Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Cikkekkel kapcsolatos elvárások

Kategória: Összes cikk » Egyéb témák » Portállal kapcsolatos témák


Örömmel látjuk, hogy egyre többen vállalkoztok a cikkírásra. Sajnos ennek mellékhatásaként sokszor nagyon sok plusz munkánk adódik a felvitt cikkek formai pofozgatásával. Ezért összeírtam néhány kérést, tanácsot és trükköt, amiket a cikkíráskor kérlek vegyetek figyelembe.

Cikkekkel kapcsolatos elvárások 1. TARTALOM
Kérünk, hogy mindig győződj meg arról, hogy nincs fent hasonló, vagy azonos jellegű cikk az oldalon. Erre a célra nagyon hasznos lehet a jobb felső sarokban lévő kereső, illetve a részletes keresés. Ha már 3 cikk van a narancsbőrről, vagy az elhízásról, akkor keress inkább valami új témát.

A tartalom kiválasztásánál és közlésénél törekedj arra, hogy új és hasznos ismereteket közvetíts az olvasóidnak. Természetesen közölhetsz saját véleményt is dolgokról, de azt érdekesen, informatívan fogalmazd meg, esetleg egészítsd ki objektív információkkal is. Mindig gondold át, vajon hány embert fog érdekelni, amit most leírsz. A cél ugyebár az, hogy minél többen olvassák el és találják hasznosnak, érdekesnek.

Mindig gondold át, hogy amit közölni kívánsz, az cikk, vagy fórum. Sokan abba a hibába esnek, hogy ezeket nem tudják elválasztani egymástól. A fórumban vita- vagy beszélgetésindító rövid hozzászólást várunk, a cikkben ismeretközlést.


2. FORMA
Itt van sajnos a legtöbb probléma. Legfőképp a tagolással, az alcímek kiemelésével és az ékezetekkel van gond. Na és a kövezkezetességgel...

Tagolás
Kérlek, próbáld értelemszerűen sortördeléssel tagolni a szöveget. Sokszor összecsúsznak sorok, olvashatatlanná téve az egész cikket.

Kiemelés
Amint látod, lehet a cikkekben vastagbetűket, aláhúzást is használni. Ehhez nem kell nagy trükk.
 • a vastagbetűsnek szánt szöveget a és a jelek közé kell tenni. Ha elfelejted a lezáró perjeles részt, akkor onnan kezdve minden vastagbetűs lesz... (A b=bold, így könnyebb megjegyezni)
 • Az aláhúzáshoz a szöveget a és a jelek közé kell tenni. Ha elfelejted a lezáró perjeles részt, akkor onnan kezdve minden aláhúzott lesz... (Az u=underline)
 • Ha ezeket bonyolultnak találod, akkor egyszerűen írd nagybetűkkel az alcímeket és tagold megfelelően a szöveget.

 • Ékezetek
  Úgy jó egy szöveget olvasni és értelmezni, ha rendben vannak az ékezetei. Tudom, hogy ez sokszor nem könnyű, de kérlek törekedj erre.

  Következetesség
  Kérlek, ha egy alcímnél már használtál egy kiemelési módot, akkor a cikk további részeiben ugyanezt alkalmazd. Ne legyen a felében vastagbetűs, máshol nagybetűs. Rontja az olvasás élményét és nehezíti a cikk átlátását és értelmezését.


  3. KATEGÓRIA BESOROLÁS
  Kérlek próbáld meg a legmegfelelőbb kategóriát kiválasztani a cikket számára. Tudom, hogy legyegyszerűbb a "minden egyéb" kategóriába tenni, de így a funkcionális témakörökben nem fogják látni a cikkedet.


  4. CSAK SAJÁT ÍRÁSOK!
  A máshonnan átvett cikkeket nem fogadunk el! Csak saját írásokat!

  Köszönjük, hogy a kérések figyelembevételével megkönnyíted a munkánkat!

  Hoxa & Speedz  A cikket felvitte: Hoxa, 2006-05-08 09:03 (utoljára módosítva: 2007-01-06 14:16)

  Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: Játék: HoxAkasztófa  Ha ez tetszett, olvasd el a következő, Hoxa által felvitt cikket is: Játék: Hoxa kvíz (Portállal kapcsolatos témák)