Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Az almahéj véd a rák ellen is

Kategóriák: Összes cikk » Szépség & egészség » Egészség


Sokszor hallottuk már, hogy az alma héjában van a vitamin, vagy "napi egy alma-az orvost távol tartja". Való igaz, hogy számtalan vizsgálat és eredmény igazolja, hogy a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával erősítjük az immunrendszerünket, feltöltjük a 'vitaminháztartásunkat'. De azt kevesen tudják, hogy a gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztásával három igen gyakori megbetegedés, a máj- vastagbél- és melldaganat, továbbá a szívbetegségek, a diabétesz és számos más krónikus betegség kockázata is egyaránt csökkenthető.

A kutatók napjainkban is számos vizsgálatot folytatnak annak feltárására, hogy a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása miként befolyásolja előnyösen az egészségi állapotunkat.
Egyes kutatások központjában a magvakban, illetve a gyümölcsök héjábantalálható ú.n.: fenolos szerkezetű vegyületek potenciális rákellenes hatása áll.
Tíz deka friss alma megközelítőleg 110-340 milligramm fenolt tartalmaz. A gyümölcs fogyasztása nem csak magas vitamin tartalma, édes zamatos finom íze miatt javasolt, hanem a magas flavonoid tartalma miatt is ajánlott!
A flavonoidok antioxidáns tulajdonságú növényi hatóanyagok.
Hatásuk sokrétű: antioxidáns, immunrendszer megerősítő, rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, vírus- és baktériumellenes, májvédő, összességében tehát egészségvédő hatásúak.
A vizsgálat eredménye alapján kimutatható, hogy az almahéj antioxidáns hatása jóval erősebbnek bizonyult, mint az alma húsából vett mintáké!
Mindezek alapján érdemes tehát az almát alapos tisztítás után héjával együtt rendszeresen fogyasztanunk, ezáltal gazdagítva szervezetünket számos fontos tápanyaggal, antioxidánsokkal.
Gyermekeink sokszor kérik, hámozzuk meg nekik az almát, pedig apró ötletekkel kedvet csinálhatunk hozzá, hogy a kicsik héjával együtt fogyasszák. Például karcolhatunk az almának szemet, apró répa darabbal orrot varázsolhatunk az 'almaarcra', ötletesen díszíthetjük, hogy legyen kedvük a kicsiknek héjával együtt fogyasztani az almát...
Tegyünk egy apró lépéssel többet az egészségünkért, és elsősorban a kicsik egészségéért. Ha gyerekkorban megszeretik az almát-héjával együtt, akkor felnött korban természetesen fogyasszák úgy :) !



A cikket írta: Böbi67, 2007-07-15 12:21 (utoljára módosítva: 2007-09-10 21:34)





Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: A mi kis történetünk



Ha ez tetszett, olvasd el a következő, Böbi67 által felvitt cikket is: Fogyni szeretnék = önsanyargatás (?) (Egyéb diétás témák)