Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » 4 sajtos kukoricás, bazsalikomos csirkemell recept

4 sajtos kukoricás, bazsalikomos csirkemell recept

A 4 sajtos kukoricás, bazsalikomos csirkemell hozzávalói:
2-3 csirkemell
10 dkg juhtúró
10 dkg füstölt sajt
10 dkg pannónia sajt
10 dkg trappista sajt
1 kukoricakonzerv
1 kis doboz tejföl
2 dl tejszín
friss bazsalikom

bors


A 4 sajtos kukoricás, bazsalikomos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet darabokra vágom (egy fél csirkemellet kb. 4-5 darabba). A sajtokat lereszelem és a juhtúróval együtt összekeverem a tejföllel és a tejszínnel. Ebbe beleteszek 1 egész kukoricakonzervet, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevelet, sózom, borsozom. A tejfölös masszát ráöntöm a csirkemell darabkákra(tűzálló tálban), alufóliával lefedem és addig sütöm amíg a massza kezd megszilárdulni. Ezután leveszem a fóliát és pirosra sütöm a tetejét.

Lehet a végén még sajtot reszelni rá. Körítésnek mexikói zöldségkeveréket szoktam használni, de más zöldség is jó. Hidegen is finom!


Kategória: Húsételek receptjei


A 4 sajtos kukoricás, bazsalikomos csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook