Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Karácsonyi tippek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől

Kategória: Összes cikk » Diéta & fitness » Egyéb diétás témák


Az ünnepek alatt hajlamosak vagyunk arra, hogy a sok finom falat láttán túlegyük magunkat. Pedig ha mértékkel fogyasztjuk, a magyaros, alkalomhoz illő ételek is beépíthetők az egészséges táplálkozásba – hiszen nincs tiltott étel vagy élelmiszer, csak kerülendő mennyiségek.

Karácsonyi tippek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének öt hasznos tanácsa a segítségünkre lehet a karácsonyi plusz kilók ellen.

Először is étkezzünk lassan, rágjunk meg jól minden falatot!

A napi ötszöri étkezés ilyenkor is javasolt, de ha elfogyasztunk egy-egy kocka csokit vagy szaloncukrot, az is étkezésnek számít! Figyeljünk az adagokra, mennyiségekre!

Ne feledkezzünk meg a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztásról sem, lehetőleg minden étkezés tartalmazzon zöldséget vagy gyümölcsöt!

Mozogjunk minden nap a friss levegőn, ez állhat akár fél óra intenzívebb sétából is, a cél, hogy ne a tv előtt emésszük meg a karácsonyi nehéz falatokat!

Az ünnepi menü részeként fogyasszunk halat is!
„Bár önmagában egyetlen élelmiszer sem tesz bennünket egészségessé, de a bőséges halfogyasztás hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez. A legtöbb hal 100 grammja 20 gramm fehérjét tartalmaz, amely az ajánlott napi bevitelnek mintegy harmada. Bár az „olajos” halak tartalmaznak zsírt, de ez főként telítetlen. A tengeri gyümölcsök olyan ásványi anyagokban is gazdagok, mint a vas, a kalcium és a cink” – írja az MDOSZ karácsonyi közleményében.A cikket írta: sajtó, 2014-12-22 08:27
Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: Kiút az evés rabságábólHa ez tetszett, olvasd el a következő, sajtó által felvitt cikket is: A jelmezviselés szociálisan érzékenyebbé tesz (Óvodások, iskolások, Fejlődés, Aktivitás)