Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell olvasztott fehércsokit krémessé SŰRÍTENI? Ha valaki tudja írja le gyorsan! fórum

Hogyan kell olvasztott fehércsokit krémessé SŰRÍTENI? Ha valaki tudja írja le gyorsan! (tudásbázis kérdés)


22. Diilke (válaszként erre: 21. - Salabakter)
2011. aug. 24. 20:21
a zselatin nem csak hirtelen tanácsként jött fel? amúgy a lényeg, hogy sikerült a torta, nem? :)) ha már tortakrémeknél tartunk, tudtok valami finom kókuszos krémet esetleg? holnap én is sütnék, de még nem tudom milyen krémmel legyen a torta töltve :)
21. salabakter (válaszként erre: 19. - Dodóka4)
2011. aug. 24. 20:14

A járatos,meg a hozzáértés két különböző fogalom:))vagy dolog:))


Egyébként a szót te használtad! (hányás)Bocsi

De azért áruld már el,azt hol tanítják,hogy egy olyan krémbe,amiben tejföl(!)meg vaj,meg porcukor van,zselatin kell?

20. salabakter (válaszként erre: 18. - Kisj)
2011. aug. 24. 20:08
Nem baj,nekem nagyonis bevált:))
2011. aug. 24. 18:57
Sziasztok! már megoldottam a problémát. én is járatos vagyok a konyhában főleg sütés terén, és amit leirtam az a csokitorta krémje, és rendes keserű csokival isteni finom lett. DE még fehércsokival nem dolgoztam. Nem kutyulék, csak azért lettem ideges, mert ajándékba lesz. betettem a mélyhűtőbe fél órára, és rendesen, szépen kenhető lett. a hányás szót pedig csak túlozva gondoltam, mert alulról kilátszódott a csokis alap, és mikor lefolyt vékonyan a fehércsoki, akkor ronda volt, de mostmár tökéletesen befedi.nem kutyulék..köszönöm aki segitett:)vagy próbált
18. kisj
2011. aug. 24. 18:19
Ezzel a recepttel valami nincs rendben. Legalábbis amit leírtál belőle, az nem ad optimizmusra okot.
2011. aug. 24. 17:42

Megmondom nektek őszintén,ilyen kutyulékról még a 45 év alatt sem hallottam.Olyan egyszerű krém,mint a pofon,ha egy-két tábla olvasztott csokit(fehéret is)belekevertek 1/2liter jó habbá vert bianca,vagy hulala tejszínbe,persze már nem melegen,isteni finom,jó állagú krém lesz.Ezek a tejszínek édesek,de aki édesebben szereti,a fekete csokishoz tehet porcukrot,bár én nem tennék.Nekem ez soha nem volt hányadék állagú:))

Ebbe soha nem kell zselatin,pláne keményítő!!!Jujj:))

16. Diilke
2011. aug. 24. 17:17

egyébként honnan vetted ezt a receptet? nekem nem tűnik túl biztatónak. ilyen krémet még nem láttam, igaz hogy csak hobbi szinten, de sokat mozgok a konyhában.


remélem sikerült beszilárdítani, majd írd meg milyen lett. hajrá :)

2011. aug. 24. 17:02
Én is keményítővel próbálkoznék.
14. Diilke
2011. aug. 24. 17:00
szerintem is tedd hidegre, ott kenhető lesz a krém. csak vigyázz, nehogy túl kemény legyen ott meg! ha akkor sem jó, akkor tegyél bele keményítőt, az segít valamennyit az állagán.
2011. aug. 24. 16:57
+ tegyél bele még egy táblával ...:D
2011. aug. 24. 16:55
Irjal salabakternak, Ö ! cukrasz :)
2011. aug. 24. 16:51
zselatin vagy étkezési keményítő
10. nik84
2011. aug. 24. 16:50
azzal tuti megköt, csak kicsit nehéz eltalálni az arányt, én is így jártam hvégén :)
2011. aug. 24. 16:50
akkor ha a fagyó nem jön be, raknék bele egy kis zselatint
2011. aug. 24. 16:47
csak próbáltam rátenni
2011. aug. 24. 16:47
még nincs
2011. aug. 24. 16:43
már rajta van a tortán a krém?
2011. aug. 24. 16:42
fagyasztóba
2011. aug. 24. 16:42
köszi!!bedobtam a fagyb egy kicsit
2011. aug. 24. 16:38
Hidegre kell tenni akkor sűrűsödik meg!
2011. aug. 24. 16:37
Szóval akartam csinálni egy csokitortát, de most fehércsokiból lett volna úgy szól a sima csokihoz a krém: 20 dkg csoki+10 dkg vaj olvasztani, majd 1 és egy negyed deci tejföl bele+ 30 dkg porcukor. Mikor sima csokiból csináltam sikerült is, de fehérből nem annyira nem áll össze!folyik, mint..ráadásul úgy néz ki így a torta mintha lehányták volna!!!Légyszi segítsetek!!!!
2011. aug. 24. 16:34
SOS!!! Hogyan kell olvasztott fehércsokit krémessé SŰRÍTENI? Ha valaki tudja írja le gyorsan !!!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook