójának is, tekinthető.
Mindazon által a Marsikus hatások ki jelölhetik számodra és mindenki más számára is, mindazokat a képességeinket, amikkel a saját életünket értékesebbé és boldogabbá tehetjük.

Gyere máskor is közénk, ha időd engedi.
(válasz Ilcsimama 2416. hozzászólására)

2417. Mcsaba2016-01-23 20:04
Köszönjük az előrejelzést kedves Ilcsimama!
Meg szeretném kérdezni, hogy mennyire van másodlagos jelentésük a Skorpió Marsnak, a Vízöntő Szaturnusznak és a Halak Jupiternek?
Olyan értelemben, hogy a horoszkópfejtéskor fontosabb szerepük van-e a jegyek elsődleges uralkodóinál? Vagy éppenséggel ezek az elsődleges uralkodók?

Szeretettel, Csaba.

2416. Ilcsimama2016-01-23 17:51
Kedves Fórumlátogatók. Ne feledjétek, hogy holnap január 24.-én lesz az év első Holdtölte napja.
A Hold 02 óra 47 perckor lép be a Telihold fázis idejében az Oroszlán jegybe.

Mivel pedig az oroszlán jegynek a Nap az uralkodó bolygója, használjuk ki ezt az időt, és a teremtő gondolatainkkal vonzzuk be magunknak 100.000 szeres jó gondolatok által a megvalósítandó lehetőségeinket.
Mint tudjuk a Nap január 21.-től a Vízöntő jegyben halad február 18.-ig. Már pedig amikor a Nap a Vízöntő-jegyben jár, akkor mindenkinél előtérbe kerülhet egy szokatlan „Önkifejezési” mód, legyen ez most éppen a haladó és a jó gondolatok mellett kitartó objektív lehetőség megteremtésének az ideje, hogy az ösztönünket és az eszünket a jó gondolatok felé irányítsuk.
A Vízöntő-jegy fokozatában a lélek is pozitív irányba fordul, mert LEVEGŐS jegy irányának az erői kifelé és szerteszét áradnak. Vagyis itt az ideje annak, hogy ebben az újévben értelmi és szellemi téren meg tudjuk találni a legmegfelelőbb élethelyzetünket.

Most talán még a Vízöntő uralkodójának a szerepét is felfoghatjuk úgy, hogy lesz erőnk és akaratunk ahhoz, hogy szét tudjuk rombolni mind azt a rosszat, ami tovább fejlődésünk útjában állhat.
Amennyiben pedig szeretnénk új utakon haladni, akkor az új lehetőségek új értékeket is hozhatnak az életünkbe, csak vágynunk kell a jóra.

Ne feledjük azt sem, hogy a Vízöntőnek a másodlagos uralkodója a Szaturnusz sorsbolygó, amely éppen Nyilasban a jóságos Jupiter bolygó uralma alatt – ha szeretnénk -, a segítségünkre lehet.

Amint tudjuk az általános M/ horoszkóp körben a Vízöntő jegy a 11. házat jelzi, ez pedig mind amellett, hogy vágyak, és remények megvalósulásnak a házát adja, azt is hozhatja magával, hogy a vízöntő a világ minden javában szeretné részesíteni az emberiséget. Vagyis a jót mindenek előtt szellemi értelemben, szeretné megteremteni és az EMBERNEK a másik embertől elválasztó korlátjait, szeretné lerombolni.

A jó gondolatok által mi is tehetünk magunkért és másokért is valamit, hogy új és sokak számára új és jó utakat segítsük bejárni.

Nézzétek meg a naplómban, hogy milyen szép a Vízöntő-jegy jelképe, az egyetlen a 12 jegy küzül, ahol egy ifjú vizet önt a megújító földre, és milyen szép a Vízöntő lélekszint kép is.

2415. Ilcsimama2016-01-23 17:25
Örülök neki, hiszen Te már nagyon jól érted a segéd horoszkópok (direkciós- előrehaladó progresszíók) használatát.
(válasz Mcsaba 2414. hozzászólására)

2414. Mcsaba2016-01-21 15:44
Köszönöm szépen kedves Ilcsimama!
Sikerült megértenem.

2413. Ilcsimama2016-01-21 15:14
Kedves Csaba! Amennyiben a Tranzit bolygó haladásokat szeretnénk horoszkóp alapján megnézni, akkor általában a (ASC-ZN) a déli 12 –órát szoktuk használni. Miért is, mert a horoszkóp azon az elven alapul, hogy a bolygók állása tükrözi a földi élet folyását, és a bolygók helyzetéből következtetéseket tudjunk levonni.
Ugyan is a gyors bolygóknál ez csak pár perces eltérést jelezhet, csupán a ****hold az, amelynél a haladási sebessége következtében nagyobb lehet a jegy- fok- értékhatár, bár ez a napi hold gyors átvonulás alig tudja kifejteni ilyen módon a hatását is.

Hiszen azt tudjuk ugye, hogy a napi bolygóállásokat nevezzük Tranzitoknak.
Magának a Tranzit bolygók vizsgálatának pedig egymagában nem sok jelentősége lehet, ha azt nem vetjük össze a saját születési képlet adottságaival. Inkább a napi bolygóhelyzeteknek az előre jelzéseit az éves előrejelzéseknél tudjuk figyelembe venni, hiszen abból látható, hogy az eseménynek a bekövetkeztére hol és mikor látható lehetséges időpont. Erre pedig leginkább a bekövetkezésekre irányuló „direkciós” számításokkal elvégzett horoszkóp a legalkalmasabb, amikor a bolygókat a haladásuknak megfelelően tovább vezetjük a nappályamentén, és itt a saját ”Radix” fényszög- és ház csúcs - pontoknál láthatjuk, hogy milyen hatások válthatják ki a bekövetkezendő eseményeket.

Ezek közül a Primaer direkció horoszkóp eljárás, amely azon alapszik, hogy a bolygók tovább haladásakor 1° fokot 1 évnek tekintünk, itt látható leginkább a várható hatás bekövetkeztének a lehetősége. Ez viszont elég hosszadalmas és bonyolult számítási módszer ezért inkább célszerű és egyszerűbb eljárási módszert ajánlott használni.

Úgy, mint a Secundaer haladást követő módszer, mely az egy nap egy évvel egyenlő módszeren alapszik. Ugyan is itt a „Radix” születés utáni minden nap egy-egy életévnek felelhet meg. Tehát arra a pontos születési évre lehet itt vizsgálni a hatásokat, amelyik betöltött születési évre vagyunk leginkább kíváncsiak, mert az arra, napra vonatkozó bolygó állásokat kell, hogy megvizsgáljuk.
Már pedig mivel a bolygók a születéskori helyzetükből kiindulva haladtak tovább a pályájukon és sorra találkoztak a „Radix” szerinti házakkal és fényszög pontokkal, egy élet során attól függően, hogy lassú vagy gyors bolygók helyzetét vizsgáljuk-e, azt is láthatjuk, hogy még a gyors bolygók is akár 70 év alatt sem tesznek meg három-jegynyi távolságot, a lassan mozgó bolygó pedig még ennél jóval kevesebb utat hagynak hátra.
Éppen ezért itt ennél a módszernél mindig a déli időtől eltelt 24-24 órás időt kell használni, mert csak is ez felehet meg egy-egy életévnek.

Másik módszer lehet a Szoláris, vagyis Naphoroszkóp módszer, amikor a „Radix” szerinti pontos fokszám szerinti Naphelyezte alapján, nézzük meg e bekövetkezendő eseményeket, (ez eshet a születés napjára, de attól el is térhet, ezt leginkább a léptetővel tudjuk a születési Nap fokszám alapján pontosítani), itt a házaknál a „Radix „szerinti házhatásokat vehetjük figyelembe, függetlenül attól, hogy Naphoroszkóp adott időpontjában a házak hol állnak éppen.

Mivel pedig a Tranzitok során a bolygók végig haladva nappályakörén mindig átvonulnak az eredeti”Radix” horoszkópszerinti helyükön és fényszög pontjain is, mindig főleg az ott lévő hatásokat válthatja ki, ezért akár már előtte és utána is érezhetővé válhatnak a hatások, de a leg nagyobb hatást azon a fokszámokon érezhetjük, ahol a bolygó a képletben található.

Viszont, ha valamely napi Tranzit bolygó haladásokat szeretnéd összevetni a saját”Radix” horoszkóppal, akkor mivel például a „Szolár” - Naphoroszkópnál is megkeressük azt a Nap fokszámot, amelyhez viszonyítunk, akkor itt ebben az esetben is veheted a születési idő „ZN” idejének a saját születési időt. Hiszen ez fogja megadni a (ASC születési jegy) EKL hosszúság szerinti fok-perc idejét is.

Mivel pedig a bolygók csak jelzik az idő minőségét, tehát nem az életünk eseményeinek az okozói, hanem csupán jeleznek felénk valamilyen eseményt.
Amennyiben pedig ismerjük az idő minőségét, akkor az adott időpontban azt láthatjuk, ha összevetjük a saját „Radix” horoszkóppal, hogy az adott időszak lehetőségei kedvezőek-e vagy sem, mert maga a „Radix” mutathatja meg csak a bennünk rejlő lehetőségeinket, mert csakis olyan események következhetnek be az életünkben, amelyek a „Radix”ban is jelzettek.

Még pedig azért, mert az életünkben felbukkanó dolgokat a születési dátumunk idejére és helyére felállított „Radix” egyéni képlet mutathatja meg, még pedig azért, mert e képlet helyezi a felkelő bolygókat zodiákus meghatározott jegyeibe és a horoszkóp 12 ház valamelyikébe.
Azonban azt se feledjük, hogy magából az összevetésből adódó lehetőségeket mi magunk a szabad akarat által tudjuk irányítani, vagy megvalósítani.

****Amit Te az előző bejegyzésedben is említettél már a „Lunár= hold horoszkóp esetében”, ezt inkább a havi előrejelzésekre szoktuk alkalmazni, mert itt „Lunár revolúció”, a Holdnak a születési horoszkópban elfoglalt helyére való visszatéréseit veszi alapul.

Mivel pedig a Hold haladása során nagy utat tesz meg, mert naponta 12-15° fokot is meg tesz, vagyis körülbelül 28 napig tartó földkörüli keringése (pontosan 27.32166 nap és 2-3 napokat tölt el egy-egy állatövjegyben, ezt nevezzük „sziderikus” hold hónapnap), során vonul át a zodiákuson. Még pedig azért, mert a hold útját is az álló csillagokhoz viszonyítjuk, olyképen, hogy a Föld tengely lassú elfordulása folytán a Föld is 24 óra alatt egyszer megfordul - az állatövjegyek sorrendjének az irányában - a saját tengelye körül, ez pedig a földről nézve olyan 72 év latt 1°-nyi eltérést eredményez.
(Tehát nem az Újholdtól a következő Újholdig tartó időt, vagyis a 29.5 napot vesszünk alapul, ez a „Szinódikus” holdhónap, mert a hold egyszeri körútja során a Nap is tovább halad az útján kb 27°-al és így a holdnak ezt az időkülönbséget is be kell hoznia).

No, már most mivel a Hold 28 nap alatt bejárja az egész ekliptika körét, és amelyik jegyben és házban halad így a kérdéses életévben jelzi annak az életévnek a jellegét, és többi bolygó hatások irányát is. Még pedig oly módon, hogy egybe kell vetni a jegy és ház jelentéstartalmát, mert e szerint érvényesülhet a harmonikus, vagy diszharmonikus hatás is.
(válasz Mcsaba 2412. hozzászólására)

2412. Mcsaba2016-01-20 16:33
Kedves Ilcsimama, az időpont jól van-e meghatározva?
Azaz, a napnak a kezdete, amikor éppen felkelek. Mondjuk, 6 óra. És a Tranzit Aszcendens 6 órára van beállítva.

2411. Ilcsimama2016-01-20 13:38
Persze ezt nevezzük összevetésnek, amikor egy másik horoszkópot összevetjük a "radix" horoszkóppal. Ez lehet másnak például párkapcsoslatra vonatkozó horoszkópja is, de lehet akár a napi eseményt fírtató horoszkóp is. Itt főleg a fényszög kapcsolatok adják a lényeges mutatókat.
(válasz Mcsaba 2409. hozzászólására)

2410. Ilcsimama2016-01-20 13:30
Kedves andus40! A retrográd bolygó haladásokról most nem régen írtam a fórumon, ugyan is Tranzit bolygók, amikor valamely jegyházban haladnak és azok rávetülnek a születési horoszkópra, akkor ott a bolygó hátra lépésével, majd ismét az előre haladások során többször is bekapcsolják azokat a pontokat a hatásaival együtt, ami a „radix”-ban adott.
A „Radix” horoszkópban pedig a körben a bolygók mellett jelezve van, hogy a születés idejében a felkelő bolygók éppen „R” állásban haladtak-e éppen. Nálad a lassú bolygók közül a Jupiter „R” jelzett Retrográd bolygó. Még pedig azért, mert a születésed évében 1975.-ben már a Te megszületésed előtt is a Jupiter már 03.19. -től a Kos- jegyben haladt, ahol „R” állásokat váltott a Halak - Kos és később a Bikajeggyel is.

Azt, hogy egy bolygó a Tranzit haladás során „R” állásban halad-e? Azt a mindenkori Tranzitnál is láthatjuk, hogy folyamatos előrehaladó helyzetben ugyan abban, jegyben halad-e, vagy akár hátra lép abba jegyben ahol előzőleg már járt - majd ismét előre haladó- állásban folytatja az útját.
Azonban főleg a lassúbolygók a saját jegyükben a fokszámokon is gyakorta haladnak „R” állásban, hátra és előre, a nettről, amikor napi bolygó állásokat letöltöd akkor ez is jól látható.

Vagy ha a saját gépeden beütöd például a napi horoszkópot, akkor ott a léptető segítségével, figyelemmel kísérhető, hogy a bolygók milyen jegy fokszámoknál végeznek „Retrográd haladásokat.

A 2. ház anyagi hatása a szemben álló 8. házban főleg a mások vagyonával kapcsolható össze, ami behozhat akár örökséget is. Itt azonban az Uránuszi hatás gátló tényezőként is hatással lehet, viszont váratlan hirtelen bekövetkezendő eseménnyel is jelezheti az anyagi lehetőséget.
(válasz andus40 2407. hozzászólására)


2409. Mcsaba2016-01-19 15:21
Kedves Ilcsimama!

Újból a Tranzitokkal kapcsolatosan szeretném megkérdezni, hogy egy adott napra lehet-e elemzést készíteni?
A Szolár vagy Lunár horoszkóphoz hasonlóan.
A felkelés (napkezdés) időpont szerint való beállítással.
És ezt a Tranzit állást összetenni a Radix horoszkópommal.

Kérlek légy elnézéssel, ha netalán butaságot kérdeztem.

Szeretettel, Csaba.

2408. andus402016-01-19 13:40
Kedves Ilcsimama!

Bocsánat elnéztem az Uranusz a Skorpióba (8 ház) és nem 9 ház.

Üdv,
Andus

2407. andus402016-01-19 13:21
Drága Ilcsimama :)

Köszönöm tisztelő válaszát és sok mindent megértettem. Lenne még egy kérdésem, mit jelent a Retrográd és honnan látszik a Radix-ba.
A tranzitokkal kapcsolatosan ha pl. az én Radix képletben (1975.09.24. Nagyvárad, 16.30)a Uránusz a Kosban (2 ház) szemben áll a születési képletemben a Uránuszal a Skorpióban ( 9 ház) ez az jelenti, hogy anyagi téren lesz valamilyen fordulat? gondolom rossz mert a szembenállás rossz fényszög vagy ki hogy éli meg a jót és a rosszat. Ilcsimama jól értelmezem vagy ilyenkor ilyen helyzetben mit kell nézni?

Köszönöm válaszát :)

Ölellek
Andus

2406. Ilcsimama2016-01-14 14:39
Kedves „andus40”. Amennyiben ismered a saját „Radix” születési képleted, akkor a Tranzit horoszkópot Te magad is rá tudod vetíteni a saját születési képletedre. Mert a Tranzit képlet egy adott időben, napon és helyen és időben, azt mutatja meg, hogy abban az adott időben éppen hol járnak a bolygók a Napkörüli pályájukon. Mivel pedig a bolygók újra meg újra végig haladnak a saját horoszkópszerinti helyzetükön azoknak az elfoglalt helyeiken illetve a fényszög pontjaikon is, ezért főleg ott válthatják ki a rájuk jellemző hatásaikat is.
A Gyors bolygóknál ezek a hatások inkább a napi, vagy éppen közeli eseményekre, míg a lassúbolygók már mivel hosszútávon fejtik ki a hatásaikat, ezért a Tranzit napi vagy heti képletben már nehezebben tudjuk látni az általuk befolyásolt területeket.
Azonban, ha a Tranzit bolygó hatásokat összevetjük a saját születési”Radix” képélettel oly módon, hogy a bolygó éppen melyik jegyben –házban haladnak éppen, és ehhez még az uralkodó bolygók szerepét is figyelembe vesszük akkor közelebb, tudunk jutni, ahhoz, hogy a születési képletben ezek a jegy- ház - hatások miket tárhatnak fel. Ezt pedig elsősorban család - vonatkozásban IV. ház, 6. ház esetében az egészségre, vagy éppen a munkára STB-re kell értelmeznünk.
Amikor pedig a Tranzit bolygókat vizsgáljuk, akkor ugyan úgy járunk el, a fényszög hatásoknál, mivel 180° fokos szemben állás fényszög erősen rossz, ártó és hátrányos fényszögnek tekinthető itt azon a területen ahová rávetül a születési képletben bizonyos, hogy feszültségre számíthatunk. Azonban itt is inkább a megoldási lehetőségeket kell megvizsgálni, mert ha az alap Radixban jótékony szextil vagy Trigon harmonikus fényszög van a két bolygó között, akkor a Tranzit hatásokat is jobban tudjuk érvényesíteni. Főleg, ha Tranzit hatásban kozmikusan erősebben álló bolygó is szerepet kaphat, ezt pedig a jegyhatás és az uralkodó bolygó hatások is módosíthatják.
Nézzük csak azt a hatást, amikor a Jupiter valakinek az alapképletében jól és erősen állt a születésekor és talán még más bolygókkal is jó fényszögekkel kapcsolódott, akkor inkább azt lehet érzékelni a Tranzitokkor is, hogy szerencsés kimenetelűek lehetnek a mostani kapcsolódási helyzetek is.
Amennyiben olyan születési képleted van, ahol a külső körön láthatóak azok a bizonyos látens bolygó fényszög jelek, akkor a napi tranzit bolygók haladásának a megfelelő helyekre való feljegyzésével is már megismerhető a –jegy- ház illetve a fényszög hatások milyensége.
{Persze, itt is fontos, hogy a Tranzit bolygó haladást épen mely órában és milyen földrajzi helyen nézzük, mert a Tranzit ház - hatás is csak erre vonatkozhat. }
Azonban itt is fontos vizsgálni, még azt is, hogy a fényszög hatás éppen közeledő, vagy inkább már távolodóba érinti-e az adott területet, illetve, hogy gyors bolygóról vagy éppen lassú bolygó hatásokat kell e figyelembe venni, mert ilyenkor a hatást is, ilyen módon lehet figyelembe venni.

Aztán azt sem szabad a Tranzit összevetésnél figyelmen kívül hagyni, hogy abban a jegyben ahol éppen a Tranzit bolygó halad akár még a másodlagosan uralkodó bolygóknak a hatásai is megjelenhetnek. Még pedig azért, mert például most a Neptun a halakban halad éppen, és mivel a Neptun a Vénusz felsőbb oktávján is működik, ezért a Vénuszi hatások akár szerencsések is lehetnek, mert a halaknak ugye a Jupiter a jótevő bolygó is másodlagos uralkodó bolygója.

Tehát mindig összességében kell vizsgálni a Tranzit hatásokat is, főleg akkor, amikor a bolygók éppen „R” Retrográd hatásként mozognak a születési „Radix” képletben, mert ilyenkor a hatások is többször és visszatérően ismétlődhetnek.
Hiszen a Tranzitok során például a lassú bolygóknál, amikor a bolygók a radix pontokkal találkoznak, akkor például a Jupiter esetében az átvonulás, tarthat hetekig, a Szaturnusznál és az Uránusznál pedig eltarthat akár hónapokig is az áthaladás, de az ettől lassabban haladó bolygóknál, mint a Neptun vagy Plútónál ez akár eltarthat évekig is.
(válasz andus40 2405. hozzászólására)

2405. andus402016-01-13 13:50
Kedves Ilcsimama!

Elolvastam a Tranzitokról írt bejegyzéseket és azt szeretném megkérdezni, hogy milyen asztrológiai program tudja nekem rávetíteni egy esemény tranzitját a saját születési radixomra? A másik kérdésem, amikor szembenállás van ( tranzit bolygó szemben áll a radix bolygóval) ilyenkor a bolygóra vetitjük le az eseményt vagy a házra?
Nagyon sokat tanultam már a fórumodról
Hálás köszönet érte :)

Üdv,
Andus40

2404. Ilcsimama2016-01-10 13:58
Kérésetekre feltöltöttem a képeket a fórum bejegyzések kiegészítéséhez. Az adatlapomon az általános információk sorában az „Interaktivitásra” kattintva, majd ott ismét a „kapcsolódás az asztrológiai ismeretekhez képekkel” való rákattintással megnézhetitek és le is tölthetitek a képes naplómból ami érdekelhet benneteket.
A 26. –os számon található Ős szellem képet letöltve a saját születési Radixból a bolygókat és a fényszögeket rá vezetve a megfelelő helyekhez sok mindent megismerhettek saját magatokról. Nézzetek be ide máskor és a képek jobb sarkában kommentelni - hozzászólni is, tudtok itt is.

2403. Ilcsimama2016-01-10 02:06
Kedves MrStock! Sajnos nem néztem bele a privát üzeneteimbe, mielőtt elküldtem neked az előző üzenetem, ezért azt jelzem most neked, hogy olvaasd el fórumon a 2290. számon leírt bejegyzésemet, talán közelebb vihet a saját dolgaidhoz is és főleg a kristály gyermek témakör megértésében is. Természetesen meg nézem majd a pontos születési időd függvényében a képleted is. Addig is vegyél részt esetleges kérdéseiddel is, tevőlegesen is fórum életében. Üdv és jó éjt.
(válasz MrStock 2400. hozzászólására)

2402. Ilcsimama2016-01-10 01:37
Kedves Fórumlátogatók:

Akkor most folytatnám a bolygók Tranzit hatásokkal kapcsolatos dolgokat, amikor azok a jegy- házak, amelyben a bolygók találhatók a „Radix” születési képletben az egyedi horoszkópunknak éppen aktuális helyzetét és kapcsolódásait más jegyekhez - házakhoz és bolygókhoz miként jelezhetik.
Mivel pedig a bolygók folytonosan megállás nélkül a maguk kialakult és meghatározott rendje szerint keringenek a Napkörüli pályájukon, éppen ezért a saját „Radix”születési képleten való átvonulások során is, a Tranzit fényszög hatásaival bekapcsolnak minden olyan lehetőséget, ami ott azon a helyen, ahol éppen a bolygók áthaladnak, változásokat eredményezhetnek.

A házak mutatják meg konkrétan, hogy az általános égi hatások ránk hogyan és miként hatnak leginkább, és hogy ezek a hatások milyen életterületeken, milyen események bekövetkeztét vetíthetik előre.

Most pedig a 2016.-os év elején nem árt, ha megnézzük, hogy a bolygók Tranzitjai is, mit is hozhatnak számunkra. Hiszen az életünk során ott szeretnénk kiteljesedni ahol éppen az életutunkat javítani, szeretnénk, ezért lehet fontos, hogy a saját születési képletünk alapján kísérjük figyelemmel a Tranzit bolygó haladásokat.
Amennyiben jobban átvizsgáljuk a saját horoszkópunkat, abban megtalálhatjuk főleg az I. házban azokat a lehetőségeket, amely adja az erőt, kitartást ahhoz, hogy a többi jegy- házterületen a ránk kijelölt feladatokat hogyan tudjuk teljesíteni. Mert a keleten felkelő ASZCENDENS - jegy titka a születési képletben – a NAP- jegy mellett- a legfontosabb jelölője.

A Napjegy és az ASC alapján tudjuk ki állítani magunkról a valós önnön személyiségünkről szóló ismérveket. Az asztrológia tehát a születési „Radix” horoszkóp ismeretében teszi lehetővé számunkra az életünk jobb megértését, ezen belül pedig a ciklusokat, a válságokat és azokat a bizonyos áttöréseket, vagyis fontos változásokat és átalakulásokat, amelyeket átélhetünk.
A Nap-jegy mellett a felkelő ASC –jegy határozza meg a világra jövetelünk pillanatában a személyiségünket, a fizikai felépítésünket, az öntudatosságunkat, az alkalmazkodó készségünket, amelyet a Hold jegyhatás érzelmileg kiegészíti, mert a Hold egyben a léleknek a jelképe is.

Az előzőrészben a Merkúr bolygó haladásáról és főleg a Merkúr „Retrográd” hatásairól már írtam, sőt még a Mars hatásokról is főleg a 2016. éves Mars évvel kapcsolatosan találhatok leírást a fórumon a főleg a 2002- 2216. számokon.

A gyors bolygóknál, mivel a Tranzitok során is, kevesebb időn keresztül éreztethetik a hatásaikat, inkább annak van nagyobb jelentősége, mikor a lassúbolygó hatásokkal összeadódnak. Ezért inkább ezekre érdemes jobban odafigyelni, ehhez adnék én most egy kis eligazodást.

Például, amikor a Tranzit Szaturnusz, - mint sorsbolygó - a „Radix” képletszerinti helyével találkozik éppen a Vénusszal. Hiszen a képletben a Vénusz jelzi az örömöt, a szerelmet, de akár még a bőséget is. Mivel pedig a Szaturnuszi hatás pontosan az ellentéte a Vénuszi dolgoknak, pontosan azért, mert a Szaturnusz inkább az élet iskoláját képviseli, leckéket adhat, és csak abban segíthet, ami leginkább a Vénusz bolygó befolyása alatt van.
Itt főleg a Szaturnusz-Vénusz 60° szextil és a 120° Trigon fényszög hatásoknál találkozhatunk jó akaratú segítőkészséggel. Viszont amikor e két bolygó 90°-os Qvadrát fényszögével vagy éppen a 180°-os szemben állás fényszögével találkozunk, akkor inkább a negatív hatások kerülhetnek előtérbe. Ez főleg az 5. és VII. ház párkapcsolatok házánál jelezhetik a nagyobb odafigyelést.
Amikor pedig a bolygók (főleg a lassú bolygók), Tranzit módokon áthaladnak úgy a Nap, mint az ASC jegyünkön, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valamilyen személyiségünkkel kapcsolatos ilyen-olyan dolgok következhetnek be az életünkben.

A SZATURNUSZ és a JUPITER útjával kapcsolatos Tranzit* bolygó hatások hozzák el a hétköznapi életben a leg észrevehetőbb hatásokat, mivel mind két bolygót sorsbolygónak is tekinthetjük. Ezen kívül még a PLÚTÓ hatásokra is érdemes odafigyelni, mert ha elkezd dogozni, - pláne most a Bakjegyben haladva - igen lassan, de érezhetően fejti ki a hatását.

A Lassú bolygók sorát kezdjük akkor először a Szaturnusz bolygóval, mivel Ő az, aki korlátoz gáncsokat is, dobhat elénk, de egyben taníthat is bennünket, hogy rá ébresszen minket az elkövetett hibáinkra, hogy azzal a jellemünk elfogadhatatlan árnyoldalát is, megmutassa nekünk. Pontosan ezért sokszor még a tudatalattiból is, előhozhat olyan dolgokat, amiket talán nagyon nehezen tudunk megérteni. Még is, ha ezek a dolgok- főleg a Tranzitok során- felszínre kerülnek, akkor megérthetjük az ok és az okozat törvényén keresztül, hogy mit is szeretne velünk a Szaturnuszi hatás érzékeltetni.

A SZATURNUSZ főleg ott hat a személyiségére ahol születési képletben található, a JUPITER pedig főleg a másik ember elfogadását támogathatja. Mikor pedig Jupiter bolygó a revolúciója során 12 évenként visszatér hatásaival az életünkbe, akkor tudja a leginkább főleg a jó hatásait felénk kiterjeszteni, azonban ezt csak akkor tudja úgy igazán érvényesíteni, amikor születési képletben és Tranzitok során is, a Szaturnusz, mint sorsbolygó azt a jó fényszögei, által engedi teljesülni.
Ehhez pedig fontos lehet, hogy a Jupiter is harmonikus jó fényszöget kapjon Naptól –Holdtól - Marstól, vagy a Szaturnusztól, mert ez kedvezően befolyásolhatja mindenkor a SZEMÉLYISÉGET.

Főleg azért, mert a Nap és a Hold mellett az ASC –jegy uralkodói jelölik ki számunkra a személyi bolygóinkat, valamit még annak jegynek az ura is ahol éppen hold található a képletünkben.

Amennyiben pedig már a születési horoszkópban a Jupiter és a Vénusz bolygó is, diszharmonikus fényszögben vagy éppen szemben állásban található bármennyire mindkét bolygót jótékony bolygóként ismerhetjük, akkor a Tranzitok során is, ugyan csekély mértékben, de feszültségekre számíthatunk.

Itt hoznám még ide Neptunusz bolygónak, mint a Vénusz bolygó felsőbb oktávján működő hatását is. Bár a Neptun igen lassú bolygó és jelenleg a Halakban halad még nagyon sokáig, de mivel a Halaknak a Neptun mellett a Jupiter a másodlagos uralkodó bolygója így a hatások tekintetében, amikor a Neptun valamilyen rossz fényszöggel kapcsolódik a képletszerinti Vénuszhoz, akkor úgy érezhetjük, hogy valami sötét átláthatatlan ködös dolog szállna ránk. Ilyenkor lehet a Tranzit Vénusznak nagyobb szerepe a megértés során, mert a szeretet erejével a csodát is elhozhatja számunkra. Amikor pedig a Tranzit során a Neptun együttáll a Vénusszal, vagy éppen jó harmonikus fényszögben halad, akkor segítségünkre lehet a szerelmi téren is, hogy az együttélés rejtett világa is jobban beleláthassunk. Hiszen a Vénusz, mint egy égi nagykövet meglátathatja a jó lehetőségeket is kapcsolatok terén.
Még, pedig azért mert a Neptun mivel a Vénusz felsőbb fokú megjelenéseként is, adhatja a hatásait, ezért még akkor is, amikor éppen a Vénusz – Neptun nem a jobb fényszögbe kerül egymással, akkor is inkább azt sugallhatja, hogy tisztítsuk meg a szívünket a rossztól, vizsgáljuk meg az életünk elmúlt idejét és éljük az életünket úgy, hogy a kapcsolatainkat javítsuk meg, ne ismétlődjenek meg az eltelt évek hibái.

A többi lassú bolygóknál pedig azokat érdemes figyelembe venni a Tranzit átvonulásoknál, amik javító szándékkal lehet ránk nézve főleg az élettervünk átgondolásánál.

A Jupiter bolygó főleg a bölcsességünket teheti próbára, pláne akkor, amikor éppen a saját Napunkon, Holdunkon és a gyors bolygóinkon halad éppen keresztül, ilyenkor kaphatjuk leginkább azokat a hatásokat, amiket mi magunk talán nem vagyunk képesem észre venni.

Az oppozíciós= szemben álló fényszögek általában nehezebbek, mint egy 90°-os kvadrát fényszög, mert jobban tud szembesíteni bennünket azzal, amik csak elképzelések lehettek, és ezért nem is tudtuk azokat megvalósítani. Éppen ezért lehet fontos mostanság, amikor a Jupiter - mint éves bolygó éppen Szűz – jegyben/ Merkúr uralkodás alatt halad, hogy jobban figyeljünk oda a kommunikációs dolgainkra. Azért mert minden Jupiter tranzit hajlamossá tehet bennünket a túlzott kifelé fordulásra és ez - az energiák és az erőforrások, elherdálásához is, vezethet. Mindemellett megmutathatja nem csak másoknak, hanem saját magunknak is mind azt, a hatalmas erőt, ami éppen bennünk, a mélyben rejlik.

Mivel pedig a Szaturnusz bolygó is mostanság a Jupiter bolygó uralma alatt halad éppen a Nyilas-jegyben, ezért jó ha a Szaturnusz Tranzitjainak is nagyobb figyelmet szentelünk.

Mint tudjuk, hogy a Szaturnusz nagyjából 29 év alatt kerüli meg a napot és egy-egy jegyben 2 és féléveket tartózkodik, de amikor éppen „R” állásban halad, akkor ez - az időszak a hátra és az ismét előre haladás következtében elnyúlhat.

Fontos tehát, hogy ismerjük, hogy a képletünkben a Szaturnusz milyen jegyben ás házban tartózkodott a születésünkkor.
A továbbiak pedig azt is, hogy amikor Tranzit módon halad, akkor miképpen lesz hatással a saját képletszerinti állásokra, illetve a Szaturnuszi ciklusokra is.

Amikor a Tranzit hatásokat nézzük, akkor szinte mindig felfedezhetjük, hogy valamilyen dolognak a kikényszerítése van folyamatban. Tehát, ha elébe megyünk az esetleges rossz dolgoknak, akkor talán más bolygók jó fényszögei által a helyes útra is rá találhatunk.
Itt csak az a kérdés, hogy mennyire tudunk a saját sorsunkért felelősséget is vállalni, és miként tudjuk a saját korlátainkat is esetleg átlépni ahhoz, hogy jobb élet lehetőséget tudjunk teremteni sajátmagunkat és körülöttünk élők számra is.

Jelenleg az Uránusz bolygó a Kos- jegyben Mars uralma halad éppen, és mert a 2016—os év éppen a Mars uralma alatt telik majd, így nagyon fontosnak tartanám, hogy figyeljünk oda az Uránuszi- Tranzit hatásokra is.

Azt is tudjuk, hogy az Uránusz 84 év alatt kerüli meg a napot és egy-egy jegyben 7-7 éveket tartózkodik, tehát mivel 2010 -ben lépett be „R” módon a Kos- jegybe, így mivel még Kos ciklus végén a Bika jeggyel is Retográlni fog ezért 2019. 03. 04.- vel fogja elhagyni a Kos jegyet.

Mit is jelenthet ez Tranzit hatásként? Mivel a 84 éves keringési időnek a fele éppen 42. év, ezért amikor a 42 éveinkben járunk, akkor az Uránusz a születési képletünk alapján pontosan szembe fog kerülni azzal a jeggyel ahol éppen a születésünk idejében állt. Itt felszínre kerülhetnek mind azok a dolgok, amit esetleg úgy érezhetünk, hogy valami ki maradt az életünkből, ezért ránk törhet a pánik életérzés. Ezek az időpontok szinte bizonyos, hogy feszültséggel teli változásokat hozhatnak be, ezért érdemes a házhatásokat is megvizsgálni, hogy milyen területeket érinthet az Uránuszi hatás, mert leginkább az ASC I. házas és a DSC- VII. házas „Meridián= Kentra tengelyen, a párkapcsolat terén a legnehezebb megélni és elfogadni az esetleges szétcincáló hatásait.

A Plútó hatásainál, amelyet jelenleg a Bakjegyben még nagyon sokáig érezhetünk, mert ott is a Szaturnusz, mint uralkodó bolygó fejti ki ránk a hatását, fontos lehet a Tranzitok vizsgálata során, hogy akkor van a Plútónak a legnagyobb hatása ránk nézve, amikor a Plútó az ASC jegyünket és az I. házunkon halad éppen keresztül, ilyenkor szinte bizonyos, hogy az érzelmek viharai törhetnek ránk. Azonban fontos a Tranzitok idejében elhatároznunk, hogy miket szeretnénk még megvalósítani az életünkben.

Arra is szenteljünk figyelmet, hogyha ezek a Tranzitok diszharmonikus hatásúak, akkor hosszabb időn keresztül számolhatunk a nem jó hatásokkal, tehát fontos, hogy az értelmünkkel képesek legyünk a jót a rossz hatásoktól megkülönböztetni. Mivel az értelem uralja és irányítja a lelket is, és mert a PLÚTÓ egyben a megújítás utáni vágyat is adhatja nekünk, ezért, mint a lélek félholdja az anyagot jelző kereszt felett lebegve az értelem lényegét szellemi szinten is adhatja nekünk, ahhoz, hogy az anyagi világ csábításai, ne lehúzó erőként legyen ránk hatással.
Aztán azt se feledjük, hogy a Merkúr bolygó, aki az értelmünkért felelős, képes lehet a saját lelkünket is felfelé húzni, mivel pedig a Merkúr mindig a Napközelében halad, így benne megtalálható a Nap ereje is, ami aztán a gondolatainkon –beszédünkön és a szavainkon keresztül nyilvánulhat meg.

Éppen ezért használjuk ki a Teli - illetve az Új hold jó gondolat teremtő hatás mechanizmusát is, amit talán még a 10 milliószoros napok figyelemmel, kisérésével is fokozni is tudjuk.
A 2016-ban ezek a gondolatteremtő napok különleges napoknak számíthatnak: Február 22 hétfő, május 21-e szombat, július 8-a péntek és október 22-e szobat.
Azonban azt is vegyétek figyelembe, hogy nemcsak a pozitív gondolatok hatnak tízmilliószoros erővel, és az Újhold és Telihold napok pedig százezerszeres erővel, hanem a negatív gondolatok is éppen úgy fel erősödhetnek ezeken, a napokon, ezért fontos, hogy a Tranzit hatásokkal és jó gondolatok révén teremtsünk a rossz dolgok helyet új, boldog, szeretettel teli világot magunknak.

Aki pedig ismeri a saját ”Radix” születési horoszkópjának az adatait a jelentőségét, lehetőségeit, akkor ezzel már nagyban ismerheti saját magát is. Ezt pedig főleg a Napjegye alapján, de legfőbbként az Aszcendens jegy alapján élhetjük meg, még pedig azért, mert az élettervünket az ASC -en és az I. házon keresztül tudjuk leginkább megvalósítani.

Miért is? Mert egyáltalán nem mindegy, hogy kinek-kinek az ASC jegye milyen jegyre tevődik. Nézzük meg ezeket a jegyek sorjában is.

Akiknek az ASC jegye az M/ horoszkópszerinti 4 kezdeményező kardinális jegy valamelyikén található (I. Kos, – IV. Rák, VII. Mérleg és a X. Bak -jegy ), már akár ez által is, nagyobb jelentőséget tulajdoníthat az életének, mert ezek a hatások nagyban dominálnak a jegy és házhatások terén is.
Nézzük meg például magát a Kos –ASC jegyet: Itt az EGÓ is kifejezettebb lehet, és nem csak akkor, amikor az igazságért kell küzdenie, hanem akkor is, amikor szinte csak vezéregyéniségként szeretné magát érezni. Ehhez pedig maga a Mars, mint uralkodó még az erő ráhatását is adhatja.

A Rákok pedig már csak a Holdhatás miatt is, kevesebb öntudatot kaphattak, így sokszor kell túllépni a saját korlátaikon is.

A Mérleg jegyek már eleve arra rendeltettek, hogy békét és harmóniát teremthessenek maguk körül és egyben jól tudjanak érvényesülni és helytállni az életben.

A Bak jegy pedig inkább azt sugallhatja, hogy szabályok a külsőség a legfontosabb, ezért bizonyos, hogy az ASC azt is adhatja, hogy kevesebb az empátia mások irányában. Itt pedig a Tranzitok során nagy szükség lehet arra, hogy meg tudja az ilyen szülött tanulni, hogy hallgasson a szívére is, amikor az élettervét igyekszik megvalósítani.

Akiknek az ASC- jegyüket inkább a változójegyek adják a születési képletükben (Ikrek –Szűz - Nyilas és Halak), Ők inkább az alkalmazkodó képességüket kapják már a születésükkel együtt. Tehát náluk nagyon is fontos lehet, hogy megértsék az életfeladataik lényegét. Hiszen már csak az életfeladatokkal kerülhet kijelölésre, hogy mi motiválja, és mi ösztönzi éppen az élete folyamán. Ők inkább a szolgálatban találhatják meg a hitüket, de túl kell tenni magukat főleg a Tranzit hatások során, a félelmeiken is. A Nyilasok pedig, mert őket a Jupiter uralkodó bolygó arra taníthatja, tanuljanak, képezzék magukat, hogy ne csak valamilyen külső elvárásoknak tudjanak csak megfelelni.

Aztán a Halaknak is a Jupiter a másodlagos uralkodója, még is itt inkább a Neptuni hatás erős lehet, ezért arra kell törekednie az életterv során, ne csak álmodozzanak, hanem használják ki a tehetségüket.

Aztán itt vannak még a Szilárd tulajdonságokhoz tartozó: rendíthetetlen jegyben szülöttek is, (Bika – Oroszlán- Skorpió és a - Vízöntő) Ők azok, akik szinte az egész életük során jobban ellent tudnak állni a változásoknak.
A Bikáknak mindig szükségük lehet a biztonságérzetre, sokszor még a saját személyes fejlődésüket is képesek lehetnek az anyagi dolgaik fölé helyezni. Mivel a Bika jegy a 2. sors területhez az anyagikkal függ össze, így a legfontosabb lehet számukra, hogy igyekezzenek összehozni az anyagiakért dolgozó életterüket a valóságos boldogság kereséssel, és nem a birtoklással. Hiszen a Karmikus küldetés is az, hogy meg tanulja, és el tudja engedni a dolgokat annak érdekében, hogy megtalálhassa az örök belső biztonság érzetét.

Az Oroszlánoknál már egészen más a helyzet, hiszen Ők azok, akik tipikus győzteseknek születtek erre a világra. Éppen ezért nagyon is fontos lehet számukra, hogy az egészségükre is figyeljenek oda, amikor két végről égetik a gyertyát. Meg kell, hogy találják az életük céljának a keresése közben azt az utat is, amikor nem csak az a fontos, hogy ők uralkodjanak és parancsoljanak, hanem a fejlődésüket arra is irányítsák, hogy féken tudják tartani a hatalmas büszkeségüket és becsvágyukat. Akkor nem csak számukra, hanem a környezetükben élők számára is a született jószívűségük elhozhatja a Napuralkodó általi éltető erő fényt.

A Vízöntők ASC –jegyhatásra inkább annak köszönhető, hogy éppen melyik uralkodó hatása alatt vannak. Az igazi emberbarát célokért éljen -e, vagy inkább túlzott szabadság szeretette következtében mélyebb érzelmeket ne engedjen meg magának. Hiszen soha sem akar mást, mint, hogy a maga makacs igazságát, hogy a túlságosan rugalmatlan és szigorú szabályok ellen tiltakozhasson és azt mindenki más is, érezhesse. Itt pedig a Szaturnuszi uralkodó hatás inkább a felé terelheti, hogy tartsa meg a jó dolgokat, de azt ne a káoszteremtésben élje meg, és ne legyen rideg és elutasító másokkal szemben, hiszen Uránusz hatás is inkább az intellektuális érdeklődő igazi emberbarát szerepet adhatja számára.

Végül ne hagyjam ki s Skorpió ASC jegyhatást sem: Nagyon sokan a Skorpió jegyet, inkább rosszindulatú jegynek tartják, mint sem valami jót is kinéznének belőlük. A Skorpió jegy tulajdonosa szinte kiismerhetetlen és még a titokzatosság is körüllengi, ezért aztán az egyénisége is abban rejlik, hogy mindig meg szeretne változtatni szinte mindenkit, a Skorpió sebzett lélek, aki teljes irányítást szeretne mindenki felett.

Mivel a szokatlan az akaratereje és a kitartása félelmetes, a szenvedélye pedig minden más jegyhez mérten összehasonlíthatatlan, ezért olyan sok nyers erő lakozik benne, ami szinte elrettenthet mindenkit a közelében.
Pedig nagyon sok jó tulajdonsággal is rendelkeznek a Skorpiók, mert a logikájuk a megérzéseikkel párosulva remek stratégákká válhatnak. Az érzelmeikben is rendkívül intenzívek, szívósak és hatalmas állóképességgel rendelkeznek minden téren. Még is a Skorpiók Karmikus küldetése elsősorban az, hogy felfedezzék magukban és másokban is a múlt eseményeiben rejlő rejtélyes kincseket, éppen ezért az életterv feladatuk, hogy adjanak teret az életükben a belső vezérlésnek abban az irányba, ahol a szellemi erőket a maguk és a mások javára tudják fordítani.

Most pedig, hogy végig értünk a jegyeken megnézhetjük még azt is, hogy kinek-kinek az elrendelt hivatásuk a Szaturnusz sors bolygó segítségével, hogy valósulhatnak meg.
Főleg a másik „Meridián= Kentra tengely alapján, mely az MC, a X. házon, vagyis az ég közepén jelenik meg, illetve a IV. házas IC hatását is adja.

Az MC/X. ház a hivatásról tesz tanúságot, azt mutatja meg, hogy mire van az embernek tehetsége, mit érhet el az életében, hogyan kell a Tranzitok során is fejlődni, ahhoz, hogy ki tudjunk teljesedni. Itt tudjuk a bennünk szunnyadó tehetségeket is főleg a jó Tranzit hatásoknál felhasználni. Mivel pedig a karrier és hivatás terén nagy jelentőséggel bír a 6. munkaház és az abból származó 2. házas kereseti lehetősége is, fontos, hogy úgy végezzük a munkánkat, hogy abból magunknak és a családunknak is jó anyagi lehetőséget tudjunk biztosítani. Ez a cél vezéreljen bennünket, azonban mivel a 6. ház egyben az egészség házának is tekinthető, így nagyon fontos lehet, hogy főleg a Szaturnusz bolygó Tranzit hatásoknál figyeljünk oda és törődjünk többet az egészségünkkel. Ugyan is ezek a Tranzit hatások megbetegíthetnek bennünket, ha az eddigi életünkben nem kellően figyeltünk oda magunkra, hajszoltuk a munkát az anyagi javak megszerzése miatt. Főleg akkor van ennek nagyobb jeltősége, amikor a Szaturnusz Tranzitjai olyan 7-8 évenként Qvadrát fényszög hatásokat hoznak be, illetve amikor éppen a szembenállás fényszögbe kerül a Szaturnusz a saját születési helyével. Ilyenkor az élet sokkal feszültebb helyzeteket adhat, ez pedig a betegséghajlamoknak a konkrét megbetegedéseihez is elvezethet. Főleg akkor, amikor a Neptunusz bolygó a tranzitjai során erős lelki nyomást gyakorol ránk, ilyenkor a bennünk rejlő nehezen gyógyítható betegségek is jobban teret kaphatnak az életünkben.

Végezetül, pedig ha levonjuk a Tranzit hatásokból a végső következtetéseket, akkor végül is rá jöhettünk arra, hogy a Tranzit hatások figyelemmel, kisérésével esetleg el tudjuk kerülni a legrosszabb eshetőségeket, illetve kedvező módon tudunk esetleg alkalmazkodni a jobb élet lehetőségeinkhez is.

2401. Ilcsimama2016-01-10 01:12
Kedves Csaba! A kérdésedre azt tudom válaszolni, hogy a leírtak a 2396. számon főleg diurnális képletértelmezésre vonatkoznak. Itt pedig inkább a lassúbolygó hatások azok, amelyek nagyobb jelentőséggel bírnak, hiszen a gyors bolygók hamar tovább lépnek azokról a bizonyos helyekről és a pontokról. Feltöltöm most a 2397. számú bejegyzés folytatását is a Tranzit bolygó hatásokról, akkor talán még jobban érthetővé válhatnak a bolygók haladásainak, vagyis a Tranzitoknak jelentőségei.
(válasz Mcsaba 2398. hozzászólására)

2400. MrStock2016-01-09 02:59
És p.m.-ben a többi.

2399. MrStock2016-01-09 02:52
Nagyon elakadtam a karmámban.

2398. Mcsaba2016-01-08 20:37
Kedves Ilcsimama!
Nem értek egy dolgot.
Kiszámoltam az adott dátumra a Tranzit állást,
2016.01.07. /12:00/ Budapesti idő szerint.
Az Aszcendens és a házpozíciók nagyon hamar változnak. És akkor miért kell mégis azok szerint elemezni a képletet?
Vagyis mi a jelentősége ennek a kiválasztott időpontnak?
----
Aztán 2396. bejegyzéssel kapcsolatosan jól értelmeztem-e a dolgokat, ha például pontosan ezen az adott dátumon (2016.01.07./12:00/) történik egy esemény és akkor én a tranzit képletet úgy állítom be, hogy az én radix földrajzi helyét, az időzónát és a születésem óra/percét használom??? (És természetesen összeteszem az én radixommal.)

Elnézést kérek az érthetetlenségért.
Szeretettel, Csaba.
(válasz Ilcsimama 2397. hozzászólására)


2397. Ilcsimama2016-01-07 16:51
Kedves Fórumlátogatók!

Kapcsolódva a 2396. számú bejegyzéshez, lássuk, hogy 2016. 01. 07-én a Tranzit bolygók a jegyekben éppen hol haladnak.

A Nap a BAK - jegynek a 16° 34’ fokánál halad éppen.
Hold a mai napon éppen a Nyilas-jegyben 14°46’ foknál halad.
Merkúr bolygó: a Vízöntőben 0°41’ fokon.
Vénusz: Nyilas jegyben 9°55’ foknál együttállásban van a Holddal.
Mars: Skorpió jegy 2°07’ fokánál jár és a Merkúrral Qvadrát fényszöge, van egészen 12-ig. Sok lehet ebben az időszakban a kommunikációs zavar, illetve a balesetveszélyre is adhat lehetőséget, legyetek hát óvatosak, főleg a közlekedésben. ****
Jupiter: Szűz-jegyben 23°14’ –nál halad.
Szaturnusz: Nyilas -jegy 11°50’ fokánál együttállás fényszögben áll a nappal és a Vénusszal.
Uránusz: Kos-jegyben 16°37’ fokon halad. Jó Trigon fényszöget képez ma a Holddal és a Szaturnusszal is, és ez a fényszög hatás érdemel nagyobb figyelmet, mert mind két bolygó lassú a bolygók, közé tartozik így ez – az Uránusz- Szaturnusz jó Trigon fényszög hatás fenn marad egészen április 17.-ig.
Neptunusz: Halak-jegynek a 7°42’ fokán ballag szép lassan.
Plútó: Bak-jegyben 15°16’ fokánál járja szintén lassú körútját a Napkörül.

****Az általános M/ képlet értelmében a Mars bolygó a 6. házban halad éppen ennek pedig az a jelzés értéke, hogy a 6. ház a Szűzben kezdődik és a Skorpióban/ Mars uralkodás alatt ér véget, tehát itt a MÉRLEG –jegy KÖZBEZÁRT - jegyként értékelendő. Ugyan úgy, mint a 6.-házzal szemben lévő 12. házhoz tartozó KOS- jegy is szintén Mars bolygó uralom alatt van, azért, mert a 12. ház a Halak jegyben kezdődik és a Bikajegyben ér véget.
Ez pedig azért érdemel nagyobb figyelmet, mert a 6. ház a cselekvés háza, míg a 12. ház pedig a megpróbáltatások - ház - hatás - jelentés tatalommal bír. A 6. ház kezdete a Merkúr bolygó fennhatósága alatt van, ezért itt nagyon fontos lehet kommunikációs téren a környezethez való alkalmazkodásra való odafigyelés. Illetve mivel a 6. ház egyben a munka és az egészségház is, ezért a Mars jelenlegi állása miatt is, nagyobb figyelmet igényelhet mindenkitől, és mert a 12. házban is a Mars bolygóhatása érintett, ezért hogy a bajokat - sorscsapásokat el tudjunk kerülni legyetek óvatosak!

Azt sem feledjük, el, hogy maga a "Közbezárt jegy felfüggesztett Karmát” jelöl: Ami elsősorban azt jelenti, hogy egy adott jegy nem jelenik meg a megfelelő ház csúcsán, de teljesen belefoglaltatik az adott házba. Tehát a közbezárt jegy uralkodója problémát jelezhet és ezzel együtt magának az egész háznak hatása is erőteljesebbé, válhat. Itt még az is összefügghet, hogy a 6. házban a Mérleg/ Vénusz uralkodóval a közbezárt jegy polárisan szemben álló 12. házban pedig a KOS/ Mars urával adja a szemben álló közbezárt jegyet és benne halad mostanában a hirtelen váratlan eseményeket és fordulatokat hozó Uránusz bolygó is. Tehát mivel az I. ház csúcsa a Bikajegyben van, ahol szintén a VÉNUSZ bolygó az uralkodó, itt pedig az I. ház csúcsa a sorsdinamikájának a jelölője is lehet, ezért talán ez a Vénuszi hatás a megérzéseinket jó útra terelheti, amelyben talán még a Vénusz - Hold együttállás is talán segítségünkre lehet, hogy a belső intuíciónkkal növelni tudjuk a biztonságérzetünket.

Mivel minden bolygó a testünk- lelkünk különböző részéről add jelzéseket, így egyik a hangulatunkat befolyásolhatja, a másik az érzelmeinkre lehet nagyobb hatással, és vannak bolygók, mint a Merkúr is, aki a gondolkodásunkban játszhat nagyobb szerepet.
Már pedig amikor a Merkúr bolygó éppen „R” állásban, vagyis Retrográd módú haladásba kezd mostanság (január 2- től -2016. február 14.-ig előre majd hátra mozog éppen), akkor nagyon fontos lehet, hogy a Merkúr éppen milyen jegy- ház - hatást vesz fel. Tehát most jelenleg még a Merkúr bolygó a X. ház dolgaiban adhatja a Vízöntőre oly jellemző szabadgondolkodású
- szokatlan kommunikácó - val rendelkező hatását, mivel pedig az általános képlet szerint is a Bakjegy adja a X. házat, mostanság e téren a Merkúr bolygó „Retrográd” haladás hatása a Bakjegyben is fontos, mert felül kellene vizsgálnunk az elgondolásunk kivitelezési lehetőségeit, hogy hogyan kellene a dolgoknak, a legjobbnak lenniük. Ez pedig inkább majd abban is meg nyilvánulhat, hogy a Merkúri Vízöntő- jegy-hatás elválaszthatja az érzelmeinket a gondolkodásmódunktól, épen ezért arra kell leginkább, most már az év elején oda figyelni, hogy az életünket friss megújító, több megértést adó gondolatokkal töltsük fel.

Pláne a január 10-i Új Hold idején, illetve a január 24-i Teli-hold időszakában. Illetve a február 8.-i Újhold és a 22.-i Telihold idején, mert ekkor éppen az év első Tízmilliószoros jó gondolatkra fókuszáló nap ideje is lesz.

A Merkúr bolygó 2016. 01-e előtt még a Bak jegyben ide-oda haladt a fokszámokon, és amikor 2016. 01. 02. – 01. 08-ig előre lépett a Vízöntőbe, majd január 9.-től ismét visszahátrál a Bakjegybe és egészen a Bakjegy közepéig hátrál vissza, majd ismét előrehaladó helyzetbe fordul és februrár13.-án elhagyja a Bak jegyet, hogy 02. 14-től már elérkezzen ismét a Vízöntő jegybe, és itt folytassa a további megújító útját március 3.-ig, amikor majd innen is tovább lép majd a halak jegybe, ahol szintén olyan Merkúri hatásokkal találkozhatunk majd, hogy az ember összekeveri az érzelmeit a gondolkodásmódjával.

Legközelebb majd - mivel többeken és kértétek- a bolygók Tranzit= körforgás szerinti hatásairól adnék egy kis általános éttekintést.

2396. Ilcsimama2016-01-06 20:28
Kedves Csaba! Elnézésed kérem valami képen elsiklottam, a 2368. számú kérdésed felett.

Abból a szempontból viszont érdekes a dolog, hogy ugye maga a Tranzit a bolygók körforgás szerinti haladások helyeinek a feljegyzését a saját „Radix” horoszkópban valaminek a valamihez való össze hasolításánál –előre jelzésénél, vagy éppen visszamenőlegesen is a Tranzitoknál általában a keresett időpontnak a képletét szoktuk összevetni a születési horoszkóppal, amikor az esemény megtörtént.

Egyszóval fogalmazva a „Radix” horoszkóp körábrából= az egyén születéskori horoszkópábrája a felkelő bolygókkal kijelölt ASC –alapján rá lelhetünk a veleszületett tulajdonságainkra, fizikai testünk képességeire, a házhatások pedig megmutatják, hogy mitől is működik jegy-ház- hatás az uralkodó bolygókon keresztül.

A Nap és a Hold a két alapvető jellegzetességet adja, Merkúr és Vénusz pedig azt, amelyeken keresztül a személyiség bizonyos adatokat fogad be és bocsát ki magából. Merkúr felelhet az érzéki adatokért és a Vénusz, pedig érzelmi életért a felelő. Aztán a többi bolygók közül a Mars-Jupiter és a Szaturnusz, adja számunkra, hogy a külvilággal kapcsolatot tudjunk teremteni. Mars az energiákhoz kötődik, ezért adja az erőt, a vállalkozó kedvet, a Jupiter a képességeinket növeli, hogy a hozzánk érkező adatokat hasznosítani tudjuk, a Szaturnusz, mint a sorsunk bolygója pedig az életünkben a korlátokat, de egyben védőpajzsot is nyújthat számunkra. Az Uránusz a kreatív energiákhoz kötődik, Neptun adja a lelki alkatot, a Plútóhoz pedig az a vágyunk kapcsolódhat, hogy át tudjuk alakítani az életünk régi negatív dolgait.

Röviden a személyiség a Nap - Hold és többi bolygókkal az égbolton, mint egy háttérképben mozogva a 12. jegy konstellációjában tudnak kiteljesedni a zodiákusban= állatövjegyekben. Tehát ha megértjük az egyes bolygók és jegyek jelentés tartalmait akkor a születési horoszkópunkat is megérthetjük.

Ez pedig azért lehet így, mert a maga a horoszkóp – kör – ábra, amelyből kiindulva bontakozhatunk ki egy pillanatfelvétel szerint a születésünkkor felkelő bolygóknak a pozíciós elhelyezkedéséről, ezért is mondjuk, hogy a "Radix” horoszkópot állandónak kell tekinteni, mert a bolygók az adott időpontban a földről nézve éppen ott tartózkodtak. Amikor pedig a bolygóáthaladások során, vagyis a- Tranzitoknál- a fényszög hatások közelebb jutnak egy-egy kijelölt helyhez ezek, nyújthatnak segítséget az akkori tartózkodási helynél való ráhatásoknak a „Radix” helyekkel, való összevetésével.

Viszont azt is fontosnak tartanám itt elmondani, hogy ennek a fórumnak a jelentősége főleg abban nyilvánulhat meg, hogy akiket az asztrológia érdekelhet, ne dőljenek be a megannyi fizetős hókusz - pókuszoknak, ahol csak a születési éveket kérdezik és mondanak, amit mondanak sok pénzért. Vagyis ezzel csak is azt szeretném, jelez, hogy itt csak a legalapvetőbb dolgokat lehet kis szorgalommal megtanulni, amely által a saját „Radix”pontos születési képleteinkben már sok mindenre rá lelhetünk a Nap a Hold és többi bolygók által adott impulzusok, valamint az állandó Tranzit mozgásokból eredő hatásoknál.

Annak viszont örülök és díjazom, hogy vannak akik mélyebbre is szeretnének belelátni az asztrológia világába, ezért - egye fene- igyekszem valamelyest érthetően meg válaszolni a kérdésed, bár az ilyen témakör már nagyobb és részletesebb ismereteket igényelhet.

Nem véletlenül szoktam mindig hangsúlyozni az átvonulásoknak= Tranzit bolygó szerinti áthaladások szerinti hatásoknak a feljegyzését a saját horoszkópnak a megfelelő helyihez. Ugyan is a bolygók által képzett aspektusok= fényszögek akkor lehetnek ránk hatásosak, erőteljesek, ha azok a Radixban is, azok a hatásait ismerjük.

Vagyis ha jó hatással van ránk nézve egy fényszög, akkor azt tudjuk akár magasabb fokra is fejleszteni, míg a kedvezőtlen fényszög hatásokat már nehezebben tudjuk befolyásolni. Bár itt is nagyon fontos lehet, hogy a születési képlet szerint maga Tranzit fényszög hatás az érintett két bolygó felezőpontján előtte, vagy éppen már utána található- e? Mert minden bolygó két irányban alkothat fényszöget előre a jegyek sorrendjében és hátrafelé a jegyek sorrendjével ellentétes irányban.

Ugyan is, amikor egy bolygó éppen Tranzitál és így a „Radix” horoszkópnak a tényezőjévé válik, akkor fontos, hogy az ”Orbisz”hatókör - hatásokat is figyelembe vegyünk. Míg a „Radix”-ban általában 5° orbiszt veszünk figyelembe, addig a felezőpont orbisznál max 1.5- 3° kot vehetünk figyelembe. Sőt amikor direkciós a jövőben bekövetkezendő események előre vetítését szeretnénk vizsgálni, akkor 0.5 fok ajánlott. Azért, mert amikor a bolygó Tranzit módon halad át éppen, akkor a hatását a fényszög állásoknak= aspektusoknak a hatásai a zodiákus 1° fokánál halad át. Ez a Napnál 1, a holdnál közel 2 óra, de a lassú bolygóknál akár több hónap is lehet, ehhez pedig ismerni kell a bolygók átlagos sebességét.
{Nap átlagos sebessége: 59’ 8”, Hold napi átlagos haladása: 13°58’, Merkúr 1° 19’, Vénusz: 1°15’, Mars: 38’, Jupiter: 4’59”, Szaturnusz: 3’ 49”, Uránusz: 3’, Neptun: 1’40”, Plútó: 11”.}

Most pedig visszatérve az MCsaba kérdéséhez már érthető lehet, hogy milyen sok asztrológiai ismeret szükséges ahhoz, hogy ilyen nem egyszerű és bonyolult értelmezést taglaljunk, mint a diurnális Tranzit hatások.

Mit is nevezünk az asztrológiában diurnális módszernek?
Vagyis ez az a fok- amely az ASC-esik, amikor az MC foka a megtett diurnális fél ívpercének 2/3-t, a saját ASC-től a pozíciójában az lesz az I. ház csúcsának a koordinátája. Vagyis az a fok - amely az ASC-re esik, amelyen az MC foka diurnális fél ívpercének 2/3 –át tette meg az lesz a 12. ház csúcsa. Valamint a 8. és a 9. ház csúcsát a másik diurnális fél ívpercnek a harmadával fejezzük, ki azaz az MC- DSC-ig lévő távolságban. Ez egyébként a Koch által kialakított rendszer felosztásnak felel meg.

Itt pedig az események, amelyeket a tranzitok és a direkciók jelölnek a házcsúcsokhoz viszonyítva értendők.
Horoszkóp ábránk fontos alkotó eleme a 10 bolygó és a 12 ház, amikor megszületünk, ezek a bolygók csak ránk jellemző módon helyezkednek el és kötnek egymással kapcsolatot horoszkópunkban. Viszont a horoszkópunk a születésünk idejéből vett pillanat felvételnek tekinthető, melynek alapján a bolygók helyzetéből láthatjuk a lehetőségeinket, és például a Szaturnusz esetében a leckéinket.

Itt csak említést tennék arra, hogy amikor a Szaturnusz a Tranzit során (28-30. évenként) visszatér a „Radix” születéskori helyéhez
a születési horoszkóp ábránkban és a folytonosan mozgó bolygók kölcsönhatásának köszönhetően a Tranzitoknál= bolygó átvonulásoknál a megfelelő horoszkóp helyeken, segítséget kaphatunk ahhoz, hogy a közelebb kerülhessünk a lehetőségeink megértéséhez. Ezeknek a hatásait főleg akkor érezhetjük igazából, amikor bolygók Tranzit módon éppen a születésünkkor elfoglalt helyéhez közelítenek, illetve oda érkeznek, a távolodó bolygó hatása már némileg csökkenthet.

Sajnos az emberek többsége nem is sejti és érti, hogy micsoda erő birtokában lehetnek, éppen ezért nem is tudnak érte tenni semmit sem.

Pedig mindenki által elsajátítható módszerrel a gondolatok erejével megteremthetjük a saját horoszkópunk alapján a lehetőségeket.

Van erre egy jó közmondás is, hogy „Gondolkodj és teremts”!
Tehát akkor mire is alapulhat a diurnális horoszkóp? Ugyan úgy, mint a szolár Nap-horoszkópnál a „Lunár” képlet kialakulásának az analógiájára egy adott napnak az eseményeire kell alapozni.
A „Radix” születési képletet összevetjük a Tranzit hatással, oly módon, hogy az adott napi idő pillanatot vesszük - a születési időpont óra-percének, - a születéskori időzónát és helyet használva, figyelembe véve az időzónát és a nyári időszámítást is. (Ne feledjük, hogy Magyarországon 1980. áprilistól van nyári időszámítás, innen pedig a téli időkben a GMT –nél egy - míg március végétől 2 órával kevesebb eltéréssel számolhatunk. )
Amennyiben a diurnális tranzit időpontja mondjuk 2011. november 20-a 20-óra 15 perc, akkor a GMT eltérést 1 órában vesszük figyelembe, tehát a születési idő a megtörténés idejét jelenti. Ugyan úgy járunk el, mint amikor szolár képletet nézzünk a történéskori Nap fokszámát, kell alapul venni. Tehát asztrológiai Nappal számolva, (napkeltétől - napkeltéig 24 órában) ezen belülre fog tevődni a történési időpont is, és ehhez képest nézzük az adott esemény időbeli helyét. Ez pedig azért van így, mert a Nap nem minden évben pontosan ugyanazon az időben halad át a 12 jegyen, így különbség akár 1 nap eltérést is adhat, mert a Nap évről-évre - a napegyenlőség idején - nem ugyanazon a ponton áll éppen, hanem évente akár 50” hátrábbra tevődhet, mint az előző évben volt.
Tehát a diurnális tranzit időpontjánál ugyan úgy kell eljárni, mint amikor a történés volt illetve a szolár - Naphoroszkóp esetében pedig meg kell keresni azt a fok percet, mint amikor a „Radix” születési képletben, a születés idejében a Nap állt.
Ekkor ennek alapján kapjuk meg a 4 Kentra tengelyt, ASC-DSC, valamint a MC- IC. Tengelyt. Itt pedig annak lehet a legnagyobb szerepe, ha ezek a tengelyek éppen valamely bolygón helyezkednek el, pláne ha ezek a „Radix”bolygóknál is érintettek lehetnek, akkor nagyon erős eseményt jelző hatással lehetnek ránk nézve.
Ezt pedig elsősorban azzal tudjuk érzékeltetni, ha összevetjük a Tranzit diurnális horoszkópot és a „Radix” születési horoszkópot.

Elsősorban mit érdemes itt vizsgálni? Nézzük meg a Tranzitban a jelentős fényszög hatásokat, hogy azok mely jegy- területeket és házhatásokat érintenek. (Együttállás - Kvadrát –Trigon- szemben állás fényszögekkel).
Mars –Nap- Merkúr Jupiter Szaturnusz Stb fényszögeket érdemes vizsgálni, oly módon, hogy a Mars főleg az agresszív területeken jelez, ha Qvadrát vagy szemben állás fényszögben találhatók ilyenkor a 90°on találkozó bolygók energiái zavarják egymást, feszültséget hozhatnak be, mert az energia központunk összeolvad a belső világunkkal. Illetve a szemben állásnál pedig a bolygók fényszögei egymással ellentétes módon fejtik energiáikat, vagy éppen blokkolják egymás energiáit.
Azonban az Uránusz is meglepő fordulatokat hozhat az életünkbe, mert a Tranzit során hajlamos gyors és hirtelen változásokat behozni, amely azon területen, amelyeket éppen érint törés - hatást, okozhat, ezt főleg a VII. házvonatkozásban párkapcsolati téren érezhetjük a legjobban.

A Szaturnusz esetében pedig főleg a lakáskörülményekben a pályafutás és a karrier terén hozza be legnagyobb hatásait, ilyenkor a hatás lehet felfelé ívelő is, de amikor Nap-jegyünkön halad éppen keresztül a Szaturnusz lehet akár jó, de rosszhatása is, ez a fényszögek függvénye lehet.
Amikor a Tranzit során a Szaturnusz éppen szemben állásba kerül a Nappal, akkor inkább valamilyen változásra számíthatunk, hogy ez a változás milyen módon történik az főleg a Nap- jegyhatástól is függhet,valamint a pályafutás során akadályokra is számíthatunk.

Amikor pedig ciklikusan 28-30 évenként visszatér a Szaturnusz saját képletszerinti eredeti helyéhez, akkor a múlt szinte eltörlődhet, és egy egészen új helyzet veheti át helyét, pláne, ha számot vetünk az addigi hibáinkkal.

Aztán majd már a II. Szaturnuszi ciklus idejében olyan 14 év multával, amikor szintén szemben állásba kerül a Szaturnusz a „Radix” jegy helyzetével, akkor, ha kellően átgondoltuk az előző ciklusban történteket, ekkor beteljesedhetnek a ciklus elején elkezdett jó változások is. Az állandóan megismétlődő főleg a Jupiteri és a Szaturnuszi ciklusok adhatják meg számunkra azt az élettervezési teret, amikor mérlegelhetjük a cselekvéseink lényegét.

A diurnális képletben, ha az ASC –t, adja, a „Radix” –ban pedig ha a Mars például az ASC-el együttállás fényszöget, képez, ilyenkor az ASC miatt a személyiséget, érintő hatásként vehetjük figyelembe. Ugyan így a többi bolygóhatásokat is így kell vizsgálni ház hatás tekintetében, pedig mindig annak az értelmezését is nézni kell.

Vagyis e módszerrel akár napra pontos esemény előrejelzésre is alkalmas a diurnális tranzit technikájának a módszere. Akkor pedig arra is, van lehetőség, hogy a jövőbe tudjuk kivetíteni a saját életlehetőségeinket. Ezzel elkerülhetjük a legrosszabb eshetőségeket, illetve kedvező módon tudunk esetleg alkalmazkodni a jobb lehetőségeinkhez.
Ehhez kell-e szabad akarat? Persze, hogy kell, hiszen akkor mi haszna lehetne az asztrológiai ismereteknek!
A bolygók a Radixban és a Tranzitok során is, hajlamossá tehetnek bennünket bizonyos dolgokra, de nem kényszerítenek semmire sem. Mindenki válhat a saját életének a kovácsává a szabad akarat gyakorlásával, ha kellően megismeri a „Radix” születési horoszkóp hatásait.
(válasz Mcsaba 2395. hozzászólására)

2395. Mcsaba2016-01-05 20:34
Kedves Ilcsimama!

Megkérlek fejtsd ki a nézeted a 2368. számú bejegyzésemben való témáról, mert kifejezetten ráalapozok a Te véleményedre.

Szeretettel, Csaba.

2394. alfahold2016-01-05 11:51
Kedves Cassy
Évekkel ezelőtt kezdtem el asztrológiával kapcsolatos cikkeket, könyveket olvasni. Eső reakcióm, amikor valami negatívumot olvastam, mindig a tagadás volt. Nem, én nem vagyok féltékeny, én nem vagyok agresszív, én nem vagyok akaratos stb. Aztán szépen lassan, tudatosult bennem, hogy de igen, és az is, hogy milyen mértékben igazak rám a leírások. Én is kos vagyok, csak én épp a „falu” másik végéről, a kos-bika határhoz közelről származom. Éppen emiatt sokszor én sem éreztem találóan a leírásokat. Aztán megértettem, hogy nem csak kos, meg halak, meg bika stb vagynk, hanem mindezeknek valami csodálatos egyvelege. Úgyhogy azt ajánlom, vizsgálj meg minden információt, tedd fel magadnak minden alkalommal a kérdést, amikor magadról olvasol: mennyiben igaz ez rám? Ne siess a válasszal, és légy magadhoz nagyon őszinte. Nekem a halak Vénuszomhoz kellett a legtöbb őszinteség.
Bevallom, nem volt türelmem elolvasni minden neked és általad írt bejegyzést, de úgy tűnt, hogy el vagy keseredve a születési ábrád miatt. Én az javasolom, mivel nő vagy és a nőknél a holdjegy sokkal hangsúlyosabb - legalábbis is én úgy vettem észre - mint a férfiaknál, járd körbe és értsd meg minél jobban a Bak holdjegyedet.
Szeretettel, Alfahold
(válasz cassy21 2382. hozzászólására)