Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia (21. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


2001. Ilcsimama2015-04-25 12:43
Kedves”Averill”. Remélem, hogy megengeded, hogy én válaszoljak a Szaturnuszi cikluskérdésedre.

Azt nem írod, hogy I. vagy második Szaturnuszi ciklus évében jársz-e, de a jelzett hatás tekintetében én úgy gondolom, hogy ez neked a 29-30. éveidre esedékes I. Szaturnuszi ciklust adhatja.

Amennyiben pedig ez nálad így lehet, akkor, mint írod, hogy évvégére várható Szaturnusz Tranzit haladási együttállása a képleted szerinti Szaturnusz bolygó helyével. Akkor pedig a Te képletedben a lassúbolygók haladás elmélete szerint csak is az I. ciklusszerinti Skorpió jegyben állhat nálad a Szaturnusz bolygód. Ezért érezheted a hatását is, egy kicsikét nehezebbnek, pláne olyképen, ha az még esetleg a Skorpió jegy urának, a Marsnak és Plútónak a képletszerinti lokális= helyi jelenléte is e környéken hatással lehet rád.
Aztán, mivel ennek a születési időnek az idejére tevődhet az Ikrekben haladó Felszálló hold csomópont állásának a lehetősége is, ezért aztán sorszerűen az életútjának az alakulása elé gördítheti ebben az időszakban a Szaturnusz a bolygó hatásait.
Tehát itt nincs mit tenned, mint elemezni az életedben az eltelt közel 30 éves időszakot, és ami részedre nem volt jó, azt igyekezz megjavítani, hogy majd a Szaturnuszi II. ciklusban már jobb legyen neked.

Bár akár csak így látatlanban adataid nélkül is, is azt tudom neked mondani, hogy ebben a születési időszakban a Vénusz bolygóhaladásának az iránya is a Halakban volt: a melynek a Neptun mellett a Jupiter is az uralkodó bolygója, ezért aztán, ha még akkor a Vénusz esetleg a helyileg a IV. család és otthon házadban, vagy az akár 5. örömök házában helyezkedhetett el, igazán nem lehet panaszod. Mert ez azt jelezheti, hogy párkapcsolatodban szerencsés lehetsz, mert az 5. ház ura Mars és a VII. ház uralkodó bolygója ebben az esetben Vénusz lehet. Arról már nem is beszélve, ha esetleg a Mars bolygó még az I. házadra is tevődhet a „Radix” születési képletben, ahol a születésedkor a Szaturnusz bolygó is állt éppen.

Sőt még erre a KB. Születési időre, amely az ebben, időben születettek Szaturnuszi I. ciklusát adhatják, még az is jellemző lehet, hogy a Skorpió –Mérleg jegy érintetteknél éppen akkor bolygóhalmozódás lehetett. Még Pedig, mint jeleztem a Szaturnusz mellett még a Plútó - Mars bolygó mellett esetleg még a Hold is ott járhatott, akkor pedig ez a Női képletben az illetőt saját magát is, jelzi.

Egyébként a fórumon, több helyeken is olvashatsz a Szaturnuszi ciklusokról, és a képletben a bolygó halmozódásokról is, ahol a bolygók hatásai összeadódnak. Azonban eligazodást adhatnak arra, hogy hogyan milyen módon lehet ezt az időszakokat a legjobban túlvészelni. Hiszen ez mindenkinél bizonyos nehézségeket jelezhet. Hiszen azért rendelkezünk szabad akarattal, hogy ha mind ezeket, ismerjük az akadályokat (!!!) , hogyan tudjuk legyőzni és átvészelni.
Pláne mostanság, amikor a Szaturnusz bolygó Nyilas jegyben rója Tranzit körforgás szerinti körútját, a jó tevő Jupiter bolygó uralma alatt.
(válasz Averill 1995. hozzászólására)

2000. Ilcsimama2015-04-25 11:49
Az 1999. számú üzenetről lemaradt,hogy "Gizella11-nek szólt.


1999. Ilcsimama2015-04-25 11:47
Köszönöm a jeledet, de ha beleolvasol a fómba, akkor azt is láthatod, hogy itt mindenki ajándékkét és nem pénzért kaphatja az ismereteket és az elemzést is. Várjuk a Te bekapcsolódásod is, amennyiben érdekel téged ez a téma kör.
(válasz Ilcsimama 1989. hozzászólására)

1998. Noémi20072015-04-24 15:40
Kedves Ilcsi mama!:-)

Köszönöm szépen a biztatást.:-) Igen, ez még nagyon friss, hiszen csak tegnap volt az interjú. Remélem, minél hamarabb döntenek ez ügyben, és már jövő héten megtudhatjuk döntésük eredményét.:-)

Mégegyszer köszönöm szépen.:-)

Millió puszi.:-)

Noémi
(válasz Ilcsimama 1994. hozzászólására)

1997. Noémi20072015-04-24 15:37
Kedves Perla del Mar!:-)

Neked is köszönöm szépen a névnapi köszöntést, kedves Tőled.:-)

Köszönöm azt is próbálsz - tapasztalataidat illetően - segíteni és támpontot adni az állásinterjúk menetéről.:-) Csak csendben jegyezném meg, hogy ez a munkahely pont nem arról híres, hogy megígérnek valamit, aztán a "fülük botját" sem mozdítják. Itt ha megígérnek valamit, az úgy van.:-)Persze, nem mindegy, hogy igen vagy nem válasszal.:-)

Egyébként, ha bármiféle tapasztalatod van az állásinterjúkat illetően, szívesen veszem az ötleteidet, sőt meg is köszönöm.:-) Nyugodtan írhatsz priviben is, örülnék neki.:-)

Mégegyszer köszönöm szépen.:-)

Szép hétvégét kívánok Neked.:-)

Noémi
(válasz Perla del Mar 1996. hozzászólására)

1996. Perla del Mar2015-04-24 12:13
Boldog névnapot kicsit megkésve!
Mostanában be sem hívnak interjúra:(, de pár évvel ezelőttről van tapasztalatom sajnos. Sokszor van, hogy megígérik mindenképp hívnak aztán nem. Nálam is volt, hogy úgy éreztem jól ment aztán még sem hívtak. Tehát nézegess azért közben mást is, ne csak ennek eredményét várd.
(válasz Noémi2007 1993. hozzászólására)

1995. Averill2015-04-24 11:56
Sziasztok!
Egy körkérdésem lenne hozzátok, ha megengeditek. A Szaturnusz első (vagy akár második) visszatérését hogy éltétek meg? Nekem év végére pontosul az állás és néha legszívesebben harakirit követnék el magamon.
Biztos van, aki meg se érzi. Hát én nem tartozom közéjük. Ilyenkor az egyetlen megoldás, hogy túl kell élni? Köszönöm a válaszokat. :)

1994. Ilcsimama2015-04-24 11:45
Kedves Noémi! Nyugi-nyugi! Igen az állás interjúknak ez a menete, hiszen többieket is meg szeretnének hallgatni, de végül is, remélhetően részedre megfelelő módon döntenek majd!
(válasz Noémi2007 1993. hozzászólására)

1993. Noémi20072015-04-24 08:46
Kedves Ilcsi mama!:-)

Megígértem, hogy a tegnapi állásinterjú eredményét megírom.:-)

Nos, az a helyzet, hogy még nincs eredmény. Fel fognak még hívni telefonon, hogy igen vagy nem (mivel rajtam kívül még vannak emberkék, akiket interjúztatnak). Ha igen, akkor el kell mennem egy második fordulóra is, ahol már az interjúztatók főnöke is jelen lesz. Tehát - sajnos - még várni kell a döntésükre. Aztán majd meglátjuk.:-)

Egyébként... egy hölgy, illetve egy úr volt jelen az interjún. És... Ilcsi mama igazad volt!!! Az Úrból nagyobb empátiát lehetett érzékelni irányomba. Ez persze nem azt jelenti, hogy a hölgy rossz lett volna.:-)

Ha bármit is jelezni fognak, megírom ismét.:-)

Köszönöm Ilcsi mama a bíztatásod.:-) Az állásinterjúra tartva nagyon sokszor az eszembe jutottál és ez nyugalmat adott nekem.:-)

Millió puszi és ölelés.:-)

Szép hétvégét kívánok mindenkinek.:-)

Noémi

1992. Noémi20072015-04-24 08:30
Kedves Viktória!:-)

Nagyon szépen köszönöm Neked a névnapi köszöntést.:-) Igazán megható számomra, hogy eszedbe jutottam.:-)

Fel a fejjel Viktória!:-) Ne feledd!Mi itt vagyunk melletted mindannyian, nem hagyunk el Téged.:-) Ha bármi van - és úgy érzed - nyugodtan oszd meg velünk.:-)

Szeretettel: Noémi
(válasz HnéViktória 1990. hozzászólására)

1991. HnéViktória2015-04-23 22:26
Drága Ilcsi Mama...

Írtál pár dolgot nekem a nem túl jó fényszögeimről,miszerint, 2-3-4 év most nem lesz nekem könnyű,szeretném,kérdezni tőled,vagy bárki mástól,hogy a szabad akaratommal,hogy tudom ezt jó irányba befolyásolni? ugyanis nagyon szeretném.

És még azt is szeretném tudni költözés llátható e nálam? :)

Köszöööööönööööm

És puszi mindenkinek
(válasz Ilcsimama 1988. hozzászólására)

1990. HnéViktória2015-04-23 22:20
Köszönöm,és utólag boldog névnapot neked :)
(válasz Noémi2007 1982. hozzászólására)

1989. Ilcsimama2015-04-23 13:24
Kedves „Gizella11”. Szeretettel üdvözöllek itt a fórumon körünkben. Amennyiben érdekel ez a témakör egy kis szorgalommal visszalapozva esetleg még a fórum elejére is nagyon sok mindent, megismerhetsz az asztrológiai alap dolgokról. Üdv. Ilcsimama
(válasz Gizella11 1986. hozzászólására)

1988. Ilcsimama2015-04-23 13:02
Kedves Marika! Köszönöm az üzeneted, azt nagyon sajnálom, hogy bekövetkezett az édesapád elvesztése, sajnos valószínű, hogy képleted ezt akkor mutatta, ugyan úgy, mint a külföldre kerülésed és az ottani új párkapcsolati lehetőséget is.
Mivel a privi üzenetedben nincs olyan, amely sértené a Te személyes életed, ezért engedelmeddel felraktam a fórumra, talán még régről valaki emlékszik rád és egy kicsit előbbre juthatnék az emlékek terén. Ugyan is közel 2000 bejegyzést takar már a fórum, így aztán nem tudok utánad nézni.
Ugyan is úgy történt, hogy a számítógépemről pár éve az összes anyag egy vírus következtében eltűnt, szinte semmit sem tudtak a szerelők, megmenti.
Aztán ezt még az is, tetézte, hogy itt Hoxán is „Ilcsi Mama Nick” névvel jegyzett előző bejegyzéseim a valamilyen ok következtében nem voltak mások és a saját számomra, sem elérhetők talán ezért nem tudtál elérni.

Bár köszönettel Hoxának, amikor ezt jeleztem neki, ekkor ugyan valamelyest meg kellett változtatnom a NICK nevemet (Ilcsimama névre”) és így aztán sikerült neki visszacsatolnia ide a régi rész bejegyzéseket is. Kérlek, hogy jelentkezz és legyél újra a fórumozó társunk.

Kitôl: marika9, 2015-04-22 21:10

Téma: koszonom hogy ismerhetlek
______
Üzenet: Draga ilcsi mama.nagyon reg beszeltunk bar lehet emlekszel ram ha vissza nezed az uzeneteket. En vagyok aki ki akart menni anno angliaba. Meg is tettem lassan 3 eve kint elek a kislányommal. Mikor megnezted a szuletesim lattad hogy halal eset lesz a csaladba igy is volt elveszitettuk apukamat 2013 szep 13.s13.sokszor eszembe jutottál .Mondhatom hogy jobb itt az eltunk bar anglia nem az en vilagom. De halas vagyok hogy van otthonunk es akislanyom boldog jo suliba van, es remelem jo jovoje is lesz. Azota tavaly ferjhezmentem ebben is igazad volt llattad hogy ez idore lesz komoly kapcsoLatom .nem szeretnek tolakodo lenni De nagyon szeretnenk kistesot megnezned nekem hogy a szuletesim mutatja e ez evben? ? Kerlek szepen tedd meg nekem hogy megnezed. Remelem te jol vagy es nagyon orulok hogy meg mindig rengetegen irnak neked. Millio puszim. Marika


1987. Mcsaba2015-04-22 19:54
Kedves Ilcsimama!
Nagyon szépen köszönöm a terjedelmes választ. Nagyon jó. Sikerült ráéreznem az elemzéssel kapcolatosan. Az I.házas Skorpió urára nem gondoltam. Hiszen az is Mars. (Talán kissé még "kedvencemnek" is tekintem azt a bolygót.)
És minden olyan nagyon jó volt...
És kívánok Neked jó egészséget és békességet!

Tisztelettel, Csaba.

1986. Gizella112015-04-22 16:06
Én még csak most ismerkedem ezzel a témával de nagyon érdekesnek találom!

1985. Noémi20072015-04-22 15:56
Drága Ilcsi mama! :-)

Nagyon szépen köszönöm a névnapi köszöntést.:-)
Jól esett, hogy gondoltál Rám.:-)

Hné Viktóriát pedig maximálisan támogatjuk és együtt érzünk Vele. Igazad van Ilcsi mama. Viktória hamarosan boldog, vidám fórumozó társunk lesz újra.:-))))

Köszönöm, hogy a képletfejtésem II. részét is elkészíted, de csak ahogyan van időd és energiád Ilcsi mama.:-) Én türelmesen várok.:-)

Millió ölelés és puszi Neked.:-)

Noémi
(válasz Ilcsimama 1983. hozzászólására)

1984. Ilcsimama2015-04-22 14:36
Kedves Csaba! Hogyan is éreznéd a Szűz rendszerezési hajlamát, ha Te se nem Szűz Napjegyű, se nem Szűz ASC-jegyű vagy, hanem Ikrek „Levegős” Nap-jegy és Mérleg ASC. Attól, hogy a Szűz jegy uralkodója szintén a Merkúr bolygó, mint az Ikrek Napjegyednek, viszont a hatását tekintve inkább a gondolataidban lehetsz csapongó, hiszen képes lehetsz a véleményedet merőben ellentétes módon kinyilvánítani. Hiszen az Ikrek Napjegy legnagyobb gyengesége, a koncentrálóképesség hiánya. Itt inkább az információgyűjtés főleg a kíváncsiságnak köszönhető, melyet akár az apró részletek iránt is, képes vagy művelni. Azonban a mélyebb összefüggések már nem annyira kötik le figyelmedet.

Míg a Szűz ASC / Ikrek napjegy, pedig a Merkúri hatásra az elemzések terén lehet precízebb, azonban soha sem válik szőrszálhasogatóvá. A gondolataikat pedig olyan magatartásformák felé terelik, amelyek nagyobb nyugalmat garantálhatnak.

Az is könnyen meglehet, hogy az ASC jegyed nem egészen pontos, vagy pedig valóban a Bikában álló Merkúr bolygó adhatja számodra a gyakorlatias kommunikációra a hajlamot. Én ezt tartom a leginkább elfogadhatóbbnak, már amennyire az eddig a precíz kérdéseidből megismertelek. Azért mert a Bikában álló Merkúri hatás mindig azt adja, hogy jó koncentrációval módszeresen a részletekhez ragaszkodó gondolkodásmóddal, rendelkezel.
Sőt még azt a hatást is adhatja, itt a Merkúr, hogy nem vagy hajlandó változtatni a szilárd meggyőzésed szerinti szemléletmódján és a véleményeden. Talán nem is Mérleg ASC hatás miatt, hanem pontosan a Merkúri hatás következtében keresheted a konfliktus helyzeteket.

Arra kérdésedre, hogy” És nem tudom, hogy ez a kifejezett Kos jelleg a születési uralkodótól jön-e?”
A Mérleg ASC jegy ugyan békés jegy mégis van önző árnyoldala is, melyben ugyan csak felfedezhető a Kos bizonyos ellenszenves nyomai azzal, hogy sok esetben magába forduló, akaratos, éppen ezért sok esetben az egyik szélsőségből a másikba esik.

Aztán mivel az ASC-el kezdődő I. ház még a Skorpióban is folytatódik, ezért mivel a Skorpiónak a Mars bolygó és annak a magasabb oktávjaként működő Plútó is az uralkodó bolygója, ezért valóban a személyi bolygóhatás következtében a hatás is lehet Marsikus jellegű, pláne itt a jegy első dekanátusában.

Azt viszont csak valószínű elnézted, vagy elíratd hogy „Vagy az aszcendensem a Vízöntő dekanátusba esik?”,
Mert ez úgy pontos, hogy Skorpió Vízjegy I. dekanátushoz tartozik!

Arra kérdésedre pedig, hogy "Kos jelleget a sárkányfarok adhatja-e?"

A leszálló holdcsomópontja, vagyis a sárkányfarok a Szaturnusz bolygó megfelelője is, ezért inkább jellemzi a karmánkat, az előző életeinkben megszerzett viselkedés mintákat, mint a jelen leszületésben nálad a Kos jegyet. Pláne úgy, hogy a leszálló holdcsomópont már a Kos-jegy végénél 29°30’ foknál helyezkedik el nálad. Itt pedig a hatása már igen csak gyenge!
Viszont érdekes módon itt is, elmondható, hogy az ezen a helyen álló leszálló holdcsomópont hatása szintén az, hogy elsődlegesen a Marsikus hatás a jellemző, ezért ez a hatás türelmetlenül új irányok felé űzik a szülöttet, és itt jön be a Mérleg hatása, mert sok esetben rá kell, jönni, hogy a hajszolt cél nem is az igazi cél.

Azt írtad egyik alkalommal, hogy "a társ kapcsolatodban inkább te nem vagy annyira megértő".

Akkor most e helyen a Karma asztrológiai értelmezésében elmondhatom neked, hogy a leszálló holdcsomópont hatására Karmikusan nagyon nehéz helyrehozni az egyensúlyt a Kos/ Mars uralkodó hatással és a Mérleg/ Vénuszi hatás között. Azért, mert a Kosban álló leszálló holdcsomópont következtében Te a saját kívánalmaidat akarod megtartani. Ez – az, amit múltból hoztál, tehát a leszálló hold csomópont jelzi, ahonnan jövünk, és van ennek a poláris ellentéte, ahová tartunk. Ez lesz a leszálló és felszálló Holdcsomó tengelye.
Nevezhetjük még sárkányfarok és sárkányfej tengelyének is. Mindenképpen két házat összekötő tengelyről van szó, ami életterületeket köt össze. A sárkányfarok pozíciójánál negatív energiamintát valósítunk meg ösztönünk szerint.

A sárkányfej jegye ahol a Felszálló holdcsomópont jele van nálad a Mérlegben ezt az életterületet testesíti meg vagyis azt a minőséget, amely az életfeladatunk. Nálad pedig a Mérlegben a szemben álló Felszálló holdcsomópontod hatását tekintve csak a mások iránti szeretet kiélését sugallja feléd Vénuszon keresztül. Ezeket az ellentétes hatásokat a régi éltedből hozott „narcisztikus” maradványok okozhatják a társkapcsolatban, azért mert ebben a leszületésben a másik irányában érzett szeretet és az „EGÓ” kívánalmai vívják egymással a harcukat.
Miért? Mert amíg a leszálló holdcsomópont adottságaival igyekszel megbirkózni, addig a legnagyobb csalódásaidat az is okozhatja, hogy azt kell látnod, hogy mások megkaphatják mindazt, amit Te csak állandóan szeretnél megkapni.

Hogyan tudod mindezeket ebben az életedben ellensúlyozni? Meg kell kísérelned, hogy ellen tudj állni a korábbi életedből hozott ingatagságodból.
Azt is írod, hogy "keresed a konfliktusokat!"

Nagyon is ráhibáztál, mert nem a konfliktust keresed, hanem inkább az emberek közötti egyenetlenségeknél inkább a döntő bírói szerepet szereted felvállalni, melyben nem kell, hogy valakinek is pártjára állj.

Végül is a Mérlegben álló Felszálló Holdcsomópontod a legnehezebben elérhető csomópontokhoz tartozik, mert a Kos Önszeretete nagy akadályként tornyosul a Mérlegi hatás elérése elé. Bár ezt enyhítheti az, hogy a Kos jegyvégénél a Leszálló holdcsomópont hatása már gyenge. Sőt mivel a Vénusz is ott van közvetlen a mellette és még a következő jegy eleje is Bika jegyre, tevődik/Vénusz urával, ezért aztán itt megnézhetjük a Leszálló házhelyzetét is.

Ez pedig azt adhatja, hogy elsősorban az új leszületés tapasztalatait kell megszerezned, azzal, hogy Ön magad a legjobban megismerd és találd meg itt a földi életben Önmagad. Hiszen bármennyire hihetetlen is, a képleted alapján itt a lehetőséged, hogy a fejlődésed érdekében tegyél is valamit. Ahhoz, hogy igazán boldog legyél, meg kell tanulnod egyensúlyba hozni a saját igényeidet a másokéval. Erre pedig a VII. házas Kos jegy mutathatja meg módot, hogy ne húzódj a háttérbe, mint azt az előző életedben tetted, a felszálló holdcsomópont helye pedig az I. házas Mérlegben pedig megmutathatja, hogy most miként tudod megteremteni a saját személyiséged, amellyel a teljes lelki beteljesülés felé vezető utat végig járhatod.

Kedves Csaba ismét csak érdekes dolgokat feszegetsz a "feketehold témakör kapcsán".

A Fekete Hold témája más néven a „Lilith legendája” a mai napig megosztja az asztrológusokat. Fontos lehet az asztrológus belső motivációja, azaz, hogy hogyan adjuk meg a választ erre a kérdésre.
Annyit már tudunk, hogy egy saját tömeggel nem rendelkező égitest, vagy porfelhő/ szatelit, ami Földünk kísérőjeként háromszor távolabb kering tőle, mint a Hold. Minden 6. hónapban válik láthatóvá, mikor áthalad a Napkorong előtt.
A Fekete Hold asztronómiai alapjai
a Hold ellipszis pályán mozog a Föld körül, melynek egyik gyújtópontja maga a Föld a másik gyújtóbonban nincsen égitest. Ez a pont felel meg annak, amit Fekete Holdnak vagy Lilith - nek nevezünk abban az értelemben, hogy ez egy olyan pont, amely a Föld kiegészítője, és aminek szimbolikus minőségei vannak.

A Hold által leírt elliptikus pálya egyik gyújtópontja a Nap körül a Föld, a vele ellentétes póluson azonban nincs semmi, illetve a Fekete Hold van. Lilith pályája nagyon hasonlít a Holdcsomópontéhoz, sőt a Holdcsomópont tengelye és a Lilith tengelye pontosan 6 évenként fedik is egymást.

Akit esetleg ez a témakör esetleg bővebben is érdekelhet, olvassátok el Hannerole Traugott Lilith a fekete Hold Erósza könyvét. Amelyben az író azt fejtegeti, hogy „Mi magunk akkor válunk áldozattá, ha nem fogunk fel egy tanulási helyzetet, ahol megtagadjuk az áldozatot, ott megtagadjuk az életet is.”

Vagy egy 2009-es kiadványban, megjelenő könyvben is, nagyon érdekes és olvasmányos, témaként van feldolgozva. Talán antikváriumokban még kapható: Birtalan Eszter: Lilith, Istennő vagy démon?
A könyvben a párkapcsolati hatalmi játszmák típusait jellemzi a Fekete Hold jegyekben elfoglalt helyei alapján. Már aki hisz ezekben a dolgokban egyszerűen segít tájékozódni, és eligazolást adni a kapcsolatok útvesztőjében.
„Az írónő felfogásában kibontakozik Lilith a női lélek szabadságának védnökének a jelenléte nyíltan vagy alattomosan, kiharcolja, hogy a női energia megjelenjen a Földön, és elnyerje méltó helyét a világban.”
Ugyan is az egyik legenda szerint Lilith volt Ádám első felesége, az első teremtett nő, aki egyenrangúságra vágyott. A férfi viszont nem fogadta el a nő álláspontját, és érvényesíteni akarta felsőbbségét. Az asszony ennek ellenállt, aztán el is hagyta társát.

Mindkét könyvben érdekes történetet ismerhetünk meg a Héber mítoszról vagyis „Amikor Isten megteremtette az első embert, Ádámot, így szólt: Nem jó az embernek egyedül és teremtett neki egy nőt, és Lilith- nek nevezte el. A kabalisztikus hagyományban a Lilith annak a nőnek a neve, akit Isten Éva előtt, Ádámmal együtt a földből teremtett. Ők azonban hamarosan veszekedni kezdtek, ( milyen érdekes, hogy milyen ős gyökerekből eredő ma is az általunk művelt viszály forrás), mert Ádám nem fogadta el Lilith érvelését, miszerint a Nő és férfi egyforma, és egyenlő, de mert Ádám ezt nem így gondolta, ezért elhagyta Ádámot. Az Isten pedig megharagudott Lilith-re, mert kérésére sem tért vissza, ezért ezzel magára vonta az Isteni átkot és elkergette a paradicsomból, így lett Lilith a kiátkozott a sötétség úrnője.

Aztán olyan legenda is ismeretes, miszerint az asztrológiában háromféle Lilith különböztethető meg, és ez a hármas felosztás Lilith mítoszában gyökerezik. Ami azért fontos, mert az Isten nőnek mindig három megjelenési formájaként a három arcának felel meg.
Az egyik legenda szerint Lilith volt Ádám első felesége, az első teremtett nő, aki egyenrangú szeretett volna lenni a párjával. Azonban a teremtője nem engedte, és engedelmességre akarta kényszeríteni Lilithet. Az asszony ellenállt neki, sőt merészen kimondta a teremtője titkos nevét, ami azt bizonyította, hogy birtokolja a titkos ősi női tudást. Ezért aztán az Úr kiűzte a Paradicsomból, és szörnyű átokkal sújtotta.

Szintén egy másik legenda szerint a száműzött Lilith volt az a Kígyó, aki megkísértette Évát az almafánál ezért aztán Ő lett a Föld árnyéka, az elnyomott belső démon.
Eszerint a mítosz három szakaszra bontható Lilith lázadása, száműzetése, magára találása. Ennek a három szakasznak felel meg a háromféle asztrológiai Lilith.

Az első szakasz az Aszteroida Lilith: ez a pont mutatja meg a horoszkópban azt a területet, ahol el vagyunk nyomva, ezért kénytelenek vagyunk fellázadni és a veszélyeket is vállalni saját szabadságunk és saját igazságunk megteremtése érdekében.

A második szakasz megfelelője a Sötét Hold Lilith, a száműzetés szimbóluma, ahol Lilith otthontalanul, démonként bolyong, és gyűlik benne a keserűség és a bosszúvágy. Ebbe a szakaszba tartozik a Kígyó képe is, amelyben a tehetetlen dühében pusztítani akar.
Amennyiben a mítoszokat úgy értelmezzük, mint belső világunk élő képeit, és azt elfogadjuk, akkor már jó úton vagyunk a valódi változás felé.

A Fekete Hold aktualitását az adja, hogy mindent, amit elnyomtunk, elfojtottunk magunkban azon változtatni szeretnénk. Ehhez pedig önvizsgálatra van szükség, hogy feltárjuk valódi belső késztetéseinket, és ezáltal törekedjünk a lelkünk tisztaságra és az állandó fejlődésre. Azért mert a leglényegesebb rongáltságot az ember a feketehold=Lilith helyén követi el, ez - az a pont ahol jól elrejti az ember maga elől a gyarlóságait.
A születési képletben egyértelműen kiszámítható a feketehold helye, nálad a születési időd alapján pontosan a Kos jegyben található, (mert akik 1958. 02. 24- 1958. 11. 23.-ig születtek náluk a Fekete hold helye a képletben Kos- jegyre, tevődik. ), ha pedig a Kosban van a Fekete Hold, akkor azokat a témákat is kiválóan kell ismerni, amelyek a Mérleghez tartoznak, mert ugye ez az ASC-DSC tengelyt jelenti.

Amennyiben pedig valakinek a Fekete Holdja a IV. házban van akkor ismerős lesz számára a X. ház témaköre is, mert a IV./ IC/Ház és a vele szemben lévő MC/ tengely. Lehet, hogy akár a családi kapcsolataira e tengely mozgástörvényei lesznek jellemzőek, természetesen kiemelt jelentőséggel bír, ha tengelyekkel, vagy fontosabb bolygóval áll együtt.
A VII. házas házhelyzet, és az I. házas ASC tengely nálad is, nagy segítség lehet az integritás= teljesség kibontakozatása irányába. A VII. házas Kos Fekete Hold szempontjából különösen kiemelt jelentőségű a partnerkapcsolati vonulat. A másik nemmel való egyesülés fontossága sokszor kozmikus erejű feloldódási vágyként jelenik meg.
A Holdcsomópont tengelye és a Lilith tengelye pontosan 6 évenként fedik egymást. Utoljára 2000 szeptemberében volt Fekete Hold.

A ház által jelölt életterület eszközt jelent a Fekete Hold megtapasztalásához. Itt éljük meg azt a hatást, amely Lilith jegyhelyzetének megfelelő viselkedésformára ösztönöz minket. E hatás során átélt irritáció=ingerlés, ébreszt rá arra, hogy e magatartás esetleg zsákutca lehet számunkra, és ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, szembe kell néznünk Fekete Holdunk korlátaival és a rossz beidegződéseivel.

A Horoszkópban ahol a Lilith van, vagyis ahol a Fekete Holdunk áll a „Radix horoszkópban, ott sokszor nem vagyunk megelégedve magunkkal, még talán azt is sokesetben kimondjuk, hogy miért is születtem én a világra, ha……STB-STB, ezzel aztán megbántunk magunkban valamit. Vagyis elnyomunk, elfojtunk magunkban valami fontosat, ami pedig részünk lehet, és nem csak ott ahol áll éppen a Lilith, hanem azon a tengelyen ahol elhelyezkedik.

Lilith mindig, a saját árnyékunkra figyelmeztet, a belső, elfojtott, meg nem élt személyiség részünkre, a kitagadott, szabadságra, vágyó énünkre, akinek sokszor még a létezéséről sem szeretnénk tudni. Ebben az értelemben szoros párhuzamot mutat a Plútóval, hiszen az asztrológiában a Plútónak is, ugyanezeket az analógiákat tulajdonítjuk, csak míg a Plútó általában egy sorseseményben, élethelyzetben mutatkozik meg, úgy a Fekete Hold a saját belsőnkben teszi a dolgát, leggyakrabban a szoros emberi kapcsolatokban jelenhet meg a problematikája, elsősorban a szülő-gyermek, vagy társkapcsolati téren.
A Plútó pedig konkrétan megmutatja hol, és miben vannak a szent és sérthetetlen, tilos, témáink.

A Neptun bolygó pedig a rejtett, eltitkolt dolgainkról ad felvilágosítást.
Az Uránusz pedig utalhat arra, hogy mely területeken és miben leszünk képesek megváltozni.

Első lépésként azonban azt kell feltárnunk, hogy mit száműztünk magunkból, mi vár elfogadásra, megértésre, szeretetre. Ehhez jó adag önismeret és önszeretet szükségeltetik, de már az is elég, ha őszinték vagyunk magunkhoz és megkeressük azt a bizonyos helyet, amelyet esetleg a feketehold helye adott számunkra.
"A SORSUNK MI MAGUNK VAGYUNK", ha el hisszük, ha nem és a megoldáshoz csakis az önismereten keresztül juthatunk el. Ebben nyújthat esetleg segítséget a Fekete Hold asztrológiai képlete, ami szinte mindent elárul érzelmi életünkről, és a szerelmi vagy a szexuális viselkedésünkről. Feltárhatja tudatalattinkban a legrejtettebb eldugott bugyrait, amelyben megtalálhatjuk érthetetlen tetteink magyarázatát.

A tizenkét különböző asztrológiai jegyben álló Fekete Hold tizenkét féle viselkedésmintát vált ki belőlünk, de értelmezését tovább színezheti az egyéni horoszkópban az elfoglalt jegy – helye, házhelyzete és bolygók fényszögei. Ez viszont már úgy, mint a képletfejtés részletes, személyre szóló elemzést igényelhet.

Végkövetkeztetésként elmondhatjuk, hogy a Fekete Holdunknak akkor is van hatalma felettünk, ha mi nem veszünk róla tudomást, még is más megvilágításba, és új értelmezésbe helyezi „Radix” képletünk elemeit.
Azonban ma már az emberek életébe sajnos nem fér bele a valóság rendjének megismerése és elfogadása.
(válasz Mcsaba 1970. hozzászólására)

1983. Ilcsimama2015-04-22 14:07
Kedves Noémi! Először is Sok Boldogságot Kívánok neked Névnapod alkalmából!

Azt pedig nagy szeretettel vettem és megköszönöm neked és Mcsabának is, hogy együttérzésetekkel bátorítottátok Hné Viktóriát. Hiszen nagyon rá fér mostanában, hogy érezze a szeretetünket. Azonban én biztos vagyok benne, hogy elmennek a feje felül ezek a csúnya vészt hozó fellegek és a Tranzit bolygók, meghozzák számára a megoldást és ismét a régi kedves, boldog, vidám fórumozó társunk lesz Viktória.

Természetesen az itt várt kérdéseidre is, mindre megkapod a választ már nem sokára a képletfejtésed II. részében.
(válasz Noémi2007 1979. hozzászólására)

1982. Noémi20072015-04-21 08:05
Drága Viktória! :-)

Együtt érzek Veled, de kérlek, ne okold Magad semmiért. :-) Inkább arra gondolj, hogy nyertél ezzel.... méghozzá TAPASZTALATOT. :-)))))

Szívemből kívánom Neked, hogy minden jóra forduljon az életedben és ez így is lesz. :-))) Tudom!!!! :-))))))
(válasz HnéViktória 1981. hozzászólására)

1981. HnéViktória2015-04-20 19:34
Nagyon köszönöm!

Minden nehézség valamire megtanit minket.

Picit okolom magam,mert tudtam hogy ez lesz,Ilcsi mama megirta,és mégsem tettem mindent meg,hogy megakadályozzam,hogy kocsiba üljön. :(
(válasz Mcsaba 1980. hozzászólására)

1980. Mcsaba2015-04-20 18:46
Vigasztalódást kívánok HnéViktóriának!!!
Együttérzéssel,
Mcsaba.

1979. Noémi20072015-04-20 12:23
Drága Ilcsi mama! :-)
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen precíz, érthető elemzést írtál részemre. Nagyon sokat tanulok belőle.
Csodálatos, de minden igaz, amit legutóbb rám vonatkozóan leírtál itt a fórumon. Új dolgokat is megtudtam magamról, és elgondolkodtam rajta, de be kell látnom, ezek is mind-mind igazak.
Amit – többek között – nem tudtam, hogy a rejtett ASC-em „Kos” . Nem is kellene csodálkoznom ezen, hiszen hirtelen, váratlan helyzetekben … bizony nagyon hirtelen és harcias tudok lenni. Pláne, ha igazságtalansággal, önzőséggel találom szembe magam vagy, ha éppen más, szerencsétlen, elesett embert bántanak. Ilyen is tudok lenni, de hála Istennek ritkán fordul elő.
Ilcsi mama, idéznélek: „Vagyis a születésedkor itt a KOS/ TŰZ jegyben tartózkodott a Merkúr bolygó mellett még a Vénusz bolygó is. A „Szilárd” Oroszlán jegyben: a HOLD és a Leszálló Holdcsomópontja, a Tüzes, de „Változó” Nyilas- jegyben pedig a Jupiter mellett még a Neptunusz bolygó is. Itt csak megjegyzem, de később még ennek nagyobb jelentőséget is tulajdoníthatunk, hogy a Neptunusz bolygó a VÉNUSZNAK a felsőbb fokú oktávját adja.”Igen, nagyon örülnék, ha ezt a részt is kifejtenénk picit bővebben, ha lesz rá lehetőséged és időd. Köszönöm.:-)
„a Plútó és a Szaturnusz sorbolygó segítő erői által már a Trigon= harmonikus fényszög kapcsolati alapérték szerint is számíthatsz a jó hatásokra. (Aztán még majd egy kicsikével később azt is mérlegeljük, hogy miért éppen most a Tranzit bolygóhaladások fényszögei hozhatják be számodra a változást az életedben. ) Már nagyon várom, hogy ezt is kibeszéljük.
Említetted a születési képletemben lévő Jupiter/Neptunusz együttállást is, amelyeknek most lesz nagy jelentősége az életemben. Ez is nagyon érdekelne engem. :-)
Amit pedig a VII. házamban lévő tranzit plútóról írtál … nem is tűnik olyan vészesnek… Bevallom egy kicsit aggályoskodtam, hogy „Jézusom, mi lesz velem, valami rossz…???” A tranzit Szaturnusszal kapcsolatban is megnyugtattál, habár … az elmúlt időszakban (ennek már vége) – amikor együtt állt a Neptunuszommal – bizony nagyon „ködösítve” éreztem magam. Életemben nem csaptak úgy be, mint abban az időben, de mint írtam, ennek már vége. Túl vagyok rajta és sokat tanultam belőle. Nem volt könnyű!!! Úgyhogy csak megköszönni tudom. :-)
„Aztán még a Jupiter felügyeli a hitet, a templomokat és az Isteni eredetet is. Remélem érted????” Hogyne érteném Drága Ilcsi mama!!!!!! :-))))))
Még egyszer nagyon szépen köszönöm Neked Ilcsi mama, hogy szántál Rám időt, munkát és szeretetet. Nagyon várom a következő fordulót is – ahogyan van időd és energiád rá. :-)
Millió puszi és ölelés.:-)
Noémi
(válasz Ilcsimama 1977. hozzászólására)

1978. Ilcsimama2015-04-20 09:10
Kedves Viktória! Csak most olvasom, a privát leveled - mert előbb elkerülte a figyelmemet, és köszönöm, hogy itt a fórum keretei között beszélhetjük meg az asztrológiai képletben szereplő dolgaitokat. - hogy írsz a gyerekekről is, hogy Bettike a lányod milyen szépen tanul, és sikerülni fog most a kis érettségi is, és majd a tovább tanulás is. Nagyon örülök neki, és gratulálok neki, hogy így végig tudta ezt vinni. Mert talán abban nekem is van részem, hogy ezt a pályát választotta, mert hogy, akkor 3 évvel ezelőtt kikérted a véleményem. A horoszkópja szerint pedig ez a rendvédelmi pálya adott lehetőség lehetett számára, most a tanulmányai alapján már, - hogy eltelik az idő- már lassan komoly jól fizetett dolgozó lesz, de hát már a Bikák ilyen szorgalmasak és a Vénusz az uralkodó bolygóik pedig figyelemmel kísérik a sorsukat.
(Csak megjegyzem, hogy mivel én is, Bika vagyok én is, érzem a gondoskodó VÉNUSZ uralkodó bolygói hatást).

Aztán írod, hogy a kis Bence fiad is, milyen eleven, a sok betegség mellett, amiért olyan sokat aggódtál, örüljünk, hogy ilyen eleven. Hiszen az elevenség azt jelenti, hogy jól van. Az, hogy az anyukád vállalta most a te munkaidőd alatti felügyeletét az is neked köszönhető, hogy visszahoztad őt a mélyből a családba, hiszen vele is volt „Annó” elég gond. Ez pedig most erősítheti benne a családhoz való tartozás lehetőségét. Hiszen Ő Skorpió tehát sok esetben volt rá eddig jellemző a Skorpió farkán a fullánk, de látható a Skorpió szinonim jelének a végén az a bizonyos „NYÍL ” is, mely akár utalhat képlete szerinti 3. ház jellegére, mely nála szintén a Bakjegyre tevődik, tehát ezt a változást az életébe szintén a jegy ura, vagyis Szaturnusz sorbolygó alakíthatja, vagyis kapcsolódás a környezetre, vagyis a családhoz való tartozásra. Pláne úgy, hogy a Roland öcsédről is, szinte mindig Te gondoskodtál és most, hogy már elballag az iskolából és ilyen szép szakmát választ, nem csak az Ő, hanem a Te érdemed is.

Hiszen a Fa az életrésze, ki kel a magonc a földből, az emberi gondoskodással a facsemete felcsperedik majd, növekszik, míg jön egy asztalos, aki ebből a szép szálfából építőanyagot, bútort és még sok szép dolgokat készít.
Ugyan úgy, mint ahogyan Te is - édesanyád helyett is, - alakítgattad az öcséd sorsát!
Mostanra pedig már beérik majd a gyümölcse is fának! Hiszen egy szép Vízöntőt tettél fel az élet, és a jövő útjára. Azt ugye tudod, hogy a Vízöntő jegyben született emberek természetes háza (lásd az adat lapomon az általános M/ képleten), hogy a 11. ház a Vágyak és remények megvalósulásának a háza. Ezzel a sorsát is jó irányba terelted, ugyan úgy, mint a Vízöntők uralkodó bolygója az Uránusz mellett a csodálatosan szép Szaturnusz sorsbolygó is. Nézd csak meg az adatlapomon, hogy milyen szép bolygó a gyönyörű gyűrűivel a SZATURNUSZ!

Aztán az Uránusz is, nem csak rosszat, hanem jót is tud teremteni, nem véletlenül nevezzük az Uránuszt az asztrológiában „Az ébresztőnek”. Jelképjele szerint, mely egy nagy H betű és ezt vágja ketté egy gömbön ülő ég felé mutató vonal az antennáival, mely adhatja az embereknek a külvilág észlelésével, a változást és az átváltozást, mellyel az emberiség kettős lelkét, az anyagot jelképező kereszt választja ketté, és köti össze az emberit az Istenivel, és ebben, mint a szellem köre az Uránusz, akit kell, azt támogathatja.

Ezekre kell nektek a férjeddel együtt büszkéknek lennetek, és remélhetően, hogy a párod mostani életét is, a Szaturnusz és az Uránusz bolygó is majd támogatja. Hiszen neki a IV. háza esik Bakjegybe, melynek az uralkodója a csodálatosan szép Szaturnusz bolygó. Valamint még mivel a IV. család Otthonháza még a Vízöntő jegyben is folytatódik, ezért ott már mindkét bolygó az Uránusz és a Szaturnusz is uralmi helyzetéből adódóan a Te segítségeddel visszahozhatja ŐT a régi „ÉNJÉBE”.
Nagyon örülök, hogy úgy döntöttél, hogy támogatod és ezt meg is beszélted vele, hogy mindenkinek kell adni még egy esélyt az életében.
Ezek adjanak neked erőt és egészséget az élet utad kivitelezéséhez!
(válasz HnéViktória 1974. hozzászólására)

1977. Ilcsimama2015-04-19 23:11
Kedves „Noémi2007”. Mintahogyan ígértem nézzük akkor, hogy - születésnapi ajándékként- mit is lehet kiolvasni a Te képletedből?
Kezdjük a legelején, hogy másnak is, érthető és olvasmányos legyen.

Úgy gondoltam, hogy három részre bontom a válaszomat, a Felszálló és Leszálló Holdcsomópontnak pedig, mint KARMA jegyeknek egy külön részt szánok. Hiszen a Holdcsomópontok és azoknak a jelentősége a horoszkópban olyan asztrológiai téma, melynek kifejtése már régóta váratott magára. Az ember múltját a „Leszálló holdcsomópont”, míg a jövőjét a Felszálló holdcsomópont szimbolizálja. Mottója pedig, hogy: a jelenünket a múltba építettük fel, a jövőnket pedig most teremthetjük meg.

Most pedig Noémi „Radix” születési képlet elemzésének az első részét olvashatjátok.

A NAP 11°15’ fokon áll a Radix” képletedben a Bika-jegyben, melynek az uralkodó bolygója VÉNUSZ. A Vénusz ugyan a gyors bolygók közül való, mert 224.7’ földi nap alatt kerüli meg a napot, és változó időket tölt el egy-egy állatövjegyben. Azonban azt is tudni kell, hogy a
VÉNUSZ nélkül nincs emberi kapcsolat.

Az ASC a születési óra-perc alapján a Rák –jegyre tevődik nálad, mely az öntudatosság az egyéniség az alkalmazkodó készség, megtestesítését adja. A Rákjegynek az uralkodó bolygója a HOLD, mely a születésedkor éppen növő holdfázisban haladt.

Mint az asztrológiában ismeretes HOLD (az örök NŐ), az első negyedben (jele: Ď), vagyis növő Hold, ez a holdnak a Nap felé mutatott oldala, vagyis az ebben az időben születettek, mint Te is, megnövelt energiát kapnak. Ugyan akkor építő magabiztosság, kreatív, kíváncsi, produktív, de ugyanakkor jószívű világmegjobbító idealista emberek lesznek.

Az asztrológiai „Hold- elv „szerint a Holdérzéseinket, belső énünket fejezi ki, mely biztonságérzetet ad, egyben a Holdtól kapjuk a legmélyebb lelki rétegünket is, éppen ezért a hangulati alapunknak is nevezhetjük. Pláne a RÁK - Napjegy esetén, vagy mint nálad is, a RÁK/ ASC 16°48’ fokos helyzete miatt, ezért írtam az előző bejegyzésemben, hogy sok esetben a belsőhangulatod irányítja az életed.

Mivel pedig a legerősebb alapvető emberi szükséglet a biztonság igénye, ezért aztán maga a születéskori HOLD helyzete adhatja azt a biztonság utáni vágyat, amit mindenki keres az életében. Nálad, mivel a HOLD Tűzjegyben (az Oroszlánban), van, ezért aztán a biztonságot a felelősség, az Öntudat és nagylelkűség, segítőkészség hatja át.

Tehát a képletelemzésben ott tartottunk, hogy a személyi bolygóid: a NAP mellett az ASC uraként a HOLD és VÉNUSZ bolygók.

Rejtett ASC- jegyed a KOS-*jegy, mivel a kör alatti „jelek táblázatban” a bolygóknak a pontszáma alapján a TŰZ- jelben (Kardinális –Szilárd és Változó értéken) 8/5 pontszám található és ehhez a jegyekhez való kereszt besorolása szerint (TŰZ- FÖLD- LEVEGŐ – VÍZ) 7/6 pont értékkel adja ki a „Rejtett aszcendens” szerinti KOS/ X. házat.
Vagyis a születésedkor itt a KOS/ TŰZ jegyben tartózkodott a Merkúr bolygó mellett még a Vénusz bolygó is. A „Szilárd” Oroszlán jegyben: a HOLD és a Leszálló Holdcsomópontja, a Tüzes, de „Változó” Nyilas- jegyben pedig a Jupiter mellett még a Neptunusz bolygó is. Itt csak megjegyzem, de később még ennek nagyobb jelentőséget is tulajdoníthatunk, hogy a Neptunusz bolygó a VÉNUSZNAK a felsőbb fokú oktávját adja.

Amennyiben az ASC- felkelőjegy titkát vizsgáljuk, vagyis a délelőtt született BIKA/NAP és RÁK/ felkelőjegyet, akkor azt tudhatjuk meg rólad, hogy a Földjegy szerinti Bika nagyon sikeres lehet az anyagi javak terén, a Rák –jegy pedig adhatja a takarékossághoz való hozzáértést, és a családcentrikusságot.

A RÁK- ASC jelöli ki a horoszkópkörben nálad az I. házzal a többi házak helyzetét a jegyekben. E szerint az I. házad igen kicsi mert a 30° fokos RÁK jegyből 13°fok tartozik a Rákjegyhez, míg az Oroszlán jegyhez 4° fok. Az I. házadban nincs felkelő bolygó, tehát itt a Rák jegy tulajdonsága és a HOLD, mint a jegy ura és maga HOLD helye a mérvadó a személyiséged meghatározásában. Ez aztán szinte az egész személyiségedet áthatja.

A Hold a képletedben szintén kisméretű 2. házban, de annál erősebb jegyben, az Oroszlánban található. Mivel a 2. ház hangsúlyos háza a képletednek, ezért itt erősödik meg az egyéniség érzés benned. Mivel itt található a Leszálló holdcsomópontod is, ezért csak előzetesként jegyzem meg, hogy több év és más emberek segítsége kellhet, hogy a múltadtól elszakadhass, vagyis nem szabad a Karmikus múltadba feledkezned, mert a személyes életed a belső küzdelme mutatja, hogy ez akadályozhatja a Karmikus feladatod teljesítését.

Az alap M/ horoszkóp szerint, amit az adatlapomon is láthattok, (mely az I. házzal, vagyis Kos jeggyel kezdődik és 12. Halak jegyházzal fejeződik be, a 2. jegyház a Bikajegyet/ Vénusz urálmával adja).Neked pedig a Bika jegy a nap jegyed.
Nálad a 2. ház csúcsa ahol legerősebb a házhatás az Oroszlán jegy/ Nap uralma latt 4° fokára tevődik.

Hangsúlyos ház még a képletedben a IV. Család - otthon háza is, mert két jegyet is magába foglal, még pedig a SZŰZ jegyet a Merkúr bolygó uralkodásával és a Mérlegjegyet, melynek szintén a VÉNUSZ bolygó az uralkodó bolygója. Itt a IV. ház csúcsa a Szűzjegy 20fokra tehető, amely a maga „Földjegyével” a biztonságos kényelmes otthon iránti vágyat adja. Mivel a IV. ház egyben az IC-t, a képletszerinti „ÉG alját”adja, ezért itt lakozik benned a rejtett belső „ÉN”. Maga a Szűzjegy alapján pedig ez azt adhatja neked, hogy csak is rendszeres szokásokban, és a tiszta világos környezetben találod meg az igazi biztonságod. Viszont ez a helyzet talán arra is rámutathat, hogy már kora gyermekkorodban túlságosan is óvtak a szüleid, vagy éppen magas elvárásokat tápláltak beléd.

Itt a IV. házadban viszont ott található a Szűz jegy végénél 27°18’ foknál a PLÚTÓ, és még a IV. Házban, de már a Mérlegjegy 10°17’ fokánál az URÁNUSZ bolygó is.
A képletedben a MARS a VII. házban a Bakjegy végénél 29°11’ fokon állt a születésedkor.
A többi házakban a születéskor nem volt felkelő bolygó.

Mivel ugye tudjuk, hogy a születési „RADIX” képlet sohasem változik, vagyis állandó az egész életben, ezért itt már meg kell említeni a bolygók fényszög kapcsolatát is. Azért, mert főleg a Lassú bolygók esetében (Jupiter- Szaturnusz- Uránusz* - Neptunusz és a Plútó*, melyeknek a NAP körüli keringési ideje hosszú és egyben eltérő hosszúságú is), születéskori állandó „EKL” hosszúságszerinti fényszög kapcsolatokat is, és a Tranzit fényszögeket is, figyelembe kell venni.

Tehát innen a SZŰZ/ IV. házadból a Plútónak már születésileg nagyon jó Trigon fényszög kapcsolata van a Bika jegyszerinti 23°58 fokon álló 11. házbeli Szaturnusz bolygóhoz. Mint már előző 1966. számú bejegyzésemben kitértem a 11. háznak az életmegoldások terén a vágyak és remények, házának a jelentőségére, ezért itt is elmondható, hogy a Plútó és a Szaturnusz sorbolygó segítő erői által már a Trigon= harmonikus fényszög kapcsolati alapérték szerint is számíthatsz a jó hatásokra. (Aztán még majd egy kicsikével később azt is mérlegeljük, hogy miért éppen most a Tranzit bolygóhaladások fényszögei hozhatják be számodra a változást az életedben. )

Tovább nézve magát a képlet házaiban álló bolygókat az 5. házad az életörömök háza is, hangsúlyos, mégpedig azért, mert két jelentőség teljes bolygó együttállásban foglal helyet benne még, pedig mint jeleztem a VÉNUSZ bolygó felsőbb fokú megjelenését adó NEPTUNUSZ a Nyilas-jegynek a 2°15’ fokán és szintén a Nyilas-jegy 4°07” fokán, vagyis együttállásban található JUPITER bolygóval. Mivel pedig a Nyilas jegynek egyben az „URA” is a JUPITER bolygó, ezért lesz most nagy jelentősége a két bolygó együttállásának.

Miért éppen most? Mert, ha megnézed a köralatti baloldali táblában ” EKL” hosszúság” jelzésénél, hogy a Jupiter és a VII. házas Mars bolygónál is a vízszintes fényszög kapcsolódás sora születésileg üres, vagyis csak a függőleges kapcsolódást jelez a Jupiter esetében a Neptunusszal együttállást és a Mars esetében, pedig szintén a Neptunusszal zöldszínű *szextil és a Plútóval pedig 120° fokos Trigon fényszög kapcsolatot. Tehát ez arra adhat utalást, hogy az élet második szakaszában hozzák el a Tranzit fényszögek a két ház jellegére vonatkozó változásait.

Aztán - ezt már többször is, leírtam más bejegyzésben is - hogy, mostanában amikor a Jupiter a nagy jót tevő bolygó éppen az Oroszlán jegyben a napuralma alatt halad, akkor a két tűzjegy felemelő hatását szinte mindenki érezheti.
Hát még Te! Hiszen most a Jupiter az Oroszlán jegy 12°’ fokánál halad éppen, nálad pedig az Oroszlánban lévő HOLD,(amely a női képlteben saját magadat adja) mely az eddigi kudarcok után kirobbanó önkifejezést sugallhat számodra, mert a Holdad az Oroszlán 11° 13’ fokánál található a 2. házadban.
A X. házban (karrier – hivatás - társ, házbeli) lokálisan elhelyezkedő Vénusszal, a kisszerencse bolygójával a HOLD már alapszinten is Trigon harmonikus fényszögben áll. Tranzit Vénusz pedig most
(04. 20.-án), az Ikrek jegyben/ Merkúr uralkodóval, a kommunikációbolygóval az „Ész” Istenével / 11°54’ fokon halad.
Nézd csak meg a Te horoszkóp- köröd külsőrészén az Ikrek 12° fokánál a látens fényszög jeleket. Vénusz * 60° szextil, jótékony harmonikus sugárzás, de az embernek is, magának is hozzá kell tennie valamit, hogy a jó hatást ellehessen elérni.
Uránusz 120° Igen jó Trigon legharmonikusabb, előnyös teljesülést ígérő sugárzás, valamint HOLD * szextil fényszögek egy csokorban várják, hogy a Vénuszi segítséget magadénak tudhasd.

Nézzük akkor, még mivel ide kapcsolható az 1967. számon feltett fényszögekre utaló kérdésed is, hogy jól értelmezed-e, illetve miként vannak ezek mostanság rád hatással.

Ezt írod! „Lenne egy-két kérdésem a tranzit bolygókat illetően. Ha jól láttam, a tranzit plutó a VII-es házamból most kezdett el opozíciót adni az aszcendensemnek. Ez mit jelenthet egészen pontosan? Ráadásul, még a tranzit Uránusz is kvadrátot ad az aszcendensemnek a X.-es házamból. Illetve a tranzit Szaturnusz most az 5-ös házamban tartózkodik együttállásban a Jupiter-Neptunusz együttállásommal. Ez utóbbi akadályoztatást jelenthet?”

Nézzük akkor sorába véve: A VII. ház, vagyis a DESZCENDENS=DSC a Bakjegy 16°48’ foknál kezdődik nálad. Azt tudjuk ugye, hogy a DSC a másokkal való kapcsolatot jelöli elsősorban. Ugyan akkor, mint az ASC-sel szemben lévő jegyház kivetítést is jelez a kapcsolatok utáni vágy után. Egyszóval a DSC jegye, vagyis nálad a BAK/jegy mutatja meg mennyire sikerül a mások nézőpontját is figyelembe venned. Nálad az egész képletet nézve egyértelmű, hogy komolyan veszed szinte minden kapcsolat felelősségét, mert ugye a VII. ház nem csak párkapcsolatra vonatkoztatható. No, már most mivel az ASC-nek poláris párja a DSC, ezért itt mivel a Tranzit Plútó jelenleg (04. 20.-án) a Bakjegy 15°32’ fokánál halad éppen, neked pedig a DSC- VII. házad Bak/ 16°48’ foknál kezdődik, ezért még nem éri el most az Oppozíciós határt. Ezért van nagy jelentősége a lassú és gyorsbolygó haladások értelmezésének. Tehát most áprilisban a Plútó a saját Bakjegyében hátráló „retrográd” állásba kerül vagy is novemberig, visszahátrál Bakjegy 13° fokig, itt pedig nálad a látens kis fényszögek üresek, tehát a „Retrográd” hatást Te magad tudod szabad akarat által irányítani.
Majd lassan elindul a Plútó ismét előre és 2016. február 25-én éri el a Te VII. ház szerinti DSC- jegy csúcsát, vagyis a 16°48’ fokot. Itt kerül pontosan szemben állásba az ASC-el.

Mit is jelent ez? Elsősorban azt, hogy az „ÉN” személyisége miként tud kiteljesedni a külvilág felé, mert a VII. ház az „ ÉN” kiegészítését és a társulás területét jelenti. Az ellentétes vagy poláris jegyek egyébként hatással vannak egymásra, de ezt az ASC-DSC kapcsolatában az 5. házzal együtt kell vizsgálni. Az 5. házad pedig, amely az életörömök házat jelzi, egyszóval a vágyélettel kapcsolatos elképzelések és megvalósulásra való törekvést adhatják. Nálad a képleted szerint poláris partner a RÁK/ASC és a Bak/DSC, amely ekkor alkot majd Oppozíciót egymással. Mivel azonban az alapképletedben a Plútónak szintén „R” állása van és a Mars- sal pedig igen csak jó Trigon fényszöge, (Mars a női képletben férfimutató is), ezért szinte valószínű, hogy ekkorra a VII. házas párkapcsolatod is révbe juthat. Te is láthatod, hogy ott a VII. házban már Szaturnusz-Plútó Mars Jupiter és Neptun zöld látens segítő fényszögek találhatók. Ezt pedig még a Jupiter - Neptun, együttállásban, mint a Vénusz bolygó magasabb rezgésfokon működő Neptunuszi hatása csak erősítheti.
A Tranzit Uránusz jelenleg a Kos-jegy17°15’ fokánál halad, valóban az ASC-el Qvadrát fényszögbe kerül, azonban mit is adhat a személyiségnek a X. karrier - hivatás, érvényesülés házában egy Tranzit Qvadrát fényszög? Feladatot az érvényesülés elérésére, no, már most nálad pontosan ez van most! Sőt itt van még a társ, az életútjának az alakulása is, és mint Te is láthatod ott a X. háznál a Qvadrát után ott sok üres hely, ahol saját magad szabad akarat által alakíthatod a sorsod a kommunikácó segítségével.

Arra a kérdésre, pedig, hogy a Szaturnusz az 5. házadban tartózkodik együttállásban a Jupiterrel és a Neptunnal: először is a Tranzit Szaturnuszi áthaladás jelenleg pontosan a Nyilas-jegy 3°50’ foknál van. A két bolygó a Nyilas jegy 2°- 4° fok határon kerülhet együttállás fényszögbe, de mit is jelezhet ez? Vagyis kérdésed, hogy akadályt jelenthet-e?

Pontosan hogy nem, mert, hogy a Szaturnusz is Tranzit módon a Jupiter uralma alatt halad most a Nyilas jegyben a Neptun pedig szintén Tranzit módon a Halak 9°05’ fokánál bandukol, és a Halaknak pedig a Jupter is a - Neptun mellettt- uralkodó bolygója. Tehát már elhagyta a Te születéskori Neptun bolygód 2°15’ fokát, vagyis már nem tud ködösíteni, hanem inkább a Jupiteri hatást erősítheti főleg a Vénusz magasabb fokú oktávján keresztül, hiszen a Neptun helye a Nyilasban a tudat kiterjesztésének vágyát adhatja, a Jupiter pedig itt a Nyilasban a tudás általi gyarapodást hozhatja be pláne együttállás keretei közt. Talán még a joggal összefüggésben is, hiszen a Jupiter bolygó képvisel mindent, ami igazságos, és jog szoros összefüggésben áll a Jupiterrel. Aztán még a Jupiter felügyeli a hitet, a templomokat és az Isteni eredetet is. Remélem érted????

Mivel ezzel végére is értünk a horoszkóp körben a bolygók elhelyezkedésének az értékelésével, a feltett kérdésedre is megadtam válaszokat, ezért itt most a képletfejtés I. részét befejezem.
Jó éjt mindenkinek.
(válasz Noémi2007 1969. hozzászólására)

1976. Ilcsimama2015-04-19 22:42
Kedves "Marticsku". Nagyon örülök, hogy ismét itt vagy a körünkben, nagyon régen hallottam rólad. Köszönöm, hogy Te is támogatóan kiegészítetted a Viktóriának írt bejegyzésemet.
(válasz marticsku 1975. hozzászólására)


1975. marticsku2015-04-19 20:59
Kedves Ilcsi Mama és Viktória és kedves olvasók !

Nagyon köszönöm Viktória , hogy itt a fórumon ,megosztottad a visszajelzést !
Sajnálatos dolog ami történt , de Ilcsi Mama úgy fogalmazott van szabad akarat !! szépen érthetően levezette a férj képletét és mi miért történt .
Szép hetet mindenkinek !

1974. HnéViktória2015-04-19 19:58
Azért megnyugodtam valamelyest.....

:) <3
Köszönet

1973. HnéViktória2015-04-19 19:56
Drága Ilcsi Mama!

Mostanra értettem meg miről beszéltél végig,és hogy miért fontos segitség nekem az ész istene. Mert ezekből a helyzetekből azzal tudok csak kimászni.
Mindent értek,és megpróbálom megoldani hogy tudjam segiteni támogatni
(válasz Ilcsimama 1972. hozzászólására)

1972. Ilcsimama2015-04-19 18:33
Kedves Viktória! Látom nagyon el vagy keseredve. Persze a kétségbe esett kérdésedre nem is olyan régen nem véletlenül jeleztem neked, hogy sajnos a férjed képletében balesetből eredő fejlemény felerősödhet, mert neki a Nap éppen most halad át a Kos Napjegyén. Nagyon sajnálom, hogy ilyen hamar ténylegesen bekövetkezett a baj, amit most privátban és a fórumon is írtál.

Dehogy nem kerülheti ki a párod az elégördített akadályokat, hiszen azért van szabad akarat, ezért is hívtam fel a figyelmet arra, hogy a párod képletében ezek, mint lehetőségek
jelennek meg. Tehát olyan életvitelt kellene folytatnia, hogy mind ezeket, a rossz hatásokat kilehessen kerülni. Talán ez most jó lecke lehet számára és elgondolkodik további dolgait illetően. Hiszen amennyiben nem vezetőképes állapotban ült volna a volánhoz, és rád hallgatna, akkor talán elkerülhette volna ezt is. Az pedig, hogy a Te segítségedre szüksége lehet az szinte bizonyos, mert sajnos magától nem tud boldogulni.

Hiszen mindig azt kérem tőled, hogy támogasd őt a jó út felé, és ez miért is van így, mert neked szeretet bolygód a Vénusz a rákban áll, tehát érzékileg ragaszkodó vagy, tehát bármennyire is haragszol olykor-olykor rá a sok rosszért, azért elszakadni soha sem fogsz tudni tőle, hiszen Te egy jó anya típus vagy ő pedig a gyermekeid apja. Ő neki pedig mivel a Halakban az 5. házban áll a Vénusza ezért aztán érzelmi egyesülésre vágyott mindig is, amit sajnos csak tőled kaphatja meg, csak hogy Ő ezt nem értékeli úgy igazából, és mivel vonzza képzelet világa, ezért aztán csapong az élet vizében, mert szilárdan hisz a saját ötleteiben. Ha ezen tudna változtatni, talán még jó mederbe terelhetné az életét, és ezzel együtt a tiéteket is.

Most írtam a fórumon, erről a dologról, hogy amikor a Nap éppen átvonul valakinek a Napjegyén vagy az ASC jegyén, akkor ott valamiféle életesemény bekövetkezik, ez természetesen lehet jó, de akár rossz is, kinek –kinek a horoszkóp jelezései szerint. Azonban azt ne feledjétek, hogy ezeket, a hatásokat csak is lehetőségként lehet és kell is, figyelembe venni, és ha már van róla képletszerinti tudomás, akkor lehet és kell is ellene tenni.

Ebbe beletartozik a 6. házas egészségház következtében, akár a baleset is, hiszen a férjednek a 6. házának egy része a Kos jegyre tevődik, annak pedig az Ura a Mars bolygó. Tehát a Mars általában ebből a szempontból balesetjelző hatást idézhet elő, ezt jeleztem én is nektek, mint lehetőséget, pláne úgy, hogy neki a „Radix” képletében a Mars az Ikrek jegy legvégénél együttállásban van a Szaturnusz sorsbolygóval, tehát sorsszerűen teszi tönkre magát a káros szenvedély által, tehát jobban meggondoltabban kellene élnie és közlekednie.

Csak tanulás végett jelzem neked és engedelmeddel itt a fórumom is, másoknak is, hogy mindenki tanulhasson belőle.
Amennyiben megnézed a párod horoszkópját, akkor a 6. házánál a külső körön a kis fényszög jelzéseknél - ezek a haladó Tranzit látens fényszög hatások,- láthatod a Mars bolygónak és a Szaturnusz bolygónak a pirossal jelzett Qvadrát fényszögeit. Tehát ezek hozták be nála ezt az autó balesetet is, amit most írtál, sajnálom, hogy ez bekövetkezett és ezzel nem csak az egészsége, de az anyagi kár is tetemes lett számotokra. Azt mondhatom, hogy sajnos még nincs vége, mert ott van a Plútó szemben állás fényszöge is és honnan hát a 12. házból, ahol a Plútó fényszög nélküli bolygóként foglal helyet, vagyis inkább a Tranzit fényszögek, által hozza be a hatásait. A 180° fokos „Erősen rossz, ártó hátrányos, szemben állás” viszont két elv szemben állását jelzi, amely nagy feszültséget, jelöl. A megoldás csak leginkább akkor lenne lehetséges, ha képletében jótékony fényszög feloldhatná ezt a rossz hatást, de sajnos ilyen nála nincs, tehát csupán a józan szabad akarati meggondolásra lenne nagy szüksége. Azért, mert a 12. házas Plútó sok bajjal járhat, pláne akkor, amikor a Naptól diszharmonikus fényszöget kap.
Amennyiben egy kicsit okosabban élne, és jól tudna élni a családban, erre egyébként a képlete
– amelynek az elkészítését jó pár éve Ő maga kérte tőlem - figyelmezteti -, hogy a Merkúr bolygó szintén a Kos jegyében áll nála, mégpedig a 6. ház legvégénél, de már a VII. ház csúcsán, ahol a legerősebb a hatása. A Merkúr az ASC -re már születésileg is szintén szemben állás fényszöget vet, ezért ezekre, a jól átgondolt dolgokra már akkor is felhívtam figyelmét.

Mivel azonban nála lokálisan az I. Mérleg-jegy házában található – jelenleg Tranzit módon a Kos jegyben haladó - Uránusz bolygó is, így a Kosban járó (2011-2018-ig tartó) 7 éves időszak, mert az Uránusz 7-7 éveket tartózkodik egy-egy jegyben, izgalmas és veszélyes időszakot hozhat be számára, és sajnos mindenki más számára is, ha képletében ilyen fényszög hatások érvényesülhetnek. Ezért aztán ezek a gáncsoló baleseti fejlemények szinte felerősödhetnek, azért, mert az Uránusz mindig gyors, hirtelen és főleg váratlan dolgokat hozhat be az életünkbe.
Azért, mert a Kosban Tranzit módon járó Uránusz olyan tulajdonságokkal rendelkezik főleg azoknál, akiknél az I. személyes Ház az Uránusz által valamilyen formában érintett, vagy akár úgy, hogy lokálisan benne áll a házban a bolygó, vagy a jegynek esetleg az Uránusz uralkodó bolygója. Azért mert ezek a hatások egyszerre oldják a feszültségeket, de ugyanakkor újakat is generálhatnak.
(válasz HnéViktória 1971. hozzászólására)