Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A paradicsom hasznosítása fórum

A paradicsom hasznosítása (beszélgetős fórum)


16. LauraJones (válaszként erre: 15. - Gleisza)
2011. szept. 7. 10:26
Köszönöm, nagyon jó ez a link!!!
2011. szept. 3. 23:21

néz mag ezt 1 linket

nagyon sok paradicsom eltevését találod meg itt

*****



* Automatikusan eltávolított tartalom.
14. oternite (válaszként erre: 13. - LauraJones)
2011. aug. 23. 08:06
Szívesen! Az a jó ebben a szószban, hogy sokmindenhez lehet használni... én megcsinálom előre és jó lasagne-hoz, rakott tésztákhoz, különféle húsos szószokba ízesítésnek.
13. LauraJones (válaszként erre: 12. - Oternite)
2011. aug. 22. 18:35

ez olyan csatni féle valami lehet, de jól hangzik, főleg, hogy szeretem az olasz ízeket.

Köszönöm a tippet

12. oternite (válaszként erre: 6. - LauraJones)
2011. aug. 22. 17:13
Sziasztok! Én olaszos paradicsomszószt csináltam a felesleg paradicsomokból... hagyma, fokhagyma, zöldfűszerek, esetleg csípős paprika! Jól össze kell főzni, esetleg lehet turmixolni, de jó úgy is, ha nincs leturmixolva.
2011. aug. 22. 16:14

a titok :D


megfőzöm (2-3 óra), és megpucolom, feldarabolom kisebbekre.


A levet a következőkből főzöm össze:

minden üvegre 1 kk köménymagot számítok

ill. literenként kell bele 3 dkg só és 3,5 dkg cukor. Miután összeforrt, adok hozzá 2-2,5 deci 10%os ecetet.

Hát ennyi.


Én mindent, amit üvegbe elteszek, a sütőbe rakok be. És ott először 50-re, majd 100-ra, 150-re és végül 180ra csavarom a hőfokot. Amikor eléri egyiket, kapcsolom a következőt. A végén pedig (mivel ezt előtte főztük), hagyom néhány percig, aztán lekapcsolom, és csak másnap szedem ki a sütőből.

Ha pl nyersen rakok gyümölcsöt, akkor a végén több időt várok. Ott is lehet látni, hogy a lé mikor kezd el gyöngyözni benne. Úgy 10-15 perc, mikor hogy.


Remélem segítettem

10. 9f98008a3b (válaszként erre: 9. - LauraJones)
2011. aug. 22. 15:32

Célát hogy teszel el?

Nekem megbuggyant! :S


Mi a titok?

Mond el nekem légyszi!

9. LauraJones (válaszként erre: 7. - 9f98008a3b)
2011. aug. 22. 15:30
Köszi :D Aranyos. Van ubink elrakva néhány üveg, meg alma paprika, meg lesz kápival tölött paprika, és cékla is elrakva. Én nem nagyon vagyok oda a savanyított paradicsomért, ezért azt csak olyan végszükség megoldásnak gondoltam. Későbbre. Ha lehet, akkor valami mást csinálnék belőle. de mit? :D
2011. aug. 22. 15:29

Nem vagyunk nagy chutney rajongók, kb még sosem csináltam :) ezért ha rászánom magam, nem hiszem, hogy ezzel sokat el tudok majd használni.


A másik, hogy néhány darabot fogok elrakni a fagyasztóba egészben, mert az úgy jó levesben később.

De ez megint nem egy nagy mennyiséget jelent.

7. 9f98008a3b (válaszként erre: 5. - LauraJones)
2011. aug. 22. 15:28

Aha!

Én nem várom meg, mert hátha elviszi valami gomba az egész paradicsom rezervátumomat, azt nézhetek ki a fejemből savanyított paradicsom nélkül a télen..... ☺

6. LauraJones (válaszként erre: 4. - Tündi786)
2011. aug. 22. 15:28
Ezeket hamarosan ki kell húznom a listáról, ezért kérdem, hogy milyen egyéb ötlet lapul még a tárházatokban? :D
5. LauraJones (válaszként erre: 2. - 9f98008a3b)
2011. aug. 22. 15:27
azt igazából majd szeptemberben gondoltam, amikor leérik a nagyja, és már nehezen érik.
2011. aug. 22. 15:27
Paradicsom befőzése...lecsó készítése...
2011. aug. 22. 15:26

Már csak egy dagra való lecsót akarok elrakni, és kb 2 főzetnyi paradicsomlevet, illetve kb 5 üveg ketchupot, de utána nem tudok mit kezdeni a sok sok sok paradicsommal, ami a kertben terem.

Segítsetek!

2011. aug. 22. 15:26
Zöld paradicsom savanyításra :)
2011. aug. 22. 15:26
A paradicsom hasznosítása

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook