Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Túrótorta liszt nélkül

Kategória: Összes cikk » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


Finom és kis trükkökkel nagyon lightos

HOZZÁVALÓK

50 dkg túró (lehetőleg puha, krémes)
1 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)
1 db citrom
3 db tojás
15 dkg cukor v. 30 g édesítőszer
3 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉSE

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A vajat megolvasztjuk és belekeverjük a tojássárgájába. Habosra keverjük. Utána beletesszük a pudingport és a citrom reszelt héját, valamint a fél citrom levét. Jól elkeverjük. Végül belekeverjük a túrót.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan az előző masszához keverjük.
Kivajazott, lisztezett tepsibe/tortaformába tesszük és 50 percig 180 °C-on sütjük

Kb 8 szelet lesz belőle

A dupla adag az eredeti!

A vajat ki lehet hagyni, vagy felezni.



A cikket felvitte: sonja, 2006-05-05 10:05 (utoljára módosítva: 2006-05-08 13:14)





Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: Haverok, buli, szendvics



Ha ez tetszett, olvasd el a következő, sonja által felvitt cikket is: Az aspartamról (Egyéb diétás témák)