FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1696. Ilcsimama2014-02-07 19:09
Kedves”Bettx” Persze, hogy megtalálod mindenkivel a jó kapcsolatot, hiszen nem véletlen,hogy a személyi bolygód a Merkúr a kommunikációért felelős bolygó.

A mostani kérdéseidre a válaszom:

» A 9. házas bikánál pontosan arra gondoltam, amit a későbbi soraidban le is írsz.
(Nem akartam itt a nyílt fórumon ilyen személyes dologra kitérni, mint a párkapcsolati nehézséged.) Hidd el nekem, nem tudok személyesen rólad semmit sem, de horoszkópodban a VII. házad ezt megmutatja.
Vagyis a 9. házas Bika jegy éppen kétjegynyi 60° távolságra 2X30° fokra van a VII. házhoz. Mivel a VII. házad az I. házas Szűzzel – Mérleggel, éppen szemben áll (mely házban benne áll a Szaturnusz), ezért Halakban, ott van Neptun bolygó, mint a jegy ura, amely a párkapcsolati téren bizony nagyon is ködösítette eddig a párkapcsolati dolgaidat.
A Mérlegjegy/ Vénusz urával, már a Kos jeggyel kerül ellenpólusba, ezért itt Vénuszi hatások a Marssal, mint a Kos- jegy urával már párkapcsolati téren is jó helyzetbe kerülhetnek. És érdekes módon ezt a Szaturnusz is már engedi a Jóságos Jupiter által.

» Mit kellene Tenned ez ügyben? Ne feled, hogy nem rég vagy túl a Szaturnuszi I. ciklusodon.
(Keresd vissza a fórum elején a Szaturnuszi ciklusokról leírtakat, és eltudod, majd dönteni mit tettél és mit nem annak érdekében, hogy az I. Szaturnuszi ciklusból tanuljál)

Azt ugye tudod Te is és mások is, hogy az a bizonyos mindenki által emlegetett 4X7 év nem is annyira badarság, (hiszen Te is kitérsz rá, hogy ennyi ideje vannak a párkapcsolati téren problémáid).

Írtam már róla az előzőekben, hogy a Szaturnusz KB 30. év alatt járja körül a Napkörüli pályáját és egy-egy jegyben átlagosan 2.5 féléveket tölt el.
No, már most a Te születési éved alapján úgy léptél be a Mérlegjegybe, - ahol éppen akkor a Szaturnusz bolygó járt, - hogy a Szaturnusz bolygó már a születési évedet megelőzően már több, mint egy évet eltöltött a Mérlegjegyben.

Mit is jelent ez nálad? Azt, hogy mivel az életed során a Szaturnusz többször került „Retrográd Hátráló”, majd ismét előre haladó helyzetekbe, ezért nálad ez –a pontosan 29 év és 167. napos keringési időszak, ezekkel, az időkkel meghosszabbodik.
Amikor a Szaturnusz a jegyvisszalépést követően, vagyis hátrálás után újra előre haladt akkor ugyanazokat, nehézségeket hozhatta be az életedbe.

A „Radix”od-ban megnéztem ezeket, az időket a jegyek alapján, aztán majd Te el tudod majd dönteni, hogy mik lehettek ezek: Már közvetlen a születésed után, a Szaturnusz a Mérlegjegyből előre lépett a Skorpió jegybe, majd ismét a Mérlegben folytatta még az útját, mielőtt elkezdte volna a Skorpióra eső 2.5 évét. (Lehet, hogy ekkor Te olyan 2-3 éves korban, esetleg valamilyen gyermekbetegségben vészelted át ezt az időt?)
Aztán a következő Szaturnuszi „Retográd=®” idő: 1988. amikor a Bakjegy és Nyilas jegy érintett a ®. –ban. Ez pontosan a Te IV. házad, vagyis család és az otthon ház jegyei?

Az Oroszlán napjegyeben 2005-től 2007.-ig haladt a Szaturnusz?

A következő ilyen hely pontosan a te Aszcendens/I. házadra esően 2007. utolsó harmada évben a Szűz- Mérlegre esett. Mi volt ekkor, amikor Te olyan 26 éves lehettél?

Mert ugye arról olvashattál Te is és mások is, itt nálam fórumon, hogy a bolygók akkor hozzák az életünkben a legészrevehetőbb hatásokat az életünkben, amikor éppen a NAP jegyünkön az Aszcendens jegyünkön, és amikor visszatérnek a saját születéskori jegyük ° fokszámára. (Szaturnusz esetében pontosan a ®.hatás következtében, ez lehet előbb és egy kicsivel később is.)

Akkor most elérkeztünk a mostani állapothoz, (jelenleg 2014.02.07.-én a Szaturnusz a Skorpió –jegy 22°52’ fokon halad éppen), amikor már nem gördít eléd akadályokat a Szaturnusz a 3. VII. és 9. X. házakban sem, (ha Te is úgy szeretnéd).
Vagyis a Szaturnusz bolygó a Skorpió - Nyilas jegyben fog 2014.év végétől „Retrográd”módon előbb 2014. 12.25.-től 2015. 06.13.-ig előre lépni a Nyilasba, majd 2015. 06. 14.- 2015. 09.17.-ig még ismét a Skorpióban halad, hogy tovább járja a körútját a Nyilas jegyben és onnan is tovább-tovább. ….
Tehát változtatás lehetőségei adottak lehetnek neked, pontosan 3-9. házad a nagyutazások házaival, valamint VII. házban a kapcsolatok terén, akár még a párodat is meglelheted, illetve X. házakat értelmezve is (amelyeket Te is nagyon jól látod), a szakmai dolgok terén, a karrier, a hivatás, az érvényesülés és nem utolsó sorban ide tartozik a társ is.

» Egyszóval, ha már ennyire belementünk a részletekben, - de nem bánom, mert látom, hogy érted a lényeget, hiszen le is írtad azokat-.
Vagyis pontosan most vagy túl a Szaturnusz által eléd gurított gátlásokon. Hiszen a Szaturnusz a „nagy tanító bácsi”, nem akar senkinek sem rosszat, csak olyan feladatok elé állít, bennünket, amelyeket meg kell lépnünk, és tanulni kell általa pontosan azért, hogy az életünkben, jó irányban tudjunk fejlődni.

» Arra a kérdésedre, hogy a 9. X. házak Ikrek hozhatja-e külföld téren az általad jelzett országokban lehetőségeket, a válaszom, hogy igen! Egyrészről azért, mert valószínű, hogy beszéled az angol nyelvet pláne, ha kint is éltél már. Másrészről pedig azért mert a X. házad, vagyis mint már előbb is írtam az MC- pontosan az Ikrekben/ Merkúr urával, található nálad, amely a hivatást, a karriert és az érvényesülést elősegítheti. Harmadrészt pedig az asztrológiai - ország-város- besorolás szerint is, az Ikrekhez tartoznak többek közt: Egyesült államok, Anglia, London, amiket Te is jeleztél.

Mivel a szerencse pontod a Rákban van és az általános (Kostól - Halakig) horoszkópban a IV.Rák- jegy - ház jelenti a család –Otthon házát az 1695. számon a kérdésedre a válaszom: Igen!
» Szintén a mostani kérdésed kapcsán még az Uránuszra is kitérek, mint jeleztem jelenleg a Kosban, jár az Uránusz, még pedig 9°42’ foknál és itt is marad egészen 2018-ig, mert a keringési ideje ugye 84. év és egy-egy jegyben általában 7 éveket tartózkodik.
Mivel nálad az Uránusz a Skorpióban 26°05’ foknál volt Tranzit módon együttállásban 1981-ben, ezért mostanság már főleg a Kos- jegyben járva, most például 9°42’ foknál halad éppen. A Kos jegy pedig neked a VII. házad egy részére esik.

Képletedben mivel az Uránusz a Skorpió jegyben található, ezért inkább arra késztet már, hogy tudattalan mély forrásokat kihasználva, és ezzel együtt dolgozva, meríts erőt és fordítsd azt a jóra mindentéren az életedben. Hiszen a személyes vonzerőd igen csak erős! A Szerelem és még a szexualitás is fontos lehet számodra. Mivel imádod a sebességet, és az önkontrollod is kimagasló, és ha megtanulod azt is, hogy ne telepedj rá másokra, akkor bizonyosan a siker is a lábad előtt fog heverni mindentéren.
(válasz Bettx 1695. hozzászólására)

1695. Bettx2014-02-07 08:59
Kedves Ilcsimama!

Köszönöm a részletes választ, nagyon elgondolkodtató az írásod, nagyon sok mindent megvilágít velem kapcsolatban, kellett is idő, mire átgondoltam a leírtakat! :-)

Való igaz, hogy sok vágyam van és legbelül én is érzem, hogy ezek megvalósításával tudom önmagamat is megvalósítani. Már kisgyerek koromtól fogva ezeket követtem és még sosem hagytak cserben, megmutatták az utat.
Most vagyok egy bizonytalan periódusban, amikor nem merem őket követni...

Való igaz, hogy elrejtem az érzéseimet, kivétel ez alól a család, ahol viszont nagyon is szeretem őket megélni. Igaz az is, hogy erős vágyam van a birtoklásra, talán nevezhetem ezt önzőségnek is. És bár rettenetesen igénylem a változást, mégis ellenállok neki.

A Szűzre jellemző aggódás, mindent alaposan megfontolás fontos részem igazad van. És a Mérlegre jellemző érzelmek még jobban elbizonytalanítanak, megnehezítvén a dolgomat. És valóban, elég gátlásos személyiség vagyok legbelül, viszont viszonylag könnyen teremtek kapcsolatokat, szinte mindenkivel hamar megtalálom a közös hangot.

Jól írtad, meg akarok szabadulni most kicsit a múlt árnyaitól, szeretnék megújulni ahhoz, hogy végre önálló életet élhessek, hogy követhessem a vágyaimat.

|rtad, hogy "A Chiron bolygó a képletednek a Bikajegy 21°43” fokára esik, (a Bikának pedig a Vénusz bolygó az uralkodója), de már Bikajegyben, a 9. házra tevődik. Itt a Merkúr bolygónak 60°=jótékony, jó= Harmonikus sugárzása van, de neked is hozzá kell tennie valamit, hogy jó hatást el lehessen elérni.  "
Itt pontosan mire gondoltál, hogy nekem is hozzá kéne ehhez a dologhoz járulni, milyen területén jellemző ez az életemnek?
A Chironnal kapcsolatban nagyon jól ráéreztél, nagyon erős szülő-gyerek kapcsolat volt a családunkban, ami nagyon-nagyon meghatározó az életemben. És tényleg édesapámhoz volt ez köthető, akinek tudatosan-nem tudatosan mindig meg akartam felelni, bizonyítani.

A szerencseponttal kapcsolatban úgy érted, hogy könnyen érem el a boldogságot a család, otthon tekintetében?

A külfölddel kapcsolatban igazad van, valóban úgy érzem és szinte minden hosszabb külföldi tartózkodásom idején volt velem valaki, aki támogatott, mellettem állt. Ahogy fenn is írtam, zárkózottnak nem mondanám magam, viszont rettenetesen aggódom folyton! :-)
A 11. és 12. házak csúcsán lévő Vénusszal kapcsolatban szinte mindkét hatást felfedezem magamban, édesanyámhoz nagyon közel álltam, viszont érdekelnek a rejtélyek a kalandok is és valóban néha átesem a ló másik oldalára, túl vakmerő vagyok a saját határaimon túlmenvén, amit sokszor megbánok.

Az Uránusszal kapcsolatos meglátásaidat is igaznak érzem, nyilván ezért vannak kételyek bennem a külfölddel kapcsolatban.
Én úgy érzem, hogy rám az intellektuális vonatkozása igaz főként, miszerint sokszor fájdalmasan is, de átalakítja a gondolkozásmódomat és új irányokba visz. Mondjuk a viszonylag zavaros viszonyok a közelebbi rokonsággal is igaz rám, sok sértődés, elszigetelődés, távolságtartás a jellemző ránk, kivétel ez alól a családom, pontosabban az egyetlen megmaradt rokonom a húgommal való kapcsolatom, ami nagyon szoros.

3. ház - Jupiter - Mars összefüggések tekintetében nem tudom miért érzem úgy, hogy csak soká találom meg az a kapcsolatot, amit említesz, lévén lassan hetedik éve vagyok egyedülálló.

A X. és a 9. házakkal kapcsolatban, valóban a tudásvágyam miatt is mennék külföldre, szakmai előrelépést remélek tőle többek között. Viszont én inkább angolszász országokba vágyom, pl. USA, Anglia, akár Ausztrália. Éltem is egy évet már az USÁban. Mit gondolsz erről? Hozhatja ezt az ikrek jegy befolyása?

Köszönöm még egyszer a részletes elemzést, igyekszem az ismereteket a legjobb út megtalálásában felhasználni!
Szép napot Neked!
Üdv:
B.


1694. Ilcsimama2014-02-06 22:46
Kedves "Bettx” jó a kérdésed, mely összefügg az előző számokon, de különösen az 1692. számon leírtakkal.
A válaszomban talán más is találhat benne olyan elemet, amely az Ő saját képletére is vonatkozhat, illetve a jellemzést esetleg érdekesnek találják.

A Napjegyed, mint azt tudhatod Oroszlán jegy/ melynek az uralkodó bolygója a Nap.
A nap a horoszkóp körödben a 11. házban az Oroszlánjegy elején található együttállásban a Felszálló Holdcsomópontoddal, amely arra is rá mutathat, hogy itt vágyak házában mutassa neked az utat, hogy mit kell tenned, hogy a lélek itt a földi életben elérhesse a célját.

Képletedben a Hold a Bikajegyben a 8. házadban állt a születésedkor, éppen csökkenő holdfázisban. Ez az állás azt jelzi, hogy bizonyos fokig elrejted az érzéseidet. Szinte minden téren birtokolni vágyó lehetsz, de egyben a földhözragadtság is jellemző lehet rád, viszont a változásoktól is igencsak irtózol. Ezért nem tudsz dönteni a kérdésedben.

Aszcendens jegyed Szűz-jegyre tevődik/ Merkúr bolygó uralkodása alatt, ezért aztán igen csak meggondolhatod a mindenlépesed. Pláne úgy, hogy az ASC jeggyel kezdődő I. házad még a Mérlegjegyben/ Vénusz bolygó uralmával is folytatódik, tehát abban az érzelmeid is belejátszanak. Az I. házba pedig születésedkor benne állt a Jupiter és Szaturnusz sorsbolygó még pedig együttállás fényszögben. Ennek a jelentése: Két elv együtthatása, összeolvadása.

Tehát a Holdad is és a „Rejtett Aszcendensed”/ Bikajegyben van.
Érdekes, hogy éppen most írtál nekem. Ugyan is hold 5-7.-ig Bika- jegyen halad éppen keresztül. Ekkor, amikor a saját holdjegyünkön halad éppen át, akkor érzelmi kapcsolataink is mélyebb átalakulást keresnek. A sorsfeladatainkat pedig jobban felvállalhatjuk és ezzel egy időben a múlt terheit, - amik, akár már stresszes állapotot is előidézhetnek - felszabadíthatjuk, és ezzel talán megtalálhatjuk az új út felé vezető jó gondolatokat is.

Érdekes lehet még az, hogy az ASC- SZŰZ- jegyed 27° fokán található az uralkodó bolygója a Merkúr ma még a Halak- jegyben halad éppen. Már pedig a Halak- jegy a születési radix Szűz jeggyel nálad éppen szemben ugyanazon a fokon található, mint a VII. a kapcsolatok házának a kezdete. Aztán majd 02.10-én a Holddal éppen Trigon jó fényszögbe kerül, majd a Nappal együttállásba is lesz, és 02. 13.-án a Merkúr már „Retrográd” módon visszalép a Vízöntő- jegybe, amely neked az 5. életörömök és gyermek ház is.
Egyébként a Merkúr most nem régen alig lépett be a Halak jegybe már is visszafordulva Hátráló mozgásba vissza megy a vízöntő –jegybe, úgy mondva a múltba kiömlő víznek a csillagai alá.
Az is milyen érdekes, hogy a Vízöntő jegy logója az egyetlen ahol egy fiatal férfi jelenik meg a sajtárral, hogy a földre öntse az élettő megújító vizet.
Ezzel kapcsolatosan idézet a jelenések könyvéből: „Krisztus mondotta, hogy „Én” az „Élet” vizét hozom nektek, íme! Az ifjú az Ember Fia, a Vízöntő, aki az „Élet vizének” a hordozója…..Azonban egyben ez üzenet is, hogy még igazán nem, tisztultunk meg, nem tisztáztuk a múltbéli sérelmeinket. Most tehát ilyenkor lehetőséget kaphatunk arra, hogy a múlt terheitől megszabadulva egy jobb jövő megteremtésén tudjunk munkálkodni, azért, hogy boldogabb életet élhessünk.
Ez azért is igaz lehet, mert ugye most éppen a január 21.-től február 18.-ig a Vízöntő jegyben járunk.

Február hónapvégéig tart ez - a hátráló „Retrográd” hatás, amikor a Merkúr a Vízöntő – jegy10° fokáig lép vissza, majd ismét még jó állásban szintén a Vízöntőben a kedvező hatásokat adva újra előre a Halak jegy felé fog haladni, aztán majd március közepe tájékon már a Halakban haladva” Exil” állásban már nem lesz olyan segítő hatással kommunikációs téren senkire sem. A „Retográd” hátráló mozgás és még az előrehaladó mozgás is a Vízöntő jegyben, megújító hatást adhat akár neked is, de mindenki másnak is. Azért, mert nálad (és másoknál is, akiknek a Szűz és Ikrek jegyek uralkodója révén érintettek lehetnek), a kommunikációs dolgokban az égi elrendeléssel azonosan működik a Merkúri hatás.

Nézzünk akkor szét a Chiron tájékán: tulajdonképpen nem is kisbolygóként tarthatjuk számon, hanem inkább aszteroidának. 1977.-ben fedezték fel és a görög mitológiában ismert Herkules általi bölcs tanítómester ismerete alapján kapta a Chiron nevet.

Viszont az utóbbi időkben jelentőséggel bíró hatásaként tarthatjuk számon a képletfejtésben. Azért mert egyben uralhatja az ASC –jeggyel szemben álló kapcsolatokat, tehát a VII. házat. Ezzel összefüggésben a családi kötelékeket, beleértve a „Karmikus kapcsolatainkat is. Utalhat még akár a lelki társunkra is, de akár még az üzleti kapcsolatokra is.
Egyébként a keringési ideje szerinti saját jegyszerinti helyére való visszatérése olyan 49-51 éves időre tehető és az egyes jegyekben való haladási ideje is, változó.

A Chiron bolygó a képletednek a Bikajegy 21°43” fokára esik, (a Bikának pedig a Vénusz bolygó az uralkodója), de már Bikajegyben, a 9. házra tevődik. Itt a Merkúr bolygónak 60°=jótékony, jó= Harmonikus sugárzása van, de neked is hozzá kell tennie valamit, hogy jó hatást el lehessen elérni.
Chiron a mások által okozott és gátlásainkból eredő sebeink gyógyításáért felelős 11. bolygónak minősülhet. Ezért mondhatjuk, hogy valószínűleg a SZŰZ jegynek lehet az uralkodó bolygója, mivel a Szűznek egyébként a Merkúr bolygó az ura. Mivel neked a SZŰZ az ASC –jegyed, ezért bizonyosan nagy hatása lehet rád is.
Mivel neked a még az I. házad a Mérleg jegyre esik, melynek az ura a Vénusz bolygó, ezért szeretet szempontjából a legerősebb „Karmikus köteléket a családtagok között –Szülő és gyermek között- jelezheti maga a Chiron bolygó. Ez, mint majd kitérek rá nálad, a képletedben máshol is megjelenik. Vagyis sorsunk alakulását nagyban befolyásolja a szüleinktől kapott „Karmikus” örökségünk és ezt a képletünkben a Chiron bolygó állása mutathatja meg. Azért mert a „Karmát” egyébként a lélek adóságának is nevezhetjük.

Neked az Oroszlán Nap jegyed alapján a „Karmád” jelentése az erős uralkodó szerephez köthető. Általában a szülők közül az apai jellemhez mérheted magad akár még példaképnek is, gondolod, akkor is, ha a türelmedet sok esetben próbára tette, és bizonyosan többször harcban is, álltál vele. Bár az is igaz lehet, hogy Te, mint szülő is, a gyermekedet is, ugyan ilyen határozottnak szeretnéd látni.

Karmikus teteinket szinte az összes életünkön cipeljük magunkkal. Vagyis jelen leszületésünkben azt kapjuk, amit mi adtunk egykoron másoknak. Hogy ez néha fájdalmakat is okozhat nekünk, ezt nem árt csak büntetésként felfognunk, hanem inkább tanító, nevelő szándékként éljük meg. Fogjuk fel úgy, hogy ezzel itt és most a múltbéli tartozásokat is kielégíthetjük, azzal, hogyha mennél kevesebb hibát követünk el.

A szerencse pontod pedig a Rák-jegy 9° fokán van/ Holduralkodóval. Mélyről fakadó érzéseket adhat, mely a család és az otthon örömében nyilvánulhat meg. Egyébként a szerencsepont a képletben a harmonikus és sikeres könnyed pontot jelzi.
Nálad ez a X. házban található, ez a ház terület, mint képlet legmagasabb MC. - helye adhatja neked az energia legerősebb megjelenési formáját. Miben? A belehelyezkedés a magasabb gondolkodás, a belsőfejlődés, a nagyösszefüggések területén. Egyben a külföldi nagy utazásokat is jelentheti.

A kérdésed arra vonatkozott, hogy régóta foglalkoztat a külföldre kerülés dolga?

A „Radix”képletben a 3. ház és a vele szemben álló 9. ház jelentés tartalmából lehet ezekre következtetéseket kiolvasni. A 3. ház főleg a belföldi utazásokra utalhat, míg a 9. ház a távolabbi külföldi utazásokat jelzi. Az eredmény a jegyben és házban található bolygók jelentéseinek kapcsolatától is, függ.

Mire is gondolok itt?

Például nálad a Radix" születési horoszkópban a Nap, vagyis az Oroszlán Napjegyed a 11. Vágyak, és remények, ambíciók, házában található. Itt a Nap arra adhat utalást, hogy a vágyak elérésben barátok nagylelkű őszinte emberek segítségére lehet-e számítani? Ugyan is csak úgy belevágni a nagyvilágba, nem a legjobb választás lenne, ha nincs kint olyan személy, (-ek), akik legalább a kezdeti nehézségekben segítségül szolgálhatnának.
Ehhez aztán még az is társulhat, hogy a Szűz -ASC hatása miatt kissé zárkózott lehetsz, és főleg még aggályoskodó is.
Sőt mivel”Radix” –ban, a 11. Házas- Oroszlán-jegy és a 12. Ház/ Szűzjegy „Csúcsán” még a Vénusz bolygó is rajta áll, ezért arra engedd következtetni, hogy nálad nagyon is dominálhat a szülőkhöz való (főleg az édesanyai), ragaszkodás. Bár itt a vénuszi hatás arra is utalhat, hogy szereted a rejtélyt, a kalandokat, azonban ezt sokszor túlzásba viszed.

Visszatérve a 3. ház jelentés tartalmára: Az ebben, házban álló égitestek jelzik a szellemi aktivitást, a kommunikációs készséget, pláne, ha valakinél, mint nálad is az ASC/ vagyis a felkelő-jegy/ -amely megmutatja, hogy mennyire vagy képes alkalmazkodni a külső környzethez-, még SZŰZ –jegyre is tevődik/ahol Merkúr bolygó hatása erősítheti a kommunikáció terén a gondolatok közlését.

Viszont itt nálad, a 3. ház a Skorpiójegyben/ Mars és Plútó uralma alatt található / benne áll az Uránusz bolygó és még a 3. házfolytatásban, a Nyilas- jegyben pedig a Neptunusz bolygó is.

Vegyük akkor ezeket sorra a hatásuk értelmezésében:

Kezdjük az Uránusszal, amely ezeket a 11. házas vágyak illúzióit bizony szétcincálhatja. Egyrészről már azért is, mert a 9. ház a Bikára esik / Vénusz urával, amelyről már írtam. Másrészről pedig azért, mert ez a 9. ház jelezheti leginkább a külföldi utazást.
Viszont maga a Bika jegy inkább a földhöz ragaszkodást táplálja és nem a távoli tájakon való anyagi érvényesülést.

Visszatérve magára a 3. házra vonatkozó Uránuszi hatásokra: 1./ Ez ugyan erősítheti az intellektuális személyes szabadság iránti vágy igényét, ez a 3. ház, ahol áll az Uránusz, ott tudunk leginkább megújulni. Az Uránusz mindig gyors, hirtelen és váratlan dolgokat hozhat be az életünkbe. Legfájóbb lehet az Uránuszi hatásokat a párkapcsolatunkban, vagy az otthontól való elszakadásban megélni.
2./ Ugyanakkor tönkre is, teheti a közeli hozzátartozókhoz való viszonyt. Pláne úgy, hogy itt még jelen van a 3. házban a Neptunusz bolygó is, mely itt bizony misztikus hatást adhat a szülöttnek, amely zavaros gondolatokkal, ködösítéssel még jobban elősegítheti a rokonsággal való rendezetlenséget. Pláne itt a Neptunusz bolygó a IV. család és otthon házának a csúcsához közel áll, mely nálad a csalóka látomásokat is, erősítheti.

Sőt mivel még mivel a 3. ház a Nyilas jegyben fejeződik be és a Nyilas jegynek az ura a Jupiter bolygó a” nagy Mágus”, egyben a nagy utazó bolygó is, leginkább a külvilági gyarapodást és siker iránti vágyat erősítheti. Ehhez aztán neked esetleg szükséged lehet majd egy férfi kapcsolatra is, amelyet képletedben, Rákjegyben állva a Mars jelöl.
Viszont a Marsnak a Jupiterrel való Qvadrát fényszöge „Két elv egymásba ütközését, akadályozó,” s csak későn nagy erőkifejtés esetén való teljesülését jelezheti.
Gyakorta törésre is vezethet ennek a fényszögnek a jelenléte a születési horoszkópban.

Ezért mivel a 3. ház az Önkifejezés kezdete, igencsak megnehezítheti még a párkapcsolatot, a családtagokkal és a testvérékkel való kapcsolatot is, mert itt az Uránusszal együtt téged, úgymond mint ” a lázadót” is, jelképezheti.

Pláne mostanság, amikor az Uránusz 2011. március12-től átlépett a Kos jegybe/ melynek az ura a Mars bolygó és ott is marad egészen 2018. május 15-ig. Itt ebben az időszakban rád nagyon is igaz lehet, hogy a 3. és 9. Házas utazással kapcsolatos új ciklus kezdete a benne lévő új és kiforratlan dolgok eszenciáját hozhatja el. Épp ezért fontos megtanulni a mérsékletet. Ha olajt öntünk a tűzre, vagy túlsá¬gosan vad elképzeléseink lesznek a dolgok iránt akkor újfajta és esetleg önző kezelés, katasztrofális bukásokat is eredményezhet.

Ha ehhez még azt is hozzá veszem, hogy a Radix”-ban a Jupiter bolygó az I. házban a Szaturnusszal együttállásban a Marssal, nehéz Qvadrát fényszögeltséggel található, akkor a személyes jelleggel negatív eseményeket is behozhatja. Azért, mert a 90° fokos Qvadrát a feszültség fényszögének tekinthető, ahol a bolygók egymás ellen működnek, még akkor is, ha egyébként a Jupitert, mint nagyszerencse bolygójának tekintenénk. Viszont ott van a Szaturnusz, ami meg arra terelheti a figyelmedet, hogy nagyon vigyázz! Gondold meg minden tetted, amelynek a következményei nem jót hozhatnak esetleg számodra.

Végezetül akkor csak azt mondhatom neked, hogy mivel a személyi bolygód a Nap - Hold mellett a Merkúr a Jupiter és a Szaturnusz is, ezért a jelentőségük különösen hatással lehetnek rád. Pláne, mostanság amikor a Szaturnusz bolygó is, a Skorpió jegyben halad éppen.
Maga Merkúr bolygó az ASC - jegyed ura a képletedben, a Rák jegyben/ Hold urával X. házban a hivatás a karrier és az érvényesülés házában található, ezért a hatását is neked ennek a jegyben adhatja a legnagyobb mértékben. A 9. ház pedig, amely a magasabb gondolkodást adhatja az ambíciókhoz, a Bika és az Ikrek jegyek hatásával egy részben mivel a Bika a legmakacsabb dolgok felé terelhet, ugyanakkor az állandóságra is, ösztökélhet. Másrészről pedig az Ikrek miatt mindig az egyetlen égető kérdés kutatására terelheti a figyelmet, ez lehet az oka annak, hogy ez a tudásvágy hajthat téged idegen országok irányába.
Aztán az is nagyon érdekes lehet, és kíváncsi leszek a véleményedre, hogy magában „Radix”-ban Hold nálad, a Bikában található. Nem elfogadott megállapítás, de nagyon sok esetben igaz lehet, hogy ilyenkor, amikor valaki ennyire vágyik külföldre, akkor olyan országokba szeretne eljutni, amely ahhoz a jegyhez van asztrológiailag állatöv- jegyek szempontjából besorolva. Már pedig úgy, mint Magyarország esetében a Nyilas jegyhez tartozik, úgy a Bika jegyhez többek közt: Svédország, Írország, Görögország, Ciprus, Lengyelország, vagy a városok közül Lepzig, Zürich, vagy éppen Palermo is tartozik.

Akkor most kedves” Bettx”, azt hiszem - a képleted alapján - fel, van adva az a bizonyos lecke, hogy hogyan is éld a további életed!
Én csak azt láthatom belőle, ami abban a jegyek a bolygók és azok fényszögei által jelzettek lehetnek.
Viszont neked a szabad akarat által mindenre van lehetőséged, csak jól kell meg választanod az irányt és a lehetőségeidet.
(válasz Bettx 1693. hozzászólására)

1693. Bettx2014-02-06 15:41
Kedves Ilcsimama!

Külfölddel kapcsolatosan szeretném kikérni a véleményedet: mi jelzi a radix képletben, hogyha valaki külföldön találja meg a szerencséjét, munkavállalást, esetleges külföldi letelepedést/ családalapítást?

Illetve mi a véleményed a Chiron bolygóról? Olvastam, hogy a szűz jegyhez kötődik és kiválthatja a Merkúrt, mint a szűz jegy domináns bolygóját. Te mit gondolsz erről?

1692. Ilcsimama2014-02-05 15:49
Kedves „Aki szereti az Asztrológiát” fórum látogatói.
Többeken jeleztétek, hogy csak akkor tudtok elérni ezen a fórumon, ha éppen én vagy valaki más is, éppen bejegyzést írt az általános fórumra.

Ennek következtében a régebbről elmentett elérhetőségről nem tudtok rákattintással eljutni ehhez a fórumhoz.
Az történt, hogy még a múltév júniusában az – Ilcsi Mama- Nick névvel szereplő adatlap oldalam valamilyen ok miatt – Ilcsimama - névváltoztatás következtében módosításra került.

Ennek következtében már az új – Ilcsimama – adatlapon természetesen a kiírt fórumtémáknál nem volt látható „Aki szereti az Asztrológiát” témakör, tehát innen erről az új adatlapról már az INTERAKTIVÁSRA kattintva sem tudtatok eljutni az asztrológiai fórum oldalra.

Most értesített HOXA, hogy átrakta ezt az elérhetőségi lehetőséget az új adatlapomra!

Tehát várok minden kedves régi és új érdekélődőt, aki többet szeretne megtudni - akár ilyen alapszinten is-, az asztrológiai ismeretekről.

A Hiszen Indiában a bölcsek úgy tartják, hogy a születésekor jövőjét mindenki magával hozza a Nyugati asztrológia szerint is a születés pillanatában benne, van az egész sors.

A születés időpontjában az asztrológiai égitestek együttállásának konstellációinak grafikai ábrázolása maga a Horoszkóp, magyarul” óra-képletet” jelent, vagyis a születési „Radix” horoszkóp azokakat a csillagállásokat tünteti fel (állandó érvénnyel), amelyek a születés idejében a Földnek egy meghatározott pontjához viszonyítva jelen vannak.
Ha abból indulunk ki, hogy a lélek gondosan megválasztja születésének minden körülményét, akkor a „Radix születési képletben, amely a pontos születési időn alapul, saját lelkünk hangja szól hozzánk. A születés pillanatát megragadva pedig az egész életet megérthetjük.

Amennyiben Te is megismered, ez által is a jellemedet, a lehetőségeidet, azok összefüggéseit az élethelyzetekkel, igyekszel majd –sajátakaratod által- úgy javítani az esetleges hibáidon, hogy abban Neked, és másoknak is öröme legyen, akkor én már, úgy érzem nem tettem rosszul, hogy itt a HOXA portálon, már több éve elindítottam ezt a”Aki szereti az Asztrológiát” fórumot. Amelyen mára már, több mint ezres nagyságrendű bejegyzés található.

Persze azt is tudnotok kell, hogy ez a fórum mindig is ingyenes volt és lesz is, tehát nem készítek a továbbiakban sem, pénzért senkinek sem képletelemzést!

Mostanság pedig már főleg csak arra szorítkozom,
- koromnál fogva is-, hogy privát kérésre sem küldök el már –ajándékként elkészített - horoszkópkört.
Olyan mérhetetlen sok kérés zúdult rám az elmúlt időkben, hogy azt már tisztességesen nem lehetett kezelni.
Csak abban tudok csupán segíteni mindenkinek, hogy olyan kérdéseket tudok itt a fórum keretei között kielemezni, amely mindenki másnak is, tanulságul szolgálhat.
Természetesen olyan módon, hogy az, senkinek sem sértse a személyiségi jogait.

Ezzel kapcsolatosan viszont mindenkit arra kérek, hogy a nyilvános fórumon senki ne írja ki (visszaélési lehetőség miatt) a pontos születési adatait, hiszen arra itt van a nagyon jól működő HOXA privát üzenet lehetősége.

Az asztrológiai emberismeretek (már aki hisz ebben) hozzásegítenek, hogy nagyobb önismerettel rendelkezzünk, hogy ez által is a legjobban reagálhassunk a bennünket
Nap - mint nap, érő kihívásokra. Ezzel biztosan magunk is hozzájárulunk ahhoz, hogy boldogabbak legyünk és sikeresebb életet élhessünk.

Olvassatok tehát mennél többet a fórumra feltöltött témákban:

{<- Napjegy szerinti állatövjegyek, azért mert a Nap mutatja „Egó”-t, az önkifejezésünket, hogy milyen karakterek vagyunk, vagyis a látható tulajdonságainkat, amit kifelé mutatunk.
A Nap-jegyünkkel a legkönnyebb azonosulnunk, de csak akkor, ha éppen nem a jegyhatáron akár a kezdetnél vagy éppen a vége időkre esik a születési időnk, mert ebben az esetben az előző, vagy a követő jegyhatások is ránk illenek, vagy vonatkozhatnak ránk.

Hogy milyen jegyben születtünk? Ez csak a Nap jegyét képviseli abban, időszakban, amikor hó-nap szerinti adatokat vesszük figyelembe. Ez viszont csak egyetlen meghatározó elem a születési „Radix” horoszkópunkban.
Ehhez még figyelembe kell venni a születéskor felkelő többi 9 bolygót is, és még sok mást is, hogy „Radix” születéséi horoszkópot úgy egészében értelmezni lehessen.

Fontos lehet még a HOLD- nak, mint második fővilágosítónknak a jegy és ház helyzete is.
Ez mutatja meg az érzelmi reakciónkat, az ingadozás által pedig még azt is, hogy hogyan vagyunk képesek a befogadásra és visszatükröződére. Arról már nem is beszéljünk, hogy Hold hatása adja a részünkre a legalapvetőbb emberi szükségletet a biztonság igényét.
Nem véletlenül a IV. ház jelzi a képletben az Otthont, mint a bázis biztonságát.

Aszcendens az egyéniség és Öntudatosság jellemzője: Személyiségünknek ez a legközvetlenebbül érzékelhető arca, fizikai megjelenésünk, amit nem tudunk elrejteni sem akár még álcázni sem. Érdekes lehet még az is, hogy az életünkben olyan 38-40 éves korunktól kezdve, tudjuk leginkább ezeket, a hatásokat tudatosítani és megélni.

Deszcendens VII. Párkapcsolatok háza, a többi házak, jegyek azok uralkodó bolygóiról, az összes bolygókról, és azok jó vagy kevésbé jó fényszögeikről.
Nem utolsó sorban pedig azokról a leírásokról, amelyek a csillagjegyekhez kapcsolódva adnak eligazodást a testterületi hatásokra, elsősorban a betegséghajlamok tekintetében, de akár még az esetleges műtéti idők jobb kiválasztásának lehetőségeiről is.

Vagy a karma asztrológia szerinti a Leszálló és Felszálló Holdcsomópontoknak a megismerése, mert a horoszkópban ezek fontos karma jelölők. Melyek 180° fokra szemben található a képletben és a jegy- és házhelyzete megmutatja, hogy mi a legnyilvánvalóbb abban, hogy, honnan jövünk, múltunkból milyen karmát hoztunk, és jelenlegi életünkben, mi az önként vállalt életfeladatunk.

Ezt főleg a két ember kapcsolatában lehet a meghatározó a „Karmikus” történések összehasonlításában, vagyis a két horoszkóp közötti különleges fényszög-kapcsolatok összevetésében.
Ugyan is, ha az egyik fél külső, vagyis lassú bolygók (Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó) kapcsolódnak a másik fél személyes, uralkodó bolygójával (Nap – Hold- az aszcendens jegy urával és az I. Házban lokálisan benne álló bolygókkal).
Vagyis más értelmezésként: a belső bolygóinak tengelyeivel (Aszcendens, Deszcendens, MC, IC, Nap, Hold, Merkúr, Mars, Vénusz), vagy a Holdcsomópontjaival, ez már árulkodó jel lehet arra, hogy a múltban is esetlegesen kapcsolatban voltak valamilyen módon egymással.

Ez talán arra is rámutathat, hogy a mostani leszületésükben is feladatuk lesz –e egymással?

Amennyiben még azt is megvizsgáljuk, hogy a fényszögek: (Konjukció= Együttállás= Két elv együtthatása, Oppozíció= Két elv szemben állása, Qvadrát = Két elv egymásba ütközése, Trigon= Legharmonikusabb, előnyös teljesülést ígérő sugárzás.
Vagy még tovább menve a kár a 60°=jótékony, jó= Harmonikus sugárzást elő segítő fényszögek, de akár még a 150° fokos Nevelő, quincunx – fényszög= Lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszögei által, milyen módokon és minőségben adhatják az energiákat. Segítőleg mert akkor harmonikusabban tudunk együttműködni egymással vagy ellentételes hatásként, mert ekkor feszültebbek, idegesítőbbek lehetnek a kapcsolatok, ezért aztán nehezebben tudunk kijönni egymással.

Érdekes és fontos lehet megismerni mindenkinek a képletében elhelyezkedő Szaturnusz bolygó helyzetét és jelentőségét. A Szaturnusz sorsbolygó is, az egyik fontos karma-jelölőnk, amely főleg bizonyos ciklusokban az életfeladatunkat jelzi. Ő a mi tanítónk, aki megmutatja nekünk, hogy hol vannak a korlátaink, félelmeink, az akadályok, és a nehézségeink.
Azon az életterületen, ahol a „Radix” születési képletben áll, ott úgy érezzük, hogy több terhet és felelősséget kell vállalnunk, mert olykor-olykor korlátozva érezhetjük magunkat, de ezek a belső korlátaink, félelmeink, sohasem kívülről érkeznek hozzánk.
Olyan 28-32 éves korunk között (attól függően, hogy Szaturnusz bolygó születésünk idejében éppen a 2.5 éves jegyben való tartózkodásánál hogyan érkeztünk mi éppen a jegybe,) tér vissza a Szaturnuszi I. Ciklusban először „Radix” eredeti ház és jegy helyének a pontos ° fokszámához, - de akár már másfélévvel a ciklus előtt is éreztetheti a változtatás hatását- , ekkor fordulópontot hozhat az életünkbe.

Olyan sorszerű változások történnek ilyenkor (I. II. és III. Szaturnuszi Ciklusok idejében), velünk vagy akár még a szeretteinkkel is, amely tapasztalásokból lelkünk még tovább fejlődhet, az I. Ciklusból, ha kellően tanulunk, akkor tovább fejlődhetünk és tudjuk teljesíteni a további sors feladatainkat is.>}

Amennyiben úgy gondoljátok, a leírásokat másoljátok ki esetlegesen saját mappába, hogy jobban rá tudjátok ültetni a jelentés tartalmakat a saját magatokra vonatkozó horoszkópra.

Ha Te is megismered, ez által is a jellemedet, a lehetőségeidet, azok összefüggéseit az élethelyzetekkel, igyekszel majd úgy javítani az esetleges hibáidon, hogy abban Neked, és másoknak is öröme legyen, akkor már Te is sokat tettél már saját magadért.

1691. Ilcsimama2014-02-01 20:15
Kedves „Ani-Lea”: Pontosítva a kérdésed? Halak Napjegynek a hajnaltáji Halak ASC jegyre eső jellemzései vonatkoznak rád: <Ide a 05-06 órakor szülöttek eshetnek?>
Vagy a Hajnal (05 óra előtt született) Halak Napjegynek lehet a kiegészítője a Vízöntő ASC- jegy? Tehát ez mindenkor az illetőt, mint konkrét szülöttet jelzi!

Nézzük akkor a sorban a kérdéseidet, talán a válaszomban mások is találhatnak a témakörben ismeretanyagot. Már csak azért is, mert ezek a kérdések igen csak beszédesek és sokat is mondóak lehetnek.

Kérdésed, hogy mit is jelent az Aszcendens jegy?

Vegyük akkor sora többféle értelmezésben: Magát a 360° fokos születési horoszkópot 4 Kentra tengely osztja fel 4 részre. ASC, mint egyben az I. ház kezdete is és vele szemben lévő Deszcendens, mint a VII. ház kezdet, valamint az IC egyben a IV. ház = az égbolt mélypontja és a vele szemben lévő MC. pedig a X. házban az égbolt legmagasabb pontja lesz.

(Itt azért nem jelzem, hogy az általános horoszkópkörben ahol a KOSTÓL – a Halakig 12 jegyet nézzük a IV. ház lesz az IC – az „ÉG”- alja. Vagyis az „ÉN” lakóhelye, ahol a legbensőbb „ÉN” lakozik. Valamint az MC= az „ÉG”közepe, látható az „ÉN” helyeként, amely megmutatja, hogy hogyan jelöli ki azt az életterületet, amely a jövőszempontjából hangsúlyos, vagyis ez a X. ház az égbolt legmagasabb pontja lesz. )

Viszont a pontos születési óra percre felállított „Radix” képletben az ASC –jegy, (az ismert 12 állatövjegy közül), egyben, mint I. ház kezdetével és jegyfokának megfelelően, jelöli ki azt a térképet, azt a jegyet ahol éppen a születés pillanatában a keleti féltekén a ránk oly jellemző ASC-jegy éppen felkelőben volt.

Ebből a képletből láthatjuk a születéskori bolygók elhelyezkedését is, amelyek éppen azokra a házakra esnek, amelyeket az ASC általi jegy és az I. ház, 1-12.-ig sorban kijelöl. (Itt mindig az első vonal lesz a ház csúcsa, illetve a ház kezdő vonala, lesz a jegyben, míg a következő befejező vonal a házvégét és egyben a következő ház kezdő csúcsát fogja behatárolni.(Erről most nem régen már írtam a kisházak nagyházak és közbezárt jegyek témakörben is.)

Vagyis ez esetben már attól függ, hogy az I. házzal szemben a VII. ház, milyen jegyre annak hányadik ° fokára fog tevődni. Ugyan a jegyszempontjából az ASC -től számított IV. házcsúcs lesz ugyan itt is az IC kezdete, de jegyszempontjából maga az ASC jegy adja a IV. IC és a vele szemben álló MC. X. házas jegyet, vagyis jelöli ki a vertikális tengelyt.

1./ Először is maga az ASC – jegy ° fokszáma szerint és egyben az I. ház kezdete is a 360° fokos horoszkópkör szerinti képletnek a közép pontján húzódó 4 Kentra tengely= négy sarokpont közül a = vízszintes vonalat jelöli meg az ASC- és a DSC. Vagyis ez lesz a zodiákus fokszám szerinti felkelő jegye és vele szemben álló Deszcendens jegy is.
Míg a függőleges tengely pedig pontosan a IV. és X. házakat jelöli meg abban a jegyben ahova éppen az ASC jegye és I. ház kezdet, azt kijelölte a Radix -ban.

2. Nagyon érdekes azt is megfigyelni, hogy a „Radix” születési horoszkópban a bolygók e 4 tengelyt figyelembe véve hol helyezkednek el az Aszcendens tengelyhez képest?

Az I. IV. VII. és X. Ház vagyis e sarokházak csúcsának közelében elhelyezkedő bolygók erőteljesebb hatásként nyilvánulhat meg a szülött életében. (bővebben is olvashatok az egyes bolygók hatásairól itt az asztrológiai Fórum elején a bolygók jelentéstartalmai fejezetben)

Azt is mondhatnánk, hogy egy kiegyensúlyozott ember képletében egyenlő égitest található a horizont alatt és felette is. A horizont feletti égitestek többsége révén már az is látható, hogy nyíltan mutatkoznak meg az illetőnél az élet eseményei. Azért mert ez a félteke a tudatos gondolkodással lehet összefüggésben.

Azoknál a személyeknél, pedig akiknek a legtöbb bolygói a horizont alatt helyezkednek el, általában barátságosabbak, jobban kedvelik a társasági életet, mint mások.
Ezen belül is, még következtethetünk arra is, hogy a vertikális tengelytől balra található bolygók többsége határozott egyéniségre utalhatnak, illetve a saját választásuknak megfelelően tudják a cselekedeteiket meg valósítani. Bár itt is ebben az esetben is figyelemre méltó lehet, hogy ha a képletben a Szaturnusz is itt található, akkor az nagyban meghiúsíthatja az emberi terveket. A Neptunusz bolygó pedig éppen, hogy gyengítheti a cselekvés alapját.

Amennyiben a Radix -ban bolygók többsége a Nyugati féltekén található, akkor pedig a szülött hajlamos arra, hogy hosszasan fontolgassa a választási lehetőségeit.

Ezzel már el is érkeztünk a következő kérdésedhez, hogy „Mely horoszkópok férnek össze, illetve kik azok, akik jó párost alkothatnak” ???

Fentebb ugye taglaltuk az ASC -t,, mint I. ház és a vele szemben elhelyezkedő Deszcendenst, mint VII. házat. (A párkapcsolati témáról is, már nem régen az 1673. számon már bővebben is írtam).

Vegyük ezt is sorra: Az első ház attól függően, hogy milyen jegy hány fokán található a Radix”-ban, a polárisan szemben található jegynek a VII. házában ugyan azon a fokon helyezkedik el, mint az ASC. –nél. Az ASC ugye személyiséget jelöli meg, vagyis az”ÉN” kezdetét, míg a VII. ház pedig a párkapcsolatra, a házasságra, de egyben minden más emberi kapcsolatokra is adhat utalást. Tehát azt jelzi, hogy az egyénnek milyen is lehet kapcsolata másokkal.

Mint minden egyébre, erre, kérdésedre sem lehet csak úgy fehéren és feketén válaszolni!

Azért, mert a pontos születési „Radix” képletből kell ennek a kérdésnek a megválaszolásánál is kiindulni.
A „Radix”-ból, már azt is láthatjuk, hogy milyen tulajdonságokat vetítünk ki mások irányába.

Itt a Deszcendens közelében álló bolygók nagyon is befolyásolhatják és átszínezhetik a hatásokat és a jelentés tartalmakat. (Pláne a külső lassú bolygók, mint a Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és a Plútó). Azért mert például itt a Neptunusz eszményítésre, illúziókra, kiábrándultságra, és sok esetben csalódásokra utalhat. Viszont itt a Plútó pedig manipulációt feltételez, aztán kérdés hogy az uralkodás által ki- kit manipulálhat.
Nagyon fontos itt az Uránusz bolygó jelenléte is, akár magában a jegyben - házban lokálisan benne állva, de akár, mint jegyuraként való szerepe folytán is. Azért, mert az Uránusz hirtelen hatása következtében sarkallhatja a párkapcsolati befejezést, de még az intimitás hiányát is előre vetítheti.

Már többször jeleztem, itt is fentebb már utaltam rá, hogy az általános horoszkóp szerinti 1-12 jegyre és házra való jelentés tartamokat már csak azért is érdemes, mint kiegészítő értelmezésként is, figyelembe venni, mert ugye ott a VII. ház egyben a Kos-jeggyel szembeni poláris Mérleg jegyre tevődik. A Mérlegnek pedig az uralkodó bolygója maga Vénusz a szeretet és a szerelem bolygója. Már pedig ha szeretünk valakit, akkor azonosulni is tudunk vele. Persze elsősorban egy kapcsolatban nagy részben a kölcsönös kémián is múlhat minden.

Azonban a „Radix” képletben a VII. ház csúcsán álló jegy és bolygó már árulkodó lehet, abból a szempontból, hogy maga jegy esetleg megfelelhet az ideális partner Nap jegyének.
Maga a bolygó pedig megmutathatja azokat az elvárásokat és ebbéli igényeket, és az alkalmazkodó képességeket is, hogy szerelem és vágy szempontjából ki is illenék hozzánk úgy isten igazából.

Itt is fontos a „radix” képlet ismerete, akár női akár férfi horoszkópról is van szó.
Mert például egy férfi képletében a MARS, mutathatja meg azt a típust amilyen Ő a szerelem terén lenni, szeretne, és amit a nők felé képes kisugározni. Illetve azt is, megmutathatja, hogy mennyire van kibékülve a férfias mivoltával.

A Női horoszkópban pedig a Mars bolygó helye azt a férfi típust jelezheti, amelyhez egy nő vonzódhat, és akit Ő vonz.

Maga Mars bolygó ebből a párkapcsolati szempontból nézve az” Akarat” jelképe, egyben a férfiasság, a kéjvágy, a szenvedély az önfenntartásra való hajlam jelölője lehet abban, jegyben és abban a házban ahol a képletben található.

Összeillendőség szempontjából pedig lényeges lehet, hogy elsősorban a „radix” képletben a Vénusz bolygó a fényszögek tekintetében is, harmonizál-e partner Napjával –Holdjával vagy a Marsával.
Mivel az általános képlet szerinti VII. házas/ Mérleg miatt is, a Vénusz utalhat az azonos és hasonló szexuális vágyakra illetve, hogy miképpen lehet ezeket a pároknak összeegyeztethető módokon kifejezésre juttatni.

A „radix - béli adottságok pedig konkrétam utalhatnak ezekre, a tényekre is.
Megjegyzés: Azt is jeleztem már nem rég, hogy az ASC -jegy uralkodó bolygója és az I. házban lokálisan benne álló bolygó a Hold a Nap mellett egyben a személyi bolygónak is tekintendő.
No, már most, ha az összehasonlító képletben a Vénusz ütközik a partner személyes bolygójával, akkor bizonyosan nem számíthatunk harmonikus párkapcsolatra. Azonban érdekes módon még az ilyen kapcsolat is, behozhatja szexuális téren serkentő pár-kapcsolatot.

Idézet a további kérdésedből:
„Konkrétan engem a Halak nő Szűz férfi párkapcsolata érdekelne?

Erre úgy nagy általánosságban lehet csak felelni, pontosan a már fentebb elmondottak miatt is.

Egyébként a Halak általános jeleméről a fórum elején a 20. és 655. számokon találhatsz leírást.

Először is a Halak nő a romantikus szeretőknek minősülhetnek, azért mert az e jegyben születettek egyébként is gyógyíthatatlanul romantikusak lehetnek. Szinte rózsaszín szemüvegen látják a világot. Mivel azonban a Halak-jegy kettősjegy, ezért az a bizonyos másik felük, ravasz. Éppen ezért a másik félnek e téren nehéz is megértenie. Éppen azért, mert a Halak nem igazán érzik és tudják, hogy hol van a határ közte és a külvilági párja közt. Viszont mivel a halak értenek az érzelmi kommunikációhoz, gondoskodik is a partneréről, azonban természeténél fogva már szeretne az egyik fele tovább úszni, ezért ezt főleg képzelet által éli meg, amely olykor-olykor esetleg a csalódásokhoz is vezethet.

Nézzük akkor SZŰZ férfit?
Azonban itt is kezdhetjük maga Szűz- Nap jegy ismerétével. ( A fórum elején a 27. 585. számokon olvashatjátok az általános Szűz –Nap-jegyjellemzést).

Ha már csak azt veszem figyelemben, hogy a Szűz férfire is jellemző, hogy mindig stílusos és jól öltözött, és mindig hatékonyságot sugároz, készen áll a szolgálatra. Általában csendes , de egyben lehet zárkózott is lehet, nagyon szereti rendet még a párkapcsolat terén is. A Földjegy hatására szinte természetes érzékisége lehet. Mivel a Szűz maga a Merkúr bolygó uralma alatt születik, ezért nagyon intelligens embernek is, tekinthető, viszont jellemző lehet rá a krónikus aggodalmaskodás, ezért sokszor az érzelmeket csak is, mint egy kellemetlen kuszaságként élheti meg, mert attól fél, hogy az érzelmei a kialakult életvitelét összezavarhatja. Ez abban is megnyilvánulhat, hogy hajlamos a kritikus önelégült viselkedésre. Ugyan akkor erősen kötődik az egészséges életmódhoz, a higiéniához.
Mivel szereti a rendet és a nyugalmat a Szűz férfihez nagyon is illik a Halak - jegyben születtet nő.
Ez elmondható a Halak - jegyű nő estében is, hogy jó párkapcsolatot alkothat akár a Bika- Rák és a Szűz Napjegyű férfivel is.

Kedves „Ani-Lea”. Remélem kielégítő a kérdéseidre adott válaszom!!!
(válasz Ani-Lea 1685. hozzászólására)

1690. marticsku2014-01-31 23:38
Ilcsi Mama !
Én is megköszönöm neked .. nagyon sok és hasznos dolgot feltöltöttél mostanában..Mivel engem érdekel az asztrológia , kezdem magam bele ásni ,legalább is szeretném meglátni dolgokat , és javítani amin lehet , hát a javítással épp úgy nem boldogulok ,mint valaminek a megelőzésével sem tudtam .. Én ezek ismeretében ,már mint a saját sorsom megismerésében értem, hogy a szaturnusz .. és tranzitjai ,mit hoztak nekem 29 - 30 éve ?? mit nem tanultam meg ?? hát mit ? azt amilyen vagyok ..csak azt nem tudom megmásitani , (a halak napomat és szűz asc .. oroszlán holdamat , csak a legfontosabbakat említve )
és ismételten visszaköszön a most 30 év után ,más köntösben más emberekkel ,de megint család ..családi körből egy személy aki legszivesebben eltiporna ..eltaposna ..jaj , mondaná valaki .. semmi nincs véletlenül ..nincs bizony ,mondom én is ..mert jóhiszemű , és család felé lojális ,elnézőbb ,segítő , és ez a másik oldal részéről , ezen tulajdonságokkal bíró személyt lehet legkönnyebben eltiporni , kihasználni, persze látom hogy fuldoklik a dühébe , kabzsiságába ..hogy csak siekrüljön ..mind két esetben látam .. és személytől irtózom ..tartózkodom ..különféle harcokba nem bocsájtkozom , kesztyűt ilyen emberrel nem tudok felvenni .. de látom a másik embert , látom min megy keresztűl ,már ez is haladás nálam ..( még ezt 30 évvel ezelőtt nem láttam ) .
Mindenkinek azt ajánlom , akit érdekel az asztrológia ..ismerje meg képletét , élje az életét , amit hozz lássa , lássa önmagát , az hoz ki belőle amilyen az Ő személye , temperementuma ..bármelyik oldalon is áll ,a veszteségeket is meg kell élni , főleg ha előre látom ..mert most tudatossan látom , 30 éve nem volt merszem , tudásom látni , felismerni , de akkor is kompromiszumot kötöttem ,pedig minden az oldalam mellett állt , hogy igazam legyen .. az elgyen amit szeretnék , ami igaz ..ami az enyém , az én szellemi- anyagi értékem az is maradjon .. csak hogy a családdal szemben nehezebb érvényesítenem ( iakkor a v. sogorom, 30 éve ) , most a másik családdal szembeni taggal ( bátyámmal ) kell -kellene szembe szállnom , itt viszont semmi jog nem áll mellettem ,csak haszon nélküli önzetlenség , jóhiszeműség , és segítőszándék ,segítség kérésére . Ezt nem csak a mostban megbosszulta meg magát , ha nem szép folyamatossan mire rájöttem késő volt , szóba sem állt velem ,mert nem voltam jó ember ismerő ..nem láttam előre hogy majd milyen lesz , hogy minden változik , semmi nem marad úgy mind tegnap ... .. , 15 év múlva egy megkeseredett ,embert gyülőlő , lecsúszott ember lesz belőle és esze ágába sincs a tartozását megadni ....mást nem tehetek ,meghagyom neki amire kéri a pénzt a majdani temetésére ..hát legyen ..nekem ez a profán kompromiszumom ..

A tárgytól elkanyaródtam .. de szerettem volna egy kis élettörténettel szemléltetni , hogy mire jó az asztrológia . Sokszor a vigaszt magunkba találjuk .. sok ember adhat tanácsot , itélkezhet ,de csak azt tudom megfogadni kivitelezni amilyen vagyok .. egy kos és egy halak, egymásmelletti jegy de más tulajdonságokkal, hogyan tudnék oylan lenni ?? időnként elleshetünk apróbb dolgokat a másik jó tulajdonságaiból .. vagy egy megoldáshoz .,..de amit évekig halogattunk , az már nehezebb megoldást találni ..

Egyébként nagyon jó a hold hatás .. ezt már múltkor is említettem .
12 jegyben 28 nap ..
általában 80 % bejön nekem ..
Egy pár esetet írok ( jegyben a hold hogy hat rám )
Főleg az iker hold , annyira feszült ideges vagyok ..( csak gondolom ,mert a marsom benne áll az ikrekben sok kvadráttal ..) ellenben ha kosban áll a hold amibe nincs más bolygóm csak a leszálló holdcsomóm, akkor nagyon energikus vagyok de egyben veszekedős , kötegedős ..Baknál pedig akadályok lépnek fel ( hol is áll a radixban a szaturnuszom , hát a bak jegyben ) vízöntő holdnál , elbeszélünk egymás mellett , balul alakulnak a dolgok , dühöt érzek, legtöbbször .. Amikor halak jegyben a hold .. (ahol a napom merkúrom vénuszom áll ) téveszmék dölhetnek meg , vagy a sors 5 ' ad egy döntéshez , és bizony döntök ahogy döntök .. valaki azt mondj atóljam ki azt az 5 ' -et 10' re vagy órákra .. nem lehet .. a helyzet általában nem oylan .

Köszönöm Ilcsi Mama , hogy helyt adtál véleményemnek , leírhattam .. várom továbbá írásaidat .

Üdvözlettel Márta

1689. Ilcsimama2014-01-31 12:51
Kedves „zsuzsa.r”. Örülök, hogy ráakadtál az asztrológiai fórumra. Vagyis inkább azt mondanám, hogy hidd el nem véletlen, hogy éppen most kerültél ide és beleolvastál bizonyos dolgokba.

Véletlenek nincsenek, csak is sorsszerűségek!

Bizonyosan van mostanában olyan megoldatlan problémád, amely nagyon is foglalkoztat és ebben, vagyis lelki dolgok megértésében az asztrológiai ismeretek nagyban a segítségedre lehetnek.

A Nap most február 18-ig még, a vízöntőben halad éppen és ma 01. 31.-én még a Hold is vízöntőben jár. Már pedig maga a Vízöntő hatás az ösztön és az észegyesülést jelentik az emberségességben.
Már az által is, hogy a Vízöntő jegynek az uralkodó bolygója egyrészről a Szaturnusz, mint sorsbolygó, másrészről pedig az Uránusz bolygó, mely jelenleg a Tüzes Kos jegyben halad éppen/ Mars bolygó uralma alatt.
Ennek az Uránusz hatásnak tudható be bizonyos fokig, hogy általában az embereknél jelezhet ez valamilyen szétválást, de maga a harcos Mars bolygó akár még a valami elleni lázadást is behozhatja. Mivel a Vízöntői hatás nem akar mást, csak is az igazságosságot, ezért ezek az univerzumból érkező hatások azt adhatják egyes embereknek, hogy képesek ragaszkodni egy bizonyos ideához, vagyis határozott elképzelést jelezhet arról, hogy miként szeretnénk látni a magunk körüli világot.
Ilyen tájékon jó, ha felmérjük a képességeinket és igyekszünk magunkat bizonyos fokig kontrol alá helyezni, azért hogy ne eshessünk a szélsőségesség csapdájába. Vagyis a változás iránti vágyunk nem menjen minden más kárára.

Érdekes módon itt az időrendi Vízöntői általános hatásoknál maga a két uralkodó bolygó hatásai is nagyon érdekes módon hatnak. Talán itt van a buktató, amelyet saját akarat által lehet és kell is kezelni tudni.

Mire gondolok? Míg a Szaturnusz a sorsszerűen a hideg valós árnyoldalakat is, erősítheti, az Uránusz árnyoldalaként pedig azt vehetjük észre, hogy szakít a hagyományokkal, szinte kiforgat mindent, ami a régi, ezzel aztán olyan dolgokat érhetünk el, amelyek nem a továbbhaladásra, hanem éppen a megsemmisülés irányában terelhetnek bennünket.

Ez azért lehet így, mert maga Vízöntői hatások „Karmája” a korábbi lázadásokkal is összekapcsolódtak, sőt lehet valakinek, úgymond a „Karmikus” küldetése is, hogy élete részévé válhasson, hogy a hatóságokkal szinte mindig összetűzésbe keveredjen. Mi ez ellen a teendő, hogy ebben az életben Önmagunkat mennél jobban megismerve a legjobbakat hozzuk ki magunkból.

Itt aztán fel lehet használni a Szaturnuszi jó tanító jellegű hatásokat is, melyet a bolygó főként a „Radix” születési horoszkópban jelzett Qvadrát fényszögek, által szeretne felénk jelezni. Azért, mert a Qvadrát fényszögek mindig két elv egymásba ütközését jelzik felénk.
Azért, hogyha akadályokon keresztül is, de tegyünk meg magunkért mindent.
Azért mert maga Szaturnusz uralma éppen a múltbéli hatásokra való tekintettel pontosan azt szeretné, ha a Vízöntőnek az „Újító” megerősítő hatását is, be tudnánk építeni az életvitelükbe.

No, hát kedves „zsuzsa.r” Azt tanácsolom neked,
- ha elfogadod ilyen magam féle idős ember tanácsát-. hogy elsősorban a Napjegyedre vonatkozóan és amennyiben esetleg ismered az Aszcendens jegyedet is, akkor annak tükrében igyekezz magadat és másokat is, látni. Te ismered magad a leg is legjobban, éppen ezért igyekezz mennél több ismeretanyaggal felvértezve megoldani az esetleges életviteli problémáidat, illetve a legjobban és legboldogabban élni az életed.
(válasz zsuzsa.r 1688. hozzászólására)

1688. zsuzsa.r2014-01-31 10:04
Drága Ilcsi Mama! Most találtam rá erre a fórumra. Mindig is érdekelt az asztrológia, ezotéria. Egész délelőtt tanulmányozom a hozzászólásokat. Sok érdekes és új dolgot tudtam meg. Köszönöm!

1687. zalakriszti2014-01-30 21:22
Drága Ilcsi Mama!Nagyon köszönöm hogy gyorsan a segítségemre siettél mint mindig ha kérünk!Te egy nagy tudású és nagyon nagy szívű ember vagy!Nagyon köszönjük amit értünk teszel!

1686. Ilcsimama2014-01-30 12:56
Köszönöm szépen talán ez tartsa bennem is még a lelket, hogy segíthetek neketek.
(válasz HnéViktória 1684. hozzászólására)

1685. Ani-Lea2014-01-30 11:08
Drága Ilcsimama!

Én hajnali halak vagyok és nagyon igaz amiket írtál, ezt kb 1 éve folymatosan érzem, másokéból is volt amit magamra ismertem viszont lenne egy kérdésem. Asc jegy az mi? Ha jól emlékszem akkor az nem más hórózskópja hanem engem jellemez? Nem? Lenne egy másik kérdésem is te biztos tudod erre is a választ! Mely hórószkóok fénrek össze kik azok akik jó párost "alkotnak"? Konkrétan engem pl Halak nő szűz férfi érdekelne :D

1684. HnéViktória2014-01-29 21:55
Istenem milyen rég volt ez a válaszod Ilcsi Mama 2011.09.22. :)
Úgy örülök,hogy megismertelek.Akkor hatalmas erőt kaptam tőled.-akkor lehet fel is adtam volna a küzdést ha nem találok rád.
Nagyon örülök,hogy vissza tértél közénk,imádom olvasni a sooraidat.
(válasz HnéViktória 27. hozzászólására)

1683. Ilcsimama2014-01-29 15:29
IV. rész. Egyben ennek a témakörnek az utolsó részes folytatása következik:
Skorpió Napjegytől a Halak- Napjegyig.

Az 1665. számon I. részben, elkezdett majd a következő II. részt az 1668. számon, a III. részt pedig az 1682. számon folytatattam. „a születési időknek a körülbelüli napszakokra jutó NAP- ASC - jegy jegypárosítások leírását, melyet azoknak szántam segítségül, akik nem ismerik a pontos óra-percesszületési idejüket.

Természetesen ezek csak megközelítő értékként vehetők figyelemmel, (nem úgy, mint a pontos”Radix” születési képlet adottságai.) Azonban ha magát a Napjegy/Aszcendens jegyet, mint az I. ház kezdetét is nézzük abból már az általános horoszkóp adottságai szerint is, ahol a Kostól, mint I./ jegy- ház a 12. Halakig már sokat megtudhatunk magunkról és esetleg másokról is.
Ezzel a leírással esetleg azok is segítséget kaphatnak, akik érdeklődnek az asztrológiai ismeretek iránt, mert még többet megismerhetnek önmagukról, másokról és talán még abban is segítségül szolgálhat, hogy hogyan tudjuk magunkat még jobbá varázsolni.

Itt az - aki szereti az asztrológiát- fórumon főleg az elején részletest leírást, találhattok magáról a Napjegyekről, az Aszcendens - jegyekről, a házakról, a bolygókról, a fényszögekről, és még sok más egyéb az asztrológiával összefüggő ismeretekről is, amely talán érdekelhet benneteket.

Akkor most következzék az általános 360° fokos horoszkóp körszerinti: 1-12. állatöv-jegy/Ház -ig tartó horoszkóp-kör szerinti 8. helyen helyet foglaló Skorpió –jegy és a többiek.

►Skorpió Napjegyhez a:
» hajnaltájéki szülöttnél a Skorpió ASC jegy van rendelve.
(A dupla Skorpió akkor tud a legeredményesebben boldogulni, ha békén hagyják. A dupla Skorpiók hajlamosak a munkájukban való ellenőrzéseket, belekontárkodásnak felfogni.
Mivel azonban nem tudnak úgy igazából felengedni, ezért sokszor a bolhából is képesek elefántot csinálni. Jó ha néha pihenéssel kiengedik a gőzt, és új lendülettel és buzgalommal vessék magukat ismét bele a munkába.)

» Reggel (9. körül.) született Skorpiók a Nyilas ASC - jegyhez lesznek rendelve.
(Az éles elméjű Skorpió, aki mindig a megnyerő viselkedési formát jelképezi. Éppen ezért nem is okoz különösebb nehézséget a jegypáros konstellációban a pozitív tulajdonságok kimutatások hangsúlyozása. A Nyilas adottság pedig, az elbűvölő varázsú adottságnak megfelelően, nagy hatással lesz az emberekre. A Jupiter, mint uralkodó hatására mivel az asztrológiában a Jupiter= „Fortuna maior”a nagy szerencse bolygójaként szerepel, ezért az e jegy párossal született embereknek anyagilag is szép elismerésben lehet részük.

» Délelőtti Skorpió (11.30) és Bak ASC- jeggyel rendelkező szülöttek lesznek.
(Nekik mindig a kitaposott ösvény juthat. „Mottójuk, hogy tekints a jövőbe”. Mindig lelkiismeretesen végzik a munkájukat. Azonban a bölcs öreg Bakra, állandóan ott leselkedik a veszély, hogy túl komollyá és zorddá válhatnak. )

» Délkörüli Skorpiók Vízöntő ASC jeggyel láthatja meg a napvilágot.
(A Vízöntő jegy adottságainak révén és ébersége által, el tudják kerülni az életükben problémákat. Lényeg, hogy a Skorpió kiváló felderítő képessége és Vízöntő széles látókörű tudatosságára alapozva megérzéseiket pozitív módokon használják fel, ezzel gyakorlati előnyökre tehet szert a szülött. )

» Kora délután született Skorpió és Halak ASC jegy ötvözetét kaphatják.
(Ösztönösen tudhatják, hogy az életünket oly jellemző perlekedés felesleges időpocsékolásnak számíthat. Ezért aztán e kettős jegyhatással a nyugalmat, az empatikus megjelenési formát kaphatják az élettől. Pláne úgy, hogy a békés Halak aszcendens - jegy lehetővé teszi, hogy a Skorpióban dúló bosszúvágy és a könyörtelen indulatok kerülhessenek a felszínre. Amennyiben az ilyen jegy szülöttjei ennek a hatásnak a tükrében igyekeznek élni, akkor szebbé és jobbá tehetik itt e szép FÖLD nevű bolygón az életüket.)

» Délutáni Skorpió Napjegyben született embereket (Kb. 14-től.) KOS- ASC –jegypárosítás fogja végig kísérni.
Ők a virgonc kengyel futói az életnek. A türelmet még csak hírből sem ismerhetik ezért aztán széles mosollyal, száguldanak keresztül az egész életen. A maximális fordulatszámon pörgő Skorpió „Egóval” az egy percre sem tudó lefékezéssel bíró KOS személyiség, bizony mindig a mezőny előtt szeretne haladni.
Bár köztiszteletnek örvend e jegy páros, de a sors sokszor azt szabhatja osztályrészül, hogy életük során nem lesznek nagyon gazdagok, de azért kuporgatniuk sem kell. Az Őszinte Kos aszcendens - jeggyel rendelkező Skorpiófelelőssége, hogy a birtokába jutott információk kezelésében mindig etikusan járjanak el. Ne éljenek vissza a KOS/ Mars és a Skorpió jegynek a másodlagos Plútói uralommal kapott hatalmával, és soha ne árulják el azokat, akik megbíznak bennük.)

»Napnyugta tájékon Skorpió Nap jegyben (16- óra körül időpontban) Bika ASC- jeggyel jöhetnek a világra.
(Előzékenységet és jó összpontosítható képességeket, céltudatosságot biztosíthat nekik e jegy páros.)

» Kora esti Skorpió az Ikrek ASC - jegyhez kapnak belépést.
(Az ilyen Skorpiók Őszinte érdeklődést tanúsíthatnak mások iránt. A könnyed energetikus, nyüzsgő Ikrek jegytől pedig tolarenciát, fiatalos lelkesedést kaphat a Skorpió Egó.

» Este született (KB. 18-19.40. óra ) Skorpió Nap jegynek a Rák, lehet az ASC- jegye.
(Talán a „Lassú vízpartot mos bölcsesség, ami leginkább illik rájuk.”A Rák itt mindig azon filózhat, hogyan próbálja megérteni az érzéseit. Mivel a Rák személyiség meg szokott erős tenni akarásnak van rendelve, ezért a Skorpiós lendület ötvöződése különösen abban nyilvánulhat meg nála, hogy miként tudja leállítani magát, hogy ne elsőként érkezzen, és utolsónak távozzon a munkahelyéről. E közben a Skorpió pedig azon mereng, hogy” Keresd a dolgok mélyebb jelentéseit”. A titokzatos Skorpió és túlzottan is bizalmatlan rák nem szenvedheti, ha sebezhetőnek érzi magát. Éppen ezért e páros úgy él, hogy sokkal egyszerűbb, ha maguk tartják kézben az életvitelüket és csak egymás között, beszélik meg dolgokat.)

»Éjféltájt született Skorpióknak az Oroszlán ASC- jegy felel meg.
(Könnyen magukra vonják mások figyelmét. Az Oroszlán ellentmondást nem tűrő határozott személyiséget adhat, olykor viszont a skorpió kiismerhetetlensége miatt sok titokzatosság lengheti körül az ilyen jegy párost. Olykor keményen bánnak azokkal, akik nem ütik meg az Ő szintjüket)

» Éjfélutáni Skorpiók a Szűz ASC- jegyhez társulhatnak:
(Ők nagyon stílusosak, fiatalos megjelenésűek, mindig több van bennük, mint amelyet első látásra meglehetne ítélni. Az agyuk egyfolytában egymást kiegészítve munkálkodik. Ezzel az intuíciójukat az érzékenységüket egyesítve kiváló döntéshozó párosként élhetnek.)

» Hajnal előtt (Olyan 2-3 közötti időkben született) Skorpiók a Mérleg ASC jegyet kaphatják:
(Leginkább ahhoz értenek a leginkább, hogy a megállapodásokat hogyan lehet a legjobban tető alá hozni. Kiváló adottságuk lesz ahhoz, hogy hogyan kell mindenkit a fedélzetre szólítani és munkára fogni. Kitűnő érzékkel rendelkeznek minden dolgok helyrehozatalában.)

► Hajnaltájt született (KB. 06.30- 08-óra körül - ig.) Nyilas jegyhez a Nyilas ASC –jegy társulhat: 08.13-al már a Bak jegyű ASC lesz az adott. Ők azok a „nyeregbe” hozzáállású figurák. Kétszer olyan törekvők, mint más jegy párosok. Képzeletül élénk, vonzódnak a természethez.
Viszont a zsigereikben érzik a veszély közeledtét, de ahhoz is, van affinitásuk, hogy laza könnyedséggel ki térjenek a problémák elől.

» Reggel született Nyilas-jegyhez (08.13-al már a Bak jegyű ASC lesz adott) a Bak ASC. jegy társulhat:
(Ők aztán olyanok lehetnek, mint a kétélű kard. Nyilas kedves- a Bakok pedig mogorvák. Minthogy azonban reggeli időben született Nyilasoknak, ezzel a két jeggyel kell együtt élni, ezért jellemző lehet rájuk a megtestesült kétarcúság. Ezt az ide-oda csapongást a pozitív Nyilas és a jég hideg, de józan Bak személyiségnek köszönhető. Ugyanakkor a Bak a stabilitást erősítheti, míg a Nyilas tudja, hogy hogyan őrizhetik meg együtt a könnyedségüket.

» Délelőtti (már olyan 9-től) Nyilasok a Vízöntő ASC- jegyhez társulhatnak:
(Ez lehet a delejes személyiség. Tudják, hogy miként mutassák másoknak a legjobb oldalukat. Bár a Vízöntő személyiség miatt hajlamos lehet a vitatkozásra, de a szívélyes Nyilas Ego, erősen korlátozhatja az e fajta megnyilvánulást.)

» Délkörül született Nyilas a Halak ASC- jegyhez társulhat:
(Amennyiben a megbocsátás mennyei dolog és a békességet eredményezheti a szabadságszerető Nyilas és az érzékeny jóindulatú Halak aszcendens - jegy nagyon jó párost, alkothat. )

» Kora délutáni Nyilashoz pedig a Kos ASC –jegy társulhat:
(E jegyben született Nyilasok gyakorta sármos megjelenésűek. A tevékeny Kos aszcendens adja azt is, hogy sportosak legyenek sokszor az ilyen jegy párosból, kerülnek ki a legjobb sportolók.)

» Délutáni Nyilasokhoz a Bika ASC- jegy járhat:
(Nyilas adja itt a” kezdjük tiszta lappal a dolgokat, attitűdöt „, amitől a Nyilas jegy racionálisabb lehet. Az általános megbecsülést is ki érdemelhetik amennyiben bátran, belevágnak a még a legnehezebb dolgokba is.)

» Napnyugtatájékon született Nyilasok az Ikrek ASC-jegyhez állnak a legközelebb. Ők azok, akik soha sem szeretnének egyedül lenni. E két jegy fiatalos megjelenést és gyors észjárást kaphatnak. Szinte mindenhol ott vannak ahol gyors információk, cserélhetnek gazdát.)

» Kora esti Nyilasokhoz a RÁK ASC - jegy illik:
(Azért mert a Nyilas kiváló észlelőképességéhez fantasztikus párost adhat a Rák elővigyázatos érzékenységével. Mivel a Nyilasok egy része hajlamos lehet arra, hogy néha ostobaságokat tegyen a rákok megfontoltsága, ettől távol tarthatja.)

»Este született Nyilasokhoz az Oroszlán ASC –jegy eshet.
(E jegy párossal akár az „ajtóstól rohanunk a házba „jelző is rá illhet. Az Oroszlán személyiséggel rendelkező Nyilasokat szinte teljesen lehetetlen megzabolázni. Mivel mindkét jegy ragaszkodik ahhoz, hogy mindent a jegyhatásuknak megfelelően tegyenek. )

» Éjféltáji Nyilasokhoz (22-23.30-ig. ) a Szűz ASC adható:
(A szerény segítőkész Szűz személyiség, derűs, elnéző bár időnként basáskodó Nyilas Egóval harmonikus párost alkothatnak.)
» Éjfélutáni Nyilasok (01-03 óráig) a Mérleg ASC- jegyhez lehetnek rendelve:
(Azzal, hogy a szeretetre méltó Mérleg nagyon odafigyel a környezetére, ezért aztán többnyire mérsékelheti a Nyilas fennhéjázó hajlamát.)

» Hajnal előtti Nyilashoz (KB. 03-tól) a Skorpió ASC - jegy társulhat:
(A lendületes Skorpióval együtt a Nyilas Ego a legnagyobb fordulaton pöröghet.
Szinte nem is lehet velük lépés tartani. )

► Hajnaltájt született Bakokhoz a Bak felkelő ASC- jegy társulhat:
(Mint minden esetben, aki pirkadatkor látja meg a napvilágot a Nap-jegyhez köthető tulajdonságok- mind pozitív és negatív értelemben markánsabban fognak megjelenni.
Szinte mindig kifogástalan munkát végeznek. Vagyis úgy is fogalmazhatnák, hogy mindenhol eredményesen dolgoznak, ahol „az üzlet az üzlet” felfogás érvényesül.)

» Reggel születte Bakokhoz, pedig nagyvalószínűséggel a Vízöntő ASC –jegy lesz adott:
(A Bak nyugodt higgadt, összeszedett, Egó -ja viszont nem mindenkor engedi érvényre jutatni a Karmisztikus Vízöntő-jegyet. Bármennyire tudatos az, hogy a Vízöntők nem ragadnak le a rég múltban. Általában ragaszkodnak a nagyot szóló dolgokhoz, ezért aztán nem szabad merevnek lenniük az észszerűség határain belül kell maradniuk, ezáltal a „mindenki egyért” hozzá állással mindent elérhetnek.)

» Délelőtti Bakok a Halak ASC – jeggyel nagyon jó pársok:
(A szelíd halak fogékonyságot hozhat az érzelmei által. Rendkívüli tehetség és sokoldalúságot alkothat e két jegy páros. Gyakorta még szociális módon segítő szolgáltatásokra is képesek lehetnek. Fontos, hogy ne legyenek kishitűek.)

» Délkörüli Bakoknak a születési idejükre a Kos ASC –jegy eshet:
(Minden ilyen jegypáros szülött kerüli a tunya embereket. Mivel Ők maguk egy percre sem képesek ülve maradni, mindig tesznek-, vesznek. Az információjukat leginkább megtartják maguknak, és abból építkeznek.)

» Kora délutáni Bakoknak a Bika ASC - jegyet kell rendelni.
(A Bika aszcendens által valamennyire vissza tudja fogni a Bak fölösleges bonyodalmait, de még így is rájuk férne egy kis derűlátás. Ne csak a munka, hanem némi szórakozást is be kell illeszteni az életvitelükbe. Óvakodniuk kell, hogy a Bak hatalmi pozíciója ne tudjon felül kerekedni a Bika amúgy is anyagias munkamániáján. Tárgyiasan át kell értékelni a céljaikat.)

» Délutáni Bakok Ikrek ASC- jeggyel jöhetnek a napvilágra:
(A mentalitásuk mindenkivel megkedvelteti őket. Nagyon jó tanárok, tanítók válhatnak az ilyen jeggyel leszületett emberekből. Azonban a kereskedelmi életben is igencsak megállhatják a helyüket. )

» Napnyugta tájéki (általában olyan 15-16-től levő időpont eshet ide). Bakok a Rákokkal alkotnak jó ASC jegyet.
(Az óvatos Rákok segítőkészsége és konfliktuskerülő életmódot vihet az egyenrangú kapcsolatba. A rákok mivel nagyon takarékosak, ezért a munkával járó felelősség olykor borzasztó súllyal nehezedhet rájuk. Félnek attól, hogy nehogy tönkre menjenek.)

» Koraesti Bakokhoz (olyan 18-19 órai születési időben) az Oroszlán ASC –jegy járulhat. (Rendkívüli felelősségteljes és hozzáértő a hozzáállásuk szinte mindenhez. Előnyükre válhat, hogyha nagy tét forog kockán, akkor bizonyítani tudják a rátermettségüket. )

» Esti Bakoknál (olyan 21 óra körüli születési idővel) a Szűz ASC - jegy hozhatja meg az életcélt.
(Fontos hogy az örökké aggályoskodó Szűz magát a Bak révén biztonságba érezhesse.
De a Bak jegyre is, jellemző, hogy mindig a kitaposott örvényen szeret haladni.)

» Éjféltájéki Bakoknál a Mérleg ASC—jegynek kell dominálnia.
(E páros így jó szándékú manipulátornak számíthat, viszont jó szándékkal adják a dolgok működtetéséhez a megoldási lehetőségeket.)

» Éjfélutáni Bakok (olyan 02-03 órás időkben születetek) Skorpió ASC - jegyre támaszkodhatnak.
(Bár ez lehet az állatövek közül a leg zárkózottabb párosítás. Hitetlenül szűkszavúak lehetnek. Viszont nagyon jó meglátásuk van a szép hozamokat hozó üzleti lehetőségekre.)

» Hajnal előtti ókban született Bakoknál (olyan 05-06 előtt) még a Nyilas jegyre esik az ASC- jegyük.
(Az egész életük a Jin és Jang kettőségén alapulhat. Lényeg az inkább, hogy pozitívan gondolkodjanak. Fontos, hogy a nyilas derűje helyet kapjon az életükben, már csak azért is, mert a Nyilas nagyon is tisztába van az ígéret súlyával és erejével. )

»A Vízöntő Napjegyhez a hajnaltájban született Vízöntő ASC - jegy adható:
(Ők a „Zodiákus” legbarátságosabb elemei. Kedves mosolyukkal s határozott kézfogásukkal, szinte mindenkiben rokonszenvet ébresztetnek. Arra születtek, hogy megoldják még a vészhelyzeteket is. Nagyszerűen értenek, ahhoz, hogy hogyan lehet a közös nevezőre ráakadni. Bárhol élnek és dolgoznak a siker, azon múlhat, hogy milyen hozzáállást tanúsítanak, és mennyire tudják megőrizni a derűjüket. )

» Reggel született Vízöntőkre a Halak ASC - jegy eshet:
(Mivel a Halakra a „hadd segítsek” jellemzés jut, ezért lehet, hogy éppen ápolással végzik a munkájukat. Viszont a halakra jellemző lehet bizonytalanság is, ezért aztán a Halak személyiség jegyek keveredve a Vízöntő intuitív természetével, a legjobb, megvilágosodott formában képesek előállni az életporondján.)

»Délelőtti Vízöntőkre a Kos ASC - jegy hatása érvényesül a legjobban:
(Mivel a vízöntőknek csak ritkán van szükségük arra, hogy kezdő lökést megkapják, még is a Kosok ezt jelenthetik számunkra. Humorukkal is magukra vonják a környezetük figyelmét. Pláne úgy, hogy a Vízöntők hosszú távú terveikben is számíthatnak a Kos törekvésére.)

» Délkörüli Vízöntőknek (amelynek 10-12 körül van vége) a Bika ASC –jegy juthat.
(A Bika földhözragadt attitűdje, hogy – „vagy úgy lesz, ahogy én szeretném„…- a Vízöntő részére egyszerűnek, tűnhet. Azonban a Bika csökönyössége, ha elhatalmaskodik, akkor ha még ehhez a Vízöntő vitatkozó kedve is beépül, akkor az élet leckéjének elsajátítása nem lesz egyszerű. )

» Koradélután született Vízöntő Ikrek ASC- jeggyel.
(Ez együtt jár és adhatja a gyors észjárást, azonban a merev Vízöntő nagy hasznát láthatja a rugalmas „nyüzsi” Ikrek személyiségének. Azonban, ha Vízöntő zsörtölődő vitatkozó énje is, nagyobb szót kér és kap, akkor zavaros lehet a kapcsolódó „Én”.)

» Délutáni Vízöntők Rák (13.30-15-16-ig) ASC- jeggyel:
(Elővigyázatos személyiséget adhat. Azonban a Rák felkelő aszcendens jegyűek mindig hajlamosak a szentimentalizmusra.)
» Napnyugta tájéki Vízöntők (KB.17-18.óra) az Oroszlán ASC- jegyre tevődhetnek: (Energetikus, és magabiztos, e két jegy kötődése, de ajánlatos az elragadóbb tulajdonságokat kihangsúlyozni. )

» Kora esti Vízöntőknek a Szűz ASC - jegy juthat:
(Közösen mindig készek arra, hogy figyelembe vegyék a mások helyzetét is. Soha sem unatkoznak, mindig vannak orvoslásra váró problémák. Az egyik legmegnyerőbb tulajdonságuk a Szűz mértékessége. )

» Esti Vízöntőknek a Mérleg ASC –jeggyel:
(A szeretettre méltó Mérleg személyis nagyszerűen kiegészíti a Vízöntő Egóját.
Mindketten imádnak másokkal kapcsolatba kerülni.
Gyakori, hogy nem tudnak nemet mondani, ezért, ha nem figyelnek a részletekre, akkor kizsigerezhetik magukat.)

» Éjféltáj született Vízöntőkhöz a Skorpió ASC társulhat: (A Skorpió ügyessége és Vízöntő jó műszaki érzéke többnyire intuitív figyelemre méltó, ösztönös, megérzéseket eredményezhet.)

» Éjfélutáni Vízöntőknek a Nyilas ASC –jegy tudható be:
(Barátságos, vibráló Vízöntő egy testben a győztes Nyilassal, annyi pozitív energiát adhat, hogy szinte már elképzelhetetlen dolgokat teremhet. Rendszerint kiváló összeköttetésekkel is rendelkeznek, jól értesültek és főleg nagyon népszerűek, lehetnek.)

» Hajnal előtti Vízöntőknek a Bak ASC –jegy juthat.
(Ők azok, akik mindig betartják a szabályokat. Bár e túlságosan komoly embereknek minden pusztába kiáltott szó nagyon fontos lehet, hogy felengedjenek és ezzel a saját életüket, megédesítsék.)

►Végezetül jöjjenek a Halak Napjegynek a hajnaltáji Halak ASC jegyre eső jellemzései: <Ide a 05-06 óra előtti szülöttek eshetnek.>
(Ők a szokásosnál is lágyszívübb, jóságosabb, teremtések. A munkahelyükön ők azok, aki önállóan és nagy intenzitással végzik a munkájukat. Fontos azonban, hogy ne zárkózzanak túlságosan az emberektől. Ez azért is fontos lehet, mert a horoszkóp körben az övék az utolsó Halak - jegy és egyben a 12. ház helye. Ez a ház pedig: a száműzetés, korlátozások, az akadályok az életpróbák, és az elszigetelődés jelentés tartalmakkal hozhatók összefüggésbe).

» Reggeli Halakhoz a Kos ASC - jegyet lehet adni:
(A Kos gyermeki őszinteségének és vibráló lelkesedésének köszönhetően kimeríthetetlen energiát kaphatnak a Halak. Közösen felvértezve magabiztosan nézhetnek az újabb és újabb kihívások elé. )

» Délelőtti Halakra a Bika ASC - jegy eshet:
(Többnyire halk szavúak, azonban, ha úgy hozza a szükség a Bika hatására, nem rejtik véka alá a véleményüket sem. )

» Délkörüli (10.40-12-ig), a Halak esetében az Ikrekre eshet az ASC - jegy:
(Szívélyességük, gyors észjárásuk csapongó képzeletük serkentően hatnak rájuk, mivel jó szándékú kedves emberek, ezért tehetséges menedzserek is lehetnek.)

»Kora délutáni Halaknak a Rák ASC - jegy adhat hihetetlen szorgalmat.
(Rák szorgalmával még magasabb fokozatra is kapcsolhatnak. Soha sem szabad gyengének mutatkozniuk, meg kell tanulni kitartani a saját álláspontjuk mellett.)

» Délután született Halaknál az Oroszlán ASC - jegy bizony mély benyomásokat hozhat be. (Azért, mert a művészies Halak Ego és a teátrális Oroszlán aszcendens - jegy találkozásakor olyanembert kapunk, akik imádják a drámaiságot. Nagyszerűen értenek a szerepalakításhoz. Az Oroszlán Halak párosnál nem ritka, hogy a korábban tett szívességeiket jóval később sokszorosan kaphatják vissza.)

»Napnyugta idejében (18.45- től ) született Halak ASC - jegyre jellemző az univerzális szeretet. Náluk természetes dolog önzetlenül adni, segítőkészek, előzékenyek. Rendkívül intelligensek. Mivel ennyi minden szól mellettük nem szabad a korlátlan lehetőségeket aláásniuk, azzal, hogy nem megfelelő ismeretségeket kötnek.)

» Kora esti (20.25. körüli) Halakra a Mérleg ASC –jegy eshet:
(Ők úgy érzik jól magukat, ha mások részére is megteremtik a harmóniát. Ugyan is, ha megromlanak a kapcsolataik, akkor maguk is kiegyensúlyozatlanná válhatnak. Mivel jól tudnak társalogni, ezért mindenki úgy könyveli el, hogy az ilyen emberekkel nagyon jó együtt élni és dolgozni.)

» Este született (22.50-től született) Halakhoz a Skorpió ASC jegy társulhat:
(Mind a Halak mind a Skorpió erősen idegenkedik a sebezhetősség érzésétől. Mivel azonban a Halak Egó - ban van egy egészséges adag - gondoskodási vágy is, ezért aztán segítségére lehetnek másoknak is. )

» Éjféltájt született (01.15-ig született) Halaknak a Nyilas az ASC- jegy párja: Mivel a Halak melegszívű, megnyerő teremtések, akik örömmel lelnek a Nyilas párjukra. A Nyilas megnyerő viselkedésével, rajongják körül a halakat. )

» Éjfélutáni időben született Halakhoz a Bak ASC –jegy társulhat.
(Segítőkészségükkel a föld legmegbízhatóbb egyede jön létre. Gondosan vigyáznak a tulajdonukba lévő tárgyakra, a Bak – Halak párosból a bevett módszerhez ragaszkodó jó tanárok válhatnak. Az éles eszű halak, és a mindent alaposan átgondoló Bak kettőse ügyesen tud jó értelemben befolyásolni másokat. )

» Hajnal (05 óra előtt született) Halaknak a Vízöntő ASC- jegy lehet a kiegészítője:
(A kozmikus halak és a galaktikus Vízöntő kettősét a földi dolgok kevésbé hátráltatják.
Azért, mert a mostani életükbe tehetséggel és varázslattal fölvértezve érkeztek erre föld nevű bolygóra. Éppen ezért nagy vonzalommal vannak az égbolt iránt.)

Fentebb is jeleztem már, hogy érdekes módon a jegyeknél való jellem megjegyzés, akár a "Deszcendens"-jegy, vagyis a VII. házas párkapcsolati össze illendőséggel is összehozható!

Itt a leírás vége, remélem, hogy hasznotokra válik az asztrológiai ismeretek még jobb megismerésben: Üdvözlettel Ilcsi Mama.


1682. Ilcsimama2014-01-28 12:09
III. Rész.

Az 1665. számon elkezdett majd a következő II. részt az 1668. számon olvashattátok folytatásként „a születési időknek a körülbelüli napszakokra jutó NAP- ASC - jegy jegypárosítások leírás témakörben.

►A felséges Oroszlán Napjegy következik.
»Hajnaltáji Oroszlánokhoz (Olyan 03. körüli időben), az Oroszlán ASC - jegyhez társul.
(Már gyermekkorukban nem kevés fejfájást okoznak a szülőknek abban, hogy nagyon bátrak és nem félnek belevágni semmibe sem. Mottójuk” Lássunk hozzá azonnal és totojázzunk” )

»Reggeli Oroszlánhoz a Szűz ASC - jegy dukál.
(Itt a Szűz jelleme szöges ellentétbe állhat a magabiztos Oroszlánéval. Kevéssel hajnal után született Oroszlánok többnyire nemes lelkűek. És segítőkészségűek.)

»Délelőtti Oroszlánnak a Mérleg lehet az ASC jegye.
(A mérleg azt mondja, hogy „Ez vagyok én és az vagy Te”. Majd azt kérdezheti, hogy hogyan is keveredhetne össze az Oroszláni büszkeség a precíz mérleggel. Nagyon vágyódnak a szeretetre.)

»Délkörül született oroszlánokhoz a Skorpió ASC jegy társulhat.
(A skorpió jegyű Oroszlánok magukat is beleértve mindent nagyon komolyan vesznek. Amennyiben az életük során nehézségeik támadnak azt leginkább az intoleranciájuknak, türelmetlenségüknek köszönhető. Sok esetben túl hajtják magukat, nem vigyáznak az egészségükre. A skorpió titokzatosságával sok esetben gyanakvóak is.)

»Kora délutáni Oroszlánnak a Nyilas ASC adhat nagyon sok mindent a Jupiter uralkodója által. Mivel ez lesz a személyi bolygója is.
(Meleg szívélyességgel áldotta meg őket a sors. Folyton járnak-kelnek, nyüzsögnek. A Nyilas személyiség igen jó hatással lehet az Oroszlán derűs és kedves Egójára. A nyilas ASC inspirációt kölcsönöz az Oroszlánnak, ez táplálja bennük a tüzet.)

»Délutáni (16 óra körül.) Oroszlánokat a Bak ASC boldogíthatja.
(Az Oroszlán szakértelme és maga biztossága pontosan azzal az alaptulajdonságokkal társul a Bak személyiséghez. A Bak felkelő jeggyel rendelkező Oroszlán hűséges, pedáns, és romantikus társa párjának. Létfontosságú az életükben, hogy nagyon jó kapcsolatokat építsenek ki.)

»Napnyugtán született Oroszlánoknak a Vízöntő ASC adhatja mind azt, ami e két jegy párost boldogíthatja illetve, hogy másként láthatják a világot.
(Ők tudják, hogy a nagyobb tudatosság náluk csodákra képes. Vízöntőknél kulcsfontosságú maga hozzáállás. Csak akkor jön elő a Vízöntő vitatkozó hajlama, ha az Oroszlán nem kellő figyelmet fordít erre a tényre. Egyiküknek sem érdeke, hogy olyan természettel éljenek, hogy elidegenedjenek egymástól és ez által másoktól is.)
»Kora esti Oroszlánokat a Halak ASC egészítheti ki.
(Ugyanakkor egy kicsit elbizonytalaníthatja. Nehezen tudja elfogadni, hol végződik Ő és hol kezdődhetsz Te. A halak titokzatossága szinte valószínűtlen párost alkothat az Oroszlán feltűnési vágyával. El kell fogadniuk, hogy meg kell osztani magukat másokkal is.)

»Esti Oroszlánok (21.30-ig születettek, mert már utána Bika aszcendens--re eshetnek.) a Kos felkelő ASC kaphatják:
(A Kos mindig tudja, hogy „Ez vagyok én”. A Kos üdítően őszinte személyisége valamelyest tompítja az Oroszlán egocentrizmusra való hajlamát. A tevékeny Kosnak hála egy –két lépéssel mindig előbbre tartanak a választott munkájukban. Ha van hibájuk az többnyire a Kos türelmetlen természetéből adódhat. A gyógyírt a nagyon is tudatos önvizsgálattal érhetik el. Mert különben türelmetlenek és öntörvényűekké válhatnak.)

»Éjféltájéki Oroszlán Bika ASC - jeggyel, rendelkezhet.
(A kompromisszum készség igen csak kevés e jegypárosban. Ehhez még az is párosulhat, hogy egyenként is elzárkóznak a változásoktól. Viszont a munkájukat nagy hozzáértéssel végzik. A Bikának köszönhetően jól értenek a pénzügyekhez és ezt még az is tetézi, hogy az Oroszlán szereti a jólétet a szép dolgokat ezért aztán az anyagi dolgokban nagyon jól állnak.)

»Éjfélutáni Oroszlán: (23. 59.-től.) az Ikrek ASC - jegyhez társulhat.
(Az Ikrek csacsogó jelleme nagyon is jól érvényesül az Oroszlán –jegy - sugárzó Egó -jában.
(A siker nagysága azon is múlik, hogy életük során mennyire lesznek képesek tudatosan odafigyelni önmagukra és a környezetükre. Ez a páros alkotja azt, hogy a társaságokban lazák és könnyedekként viselkednek.)

»Hajnalelőtti Oroszlán pedig olyan 03-ig RÁK ASC- jegyhez tartozhat.
(Mivel a rák tudatában van az oroszlán jegy bátor és vakmerő határaival, ezért a Rák ASC a megfelelő lépések megtételére is megtaníthatja az ilyen ASC jegyű szülöttet, hogy az önvédelme érekét is maximálisan vegye figyelembe. Kellően céltudatosak, szorgalmasak és jó képességekkel rendelkezők, gyengédek, odaadóak, és másokkal törődők az ilyen jegy párosban születettek.)

►SZŰZ Nap jegyhez a hajnali születés miatt (08. előtt) a SZŰZ ASC.- jegyet kell adni.
(Ők azok, akik sohasem unatkoznak. Kicsit olyanok ők, mint a fán lakó izgő-mozgó mókusok. Faitalos megjelenésűek, segítőkészek, kedves emberek, de a szőrszálhasogatás sem áll távol tőlük.
»Reggeli (08. utáni idő.) Szűznek pedig a Mérleg ASC jegy adhatja meg, hogy ne legyen határozatlan. A Szűz Föld-jegy, míg a Mérleg pedig Levegős-jegy és Vénusz az ura, ezért a személyi bolygója is Nap és Hold mellett a Vénusz lehet. Ez aztán azt is adhatja neki, hogy vonzódik a szépséghez, és a harmóniát tartja élete fontos feladatának. A szűz rendkívül megnyerő párost alkothat a szeretetreméltó Mérleggel. )

»Délelőtti szerény Szűzhöz (10.40 körül), pedig jól passzolhat a Vizes jegyű - Skorpió ASC –jegy.
(Marssal illetve annak a magasabb oktávját birtokoló Plútóval. Amely adja számára a megújulást és az átalakulási élet feladatban, lehet segítségére. A Szűz mivel gyors gondolkodással bír, a Skorpió ötvözettel a koshoz hasonlóan semmitől sem félő attitűdöt kaphatja. Mely párosulhat a veleszületett kíváncsisággal, de a gyanakvással is. Kapcsolat terén pedig mivel az I. házas ASC jegyével, a Skorpióval szemben áll a VII. házban a Bika jegy, annyi erőt vihet a Skorpió ASC által a kapcsolatba, amely által szívügyekben ugyan kifürkészhetetlen lehet, ugyanakkor a Szűz nyíltságával, becsületes természetével, főleg a józan eszével, a megbízhatóság mintaképe is lehet, és még a Skorpió aszcendens jegy által az erotikus dolgai is felerősödhetnek.)

» Délkörüli (13.10.) Szűzhöz a Nyilas ASC- jegy társul.
(Szűz/ Nyilas konstellációban gyakori a könnyed és elnéző hozzáállás. Mivel a csillagállásban a Nyilas is jelen van, ezért vigyázniuk kell, nehogy szenteskedőnek lássanak).

» Kora délutáni Szűz estében (15.41 -ig, még Bakra esik ) pedig a Bak ASC lehet a nyerő páros.
(Amely gyakorlatias kiegyensúlyozott, de kíváncsi versenyszellemre sarkalhatja a szerény szűz jegyet. Azért mert a Bak jegy hatására hideg józanságban gyökerező gyakorlatias bölcsességgel ellátott keveredést ölthet testet ebben SZŰZ/ Bak aszcendens - jegyben. )

»Délutáni Szüzek estében (15.42-től) az ASC jegy a vízöntő- jegyhez párosulhat.
(A vízöntőre ugyan jellemző lehet a vitatkozó hajlam, de a Szűzzel együtt egy erős karaktert képeznek. Éppen ezért a munkaterén, ha ingerültek, akkor általában a védekezésre rendezkednek be, így aztán nehéz velük együtt dolgozni. Az érzelmeiket sem, adják ki még azoknak, sem akik közel állnak hozzájuk.)

» Napnyugata tájékon született Szűz Nap jegyűek, a Halak ASC - jeggyel kaphatnak.
(Igen jó párost alkothatnak, azért mert az eszes és könnyen alkalmazkodó Szűz-jegy adhatja az analitikát, a részleteket, míg a Halak pedig a könnyű alkalmazkodási lehetőségeket. )

»Kora esti Szűznél pedig, a Kos ASC dominálhat.
(A Kos-jegy smárja által nagyszerű páros születhet ebben a jegyben. A tüzes kos hatására azt adhatja a szülöttnek, hogy” Tedd meg most és gondolkodj majd rajta később.” A Szűz lelkes munkaerejét a Kos leleményessége sarkalhatja, ezért aztán nem árt az óvatos szűz realitása.)
»Este született Szüzek - hez pedig Bika ASC jegy lesz az adott.
(Amely méltóság teljes jó ízlést, jó üzleti és pénzügyi érzéket adhat a Szűz jegynek. Már csak azért is, mert a Szüzek hajlamosak szemelőt téveszteni, hogy a materiális javak soha nem hozzák meg a teljes boldogságot. Viszont a Szűz „Egóját” mozgató segítőkészség megoldást adhat arra, hogy ez vezérelje a szülöttet boldogulásban, illetve megszerzett vagyon gyönyörűségében. )

»Éjféltájt született Szűznél az Ikrek, lehet az ASC.
(Éppen ezért ők rájuk illik a legjobban az a mondás, hogy „gyors észjárású beszédes emberek.”Természetüknél fogva szeretettre méltó emberek. Az otthonuk nyújtja számukra legnagyobb kényelmet. A szüzekre oly jellemző rendmániáját egy kicsit az Ikrek, szétszórtsága kiegyensúlyozhatja.)

» Éjfélutáni Szüzek (Olyan 0. 30 körüli időpont) a Rákokkal alkotnak ASC párt.
(Együtt kiválóan előmozdítják az életük fejlődését. Szerények, segítőkészek és gondoskodók. Bár sok esetben aggódnak azon, hogy e jegy páros hatásból eredő munkavégzési képességüket megfelelően ismerik –e el. Bár a túl sok figyelem is zavaróan hathat a Szűz szerénységére és Rákgondoskodó lelki életére.)

» Hajnal előtti Szüzekhez (01.30 –kor, már az oroszlán jegy 10° fokát jelezheti a születési idő.) az Oroszlán ASC - jegy párosul.
(Itt a Szűz jegyre az Oroszlán magabiztossága igen csak nagy önbizalmat adhat. Az is lehet a mottójuk, hogy „Lássunk hozzá most azonnal”. Aztán még az Oroszlánra oly jellemző „ majd én meg csinálom, bízzátok csak rám” hozzáállás a szűz segítsége árán nagyszerű ötvözetet adhat a jegypárosnak.)

►Mérleg nap jegyhez, (05 óra és 6.10 -kor már a Mérleg 20° fokánál találhatóak azok a Mérlegek, akik hajnaltájt születtek Itt leginkább a Mérleg ASC adja a dupla egyensúlyt.
(Azért, mert amikor a legjobb formájukban vannak, megőrzik a józanságukat. Ez időt hagy nekik, hogy tetteikben lefékezzék és élvezzék az élet adta örömöket. Így aztán ez korrekt, becsületes, kiváló diplomáciai érzékkel megáldott szülöttet eredményez. Sikeres üzletemberek válhatnak belőlük.

» Reggel született Mérlegek (7.10 –től.), a Skorpió jeggyel alkotnak ASC jegyet.
(Akkor egy titokzatos, érzéki személyiség kerekedik ki belőle. Viszont a Skorpió jegy egy kicsit gyanakvóvá is teheti a mérlegeket. Ezért aztán, még ha szívüket –lelküket is beleadják egy romantikus partner kapcsolatba, nem tudják kifejezni az igazi érzésüket. )

» Délelőtti Mérlegek (Nyilas vége 29° foknál 13.20-kor, érvégett.) Nyilas ASC jeggyel rendelkezhetnek.
(Ők a zodiákus legelragadóbb társasági figurái. Ugyan akkor nem árt óvakodniuk, hogy ne mindenáron akarjanak kedvére tenni mindenkinek. Arról lehet szó, hogy nem tudnak nemet mondani. Amennyiben megfelelő korrekt emberekkel veszik körül magukat, mindenki szeretetét bezsebelhetik és ebben a határ a csillagos ég. . . .

» Délkörüli (12.21-ig.) született Mérlegek Bak felkelő ASC - jeggyel rendelkezhetnek.
(Rendszerint olyan ügyesen tudják alakítani a dolgok menetét, hogy saját maguk és mások is elégedettek lehetnek velük. Mivel a Mérleg és bak jegy is egyaránt aktív, hiszen kardinális jegyek, ezért mindig tudatában vannak azzal, hogy a befektetett munka jól megtérülhet, ha a hozzáállásuk megfelelő és gondos. Döntéseik tisztességesek, és ítéletalkotásuk a nagylelkűségről tanúskodik. Ugyanakkor a Mérleg/Bak konstellációban a családi élet az, ami buktatót jelenthet. Azért mert a bölcs öreg bak érzelem mentes közönyösséggel vesz részt az otthoni munkában. Bár a házi munkát zokszó nélkül végzik, ugyanakkor elkerülheti a figyelmüket, hogy ilyen –olyan okból, de a partnerük számára már elmúltak a mézeshetek érzései. Mi erre az orvosság? Váljanak nyíltszívűbbé egymás iránt, és ne hagyják ellaposodni az életüket.)

» Kora délután született Mérlegekhez (Olyan 15 körüli időpont.) a Vízöntő ASC- jegy lesz adott.
(Nagyszerű párost alkot egymással e két jegy. A vízöntőre oly jellemző, vonzó, szellemes viselkedési forma nagyon jól összeillik a szolgálatkész szeretetre méltó Mérleghez.)

» Délutáni mérleghez a Halak ASC- jegy van rendelve.
(Ennek következtében az ilyen ötvözettel megáldott emberek elbűvölők lehetnek. Ők azok, akik a bolygónk legempatikusabb emberei közzé tarozhatnak. A szelíd halak és a mások életébe beleavatkozó Mérlegek aggódó őszinteséggel, érzékenységgel, a harmonikus kapcsolatokra törekszenek. Éppen ebből az indíttatásból lételemük, hogy hasonló barátokkal, munkatársakkal, vegyék körül magukat.)

» Napnyugta tájéki Mérlegek és Kos ASC- jeggyel született emberek egymásra hatását adhatják.
(A Kos jegy személységét és a Mérleg szolgálatkészségét, mentalitását, nehéz felül múlni. Esetleges gondok abból adódhatnak, hogy a Kos türelmetlen hatást kölcsönöz, míg a Mérlegek pedig a szokásoknál is készségesebbek, ez által folyton az elfogadást keresik, mivel azonban az aktív Kos jellem hatása pontosan olyan, hogy nehezen tud egy helyben létezni, ezért aztán mindkét jegy jellegzetességét illik figyelembe venni, ahhoz, hogy olyan emberekkel létesítsenek jó kapcsolatokat, akik ezeket, a jellembeli dolgokat tudják értékelni.)

» Kora esti Mérlegek és Bika ASC- jeggyel alkotnak párost.
(Igencsak tiszteletet, parancsoló jellemet kapnak a Mérlegek a hozzájuk adott születési idő által. Maga a Bika személyiség ugyan egy kicsi lassúságot adhat a szülöttnek, de mivel a Bikát a gyakorlatiasság motiválja, a mérleg adta jelleggel könnyed szemlélet móddal, nagyon jól intézhetik az ügyeiket. Ehhez még az is párosulhat, hogy mindkét jegynek az ura a Vénusz bolygó. Ezért az emberi kapcsolataikban szívélyesek lehetnek. A csodálatosan szép Vénusz” Az esthajnal csillaga”, vonzerővel ruházza fel az ilyen jegyben született embereket.)

» Este született Mérleg emberekhez, az Ikrek ASC- jegy párosulhat.
(Beszédes előzékeny embereket találhatunk ebben jegy-párosban. Az ikrek ide-oda röpködő természete segítsége által és a szeretetre méltó mérleg által nagyon jó és sok barátra tehetnek szert az életükben. Csak arra kell nagyon vigyázniuk, hogy tartsák meg határt, ne váljanak szétszórttá, mert akkor a félreértések hálójában találhatják magukat.)

» Éjfél tájt született Mérlegek Rák ASC- jeggyel jöhetnek a világra.
(Ők az állatövjegy leggondoskodóbb dajkái. Lelkes munkaerők, udvariasak és a jól jövedelmező foglalkozásokhoz vonzódnak. A rák garasoskodó természete hozzásegíti e páros jegyet, hogy többet szerezzenek meg anyagi téren, mint amennyire szükségük lehetne.)

» Éjfélutáni Mérlegek a születésük idejében az Oroszlán ASC- jegy juthat.
(A megjelenés ebben, jegypárosban lenyűgöző. A felséges Oroszlán a megszokott bőkezűséggel rendelkezik, míg a Mérleg az előzékenységével, szeretet iránti vágya által, ötvözi e két dolgot. Amely magával hozza azt, hogy mások megbecsülik a figyelmességet. Mivel azonban az Oroszlánok a munkasorán természetüknél fogva érzik a felelősség súlyát, ezért aztán kellő függetlenséget igényelnek e téren. Azonban meg is találja e két jegypárosítás az anyagi elismerés és az anyagi gyarapodás lehetőségét. Életükben sütkérezni fognak az általuk oly nagyon fontos elismertségben.). . . .

» Hajnal előtti Mérlegek SZŰZ ASC- jeggyel rendelkezhetnek.
(Lesz bennük egyfajta erkölcsös, szerény, sziklaszilárd méltóság. A két-jegy adta összpontosító képesség pedig párját ritkíthatja. Viszont jellemző lehet rájuk a makacsság is. Viszont kiváló Önértékelési képességgel, való megáldás következtében híven szolgálhatnak másokat. Akár a munkában, akár a családi életben, mindig a leggyakorlatiasabb és tapintatos módon akarnak és tudnak is segíteni.)

Ezután a IV. rész folytatás következik majd.

1681. zalakriszti2014-01-26 23:12
Drága Ilcsi Mama!Viki mondta hogy újra megjöttél!Nagyon örülök Neked és remélem jól vagy azt hittem már vissza sem jössz többet! :( Képzeld az apum még megvan a prosztatából helyre jött csak szíves sajnos!DE inkább ezt a témát kerülöm tudod struccpolitikát folytatok ez ügyben!Megpróbállak vissza olvasgatni.Az öregeim is megvannak a 97éves is és remélem a munkám is megmarad az idén!Kívánok Neked minden jót még jövök ám!Millió puszim:Kriszti

1680. Ani-Lea2014-01-26 12:58
Olvastam az elejét a fórumnak nekem ez nagyon magas, nagyon sok minden van amiről nem is hallottam, meg anynira összefüggő, nekem önismeretet kellene tanulnom de ha benéznék valamit az nagyon nem lenne jó nekem, mert tévedni is lehet nagyokat ám... nem rád gonodltam, hogy pl itt saját magamra meg nem biztos, hogy jó ha tudom mi várható kb főleg ha rossz... lehet nem jól gondolkozom bizonoys kérdésekbe lehet erőt adna de mi van ha nem? mi van ha olyat látok amit jobb nem tudni?
(válasz Ilcsimama 1678. hozzászólására)

1679. Ilcsimama2014-01-26 11:10
Kedves „Segítőkész”. Hiszen milyen érdekes neked a „Nick neved” is segítőkész.

Olyan kérdést tettél fel ide a fórumra, amelynek a megválaszolásával másoknak is lehet segíteni. Én ezeket a kérdéseket szeretem a leginkább!

Persze oly módon, a válasszal, hogy azzal a te személyiségi jogaidat sem sértsem meg, még akkor sem, ha Te még itt pontos születési adataidat is meg adtad.
Itt a fórumon már ezt előbb is jeleztem, hogy nem helyes, éppen ezért Neked és másoknak sem tanácsolom, hogy nyílt fórumon bár hol is, ezt megtegyétek.
Örülök, hogy olyan kérdést tettél fel, amelynek kiboncolásával mások is rá lelhetnek a saját ilyen jellegű problémáiknak a megoldási lehetőségeire.
Hiszen tudjátok, akik már régebben is itt vagytok a fórumon, mint például”HnéViktória” és „Ramooona” is, hogy milyen sok mindenre választ találhattok az asztrológiai ismeretek által.

Azért mert a horoszkóp, vagyis a születési óra-képlet, öntudatunk erősítésére használható információival, csak, megmutatja nekünk a jellemünket, a bennünk rejlő értékeket és az elkövethető hibáinkat is.
Az emberek életében pedig az ismétlődő hibák főként akkor fordulnak elő, amikor az a bolygó melyik ezekért felelős, a körforgása során, újra és újra áthalad az állatövi jegyükön.

Ezért ha Ti meg ismeritek az állatövi jegyeteket, annak jellemző leírásait, ismeritek az uralkodó bolygókat, és más bolygókat is, amelyeknek fényszögei kihatással vannak - lehetnek rátok, még arra is van lehetőség, hogy a megtörténéseken szabad akarat által változtatassatok.

Hiszen magában a személyes horoszkópban szinte minden benne van, csak tudni kell kiolvasni belőle a megoldási lehetőségeket is.
(válasz segítőkész 1676. hozzászólására)

1678. Ilcsimama2014-01-26 10:48
Kedves "Ani-Lea". Tudod az asztrológiai ismereteket, amelyeket én itt a fórumon leírok ilyen egyszerű módon való megismertetéssel, hidd el egy kis szorgalommal, ellehet sajátítatni. Hiszen ide csak is olyanok jönnek, akiket ez ilyen módon is érdekel.
Neked és mindenkinek azt ajánlom, hogy a fórum elejéről másoljátok ki a legalapvetőbb ismereteket egy saját mappába, (hiszen én azért ilyen formátumban rakom fel és nem PDF formátumban, amit nem lehet ki másolni).
Úgy, mint: a jegyek azok uralkodó bolygóinak hatásait, a bolygók és a fényszögek ismerete a házak jelentés tartalmai. Az aszcendens –deszcendens - IC IV. ház és a X. Házas MC. –ről szóló ismereteket, valamint minden olyan leírást, amit rá tudtok ültetni a saját horoszkópotok általi saját magatok megismerésére. Hiszen ez által is meg tudjátok valósítani Ön magatokat, és ez a lényeg! Hiszen ezzel tudtok a legjobb emberekké válni.

Amennyiben ehhez én csak egy kicsikét is hozzá tudok járulni akkor az engem már nagy boldogsággal, tölt el.
(válasz Ani-Lea 1677. hozzászólására)

1677. Ani-Lea2014-01-25 21:38
Ez a vers Ilcsi mama számomra pont aktuális :) ahogy olvasom az írásaidat olyan erzésem van, mintha érezném az élményt amivel írod, ahogy magyarázod nekünk mi miért mi hol mikor van, de nekem ez még mindig anynira magas :/ persze a lényeget megértem, de én még mindig azt mondom ehhez nagy tudás kell és szenvedély, le a kalappal előtted!!!! Nagyon jó csak így tovább még írj sok bejegyzést :)

1676. segítőkész2014-01-25 20:10
Kedves Ilcsimama!
Nagyon,nagyon szépen köszönöm,hogy ennyi időt és energiát fektettél a kérdésem megválaszolására.
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!Soha nem kaptam még ilyen ajándékot.Az egész délutánomat feldobtad vele.Sokszor el fogom még olvasni és mindenképpen figyelemmel fogom kísérni az írásaidat.
Mégegyszer köszönöm és sok sikert kívánok a további munkádhoz.
(válasz Ilcsimama 1673. hozzászólására)

1675. ramooona2014-01-25 18:31
Jelentem örülök :)
Sok puszi és köszönöm!

1674. HnéViktória2014-01-25 18:10
Drága Ilcsi Mama !Nagyon tetszenek ezek a leírások.

Ezt a verset régen mikor elküldted nekem úgy megszerettem hogy a kedvenc versem lett!!!
(válasz Ilcsimama 1673. hozzászólására)

1673. Ilcsimama2014-01-25 15:15
Kedves"ramooona", "Ani-Lea" és és "barbi_112" Köszönöm az elismerő szavakat.
Örülök, ha ezekkel a bejegyzésekkel, amiket a kérdésekre vonatkozóan itt afórumon mindenki számára írhatok le segítség lehet nektek az Asztrológiai ismeretekben.

Kedves "segítőkész”. Annak nagyon örülök, hogy itt a fórumon jelentkeztél a kérdéseddel, annak viszont már nem annyira, hogy a születési adataidat is itt a fórumra raktad fel.
Erre ott van a HOXA által olyan nagyon jól kitalált privát üzenet!
Azt ajánlom neked és másoknak is, hogy ilyen személyes jellegű adatsort soha nem szabad nyilvános fórumon közölni.
Azonban csak annyit tudok neked is írni, hogy egyénileg személyes képletfejtést már sajnos nincs módomban elkészíteni, de mivel a kérdésed nagyon jó és nem általános - konkrét párkapcsolatra vonatkozó - és itt a fórumon tetted fel, ezért Te és mások tanulságára is, itt igyekszem az összefüggések tekintetében a lényeges dolgokat leírni.

Mivel ebből is látható, hogy semmi sincs semmiért, minden okkal történhet, ezzel a személyes adataiddal, azt is alá lehet és tudod támasztani, hogy a körülbelüli aszcendens jegy is alkalmazható pláne azok részére, akik nem ismerik a pontos születés idejüket.
Azért is elemzem itt ki kérdéseidet, mert abból más is tanulhat, és ennek a fórumnak ez a legfontosabb lényege!
Mire is gondolok itt?

Te ugye (09.10-i születési idővel) Szűz Napjegyű vagy, a születési pontos időd pedig (19 óra 04’) szerint pedig a Kos- jegy az Aszcendens jegyed. Ezt majd a III. részben a Szűz-jegyben koraeste született ASC- nél olvashatjátok.

A párod pedig (06.03) születési idővel az Ikrek Nap jegyhez tartozik és a perc pontosságú
(02.35’) idejével pedig Bika hajnalelőtti Ikrek Aszcendens jegyben születetteknél már az 1668. számon feltöltve a II. részben láthatjátok

♥ Kérdésed, hogy mitől működhet ez a Ti kapcsolatotok? Illetve mi a dolgunk egymással? Mire számíthatunk ezek után?
Ez a lényege a párkapcsolatnak?!

Amennyiben azt vesszük, hogy Te nyitottabb természetű lehetsz, míg a párod egy kicsit zárkózottabb egy már olyan fontos tulajdonság, hogy egymást tisztelettel tudjátok kezelni.

♥ Aztán Neked ugye az ASC - jegyed Kos-jegy/ Mars urával, tehát egy kicsikét hevesebb a természeted is. (Csak megjegyzem, hogy neked még a rejtett Aszcendens jegyed is Kos-jegy).
A rejtett aszcendens pedig meg mutatja az utat a külvilág felé, jelen esetben a VII. ház felé a párkapcsolatok tekintetében. Azt mutatja, meg ahogy bennünket más miként lát, például a VII. társkapcsolatok házában.
A Horoszkópkörben a Kos-jeggyel pontosan szemben 180° fokra található a VII. ház a (társas viszony a házasság), a párkapcsolat és a szerelem háza, vagyis „deszcendens” jegy az általános horoszkópban is melynek minden jegy és ház egységesen 30-30°fok a Mérleg jegyben van, melynek az uralkodó bolygója a Vénusz bolygó.

A VÉNUSZ bolygót egyébként, (esthajnalcsillagnak is hívják, mivel fénylő csillagként, mindig látjuk az éjjeli égbolton).
A VÉNUSZ elsőleges értelmében túlnyomóan „jótékony” a Vénusz az asztrológiai hagyomány szerint a „Fortuna minor” a kis szerencse” bolygója.
Az emberi kapcsolatok, és érintkezések hangoltságának mutatója lehet. A Vénusz bolygón a külvilágból érzelmi benyomások érkeznek hozzánk, szintén, minden állatövjegyen gyorsan átvonul, tehát a hatásait sokszor fejti ki a jegyeken történő átvonulásokkor.
VÉNUSZ a szeretet, a szépség, a vonzalom, az egyensúly, és a harmónia kifejezője, amely a szerelem a szeretet, az átalakulás és a megújulás eszköze. Pláne itt a Deszcendens jegy uraként.

► Ennek az általános egyenlő 30-30° fokos horoszkóp elméletnek a lényegét csak azért szeretném itt is tudatosítani, mert ugye a pontos születési időre készített”Radix” születési horoszkópban, (mint jelen esetben „segítőkész Nick névvel” kérdező neked is), itt a jegyek ugyancsak 30-30° fokosak. Viszont ebben „pontos „Radix”-ban a házak, lehetnek kisebbek, amelyek akár egy jegyen belülre is tevődhetnek de, akár kezdődhetnek egy bizonyos jegyben a kisház vége, pedig már következő jegyre esik.
Azonban lehetnek nagyobbak is, melyek két jegyre is kiterjedhetnek, de akár olyan nagyterjedelemmel lévő házak is lehetnek benne, amelyek akár 3 jegyre is átnyúlhatnak.

Ilyen esetben a ház csúcsa valamely jegyben kezdődik el, majd a következő teljes 30° fokos teljes-jegyet magába zárja, (ezt egyébként közbezárt „Karmikus jegyként vehetjük figyelembe), és az azt követő következő jegyben fejeződik be.

Itt ebben az esetben, ennek a nagy terjedelmű háznak az első vonal által kijelölt csúcsa lesz annak a háznak kezdete és a jegynek az uralkodó bolygója lesz a jegy- háznak az ura is. Azonban egyes értelmezéseknél, még a házhoz tartozó további jegyek uralkodó bolygóinak a hatását is figyelembe lehet venni, pláne ha azokban a születéskori felkelő bolygók is állnak.

Azt is érdemes itt megjegyezni, hogy természetszerűen a 360° fokos horoszkóp körben, kisebb, nagyobb, vagy még nagyobb terjedelemmel, rendelkező házakkal „polárisan” pontosan szemben ugyan olyan terjedelmű házak lesznek!

♥ Folytatva a már fentebb elkezdett témakört már pedig az összeillendőség szempontjából amennyiben a férfi képletében a Mars kapcsolatban áll a Nappal- Holddal és Vénusszal, (mert a Bika Aszcendens-nek az ura is Vénusz bolygó és még itt a Bika jegyben, vagyis a te párod esetében az I. házban benne is áll a születéskori állással a VÉNUSZ. Akkor azt jelzi, hogy a szexuális vonzalom intenzív, azért mert az egyénisége által is, erre is vágyik.
Ugyanakkor mivel az ASC - jegy Bika jegyben található és az I. ház két jegyre is tevődik, mégpedig Bika és Ikrek-jegyre, ezért aztán azt jelezheti, hogy különös elvárásai lehetnek szerelmi téren.
Már pedig itt párodnál a Mars, ugye Rák jegyben található a Ráknak pedig az uralkodó bolygója a HOLD. Ez egyben házias férfit is jelezhet és azt is, hogy a jó szexuális kapcsolat fontos része a kapcsolatnak.
Ugyan csak fontos jelölő lehet még a párod képletében az, hogy a HOLD/ amely azt a nőt jelképezi, akire Ő vágyik/ neki szintén a Deszcendens jegyében, vagyis VII. házas/ Skorpió jegyben/ párkapcsolatok házában állt a születésekor, mégpedig növő-holdfázis idejében. Mégpedig a Hold akkor együttállásban is volt a Szaturnusszal, melynek a- hatásai összeadódnak-, amely azt is jelezheti, hogy sorszerűen egymásra kellett hogy találjatok.
Bár Ő lojális, nem is mindig mutatja úgy igazán ki az érzéseit, de még is képes az elkötelezettségre és az intimitásra.
Mivel Ő inkább az alkalmazkodó, fontos lehet számára a szoros érzelmi kapcsolat. Már csak azért is mert a Skorpiónak az uralkodója bolygója a Mars és másodlagosan pedig Mars magasabb oktávja, vagyis felsőbb fokú megjelenése a Plútó. Főleg azért, mert a szerelem és a vágy jelölőjeként a Mars- bolygót tartjuk számon.

♥ Hogyan lehet ezt még a továbbiakban is, veled szoros kapcsolatban? Nézzük csak:
Neked a Nap jegyed SZŰZ/ Merkúr uralkodóval, mely egyben már ránézésre is azt sugallja, hogy okos és eszes személyiség lehetsz. Pláne úgy, hogy a kérdésednél maradjak, hogy maga Merkúr bolygó a születési „Radix”-ban „lokálisan” a VII. házadban, vagyis Deszcendens-jegyedben a Mérlegben található/ Vénusz bolygó uralma alatt.
Aztán még egy nagyon fontos dolgot is jelez a képleted, még pedig azt, hogy Szűz Nap-jegyedben 3 bolygó is, (NAP- Plútó- Uránusz) benne állt a születésedkor, amely egész életre mérvadó. Mégpedig azért, mert a születési „Radix” horoszkóp az élet, a sors és a jövő kulcsa. Csak az valósulhat meg, ami ebben a képben látható, mégpedig úgy, ahogyan az ebben a képben jelezve van.
Egy planéta „Zodikális” befolyását mindenkorra rögzítettnek vesszük azon a ponton, amelyen a planéta, vagyis bolygók a születés pillanatában álltak.

A Te horoszkópodban maga Vénusz bolygó pedig az 5. ház végénél orbiszon belül (az életörömök házában) és a Szűz jegy határon áll képletedben, ahol még a jóságos Jupiter is helyet foglal. Ugyan akkor érdekes módon a Te horoszkópodban a Mars mutatja férfit is: mégpedig a Nyilas jegyben/ melynek az ura a Jupiter bolygó, amely szintén jelzi nálad is szexuális milyenség fontosságát, hiszen ez egy nagyon jó párkapcsolati együtttartó erőnek számíthat. Ugyan csak a Nyilas-jegyben még benne áll a Mars mellett még a Hold is szintén növő-hold fázis idejében, ami (szintén a saját jelölőd a képletben) a jó hatást adhat a kapcsolatnak.
Egy szónak is száz a vége: a válasz a kérdésedre az összeillendőség az egymásra találás szempontjából, a jó pár-kapcsolat ilyen egymásra találással magáról beszélhet.

Szeretném még felhívni a figyelmedet, (és mások figyelmét is) hogy a fórumon főleg az elején: nálad, a Szűz jegyben álló bolygó halmozódásokról a STELLIUMRÓL, olvass ( olvassatok) értelmezést.
A bolygóhalmozódás akkor jön létre, a „radix” születési képletben, ha három vagy több planéta áll együtt egy jegyben. Ez hatalmas erőkoncentrációt és meglehetős szubjektivitást eredményez, mivel a „nézőpontok” vagyis a planéták energiái ugyanabban a jegyben, vagyis egyazon „szűrőn” keresztül nyilvánulnak meg. Ez nálad még azért is nagyon fontos lehet, mert ugye Merkúr bolygó a gondolatokért felelős bolygó és nálad a Szűzjegynek az uralkodó bolygója.

Illetve fontosnak tartanám még a fórum elején található további ismeretanyagok áttanulmányozását is, a Jupiteri 12. éves ciklusról, (mert a Jupiter bolygó egy éven keresztül halad egy-egy jegyben) és még a Szaturnuszi 3 ciklusról is, olvasd (olvassátok) el tudni valókat.
A Szaturnusz bolygónak a keringési ideje 29. év 167. nap, ezért durván olyan 28-30. évenként tér vissza a saját horoszkópbeli jegy-ház helyére. Szaturnuszi ciklusok - hatása, mert már a születéskori helyére érés előtt is hatással lehet a szülöttre.
Nálad ugye a Szaturnusz a Kos jegyedben található, most még nincs itt az ideje a születési éved tekintetében a II. Szaturnuszi ciklusodnak.
Egy emberi öltőben tehát a STATURNUSZ, KB, háromszor halad át az állatövi napjegyünkön, valamint a születési Aszcendensünkön, illetve Tranzit módon a körfogása következtében találkozik saját magával. Ezek hozhatják be legnagyobb hétköznapi hatásokat.
Ezt mindenki nagyon könnyen kiszámolhatja, olyképpen, hogy KB. 30 -30 éveket kell hozzáadni a születési év –hez, ezek lesznek a Szaturnuszi ciklusokat jelző évek. (Azonban a hatásokat akár már másfélévvel a 29-év előtt is már érzékelni lehet), pláne amikor éppen Nap-jegyen és az ASC jegyen halad éppen át a Szaturnusz bolygó.
A képletből aztán már látható, hogy kinek-kinek milyen jegyben és házban következik be ez a hatás. Mivel ismerhetitek a Nap és az Aszcendens jegyeteket is, ezért azt is könnyen figyelemmel kísérhetitek, hogy a Szaturnusz éppen mikor halad át a Nap illetve az Aszcendens jegyeteken.

♥ (Nálatok „segítőkész” ugye éppen most van ez a helyzet, mivel a párodnak horoszkópjában, a Skorpióban van a Szaturnusz bolygó helye, (nem véletlenül találtál rá éppen most ebben az időben az asztrológiai fórumra), ezért mivel a Tranzit körforgásból eredő módon a Szaturnusz bolygó éppen a Skorpió jegyben halad ezért már érintette bolygó a saját születéskori 16° fokszámát. Mivel azonban a Szaturnusz bolygó is, mint általában a lassabban haladó bolygók, (mint a Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és a Plútó is), időközönként® „Retrográd” hátra, majd ismét előre haladó mozgást végeznek, ezért ugyan azt, a jegyet és fokszámot többször is érinthetik, amikor a hatásaikat is nagyobb mértékben éreztethetik.
Erre párod a képletében a Szaturnusz bolygónál található ® jel is felhívja figyelmet. A pontos egzat 16° fok egyébként 2013. november hónapjában volt és majd ebben a 2014. évben pedig július közepén fog bekövetkezni. Mivel már a múlt évi esetleges hatását is érzékeltethette, talán lehetnek konkrét megtörtént tapasztalatotok is e téren.
Egyébként nem csak a lassú bolygókra jellemző a Retrográd mozgás, hanem a gyors bolygók is, <a Nap és Hold kivételével> esetenként úgynevezett ® „retrográd= hátráló mozgást végeznek. A Földkeringési sebessége folytán áll elő az a helyzet, hogy körútjaik bizonyos pontjára érve, az egyik- másik bolygót úgy látjuk, mintha megfordult volna, és visszafelé haladna, valóságos mozgásának irányával ellentételesen. Ezt a „retrográd” mozgás jelenségnek nevezzük.>

► Ne feledjétek, hogy, amit már fentebb is jeleztem, hogy az emberek életében az ismétlődő hibák főként akkor fordulnak elő, amikor az a bolygó melyik ezekért felelős, a körforgása során, újra és újra áthalad TRANZIT módon, az Aszcendensen, a Nap jegyen és a Szaturnusz helyének állatövi jegyén. A bolygók fényszögeikkel pedig a folytonos körforgásuk következtében bekapcsolnak minden a születési horoszkópban adott aspektusokat akár jók azok, akár esetleg rosszak is.
Amennyiben ezeket a hatásokat esetleg ismerjük ezt követően - megszabadulva a rossz dolgoktól,- lehet új cél feladatokat kitűzni a akár a Jupiteri, akár a Szaturnuszi következő ciklusokra.

♥ Míg a párodnál a Skorpió jegyben áll a Szaturnusz tehát 2014.-évben kivonjuk az 1955. éves születési évet akkor a = 49. évet kapjuk. Tehát mivel a hatás már most is a múlt és az ebben az évben adott lehet, ezért feltétlen jó, ha ismeritek a hatásokat. Pláne majd 2015-ben, mert akkor ugye már a párod a 60. évébe lép, amely a Szaturnuszi II. ciklust is jelzi és egyben össze is kapcsolódik a jupiteri 5. ciklussal is.

► A Szaturnusz második megjelenése az emberek életében kinek-kinek attól függően, hogy a születés idejében hogyan kapcsolódott be az a jegy ahol a Szaturnusz bolygó található a képletben, (mivel ugye a Szaturnusz 2.5 éveket tölt el egy-egy jegybe) olyan 54-65. éves korra tevődik. Mivel a SZTURNUSZ - KARMIKUS bolygó is, ezért mindenkinél (és a te párodnál is), személyre szóló jelentőséggel is bírhat, mert megmutatja az áthaladásokkor azt az élet területet, amely érintett lehet a változásokban. Hogy melyek ezek az – életterületek?
<Azt a fórumon szintén megtalálhatjátok>, a házak jelentés tartalmainál.

Ugyanakkor a második ciklusban a múlt felülvizsgálata, a hibák korrekciója következik.
” Nézzünk szembe a tényekkel” Ez azonban már különösebb izgalmak nélkül átvonulást eredményezhet, pláne ha az előző Tranzitból (átvonulásból) kellően tanultunk. Ez a Tranzit, ha kellően át gondoljuk, még tartogathat számunkra - jó bolygó állásnál-, akár még boldogsággal teli lehetőségeket is.

Szaturnusz a legfontosabb hétköznapi eseményeket kiváltó sorsbolygó. Vagyis, hogy mi teljesíti be a sorsunkat. Kronosz az idő: Ha eljön az idő, akár jó akár rossz, az bizony eljön. A Szaturnusz visszatérései, vagyis az önmagával alkotott fényszögei azt mutatják meg, - mint amikor az ember a tükörbe néz-. Ez a visszatükröződés. És ha felismerjük például önmagunkat, akkor képesek vagyunk változtatni a sorsunkon is.
SZATURNUSZ - REVOLUCIÓ <vagyis lassan haladva a vitaszférában új lehetőségeket, kínál fel nekünk. Ugyan is a bolygók tranzitkor* általában, akkor hozzák a legfeltűnőbb változásokat, amikor a szültéskor elfoglalt pozíciójukba térnek vissza. A SZATURNUSZ az életünk legfontosabb jelzőtábláit világítja meg. Amikor a SZATURNUSZ visszatér az eredeti születési horoszkópbeli helyére.> és a SZATURNUSZ és a JUPITER útjával kapcsolatos Tranzit* hatások hozzák a leg észrevehetőbb hatásokat a hétköznapi életben, és ez az időpont az emberek életében 60. év, mivel ez összekapcsolhatja a két hatásmechanizmusát.
Azért, mert gyors HOLD haladás révén - SZATURNUSZ együttállásban, (mint a párodnál is, a Skorpió jegyben található) a – „Radix” - születési képletben, - mindig a Szaturnuszi meggondoltságot a személyiségére a JUPITER pedig a másik ember elfogadásának a visszafogására való hatására vonatkozik.

♥ Mivel a párodnál a SZATURNUSZ – a Skorpió jegyben van, (egyébként a Szaturnusz most is Skorpió jegyben éppen 22°-nál halad). Vagyis a bolygónak az önmagával való találkozása 2015-ben, duplán, vagyis az I házas ASC jeggyel való szemben állás miatt is, és a VII. házas (deszcendens) tengely dolgait hozza be. Ez az állás ebben az esetben egy komoly és mély vizsgálatot eredményez.
Azért, mert a VII. ház a Skorpió jegyben a külvilág, a nyilvánosság, a partner kapcsolatok háza miatt és mert a VII. ház még a Nyilas jegyre/Jupiter uralma alatt is, kiterjed, és a Szaturnusz bolygó, itt a Skorpió jegy VII. házában áll, ezért itt az I. házzal szemben lévő Bika Aszcendens jeggyel is érintett lehet.
Sőt még ekkor egybe esik majd 2015. év a 60. évében a Jupiteri 5. Jupiteri ciklushatással is, ezért 2014-2017.-ig még a Nyilas jegyben is, fog a Jupiter és a Szaturnusz is, haladni, ez látható a párod képletében, ezért fontos lehet, hogy abban az időben majd a két bolygó a Jupiter és Szaturnusz is, milyen tranzit fényszög kapcsolatokban kerül majd más bolygókkal.
Itt még a gyors bolygók hatásai is, jelentőséggel lehetnek, mert például a gyors bolygók közül is például a Mars, (napkörüli keringési ideje 687. nap), amely ugyan változó időket tölthet el egy-egy jegyben, de általában 1-1 hónapokat is időzhet egy jegyben.
Vagy ebből, szempontból a Vénuszt is figyelembe vehetjük, (mert a Vénusz napkörüli keringési ideje: 225. nap, vagyis ez idő alatt járja körbe mind a 12 állatövjegyet), és 6-8 heteket is eltölthet egy-egy jegyben.

Amennyiben ezeket, jelzéseket a fórumon elolvassátok már számolni, tudtok, és fel tudtok készülni a várható eseményekre és szabad akarattal elébe, tudtok menni majd a dolgoknak.

♥ Ez most azért érint téged leginkább, (de másokat is jó ételemben érintheti, pláne azokat, akinek a Nap vagy ASC jegye érintett a bolygó hatásában), mert a Jupiter bolygó jelenleg a Rák jegyben halad 2014. év júliusig, aztán átlép az Oroszlán jegybe és ott is, marad 2015, év közepéig. Majd onnan újabb egy éven át már 2015-2016 első felében a Szűz –jegyben, fog haladni. Ami éppen neked a Nap jegyed és még 4X 12 éves= 48. Jupiteri ciklusodat is jelzi majd.
Ezt úgy kapod meg (és más is úgy tudja kiszámítani, hogy), 4X12= 48. születési év 2015- 1967. születési éved= 48. Jupiteri ciklus évvel.

Vigyázzatok egymásra és éljetek boldogságban, hiszen ez - az élet egyik lányeges eleme.

► A következőket is, minden fórumlátogatónak szánom!

Az asztrológiai emberismeretek (már aki hisz ebben) hozzásegítenek, hogy nagyobb önismerettel rendelkezzünk, hogy ez által is a legjobban reagálhassunk a bennünket nap - mint nap, érő kihívásokra. Ezzel biztosan magunk is hozzájárulunk ahhoz, hogy boldogabbak legyünk és sikeresebb életet élhessünk. Elhihetitek nekem már - koromnál fogva is,- hogy sokszor csak azon múlik minden, hogy mennyire sikerül az életben önmagunkat és másokat is tökéletesebbnek látni.
Nincsenek gondok, amelyeket letisztultabb, pontosabb megismeréssel ne lehetne leküzdeni.
És a legjobb ismeret, amelynek az ember a birtokába lehet, az-a „Radix” születési képlet általi önismeret!!!
Röviden: igazán önmagaddá válhatsz, egyszersmind: ha kedvesebb, megnyerőbb, együttműködőbb, leszel a közeli hozzátartozóidhoz, a barátaidhoz, az ismerősökhöz, és a munkatársaidhoz való kapcsolataidban is.

"Soha ne légy szomorú, ha a valóság esetleg túl rideg,
s ne keseredj el, ha nem találod éppen a helyed.
A valós élet olyan, mint a csörgedező patak,
előfordul néha, hogy nehezebben halad.
Ha nem találod céljaid, ne gyötörd magad,
idővel majd alakul, mi e percben csak gondolat.

Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs, ki választ ad,
minden napunk küzdelem, mely mindhalálig megmarad.
Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap,
gondolj bele, mennyi ember vállalná esetleg a te sorsodat.
Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd,
ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed.
Ha nem látod a Napot, a fényt, nyisd ki jobban a szemed,
gondjaid közt tartogat még csodákat és boldogságot az életed….."
(válasz segítőkész 1669. hozzászólására)

1672. Ani-Lea2014-01-25 12:28
Izgatottan várom a Halakat is :)

1671. ramooona2014-01-25 08:18
Repdesek az örömtől :) nagyon értékes bejegyzés a gyors felismerést segíti elő.
Számomra kincs az örökös tanulás útján.

Köszönöm!!!


1670. barbi_1122014-01-24 18:59
Köszönöm Ilcsi mama!
(válasz Ilcsimama 1664. hozzászólására)

1669. segítőkész2014-01-24 15:17
Kedves Ilcsimama!
Nagy érdeklődéssel olvasom írásaidat.Számtalan szakértőt kérdeztem a témában a párkapcsolatomat illetően,de igazán kielégítő választ soha nem kaptam.Nagyon bízom benned.13 éve van szerelmi viszonyom.Arra lennék kíváncsi,hogy mitől működik ez a kapcsolat?A horoszkópunk alapján mi dolgunk egymással és mire számíthatunk a továbbiakban?Én 67.09.10 19.04. Tab.Ő 55.06.03 2.35.Tab.Köszönöm.

1668. Ilcsimama2014-01-24 15:03
Most akkor következzék a II. rész.

Az 1665. számon elkezdett és itt folytatom a „a születési időknek a körülbelüli napszakokra jutó NAP- ASC - jegy jegypárosítások leírását.

► Mivel az általános horoszkóp körben a Bika jegy a 2. állatövjegy, akkor:
» a hajnaltájt született Bika Napjegyhez már Bika-jegy fog társulni, mint Aszcendens felkelő jegy. (Itt a két bika dupla intenzitás dupla koncentráltságot és eltökéltséget jelezhet. Mivel az anyagiak fontosak nekik ezért ők a megtestesült bankárok, de kereskedelemben is igen csak sikeresek lehetnek. Nekik semmilyen téren nem okoz nehézséget a lényeges dolgok felismerése.)

»A reggel születettek Bikákhoz (például még 04óra.26'-ig még Bikához, tartozik, ezt követő reggeli idő már az ikrek ideje.) az Ikrek ASC jegy tartozik.
(Ikrek felkelőjegy általi ASC -jegy nyitott gondolkodást, biztosít a Bika számára. Bár a bikáknál fönnáll annak veszélye is, hogy olyan álláspontra helyezkedhet a csökönyös bika, hogy melynek nem sok köze lehet a valósághoz. )

»A délelőtt (KB 8- 10-óráig ig tartó időpontban ), született bikáknak a Rák lehet az ASC-e. (Minthogy a Rák fantasztikus módon ért a takarékossághoz, a gyakorlatias bika pedig, a sikeres vagyon felhalmozódásban adhatja többletet.)

»Dél körül (Kb. 10-12-ig) született bikák pedig az Oroszlán felkelő jegyet tudhatják magukénak.(A felséges Oroszlán büszkesége, rettenthetetlensége, mentalitása nagyon jól illeszkedik a Bika gyakorlatiasságához.)

»Kora délutáni Bikákhoz: a SZŰZ ASC- egy társulhat. Már 12.21' például koradélutánnak tekintendő. (A Szűz kiváló problémamegoldó képességének köszönhetően nagyon jól végzik arájuk bízott feladataikat. A Szűz nagyon jó észjárása a bankár típusú bikáknak szárnyakt adhat.)

»Délutáni Bikához a Mérleg ASC. olyan 17-18 óra felelhet meg.
(A Bika Mérleg kettőse udvarias és határozott párost hozhat össze. A szeretetre méltó Mérleg személyisége az üzletkötéseket is erősítheti. Mivel a Bikáknak és Mérlegnek is Vénusz az uralkodó bolygóik, ezért ez is erős vonz erőt kölcsönöz e két jegynek.)

»Napnyugta idejében született bikához a Skorpió ASC- jegy. 18.45'perc már Skorpió.
(A Bika céltudatossága és a Skorpió élvhajhász mentalitása együtt telhetetlenséget is szülhet. A titokzatos Skorpió mentalitás pedig segíthet a bika szellemiségének a lényeges dolgok feltárásában.)

»Kora esti Bikákat a Nyilas ASC jegy határolhatja be.
(Nyilas mosolygó arcot és megnyerő modort kölcsönöz a Bikának. Ugyanakkor a Nyilas pökhendisége veszélyes elegyet alkothat a bika konokságával.)

»Este született bikákra a Bak ASC lehet a jellemző.
(Amennyiben ötvöződik a „józanész” mentalitása az „üzleti” élettel, rendkívüli gyakorlatias személyiség kerekedik ki belőle. Együtt képesek meglátni a minőséget, hogy érzékeny módon tudjanak közelíteni az élet dolgaihoz.)

»Éjféltájt (Kb. 10-12-) született bikákra a Vízöntő jegy illhet talán rá. Vízöntő személyiség a vibrálásával gazdagíthatja a Bika türelmességét.

»Éjfél után (Kb.02 órától) született Bikához a Halak jegy társulhat, mint ASC.
(A Halak személyisége meglehetősen harmonikusan tud együttműködő párost alkotni a Bikával. A Halak nyitott gondolkodás módjával a hallottakat továbbítja az erősen összpontosító bika számára. Ettől válhatnak nagyon gyakorlatissá.)

»Hajnal előtt született bikához pedig a Kos ASC jegy adhat valamelyest eligazodást.
(Nyíltak, azonban néha rendkívül türelmetlenné válhatnak. Mind két jegy nagyra tarthatja testi megjelenési formát. Kitűnő kezdeményező készség jellemzi őket. Ezért aztán nagyon erős belső motivációval rendelkeznek.)

►Vegyük akkor az Ikrek jegyet is ilyen értelmezésben sorra. (Természetesen a megközelítő értékek nem pontos születési időket, csupán csak megközelítő információkat jelezhetnek a továbbiakban is. ).
Vagyis a » hajnaltájt (1.27' perc-től. ) született Ikrek Napjegyűnek az Ikrek ASC - jegy lehet a felkelő jegye.
(Tehát itt lehet keresni ilyen módon az öntudatosságot, az egyéniséget az alkalmazkodó készségét.)

»Reggel született Ikrek Napjegyhez a RÁK ASC társulhat.
(Mindez fogékonyabbá tesz őket arra, hogy mások miként tekintenek rájuk.
A rák az állatöv tyúkanyója az ikrek pedig abban lelik az örömüket, hogy gondoskodhatnak családjaik, illetve a barátaik szükségleteiről Meg kell azonban találniuk az egyen súlyt a józanész és a z érzelmek közt.)

<persze itt is, megjegyzem, hogy az a szabály, hogy mit is vehetünk reggeli órának?
Ezért aztán ezek tényleg csak is megközelítő pontosságúak lehetnek …..
Azért biztatok mindenkit arra, hogy ha nem tudja pontos születési óra-perces idejét, akkor akár levélben is kérdezze meg ott abban a kórházban ahol született. Néhány 1-2 ezer Ft-ért már megírják a pontos születési anyakönyvi adatokat. Csupán a Név: pontos születési év. Hónap, nap és hely adatai mellett az anya pontos születési adatait kell megadni. Természetesen az anyának az akkor lakcímét kell megadni, mert azzal volt ott anyakönyvezve.>

»Délelőtt (Olyan 9-től értendő.) Született Ikrekhez az Oroszlán ASC eshet.
(Az Ikrek mindig jól informált emberek hatásával bírnak. Az Oroszlánnal párban pedig fürge észjárásról adhatnak tanúságot. Az Ikrek szívélyessége, az Oroszlán magabiztosságának köszönhetően a megjelenésük fenséges lehet. Ehhez még az Oroszlán jegy csodálatos bőkezűsége is párosulhat. Az Oroszlán hajlamos még a hencegésre is, de az ikrek egyfajta könnyedséget kölcsönözhet neki.)

»Délkörüli Ikrekhez: a SZŰZ ASC. társulhat.
(Amikor a Szűzre oly jellemző segítő készség ötvöződik a az ikrek jellemével egy szerényebb ember képe alakulhat ki. )

»Kora délutáni Ikrekhez (15-17-ig): a Mérleg ASC adható.
(Ez a páros is igen kellemes elragadó párost alkot. Az ikrek jól tuják, hogy mikor mit lehet és kell mondani, viszont a rendkívüli kíváncsiságuk révén olyan dolgokba is beleütik az orrukat, amihez semmi közük nem lenne. )

»Délután született Ikreknek a Skorpió jegy jár. Már a 17.30' perces - időpont eshet.
(Ők ilyen párosban mindig jól tájékozottak. Viszont a Skorpió türelmetlensége nagyon nagy energiákat mozgósíthat. Sok esetben pedig ez a lendületesség akár a fösvénységbe is átcsaphat. A Skorpió időnként kapzsisága miatt kísértést érezhetnek, hogy alattomos taktikához folyamodjanak.)

»Napnyugatával született Ikrekhez a Nyilas ASC társulhat.
(Nagyszerű kombinációt alkot e két jegy. Bár néha a nem törődöm Nyilas ostoba megnyilvánulásai, ötvöződhetnek az Ikrek hebehurgya locsogásával.)

»Kora esti Ikreknek a Bak -ASC juthat.
(Ők már sokkal fegyelmezettebbek. Az ikrek fürge észjárása a bakkal párosban parancsolgató viselkedést eredményezhet. )

»Este született Ikrekhez a Vízöntő ASC. lehet hozzá rendelni.
(A vízöntő vonzereje kiváló párost alkot az ikrek gyors észjárásával. Vízöntő tudatossága egyfajta mélységet hozhat az ikrek felületes gondolkodás módjában. A Vízöntő ikrek igen csak szuggesztívek. Melegebben sugároznak mind azok felé, akik közel állnak hozzájuk.)

»Éjféltáji Ikrek a Halak ASC jegyet birtokolhatják.
(Ebben a jegyben az ikrek igyekeznek elkerülni a nézeteltéréseket. Éles eszűek tanulékonyak, de szeretnek otthon ülni. Olyan hivatás felé orientálódhatnak, ahol segíthetnek a bajbajutottakon. Az ikrek kommunikációs készségükben örömüket lelhetik.)

»Éjfél utáni Ikrek pedig a Kos felkelő ASC jegyre aspirálhatnak.
(Tele vannak ötletekkel Őszinteségük párját, ritkíthatja. Kerek perec kimondják a vélt igazságukat. Egyenesek - becsületesek, de lét elemük a jövés-menés. )

»Hajnal előtti Ikrek pedig a BIKA ASC jeggyel találhatnak magukra.
(Összpontosítás, céltudatosság, közérthetőség e jegypáros kulcsszavai. Viszont a Bika személyiség jelentősen tompítja az Ikrek Egóját, mind pozitív, mind negatív értelemben.)

►Vegyük akkor sorra a RÁK Nap jegyet is: <a megjegyzések akár minden Nap jegynél lévő ASC jegyre érvényesek lehetnek>.

»Hajnali Rákoknak szintén (6 –órás születési időkben.) a RÁK felkelő jegyű ASC juthat.
(Az anyai ösztön rendkívüli módon érvényesül a két jegyben. Családcentrikusak, imádják az otthonukat, ragaszkodnak a családi ereklyékhez is. Munkatéren érdekli őket a vagyonkezeléssel kapcsolatos ügyek, valamint az ingatlan és a különböző lakás felújítási munkálatok is.)

»Reggeli Rákokhoz (6.30-7.30, az oroszlán vége, mert 7.31' perc már szűz jegy elejére tevődik.) az Oroszlán ASC. jegy társulhat.
(Ebben a párosban az Oroszlán áll a kormányrúdnál. Az ilyen rákok aztán nem is visszahúzódóak. Amennyiben a rákok tárgyilagosan képesek felmérni a helyzetüket, akkor nagyon eredményesek lehetnek. )

»Délelőtti Rákok –minden valószínűség szerint a - SZŰZ ASC –jeggyel büszkélkedhetnek.
(A délelőtti rákok a Merkúr bolygó uralma alatt lehetnek birtokába a jó észbeli képességeiknek. Amikor a rák szerény szorgalmas Egó összekapcsolódik a Szűz segítőkészségével jól motivált munkaerő, kerekedhet ki belőle. Barátaik is nagyra becsülik őket.)

»Délkörüli Rákok (12.30-tól) pedig: a Vénusz uralma alatt álló Mérleg ASC jegyhez társulhatnak.
(Szinte mindenkinek szeretnének örömöt szerezni. Mérlegszemélyiségüknek és érzékeny Rák Ego- nak megfelelően tekintélyre tehetnek szert. )

»Kora délutáni Rákok (14-től még 16.ig ), a Skorpió ASC uralma alatt állhatnak.
(Róluk mondható el, hogy - a több soha nem elég-. Mindig szerzés öröme hajthatja őket. Különösen az élet folytonosság keresésében jeleskedhetnek. A skorpióban mindig jelen van szinte hátborzongató tulajdonság, és rejtett dolgokat kutatják.)

»Délutáni Rákok pedig már a jóságos Jupiteri uralom alatt lévő Nyila ASC jegyet tudhatják magukénak. Kb. 16.11-től -17.50. körül- születési időkben.
(Gondoskodóak és jó indulatúak. Szép sikerekre számíthatnak az életükben. Tisztában vannak azzal is, hogy családjuk nagyon szereti őket, általában mindenki pozitívan nyilvánul meg irányukban.)

»Napnyugtával született Rákoknak az ASC- jegye már a Bak jegyre tevődhet.
(A hagyományt és a gyakorlatiasságot tartják életükben a legfontosabbnak. A Rák jegy elővigyázatos érzékenységének és Bak nyugodt, de közömbös higgadtságának köszönhetően a manipuláció nagymesteri lehetnek. A tárgyilagosság megőrzése nem kis feladatot adhat itt a rákok számára.)

»Kora esti Rákok a Vízöntő ASC. tulajdonságait kaphatják.
(Ebben a párosításban a Vízöntő személyisége a hozzáállásról szól A koraesti rákok tudatában, vannak az érzelmeiknek Míg a Vízöntő mindig élénk személyiségét kiaknázva sok mindenben sikeresek, lehetnek.)

»Esti rákok a Halak ingadozó ASC - jegy megjelenésére számíthatnak.
(Mivel egy hullámhosszon tudnak lenni a környezetükkel még arra is képesek, lehetnek, hogy elmeneküljenek az emberek elől.

»Éjfél tájékon született Rák a harcos Kos ASC jegyét kaphatja.
(Ők képesek e párosításban meg hódítani világot. Ki tudja ezáltal fejezni, hogy ez vagyok „ÉN”. A fontos kérdésekben elővigyázatosak. Szeretik élvezni az életet. Egészséges kényelemérzettel rendelkeznek. A rák munkamániájának és a Kos jó hozzáállásával kitűnő szervezők lehetnek.)

»Éjfélutáni Rákok (Kb. 01 órától 02-ig.) a Földjegyű Bika ASC - jegyhez kaphatnak lehetőséget. (Folyamatosan tapasztalatokat gyűjthetnek a világról. Mivel gyakori lehet náluk a felfokozott érzelmi állapot túlságosan is érzékenyek, lehetnek, azonban a dühös bika engesztelhetetlenné is teheti őket.)

»Hajnalelőtti Rákok pedig (Kb. 03. órától már ikrek az aszcendens) a kettős jellegű IKREK ASC- jeggyel társulnak.
(Büszkék lehetnek a jó kommunikációs készségükért. A rákokra oly jellemző odaadó szülői képesség, a rák érzékenységével párosulhat. A Rák Ego- ja pozitívan hat az Ikrekre.)
A következő jegyekről a III. és a IV. részes folytatásban olvashattok majd.

1667. Ani-Lea2014-01-24 09:56
Nem semmi amiket leírsz ezzel biztos bőven volt "dolgod"