Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Egyedi karácsonyi díszek egyszerűen

Kategóriák: Összes cikk » Babák & mamák » Anyának lenni » Kreatív anyukák / Összes cikk » Hobbi & Otthon » Kreatívságok


Sokféleképpen egyedivé lehet varázsolni egy egyszerű karácsonyi gömbdíszt. Ennek egyik legegyszerűbb módja a decoupage, ahol nem kell magunknak bíbelődni az apró minták megfestésével elég a megfelelő szalvétát kiválasztani, körbevágni és ráragasztani.

Mire van szükségünk?
- Műanyag gömbdísz
- Karácsonyi mintás papírszalvéta
- Decoupage ecset
- Decoupage ragasztó
- Víz, törlő papír
- Olló

A legjobb, ha nem üveg, hanem műanyag gömböt választunk, így nem fenyeget majd az a veszély, hogy esetleg összeroppantjuk, vagy hogy kisgyermekünk eltöri és megvágja magát vele.

Vágjuk körbe a kívánt mintát a szalvétából, és vegyük le a színes réteget, csak ezt kell majd a gömbre ragasztani.

Kenjük be a gömb azon részét a decoupage ragasztóval, ahová a mintát tenni szeretnénk, majd illesszük rá a szalvétadarabot. Nagyon óvatosan kell eljárni, mert könnyen meggyűrődik a gömb alakon.
Ha gyerekekkel csináljuk, akkor minél nagyobb legyen a gömb, és minél kisebb a minta, így könnyebb lesz ráilleszteni és kevesebb bosszankodással jár majd a munkánk a gyűrődések miatt. :)

Ha megszáradt, a kép felső felületét is kenjük át, vagy a decoupage ragasztóval, amely lakként is funkcionál, vagy valamiféle lakkal.

A díszítés ezen a módon elég egyszerű és a szalvéta mintájától függően különböző egyedi díszeket kreálhatunk a családnak, vagy a gyerekekkel közösen, akár ajándékként is a nagyszülőknek, rokonoknak.

Kis munka- és anyagi befektetéssel szép darabokat alkothatunk. Kis arany- vagy ezüstpor felhasználásával tovább is fejleszthető a mű, még ünnepibbé alakítható.A cikket írta: Merci, 2007-12-20 06:03

Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: Saját készítésű gyertyákHa ez tetszett, olvasd el a következő, Merci által felvitt cikket is: Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon (Terhesség, Egyéb a terhességről)