Közösségi receptkönyv működése (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Közösségi receptkönyv működése
Van egy nagyon finom hamis paprikás krumplis diétás receptem!
A zellert vagy a karalábét megpucolom és újnyi karikára illetve hasábra vágom, majd ezután beáztatom vegetás vízbe egy félórára utána tízpercre hidegvízbe felteszem felfőzni majd leöblítem és ugyanúgy elkészítem mint a paprikás krumplit.Vegetás alap lével a hagymát megdinsztelem lehet egy pici olaját is hozzá tenni majd pirospaprikát ,tört köménymag zöldpaprika paradicsom és annyi vizet,hogy ellepje .
Mikor már majdnem kész virslit karikázok bele.
Isteni finom .
Üdv
Caterina
A segítségeteket szeretném kérni!
Savanyú káposztát csináltam,de nem tudom, hogy a puffadás elkerülése érdekében ,ha leforrázom,
azt a levet először le kell önteni-szürni róla és utána savanyítani?
Valaki mondta a lányomnak, hogy forrázni kell és nem puffaszt. Várom mielőbbi válaszotokat!
Ez a zsírszűrés pedig jó ötlet, mert szoktam én is zsírt mostanában sütni, és ki is fogom próbálni.
Köszi.
Pedig létezik olyan ritka szövésű anyag, a nevét nem tudom, mert valamilyen kis tisztitókendő.
Hengerben is lehetett kapni. Tehát ha nem akarsz vele kínlódni a használat utáni mosogatásával, akár ki is dobhatod.
A kocsonyát az első leszűrésnél a husiktól szabadítom meg, mert kicsontozom. Az ott maradt levet pedig egy szűrőkanálba beterítem ezt a kis szitás anyagot, de oly módon, hogy előtte hideg vízbe bemártom, kicsavarom. Erre szűröm rá a kocsonyát és a zsír ott marad. Amíg szűrögetem, többször kimosom ezt az anyagot amin ott maradt ami nem oda való.
Egy a lényeg, kétszer szűröm át, és üveg tisztaságú, ha füstölt húst is teszel bele, az csak a szinét változtatja meg, de nincs semmi üledék.
Nagyon ajánlom, a www. nosalty.hu oldalt sok féle
hatlapos sütit találsz.
Én is kuktában főzöm, sokkal zamatosabb.
Természetesen nagyon gyenge lángon.
Egyébként egy sűrűbb szövésű fehér anyagon átszűröm, és pedig úgy, hogy a szűrőkanálba terítem hideg vizes állapotbana ruhát, és így szűröm le. A számomra nem kedvező zsír réteg is a rongyban marad. Többször kimosom a rongyot, amikor már sok a lerakódás rajta.
Üveg tisztaságú a kocsonyám.
Újra itt!
Sikerélményem van! Megtaláltam Törökméz receptjét, de még a Pillecukorét is és ugyan az ami nekem van!
Jó éjt.
Sziasztok!
Úgy látom nem nagyon írogattok ide.
Érdeklődni szeretnék, hogy meg van-e valakinek a Törökméz receptje? Ha igen szeretném elkérni. Cserébe tudnám adni a pillecukor vagy sportszelet receptjét, vagy mást. Előre is köszönöm.
Köszönöm a tanácsot.A végén annyira elhúztam az időt, hogy a múlt héten székelykáposztát főztem belőle /egy fél vödörrel lett/ és nagyon finom volt.Mi csak ketten vagyunk a férjemmel így a felét
betettem habarás nélkül a mélyhűtőbe.Jó lesz ínséges napokon, ha nem lesz kedvem főzni.Tényleg 20 percnél tovább főzhető, de én még nem használtam dobozos káposztát. Pozitívan csalódtam.
Még egyszer köszi: Zsuzsa
SEGITSETEK! Lehet dobozos, vecsési, fehérboros ízesítésű savanyú káposztából, töltött káposztát főzni? A konzerv dobozra rá van irva max.főzési idő 20 perc.A töltelék nem fől meg 20 perc alatt.
Előre is köszi!
Szia emi75!
Nálunk ez a kedvenc süti:
a pontos nevét nem tudom, mert hallottam már Lajcsiszeletnek, Angelina álmának, Tibiszeletnek
Előre jelzem, hogy nehéz nyújtani a tésztáját, mert nagyon tapad, jól meg kell lisztezni. De megéri, mert nagyon finom és minél tovább áll a hűtőben annál finomabb.
Hozzávalók
tésztához:2,5 evőkanál méz,2 db tojás,2 evőkanál kakaópor, 1,5 kávéskanál szódabikarbona, 22 dkg cukor,10 dkg ráma,50 dkg liszt,
krém: 2x0,5 liter tej,2-2 csomag eper és vanília puding,2x12 dkg cukor, 2 cs vanília cukor, rum vagy meggy aroma,2x15 dkg ráma,tetejére:10 dkg torta bevonó,2 evőkanál olaj
Rövid leírás
A krémhez megfözzük a pudingot a tejjel és cukorral, a vaníliához hozzáadjuk a vanília cukrot, az eperpudinghoz a rum vagy meggy aromát ízlés szerint, majd kihütjük. A margarint habverővel hozzákeverjük. A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba összemérjük és kézi habverővel gőz felett simára keverjük, Az 50 dkg lisztet is hozzáadjuk,és tésztát gyurunk belöle.Ha kicsit ragad tehetünk még bele lisztet.a tésztát berakjuk a hűtőbe 10 percig pihentetjük,majd 5 nagyon vékony lapot nyujtunk belöle amiket tepis hátulján sütőpapíron megsütünk. Előmelegitett sütöben 220-fokon 8-10 perc alatt megsütjük. (nagyon kell vigyázni, mert könnyen megég a tészta) Megvárjuk míg kihűlnek. Megtöltjük a lapokat. A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csokit olajjal simára keverjük és a süti tetejére kenjük.
Remélem tudtam segíteni és jó szórakozást a lagzira!
Sziasztok!
látom már régen volt hozzászólás, azért kérdeznék, hátha jön válasz :)
A tesóm (július 2-i)lagzijába elvállaltuk a sütemények sütését, most gyűjtögetjük a recepteket, hogy legyen idő még kipróbálni is őket.
jól jönnének olyan süti (édes és sós) receptek, amelyek pár nappal hamarabb is elkészíthetőek.
előre is köszönöm! (priviben is jó)
További ajánlott fórumok:
- Mi készteti a frissen szült anyákat, hogy a véres csecsemőjükről képet tegyenek fel közösségi portálokra?
- Facebook, közösségi portál. Ti csatlakoztatok?
- Van-e jelentősége egy párkapcsolatban, hogy kiket néz meg a párom a közösségi oldalakon?
- Feltörték az adatlapom egy közösségi portálon és visszaéltek a nevemmel, mit lehet tenni?
- Anya, hogy visszakapja egyetlen elköltözött lányát, azt hirdeti közösségi protálon, hogy a lányát elrabolták drogosok. Miért csinálhatja?
- Fent vagy valamelyik közösségi portálon és ha igen melyiken? (myvip, iwiw stb )