Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Lélekmelengető italok télen

Kategória: Összes cikk » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


Hmmm... forralt bor, forró rum, forró csoki, illatos italok, melyek megmelengetik az ember testét lelkét télen, a bögrét markolva felmelegszik a tenyerünk és vidámság költözik a szemünkbe. :) Mellékelem három bevált receptemet, hátha jól jön valakinek a téli mínuszokban. Rossz kedv és téli depresszió ellen is tökéletesek! (Csak azt ne feledd: vagy iszol, vagy vezetsz!)

Lélekmelengető italok télen Forralt bor 8 személyre

Hozzávalók:
1 üveg száraz vörösbor
Fél bögre víz
Fél bögre kristálycukor
1 nagyobbacska narancs
2 közepes citrom
4 fahéj darab
15 szem egész szegfűszeg

A vizet, a cukrot és a fűszereket tegyük egy edénybe, forraljuk 5 percig. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a bort. Tegyük bele a gyümölcsöket, fedjük le és alacsony lángon 40 percig, alkalmanként megkeverve melegítsük. Soha ne hagyjuk, hogy a bor forrjon!
Szűrjük le tálaljuk.


Forró vajas rum

Hozzávalók poharanként:
1 teáskanál barna cukor
2 evőkanál rum
1 negyed szelet citrom
1 forró víz
1 teáskanál sós vaj

A bögrébe tegyünk 1 teáskanál barna cukrot, majd rá 2 evőkanál rumot. Jól keverjük össze, hogy a cukor feloldódjon. Minden bögrébe dobjunk egy negyed szelet citromot és öntsük fel a bögre háromnegyedéig forró vízzel. Minden bögrébe dobjunk egy teáskanál vajat és máris fogyasztható.
Figyelmedbe...Figyelmedbe ajánljuk még:
» Sushi (cikk)
» Legjobb szendvicseim (cikk)
» Finomságok spárgából (cikk)
» Hol kaphatóak TUTTI termékek? (tudásbázis)
» Mi az a Ricotta? (tudásbázis)
» Mivel helyettesíthetem a ricottát? (tudásbázis)


Nyami forró csokoládé likőrrel

Hozzávalók:
2 tábla (20 dekagramm) magas kakaótartalmú étcsokoládé
1 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
Forralt tej
Tejszínhab
Amaretto likör a megbolondításhoz

A csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a 3 evőkanál forró vizet és a cukrot. Addig keverjük, míg a cukor felolvad. A masszát forró tejjel felengedjük, kívánság szerinti mennyiséggel, ki mennyire sűrűn szereti... Bögrébe, vagy hőálló üvegkehelybe töltjük, majd a tetejét tejszínhabbal díszítjük. Aki szereti, megszórhatja a tejszínhabot fahéjjal, vagy csokireszelékkel is.
Felnőttek löttyintsenek bele egy kis amaretto likört, isteni íz érhető el. :))



A cikket írta: szeretekolvasni, 2010-12-31 16:08





Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: A hal az egészség forrása



Ha ez tetszett, olvasd el a következő, szeretekolvasni által felvitt cikket is: Perimenopauza, ami felborította az életem (Egészség, Betegségek, kezelések, alternatívák, A test egészsége)