Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Tényleg jobban puhul a levesben a répa, ha csak a főzés vége felé ízesítünk sóval vagy vegetával?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

17. Zsóka542010-01-02 21:16
Vegetát nem tennék bele. A franc tudja, milyen adalék van még benne. Olyan egyen íze van a levesnek tőle.
Zöldségek, egészbors, zeller, paradicsom, paprika, kelkáp, fok-v-hagyma, lestyánzöld és szupi lesz a leves! stb.

16. baranka1112010-01-01 11:23
Ez attól is függ, hogyan darabold, miben főzöd!
Én pl. kuktában.
(válasz filcike 13. hozzászólására)


15. filcike2010-01-01 11:09
Ha levest szeretnék főzni nem küldenél nekem a te répádból?:)kifizetem:)
(válasz globus 14. hozzászólására)

14. globus2010-01-01 11:08
Nem tudom, nálunk inkább pont azért nem eszik meg, merthogy túl puhának találják :D
(válasz filcike 13. hozzászólására)

13. filcike2010-01-01 11:07
És az miért van,hogy bárhonnan veszem a répát nem fő meg 48 óra alatt sem a húslevesben,de azon kivül minden vajpuha!?

12. globus2010-01-01 11:01
Egy vadász állította, hogy a vadhúst így kell főzni, eleinte natúr, és később mehet bele só.

11. haraszinne2008-02-22 09:37
Nincs jelentősége, én mindig megsózom az elején.
De ki, hogy szokta. Az biztos, hogy finomabb, ha
még a főzés kezdetén megsózod.


10. smudlaagi542007-11-09 21:35
Én mindig az elején rakom bele a sót,szerintem jobb ize van az ételnek.

9. Rozália2007-11-09 08:51
Állítólag. Meg a bab is...

8. LoLiNa2007-11-09 05:00
igen? erről nem is hallottam még :O
(válasz emagdi 2. hozzászólására)

7. Pirosalma2007-11-08 18:38
Sziasztok!

Nem vagyok konyhatündér (csak a biológiából és a kémiából indulok ki), de szerintem így van, könnyebben puhul, de a sót nem biztos, hogy teljesen fölveszi (attól függ, utána meddig főzzük még, csak lehet, úgy már szétfő).

A forráspontemelkedés (ha oldott anyag van benne, pl. konyhasó) viszont nagyon csekély (ki lehetne számolni, de 1 Celsius-foknál valószínűleg jóval kevesebb), szerintem nincs jelentősége.

6. winny2007-11-08 15:20
Ez biztos,hogy igaz.Sőt a hüvelyeseket is úgy főzöm,hogy a végén sózom meg.
Hamarabb puhul.

5. dorado2007-11-08 15:18
viszont annak íze sincs :D
(válasz 'szti 4. hozzászólására)


4. 'szti2007-11-08 15:16
egy biztos, a fagyott répa puhul a leghamarabb :-)))

3. Éfi2007-11-08 15:14
Szerintem tök mindegy,ha csak a végén teszed bele,nem lesz íze.Ha az elején fincsi lesz.

2. emagdi2007-11-08 15:11
ki kell próbálni:)))
a sónak annyi hatása van, hogy megemeli a víz forráspontját, tehát így forróbb vízben főzöd a levest (ha teszel bele sót).

1. dorado2007-11-08 15:09
Tényleg jobban puhul a levesben a répa, ha csak a főzés vége felé ízesítünk sóval vagy vegetával?