Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fagyasztott halfilét hogyan kell (gyorsan) kiolvasztani? fórum

Fagyasztott halfilét hogyan kell (gyorsan) kiolvasztani? (tudásbázis kérdés)


2011. okt. 14. 10:56
Langyosvíz
14. b4c06bc553 (válaszként erre: 13. - Ikrekanyukája)
2011. szept. 19. 13:36

Fincsi lehetett.

A besózás után tettem a forró olajra és tarkaborsot szórtam rá. Köretnek rizs és sült alma volt. Az is finom lett.

2011. szept. 19. 13:13
Végülis az arany középutat választottam: langyos vízzel lemostam, és félig felolvadva rádobtam a vajban/olajban sülő hagymára, majd kis lángon pároltam. Ja, előtte besóztam, meg egy kis citromlével bekentem, meg egy friss rozmaringágot is beletettem a serpenyőbe. Nagyon finom lett! A gyerekek is megették az összeset, ízlett nekik.
12. b4c06bc553 (válaszként erre: 9. - Cel)
2011. szept. 19. 12:07

De, a kéttenyérnyi nagy szeletekre írtam!

És ha utána olvasol, megtudhatod, hogy a halat nem szabad felolvasztani, mert már elkezd akkor bomlani...

2011. szept. 19. 12:06
nem kell kiolvasztani, vajon kell párolni, de nagyon kis lángon (nagy lángon a vaj megég, megbarnul, rossz lesz). nyugodtan fűszerezheted, amint elkezdett olvadozni.
10. ikrekanyukája (válaszként erre: 9. - Cel)
2011. szept. 19. 12:04
Na, ez az, de jó, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Ez ráadásul akkora, hogy bele sem fér hosszában a serpenyőbe. Akkor inkább gyorsan kiolvasztom meleg vízben, megízesítem és hagymára rádobom, vagyis nem sütöm, hanem párolom. Köszi még1x
9. cel (válaszként erre: 5. - B4c06bc553)
2011. szept. 19. 12:00
Valószínűleg halrudakra gondoltál és nem kéttenyérnyi, ízesítetlen halfilére.
2011. szept. 19. 11:58
tedd meleg vízbe,úgy gyorsan kiolvad.
2011. szept. 19. 11:58

Jaj, köszi, már kivettem, lemostam, s akkor most rádobom a forró olajra így hidegen? Semmi fűszerezés vagy lisztezés nem kell? Sajnos húsok/halak terén elég béna vagyok a konyhában...

Halrudat mi is ettünk eddig. Ezt még soha nem kóstoltuk (én sem...) Köszi a segítséget, már melegszik az olaj.

2011. szept. 19. 11:54

Kis vízzel mosd le, aztán már lehet sütni..

Csak a szálkákra vigyázni kell majd...

2011. szept. 19. 11:51

Nem kell kiolvasztani, fagyottan lehet sütni.

Ha össze vannak ragadva a szeletek, akkor hideg vizet folyass rá (ne meleget) és szét fogod tudni szedni finoman.

2011. szept. 19. 11:48

Mi 11hónaposan halrúdat ettünk eddig.

Biztos ehet olyant a gyerkőc,de nagyon át kell nézni.

Én egyszer ettem olyant,de nálunk az íze nem vált be!

2011. szept. 19. 11:46
Meleg vízbe teszed,de sokáig ne álljon benne,hamar kiolvas ott.
2011. szept. 19. 11:46
Tapasztalt anyukák, légyszi segítsetek. 16 hónaposoknak adhatok már Pangasius halfilét? CBA-ban vettem, be van fagyasztva. Hogyan olvasszam ki, hogy ne ázzon el? Mindjárt felébrendek a gyerekek és még el sem kezdtem az ebédet...
2011. szept. 19. 11:45
Fagyasztott halfilét hogyan kell (gyorsan) kiolvasztani?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook