Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Szépség & egészség cikkek (52. oldal)

Összes cikk | Kinézet | Kozmetikumok | Egészség | Egyéb sz&e témák | Átváltoztatunk!


A hajdani – Hajdina (Fagopyrum esculentum M.)apokrif, 2008-04-28 17:03
A hajdina vagy pohánka szintén egy elfeledett régi ismerős, ám ha megismerjük értékeit, újra méltó helyet kaphat táplálékaink sorában.
Botanikailag a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik, a hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez soroljuk, mert lisztes magja gabonaként fogyasztható. (Tovább...)
3 hozzászólás (utolsó: loch ness, 2008-04-29 08:22)


SzépségtörténelemHoxa, 2008-04-26 11:03
Szépségtörténelem Sok ezer évvel ezelőtt a szépség a buja, gömbölyded formákkal volt egyenlő. Ma a karcsúság a divat. (Tovább...)
3 hozzászólás (utolsó: bvsc77, 2008-07-05 18:17)

Iránytű az eksztázisba - 5Ritmus mozgásmeditáció Magyarországonorybea, 2008-04-23 11:03
Ezt a világon elterjedt módszert Magyarországon még nem tanítják, illetve nincs magyar kiképzett csoportvezető. Jómagam a havonta idelátogató horvát tanár által vezetett budapesti foglalkozásokon tolmácsolok, illetve táncosként vagyok jelen. Az önismeret, mozgás, önfejlesztés, test és lélek kapcsolata iránt érdeklődők figyelmébe ajánlom. (Tovább...)
4 hozzászólás (utolsó: Miss_Mázli, 2013-08-24 17:04)

Sózási (rossz) szokásokapokrif, 2008-04-20 11:03
- A kémiában sónak nevezzük – azokat az anyagokat, melyek pozitív töltésű kationokból, és negatív töltésű amionokból állnak, azaz kifelé semleges töltésű ionos vegyületek.
Ezek az ionok lehetnek szervetlenek (Cl¯) vagy szervesek (CH3COO¯), egyatomosak (F¯) vagy többatomos ionok (SO42). A sók legtöbbször szilárd halmazállapotú kristályokból állnak.

- A konyhasó (vagy legfőbb összetevőjének kémiai neve után „nátriun-klorid”, melynek képlete NaCl, az egyik legismertebb só a Földön. (Tovább...)
4 hozzászólás (utolsó: Serry, 2008-04-23 11:06)

Jázminpakóca – alias Stevia Rebaudianaapokrif, 2008-04-17 11:03
A jázminpakóca – „édesfű” – a fészkesek családjába tartozó szubtrópusi, Dél Amerika déli részén Paraguay és Brazília őserdőiben honos, évelő, értékes növény. Imádod az édeset, de félsz a kilóktól? Vagy egyszerűen utálod a cukrot, unod a mézet, nem ízlik a mesterséges édesítőszer, meg egyáltalán… Ha cukorbeteg vagy, fogyókúrázol vagy csak egyszerűen szeretnél egészségesebben élni, akkor a Sztívia a te édesítőszered is! (Tovább...)
15 hozzászólás (utolsó: zefex, 2011-06-08 12:32)


A burgonyárólrolvisa, 2008-04-09 11:03
A burgonyáról Étkezésünk, egyik fő tápláléka a burgonya. Eredetéről hallottam a rádióban, egy műsor közepébe csöppentem, a burgonyáról beszéltek. A 30 éves háború idején a spanyolok hozták Európába. Előbb mérgezőnek titulálták, mert a termését fogyasztották, ami a száron virágzás után fejlődik ki. Aztán rájöttek a föld alatti rész ehető. (Tovább...)
4 hozzászólás (utolsó: Katinkaboszi, 2008-04-20 01:04)

Aspartam és egyéb édesítőszerekPusi12, 2008-04-08 11:03
Vajon tényleg károsak az egészségre a mesterséges édesítőszerek? Vagy ez is csak üzlet? Vagy játék az egészséggel? Mi a jobb: a cukor (nem finomított!), a mesterséges vagy természetes édesítőszer? Milyen mennyiségben nem ajánlott a mesterséges? Mi kell a fogyni vágyóknak és az egészségükért aggódóknak? Mi az igazság? (Tovább...)
167 hozzászólás (utolsó: Tili77, 2010-04-13 19:07)

Egy betegség, ami depresszióba taszított...40-36, 2008-04-06 11:03
Soha nem voltam beteges alkat. Mindig vigyáztam az egészségemre. 5 évvel ezelőtt mégis szinte teljesen padlóra kerültem. Sima megfázással kezdődött és légcső asztmával, plusz depresszióval folytatódott. (Tovább...)
33 hozzászólás (utolsó: saphyra, 2009-10-10 23:31)