Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Terhesnaptár - 9 hetes terhesség

Kategóriák: Összes cikk » Babák & mamák » Terhesség » Első trimeszter


A babád már aktívan mocorog odabent. Gondolom, szeretnéd már érezni, ne aggódj, nemsokára fogod, sőt! :)))
Most csak a várakozás marad, közben a melleden már érezheted a változásokat és a hangulati görbéd is erősen ingadozhat. A 9. héten még nem sokan tudják a gólyahírt, ezért még nem hivatkozhatsz rá, próbálj minél többet pihenni és kerülni a stresszes helyzeteket!


Terhesnaptár - 9 hetes terhesség Mi történik veled?

A melleidet teltnek és érzékenynek találod. Ez a terhesség egyik korai tünete. A bimbóudvar elsötétedik és a mellen – küönösen a világos bőrüek esetében – erek rajzolódhatnak ki.
Érzelmi területen olyan vagy, mintha folyamatosan mentruáció előtti napokat élnél át. Lehet, hogy sírva is fakadsz.


Mi történik a babáddal?

A magzat most körübelül 20-28 milliméter a fejétől a fenekéig. Már nagyon aktív, de ebből te még semmit nem érzel. Már minden fontos szerve kialakult. A doppler készülékkel már meghallgathatod a szívverését. Bár a herék vagy a petefészkek már kialakultak, a külső nemiszervek még nemi jelleg nélküliek, ezért még az ultrahangon sem láthatod fiú lesz vagy lány. A szemhéjak kezdenek formát ölteni, a törzs kiegyenesedik és megnyúlik.


Heti tények

A terhesség alatti ivás (mennyiségtől függetlenül) veszélyes lehet a magzat fejlődésére. Azoknál a nőknél, akik több, mint 3 alkoholos italt fogyasztanak hetente az első trimeszterben, kétszer nagyobb a vetélés kockázata. Ezt egy 5000 nőn végzett felmérés mutatta ki. A terhesség előtti ivás nem okozott fokozott vetélést.

Ajánlom figyelmedbe az alábbiakat a portálról:
- Az első trimeszter kellemetlenségei
- Ultrahang az első harmadban
- Pocakosok és Pocaklakók topik
- Mi micsoda az ultrahangos papíron?
- Mennyi idős terhesen kezd el látszani a pocak?
- Mit tegyen egy terhes nő, ha megfázik?

Forrás: http://www.ivillage.com/A cikket írta: Hoxa, 2007-05-20 15:33 (utoljára módosítva: 2018-04-18 11:55)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: Terhesnaptár - 11 hetes terhességHa ez tetszett, olvasd el a következő, Hoxa által felvitt cikket is: Planetáriumi programok (Programajánlat, utazás)