Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Szex & Psziché cikkek (128. oldal)

Összes cikk | Párkapcsolat, szerelem | Szexualitás, libidó | Psziché | Asztrológia | Ezotéria | Egyéb test és lélek témák


Élet a halál utánReiki, 2006-10-25 17:30
BEVEZETŐ
Van-e élet a halál után? Ezt a kérdést mindenki felteszi magának. Vagy ha eddig nem is, egy napon majd mindenképpen. Talán éppen holnap, egy hozzátartozónk, egy barátnőnk közeli eltávozása kapcsán. És a mi időnk is véget ér a földön.


Vannak, akik azt mondják: lehet, hogy van valami, majd meglátom, mihelyt odajutok. Miért kellene ezért aggódnom MOST?

Mások egész életükben erre a találkozásra készülnek, az örök életre, annyira fontos ez nekik.

Bizonyára azonban mindnyájunkban van valamiféle irtózás a halállal kapcsolatban, hiszen mindnyájan az életre vagyunk teremtve és berendezkedve. Ezért lehet hasznos megvilágítani, hogy mit is tudhatunk a halál utáni életről. (Tovább...)
105 hozzászólás (utolsó: sliders, 2013-12-20 19:58)


Mennyei próféciaReiki, 2006-10-22 19:06
A Mennyei Felismerések

Az Első Felismerés

A kritikus tömeg

Az Első Felismerés kimondja, hogy az emberi kultúrában spirituális ébredés megy végbe: elérte a kritikus értéket azoknak az embereknek a tömege, akik életüket spirituális fejlődésnek tekintik, olyan utazásnak, amelyet rejtélyes véletlenek irányítanak.

A Második Felismerés

A tág jelen

A Második Felismerés kijelenti, hogy az ébredés egy új, teljesebb világkép kialakulását jelenti, amely átveszi az öt évszázad óta elfogadott, világi jellegű, a túlélésre és a kényelemre összpontosító szemléletet. A technikai fejlődés előtérbe kerülése fontos szakasz volt ugyan, ám miután ráébredtünk a véletlenek fontosságára, nyitottá válunk az ember életének valódi célja, a világ igazi mibenléte iránt. (Tovább...)
28 hozzászólás (utolsó: s700, 2010-05-14 19:29)

Az erőszakos közösülés III.KGyula, 2006-10-19 22:20
Az erőszakos közösülés III. Az egyházjog, amelynek felfogása évszázadokon keresztül uralkodó volt és a középkori, sőt az újkori jogokat is sokáig befolyásolta, minden nemi erkölcstelenséget bűntettnek minősített és a nemi ösztönnek bármilyen meg nem engedett megnyilvánulását megtorolta. Büntetést vont maga után pl. a tisztességes nőszemély elcsábítása, az erőszakos közösülés, a házasságtörés, a kettős házasság, a vérfertőzés, az egyházi személyekkel létesített szexuális kapcsolat, a természet elleni fajtalanság, a kerítés, sőt bizonyos fokig az önkielégítés is. A bordélyházak megszüntetését nagy erővel szorgalmazta az egyház, azonban olyannyira sikertelenül, hogy azok a középkorban a legtöbb helyen már hatósági ellenőrzés alatt állottak. (Tovább...)
27 hozzászólás (utolsó: 80ASIQ, 2011-03-29 22:15)

Az erőszakos közösülés II.KGyula, 2006-10-17 23:18
Az erőszakos közösülés II. A nemi erkölcs társadalmi termék, része az általános erkölcsi felfogásnak. Ez az erkölcsi alapfelfogás a férfi és a nő egymás közötti viszonyában a teljes egyenjogúságnak, a nemi élet maximális kényszermentességének álláspontján van. Az emberi viselkedés meghatározói között kétségtelenül kitüntetett szerepet játszanak az ösztönök, köztük a nemi ösztön is, de ettől függetlenül minden ép pszichikumú embernek rendelkeznie kell azzal a képességgel, hogy ösztön-megnyilvánulásait az értelem kontrollja alá helyezze. E bűncselekmények tehát a szexuális ösztön olyan — többnyire erőszakos vagy rendellenes — kiélésében nyilvánulnak meg, amelyekkel szemben a társadalom védelme a büntetőjogi szankciók alkalmazását is parancsolóan megköveteli. (Tovább...)
0 hozzászólás

Az erőszakos közösülés I.KGyula, 2006-10-09 13:22
Az erőszakos közösülés I. Főszabályként az erőszakos közösülés akkor állapítható meg, ha az elkövető akaratot megtörő, lenyűgöző erőszakot fejt ki a sértett irányába (vis absoluta), továbbá a tényállásszerűséghez sine qua non a sértett komoly ellenállása. Vajon milyen zsinórmérték alapján fog eldőlni, hogy az adott ügyben a házas felek között — szexuális szokásaikat is figyelembe véve — mikor akaratot megtörő az erőszak és mikor komoly az ellenállás? Mivel az ilyen ügyekben többnyire egy állítás és egy tagadás áll szemben egymással, nehéz lesz e kérdést dűlőre vinni. (Tovább...)
61 hozzászólás (utolsó: mamma2, 2015-06-23 08:38)


Paranormális jelenségek és az agyReiki, 2006-10-08 14:17
Gyakoribbak, mint gondolnánk, az olyan különös, jobbára zavaró érzések, mintha valaki állna a hátunk mögött, vagy éppen elhagynánk a testünket, és lebegnénk, föntről látvaAz ilyen érzéseket azok, akik átélik őket, paranormális erőknek tulajdonítják magunkat. (Tovább...)
3 hozzászólás (utolsó: Attila0x, 2010-08-12 13:14)

Nagy szakítások 2006Hoxa, 2006-10-06 11:26
Nagy szakítások 2006 Miután tavaly Hollywood csillogó párocskája, Brad Pitt és Jennifer Aniston úgy döntöttek, útjaik váratlanul szétválnak, ráébredtünk, hogy a hírességek párkapcsolataiban is bármi megtörténhet. Vegyük hát sorra az ismert személyiségek válásait és szakításait 2006-ban… (Tovább...)
76 hozzászólás (utolsó: Boston, 2008-10-26 20:09)

Miért akarnak a férfiak mindig szexelni?Tigris72, 2006-09-21 13:51
Miért akarnak a férfiak mindig szexelni? Miért vagyunk mi "rosszul" összerakva? Vagy csak én? Miért van,hogy a férfiak bármikor készek a szexre,és nekünk éppen máshol jár az eszünk? Miért nem akarjuk mi is mindig? Válaszolnátok? Én úgy érzem 35 évesen már nem csak ezzel kellene foglalkoznunk állandóan!!! (Tovább...)
2433 hozzászólás (utolsó: eszeske, 2018-04-19 13:44)