Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


2993. HnéViktória2017-07-26 19:51
Igen nagyon imádom ezt a fórumot !

És Ilcsi mamát ;)

Csak nagyon kevés az időm ezért tudok ritkabban jönni,de olvasni olvasom a bejegyzéseket <3
(válasz Ilcsimama 2987. hozzászólására)

2992. Ilcsimama2017-07-26 11:33
/Gulyás Éva/ Egy nyári reggelen.

Egy bódító, nyári reggelen
A kelő nap vöröslő korongja
Megtorpant a harmatcseppeken.
Egy pinty beköltözött hozzánk,
A teste parányi, de mekkora a hangja!

Úgy „döntött”, ébredni kell:
Felült az ablakpárkányra,
Fekete fejecskéje csak úgy énekel!
Barna szárnyacskáját mórikálva,
A ház tetejéről útra kel.

Mintha harsonát fújna a katona,
Hatalmas nyüzsgés támad az udvaron,
Ébred fecske, rigó, veréb és kiscica,
Méhek zsongnak a hársakon,
Mert a sárga nektár őket vonzza...

Az utca végén már aranyló búzatábla,
Szomjasan issza a harmatot,
A pipacsnak nyílik pihés ruhája,
A búzavirágnak kíván jó napot.
S a nyár megszépíti a holnapot.


2991. Ilcsimama2017-07-25 09:58
Eckhart Tolle - Az emberi létezés legfontosabb dimenziója.

A gondolatnál mélyebben...

„Azért vagyunk itt, hogy megtaláljuk azt a dimenziót magunkban, ami mélyebb a gondolatnál.

Ez a tanítás nem nyugszik tudáson, érdekes tényeken vagy új információkon.
A világ már tele van ezekkel.
Sokféle gombot meg tudsz nyomni megannyi eszközön, amik rendelkezésedre állnak és máris megkapod az információt. Fuldokolsz az információban.
És végső soron mi a lényege ennek?
Több információ, több dolog, több ebből, több abból. Megfogjuk-e találni az élet teljességét több dolgon keresztül, valamint hatalmasabb és nagyobb bevásárló és sétáló utcákban?

Megfogjuk-e találni magunkat a gondolkodó és analizáló képességünkön keresztül és azzal, hogy felhalmozunk több információt és több dolgot?
Ez a "több" megfogja-e menteni a világot?
Ezek csak formák.
Ezt soha nem tudod a forma szintjére hozni. Soha nem fogod eléggé jól megszervezni és felhalmozni a formákat, amikről azt hiszed, hogy szükséged van rájuk ahhoz, hogy teljesen önmagad legyél.
Néha azért ezt rövid időszakokra meg tudod tenni. Hirtelen megtalálsz mindent, ami működik az életedben.
Az egészséged jó, a kapcsolataid nagyszerűek, van pénzed, tulajdonaid, szeretnek és tisztelnek mások.
De nemsokára valami elkezd eltűnni itt vagy ott, vagy az anyagiak vagy a kapcsolatok vagy az egészséged, munkád, élethelyzeted. Ez a természete a formák világának, itt semmi sem állandó sokáig – ezért az újra elkezd szétesni.

A hang a fejedben soha nem marad csendben és ez válik azzá a civilizációvá, ami a forma megszállottja. Ezért nem tud "ez" semmit az emberi létezés legfontosabb dimenziójáról.
A szenteltről, a csendről, a formanélküliről, az isteniről.. . .
Mit nyersz azzal, ha megszerzed az egész világot, és elveszíted önmagadat?
Azt mondták egyszer: Két út vezet a boldogtalanság: ha nem kapod meg, amit akarsz, és ha megkapod, amit akarsz.
Amikor az emberek elérik azt, ami a világ szerint kívánatos – vagyon, elismertség, jólét és egyéb eredmények, még mindig nem boldogok, vagy ha még is, nem sokáig.
Nincsenek békében önmagukkal. Nincs tökéletes biztonságérzetük, nincs bennük megnyugvás.
Az eredményeik nem adják meg számukra azt, amit igazán kerestek önmagukban. Nincs meg az az érzés, hogy gyökeret vertek az életben, vagy ahogy ezt Jézus nevezte az élet teljességében.

A jelen pillanat formája a bejárat a formamentes dimenzióba. Ez egy szűk kapu, amiről Jézus is beszélt, ami elvezet az élethez.
Igen nagyon szűk, csak ez a pillanat az.
Ahhoz, hogy megtaláld szükséges felgöngyölítened az életed kéziratát, amin az élettörténeted íródott, a múlt és a jövő.
A könyvek létezése előtt ilyen tekercsek voltak, amiket elolvasás után egyszerűen csak feltekertél.
Tehát rakd félre a történetedet, ez nem az, aki te valójában vagy. Az emberek általában úgy élnek, hogy teherként cipelik a múltat és a jövőt, a személyes történetük terhét, és közben remélik, hogy beteljesítik magukat majd a jövőben. Ez nem fog megtörténni, tehát tekerd fel a régi kéziratokat. Legyél kész rá.
Ezt a problémát nem tudod megoldani gondolkozással, azzal csak további problémákat teremtesz. A megoldás mindig megjelenik, mikor kilépsz a gondolkodásból, csendessé válsz és teljesen jelen vagy, még ha csak egy pillanatra is. Majd egy kicsit később mikor a gondolat visszajön, hirtelen egy kreatív felismerés jön, ami előtte nem volt ott.
Engedd el a túlzott gondolkodást és meglátod, hogyan változik meg minden. A kapcsolataid megváltoznak, mert nincs igényed arra, hogy a másik személynek kellene tennie érted valamit, ami által megnövelheted az éntudatodat. Nincs szükséged arra, hogy összehasonlítsd magadat másokkal vagy, hogy próbálnál többé válni, mint valaki más ezáltal is megerősítve az azonosulásodat.
Megenged mindenkinek, hogy azok legyenek, akik már eleve is azok. Nincs szükséged arra, hogy megváltoztasd őket vagy másként viselkedj ahhoz, hogy boldog lehess.
Nincs semmi rossz az új dolgokban, tevékenykedsz, felfedezel új országokat, találkozol új emberekkel, elsajátítasz új tudást, fejlődsz testileg-lelkileg, teremthetsz bármit ebben a világban.
Csodálatos dolog teremteni a világban és itt mindig több van, mint amit te tudsz.
A kérdés most ez: keresed azt magadban, hogy mit tudsz tenni? Megkísérelsz hozzáadni többet ahhoz, akinek gondolod magadat? Megrögzötten igyekszel a következő pillanat felé és az az utánira, remélve, hogy találsz majd valami beteljesedés érzést?
A létezés értékessége a te valódi különlegességed. Amit az egos én keresett az ő története szintjén –azt, hogy különleges akarok lenni – ez elfedte azt a tényt, hogy nem tudsz már különlegesebb lenni, mint ami már most vagy. Nem azért vagy különleges, mert te sokkal boldogtalanabb vagy, mint bárki más, hanem mert te képes vagy érezni a szépséget, a drágaságot, az értékességet, az életteliséget mélyen magadban.
Mikor jelen vagy ebben a pillanatban, megszakítod a történeted folyamatosságát a múltat és a jövőt. Az igazi intelligencia felemelkedik, ami egyben a szeret is.
Az egyetlen út, amelyen a szeretet beáramolhat az életedbe, az nem a formán keresztül vezet, hanem a belső tágasságon, ami a jelenlét.
A szeretet forma nélküli.”

2990. Ilcsimama2017-07-25 09:50
Gyógyító tápanyagerőmű: a petrezselyemlevél!

Az egészséges életmód sok betegségtől megóvhat bennünket. Természetesen más tényezők is szerepet játszanak a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések vagy a daganatos betegségek kialakulásában, de azért ezek a betegségek meg is előzhetők a következetesen egészséges életmóddal.

A petrezselyemlevél rengeteg tápanyagot tartalmaz. Megtalálható benne az A-, C-, E- és a K-vitamin, illetve van benne kalcium, vas, folsav, nitrát és rengeteg rost is. A nitrát is hasznos szervezetünk számára, hiszen csökkenti a vérnyomást, sportolás közben csökkenti a felhasznált oxigén mennyiségét, és növelni tudja a sportolói teljesítményt.

A petrezselyemlevél rendszeresen fogyasztva egészségessé varázsolja a hajat és a bőrt, hiszen rengeteg A-vitamint tartalmaz, a C-vitamin pedig a kollagéntermelést segíti elő. A vashiány az egyik oka a hajhullásnak, azonban ez az ásványi anyag ebben a zöldségben megtalálható. A vashiány az egyik leggyakoribb tápanyaghiány a fejlődő országokban, és ez az egyik vezető oka a vérszegénységnek.

Amennyiben csak kevés K-vitamin van a szervezetünkben, úgy a csonttörés kockázata növekszik meg jelentősen. A K-vitamin javítja a csontok egészségét és elősegíti a kalcium felszívódását.
A petrezselyemlevél sok rostot tartalmaz. Tanulmányok igazolják, hogy azok az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek, akik magas rosttartalmú étrenden élnek, azoknak alacsonyabb lesz a vér glükózszintje, de a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő egyéneknek is javult a lipid-, a vércukor- és a glükózszintje petrezselyemlevél hatására. A petrezselyemlevél ezen kívül egy antioxidáns vegyületet – alfa-liponsavat – is tartalmaz, amelyről bebizonyosodott, hogy cukorbetegeknél csökkenti a perifériás neuropátia kialakulásának esélyeit.
Ebben a gyógynövényként is funkcionáló fűszernövényben lévő rostok az emésztésre is jó hatással vannak, hiszen rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válik a székrekedés, és segít fenntartani az egészséges emésztőrendszert.
A petrezselyemlevélben kolin is van, amely segíti az alvást, az izommozgást, de a tanulási képességekre és a memóriára is jó hatással van. A kolin segít fenntartani a sejtmembránok szerkezetét, segíti az idegi impulzusokat, megtámogatja a zsír felszívódását és csökkenti a krónikus gyulladást.

A növényben lévő folsav a depresszió kialakulását akadályozhatja meg azzal, hogy csökkenti a homociszteinszintet, ami gátja lehet a megfelelő véráramlásnak és annak, hogy a tápanyagok az agyba jussanak. A felesleges homocisztein meggátolja a jó érzést keltő dopamin-, szerotonin- és noradrenalintermelődést, amelyek nemcsak a jó hangulatért, hanem az alvás minőségéért is felelősek.
Az étrendi nitrátról vizsgálatok során kimutatták, hogy edzés alatt fokozza az izmok oxigénellátását és javítja a kitartást, de a szív- és érrendszeri, a légzőszervi és az anyagcsere-betegségben szenvedők életminőségét is javítja.
A petrezselyemlevél csökkenti az elhízás kockázatát, energiával lát el bennünket és még az arcszínünket is egészségessé, varázsolja.

2989. Ilcsimama2017-07-24 12:18
/Héra Zoltán/ Ó kalendárium.

Oroszlán havában súgód maga a fényes Nap.
Ilyenkor mindenek „Midásza” vagy.
Használd az áldást, s hintsd az aranyat!

/Weöres Sándor/ Az oroszlán-csillagkép.

A piros láng a sötétség szeretője.
Az oroszlán nem ragyog magától, hanem az
éjszakától.
Elrejti arany sörényét, hasztalan a szaggatott
kiáltozás.
A hegycsúcson s minden völgytorokban,
hiábavaló a húr éneke, a madár-hangú síp
a rengetegben s a zsenge ifjú ligetben,
a szita-zörgetés, forrástól sziklafalig a dob – dörgetés,
a kérlelés mit ér magányosan valamennyi mellben.
Mindenfelé lát, de nem világít, csak ha végül
és kezdettől mindörökké átöleli kérlelve a feketeség,
enged a titkából: a magasban s a szétszórtan tükröző
számtalan mélyben hiány nélkül megszületik,
homályos pirosan életre kelve.

2988. Ilcsimama2017-07-24 09:48
/Aranyosi Ervin/ Felszabadultan.

Játékos cseppek szállnak a szélben,
mosoly ragyog az arcodon.
Egyetlen perced sincs veszélyben,
ha túl vagy régi harcodon.
Hitted, hogy küzdés csak az élet,
s minden pofon majd visszajár!
Ma itt a holnapot reméled,
s lelked a létet issza már.
Itt vagy, jelen vagy, épp a mában,
a múlt már megbocsáttatott,
s nem hordod súlyát mostanában,
leraktad már, mit rád rakott…

2987. Ilcsimama2017-07-24 09:47
Vikikém örülök, hogy ismét itt vagy közöttünk!
(válasz HnéViktória 2985. hozzászólására)

2986. mazsumazsu2017-07-23 20:47
Ilcsi mama köszönöm a választ.
(válasz Ilcsimama 2982. hozzászólására)

2985. HnéViktória2017-07-23 20:30
Ez az egyik kedvencem.

Kicsit magamra ismerek mindig benne :)

Sok sok puszi
(válasz Ilcsimama 2984. hozzászólására)

2984. Ilcsimama2017-07-23 19:36
A farkas és a rózsa meséje:

Hogy került oda, senki sem tudta, de egyszer csak ott volt a
tisztáson. Egy gyönyörű virág. Egy fehér rózsa.
A farkas vette észre először. " Milyen szép!"- gondolta -"Milyen
kecses!" Aztán lassan a többi állat is felfedezte.
- Milyen egyszerű! - mondta a páva - Semmi szín, semmi különlegesség!
- Közönséges! - rikácsolta az öreg, csúf és kopasz keselyű - Hát hogy néz ez ki?
" Mind ilyenek vagytok" - gondolta a farkas a fák közül -
"Nem veszitek észre magatok körül a szépet és a jót."
A társasághoz hamarosan csatlakozott a vaddisznó, a róka és a medve is.
- Ez meg micsoda? - fanyalgott a róka - Semmi keresnivalója nincs itt.
- Csúnya! - röfögte a vaddisznó - És ráadásul útban van.
A rózsa bánatosan lehajtotta fejét.
Szirmai közül, mintha csak egy könnycsepp lenne, egy vízcseppecske hullott a földre.
" Hát nem látjátok, hogy fáj neki?" - gondolta a farkas - "Miért kell bántani?"

- Nem szeretem a virágot! - dörmögte a medve - Tépjük ki!
Azzal lehajolt, hogy leszakítsa a rózsát, de egy tövis megszúrta az ujját.
- Nézzétek! - bömbölte, és magasba tartotta a mancsát - Megszúrt!
- Szóval még veszélyes is! - jegyezte meg a róka - Ki kell irtani!
A vaddisznó felhorkant, rávetette magát a virágra, és kíméletlenül a
földbe taposta. A többiek megtapsolták.

A farkas üvölteni tudott volna tehetetlen dühében." Elpusztították,
csak azért, mert más volt, mint ők!" Megvárta, amíg az utolsó állat is
távozik a tisztásról, aztán előjött a fák közül. Odament az összetört,
meggyalázott virághoz, gyengéden felemelte a földről.
Óvatosan a szájába vette, és elügetett vele.
Otthon, az odúja előtt egy kis gödröt kapart a rózsának, és belefektette.
- Isten veled, kis virág! Nem érdemelték meg, hogy nekik nyíljál...
Miközben betemette a sírt, úgy érezte, lelkének egy darabja is
ottmaradt a földben, a rózsa mellett.

Másnap reggel, amikor kilépett szerény hajlékából, nem akart hinni a
szemének. A fehér rózsa ott pompázott az odúja előtt, szirmain apró
gyémántokként csillogtak a harmatcseppek.

A farkas csak állt némán, a virágot nézve. Hirtelen furcsa melegséget érzett a szemében: életében először sírni kezdett.

2983. Ilcsimama2017-07-23 19:32
Láthatók-e nappal a csillagok?

A csillagok nappal azért nem láthatók normális körülmények között, mert az átvilágított földi légkör fényszórása gátol ebben. Magas hegyeken ellenben, magunk alatt hagyva a légkör sűrű és szennyezettebb rétegeit, még a nappali órákban is meg lehet figyelni a csillagokat, így az 5000 méteres Ararát csúcsáról a legfényesebb csillagok délután két órakor szabad szemmel is láthatók. Az ég színe innen nézve már sötétkék.

Más a helyzet azonban a Földünk közelében levő bolygókkal.
Kedvező viszonyok mellett ezek nappal is megfigyelhetők.
„Arago, a nagy fizikus egy leírásánban mesélte, hogy egy ízben Napóleon, amikor parádés felvonulást rendezett Párizs utcáin, nagyon megsértődött, mert a tömeg, amelyet megdöbbentett a Vénusz fényes feltűnése délben, nagyobb figyelmet fordított a bolygóra, mint az ő magas személyére. Viszont semmi alapja nincs annak az elterjedt mendemondának, hogy a kutak vagy aknák mélyéről a csillagokat a nappali égen is látni lehet.”

2982. Ilcsimama2017-07-23 19:30
Kedves „ mazsumazsu”, jó kérdés, persze, hogy a születésével mindenki hoz magával jót és rosszat is. Magában a születési horoszkópban, a megfelelő jegyben-házban álló, felkelő bolygók és azoknak a jelzett fényszögeit, bizonyosan megérezzük, főleg a Tranzitok idején. Amennyiben viszont ismerjük, hogy mely helyzetekben lehet nekünk jó, vagy netán rosszabb a hatásuk, akkor igen is sajátakarattal tehetünk ellene.
Persze ez nem vonatkozik arra, hogy minden rosszat mindig el tudunk kerülni és a jók, sem teljesülhetnek teljes egészében mindig, azonban ha tudatosan élünk és igyekszünk az életünket olyan keretek közé terelni, hogy nekünk és másoknak is jobb legyen, akkor már sokat tehetünk magunkért és másokért is.
(válasz mazsumazsu 2979. hozzászólására)

2981. mazsumazsu2017-07-23 08:36
sajnálom hogy meghalt az anyukád. igen a sorson kívül ami szintén foglalkoztat én is sokat agyalok a szabad akaraton. Mert ha konkrétan dönthetek két dolog között úgy, hogy tudom mi lesz az eredmény az szabad akarat. De ha jó szándékkal döntök és mégis rosszul alakul azt már nem én akartam hogy rossz legyen tehát itt már erősen megkérdőjelezhető ez. Vagy ha valami rossz ér amit nem én okoztam vagy akár jó is amiért nem én harcoltam az sem szabad akarat. Szóval igen ez egy elég nehéz téma. Nem tudom van e egyáltalán szabad akaratunk.
(válasz Perla del Mar 2980. hozzászólására)

2980. Perla del Mar2017-07-22 23:09
Elvileg van szabad akarat.
Az én csillagásom most rossz. Sajnos tényleg rossz dolgok történnek velem mostanában 😢 A legdurvább, hogy meghalt az anyukám
(válasz mazsumazsu 2979. hozzászólására)


2979. mazsumazsu2017-07-22 21:26
Ilcsi mama én szeretném kérdezni, hogy a Sors végül is előre meg van írva illetve az égitestek úgy befolyásolják hogy tőlünk független vagy mi is irányíthatjuk a sorsunkat csak vannak jobb és rosszabb passzok? pld. bizonyos csillagállásban egyeseknek jó mint pld. most nekem a Szaturnusz miatt vagy másoknak kevésbé jó más csillagállás miatt de azért irányíthatjuk?
(válasz Ilcsimama 2978. hozzászólására)

2978. Ilcsimama2017-07-22 21:14
A Phichológiai és az asztrológiai ismeretek nagyon közel állnak egymáshoz!

Benes Andre Ppichológus szerint:
Mi határozza meg az önértékelésünket?

Mi az a Sorskönyv és milyen hatással van az önbizalmunkra?

Sorskönyvünk az a gyerekkorban megírt nem tudatos életterv, amit a korai tapasztalataink, valamint a szülői minták és megerősítések alapján hoztunk létre. Később ennek az előre megírt élettervnek a megvalósítására törekszünk tudattalanul felnőttként is. (Ez a képltünkben főleg a IV.V. család és az Othhonházában látható.

Énképünk tartalmazza azt az önmagunkról való tudást, amire a külvilág visszatükrözése által tettünk szert, sorskönyvünk pedig a sikereink és a kudarcaink megélésére vonatkozó forgatókönyveket.
Mindez hatással van az önbizalmunkra!
Az asztrológiai „Sorskönyv” és az önbizalom kapcsolatán túl arra is fény derülhet, hogyan befolyásolhatjuk tudatosan életünket, és hogyan növelhetjük önbizalmunkat.

Amikor úgy érzed, hogy mindig ugyanazokban az élethelyzetekben találod magad?

– Ugyanazokat a játszmákat játszod újra és újra?

– Észrevetted, hogy bizonyos helyzetekre ugyanúgy reagálsz, mint a szüleid?

– Gyakran előfordul, hogy a félelmeid meggátolnak a cselekvésben?

Mi is az a SORSKÖNYV?

A SORSKÖNYVÜNK az a gyerekkorban megírt életút, amit az akkori tapasztalataink valamint a szülői minták és megerősítések alapján hoztunk létre. Később ennek az előre megírt, nem tudatos élettervnek a megvalósítására törekszünk tudattalanul felnőttként is. Önismereti munkával azonban képessé válhatunk, hogy tudatosan alakítsuk, hogy kilépjünk a sorskönyvünkből! Hiszen nem kell a szüleink életét újra élnünk!

“A SORSKÖNYV nem azt jelenti, hogy úgy kell leélnem az életemet, ahogy anyám, apám, vagy ahogy a családban egy nőnek, vagy férfinek szokás…, hanem azt jelenti, hogy ha megértem, hogy mi mindent tettem bele gyerekkoromban, akkor ki tudok lépni belőle, és felnőtt döntéseket tudok hozni az életem alakulásáról!”

“Az élet egy forgatókönyv szerint zajlik, ahol mindenki eljátssza a rá kiosztott szerepet.”

Az életünk során újra és újra hajlamosak vagyunk hasonló szituációkba keveredni, ahol hasonló szerepeket veszünk fel. Mintha magába szippantana a helyzet, akarva akaratlanul is eljátsszuk a ránk, kirótt szerepet, mintha minden arra kényszerítene, hogy mindig ugyanúgy cselekedjünk. És ezt meg is tesszük. Újra és újra. De miért?

A jól megszokott reakciók automatizmusként kapcsolnak be és működnek. Nehéz tetten érni és leállítani a bekapcsolás pillanatát, és ha ez sikerül is, nem biztos, hogy van más alternatíva (lehetőség) a tarsolyunkban, amit helyette alkalmazhatnánk, de mivel valamit reagálnunk kell, továbbra is a jól meg szokott régi program szerint fogjuk ezt tenni.
Így leszünk újra és újra szereplők abban a bizonyos filmben, de akkor ki is a rendező?
VALÓJÁBAN MI MAGUNK! (Amennyiben ismerjük a saját születési képletünket még könnyebb megérteni az életbeli történéseket! Hiszen nem véletlenül létezik a „sajátakarat”) Hiszen, ha a tudatosság által sikerül rájönnünk, hogy a szerepből ki lehet lépni, akkor mi magunk válhatunk a rendezővé.
Onnantól tudatosan mi alakíthatjuk a saját filmünket, ahol mi irányítjuk, mi teremthetjük meg a jeleneteket.

Visszajelzések kísérik végig az egész életünket. Ezek alapján meghatározhatjuk önmagunkat, ebből építjük fel önértékelésünket, és ezek határozzák meg az élethez, a lehetőségeinkhez való viszonyunkat is.
Milyen visszajelzéseket kapunk és milyeneket továbbítunk például a gyermekeink felé?

Milyen mögöttes üzenete van valójában egy dicséretnek?

Hogyan befolyásolják a visszajelzések a későbbi sikerességet?
A kérdések megválaszolása során jobban megértjük a rejtett üzenetek működését és jelentőségét, a tudatosság által pedig meg változtathatunk a saját és a gyermekeink életét is!

(A horoszkópban a karrier és pályaválasztás házát a X. ház adja!)A pályaválasztás az egyik legmeghatározóbb, de talán az egyik legnehezebb döntés is életünk folyamán, amely később jelentős hatást gyakorolhat helyzetünkre, személyiségünkre, érzéseinkre.
Amennyiben a „Radix” szerint jobban megismerjük sajátmagunkat, akkor az asztrológiai ismereteink alapján még az is meghatározható, hogy a személységünkhöz milyen foglalkozások illenek.)

Érdemes ezeket tudatosan is átgondolkodni, hiszen a sikeres pályaválasztáshoz vezető főbb szempontokat már kisiskoláskorban és majd a középiskolás években az egyéni érdeklődés mellett, fontos figyelembe venni az egyéni képességeket, a hosszú távú lehetőségeket, a külső-belső elvárásokat és természetesen ezekhez mérten a munkaerőpiac adottságait is.

A gyermekek fejlődéstörténetének egyik fontos állomása lehet a kamaszkort megelőző, 9-12. életévhez köthető szakasz. Az iskoláskor és a serdülőkor közötti átmenet számos kihívást tartogat mind a gyermekek, mind a szűkebb-tágabb környezetük számára. Miközben a gyermekek testi-lelki változásnak indulnak, az iskolai viszonyok is megváltoznak: új tantárgyak, új pedagógusok, új kihívások töltik meg a gyermekek életét.

Milyen változásokat tartogat a gyermekek, és milyen kihívásokat tartogat a szülők számára az iskoláskor átlépése? Hogyan segíthetjük gyermekünk személyiségfejlődését és iskolai előmenetelét egyaránt a serdülőkor hajnalán? Nagyon fontos tudománya lehet az asztrológiának és Phichológiának is!

2977. Ilcsimama2017-07-22 20:37
Az önbizalom és az önbecsülés megalapozása az első 7 életévben történik. Ennek első fázisa a csecsemő- (1 éves korig) és kisgyermekkor (3 éves korig). Ebben a korai időszakban a közvetlen környezetnek, a szűk családnak (szülők, testvérek) nagyon meghatározó szerepe van a kisbaba életének alakulásában.

Gyakran esünk abba a tévhitbe, hogy azt hisszük, hogy egy csecsemő csak passzív befogadója lehet a körülötte történteknek. Pedig egy kisbaba már születése pillanatától – sőt valójában már magzati korától is – nagyon is aktív alakítója a körülötte történő eseményeknek, azáltal hogy viselkedésével bizonyos reakciókat hív elő a körülötte levőkből.

A csecsemőket temperamentum-típus szerint különbözteti meg a pszichológia.
Temperamentum szerint nagy eltérések lehetnek két csecsemő között például az aktivitásszintben, a biológiai ritmus rendszerességében, az alkalmazkodóképességben vagy a vállalkozó kedvben stb.

És most képzeljünk magunk elé két különböző csecsemőt!
1) Az egyikük biológiai ritmusa nagyjából kiszámítható rendszerességet követ – tehát megközelítőleg akkor eszik, alszik, kakil, ahogy „az a nagykönyvben meg van írva”. Ébren töltött óráit jó kedélyállapotban, aktívan, a környezete felé mutatkozó kíváncsisággal és kezdeményezőkészséggel tölti.

2) És képzeljünk el egy másik, hasonló korú csecsemőt, akinek biológiai ritmusa kiszámíthatatlan, szabálytalan, emiatt gyakran nyűgös, ébren töltött óráiban az aktivitása gyakran sírásban mutatkozik meg, így gyakori vigasztalást igényel.
Mit gondolunk, vajon a környezet, akár ugyanaz az édesanya ugyanúgy fog-e viselkedni, ugyanazt fogja-e megélni az első és a második csecsemő esetében?

Egészen biztos, hogy ugyanaz az édesanya és ugyanaz a környezet egészen másképp fog reagálni a két különböző csecsemőre. Így éri el a kisbaba, hogy egészen más reakciókat, más ún. gondozói viselkedést fog előhívni a körülötte levőkből!
Tehát nem csak a környezet hat és reagál a gyermekre, hanem a gyermek is a környezetre, így állandó kölcsönhatásban vannak. Ezekből, a kölcsönhatásokból – az állandó jelzések és visszajelzések körfogásából – kezd el formálódni a gyermekben az, hogy kicsoda és milyen is ő.
Mintha egy élő tükörbe nézne, így lesz egyre több tudása önmagáról: ahogy bizonyos jelzőkkel illetik („Milyen okos vagy”), ahogy egyes mozzanatait díjazzák, jutalmazzák („De ügyes vagy”), míg másokat ellenezhetnek („Ezt nem szabad”). A visszajelzéseken túl a saját tapasztalatszerzés és a tanulás játszik még fontos szerepet az énkép (=tulajdonságaink, és magunkról alkotott vélekedéseink összessége) kialakulásában. Hiszen az idő előrehaladtával, ahogy kisgyermekként egyre jobban felfedezi a körülötte levő világot, úgy lesz egyre több tapasztalata és tudása önmagáról is. A tanulás során, pl. utánzás révén pedig újabb viselkedésmintákra, tulajdonságokra is szert tehet. Tanulási folyamat eredménye lesz az is, amikor 1,5 éves kora körül, a baba már felismeri magát a tükörben – ez egy újabb fontos lépcsője az énkép kialakulásának.

A későbbiek során ez a kezdetleges énkép formálódik tovább: tehát az összegyűjtött tudás folyamatosan bővül, differenciálódik és megjelenik az önértékelés, tehát az énképet alkotó tulajdonságok és vélekedések felcímkézése (pozitívnak vagy negatívnak ítélése). Minél több pozitív visszajelzést kaptunk cseperedésünk során, minél több pozitív tapasztalatot gyűjtöttünk önmagunkról, annál pozitívabb énképet fogunk kialakítani, ami a magasabb önbizalomnak és az erősebb önbecsülésnek az alapját fogja képezni.

Kedves Fórum látogató köszönöm, hogy elolvastad ezt a cikkeket, a fiú unokám osztálytársa volt Benes Andrea, a cikk szerzője, aki ma már neves Phichológus.
Amennyiben tetszik nektek máskor is, feltöltök tőle más leírásokat is. Például a következő fejezetet is, amelyből részletesebben kiderül majd, hogy az óvodáskorban hogyan alakul, és formálódik az önbizalom. . . . . .

Ezt mi az asztrológiában úgy nevezzük, hogy az I-12. házak egymásra hatás vonatkozásában milyen korban milyen fejlődésen megy át az ember az életes során.

2976. Ilcsimama2017-07-22 20:32
Kedves „RoDanv” Persze azért nem érteted úgy igazából, mert gondolom, eddig nem foglalkoztál asztrológiai dolgokkal. Amennyiben érdekel érdemes egy kicsikét beleolvasni a fórum dolgaiba, akkor azt is megérted majd, hogy - a karma asztrológus hölgy, akiről írsz- csupán a hónapotok és napotok összevetése alapján tett neked párkapcsolati összeillendőség elemzést.

Azonban, ha saját pontos időre készített „Radix” születési horoszkópodat is ismered, akkor ugye az I. ház kezdete, vagyis az ASC jegyeddel szemben álló VII. ház, ami a párkapcsolatra add utalásokat, bizony jobban beleláttathat a párkapcsolati dolgokba, még azoknak is akik úgy fogalmaznak, min Te is” Honnan is lehetne ezt így előre tudni?”.
Nem is hiszed, hogy milyen sok mindent kilehet olvasni egy pontos időre felállított horoszkópból!
Véletlenek nincsenek csak sorsszerűségek, az sem avéletlen számlájára írható, hogy miért is mentél el mostanság 2 szer is a karasztrológushoz.??!!

Bizonyosan az életed egy határkőhöz érkezett, így valamilyen változás van kilátásban, az életedben!

2975. RoDanv2017-07-21 14:38
Hu nagyon köszönöm a választ, igaz a felét se értettem :D
El kell mondjam, hogy jártam 2szer is egy karma asztrológus hölgynél, Ő mondott dolgokat nekem a jövővel kapcsolatosan, ponsotabban egy volt kapcsolatommal kapcsolatban. Szóval itt a történetben van egy harmadik fél, akinek én csak az Én Hónap Nap időpontokat tudom, de pontosabbat nem. Az asztrológus hölgy mesélt dolgokat, a mi viszonyunkról, ill arról is, hogy most júl vége aug elej környékén nekünk eléggé esélyes, hogy újra indul a kapcsolatunk. Viszont... nekem ez nagyon megemészthetetlen per pillanat. Honnan is lehetne ezt így előre tudni?. Nagyon fura most ez a helyzet nekem, főleg mert az a személy nekem nagyon fontos és hazudnék ha azt mondanám nem vágyom rá. :/
(válasz Ilcsimama 2969. hozzászólására)

2974. Ilcsimama2017-07-21 13:53
Pál apostol első levele a korintusiakhoz:

"A szeretet himnusza.

Szóljak bár emberek vagy angyalok nyelvén,
Ha szeretet nincs bennem,
Csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom.
Legyen bár prófétáló tehetségem,
Ismerjem bár az összes titkokat és minden tudományt,
Legyen akkora hitem, hogy hegyeket mozgassak,
Ha szeretet nincs bennem,
Mit sem érek.
Osszam el bár egész vagyonom a szegényeknek
S vessem oda testem, hogy elégessenek,
Ha szeretet nincs bennem,
Mit sem használ nekem.
A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
A szeretet nem féltékeny,
Nem kérkedik, nem gőgösködik,
Nem tapintatlan, nem keresi a magáét,
Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,
Nem örül a gonoszságnak,
De együtt örül az igazsággal.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
Mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet soha el nem múlik.
A prófétálás megszűnik,
A nyelvek elhallgatnak,
A tudomány elenyészik.
Tudásunk csak töredékes,
Töredékes a prófétálásunk is.
Mikor azonban eljön a beteljesedés,
Ami töredékes, véget ér.
Amikor még gyermek voltam, úgy beszéltem, mint a gyermek,
Úgy gondolkodtam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek.
De mikor férfivá nőttem, elhagytam a gyermek szokásait.
Ma még csak tükörben, homályosan látunk,
Akkor majd színről-színre.
Most csak töredékes a tudásom,
Akkor majd úgy ismerek,
Ahogy én is ismert vagyok.
Most megmarad a hit, remény, szeretet,
Ez a három,
De köztük a legnagyobb a SZERETET."

2973. Ilcsimama2017-07-21 13:52
/Stefan George /Szabó Lőrinc fordításban: Nyári bánat.

Virágos nyár, még gazdag az illatod:
fanyar vetés-szag kél, s te, piciny szulák,
a száraz karfán te nyúlsz itt utánam,
nem kell többé szezám és büszke kert.

Felejtett álom ébredez: a gyerek
a búzaföldek szűz rögein pihen,
körötte munka, meztelen aratók és
apadt korsó és tündöklő kasza.

Álmos darázsraj dongta a tél dalát
s az ő kipirult homlokára a
kalászok gyöngye árny-rácsán keresztül
nagy vér csöppékben hullott a pipacs.

Ami enyém volt, sohase múlik el.
Szomjan, mint akkor, fekszem, a szomjú mezőn,
s ajkam bágyadtan suttogja, de fáraszt
a sok virág, a sok-sok szép virág.

/Váradi W Norbert/ Szálló idő.

Ahogy az óra pörgeti mélabús perceit,
úgy bontja a virág édes illatát,
elillan az idő, leteszi terheit,
s lepergeti színes szirmait a virág!
Bársony szellő ezüst hajunkba kap,
Kezem a kezedben, csak úgy ráncosan,
szívünk is érzi, de a szemünk már látja
a lepergő virágszirmokat!

2972. Ilcsimama2017-07-21 13:49
Igen Vikikém, örülök, hogy ismét itt vagy a körünkben. Puszika /Ilcsimama
(válasz HnéViktória 2952. hozzászólására)

2971. Ilcsimama2017-07-21 13:41
Egy érdekes cikket találtam a minap a netten a „Spárga gyógyító hatásáról”! Ezen kívül az is ismert a „spárga”, mint zöldség fogyasztás hatásáról, hogy növeli az emberekben a szeretet és az együttérzés hatását.

"Egy daganatos beteg pépesített spárgát készített és 4 evőkanállal vett be belőle minden reggel és 4 evőkanállal később a nap folyamán. Ezt egy hónapig csinálta. Egyébként érdemes megemlíteni azt is, hogy az illető „kemo” tablettákat szedd, mert 3-as típusú tüdőrákot diagnosztizáltak nála. Mivel a legutóbbi vizsgálatoknál a rákos cellák száma 386-ról 125-re csökkent nála az onkológus azt mondta neki, hogy nem szükséges mennie hozzá 3 hónapig.
Elmondta, hogy milyen zöldséget fogyasztott mostanság, ezért az orvos elkezdett kutakodni a spárga vegyi összetétele után és érdekes megállapítást tett közzé:
Milyen hatása lehet a Spárgának a rák ellen?

Kiadva: Cancer News Journal, 1979. decemberi számában.
Érdekes cikkek vannak összegyűjtve a biokémikusok megállapításaik szerint is. Ugyan is, mivel „hál Istennek” egy jó pár éve már előtérbe került az egészséges táplálkozás fontossága így több cikk is megjelenhetett Richard R. Vensal, D.D.S. Felfedezéséről, vagyis a spárga gyógyító hatásáról. Ebből az összegyűjtött és kedvező eredményeket, elérő történetekből szóló jegyzetekről szólnak a következők:
1. eset:
Egy férfi reménytelen Hodgkin-szindróma betegségben szenvedett (nyirokmirigy rák) és teljesen legyengült. Egy év folyamatos spárga terápia után a doktorok nem találtak nála semmilyen rákra utaló jelet, valamint visszanyerte teljes fizikai erejét is.
2. eset:
Egy sikeres, 68 éves üzletember húgyhólyag ráktól szenvedett 16 éven keresztül. Több éves gyógyszeres és sugárkezelés is eredménytelennek bizonyult, mikor elkezdte a spárga kúrát. 3 hónap után a vizsgálatok nem találtak nála rákos daganatot és a veséi is normálisan működtek.
3. eset:
Egy férfi, akinek tüdőrákja volt és 1971. március 5-én műtőasztalra került. A műtétre nem került sor, mert az orvosok úgy találták, hogy nagyon szétterjedt a rák és reménytelen a gyógyulás. A férfi április 5-én hallott a spárga kúráról és azonnal elkezdte alkalmazni. Augusztusra a röntgenképen semmi nyoma nem volt a rákos megbetegedésnek.
4. eset:
Egy asszony évek óta bőrrákban szenvedett. Többféle bőrrákot is diagnosztizáltak nála. 3 hónapos spárga kúra után a bőrgyógyász specialista azt mondta, hogy a bőre teljesen rendbe jött. Ez az asszony beszámolt arról is, hogy a spárga kúra meggyógyította a vesebetegségét is, ami 1949-ben kezdődött. 10 alkalommal esett át vesekő eltávolításon, le volt
százalékolva a veséje állapota miatt. A spárga kúrának tulajdonítja a veséje gyógyulását is.
Nem voltam meglepve az eredménytől, mert már 1854-ben a Pennsylvania-i Egyetem professzora is beszámolt a spárga népszerű használatáról a vesekövek gyógyításában a „The elements of materia medica” cikkében. Megjegyzendő, hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a spárga vesekő elhajtó hatásával."

A cikk végén még ez a megjegyzés is található: Lenne ugyan még néhány történet e kapcsán, de az orvostudomány bizonyos ellenzői nem támogatják ezeknek az esetek promóciáját!!!
Mivel azonban ez egy zöldég, és mint olyan nem lehet ártalmas a szervezet számára, ezért ki – ki, eldöntheti, hogy mennyire adhat hitelt ezeknek, a történeknek.
Természetesen ez ilyent módon nem számíthat hirdetésnek sem, hiszen a természetes gyógynövények gyógyító hatásairól már Maria Treben az „Egészségpatikája című” kiadványában is, már sok mindent leírt.
Illetve van nekünk magyaroknak is egy csodálatos „Gyógyfüves mesterünk” Szabó Gyuri bácsink, aki szintén nagy hangsúlyt fektet a természetes táplálkozás fontosságára, illetve a gyógynövényeknek, mint természetes gyógymódként való használatára. Természetesen mindig felhívja figyelmet arra is, hogy ez nem helyettesítheti az orvosok általi szükséges gyógymódokat, azonban „Hál Istennek” ma napság már nagyon sok orvos sem ellenzi kiegészítő gyógymódként (a megfelelően ellenőrzött árusító helyről vásárolt- beszerzett) gyógyfüvek, gyógy- teák- használatát.
Tehát mindenki saját maga dönthet, arról, hogy mennyire veszi figyelembe ezeket, a javaslatokat, illetve mindig van lehetőség arra is, és ajánlatos is, hogy a gyógyfüvek használatát a saját háziorvosával, kezelőorvosával megbeszélje.

2970. Ilcsimama2017-07-21 13:34
Kedves "lovelyly" Örülök, hogy reagáltál a fórum bejegyzésemre. Gyere máskor is fórumra. Örömmel veszem a további bejegyzéseidet is. ÜDV: 8.X-es Ilcsimama
(válasz lovelyly 2966. hozzászólására)

2969. Ilcsimama2017-07-21 13:23
Kedves „RoDanv”. Üdvözöllek a fórumon! Pláne, hogy a sok női látogató között van már több férfi fórumlátogatónk is.
Egyáltalán nem értetlen a kérdésed!

Amennyiben ismered a pontos születési idődet, és arra van elkészítve a „Radix” születési horoszkóp, abból bizony sok minden kiolvasható.

A Karma asztrológia inkább a múltról szól, mint sem a jövőről.
Viszont a születési képletben a cél az, hogy a Holdcsomópontok jegyeinek és a házainak az összehangolása révén, sok minden láthatóvá válik, olyan módon, hogy ha a jövőre vonatkoztatva a Felszálló Holdcsomópontra helyezzük a hangsúlyt.

A leszálló Holdcsomópont esetében pedig inkább a múlt dolgait tudjuk feltárni. Mégpedig azért, mert ezek jelzik a képletben a múlt és a jelenlegi leszületés élet szándékait és a feladatát.
Ugyan is a Felszálló holdcsomópont és a vele összefüggő jegy- ház jelentéstartalmai is a „Karma” életfeladattal kapcsolatos dolgokat fedheti fel számunkra.

Aztán a születési horoszkópban a Hold helyzete is, nagy segítséget nyújt ahhoz, hogy jobban meg tudjuk érteni magát a gyermekkori körülmények lelki hatását, azzal, hogy láthatóvá válhat általa, hogy „Mi” milyen körülményeket választottunk a jelenlegi életünkhöz.

Aztán sokan nem igen hisznek benne, de a Plútó helye a születési képletben, - mivel ez is „Karma” jelölő, - és az inkarnációban a Plútó a leszületés szellemi célját és okát jelöli meg, főleg az adott ház vonatkozásában, ugyan is jegyhelyzet elsősorban generációs hatásokat jelöl, de ugyanakkor a horoszkópban a jegyeknek és azok uralkodóinak is, nagyszerepe lehet „karma” téren is.

A pontos „Radix születési képletben ” a 6. háznak is, nagyjelentősége van! Ugyan is a vizsgák házának nevezett 6. ház egyben a múlt a jelen a mérték, a súlyszám megmérettetések háza is. Főleg akkor, ha ezeket a „Karma tehertételei” értelmében vizsgáljuk. Hiszen itt jelenthetnek meg elsősorban a következmények, vagyis az Ok és az Okozat törvényének a „ Karma” következményei.

Mivel pedig a születési képletben a pontos születi óra-perc idővel és hellyel az ASC jelöli ki az I. házat az ezzel pedig adottak lesznek a következő jegyházak kezdetei is. Sok esetben pedig a házak nem csak egy jegyre terjedhetnek ki, hanem akár 3 jegyet is felölelhetnek.

Ezek közül pedig a középső jegy a közbezárt jegynek minősülhet, amely Közbezárt jegyként „felfüggesztett Karmát” jelöl: Ami azt jelenti, hogy egy adott jegy nem jelenik meg a megfelelő ház csúcsán, de teljesen belefoglaltatik az adott házba. Tehát a közbezárt jegy uralkodója problémát jelezhet és ezzel együtt magának az egész háznak hatása is erőteljesebbé, válhat, ezzel pedig a „karma” az életvitelben egészen más jelleggel való áttérést szeretne belőlünk kikényszeríteni.

A közbezárt jegyek tehát a felfüggesztett Karma jelölőjeként az álló csillagok és születés előtti Nap és Holdfogyatkozásokra is utalhatnak éppen ezért sokan az asztrológiáról azt is, hihetik, hogy ez egy jóslás. Véleményem szerint pedig a csillagfejtés jelentősége nem csupán az előre jelzésben lehetséges, hanem önmagunk teljesebb megismerésében. Amennyiben jobban megismerjük a „Radix” –által a képességeinket, az erősségeinket, esetleg még szemben is nézzünk a hibáinkkal, ezzel elfogadjuk azokat, gyengeségeket, amelyeket mások látnak ugyan, de mi nem igen érzékeljük.
Akkor szinte semmi sem jöhet az életben, ami ellen ne tudnánk védekezni.

Erről és hasonló témákról is „Karma- tan” vonatkozásban olvashatsz tőlem is, fórumon bővebben.
Amennyiben pedig érdekel az asztrológiai ismeret is, akkor, sok egyéb mást is, elsajátíthatsz a témakörből. Másold ki, ami érdekel, nyiss saját mappát, így jobban áttekinthetővé válhatnak számodra az egyes jelentés tartalmak.

Ősszel bővebben is, kitérhetünk a fel tett kérdésedre is.
Szeretettel Üdvözöllek: 8.X-es Ilcsimama
(válasz RoDanv 2967. hozzászólására)

2968. Ilcsimama2017-07-21 12:21
25 lecke az életről: / Száraz György/ fordításában.

Életünk folyamán sok olyan leckét sajátíthatunk el, amely segíthet a problémáink legyőzésében és abban, hogy elégedettségben élhessünk. Néhány olyan leckét szeretnék megosztani a legnagyobbak közül, amelyekről úgy gondoltam, hogy a lehető legnagyobb jelentőséggel bírnak.

– Soha ne engedd, hogy más viselkedése szabja meg neked, hogy mit tegyél. Szabad ember vagy és te vagy a felelős a saját cselekedeteidért.

– Mindannyian kapcsolatban állunk egymással. Ha egy másik embernek segítesz, azzal önmagadnak segítesz. Ha egy másik lénynek fájdalmat okozol, akkor óhatatlanul magadat fogod bántani.

– Ne félj a fájdalmas megtapasztalásoktól. A fájdalom se nem jó, se nem rossz, hanem csak jól vagy rosszul kezelhetjük azt.

– Ha feladod az összes arra vonatkozó vágyadat és elvárásodat, hogy az emberek hogyan viselkedjenek, soha nem fogod becsapva vagy megbántva érezni magadat.

– Minden félelem végső soron a halálfélelemre vezethető vissza. Hacsak nem fogsz megbarátkozni a halál gondolatával, sohasem leszel képes igazán gondtalanul élni.

– Soha nem tudhatunk többet egy másik személyről, mint amennyit önmagunkról tudunk. Így minél többet tudsz meg önmagadról, annál jobban fogsz másokat is megérteni.

– Az igazi szeretetet nem lehet bántani, mivel úgy ad, hogy közben semmilyen viszonzást nem vár el cserébe. Tehát még ha a szeretet láthatatlan is, vagy visszautasítják azok, akikre irányul, mindig megmarad annak, ami.

– Az öröm és a fájdalom ugyanannak az érmének a két oldala. Egyik sem tud meglenni a másik nélkül.

– A tünetek kezelésével sohasem gyógyíthatjuk meg a betegséget. Helyette próbálj megszabadulni a gyökér-októl.

– Nem létezik nagyobb Isten az igazságnál.

– Ne összpontosítsd a figyelmedet arra, amit az emberek mondanak vagy tesznek. Inkább arra törekedj, hogy megtaláld annak az indítékát, hogy miért beszélnek vagy cselekednek úgy, ahogyan. ( ez önmagunkra is vonatkozik)

– Szólj igazat, bármilyen következményekkel is jár. Őszintének lenni az egyetlen módja, hogy békében legyünk önmagunkkal és másokkal.

– A javaink képesek birtokolni minket. Engedd el a tulajdonaidhoz való ragaszkodásodat.

– Mindannyian egyedül jövünk a világra és egyedül is hagyjuk azt el. Ne félj az egyedüllét megtapasztalásától, mert csak ily módon leszel képes szembenézni azzal, aki valójában vagy.

– Soha ne zárd be magadat egy kapcsolatba. Az igazi kapcsolatok csakis a kölcsönös tisztelet alapján képesek virágozni.

– Amikor elveszítesz egy barátot, ne siess a helyére másikat találni.

– Néha az ellenségeink többet tudnak segíteni, mint a barátaink. Az ellenségeink mindig azt akarják, hogy önmagunk negatív aspektusára figyeljünk oda.

– A kielégülés nem jelent elégedettséget, a kielégülés jön és megy, az elégedettség örökre meg marad.

– Mindenki motiválható vagy a félelem, vagy a szeretet által. Válaszd azt, hogy a szeretet motiváljon.

– Az után kutakodj, hogy magadat változtasd meg, ne a világot. Hacsak nem te testesíted meg azt a változást a világban, amit látni szeretnél, akkor a világ ugyanolyan fog maradni a számodra.

– Ne próbálj meg elmenekülni a másokkal kapcsolatos kellemetlen élmények elől. Tekints erre úgy, mint egy arra szolgáló lehetőségre, mely által jobban megértheted az embereket ahelyett, hogy a saját képmásaidat vetíted rájuk.

– Nincs más tudás, mint az önismeret. Ha nem változtat meg téged, amit megismertél, nem hívhatjuk igazi tudásnak.

– A hiedelmek úgy formálják az érzékelésünket, mint ahogy a napszemüveg átszínezi azt, amit látunk.

– Ne utánozz másokat. Alkosd meg a saját ösvényedet és sétálj végig rajta.


2967. RoDanv2017-07-20 13:25
Szép napot!

Új vagyok még itt az oldalon és előre elnézést az értetlen kérdés miatt. Nemrég került velem szembe a karma asztrológia, voltam kétszer egy hölygnél és... hát bizarr az a sok konkrétum, amit nekem monodott. Azt szeretném megtudni, hogy ez az egész asztrológia ill. azok a dolgok amiket egy asztrológus mondd a jövőt illetően, mennyire pontosak, ill. hogy egyátalán megtörténnek-e? :) Köszönöm a válaszokat!

2966. lovelyly2017-07-20 13:14
Nagy szükség van a sóra.
Már a népmesében is megmondta a lány az édesapjának: "úgy szeretlek, mint az emberek a sót"
(válasz Ilcsimama 2965. hozzászólására)

2965. Ilcsimama2017-07-20 12:59
Forrásanyag: Szendi Gábor nyomán/ Nettről/ Anny Vargáné.

A só-mítosz és a valóság!
Az ember és a só viszonyának tisztázásához bizony sok millió évet kell visszalapoznunk a Homo sapiens történetében, egészen odáig, amikor még őseink – sok millió évvel ezelőtt – félig vízparti, félig vízi életet éltek, vagyis nagyon sok tengeri eredetű táplálékot fogyasztottak…
„Vízimajom”-korszakunknak tulajdonítható csupaszságunk is, minek következtében rengeteg vizet és sót veszítünk, különösen melegben.
Mivel mindennek, ami az evolúció során kialakult, értelme van, adódik a kérdés: miért választunk ki annyi sót verejtékünkkel?
A válasz nyilvánvaló: a só kiválasztás mechanizmusai vízimajom-korszakunkban alakultak ki, amikor a sok tengeri élőlény elfogyasztásával szervezetünkbe került rengeteg sótól valahogy meg kellett szabadulnunk. Minden vízemlős megküzd valami módon ezzel a problémával. Ám ahogy az emberi faj szaporodott és elvándorolt a vizek partjáról, az addig előnyös jelentős só kiválasztás hátrányos tulajdonsággá vált. Ezért alakult ki már a kezdetek kezdetétől, hogy az ember só párlásból, sóbányászatból szerezte be a táplálékaihoz az étrendjéből megfogyatkozott sót. Ám a só utáni sóvárgás nem csupán az embert, de az állatokat is jellemzi. Mindebből arra következtethetnénk, hogy a sóhiány – és nem a só-többlet – a nagyobb probléma, mint azt állandóan mondogatják nekünk.
Sósak vagyunk!
Az emberi szervezet átlagosan 250 g sót tartalmaz. Nagy melegben több liter vizet is veszíthetünk, s minden literrel 1-2 g sót is kiizzadunk.

A só és a tudomány.
Korunk orvostudománya az embert bonyolult szerkezetnek tekinti, amelynek titkait állatkísérletekkel meg lehet fejteni. Ehhez nyulakat, patkányokat, majmokat használnak. Bár minden emlősállat működése nagyjából hasonló, éppen a finom működésekben rejlenek jelentős eltérések. Ráadásul maga az emberi faj sem annyira egységes, mint azt gondolnánk. Előtörténetünk fényében naivitás állatkísérletek alapján a magas vérnyomásért a túlzott só fogyasztást okolni.

A magas vérnyomás só hipotézisét megalapozó kísérletekben például nagy mennyiségű sót adtak patkányoknak, majd kimutatták a vérnyomás növekedését. Ám a patkány nem ember, ráadásul bundás állat, nem verejtékezik, és még sorolhatnánk a különbségeket. Végeztek vizsgálatokat majmokkal is, mondván, hogy 98,6%-ban gén rokonok vagyunk, s a sok só majmoknál is magas vérnyomást okozott. Csakhogy a majmok, szemben emberelődeinkkel, sohasem fogyasztottak tengeri élőlényeket, továbbá bundás állatok, nem úgy izzadnak, mint az ember. Egészséges embereken végzett vizsgálatok, melyekben infúzióval nagy mennyiségű só bevitelével vérnyomás-emelkedést lehetett kiváltani, látszólag ugyanezt igazolták. Kiderült azonban, hogy ha nem két hétig folytatták volna a kísérleteket, hanem huzamosabb ideig, a kísérleti személyek szervezete alkalmazkodott volna a nagy só terheléshez is.
Más vizsgálatok azt bizonygatták, hogy a sok sót fogyasztók közt gyakoribb a magas vérnyomás. Kiderült azonban, hogy a stressz hatására ugrásszerűen megnő a só szükséglet – na meg egyesek vérnyomása is.

JÓL TUDJUK?!
Az esszenciális magas vérnyomás oka a stressz.
Mindezekből a kérdéses vizsgálatokból lassan mégis kialakult az a dogma, hogy a sok só fogyasztása felelős többek közt a magas vérnyomásért, és ha népességszinten közegészségügyi intézkedésekkel sikerülne visszaszorítani a só fogyasztást – hirdették a só hipotézis hívők –, jelentősen csökkenne a szív- és érrendszeri eredetű halálozás.

A só szükséges!
Naponta táplálékunkkal 10-15 g sót fogyasztunk. Napi 3 g-nál kevesebb só fogyasztás előbb-utóbb sóhiányhoz, fokozott vízürítéshez, majd kiszáradáshoz vezet.

Érdekes eredmények.

2004-ben a Chicagói Egyetem genetikai kutatócsoportja bizonyította, hogy a fokozott só visszatartásért felelős gén igen aktív típusa jellemző az Egyenlítőhöz közel élő népek körében, majd az Egyenlítőtől távolodva egyre elterjedtebb egy olyan mutáció, amely már „hibás”, vagyis nem szolgálja a só visszatartást.
Az Egyenlítő vidékén élők körében ez az inaktív gén mindössze 6%-ban fordul elő, Kelet-Ázsiában már az emberek 55%-ában, a japánok körében 77%-os elterjedtséget mutat, és az népeknél körében az arány 80–95%-os. A vizsgálatból érthetővé vált, miért érzékeny a sóra pl. az afrikai amerikaiak vérnyomása.

Ártalmas-e a sok só?

1984-ben az INTERSALT - vizsgálat keretében a világ 52 népcsoportjánál vizsgálták a napi só fogyasztás és a vérnyomás kapcsolatát, s még az igen sok sót fogyasztóknál sem találtak összefüggést.
•Hugh Tunstall-Pedoe és munkatársai 10 000 embert követtek 7 éven át, és eredményük szerint a sófogyasztás mindennemű – így a szív- és érrendszeri eredetű halálozással szemben is –, védőfaktornak bizonyult.
•Michael H. Alderman 1998-ban 21 000 ember ötéves só fogyasztását és halálozását elemezve kimutatta, hogy minél kevesebb sót fogyasztott valaki, annál nagyobb volt az esélye a halálra. Külön elemezte a szív- és érrendszeri betegségekből származó halálozást, és itt is ugyanazt kapta: a csökkent só fogyasztás fokozza a szívhalál valószínűségét.
•Jaakko Tuomilehto és munkatársai – a finnek nagyon sok sót fogyasztanak – 2001-ben közölték 13 éves követéses vizsgálatukat, melyben 2300 finn férfit és nőt vizsgáltak, és a sófogyasztás nem, csak az elhízás jelentett kockázatot a szívhalálra.
•David A. McCarron egy amerikai táplálkozástudományi lapban megjelent összefoglalóját így indította: „Régóta tartja magát a feltevés, hogy a só a magas vérnyomást okozó táplálkozási mumus… de ezt a hipotézist teljes mértékben sohasem igazolták sem a kutatók, sem az adatok.” Majd: „Bizonyító tények hiányában is széles körben elterjedt hiedelemmé, ill. szélsőséges ortodox tanná vált.”

Mi a helyzet a vérnyomással?
Minden magas vérnyomásban szenvedő betegnek elsőként ajánlják, hogy csökkentse a só fogyasztását.
Lee Hooper és munkatársai 2002-ben 11 hosszú távú só csökkentő vizsgálatot elemeztek. Eredményük szerint a szisztolés vérnyomás átlagosan 1, a diasztolés pedig 0,6 Hgmm-rel csökkent. A hatás jelentéktelen!
Nem meglepő hát, hogy Shigeki Yamada és munkatársai 2003-ban azt közölték, 109 ezer ember 10 éves követése során a sófogyasztás és az agyvérzés közt nem találtak kapcsolatot.
Természetesen akad, akinek árt a túlzott só fogyasztás. Mint a genetikai vizsgálatok is mutatják, északra haladva egyre csökken, de nem tűnik el teljesen a fokozott só visszatartásért felelős gén. Aki ilyen génnel bír, esetleg vesebeteg, vagy más okból csökkent a só kiválasztása, jól teszi, ha korlátozza só fogyasztását.
De egészséges embereknél a só bevitel csökkentése – úgy tűnik – több kockázattal, mint előnnyel jár.
Kismamák, figyelem!
Gyakori tanács terhes nőknek, hogy csökkentsék só fogyasztásukat. Az Amerikai Szülészek, és Nőgyógyászok Kollégiuma nem javasolja a só csökkentést, mert haszontalannak és veszélyesnek ítéli. A terhességi magas vérnyomás evolúciós „termék”, a magzat jobb vérellátását szolgálja, és kezelése csak súlyos esetben indokolt!
A só, a gyomorfekély és a gyomorrák
A gyomorfekélyt majd a gyomorrákot előidéző állapot az átlagosnál előbb alakulhat ki a nagyobb mennyiségű sót fogyasztók körében, amennyiben eredetileg a Helicobacter pylori nevű baktérium okozta panaszukat – olvasható az Amerikai Mikrobiológiai Társaság honlapján. Hanan Gancz és munkatársainak az élő szervezeten kívül (in vitro) végzett legújabb vizsgálatai szerint egyértelmű összefüggés van a H. pylori aktivitása és az étrend magas sótartalma között. A kérdés régóta kutatott. Shoichiro Tsugane és Shizuka Sasazuki Gastric Cancer szak folyóiratban 2007-ben megjelent összefoglalójuk szerint azonban ez a sok sóval tartósított húst, zöldséget fogyasztókra érvényes csak.

2964. Ilcsimama2017-07-20 12:56
Kedves fórumozók ebben a nagy melegben nagy jelentősége lehet annak, hogy mennél több vizet fogyasszunk.!

(Dr. Fereydoon Batmanghelidj, kutató orvos, aki évtizedeken keresztül kutatta a víz gyógyító hatását.) Szerinte megtudhatjuk, hogy minden testi fájdalom közös nevezője lehet a VÍZ hiány!
Ugyan is a fájdalom a vízre való szomjazást jelzi - tudományos információ a dehidratációról!

Egy átütő erejű gyógyászati felfedezés történt, amiről jó tudni.
Egyszerűen fogalmazva ez egy „új tudományos megértés” arról, hogy a krónikus és nem szándékos dehidratáció olyan sok formában tud megmutatkozni, mint ahányféle betegséget találtunk fel az orvoslásban.
Úgy becsülhető, hogy „A dehidratáció okozta fájdalom” rengeteg különböző formában kínozza az embereket. Ezek a következők:
Ízületi gyulladás: a társadalmon legnagyobb részénél a krónikus és nem szándékos dehidratáció ízületi gyulladás formájában mutatkozik meg.
Gyomorégés: a gyomorégés dehidratációra utal, milliók éjszakáit és nappalait teszi tönkre.
Hátfájás: gyötrő fájdalom, amitől évente több mint 30 millió ember szenved időközönként.
Migrén: ez a legyengítő fájdalom fiatalok és öregek életét egyaránt teszi tönkre.
Vastagbélgyulladás: fájdalom, ami a székrekedéssel köthető össze. Mindennapi kísérője és problémája a társadalom nagy részének.
Izomrostfájdalom (fibromyalgia): fájdalom az izmokban és az ízületekben, bénító probléma és milliók szenvednek tőle.
Szívtáji fájdalom: mivel ez egy közelgő szívrohamnak és lehetséges halálnak az ominózus jele, ezért ez az, amitől legjobban tartanak a fájdalmak közül.
Azért hogy megszabaduljunk ezektől, a gyötrő fájdalmaktól, különböző fájdalomcsillapító orvosságokat állítottak elő és írtak fel az orvosok, akik soha nem voltak tisztában annak a fiziológiai jelentőségével, hogy miért van a testnek egy fájdalom vészjelző rendszere egyáltalán és mi az a közös tényező, ami ezeknek, a fájdalmaknak a mechanikáját kiváltja. Ezeket, a fájdalmakat, a test különböző pontjain érezni, tehát nyilvánvalóan különböző betegségeket jelentenek, vagyis úgy tűnhetett. Mivel a fájdalom kutatása eddig csupán a fájdalom összetételére fókuszált, ezért a közös tényező, a test belsejének vízhiánya, rejtve maradt.
1987 óta egy új tudományos értelmezés vette kezdetét, miszerint a helyi vagy területi dehidratáció az elsődleges közös tényező és fájdalmat teremtő ok az emberi testben. Akkor kezdődik, amikor egy hosszan tartó területi vízhiány lép fel, beleértve a testben a belső fájdalmat, érzékelő idegsejteket is.

Ez minden testi fájdalom közös tényezője.
A test aszályprogramja szerint, amikor nincs elegendő friss víz, hogy bejárja a testet és kimossa az anyagcsere mérgező melléktermékeit, azokról a területekről, amelyek folyamatos munkában vannak; az idegvégződések ezeken, a területeken a mérgek megemelkedett szintjét érzékelik, beindul a fájdalom vészjelzés, azért, hogy rávegye a személyt, hogy abbahagyja a mérgező melléktermékek termelését – ennél fogva a fájdalmas terület működésének veszteségét.
Például, ha maga a szívizom nem rendelkezik elegendő mennyiségű friss vízzel és mégis gyorsabban kell vernie, mert meg kell birkóznia egy fizikai megerőltetéssel, fájdalom keletkezik. Ebben az esetben a fájdalom a friss vízre való szomjazást jelzi, annak ellenére, hogy azt hiszik, hogy a vérerek beszűkülése miatt a vér folyása csökken a szívizmokba. Érdekes módon a dehidratáció okozza a koleszterin lerakódásokat is a szív-artériákban.

A test krónikus fájdalmainak kezelésében, az egyszerű víznek sokkal magasabb természetes gyógyító ereje van, mint bármilyen fájdalomcsillapítónak. A fájdalomcsillapítók elhalkítják a test vízért való kríziskiáltásait, de nem teszik helyre a friss víz hiányát a test belsejében.
Tehát a víz bevitele kezeli a fájdalmat, termelő aszályt és elhárítja a testben a további veszélyeket.
Amikor betegek vagyunk, mi is utánajárhatunk az okoknak, kihámozhatjuk az igazságot és sokszor rájöhetünk, hogy betegségünk forrása az életmódunk. Az, hogy tápanyagszegényen táplálkozunk, illetve nem isszuk meg a napi vízadagunkat, ezek sokszor éveken és évtizedeken keresztül fennálló hiányosságok. Ne csodálkozzunk, hogy a szervezetünk egy adott ponton bedobja a törölközőt.
Bármilyen betegségben szenvedünk, előbb ellenőrizni kell, hogy az alapok rendben vannak-e nálunk, mint például, hogy elégséges mennyiségű tiszta vizet fogyasztunk-e nap mint nap.

A japánok például, használják az éhgyomorra való vízivást a gyógyászatban.
A vízkúra évszázadok óta elismert ősi gyógyászati módszer japán orvosi körökben.
MOST NÉZZÜK MEG, MI A TUDOMÁNYOS MAGYARÁZAT AMÖGÖTT, HOGY A VÍZ EGY TERMÉSZETES FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ SZER!

Az emberi szervezet egy bio-elektromos víz gépezet, ami 20 kilogrammonként 1 liter vizet igényel az üzemeléshez. A vér maga is nagy százalékban vízből áll. A tüdőfolyadék, ami a hulladékot és tápanyagokat szállítja, négyszer annyi, mint a testben található vér összesen és abból a vízből áll, amit fogyasztunk. Szó szerint minden egyes sejt, amiből a test áll, az életét a friss, tiszta vízellátásnak köszönheti. Ha a test nem kapja meg az állandó és megbízható vízellátmányt, el kell döntenie, hogy némely funkcióktól megvonja a vizet, hogy a rendelkezésre állóvíz felosztható legyen a létfontosságú működésekhez. Például az agy teljes prioritást élvez és amíg meg nem kapja a számára nélkülözhetetlen vízmennyiséget, addig bizonyos szervek vízellátását a szervezet visszafogja.

Dr. F. Batmanghelidj felfedezése szerint, ha fájdalom jelentkezik bármilyen szervünkben vagy testrészünkben, az annak a jele, hogy az a terület krónikusan dehidratált.
A fájdalom tehát a dehidratációt jelző érzet.
Ezért a fájdalomcsillapítás a lehető legrosszabb, amit tehetünk, mert elnyomjuk testünk jelzését és a dehidratáció tovább, folytatódik vagy akár súlyosbodik is.
Azt lehet mondani, hogy a beszedett fájdalomcsillapítónak csak egyetlen jó oldala van: a víz, amivel bevesszük.

Miért van az, hogy gyakorta vizelünk az éjszaka folyamán?

Dr. F. Batmanghelidj válasza: A gravitáció a test vízkészletét az alsó részekben tartja, amíg fent vagy, azaz függőleges a testtartás. Amikor lefekszel és a test alsó részei (lábak és belső szervek ) a vesékkel kerülnek egy szintre, ez az - az állapot, amikor a vesék kiszűrik és kibocsátják a vizet, mert részükre ez ekkor könnyebb.
A vízivás idejének pontos meghatározása ebből a szempontból fontos, nagyon is jelentős - mondja egy szívspecialista!

A vízivás meghatározott időpontokban, nagyban befolyásolja a testre kifejtett hatékonyságát:
2 pohár víz felkelést követően segíti a belső szervek aktivitását.
1 pohár víz 30 perccel étkezés előtt elősegíti az emésztést.
1 pohár víz fürdés előtt segíti a vérnyomás csökkentését.
1 pohár víz lefekvés előtt csökkenti az agyvérzés vagy szívroham kialakulásának a lehetőségét.
A kutató orvosom megalapozott véleménye szerint a lefekvés előtti pohár víz megakadályozza az éjszakai lábgörcsök kialakulását - mert a lábizmoknak vízre van szükségük görcs kialakulása idején.