Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Szépség & egészség cikkek (56. oldal)

Összes cikk | Kinézet | Kozmetikumok | Egészség | Egyéb sz&e témák | Átváltoztatunk!


CSILLAGFÜRT / Lupinus alba / -- Régi - Új „növényi fehérje”apokrif, 2007-11-30 06:03
Jó hír a vegetáriusoknak, állati hús nélkül táplálkozóknak.
Bővült a választék, ezentúl nem csak a szója („tofu”) vagy a szejtán („búzahús”) jöhet szóba. Itt a nemesített, változatos formában elkészíthető újabb növényi fehérjeforrás – a csillagfürt / Lupinus alba /. (Tovább...)
5 hozzászólás (utolsó: memfisz, 2008-02-11 10:04)


Téli bőrápolás (x)Hoxa, 2007-11-27 15:23
Téli bőrápolás
Bőrünk ápolása minden évszakban nagyon fontos. Nyáron az UV- sugarak, télen a hideg, szeles időjárás, a levegő szennyezettsége, a kinti és a benti hőmérséklet különbsége, a napfény és a vitaminok hiánya megviselik az arcbőrt. A téli időjárástól a bőr kipirosodhat, kiszáradhat, előfordul hámlás is, érdessé válhat.
A táplálkozás is hatással van bőrünkre, főleg télen van nagy szerepe, mert kevesebb a friss zöldség, gyümölcs, így kevesebb a természetes vitaminforrás.
Ha odafigyelünk táplálkozásunkra, akkor télen is tudjuk pótolni a bőr számára fontos vitaminokat. A bőr számára fontos vitaminok az A-, C- és E-vitamin.
(Tovább...)
3 hozzászólás (utolsó: gaba6, 2008-09-11 06:24)

A betegségek elleni legjobb védelem a stabil immunrendszerElviracska, 2007-11-20 06:03
A stressz nemcsak közvetlenül a sejteket terheli, hanem tápanyagrabló is lehet.
Adott körülmények között nagy mennyiségű fehérjét, vitamint vagy nyomelemet vesz igénybe, ez pedig később a sejtekben és mindenekelőtt az immunrendszerben hiányt okoz. (Tovább...)
18 hozzászólás (utolsó: relapse, 2011-12-25 10:16)

FogérzékenységLoLiNa, 2007-11-17 13:03
Fogérzékenység Mi okozhatja a fogérzékenységet?
Mit tehetünk vele?
Igenis fontos, hogy rendszeresen ellenőriztessük a fogainkat, főleg, ha bármilyen kisebb fájdalmat is érzünk, vagy akár csak egy apró eltérést észlelünk a szánkban a megszokottól.. (Tovább...)
5 hozzászólás (utolsó: lolita_88, 2012-10-24 22:10)

Az éltető vízapokrif, 2007-11-14 13:03
„A négy elem, a föld, a víz, a levegő és a tűz minden élet alapja.”
/Romolo Mantovani/


Ahogy a növénynek, hogy előbújjon, növekedjék, szépségben és kecsességben kivirágozzék, mindezekre az elemekre szüksége van, éppúgy a legtökéletesebb lény - az ember - normális fejlődéséhez és tökéletesen egészséges életéhez is ezeket, az élet alapját képező elemeket igényli. Mindezt emberhez méltó, egészséges, természetes táplálkozással kiegészítve. Amint valamelyik elemet elhanyagoljuk, egészségünk veszélybe kerül. Hogy meggyógyuljunk, a természetesség szerint kell élnünk, és a természethez kell folyamodnunk segítségért.
Hufeland a ma is érvényes Makrobiotika írója, négy isteni adománynak, minden élet védszellemének nevezi ezt a négy elemet. Ezekről a védszellemekről mondott le a természettől elszakadt ember, vagy ha igénybe is veszi őket, visszaél velük, és egészsége nem javát, hanem kárát látja.
Napjainkban a teremtés őseleme, a víz az érdeklődés középpontjába került. Naponta felmerül a kérdés: milyen szerepet játszik az ember életében a víz? (Tovább...)
5 hozzászólás (utolsó: unom, 2015-12-23 15:43)


Amit a vegetarizmusról tudni illikapokrif, 2007-11-11 06:03
A vegetárius “hús nélküli” étkezésnek ősi kultúrája van. Az emberiség történetének írásos emlékei között minden kultúrában találhatunk utalásokat különböző étkezési előírásokra, amelyek többnyire vallásos nézetekkel voltak összefüggésben. Talán a hindu felfogásban csúcsosodott ki és vált a gondolkodásmód alapjává az “ahimszá” a „nem ártás” erkölcsi törvénye.
E felfogás hívei (kb. a világ népességének egyharmada) igyekeznek gondolkodásmódjukat, tevékenységüket, munkájukat úgy alakítani, hogy a lehető legkevesebb fájdalmat és kárt okozzanak élő és élettelen környezetükben. (Tovább...)
0 hozzászólás

A láz és lázcsillapítás korszerű tudományosan megalapozott gyakorlataszijjarto, 2007-11-10 13:03
A lázcsillapítás orvosi elvei kb. 20 éve megváltoztak, mióta kutatások igazolták, hogy a láz hasznos és nem veszélyes. Ennek ellenére a világ számos országában, így hazánkban is szinte semmit sem változott a gyakorlat. Továbbra is a láztól való indokolatlan félelmek és mára már tudományos vizsgálatokkal megcáfolt tévedések vezérlik a lázzal kapcsolatos magatartást mind a szakemberek mind a szülök körében.
A cikk ismerteti a korszerű orvostudomány ismereteit és gyakorlatát a lázzal kapcsolatosan és felveti azokat a kérdéseket, melyekre a hazai orvosoknak is választ kell adniuk, amikor állást foglalnak a lázzal kapcsolatban.
A láz hasznos és nem veszélyes. Csillapítani nem kell.
A lázcsillapítás egyetlen célja a beteg közérzetének javítása. Ezért csak olyan eljárás javasolt, mely a közérzetet javítja és nem jelent jelentős kockázatot a beteg számára. (Tovább...)
41 hozzászólás (utolsó: szijjarto, 2014-10-23 02:02)

Tarka ételekbuzaskata, 2007-11-04 06:03
Tarka ételek Nem csak a ruhát érdemes szín alapján válogatni mosás előtt. Már a diétáknál hallani lehetett erről. De csak diétázóknak fontos szétválogatni a színek szerint az ételeket? Egyáltalán jó ez valamire, vagy csak hangzatos? Nos, úgy tűnik a színek nagyobb hatással lehetnek ránk, mint gondolnánk. Ezután a piacon járva nem csak az árakat, hanem a színeket is figyelhetjük. Megéri. (Tovább...)
8 hozzászólás (utolsó: buzaskata, 2007-11-30 15:30)