Főoldal » Írások » Hobbi & Otthon témák » Olasz bárok, amik valójában kávéházak

Olasz bárok, amik valójában kávéházak


Az olasz bár a mi kávézónk és kocsmánk egyben, de csak mint találkozóhely és nem az alkoholizálás helye. Különben részeg embert nem látni az utcákon, az olaszok csak evés közben isznak, akkor is főleg bort, de tudják hol a határ.

Tehát a bár a templom mellett a település szíve, ahol reggelizni, ebédelni is lehet de akár egy szendvicset vagy kávét is kaphatunk - ez utóbbi a legfontosabb nekik. Többnyire pici asztaloknál és a bárpultnál álldogálva fogyaszthatunk, a számlát sok helyen előre meg kell kérni és fizetni a kasszában, máshol meg csak fél óra múlva, a távozásnál fizettetnek.

Amennyiben a bár bejáratánál a nagyT betü is ki van téve vehetünk cigit esetleg újságot is -T=Tabacchi. Ha valaki megteheti térjen be reggelizni ide: a legtöbben csak egy kávét vagy capucinot isznak, de isteni péksüteményeik vannak és közben el lehet olvasni a friss újságot, és elbeszélgetni az időjárásról a "csapossal"...

A "briose" leveles vagy vajas tésztából frissen készült reggeli étel, a legismertebb a cornetto azaz a croisant olasz megfelelője, ami lehet üres, lekváros, vaniliakrémes, csokis vagy nutellás is. Ha délután capucinot rendelünk furán néznek majd, mert ők csak reggelire isszák. . De vigyázat, egy friss rendelet miatt már nem lehet dohányozni a bárokban, éttermekben. Ebédre pizzaszeleteket, szendvicseket esetleg készételeket ehetünk, leggyakrabban pastat.

Hozzá bort vagy vizet isznak, ami lehet buborékos azaz minerale vagy buborékmentes, azaz naturale. Valószinüleg ezek a helyek szoritják ki a McDonaldsot, amiből szinte csak a nagyvárosokban találhatunk néhányat.

Egy jotanács inyenceknek: az olasz torták isteniek!! Nem tudtam hogy mennyire változatos, és finom édességeket készitenek itt, míg meg nem kostoltam párat. Azóta inkább kihagyok egy fogást, hogy belémférjen még valami édes finomság. Hogy miért? Mert nem vajas krémeket, hanem fözöttet használnak, de azt is keveset. Mert saját receptjeik vannak a nagyitol. Mert maguk készitik helyben, frissen. Mert a csokik is csokiizüek, hiszen igazi kakaóport és kevés cukrot tartalmaznak. Mert nem ugyanazt árulják mindenhol. És mert még a supermarketben is olyan szépen becsomagolják mintha egy értékes ajándék lenne.


Buon appetito!!!




Írta: csillibilli112, 2007. november 30. 13:03
Fórumozz a témáról: Olasz bárok, amik valójában kávéházak fórum (eddig 2 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook