Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Híg lett a krém. Hogy lehet megmenteni? fórum

Híg lett a krém. Hogy lehet megmenteni? (tudásbázis kérdés)


2011. szept. 12. 17:08
Na végül nem csináltam vele semmit, mert el kellett mennem, ami jót tett neki, mert az alját leszámítva egész szépen megdermedt. Persze vettem zselatint, meg habfixálót a biztonság kedvéért, de nem használtam fel. Már fel is kentem a tortalapokra, hát nem olyan mint amit a barátnőm csinált, de legalább fel tudtam kenni. Legközelebb keményebbre kell vernem a habot, de igazából nem tudom mi a titka, hogy jó kemény legyen...
19. M0ncsa (válaszként erre: 14. - B73e24f31f)
2011. szept. 12. 13:17
jahogy tejszinhabot mentunk, nem kremet :))) akkor nem liszt; nem tudok mit mondani, es semmifele fixalot nem teszek bele soha, megis jo lesz a hab. passz
18. b73e24f31f (válaszként erre: 17. - Caravell)
2011. szept. 12. 12:20
Asszondod? :)
17. caravell (válaszként erre: 15. - B73e24f31f)
2011. szept. 12. 12:16
Szerintem akkor is jó, én beletenném egy laza határozott mozdulattal.
2011. szept. 12. 12:06

Szia! A zselatinfix sem "működik" azonnal. A hűtőben lehet megdermed rendesen. De ha nem vagy biztos benne, szerintem ehhez a krémhez egy kevés sima zselatint kellene

melegítened, azzal összekeverni és berakni a hűtőbe.

15. b73e24f31f (válaszként erre: 13. - Caravell)
2011. szept. 12. 12:00
De már összekevertem a csokis trutyival :S
14. b73e24f31f (válaszként erre: 11. - M0ncsa)
2011. szept. 12. 12:00
sosem használtam még keményítőt. És ha liszttel főzöm fel, az nem baj, hogy a tejszín már fel volt verve, nem fog össze esni?
13. caravell (válaszként erre: 6. - B73e24f31f)
2011. szept. 12. 11:59
Önts bele egy zacskó tejszínhab port és azzal verd fel.
12. b73e24f31f (válaszként erre: 10. - Costarika)
2011. szept. 12. 11:59
Mostmár azért nem akarok megint bevásárolni! Így akarom megmenteni ahogy van. Csak nem tudom mit rakjak hozzá, hogy jó legyen.
11. M0ncsa (válaszként erre: 1. - B73e24f31f)
2011. szept. 12. 11:58
a liszt csodakra kepes ;) csak fel kell foznod ujra, ha nem akarod, akkor vmi fixalot tegyel bele (mondjuk en soha nem hasznalok ilyen muanyagokat, liszttel vagy kemenyitovel suritek)
2011. szept. 12. 11:57
És ha főzöl egy sűrű (3,5 dl tejhez 1 cs. puding) krémet, abba a csoki, majd zselatin és tejszínhab?
2011. szept. 12. 11:56
Habfixálóval kell felverni a tejszínt és mindenképp egy kevés zselatin kell bele.
8. b73e24f31f (válaszként erre: 5. - Indián lány)
2011. szept. 12. 11:55
Nem tudom, azért kérdezem én is. :)
2011. szept. 12. 11:55
Attól függ, milyen krém. Ha pudingot főztél és margarinnal keverted ki, akkor lehet, hogy meleg volt a puding és megolvadt a margarin. Akkor tedd hűtőbe. Ha nem, akkor vagy zselatin vagy zselatin fixxel lehet sűrűbbé tenni vagy főzni hozzá nagyon sűrű pudingot és azzal kikeverni. Vagy vajjal keverted ki, akkor is simán folyhat. Esetleg készíts belőle somlóit. Ha pl. rizstejből főzted a krémet és folyik, dobd a kukába, nekem legutóbb ez vált be :)
2011. szept. 12. 11:55
Fehér csokis, tejszínes. az egyik felét kemény habbá kell verni, de az nem lett olyan kemény és így félek elcsesztem az egészet :S
2011. szept. 12. 11:54
Pudinggal?
2011. szept. 12. 11:54
Milyen krém?
3. b73e24f31f (válaszként erre: 2. - T.Ili)
2011. szept. 12. 11:52
Van benne zselatin fix.
2. t.Ili (válaszként erre: 1. - B73e24f31f)
2011. szept. 12. 11:51
Tegyél bele zselatint:)
2011. szept. 12. 11:50
Híg lett a krém. Hogy lehet megmenteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook