Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Akit érdekel az asztrológia

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


2848. Mcsaba2017-04-21 17:53
Köszönöm a hozzászólásodat kedves Noémi !

A facebokra tettem fel képet az Asztrológusnőnek, de nem tudom, hogy az mennyire elérhető (?). Nincs vénuszi gödröm és fülcimpám is van. (Az Asztrológusnő mondta, hogy a Mérleg ASC-nem általában nincs fülcimpája)
A Mérleg karakterből tagadhatatlanul érzek magamban, viszont ez a Szűz ASC esetében is helyénvaló. Főképp a Mérleg Hold és Jupiter végett.
(válasz juhasznoemi 2845. hozzászólására)

2847. Mcsaba2017-04-21 17:44
Köszönöm szépen kedves Ilcsimama a megnyugtató magyarázatot. És örvendek az elismerésednek is, viszont csak időnként érzem valamennyire az előrehaladást… Máskor pedig úgy tűnik, mintha semmit sem értenék az egészből.
Na, ezt őszintébben átírva inkább így hangzana: Időnként kissé elfogult vagyok és úgy érzem, mintha tényleg tudnám a dolgokat és máskor pedig annyira borúlátó vagyok, hogy egy az egyben leértékelem magamat. (De legtöbbször azért, mert valami nem megy egyből !)

Gondoltam arra, hogy a Mérleg Aszcendeset igen szép fényszögek érintik.
- Szextil Uránusz
- Trigon Nap
És aztán:
- Nap szextil Uránusz

Megkérdezném azért, hogy ilyen fényszögekkel nem kellene-e több rátermettséggel rendelkeznem, az adódó új lehetőségek felismerésével kapcsolatosan ? És a mai kor technikai, elektronikai előrehaladottságában nem kellene-e könnyűszerrel eligazodnom ? … Mert, hát sajnos nem így van. Ezek az említett erényeket nem tapasztaltam magamban.

És aztán a Plútó Szaturnusz kapcsolat trigonnak mondható ? (6,5 fok)
(válasz Ilcsimama 2846. hozzászólására)


2846. Ilcsimama2017-04-20 21:33
Kedves Csaba. Természetesen bármelyik asztrológus véleményét is vizsgálod, neked van igazad, mert én is a Te megállapításodat tartom elfogadhatónak rád nézve.
Főleg abból a szempontból nézve hogy, 1957.-ben június 2.-án volt óraátállítás nálatok is, ettől az időtő kezdve pedig 1980. 04. 06-ig szünetelt az óra- átállítás. Már pedig, ha Te 1958. május 29.-én születtél akkor a zóna időt 1 órával kell számításba venni, a Placidus program is így jelzi.
Tehát én a Te születési idődet: 13 óra 41 perccel számítva: Mérleg 9°44 percben jelölném meg.
Arról nem is beszélve, hogy ha a SZŰZ/ 29°12’ lenne a jó, akkor is az Orbisz miatt az I. ház kétjegyes lenne, nagyobbik részben Mérleggel.

Amennyire a fórum dolgaiból ismerlek már - több szempontból is- valóban a 2. házad üres bolygó nélküliház, és a Jupiter nem állhatna a 2. házadban. Valamint a Vénuszod is nem a VII. házban állna,hanem 8. ban. Bár a VII. ben „Exil”-ben áll, mert a Bikában és Mérlegben lenne csak uralmi helyzetben, a halakban lenne erőben, de itt a VII. házban a Kosban rangvesztés állapotban van. Abban is igazad van, hogy „VII. házas KOS jelleg a születési uralkodótól és a Sárkányfaroktól ered”.

Már pedig neked a személyi bolygóid NAP-HOLD- VÉNUSZ és külső bolygóként még a Jupiter is, és itt állt Mérleg 29°30’ nál a Felszálló HCSP és asztrológiai szempontból a csomópont a maga körét 18,5 -20 év alatt futja be, még hozzá ellentétes irányban, mint a bolygók, tehát nálad a születésedkor pontosan szemben a VII. házas Kos-jegy elején állt a Leszálló HCSP.

Mivel pedig a házak közül az I. ház kiemelt jelentőséggel bír,, mert az maga a személyiség az „ÉN” valamint a szemben lévő VII. ház a kiegészítés a „TE” vagyis a társ és még az otthon az eredet, és az egyik szülő ez pedig rendszerint lehet az apa is, mert IV. házas Bakjegy révén a Szaturnusz a IV. ház uralkodó bolygója.

Aztán megnyugtatásodra szeretném még azt is jelezni, hogy az emberek 70%-nál a NAP - jegy vagy az ASC jegy lesz a rejtett aszcendens is, neked pedig a bolygók elhelyezkedéseinek pontszámai alapján a rejtett ASC-jegyed: Mérleg, mint szerintem az ASC- jegyed.
Ebben az esetben pedig erősíti magát az ASC-t, és a súlypont is idehelyeződik át leginkább, mert a rejtett ASC a tudatalatti jelentéssel bír.

Az is nagyon érdekes a képletedben, - és összevág a saját 3. házas utazásaid jelzéseddel –,
hogy a horoszkópodban a 3. Nyilas jegyházban a Szaturnusz „R „ jellel van, illetve az I. házas/ Mérleg/ Jupiter és a Neptunusz bolygó is”R” Retrográd jelzéssel található és még a X. házas Uránusz is „R” jeles. Ez pedig itt lassítást jelez! Ezt írod Te is, hogy Mérleg ASC esetében a „Rák MC- beleesik a 10. házba ez pedig segíthet kibontakoztatni a belső világot, és életfilozófiát alkotni… (és erőszakosan védeni a saját álláspontomat) De ide tartozna az Uránusz is! A Bika Merkúr is józan megítélésével való kiemelkedés fontossága, az eredményes tudás révén való megbecsültség, de ez, inkább az utóbbi 10 évben.)”

A retrograditásnak több funkciója is van: türelemre tanít, teszteli a rugalmasságot, rákényszerít arra, hogy össze várjon bizonyos szükséges körülményeket vagy bevárja lehetőségeket.

A Merkúr nem „R” jelzett ugyan a "radix" képletedben, de mint belső bolygó minden évben 3 alkalommal Tranzit módon 3-3 héten át ”Retrográd” állásban halad.
Aztán Vénusz is 1.5 évenként másfél hónapon át Tranzitban „Retrográdban halad.
A Mars pedig KB. 2 évente fordul Tranzitban 2-2.5 hónapra hátráló helyzetbe.
A többi lassú bolygók is, évente Tranzit „R” hátráló helyzetbe kerülnek: Jupiter 4. Szaturnusz: KB 4.5. Uránusz és Neptunusz és a Plútó is 5.5. hónapon át Retrográd módon hátralép, majd ismét előre haladva többször is megmozgatja azokat a területeket, ahol éppen áthalad.

Ennek pedig azért lehet nagy a jelentősége, mert amikor a bolygó jegyet vált belép a jegybe halad egy kicsit előre és bizonyos időre megáll, majd megfordul és visszahátrál a megelőző jegybe. Aztán ott is megáll, mielőtt ismét direktbe fordulva haladna a következő jegyben. Ennek a hatásai főleg a lassúbolygóknál érezhetők legjobban, mert a Tranzit során, (ha például egy szenzitív= érzékeny pont felett halad át például a szerencseponton, akkor),azt aktiválja többször is, ezzel pedig megélénkülhet azoknak a jegyház területeknek a hatásai is.
Amikor pedig a képletben és Tranzitban is „Retrográd” egy-egy bolygó, főleg az érzékeny pontok esetében aktualitást adhat az alapos átgondolásnak, a Vénusz vagy a Jupiter esetében pedig „úgymond szerencsés módon” a többszörös Tranzit hatás következtében az alkalmazkodás és az odaadás lehet az életcél fő mozgatója, ezzel egyensúlyba lehet hozni a saját igényeket a másokéval is. Pláne ha valakinek a Jupiter és a Felszállója is, az I. házában a Mérlegben található, mint neked is, és Leszálló pedig szemben a VII. házas Kosban van és itt áll a Vénusz is. Az "R" HCSP-tok azt is jelzik, hogy az életleckéket több életen keresztül kell megtanulni.
Tranzitkor pedig a bolygók valósidőben megtett mozgása során a születési horoszkóphoz viszonyítva az áthaladások során megmutatják
a változások lehetőségeit azzal, hogy valamilyen fényszögbe kerülnek a "Radix" horoszkóp egy-egy bolygójával, vagy valamely kiemelt más hipotetikus= arab pontjával is, mert ezek különös árnyalatot adhatnak a kibontakozás lehetőségeinek.
Nem véletlenül jelenik meg a képletedben a zöld sárkány fényszögjele: Kos 27° Vénusz- 23°Nyilas Szaturnusz-Oroszlán 29°51' 11. ház Plútó-Vénusznál Trigon fényszöggel és 23°Szaturnusz- 29°-os felszálló és 29°51' Plútó közötti 60° szextil harmonikus fényszöggel.
Ezt már csak tetőzheti, hogy a 7°38' Nap az Ikrekben a 9. házban, a 8°23' Oroszlán/ Uránusszal és a 9°44' Mérleg/ ASC-el szextil fényszöget alkotva, az ASC-Nap /Trigon zöld külön háromszöget zárja be, ez pedig valóban a tanulást segítheti elő.

Arról már nem is beszélve, hogy a kezdetektől milyen sokat fejlődtél az asztrológiai ismeretek terén. Nagyon büszke vagyok rád!
(válasz Mcsaba 2844. hozzászólására)

2845. juhasznoemi2017-04-20 14:30
Ha esetleg leírnád külsőleg, hogy nézel ki vagy feltöltenél egy képet magadról közelről azért abból gyakorlott asztrológus szerintem meg tudná állapítani az aszcendensedet. De bármelyik is lesz, a másik jegy is nagy valószínűséggel ott lesz az I. házban.Van -e Vénusz gödröcskéd a szád két szélén? Az mérleg. Írtad, hogy szereted a szépet az is mérleg. Meg akarsz-e felelni az embereknek? Az is mérleg. Ezt lehetne boncolgatni.
(válasz Mcsaba 2844. hozzászólására)

2844. Mcsaba2017-04-19 18:43
Kedves Ilcsimama !

Először is: köszöntelek és jó Egészséget kívánok !

Az utóbbi időben sokat kóboroltam a Netten és most egy elégé fontos problémával fordulok segítségért.

… Hát időközben kiderült, hogy mennyire kevés az Asztrológiai tudásom, mert önismeret ide, vagy oda, a saját Aszcendensemet nem tudom meghatározni.
Ugyanis 3 személy állítja, hogy Szűz az Aszcendensem. Egy hivatásos Asztrológus (nem akarok nevet említeni) 29 fok 12 percet lőtt be, egy újonnan felavatott Asztrológus hasonlóképpen, aztán egy harmadik szakértő is, aki számmisztikával is foglalkozik (ez a személy ismer a legjobban).
Előre nem nagyon akartam elfogadni, mert ugyanis néhány életesemény szerint csakúgy a Nettről való ismeretség folytán nem tartottam valósnak. De aztán magam elé vettem a két horoszkópot: Szűz 29 és Mérleg 8 fok. (ez utóbbit én kalkuláltam a Placidus Plus programmal, életesemények szerint Primer direkcióval és Szekunder direkcióval számítgattam…)

- Elégé összezavarodtam, mert ugyanis mindkét képletet találtatom, vagy a jellememre formálom.
- Sokat mérlegelek és racionalizálok. Valami keveset magamban érzek a Szűzből, a gyakorlati megfontoltságból, de hát ez a Bika Merkúrtól is jöhet (?) Szeretem tisztán, érthetően látni a dolgokat (néha még rendszerezni is a jobb eligazodás végett.)
Viszont van úgy, hogy olykor a kellettnél jobban bonyolítom a dolgokat (tökölődök egy kicsit), de az önbizalmammal azért úgy nagyjából megvagyok… De nem vagyok szőrszálhasogató, sem kiemelten rendszerető, pontosságra törekvő. Csak kritikus, de csak másokkal szemben.
- A Mérleg karakterből egyértelműen magamon érzek, de hát I. házban van az is, és Hold, Jupiter… ez természetes.
- A Szűz Aszcendenssel Jupiter a 2. házba esne. Bár sérült, de az anyagiakat illetően soha nem tapasztaltam nagyszabású dolgokat.
- Viszont a Mérlegből kiinduló 2. házat illetően én nagy általánosságban a kényelmet, harmonikus környezetet mindig értéknek tartottam (igaz, hogy soha nem fektettem be anyagi értéket kényelmes otthon, vagy egyéb megszerzéséhez)
- Ha a 3. ház ura Jupiter, hát rám vall a kalandos kis utazások környezeti felfedezések, egyedül való kirándulások… És a tanulásban is érdekel az élet nagyobb összefüggései (De ez jöhet a 9. házas Naptól is)

- Viszont, ha Mars a 3. ház ura, hát a kalandvágy, a kihívások, erőpróbák szintén ott vannak. És ott voltak iskolás koromban is. (de a tanulásnál más egyáltalán nem voltak kihívások)
- Ha Jupiter a 4. ház ura, akkor ha nem kifejezett bőséggel, de azért megkaptam édesanyámtól azt a szülői gondoskodást, amitől később még jobban fejlődött bennem a kényelemhez való ragaszkodás. És a gyermekkoromra visszatekintve elégé kerestem a kalandokat.
- Szaturnusz 4. uraként mondhatnám, hogy Apám jelenítette meg a Szaturnuszt (a Mars kvadráttal), mert folyton ellenezte a küzdősportokat és az erősportokat. De hát én legtöbb esetben kijátszottam (őszintébben: félrevezettem) és csak sikerült azt tennem, amit jobban testhezállónak véltem. (Viszont Jupiter házúrként is jelen van a Bak !)

Vénusz házhelyzetével folytatnám, ami szintén nagy gondot jelent:
- Ha a 8. házba esik akkor féltékenynek kellene lennem ? - Hát egyáltalán nem voltam soha féltékeny. És a pénz dolga, a különféle befektetések, mások értékeinek manipulálása is nagyon idegen számomra. A szexualitást illetően, ott már vannak kavarodások, de hát kinek nincsenek ? Viszont titkos utakon sosem jártam.
- A 7. házas Vénuszban talán épp a feleségemet látom… Aki még most is nagyon szép nekem. Mindig sokat jelentett a szép külső ! De hát ez a Kos Vénusz.
Itt még avégett is esek dilemmába, hogy mindkét variációnál a Vénusznak köze van 8. házhoz. Viszont Szűz Aszcendenssel a Marsnak is.

Az MC-t illetően is találónak látom a helyzetet:
- Ikrek MC-vel a Bika Merkúr józan megítélésével való kiemelkedés fontossága, az eredményes tudás révén való megbecsültség bejönne … (de ez, inkább az utóbbi 10 évben)
- Rák MC-nél pedig Hold Jupiterrel való együttállása egy nagy lendületességet adna (de adhat is, mert a Rák beleesik a 10. házba) kibontakoztatni a belső világot, életfilozófiát alkotni… (és erőszakosan védeni a saját álláspontomat) De ide tartozna az Uránusz is ! És itt leállok, mert nem nagyon tudok összehasonlításokat tenni.

Az igazság az, hogy általánosságba véve tulajdonképpen nem vagyok Szűz sem és tipikus Mérleg sem ! Eddig úgy tudtam, hogy az a külső megjelenésként való KOS jelleg a születési uralkodótól és a Sárkányfaroktól ered. Mert általánosságba véve elégé harcias, támadó, önfejű ember vagyok. De Szűz Aszcendens kapna egy kvinkunkszot a Sárkányfaroktól és egy félszextilt a Plútótól.

Lejegyzem az adataimat:
Kézdivásárhely - Zónaidő +2 / H: 26 fok 7 perc / SZ: 46 fok 0 perc -
1958.05.29.
- 13:45 (Szűz 29)
- 14:32 (Mérleg 8)

2843. Ilcsimama2017-04-17 12:25
Boldog Húsvátot mindenkinek!

Thándor Márk:
Est.
Oly jó az esti órák fénye,
a csillagos égre nézve.
S oly jó a fáradtságnak leple,
mely óvva lep be.
S oly szép a hold iramló árnya,
mely telten sugárzik az éjhomályba,
s a vidáman éneklő lég,
mit oly régóta vártam én.
Köszönt engem az ágy, s a párna,
nyugovóra kéne térni mára,
s ha szemem pillái egymáshoz érnek,
hálaszót éneklek én az éjnek,
megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom,
s ha majd helyet cserél a hold, s a nap,
meglátod vidám lesz a holnap.

2842. Perla del Mar2017-04-16 01:26
Köszönöm szépen Ilcsi mama!
Idén újra felvételizem, mert tavaly nem sikerült. Remélem idén igen :)
Ami a legjobban fáj, hogy az állataim mostanában betegek.Valamelyik mindig. Tavaly novemberben kezdődött Szívecskével. Ő meg is halt 😿😿 . Most épp a süni beteg. Hitelkártyával fizettem a kezelését. Most nem is tudtam az egészet törleszteni. Anyagilag is a padlón vagyok. Már egy éve lestem egy állat elsősegély tanfolyamot. Amúgy is hasznos, hisz sok állatom van, de az oktató személye is vonzott benne. Április 8-9 lett volna, de jelen helyzetben nem tudtam elmenni rá. Azt terveztem áprilisban keresek egy anárt, aki segít a számolásos , ábrás feladatokból is felkészülni ebből sem lett semmi.Spanyol tanfolyamról ne is beszéljünk már :( . A munkahelyen most is gondok vannak. Most tényleg minden összejött. Ideges is vagyok mostanában, ennek meg is van az eredménye, híztam megint.
Mondom a legjobban az állataim betegségei fáj...
(válasz Ilcsimama 2840. hozzászólására)

2841. Ilcsimama2017-04-15 20:10
Drága Krisztikém nagyon köszönöm a jókívánságokat, neked is kellemes és Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok sok szeretettel gondolok én is rád: Ilcsimama
(válasz zalakriszti 2839. hozzászólására)

2840. Ilcsimama2017-04-15 20:06
Kedves Perla!Köszönöm szépen neked is Kellemes Ünnepeket és még egy kis kitartás a következő születésnaptól-születésnapig tartó éved már jobb lesz. A Szaturnusz igen sok feladatot adott neked mostanság! 2018-tól már a saját Bakjegyében fog haladni, neked pedig itt van 2. anyagiak háza/ Jupiter uralom alatt. Így aztán a Jupiter is, ez év oktebertől már az Skorpió ASC-den fog éppen áthaladni, ahol fontos jó változásokat hozhat be munkában és az életvezetésed terén is. Most 2017. április 21.-től amikor a Nap a Bikában halad enyhülhetnek a gondjaid, főleg mert ez - az egyév a NAP éve is, azonban ez év végefelé figyelj oda a Vénusz jellegű női betegségekre!

Lassan az Uránusz 7 éves ciklus ideje is lejár a Kosban és 2018. májustól már a Bikában haladva a kapcsolataidat sem fogja már hátráltatni.
(válasz Perla del Mar 2834. hozzászólására)

2839. zalakriszti2017-04-15 19:35
Kedves Ilcsi Mama!Nagyon Boldog Húsvéti ünnepeket kívánok és nagyon jó egészséget hogy még sokáig tudj minket segíteni,mert bizony Rád szorolunk most már úgy sok éve,és Te mindig segítesz önzetlen módon,tudd hogy nagyon szeretünk bár tudom néha-néha eltününk,de mint írtam sokszor gondolatban Veled vagyun!Millió puszim!Kriszti

2838. Ilcsimama2017-04-15 18:33
Kedves Mazsú, köszönöm szépen, neked is Boldog Húsvétot és minden jót kívánok szeretettel: Ilcsimama
(válasz mazsumazsu 2833. hozzászólására)

2837. Ilcsimama2017-04-15 18:28
Kedves Csaba! Nagyon szépen köszönöm, hogy jelentkeztél neked is boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok szeretettel: Ilcsimama
(válasz Mcsaba 2836. hozzászólására)

2836. Mcsaba2017-04-15 13:56
Én is rég nem jártam erre… Talán még nosztalgikus sugallatként is nevezhető érzésként olvasgatok bele a fórum életébe és örvendek, hogy az új nevek közt még régieket is látok.

Egészségben és Elégedettségben teljes Ünnepeket kívánok Neked kedves Ilcsimama és mindenkinek itt a fórumon !

Szeretettel,
Csaba

2835. Perla del Mar2017-04-14 23:17
Rég jártam erre. Mostanában sajnos nagyon rám jár a rúd :(


2834. Perla del Mar2017-04-14 23:15
Kedves Ilcsi mama! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok! 🐰🐇🐣🐤🐥

2833. mazsumazsu2017-04-13 17:37
Kedves Ilcsi mama! Boldog húsvéti ünnepeket kívánok neked.

2832. Ilcsimama2017-04-13 16:46
Kedves „Angelika89”. Érdekes, hogy írod milyen régi Hoxa tag vagy! Milyen érdekes, hogy még is, éppen most találtál rá erre az asztrológiai fórumra.
Hidd el véletlenek nincsenek, csak sorsszerűségek!

Az elmúlt hetekben és napokban főleg a 42. évben jelentkező élethelyzetekkel foglalkoztam, mint például az Uránusz fél vissza térés – amely a leglátványosabb dolgokat hozhatja be az emberek életébe. Vagy a Szaturnuszi mérföldköveinknek a leglátványosabb hatás évei: 7, 14, 21, 28-30, 35, 42, és a Jupiteri mérföldkövek hatásai pedig: 6, 12, 18, 24, 30, 36, és a 42. években érződnek a leginkább.

Nem írtál priviben születési időt, azonban én még is úgy gondolom, hogy rád nem a 42. év lehet a jellemző, - mert ezekre érkezett mostanság a legtöbb kérdés, - hanem inkább Szaturnuszi I. 28-30. éves ciklus idő, azonban azt is tudni kell, hogy a ciklus idő már olyan 27-28. évtől éreztetheti a hatását.
Igyekezz mennél több ismeretanyagot megtanulni és írd meg a pontos születési idődet, és együtt igyekszünk majd megtalálni a legjobb lehetőséget a problémád megoldására.

A Szaturnusznak a Napkörüli keringési ideje pontosan: 29 év és 167 nap/ azonban a ciklikus hatását már 27-28- 30. években érezhetjük a legjobban, így a hatásokat felbonthatjuk, olyan 7- 7 éves időszakokra is. Tranzitok idején nehéz kényszeres helyzetek jöhetnek létre. Kihívások az életértelmének a keresése, főleg a ciklus időkben. Ebből is talán az I. 28-30. Szaturnuszi ciklust lehet a legjobban érzékelni, még pedig az előrehaladó jegyházak szerinti bontásban.
Ugyan is a Qvadrát: 21-28. éves kor tájékán, <Bak- Vízöntő- Halak> jegyeket érintheti a legjobban. A 21-28. évek a korai felnőtt korra esnek, ahol kihívásokkal, kell számolni. Itt kell az önismeret által felismernünk a saját gyenge pontjainkat, a kihívásokat és változtatásra való képességeinket is. Vagyis az ön megvalósításra kellene törekedni az I. Szaturnuszi ciklus idejében a radix szerinti Szaturnusz /együttállásnál, a tudatlanul is, szembesülhetünk az elkerülhetetlen dolgokkal.
A „Radix” horoszkópban a legnagyobb fék a Plútó és a Szaturnusz fényszög kapcsolódás adja, mégpedig az együttállások és Qvadrát fényszögek tekintetében. Jelentősége pedig abban lehet, hogy van más út is, az élet minőségének a jobbítására.
A Plútóval ugyan a boldogság kissé nehezebb lehet, de megvalósítható még a jó párkapcsolati lehetőség is.
Aztán miért is gondolom, hogy Te a születési időd szerint a Szaturnusz uralta Vízöntő, vagy a szintén Szaturnusz uralma alatt haladó Bak /Holdcsomópontokhoz tartozhatsz, mert ezek ölelik fel a 27-29-es életéveket. Ezekben az eltelt időkben, pedig „Karmikusan” elég sok betegségeket, (bőrbetegségek, bizonyos nyirokrendszeri tumoros megbetegedéseket), tanulási és párkapcsolati nehézségeket hozhattak be, mert amikor a születési képletben a Leszálló Rák-jegyre tevődik/ Hold - uralkodóval, akkor nagyobb az esélye akár még az esetleges túlsúly problémáknak is.
Viszont, mivel a Holdcsomópontok is ugyan úgy Tranzithatásként is, működnek, - csak éppen hátrafelé haladva a jegyekben, - mint a bolygók, a 18.5 féléves jegyváltásokkal,
- már pedig, ha ez esetleg így lehet nálad, - akkor Te is, mostanság 18.5+ 9 éves fél visszatérés Holdcsomópont évhatása alá tartozhatsz, tehát ideje munkálkodnod, azon, hogy mennél jobban megismerd saját magad és ezzel az Önbizalom kiépítésén is tudj dolgozni.

A jelenleg a Holdcsomók állásai: 2017.-ben még Szűz, ami azt jelzi, hogy világosan meg kell fogalmaznod az eltelt évek hibáit és hiányosságait, vagyis, hogy a”karmádat” itt és most kell beteljesítened, a sérelmeidet nem szabad tovább rejtegetned, hanem megbeszélni azzal, aki ezt okozhatta számodra, hogy tovább tudj lépni a Szaturnuszi I. ciklus idődön.
Amikor a Tranzit Felszállód, mely a jövőútjának jelenlegi élet céljait, az előtted álló jövőt is jelképezi, a teljes lelki beteljesülés felé vezető utat mutatja meg 2018.-ban már a Tranzit Felszálló az Oroszlánjegyben, a környezeted felé azt sugallhatja, hogy bízzanak benned, mert igyekszel az elszigeteltségből kilépni, így a párkapcsolataid is, jobban alakulhatnak.
(válasz Angika89 2830. hozzászólására)

2831. anszan2017-04-11 22:11
Nagyon szépen köszönöm, részletes, elgondolkodtató, mint mindig.
(válasz Ilcsimama 2829. hozzászólására)

2830. Angika892017-04-11 15:43
Nagyon szépen köszönöm.
(válasz Ilcsimama 2828. hozzászólására)

2829. Ilcsimama2017-04-11 14:34
Kedves "anszan”. Ha megengeded Én válaszolok a kérdésere.
Az „EKL” fényszög táblázatban nálad a Neptun- nak a Holddal és a Vénusznak a Plútóval van csak gyengehatású 30°-os úgy mond nevelő lassú állandó súrlódásokat jelző fejlesztő fényszöge. A felszálló kapcsolat valóban nem jelenik meg nálad a „radix” körben, mert a Vénusz a Szűzjegyedben áll a Plútó pedig a mellette lévő Mérlegben, így a távolságuk egymástól 30°-on belülre esik.

Mivel azonban a Radixban három fényszög:Trigon, quincunx – fényszög és a Qvadrát fényszög alkotja a nagymozdonyt, melyek így együtt egy aszimmetrikus háromszöget hoznak létre. Ezek így együtt rendkívül kényszerítő energiákat egyesítenek, amely visszautalhat a „Karmikus” tapasztalatokra is, vagyis quincunx – fényszög az illetőnek cselekvési kényszert add, a Qvadrát és az ott található Trigon a könnyű, áldásos, maguktól teljesülő dolgok ígéretét hozza be.

Akiknél a képletében megjelenik, a mozdony háromszög az olyan húzóerővel rendelkezik, mint a mozdony, onnan is, ered az asztrológiai név elnevezés is, még pedig azért, mert egymást ötvözik a fényszögek hatásai, és a fényszögek által jelölt területeken ezek az emberek, ha akarják maguk is, akkor jól meg megállhatják a helyüket.
A kismozdony konfiguráció a „Mozdony” kisebbik változata: amely egy quincunx – fényszög ből, egy 90°-os kvadrát és egy 60°-kos szextil fényszögből tevődik össze.

Viszont kedves „anszan” a Te képletedben ezek a konfigurációs fényszögek nem találhatók meg. Sőt egyáltalán nincs a „Radix” képletedben quincunx – fényszög= 150°Nevelő, quincunx – fényszög, amely lassú állandó súrlódások között fejlesztő fényszög és belső jellemi nehézségeket jelöl, mint például az önbizalom hiánya.

Így én úgy gondolom, hogy itt nálad inkább a Vénusz – Merkúr - Hold és MC- jó fényszögeket érdemes figyelembe venni. Aztán az sem egy utolsó szempont, hogy a NAP –ASC- Jupiter - sőt még az Uránusz bolygók közötti szextil is, a születésnapod környékén a jó döntések meghozatalában lehet a segítségedre.
Hiszen tudod ugye, hogy az Uránusz bolygó pláne jelenleg a Kosban haladva/ Mars uralkodóval, képes a VII. házas kapcsolatokat szétcincálni.

Éppen ezért akiknek az Uránusz a VII. házukban valamilyen módon érintett akár helyileg akár uralkodói szinten, nagyon jó, ha jól megfontolják a párkapcsolati dolgaikat, mert az Uránusz, amit szétrombol, sohasem építi újra.

Én pedig úgy hiszem, hogy akinek a képletében az Uránusz a VII. házában megjelenik, két lehetséges út van, amit felvállalhat, egyrészről az Uránuszi és a Neptunuszi út, hiszen a Neptunusz a Vénusz bolygó felsőbb oktávján a szeretet szintjén is rezeg. Már pedig tudni kell, hogy mikor éljük az Uránuszit és mikor a Neptunit. Itt ugye megjelenhet, maga az „Önfeláldozási” érzés is, amikor valaki úgy érzi, hogy nem magé, hanem másokért cselekszik.
Ugyanakkor, akinél személyi jelölő a Jupiter (mint nálad is), mert az I. kos jegy házadban állva szemben van az Uránusszal kétségek közzé, tehet az önfeláldozás és a függetlenség terén. Itt van nagy jelentősége az Uránuszi analógiáknak!

Itt viszont nagy jelentőséget kell, hogy kapjon az 5 személyi jelelő bolygó:
Nap/ az Oroszlánban / Nap - uralkodóval, hogy mivé szeretnél válni, Hold a Bakban/ Szaturnusz sorsbolygó urával, ami egyben X. ház csúcsán jelzi a tehetséged és a holddal együtt a lelkiség érzelmeit és a Merkúr együttállásban Vénusszal, az anyagi kötődést is jelezi, a Mars pedig, mint férfi jelölő a „radixban” az akaratot is jelzi a céltudatosság terén.
A Jupiter, mint külsőbolygóként pedig, abban tud támogatni, hogy mikét tudod megvalósítani a belső utadat a külső kifelé hatás irányában való meg nyilvánulásodban.
Ennek pedig azért van jelentősége nálad, mert az I. házas Jupiter pontosan szemben áll a VII. házas a lokális Uránusz Deszcendenssel. Ez pedig itt azt is jelzi, hogy nagyobb lehet a hirtelen bekövetkezendő változás, illetve mivel a válás fényszögének is tekinthető akár átmenetileg új - de nem tartós - kapcsolatot is behozhat. Éppen ezért fontos lehet, hogy ez év szeptemberére, amikor a Jupiter a Mérlegjegy 24-25°-hoz érkezik, eltudd dönteni, hogy mi neked a legjobb megoldási lehetőség. Ugyan is amikor már később a Skorpióban halad majd a Jupiter, akkor az „R” hatás következtében hátra, majd az előre haladások során többször is, érinti a te VII. házadat, ahol a Mars és Plútó uralkodók hatására - számos hibát is elkövethetsz- és nem biztos, hogy a jövőd útját fogják ezek egyengetni. Azért, mert, ha egy bolygót csak fényszög kapcsolatok nélkül vizsgáljuk, akkor bizony a bolygók analógiai érvényesülhetnek a legjobban. Viszont, ha a „Radix” fényszög kapcsolatait is megnézzük, akkor az adott bolygót a VII. ház ( Mérleg/ Vénusz- Skorpió/ Mars-Plútó) ház uraival is összekapcsolódnak. Itt pedig a VII. ház csúcs a Mérleg- jegyre esik, vagyis a jó döntésben a Vénuszt, helyezheti előtérbe. Ez különösen igaz lehet az életkornak bizonyos szakaszában.

Mégpedig azért, mert az Uránuszi fél visszatérés ideje 42. év, valamint a Jupiteri 3. ciklus időt követő (3x12=36+6 év)fél visszatérés szintén 42 év, de még a Szaturnuszi I. ciklust követő fél visszatérési idő is, pontosan az életkor 42. évére tevődik (28-30 év Szaturnuszi ciklus idők), ezek, pedig mind-mind sors jelölő időknek számíthatnak.
Amennyiben pedig még valakinél a 12. ház olyan nagyméretű, mint nálad is, akkor nem kellő jódöntés mellett a „az „ÉN- Te elvesztését is magával hozhatja” mert itt a 12. Házban találhatók az elhárított és a spirituális feladatkörök, amelyek korlátozhatják, vagy éppen megerősíthetik az életpróbákat.
(válasz anszan 2821. hozzászólására)

2828. Ilcsimama2017-04-11 14:13
Kedves " Angelika89"! Örülünk neked, ha érdekel téged is az asztrológiai ismeretek mennél jobb megismerése.
Igen az első és legfontosabb szabály talán az lehetne, hogyha valaki szeretne itt fórum keretei között –ajándékként- tőlem képletelemzést kapni, akkor –úgy ahogyan most Te is írod- legalább a legalapvetőbb asztrológiai ismeretekkel, legyen tisztába. (Jegyek-házak- bolygók – és a fényszög kapcsolatok jelentés tartalmai STB, csak, hogy a legfontosabbakat említsem.)
Ugyan is, ha valaki ezeket nem érti, nem értheti meg a saját születési”Radix” képletének az adat halmaz jelentéseit sem.
Persze mivel igen sok kérelem sorakozik nálam, ezért egy kis türelmet kérek mindenkitől, mert igyekszem elsősorban azokat előtérbe helyezni, amelyek a mások tanulási szándékait is elősegíthetik.

Tehát első és legfontosabb, hogy hál Istennek, nem kell érte semmilyen anyagi kiadást adni, mert a PLACIDUS program ingyenesen letölthető,(használati megjegyzéssel együtt) a nettről.

Ehhez pedig az első és legfontosabb kellék, hogy az illető ismerje a saját pontos óraperces születési idejét és helyét. Ugyan is ez fogja megadni a „Radix”-ban az ASC-t, és az I. Ház kezdetét, ez pedig kijelöli a körben a többi jegyházak helyét is, valamint a születés idejében felkelő bolygók lokális helyét is.

2. lépésben akár a naplómból, akár az adatlapomról jó, ha letöltitek az általános M/ horoszkóp kört, ami persze nem azonos a születési „Radix” körrel, mert itt az I. ház a Kos jeggyel kezdődik és 12. Halak- jeggyel ér véget, valamint ebben a körben minden jegy-ház egységesen 30-30°-os, ellenben a „Radix”-al, ahol lehetnek kisebb és nagyobb házak is.

Viszont az M/ általános képlet szabályai ugyan úgy vonatkoznak a „Radix” értelmezésben is.
Már pedig akár már csak ezek ismeret is, sok segítséget adhat a saját képletértelmezésben is.

Születési adatokat csak is a HOXA priviben - és nem nyilvános fórumon - szabad üzenetként részemre leírni, - esetleg még azt is, hogy milyen területre, kérdésre, terjedjen ki maga az elemzés, mert teljes képletelemzésre sajnos nincs lehetőség.

Aztán arra is szeretnék – a személyi adatvédelem szempontjából - engedélyt kérni, hogy esetlegesen a fórum keretei között "NICK" név alapján végezhessünk el a képletelemzést. Természetesen, amennyiben a képletben személyiség érintettség látható, azt úgy is csak privi üzenetben jelzem.

(A fentiek azért célszerűek, mert ezzel - akiket ez érdekel - a mások tanulási lehetőségei is fejlődhet egy-egy képlet elemzése során, hiszen ki-ki a saját képletére vonatkoztatva tudja ráültetni a szerzett ismereteket. )

Ugyan is, ha látom a születési képletet, annak alapján tudom elsősorban eldönteni azt, hogy az illető képletével tudunk-e foglalkozni, illetve, akkor bárki a saját maga által elkészített pontos „Radix” képletében, pontosan nyomon tudja követni a fórumon jelzett dolgok menetét.
(válasz Angika89 2823. hozzászólására)

2827. Ilcsimama2017-04-11 13:09
Kedves Viktória! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és minden Kedves fórum látogatónak!

A Naplómban küldök nektek képes üzenetet is.
(válasz HnéViktória 2824. hozzászólására)

2826. Ilcsimama2017-04-11 13:06
Kedves „andus40” Nagyon jók a kérdéseid, örülök, hogy jelentkeztél, hiszen ezekből mindenki más is, tanulhat, akiket ez érdekelhet.
Igyekszem a kérésed teljesíteni!

Igen ne feledjétek, hogy ma van 100. 000 szeres erővel ható jó gondolatteremtő nap, vagyis az áprilisi Telihold fázis ideje!
Jó gondolatok szárnyán repüljetek velem és valósítsátok meg a legszebb álmotokat és tegyétek még boldogabbá az életeteket.

/Kiss Tamás/ Repülj velem!

Ha most elalszol, repülj egy világba,
az álom szárnyát szélesre kitárva,
suhanj a széllel az éjszakai égen,
s a csillagokat kerülgesd ki szépen.
Suhanj úgy, mint még soha, repülj,
boldogan, s mindennek örülj,
mi szemed elé tárul az éjszakai tájban,
de pihenj egy kicsit a hold karjában.

Az ezüstös fénybe öltözött fák,
boldogan intenek, s ki éjszaka lát,
mindenki örömmel köszönt téged,
s csodálják reptedet, s már érzed,
a boldog röpködés minden örömét,
mert ez az álom egy csoda lét,
s most én is repülni megyek,
az éj minden szépsége legyen veletek!
(válasz andus40 2825. hozzászólására)

2825. andus402017-04-11 09:23
Kedves Ilcsi mama!

Már nagyon rég nem írtam a fórumba, viszont kísérem a beírásaidat és nagyon sokat tanulok belőlük. Mostanában az foglalkoztat, hogy szeptemberbe 42 éves leszek és tudom, hogy két olyan állás is van ilyen tájt a képletbe, hogy szaturnusz radix oroszlán 6 házban szemben fog állni a szaturnusz tranzittal 12 ház; és hogy minden szép legyen Uránusz radix skorpió 9 ház szemben fog állni Uránusz tranzit 3 házzal.
Mire készítsem fel magam?
Egy másik érdekes kérdés ami foglalkoztat, hogy a kardinális jelekben vannak a kritikus fokok ami az életsorsunkra nagy hatással van? Erről írnál nekünk, mert pont az én képletemben is a Nap 0,5 fokon áll a Mérlegben és kvadrátba a Marssal ami a négyes ház Ikrekbe található. A középső fiamnál is találtam a képletébe ilyen kritikus fokot ( Nap Mérlegbe 13 fokon X házban és Plutó 0,6 fokon Bakban I házban amely kvadrátba van az Uránusszal 3 ház Halak és Szaturnusz, Merkúral 9 ház Szűzben). Előre is köszönöm a megtisztelő válaszodat.

Csodákban gyönyörű teliholdas napot kívánok mindenkinek :)

Üdv,
andus40

2824. HnéViktória2017-04-10 20:48
Köszönöm szépen megpróbálom megkeresni a cikket amelybem olvastam de eszerint riogatás volt.
Azt hiszem igen értem és köszönöm szépen neked ,sok sok puszit küldök
(válasz Ilcsimama 2822. hozzászólására)

2823. Angika892017-04-10 15:19
Sziasztok4

Új vagyok itt. Olvasgatom, nézelődöm. Nagyon érdekel a téma, igyekszem tanulni.


2822. Ilcsimama2017-04-10 14:30
Kedves Viktória. Nem tudom mire gondolsz, mert mostanság egy jegyben sem áll 5 bolygó és pláne nem együttállásban, mint azt priviben jelzed!

A Szaturnusz bolygó pedig még mindig a Nyilasban/ Jupiter uralkodás alatt halad „S” az –az = Stagnáló helyzetben, ami azt jelenti, hogy akinek a Nyilasban áll a képletében a Szaturnusz bolygó, ott mostanság egy kicsit megtorpanhatnak a jegyházra vonatkozó hatások, mert az „S” bolygó ott a legerősebben fejtheti ki a hatását, amikor Tranzitmódon áthalad jegyházon. Ha személyre bontva megnézzük, hogy valakinek melyházát érinti ez a hatás akkor, ha az 5. Háza a születési képletében például az Oroszlán jegyben található, - és ott esetleg még valamilyen más bolygók is állnak-, akkor, az esetleg szenvedélyest is jelenthet.

Nálad viszont a Szaturnusz az I. személyes házadban a Mérlegjegyben van együttállásban a Jupiter bolygóval, Vagyis a személyiségednek ez a Szaturnuszi pozíció a hasznos élet egyik legjobb biztoséták adhatja, mert hajlmosít arra, hogy a feladataidat meg tudd erősíteni a Jupiteri együttállás pedig mindig képes a jó lehetőséget meglátatni az életedben.Illetve segíthet abban is a Jupiter, hogy meg tudd szilárdítani a céljaid.

A Jupiter most éppen a Mérlegben halad még 2017. 10.09.-ig, mielőtt átlépne egy újabb évre ( 2017. 10.10.-től- 2018. 11.07.-ig) a Skorpiójegybe. Ott pedig neked a 2. házad található, ezért anyagi téren egy kis előre lépést hozhat neked majd, pláne ingatlan ügyben fennálló anyagi természetű dolgokban.
A Szaturnusz bolygó pedig 2017. 12.19.-ig még a Nyilasban halad és egy újabb 2 és félévre 2017. 12.20.-tól 2020. 12.16.-ig halad majd Tranzit módon a saját uralma alatti Bakjegyben.
Neked pedig a „Radix” születési képletedben IV. család és az otthonházad található a Nyilas és a Bak és Vízöntő jegyekben, ahol a Bak teljes 30°-*a Közbezárt- jegyként adott.
Közbezárt jegy „felfüggesztett Karmát” jelöl: Ami azt jelenti, hogy egy adott jegy nem jelenik meg a megfelelő ház csúcsán, de teljesen belefoglaltatik az adott IV. házba. Tehát a közbezárt jegy uralkodója problémát jelezhet és ezzel együtt magának az egész háznak hatása is erőteljesebbé, válhat e téren. Viszont „A személyes akarat szabadsága az a képesség, hogy tiszta szívvel azt tegyük, amit tennünk kell. (C. G. Jung). Érteni fogod a megjegyzést!

Amikor pedig azt nézzük, hogy a Szolár egyéves horoszkópban miként lesznek rád adottak a Tranzit bolygóhaladási hatások, akkor nálad egyértelmű, hogy amikor Nap majd 2017-2018-as Szolár szerint áthalad majd a Napjegyeden, vagyis az Ikrek - jegyen, akkor sokkal jobb fényszög kapcsolatokat kaphatsz, mint mostanában. Mert akkor ott a Hold-Jupiter, Vénusz- Vénusz, - Mars - Mars – és Vénusz-Jupiter is, jó fényszög kapcsolódásokat add. Hiszen akkor már a Szaturnusz bolygód a saját Bakjegyében haladva nem gördít akadályt az elképzeléseidnek. Sőt a partner kapcsolat terén is, jó változás állhat be az életedbe.

Lássuk akkor, hogy hol is haladnak mostanság (2017. 04. 09) a Tranzit bolygók:
Nap: 19°45’ fokon halad a Kos-egyben.
Hold: 28°39’ fokon, a Szűz-jegyben, de 10.-én már átlép a Mérlegbe, ahol 11.-én éppen 8 óra 09 percekor lép be a Hold az Áprilisi Telihold fázis idejébe. (Tudjátok ez a jó kívánságok és jó gondolatok teremtő ideje).

Merkúr: 4°49’ a Bikában halad.
Vénusz: 27°38’ Halakban van.
Mars: 21°38’ szintén a Bikában jár.
Jupiter: a Mérlegjegyben 18°03’/ Vénusz uralkodás alatt halad.
Szaturnusz: 27°47’ Nyilasban/ Jupiter fennhatóság alatt halad, bár „S” Stagnáló helyzetben még is, még a hirtelen változást hozó Uránusszal is jó fényszöget képezz.
Uránusz: 24°11’ Kos- jegyben a Nappal együttállás fényszöget képez, amint azt tudjuk, hogy két elv együtthatása, összeolvadása miatt önmagában sem, nem jó sem nem rossz.
Az eredmény a „Radix” bolygók jelentéseinek a kapcsolatától is, függ.

Neptunusz: 13°05’ Halak jegyben halad.
Plútó pedig: a Bakjegy 19°22’ fokán bandukol éppen, a Mars bolygóval most igen jó Trigon fényszöget alkotva.
(válasz HnéViktória 2819. hozzászólására)

2821. anszan2017-04-07 14:49
Kedves Fórumozók!

Tudja-e valaki, hogy ha a Placidus programban a Radix képletemnél nem látszódik egy fényszög /most konkrétan egy kvinkunxra gondolok/, de a fényszögtáblázatnál jelöli, hogy ott van, akkor ez most azt jelenti, hogy alig van hatása, vagy egyszerűen csak a gyengébb fényszögeket nem jelöli a Radixon a program? És mennyire számít ez a fényszög, hogyha nem két bolygó között, hanem egy bolygó és a Felszálló holdcsomópont közt van, és így alkotnak egy harmadik bolygóval egy Mozdonyt?

2820. HnéViktória2017-04-07 09:08
Nagyon szépek :)
(válasz Ilcsimama 2817. hozzászólására)

2819. HnéViktória2017-04-07 09:07
De szép :)

Szép napot kívánok mindenkinek:)

Én csak kíváncsiságból írok...
A jelenlegi bolygó állás nagyon felkeltette az érdeklődésemet
Hogy milyen hatasokat hozhat be személyes téren,mert azt írják több helyen hogy a szaturnusznak köszönhetően vissza köszön a múlt :(
Ilcsi Mama sok sok puszi
(válasz Ilcsimama 2818. hozzászólására)