Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

A portál online receptkönyve

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Kategória: Összes cikk » Egyéb témák » Portállal kapcsolatos témák


Elkészült a legújabb fejlesztés, az Online receptkönyv. Kategóriánkénti listázással, keresési lehetőséggel, diétás tulajdonságok megadásával. Ezentúl tehát a recepteket ezen keresztül várjuk tőletek! :)
Fontos a recept felvitellel kapcsolatban, hogy a későbbi használhatóság érdekében igényességet és odafigyelést várunk tőletek.

A receptkönyvet az oldalsó menüsor alján találjátok!


A portál online receptkönyve KORÁBBI RECEPT-CIKKEK SORSA

Kezdtek elharapódzni a receptes cikkek, amelyekben nehézkes volt a keresés, én nem voltak túl áttekinthetőek sem, ezért Speedz megalkotta az Online receptkönyvet, én pedig belefogtam a régi receptek konvertálásába (higgyétek el, idegörlő meló). Sajnos nem sikerült még minden cikkre sort keríteni, amik még megmaradtak, azt a cikkírókra bízzuk, vagy a későbbiekben megpróbálunk rá időt szakítani.


KERESÉS A RECEPTEKBEN

Több szempont alapján is megtalálhatsz egy receptet.

Böngészhetsz kategóriák szerint:
Az ételtípusok kiválasztásánál egy listát kapsz az adott ételekről.

Kereshetsz szóra, szórészletre:
A "Hozzávalókban is", "Elkészítésben is", "Tanácsokban is" pipák betétele nélkül csak a névben keresel. Ezekkel az opciókkal pedig akár az egész receptben is.


ÚJ RECEPTEK FELVITELE

24 óránként egy recept vihető fel.

Új recept felvitelénél több dologra is oda kell most már figyelni.

Diétás tulajdonság:
Fontos a valóságnak megfelelő diétás tulajdonság kiválasztása, ha van ilyen. Ennek a megadása nem kötelező, de ha pl. szénhidrátszegény receptet viszel fel, akkor célszerű bejelölni, hogy az ilyen diétát követő felhasználók később megtalálják és hasznosíthassák a receptedet.

Kategóriák:
Fontos a megfelelő kategóriák kiválasztása. Ez gyszerű dolog, van azonban olyan étel is, amely több kategóriába is besorolható, például egy halas szendvicskrém. Ilyenkor célszerű mindkét kategóriát megjelölni. Legalább egy bejelölése nélkül a receptet nem tudod elmenteni, erről hibaüzenetet is kapsz.

A recept neve:
A név egyéni, tehát ha van már ilyen névvel ellátott recept az adatbázisban, akkor erről hibaüzenetet kapsz. Ilyenkor módosítani kell a nevén, utána írhatsz egy 2-est, vagy másképp is elnevezheted.

Hozzávalók:
A hozzávalóknál fontosnak tartjuk, hogy azokat igényesen, áttekinthetően vigyétek fel. Mivel ebben keresni is lehet, ezért nagyon fontos a megfelelő ékezet és helyesírás, különben a recept nem fog megjelenni a keresésben. A felsorolás előtt nem kell feltüntetni a "Hozzávalók" szöveget, mert az automatikusan meg fog jelenni.

Az elkészítés és a megjegyzések értelemszerű. :)

Az Elkészítési idő, Kalóriatartalom, Szénhidráttartalom, Zsírtartalom mezők kitöltése nem kötelező, de rendelkezel valamelyik adatta, akkor nagyon hasznos lehet mások számára.

Sajnáljuk, de recepteket a továbbiakban cikként nem fogadunk el.A cikket felvitte: Hoxa, 2006-05-07 14:41 (utoljára módosítva: 2010-01-10 17:41)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: Apróhirdetések a Hoxa portálonHa ez tetszett, olvasd el a következő, Hoxa által felvitt cikket is: Batikoljunk! (Kreatívságok)